Retete magice:
Salată de orez integral
24 September 2012O reteta de salata de orez integral din: orez integral, ulei de masline, zeama de lamaie, rosii, masline, mazare si patrunjel. Ingrediente: 250 g orez integral 1 lingura ulei de masline zeama de la jumatate de lamaie 2 rosii 10-20 de masline 100 g mazare cateva fire de patrunjel Mod de preparare: Fierbi orezul,…
Read more »
Supa crema de dovlecei cu sunca
24 September 2012O reteta de supa crema de dovlecei cu sunca din: dovlecei, usturoi, ceapa, ulei, supa de legume, smantana, sunca afumata, sare, piper si marar. Ingrediente: 800 g dovlecei 1 catel de usturoi 1 ceapa 2 linguri ulei 1/2 l supa de legume 150 g smantana 150 g sunca afumata sare piper 1 legatura marar …
Read more »
Cirese in foietaj
24 September 2012Cirese in foietaj din: aluat, cirese, zahar, amidon, frisca, intaritor, zahar vanilat si faina. Ingrediente: 500 g aluat de patiserie 600 g cirese 2 linguri zahar 2 lingurite de amidon 500 ml frisca 1 pliculet intaritor de frisca 2 pachete de zahar vanilat faina pentru tava de copt Mod de preparare: Pe planşa de…
Read more »
Drob de usturoi cu ceapa verde
24 September 2012O reteta de drob de usturoi cu ceapa verde din: ceapa verde, usturoi verde, oua, ficat de pui, smantana, sare, piper, busuioc si verdeata. Ingrediente: 5 legaturi de ceapa verde 3-4 legaturi de usturoi verde 5 oua 400 g ficat de pui 100 g smantana sare piper busuioc foarte multa verdeata (patrunjel si marar) …
Read more »
Piscoturi de casa
24 September 2012O reteta de piscoturi de casa din: oua, zahar, unt, bicarbonat, esente, faina si nuci. Ingrediente: 3 oua 1 cana zahar 1 pachet unt 1 lingurita bicarbonat esente (dupa gust) circa 1 kg de faina nuci pisate cat mai marunt (cat de mult posibil, acesta fiind ingredientul principal) Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele,…
Read more »
Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic
24 September 2012O reteta de Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic din: paste, ton, capere, ardei iute, telina, rosii cherry, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, rucola si busuioc. Ingrediente: 350 g de paste orecchiete (sau melcisori) 225 g ton in suc propriu, scurs bine 1 lingura de capere 15 ardei iuti mici din…
Read more »
Budinca de piersici
24 September 2012O reteta de budinca de piersici din: piersici, lapte, fulgi de cereale, faina, sare, zahar, zahar vanilat, oua, coaja de lamaie si margarina. Ingrediente: 500 g piersici 400 ml lapte 2 linguri fulgi de cereale 2 linguri faina 1 varf lingurita sare 3 linguri zahar 1 lingurita zahar vanilat 4 oua coaja rasa de lamaie…
Read more »
Despre cartofi
24 September 2012Haideţi să începem cu vechii noştri prieteni, cartofii. Originari din America de Sud, cartofii au ajuns în Marea Britanie abia acum vreo 300 de ani, ceea ce e de-a dreptul incredibil dacă ne gândim câţi dintre noi îi consumă în fiecare zi — piure, prăjiţi, fierţi sau chiar sub formă de chips! Există sute de…
Read more »
Tort cu cireşe
24 September 2012Tort de cirese din: oua, zahar, esenta de vanilie, faina, cacao, amidon, praf de copt, ulei, margarina, faina, smantana, iaurt, zahar pudra, foi de gelatina, cirese, zeama si coaja de lamaie, brandy de cirese, frisca si ciocolata. Ingrediente: blat: 3 oua 100 g zahar 1 fiola esenta de vanilie 40 g faina 40 g cacao…
Read more »
Cartofi scotieni
24 September 2012O reteta de cartofi scotieni din: ceapa, untura, ulei de masline, cimbru, sare de mare, piper, cartofi, creson si frunze de telina. Este o reţetă clasică din partea de nord a Marii Britanii. Aceasta reteta scoate cel mai bine în evidenţă aroma cartofilor; iar frunzele de ţelină şi cresonul îi dau o anumită prospeţime, datorită…
Read more »
Salată cu roinită
24 September 2012Salata cu roinita din: frunze de roinita, rosii, praz, ardei gras, ulei de masline, porumb, sare, anghinare, cas si busuioc. Ingrediente: 10 frunze de roinita la un bol 2 rosii 1 fir de praz 1 ardei gras rosu 3 linguri ulei de masline 50 g porumb din conserva sare 100 g anghinare 100 g cas…
Read more »
Cheese-cake cu vişine
24 September 2012Cheese-cake cu vişine din: turta dulce, unt, branza de vaci, smantana, zahar, amidon, oua si visine. Ingrediente: 300 g turta dulce 120 g unt topit 500 g branza de vaci 200 ml smantana 100 g zahar 2 linguri amidon 3 oua 250 g visine fara samburi Mod de preparare: Se macină turta dulce şi…
Read more »
Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc
24 September 2012O reteta de Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc din: carne de berbecut, ulei de masline, usturoi, ceapa, piure de rosii, marar, otet de vin rosu, supa de pui, fasole si branza feta. Ingrediente: 500 g carne de berbecut 1 1/2 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi, zdrobiti 1 ceapa mare,…
Read more »
Prăjitură cu brânză şi cireşe
