vineri, 7 decembrie 2012

Retete de Revelion #26


Retete de Revelion:

Ravioli cu tomate

16 October 2012
Ravioli_cu__tomate.png
O reteta delicioasa de ravioli cu:ulei, ardei, usturoi, rosii, ceapa, pasta de tomate, verdeturi, parmezan. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 ardei mijlocii, tăiaţi felii 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 cană de roşii tăiate o ceapă dulce 2 lin­guri de pastă de tomate 1/2 de lingură de verdeţuri 500 g ravioli cu brânză sau…
Read more »

Spaghete cu mazare si rosii

16 October 2012
Spaghete_-cu_-mazare_-si_-rosii.png
O reteta delicioasa de spaghete cu: usturoi, ulei, busuioc, patrunjel verde, rosii, sare, piper, mazare, branza telemea. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei 1/2 legătură busuioc 1/2 legătură pătrunjel verde 500 g roşii mici şi alun­gite sare piper 400 g spaghete 150 g mazăre congelată 150 g brânză telemea Mod de preparare: Se…
Read more »

Pasta de peste afumat

16 October 2012
Pasta_de_peste_afumat.png
O reteta delicioasa de pasta din:peste afumat, ceapa, mar, unt, ulei, sare. Ingrediente: 200-300 g peşte afumat 2 cepe potrivite 1 măr 100 g unt 1 lămâie ulei sare   Mod de preparare: Trece fileurile prin felii de pâine. Pune amestecul de peşte maşina de tocat de două, trei ori, împreună cu ceapa taiata in…
Read more »

Chec cu fructe deshidratate

16 October 2012
Chec_cu_fructe_deshidratate
O reteta de Chec cu fructe deshidratate din: fructe deshidratate, coniac, oua, unt, zahar, faina, portocala, lamaie, praf de copt si sare. Ingrediente: 500 g fructe deshidratate 200 ml coniac 3 oua 225 g unt 220 g zahar 260 g faina 1 portocala 1 lamaie 1 pliculet cu praf de copt sare   Mod de…
Read more »

Frigărui cu chifteluţe

16 October 2012
Frigarui_cu_chiftelute
O reteta de Frigărui cu chifteluţe din: carne tocata de porc, ceapa rosie, ceapa verde, usturoi, ou, sare, piper, marar, patrunjel, ardei capia, zahar tos si ulei de masline. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc o ceapa rosie 2-3 fire ceapa verde 2-3 catei usturoi un ou sare piper o legatura marar o legatura…
Read more »

Placinta de foi cu branza dulce

16 October 2012
Placinta_-de_foi_-cu_-branza_-dulce.png
O reteta delicioasa de placinta cu:foi de placinta, branza de vaci, oua, zahar, smantana, esenta de rom, zahar vanilat. Ingrediente: 8 foi de plăcintă 250 g brânză de vaci 2 ouă 100 g zahăr 2 linguri smântână esenţă de rom 50 g unt topit Ingrediente sos: 1 ou 50 g zahăr 2 linguri smântână 1…
Read more »

Corabioare umplute

16 October 2012
Corabioare_umplute.png
O reteta delicioasa de corabioare cu:cartofi, slanina afumata, kaizer, sunca, ceapa verde, suc de rosii, cascaval, unt, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 12 cartofi noi mai măricei 50g slăninuţă afumată 200 g kaizer 200 g şuncă presată 2 fire de ceapă verde 3-4 linguri cu suc de roşii 100 g caşcaval ras 1 linguriţă cu…
Read more »

Meniu de 1400 de calorii

16 October 2012
Retete_3
  Mic dejun: 100 g sunca de Praga 1 felie paine neagra sau de secara 1 para sau 1 mar Cafea, ceai verde sau infuzie de plante, neindulcite Pranz: 150 g carne de pui fiarta sau la gratar 1 rosie 4-5 frunze de salata verde 1 lingurita ulei de masline 200 g pepene verde/galben Cina:…
Read more »

Budinca de peste cu cascaval si smantana

16 October 2012
Budinca_de_peste.png
O reteta delicioasa de budinca cu: peste, morcov, cartofi noi, ceapa, unt, smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 fileuri de peşte 1 morcov 600 g cartofi noi fierţi 1 ceapă 50 g unt 250 ml smântână 150 g caşcaval ras 25 ml suc de lămâie pătrunjel ulei sare piper Mod…
Read more »

Varza noua cu carne

16 October 2012
Varza_noua_cu_carne
Varza noua cu carne din: varza, cotlete de porc, cimbru, oregano, boia iute, sare, boia dulce, pasta de ardei, piper, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, vin si marar. Ingrediente: o varza 500 g cotlet de porc cimbru oregano o lingurita boia iute sare o lingurita boia dulce 2-3 linguri pasta de ardei piper…
Read more »

Deliciu cu bezea

16 October 2012
Deliciu_cu_bezea.png
O reteta delicioasa de desert cu: salata de fructe, frisca, oua, zahar tos, sare. Ingrediente: salată de fructe 100 g frişcă Ingrediente bezele: 4 albuşuri 225 g zahăr tos sare Mod de preparare: Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi bate până când zahărul s-a topit complet, iar spuma s-a…
Read more »

Gulii de toamnă

16 October 2012
Gulii_de_toamna
Gulii  de toamnă din: gulii, carne tocata, ceapa, pasta de tomate, ulei, morcov, usturoi, marar, dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 gulii de toamna 400 g carne tocata 1 ceapa 1 lingura pasta de tomate 2 linguri ulei 1 morcov 2 catei de usturoi 1 legatura marar dafin sare piper   Mod de preparare: Alegeţi…
Read more »

