Retete usoare:
Reteta zilei: Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel
10 December 2012O reteta savuroasa de Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel din: sparanghel, muschi de vita, cimbru, oua, ulei de masline, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 1 buchet sparanghel 5-6 bucati muschi de vita 2 lingurite cimbru uscat 2 oua ulei de masline sare și piper parmezan Mod de preparare: Incalziti cuptorul…
Read more »
Friptură de porc crocantă cu mere pentru sarbatori
10 December 2012Retete de sarbatori: Friptură de porc crocantă cu mere din: muschi de porc, ulei de masline, mere, ceapa, foi de dafin, cimbru, suc de mere, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg mușchi de porc (de pe spate, cu tot cu șorici) 2 linguri ulei de măsline 3 mere 3 cepe 3 foi…
Read more »
Antricot de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin
10 December 2012Antricot de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin din: antricot de vitel, castravete, rosii, unt, coriandru, zahar, vin rosu, cuisoare, scortisoara, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de antricot de vitel 500 g castravete de sera 4 rosii 50 g unt 1 lingurita rasa coriandru macinat 4 linguri zahar 500 ml…
Read more »
Prajitura cu iaurt si ciocolata
10 December 2012Prajitura cu iaurt si ciocolata din: oua, faina, zahar, iaurt, ciocolata, unt, praf de copt, cacao, esenta de rom si sare. Ingrediente: 4 oua 200 g faina 150 g zahar 200 ml iaurt 100 g ciocolata 150 g unt 1 pliculet cu praf de copt 2 linguri cu cacao 1 esenta de rom sare …
Read more »
Salata Birmingham
10 December 2012Salata Birmingham din: cartofi, ceapa, oua, castraveciori murati, sfecla, mustar dijon, salata verde, maioneza, patrunel verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 10 cartofi 1 ceapa rasa 2 oua fierte tari 6 castraveciori murati 3 sfecle mici fierte 100 g mustar Dijon 1 salata verde 100 g maioneza 1 legatura patrunjel verde sare piper boia …
Read more »
Deliciu cu morcovi
10 December 2012Deliciu cu morcovi din: nuci, morcovi, faina, zahar, oua, ulei, esenta de vanilie, praf de copt, sare, unt, crema de branza, esenta de vanilie si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 100 g nuci 350 g morcovi 280 g faina 300 g zahar 4 oua 200 ml ulei 2 lingurite esenta de vanilie 1 praf…
Read more »
Rulada de porc
10 December 2012Rulada de porc din: pulpa de porc, carne tocata de vita, morcov, oua, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 400 g carne tocata de vita 1 morcov mare 2 oua fierte tare 1 lingurita cimbru uscat sfaramat 3-4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curatati, spalati…
Read more »
Placinte cu gem pentru sarbatori
10 December 2012Placinte cu gem pentru sarbatori din: aluat, faina, gem, pandispan, migdale, zahar, unt, galbenus, coaja de citrice, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 375 g aluat de tarta dulce putina faina, pentru presarat 375 g gem (de care preferi) 50 g de pandispan 50 g migdale macinate 25 g de zahar 50 g de…
Read more »
Salată caldă de Islanda
10 December 2012Salată caldă de Islanda din: salata verde, otet, vin, ulei, smantana, miez de nuca, sare si piper. Ingrediente: 4 salate verzi 2 linguri otet 100 ml vin alb aromat 4 linguri ulei 100 ml smantana 100 g miez de nuci zdrobite sare piper proaspat macinat Mod de preparare: Curăţaţi salata, tăiaţi fiecare căpăţână în…
Read more »
Reteta zilei: Supa de varza creata cu carnati de pui
10 December 2012O reteta delicioasa de Supa de varza creata cu carnati de pui din: ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, fulgi de ardei, carnati de pui, cartofi, rosie, supa de pui, frunze de varza creata, lapte, spanac, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 lingură de unt 1 ceapa, taiata julienne 2 caței…
Read more »
Cocktail Red Slip
10 December 2012Cocktail Red Slip din: sirop de capsuni, suc de grepfrut, capsuni si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl sirop de capsuni 4 cl suc de grepfrut 10 cl Bitter Grepfrut capsuni un fir de menta Mod de preparare: Mixam bine in shaker siropul si sucul de grepfrut, turnam amestecul intr-un pahar…
Read more »
Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi
10 December 2012Retete de sarbaroi: Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi din: muschiuleti de porc, usturoi, ulei de masline, cimbru, boia de ardei, cognac, sare si piper. Ingrediente: 4 muschiuleti de porc 8 catei de usturoi 100 ml ulei de masline 5-6 fire de cimbru verde 2 linguri boia de ardei 50 ml cognac sare…
Read more »
Tort de ciocolata cu fistic si smochine
10 December 2012Tort de ciocolata cu fistic si smochine din: faina, zahar pudra, praf de copt, cacao, unt, zahar vanilat, galbenus, oua, branza de vaci, ciocolata, smantana, smochine si fistic. Ingrediente: pentru blat: 100 g faina 80 g zahar pudra 1 lingurita praf de copt 50 g cacao 100 g unt 1 pachet zahar vanilat 1 galbenus…
Read more »
Pui picant cu ananas
10 December 2012Pui picant cu ananas din: piept de pui, ananas, ardei iute, cimbru verde, vin alb, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 2 bucati de ananas proaspat 1-2 ardei iuti 3-4 fire de cimbru verde 200 ml vin alb sec 1 lamaie 50 ml ulei de masline sare piper…
Read more »
Paste cu dovlecei si broccoli
