Retete de Craciun:
Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata
12 October 2012O reteta de Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata din: ulei de masline, ceapa, ardei chilli, usturoi, mustar dijon, supa de pui, cartofi dulci, fasole alba, foaie de dafin, sunca afumata, sos worcestershire si miere. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei chili, fara semințe și tocat…
Read more »
Dovleac lunguieţ cremos
12 October 2012Dovleac lunguieţ cremos din: dovleac, seminte de coriandru, ardei iute, sare de mare, piper, ulei de masline, smantana, nucsoara, vin si parmezan. Ingrediente: un dovleac lunguieţ mijlociu, curăţat de coajă o linguriţă cu vârf de seminţe de coriandru zdrobite 1-2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi frunzele de la 6 fire de cimbru proaspăt sare de…
Read more »
Lipie umplută cu varză
12 October 2012Lipie umplută cu varză din: aluat, varza, seminte de marar, piper, ulei si sare. Ingrediente: 500 g aluat de pizza 1/2 varza 1 lingurita cu seminte de marar 1 lingurita cu piper negru macinat ulei sare Mod de preparare: Toacă varza fideluţă, pune sare pe ea, las-o un sfert de oră, apoi stoarce-o bine…
Read more »
Paine cu legume
12 October 2012O reteta de paine cu legume din: morcovi, ardei gras, ciuperci, telina, lapte, patrunjel, sare, ceapa, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare si zahar. Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras 300 g ciuperci 1 telina 2 linguri cu lapte patrunjel sare 1 ceapa pentru aluat: 250 g iaurt 1 ou 280 g faina 1…
Read more »
Musaca de ardei si cuscus
12 October 2012Musaca de ardei si cuscus din: carne tocata, cuscus, ardei capia, frunze de menta, smanatna, cimbrisor, piper, ceapa, sare si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec de porc si vita (iese minunat daca adaugi un pic de oaie) 100 g cuscus 1 kg ardei capia 2 linguri cu frunze de menta tocate marunt 1…
Read more »
Cocktail cu rom si scortisoara
12 October 2012O reteta simpla de Cocktail cu rom si scortisoara din: ceai de musetel, rom, nucsoara, scortisoara si ghimbir. Ingrediente: 1 plic ceai de musetel 3 cl rom nucsoara scortisoara macinata ghimbir macinat Mod de preparare: Turnam apa fiarta peste ceaiul de musetel si adaugam romul fierbinte. Condimentam putin, apoi mixam.
Read more »
Prăjitură cu mere şi prune
12 October 2012Prăjitură cu mere şi prune din: iaurt cu fructe, zahar pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, mere si prune. Ingrediente: 250 ml iaurt cu fructe 250 g zahar pudra 350 g faina 5 oua coaja de lamaie 1 plic praf de copt 100 ml ulei 4 mere mari 10 prune …
Read more »
Halibut cu orez basmati si castane
12 October 2012Halibut cu orez basmati si castane din: file de halibut, orez basmati, castane, lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 8 bucati file de halibut 200 g orez basmati 300 g castane 1 lamaie 500 ml ulei de masline 500 ml supa de legume sare piper Mod de preparare: Presăraţi…
Read more »
Plăcintă cu varză şi carne
12 October 2012Placinta cu varza si carne din: aluat, varza, muschi tiganesc, marar verde, ceapa, piper, seminte de chimen, ou si sare. Ingrediente: 700 aluat foitaj 1/2 varza 300 g muschi tiganesc 1 legatura de marar verde 2 cepe potrivite 1 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita cu seminte de chimen 1 ou sare Mod…
Read more »
Rulada din porc
12 October 2012Rulada din porc din: muschi file de porc, pasta de tomate, ardei grasi, ceapa, ulei, fasole pastai, cartofi, morcovi, conopida, unt si sare. Ingrediente: 500 g muschi file de porc 50 g pasta de tomate 500 g ardei grasi de diferite culori 1 ceapa ulei 150 g fasole pastai pentru umplutura: 2 cartofi 2 morcovi…
Read more »
Tartă cu varză alba
12 October 2012Tartă cu varză alba din: aluat, varza alba, ulei, ceapa, tarhon, marar, oua, iaurt si sare. Ingrediente: 500 g aluat fraged 1/2 varza alba 4 linguri cu ulei 1 ceapa mare 1 lingurta cu tarhon uscat 1 lingurita cu marar uscat 2 oua 50 g iaurt sare Mod de preparare: Căleşte în ulei…
Read more »
Novac in bere
12 October 2012Novac in bere din: novac, lamaita, zahar brun, lamaie, ceapa, bere, piper si sare. Ingrediente: 1 novac fara cap (1,5 kg) 2-3 crengute de lamaita 2 lingurite cu zahar brun 1 lamaie 1 ceapa 1 pahar cu bere piper negru macinat sare Mod de preparare: Spala pestele (eviscereaza-l daca e cazul), cresteaza-l transversal, freaca-l…
Read more »
Rulada din carne (amestec)
12 October 2012O reteta savuroasa de rulada din carne din: amestec de carne tocata, masline umplute cu ardei, cartof, ceapa, oua, paine, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg amestec de carne tocata 150 g masline umplute cu ardei 1 cartof 1 ceapa 3 oua 2 felii de paine 4 catei de usturoi ulei sare piper…
Read more »
Retete savuroase: Varza calita