Ciorba de varza cu afumatura

16 October 2012
Retete_1
Ciorba de varza cu afumatura din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, cimbru, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 1 varza 400 g costita afumata 500 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 crenguta cimbru uscat 4 cartofi sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi varza fideluţă şi…
Read more »

Minitort de clatite

16 October 2012
Minitort_de_clatite
Minitort de clatite din: faina, lapte, oua, zahar, unt, zahar vanilat, praf de copt, crema de vanilie, ciocolata cu lapte si sare. Ingrediente: 450 g faina 450 ml lapte 3 oua 6 linguri cu zahar 3 lingurite cu unt 2 pliculete cu zahar vanilat 2 pliculete cu praf de copt 200 g crema de vanilie…
Read more »

Ciorba deasa de legume cu busuioc

16 October 2012
Ciorba_deasa_de_legume_cu_busuioc
Ciorba deasa de legume cu busuioc din: morcovi, ceapa, ardei, fasole verde, fasole alba, suc de rosii, sare, busuioc verde, bagheta si ulei de masline. Ingrediente: 3 morcovi 2 cepe 2-3 ardei diferite soiuri 100 g fasole verde fideluta 300 g fasole alba bob mic un litru suc de rosii sare busuioc verde pentru ornat…
Read more »

Dulceata de catina

16 October 2012
Dulceata_de_catina
Dulceata de catina din: boabe de catina, zahar si apa. Ingrediente: 1 kilogram boabe de catina 1 kilogram zahar 400 ml apa   Mod de preparare: Spala bine boabele de catina, avand grija insa sa nu le rupi coditele. Pune pe foc zaharul cu apa si lasa la fiert pana obtii un sirop bine legat.…
Read more »

Salata de vara cu dressing delicios

16 October 2012
Salata_de_vara.png
O reteta delicioasa de salata cu: cartofi noi, ridichi, castraveti, marar, alune, ulei, sare, piper, ceapa, chefir, mustar iute, otet de vin alb. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 legătură de ridichi 3-4 castraveţi 1 legătură de mărar 50 g alune ulei sare piper Ingrediente dressing: 1 ceapă mică 200 ml chefir 1 lingură cu…
Read more »

Retete culinare: Rosii umplute cu orez

16 October 2012
Rosii_umplute_cu_orez.png
O reteta delicioasa de rosii cu:patrunjel, frunze de busuioc, usturoi, sare, piper, orez. Ingrediente: 5 roşii frumoase şi mari 1 legătură pătrunjel frunze de busuioc 1 căţel de usturoi sare piper măcinat 10 linguri de orez Mod de preparare: Speli roşiile, tai căpăcelul de deasupra, apoi, cu un cuţit, tai de jur împrejurul roşiei şi…
Read more »

Cum se prepara sepie la gril (video)

16 October 2012
Retete_3.jpg
O reteta video despre cum se prepara sepie la gril: Cum se prepara Sepie la gril
Read more »

Retete tv Paprika #2

16 October 2012
Retete_1.jpg
TV Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de solutii de cultura a produselo

Supa picanta cu cartofi si crenvusti

16 October 2012
Supa_picanta.png
O reteta delicioasa de supa cu:  crenvusti, cartofi, supa de pui, morcov, ceapa, telina, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 5-6 crenvusti afumati 1 kg cartofi noi 1,5 1 supă de pui 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică maghiran sare piper Mod de preparare: Taie crenvurştii rondele mai groase şi rumeneşte-i într-o tigaie unsă cu puţin…
Read more »

Peşte cu spanac

15 October 2012
Peste_cu_spanac
Peşte cu spanac din: cod, spanac, ceapa verde, parmezan, pesmet, lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucăți de cod 300 g spanac 2 legături de ceapă verde 2 linguri cu parmezan 2 linguri cu pesmet 1 lămâie ulei sare   Mod de preparare: Curăţă peștii. Stropește-i cu zeamă de lămâie, condimentează-i cu sare după gust…
Read more »

Meniu de 1200 de calorii

15 October 2012
Retete_1
  Mic dejun: 2 oua fierte tari 1 ardei gras 1 felie de paine neagra 150 g fructe (struguri, mere, pepene, prune) cafea, ceai verde sau infuzie de placinte, neindulcite Pranz: 300 g salata greceasca: 100 g telemea desarata, 1 rosie, 1 ardei gras verde, 1 castravecior, 1 ceapa rosie, 1 lingura ulei de masline,…
Read more »

Fusilli cu ricotta

15 October 2012
Fusilli_cu_ricotta
O reteta de Fusilli cu ricotta din: paste fusilli, ricotta, unt, capere, ardei iute, ceapa verde si sare. Ingrediente: 500 g paste fusilli 300 g ricotta 2 linguri cu unt 5-6 capere 2 ardei iuti rosii ceapa verde sare   Mod de preparare: Pune la fiert pastele în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de…
Read more »

Trandafiri din mere

15 October 2012
Trandafiri_din_mere
Trandafiri din mere din: mere, caju, alune, scortisoara, nucsoara, miere, aluat, merisoare, menta si unt. Ingrediente: 4 mere mici 100 g caju si alune nesarate 1 lingurita cu scortisoara si nucsoara (in parti egale) 4 lingurite cu miere 350 g aluat foitaj merisoare menta unt   Mod de preparare: Spală merele şi scobeşte-le cu un…
Read more »

Retete culinare: Lasagna cu spanac

15 October 2012
Lasagna_cu_spanac
O reteta de lasagna cu spanac din: foi de lasagna, spanac, ricotta, mozzarella, parmezan, lapte, unt, usturoi, ou si sare. Ingrediente: 1 pachet cu foi de lasagna 450 g spanac congelat 300 g ricotta 200 g mozzarella 100 g parmezan ras 1 ceasca de lapte 1 lingura cu unt 4 catei cu usturoi 1 ou…
Read more »

