Retete de Craciun:
Pulpă de porc cu sos de roşii şi ciuperci
3 September 2012O reteta de pulpa de porc cu sos de rosii si ciuperci din: pulpa de porc, lamai, rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2 lamai 400 g rosii cherry 340 g ciuperci taiate 50 ml ulei floarea soarelui sare piper Mod de preparare: Pulpa de…
Read more »
Ciuperci caramelizate cu lamaie si usturoi
3 September 2012O reteta de Ciuperci caramelizate cu lamaie si usturoi din: ciuperci, lamai, usturoi, zahar brun, ulei de masline, unt, cimbru verde, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g ciuperci champignon mici, proaspete 2 lamai 5 catei de usturoi 1 lingura zahar brun 4 linguri ulei de masline 75 g unt 3-4 fire de…
Read more »
Cosulete cu inghetata
3 September 2012O reteta de cosulete cu inghetata din: ou, galbenusuri, zahar praf, lapte, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: 1 ou 3 galbenusuri 90 g zahar praf 300 ml lapte 250 g ciocolata neagra 300 ml frisca obtinuta din smantana batuta cosulete de ciocolata: 100 g ciocolata negara Mod de preparare: Bateti intr-un castron mai mare…
Read more »
Retete culinare: Frigarui de pui cu legume
3 September 2012O reteta de frigarui de pui cu legume din: piept de pui, dovlecei, ceapa rosie, rosii, ardei capia, vinete, usturoi, cimbru, coriandru, ulei de masline, sare grunjoasa, otet balsamic, miere, piper, zeama si coaja de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 dovlecei 2 cepe rosii 4 rosii 4 ardei capia 2 vinete mici…
Read more »
Tartine cu peste si ardei gras
3 September 2012Combina 200 g peşte din conservă, bine scurs de lichid – 6 ardei capia copţi curăţat, tăiat bucăţi, citeva fire de mărar, tocat, zeama şi coaja rasă de la 1/2 lămâie. Rumeneşte 1/2 pâine ciabatta, tăiată felii subţiri şi lasă să se răcească. Inainte de a servi, unge tartinele cu smântână, pune deasupra peşte şi…
Read more »
Vinete cu parmezan
3 September 2012Vinete cu parmezan din: vinete, piure de rosii, carne tocata, ceapa, sare, piper, ulei si busuioc. Ingrediente: 4 vinete medii 500 g piure de rosii 200 g parmezan 400 g carne tocata 2 cepe sare piper 50 ml ulei floarea soarelui busuioc Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă, se taie felii potrivite,…
Read more »
Ingheţată din ciocolată cu mentă
3 September 2012O reteta de inghetata din ciocolata cu menta din: oua, zahar praf, lapte, frunze de menta, frisca si ciocolata neagra. Ingrediente: 6 oua mari 150 g zhar praf 300 ml lapte un pumn frunze de menta bine spalate 150 ml frisca batuta din smantana 60 g ciocolata neagra rupta in bucatele Mod de preparare:…
Read more »
Somon cu mazare
3 September 2012O reteta de somon cu mazare din: medalioane de somon, sare, piper, boia, conopida, porumb, mazare, unt, morcovi, marar si rosii. Ingrediente: 4 medalioane de somon sare piper boia dulce pentru garnitura: 250 g conopida 250 g porumb dulce 300 g mazare proaspata 100 g unt 2-3 morcovi o legatura marar 3-4 rosii Mod…
Read more »
Ceai cu portocale si rom
3 September 2012Ceai cu portocale si rom din: ceai, apa, portocale, lamai, zahar, rom si arrak. Ingrediente: 16 lingurite de ceai de Ceylon 1 l apa 8 portocale 2 lamai zahar 1/2 l rom putin Arrak Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si-l lasam la infuzat 5 minute. Stoarcem portocla si lamaia. Adaugam zeama…
Read more »
Despre crabi
3 September 2012Crabii sunt crustacee, la fel ca homarii şi creveţii, însă au o formă uşor diferită şi, prin urmare, modul de preparare e diferit. In prezent se găsesc crabi gata preparaţi, dar puteţi să faceţi comandă la pescărie ca să primiţi crabi vii, pe care apoi va trebui să-i ucideţi şi să-i gătiţi. Atenţie la cleşti…
Read more »
Mancare de pui cu vinete
3 September 2012O reteta de mancare de pui cu vinete din: pui, vinete, ceapa, rosii, ulei, foi de dafin, usturoi, supa, verdeata, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 1 pui (cca 1 kg) 750 g vinete 3 cepe mari 300 g rosii 200 ml ulei 2 foi de dafin 4 catei de usturoi 200 ml apa (sau supa…
Read more »
Chiftelute marinate cu spaghete
2 September 2012O reteta de chiftelute marinate cu spaghete din: spaghete, carne tocata, ceapa, usturoi, miez de paine, sare, piper, marar, patrunjel, ulei, ou, pesmet, rosii, ardei capia, ardei iute, cimbru, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g carne tocata 2 cepe 3-4 catei de usturoi 100 g miez de paine inmuiat in…
Read more »
Rasol de vitel in supa
2 September 2012O reteta de rasold e vita in supa din: ceapa, ulei, rasol de vita, boabe de piper, morcovi, telina, patrunjel, praz, cartofi, hrean si mar. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 1 kg rasol de vita 10 boabe de piper 2 morcovi 1/2 radacina de telina 1 radacina de patrunjel 1 fir de praz 600…
Read more »
Inghetata de ciocolata alba
