Retete de Revelion:
Ravioli cu tomate
16 October 2012O reteta delicioasa de ravioli cu:ulei, ardei, usturoi, rosii, ceapa, pasta de tomate, verdeturi, parmezan. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 ardei mijlocii, tăiaţi felii 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 cană de roşii tăiate o ceapă dulce 2 linguri de pastă de tomate 1/2 de lingură de verdeţuri 500 g ravioli cu brânză sau…
Read more »
Spaghete cu mazare si rosii
16 October 2012O reteta delicioasa de spaghete cu: usturoi, ulei, busuioc, patrunjel verde, rosii, sare, piper, mazare, branza telemea. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei 1/2 legătură busuioc 1/2 legătură pătrunjel verde 500 g roşii mici şi alungite sare piper 400 g spaghete 150 g mazăre congelată 150 g brânză telemea Mod de preparare: Se…
Read more »
Pasta de peste afumat
16 October 2012O reteta delicioasa de pasta din:peste afumat, ceapa, mar, unt, ulei, sare. Ingrediente: 200-300 g peşte afumat 2 cepe potrivite 1 măr 100 g unt 1 lămâie ulei sare Mod de preparare: Trece fileurile prin felii de pâine. Pune amestecul de peşte maşina de tocat de două, trei ori, împreună cu ceapa taiata in…
Read more »
Chec cu fructe deshidratate
16 October 2012O reteta de Chec cu fructe deshidratate din: fructe deshidratate, coniac, oua, unt, zahar, faina, portocala, lamaie, praf de copt si sare. Ingrediente: 500 g fructe deshidratate 200 ml coniac 3 oua 225 g unt 220 g zahar 260 g faina 1 portocala 1 lamaie 1 pliculet cu praf de copt sare Mod de…
Read more »
Frigărui cu chifteluţe
16 October 2012O reteta de Frigărui cu chifteluţe din: carne tocata de porc, ceapa rosie, ceapa verde, usturoi, ou, sare, piper, marar, patrunjel, ardei capia, zahar tos si ulei de masline. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc o ceapa rosie 2-3 fire ceapa verde 2-3 catei usturoi un ou sare piper o legatura marar o legatura…
Read more »
Placinta de foi cu branza dulce
16 October 2012O reteta delicioasa de placinta cu:foi de placinta, branza de vaci, oua, zahar, smantana, esenta de rom, zahar vanilat. Ingrediente: 8 foi de plăcintă 250 g brânză de vaci 2 ouă 100 g zahăr 2 linguri smântână esenţă de rom 50 g unt topit Ingrediente sos: 1 ou 50 g zahăr 2 linguri smântână 1…
Read more »
Corabioare umplute
16 October 2012O reteta delicioasa de corabioare cu:cartofi, slanina afumata, kaizer, sunca, ceapa verde, suc de rosii, cascaval, unt, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 12 cartofi noi mai măricei 50g slăninuţă afumată 200 g kaizer 200 g şuncă presată 2 fire de ceapă verde 3-4 linguri cu suc de roşii 100 g caşcaval ras 1 linguriţă cu…
Read more »
Meniu de 1400 de calorii
16 October 2012Mic dejun: 100 g sunca de Praga 1 felie paine neagra sau de secara 1 para sau 1 mar Cafea, ceai verde sau infuzie de plante, neindulcite Pranz: 150 g carne de pui fiarta sau la gratar 1 rosie 4-5 frunze de salata verde 1 lingurita ulei de masline 200 g pepene verde/galben Cina:…
Read more »
Budinca de peste cu cascaval si smantana
16 October 2012O reteta delicioasa de budinca cu: peste, morcov, cartofi noi, ceapa, unt, smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 fileuri de peşte 1 morcov 600 g cartofi noi fierţi 1 ceapă 50 g unt 250 ml smântână 150 g caşcaval ras 25 ml suc de lămâie pătrunjel ulei sare piper Mod…
Read more »
Varza noua cu carne
16 October 2012Varza noua cu carne din: varza, cotlete de porc, cimbru, oregano, boia iute, sare, boia dulce, pasta de ardei, piper, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, vin si marar. Ingrediente: o varza 500 g cotlet de porc cimbru oregano o lingurita boia iute sare o lingurita boia dulce 2-3 linguri pasta de ardei piper…
Read more »
Deliciu cu bezea
16 October 2012O reteta delicioasa de desert cu: salata de fructe, frisca, oua, zahar tos, sare. Ingrediente: salată de fructe 100 g frişcă Ingrediente bezele: 4 albuşuri 225 g zahăr tos sare Mod de preparare: Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi bate până când zahărul s-a topit complet, iar spuma s-a…
Read more »
Gulii de toamnă
16 October 2012Gulii de toamnă din: gulii, carne tocata, ceapa, pasta de tomate, ulei, morcov, usturoi, marar, dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 gulii de toamna 400 g carne tocata 1 ceapa 1 lingura pasta de tomate 2 linguri ulei 1 morcov 2 catei de usturoi 1 legatura marar dafin sare piper Mod de preparare: Alegeţi…
Read more »
Ciorba de varza cu afumatura
16 October 2012Ciorba de varza cu afumatura din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, cimbru, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 1 varza 400 g costita afumata 500 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 crenguta cimbru uscat 4 cartofi sare piper Mod de preparare: Tăiaţi varza fideluţă şi…
Read more »
Minitort de clatite