Sfecla cu vita

15 October 2012
Sfecla_cu_vita
O reteta delicioasa de Sfecla cu vita din: sfecla, piept de vita, ceapa, boia, ulei, chimen, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle mai mari 500 g piept de vita sau vitel 1 ceapa 1 lingurita boia 2 linguri ulei 1/2 lingurita chimen macinat 1 lingura hrean ras sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi…
Read more »

Desert: Clatite cu mere

15 October 2012
Clatite_cu_mere
Clatite cu mere din: mere, faina, lapte, oua, praf de copt, zahar brun, zahar bourbon, scortisoara, sare si unt. Ingrediente: 3 mere potrivite 250 g faina 400 ml lapte 2 oua mari (sau trei mici) 1/2 lingurita cu praf de copt 2 lingurite cu zahar brun 1 pliculet cu zahar Bourbon scortisoara sare unt  …
Read more »

Ceafa de porc cu ciuperci

15 October 2012
Ceafa_de_porc_cu_ciuperci
Ceafa de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare, piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si cimbru. Ingrediente: 2 bucati ceafa de porc 1 ardei capia un ardei iute rosu sare piper o ceapa mare rosie 2-3 lingurite ulei de masline 50 g unt 2-3 lingurite…
Read more »

Calamari

15 October 2012
Calamari_11
Aceasta este denumirea sub care sunt cunoscuţi calamarii gătiţi. Calamari se consumă în întreaga lume, din zona mediteraneeanâ şi până în estul Asiei. Pentru prepararea lor se folosesc metode diferite: ei pot fi prăjiţi într-o cantitate mică de ulei, amestecând continuu, pot fi umpluţi sau fierţi într-o tocăniţă, aşa cum fac spaniolii, cu roşii, ceapă,…
Read more »

Retete culinare: Ştrudel vienez

15 October 2012
Strudel_vienez
Ştrudel vienez din: foitaj, mere, stafide, zahar brun, scortisoara, unt, rom, galbenus si suc de lamaie. Ingrediente:  400 g foitaj 5 mere 3 linguri cu stafide galbene 4 linguri cu zahar brun 1 lingurita cu scortisoara 2 lingurite cu unt 50 ml rom/coniac 1 galbenus suc de lamaie   Mod de preparare: Curăţă merele de…
Read more »

Ficatei de pui cu ciuperci

15 October 2012
Ficatei_de_pui_cu_ciuperci
O reteta gustoasa de Ficatei de pui cu ciuperci din: ficatei de pui, ardei grasi, ciuperci, supa de legume, amidon, sos de soia, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficatei de pui 2 ardei grasi 500 g ciuperci proaspete 250 ml supa de legume 1 lingura amidon 2 lingurite sos de soia 100 ml…
Read more »

Macrou marinat cu salată de crudităti

15 October 2012
Macrou_marinat_cu_salata_de_cruditati
O reteta delicioasa de Macrou marinat cu salată de crudităti din: macrou, morcov, gulie, telina, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 400 g macrou marinat 1 morcov 1 gulie 1 telina 1 ceapa rosie 1 ardei capia 1 ardei gras verde 1 lamaie 50 ml ulei de masline  …
Read more »

Ciorba radauteana cu smantana

15 October 2012
Retete_1
Ciorba radauteana cu smantana din: gaina, ceapa, morcov, patrunjel, ardei gras, pastarnac, telina, smantana, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 gaina 2 cepe 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 ardei gras 1 radacina de pastarnac 1 telina mica 500 g smantana 3 catei de usturoi 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare piper   Mod…
Read more »

Curcan in gutui

15 October 2012
Curcan_in_gutui
Curcan in gutui din: gutui, carne de curcan, ceapa rosie, dovleac, ulei, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 4 gutui mari 400 g carne de curcan 1 ceapa rosie 100 g dovleac 2 linguri ulei 100 ml vin rosu sare piper   Mod de preparare: Tocaţi carnea mărunt. Tocati ceapa şi dovleacul cât mai mărunt…
Read more »

Prăjitură regească

15 October 2012
Prajitura_regeasca
Prăjitură regească din: mere, unt, zahar pudra, faina, drojdie, lapte, unt, gris, mac, coniac, galbrnusuri, crema de branza si amidon. Ingrediente: 6 mere 3 linguri cu unt zahar pudra pentru aluat: 200 g faina 20 g drojdie 3 linguri cu lapte caldut 2 linguri cu zahar 1/4 pachet cu unt (topit) pentru umplutura de mac:…
Read more »

Oua coapte in chifla

15 October 2012
Oua_coapte_in_chifla
Oua coapte in chifla din: chifle cu susan, unt, crema de branza, sare, piper, oua si cimbru. Ingrediente: 4 chifle cu susan 50 g unt 100 g crema de branza sare grunjoasa piper 8 oua cimbru uscat si macinat   Mod de preparare: Se taie chiflele şi li se scoate miezul. Separat, se amestecă untul…
Read more »

Mere umplute cu pui

15 October 2012
Mere_umplute_cu_pui
Mere umplute cu pui din: mere, piept de pui, ceapa, morcov, ardei gras, ulei de masline, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 mere mari 500 g piept de pui 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras sau gogosar 2 linguri ulei de masline 1 legatura marar verde sare piper   Mod de preparare: Tocati…
Read more »