2 September 2012O reteta de inghetata de ciocolata alba din: zahar praf, ciocolata, oua, frisca si fructe. Ingrediente: 2 linguri zahar praf 5 linguri apa fiarta si racita 300 g ciocolata alba 3 oua 300 ml frisca obtinuta din smantana dulce batuta sos: 250 g fructe de sezon: zmeura, coacaze, capsune etc 2 linguri zahar tos …
Read more »
Retete de post: Sărmăluţe de post
2 September 2012Sarmalute de post din: varza murata, ceapa, ulei, orez, ciuperci, morcov, ardei gras, suc de rosii, sare, piper, boabe de piper, patrunjel verde si marar. Ingrediente: 1 varză murată 1 ceapă 2-3 linguri ulei 1 ceasca orez 200 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 100-150 ml suc de roşii sare piper 10-15 boabe de…
Read more »
Cocktail de pomelo şi kiwi
2 September 2012O reteta de cocktail de pomelo si kiwi din: pomelo, kiwi, lamaie verde, portocale, miere, vodca, apa minerala, gheata si menta. Ingrediente: 1 pomelo 3 fructe de kiwi 1 lamaie verde 4 rondele de portocale 2 linguri miere 200 ml vodca 200 ml apa minerala 8 cuburi gheata 2 fire de menta Mod de…
Read more »
Sorbeto din portocale cu ciocolata
2 September 2012O reteta de sorbeto din portocale cu ciocolata din: ciocolata neagra, suc de portocale, apa, zahar, praf, coaja de portocla, suc si coaja de lamaie, gelatina, lichior de portocale, frunze de menta, gheata si ulei. Ingrediente: 250 g ciocolata neagra 300 ml suc proaspat de portocale 150 ml apa 4 linguri zahar praf coaja rasa…
Read more »
Retete culinare: Clatite cu branza
2 September 2012O reteta de clatite cu branza din: lapte, sare, oua, apa minerala, faina, ulei de floarea soarelui, ulei, telemea de vaca, branza mascarone, susan, ceapa si marar. Ingrediente: pentru aluat: 300 ml lapte un praf sare 2 oua 200 ml apa minerala 350 g faina 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 2-3 linguri ulei pentru…
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci la cuptor cu sos de usturoi, cimbru si otet balsamic
2 September 2012O reteta de Ciuperci la cuptor cu sos de usturoi, cimbru si otet balsamic din: ciuperci, ulei de masline, sare, piper, usturoi, otet balsamic, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 2 linguri + 1 lingurita ulei de măsline sare si piper negru proaspat macinat 3 catei usturoi fin tocati 1 lingura otet balsamic…
Read more »
Cum se prepara Cuscus cu branza cheddar (video)
2 September 2012O reteta video despre cum se prepara cuscus cu branza cheddar, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 tsp melted butter 1 cup Israeli couscous 2 cups chicken broth 1/2 cup heavy cream 1/4 cup diced
Cel mai bun cocktail de creveţi
2 September 2012Cel mai bun cocktail de creveti din: salata, creveti, avocado, sare de mare, piper negru, piper cayenne, lamaie, maioneza, ketchup, sos worcestershire, coniac, paine alba, ulei de masline si creson. . Dacă găsiţi crab sau homar, adăugaţi puţin la creveţi, fiindcă mâncarea va fi cu atât mai delicioasă! Dacă folosiţi creveţi congelaţi, lăsaţi-i să se…
Read more »
Tort de casata cu fructe
2 September 2012Tort de casata cu fructe din: fructe de sezon, migdale, frisca, galbenusuri, unt, zahar, lichior amaretto, gelatina, zahar, oua, faina, suc de lamaie si esenta de rom. Ingrediente: 600 g fructe de sezon – cirese, visine, coacaze, caise, zmeura etc 40 g migdalecuratate 400 ml frisca batuta din smantana proaspata 4 galbenusuri 20 g unt…
Read more »
Flip de cirese
2 September 2012O reteta simpla de flip de cirese din: sirop de cirese, suc proaspat de cirese, ou, apa, zeama de lamaie si gheata. Ingrediente: 15 ml sirop de cirese 1 lingurita (5 ml) suc proaspat de cirese 1 ou 1 lingurita apa 1 lingurita zeama de lamaie 2-3 linguri gheata pisata Mod de preparare: Se…
Read more »
Retete de post: Supă de ciuperci
2 September 2012O reteta de supa de ciuperci din: ciuperci, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, praz, ulei, rosii, orez, usturoi, sare, piper, patrunjel si telina verde. Ingrediente: 400 g ciuperci 2-3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 ceapă 1 fir de praz 2 linguri ulei 200 ml roşii decojite în suc de roşii 1 lingura orez 1 căţel…
Read more »
Inghetata de cacao cu fructe de padure
2 September 2012Inghetata de cacao cu fructe de padure din: galbenusuri, zahar, cacao, esenta de rom, frisca, lapte si fructe de padure. Ingrediente: 5 galbenusuri 300 g zahar 4 linguri cacao 1 lingurita esenta de rom 500 g frisca lichida 500 ml lapte 300 g fructe de padure ornare: 100 g frisca Mod de preparare: Fierbeţi…
Read more »
Pui la gratar cu orez
1 September 2012O reteta de pui la gratar cu orez din: piept de pui, sare, unt, piper, orez, ceapa, ardei verde, morcov, unt, sare, piper, patrunjel si rosii. Ingrediente: 800 g piept de pui sare 30 g unt piper pentru garnitura: 300 g orez cu bobul rotund 2-3 fire ceapa un ardei verde un morcov mic 50…