24 September 2012O reteta de prajitura cu branza si cirese din: zahar, zahar vanilat, margarina, ulei, iaurt, faina, praf de copt, branza de vaci, zahar, unt, cirese, zahar brun, unt si faina. Ingrediente: 120 g zahar 1 pachet de zahar vanilat 80 g margarina 1 lingura ulei 1 iaurt mic simplu 300 g faina 1 lingura praf…
Read more »
Cocktail Carribean Dream
24 September 2012O reteta simpla de Cocktail Carribean Dream din: espresso, inghetata de vanilie, lichior de cocos malibu, rom, frisca si fulgi de cocos. Ingrediente: 180 ml espresso tare 6 portii inghetata de vanilie 120 ml lichior de cocos Malibu 60 ml rom 100 ml frisca fulgi de cocos Mod de preparare: Se pune cafeaua in…
Read more »
Pancakes cu cremă de afine
24 September 2012Pancakes cu crema de afine din: drojdie, zahar, faina, lapte, oua, sare, ulei de floarea soarelui, smantana si afine. Ingrediente: 20 g drojdie 4 linguri zahar 400 g faina 700 ml lapte caldut 2 oua 1 praf de sare ulei de floarea soarelui 250 ml smantana dulce grasa 200 g afine Mod de preparare:…
Read more »
Branza topita de casa
24 September 2012O reteta de branza topita de casa din: lapte, branza de vaci, margarina, oua, sare si bicarbonat. Ingrediente: 2 l lapte fierbinte 1,4 kg branza de vaci 1 pachet margarina 3 oua 3 lingurite rase cu sare 1 lingurita bicarbonat Mod de preparare: Amesteci bine laptele fierbinte cu branza, apoi strecorui compozitia printr-un tifon.…
Read more »
Cartofi la tavă cu rozmarin
24 September 2012O reteta de cartofi la tava cu rozmarin din: cartofi, sare de mare, piper, rozmarin, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 600 g cartofi cerati, curatati sau frecati si taiati cubulete de 2,5 cm sare de mare si piper negru proaspat macinat frunzele de la un fir de rozmarin proaspat ulei de masline ori grasime…
Read more »
Briose cu zmeura
24 September 2012O reteta de briose cu zmeura din: unt, faina integrala, faina alba, praf de copt, mac, oua, zahar, smantana, lapte, unt, coaja de limetta, zmeura si zahar pudra. Ingrediente: 30 g unt 1 pahar (200 ml) faina integrala 1 pahar (20 ml ) faina alba 1 lingurita praf de copt 3 linguri mac macinat 2…
Read more »
Deliciu cu vita
24 September 2012Deliciu cu vita din: carne de vita macra, salata verde, rosii cherry, ardei grasi, castravete, ceapa verde, ceapa uscata, taitei din orez, patrunjel, menta, busuioc, condimente, zeama de lamaie, sos de soia si piper. Ingrediente: 300 g carne de vita macra 1 salata verde 6-7 rosii cherry 2 a
Baclava cu fistic
24 September 2012O reteta de baclava cu fistic din: foi de placinta, unt, nuca, fistic, zahar, coaja de lamaie, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de lamaie, miere, nuca si fistic. Ingrediente: 500 g foi de placinta 150 g unt pentru umplutura: 500 g nuca macinata 150 g fistic macinat 100 g zahar coaja de la o…
Read more »
Reteta zilei: Pacheţele de vară transparente
24 September 2012O reteta de pachetele de vara transparente din: tofu, ghimbir, zahar, otet de orez, sos de soia, usturoi, taitei de orez, castraveti, morcovi, ridiche alba, ceapa, foi de orez, ardei iute, sos de soia, sos de peste, otet de orez, zahar, usturoi si apa calda. Ingrediente: 300 g tofu 2 cm radacina de ghimbir 1…
Read more »
File de salau cu legume la gratar
24 September 2012O reteta de file de salau cu legume la gratar din: file de salau, legume, condimente, ulei de masline, vin alb, masline, lamaie, foaie de dafin si piper. Ingrediente: 1,5 kg file de salau mare 500 g legume (varza de bruxelles, broccoli, dovlecel, ardei rosu) 3 lingurite condimente 50 ml ulei de masline 100 ml…
Read more »
Supă de varză cu sfeclă rosie si cartofi
24 September 2012O reteta de supa de varza cu sfecla rosie si cartofi din: sfecla rosie, varza alba, cartofi, cepe, morcovi, ardei, leustean, sare si ulei. Ingrediente: 1/2 sfecla rosie 1/2 varza alba 3-4 cartofi 2 cepe 2 morcovi 1 ardei rosu 1 legatura leustean sare ulei Mod de preparare: Cureţi varza, apoi o dai prin…
Read more »
Punci de visine
24 September 2012O reteta simpla de punci de visine din: galbenusuri, zahar vanilat, zahar, scortisoara, frisca, lapte, lichior de visine si lamaie. Ingrediente: 4 galbenusuri 1 plic zahar vanilat 100 g zahar putina scortisoara 200 g frisca lichida 1/2 l lapte 1/3 lichior de visine lamaie Mod de preparare: Intr-un vas mixam bine galbenusul cu zahar,…
Read more »
Cum se prepara Pui cu curry (video)
24 September 2012O reteta video despre cum se prepara pui cu curry, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 oil 1 tsp mustard seeds handful curry leaves 3 onions 1 small piece of ginger, grated 3 cloves of garlic 2 chicken breasts 3 natural yoghurt 1/2 tsp chilli powder 1 tsp…
Read more »
Pesto de mentă
24 September 2012Amestecă 80g frunze de mentă, 250 g de ricotta şi 25 g de parmezan ras într-un robot de bucătărie, până obţii un pesto omogen. Asezonează bine. Pofta buna!
Read more »
Ficat cu rodie si ceapa rosie
23 September 2012O reteta de ficat cu rodie si ceapa rosie din: ficat de curcan, lapte, rodie, ulei de masline, ceapa rosie, otet balsamic, sare grunjoasa, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de curcan 500 ml lapte o rodie mare 2 cepe rosii 2-3 lingurite ulei de masline 2-3 lingurite otet balsamic sare grunjoasa piper negru…
Read more »
Ghiveci de legume si carne de pui
23 September 2012Ghiveci de legume si carne de pui din: piept de pui, cartofi, ceapa, dovlecei, varza, ardei, rosii, condimente si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui si 3-4 pulpe de pui superioare 5 cartofi mari 2 cepe 2 dovlecei 1/2 varza 2 ardei 3 rosii 2 lingurite condimente putin ulei Mod de preparare: Cureţi legumele…
Read more »
Foi de pandispan cu zmeura si inghetata
23 September 2012O reteta de Foi de pandispan cu zmeura si inghetata din: faina, miere, mascarpone, zahar, unt, lapte, bicarbonat, ou, nes, smantana, oua si zmeura. Ingrediente: 500 g faina 3 linguri miere 250 g mascarpone 200 g zahar 50 g unt 3 lingurite lapte 1 lingurita bicarbonat 1 ou 2 linguri nes sau cappucino 500 g…
Read more »
Varza in straturi
23 September 2012Varza in straturi din: varza, costita, smantana, cascaval, rosie, boia dulce, piper, cimbru, seminte de marar, patrunjel, unt, sare si pesmet. Ingrediente: 1 kg varza dulce potrivita 200 g costita sau kaizer 200 g smantana 100 g cascaval ras 1 rosie mare 1 /2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita piper negru macinat 1/2 lingurita cimbru…
Read more »
Cum se prepara Supa vegetariana (video)
23 September 2012O reteta video despre Cum se prepara supa vegetariana, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 knobs of butter 1 medium onion 2 cloves of garlic 1 broccoli head 1/2 ltr vegetable stock 1 creme fraiche salt and pepper Cum se prepara Supa vegetariana Pofta buna!
Read more »
Crumble de prune
23 September 2012O reteta de crumble de prune din: unt, zahar brun, faina, nuca, sare, prune, zahar vanilat, scortisoara, coaja de lamaie si lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 200 g zahar brun 350 g faina 100 g nuca macinata un praf sare un kg prune pentru umplutura: 100 g unt un plic zahar vanilat o…
Read more »
Bors de pui cu fasole boabe
23 September 2012O reteta de bors de pui cu fasole boabe din: fasole alba, bors, piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, sare grunjoasa, patrunjel si leustean. Ingrediente: 300 g fasole alba boabe mici un litru bors un piept de pui 3 morcovi 3 cepe 2 ardei sare grunjoasa o legatura patrunjel 2-3 fire leustean Mod de…
Read more »
Supă miso de pui cu orez
23 September 2012O reteta de supa misod e pui cu orez din: supa de pui, piept de pui, orez, morcovi, pasta de miso, sos de soia, mirin si ceapa verde. Ingrediente: 500 g supa de pui 2 piepti de pui, fara piele 50 g de orez cu bob lung 8 morcovi subtiri, taiati in jumatate pe lungime…
Read more »
Chiftele de vinete
23 September 2012O reteta de chiftele de vinete din: vinete, franzela, faina, usturoi, ceapa, marar, piper, ulei, branza telemea si ou. Ingrediente: 2 vinete (500-600 g) 80 g franzela 25 g faina 2-3 catei de usturoi 1 ceapa mica 1 lingurita cu varf de marar taiat marunt piper ulei 100 g branza telemea rasa sau cascaval ras…
Read more »
Varza umpluta cu cartofi
23 September 2012O reteta de varza umpluta cu cartofi din: cartofi, varza, ceapa rosie, usturoi, oua, ulei, chimen, smantana si condimente. Ingrediente: 800 g cartofi 500 g varza 1 ceapa rosie 1 catel usturoi 2 oua 3 linguri ulei 1 lingurita chimen macinat 200 ml smantana 3 lingurite de condimente Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi…
Read more »
Pesto clasic
23 September 2012Incinge o tigaie mică la foc slab. Prăjeşte 50g seminţe de pin până devin aurii, amestecând din când în când. Pune-le într-un robot de bucătărie cu 80g de busuioc, 50g de parmezan, 150ml ulei de măsline şi 2 căţei de usturoi. Amestecă-le în robot până se omogenizează, apoi asezonează. Pofta buna!
Read more »
Retete gustoase: Dovlecei umpluti
23 September 2012O reteta de dovlecei umpluti din: dovlecei, carne amestec de porc si vita, ceapa, ulei de masline, suc de rosii, condimente, patrunjel verde, ou, kaizer si cascaval. Ingrediente: 3 dovlecei lungi sau 5 dovlecei rotunzi, potriviti 300 g carne amestec de porc si vita 1 ceapa ulei de masline 250 ml suc de rosii amestec…
Read more »
Mâncare de varză din Moldova
23 September 2012Mancare de varza din moldova din: varza, ceapa, ardei, pulpe de pui, patrunjel verde, smantana, sare, piper, sos de rosii si oua. Ingrediente: 1 varza medie 3-4 cepe 1 ardei 4 pulpe de pui 1 legatura patrunjel verde 300 ml smantana sare piper sos de rosii 2 oua Mod de preparare: Speli şi toci…
Chilli de curcan şi cartofi copţi
22 September 2012O reteta de chilii de curcan si cartofi copti din: cartofi rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de curcan, paprika, otet de cidru, zahar brun, passata, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 4 cartofi rosii mari 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 300 g carne tocata de…
Read more »
Cartofi copţi cu somon şi creme fraîche cu chives
22 September 2012Inţeapă şi dă la cuptor 4 cartofi roşii, până devin rumeni şi crocanţi. Rupe în bucăţele 200g de somon afumat şi împarte-l între cei 4 cartofi. Stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi acoperă cu câte 1 lingură de creme fraîche. Asezonează şi presară cu bucăţele de chives. Pofta buna!
Read more »
Cum se prepara Somon la gratar (video)
22 September 2012O reteta video despre cum se prepara somon la gratar, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 salmon fillet 1 olive oil 1/2 lemon, juiced salt and pepper Cum se prepara Somon la gratar Pofta buna!
Read more »
Pesto cu nuci
22 September 2012Amestecă 175 g miez de nucă şi 1 căţel de usturoi într-un robot de bucătărie până sunt fin mărunţite. Adaugă 1 mână de busuioc, 100 g de parmezan ras, 50g de unt şi 4 linguri ulei de măsline extravirgin, amestecă în robot, apoi asezonează. Pofta buna!
Read more »
Gigantes plaki
22 September 2012O reteta delicioasa de gigantes plaki cu:fasole, ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de tomate, rosii, zahar, oregano, scortisoara, patrunjel. Ingrediente: 400g de fasole uscată mare 3 linguriţe ulei de măsline extra virgin, plus extra pentru servit 1 ceapă tocată mărunt 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţă paste de tomate 800g roşii, fără…
Read more »
Retete culinare: Prajitura cu afine
22 September 2012Prajitura cu afine din: faina, praf de copt, unt, zahar, iaurt, afine, oua, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 200 g faina alba 1/2 plic praf de copt 110 g unt 150 g zahar (de preferat zahar brun) 230 g iaurt simplu 1 cana afine/fructe de padure 3 oua un praf de sare 1 plic de…
Read more »
Fasole verde scazuta
22 September 2012O reteta de fasole verde scazuta din: fasole verde, smantana, faina, ulei, sare, piper, boia de ardei si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg fasole verde (sa nu fie atoasa) 300 g smantana 3 linguri faina ulei sare piper boia de ardei baza pentru mancaruri 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Cureţi păstăile, le…
Read more »
Mic dejun moldovenesc
22 September 2012Mic dejun moldovenesc din: cartofi, branza de oaie, salam, slanina, rosie, castravete, oua, ceapa verde, masline si cascaval. Ingrediente: 2 cartofi 4 felii branza de oi proaspat inchegata 4 felii salam 2 felii slaninuta taraneasca afumata 1 rosie 1/2 castravete 2 oua 1 legatura ceapa verde 6 masline putin cascaval Mod de preparare: Cureti…
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de somon cu maioneza de capere
21 September 2012O reteta de burgeri de somon cu maioneza de capere din: capere, maioneza, suc de lamaie, marar, sare, piper, telina, ceapa, arpagic, faina, migdale, ou, sos sriracha, suc de lamaie, somon, chifle, salata verde si rosii. Ingrediente maioneza de capere: 2 linguri caperei fin tocate 1/4 ceasca maioneza 2 linguri suc de lămâie 1 lingura…
Read more »
Cum se prepara Salata de macrou (video)
21 September 2012O reteta video despre Cum se prepara salata de macrou, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 olive oil 2 large tomatoes, chopped 6 green olives, chopped 1 garlic clove, finely chopped 1 cups (250ml) basil leaves 300 g smoked mackerel 1/2 cucumber, finely sliced Cum se prepara…
Read more »
Paste cu mazăre şi creme fraîche
21 September 2012Pregăteşte 200g de paste urmând instrucţiunile de pe pachet. Adaugă 140g de mazăre decongelată, în ultimele 3 minute. Scurge şi păstrează puţin din apa în care au fiert. Pune totul într-o crăticioară şi amestecă cu 50g de parmezan ras, piper negru şi 4 linguri de creme fraîche. Mai adaugă puţină apă de la paste, dacă…
Read more »
Prăjitură cu prune, alune de pădure şi ciocolată
21 September 2012O reteta delicioasa de prajitura cu:, unt, prune, zahar brun, faina, alune, oua, praf de copt, ciocolata neagra, gem de coacaze. Ingrediente: 175g unt, moale, plus extra pentru uns 800g prune 175g zahăr brun 175g făină cu agent de creştere 175g alune de pădure mărunţite 3 ouă 1 linguriţă de praf de copt 50g ciocolată…
Read more »
Souvlaki de miel cu lămâie şi mărar
21 September 2012O reteta delicioasa de souvlaki din: usturoi, sare, ulei de masline, lamaie, marar, carne de miel Ingrediente: 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţe sare de mare 4 linguriţe ulei de măsline coaja rasă şi sucul de la o lămâie 1 linguriţă de mărar tocat mărunt 700g de carne macră de miel, cum ar…
Read more »
Roşii umplute cu carne de miel, mărar şi orez
21 September 2012O reteta delicioasa de rosii umplute cu: zahar, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, pasta de tomate, orez, supa de pui, marar, patrunjel, menta. Ingrediente: 4 roşii 1 praf de zahăr 4 linguriţe ulei de măsline grecesc extravirgin, plus extra pentru stropit 1 ceapă tocată mărunt 2 căţei de usturoi,…
Read more »
Crema de morcovi
21 September 2012O reteta de crema de morcovi din: morcovi, cascaval afumat, usturoi, sare si maioneza. Ingrediente: 4 morcovi 250 g cascaval afumat 2 catei de usturoi sare maioneza Mod de preparare: Razi pe răzătoarea mică morcovii curăţaţi, apoi caşcavalul şi usturoiul. Le amesteci cu maioneză, pui sare şi dai la frigider, să se pătrundă gusturile.…
Read more »
Omletă cu spanac şi muşchi afumat
21 September 2012Omleta cu spanac si muschi afumat din: spanac, muschi afumat, ulei, usturoi, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspat sau congelat 150 g muschi afumat sau kaizer 3 linguri de ulei 2 catei de usturoi 8 oua sare si piper Mod de preparare: Pui uleiul la încins şi căleşti muşchiul tăiat cubuleţe,…
Read more »
Tagliatelle cu scoici
21 September 2012O reteta delicioasa de tagliatelle cu:scoici, sparanghel, smantana, unt, faina, supa, patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare. Ingrediente: tagliatelle scoici proaspete sparanghel smântână unt făină supă pătrunjel usturoi ulei de măsline sare Mod de preparare: Scoicile se fin în apâ rece cu sare timp de aproximativ 5 ore, astfel încât să se cureţe foarte…
Read more »
Pad Thai cu creveţi
20 September 2012Pad thai cu creveti din: taitei udon, ulei, creveti, ceapa verde, oua, arahide, frunze de coriandru, lime, pasta de tamarind, sos de peste, zeama de lime si zahar brun. Ingrediente: 250 g taitei udon 2 lingurite de ulei 100 g creveti cruzi, curatati 4 fire de ceapa verde, tocate 2 oua, batute 2 linguri de…
Read more »
Ardei umplut cu cartofi
20 September 2012Ardei umplut cu cartofi din: ardei rgas, cartofi, bulion, ceapa si condimente. Ingrediente: 10 teci ardei rgas 10 cartofi de marimea tecilor 5 linguri bulion sau 5 rosii 2 cepe condimente Mod de preparare: Cureţi ardeii, dar nu arunci cotoarele, pe care le poţi folosi pe post de capac. Laşi ardeii la scurs. Fierbi…
Read more »
Pui cu orez si portocale
20 September 2012O reteta de pui cu orez si portocale din: piept de pui, ardei, portocale, orez, sos de soia, ulei de masline, otet balsamic, sare grunjoasa, piper, zahar, seminte de susan si patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 ardei 3 portocale 300 g orez 2-3 linguri sos de soia 2-3 linguri u
Pesto Cheddar
20 September 2012Pune tulpinile şi cea mai mare parte din frunzele dintr-o mână mare de busuioc într-un robot de bucătărie. Adaugă 2 linguri ulei de măsline, 2 căţei de usturoi şi câteva linguri de apă, apoi amestecă până capătă consistenţa unei paste. Adaugă 50g de brânză Cheddar şi amestecă din nou. Condimentează după gust. Pofta buna!
Read more »
Muraturi crocante de vara
20 September 2012O reteta de muraturi crocante de vara din: castraveti, morcov, conopida, ceapa, ardei gras, ardei iute, cimbru, marar, sare grunjoasa, otet, piper, coriandru si paine alba. Ingrediente: 250 g castraveti mici 1 morcov mare 1 conopida mica 2 cepe 1 ardei gras rosu 1 ardei iute verde 1 legatura cimbru si marar uscat 2 linguri…
Read more »
Friptura de porc cu orez
20 September 2012O reteta de friptura de porc cu orez din: pulpa de porc, sare, piper, boia, vin, cimbru, ceapa, ciuperci, unt, orez, ulei de masline, ardei capia si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de porc sare piper boia iute si dulce 50 ml vin demi-dulce un praf de cimbru 2 cepe 300 g ciuperci 75…
Read more »
Retete de post: Ciorba de praz cu bors
20 September 2012Ciorba de praz cu bors din: praz, telina, cartofi, morcov, ardei, ceapa, rosii, patrunjel, marar, bors, usturoi, ulei de masline, dovlecei si felii de lamaie. Ingrediente: 1-2 fire praz o telina 3 cartofi un morcov 2 ardei o ceapa 2-3 rosii o legatura patrunjel o legatura marar 500 ml bors 2-3 catei usturoi 2 lingurite…
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado
20 September 2012O reteta de Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado din: piept de pui, supa de pui, fasole neagra, ardei gras, ceapa verde, sare, piper, sos de avocado si lapte batut. Ingrediente: 4 căni cuburi piept de pui fiert supa de pui 200 g fasole neagra clătită si scursă 1 ardei gras…
Read more »
Pesto de spanac
20 September 2012Fierbe un ceainic cu apă, apoi toarnă apa clocotită peste 500g de spanac, într-o strecurătoare, până ce frunzele se înmoaie. Scurge surplusul de apă, apoi pune spanacul într-un robot de bucătărie împreună cu 2 căţei de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 100 g de feta cu conţinut redus de grăsimi şi 40g seminţe de…
Read more »
Bors de zarzavat de vara
20 September 2012Bors de zarzavat de vara din: ceapa, ulei, ardei gras, ardei iute, bostanel, morcov, telina, cartofi, pastai, rosii, varza, orez, oua, frunze de telina, frunze de patrunjel, sfecla rosie, loboda, leustean, bors si sare. Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri ulei 1 ardei rgas 1 ardei iute 1 bostanel 1 morcov 1/2 telina 500 g cartofi…
Read more »
Tarta cu mix de ardei
20 September 2012O reteta de tarta cu mix de ardei din: ardei, margarina, pesmet, sare grunjoasa, piper, drojdie, faina, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 8-10 ardei diferite sortimente 100 g margarina 100 g pesmet sare grunjoasa piper negru macinat pentru aluat: 50 g drojdie 125 ml apa calduta 350 g faina 4 linguri ulei de masline…
Read more »
Paste cu roşii uscate şi sos pesto
20 September 2012O reteta de Paste cu roşii uscate şi sos pesto din: penne, bacon, rosii usate, frunze de rucola, seminte de pin, frunze de busuioc, parmezan, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 300 g penne sau alte paste scurte 8 felii subtiri de bacon 1 borcan de rosii uscate intregi frunze de rucola, pentru servit pentru…
Read more »
Calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de roşii
20 September 2012O reteta de calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de rosii din: ulei de masline, costita, ceapa, frunze de cimbru, sangerete, coaja de lamaie, sare de mare, piper, calamari, ardei iute, usturoi si rosii cherry. Deşi s-ar putea să pară ciudat, calamarul cu carne e o combinaţie răspândită; un exemplu bun este delicioasa paella…
Read more »
Tocana de vinete
20 September 2012O reteta de tocana de vinte din: vinete, ceapa, rosii, ulei, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 5-6 vinete 300 g ceapa 300 g rosii 100 ml ulei 1 capatana de usturoi piper sare Mod de preparare: Tai vinetele (cu un cuţit inoxidabil) în bucăţi şi le opăreşti în apă cu sare, apoi le scurgi…
Read more »
Ciorbă de iepure
20 September 2012O reteta de ciorba de iepure din: iepure, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, vin rosu, bors, oua, smantana, ulei, patrunjel, sare, piper si otet. Ingrediente: 1 kg iepure 150 g ceapa 100 g morcovi 100 g pastarnac 100 g telina 150 ml vin rosu 1 l bors 2 oua 100 g smantana 100 ml ulei 50…
Read more »
Crostini alla caprese
20 September 2012O reteta de Crostini alla caprese din: paine ciabatta, rosii, mozzarella, masline verzi, pesto, ulei de masline extravirgin si busuioc. Ingrediente: 8 felii de pâine ciabatta 4 roşii, feliate transversal 200g de mozzarella, feliată 100g de măsline verzi, fără sâmburi 8 linguri de pesto ulei de măsline extravirgin busuioc proaspăt, pentru servit Mod de…
Read more »
Tocană de dovlecei
20 September 2012O reteta de tocana de dovlecei din: dovlecei, vinete, ceapa, rosii, ulei de masline, sare, pesmet, cimbru si frunze de dafin. Ingrediente: 4 dovlecei 2 vinete 4 cepe 4 rosii 2-3 linguri ulei de masline sare 2 lingurite pesmet alb cimbru 4 frunze dafin Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă si se…
Read more »
Salata cu ton colorata
20 September 2012O reteta de salata cu ton din: boabe de porumb, ton, mazare, rosii si smantana. Ingrediente: 425 boabe de porumb 170 g ton in ulei maruntit 400 g mazare verde 3 rosii 3 linguri smantana Mod de preparare: Speli roşiile şi le tai mărunt. Scurgi mazărea şi porumbul boabe de zeamă, le treci prin…
Read more »
Supa de rosii toscana
20 September 2012O reteta de supa de rosii toscana din: bagheta, ulei, ceapa, usturoi, rosii, supa de pasare, parmezan si verdeata. Ingrediente: 6 felii de bagheta 2 linguri de ulei 1 ceapa 3 catei de usturoi 1,5 kg rosii 1 l supa de pasare 60 g parmezan verdeata Mod de preparare: Se rumeneste painea. Se caleste…
Read more »
Fusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul
20 September 2012Fusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul din: fusilli, carnati de porc, usturoi, ardie iute, seminte de fenicul, smantana, mustar cu boabe, parmezan si frunze de rucola. Ingrediente: 350 g de paste fusilli 6 carnati de porc de calitte 2 catei de usturoi, feliati 1 ardei iute rosu, feliat, fara seminte 1 lingura cu varf seminte…
Read more »
Cartofi copti cu tzatziki
20 September 2012Cartofi copti cu tzatzikidin: cartofi, castraveti, marar, usturoi, ulei de masline, iaurt, sare si unt. Ingrediente: 4 cartofi mari 8 castraveti o legatura marar 5-6 catei usturoi 2 linguri ulei de masline 300 g iaurt grecesc sare 50 g unt Mod de preparare: Se spală cartofii şi se fierb în coajă în apă cu…
Read more »
Supă de ardei galben cu crutoane de pătrunjel
20 September 2012O reteta de supa de ardei galben cu crutoane de patrunjel din: ardei grasi, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, morcovi, telina, dovlecel, ou, iaurt, ulei, sare, piper, paine, unt si patrunjel. Ingrediente: 4 ardei grasi galbeni 1 ardei gras portocaliu 1 ardei capia rosu 1 ceapa mare rosie un graunte de usturoi 2-3 morcovi tineri…
Read more »
Bruschete cu mozzarella
19 September 2012O reteta de bruchete cu mozzarella din: rosii, iaurt, sare, piper, ulei de masline, usturoi, patrunjel verde, unt, paine si cimbru. Ingrediente: 500 g rosii 150 ml iaurt sare un praf de piper negru 1-2 lingurite ulei de masline 7-8 catei usturoi o legatura patrunjel verde 50 g unt o paine ci
Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute
19 September 2012Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute din: maioneza, ardei iute, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, piper, ulei de masline, cartof, calamr, faina si lamai. Ingrediente: 4 linguri cu varf de maioneza 2 ardei iuti proaspeti, curatati de semitne si tocati marunt coaja rasa si zeama de la o lamaie…
Read more »
Tocăniţă cu ardei si dovlecei
19 September 2012O reteta de tocanita cu ardei si dovlecei din: ardei, ceapa, usturoi, pesmet, rosii, dovlecei, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, otet balsamic si maghiran. Ingrediente: 4-5 ardei, diferite soiuri 2-3 cepe 4-6 catei de usturoi o lingura pesmet 4 rosii 4 dovlecei 3-4 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat cimbru…
Read more »
Punci de oua
19 September 2012O reteta simpla de punci de oua din: oua, apa, zahar, ghimbir, cuisoare, coaja de lamaie si rom. Ingrediente: 8 oua 1/4 l apa 3 linguri de zahar putin ghimbir macinat cuisoare macinate coaja de lamaie uscata 1/4 l rom (40%) Mod de preparare: Fierbem apa. Intr-un vas batem galbenusul cu zahar, pana cand…
Read more »
Retete de post: Salata de dovlecei
19 September 2012Salata de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ulei, marar, pesmet, otet balsamic, sare si piper alb. Ingrediente: 4 dovlecei 5-6 catei de usturoi ulei pentru prajit o legatura marar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri otet balsamic sare piper alb macinat Mod de preparare: Se spală şi se curăţă dovleceii de coajă. Se taie rondele potrivite…
Read more »
Pastrav cu spanac
19 September 2012O reteta de pastrav cu spanac din: pastravi, faina, malai, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei, spanac, ceapa, otet, ulei de masline, lamaie verde si rosie. Ingrediente: 4 pastravi 3 linguri faina 3-4 linguri malai sare piper cimbru uscat si macinat 3-4 catei de usturoi ulei pentru prajit pentru garnitura: 500 g spanac o ceapa mare…
Read more »
Specialitate cu legume
19 September 2012Specialitate cu legume din: broccoli, morcovi, cartofi, porumb, unt, paturnjel, otet balsamic, sare grunjoasa, piper, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 200 g broccoli 4 morcovi 5-6 cartofi 200 g porumb dulce 20 g unt 1-2 legaturi patrunjel 2-3 linguri otet balsamic sare grunjoasa piper negru macinat o lingura zahar 2-3 lingurite ulei de masline…
Read more »
Cotlet de porc in sos dulce acrisor
19 September 2012O reteta de cotlet de porc in sos dulce acrisor din: cotlet de porc, sare de mare grunjoasa, piper, cimbru, cartofi, nectarine, unt, zahar brun, ulei de floarea soarelui, vin si costita afumata. Ingrediente: un cotlet de porc sare de mare grunjoasa piper negru si alb boabe si macinat cimbru verde pentru garnitura: 5-6 cartofi…
Read more »
Brioşe cu struguri
19 September 2012O reteta de briose cu struguri din: unt, oua, nuca, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, ciocolata, sare, zahar tos si struguri albi. Budinca de struguri are un gust inconfundabil dacă în compoziţia de gelatiină se adaugă puţin vin spumant sau şampanie. Pentru deserturi, alege boabele de struguri şi unge-le cu miere sau…
Read more »
Farfalle cu somon si chives
19 September 2012O reteta de farfalle cu somon si chives din: farfalle, crema de branza, zeama de lamaie, somon afumat, si chives. Ingrediente: 350 g de farfalle 200 g crema de branza, slaba 1 lingurita zeama de lamaie 145 g somon afumat sau marint, rupt in bucati cateva fire de chives, taiate Mod de preparare: Prepară…
Read more »
Retete vegetariene: Pizza vegetariana
19 September 2012O reteta de pizza vegetariana din: faina, drojdie, lapte, sare, ulei de masline, mozzarella, dovlecei, ceapa, ciuperci, rosii, ardei si busuioc verde. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 50 g drojdie 150 ml lapte un praf sare 3 linguri ulei de masline pentru umplutura: 200 g mozzarella 2 dovlecei o ceapa 200 g ciuperci 4-5…
Read more »
Rulouri cu branza de capra
19 September 2012O reteta de rulouri cu branza de capra din: prosciutto crudo, branza de capra, susan, unt, cimbru, ceapa verde, sos picant de rosii, sare si piper rosu. Ingrediente: 16 felii de prosciuto crudo uscat (sau sunca de Praga) 250 g branza de capra in saramura 50 g susan 75 g unt cimbru 2-3 fire ceapa…
Read more »
Supa de branza
19 September 2012O reteta de supa de branza din: unt, praz, morcov, telina, faina, pasara, branza cheddar, parmezan si crutoane. Ingrediente: 125 g unt 1 praz 1 morcov 1 telina 75 g faina 1 l supa pasare 250 g de branza Cheddar 30 g parmezan crutoane Mod de preparare: In untul topit se calesc legumele si…
Read more »
Clatite bogate
19 September 2012Clatite bogate din: dovlecei, vanata, ardei, ceapa, rosii, pulpa de porc, sare, piper, ulei de masline, oua, lapte, ulei, faina, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 3 dovlecei o vanata 3 ardei 2 cepe 4 rosii 400 g pulpa de porc sare piper ulei de masline pentru aluatul de clatite: 2 oua 300 ml lapte 3 linguri…
Read more »
Plachie românească de crap
19 September 2012Plachie romaneasca de crap din: crapi, ceapa, ardei grasi, rosii, lamaie, usturoi verde, patrunjel verde, suc de rosii, piper, frunza de dafin, sare si ulei. Ingrediente: 2 crapi proaspeti cam de 1 kg fiecare 3 cepe 3 ardei grasi de culori diferite 3 rosii 1 lamaie 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel verde 500…
Read more »
Ciocolata calda cu rom
19 September 2012O reteta simpla de ciocolata calda cu rom din: ciocolata, rom si frisca. Ingrediente: 1 ceasca ciocolata calda 2-4 cl rom brun frisca lichida ciocolata rasa Mod de preparare: Turnam ciocolata calda impreuna intr-un pahar. Servim cu frisca lichida si cu ciocolata rasa.
Read more »
Prăjitură cu aluat fărâmiţat
19 September 2012Prajitura cu aluat faramitat din: cirese, piersici, unt, zahar, zahar vanilinat, sare, scortisoara, migdale si faina. Ingrediente: 250 g cirese din compot 750 g piersici coapte, tari 200 g unt 160 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat 1 praf de sare 1/2 lingurita scortisoara macinata 150 g migdale macinate 275 g faina Mod de…
Read more »
Ciorba de rosii cu busuioc
19 September 2012O reteta de ciorba de rosii cu busuioc din: rosii, telina, patrunjel, ulei de masline, ardei, morcovi, ceapa, sare grunjoasa, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: un kg rosii o telina radacina o radacina patrunjel 2-3 lingurite ulei de masline 2 ardei 2 morcovi 2 cepe sare grunjoasa piper negru macinat busuioc verde parmezan pentru ornat…
Read more »
Perişoare în sos de roşii
19 September 2012Perisoare in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, orez, ou, paine, lapte, sare, rosii, zahar, frunze de telina si sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 ceapa 1 morcov 1 cescuta cu orez fiert 1 ou 2-3 felii de paine 1 cescuta cu lapte sare pentru sosul de rosii: 1 kg rosii…
Read more »
Penne cu rosii si dovlecei
19 September 2012Penne cu rosii si dovlecei din: ulei de masline, dovlecei, rosii, penne, usturoi, zahar, crema fraiche si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 200 g dovlecei mici, feliati pe diagonala 2 rosii mari (arpox. 400 g, in total) 200 g penne 1 catel de usturoi, zdrobit 1 varf de cutit de zahar…
Read more »
Desert: Tartă de piersici
19 September 2012Tarta de piersici din: foitaj, piersici, suc de lamaie, zahar pudra, gem de caise si menta. Ingrediente: 300 g foitaj 3 piersici coapte, tari 3 linguri suc de lamaie 2 linguri zahar pudra 100 g gem de caise zahar pudra sau menta pentru ornat Mod de preparare: Aşezaţi foile din foitaj una lângă cea