12 October 2012O reteta delicioasa de varza cu: mere, ulei, ceapa, pasta de rosii, smantana, patrunjel, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 varză dulce mare 4 mere 50 ml ulei 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 g smântână 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă maghiran sare piper Mod de preparare: Cureţi varza, o tai fideluţă şi o…
Read more »
Pere in aluat
12 October 2012Pere in aluat din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, bicarbonat si pere. Ingrediente: 4 oua 300 g zahar 200 ml lapte 200 ml ulei 300-350 g faina 1 lingurita bicarbonat 6 pere mari cu codita Mod de preparare: Curăţaţi perele de coajă. Păstraţi codiţele, nu le rupeţi. Ungeţi cu ulei 6 castroane termorezistente. Puneţi…
Read more »
Trigoane de varză
12 October 2012O reteta de savuroasa de Trigoane de varză din: varza, carne tocata, orez, ceapa, bulion, vin, cimbru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mare 500 g carne tocata amestec 1 ceasca de orez 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 cana cu vin cimbru chimen sare piper Mod de preparare: Scoate nervurile foilor…
Read more »
Tort de toamna cu mere si alune
12 October 2012Tort de toamna cu mere si alune din: oua, faina, drojdie, ulei, zahar, lapte, mere, alune de padure, scortisoara, zahar praf si ou. Ingrediente: 3 oua 1 kg faina 40 g drojdie 200 ml ulei 300 g zahar 500 ml lapte 800 g mere rase 200 g alune de padure zdrobite sau nuci 1 lingurita…
Read more »
Ardei umplut cu salată de varză
12 October 2012O reteta delicioasa de ardei umplut cu:varza alba, castravete, masline negre, branza feta, nachos, afine. Ingrediente: 4 ardei graşi mari o varză albă mică un castravete 100 g măsline negre 50 g brînză feta o pungă mică de nachos afine pentru decorat Mod de preparare: Spală ardeii, taie-i în două şi curăţă-i de seminţe. Lasă-i…
Read more »
Pacheţele de primăvară cu varza
12 October 2012Pacheţele de primăvară cu varza din: foi de placinta, varza, morcov, ardei capia, ceapa, usturoi, ghimbir, seminte de susan, sos de soia, ulei si sare. Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 1 varza mica 1 morcov 1 ardei capia 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingurita cu varf cu ghimbir ras 2 linguri…
Read more »
Hering cu dovleac şi ceapă roşie
12 October 2012Hering cu dovleac şi ceapă roşie din: hering, dovleac, ceapa rosie, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g hering 500 g dovleac 2 cepe rosii 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi de circa 5cm. Presăraţi-le cu sare şi
Retete culinare: Salată de paste cu ton
12 October 2012O salata delicioasa de paste cu: pene, ceapa, rosii, ton, branza, lamaie, masline, telina. Ingrediente: 300 g paste penne o telină mică o ceapă verde 3 roşii 100 g ton mărunţit 50g brînză cheddar dată prin râzătoare o jumătate de lămîie cîteva măsline după gust Mod de preparare: Fierbe pastele timp de cinci minute, după…
Read more »
Carnaciori cu legume la tigaie
12 October 2012Carnaciori cu legume la tigaie din: carnaciori, ardei, ceapa, usturoi, zeama de carne, apa, sos de tomate, rosii cherry, ulei de floarea soarelui, sare, piper si zahar. Ingrediente: 8 carnaciori cruzi cate un ardei galben, rosu si verde o ceapa alba 2 catei de usturoi 250 ml zeama de carne 100 ml apa 2 linguri…
Read more »
Spaghete cu fructe de mare
12 October 2012O reteta delicioasa de spaghete cu:fructe de mare, ulei de masline, vin alb sec, ceapa, usturoi, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 250 g spaghete 400 g cocktail fructe de mare 3 linguri ulei de măsline 100 ml vin alb sec 1 ceapă 1 căţel usturoi 1 lămâie pătrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare:…
Read more »
File de pastrav cu sos de smantana
11 October 2012O reteta savuroasa de File de pastrav cu sos de smantana din: file de pastrav, praz, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 bucati file de pastrav 4 fire praz 250 g smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Presăraţi fileul…
Read more »
Desert de toamna cu mere prajite
11 October 2012Desert de toamna cu mere prajite din: mere, faina, zahar pudra, coaja de lamaie, praf de copt, ou, lapte, ulei si scortisoara. Ingrediente: 2 mere 2/3 cana faina 1 lingura zahar pudra + suplimentar 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 1/4 lingurita praf de copt 1 ou 1/2 cana lapte 1 lingurita ulei + suplimentar…
Read more »
Friptura de vita cu morcovi
11 October 2012O reteta savuroasa de Friptura de vita cu morcovi din: carne de vita, faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, bacon, vin rosu, supa de vita, frunze de dafin si cimbru. Ingrediente: 1Kg. carne de vita 1 masura faina alba sare si piper negru proaspat macinat 2 liguri ulei de masline 2 cepe…
Read more »
Reteta zilei: Mojito cu sampanie si menta
11 October 2012O reteta delicioasa de Mojito cu sampanie si menta din: menta, zahar, suc de lamaie, rom si sampanie. Ingrediente: 1 lingura de menta 1/2 lingurita de zahar 1 linguriță de suc de lămâie rom șampanie Mod de preparare: Amestecati menta cu zaharul si lamaia, adaugati rom si sampanie. Dati la rece si serviti.