Prăjitură cu mere şi sos de vanilie

15 October 2012
Prajitura_cu_mere_si_sos_de_vanilie
Prăjitură cu mere şi sos de vanilie din: faina, unt, smantana, galbenusuri, praf de copt, zahar, sare, mere, zahar brun, zahar bourbon, scortisoara, pesmet, smantana, lapte, galbenusuri si esenta de vanilie. Ingrediente: 700 g faina 350 g unt 82% grasime 5 linguri cu smantana grasa 4 galbenusuri 1 plic praf de copt 3 linguri cu…
Read more »

Reteta zilei: Mancare de linte cu conopida

15 October 2012
Mancare_de_linte_cu_conopida_6
O reteta savuroasa de Mancare de linte cu conopida din: linte, ulei de masline, ceapa, usturoi, conopida, praz, morcovi, telina, frunze de dafin, cimbru, sare, chimen, ardei iute, piper, supa de legume, rosii, varza si smantana. Ingrediente: linte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, to

Vită cu susan şi prune

15 October 2012
Vita_cu_susan_si_prune
O reteta cu specific arabesc de Vită cu susan şi prune din: rasol de vita, prune, condimente, ulei de masline, susan si ceapa rosie. Ingrediente: 800 g rasol de vita fara os un kg prune coapte condiment specific arabesc 2-3 linguri ulei de masline 100 g susan prajit o ceapa rosie   Mod de preparare:…
Read more »

Budinca din dovleac, ciuperci si rosii

15 October 2012
Budinca_din_dovleac_ciuperci_si_rosii
O reteta delicioasa de Budinca din dovleac, ciuperci si rosii din: ciuperci, dovleac, cascaval, rosii, oua, cimbru, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 200 g dovleac 200 g cascaval 400 g rosii 4 oua 2 ramurele de cimbru proaspat 1 catel de usturoi 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Mere in aluat

15 October 2012
Mere_in_aluat
O reteta gustoasa de Mere in aluat din: mere, faina, zahar, oua, lapte, praf de copt, scortisoara, zahar vanilat, sare si ulei. Ingrediente: 500 g mere 150 g faina 50 g zahar 2 oua 160 ml lapte 1 lingurita cu praf de copt scortisoara zahar pudra vanilat sare ulei   Mod de preparare: Intr-un castron,…
Read more »

Mancare de dovlecei

15 October 2012
Mancare_de_dovlecei
Mancare de dovlecei din: dovlecei, ceapa, rosii, ardei gras, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 dovlecei mai maricei 2 cepe 4 rosii 1 ardei gras rosu 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii de coajă, spălaţi-i şi tăiaţi-i în bucăţi mai mari. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o…
Read more »

Pui cu legume şi bulgur

15 October 2012
Pui_cu_legume_si_bulgur
Pui cu legume şi bulgur din: telina, morcovi, mango, ardei galbeni, pulpe de pui, bulgur, ulei de masline, cardamom, chimen, sare, piper, boia dulce si patrunjel. Ingrediente: o telina mare 3-4 morcovi un fructe mango 2 ardei galbeni 4 pulpe de pui 100 g bulgur 4 linguri ulei de masline o lingurita cardamom chimen sare…
Read more »

Nudli din castane cu sos de cascaval

15 October 2012
Nudli_din_castane_cu_sos_de_cascaval
O reteta gustoasa de Nudli din castane cu sos de cascaval din: castane, cartofi, galbenusuri, faina, scortisoara, cascaval, unt, smantana si piper alb. Ingrediente: 350 g castane 200 g cartofi 2 galbenusuri 40 g faina 1/2 lingurita scortisoara sosul: 70 g cascaval 20 g unt 150 ml smantana piper alb macinat   Mod de preparare:…
Read more »

Kibe prajit

15 October 2012
Kibe_prajit
Kibe prajit din: bulgur, ceapa, supa, carne de miel, condimente, sare, muguri de pin, ceapa, nuca, sare si chilli. Ingrediente: pentru aluat: 200 g bulgur o ceapa 200 ml apa sau supa 300 g carne de miel tocata o lingurita condiment arabesc sare dupa gust pentru umplutura: 50 g muguri de pin 250 g carne…
Read more »

Supa de gulii cu orez

15 October 2012
Supa si ciorbe
O reteta savuroasa de Supa de gulii cu orez din: gulii, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, cartofi, ulei, rosii, patrunjel si sare. Ingrediente: 4 gulii de toamna 3 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 2 cartofi 50 ml ulei 4 rosii 1 legatura patrunjel sare   Mod de preparare: Curăţaţi spălaţi şi tocaţi…
Read more »

Briose cu prune

15 October 2012
Briose_cu_prune
O reteta de Briose cu prune din: prune, unt, zahar, coaja de portocala, oua, mac, sare, faina, pesmet, praf de copt, branza de vaci, frisca si scortisoara. Ingrediente: 500 g prune 130 g unt 210 zahar 2 lingurite coaja de portocala rasa 5 oua 250 g mac macinat 1 praf sare 30 g faina 30…
Read more »

Tocanita de pui cu galuste

15 October 2012
Retete_1
Tocanita de pui cu galuste din: pui, ulei, ceapa, pasta de tomate, cimbru, faina, sare, ou si piper. Ingrediente: 1 pui 100 ml ulei 6 cepe mari 2 linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru uscat 200 g faina 3 linguri ulei pentru galuste 1 ou sare piper   Mod de preparare: Pârliţi puiul la…
Read more »

Supa de legume cu paste

15 October 2012
Supa_de_legume_cu_paste
O reteta gustoasa de Supa de legume cu paste din: gulie, ceapa, ulei, dovlecel, morcov, cartofi, patrunjel, fidea, sare si piper. Ingrediente: 1 gulie 2 cepe 3 linguri ulei 1 dovlecel 1 morcov mai mare 2 cartofi 1 radacina patrunjel 250 g fidea 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le…
Read more »