16 October 2012Minitort de clatite din: faina, lapte, oua, zahar, unt, zahar vanilat, praf de copt, crema de vanilie, ciocolata cu lapte si sare. Ingrediente: 450 g faina 450 ml lapte 3 oua 6 linguri cu zahar 3 lingurite cu unt 2 pliculete cu zahar vanilat 2 pliculete cu praf de copt 200 g crema de vanilie…
Read more »
Ciorba deasa de legume cu busuioc
16 October 2012Ciorba deasa de legume cu busuioc din: morcovi, ceapa, ardei, fasole verde, fasole alba, suc de rosii, sare, busuioc verde, bagheta si ulei de masline. Ingrediente: 3 morcovi 2 cepe 2-3 ardei diferite soiuri 100 g fasole verde fideluta 300 g fasole alba bob mic un litru suc de rosii sare busuioc verde pentru ornat…
Read more »
Dulceata de catina
16 October 2012Dulceata de catina din: boabe de catina, zahar si apa. Ingrediente: 1 kilogram boabe de catina 1 kilogram zahar 400 ml apa Mod de preparare: Spala bine boabele de catina, avand grija insa sa nu le rupi coditele. Pune pe foc zaharul cu apa si lasa la fiert pana obtii un sirop bine legat.…
Read more »
Salata de vara cu dressing delicios
16 October 2012O reteta delicioasa de salata cu: cartofi noi, ridichi, castraveti, marar, alune, ulei, sare, piper, ceapa, chefir, mustar iute, otet de vin alb. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 legătură de ridichi 3-4 castraveţi 1 legătură de mărar 50 g alune ulei sare piper Ingrediente dressing: 1 ceapă mică 200 ml chefir 1 lingură cu…
Read more »
Retete culinare: Rosii umplute cu orez
16 October 2012O reteta delicioasa de rosii cu:patrunjel, frunze de busuioc, usturoi, sare, piper, orez. Ingrediente: 5 roşii frumoase şi mari 1 legătură pătrunjel frunze de busuioc 1 căţel de usturoi sare piper măcinat 10 linguri de orez Mod de preparare: Speli roşiile, tai căpăcelul de deasupra, apoi, cu un cuţit, tai de jur împrejurul roşiei şi…
Read more »
Cum se prepara sepie la gril (video)
16 October 2012O reteta video despre cum se prepara sepie la gril: Cum se prepara Sepie la gril
Read more »
Retete tv Paprika #2
16 October 2012TV Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de solutii de cultura a produselo
Supa picanta cu cartofi si crenvusti
16 October 2012O reteta delicioasa de supa cu: crenvusti, cartofi, supa de pui, morcov, ceapa, telina, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 5-6 crenvusti afumati 1 kg cartofi noi 1,5 1 supă de pui 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică maghiran sare piper Mod de preparare: Taie crenvurştii rondele mai groase şi rumeneşte-i într-o tigaie unsă cu puţin…
Read more »
Peşte cu spanac
15 October 2012Peşte cu spanac din: cod, spanac, ceapa verde, parmezan, pesmet, lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucăți de cod 300 g spanac 2 legături de ceapă verde 2 linguri cu parmezan 2 linguri cu pesmet 1 lămâie ulei sare Mod de preparare: Curăţă peștii. Stropește-i cu zeamă de lămâie, condimentează-i cu sare după gust…
Read more »
Meniu de 1200 de calorii
15 October 2012Mic dejun: 2 oua fierte tari 1 ardei gras 1 felie de paine neagra 150 g fructe (struguri, mere, pepene, prune) cafea, ceai verde sau infuzie de placinte, neindulcite Pranz: 300 g salata greceasca: 100 g telemea desarata, 1 rosie, 1 ardei gras verde, 1 castravecior, 1 ceapa rosie, 1 lingura ulei de masline,…
Read more »
Fusilli cu ricotta
15 October 2012O reteta de Fusilli cu ricotta din: paste fusilli, ricotta, unt, capere, ardei iute, ceapa verde si sare. Ingrediente: 500 g paste fusilli 300 g ricotta 2 linguri cu unt 5-6 capere 2 ardei iuti rosii ceapa verde sare Mod de preparare: Pune la fiert pastele în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de…
Read more »
Trandafiri din mere
15 October 2012Trandafiri din mere din: mere, caju, alune, scortisoara, nucsoara, miere, aluat, merisoare, menta si unt. Ingrediente: 4 mere mici 100 g caju si alune nesarate 1 lingurita cu scortisoara si nucsoara (in parti egale) 4 lingurite cu miere 350 g aluat foitaj merisoare menta unt Mod de preparare: Spală merele şi scobeşte-le cu un…
Read more »
Retete culinare: Lasagna cu spanac
15 October 2012O reteta de lasagna cu spanac din: foi de lasagna, spanac, ricotta, mozzarella, parmezan, lapte, unt, usturoi, ou si sare. Ingrediente: 1 pachet cu foi de lasagna 450 g spanac congelat 300 g ricotta 200 g mozzarella 100 g parmezan ras 1 ceasca de lapte 1 lingura cu unt 4 catei cu usturoi 1 ou…
Read more »
Sfecla cu vita
15 October 2012O reteta delicioasa de Sfecla cu vita din: sfecla, piept de vita, ceapa, boia, ulei, chimen, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle mai mari 500 g piept de vita sau vitel 1 ceapa 1 lingurita boia 2 linguri ulei 1/2 lingurita chimen macinat 1 lingura hrean ras sare piper Mod de preparare: Fierbeţi…
Read more »
Desert: Clatite cu mere