Read more »
Brandade de morue
11 October 2012Brandade este o specialitate culinară din Provence şi Languedoc, regiuni din partea de sud a Franţei. Reţeta are la bază cod sărat (care se face la aici la fel ca bacalhau din Portugalia). Codul uscat şi sărat trebuie lăsat la înmuiat timp de 24 ore, schimbând apa de câteva ori, până ce se înmoaie şi…
Read more »
Retete gustoase: Vărzări
11 October 2012Vărzări din: faina, varza murata, lapte, oua, unt, drojdie, ulei, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg faina 1 varza murata 300 ml lapte 3-4 oua 50 ml unt topit 50 g drojdie 100 ml ulei zahar sare piper Mod de preparare: Taie varza cât mai fin, stoarce-o bine şi pune-o la călit în…
Read more »
Cod în sos de roşii
11 October 2012O reteta delicioasa de cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peste maricel (crap, cod) 4 rosii 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 6 linguri cu ulei patrunjel uscat sare piper Mod de preparare: Opăreşte roşiile şi decojeşte-le, apoi pasează-le bine.…
Read more »
Mere în aluat cu ciocolată
11 October 2012O reteta savuroasa de Mere în aluat cu ciocolată din: galbenusuri, zahar pisat, albusuri, nuci, pesmet, ciocolata de menaj, unt, mere, scortisoara, zahar tos si zahar praf. Ingrediente: 8 galbenusuri 150 g zahar pisat 1 lingurita zahar vanilat 5 albusuri 50 g nuci macinate 1 lingura pesmet 150 g ciocolata de menaj unt pentru uns…
Read more »
Rulada din piept de pui
11 October 2012Rulada din piept de pui din: piept de pui, cascaval, bacon, ardei gras, mustar, busuioc, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 200 g cascaval 300 g bacon feliat 2-3 linguri cu mustar 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde busuioc maghiran sare piper Mod de preparare: Taie din pieptul…
Read more »
Bezea cu nuci, struguri si pepene galben
11 October 2012Bezea cu nuci, struguri si pepene galben din: albusuri, zahar, nuci, amidon, praf de copt, frisca, miez de nuca, struguri si pepene galben. Ingrediente: blat: 5 albusuri 200 g zahar 50 g nuci macinate 2 linguri amidon 2 lingurite praf de copt ornare: 500 ml frisca 150 g miez de nuca fiert in 200 ml…
Read more »
Pierogi (colţunaşi) cu varză
11 October 2012O reteta de pierogi din: oua, smantana, faina, praf de copt, unt, ceapa, varza, sare si piper. Ingrediente: 3 oua 230 g smantana 350 g faina 75 g unt 1 plic praf de copt pentru umplutua: 2 linguri cu unt 1 ceapa 1 varza mica sare piper Mod de preparare: Toacă ceapa mărunt şi…
Read more »
Saramură
11 October 2012O reteta gustoasa de saramura din: crap, rosii, ardei iute, usturoi, patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 1 crap 2 rosii 2 ardei iuti 4 catei de usturoi 2 legaturi de patrunjel 50 g sare mare 2 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Spală peştele, curăţă-l şi porţionează-l. Sărează-l, pune bucăţile în…
Read more »
Rulada din vita
11 October 2012O reteta de rulada vin vita: bere, carne de vita, castraveti murati, sunculita, pasta de tomate, boabe de mustar si sare. Ingrediente: 1 cutie cu bere 600 g carne de vita 1 borcan cu castraveti murati 300 g sunculita taraneasca 2 linguri cu pasta de tomate boabe de mustar sare Mod de preparare: Taie…
Read more »
Prajitura din paine si prune
11 October 2012O reteta de prajitura din paine si prune din: franzela, prune, staide, scortisoara, coaja de lamaie, zahar, smantana, ulei, oua si zahar vanilat. Ingrediente: 1 franzela mai mare taiata in cubulete 1 kg prune 100 g stafide 1 lingura scortisoara coaja de la 1 lamaie 250 g zahar 200 ml smantana 3 linguri ulei 4…
Read more »
Scampi cu pesmet
11 October 2012Scampi cu pesmet este un preparat care a trecut de la statutul de specialitate de lux direct în vitrinele frigorifice ale supermarketurilor. Totuşi, atunci când este preparat proaspăt, el rămâne o adevărată delicatesă. Pachetele cu scampi congelaţi pe care le cumpărăm gata preparate conţin cel mai adesea un piure făcut din carne de moluşte, dat…
Read more »
Cum se prepara Bruschete cu salsa de măsline (video)
11 October 2012O reteta video despre cum se prepara bruchete cu salsa de masline. De aici. Cum se prepara Bruschete cu salsa de măsline
Read more »
Porc cu ghimbir şi tăitei de orez
11 October 2012Porc cu ghimbir şi tăitei de orez din: ceafa de porc, ghimbir, taitei de orez, morcov, ceapa, ardei gras, telina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 100 g ghimbir 300 g taitei de orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 1 telina mica 50 ml ulei sare piper …