Grila cu prune

15 October 2012
Grila_cu_prune
Grila cu prune din: faina, praf de copt, zahar, ou, unt, prune, zahar, scortisoara, rom, amidon, migdale, lapte si galbenus. Ingrediente: aluat: 300 g faina 1 varf de cutit praf de copt 100 g zahar 1 ou 150 g unt topping: 1 kg prune 100 g zahar 1/2 baton de scortisoara 3 linguri rom 3…
Read more »

Dovleac cu mere si nuci

15 October 2012
Dovleac_cu_mere_si_nuci
O reteta savuroasa de Dovleac cu mere si nuci din: dovleac, ceapa, unt, mere, zahar, supa de legume, scortisoara, anason, nuci, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cubulete de dovleac 750 g ceapa 50 g unt 500 g cubulete de mere curatate 2 mere intregi 1 lingura zahar 1 litru supa de legume un carf…
Read more »

Cafea cu frisca

15 October 2012
Cafea_cu_frisca
Cafea cu frisca din: doornkat, cafea si frisca. Ingrediente: 2 cl Doornkat 1 ceasca de cafea tare frisca lichida   Mod de preparare: Incalzim Doornakaat-ul si-l turnam in cafea fierbinte. Adaugam frisca lichida.
Read more »

Gugulufi cu dovlecei

15 October 2012
Gugulufi_cu_dovlecei
Gugulufi cu dovlecei din: dovlecei, carne tocata de vita, branza de vaci, cascaval, pesmet, parmezan, ceapa verde, oua, piper negru, unt si sare. Ingediente: 2-3 dovlecei prajiti 300 g carne tocata de vita (sau amestec) 200 g branza de vaci 100 g cascaval 2 linguri cu pesmet 1 lingura cu parmezan ras 2 fire de…
Read more »

Dulceata de bostan

15 October 2012
Dulceata_de_bostan
Dulceata de bostan din: dovleac, apa, zahar, suc de lamaie, lichior de caise si scortisoara. Ingrediente: 1 ½ kilograme dovleac 100 ml apa 1 1/ 5 kilograme zahar 5 linguri suc de lamaie 4 linguri lichior de caise ½ lingurite scortisoara   Mod de preparare: Spala bine dovleacul. Apoi, taie-l in cuburi pentru a putea…
Read more »

Creveţi choo-chee

14 October 2012
Creveţi_choo_chee_5
Pentru acest preparat thailandez se fierb nişte creveţi mari într-un amestec foarte iute de pastă roşie de curry, tapte de cocos, ardei iuţi, nam pla (un sos thailandez din peşte fermentat), zahăr de palmier şi apă. După adăugarea laptelui de cocos, sosul trebuie lăsat să fiarbă şi sâ se îngroaşe suficient, apoi se adaugă creveţi,…
Read more »

Prăjitură cu cereale

14 October 2012
Prajitura_cu_cereale
Prăjitură cu cereale din: zahar, pulpa de mere, fulgi de cereale, cacao, miere, nuci, esenta de rom si zahar praf. Ingrediente: 100 g zahar 250 g pulpa de mere 500 g fulgi de cereale 3 linguri cacao 3 linguri miere 150 g nuci pisate 25 ml esenta de rom 3 linguri zahar praf   Mod…
Read more »

Gogosari si rosii umplute

14 October 2012
Gogosari_si_rosii_umplute
Gogosari si rosii umplute din: gogosari, rosii, ciuperci, ulei, orez, ceapa, pasta de rosii, suc de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 gogosari 8 rosii 300 g ciuperci proaspete 50 ml ulei 100 g orez 1 ceapa 1 lingurita pasta de rosii 500 ml suc de rosii 1 legatura patrunjel sare piper   Mod…
Read more »

Frigarui de carne tocata

14 October 2012
Frigarui_de_carne_tocata
Frigarui de carne tocata din: carne tocata, usturoi, ceapa, bulion, supa de carne, nucsoara, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 3 linguri cu bulion 1 ceasca de supa de carne 1/2 lingurita cu nucsoara 1/2 lingu

Tartă cu prune si vanilie

14 October 2012
Tarta_cu_prune_si_vanilie
Tartă cu prune si vanilie din: faina, zahar, unt, prune, iaurt, oua, zahar vanilat, budinca de vanilie si fistic. Ingrediente: 250 g faina 80 g zahar 125 g unt de la frigider 300 g prune 300 g iaurt gras 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 2 linguri rase praf de budinca de vanilie 25 g…
Read more »

Ciorba de toamna cu porc, conopida si varza

14 October 2012
Ciorba_de_toamna_cu_porc_conopida_si_varza
Ciorba de toamna cu porc, conopida si varza din: conopida, afumatura de porc, paste, varza, ardei gras, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, bulion, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1/2 conopida (buchetele) 3 linguri afumatura de porc 1/2 pachet paste fainoase 1/2 varza tocata 1 ardei gras, taiat 1 ceapa, taiata 3 morcovi 2 patrunjel (radacini si…
Read more »

Cozonac la tava cu prune

14 October 2012
Cozonac_la_tava_cu_prune
O reteta gustoasa de Cozonac la tava cu prune din: unt, faina, zahar, ou sare, lapte, drojdie, prune, scortisoara si fistic. Ingrediente: blat: 100 g unt moale 400 g faina 75 g zahar 1 ou 1 praf sare 150 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) topping: 1,25 kg prune 25 g zahar 1/2 lingurita…
Read more »

