luni, 17 decembrie 2012

Supe de Craciun


Supe de Craciun:

Supa cu usturoi

2 January 2009
Ingrediente: 24 catei usturoi 10 felii subtiri piine neagra 100 gr. brinza telemea 2 linguri ulei de masline cimbru, cuisoare, sare, piper Mod de preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru si foaia…
Read more »

Supa de orez cu legume

1 January 2009
Ingrediente: 250 gr. orez cu bobul lung 200 gr. fasole verde 3 rosii 2 morcovi 1 ardei rosu mic 1 dovlecel mic o bucata mica de praz 100 gr. mazare din conserva (sau congelata) 6 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin) 1 ceapa 1 cub de concentrat de legume sau vita 2 catei…
Read more »

Supa de somon si praz

30 December 2008
Ingrediente: 2 fire de praz 500 g cartofi 2 linguri de unt Sare,piper proaspat macinat Nucsoara 1 l supa de legume 250 g file de somon 100 g smantana 1 lingura de marar tocat fin Zeama de la 1 lamaie Frunzulite de patrunjel pentru ornat Mod de preparare: Cureti prazul si-l speli, apoi il tai…
Read more »

Potage Crecy

30 December 2008
Potage Crecy
O reteta de supa potage crecy din: ceapa, morcovi, cartof, supa de pui, patrunjel, zahar, unt si smantana. Ingrediente: o ceapa mare 500 g morcov 1 cartof mare 900 ml supa de pui o ligura de patrunjel o lingura de zahar unt 2 linguri smantana Mod de preparare: Se pune untul intr-o cratita, se adauga…
Read more »

Supa de legume cu usturoi

29 December 2008
Gazpacho espresso Ingrediente: 5 rosii mari si coapte 1 castravete 1 ardei verde 1 ceapa 1 catel de usturoi 200 gr. miez de paine uscata (pesmet intreg) 2 linguri de untdelemn fin 2 linguri de otet de vin sare, piper. Mod de preparare: Inmuiati feliile de pesmet (fara coaja) in apa si lasati-le sa se…
Read more »

Supa crema de pui si lamaie cu spaghete

29 December 2008
Ingrediente: 4 linguri de unt 8 fire de arpagic taiate feliute subtiri 2 morcovi taiati rondele subtiri 2 tulpini de telina taiate felii subtiri 250 gr. piept de pui dezosat taiat feliute fine 3 lamaii 1,125 l supa de pui din concentrat 250 gr. spaghete subtiri rupte in bucati relativ mici 150 gr. smintina dulce…
Read more »

Supa de peste

28 December 2008
Ingrediente: Pentru supa: 1,5 kg peste marunt 1,5 kg peste mare bucati 1-2 capete de peste 18 felii de franzela 2 rosii 2 cepe 4 catei de usturoi 10 fire de patrunjel 2 foi de dafin o crenguta de cimbru o bucata coaja de lamaie, sare, piper Pentru maioneza cu usturoi 4 galbenusuri 4 catei…
Read more »

Supa de cartofi aromata

27 December 2008
Ingrediente: 750 g cartofi 4.5 dl de supa de pui 4.5 dl de lapte 15 g de unt 4 linguri de ierburi aromatice 3 linguri de smantana patrunjel, sare, piper Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Se topeste untul intr-o tigaie marisoara, se adauga cartofii si se lasa 5…
Read more »

Potage bonne femme

26 December 2008
Ingrediente: 2 linguri de unt 3 morcovi medii 3 buc praz mediu 3 cartofi medii zeama supa de pui 1 lingura zahar sare, piper, patrunjel Mod de preparare: Se curata toate legumele. Se pune intr-o cratita untul si se adauga legumele si se gatesc usor 5 min se adauga zaharul se adauga si putina zeama…
Read more »

Supa Minestra di Cavalfiore

25 December 2008
Supa_Minestra_di_Cavalfiore
O reteta de supa minestra di cavalfiore din: conopida, otet de vin, ulei de masline, usturoi, ardei iute, supa de carne, patrunjel, branza de oaie. Ingrediente: o conopida 2 lingurite otet de vin o cescuta ulei de masline 4-6 catei de usturoi un sfert de lingurita de ardei iute tocat marunt 3 cani supa de…
Read more »

