Supe de Craciun:
Supa italiana de rosii
26 November 2010O reteta simpla de supa italiana de rosii din: rosii, castravete, ardei vere, ceapa, usturoi, miez de paine uscata, untdelemn, otet de vin, sare si piper. Ingrediente : 5 rosii mari 1 castravete 1 ardei verde 1 ceapa 1 catel de usturoi 200 gr. miez de paine uscata 2 linguri de untdelemn fin 2 linguri…
Read more »
Supa de peşte cu painea prăjită unsă cu maioneza şi usturoi
26 November 2010Ingrediente: 1,5 kg peste marunt 1,5 kg peste mare bucati 1-2 capete de peste 18 felii de franzela 2 rosii 2 cepe 4 catei de usturoi 10 fire de patrunjel 2 foi de dafin 1 crenguta de cimbru 1 bucata coaja de lamaie sare piper Ingrediente maioneza: 4 galbenusuri 4 catei de usturoi 20 cl.…
Read more »
Supa de peste cu ardei gras
26 November 2010Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 gr. file de crap 10 gr. unt sau margarina 1/2 l concentrat de legume sofran sare piper Mod de preparare: Se curata usturoiul si ceapa usturoiul se zdrobeste, ceapa se toaca marunt. Ardeii, curatati de seminte si…
Read more »
Supa de carne cu frittata
26 November 2010Ingrediente: 50 g faina 125 ml lapte 1 ou 1 varf de cutit de sare 4 fire de patrunjel verde 20 g unt sau margarina 1/2 legatura codite de ceapa verde 1 l supa de carne proaspat preparata Mod de preparare: Se amesteca bine faina, laptele, oul si sarea, se incorporeaza patrunjelul verde…
Read more »
Supă de caşcaval
25 November 2010Ingrediente: 100 g caşcaval 100 g smântână 1 cub concentrat condimente cu gust de legume 1 gălbenuş 1 lingură făină 50 g unt sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Topeşti untul într-o cratiţă, adaugi făina şi o rumeneşti, apoi stingi cu 1 litru de apă rece. Pui cubul de condimente, sare…
Read more »
Supa de castraveti de la gheata
25 November 2010Ingrediente: 2 castraveti mari 50 g stafide 1 legatura de busuioc 3 linguri ulei de masline 2 tablete supa concentrata de pasare sare piper cateva picaturi de Tabasco Mod de preparare: Se dizolva tabletele de supa concentrata in 200 ml de apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Se curata castravetii, se taie…
Read more »
Supa franţuzeasca de ceapa
24 November 2010Ingrediente: 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui 4 cepe mari 1/4 1vin alb sec 1/2 apa fiarta cu delikat 1/2 lingurita chimen pisat sare piper un praf de nucşoara 50 seminte de floarea soarelui 100 g cascaval Mod de preparare: Se incinge untdelemnul lin oala si se caleste ceapa taiata in rotocoale subţiri.Se…
Read more »
Supa de varza acra cu sfecla si piept de pui
24 November 2010Ingrediente: 1 ceapa 200 g sfecla rosie 250 g varza acra 5 carnaciori 750 ml supa 5 boabe de ienupar 3 fire de marar putin unt Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt, sfecla curatata se taie cubulete, iar varza fideluta. Carnaciorii se prajesc si se taie felii groase de…
Read more »
Supa cu legume si fasole alba
24 November 2010Ingrediente: 2 cepe mijlocii 1 catel de usturoi 3-4 morcovi 500 g cartofi 300 g telina 2 linguri ulei 2 linguri zeama concentrata de zarzavat 1-2 foi de dafin 1 varza mica 1 ardei gras rosu 1 cutie rosii decojite 500 g boabe de fasole sare piper alb Mod de preparare: Se curata…
Read more »
Supa de rosii cu linte
23 November 2010Ingrediente: 1 ceapa mare 1 ceasca de linte 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi zdrobit 1/4 ceasca pasta de rosii 2 ardei iuti rosii (uscati) 1 foaie de dafin 1 l de apa sare piper Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o oala cu fundul mai gros.Se toaca ceapa, usturoiul, iar…
Read more »
Supa de rosii si ardei
23 November 2010Ingrediente: 500 g rosii bine coapte 2 ardei rosii (capia) 6 cepe arpagic 1 lamaie 2 catei de usturoi 2 fire de busuioc 1 fir de cimbru 1 foaie de dafin 1 ardei iute mic 1 cub de concentrat de supa de pasare 5 linguri de untdelemn 1 bucata de zahar cubic sare piper…
Read more »
Supă de dovleac cu găluşte de branză
22 November 2010Ingrediente: 500 g miez de dovleac 1 ceapă 1 lingură margarină 1 căţel de usturoi 1 lingură de condiment cu gust de legume 100 ml smântână subţire sare piper zahăr 1 linguriţă suc de lămâie Ingrediente găluşte: 125 ml lapte 2 linguri griş 100 g caşcaval 1 ou 1 linguriţă margarină Mod de…
Read more »
Supă-cremă de praz şi cartofi