Read more »
Ceai răcoritor cu friscă
1 September 2012O reteta simpla de ceai racoritor cu frisca din: ceai negru, miere, frisca, caramele cu lapte, lapte pasteurizat, inghetata de vanilie si scortisoara. Ingrediente: 3 pliculete ceai negru 4 linguri miere 200 ml frisca lichida 4 caramele cu lapte 200 ml lapte pasteurizat 4 cupe inghetata de vanilie 1 lingurita de scortisoara macinata Mod…
Read more »
Inghetata de ciocolata cu frisca
1 September 2012O reteta de inghetata de ciocolata cu frisca din: galbenusuri, zahar, lapte, ciocolata amaruie si frisca. Ingrediente: 6 galbenusuri 300 g zahar 600 ml lapte 150 g ciocolata amaruie 300 g frisca Mod de preparare: Puneţi la fiert înfr-un vas laptele, apoi după ce a dat în fiert luaţi-l de pe foc şi lăsaţi-l…
Read more »
Ghiveci cu piept de curcan
1 September 2012O reteta de ghiveci cu piept de curcan din: piept de curcan, varza, cartofi, ceapa, ardei, morcovi, mazare, sare, piper, ulei si marar. Ingrediente: 400 g piept de curcan o varza mica 4 cartofi 2 cepe 3 ardei 2-3 morcovi 300 g mazare proaspata sare piper alb si negru macinat 50 ml ulei o legatura…
Read more »
Retete culinare: Macrou cu legume
1 September 2012O reteta de macrou cu legume din: macrou, vin alb, ulei de floarea soarelui, foi de dafin, lamai, sare, piper, morcovi, fasole, conopida, patrunjel verde si broccoli. Ingrediente: 4 bucati macrou 200 ml vin alb dulce 100 ml ulei de floarea soarelui 1-2 foi de dafin 2-3 lamai sare piper macinat si boabe 2-3 morcovi…
Read more »
Reteta zilei: Supa de curcan cu orz
1 September 2012O reteta de Supa de curcan cu orz din: supa de curcan, ulei de masline, ceapa, telina, morcovi, cimbru, salvie, piper, carne de curcan, apa si orz. Ingrediente: 8 cani supa de curcan 1 lingura ulei de măsline 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina tocata 2 cani morcovi taiati cuburi 2 lingurite cimbru si salvie…
Read more »
Casată cu brânză si fructe
1 September 2012O reteta de casata cu branza si fructe din: crema de branza, smantana, zahar vanilat, gelatina, lichior, rom, miere, fructe si frunze de menta. Ingrediente: 250 g crema de branza 200 ml smantana dulce 80 g zahar vanilat 10 g gelatina 100 ml lichior 30 ml rom 50 g miere 600 g fructe de sezon…
Read more »
Muschi de vita cu sote de ciuperci
1 September 2012O reteta de muschi de vita cu sote de ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, ceapa verde, rozmarin, piper, unt, vin rosu demisec si ulei de masline. Ingrediente: 800 g muschi de vita 400 g ciuperci 2-3 fire ceapa verde rozmarin piper negru boabe si macinat 50 g unt 100 ml vin rosu demisec 30…
Read more »
Cocktail de vară cu pepene, căpşuni, banane şi suc de limette
1 September 2012Cocktail de vară cu pepene, căpşuni, banane şi suc de limettedin: capsuni, miez de pepene verde, banana, suc de limette, zahar, busuioc si piscoturi. Ingrediente: 400 g capsuni 300 g miez de pepene verde 1 banana sucul de la 3 limette 3 linguri zahar busuioc pentru decor piscoturi Mod de preparare: Se curăţă căpşunile.…
Read more »
Inghetata din ceai verde
1 September 2012O reteta de inghetata din ceai verde din: pulbere de ceai verde, lapte, frisca si zahar. Ingrediente: 4 linguri rase pulbere de ceai verde 200 ml lapte 200 ml frisca batuta din smantana dulce 200 g zahar Mod de preparare: Puneţi pulberea de ceai în lapte şi amestecaţi până când obţineţi un amestec omogen.…
Read more »
Copane cu sos de ceapa
1 September 2012O reteta de copane cu sos de ceapa din: copane de pui, ceapa uscata, usturoi, sare, cimbru, boia, pasta de rosii, patrunjel si ulei. Ingrediente: 8 copane de pui 4 cepe uscate 2-3 catei usturoi sare cimbru uscat o lingurita boia dulce o lingurita boia iute 2 linguri pasta de rosii o legatura patrunjel ulei…
Read more »
Cupe cu fructe şi iaurt
1 September 2012Rapid şi uşor, acest desert e binevenit după o masă copioasă. Intr-un robot, mixează 800 g felii de piersici bine coapte, cu sucul şi coaja rasă de la o jumătate de lămâie. într-un vas separat, amestecă 500 g iaurt gras cu două linguri cremă mascarpone. Serveşte în cupe de desert, alternând straturi de cremă de…
Read more »
Ciorba dreasa cu smantana
1 September 2012O reteta de ciorba dreasa cu smantana din: cartofi, ceapa, telina, ardei, patrunjel, leustean, sare, piper, ulei, smantana si bors. Ingrediente: 6 cartofi 4 fire ceapa 2-3 morcovi o telina mica 2 ardei o legatura patrunjel o legatura leustean sare piper 2 lingurite ulei 500 ml smantana 250 ml bors Mod de preparare: Se…
Read more »
Ardei umpluţi cu arpacaş
1 September 2012O reteta de ardei umpluti cu arpacas din: ardei, ceapa, arpacas, ulei, verdeata, sare, piper, suc de rosii, ceapa, ulei, faina, zahar si sare. Ingrediente: 12 ardei mijlocii 2 cepe 1 ceasca arpacas 2 linguri ulei 1 legatura verdeata sare piper pentru sos: 1 cana suc de rosii 1 ceapa 1 lingura ulei 1 lingura…