10 December 2012Paste cu dovlecei si broccoli din: dovlecei, broccoli, coaja si zeama de lamaie, paste fainoase, ulei de masline, usturoi, sos pesto, seminte de floarea soarelui si parmezan. Ingrediente: 2 dovlecei mari, rasi pe razatoarea mare 350 g broccoli, rupt in buchetele mici coaja si zeama de la 1/2 lamaie 350 g paste fainoase (spaghete, linguini)…
Read more »
Somon cu capere
10 December 2012Somon cu capere din: file de somon, capere murate, boabe de porumb, marar, lamaie, vin, ulei de masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de somon proaspat 200 g capere murate 150 g boabe de porumb, congelat sau conservat 1 legatura marar 1 lamaie 200 ml vin alb sec 50 ml ulei de…
Read more »
Somon cu ananas şi migdale preparate
10 December 2012O reteta delicioasa de somon cu: ananas, porumb baby, capere, migdale, miez de nuca, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon o conservă de ananas un borcan cu porumb baby murat o lingură cu capere 100 g migdale 100 g miez de nucă două linguri cu oregano uscat sare piper Mod de preparare: Jumătate…
Read more »
Retete gustoase: Salată cocktail
10 December 2012O reteta delicioasa de salata cu:ciuperci, retete sanatoase, retete gustoase, hrisca, orez, ardei capia, ceapa, usturoi, masline, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci 100 g hrişcă 50 g orez doi ardei capia o ceapă trei căţei de usturoi 100 g măsline feliate 200 g roşii cherry roşii…
Read more »
Supă cu clătite şi crevete
10 December 2012O reteta delicioasa de supa cu: fasole rosie, creveti, cepa, morcov, telina, radacina de patrunjel, lamaie, lapte dulce, oua, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: conservă fasole roşie 500 g crevete decorticate o ceapă roşie un morcov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel o lămâie 400 ml lapte dulce 3 ouă 100 g făină…
Read more »
Borş de sfeclă roşie
10 December 2012O reteta delicioasa de bors cu:sfecla, cartofi, morcov, oua, smantana, verdeata, sare, usturoi, castraveti, apa, bors. Ingrediente: un kilogram şi jumătate de sfeclă 400 g cartofi doi morcovi două ouă 150 g smântână o legătură de verdeaţă sare usturoi
Tarte cu jeleu de vişine
10 December 2012O reteta de tarta gustoasa cu: faina, unt, zahar tos, oua, visine, apa, amidon, gelatina, sare, zahar vanilat, ananas. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr tos două ouă 300 g vişine 250 ml apă 3 linguri cu amidon alimentar 10 g gelatină alimentară un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe…
Read more »
Reteta zilei: Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba
10 December 2012O reteta delicioasa de Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba din: lamai, zahar si ciocolata alba. Ingrediente: 4 lămâi 3 1/4 cani de zahar 1 ciocolata alba Mod de preparare: Taiati lămâile în sferturi pe lungime. Cojiti sferturile si puneti deoparte miezul.cojile taiati-le subtiri. Puneti cojile într-o cratiță și acopereti cu…
Read more »
Rulouri de bacon
10 December 2012O reteta delicioasa de rulouri de bacon cu: carnati, legume de sezon, ienupar, rozmarin. Ingrediente: 4-5 felii de bacon cârnaţi fructe sau legume de sezon ienupar rozmarin Mod de preparare: Feliile de bacon se călesc puţin, după care se rulează în ele diferite umpluturi. In sezonul rece, feliile de bacon se umplu cu cârnaţi, iar…
Read more »
Rulou cu pui şi alune
10 December 2012O reteta delicioasa de rulouri din:piept de pui, faina, praf de copt, oua, alune, salata verde, lapte, parmezan, ulei de masline, ardei iute, ceapa, usturoi, piper, sare, otet balsamic. Ingrediente: un piept de pui 250 g făină un pliculeţ praf de copt 4 ouă 100 g alune o salată verde 125 ml lapte dulce 160…
Read more »
Fursecuri cu sos de vişine
10 December 2012O reteta delicioasa de fursecuri cu: unt, ou, zahar, alune, faina, praf de copt, sare, visine, vin rosu dulce, baton scortisoara, amidon, ciocolata neagra. Ingrediente: 125 g unt un ou 275 g zahăr tos 60 g alune 250 g făină un vârf de lingura praf de copt un vârf de linguriţă cu 100 ml vin…
Read more »
Salată de legume cu oregano
10 December 2012O reteta delicioasa de salata cu: rosii cherry, castraveti, ceapa rosie, masline, ardei gras, ardei iute, ardei capia, salata rucola, branza de capra, oregano uscat, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 250 g roşii cherry 3 castraveţi o ceapă roşie 100 g măsline feliate un ardei gras un ardei iute mic un ardei…
Read more »
Macrou cu sos de legume
10 December 2012O reteta delicioasa de macrou cu:fenicul, ceapa rosie, dovlecel, rosii, mustar cu boabe, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: 4 trunchiuri de macrou un fenicul două cepe roşii un dovlecel 3 roşii două linguri cu muştar cu boabe sare piper ulei de floarea-soarelui mărar Mod de preparare: Trunchiurile de macrou se spală, se şterg cu un…
Read more »
Orez cu pui şi ardei iute
10 December 2012O reteta delicioasa de orez cu: ceapa, ardei iute, fasole rosie, piept de pui, oua, faina, sofran, cascaval, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 150 g orez două cepe un ardei iute o conservă fasole roşie 300 g fasole verde două piepturi de pui două ouă 200 g făină un vârf de linguriţă cu şofran 200…
Read more »
Ne cerem scuze pentru lipsa pozelor
10 December 2012In urma ultimelor evenimente petrecute, a aparut si problema lipsei pozelor. Ne cerem scuze pentru acest inconvenient. Se pare ca le vom recupera, dar va dura ceva timp. Apreciem vizitele dumneavoastra si va asteptam in continuare pe restaurantedelux pentru a va delecta cu noile retete! Explicatii: aici, aici si aici.