22 November 2010Ingrediente: 1 kg praz 3 cartofi 2 gălbenuşuri 150 ml smântână 1/4 pachet de unt 1/2 lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi prazul, îl tai bucăţi, îl stropeşti cu zeama de lămâie şi îl înăbuşi în unt 5-6 minute. Adaugi apoi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, 500 ml apă…
Read more »
Supă de gulii cu găluşte de făină
22 November 2010Ingrediente: 2-3 gulii 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel verde condimente 1 ou fănă Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei, pui guliile curăţate şi tăiate fideluţă. Peste ele torni un polonic mare de apă fierbinte şi le acoperi cu un capac. Le fierbi înăbuşit pe jumătate, apoi mai adaugi apă…
Read more »
Supă cu găluşte din cartofi
19 November 2010Ingrediente: 2 l supă de carne (sau de oase, sau apă) 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ardei Ingrediente găluşte: 3-4 cartofi potriviţi margarină cât o nucă 2 gălbenuşuri sare piper verdeaţă făină smântână Mod de preparare: Cureţi şi speli zarzavaturile, apoi le pui la fiert în supa…
Read more »
Supa de morcovi
18 November 2010Ingrediente: 4 morcovi mari 2 dovlecei 4 cartofi medii 2 cepe mici 4 rosii mari 3 catei de usturoi 100ml ulei 1 lingurita zahar 2 foi de dafin 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Într-o oala suficient de mare (4-5 litri) se caleste in ulei ceapa curatata, spalata si tocata marunt,…
Read more »
Supă de limbă şi conopidă
18 November 2010Ingrediente: 1 limbă de viţel 1 conopidă mică 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde sare Mod de preparare: Speli bine carnea şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 2 ore. Când e gata, o scoţi deoparte, o cureţi de pieliţe şi o tai bucăţi.…
Read more »
Supa de gulii cu usturoi
18 November 2010Ingrediente: 4 gulii mari 4 catei de usturoi 2 cepe 50ml ulei 1 telina 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie în cubulete. Se caleste în ulei pâna când se îngalbeneste, apoi se adauga guliile taiate în bastonase si telina în cubulete. Când legumele s-au…
Read more »
Supa dietetica de fasole verde
18 November 2010Ingrediente: 400g fasole verde 100g morcovi 50g telina 1 ceapa 2 rosii 50ml smântâna 2l apa sare Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie potrivit morcovii si telina si se pun la fiert. Ceapa se pune întreaga în oala, ca apoi sa se poata scoate. Fasolea se pune când apa…
Read more »
Supa de conopida
17 November 2010Ingrediente: 1 conopida mai mare 2 cepe 1 ardei gras rosu 2 morcovi 1 cartof 1 lingurita boia 50 ml ulei 1 lingura faina 1 leg. marar verde sare piper Mod de preparare: Se desface conopida în buchetele si se pune în apa sarata timp de 10
Supa de usturoi
7 December 2010Ingrediente: 3 capatani mari de usturoi 100 ml ulei 1 lingura faina 1,5 l apa sare piper dupa gust boia sau suc de rosii cimbru patrunjel Mod de preparare: Usturoiul se curata, se zdrobesc cateii si se freaca bine cu ulei pana se obtine o pasta fina la care se adauga faina, boia sau…
Read more »
Supa galbena de ardei
6 December 2010Ingrediente: 2 cepe mici (de arpagic) 1 catel de usturoi 1 kg ardei grasi (galbeni) 40 g unt sau margarina 75 g linte 150 g ciuperci sare piper 2 lingurite vegeta 1/2 lingurita coriandru (macinat) 1 lingurita zeama de lamaie 100 g frisca batuta 1/2 legatura marar 1 varf de cutit ghimbir Mod de preparare:…
Read more »
Reţete de post: Supă de roşii cu fenicul si varza
6 December 2010Ingrediente: două cutii de roşii în bulion o rădăcină de pătrunjel un fenicul o ceapă fidea un morcov o jumătate de varză două linguri de ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie solzişori, se căleşte rapid în puţin ulei şi se stinge cu o cană de apă.…
Read more »
Supa groasa de cartofi cu piept de pui afumat
5 December 2010Ingrediente : 500 g cartofi fainosi 1 litru de apa fiarta cu Vegeta 250 g piept de pui afumat sau alta afumatura 2-3 linguri otet de vin sare piper macinat 1/2 castravete pentru salata 200 g smantana 1/2 legatura ceapa verde. Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie bucati si…
Read more »
Supă de legume cu paste
3 December 2010Ingrediente: doi dovlecei doi cartofi ulei de măsline doi litri apă două cepe usturoi doi morcovi o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină un ardei gras 300 g mazăre o salată verde cimbru 300 g paste 200 ml smântână sare piper Mod de preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă…
Read more »
Supă cu parmezan