Read more »
Casata cu biscuiti Amaretti si sos de zmeura
1 September 2012O reteta de casata cu biscuiti Amaretti si sos de zmeura din: frisca, galbenusuri, zahar, ciocolata, biscuiti amaretti, zmeura si miere. Ingrediente: 250 g frisca lichida 3 galbenusuri 3 linguri zahar 50 g ciocolata 20 bucati biscuiti Amaretti 300 g zmeura proaspata 1 lingura miere Mod de preparare: Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, la bain-marie,…
Paneul
1 September 2012CE ESTE PANEUL? Un fel de „păturică” în care se înfăşoară tot felul de ingrediente, după cum poftim, de la fructe şi flori, până la legume şi carne. Nu este greu de făcut şi poate transforma o banală legumă într-o mâncare rafinată. Nu mai vorbim de gusturile apetisante pe care le obţinem când preparăm carnea…
Read more »
Rulada de carne
1 September 2012O reteta de rulada de carne din: carne de porc, ciuperci, ceapa, ardei capia, sare, piper, unt, oua si marar. Ingrediente: 800 g carne de porc 400 g ciuperci 3 cepe 2-3 ardei capia sare piper 100 g unt 4 oua marar Mod de preparare: Se curăţă şi se spală ceapa. Se toacă mărunt…
Read more »
Supă de fasole verde cu dovlecei
1 September 2012O reteta de supa de fasole verde cu dovlecei din: dovlecel, fasole verde, ceapa, ardei grasi, morcovi, rosii, orez, ulei de masline, sare si verdeata. Ingrediente: 1 dovlecel mijlociu 250 g fasole verde 1 ceapa 2 ardei grasi diferiti colorati 2 morcovi 2 rosii 2 linguri orez 2-3 linguri ulei de masline sare 1 legatura…
Read more »
Plachie de crap la cuptor
1 September 2012O reteta de plachie de crap la cuptor din: crap, ceapa, pasta de tomate, rosii, ulei, foi de dafin, piper, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg) 5 cepe mari 1 lingura pasta de tomate 5 rosii mari 50 ml ulei 2-3 foi de dafin 1 lingurita piper 4-5 fire de patrunjel sare…
Read more »
Sorbet din agrişe, socată şi vodcă
1 September 2012Gustul acrişor al agrişelor se completează de minune cu parfumata şocată. Un desert foarte light! Pune într-o cratiţă 500 g agrise, 130 ml socată şi 150 ml apă şi tine la foc mic până când agrişele se înmoaie bine. Trece acest amestec prin sită, lasă să se răcească, apoi dă la frigider. Adaugă în amestecul…
Read more »
Punci de ceai
1 September 2012O reteta de punci de ceai din: frunze de ceai negru, apa, vin rosu, zahar, pastai de vanilie, pimenta, cuisoare, ghimbir, zeama de portocala si cointreau. Punciul va fi mai gustos daca il fierbem impreuna cu o portocala in care am intepat mai devreme cateva cuisoare. In loc de zahar putem folosi si miere. Ingrediente:…
Read more »
Retete de post: Borş de păstăi verzi
1 September 2012O reteta de bors de pastai verzi din: fasole verde, cartofi, ardei verde, morcovi, ceapa, orez, bors, patrunjel, leustean, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g fasole verde fideluță 3 cartofi 1 ardei verde 2 morcovi 2 cepe albe 1 lingura orez cu bobul rotund 500 ml borș 1 legatura pătrunjel 3-4 fire…
Read more »
Retete din bucatarie
1 September 2012Retete din bucatarie: Antricot de vită cu porumb crocant O reteta delicioasa de antricot de ita cu porumb crocant din: antricot de vita, sos de soia, praz, usturoi, miere, otet, lime, ulei de masline extravirgin, sare, piper, porumb dulce, unt sarat si sare. Ingrediente: 500 g antricot de vită 3 linguri sos de soia 1/2…
Read more »
Sarmale cu orez si legume
1 September 2012O reteta de sarmale cu orez si legume din: ceapa, telina, orez, cartofi, ulei, ciuperci, oua, patrunjel, morcovi, sare, piper, suc de rosii, condimente, cimbru si varza. Ingrediente: 5-6 cepe mari 1 telina mica 500 g orez 3 cartofi 100 ml ulei 100 g nuci macinte sau ciuperci 4 oua 1 legatura patrunjel 2 morcovi…
Read more »
Reteta zilei: Mancare de varza dulce cu carne de porc
31 August 2012Mancare de varza dulce cu carne de porc din: varza, pulpa de porc, sare, piper, suc de rosii si bulion. Ingrediente: 1 varza de aproximativ 2 kg 1 kg pulpa de porc Sare Piper Suc de rosii 2-3 linguri bulion Mod de preparare: Se taie carnea cubulete potrivite, se spala bine si se da…
Read more »
Retete culinare: Paste gratinate
31 August 2012O reteta de paste gratinate din: paste, unt, mozzarella, cascaval, sare, oua, busuioc, rosii si pesmet. Ingrediente: o cutie paste fusili 50 g unt 300 g mozzarella 100 g cascaval ras sare 2 oua 3-4 frunze busuioc proaspat 4-5 rosii 2 linguri pesmet Mod de preparare: Pentru început, se pun pastele să fiarbă, în…
Read more »
Creveţi uriaşi aromaţi
31 August 2012O reteta de creveti uriasi aromati din: ulei de masline, pesmet, patrunjel, coaja si zeama de lamaie, parmezan, creveti, faina, oua, sare de mare, piper si rucola. Această reţetă merge foarte bine cu creveţi mijlocii şi mari; nu merită să o faceţi cu creveţi mici. Folosiţi pesmet de bună calitate, care va proteja foarte bine…