15 October 2012Clatite cu mere din: mere, faina, lapte, oua, praf de copt, zahar brun, zahar bourbon, scortisoara, sare si unt. Ingrediente: 3 mere potrivite 250 g faina 400 ml lapte 2 oua mari (sau trei mici) 1/2 lingurita cu praf de copt 2 lingurite cu zahar brun 1 pliculet cu zahar Bourbon scortisoara sare unt …
Read more »
Ceafa de porc cu ciuperci
15 October 2012Ceafa de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare, piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si cimbru. Ingrediente: 2 bucati ceafa de porc 1 ardei capia un ardei iute rosu sare piper o ceapa mare rosie 2-3 lingurite ulei de masline 50 g unt 2-3 lingurite…
Read more »
Calamari
15 October 2012Aceasta este denumirea sub care sunt cunoscuţi calamarii gătiţi. Calamari se consumă în întreaga lume, din zona mediteraneeanâ şi până în estul Asiei. Pentru prepararea lor se folosesc metode diferite: ei pot fi prăjiţi într-o cantitate mică de ulei, amestecând continuu, pot fi umpluţi sau fierţi într-o tocăniţă, aşa cum fac spaniolii, cu roşii, ceapă,…
Read more »
Retete culinare: Ştrudel vienez
15 October 2012Ştrudel vienez din: foitaj, mere, stafide, zahar brun, scortisoara, unt, rom, galbenus si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g foitaj 5 mere 3 linguri cu stafide galbene 4 linguri cu zahar brun 1 lingurita cu scortisoara 2 lingurite cu unt 50 ml rom/coniac 1 galbenus suc de lamaie Mod de preparare: Curăţă merele de…
Read more »
Ficatei de pui cu ciuperci
15 October 2012O reteta gustoasa de Ficatei de pui cu ciuperci din: ficatei de pui, ardei grasi, ciuperci, supa de legume, amidon, sos de soia, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficatei de pui 2 ardei grasi 500 g ciuperci proaspete 250 ml supa de legume 1 lingura amidon 2 lingurite sos de soia 100 ml…
Read more »
Macrou marinat cu salată de crudităti
15 October 2012O reteta delicioasa de Macrou marinat cu salată de crudităti din: macrou, morcov, gulie, telina, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 400 g macrou marinat 1 morcov 1 gulie 1 telina 1 ceapa rosie 1 ardei capia 1 ardei gras verde 1 lamaie 50 ml ulei de masline …
Read more »
Ciorba radauteana cu smantana
15 October 2012Ciorba radauteana cu smantana din: gaina, ceapa, morcov, patrunjel, ardei gras, pastarnac, telina, smantana, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 gaina 2 cepe 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 ardei gras 1 radacina de pastarnac 1 telina mica 500 g smantana 3 catei de usturoi 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare piper Mod…
Read more »
Curcan in gutui
15 October 2012Curcan in gutui din: gutui, carne de curcan, ceapa rosie, dovleac, ulei, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 4 gutui mari 400 g carne de curcan 1 ceapa rosie 100 g dovleac 2 linguri ulei 100 ml vin rosu sare piper Mod de preparare: Tocaţi carnea mărunt. Tocati ceapa şi dovleacul cât mai mărunt…
Read more »
Prăjitură regească
15 October 2012Prăjitură regească din: mere, unt, zahar pudra, faina, drojdie, lapte, unt, gris, mac, coniac, galbrnusuri, crema de branza si amidon. Ingrediente: 6 mere 3 linguri cu unt zahar pudra pentru aluat: 200 g faina 20 g drojdie 3 linguri cu lapte caldut 2 linguri cu zahar 1/4 pachet cu unt (topit) pentru umplutura de mac:…
Read more »
Oua coapte in chifla
15 October 2012Oua coapte in chifla din: chifle cu susan, unt, crema de branza, sare, piper, oua si cimbru. Ingrediente: 4 chifle cu susan 50 g unt 100 g crema de branza sare grunjoasa piper 8 oua cimbru uscat si macinat Mod de preparare: Se taie chiflele şi li se scoate miezul. Separat, se amestecă untul…
Read more »
Mere umplute cu pui
15 October 2012Mere umplute cu pui din: mere, piept de pui, ceapa, morcov, ardei gras, ulei de masline, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 mere mari 500 g piept de pui 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras sau gogosar 2 linguri ulei de masline 1 legatura marar verde sare piper Mod de preparare: Tocati…
Read more »
Prăjitură cu mere şi sos de vanilie
15 October 2012Prăjitură cu mere şi sos de vanilie din: faina, unt, smantana, galbenusuri, praf de copt, zahar, sare, mere, zahar brun, zahar bourbon, scortisoara, pesmet, smantana, lapte, galbenusuri si esenta de vanilie. Ingrediente: 700 g faina 350 g unt 82% grasime 5 linguri cu smantana grasa 4 galbenusuri 1 plic praf de copt 3 linguri cu…
Read more »
Reteta zilei: Mancare de linte cu conopida
15 October 2012O reteta savuroasa de Mancare de linte cu conopida din: linte, ulei de masline, ceapa, usturoi, conopida, praz, morcovi, telina, frunze de dafin, cimbru, sare, chimen, ardei iute, piper, supa de legume, rosii, varza si smantana. Ingrediente: linte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, to
Vită cu susan şi prune