Sufleu de dovlecei cu rosii, feta si frunze de salvie

14 October 2012
Sufleu_de_dovlecei_cu_rosii_feta_si_frunze_de_salvie
Sufleu de dovlecei cu rosii, feta si frunze de salvie din: cartofi, dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin, sare, piper, salvie si branza feta. Ingrediente: 600 g cartofi rosii 2 dovlecei mari 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 400 g rosii decojite (conserva) 75 ml vin alb sec…
Read more »

Cum se prepara papanasi cu dulceata (video)

14 October 2012
Cum_se_prepara_papanasi_cu_dulceata.jpg
O reteta video despre cum se prepara papanasi cu dulceata: Cum se prepara papanași cu dulceață
Read more »

Foi de marţipan cu cremă de caise

14 October 2012
Foi_de_martipan_cu_crema_de_caise
O reteta gustoasa de Foi de marţipan cu cremă de caise din: migdale, miere, albusuri, caise si unt. Ingrediente: 500 g migdale macinate 2 linguri miere 2 albusuri 500 g caise uscate 50 g unt   Mod de preparare: Bateţi albuşurile spumă şi amestecati-le cu făina de migdale şi cu mierea pentru a obţine o…
Read more »

Reteta zilei: Ciocanele de pui cu dovleac

14 October 2012
Ciocanele_de_pui_cu_dovleac_4
O reteta savuroasa si gustoasa de Ciocanele de pui cu dovleac din: ulei de masline, unt, ceapa rosie, ciocanele de pui, sare, piper, oregano, patrunjel, usturoi, ulei de masline, otet, dovleac, rosii, vin si fasole alba. Ingrediente: 30ml de ulei de masline 30ml de unt 2 cepe rosii, taiate in patru 6-8 ciocanele de pui…
Read more »

Ciorba de legume cu zeama de lamaie

14 October 2012
Retete_1
Ciorba de legume cu zeama de lamaie din: fasole verde, ceapa, ulei, pasta de tomate, morcovi, mazare, patrunjel, cartofi, orez, patrunjel, lamaie si sare. Ingrediente: 500 g fasole verde 2 cepe 50 ml ulei 1 lingura pasta de tomate 2 morcovi 100 g mazare 1 radacina patrunjel 4 cartofi 50 g orez 1 legatura patrunjel…
Read more »

Ardei umpluţi cu cuşcuş

14 October 2012
Ardei_umpluti_cu_cuscus
O reteta gustoasa de Ardei umpluţi cu cuşcuş din: ardei grasi, costita, rosii cherry, busuioc, ulei de masline, sare, nucsoara si lamaie. Ingrediente: 4 ardei grasi 150 g cuscus 100 g costita 8 rosii cherry 1/2 lingurita cu busuioc uscat ulei de masline busuioc verde sare nucsoara lamaie   Mod de preparare: Taie ardeii în…
Read more »

Struguri imbracati

14 October 2012
Struguri_imbracati
Struguri imbracati din: struguri, alune de padure, curmale, smochine, nuci, sirop de fructe, zahar praf si cacao. Ingrediente: 25 boabe mari de struguri 50 g alune de padure 200 g curmale uscate 200 smochine uscate 50 g nuci macinate sirop de fructe zahar praf amesteca cu cacao   Mod de preparare: Treceti prin masina de…
Read more »

Salată de vinete rustică

14 October 2012
Salata_de_vinete_rustica
Salată de vinete rustică din: vinete, ardei capia, rosii, dovlecel, usturoi, sare, ulei si otet balsamic. Ingrediente: 3-4 vinete potrivite 1 ardei capia 2 rosii mari 1 dovlecel mic 4-5 catei de usturoi sare ulei otet balsamic   Mod de preparare: Pune vinetele şi ardeiul la copt. Fierbe dovlecelul. Când sunt gata, curăţă-le, lasă vinetele…
Read more »

Paine cu peste

14 October 2012
Paine_cu_peste
Paine cu peste din: ton, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, faina, drojdie, zahar, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cutii cu ton bucati 1 ceapa 1 legatura de patunjel 2 lingurite cu zeama de lamaie pentru aluat: 300 g faina 1 cub de drojdie 1 lingurita cu zahar 100 ml apa 50 ml ulei…
Read more »

Retete savuroase: Cartofi gratinaţi

14 October 2012
Cartofi_gratinati
O reteta savuroasa din Cartofi gratinaţi: cartofi, praz, kaizer, pesmet, telemea, ou, parmezan, unt si sare. Ingrediente:  1 kg cartofi 1 fir de praz 150 g kaizer 1 lingura cu pesmet 150 g telemea 1 ou 2 linguri cu parmezan unt sare   Mod de preparare: Fierbe cartofii pe jumătate (zece minute după ce clocoteşte…
Read more »

Chifteluţe în stil italian

14 October 2012
Chiftelute_în_stil_italian
O reteta savuroasa de Chifteluţe în stil italian din: ceapa, usturoi, rosii uscate, cimbru, ulei, boia iute, samburi de pin, carne de vita, galbenus, mustar, sare piper si untura. Ingrediente: 2 cepe 2 catei de usturoi 20 g rosii uscate conservate in ulei 1 lingurita frunzulite de cimbru 1 lingura ulei 1 lingura boia iute…
Read more »

Bors de sfecla rosie cu bacon

14 October 2012
Retete_1
Bors de sfecla rosie cu bacon din: bacon, orez, ceapa, oua, morcovi, telina, cartofi, rosii, ardei gras, bors, leustean, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: bacon 70 g orez 3 cepe 2 oua 2 morcovi 1 telina mica 2 cartofi 5 rosii 2 ardei grasi 500 ml bors 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »

Patratele crocante

14 October 2012
Patratele_crocante
O reteta savuroasa de Patratele crocante din: alune de padure, miere, scortisoara, galbenus si fulgi de porumb. Ingrediente: 400 g alune de padure 4-5 linguri miere 1 lingurita scortisoara 1 galbenus foarte proaspat 250 g fulgi de porumb   Mod de preparare: Macinati 200 g alune si pisati mai mare restul. Amestecati mierea cu galbenusul…
Read more »

Dovleac delicios dulce-acrisor

14 October 2012
Dovleac_delicios_dulce_acrisor
Dovleac delicios dulce-acrisor din: dovleac, ulei de masline, seminte de coriandru, ardei iute, ceapa rosie, sare de mare, piper, usturoi, cimbru, stafide, seminte de pin, otet de vin alb, otet balsamic si zahar. Dovleacul şi stafidele reprezintă partea dulce, iar oţetul partea acrişoară. Această mâncare de legume incredibilă poate fi servită pe nişte crostini, ca…
Read more »

Paine cu carne de vita

14 October 2012
Paine_cu_carne_de_vita
Paine cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, ardei gras, usturoi, patrunjel, rosii, faina, unt, bere blonda, drojdie, sare si miere. Pâinicile se vor rumeni mai frumos dacă, înainte de a le coace, le ungi cu puţin gălbenuş amestecat cu o lingură cu lapte. Ingrediente: 300 g carne de vita 1 ceapa 1…
Read more »

Paste cu brânză şi spanac proaspăt

14 October 2012
Paste_cu_brânza_si_spanac_proaspat
Paste cu brânză şi spanac proaspăt din: taitei, sare, spanac, supa, lapte, amidon, branza ricotta, piper, chilli, unt, nucsoara si cascaval. Ingrediente: 600 g taitei proaspeti (refrigerati) sare 100 g spanac 200 ml supa 200 ml lapte 1 lingura amidon 100 g branza ricotta sau urda piper 1 varf de cutit chilli 1 lingura unt…
Read more »

Reteta zilei: Ciorba de fasole cu afumatura

14 October 2012
Ciorba_de_fasole_cu_afumatura_21
O reteta savuroasa si gustoasa de Ciorba de fasole cu afumatura din: fasole, costita afumata, patrunjel, pastarnac, morcovi, ardei, praz, rosii, sare, cimbru si leustean. Ingrediente: 400g fasole boabe 400g costita afumata 1 radacina patrunjel 1 pastarnac

Butoiaşe din dovlecel

14 October 2012
Butoiase_din_dovlecel
Butoiaşe din dovlecel din: dovlecei, telemea, muguri de pin, busuioc, ulei de masline, sare si piper. Inrgediente: 2 dovlecei potrivit 300 g telemea 2 linguri cu muguri de pin 2 linguri cu frunze de busuioc verde ulei de masline sare piper negru macinat   Mod de preparare: Spală bine dovleceii, taie-i în felii subţiri, pune-i…
Read more »

Vita cu telina

14 October 2012
Retete_1
O reteta gustoasa de Vita cu telina din: vrabioara de vitel, telina, ceapa, morcovi, ulei, suc de rosii, foi de dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g vrabioara de vitel 500 g telina 1 ceapa 1 morcov 50 ml ulei 500 ml suc de rosii 2 foi de dafin 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »

Tocăniţă de legume in sos de ricotta

14 October 2012
Tocanita_de_legume_in_sos_de_ricotta
O reteta savuroasa de Tocăniţă de legume in sos de ricotta din: morcovi, fasole verde, ardei gras, ciuperci, broccoli, sare, orez, unt, faina, supa, lapte, branza ricotta, sos de soia, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 2 morcovi 150 g fasole verde 1 ardei gras rosu 100 g ciuperci Champignon 200 g broccoli sare 120…
Read more »

Ciorba cu pui

14 October 2012
Ciorba_cu_pui
Ciorba cu pui din: pui, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei capia, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1 ardei capia 1 legatura leustean 1 l bors proaspat sare piper   Mod de preparare: Pârliţi puiul la flacăra aragazului, tăiaţi-l în bucăţi, spălaţi-le şi…
Read more »

Prajitura cu alune de padure

14 October 2012
Prajitura_cu_alune_de_padure
Prajitura cu alune de padure din: oua, faina, zahar, alune si frisca. Ingrediente: 7 oua 250 g faina 50 ml suc de lamaie 125 g zahar 400 g alune zdrobite 500 ml frisca   Mod de preparare: Puneti alunele intr-o tava, la cuptor, pentru a le rumeni putin. Frecati-le apoi in maini pentru a inlatura…
Read more »

Paine cu ciuperci

14 October 2012
Paine_cu_ciuperci
Paine cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, ardei grasi, ulei, sare, faina, drojdie si sare. Ingrediente: 500 g ciupeci 1 ceapa 2 ardei grasi ulei sare pentru aluat: 3 cani cu faina 1 cana cu apa calduta 1 pliculet cu drojdie uscata 1 lingurita cu sare   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă făina proaspăt cernută…
Read more »

Cidru de portocale

14 October 2012
Cidru_de_portocale
O reteta simpla de Cidru de portocale din: cidru, rom, sirop de portocala, curacao triple sec si portocala. Ingrediente: 10 cl cidru 3 cl rom 1 cl sirop de portocala 2 cl Curacao Triple Sec o felie de portocala   Mod de preparare: Incalzim ingredientele intr-un vas, dar nu le fierbem. Servim bautura intr-un pahar…
Read more »

Dulceata de dovleac

14 October 2012
Dulceata_de_dovleac
Dulceata de dovleac din: dovleac, zahar, lamai si sare. Ingrediente: 3 kilograme de dovleac 12 cani zahar 5 lamai 1 lingurita sare   Mod de preparare: Taie dovleacul in bucati potrivite ca marime. Curata-le de coaja, mai ales daca aceasta este tare. Pune-le cu zahar si lasa-le sa stea pana a doua zi. Taie lamaia…
Read more »