2 December 2010Ingrediente: două cepe doi căţei de usturoi o conservă de boabe de porumb doi cartofi 500 ml lapte dulce 250 ml smântână 500 g ciuperci 150 g parmezan 50 g unt sare piper salată verde busuioc uscat ardei iute Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Boabele…
Read more »
Supa de cartofi cu ardei si crutoane
2 December 2010Ingrediente : 400 g cartofi 2 ardei grasi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de unt sau margarina 1 litru de apa fiarta cu vegeta sau delikat sare piper 200 g smantana proaspata Ingrediente crutoane: 10 felii de bagheta (paine alba lunga si subtire), 1 lingura de seminte de susan, 1 lingurita de…
Read more »
Supa de dovlecei cu crutoane de cartofi
1 December 2010Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 dovlecei (600 g) 30 g unt sare piper 1/8 l vin alb 3/4 l concentrat de legume 400 g cartofi 20 g unt topit 2 linguri seminte de floarea-soarelui (curatate) 100 ml frisca nebatuta (sau smantana) Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se toaca…
Read more »
Supa de cartofi cu ardei
1 December 2010Ingrediente : 1 kg cartofi 1 ceapa 40 g unt sare piper 1 lingurita chimen 1 lingurita boia dulce 1,2 l zeama de zarzavat 2 ardei grasi rosii 4 felii de paine prajita 200 gr smantana acrisoara Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa curatata se taie…
Read more »
Supa de rosii cu cartofi
1 December 2010Ingrediente : 800 g cartofi 400 g morcovi 400 g telina (tulpini) 4 linguri ulei de masline sare piper 11/4 l zeama concentrata de legume 1/2 l suc de rosii 4 felii paine (toast) 40 g unt 1 catel de usturoi sos iute (Tabasco) Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si…
Read more »
Supa de conopida cu smantana si galuste de carne
30 November 2010Ingrediente : 375 g carne tocata vita 1 ou 2 linguri pesmet sare piper 1 1/2 l zeama de zarzavat 1 conopida 3/8 l lapte 100 g mazare 100 g smantana 40 g faina nucsoara rasa codite de ceapa verde taiate rondele Mod de preparare: Se amesteca bine carnea tocata, oul si pesmetul, se…
Read more »
Supa de fasole verde cu costita afumata
30 November 2010Ingrediente: 750 g cartofi fainosi 1 ceapa 20 g unt 1 lingurita maghiran uscat sare piper 1,2 l zeama concentrata de legume 500 g fasole verde 1 pahar smantana 150 g costita afumata 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Se toaca marunt ceapa…
Read more »
Supa pasata de dovleac
29 November 2010Ingrediente : 1,5 kg dovleac 300 ml apa fiarta cu Vegeta sau concentrat de legume 500 g smantana 2 linguri zeama de lamaie sare piper 50 g seminte de dovleac fara coaja Mod de preparare: Se curata dovleacul de coaja, seminte si nervuri. Se taie bucati mai mici si se pun la fiert in apa…
Read more »
Supa de vara
29 November 2010Ingrediente: 500 g morcovi 1 gulie 500 g cartofi 1 fir de praz 2 linguri de ulei 1 litru de apa fiarta cu delikat sare piper 2 cabanosi o legatura de patrunjel Mod de preparare: Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se calesc in ulei fierbinte. Se adauga apa fiarta cu delikat…
Read more »
Supa de patrunjel
29 November 2010Ingrediente : 3 radacini de patrunjel (circa 375 g) 2 cepe 130 g unt 1 l zeama de legume 1/2 l frisca nebatuta (sau smantana subtire) sare piper proaspat macinat nucsoara 2 legaturi patrunjel verde eventual putina faina + putin unt pentru legatul supei, frunzulite de patrunjel pentru garnisit Mod de preparare: Se curata radacinile…
Read more »
Supa cu broccoli si cascaval
29 November 2010Ingrediente : 500 g broccoli 2 cepe 1-2 linguri unt 3/4 l zeama concentrata de legume 200 g cascaval sare piper macinat 1 varf de cutit piper de Cayenne 1 varf de cutit nucsoara 1/2 pahar smantana 2-3 linguri ulei de masline 2 felii de paine 1 legatura codite de ceapa verde Mod de preparare:…
Read more »
Supa de iaurt
28 November 2010Ingrediente: 1 borcan mare de iaurt 3 dovlecei tineri si proaspeti 3 lingurite ulei de soia 3 lingurite zeama de lamaie 1/2 lingurita marar 1 catel de usturoi tocat 1/2 seminte de marar 1 lingurita menta verde 1 lingurita coaja rasa de lamaie Mod de preparare: Puneti ingredientele in vasul mixerului si transformati-le in…
Read more »
Supa de mere cu costita afumata
27 November 2010Ingrediente: 4 mere 1 ceapa 1 catel de usturoi 20 gr. unt sau margarina 2 linguri curry 800 ml concentrat de pui sare piper 1 varf de cutit cuisoare pisate putina zeama de lamaie 100 gr. costita afumata (Kaiser, Bacon, slanina afumata) 1/2 legatura ceapa verde Mod de preparare: Se curata merele, se…