15 October 2012O reteta cu specific arabesc de Vită cu susan şi prune din: rasol de vita, prune, condimente, ulei de masline, susan si ceapa rosie. Ingrediente: 800 g rasol de vita fara os un kg prune coapte condiment specific arabesc 2-3 linguri ulei de masline 100 g susan prajit o ceapa rosie Mod de preparare:…
Read more »
Budinca din dovleac, ciuperci si rosii
15 October 2012O reteta delicioasa de Budinca din dovleac, ciuperci si rosii din: ciuperci, dovleac, cascaval, rosii, oua, cimbru, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 200 g dovleac 200 g cascaval 400 g rosii 4 oua 2 ramurele de cimbru proaspat 1 catel de usturoi 100 ml ulei sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Mere in aluat
15 October 2012O reteta gustoasa de Mere in aluat din: mere, faina, zahar, oua, lapte, praf de copt, scortisoara, zahar vanilat, sare si ulei. Ingrediente: 500 g mere 150 g faina 50 g zahar 2 oua 160 ml lapte 1 lingurita cu praf de copt scortisoara zahar pudra vanilat sare ulei Mod de preparare: Intr-un castron,…
Read more »
Mancare de dovlecei
15 October 2012Mancare de dovlecei din: dovlecei, ceapa, rosii, ardei gras, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 dovlecei mai maricei 2 cepe 4 rosii 1 ardei gras rosu 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii de coajă, spălaţi-i şi tăiaţi-i în bucăţi mai mari. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o…
Read more »
Pui cu legume şi bulgur
15 October 2012Pui cu legume şi bulgur din: telina, morcovi, mango, ardei galbeni, pulpe de pui, bulgur, ulei de masline, cardamom, chimen, sare, piper, boia dulce si patrunjel. Ingrediente: o telina mare 3-4 morcovi un fructe mango 2 ardei galbeni 4 pulpe de pui 100 g bulgur 4 linguri ulei de masline o lingurita cardamom chimen sare…
Read more »
Nudli din castane cu sos de cascaval
15 October 2012O reteta gustoasa de Nudli din castane cu sos de cascaval din: castane, cartofi, galbenusuri, faina, scortisoara, cascaval, unt, smantana si piper alb. Ingrediente: 350 g castane 200 g cartofi 2 galbenusuri 40 g faina 1/2 lingurita scortisoara sosul: 70 g cascaval 20 g unt 150 ml smantana piper alb macinat Mod de preparare:…
Read more »
Kibe prajit
15 October 2012Kibe prajit din: bulgur, ceapa, supa, carne de miel, condimente, sare, muguri de pin, ceapa, nuca, sare si chilli. Ingrediente: pentru aluat: 200 g bulgur o ceapa 200 ml apa sau supa 300 g carne de miel tocata o lingurita condiment arabesc sare dupa gust pentru umplutura: 50 g muguri de pin 250 g carne…
Read more »
Supa de gulii cu orez
15 October 2012O reteta savuroasa de Supa de gulii cu orez din: gulii, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, cartofi, ulei, rosii, patrunjel si sare. Ingrediente: 4 gulii de toamna 3 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 2 cartofi 50 ml ulei 4 rosii 1 legatura patrunjel sare Mod de preparare: Curăţaţi spălaţi şi tocaţi…
Read more »
Briose cu prune
15 October 2012O reteta de Briose cu prune din: prune, unt, zahar, coaja de portocala, oua, mac, sare, faina, pesmet, praf de copt, branza de vaci, frisca si scortisoara. Ingrediente: 500 g prune 130 g unt 210 zahar 2 lingurite coaja de portocala rasa 5 oua 250 g mac macinat 1 praf sare 30 g faina 30…
Read more »
Tocanita de pui cu galuste
15 October 2012Tocanita de pui cu galuste din: pui, ulei, ceapa, pasta de tomate, cimbru, faina, sare, ou si piper. Ingrediente: 1 pui 100 ml ulei 6 cepe mari 2 linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru uscat 200 g faina 3 linguri ulei pentru galuste 1 ou sare piper Mod de preparare: Pârliţi puiul la…
Read more »
Supa de legume cu paste
15 October 2012O reteta gustoasa de Supa de legume cu paste din: gulie, ceapa, ulei, dovlecel, morcov, cartofi, patrunjel, fidea, sare si piper. Ingrediente: 1 gulie 2 cepe 3 linguri ulei 1 dovlecel 1 morcov mai mare 2 cartofi 1 radacina patrunjel 250 g fidea 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le…
Read more »
Grila cu prune
15 October 2012Grila cu prune din: faina, praf de copt, zahar, ou, unt, prune, zahar, scortisoara, rom, amidon, migdale, lapte si galbenus. Ingrediente: aluat: 300 g faina 1 varf de cutit praf de copt 100 g zahar 1 ou 150 g unt topping: 1 kg prune 100 g zahar 1/2 baton de scortisoara 3 linguri rom 3…
Read more »
Dovleac cu mere si nuci
15 October 2012O reteta savuroasa de Dovleac cu mere si nuci din: dovleac, ceapa, unt, mere, zahar, supa de legume, scortisoara, anason, nuci, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cubulete de dovleac 750 g ceapa 50 g unt 500 g cubulete de mere curatate 2 mere intregi 1 lingura zahar 1 litru supa de legume un carf…
Read more »
Cafea cu frisca
15 October 2012Cafea cu frisca din: doornkat, cafea si frisca. Ingrediente: 2 cl Doornkat 1 ceasca de cafea tare frisca lichida Mod de preparare: Incalzim Doornakaat-ul si-l turnam in cafea fierbinte. Adaugam frisca lichida.