Read more »
Salată cu pui şi rucola
31 August 2012O reteta de salata cu pui si rucola din: rucola, salata verde, rosii, ardei, piept de pui, fasole verde, sare, piper, ceapa rosie, dovleac, ulei de masline, otet balsamic, zeama de la o lamaie si cimbru. Ingrediente: 300 g rucola o salata verde 3-4 rosii un ardei rosu 2 piepti de pui 200 g fasole…
Read more »
Viţel cu legume
31 August 2012O reteta de vitel cu legume din: muschi de vitel, ceapa, usturoi, rosii cherry, dovlecei, vanata, ulei si busuioc. Ingrediente: 4 felii muschi de vitel 1 ceapa 3 catei de usturoi 400 g rosii cherry 2 dovlecei 1 vanata 4 linguri ulei busuioc Mod de preparare: Se ung fripturile cu puţin ulei, se sărează,…
Read more »
Desert cu inghetata, bezele si fructe de padure
31 August 2012O reteta de desert cu inghetata, bezele si fructe uscate din: frisca, branza mascarpone, extract de vanilie, zahar pudra, bezele, capsuni, gem de capsuni si zahar tos. Ingrediente: 300 ml frisca 250 g branza mascarpone sau iaurt gras 1 lingurita extract de vanilie 1 lingura zahar pudra 100 g bezele gata preparate 200 g capsuni,…
Read more »
Salată de roşii uscate
31 August 2012O reteta de salata de rosii uscate din: paste, ulei, usturoi, seminte de pin, rosii uscate si frunze de busuioc. Ingrediente: 300 g paste scurte 3 linguri ulei de la rosiile uscate conservate 2 catei de usturoi 80 g seminte de pin 200 g rosii uscate conservate in ulei 10 frunze de busuioc Mod…
Read more »
Paste cu parmezan si rosii
31 August 2012Fierbe 200 g paste făinoase (penne) conform instrucţiunilor de pe ambalaj, până când au consistenţă al dente. Scurge-le foarte bine de apă, pune-le într-un castron, adaugă un borcan de 400 g sos de tomate cu mirodenii, parmezan ras şi două linguri de ulei de măsline. Amestecă bine şi serveşte cu frunze de salată ruccola. Paste…
Read more »
Retete de post: Pizza cu ardei gras şi măsline
31 August 2012O reteta de pizza cu ardei gras si masline din: faina, ulei, apa, drojdie de bere, zahar, ulei, ardei grasi, rosii, usturoi, masline, patrunjel, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g făină 1 lingura ulei sau 30 g margarină 200 ml apă 25 g drojdie de bere 1 lingurita zahăr sare ulei pentru…
Read more »
Retete culinare: Supă de legume
31 August 2012O reteta de supa de legume din: morcov, gulie, rosie, bacon, cartofi, ulei de masline, sare, piper, conopida, dovlecei si praz. Ingrediente: 1 morcov 1/2 gulie 1 rosie 50 g bacon impanat 1 cartofi 2 linguri ulei de masline sare piper 1 conopida 50 g dovlecei 2 fire de praz Mod de preparare: Se…
Read more »
Salată cu roşii şi crutoane
31 August 2012Taie 3 roşii mari, bine coapte, în felii subţiri, amestecă-le cu 2 mâini de crutoane, 100 g felii de măsline, 1 mână de frunze proaspete de busuioc (sau 2 linguriţe de busuioc uscat). Asezonează cu sare, piper, 1-2 linguriţe de oţet balsamic şi amestecă bine. Serveşte imediat
Fileuri de macrou, cu roşii si lămâie
30 August 2012Intr-un castron, amestecă 2 linguri ulei de măsline, 2 linguriţe condimente pentru peşte, 1 căţel de usturoi zdrobit, 150 g roşii bine coapte, tocate mărunt, 1 legătură de pătrunjel tocat, 1 linguriţă de boabe de coriandru, măcinate, zeama şi coaja rasă de la o lămâie, piper după gust. Amestecă şi lasă deoparte. Intr-un vas separat,…
Read more »
Reteta zilei: Salata de cruditati cu branza feta
30 August 2012O reteta de Salata de cruditati cu branza feta din: castravete, ceapa rosie, patrunjel, branza feta, ulei extravirgind e masline, suc de lamaie si piper. Ingrediente: 1 castravete mare 1/4 ceapa rosie, tocata marunt 1/2 ceasca Patrunjel tocat 1/4 ceasca branza feta maruntita 2 lingurite ulei extravirgin de măsline 1 lingura suc de lămâie piper…
Read more »
Cum se prepara Sos sarat de caramel (video)
30 August 2012O reteta video despre cum se prepara sos sarat de caramel, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 cup white sugar 5 tbsp butter, cut in slices 1/2 cup plus 1 tbsp heavy whipping cream (*Sorry, don’t ask me about substitutions. This needs cream!) sea salt to taste (any…
Read more »
Ceai asiatic
30 August 2012Ceai asiatic din: ceai, apa, vin rosu, cuisoare, vanilie, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 lingurite de ceai Assam 3/4 apa 1 sticla de vin rosu 2 cuisoare 1 pastaie de vanilie 2 linguri de zahar zeama de lamaie Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si-l lasam la infuzat 3-4 minute.…
Read more »
Cârnati cu sos de miere si lămâie
30 August 2012Intr-un castron, amestecă zeama şi coaja rasă de la o lămâie, o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat, un ardei iute mic, tocat, şi o lingură de miere. Cu acest sos, unge 500 g cârnaţi de porc. Pune-i pe grătar şi întorce-i pe toate părţile, să se pătrundă bine (10-15 minute). Pofta buna!
