Retete usoare:
Cum se prepara Chifteluțe cu dovleac (video)
19 October 2012O reteta video despre cum se prepara Cum se prepara Chifteluțe cu dovleac Cum se prepara Chifteluțe cu dovleac
Read more »
Tort cu aromă de cafea
19 October 2012Tort cu aromă de cafea din: unt, zahar pudra, migdale, oua, sare, faina, hartie de copt, mascarpone, galbenusuri, cafea, mascarpone si ciocolata. Ingrediente: Pentru foile de tort: 200 g unt 150 g zahăr pudră 100 g migdale măcinate 4 ouă un praf sare 3 linguri făină hârtie de copt Pentru crema de cafea: 150 g…
Read more »
Rulouri de vinete cu cartofi si busuioc
19 October 2012Rulouri de vinete cu cartofi si busuioc din: vinete, cartofi, frunze de busuioc, ulei de masline, nucsoara, unt, lapte, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 1 kg cartofi 1 legatura mai mare frunze de busuioc 2 linguri ulei de masline 1/2 lingurita nucsoara 50 g unt 200 ml lapte sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Dulceturi: Dulceata de gutui
19 October 2012Dulceata de gutui din: zahar, apa, gutui, zahar vanilat si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cani zahar 2 litri apa 1, 5 kilograme gutui 1-2 plicuri zahar vanilat 2 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Spala bine gutuile, taie-le in jumatati si curata-le de samburi si zonele din mijloc. Clateste-le bine ca sa…
Read more »
Ruladă de curcan pe pat de legume
19 October 2012Ruladă de curcan pe pat de legume din: piept de curcan, bacon afumat, ciuperci, ceapa, cascaval, sare, piper, oua, unt, ardei gras, morcovi, foi de dafin si vin. Ingrediente: un kg piept de curcan 400 g bacon afumat 300 g ciuperci o ceapa mica 100 g cascaval sare piper boabe 1-2 oua 50 g unt…
Read more »
Salată de pui cu dovleac la grătar
19 October 2012Salată de pui cu dovleac la grătar din: piept de pui, rosii cherry, spanac, dovleac, migdale, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui mai mare 4 rosii cherry un pumn de frunze proaspete de spanac de tomana 12 felii de dovleac 2 linguri migdale proaspete sau nuci 2 linguri ulei de…
Read more »
Aperitiv cu brânză şi spanac
19 October 2012Aperitiv cu brânză şi spanac din: aluat, oua, spanac, smantana, sare, nuca, galbenus si patrunjel. Ingrediente: 500 g aluat frantuzesc 5 oua 250 g spanac 4 linguri smantana sare 2-3 linguri nuca macinata un galbenus pentru uns patrunjel pentru ornat Mod de preparare: Pentru început, se scoate aluatul de la congelator şi se lasă…
Read more »
Tocanita din legume de toamna
19 October 2012Tocanita din legume de toamna din: morcovi, telina, ceapa, ulei, ciuperci, dovlecei, pudra de chilli, busuioc, sos de tomate, suc de rosii, rosii, fasole neagra, porumb, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi feliati 2 tije de telina feliate 1 ceapa tocata ulei 500 grame ciuperci 2 dovlecei taiati in cubulete 5 grame pudra de chilli…
Read more »
Brioşe cu piersici şi mac
19 October 2012O reteta gustoasa de Brioşe cu piersici şi mac din: oua, unt, sare, mac, faina, piersici, nuca, zahar vanilat si rom. Ingrediente: 5 oua 200 g unt un praf sare 6 linguri zahar o lingura mac 3 linguri faina 4-5 piersici 4 linguri nuca macinata un plic zahar vanilat 2-3 linguri rom sau coniac …
Read more »
Tocăniţă de porc
19 October 2012Tocăniţă de porc din: pulpa de porc, pulpa de rosii, fasole rosie, ceapa, cartofi, ardei gras, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1 cutie cu pulpa de rosii 1 cutie cu fasole rosie 1 ceapa 2 cartofi 1 ardei gras ulei sare Mod de preparare: Curăţă carnea de grăsime şi pieliţe…
Read more »
Salata de cuscus, dovleac si branza feta
19 October 2012Salata de cuscus, dovleac si branza feta din: sare, ulei de masline, cuscus, unt, dovleac, ceapa, sare, piper, rozmarin, branza feta si rucola. Ingrediente: Cuscus: 450 ml apa 5 g sare 15 ml ulei de masline 500 g cuscus 15 g unt Dovleac si branza feta: 600 g dovleac, taiat 1 ceapa mare, taiata sare…