Read more »
Ciorbă delicioasa cu legume
10 December 2012O reteta delicioasa de ciorba de legume cu:bors, mazare, ardei capia, morcov, praz, ceapa, linte, rosii, ardei iute, ulei, masline, sare, piper, leustean, santana. Ingrediente: 200 g mazăre doi ardei capia 100 g morcovi un fir de praz o ceapă 100 g linte 4 roşii un ardei iute 100 ml ulei de floarea-soarelui 500 rnl…
Read more »
Retete de sarbatori: Ciorbă de burtă
10 December 2012O reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vaca, ciolan vitel, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, otet, oua, smantana, usturoi, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 litri de apă un kilogram burtă de vacă semifiartă un ciolan de viţel doi morcovi o rădăcină de pătrunjel două cepe 50 ml oţet două gălbenuşuri…
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu bacon, branza brie si mar
9 December 2012Sandwich cu bacon, branza brie si mar din: paine, mar, bacon, branza brie si sirop de artar. Ingrediente: 1 paine feliata 1 mar, tăiat felii subțiri 8 felii de bacon 200 g branza brie câteva lingurițe de sirop de arțar Mod de preparare: Într-o tigaie prajiti bacon-ul cateva minute. Scoateti pe prosoape de hartie…
Read more »
Vin fiert cu cidru si scortisoara
9 December 2012Vin fiert cu cidru si scortisoara din: vin, cidru, sirop de soc, coaja de lamaie, scortisoarre, pastaie de vanilie si zahar. Ingrediente: 2 sticle de vin alb demisec 500 ml de cidru 150 ml sirop de soc coaja de la 2 lamaie, taiata fasii 2 batoane de scortisoara 1 pastaie de vanilie, crestata pe lung…
Read more »
Budincă de Crăciun
9 December 2012Budincă de Crăciun din: curmale, stafide, lapte, coniac, unt, zahar brun, oua, faina, praf de copt, condimente pentru prajituri si coaja de portocala. Ingrediente: 250 g curmale, tocate 100 g de stafide 150 ml de lapte 150 ml de coniac (rom) 140 g unt, plus extra pentru uns 50 g zahar brun 2 oua 175…
Read more »
Varza de Bruxelles cu bacon si castane
9 December 2012Garnituri: Varza de Bruxelles cu bacon si castane din: varza de bruxelles, castane, bacon afumat si ulei. Ingrediente: 1,5 kg varza de Bruxelles, curatata 200 g castane coapte, taiate pe jumatate 200 g fasii de bacon afumat 1 lingurita de ulei Mod de preparare: Incinge cuptorul la 220°C/gaz 7. Pune apă la fiert într-o…
Read more »
Spuma de ciocolata cu rodii si mandarine
9 December 2012Spuma de ciocolata cu rodii si mandarine din: ciocolata amaruie, unt, cointreau, ou, galbenusuri, zahar tos, frisca, cacao, zahar tos, mandarine, scortisoara si rodie. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie cu 70% cacao 125 g unt, taiat cuburi 3 linguri Cointreau sau whisky sau coniac 1 ou si 2 galbenusuri 75 g zahar tos 175 l…
Read more »
Cocktail Perfect Manhattan
9 December 2012Cocktail Perfect Manhattan din: bourbon, dry vermouth, red vermouth si angostura bitters. Ingrediente: 60 ml bourbon 10 ml dry vermouth 10 ml red vermouth 2 dashes angostura bitters Mod de preparare: Se amesteca ingredientele in paharul boston, stirring, se strecoara dublu in paharul martini racit.