Read more »
Choux a la creme
30 August 2012Choux a la creme din: apa, oua, faina, unt, sare, fructe de padure, indulcitor, frisca, branza de vaci si ciocolata. Ingrediente: aluat: 220 ml apa 3 oua 140 g faina 80 g unt sare crema: 200 g fructe de padure 1/2 lingurita indulcitor fluid 100 g branza de vaci 150 ml frisca 2 linguri ciocolata…
Read more »
Somon cu cartofi dulci
30 August 2012O reteta delicioasa de somon cu:ceapa, cartofi dulci, broccoli, porumb, ghimbir, usturoi, ulei de alune, alune, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon o ceapă doi cartofi dulci 500 g broccoli 200 g porumb din conservă o lingură cu ghimbir feliat 4 căţei de usturoi 120 ml ulei de alune 100 g alune sare piper…
Read more »
Coaste de porc cu sos iute
30 August 2012Pune 1 kg de coaste de porc în apă, cât să le acopere, pune-le pe foc şi lasă-le să dea în clocot, apoi lasă-le să fiarbă la foc mocnit, 15 minute. Scoate-le, scurge-le bine de apă şi unge-le cu puţin sos Worcester. Frige-le pe grătar câte 3-4 minute pe fiecare parte, până devin crocante. Intr-o…
Read more »
File de pastrav la gratar
30 August 2012O reteta de file de pastrav la gratar din: pastravi, cimbru, sare, piper, usturoi, rosii cherry, foid e dafin, lamai, baghete, ulei de masline, boia dulce, usturoi si busuioc. Ingrediente: 6 pastravi cimbru sare piper rosu piper alb 6 catei de usturoi 400 g rosii cherry 2 foi de dafin 1 lamai 2 baghete 2…
Read more »
Piept de pui marinat cu ceapă verde
30 August 2012Intr-un castron, amestecă 1 linguriţă pudră de ghimbir cu 1 linguriţă miere şi 2 linguriţe sos Tabasco. Din două bucăţi de piept de pui dezosat, taie cuburi cu latura de cca 3 cm, dă-le prin sosul de miere, apoi înfige-le pe frigărui. Frige-le pe grătar 10 minute. Pregăteşte un sos din zeama şi coaja rasă…
Read more »
Supă cu broccoli
30 August 2012O reteta delicioasa de supa cu:tortellini cu spanac, broccoli, rosii galbene, telina, morcov, ardei capia, praz, ulei, frunza de dafin, sare, piper, smantana, suc de lamie, patrunjel. Ingrediente: 300 g tortellini cu spanac 500 g broccoli 4 roşii galbene o felie de ţelină un morcov un ardei iute doi ardei capia praz 100 ml ulei…
Read more »
Frigărui de pui cu cârnăciori si rozmarin
30 August 2012Taie cuburi 250 g piept de pui şi 6 cârnăciori chorizo în felii subţiri. Pe fiecare frigăruie, înfige, alternativ, bucăţi de piept de pui, felii de cârnăciori, rămurele de rozmarin. Unge frigăruile cu ulei de măsline apoi presară piper proaspăt măcinat. Pune frigăruile pe grătarul bine încins timp de aproximativ trei-patru minute, învârtindu-le pe toate…
Read more »
Roşii umplute cu kaizer
30 August 2012O reteta delicioasa de rosii cu: branza de vaci, cascaval, oua, praz, kaizer, cimbru verde, sare, piper, castraveti, usturoi. Ingrediente: 16 roşii prunişoare 200 g brânză de vaci 100 g caşcaval două ouă o jumătate de fir de praz 300 g kaizer o lingură cu cimbru verde sare piper castraveţi verzi usturoi Mod de preparare:…
Read more »
Biscuiţi cu rozmarin şi cafea
30 August 2012O reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, desert, biscuiti, branza de vaci, unt, rozmarin, cafea, sare, zahar vanilat, zahar tos, praf de copt, ou, sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g făină 50 g brânză de vaci 50 g unt o crenguţă de rozmarin o linguriţă cu cafea măcinată un sfert de linguriţă cu sare două…
Read more »
Piure de conopidă cu cârnaţi
30 August 2012O reteta delicioasa de piure cu:conopida, usturoi, lapte dulce, unt, ulei de masline, otet balsamic, ceapa, ardei gras, carnati oltelesti, oregano verde, sare, piper. Ingrediente: o conopidă 6 căţei de usturoi 125 ml lapte dulce 50 g unt 75 ml ulei de măsline o lingură cu oţet balsamic o ceapă un ardei gras 500 g…
Read more »
Zacusca sarbeasca
30 August 2012O reteta delicioasa de zacusca cu: gogosari, vinete, ulei, sare, piper, delikat. Ingrediente: 250 g gogoşari 200 g vinete 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper delikat Mod de preparare: Gogoşarii se opăresc, iar vinetele se coc pe grătar. După ce se curăţă bine de coajă, se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie şi…
Read more »
Mamaliga cu ardei