Supa de morcovi cu sunca

24 December 2008
Supa de morcovi cu sunca
O reteta simpla de supa de morcovi cu sunca din: morcovi baby, sunca de porc afumata, mazare, orez, ceapa, praz, ardei gras, patrunjel, ulei, sare, piper, marar, frunze de telina, varza marar si ardei iute. Ingrediente: 300 g morcovi baby 400 g sunca de porc afumata 300 g mazare 100 g orez 1 ceapa ½…
Read more »

Supa de mariscos

24 December 2008
Supa de mariscos
O reteta delicioasa de supă de mariscos din: crevete, midii, scoici, calamar, ceapa, rapane, rosie, dovlecel, boia iute, sofran, supa de peste, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g crevete 250 g midii 250 g scioci 150 g calamar 150 g rapane 1 ceapa potrivita 1 rosie mare 1 dovlecel 1 varf de…
Read more »

Supa de peste cu ardei gras

22 December 2008
Supa de peste cu ardei gras
O reteta simpla si delicioasa de supa de peste cu ardei gras din: usturoi, ceapa, ardei gras galben, ardei gras rosu, file de crap, unt sau margarina, concentrat de legume, sofran, sare si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei

Supă de peşte

3 February 2009
Ingrediente: 1 kg crap (fără cap şi coadă) 200 g lapţi şi icre de crap 20 g boia de ardei 500 g cap de crap 10 g ardei iute ruşu 250 g ceapă roşie 1 lămâie 150 ml smântână 1 foaie de dafin sare după gust Preparare: Ceapa se taie rondele, crapul se taie felii;…
Read more »

Supă cremă de roşii

3 February 2009
O reteta simpla de supa crema de rosii cu telina, bulion de legume, smantana, branza, leustean, patrunjel, marar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 kg de roşii coapte 1 rămurică de ţelină 1 litru de bulion de legume 2 linguri de smântână proaspătă 300 g de brânză proaspătă 1 legătură de leuştean 1…
Read more »

Supă cremă de dovleac

1 February 2009
Ingrediente: 1-2 dovleci turceşti de mărime mică 1 ceapă mare 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1-2 linguri de ulei 1 legătură de pătrunjel porumb de floricele sare piper Preparare: Se taie dovlecii pe mijloc şi se curăţă de miez şi seminţe. Miezul se taie bucăţi şi se pune să fiarbă într-o oală cu apă…
Read more »

Supă de varză cu boia si somon

30 January 2009
Ingrediente: 1 ardei gras roşu 250 g varză albă 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri unt 1 lingură boia dulce 1 lingură boia iute 1 lingură chimen 800 ml supă limpede de legume 2 linguri sos de roşii Sare şi piper negru proaspăt măcinat 400 g file de somon 1 lingură zeamă de…
Read more »

Supă-cremă de ciuperci

30 January 2009
Ingrediente: 500 g ciuperci albe 2 eşalote sau 1 ceapă roşie 1 lingură unt 2 linguri zeamă de lămâie 500 ml supă limpede de legume 150 ml smântână 1 legătură pătrunjel Sare şi piper negru proaspăt măcinat Preparare: Intr-un vas neaderent, topeşte untul şi sotează ceapa tocată mărunt. Curăţă ciupercile şi păstrează deoparte circa 100…
Read more »

Dulceata de portocale

22 January 2009
Dulceata de portocale
Ingrediente: l kg portocale l kg zahăr o lămâie Preparare: Se aleg portocale potrivit de mari, care au şi coaja groasă. Se spală bine şi se rad superficial, cât să se înlăture numai coaja luciosă. Se pun apoi în apă rece, se acoperă cu un capac şi se lasă la frigider de pe o zi…
Read more »