Read more »
Gugulufi cu dovlecei
15 October 2012Gugulufi cu dovlecei din: dovlecei, carne tocata de vita, branza de vaci, cascaval, pesmet, parmezan, ceapa verde, oua, piper negru, unt si sare. Ingediente: 2-3 dovlecei prajiti 300 g carne tocata de vita (sau amestec) 200 g branza de vaci 100 g cascaval 2 linguri cu pesmet 1 lingura cu parmezan ras 2 fire de…
Read more »
Dulceata de bostan
15 October 2012Dulceata de bostan din: dovleac, apa, zahar, suc de lamaie, lichior de caise si scortisoara. Ingrediente: 1 ½ kilograme dovleac 100 ml apa 1 1/ 5 kilograme zahar 5 linguri suc de lamaie 4 linguri lichior de caise ½ lingurite scortisoara Mod de preparare: Spala bine dovleacul. Apoi, taie-l in cuburi pentru a putea…
Read more »
Creveţi choo-chee
14 October 2012Pentru acest preparat thailandez se fierb nişte creveţi mari într-un amestec foarte iute de pastă roşie de curry, tapte de cocos, ardei iuţi, nam pla (un sos thailandez din peşte fermentat), zahăr de palmier şi apă. După adăugarea laptelui de cocos, sosul trebuie lăsat să fiarbă şi sâ se îngroaşe suficient, apoi se adaugă creveţi,…
Read more »
Prăjitură cu cereale
14 October 2012Prăjitură cu cereale din: zahar, pulpa de mere, fulgi de cereale, cacao, miere, nuci, esenta de rom si zahar praf. Ingrediente: 100 g zahar 250 g pulpa de mere 500 g fulgi de cereale 3 linguri cacao 3 linguri miere 150 g nuci pisate 25 ml esenta de rom 3 linguri zahar praf Mod…
Read more »
Gogosari si rosii umplute
14 October 2012Gogosari si rosii umplute din: gogosari, rosii, ciuperci, ulei, orez, ceapa, pasta de rosii, suc de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 gogosari 8 rosii 300 g ciuperci proaspete 50 ml ulei 100 g orez 1 ceapa 1 lingurita pasta de rosii 500 ml suc de rosii 1 legatura patrunjel sare piper Mod…
Read more »
Frigarui de carne tocata
14 October 2012Frigarui de carne tocata din: carne tocata, usturoi, ceapa, bulion, supa de carne, nucsoara, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 3 linguri cu bulion 1 ceasca de supa de carne 1/2 lingurita cu nucsoara 1/2 lingu
Tartă cu prune si vanilie
14 October 2012Tartă cu prune si vanilie din: faina, zahar, unt, prune, iaurt, oua, zahar vanilat, budinca de vanilie si fistic. Ingrediente: 250 g faina 80 g zahar 125 g unt de la frigider 300 g prune 300 g iaurt gras 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 2 linguri rase praf de budinca de vanilie 25 g…
Read more »
Ciorba de toamna cu porc, conopida si varza
14 October 2012Ciorba de toamna cu porc, conopida si varza din: conopida, afumatura de porc, paste, varza, ardei gras, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, bulion, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1/2 conopida (buchetele) 3 linguri afumatura de porc 1/2 pachet paste fainoase 1/2 varza tocata 1 ardei gras, taiat 1 ceapa, taiata 3 morcovi 2 patrunjel (radacini si…
Read more »
Cozonac la tava cu prune
14 October 2012O reteta gustoasa de Cozonac la tava cu prune din: unt, faina, zahar, ou sare, lapte, drojdie, prune, scortisoara si fistic. Ingrediente: blat: 100 g unt moale 400 g faina 75 g zahar 1 ou 1 praf sare 150 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) topping: 1,25 kg prune 25 g zahar 1/2 lingurita…
Read more »
Sufleu de dovlecei cu rosii, feta si frunze de salvie
14 October 2012Sufleu de dovlecei cu rosii, feta si frunze de salvie din: cartofi, dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin, sare, piper, salvie si branza feta. Ingrediente: 600 g cartofi rosii 2 dovlecei mari 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 400 g rosii decojite (conserva) 75 ml vin alb sec…
Read more »
Cum se prepara papanasi cu dulceata (video)
14 October 2012O reteta video despre cum se prepara papanasi cu dulceata: Cum se prepara papanași cu dulceață
Read more »
Foi de marţipan cu cremă de caise
14 October 2012O reteta gustoasa de Foi de marţipan cu cremă de caise din: migdale, miere, albusuri, caise si unt. Ingrediente: 500 g migdale macinate 2 linguri miere 2 albusuri 500 g caise uscate 50 g unt Mod de preparare: Bateţi albuşurile spumă şi amestecati-le cu făina de migdale şi cu mierea pentru a obţine o…
Read more »
Reteta zilei: Ciocanele de pui cu dovleac