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde
9 December 2012Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde din: coaste de porc, ceapa, usturoi, frunze de dafin, cimbru, rozmarin, vin, otet de vin si miere. Ingrediente: 2-3 coaste porc afumate 2 cepe, feliate 5 catei de usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin, rupte în jumatați 5 crengute proaspete de cimbru 1 lingurita…
Read more »
Legume cu cuscus si mirodenii
9 December 2012Legume cu cuscus si mirodenii din: dovleac, gulie, rosii, portocala, patrunjel, menta, rodie, ulei de masline, ceapa, condimente, scortisoara, usturoi, concentrat vegetal, mazare, cuscus si fulgi de migdale. Ingrediente: 600 g dovleac turcesc, curatat de coaja si taiat cuburi de circa 4 cm 1 gulie de circa 500 g., curatata si taiata cuburi de 3…
Read more »
Snitel din piept de pui cu mango
9 December 2012Snitel din piept de pui cu mango din: piept de pui, mango, ulei, margarina, cascaval, boia, curry, patrunjel, marar, frunze de telina, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 6 fileuri de piept de pui (cca 150 g fiecare) 2 fructe de mango 3 linguri ulei 2 linguri
Salata de andive Berna
9 December 2012Salata de andive Berna din: andive, cartofi, heringi, otet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g andive 500 g cartofi 3 cepe 2 heringi uscati si afumati 100 ml oet 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Curatati andivele de primul strat de frunze si oparitile 5 minute in apa clocotita cu sare.…
Read more »
Legume cu miere si mustar
9 December 2012Legume cu miere si mustar din: ulei de masline extravirgin, mustar, miere, otet de cidru, praz, fasole verde, broccoli si mazare. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingurita de mustar cu boabe 1/2 lingurita de miere 1 lingura otet de cidru (sau aotet de mere) 2 fire de praz, curatate si taiate in…
Read more »
Supa de fasole si porumb
9 December 2012Supa de fasole si porumb din: ardei, patrunjel, iaurt semidegresat, ulei de masline, ceapa, seminte de chimen, boia de ardei iute, rosii, fasole boabe, concentrat vegetal si boabe de porumb. Ingrediente: 1 ardei rosu, cuatat de seminte si taiat cuburi 1 legatura de patrunjel, tocata 150 g iaurt semidegresat 1 lingura ulei de masline 1…
Read more »
Friptura de vita la gratar cu ciuperci
9 December 2012Friptura de vita la gratar cu ciuperci din: muschi de vita, sare, piper, ulei de masline, ciuperci, unt, ceapa, vin rosu si rozmarin. Ingrediente: 1 kg muschi de vita sare piper ulei de masline 1 kg ciuperci 20 grame unt 3 cepe tocate 200 ml vin rosu rozmarin Mod de preparare: Intr-o cratita incinsa…
Read more »
Sos Veloute
9 December 2012Sos Veloute din: unt, faina, zeama de oase de vitel, buchet garni, ciuperci, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 60 g faina 1 1/2 litru zeama de oase de vitel un buchet garni (patrunjel, dafin, tarhon, marar) 2 ciuperci 1 legatura patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Topiti untul, adaugati…
Read more »
Cocktail Carmen
9 December 2012Cocktail Carmen din: suc de mere, suc de struguri, sirop de zahar, frunze de menta, apa minerala si o felie de mar. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de mere 4 cl suc de strugurideschis la culoare 1 cl sirop de zahar 3-4 frunze proaspete de menta apa minerala carbogazoasa o felie…
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu spanac si mozzarella
9 December 2012Budinca cu spanac si mozzarella din: spanac, ulei de masline, mozzarella, ceapa verde, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspat 1-2 lingurite ulei de măsline 1 1/2 cani mozzarella 1/3 ceasca felii subtiri ceapa verde 8 oua, batute sare si piper negru dupa gust Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 190C. Se…
Read more »
Gnocchi la cuptor cu praz, broccoli si branza
9 December 2012Gnocchi la cuptor cu praz, broccoli si branza din: unt, praz, faina, pudra de mustar, lapte, nucsoara, broccoli, sunca, gnocchi si branza. Ingrediente: 60 g unt 2 fire de praz, taiate rondele 3 linguri faina alba 1 lingurita pudra de mustar 600 ml lapte un praf de nucsoara macinata 300 g broccoli, rupt in buchetele…
Read more »
Crema Parmentier
9 December 2012Crema Parmentier din: cartofi, praz, supa de pui, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g cartofi 300 g praz 500 ml supa de pui 100 ml smantana 70 g unt sare piper Mod de preparare: Curatati si spalati prazul, apoi tocati-l marunt si caliti-l 10 minute in 50 g unt, pana cand se…
Read more »
Morcovi cu seminte de pin
9 December 2012Morcovi cu seminte de pin din: morcovi, unt, seminte de pin, stafide, zahar si patrunjel. Ingrediente: 800 g morcovi, taiati pe jumatate si apoi pe diagonala, in bucati de cm 1 cub mare de unt 50 g seminte de pin 50 g de stafide 1 praf de zahar 1 mana de patrunjel, tocat Mod…