Cocktail Banana Cup
11 October 2012O reteta simpla de Cocktail Banana Cup din: zahar brun, cafea, lichior de banane si lichior de cafea. Ingrediente: 2 lingurite de zahar brun 1 ceasca de cafea tare, fierbinte 2 cl lichior de banane 2 cl lichior de cafea Mod de preparare: Punem zaharul brun intr-o cana mare, apoi umplem pana la 3/4…
Read more »
Pregătirea bulionului de roşii
11 October 2012Alegeţi roşii sănătoase, mari, bine coapte, cu seminţe puţine. Spălaţi bine fiecare roşie în parte, eliminaţi codiţele, apoi lăsaţi-ie la scurs. Eliminaţi cu grijă seminţele şi pieliţa roşiilor, trecându-le prin sită sau prin maşina specială de tocat. Fierbeţi toată cantitatea de bulion în acelaşi vas. Amestecaţi mereu pentru ca să nu se prindă de fundul…
Read more »
Somon în aluat
11 October 2012O reteta gustoasa de somon in aluat din: file de somon, aluat, spanac, unt, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de somon 1 pachet aluat foitaj 400 g spanac 50 g unt 3 linguri cu ulei 1 lamaie patrunjel sare piper Mod de preparare: Spală fileurile, îndepărtează pielea, sărează- le…
Read more »
Peste cu masline
11 October 2012O reteta savuroasa de peste cu masline din: file de cod, ulei, ardei grasi, masline, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de cod 5 linguri cu ulei 2 ardei grasi portocalii 100 g masline negre 1/2 lamaie patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Spală fileurile, sărează-le, stropeşte-le cu zeamă de…
Read more »
Placinta cu burta
11 October 2012Placinta cu burta din: foi de placinta, burta de vaca, ceapa verde, verdeata, paine inmuiata in lapte, galbenusuri, albusuri, unt, smantana, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 1,5 kg burta de vaca fiarta 0 fire de ceapa verde 4 linguri de verdeata tocata 2 felii de paine inmuiate in 100…
Read more »
Pasta de avocado cu file de somon afumat
11 October 2012Pasta de avocado cu file de somon afumat din: avocado, iaurt, lamaie, ou, ceapa, usturoi, ulei de masline, file de somon afumat, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado mare 3 linguri cu iaurt 1/2 lamaie 1 ou fiert 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura cu ulei de masline 100 g file de…
Read more »
Mâncare de soia cu sfeclă roşie
11 October 2012O reteta de Mâncare de soia cu sfeclă roşie din: soia, sfecla rosie murata, ceapa, boabe de mustar, seminte de coriandru, chimen, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g soia cubulete 500 g sfecla rosie murata 2 cepe mari 1 lingura boabe de mustar 1 lingurita seminte de coriandru 1 lingurita chimen 50 ml…
Read more »
Plăcintă cu morcov şi dovlecei
11 October 2012Plăcintă cu morcov şi dovlecei din: oua, dovlecei, morcovi, ceapa, cascaval, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 3 dovlecei 2 morcovi 1 ceapa 100 g cascaval 5 linguri cu faina 4 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Amestecă ouăle cu uleiul şi făina. Pune dovleceii, morcovii şi ceapa, toate date…
Read more »
Aripioare de pui cu sos de telina
11 October 2012Aripioare de pui cu sos de telina din: aripioare de pui, bere, ulei, ceapa, usturoi, otet de vin, cimbru, seminte de coriandru, chimen, ghimbir, faina, pesmet, oua, telina, usturoi si smantana. Ingrediente: 20 de aripioare de pui 300 ml bere 50 ml ulei 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri otet de vin 1…
Read more »
Păstrăv la grătar cu lămâie
11 October 2012O reteta gustoasa si delicioasa de Păstrăv la grătar cu lămâie din: pastravi, ulei, lamai, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 6 pastravi intregi 6 linguri cu ulei 3 lamai 6 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Curăţă păstrăvii cu o râzătoare specială (mai întâi solzii, apoi pe interior), având grijă să nu…
Read more »
Salată de morcov marinat
11 October 2012O reteta savuroasa de Salată de morcov marinat din: morcovi, ulei, zahar, coriandru, usturoi, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg morcovi 100 ml ulei 3 linguri zahar 1 lingurita coriandru macinat 5 catei de usturoi 5 linguri otet din vin 1,5 lingurita sare 1 lingurita piper macinat Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Dovleac fiert delicios cu seminţe de dovleac si pangrattato de parmezan
11 October 2012Dovleac fiert delicios cu seminţe de dovleac si pangrattato de parmezan din: dovleac, pesmet, ulei de masline, sare de mare, piper, ardei iute, parmeza, ulei de masline extravirgin si otet balsamic. Ingrediente: un dovleac lunguieţ mare o mână mare de pesmet ulei de măsline sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat frunzele de la…
Read more »
Retete savuroase: Calamar umplut
11 October 2012Calamar umplut din: calamari, sprot afumat, ou, pesmet, ceapa verde, vin, usturoi, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 2 calamari 250 g sprot afumat 1 ou 1 lingura cu pesmet 1 legatura de ceapa verde 1 pahar cu vin alb 2 catei de usturoi patrunjel ulei piper Mod de preparare: Spală calamarii şi tamponează-i cu…
Read more »
Vinete cu chimion
11 October 2012Vinetele conţin foarte multă apă, potasiu, magneziu, calciu, vitami¬nele A şi C. Fiind foarte sărace în calorii (doar 10 calorii la 100g) vine¬tele sunt recomandate în curele de slăbire. Vinetele conţin multe fibre alimentare care grăbesc digestia şi ajută la detoxifierea organismului. Această legumă are şi rol calmant, inducând cu uşurinţă starea de relaxare în…
Read more »
Muşchi cu prune
11 October 2012Muşchi cu prune din: muschi de porc, gem de prune, prune, vin, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente: 800 g muschi de porc 150 g gem de prune 100 g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei Mod de preparare: Spală muşchiul de porc, şterge-l cu un şervet absorbant şi condimentează-l…
Read more »
Ciorbă de crap cu orez
11 October 2012Ciorbă de crap cu orez din: crap, cartofi, morcovi, ceapa, apa, bors, orez, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g crap 3 cartofi 2 morcovi 2 cepe 2 l apa 1 l bors 3 linguri cu orez patrunjel sare piper Mod de preparare: Taie ceapa marunt, morcovii pe lung, cartofii in cubulete si pune-le…
Read more »
Choc Grand Marnier
11 October 2012Choc Grand Marnier din: grand mariner, ciocolata fierbinte si frisca. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 1 ceasca de ciocolata fierbinte frisca lichida Mod de preparare: Intr-un pahar rezistent la foc incalzim Grand Marnier-ul, apoi completam cu ciocolata calda proaspata, si peste bautura adaugam frisca lichida batuta fin.
Read more »
Perisoare din cartofi la cuptor
11 October 2012O reteta de perisoare din cartofi la cuptor din: cartofi, oua, cascaval, ulei, verdeata, suc de rosii, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1-2 oua 100 g cascaval 4 linguri ulei 1 legatura verdeata 1 cana suc de rosii 1 lingura faina sare piper Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă. Curăţaţi-i…
Read more »
Despre dovleac
11 October 2012Dovleacul este originar din America, dar în prezent se cultivă pretutindeni în lume. Peste tot devine tot mai popular, iar la supermarketuri şi în pieţe se găsesc diferite sortimente. Planta începe să crească vara, răspândindu-şi ramurile lungi pe pământ. Toamna, fructele sunt mari, dense, dulci şi delicioase. Dovleacul este extraordinar pe post de garnitură —…
Read more »
Fulgi de palamida
10 October 2012Un ingredient de bază al bucătăriei japoneze sunt fulgii de pâlâmidă (sau katsoubushi), nişte bucăţele foarte mici din acest peste, cunoscut sub numele de „ton săltăreţ”, care trebuie uscat si afumat in prealabil. Fulgii de pălămidâ sunt folosiţi ca ingredient pentru asezonarea sosului
Sufleu aromat cu prune
10 October 2012Sufleu aromat cu prune din: prune, oua, faina, unt, lamaie, lapte, zahar si sare. Ingrediente: 400 g prune 5 oua 70 g faina 60 g unt 1 lamaie 100 ml lapte 3 linguri cu zahar sare Mod de preparare: Pune pe foc laptele, untul, zahărul şi un praf de sare. Lasă până începe să…
Read more »
Supa de ceapa cu orez
10 October 2012Supa de ceapa cu orezdin: ceapa, orez, patrunjel, morcovi, seminte de chimen, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cepe 200 g orez 1 radacina patrunjel 2 morcovi 1 lingura seminte de chimen 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ceapa julienne. Puneţi la fiert, în…
Read more »
Legume pane
10 October 2012O reteta de legume pane din: broccoli, conopida, vanata, dovlecel, ardei gras, fasole verde, patrunjel, oua, faina, ulei si sare. Ingrediente: 4 buchetele de broccoli 4 buchetele de conopida 1 vanata 1 dovlecel 1 ardei gras 200 g fasole verde 1 legatura de patrunjel 3 oua 150 g faina ulei sare Mod de preparare:…
Read more »
Cum se prepara omleta cu spanac (video)
10 October 2012O reteta video despre cum se prepara omleta cu spanac, un preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si foarte sanatos. Se poate servi cu parmezan ras si este perfect pentru un mic dejun in familie. Ingrediente: 100 g spinach 3 eggs 10 g butter 3 eggs 1/2 tsp ground nutmeg drizzle of vegetable oil…
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita cu unt de usturoi
10 October 2012O reteta delicioasa si savuroasa de Friptura de vita cu unt de usturoi din: fripturi de vita, sare, piper, ulei de masline, unt, praf de usturoi si patrunjel. Ingrediente: 2-4 fripturi de vita sare piper ulei de măsline 1/2 cana de unt 1/2 lingurita praf de usturoi 1 lingurita patrunjel uscat Mod de prepare:…
Read more »
Ciorba de varza cu costita
10 October 2012Ciorba de varza cu costita din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi, cimbru, bors, cartofi, marar, apa si condimente. Ingrediente: 1 varza 400 g costita afumata 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 crenguta cimbru uscat bors dupa gust 4 cartofi 1 legatura marar 4 l apa cateva lingura de condimente de legume …
Read more »
Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de roşii si măsline
10 October 2012Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de roşii si măsline din: ceapa rosie, usturoi, conopida, ulei de masline, masline, fileuri de ansoa, patrunjel, rosii si otet de vin rosu. Este o metodă nemaipomenită de a găti conopida, fiindcă va fierbe jumătate în aburi, jumătate în sosul delicios. Ingrediente: o ceapă roşie, curăţată şi tăiată solzişori…
Read more »
Crema de dovleac cu smantana
10 October 2012Crema de dovleac cu smantana din: dovleac, ulei, smantana, ceapa, seminte, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 kg cubulete de dovleac 4 linguri ulei (preferabil de dovleac) 100 ml smantana 1 ceapa rasa cat mai fin 50 g seminte decojite de dovleac sare piper nucsoara Mod de preparare: Curatati dovleacul de coaja, taiati-l in…
Read more »
Rulada impanata cu salata de rosii
10 October 2012O reteta de Rulada impanata cu salata de rosii din: pulpa de vita, ghimbir, usturoi, vin, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 1 bucata ghimbir (aproximativ 5 cm) 5 catei de usturoi 1 cana cu vin 1 lingura cu mustar sare piper salata de rosii Mod de preparare: Spală carnea,…
Read more »
Supa de toamna
10 October 2012Supa de toamna din: gaina, ceapa, gulie, telina, morcovi, cartofi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, rosii, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 gaina 1 cepe 1 gulie de toamna 1 telina 2 morcovi 3-4 cartofi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ardei gras 3 rosii decojite 1 legatura verdeata (patrunjel, marar, telina) sare piper …
Read more »
Salată de năut cu peşte
10 October 2012O reteta de salata de naut cu peste din: file de peste, naut, bame, rosii cherry, fasole verde, masline, ulei de masline, busuioc, piper si sare. Ingrediente: 300 g file de peste 200 g naut 100 g bame 4 rosii cherry 100 g fasole verde 100 g masline 4 linguri cu ulei de masline busuioc…
Read more »
Retete culinare: Tiramisu cu fructe de padure
10 October 2012O reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lamaie, zahar vanilat, lichior de lamaie, frisca, crema mascarpone, afine, mure. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 150 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat Ingrediente cremă: 1 lămâie 1 lingură Limoncelo (lichior de lămâie italian) sau alt tip de lichior de lămâie 75g zahar 1…
Read more »
Legume cu sos olandez
10 October 2012Legume cu sos olandez din: ghimbir, morcovi, ceapa, cimbrisor, unt, iaurt, mustar, faina, zahar, otet, unt si sare. Ingrediente: 1 ghimbir mai mic 4 morcovi 2 cepe 1 crenguta de cimbrisor 75 g unt pentru sos: 100 g iaurt mai gras 50 g mustar 50 g faina 30 g zahar 20 ml otet 75 g…
Read more »
Chec cu ghimbir
10 October 2012O reteta de Chec cu ghimbir din: oua, faina, lapte, unt, zahar, ghimbir, fulgi de ciocolata, bicarbonat, esenta de lamaie si sare. Ingrediente: 2 oua 2 cani de faina 1 cana cu lapte 100 g unt 1 cana cu zahar 2 lingurite cu ghimbir proaspat ras 50 g fulgi de ciocolata 1 lingura cu bicarbonat…
Read more »
Conopida in foitaj
10 October 2012O reteta de Conopida in foitaj din: aluat, conopida, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 500 g conopida fiarta 200 g cascaval 2 oua sare piper Mod de preparare: Intindeti aluatul si decupati, cu o forma rotunda cu diametrul de circa 8-10 cm, 12 discuri de aluat. Puneti-le in forme…
Read more »
Plăcintă cu mere şi prune
10 October 2012O reteta delicioasa de placinta cu:lapte, unt, faina, zahar, zahra vanilat, sare, ou, branza dulce, prune, mere, dulceata de caise, migdale. Ingrediente: 200 ml lapte 50 g unt sau margarină 375 g făină de grâu 1 plic Garant pentru aluaturi 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 vârf cuţit cu sare 1 ou Crema…
Read more »
Retete culinare: Ghiveci de legume
10 October 2012Ghiveci de legume din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 500 g rosii 3 cepe 5 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Curata vinetele de coaja si taie-le in cubuleţe. Procedează la fel cu dovleceii. Taie mărunt ceapa şi căleşte-o în ulei încins până ce…
Read more »
Salata de pepene cu menta
10 October 2012O reteta delicioasa de salata cu:pepene rosu, pepene galben, frunze de menta, zahar brun. Ingrediente: 1 pepene roşu de 1,5 kg 1 pepene galben zemos 2-3 ceşti de ceai verde 10-15 frunze de mentă 2-3 linguri zahăr brun Mod de preparare: Cureţi pepenii de coajă, îi tai în cubuleţe potrivite şi adaugi zahărul. Prepari ceaiul…
Read more »
Retete culinare: Tarta cu fructe
10 October 2012O reteta delicioasa de tarta cu: oua, zahra, faina, praf de copt, prune, lapte, crema de vanilie. Ingrediente: 3 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 linguriţă rasă de praf de copt 500 g prune 125 g unt 200 ml lapte 1 pachet cremă de vanilie Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele cu…
Read more »
Supa crema de sparanghel cu nucsoara
10 October 2012O reteta de Supa crema de sparanghel cu nucsoara din: sparanghel, zahar, unt, faina, smantana, vin, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel 1 lingura cu zahar 2 linguri cu unt 40 g faina 200 ml smantana 150 ml cu vin nucsoara sare piper
Vin tonic cu mirodenii
10 October 2012Vin tonic cu mirodeniidin: vin, ghimbir, nucsoara, scortisoara, stafide, cimbru si cimbrisor. Ingrediente: 2/3 l vin alb 1/4 lingurita cu ghimbir proaspat 1/2 lingurita cu nucsoara rasa 1 baton de scortisoara 1 pumn de stafide 1 crenguta de cimbru uscat 1 fir de cimbrisor Mod de preparare: Pune in sticla de vin ghimbirul, nucsoara…
Read more »
Tarta cu spanac si branza de capra
10 October 2012O reteta de Tarta cu spanac si branza de capra din: spanac, telemea, branza de capra, smantana, oua, ghimbir, cascaval, faina, smantana, margarina, praf de copt, ou si sare. Ingrediente: 300 g spanac 250 g telemea 100 g branza de capra 150 g smantana 2 oua 1 lingurita cu ghimbir proaspat ras 50 g cascaval…
Read more »
Piept de pui cu păstârnac
10 October 2012Piept de pui cu păstârnac din: piept de pui, pastarnac, bacon, ulei, vin, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 8 radacini de pastarnac 200 g bacon (felii subtiri) 50 ml ulei 400 ml vin alb sare piper Mod de preparare: Taiati pieptul de pui in felii subtiri, bateti-le cu ciocanul de snitele…
Read more »
Friptura de pasare cu afine si mere
10 October 2012O reteta delicioasa de friptura cu:carne de pasare, foi de dafin, slanina, smantana, unt, afine, ceapa, mere, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 găină sau 1 pui 1 foaie de dafin 250 g slănină 1/2 kg smântână 40 g unt 250 g afine 3 cepe 350 g mere din compot 1 linguriţă cimbru sare piper Mod…
Read more »
Viţel cu ciuperci şi legume
10 October 2012O reteta de Viţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne, unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ciupercile sunt bogate în seleniu, potasiu, cupru, fier, zinc, aminoacizi, vitamine, mai ales cele din complexul B. Mineralele amintite sunt renumite pentru efectul antitumoral. In medicina…
Read more »
Tocanita cu carne de vitel
10 October 2012O reteta delicioasa de tocanita: carne de vitel, ulei, morcov, cartofi, patrunjel, ardei, rosii in bulion, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml ulei 3 morcovi 500 g cartofi 1 legătură pătrunjel 2 ardei graşi 400 g roşii în bulion sau roşii proaspete decojite 1 lingură bulion 2…
Read more »
Ciorba de sfecla rosie si mere
10 October 2012Ciorba de sfecla rosie si mere din: sfecla rosie, mere, cartofi, morcov, ceapa rosie, ulei, bors, legume, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 sfecla rosie 4 mere 2 cartofi 1 morcov 1 ceapa rosie 100 ml ulei 500 ml bors 1 lingura legume uscate 100 gr smantana sare piper Mod de preparare: Curatati sfecla,…
Read more »
Supa crema de ciuperci cu crutoane
10 October 2012Supa crema de ciuperci cu crutoane din: ciuperci, ceapa, unt, faina, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa 2-3 linguri cu unt 3 linguri cu faina 200 g smantana sare piper Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi taie-le felii. Separat, căleşte ceapa în unt topit. Când devine translucidă, adaugă ciupercile.…