14 October 2012O reteta savuroasa si gustoasa de Ciocanele de pui cu dovleac din: ulei de masline, unt, ceapa rosie, ciocanele de pui, sare, piper, oregano, patrunjel, usturoi, ulei de masline, otet, dovleac, rosii, vin si fasole alba. Ingrediente: 30ml de ulei de masline 30ml de unt 2 cepe rosii, taiate in patru 6-8 ciocanele de pui…
Read more »
Ciorba de legume cu zeama de lamaie
14 October 2012Ciorba de legume cu zeama de lamaie din: fasole verde, ceapa, ulei, pasta de tomate, morcovi, mazare, patrunjel, cartofi, orez, patrunjel, lamaie si sare. Ingrediente: 500 g fasole verde 2 cepe 50 ml ulei 1 lingura pasta de tomate 2 morcovi 100 g mazare 1 radacina patrunjel 4 cartofi 50 g orez 1 legatura patrunjel…
Read more »
Ardei umpluţi cu cuşcuş
14 October 2012O reteta gustoasa de Ardei umpluţi cu cuşcuş din: ardei grasi, costita, rosii cherry, busuioc, ulei de masline, sare, nucsoara si lamaie. Ingrediente: 4 ardei grasi 150 g cuscus 100 g costita 8 rosii cherry 1/2 lingurita cu busuioc uscat ulei de masline busuioc verde sare nucsoara lamaie Mod de preparare: Taie ardeii în…
Read more »
Struguri imbracati
14 October 2012Struguri imbracati din: struguri, alune de padure, curmale, smochine, nuci, sirop de fructe, zahar praf si cacao. Ingrediente: 25 boabe mari de struguri 50 g alune de padure 200 g curmale uscate 200 smochine uscate 50 g nuci macinate sirop de fructe zahar praf amesteca cu cacao Mod de preparare: Treceti prin masina de…
Read more »
Salată de vinete rustică
14 October 2012Salată de vinete rustică din: vinete, ardei capia, rosii, dovlecel, usturoi, sare, ulei si otet balsamic. Ingrediente: 3-4 vinete potrivite 1 ardei capia 2 rosii mari 1 dovlecel mic 4-5 catei de usturoi sare ulei otet balsamic Mod de preparare: Pune vinetele şi ardeiul la copt. Fierbe dovlecelul. Când sunt gata, curăţă-le, lasă vinetele…
Read more »
Paine cu peste
14 October 2012Paine cu peste din: ton, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, faina, drojdie, zahar, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cutii cu ton bucati 1 ceapa 1 legatura de patunjel 2 lingurite cu zeama de lamaie pentru aluat: 300 g faina 1 cub de drojdie 1 lingurita cu zahar 100 ml apa 50 ml ulei…
Read more »
Retete savuroase: Cartofi gratinaţi
14 October 2012O reteta savuroasa din Cartofi gratinaţi: cartofi, praz, kaizer, pesmet, telemea, ou, parmezan, unt si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 fir de praz 150 g kaizer 1 lingura cu pesmet 150 g telemea 1 ou 2 linguri cu parmezan unt sare Mod de preparare: Fierbe cartofii pe jumătate (zece minute după ce clocoteşte…
Read more »
Chifteluţe în stil italian
14 October 2012O reteta savuroasa de Chifteluţe în stil italian din: ceapa, usturoi, rosii uscate, cimbru, ulei, boia iute, samburi de pin, carne de vita, galbenus, mustar, sare piper si untura. Ingrediente: 2 cepe 2 catei de usturoi 20 g rosii uscate conservate in ulei 1 lingurita frunzulite de cimbru 1 lingura ulei 1 lingura boia iute…
Read more »
Bors de sfecla rosie cu bacon
14 October 2012Bors de sfecla rosie cu bacon din: bacon, orez, ceapa, oua, morcovi, telina, cartofi, rosii, ardei gras, bors, leustean, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: bacon 70 g orez 3 cepe 2 oua 2 morcovi 1 telina mica 2 cartofi 5 rosii 2 ardei grasi 500 ml bors 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
Patratele crocante
14 October 2012O reteta savuroasa de Patratele crocante din: alune de padure, miere, scortisoara, galbenus si fulgi de porumb. Ingrediente: 400 g alune de padure 4-5 linguri miere 1 lingurita scortisoara 1 galbenus foarte proaspat 250 g fulgi de porumb Mod de preparare: Macinati 200 g alune si pisati mai mare restul. Amestecati mierea cu galbenusul…
Read more »
Dovleac delicios dulce-acrisor
14 October 2012Dovleac delicios dulce-acrisor din: dovleac, ulei de masline, seminte de coriandru, ardei iute, ceapa rosie, sare de mare, piper, usturoi, cimbru, stafide, seminte de pin, otet de vin alb, otet balsamic si zahar. Dovleacul şi stafidele reprezintă partea dulce, iar oţetul partea acrişoară. Această mâncare de legume incredibilă poate fi servită pe nişte crostini, ca…
Read more »
Paine cu carne de vita