Read more »
Prajitura cu branza si caramel
9 December 2012Prajitura cu branza si caramel din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, branza, smantana, zahar vanilat, lapte, nuci si alune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 100 g unt 75 g zahar 2 oua 1 praf de copt pentru crema de branza: 300 g branza 150 g smantana 4 oua 2 plicuri zahar vanilat…
Read more »
Coq au vin (Cocos in vin)
9 December 2012Cocos in vin din: cocos, vin rosu, piept de porc, untura, ciuperci, ceapa, arpagic, telina, morcovi, patrunjel, usturoi, cimbru, foi de dafin, cognac, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 cocos 700 ml vin rosu 400 g piept de porc crud uscat 2 linguri untura 300 g ciuperci mici 2 cepe 200 g arpagic 2-3 fire…
Read more »
Pui cu smantana si spanac
9 December 2012Pui cu smantana si spanac din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi, vin, concentrat de pui, mustar de dijon, carne de pui, smantana, spanac, pesmet, parmezan si nuci. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 500 g cartofi, taiati felii subtiri 1 ceapa, taiata rondele 3 catei de usturoi, tocati 300 ml vin alb 200 ml…
Read more »
Rulada cu piept de curcan
9 December 2012Rulada cu piept de curcan din: piept de curcan, ciuperci, ceapa, cascaval, ardei gras, nuci, miere, mustar, hrean, ulei, vin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 300 g ciuperci 1 ceapa 100 g cascaval 1 ardei gras verde 100 g nuci zdobite 1 lingurita miere 1 lingurita mustar 1/2 lingurita hrean 3…
Read more »
Reteta zilei: Paste cu spanac si mozzarella
9 December 2012Paste cu spanac si mozzarella din: paste, sos de rosii, sos pesto, smantana, frunze de spanac, anghinare si mozzarella. Ingrediente: 450 grame paste 1 borcan sos de rosii 1/4 ceasca sos pesto 3/4 ceasca smantana 240 grame frunze de spanac 340 grame anghinare 113 grame mozzarella maruntita Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180…
Read more »
Cocktail Kamikaze cu vodca
9 December 2012Cocktail Kamikaze cu vodca din: vodca, triple sec si frsh lime juice. Ingrediente: 60 ml vodca 15 ml triple sec 25 ml fresh lime juice Mod de preparare: Se amesteca puternic ingredientele in boston shaker, se strecoara dublu continutul in paharul martini racit in prealabil.
Read more »
Meniu de Craciun #2
9 December 2012Retete de Craciun: Supa cu ceapa, parmezan si cimbru Ingrediente: 40 g unt 1 kg ceapa, taiata julien 250 g esalote, taiate julien un praf sare de telina 2 linguri zahar brun 2 linguri aina 175 ml vin alb sec 750 ml supa limpede de legume 700 ml lapte 2 foi de dafin, cateva crengute…
Read more »
Piure de morcovi si cartofi
9 December 2012Piure de morcovi si cartofi din: cartofi, morcovi, smantana, nucsoara, scortisoara, pesmet si ulei de masline. Ingrediente: 800 g cartofi dulci, curatati de coaja si taiati in bucati de 2,5 cm 500 g morcovi, taiati precum cartofii 6 linguri de smantana pentru gatit 1 praf de nucsara rasa 1 praf de scortisoara 1 mana mare…
Read more »
Cartofi crocanti cu sos de avocado
9 December 2012Cartofi crocanti cu sos de avocado din: cartofi, condiment, ulei de masline, tortilla chips, paprika, sos de chilli, avocado, suc de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mari, fiecare taiat in 4-6 sferturi 2 lingurite condiment fajita sau Cajun 11⁄2 lingura ulei de masline 100 g tortilla chips 1 lingurita paprika dulce 2 linguri sos…
Read more »
Escalop de vitel
9 December 2012Escalop de vitel din: nuca de vitel, unt, faina, zarzavat, pasta de rosii, vin madera, sos spaniol, sare si piper. Ingrediente: 800 g nuca de vitel (mijlocul pulpei, fara zgarciuri si tendoane) 250 g unt 30 g faina 100 g zarzavat 25 g pasta de rosii 200 ml vin Madera
Porumb copt cu usturoi
9 December 2012Porumb copt cu usturoi din: unt, paprika afumata, usturoi, patrunjel, ardei iute si porumb. Ingrediente: 75 g unt 1⁄2 lingurita paprika afumata 1 catel de usturoi 2 linguri patrunjel, tocat marunt 1⁄2 -1 ardei iute, tocat marunt 4 stiuleti de porumb Mod de preparare: Amesteca 75 g unt, inmuiat, 1⁄2 lingurita paprika afumata, 1…
Read more »
Vol-au-vent cu piept de curcan
9 December 2012Vol-au-vent cu piept de curcan din: aluat, piept de curcan, branza gorgonzola, unt, vin, faina, lapte, galbenusuri, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 400 g piept de curcan 200 g branza gorgonzola 100 g unt 100 ml vin 1 lingura faina 200 ml lapte 2 galbenusuri 2 catei de usturoi sare…
Read more »
Quesadillas cu pui
9 December 2012Quesadillas cu pui din: ulei de floarea soarelui, ardei, dovlecel, ceapa verde, porumb, condiment, piept de pui, patrunjel, branza cedar si tortilla. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui cate 1⁄2 de ardei rosu, galben si verde, taiate fasii subtiri 1 dovlecel mediu, taiat rondele 6 cepe verzi, taiate rondele 200 g porumb dulce din…