Read more »
Deserturi delicioase: Tort cu crema de zahar ars
10 October 2012O reteta delicioasa de tort cu:zahar, lapte, oua, coaja de lamaie, faina, budinca de vanilie. Ingrediente: 10-12 linguri zahăr 1/2 I lapte 3 ouă 3 linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală Ingrediente blat: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină Ingrediente cremă: 500 ml lapte 2 budinci vanilie Mod de preparare: Intr-o cratiţă…
Read more »
Reteta zilei: Ardei iuti murati
10 October 2012O reteta de Ardei iuti murati din: ardei iute, otet, apa, sare, booabe de piper si boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 750 ml otet 1 l apa Sare de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar Mod de preparare: Se spala ardeii, se toaca felii subtiri. Se pun borcane de 400/800…
Read more »
Legume cu ouă
10 October 2012O reteta delicioasa de legume cu oua:ciuperci, rosii, ardei, oua, ceapa, morcov, usturoi, marar, patrunjel, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 ardei roşu taiat cubuleţe 1ardei galben 4 ouă 2 roşii (decojite) 2 cepe mărişoare 1 morcov 3-4 căţei usturoi mărar legătură pătrunjel sare ulei piper Mod de preparare: Toci mărunt ceapa cu…
Read more »
Ardei copţi cu sos de smântână
10 October 2012O reteta delicioasa de ardei cu: smantana, lapte, ou, amidon, sare, piper, marar verde. Ingrediente: 4 ardei mari 1 cutie cu smântână de 500 ml 1 pahar cu lapte 1 ou 1 linguriţă amidon sare piper mărar verde Mod de preparare: Coci ardeii la foc iute, îi presari cu sare şi îi acoperi cu un…
Read more »
Porc cu ardei in sos de bere
9 October 2012Porc cu ardei in sos de bere din: pulpa de porc, ardei grasi, ardei capia, ceapa, ulei, bere neagra, boia de ardei iute, amidon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 2 ardei grasi verzi 2 ardei capia 1 ceapa mare 100 ml ulei 400 ml bere neagra 1 lingurita rasa boia…
Read more »
Vinaigrette rosu
9 October 2012Vinaigrette rosu din: usturoi, rosii deshidratate, sos de rosii, patrunjel, oregano, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, apa si piper. Ingrediente: 2 catei de usturoi, zdrobiti 60 g rosii deshidratate, taiate 30 ml sos de rosii 30 g patrunjel, tocat 15 g oregano 60 ml ulei de masline 15 ml otet balsamic 5…
Read more »
Retete tv Paprika #1
9 October 2012TV Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate retete ale…
Read more »
Minipizza floare
9 October 2012Minipizza floare din: branza dulce, rosii cherry, oua, smantana, patrunjel, faina, lapte, ou, praf de copt, ulei si sare. Ingrediente: 200 g branza dulce 300 g rosii cherry 2 oua 2 linguri cu smantana 1 legatura de patrunjel pentru blat: 125 g branza dulce 250 g faina 4 linguri cu lapte 1 ou 1 pliculet…
Read more »
Boquerones fritos
9 October 2012Mare parte din anşoa pescuită în întreaga lume este conservată fie prin sârare, fie prin marinare, în conservă sau în borcane. în bucătăria mediteraneeană, însă, si în special în partea de nord-est a Spaniei şi în sudul Franţei, anşoa a fost dintotdeauna consumată proaspătă. Boquerones fritos este o mâncare spaniolă care constă în anşoa proaspătă…
Read more »
Supa crema de praz cu creveti
9 October 2012Supa crema de praz cu creveti din: praz, apa, cartofi, morcov, patrunjel, telina, unt, smantana si sare. Ingrediente: 3 fire de praz 2 l de apa 3 cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 telina 1 lingura cu unt 200 g smantana sare Mod de preparare: Curăţă morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel…
Read more »
Piept de porc cu radacinoase la cuptor
9 October 2012O reteta de Piept de porc cu radacinoasa la cuptor din: piept de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulii, usturoi, vin rosu, lamaie, zahar brun, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Rădăcinile de păstârnac conţin zaharuri, proteine şi lipide, dar şi o mare cantitate de minerale: potasiu, siliciu, fosfor, clor. Datorită acesei compoziţii chimice, păstârnacul este recomandat…
Read more »
Conopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale
9 October 2012Conopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale din: conopida, sare de mare, ulei de masline, unt, seminte de chimion, seminte de coriandru, ardei iuti, migdale, coaja si zeama de lamaie. Când vor să prepare conopidă, cei mai mulţi dintre noi se gândesc