Supa cu morcovi si ghimbir

22 January 2009
Ingrediente 1 file de porc (350 g) sare, piper 2 linguri unt topit 1 kg morcovi 40 g ghimbir 1 ardei iute 50 g amestec de ceapă albă şi roşie 400 ml lapte de cocos (doză) 1l supă 1 legătură praz Preparare: Săraţi carnea, piperaţi-o, prăjiţi-o într-o lingură de unt topit, întoarceţi-o şi prăjiţi-o cca.…
Read more »

Supa de pui cu cocos, ghimbir si busuioc

21 January 2009
Ingrediente: 2 piepţi de pui 50 cl lapte de cocos 1 ardei proaspăt 2 cepe verzi 1 căţel de usturoi 1 bucată de ghimbir 1 lămâie verde 32 linguri de sos vietnamez nuoc-mam 1 legătură de busuioc Preparare: Taie piepţii de pui în fâşii. Curăţă ghimbirul si usturoiul. Striveste-i cu presa de usturoi. Spală lămâia…
Read more »

Supa de legume cu paste

21 January 2009
Ingrediente: 1,25 l supă de legume limpede (făcută de tine sau instant) 100 g paste (de forma dorită) 100 g morcovi 100 g mazăre sare, piper Preparare: Se fierb pastele în apă sărată după indicaţiile de pe ambalaj şi se scurg. Se taie morcovii cubuleţe. Se dă supa de legume în clocot, se adauga morcovii…
Read more »

Supa de legume cu branza de vaci

20 January 2009
Ingrediente: 1 ceapă 3 rădăcini de ţelină 2 morcovi 2 cartofi 1 căţel de usturoi 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri ulei de măsline 250 g brânză de vaci câteva frunze de pătrunjel sare piper măcinat Preparare: Se curăţă ceapa si se toacă mărunt. Se spală ţelină si se taie bucăţi. Se curăţă morcovii si…
Read more »

Supa de iaurt cu castraveti cruzi

14 January 2009
Ingrediente: 8 cutii de iaurt 1/2 pahar de apă 4 linguri mărar tocat fin 1 usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 8 castraveţi potriviţi Sare 100 g nuci tocate mare. Preparare: Se dizolvă iaurtul cu apă rece, se adaugă uleiul, usturoiul zdrobit, mărarul, sarea şi se amestecă bine totul. Se pune supa în frigider,…
Read more »

Supa de cartofi si curry cu pui

11 January 2009
Ingrediente: 4 cartofi 4 morcovi 1 ceapă mare 3 buc. file de pui (â 150 g) 2 linguri ulei sare, piper praf curry 1/2-1 linguriţă scorţişoară 2-3 linguriţe condimente iuţi 11 supă 1/2 legătură mentă 300 g iaurt natural Preparare: Tăiaţi cartofii cuburi. Tăiaţi morcovii bucăţi. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori. Spălaţi carnea de pui,…
Read more »

Supa groasa

11 January 2009
Ingrediente: 500 g carne de porc 2 morcovi l ţelină 4 cartofi 2 cepe 2 gălbenuşuri 300 g smântână l legătură de pătrunjel sare, piper Preparare: Taie carnea de porc cubuleţe şi pune-o să fiarbă în apă cu un praf de sare. Adună spuma de câte ori este nevoie. Adaugă apoi ceapa tăiată mărunt şi…
Read more »

Supa cu legume

10 January 2009
Ingrediente: 2-3 ardei graşi 2 morcovi 2 cepe 1 fir de praz 100 g fasole boabe 1 cutie cu roşii decojite 1 ţelină 1 ceşcuţă cu orez 1 legătură de pătrunjel 1 lingură cu unt sare Preparare: Curăţă legumele, spală-le bine, după care taie-le cubuleţe sau rondele şi înăbuşă-le într-un vas cu unt sau ulei.…
Read more »

Supa de mazare cu crutoane

10 January 2009
Ingrediente: 300 g mazăre fiartă 50 g şuncă bacon 1 ceapă 1 căţel usturoi 100 ml smântână grasă 1,5 l supă de pasăre sau de vită sare, piper mărar verde 4 felii pâine ulei Preparare: Se pun deoparte 2 linguri de mazăre boabe, iar din restul de mazăre se obţine un piure cu ajutorul mixerului.…
Read more »

Supa de curcan cu galusti

9 January 2009
Ingrediente: 100 g morcovi 100 g ţelină 100 g rădăcină de pătrunjel 500 g carne curcan 1 ceapă 100 g mazăre verde 100 g unt 100 g făină sare, piper boabe, foaie de dafin 100 ml smântână Pentru gălusti: 3 chifle sau 3 felii de pâine 1 ou 100 ml lapte 2 căţei de usturoi…
Read more »

Supa crema de cartofi

7 January 2009
Ingrediente: 1,5 kg cartofi albi 2 fire de praz 2 cepe 800 ml supă de pui l cană cu smântână ulei, sare Preparare: Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi pune-i la fiert în apă clocotită cu sare, împreună cu ceapa tăiată mărunt.După ce au fiert cartofii, strecoară-i şi trece-i printr-o sită deasă sau mixează-i bine. Piureul…
Read more »

Supă de castraveţi

3 January 2009
O reteta delicioasa de supa de castraveti din: castraveti, muguri de pin, stafide, branza feta, busuioc, lamaie, ulei de masline, menta, sare si piper. Ingrediente: 3 castraveţi 50 g muguri de pin 50 g stafide 60 g brânză feta 1 legătură de busuioc 1 lămâie lingură ulei de măsline mentă sare piper Mod de preparare:…
Read more »

Supa de rosii minestrone

3 January 2009
Ingrediente: supa minestrone  2 rosii, curatate, uscate si tocate, un catel de usturoi, 1/4 cana de ulei de masline frunze proaspete de magheran sau oregano Mod de preparare: Pentru supa de baza aveti nevoie de 700 g de zarzavaturi proaspete, inclusiv cartofi, morcovi, varza, fasole, rosii (in functie de preferinte). Curatati si pregatiti ingredientele, taiati-le…
Read more »

Supă de morcovi si coriandru

3 January 2009
Ingrediente: l lingură de ulei vegetal l ceapă, tăiată mărunt l linguriţă de coriandru măcinat 1 cartof, tăiat în bucăţi 450g morcovi, curăţaţi şi tăiaţi 1,21 supă de legume sau pui l mână de coriandru Mod de preparare: Se încinge uleiul

Supa de urzici secuiasca

21 February 2010
  Ingrediente: 1 kg urzici prospete 2-3 căţei de usturoi 200 ml smântână 2 gălbenuşuri 150 g orez   Mod de preparare: Curăţă şi opăreşte urzicile. Intr-o oală pui la fiert apa, când dă în clocot, pui urzicile şi orezul. Când sunt fierte adaugi sarea, piperul şi puţin oţet. Baţi smântână cu gălbenuşurile şi torni…
Read more »

Supa de pui cu orez

19 February 2010
  Ingrediente: 1 pui (sau găină) sare 1 lingură unt 100 g orez piper măcinat pătrunjel   Mod de preparare: Puiul sau găina se pune la fiert. După primul clocot se sărează, apoi se lasă să fiarbă trei sferturi de oră la foc potrivit. Spuma se îndepărtează de mai multe ori. După ce a fiert,…
Read more »

Supa de fasole verde haiduceasca

19 February 2010
Supa de fasole verde haiduceasca
  Ingrediente: 100 g slănină afumată 1 ceapă 200 g ceafă ardei gras 1 roşie 500 g fasole verde 150 g cuşcuş 1 ardei iute 1 lingură boia de ardei sare 1 legătură pătrunjel verde 300 ml smântână 2 linguri făină   Mod de preparare: Prăjeşti slănina tăiată mărunt, adaugi ceapa tocată şi le laşi…
Read more »

Supa crema de dovleac si conopida

30 January 2010
Supa crema de dovleac si conopida
O reteta de post foarte gustoasa de supa crema de dovleac si conopida din: conopida, telina, ceapa, pastarnac, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper si patrunjel.   Ingrediente: 1 conopida 1telina 1 ceapa 1 pastarnac 1-2 catei de usturoi o radacina de patrunjel 3 linguri de ulei sare piper o legatura de patrunjel   Mod de…
Read more »

Supa crema de rosii cu smantana

16 November 2009
O reteta delicioasa de supa crema de rosii cu smantana dinŞ cartofi, ceapa, patrunjel, telina, ardei gras, gogosar, sare, dovlecel, pastarnac, boabe de piper, ulei de masline, usturoi si suc de rosii. Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe o radacina de patrunjel o telina radacina si frunze un ardei gras verde un gogosar sare un dovlecel…
Read more »

Supa crema de legume

10 August 2009
Supa crema de legume
  O retete simpla si delicioasa de supa crema de legume din: morcovi, pastarnac, dovlecei, cartofi, ceapa, smantana, sare, piper, patrunjel, ridichi, paine si unt. Ingrediente: 2-3 morcovi proaspeti 1 pastarnac 2 dovlecei 2-3 cartofi o ceapa 100-150 g smantana sare piper patrunjel verde 3-4 ridichi 2 felii de paine 30-40 g unt   Mod…
Read more »

Cum se prepara supa de cartofi, rosii si rozmarin (video)

1 August 2009
Cum se prepara supa de cartofi, rosii si rozmarin (video)
Ingrediente: 500 g potatoes 500 g ripe tomatoes 3 cloves of garlic, sliced , peeled and chopped 8 sprigs of fresh rosemary 100 ml olive oil 750 ml water , approximately salt and pepper , to taste 1 medium pan with lid 2 knives 1 chopping board 1 potato peeler 1 wooden spoon    …
Read more »

Cum se prepara Supa de Pui marocana (video)

3 July 2009
Cum se prepara Supa de Pui marocana (video)
O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara supa de pui marocana.   Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 chicken drumsticks 4 chicken thighs 4 carrots chopped 4 leeks 1 small pumpkin cubed 2 courgettes chopped 2 ltr chicken stock 400 g chopped tinned tomatoes 1 zest of lemon a handful of fresh…
Read more »

Supa de miel cu tarhon

22 June 2009
O reteta delicioasa de supa de miel cu tarhon si morcovi, smantana, otet de tarhon, patrunjel, frisca, usturoi, ou, ceapa rosie, patrunjel verde, lamaie, faina, ulei si piper alb macinat. Ingrediente: 300 g carne de miel fără os frunze de tarhon oţet de tarhon 2 morcovi 100 ml smântână două rădăcini de pătrunjel 100 ml…
Read more »

Supă cu legume si broccoli

22 April 2009
Supă cu legume si broccoli
Ingrediente: doi morcovi 500 g broccoli o conopidă 300 g conopidă romanesca un fir de praz un sfert de ţelină doi căţei de usturoi un ardei iute 3 linguri de ulei de măsline sare, piper smântână busuioc verde busuioc uscat iaurt sana Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele. Morcovii şi…
Read more »

Supă de dovleac cu chimen

31 March 2009
Supă de dovleac cu chimen
Ingrediente: 750 g dovleac o ceapă 3 linguri ulei de măsline 250 ml lapte dulce seminţe de chimen 50 g sâmburi de caju sare, piper pudră de curry un căţel de usturoi 3 cartofi 150 g caşcaval 6 felii de pâine 100 g unt rozmarin mozzarella Preparare: Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă ceapa…
Read more »

Supă cu kaizer

30 March 2009
Supă cu kaizer
Ingrediente: 300 g kaizer doi morcovi o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină 300 g mazăre o jumătate de conopidă ceapă verde 300 g fasole albă păstăi 3 rotocoale de fidea ulei pătrunjel sare, piper un ardei iute smântână iaurt gras Preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală…
Read more »