Read more »
Reteta zilei: Salata cu rucola, struguri rosii si migdale
8 December 2012O reteta savuroasa de Salata cu rucola, struguri rosii si migdale din: rucola, struguri rosii, branza, migdale, ceapa rosie, otet balsamic, nectar de agave si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 250 g rucola 2 cani struguri roșii, tăiati în jumatati 2-3 linguri branza Manchego 2-3 linguri migdale feliate, prăjite Ingrediente dressing: 10 Struguri tocati 1…
Read more »
Cocktail Rose Campari Soda
8 December 2012Cocktail Rose Campari Soda din: campari, rose syruo, grapefruit bitters, top up soda. Pahar: old fashioned Decor: lemon peel Ingrediente: 45 ml Campari 15 ml rose syrup 3 dashes grapefruit bitters (optional) Top up soda Mod de preparare: Se toarna ingredientele pe rand in paharul old fashioned plin cu gheata cuburi, se amesteca usor…
Read more »
Frigarui de creveti cu sos de iaurt
8 December 2012Frigarui de creveti cu sos de iaurt din: creveti, pasta de ardei iute, ulei de masline, coaja de lamaie verde, suc de lamaie verde si tequilla. Ingrediente: 200 g creveti, curatati 11⁄2 lingurita pasta de ardei iute 1⁄2 lingura ulei de masline coaja de la 2 lamai verzi (chitre) 6 linguri iaurt gras sucul de…
Read more »
Wiener Schnitzel (Şniţel vienez)
8 December 2012Snitel vienez din: carne de vitel, oua, faina, pesmet, ulei, unt, sare si piper. In Austria, Wiener Schnitzel este în mod tradiţional servit cu o felie de lămâie, cu cartofi natur presăraţi cu pătrunjel tocat şi cubuleţe de unt. Denumirea de Wiener Schnitzel este protejată de lege în Austria şi reţeta, se prepară, în varianta…
Read more »
Orez cu ciuperci si legume
8 December 2012Orez cu ciuperci si legume din: ulei de floarea soarelui, ciuperci, varza, ulei de susan, orez, oua, creveti, ceapa verde, mazare, sos de soia si alune. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 250 g ciuperci, taiate felii 150 g varza, taiata fasii 2 linguri ulei de susan 4 oua, batute usor 250 g orez,…
Read more »
Tacos cu fasole si smantana
8 December 2012Tacos cu fasole si smantana din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei, paprika, rosii, fasole, tacos, coaja si suc de lamaie, patrunjel, telemea si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 ardei rosu iute, tocat marunt 1⁄2lingurita paprika afumata 3 rosii mari,…
Read more »
Muschi de vita Wellington cu ciuperci
8 December 2012Muschi de vita Wellington cu ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, aluat, ulei, ceapa, patrunjel, oua, sare si piper. Ingrediente: 600 g muschi de vita (bucata intreaga) 400 g ciuperci proaspete 300 g aluat frantuzesc (foitaj) 100 ml ulei 1 ceapa mare 1 legatura patrunjel 2 oua sare piper Mod de preparare: Curăţaţi muşchiul…
Read more »
Varză de Bruxelles cu ghimbir şi susan
8 December 2012Garnituri: Varză de Bruxelles cu ghimbir şi susan din: varza de bruxelles, ulei de susan, ghimbir si seminte de susan. Ingrediente: 800 g varza de Bruxelles, curatata si taiata in jumatati 1 lingura ulei de susan 1 bucata de ghimbir, ras 4 linguri seminte de susan prajite. Mod de preparare: Opareste varza in apa…
Read more »
Cocktail Sangria cu portocale si ananas
8 December 2012Cocktail Sangria cu portocale si ananas din: vin rosu, portocala si ananas. Ingrediente: vin rosu dulce 1 portocala 1 felie de ananas Mod de preparare: Curata portocala si anansul, taie portocala si ananasul cubulete. Pune fructele intr-un tumbler mare si toarna vinul peste ele. Decoreaza cu o felie de portocala si tine la frigider…
Read more »
Paste savuroase la cuptor, cu branza si rosii
8 December 2012Paste savuroase la cuptor, cu branza si rosii din: ulei de masline, bacon, ceapa, boia iute, legume, rosii, pasta de tomate, mirodenii, paste rigatoni, branza si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250 g bacon, taiat fasii 1 ceapa mare, tocata 1 lingurita boia iute 700 g legume, tocate (2 dovlecei si…
Read more »
Chiftelute delicioase cu fasole si tortilla
8 December 2012Chiftelute delicioase cu fasole si tortilla din: carne tocata de vita, usturoi, boia iute, chimen, ulei de masline, ceapa, bacon, pasta de tomate, fasole, sos worcestershire, mozzarella, branza cedar si ardei iute. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 2 catei de usturoi, zdrobiti 3⁄4 lingurita boia iute 1⁄2 lingurita chimen macinat 1⁄2 lingura ulei…
Read more »
Reteta zilei: Conopida gratinata cu sunca