29 August 2012O reteta de mamaliga cu ardei din: ardei grasi, ulei de masline, sare, piper, apa, supa de legume, malai grisat, unt si cimbru. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 3 linguri ulei de masline sare piper 800 ml apa 320 ml supa de legume 180 g malai grisat instant 40 g unt moale sau 2 linguri…
Read more »
Copanele de pui in sos de caise
29 August 2012O reteta de copanele de pui in sos de caise din: copane de pui, vin dulce, compot de caise, ulei, unt, patrunjel, sare, piper, orez, salata verde, ceapa rosie, castravete, zeama de lamaie, marar, patrunjel si rozmarin. Ingrediente: 4 copane de pui 75 ml vin dulce un compot de caise 3 linguri ulei 50 g…
Read more »
Vită în sos roşu
29 August 2012O reteta de vita in sos rosu din: muschi de vita, morcovi, ceapa, pasta de rosii, pasta de ardei capia, sare, piper, cimbru, salvie, ulei de floarea soarelui si lamaie. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 5 bucata morcovi 400 g ceapă albă mică 300 g pastă de roşii 1 lingura pastă de ardei capia…
Read more »
Tocana olteneasca
29 August 2012O reteta de tocana olteneasca din: carnaciori, praz, ardei grasi, rosii, cartofi, vin, marar, ardei iute, patrunjel, untdelemn, sare si carne de manzat. Ingrediente: 200 g carnaciori 5 tulpini de praz 2 ardei grasi 3 rosii mari, rascoapte 6 cartofi mari 1 ardei iute 1 legatura de m
Tartă de zmeură
29 August 2012O reteta de tarta de zmeura din: faina, zahar, sare, unt, ou, gem de zmeura si zmeura. Ingrediente: aluat fraged: 250 g faina 75 g zahar sare 150 g unt 1 ou si: 200 g gem zmeura 500 g zmeura Mod de preparare: Amestecaţi făina şi zahărul pe o suprafaţă de lucru, adăugaţi amidonul…
Read more »
Ciocănele în stil mediteranean
29 August 2012Amestecă 3 linguri pastă de tomate cu 4 rămurele de rozmarin, tocate, şi o lingură oţet balsamic. Cu acest sos, unge 8 ciocănele de pui, cât mai uniform. Frige ciocănelele pe grătar circa 20 minute, până cand se patrund bine, intorcandu-le. Pofta buna!
Read more »
Salată cu pui şi legume
29 August 2012O reteta delicioasa de salata cu:piept de pui, praz, ciuperci murate, linte, nuca, alune, limeta, ardei capia, maioneza, smantana, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: două piepturi de pui un fir de praz 200 g ciuperci murate 100 g linte fiartă 100 g miez de nucă 50 g alune prăjite o limetă un ardei capia o…
Read more »
Mâncare de ciuperci cu cimbru
29 August 2012O reteta delicioasa de mancare cu: ciuperci, ceapa, ardei capia, ardei gras, praz, usturoi, rosii, pasta de tomate, ulei, morcov, cimbru verde, sare, piper, smantana, malai. Ingrediente: 500 g ciuperci un ardei capia un ardei gras un fir de praz 3 căţei de usturoi 5 roşii mai mari o lingură cu pastă de tomate 150…
Read more »
Reteta zilei: Salata picanta de morcovi cu menta
29 August 2012O reteta de Salata picanta de morcovi cu menta din: morcovi, menta, coriandru, ceapa verde, suc de lamaie, sos tabasco, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g morcovi tocati 1/2 cana de menta tocata fin 1/2 cana coriandru tocat marunt 1/4 ceasca felii subtiri ceapa verde 2 linguri suc de lămâie 1/2…
Read more »
Ceai Cherry
29 August 2012Ceai Cherry din: ceai, miez de vanilie, zeama de lamaie, cherry brandy si zahar. Ingrediente: 1 lingurita de ceai Darjeeling miezul unei jumatati de vanilie zeama de lamaie 2 cl Cherry brandy zahar Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si vanilie si-l lasam la infuzat 3 minute. Adaugam lichiorul de cirese si…
Read more »
Rulada de iepure
29 August 2012O reteta de rulada de iepure din: pulpa de iepure, mustar de dijon, sare, piper, sunca de pui, patrunjel, ulei si supa de legume. Ingrediente: 600 g pulpa de iepure fara os 1 lingura mustar de Dijon sare piper asortat pisat 4 felii sunca de pui 4 linguri patrunjel tocat 1 lingura ulei 350 ml…
Read more »
Lipie umplută cu legume şi pui
29 August 2012Taie 600 g piept de pui în cubuleţe de înfipt în frigărui. Unge- le cu puţin ulei de măsline, boia de ardei dulce, apoi frige-le pe grătar timp de trei-patru minute, până sunt bine pătrunse. Taie un avocado cubuleţe, apoi amestecă-l cu un ardei roşu, curăţat şi măruntit, două roşii, fără seminţe, tăiate cuburi, şi…
Read more »
Ruladă de zmeură
29 August 2012O reteta de rulada de zmeura din: oua, zahar, faina, amidon, gelatina, zmeura, branza dulce, zahar, suc de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 6 oua 125 g zahar 80 g faina 60 g amidon 8 foite gelatina 500 g zmeura 500 g branza dulce 100 g zahar 3 linguri suc de lamaie 1 lingura zahar…
Read more »
Burgeri aromaţi cu legume
29 August 2012Amestecă 500 g carne tocată de vită, 4 linguri pesmet, 3 linguri ceapă roşie, o linguriţă oregano uscat, 3 linguriţe mentă uscată sau proaspătă, măruntită, şi asezonează cu sare şi piper. Imparte amestecul în şase părţi şi, cu mâinile unse cu ulei, modelează şase burgeri. Dă-i la frigider până în momentul în care îi pui…
Read more »
Ciorbă de burtă cu ardei iute si smantana
29 August 2012Ciorbă de burtă cu ardei iute si smantana din: burta de vita, os de vita, morcovi, gulie, telina, piper boabe, foi de dafin, ardei, ardei iute, smantana, usturoi, sare grunjoasa, ulei si otet. Ingrediente: 1 kg burtă de vită 1 os de vită 2 morcovi 1 gulie 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină mică 1 lingura…
Read more »
Ciocanele de pui
29 August 2012Ciocanele de pui din: suc de portocale, ulei de masline, sos iute, mustar de dijon, portocala si ciocanele. Ingrediente: 1/2 cana suc de portocala proaspat stors 1/4 cana ulei de masline 1/4 cana sos iute 1/4 cana mustar de Dijon 1 lingura coaja de portocala rasa 2-3 ciocanele de persona Mod de preparare: Se…
Read more »
Ciuperci cu brânză Feta la gratar
29 August 2012Frige pe grătar 4 pălării de ciuperci mari, cu lamele în jos. După cinci minute, întoarce-le şi unge-le cu unt, presară câte jumătate de căţel de usturoi zdrobit şi câteva rămurele de cimbru. Frige apoi ciupercile pe grătar încă 5-10 minute. Taie o baghetă de pâine felii subţiri, unge-le cu puţin ulei de măsline şi…
Read more »
Cum se prepara Frittata cu cartofi si piper (video)
29 August 2012O reteta video despre cum se prepara frittata cu cartofi si piper, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 12 large eggs 1 tbsp olive oil 6 slices of bacon or pancetta 1 1/2 cups sliced peppers 1 1/2 cups cubed, cooked potatoes OR about 3 cups of any summer…
Read more »
Vinete la cuptor cu sparanghel
29 August 2012O reteta delicioasa de vinete cu: miez de nuca, migdale, stafide, rosii uscate, sparanghel, parmezan, masline, pesmet, sare, piper, ulei de masline, oregano, smantana. Ingrediente: două vinete mai mari 100 g miez de nucă 100 g migdale 30 g stafide 100 g roşii uscate din conservă 500 g sparanghel 175 g parmezan 100 g măsline…
Read more »
Retete cu gust
29 August 2012Retete cu gust: Salată de cartofi noi copţi O reteta de salata de cartofi noi copti din: cartofi, patrunjel, chives, coaja de lamaie, ceapa verde, rosii, ardei iute si otet din vin alb. Ingrediente: 1,5kg de cartofi noi 1 legătură mică de pătrunjel, tocată 2 linguri de chives, tocat coaja rasă de la 1 lămâie…
Read more »
File de somon cu legume si seminţe de fenicul
28 August 2012O reteta de file de somon cu legume si seminte de fenicul din: file de somon, suc de lamaie, ardei grasi, ceapa, usturoi, supa, sare, piper, seminte de fenicul si ulei de busuioc. Ingrediente: 4 file de somon fara piele (a circa 150 g) 2 linguri suc de lamaie cate 2 ardei grasi galbeni si…
Read more »
Frigărui din falafel de cartofi
28 August 2012Fierbe 500 g cartofi noi până se înmoaie. Scurge-i şi lasă-i să se răcească. într-un robot, mărunţeşte două baghete de pâine până se fac pesmet, adaugă 400 g mazăre din conservă, o ceapă roşie, o linguriţă amestec de condimente orientale, cartofii fierţi şi o legătură de pătrunjel tocat. Amestecă până obţii un piure. Unge-te cu…
Read more »
Porumb copt cu crema de unt si verdeata
28 August 2012O reteta de porumb copt cu crema de unt si verdeata din: stiuleti de porumb, unt, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 10 stiuleti de porumb 5 linguri unt nesarat, la temperatura camere (daca se foloseste unt sarat, nu se mai pune sare) 3 linguri patrunjel proaspat 1 catel de usturoi tocat sare piper proaspat…
Read more »
Bărcuţe de piersici cu kiwi
28 August 2012O reteta delicioasa de barcute cu: piersici, miere, lamaie, frisca, kiwi, scortisoara, branza de vaci, zahar vanilat, apa, rom. Ingrediente: 8 piersici 150 ml miere o lămâie 200 ml frişcă 4 kiwi o linguriţă cu pudră de scorţişoară 100 g brânză de vaci două pliculeţe zahăr vanili