Read more »
Supa de castraveti cu iaurt si boia
27 November 2010Ingrediente: 1 castravete 1/2 legatura de ceapa verde frunze de menta proaspata frunze de patrunjel verde 2 varfuri de cutit de boia de ardei 2 pahare de iaurt 2 rosii zeama de la o lamaie sare piper Mod de preparare: Curatati castravetele, taiati-l in doua si scoateti semintele. Taiati fiecare jumatate in lamele foarte…
Read more »
Supă-cremă cu ciuperci şi seminţe de chimen
27 November 2010Ingrediente: 500 g ciuperci o legătură de ceapă verde 50 g unt 30 g făină două gălbenuşuri, 3 linguri de frişcă 110 g smântână 1,5 litri apă două linguri de vin alb mărar o pâine albă ulei de măsline seminţe de chimen sare piper Mod de preparare:
Supa din carne macra de vitel si ou
13 December 2010Ingrediente: 400 g carne macra vitel 1ceapa 1 morcov 2-3 buc oase de vitel 1 ou 2 l supa de carne Mod de preparare: Se pregateste o supa de carne care, dupa ce s-a strecurat se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata bucatele mici sau tocata, si oasele…
Read more »
Supa de limba
13 December 2010Ingrediente: 2 morcov 1 praz patrunjel 1-2 frunze varza 2-3 rosii piper sare apa 600 g limba de vaca 1 pastarnac ulei Mod de preparare: Se spala bine limba de mai multe ori in apa calda, frecind-o cu malai, pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste intre porii mari ai limbii. Se clateste…
Read more »
Supa de varza
13 December 2010Ingrediente: 1 buc. varza creata 2 buc. morcovi 2-3 felii de slanina 1 kg. de carne de vaca de preferinta piept 1 buc. ceapa 2 cuisoare sare Mod de preparare: Se alege o varza creata, se scoate primul rind de frunze, se taie varza in patru, se inlatura cotorul si partea tare din mijloc…
Read more »
Supa de curcan
13 December 2010Ingrediente: 600 g carne de curcan (piept,pulpe,sau tacimuri) 1 ceapa mica 4-5 morcovi mari si sanatosi 1 pastirnac 1 telina mai mica 1 gulie mica 2 cartofi 2 radacina de patrunjel 1/4 lingurita piper 1 lingurita sare Mod de preparare: Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia…
Read more »
Supa picanta de pui
13 December 2010Ingrediente: 100 g piept de pui cate o jumatate de morcov ceapa cartof patrunjel radacina un sfert de telina 200 ml iaurt o foaie de dafin usturoi sare piper zeama de lamaie dupa gust verdeata tocata Mod de preparare: Pieptul se fierbe cu sare si foaia de dafin, se scoate din supa si se taie…
Read more »
Supă de pasare
13 December 2010Ingrediente: 3-4 l apa 3-4 kg carne de gaina 1ceapa 1 morcov 2 pastarnac patrunjel piper sare dupa gust Mod de preparare: Pentru supa se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se aseaza intr-o oala in care se toarna 3-4 l apa, dupa marimea gainii, piperul si sarea.…
Read more »
Supa de legume de iarna
12 December 2010Ingrediente: 3 morcovi 1 telina 2 pastarnac 1ceapa patrunjel 2 foi varza 2 fire praz 2 l apa sare 200 g suc de rosii 1-2 ling.untdelemn piper Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput…
Read more »
Supă de mazare cu somon afumat si crutoane
12 December 2010O reteta de supa de mazare cu somon afumat si crutoane din: ceapa, ulei, mazare, smantana, supa, sare, piper, paine, unt si somon afumat Ingrediente: 2 cepe 2 linguri ulei 300 g mazăre 200 ml smântână 1 l supă sare piper 4 felii pâine 2 linguri unt 125 g somon afumat Mod de preparare:…
Read more »
Supă acră de secară
11 December 2010Ingrediente pentru cwas: 75 g făină de secară 600 ml apă fiartă un căţel de usturoi pentru supă: 250 ml supă de legume sau de carne două cepe 100 g bacon o conservă cu (ciuperci 300 ml smântână un căţel de usturoi 5 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Supă de praz
11 December 2010Se aleg trei fire de praz şi o legătură mică de ceapă verde. Se curăţă şi se taie fin, apoi se călesc uşor în două linguri de ulei de măsline (ori în unt, ori în margarină). Se adaugă o lingură de făină (sau de pesmet pentru cei mai sensibili cu stomacul) şi se lasă doar…
Read more »
Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb
10 December 2010Ideal ar fi să preparăm supa de peşte folosind şi crap şi peşte mic. Peştele se curăţă şi se spală iute cu apă călduţă, se porţionează peştele cel mare şi se pune într-un tifon curat. In acelaşi tifon mai adăugăm cinci-şase cepe tăiate în sferturi şi condimente după gust: foi de dafin, cuişoare şi…