8 December 2012O reteta savuroasa de Conopida gratinata cu sunca din: conopida, sare, sunca, crema de branza, iaurt, parmezan, ceapa verde, piper si branza degresata. Ingrediente: 1/2 conopida, buchetele mici 1/2 lingurita sare 2 cani cuburi șuncă slabă 250 crema de branza, 3/4 ceasca iaurt 2 linguri parmezan ras 1/4 ceasca felii subtiri ceapa verde piper negru…
Read more »
Bors de legume cu orez sau paste
8 December 2012Bors de legume cu orez sau paste din: ceapa verde, morcovi, ardei grasi, telina, patrunjel, rosii, ciuperci, ardei iute, orez, paste, bors, ulei si sare. Ingrediente: doua legaturi de ceapa verde doi morcovi doi ardei grasi o telina o radacina de patrunjel doua rosii mari cateva ciuperci un ardei iute o ceasca de orez sau…
Read more »
Friptura de porc la tava cu sos de struguri
8 December 2012Friptura de porc la tava cu sos de struguri din: cotlet de porc, ceapa, stafide, vin, unt, seminte de chimen, zahar brun, cimbru, sare si piper. Ingrediente: un cotlet de porc dezosat sau doi muschiuleti intregi 20 cepe mici (arpagic) doua linguri de stafide sau o cana mare de boabe de struguri 150 ml vin…
Read more »
Friptura crocanta de rata
8 December 2012Friptura crocanta de rata din: rata, apa fiarta, sare kosher si piper negru. Ingrediente: 1 rata 2 cani apa fiarta 1 lingura sare kosher 1 lingurita piper negru Mod de preparare: Curata bine rata, inlaturand excesul de grasime. Spala bine rata pe interior si exterior. Inteapa peste tot rata cu o furculita. Aseaza rata…
Read more »
Fajitas cu vită
8 December 2012Fajitas cu vită din: muschi de vita, ceapa, ardei, condimente, piper, sare, ulei si tortilla. Această reţetă este formată din carne la grătar, servită în tortilla şi asezonată cu ardei gras şi ceapă. Ingrediente: 350 gr muşchiuleţ de vită 1 ceapă 2 ardei 2 linguri condiment mexican 1/2 linguriţă piper sare 4 linguri ulei 3…
Read more »
Pui cu rosii cherry si rozmarin la cuptor
8 December 2012Pui cu rosii cherry si rozmarin la cuptor din: pulpe de pui, rosii cherry, ulei de masline, usturoi, sare, piper, rozmarin si maghiran. Ingrediente: 4 pulpe de pui sau un piept mare 300 g rosii cherry 50 ml ulei de masline cativa catei de usturoi sare piper
Bors gustos de perisoare
8 December 2012Bors gustos de perisoare din: carne tocata, orez, ceapa, telina, morcovi, patrunjel, ardei gras, bors, patrunjel, leustean, smantana, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata amestec porc zi vita 100 g orez o ceapa mare o telina doi morcovi o radacina patrunjel un ardei gras bors dupa gust patrunjel si leustean verde smantana sare…
Read more »
Pui Diavola
8 December 2012Pui Diavola din: ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, cimbru, piper, chilli, pui, supa de pui, zeama de la ardei murati si sos de rosii. Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline extravirgin 1 lingura de sare grunjoasa 6 crengute de cimbru proaspat piper dupa gust chilli dupa gust 1 pui intreg (1-2 kg), despicat…
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de curcan cu cartofi dulci si pere
8 December 2012Mancarica de curcan cu cartofi dulci si pere din: cartofi, otet de cidru de mere, suc de mere, sirop de artar, mustar dijon, pere, ulei de masline, faina, cimbru, usturoi, curcan, sare si piper. RestauranteDeLux va recomanda produsele zilei: Laptop Dell Inspiron Aparat foto digital Canon PowerShot Tableta Google Nexus 7 Ingrediente: 4 cani…
Read more »
Salată de spanac cu creveţi si dressing de bacon
8 December 2012Salată de spanac cu creveţi si dressing de bacon din: bacon, ceapa rosie, ciuperci, creveti, sare, piper, muguri de pin, otet de vin rosu, mustar dijon, ulei de masline, spanac baby si oua. Ingrediente: 6 fasii de bacon, taiate in bucati mici 1 ceapa rosie, feliata 1 cana de ciuperci feliate 225 g de creveti,…
Read more »
Clatite cu pui si ciuperci
8 December 2012Clatite cu pui si ciuperci din: lapte, faina, oua, portocala, sare, cimbru, unt, ulei, piept de pui, ciuperci, ceapa verde, sare, piper, smantana, portocala si patrunjel verde. Ingrediente: 380 ml lapte 150 g faina 3 oua 1 portocala sare cimbru 50 g unt topit ulei pentru prajit umplutura: 2 linguri ulei 400 g piept de…
Read more »
Vita in sos de cidru
8 December 2012Vita in sos de cidru din: ulei, vrabioara, costita, ceapa, usturoi, foi de dafin, cidru, mustar de dijon, jeleu de merisoare si coacaze, ciuperci si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei 1,2 kg vrabioara, taiata bucati 300 g costita, taiata cuburi 3 cepe mari, tocate 4 catei de usturoi, taiat felii 2 foi de dafin 600…
Read more »
Rape al ajillo
8 December 2012Numele acestei reţete spaniole se traduce pur şi simplu „peşte-undiţar cu usturoi”. Pentru prepararea ei se foloseşte peştele-undiţar, numit în limba engleză şi „peştele-calugar”. Modul tradiţional de a prepara acest fel de mâncare este următorul: cumpăraţi o bucată mare de coadă de peşte-undiţar şi prăjiţi-o întreagă la cuptor, într-o tavă mare. De-a curmezişul peştelui se…