14 October 2012Paine cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, ardei gras, usturoi, patrunjel, rosii, faina, unt, bere blonda, drojdie, sare si miere. Pâinicile se vor rumeni mai frumos dacă, înainte de a le coace, le ungi cu puţin gălbenuş amestecat cu o lingură cu lapte. Ingrediente: 300 g carne de vita 1 ceapa 1…
Read more »
Paste cu brânză şi spanac proaspăt
14 October 2012Paste cu brânză şi spanac proaspăt din: taitei, sare, spanac, supa, lapte, amidon, branza ricotta, piper, chilli, unt, nucsoara si cascaval. Ingrediente: 600 g taitei proaspeti (refrigerati) sare 100 g spanac 200 ml supa 200 ml lapte 1 lingura amidon 100 g branza ricotta sau urda piper 1 varf de cutit chilli 1 lingura unt…
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de fasole cu afumatura
14 October 2012O reteta savuroasa si gustoasa de Ciorba de fasole cu afumatura din: fasole, costita afumata, patrunjel, pastarnac, morcovi, ardei, praz, rosii, sare, cimbru si leustean. Ingrediente: 400g fasole boabe 400g costita afumata 1 radacina patrunjel 1 pastarnac
Butoiaşe din dovlecel
14 October 2012Butoiaşe din dovlecel din: dovlecei, telemea, muguri de pin, busuioc, ulei de masline, sare si piper. Inrgediente: 2 dovlecei potrivit 300 g telemea 2 linguri cu muguri de pin 2 linguri cu frunze de busuioc verde ulei de masline sare piper negru macinat Mod de preparare: Spală bine dovleceii, taie-i în felii subţiri, pune-i…
Read more »
Vita cu telina
14 October 2012O reteta gustoasa de Vita cu telina din: vrabioara de vitel, telina, ceapa, morcovi, ulei, suc de rosii, foi de dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g vrabioara de vitel 500 g telina 1 ceapa 1 morcov 50 ml ulei 500 ml suc de rosii 2 foi de dafin 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
Tocăniţă de legume in sos de ricotta
14 October 2012O reteta savuroasa de Tocăniţă de legume in sos de ricotta din: morcovi, fasole verde, ardei gras, ciuperci, broccoli, sare, orez, unt, faina, supa, lapte, branza ricotta, sos de soia, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 2 morcovi 150 g fasole verde 1 ardei gras rosu 100 g ciuperci Champignon 200 g broccoli sare 120…
Read more »
Ciorba cu pui
14 October 2012Ciorba cu pui din: pui, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei capia, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1 ardei capia 1 legatura leustean 1 l bors proaspat sare piper Mod de preparare: Pârliţi puiul la flacăra aragazului, tăiaţi-l în bucăţi, spălaţi-le şi…
Read more »
Prajitura cu alune de padure
14 October 2012Prajitura cu alune de padure din: oua, faina, zahar, alune si frisca. Ingrediente: 7 oua 250 g faina 50 ml suc de lamaie 125 g zahar 400 g alune zdrobite 500 ml frisca Mod de preparare: Puneti alunele intr-o tava, la cuptor, pentru a le rumeni putin. Frecati-le apoi in maini pentru a inlatura…
Read more »
Paine cu ciuperci
14 October 2012Paine cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, ardei grasi, ulei, sare, faina, drojdie si sare. Ingrediente: 500 g ciupeci 1 ceapa 2 ardei grasi ulei sare pentru aluat: 3 cani cu faina 1 cana cu apa calduta 1 pliculet cu drojdie uscata 1 lingurita cu sare Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă făina proaspăt cernută…
Read more »
Cidru de portocale
14 October 2012O reteta simpla de Cidru de portocale din: cidru, rom, sirop de portocala, curacao triple sec si portocala. Ingrediente: 10 cl cidru 3 cl rom 1 cl sirop de portocala 2 cl Curacao Triple Sec o felie de portocala Mod de preparare: Incalzim ingredientele intr-un vas, dar nu le fierbem. Servim bautura intr-un pahar…
Read more »
Dulceata de dovleac
14 October 2012Dulceata de dovleac din: dovleac, zahar, lamai si sare. Ingrediente: 3 kilograme de dovleac 12 cani zahar 5 lamai 1 lingurita sare Mod de preparare: Taie dovleacul in bucati potrivite ca marime. Curata-le de coaja, mai ales daca aceasta este tare. Pune-le cu zahar si lasa-le sa stea pana a doua zi. Taie lamaia…
Read more »
Ruladă în sos de vin
14 October 2012O reteta de Ruladă în sos de vin din: muschi de porc, ceapa, unt, ou, cascaval, smantana, vin, ulei, nucsoara, sare, piper si spanac. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 2 cepe 70 g unt 1 ou 150 g cascaval 150 g smântâna 1 cescuta cu vin ulei nucsoara sare piper 500 g spanac (În…
Read more »
Snitel de porc cu cascaval
13 October 2012Snitel de porc cu cascaval din: cotlete, cascaval, ardei gras, parmezan, patrunjel verde, oua, pesmet, faina, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cotlete fara os 150 g cascaval 1 ardei gras rosu 1 lingurita cu parmezan 2-3 fire de patrunjel verde 2 oua 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu faina piper sare ulei pentru…
Read more »
Rulouri din clătite
13 October 2012O reteta savuroasa de Rulouri din clătite din: lapte, oua, faina, apa minerala, parmezan, sunca, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana lapte 3 oua 400 g faina 1 cana cu apa minerala 1 lingura cu parmezan ras/branza pentru pizza 200 g muschi file/sunca ulei sare Mod de preparare: Bate spumă ouăle, adaugă laptele, apoi…
Read more »
Ruladă de curcan umplută cu brânză
13 October 2012Ruladă de curcan umplută cu brânză din: piept de curcan, morcovi, praz, branza de capra, miere, galbenusuri, pesmet, patrunjel, sare piper, ulei, vin si supa. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (1 150 g) 400 g morcovi 300 g praz 200 g branza proaspata de capra 4 lingurite miere 2 galbenusuri circa 3 linguri…
Read more »
Retete savuroase: Prajitura cu fructe si crema de mascarpone
13 October 2012O reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, lamaie, crema mascarpone, zmeura, capsuni, afine, migdale, alune, nuci, ulei. Ingrediente: 14 gălbenuşuri 10 albuşuri 250 g zahăr praf 1 lămâie 400 g cremă mascarpone (sau frişcă bătută cu smântână) 200 g zmeură 200 g căpşuni 200g afine migdale alune nuci ulei pentru uns tava Mod de preparare:…
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata
12 October 2012O reteta de Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata din: ulei de masline, ceapa, ardei chilli, usturoi, mustar dijon, supa de pui, cartofi dulci, fasole alba, foaie de dafin, sunca afumata, sos worcestershire si miere. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei chili, fara semințe și tocat…
Read more »
Dovleac lunguieţ cremos
12 October 2012Dovleac lunguieţ cremos din: dovleac, seminte de coriandru, ardei iute, sare de mare, piper, ulei de masline, smantana, nucsoara, vin si parmezan. Ingrediente: un dovleac lunguieţ mijlociu, curăţat de coajă o linguriţă cu vârf de seminţe de coriandru zdrobite 1-2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi frunzele de la 6 fire de cimbru proaspăt sare de…
Read more »
Lipie umplută cu varză
12 October 2012Lipie umplută cu varză din: aluat, varza, seminte de marar, piper, ulei si sare. Ingrediente: 500 g aluat de pizza 1/2 varza 1 lingurita cu seminte de marar 1 lingurita cu piper negru macinat ulei sare Mod de preparare: Toacă varza fideluţă, pune sare pe ea, las-o un sfert de oră, apoi stoarce-o bine…
Read more »
Paine cu legume
12 October 2012O reteta de paine cu legume din: morcovi, ardei gras, ciuperci, telina, lapte, patrunjel, sare, ceapa, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare si zahar. Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras 300 g ciuperci 1 telina 2 linguri cu lapte patrunjel sare 1 ceapa pentru aluat: 250 g iaurt 1 ou 280 g faina 1…
Read more »
Musaca de ardei si cuscus
12 October 2012Musaca de ardei si cuscus din: carne tocata, cuscus, ardei capia, frunze de menta, smanatna, cimbrisor, piper, ceapa, sare si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec de porc si vita (iese minunat daca adaugi un pic de oaie) 100 g cuscus 1 kg ardei capia 2 linguri cu frunze de menta tocate marunt 1…
Read more »
Cocktail cu rom si scortisoara
12 October 2012O reteta simpla de Cocktail cu rom si scortisoara din: ceai de musetel, rom, nucsoara, scortisoara si ghimbir. Ingrediente: 1 plic ceai de musetel 3 cl rom nucsoara scortisoara macinata ghimbir macinat Mod de preparare: Turnam apa fiarta peste ceaiul de musetel si adaugam romul fierbinte. Condimentam putin, apoi mixam.
Read more »
Prăjitură cu mere şi prune
12 October 2012Prăjitură cu mere şi prune din: iaurt cu fructe, zahar pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, mere si prune. Ingrediente: 250 ml iaurt cu fructe 250 g zahar pudra 350 g faina 5 oua coaja de lamaie 1 plic praf de copt 100 ml ulei 4 mere mari 10 prune …