Read more »
Supă Waterzooi
9 December 2010Ingrediente: un kilogram de peşte diferit (crap, ştiucă, caracudă, ţipar, şalău) 100 g unt 100 g rădăcină de pătrunjel un fir de praz o legătură de pătrunjel cimbru foaie de dafin piper sare doi litri de bulion (zeamă) de peşte pregătit dinainte Mod de preparare: Peştii se taie în bucăţele şi se pun…
Read more »
Supă Caldo verde
8 December 2010Ingrediente: un sfert de cană de ulei de măsline o ceapă spaniolă mare tocată doi căţei de usturoi foarte fin tocaţi 280 g cârnaţi chorizo feliuţe 6 cartofi de mărime medie fără coajă şi tăiaţi cubuleţe 8 căni de apă rece 450 g frunze de varză tăiate julien sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Supă Bouillabaisse
8 December 2010Ingrediente: un kg de peşte oceanic proaspăt (cât mai variat: cegă, ţipar, lin, caracudă, scrumbie de mare, barbun, chefal) 6 linguri de ulei 6-8 căţei de usturoi 3-4 roşii o ceapă o lingură de şofran sare piper Mod de peparare: Peştele se alege, cel mare se taie în bucăţi şi se lasă să…
Read more »
Dafinul
8 December 2010Dafinul este socotit copac al soarelui si simbol al pacii. În Evul Mediu, dafinul era recomandat împotriva tuturor relelor satanice ce pot salaslui asupra omului. Renumitul botanist Parkinson, din secolul al XVII-lea, lauda foarte mult calitatile frunzelor de dafin: frunzele de dafin nu trebuie sa lipseasca din nici o gospodarie sau gradina, ele servesc…
Read more »
Crema-spuma din branza de vaci
7 December 2010Ingrediente: 3 oua 200 g branza de vaci bine scursa 100 g frisca nebatuta (smantana) 4 linguri zahar 1 lingura rom Mod de preparare: Separati albusurile de galbenusuri si bateti spuma albusurile (spuma sa fie tare).Amestecati (cu mixerul) galbenusurile si zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugati branza de vaci, frisca (smantana) si romul si…
Read more »
Supa de pui cu lamaie
7 December 2010Ingrediente: 750 g pui 1 morcov 1/4 radacina de telina 2 cepe 1 lingurita boabe de piper 1 foaie de dafin sare 1/2 ceasca orez cu bobul lung 1 lamaie 2 oua 2 linguri patrunjel verde tocat. Mod de preparare: Se spala carnea si se pune intr-o oala. Se toarna peste ea 1 1/4 l…
Read more »
Supă Kloesse
7 December 2010Ingrediente: 125 g unt 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 3 pahare de lapte 5 linguri de făină sare piper un litru şi jumătate de supă de carne sau de oase (după preferinţă) Mod de preparare: Se topeşte untul la foc mic, apoi se adaugă, bătând mereu, găbenuşurile, unul câte unul. Se pun făina, sarea, piperul,…
Read more »
Supa de fasole boabe
7 December 2010Ingrediente: 300 g fasole alba uscata 1 ceapa 4 catel de usturoi 1 morcov 2 tulpini de telina 2 fire de praz 1 crenguta rozmarin 3 crengute cimbru 2 linguri ulei 2 litri concentrat de legume 8-12 felii de franzela sare piper macinat Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera cu…
Read more »
Supa de cartofi cu praz
7 December 2010Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati de praz 2 linguri de margarina sare piper crutoane de paine un catel de usturoi Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita (cartofii taiati cubulete si prazul in
Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat
23 December 2010Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 piept de pui afumat 10 măsline 1 linguriţă făină 50 g unt 200 ml lapte 1 ou sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii, îi speli, îi tai bucăţi şi îi pui la fiert. Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în unt,…
Read more »
Supă ardelenească cu pâine şi brânză
22 December 2010Ingrediente: 5 felii de pâine 200 g brânză sărată 2 cepe 200 g şunculiţă afumată 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Dai brânza pe râzătoare, apoi aşezi pe fundul unei oale feliile de pâine şi presari brânza. Torni 3 l de apă caldă şi pui supa la fiert. Cureţi şi tai mărunt ceapa, tai…
Read more »
Supă de hrean cu smântână
22 December 2010Ingrediente: 1 cană lapte 1 cană apă caldă 2 bucăţi hrean 1 lingură unt 2 linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie 3 felii şunculiţă afumată 1/2 pâine 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi hreanul, îl dai pe râzătoare şi-l amesteci cu zeamă de lămâie ca să…
Read more »
Supă-cremă de pui
22 December 2010Ingrediente: 1 piept de pui 500 g cartofi 1 telina 1 morcov 250 ml lapte 1 ceapa patrunjel sare Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi pune-l la fiert în apă cu sare. Adună spuma de câte ori este nevoie. Adaugă ceapa întreagă, cartofii, ţelina şi morcovul tăiate cubuleţe. Lasă-le să fiarbă…
Read more »
Supă Harira
22 December 2010Preparat specific marocan Ingrediente: 100 g năut 100 g linte 100 g fasole fava uscată 200 g făină 80 g orez 100 ml ulei 100 g fidea două linguri de pastă de tomate 450 g roşii prunişoare o ceapă medie o legătură de coriandru proaspăt o legătură mică de pătrunjel două tije de ţelină 4…
Read more »
Supă cu cube
21 December 2010O retete de supa cu telina, morcov, ceapa, ou, ulei, lapte, gris, carne de porc, branza de oaie, faina, bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 ou 2 linguri ulei 3 linguri lapte 3 linguri griş 100 g carne de porc 100 g brânză de oaie 4-5 linguri făină…
Read more »
Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat
21 December 2010Ingrediente: 7-8 cartofi 1 ciolan afumat 1 ceapă 1 morcov 31/2 ţelină mică 1 gălbenuş 2-3 linguri smântână sare piper tarhon Mod de preparare: Speli ciolanul, îl opăreşti, apoi îl pui la fiert în apă rece cu s sare. In acest timp, cureţi cartofii, ceapa, morcovul şi ţelina, le adaiaugi în oală întregi…
Read more »
Supa-crema de salata verde
20 December 2010Ingrediente: 1 salată 1 lingură margarină 1 linguriţă făină 100 ml lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Desfaci salata, o speli, o pui la fiert în 700 ml apă clocotită şi o laşi pe foc până se înmoaie. Strecori apoi zeama, o amesteci cu făina, margarina şi laptele clocotit si…
Read more »
Supă de scoici
19 December 2010Ingrediente: ceapa tocată 1 morcov feliat 1/2 rădăcină de ţelină mică, tăiată bucăţele 2 linguri ulei măsline busuioc tocat oregano 1/2 cană vin alb 1 lămâie 200 g roşii coapte, curăţate de pieliţă şi tocate 750 g scoici sare piper negru Mod de preparare: Prăjeşte legumele cu usturoiul timp de 10 minute în…
Read more »
Supă italiană de fasole
19 December 2010Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 căţel de usturoi 2 linguriţe oregano 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm 200 gr fasole boabe, fiartă în prealabil 75 gr paste făinoase 1 litru supă de legume 8 roşii pitice sare piper negru măcinat 2 linguri busuioc proaspăt, tocat foarte fin…
Read more »
Supa fina cu ciuperci si kaizar
18 December 2010Ingrediente: 1 litru supa de pui 400 g ciuperci albe 2 cepe mici albe 20 g unt 1 lingura de faina 100 g kaizer patrunjel ceapa ciorii pentru decor Mod de preparare: lntr-o oala pui untul sa se topeasca si adaugi ceapa marunt taiata si ciupercile (opresti cateva pentru decor) curatate si taiate.…
Read more »
Supă condimentată din coadă de viţel
17 December 2010Ingrediente: o ceapă o lingură de ulei un castravecior o linguriţă de miere un praf de curry boia de ardei o conservă cu supă de coadă de viţel vin roşu coniac smântână goasă Mod de preparare: Curăţaţi şi tocaţi ceapa mărunt. Incingeţi uleiul şi căliţi ceapa până se rumeneşte. Tăiaţi castraveciorul felii subţiri.…
Read more »
Supă cu găluşte din ficăţei
17 December 2010Ingrediente: 1 găină 120 g morcovi 100 g rădăcină de ţelină 80 g ţelină verde sare pătrunjel Găluşti din ficăţei: 200 g ficat de pui 50 g pesmet 2 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Se spală şi se curăţă legumele. Se spală găina şi se pune într-o oală cu apă…
Read more »
Supa dulce
16 December 2010Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1/4 lingurita scortisoara 2 l apa 1/4 l vin alb sec 2 oua 5 lingurite zahar sare Mod de preparare: Rosiile rupte in bucati se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare, scortisoara si zaharul. Dupa ce au fiert se dau prin sita si se…
Read more »
Supa de orez
15 December 2010Ingrediente: 1 litru apa 600 g lapte 150 g orez 2 lingurite unt 4 linguri smantana 2 lingurite verdeata tocata sare zeama de lamaie dupa gust Mod de preparare: Orezul, ales si spalat bine, se fierbe in apa pina se inmoaie. Se trece prin sita subtiind cu zeama in care a fiert si se…
Read more »
Supa cu cartofi si fasole alba
14 December 2010Ingrediente: 4 cartofi 200 g fasole alba zarzavat de supa piine prajita unt sare Mod de preparare: Se pune fasolea sa fiarba intr-o oala cu apa rece, atit cit s-o acopere. Dupa ce a fiert 10-15 min., se scurge apa si se pune din nou fasolea la fiert cu alta apa. Se varsa si…
Read more »
Supa de cartofi si gulii
14 December 2010O reteta gustoasa de supa de cartofi si gulii din: cartofi, gulii, salata verde, unt, supa, smantana, sare, marar, patrunjel si o lingura de faina. Ingrediente: 4 cartofi 2 gulii 1 salata verde 50 g unt 1 litru apa (supa de zarzavat) 100 g smantana (100 g brinza rasa sau cuburi de piine alba prajita)…
Read more »
Supa verde
14 December 2010Ingrediente: 1/2 kg macris 1/4 kg stevie patrunjel 1 lingura faina 100 g unt 2 linguri smantana 1ou sare 1 l apa 1/4kg spanac o salata verde tarhon 2 leg. ceapa verde Mod de preparare: Se curata verdeturile, se spala foarte bine in mai multe ape, apoi se taie in suvite si se calesc…
Read more »
Supa de varza dulce cu smantana
13 December 2010Ingrediente: 1 varza 1-2 ceapa 2 morcov 1 pastarnac 1 patrunjel radacina 150 g smantana 60 g unt 2 l apa 2 linguri orez sare Mod de preparare: Se curata varza, ceapa si zarzavatul si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar restul subtire, ca taiteii. Se calesc in unt, se sting in…
Read more »
Supa de galuste si carne de vaca
13 December 2010Ingrediente: 3 l apa 1 kg carne de vita cu os sau sita 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 telina mica 1 ceapa 2-3 rosii citeva boabe de piper sare patrunjel verde Ingrediente galuste: 1 ou, 2 linguri grisi, sare Mod de preparare: Carnea
Supă – cremă de legume cu frigănele
10 January 2011Ingrediente: 4-5 bucheţele de conopidă 1 ceapă 1 morcov 1 mână de fasole verde congelată 6 gogoşari 1 rădăcină pătrunjel 100 g unt 150 g smântână 1 legătură pătrunjel sare piper Ingrediente frigănele: 4 felii de pâine de o zi 2 ouă sare ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, 2 gogoşari şi rădăcina…
Read more »
Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz
10 January 2011O reteta de supa de fructe de mare din: ulei de masline, unt, usturoi, rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi, crevete, homar si fileuri de peste. Ingrediente: 1/2 cană de ulei de măsline 5 şi 1/2 linguri de unt 8 căţei de usturoi întregi 6 roşii mari, tăiate două cepe medii, tăiate…
Read more »
Supă de dovlecei cu lapte
10 January 2011Ingrediente : 1 dovlecel de 250 g 350 ml lapte 10 g griş 172 linguriţă unt 1 linguriţă miere 1-2 fire pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe şi îl înăbuşi în apă până este pe jumătate gata. Adaugi laptele fierbinte, torni grisul în ploaie şi laşi să fiarbă pe foc…
Read more »
Supă de varză cu smântână şi orez
8 January 2011Ingrediente: 1 varză dulce 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez 4 linguri smântâna 50 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în unt. Adaugi morcovul ras şi stingi cu o ceaşcă de apă. Speli varza, o tai fideluţă şi o pui într-o…
Read more »
Supă de creveţi
8 January 2011O reteta de supa de creveti decorticati cu taitei de orez, ghimbir, ceapa, usturoi, morcov, telina, fasole mange tout, ardei capia, ciuperci, porumb baby, sos de soia, ulei de masline, sare, piper, marar si ardei iute. Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 200 g tăiţei de orez ghimbir o ceapă doi căţei de usturoi un morcov…
Read more »
Supa iute-acrisoara de creveti
8 January 2011Ingrediente: 750 ml apă sau supă de pui 250 g creveţi decorticaţi 2 căţei usturoi tăiaţi mărunt 2 cepe 5 frunze de lămâi verde 3 felii subţiri (proaspete sau uscate) de galangal 1/4 ceaşcă sos de peşte 2 tulpini de iarbă de lămâie tăiate în bucăţi de 2-3 cm 5 ardei iuţi thailandezi câteva ciuperci…
Read more »
Supa de rosii cu ou
8 January 2011O retete de supa de rosii cu ou, pastarnac, morcovi, ardei gras, ceapa, ulei, orez si condimente. Ingrediente: 1 kg roşii 1 păstarnac 2-3 morcovi 2-3 ardei graşi 2-3 cepe 3 linguri ulei 1 legătură de pătrunjel verde orez condimente 1 ou Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le speli, apoi tai ceapa mărunt,…
Read more »
Supă de legume cu busuioc si ardei iute
8 January 2011O reteta de supa de legume, dovlecei, ciuperci, fasole verde, porumb baby, rosii, ceapa, usturoi, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, sare, piper, ulei de masline, busuioc si ardei iute. Ingrediente: doi dovlecei 500 g dovleac de plăcintă 300 g ciuperci 200 g fasole verde 200 g porumb baby 4 roşii o ceapă doi…
Read more »
Supă de creveţi black tiger
7 January 2011O retete de supa de creveti black tiger cu ulei de palmier, fond de legume, ardei iute, lamaie, lemongrass, tumeric, ghimbir tocat, frunze de lime, zahar de palmier, ciuperci shiitake, germeni de soia, sos de peste si menta. Ingrediente: 300 g creveţi black tiger (nefierţi) o lingură de ulei de palmier 1,5 l apă (sau…
Read more »
Supă de fasole verde cu chisătură
7 January 2011Ingrediente : 1/2 kg fasole verde 1 ceapă 100 g slănină afumată 2 roşii 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri smântână sare Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli, o rupi bucăţi şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare.Intre timp pregăteşti chisătură care nu este altceva decât slănină tăiată foarte mărunt, amestecată…
Read more »
Supă dulce de legume
6 January 2011Ingrediente: două cepe doi morcovi o ţelină 300 g mazăre un ardei gras ardei iute o frunză de dafin 3 fire de mărar 3 fire de pătrunjel un fir de ţelină o linguriţă de pudră de curry sare piper ulei de măsline verdeaţă tocată smântână crutoane Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi,…
Read more »
Supa de pui cu usturoi
5 January 2011O reteta extrem de simpla de supa cu pulpe de pui, usturoi, rosii, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente : 4-5 pulpe de pui 5-10 grăunţe de usturoi (depinde de mărime) 3-4 roşii sare piper 1 legătură pătrunjel ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie prăjeşti uşor carnea şi după ce e rumenită pe ambele părţi…
Read more »
Supă de roşii şi coriandru
2 January 2011Ingrediente: 1 kg roşii sau conservă 1 castravete 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 morcov 1 ţelină 1 lămâie seminţe de coriandru 10 rămurele de coriandru proaspăt 3 linguri ulei de măsline sare piper măcinat Mod de preparare: Se decojesc roşiile, se taie în două şi se scot sâmburii. Se pasează pulpa.…
Read more »
Supă de ceapă cu seminţe
29 December 2010Ingrediente: 5 cepe mari 1/2 linguriţă chimen pisat nucşoară 100 g seminţe de floarea-soarelui sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai rondele, o desfaci inele si o căleşti în ulei. Stingi cu 2 l de apă, pui sare, piper, chimen şi nucşoară după gust şi laşi supa să fiarbă 15…
Read more »
Supă de gogoşari la oţet cu tăieţei
28 December 2010Ingrediente: 2-3 gogoşari în oţet 1 mână tăieţei 1 morcov 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel boia sare piper Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl tai bucăţi şi-l pui la fiert în apă cu sare. După 10 minute, când apa clocoteşte, pui gogoşarii tăiaţi fideluţă şi tăieţeii şi laşi să fiarbă. Când morcovul…
Read more »
Supă din coadă de bou
27 December 2010Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 tulpină de praz 600 g coadă de bou 1 lingură făină 1 liingură ulei 1 foaie de dafin câte 1 crenguţă cimbru şi rozmariin 3 boabe ienibahar 125 ml sos Madeira sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, peregătiţi legumele şi puneţi jumătate din ele deoparte. La…
Read more »
Supă-cremă cu ceapă şi roşii
27 December 2010Ingrediente: 3-4 cepe 4-5 roşii un morcov 1-3 cartofi zeama de la o lămâie o ţelina un ardei gras o legătură de pătrunjel sare piper un ardei iute Mod de preparare: Se curăţă ceapa, morcovii, ţelina, ardeiul şi cartofii şi se pun să fiarbă la foc mic, într-o oală cu apă şi sare, acoperită…
Read more »
Supă de sfeclă şi cartofi
27 December 2010Ingrediente: 200 g cartofi 2 arpagic 50 g unt 1,21 supă 500 g sfeclă roşie 200 g smântână fermentată 2 linguriţe hrean sare piper 1 vârf de cuţit de zahăr pătrunjel Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi cartofii şi lăsaţi-i…
Read more »
Supa de ciuperci cu ghimbir
27 December 2010Ingrediente: 300 g ciuperci Champignons proaspete 2 cartofi mari 200 g albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac) 1 fir praz 30 g unt 50 g făină o ceapă 100 ml lapte 2 căţei usturoi 1 ghimbir sare pătrunjel câteva seminţe de chimen Mod de preparare: Fierbe toate legumele mărunţite în 1,2 litri apă cu sare.…
Read more »
Supă cu zdrenţe din ouă
24 December 2010Ingrediente: 500 g carne de vită 2 ouă 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină mică sare 1 lingură pătrunjel uscat Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o pui la fiert în apă rece cu sare. Cureţi apoi morcovii, ceapa şi ţelină, toci ceapa, tai morcovii şi ţelina felii mici şi