Supa de pasare cu legume

3 March 2009
Ingrediente: două vinete doi dovlecei doi piepţi de pui un fir de praz două bucăţi de fenicul 4 roşii doi morcovi doi cartofi 200 g fasole galbenă păstăi 50 ml ulei de măsline o linguriţă de pudră de curry sare, piper pătrunjel smântână iaurt Preparare: Morcovii şi cartofii se curăţă de coajă, se spală şi…
Read more »

Supă de peşte cu smântână

26 February 2009
Ingrediente: 3 litri de apă 800 g fileuri de peşte un cartof un morcov 500 g broccoli un ardei gras o ceapă 300 g mazăre două linguri de ulei de măsline sare, piper o frunză de dafin o lingură de oregano uscat pătrunjel lapte bătut iaurt smântână Preparare: Ceapa se curăţă de frunze, se spală…
Read more »

Supă-cremă de ciuperci cu oregano

18 February 2009
Ingrediente: un kg ciuperci 8 ouă de prepeliţă 75 g unt 75 ml ulei de măsline o ceapă albă un căţel de usturoi un litru de apă 200 ml smîntînă dulce o frunză de dafin mărar sare, piper crutoane de pîine albă rozmarin oregano Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi…
Read more »

Supa de carne cu stafide

10 February 2009
Ingrediente: 1 rasol de vacă 200 g stafide zarzavat de supă (morcov, ţelină, ceapă) 1/2 lămâie 1 ou 1 pahar smântână sare. Preparare: Carnea se pune la fiert în apă rece şi se spumuieşte. Se fierbe descoperit, până ce carnea este aproape pătrunsă, se adaugă zarzavatul curăţat şi se lasă să mai fiarbă 15 minute.…
Read more »

Supă de morcovi cu ghimbir şi smântână

8 February 2009
Ingrediente: 600 g morcovi 2 cepe 2 linguri ulei 800 ml supă de legume 150 ml suc proaspăt de portocale 2 linguri sos de soia 50 g smântână 2 linguriţe ghimbir ras verdeaţă sare piper Preparare: Curăţă morcovii uşor, doar prin răzuire dacă sunt vechi. Când foloseşti morcovi noi, îi speli bine sub jet de…
Read more »

Supa de cartofi

6 February 2009
Ingrediente: 400 g cartofi 1 legatura ceapa verde 2-3 morcovi 1 pastarnac 1 telina 2-3 linguri ulei 1 ou 150 g smantana sare, piper 1 legatura patrunjel verde Preparare: Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ţelina şi păstârnacul se taie ca pentru supă şi se pun la fiert într-o oală cu 1,5-2 1…
Read more »

Târâtor (supă răcoritoare de vară)

4 February 2009
Ingrediente: 6 castraveţi potriviţi 1/2 kg iaurt sare, miez de nucă tocată 6 căţei de usturoi tocaţi fin mărar şi pătrunjel verde Preparare: Cureţi şi razi pe răzătoarea fină 6 castraveţi şi-i laşi la scurs. Amesteci 1 kg apă cu 1/2 kg de iaurt, la care adaugi un praf de sare, castraveţii raşi, nucile tocate…
Read more »

Supa de rosii cu fidea si spirale crocante de aluat frantuzesc

3 February 2009
Ingrediente: 3 morcovi potriviti 2 cepe 2 radacini de patrunjel 1 telina mica 2 ardei 1 pastarnac 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel 1 kg rosii sare, piper, fidea 2 linguri de ulei Preparare: Se curăţă şi se spală ceapa, ţelina, ardeii, p

Supa – crema de legume la rece

22 April 2010
Supa – crema de legume la rece
  Ingrediente: 1 ceapă mare 2 dovlecei 2 ardei graşi 3-4 căţei de usturoi 8 roşii frunze de ţelină 4 linguri de ulei 1 lingură oţet de mere piper 4 felii de pâine 1 lingu­riţă de condimente   Mod de preparare: Speli bine legumele şi tai mărunt ceapa, dovleceii, ardeii, frunzele de ţelină, opăreşti roşiile,…
Read more »

Supa de porumb verde

22 April 2010
  Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb 6 l apă 1 morcov 1 pătrun­jel 1 ceapă 2 pahare lapte 1 lingură margarină 1 lingură făină 1 ou sare 1/2 linguriţă mărar tocat   Mod de preparare: Cu un cuţit bine ascuţit tai boabele crude de porumb de pe coceni. Pui la fiert cocenii împreună cu ceapa…
Read more »

Supa de dovlecei

17 April 2010
  Ingrediente: 1 l apă 1/2 l lapte 5 dovlecei mici 2 linri guri griş 2 cuburi unt 4 linguri smântână mărar tocat sare   Mod de preparare: Dovleceii curăţaţi îi tai cubuleţe şi îi fierbi până se înmoaie. Ii pasezi şi îi pui în apa în care au fiert, apoi îi dai din nou…
Read more »

Supa de mere

17 April 2010
  Ingrediente: 1/5 kg mere 11 apă 2 linguri de făină 100 g zahăr tos coajă de lămâie   Mod de preparare: Tai merele în felioare potrivit de groase şi le pui în apă împreună cu coaja de lămâie. Le laşi să se fiarbă bine, le treci prin sită, iar piureul rezultat îl pui la…
Read more »

Supa de mere

15 April 2010
Supa de mere
  Ingrediente: 1/2 kg mere coajă de lămâie 1 l apă 60 g făină de amidon 100 g zahăr tos   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi şi le tai în felii. Fiecare felie o cureţi de seminţe şi căsuţa lor. Pui feli­ile în apă împreună cu coaja de lămâie, lăsându-le să fiarbă la…
Read more »

Supa de telina

13 April 2010
  Ingrediente: 400 g ţelină rădăcină 400 g cartofi 50 g margarină sau unt 1 pahar smântână 200 g brânză telemea sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Tai ţelina şi cartofii în cubuleţe mici şi le rumeneşti într-o cratiţă cu margarina sau untul. După ce s-au aurit, torni apă caldă cât să le acopere…
Read more »

Supa de peste

13 April 2010
Supa de peste
  Ingrediente: 900 g crap fără cap şi coadă 200 g icre şi lapţi de crap 500 g cap de crap 250 g ceapă roşie 20 g boia de ardei iute 150 g smântână 10 g ardei iute 20 g sare 1 lămâie 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Tai ceapa rondele, iar…
Read more »

Supa-crema de mazare

12 April 2010
  Ingrediente: 1 kg mazăre nouă 1 legătură mărar verde 1 ceapă sare 3 linguri smântână 50 g unt 3 l apă crutoane   Mod de preparare:  Mazărea şi ceapa tocată le pui să fiarbă în apă rece cu sare. După ce au fiert, le treci prin sită şi amesteci pasta cu apa în care…
Read more »

Supa de aripi cu smantana

8 April 2010
  Ingrediente: 500 g aripi pui 1 morcov 1 ceapă 1 ardei 1 roşie 100 g smântână 1 ou sare 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Aripile le speli şi le cureţi bine. într-o cratiţă de 3 I căleşti morcovul, ceapa, ardeiul şi roşia cu un praf de sare şi 50 ml ulei.…
Read more »

Supa-crema de cartofi si praz

6 April 2010
  Ingrediente: 1/2 kg praz 1 mor­cov mic 1/2 kg cartofi pătrunjel verde tocat 50 g unt 50 g caşcaval ras crutoane sare   Mod de preparare: Tai bucăţi legumele spălate, curăţate (6 praz doar partea albă) şi le pui la fiert în 2 l de apă. După ce au fiert le pasezi prin sire…
Read more »

Supa pasata de spanac

5 April 2010
  Ingrediente: 400 g cartofi 1 ceapă 2 morcovi 600-700 g spanac suc de lămâie 1 dovlecel (facultativ) smântână sare nucşoară   Mod de preparare: Cartofii, ceapa şi morcovii tăiaţi mărunt îi căleşti în puţin ulei, după care adaugi apă şi laşi să fiarbă. Cu 10 minute înainte de a fi gata, pui şi spanacul…
Read more »

Supa de rosii cu ou si crutoane

27 March 2010
Supa de rosii cu ou si crutoane
  Ingrediente: 2 kg roşii bine coapte 2 castraveciori 1 ardei gras mic 1 ceapă potrivită 2-3 căţei de usturoi sare ulei oţet după gust puţină pâine înmuiată în apă şi stoarsă (sau fără pâine) puţină apă (dacă supa este prea groasă)   Mod de preparare: Tai legumele felii, le toci mărunt cu mixerul cu…
Read more »

Supa de visine

13 March 2010
  Ingrediente: 1 kg vişine zahăr sare 1 l supă de carne limpede   Mod de preparare: Storci vişinele fără sâm­buri şi obţii astfel un suc pe care-l strecori. Il adaugi la supa de carne, care trebuie să fie limpede. Potriveşti de sare şi zahăr după gust şi mai laşi să dea câteva clocote. Poţi…
Read more »

Supa de rosii cu omleta

13 March 2010
  Ingrediente: 250 g roşii 1 ceapă mică 1/2 ou 10 ml smântână ulei pentru omletă verdeaţă   Mod de preparare: Ceapa şi roşiile, spălate şi tăiate, le pui la fiert împre­ună. După ce au fiert, adaugi aproximativ 150 ml supă de zarzavat (sau de carne). Laşi să clocotească totul de câteva ori. Separat baţi…
Read more »

Supa de rosii cu usturoi

10 March 2010
  Ingrediente: 1 kg si jumatate de rosii o ceapa un morcov un patrunjel 3 catei de usturoi o lingura de unt sau de ulei 200 g orez o lingurita de zahar sare 2 l zeama de carne   Mod de preparare: Se ingalbeneste in putin unt o ceapa taiata marunt. Se spala rosii bine…
Read more »

Supa de fasole pastai cu foi de dafin

9 March 2010
Supa de fasole pastai cu foi de dafin
  Ingrediente: 1 kg păstăi de fasole galbena 1/4 kg ceapă 3-4 morcovi potriviţi 1 l suc de roşii 2 linguri făina 2-3 linguri ulei foi de dafin verdeaţă şi sare după gust   Mod de preparare: Fierbi ceapa tocată şi morcovul tăat cuburi, adaugi păstăile tăiate şi fierte cu foile de dafin. Uleiul îl…
Read more »

Supa de gulerase

9 March 2010
  La o ceapă călită în ulei ada­ugi 2 linguri griş şi un pic de piper, sare şi pătrunjel. Faci apoi un aluat de tăieţei şi-l întinzi cu sucitorul. Intr-o parte a aluatului pui mici grămăjoare din amestecul de griş şi între ele ungi cu albuş de ou. După asta acoperi cu partea cealaltă şi…
Read more »

Supa de fructe

9 March 2010
  Ingrediente: 1 pui sau 1/2 kg carne de viţel 2 l apă sare câteva fire de zarzavat tocat 1 kg agrise sau boabe mari de struguri   Mod de preparare: Carnea tăiată mai  mărunt o prăjeşti puţin în ulei, cât sa-şi schimbe culoarea. Pui peste ea 2 l de apa, zarzavaturile si fructele, sare,…
Read more »

Supa de rata cu taitei zeama de lamaie

27 February 2010
  Ingrediente: 1 rata 3-4 l apa 2-3 cepe rosii potrivite 1 radacina patrunjel 1/2 lingurita boia de ardei iute sare 1 lamaie zemoasa piper boabe si macinat taietei de casa (fideluta) patrunjel verde   Mod de preparare: Alegi o rata grasa si nu prea tanara. Rata curatata spalata si parlita usor la flacara o…
Read more »

Supa de pui cu galuste de gris

22 February 2010
Supa de pui cu galuste de gris
O reteta simpla de supa de pui cu galuste de gris din: morcovi, patrunjel, ceapa si pui. Ingrediente: 3 morcovi 2 radacini patrunjel 3 cepe 1 pui   Mod de preparare: Fierbi puiul cu legumele tocate. Adaugi condimente si dupa ce au fiert, pui galustele,