Read more »
Reteta zilei: Pui cu rozmarin, legume si porumb copt
8 December 2012O reteta savuroasa de Pui cu rozmarin, legume si porumb copt din: pui, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, porumb, busuioc si unt. Ingrediente: 1 pui Sare și piper 2 linguri de rozmarin proaspat, tocat ulei de măsline 4 morcovi, tocati 4 cepe, tocate 1 capatana usturoi 4 stiuleți de porumb proaspăt,…
Read more »
Tarta savuroasa cu ceapa si cimbru
8 December 2012Tarta savuroasa cu ceapa si cimbru din: aluat, ulei, ceapa, cimbru, otet de mere, patrunjel, branza, oua si lapte. Ingrediente: 230 g aluat fraged gata preparat 2 linguri ulei 4 cepe 2 lingurite cimbru 1 lingura otet de mere 2 linguri patrunjel tocat 250 g branza 3 oua 4 linguri lapte Mod de preparare:…
Read more »
Cocktail Fresh Up Exotic
8 December 2012Cocktail Fresh Up Exotic din: ananas, zeama de portocala, sirop de grenadine, apa minerala, kiwi si cirese. Ingrediente: 2 felii proaspete de ananas zeama unei portocale 2 cl sirop de grenadine apa minerala carbogazoasa sau plata 1 felie de kiwi 2 cirese de cocktail Mod de preparare: Taiem kiwi-ul in doua si punem…
Read more »
Cartofi cu sare si ierburi
8 December 2012Cartofi cu sare si ierburi din: cartofi, ulei de floarea soarelui, malai, rozmarin, cimbru, salvie si sare de mare. Ingrediente: 1, 25 kg de cartofi, taiati in cuburi de 2,5 cm 3 linguri ulei de floarea soarelui sau de rapita 2 linguri de malai pentru sare cu ierburi: 6 crengute de rozmarin 6 crengute de…
Read more »
Parjoale apetisante
8 December 2012Parjoale apetisante din: carne tocata, ardei gras, morcov, ceapa, boabe de mazare, usturoi, paine, oua, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne tocata (de vita, porc sau de pui) 1 ardei gras rosu 1 morcov 1 ceapa 2 linguri boabe de mazare 2 catei de usturoi 2 felii de paine 2 oua cimbru sare…
Read more »
Cannelloni cu sos si branza
8 December 2012Cannelloni cu sos si branza din: pasta de tomate, oregano, vin, spanac, seminte de floarea soarelui, urda, branza brie, ou, nucsoara, cannelloni si branza cedar. Ingrediente: 700 g pasta de tomate 1 1⁄2lingurita oregano 150 ml vin alb sec sau supa concentrata de legume 250 g spanac 50 g seminte de floarea soarelui 250 g…
Read more »
Buşeuri cu tocană de ciuperci
8 December 2012Buşeuri cu tocană de ciuperci din: aluat, ou, ulei, ciuperci, lamaie, sare, cimbru, unt, faina, supa, piper, nucsoara, smantana, ardei gras si patrunjel. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj 1 ou 50 ml ulei 300 g ciuperci 1 lamaie sare 1/2 lingurita cimbru 50 g unt 50 g faina 150 ml supa piper alb nucsoara…
Read more »
Chiftelute cu ochiuri
8 December 2012Chiftelute cu ochiuri din: cartofi, frunze de cimbru, oua, salata verde, legume, umplutura de carnati, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 350 g cartofi fainosi, fierti, scursi si facuti piure 2 lingurite frunze de cimbru 4 oua frunze de salata verde pentru servit 300 g legume fierte ramase de la garnitura (mazare, morcov, varza,…
Read more »
Cocktail Marisa
7 December 2012Cocktail Marisa din: sirop de maracuja, bautura de mango, suc de portocale, zer, apa minerala, fructe si menta. Ingrediente: 1 cl sirop de maracuja 1 cl bautura de mango 4 cl suc de portocale 4 cl zer apa minerala carbogazoasa fructe proaspete menta proaspata Mod de preparare: Mixam bine in shaker siropul, sucurile de…
Read more »
Perisoare in sos picant
7 December 2012Perisoare in sos picant din: carne tocata de vita, ceapa, paine, marar, sare, piper, faina, suc de rosii, smantana, otet, zahar, unt, patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne tocata de vita 1 ceapa 1 ou 1 felie de paine alba 1 lingura marar tocat sare piper faina pentru sos: 150 ml suc…
Read more »
Meniu de Craciun #1
7 December 2012Retete de Craciun: Ciorba radauteana Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua 300 g smantana 2-3 linguri otet de mere sau zeama de la o lamaie verdeata pentru ornat Mod de rpeparare: Se spala pieptul de pui…
Read more »
Chiftele – aperitiv
7 December 2012Chiftele aperitiv din: amestec de carne, franzela, cartof, ou, usturoi, ceapa, patrunjel verde, morcov, sare, piper, ulei si faina. Ingrediente: 500 g carne (amestec vita cu porc) 2 felii de franzela 1 cartof fiert 1 ou 2 catei de usturoi 1 ceapa 1 legatura de patrunjel verde 1 morcov ras (optional) sare piper ulei pentru…
Read more »
Paste cu smantana si mazare
7 December 2012Paste cu smantana si mazare din: smantana, coaja si suc de lamaie, menta, spaghete, mazare si peste afumat. Ingrediente: 200 g smantana (eventual, cu continut scazut de grasime) coaja si sucul de la 1 lamaie, plus cateva felii pentru servit o legatura de