Ruladă în sos de vin

14 October 2012
Rulada_in_sos_de_vin
O reteta de Ruladă în sos de vin din: muschi de porc, ceapa, unt, ou, cascaval, smantana, vin, ulei, nucsoara, sare, piper si spanac. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 2 cepe 70 g unt 1 ou 150 g cascaval 150 g smântâna 1 cescuta cu vin ulei nucsoara sare piper 500 g spanac (În…
Read more »

Snitel de porc cu cascaval

13 October 2012
Snitel_de_porc_cu_cascaval
Snitel de porc cu cascaval din: cotlete, cascaval, ardei gras, parmezan, patrunjel verde, oua, pesmet, faina, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cotlete fara os 150 g cascaval 1 ardei gras rosu 1 lingurita cu parmezan 2-3 fire de patrunjel verde 2 oua 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu faina piper sare ulei pentru…
Read more »

Rulouri din clătite

13 October 2012
Rulouri_din_clatite
O reteta savuroasa de Rulouri din clătite din: lapte, oua, faina, apa minerala, parmezan, sunca, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana lapte 3 oua 400 g faina 1 cana cu apa minerala 1 lingura cu parmezan ras/branza pentru pizza 200 g muschi file/sunca ulei sare   Mod de preparare: Bate spumă ouăle, adaugă laptele, apoi…
Read more »

Ruladă de curcan umplută cu brânză

13 October 2012
Rulada_de_curcan_umpluta_cu_brânza
Ruladă de curcan umplută cu brânză din: piept de curcan, morcovi, praz, branza de capra, miere, galbenusuri, pesmet, patrunjel, sare piper, ulei, vin si supa. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (1 150 g) 400 g morcovi 300 g praz 200 g branza proaspata de capra 4 lingurite miere 2 galbenusuri circa 3 linguri…
Read more »

Retete savuroase: Prajitura cu fructe si crema de mascarpone

13 October 2012
Retete_1
O reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, lamaie, crema mascarpone, zmeura, capsuni, afine, migdale, alune, nuci, ulei. Ingrediente: 14 gălbenuşuri 10 albuşuri 250 g zahăr praf 1 lămâie 400 g cremă mascarpone (sau frişcă bătută cu smântână) 200 g zmeură 200 g căpşuni 200g afine migdale alune nuci ulei pentru uns tava Mod de preparare:…
Read more »

Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata

12 October 2012
Supa_de_cartofi_dulci_cu_fasole_alba_si_sunca_afumata_6
O reteta de Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata din: ulei de masline, ceapa, ardei chilli, usturoi, mustar dijon, supa de pui, cartofi dulci, fasole alba, foaie de dafin, sunca afumata, sos worcestershire si miere. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei chili, fara semințe și tocat…
Read more »

Dovleac lunguieţ cremos

12 October 2012
Dovleac_lunguiet_cremos
Dovleac lunguieţ cremos din: dovleac, seminte de coriandru, ardei iute, sare de mare, piper, ulei de masline, smantana, nucsoara, vin si parmezan. Ingrediente: un dovleac lunguieţ mijlociu, curăţat de coajă o linguriţă cu vârf de seminţe de coriandru zdrobite 1-2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi frunzele de la 6 fire de cimbru proaspăt sare de…
Read more »

Lipie umplută cu varză

12 October 2012
Lipie_umpluta_cu_varza
Lipie umplută cu varză din: aluat, varza, seminte de marar, piper, ulei si sare. Ingrediente: 500 g aluat de pizza 1/2 varza 1 lingurita cu seminte de marar 1 lingurita cu piper negru macinat ulei sare   Mod de preparare: Toacă varza fideluţă, pune sare pe ea, las-o un sfert de oră, apoi stoarce-o bine…
Read more »

Paine cu legume

12 October 2012
Paine_cu_legume
O reteta de paine cu legume din: morcovi, ardei gras, ciuperci, telina, lapte, patrunjel, sare, ceapa, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare si zahar. Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras 300 g ciuperci 1 telina 2 linguri cu lapte patrunjel sare 1 ceapa pentru aluat: 250 g iaurt 1 ou 280 g faina 1…
Read more »

Musaca de ardei si cuscus

12 October 2012
Musaca_de_ardei_si_cuscus
Musaca de ardei si cuscus din: carne tocata, cuscus, ardei capia, frunze de menta, smanatna, cimbrisor, piper, ceapa, sare si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec de porc si vita (iese minunat daca adaugi un pic de oaie) 100 g cuscus 1 kg ardei capia 2 linguri cu frunze de menta tocate marunt 1…
Read more »

Cocktail cu rom si scortisoara

12 October 2012
Cocktail_cu_rom_si_scortisoara
O reteta simpla de Cocktail cu rom si scortisoara din: ceai de musetel, rom, nucsoara, scortisoara si ghimbir. Ingrediente: 1 plic ceai de musetel 3 cl rom nucsoara scortisoara macinata ghimbir macinat   Mod de preparare: Turnam apa fiarta peste ceaiul de musetel si adaugam romul fierbinte. Condimentam putin, apoi mixam.
Read more »

Prăjitură cu mere şi prune

12 October 2012
Prajitura_cu_mere_si_prune
Prăjitură cu mere şi prune din: iaurt cu fructe, zahar pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, mere si prune. Ingrediente: 250 ml iaurt cu fructe 250 g zahar pudra 350 g faina 5 oua coaja de lamaie 1 plic praf de copt 100 ml ulei 4 mere mari 10 prune  …

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro