Retete usoare:
Clătite cu miere şi zmeură
6 September 2012O reteta de clatite cu miere si zmeura din: oua, lapte, smantana, sare, faina, ulei, zmeura, amidon, unt, miere si frunze de menta. Ingrediente: 2 oua 300 ml lapte 100 ml smantana 1 varf de sare 200 g faina ulei pentru prajit umplutura: 400 g zmeura 1 lingurita amidon 1 lingura unt 2 linguri miere…
Read more »
Bureti in saramura
6 September 2012O reteta de bureti in saramura din: bureti, usturoi, foi de dafin, seminte de mustar, cimbru, otet, sare, piper, hrean si frunze de telina. Ingrediente: 3 kg bureti pleurotus sau de padure 6-7 catei de usturoi 5 foi de dafin 1 lingura seminte de mustar 1 legatura cimbru uscat 250 ml otet sare piper hrean…
Read more »
Inghetata Mojito
6 September 2012O reteta de inghetata mojito din: zahar tos, menta, coaja si zeama de lamaie si rom. Ingrediente: 75 g zahar tos 2 linguri menta, tocata si frunze intregi 4-5 lamai – coaja de la 2 si zeama de la otate 2 linguri rom Mod de preparare: Fierbe siropul din zahar cu 100 ml apa.…
Read more »
Aperitiv cu mazare si branza
6 September 2012O reteta de aperitiv cu mazare si branza din: mazare, cimbru, salata verde, ceapa, zahar, branza de capra, smantana, arpagic, morcov, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 360 g mazare proaspata sau congelata 1 legatura de cimbru 1 salata verde mica 3 cepe noi 1 varf de zahar 300 g branza de capra proaspata…
Read more »
Chutney din ceapa, struguri si pere
6 September 2012Chutney din ceapa, struguri si pere din: ceapa rosie, struguri, pere, rosii, otet de mere, piper, seminte de chimen, zahar, miere si hrean. Ingrediente: 15 cepe rosii 450 g struguri 400 g pere 250 g rosii 700 ml otet de mere 1/2 lingurita piper pisat 1 lingurita seminte macinate de chimen 450 g zahar 2…
Read more »
Enchiladas
6 September 2012Enchiladas din: tortillas, rosii, ceapa, ardei gras, ardei iute, usturoi, piept de pui, smantana, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 tortillas (lipii mexicane) 4-5 rosii mari bine coapte 1 ceapa mare 1 ardei gras rosu 1 ardei iute mic 1 catel de usturoi 500 g piept de pui 300 g smantana 100 g cascaval…
Read more »
Supa rece cu mazare si menta
6 September 2012O reteta de supa rece cu mazare si menta din: mazare, supa de legume, ceapa, smantana, unt, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare proaspata 1 litru supa de legume 1 ceapa 2 linguri de smantana 30 g unt 1 legatura de menta sare piper Mod de preparare: Se curăţă mazărea. Ceapa se…
Read more »
Ghiveci aromat cu cimbrişor
6 September 2012O reteta de ghiveci aromat din: ceapa, dovlecei, ardei, gogosari, vanata, rosii, telina, usturoi, cimbru verde, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 2-3 cepe 3 dovlecei 3 ardei 2-3 gogoşari 1 vânătă 4 roşii 1 rădăcină de ţelină 4 căţei usturoi 2-3 crengute cimbru verde 50 ml ulei de floarea-soarelui sare piper măcinat…
Read more »
Orez mexican
6 September 2012O reteta de orez mexican din: orez, ulei de masline, supa de pui, pasta de tomate, suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung 4 linguri ulei de masline 500 ml supa de pui 2 linguri pasta de tomate 250 ml suc de rosii 1 ardei iute sare…
Read more »
Chutney din stafide, struguri şi ceapă
6 September 2012O reteta de Chutney din stafide, struguri şi ceapă din: struguri, ceapa, lamaie, zahar, stafide, coacaze, sare, ardei iute si otet de mere. Ingrediente: 250 g struguri 4 cepe mari 300 g lamaie 400 g zahar 100 g stafide 200 g coacaze rosii sau merisoare 50 g sare 1 ardei iute 60 ml otet de…
Read more »
Inghetata Pina Colada
6 September 2012Inghetata Pina Colada din: ananas, zeama de lamaie si lichior malibu. Ingrediente: 300 g ananas proaspat, tocat zeama de la 1 lamaie 3 linguri Malibu (lichior) Mod de preparare: Marunteste toate ingredientele in tocatorul electric pana cand devine spumos si omogen. Lasa deoparte 30 de minute si apoi toarna in forma si da la…
Read more »
Retete culinare: Ciuperci marinate
6 September 2012O reteta de ciuperci marinate din: ciuperci, lamai, ulei, masline, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 2 kg ciuperci (albe de cultura, de padure) 6 lamai 200 ml ulei 250 g masline 5 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Alegeţi ciuperci mai mici, mai tinere, curăţaţi-le, spălaţi-le şi lăsaţi-fe să se…
Read more »
Supă cremă de mazăre cu smantana
6 September 2012O reteta de supa crema de mazare cu smantana din: mazare, faina, unt, apa, concentrat, smantana si patrunjel. Ingrediente: 400 g mazare proaspata 100 g mazare congelata 20 g faina 20 g unt 1,25 l apa 1 cub legume 4 linguri smantana cateva fire de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă mazărea. Se pregăteşte…
Read more »
Retete culinare: Struguri marinati
6 September 2012O reteta de struguri marinari din: struguri, otet, apa, miere, cuisoare, scortisoara si sare. Strugurii marinaţi se potrivesc ca garnitură la carnea de curcan, raţă, gâscă. După aceeaşi reţetă se pot conserva şi prune. Ingrediente: 1 kg struguri 150 ml otet 1 l apa 100 g zahar sau 4 linguri miere 5 cuisoare 1 baton…
Read more »
Ardei pe grătar, umpluţi cu cuşcuş
6 September 2012O reteta de ardei pe gratar, umpluti cu cuscus din: cuscus, ulei de masline, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper, verdeturi, branza si ardei grasi. Ingrediente: 100 g cuscus 6 linguri ulei de masline 1 morcov 1 ceapa 1 catel de usturoi sare piper macinat verdeturi 50 g branza rasa 4 ardei grasi Mod de…
Read more »
Tartă cu mazăre si mentă
6 September 2012O reteta de tarta cu mazare si menta din: foietaj, mazare, smantana, oua, menta, coaja de portocala, ceapa, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet de foietaj 350 g mazare 200 g smantana 2 oua 1 legatura de menta 1 lingurita de coaja rasa de portocala 1 ceapa 30 g unt sare piper Mod…
Read more »
Zacusca de vinete, gogosari si ardei copti
6 September 2012Zacusca de vinete, gogosari si ardei coptidin: vinete, gogosari, ardei grasi, rosii, ceapa, ulei, sare si piper alb. Ingrediente: 10 vinete mari 15 gogosari 15 ardei grasi rosii 4 kg rosii 1,5 kg ceapa 500 ml ulei sare piper alb Mod de preparare: Coaceti pe jar vinetele, ardeii şi gogoşarii. Curăţaţi vinetele şi lăsaţi-le…
Read more »
Retete culinare: Muschi de vita cu ciuperci
6 September 2012Muschi de vita cu ciuperci din: muschi de vita, sare, piper, faina, ulei, unt, supa de carne, ciuperci, smantana, zeama de lamaie, ardei si verdeturi. Ingrediente: 800 g muşchi de vită sare, piper măcinat 3 linguri de făină 5 linguri de ulei 4 linguri unt 50 ml supă de carne 200 g ciuperci champignon 150…
Read more »
Reteta zilei: Limonada cu menta proaspata
5 September 2012Limonada cu menta proaspata din: zahar, apa, suc de lamaie, gheata si frunze de menta. Ingrediente: 1/2 cană de zahăr 2 cani de apa (împărțit) 1 cană de suc de lamaie proaspat 3 1/2 cupe de gheață 1/2 ceasca frunze proaspete de menta 6 crengute de menta pentru ornat (opțional) Mod de preparare: Într-o…
Read more »
Palmieri cu sos de zmeură
5 September 2012O reteta delicioasa de palmieri cu: foitaj, zmeura, mure, zahar tos, lamaie, scortisoara, zahar vanilat, ou, frisca. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 300 g zmeură 200 g mure 200 g zahăr tos o lămaie două linguriţe de pudră de scorţişoară două pliculeţe zahăr vanilinat un a
Clătite cu sardine
5 September 2012O reteta delicioasa de clatite cu: apa minerala, oua, faina, sardine, lamaie, unt, ardei iute, sare, piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină 500 g sardine o lămâie 50 g unt 40 g făină 350 ml apă un ardei iute sare piper busuioc verde ulei de floarea-soarelui Mod…
Read more »
Mancare de vită cu fasole
5 September 2012O reteta delicioasa de macare cu :fasole boabe, linte, carne de vita, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, foi de dafin, masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai. Ingrediente: 200 g fasole boabe 100 g linte 500 g carne de vită o ceapă un morcov un ardei gras 6 roşii o lingură de…
Read more »
Caracatiţă cu orez şi şofran
5 September 2012O reteta delicioasa de caracatita cu: vin alb sec, orez, sofran, ceapa, parmezan, unt, usturoi, ardei iute, sare, piper, oregano. Ingrediente: un kilogram caracatiţe mai mici 500 ml vin alb sec 100 g orez un vârf de linguriţă de şofran o ceapă 75 g parmezan 75 g unt doi căţei de usturoi un ardei iute…
Read more »
Cum se prepara Cotlete de miel la gratar cu suc de lamaie si rozmarin (video)
5 September 2012O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel la gratar cu suc de lamaie si rozmarin, un preparat deoseit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 8-10 lamb loin chops 1/2 cup plain yogurt zest and juice from 1 large or 2 smaller lemons 1 rounded tablespoon ground hot chili sauce,…
Read more »
Cremă cu ciocolată şi kiwi
5 September 2012O reteta delicioasa de crema cu: branza de vaci, gelatina, frisca, oua, zahar tos, zahar vanilat, ciocolata neagra, kiwi, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 250 g brânză de vaci 10 g gelatină 150 ml frişca două gălbenuşuri 150 zahăr tos două pliculeţe zahăr vanilinat 100 g ciocolată neagră 1kg kiwi frişcă sos de ciocolată Mod…
Read more »
Chiftele cu sos de ciuperci
5 September 2012O reteta delicioasa de chiftele cu:carne de pui, ceapa, morcov, cartof, telina, usturoi, paine, oua, apa, ciuprtci, unt, faina, smantana, sare, piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 500 g carne de pui o ceapă un morcov un cartof o felie de ţelină doi căţei de usturoi două felii de pâine 3 ouă 300 ml apă 200…
Read more »
Rulada cu ciuperci
5 September 2012O reteta de rulada cu ciuperci din: ciuperci, unt, faina, lapte, oua, cascaval, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 75 g unt 100 g faina 500 ml lapte 5 oua 200 g cascaval 1 ceapa 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Amestecati intr-un castron faina cu laptele, pus…
Read more »
Sardine cu garnitură de fasole
5 September 2012O reteta delicioasa de sardine cu:fasole boabe, ceapa, foi de dafin, ardei gras, rosii, morcovi, telina, malai, masline negre, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel, muraturi. Ingrediente: 250 g fasole boabe o ceapă o frunză de dafin doi ardei graşi 4 roşii un morcov o felie de ţelină 800 g sardine 150 g mălai 100 g…
Read more »
Antricot de vitel texan
5 September 2012O reteta de antricot texan din: antricot de vitel, suc de rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, pasta de tomate, zahar brun, boia de ardei dulce, otet balsamic, sos worchestershire, pudra de mustar, sare si piper. Ingrediente: 800 g antricot de vitel (bucata intreaga) 500 ml suc de rosii 3 linguri ulei de masline 3…
Read more »
Frigarui de tofu cu salata de taitei
5 September 2012O reteta de frigarui de tofu cu salata de taitei din: tofu, sos de chilli, hrean, zeama si coaja de lamai, taitei de orez, morcovi, castravete, busuioc, ceapa verde, castravete, sos de soia, ulei de susan si nuci. Ingrediente: 300 g tofu marinata 8 linguri sos de chilli 2 linguri hrean razuit 2 lamai, zeama…
Read more »
Pandişpan cu coacăze roşii
5 September 2012O reteta de pandispan cu cocaze rosii din: coacaze rosii, oua, unt, zahar, faina, praf de copt, lapte si zahar pudra. Ingrediente: 400 g coacaze rosii 3 oua 100 g unt 150 g zahar 140 g faina 1/2 pachet de praf de copt 5 linguri de lapte grasime si faina pentru tava de copt zahar…
Read more »
Sarlota cu pepene
5 September 2012O treteta delicioasa de sarlota cu:pepene galben, zahar tos, frisca, miere, scortisoara, gelatina, zahar vanilat, rom, pepene rosu, nuca, stafide. Ingrediente: un pepene galben mai mare 150 g zahăr tos 500 ml frişcă 3 linguri de miere o linguriţă de pudră de scorţişoară 10 g gelatină două pliculeţe zahăr vanilinat o lingură de rom două…
Read more »
Cocktail de capsuni
5 September 2012Dă 3 ore la congelator 500 g căpşuni curăţate de codiţe. Marunţeşte în tocătorul electric cu 75 g zahăr, 2 lămâi, zeama şi coaja, 650 ml suc de mere şi 500 g cuburi de gheaţă. Adaugă 3-4 linguri de votcă sau rom – doar pentru adulţi – şi vei obţine un cocktail concentrat şi delicios!…
Read more »
Retete de post: Paste cu sos de roşii şi măsline
5 September 2012O reteta de paste cu sos de rosii si masline din: paste, ulei, ceapa, usturoi, rosii, vin alb, masline, oregano, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g paste 2 linguri ulei 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 400 g roşii decojite în suc de roşii 100 ml vin alb 150 g măsline negre 1/2…
Read more »
Cartofi umpluţi cu legume
5 September 2012O reteta delicioasa de cartofi umpluti cu:branza de vaci, marar, morcov, ardei capia, smantana,sare, piper, ciuperci. Ingrediente: 8 cartofi 400 g brânză de vaci o legătură de mărar un morcov un ardei capia 3 linguri de smântână sare piper ciuperci Mod de preparare: Cartofii se spală bine de pământ, se fierb 15 minute în apă…
Read more »
Minibrioşe sărate
4 September 2012O reteta de minibriose sarate din: faina, praf de copt, masline, sare, lapte, branza, unt, galbenus, masline si sare. Ingrediente: 120 g faina 1 lingurita praf de copt 50 g masline negre sare 70 ml lapte 70 g branza 30 g unt 1 galbenus 50 g masline verzi sare Mod de preparare: Se cerne…
Read more »
Retete tv Paprika
4 September 2012TV Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate retete ale…
Read more »
Coaste de porc la grătar
4 September 2012O reteta de coaste de porc la gratar cu mamaliga si salata din: coaste de condimente, ulei de masline, zeama si coaja de lamaie, malai grisat, faina, praf de copt, oua, lapte integrale, zahar, boia, chilli, iaurt, mustar de dijon, morcovi, ceapa verde si cascaval. Ingrediente: pentru coaste: 4 coaste de porc de 450 g…
Read more »
Piept de viţel pe ţepuşă
4 September 2012O reteta de piept de vitel pe tepusa din: piept de vitel, ulei de samburi de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, cuisoare, vind e Bordeaux, mustar de Dijon, curry, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de vitel 50 ml ulei de samburi de struguri 1 lingura boia de ardei dulce 2 catei…
Read more »
Supă corsicană
4 September 2012O reteta de supa corsicana din: varza verde, morcovi, cartofi, fasole alba, piper si sare. Ingrediente: 1/2 varza verde 3 morcovi 4 cartofi 300 g fasole alba 1 lingurita de piper boabe 1 lingurita sare Mod de preparare: Cu o zi înainte, se pune fasolea în apă rece. în ziua preparării, se scurge
Frigarui cu cartofi noi
4 September 2012O reteta de frigarui cu cartofi noi din: cartofi, rosii, ceapa rosie, foi de dafin, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 cartofi noi 6 rosii 4 cepe rosii 10 foi de dafin 2 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi ceapa, spălaţi toate legumele…
Read more »
Chiftele de curcan cu salata
4 September 2012O reteta de chiftele de curcan cu salata din: carne de curcan, ulei, pasta harissa, rosii deshidratate, humus, iaurt, zeama de lamaie, castravete, ceapa rosie, rosii cherry, frunze de menta, lipii si salata. Ingrediente: 500 g carne de curcan, tocata 2 linguri ulei de floarea soarelui 2 lingurite pasta harissa 3 linguri rosii deshidratate 200…
Read more »
Tartă cu brânză, vanilie si cireşe
4 September 2012O reteta de tarta cu branza, vanilie si cirese din: biscuiti, unt, crema de branza, iaurt, oua, galbenus, sare, cirese, vanilie si zahar. Ingrediente: 200 g biscuiti din cereale 120 g unt 500 g crema de branza 125 g iaurt 2 oua 1 galbenus un varf de sare 300 g cirese 1 baton de vanilie…
Read more »
Salata de pui cu porumb copt
4 September 2012O reteta de salata de pui cu porumb copt din: piept de pui, vinegreta, patrunjel, porumb, unt, laptuci, ridichi, rosii, avocado, ceapa verde, maioneza si costita. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 8 linguri vinegreta cu mustar de Dijon 3 linguri patrunjel tocat 3 stiuleti porumb 1 cub de unt 3 salate verzi, mici –…
Read more »
Cotlete de vitel la gratar
4 September 2012O reteta de cotlete de vitel la gratar din: cotlete de vitel, ulei de masline, cimbru verde, ardei gras, dovlecel, morcov, cartof, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de vitel 50 ml ulei de masline 3-4 fire de cimbru verde 1 ardei gras 1 dovlecel 1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
Jeleu de cirese
4 September 2012O reteta de jeleu de cirese din: cirese, suc de cirese, gelatina, zahar, vin rosu si coaja rasa de portocala. Ingrediente: 500 g cirese 300 ml suc de cirese 15 g gelatina 3 linguri de zahar 200 ml vin rosu coaja rasa de portocala Mod de preparare: Se înmoaie gelatina în sucul de cireşe…
Read more »
Tacos cu somon picant
4 September 2012O reteta de tacos cu somon picant din: fileuri de somon, fileuri de cod, condimente pentru peste, zeama si coaja de lamaie, ananas, ceapa rosie, sos de chilli, fasole alba, boia dulce, zahar, tortilla si salata eceberg. Ingrediente: 250 g fileuri de somon 250 g fileuri de cod 3 linguri amestec de condimente pentru peste…
Read more »
Chifteaua balcanică – Pljeskavica
4 September 2012Se zice ca această chiftea uriaşă friptă pe grătar şi servită cu ceapă, într-o Pita (chiflă) la fel de usriaşă, este invenţia sârbilor, mai precis a celor din localitatea Leskovac. Pljeskavica este mâncată în Serbia, Bosnia, Muntenegru, Macedonia, Croaţia şi, în ultima vreme, poate fi găsită chiar şi în Bulgaria şi România. Recent Pljeskavica a…
Read more »
Spuma de ciocolata cu frisca si zmeura
4 September 2012O reteta de spuma de ciocolata cu frisca si zmeura din: zmeura, lichior de zmeura, zahar pudra, ciocolata, frisca, esenta de vanilie, albusuri si frisca. Ingrediente: 175 g zmeura, plus pentru ornat 4 linguri lichior de zmeura 2 linguri zahar pudra 100 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml frisca lichida 1…
Read more »
Salata de andive la gratar cu ceapa
4 September 2012Incinge grătarul din fontă la maximum şi frige 6 andive tăiate pe jumătate în lungime câteva minute pe fiecare parte. Transferă pe o farfurie caldă. Adaugă 3 cepe roşii, tăiate felii de 1 cm grosime şi frige 2-3 minute pe fiecare parte, până când se înmoaie şi se ard. Combină cu andivele. Combină 1 1/2…
Read more »
Retete culinare: Mancare mexicana
4 September 2012O reteta de mancare maxicana din: carne tocata de vita, ceapa rosie, piure de rosii, ou, usturoi, patrunjel, sare grunjoasa, piper, ardei capia, ardei iute, ulei de masline si fasole rosie boabe. Ingrediente: 400 g carne tocata de vita 2 cepe rosii 400 g piure de rosii un ou 2-3 catei usturoi o legatura patrunjel…
Read more »
Gratin de cartofi cu usturoi
4 September 2012Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Prăjeşte 2 cepe mari, tăiate felii in 3 linguri ulei de măsline 5 min, până când se înmoaie, într-un vas rezistent la cuptor, de 1,5 litri, aşaza un strat de felii de cartofi, 6 căţei de usturoi, tocat, şi ceapa. Aşazâ deasupra 3 roşii tăiate felii. Toarnă deasupra 150…
Read more »
Salata cu rosii, branza si oua
4 September 2012O reteta de salata cu rosii, branza si oua din: rosii, branza, cascaval, oua, crema de branza, sare, piper, otet balsamic si frunze de busuioc. Ingrediente: 6-8 rosii 100 g branza 100 g cascaval 4 oua 100 g crema de branza sare piper alb macinat 2-3 lingurite otet balsamic 3-4 frunze busuioc Mod de…
Read more »
Cum să pregătiţi si să fierbeti un crab viu întreg
4 September 2012Uciderea crabilor e un lucru destul de controversat. Unii cred că dacă-l străpungi cu un instrument ascuţit din oţel sau cu o ţepuşă, crabul moare instantaneu. Eu prefer să pun câte 7-8 crabi într-o oală mare de supă, împreună cu nişte bucăţele de fenicul, boabe de piper etc., apoi să-i acopăr cu apă rece şi…
Read more »
Mici sarbesti
4 September 2012O reteta de mici sarbesti din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, carne tocata de oaie, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si piper. Cevapi sau Cevapcici le zic sârbii micilor lor. Ca formă sunt cam ca ai noştri, poate un pic mai subţiri şi mai lungi. însă, în compoziţie, pe lângă cele 3 feluri…
Read more »
Dovlecei cu legume
4 September 2012O reteta de dovlecei cu legume din: dovlecei, carne tocata de vita, cimbru, ceapa, ulei de floarea soarelui, boia dulce, boia iute, rosii cherry, marar, ou, parmezan, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 400 g carne tocata de vita cimbru macinat 4 cepe 30 ml ulei de floarea soarelui o lingurita boia dulce o…
Read more »
Papricas cu ciuperci
4 September 2012O reteta de papricas cu ciuperci din: carne, ciuperci, smantana, ceapa, usturoi, ulei, faina, boia de ardei, patrunjel verde, cimbru, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g carne (pasare sau porc, la alegere) 500 g ciuperci 150 ml smantana 1 ceapa 4 catei de usturoi 3 linguri ulei 1 lingura faina sau amidon 1 lingurita…
Read more »
Cum se prepara Muschi de vita cu garnitura de ciuperci si sos de rosii (video)
4 September 2012O reteta video despre cum se prepara muschi de vita cu garnitura de ciuperci si sos de rosi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 pound beef tenderloin steaks, cut into 4 medallions salt and pepper to taste 1 tbsp olive oil 1 cup mushrooms 2 tsp butter 1…
Read more »
Tarta cu sunca si ciuperci
4 September 2012O reteta de tarta cu sunca si ciuperci din: faina, unt, lapte, sare, ciuperci, sunca, cascaval, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 3-4 linguri lapte sau apa 1 varf de cutit sare umplutura: 300 g ciuperci proaspete 100 g sunca tip praga 100 g cascaval 2 oua 1 legatura…
Read more »
Pricomigdale cu crema de vanilie
4 September 2012O reteta de pricomigdale cu crema de vanilie din: albusuri, zahar, zahar vanilat, migdale, cafea instant, unt, zahar, galbenusuri, lapte, vanilie, menta, zmeura si sos de ciocolata. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g zahar un plic zahar vanilat 250 g migdale macinate
Frigărui de ciuperci şi cârnati afumaţi
4 September 2012O reteta de frigarui de ciuperci si carnati afumati din: ciuperci, carnati afumati, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper si bete de frigarui. Ingrediente: 40 g ciuperci champignon mici 400 g carnati afumati 1 ceapa mare 3-4 linguri ulei 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit sare piper 8 bete de frigarui Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Muschi de vita cu sos de piper
4 September 2012O reteta de muschi de vita cu sos de piper din: muschi de vita, vin rosu, coaja de portocala, ulei de masline, piper rosu, piper verde si patrunjel. Ingrediente: 1 muschi de vita de 800-900 g, legat cu ata 200 ml vin rosu dulce coaja razuita de la 1 portocala 2 linguri plus 2 lingurite…
Read more »
Punci de ceai cu vin rosu
4 September 2012O reteta de Punci de ceai cu vin rosu din: portocala, zahar, ceai negru, vin rosu, cuisoare si lichior de coacaze. Ingrediente: 1 portocala 4 linguri de zahar 1/4 ceai negru tare 1/2 l vin rosu, nu foarte tare cuisoare macinate lichior de cocaze Mod de preparare: Pregatim ceaiul negru. Curatam portocale de coaja…
Read more »
Lipii cu ciuperci si carne de vita
4 September 2012O reteta de lipii cu ciuperci si carne de vita din: lipii, ciuperci, carne tocata de vita, ulei de masline, urda, oua, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 lipii 400 g ciuperci (champignon, hribi sau galbiori) 300 g carne tocata de vita 50 ml ulei de masline 400 g urda 2 oua 50 g…
Read more »
Supa crema de rosii cu busuioc si smantana
4 September 2012O reteta de supa crema de rosii cu busuioc si smantana din: rosii, patrunjel, telina, ceapa rosie, busuioc verde, ulei de masline, sare, piper si smantana. Ingrediente: un kg rosii o radacina patrunjel o radacina telina 2 cepe rosii 3-4 frunze busuioc verde 2-3 lingurite ulei de masline sare piper negru macinat 100 g smantana…
Read more »
Somon fiert cu sos olandez
4 September 2012Una dintre cele mai apetisante reţete este cea de file de somon, opărit într-o fiertură bogată (pe be bază de supă de peste şi vin alb) şi servit cald cu un sos olandez usor. Fileurile de somon se pot fierbe fie pe flacara, fie în cuptor; cert este că ele trebuie puse în puţin lichid.…
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de vitel cu ciupercute la cuptor in sos de rosii
4 September 2012O reteta de Pulpa de vitel cu ciupercute la cuptor in sos de rosii din: pulpa de vitel, ciupercute, usturoi, verdeturi, sos de rosii, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel 2 borcane ciupercute 5-6 catei de usturoi Mix de verdeturi italienesti Sos de rosii Sare Piper Mod de preparare: Se spala…
Read more »
Pulpa de miel cu cartofi
4 September 2012O reteta de pulpa de miel cu cartofi din: pulpa de miel, sare, piper, vin rosu, curry, zahar, pasta de rosii, cimbru, cartofi, unt si usturoi. Ingrediente: o bucata pulpa de miel sare piper negru macinat 300 ml vin rosu demisec un praf curry o lingurita zahar 2-3 linguri pasta de rosii cimbru verde 6-8…
Read more »
Mici româneşti
4 September 2012O reteta de mici romanesti din: piept de vita, pulpa de oaie, piept de porc, supa de oase, usturoi, boia, cimbru, piper, bicarbonat si sare. Există multe poveşti cu privire la originea micilor. Ba că sunt veniţi din Turcia, ba că vin de peste Dunăre, de la sârbi. Alţii spun că sunt greceşti sau bulgăreşti…
Read more »
Piept de pui pane cu orez
4 September 2012O reteta de piept de pui pane cu orez din: piept de pui, oua, sare, piper, faina, pesmet, ulei, orez, supa de pui, patrunjel, coriandru si unt. Ingrediente: 400 g piept de pui 3-4 oua sare piper negru macinat 50 g faina 50 g pesmet ulei pentru prajit 300 g orez cu bobul lung un…
Read more »
Pulpă de porc în manta de dovlecei
3 September 2012O reteta de pulpa de porc in manta de dovlecei din: pulpa de porc, unt, coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cascaval, usturoi, dovlecei, vin si unt. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 100 g unt 50 ml coniac natural 2-3 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat 50 g cascaval 3-4…
Read more »
Salată de ciuperci cu pui
3 September 2012O reteta de salata de ciuperci cu pui din: salata, ciuperci, piept de pui, ardei gras, telina, lamai, ulei de masline, seminte de susan, miere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 salata verde mare 400 g ciuperci 300 g piept de pui fiert 1 ardei gras rosu 2 tulpini de telina 2 lamai 50 ml…
Read more »
Trigoane umplute cu carne
3 September 2012O reteta de trigoane umplute cu carne din: foi de placinta, sofran, unt, ulei de floarea soarelui, pulpa de vitel, coriandru, patrunjel, salvie, miere, lamaie, vin rosu, menta, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi subtiri de placinta 2-3 firisoare sofran 100 g unt ulei de floarea soarelui 300 g pulpa de vitel o legatura…
Read more »
Retete internationale: Souvlaki
3 September 2012Souvlaki din: spata de porc, oregano, sumac, ulei, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 500 g spata de porc 1 lingura oregano uscat 1 lingurita rasa sumac 2-3 linguri ulei 3-4 linguri vin rosu sare piper Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu un şervet de bucătărie.…
Read more »
Hribi cu paste si mazare
3 September 2012O reteta de hribi cu paste si mazare din: hribi, paste scurte, miez de nuca, patrunjel, parmezan, tarhon, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g hribi 400 paste scurte (farfalle, fusilli, penne) 250 g mazare 100 g miez de nuca 1 legatura patrunjel 50 g parmezan 4-5 fire de tarhon 4-5…
Read more »
Pui Asado cu sos Chimichurri
3 September 2012O reteta de Pui Asado cu sos Chimichurri din: pui, dovlecel, vanata, cartof, ceapa, ulei, cimbru, patrunjel, oregano, usturoi, sos de rosii, boia, pasta de ardei, ulei de masline si lamaie. Asado este un mod de a frige carnea si chiar legumele, folosind un tip de gratar pe care se pun amestecate bucatile de carne…
Read more »
Copane în crustă de afine confiate
3 September 2012O reteta de copane in crusta de afine confiate din: copane de pui, pesmet, afine, sare grunjoasa, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, oua, fulgi de porumb, parmezan si patrunjel. Ingrediente: un kg copane de pui 250 g pesmet 200 g afine rosii sare grunjoasa piper negru macinat cimbru verde si macinat 4-5 catei usturoi…
Read more »
Lazane cu ciuperci, sos de branza si nuci
3 September 2012Lazane cu ciuperci, sos de branza si nuci din: ulei de seminte de struguri, ciuperci, smantana, lapte, parmezan, busuioc, nuci, sare si foi de lazane. Ingrediente: 2 linguri ulei de seminte de struguri, plus pentru stropit cand servesti 750 g amestec de ciuperci, taiate sferturi 200 ml smantana 4 linguri lapte 40 g parmezan razuit…
Read more »
Frigărui de pui Yakitori
3 September 2012O reteta de Frigărui de pui Yakitori din: piept de pui, pulpe de pui, aripioare, ficatei, inimi, pipote, praz, sos de soia, sake, zahar brun, miere, sare si piper. Yakitori sunt frigărui de pui la grătar, frigărui care se prepară din mai toate părţile puiului, inclusiv din măruntaie, ficăţei, inimi, pipote şi chiar pielea puiului.…
Read more »
Ciupercute umplute
3 September 2012O reteta de ciupercute umplute din: ciuperci, cascaval de oaie, pesmet, usturoi, frunze de menta, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci champignon mari 200 g cascaval de oaie 2-3 linguri pesmet 2 catei de usturoi 4-5 frunze de menta 1 legatura patrunjel 50
Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra
3 September 2012O reteta de Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra din: dovlecei, branza, fasole neagra, ceapa verde, ardei iute, orez brun, smantana si sos tabasco. Ingrediente: 8 dovlecei potriviti 1/4 ceasca branza maruntita Ingrediente umplutura: 200 g fasole neagra 1 cană de felii subțiri ceapa verde Ardei iute feliat 2 cesti orez brun fiert…
Read more »
Somon cu mentă si mărar
3 September 2012O reteta de somon cu menta si marar din: somon, ulei de masline, marar verde, frunze de menta, lamaie, sare si piper. Somonul este relativ sărac în calorii şi scăzut în grăsimi saturate, dar bogat în proteine, minerale (fosfor, magneziu, seleniu, crom) şi vitamine (mai ales cele din Complexul B: B3, B6, B12). De asemenea,…
Read more »
Pulpă de porc cu sos de roşii şi ciuperci
3 September 2012O reteta de pulpa de porc cu sos de rosii si ciuperci din: pulpa de porc, lamai, rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2 lamai 400 g rosii cherry 340 g ciuperci taiate 50 ml ulei floarea soarelui sare piper Mod de preparare: Pulpa de…
Read more »
Ciuperci caramelizate cu lamaie si usturoi
3 September 2012O reteta de Ciuperci caramelizate cu lamaie si usturoi din: ciuperci, lamai, usturoi, zahar brun, ulei de masline, unt, cimbru verde, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g ciuperci champignon mici, proaspete 2 lamai 5 catei de usturoi 1 lingura zahar brun 4 linguri ulei de masline 75 g unt 3-4 fire de…
Read more »
Cosulete cu inghetata
3 September 2012O reteta de cosulete cu inghetata din: ou, galbenusuri, zahar praf, lapte, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: 1 ou 3 galbenusuri 90 g zahar praf 300 ml lapte 250 g ciocolata neagra 300 ml frisca obtinuta din smantana batuta cosulete de ciocolata: 100 g ciocolata negara Mod de preparare: Bateti intr-un castron mai mare…
Read more »
Retete culinare: Frigarui de pui cu legume
3 September 2012O reteta de frigarui de pui cu legume din: piept de pui, dovlecei, ceapa rosie, rosii, ardei capia, vinete, usturoi, cimbru, coriandru, ulei de masline, sare grunjoasa, otet balsamic, miere, piper, zeama si coaja de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 dovlecei 2 cepe rosii 4 rosii 4 ardei capia 2 vinete mici…
Read more »
Tartine cu peste si ardei gras
3 September 2012Combina 200 g peşte din conservă, bine scurs de lichid – 6 ardei capia copţi curăţat, tăiat bucăţi, citeva fire de mărar, tocat, zeama şi coaja rasă de la 1/2 lămâie. Rumeneşte 1/2 pâine ciabatta, tăiată felii subţiri şi lasă să se răcească. Inainte de a servi, unge tartinele cu smântână, pune deasupra peşte şi…
Read more »
Vinete cu parmezan
3 September 2012Vinete cu parmezan din: vinete, piure de rosii, carne tocata, ceapa, sare, piper, ulei si busuioc. Ingrediente: 4 vinete medii 500 g piure de rosii 200 g parmezan 400 g carne tocata 2 cepe sare piper 50 ml ulei floarea soarelui busuioc Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă, se taie felii potrivite,…
Read more »
Ingheţată din ciocolată cu mentă
3 September 2012O reteta de inghetata din ciocolata cu menta din: oua, zahar praf, lapte, frunze de menta, frisca si ciocolata neagra. Ingrediente: 6 oua mari 150 g zhar praf 300 ml lapte un pumn frunze de menta bine spalate 150 ml frisca batuta din smantana 60 g ciocolata neagra rupta in bucatele Mod de preparare:…
Read more »
Somon cu mazare
3 September 2012O reteta de somon cu mazare din: medalioane de somon, sare, piper, boia, conopida, porumb, mazare, unt, morcovi, marar si rosii. Ingrediente: 4 medalioane de somon sare piper boia dulce pentru garnitura: 250 g conopida 250 g porumb dulce 300 g mazare proaspata 100 g unt 2-3 morcovi o legatura marar 3-4 rosii Mod…
Read more »
Ceai cu portocale si rom
3 September 2012Ceai cu portocale si rom din: ceai, apa, portocale, lamai, zahar, rom si arrak. Ingrediente: 16 lingurite de ceai de Ceylon 1 l apa 8 portocale 2 lamai zahar 1/2 l rom putin Arrak Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si-l lasam la infuzat 5 minute. Stoarcem portocla si lamaia. Adaugam zeama…
Read more »
Despre crabi
3 September 2012Crabii sunt crustacee, la fel ca homarii şi creveţii, însă au o formă uşor diferită şi, prin urmare, modul de preparare e diferit. In prezent se găsesc crabi gata preparaţi, dar puteţi să faceţi comandă la pescărie ca să primiţi crabi vii, pe care apoi va trebui să-i ucideţi şi să-i gătiţi. Atenţie la cleşti…
Read more »
Mancare de pui cu vinete
3 September 2012O reteta de mancare de pui cu vinete din: pui, vinete, ceapa, rosii, ulei, foi de dafin, usturoi, supa, verdeata, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 1 pui (cca 1 kg) 750 g vinete 3 cepe mari 300 g rosii 200 ml ulei 2 foi de dafin 4 catei de usturoi 200 ml apa (sau supa…
Read more »
Chiftelute marinate cu spaghete
2 September 2012O reteta de chiftelute marinate cu spaghete din: spaghete, carne tocata, ceapa, usturoi, miez de paine, sare, piper, marar, patrunjel, ulei, ou, pesmet, rosii, ardei capia, ardei iute, cimbru, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g carne tocata 2 cepe 3-4 catei de usturoi 100 g miez de paine inmuiat in…
Read more »
Rasol de vitel in supa
2 September 2012O reteta de rasold e vita in supa din: ceapa, ulei, rasol de vita, boabe de piper, morcovi, telina, patrunjel, praz, cartofi, hrean si mar. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 1 kg rasol de vita 10 boabe de piper 2 morcovi 1/2 radacina de telina 1 radacina de patrunjel 1 fir de praz 600…
Read more »
Inghetata de ciocolata alba
2 September 2012O reteta de inghetata de ciocolata alba din: zahar praf, ciocolata, oua, frisca si fructe. Ingrediente: 2 linguri zahar praf 5 linguri apa fiarta si racita 300 g ciocolata alba 3 oua 300 ml frisca obtinuta din smantana dulce batuta sos: 250 g fructe de sezon: zmeura, coacaze, capsune etc 2 linguri zahar tos …
Read more »
Retete de post: Sărmăluţe de post
2 September 2012Sarmalute de post din: varza murata, ceapa, ulei, orez, ciuperci, morcov, ardei gras, suc de rosii, sare, piper, boabe de piper, patrunjel verde si marar. Ingrediente: 1 varză murată 1 ceapă 2-3 linguri ulei 1 ceasca orez 200 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 100-150 ml suc de roşii sare piper 10-15 boabe de…
Read more »
Cocktail de pomelo şi kiwi
2 September 2012O reteta de cocktail de pomelo si kiwi din: pomelo, kiwi, lamaie verde, portocale, miere, vodca, apa minerala, gheata si menta. Ingrediente: 1 pomelo 3 fructe de kiwi 1 lamaie verde 4 rondele de portocale 2 linguri miere 200 ml vodca 200 ml apa minerala 8 cuburi gheata 2 fire de menta Mod de…
Read more »
Sorbeto din portocale cu ciocolata
2 September 2012O reteta de sorbeto din portocale cu ciocolata din: ciocolata neagra, suc de portocale, apa, zahar, praf, coaja de portocla, suc si coaja de lamaie, gelatina, lichior de portocale, frunze de menta, gheata si ulei. Ingrediente: 250 g ciocolata neagra 300 ml suc proaspat de portocale 150 ml apa 4 linguri zahar praf coaja rasa…
Read more »
Retete culinare: Clatite cu branza
2 September 2012O reteta de clatite cu branza din: lapte, sare, oua, apa minerala, faina, ulei de floarea soarelui, ulei, telemea de vaca, branza mascarone, susan, ceapa si marar. Ingrediente: pentru aluat: 300 ml lapte un praf sare 2 oua 200 ml apa minerala 350 g faina 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 2-3 linguri