Read more »
Retete savuroase: Placinta cu ciuperci
19 October 2012Placinta cu ciuperci din: margarina, faina, sare, ulei de floarea soarelui, iaurt, sare, ciuperci, piper, ceapa verde, marar, pesmet si oua. Ingrediente: pentru aluat: un pachet margarina 500 g faina un praf sare 3-4 linguri ulei de floarea soarelui un iaurt pentru umplutura: sare 500 g ciuperci piper 2 legaturi ceapa verde o legatura marar…
Read more »
Piersici în aluat
19 October 2012O reteta savuroasa de Piersici în aluat din: aluat, pierici, ou si zahar pudra. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 500 g piersici mai mici un ou pentru uns zahar pudra Mod de preparare: Piersicile se spală bine şi se opăresc cateva minute în apă clocotită. După ce au stat 10 minute, se scot şi…
Read more »
Heringi în sos de smântână
19 October 2012O reteta savuroasa de Heringi în sos de smântână din: ceapa, morcov, heringi marinati, castraveciori murati, smantana si piper roz. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 300 g heringi marinați, de la borcan 2 castraveciori murați 200 ml smântână 1 linguriță de piper roz Mod de preparare: Se taie morcovul rondele și se așază într-o…
Read more »
Retete de post: Ghiveci de legume
19 October 2012O reteta savuroasa de Ghiveci de legume din: porumb, mazare, pulpa de rosii, fasole verde, cartofi, ardei grasi, ceapa, morcov, broccoli, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu porumb dulce 1 cutie cu mazare fina 1 cutie cu pulpa de rosii 1 mana de fasole verde 2 cartofi 2 ardei grasi rosii 1 ceapa…
Read more »
Cum se prepara Budincă de orez (video)
19 October 2012O reteta video despre cum se prepara Budinca de orez: Cum se prepara Budincă de orez
Read more »
Sarmale in foi de vita
18 October 2012Sarmale in foi de vita din: carne tocata, sare, ceapa, frunze de vita, orez, piper, ou, ulei de floarea soarelui, suc de rosii, cimbrisor si bors. Ingrediente: un kg de carne tocata sare 2-3 cepe 50-60 frunze de vita 100 g orez piper un ou 30 ml ulei de floarea soarelui 300 ml suc de…
Read more »
Reteta zilei: Briose cu glazura de portocale
18 October 2012O reteta delicioasa de Briose cu glazura de portocale din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ciocolata, lapte, zahar, unt, oua, vanilie, nuca de cocos, esenta de portocale. Ingrediente: 2 1/2 căni de făină cernută 1 1/2 lingurita praf de copt 3/4 lingurita bicarbonate de sodiu 1/2 lingurita de sare Ciocolată neagra 1…
Read more »
Burgeri cu fasole şi chorizo
18 October 2012Burgeri cu fasole şi chorizo din: carnati chorizo, carnati de porc, paprika afumata, zeama de lime, mix de fasole, ou, ulei de masline, ciabatta, smantana, avocado, rucola si chipsuri. Ingrediente: 100 g de carnati chorizo, scosi din piele 3 carnati de porc proaspeti, scosi din piele 1/4 lingurita de paprila afumata 1 lingura zeama de…
Read more »
Vita cu sos de hrean si cartofi
18 October 2012Vita cu sos de hrean si cartofi din: muschi de vita, hrean, smantana, ulei, cartofi, patrujel verde, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi de vita 2 radacini de hrean 250 ml smantana 1 lingura ulei 400 g cartofi 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita chimen ma
Salata cu somon si ceapa
18 October 2012O reteta simpla de salata cu somon si ceapa din: cartofi, ceapa rosie, file de somon, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic si usturoi verde. Ingrediente: 5 cartofi 2 cepe rosii 300-400 g file de somon 2-3 linguri ulei de masline sare piper otet balsamic 2 fire usturoi verde Mod de preparare: Se…
Read more »
Tartă cu piersici si migdale
18 October 2012Tartă cu piersici si migdale din: unt, oua, sare, zahar, faina, smantana, zahar vanilat, coaja de lamaie, verde, piersici, zeama de lamaie, zahar pudra, migdale si menta. Ingrediente: 300 g unt sau margarina 8 oua un praf sare 300 g zahar 275 g faina 4 linguri smantana 2 pliculete zahar vanilat coaja de la o…
Read more »
Omletă cu fructe de mare
18 October 2012Omletă cu fructe de mare din: cocktail de fructe de mare, oua, sare, piper, boia iute si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 400 g cocktail de fructe de mare congelate (caracatica, crevete, scoici) 4 oua sare piper boia iute 4 linguri ulei de masline extravirgin Mod de preparare: Se decongelează cocktailul de fructe de…
Read more »
Salata cu porumb
18 October 2012O reteta gustoasa de Salata cu porumb din: porumb, mazare, oua de prepelita, sunca, conopida, mustar, zeama de lamaie, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 1 cutie porumb dulce 1 cutie cu mazare fina 10 oua de prepelita 300 g sunca 1 conopida 1 lingura cu mustar zeama de lamaie patrunjel ulei sare Mod de…
Read more »
Cannelloni cu branza
18 October 2012O reteta savuroasa de Cannelloni cu branza din: cannelloni, ansoa, branza de capra, smantana, oua, cascaval, parmezan si unt. Ingrediente: 500 g cannelloni 100 g ansoa 400 g branza de capra 400 g smantana 2 oua 4 felii de cascaval 100 g parmezan ras 2 linguri cu unt Mod de preparare: Dă brânza pe…
Read more »
Supa de ceapa cu ciuperci
18 October 2012Supa de ceapa cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, smantana, faina, chimen, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g ceapa 500 g ciuperci 250 ml smantana 1 lingura faina 1 lingurita chimen macinat 3 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Curatati ceapa si ciupercile. Taiati ceapa in rondele si ciupercile…
Read more »
Varză albă înăbuşită, cu costită si cimbru
18 October 2012Varză albă înăbuşită, cu costită si cimbru din: supa de pui, costita afumata, varza alba, frunze de cimbru, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 565 ml supă de pui sau de legume 6 felii de costiţă afumată, cu carne şi grăsime 1/2 mână de frunze proaspete de cimbru o varză albă curăţată…
Read more »
Retete savuroase: Cartofi umpluţi
18 October 2012Cartofi umpluţi din: cartofi, usturoi, smantana, dovleac, nuci, miez de nuca, pesmet, masline, patrunjel, ceapa, morcov, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4 cartofi mai mari sau 8 mijlocii 1 capatana de usturoi 300 ml smantana 200 cubulete de dovleac 100 g nuci macinate 50 g miez de nuca intreg 2 linguri pesmet 5 linguri ulei…
Read more »
Tagliatelle cu sos curry
18 October 2012Tagliatelle cu sos curry din: tagliatelle, somon afumat, ceapa, unt, coniac, smantna, curry si sare. Ingrediente: 500 g tagliatelle 200 g somon alb afumat 1 ceapa 2 linguri cu unt 5 linguri cu coniac 400 ml smantana dulce 2 linguri de curry sare Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor…
Read more »
Caracatiţă cu ardei şi sos de soia
18 October 2012Caracatiţă cu ardei şi sos de soia din: caracatita, ardei capia, ceapa, faina, sos de soia, pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g caracatia congelata 4-5 ardei capia mari 1 ceapa 1 linguri de faina 3 linguri de…
Read more »
Paste cu gremolata şi creveţi
18 October 2012Paste cu gremolata şi creveţi din: tagliatelle, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, rucola, ulei de masline extravirgin, unt, creveti si fulgi de ardei iute. Ingrediente: 175 g tagliatelle 1 catel mare de usturoi coaja rasa de la 1 lamaie zeama de la 1/2 lamaie 1 legatura mica de patrunjel 1 mana de rucola 50 ml…
Read more »
Retete de post: Pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde
18 October 2012Pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde din: orez, ceapa verde, ciuperci, rosii, sare, piper, ulei de masline si marar. Ingrediente: o cana de orez integral cu bob lung o legatura de ceapa verde o cana de ciuperci feliate sau o conserva 4 rosii decojite sare si piper, dupa gust o lingura de ulei…
Read more »
Retete zilei: Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata
18 October 2012O reteta savuroasa de Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, zahar brun, oua, ulei vegetal, lapte, crema de branza, unt nesarat, sos caramel, ciocolara neagra si smantana. Ingrediente: 3 căni făină 1 plic praf de copt 1/2 lingurita…
Read more »
Meniu de 1200 de calorii (Dieta)
18 October 2012Mic dejun: 30g musli cu un pahar mic de iaurt natural ½ mar si o cafea fara zahar Gustare: un pahar de fresh de portocale Pranz: peste la gratar cu 200g de paste fierte Gustare: 3-4 caise proaspete Cina: salata verde cu ciuperci la cuptor stropita cu 1 lingurita de ulei de masline si…
Read more »
Salata cu carne de vitel si sfecla
18 October 2012Salata cu carne de vitel si sfecla din: carne de vitel, castraveti marinati, sfecla, telina, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, matat si piper. Ingrediente: 200 g carne de vitel (macra prajita) 2 castraveti marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…
Read more »
Prajitura cu crema de vanilie
18 October 2012Prajitura cu crema de vanilie din: oua, zahar pudra, unt, faina, sare, crema mascarpone, galbenusuri, esenta de vanilie si ornamente de ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 8 oua 8 linguri zahar pudra 8 linguri unt 6 linguri faina alba un praf sare pentru crema: 400 g crema mascarpone 5 galbenusuri 250 g zahar pudra o esenta…
Read more »
Ceafa de porc cu cartofi
18 October 2012O reteta de Ceafa de porc cu cartofi din: ceafa ce porc, usturoi, rozmarin, ceapa rosie, cartofi rosii, piper, sare grunjoasa, vin, boia dulce si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 5-6 catei usturoi rozmarin o ceapa rosie 8-10 cartofi rosii piper macinat sare grunjoasa 150-250 ml vin alb sec o…
Read more »
Dulceata de prune
18 October 2012Dulceata de prune din: prune, zahar, apa si scortisoara. Ingrediente: 2 kilograme de prune 1 cana zahar 1 cana de apa 1 betisor de scortisoara. Mod de preparare: Spala bine prunele, apoi taie-le in jumatate si scoate-le samburii.Taie prunele cubulete . Intr-o cratita amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara. Pune-le sa…
Read more »
Desert: Crema cu fructe
18 October 2012O reteta delicioasa de crema de fructe cu:mango, ou, frisca lichida, gelatina, lamai verzi. Ingrediente: salată de fructe 1 mango 1 albuş 100 g frişcă lichidă 2 foi gelatină albă 2 linguri cu zeamă de lămâi verzi Mod de preparare: Taie mango cubuleţe şi zdrobeşte-l bine. Adaugă zeama de lămâie, frişca şi gelatina înmuiată.…
Read more »
Supa de rosii cu usturoi
18 October 2012O reteta delicioasa de supa cu: rosii, apa, ceapa, morcov, boia dulce, zahar, usturoi. Ingrediente: 11 sos de roşii 1l apă 1 ceapă 1 morcov 1 linguriţă cu boia dulce 1 linguriţă cu zahăr 4-5 căţei cu usturoi Mod de preparare: Curăţă ceapa, tai-o mărunt şi căleşte-o uşor
Lasagna cu carne de vita si masline
18 October 2012O reteta delicioasa de lasagna cu:unt, foi de lasagna, carne de vita, masline, ceapa, usturoi, sos de rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, foi de dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 20 foi de lasagna 2 linguri cu unt 200 g carne tocată de vită 100 g măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 ml sos…
Read more »
Corabioare din vinete
18 October 2012O reteta delicioasa de corabioare din:vinete, ceapa, usturoi, rosii, cascaval, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mai măricele 1 ceapă 5-6 căţei de usturoi 2 roşii 200 g caşcaval ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Spală vinetele şi taie-le pe jumătate, pe lungime. Cu o linguriţă, scoate cu grijă pulpa…
Read more »
Spaghete cu sos aromat
18 October 2012O reteta delicioasa de spaghete cu: unt, sos de rosii, ceapa, ciuperci, masline, piper, ulei de masline. Ingrediente: 250 g spaghete 1 lingură cu unt 500 ml sos de roşii 2 cepe 300 g ciuperci 100 g măsline rondel pătrunjel sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi taie-le felii subţiri. Separat,…
Read more »
Rulouri din omleta
18 October 2012O reteta delicioasa de rulouri cu:omleta, oua, sunca, crema de branza, rucola, rosii, apa minerala, sare, ulei. Ingrediente: 8 ouă 150 g şuncă 100 g cremă de brânză sau brânză topită câteva frunze de rucola sau de salată 8 roşii cât mai mici 3 linguri cu apă minerală sare ulei Mod de preparare: Intr-un castron,…
Read more »
Retete gustoase: Corabioare de ardei
18 October 2012O reteta delicioasa de corabioare din: arde gras, cabanos, cartofi, cascaval, ceapa, ulei. Ingrediente: 6 ardei graşi de diferite culori 2-3cabanoşi 3 cartofi 150 g caşcaval 1 ceapă ulei Mod de preparare: Taie ardeii în jumătăţi, pe lungime, şi îndepărtează cotorul şi seminţele. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă cartofii cubuleţe. După…
Read more »
Minitort aperitiv
18 October 2012O reteta delicioasa de minitort aperitiv din: paine, bacon, castraveti, unt, mustar, sare. Ingrediente: 12 felii de pâine toast 200g bacon 3 castraveţi 100 g unt 2-3 linguri cu muştar sare Mod de preparare: Intr-un castron, freacă untul spumă. Adaugă muştarul şi un praf de sare. Indepărtează coaja de la feliile de pâine, apoi unge-le…
Read more »
Tort cu piersici
18 October 2012O reteta delicioasa de tort cu: piersici, zahar, nuca, oua, faina, ulei, zahar vanilat, sare. Ingrediente: 4 piersici(400 g) 10 linguri zahar 100g nuca Ingrediente blat: 4 oua 200 g zahar 200 g faina 4 linguri cu ulei 2 pliculete cu zahar vanilat sare Mod de preparare: Spală bine piersicile şi taie- le în felii…
Read more »
Merluciu inabusit si cartofi soté
18 October 2012Merluciu inabusit si cartofi soté din: file merluciu, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, piper, patrunjel, capere, otet de vin alb, zahar, cartofi, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4x150g file merluciu ulei de masline extravirgin sare grunjoasa si piper 60g patrunjel, taiat 4 linguri de capere, taiate marunt 1/2 cana otet de vin…
Read more »
Meniu de 1200 de calorii pentru slabit
18 October 2012Mic dejun: ceai sau cafea fara zahar un iaurt mic cu 0%grasime 2 biscuiti integrali Gustare: 2 piersici Pranz: 200g de orez fiert cu legume fierte Gustare: 50g de fragi un pahar de iaurt natural(100ml) Cina: 150g de carne de vita fiarta cu salata asortata
Read more »
Retete gustoase: Salata de dovlecei
18 October 2012O reteta delicioasa de salata de dovlecei cu: vanata, usturoi, smantana, maioneza, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 1 vânătă mică 4-5 căţei de usturoi 100 g smântână câteva linguri cu maioneză sare Mod de preparare: Coace vânătă, curăţ-o, las-o să se scurgă, după care toac-o uşor. Separat, curăţă dovleceii, taie-i cubuleţe şi opăreşte-i în apă cu…
Read more »
Retete de sezon
17 October 2012Retete de sezon: Retete culinare: Conopidă gratinată O reteta de conopida gratinata din: conopida, unt, faina, lapte, branza telemea, nucsoara, crema de branza, sare, piper alb, patrunjel si parmezan. Ingrediente: o conopida mare 150 g unt 2 lingurite faina 400 ml lapte 100 g branza telemea un praf nucsoara 100 g crema de branza sare…
Read more »
Reteta zilei: Salata de conopida cu masline si capere
17 October 2012O reteta delicioasa de Salata de conopida cu masline si capere din: conopida, ulei de masline, usturoi, frunze de patrunjel, masline, capere, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 4 linguri ulei de masline 2 căței de usturoi, tocati 1/4 ceasca frunze de patrunjel tocat măsline Kalamata tocate 3…
Read more »
Salată de sfeclă cu sos de usturoi
17 October 2012Salată de sfeclă cu sos de usturoi din: sfecla, usturoi, ulei de masline, smantana, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 kg sfecle mici 1 capatana de usturoi 4 linguri ulei de masline 250 ml smantana sare piper chimen proaspat macinat Mod de preparare: Spălaţi sfeclele şi puneţi-le într-o tavă, la cuptor, să se coacă.…
Read more »
Ghiveci de toamna
17 October 2012O reteta gustoasa de Ghiveci de toamna din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, morcov, gogonele, telina, pesmet, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei mai mici 4 ardei grasi (verde, galben, rosu, portocaliu) 2 cepe 1 morcov 4 gogonele 1 telina 4 linguri pesmet 5 linguri ulei de masline sare piper Mod de…
Read more »
Varză roşie călită cu mere, costită si otet balsamic
17 October 2012Varză roşie călită cu mere, costită si otet balsamic din: ulei de masline, costita afumata, seminte de fenicul, ceapa, mere, varza rosie, sare de mare, piper, otet balsamic, unt si patrunjel. Ingrediente: ulei de măsline 250 g costiţă afumată, cu carne şi grăsime, tăiată felii subţiri o linguriţă de seminţe de fenicul zdrobite o ceapă…
Read more »
Copane aromate
17 October 2012O reteta delicioasa de Copane aromate din: copane de pui, sare, piper, boia iute, zahar, unt, otet balsamic, ulei de masline, cartofi, iaurt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 10-12 copane de pui sare piper o lingurita boia iute o lingurita zahar 50 g unt 2 lingurite otet balsamic ulei de masline 4 cartofi 250…
Read more »
Sote de conopida cu morcovi
17 October 2012O reteta gustoasa de Sote de conopida cu morcovi din: conopida, morcovi, unt, supa de legume, vin, patrunjel, boia si sare. Ingrediente: 1 conopida 4 morcovi 2 linguri cu unt 1 ceascuta cu supa de legume 3 linguri cu vin alb 1 legatura de patrunjel boia sare Mod de preparare: Curăţă morcovii, taie-i rondele…
Read more »
Tagliatelle cu ton
17 October 2012O reteta savuroasa de Tagliatelle cu ton din: tagliatelle, ton, rosii, usturoi, vin, ulei, menta si sare. Ingrediente: 500 g tagliatelle 500 g ton 4 rosii 4 catei de usturoi 100 ml vin alb ulei menta sare Mod de preparare: Pune la fiert pastele în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de cutie.între timp,…
Read more »
Panna cotta pe pat de ciocolata
17 October 2012Panna cotta pe pat de ciocolata din: frisca, vanilie, sare, zahar, gelatina, crema de whisky, ciocolata cu lapte si menta. Ingrediente: 600 ml frisca lichida o pastaie de vanilie un praf sare 6 linguri zahar pudra 5 foi gelatina pentru sos: 50 g unt 10 ml crema de whisky 4 linguri frisca 150 g ciocolata…
Read more »
Tartă cu brânză de capră, ceapă verde şi alune de pădure
17 October 2012Tartă cu brânză de capră, ceapă verde şi alune de pădure din: foi de palcinta, ulei de masline, ceapa verde, usturoi, mustar dijon, smantana, oua, branza de capra si alune de padure. Ingrediente: 4 foi de placinta mari 3 linguri ulei de masline 9 fire groase de
Ciorba de cartofi cu carnati afumati
17 October 2012O reteta gustoasa de Ciorba de cartofi cu carnati afumati din: cartofi, ceapa rosie, ardei, rosii, morcovi, ulei de masline, piper, sare, patrunjel, carnati afumati si susan. Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe rosii 2 ardei un kg rosii un morcov 2 lingurite ulei de masline piper sare o legatura patrunjel 2 carnati afumati 50 g…
Read more »
Tortiglioni cu pui si spanac
17 October 2012Tortiglioni cu pui si spanac din: tortiglioni, spanac, piept de pui, rosii cherry, ceapa, sos de soia, ulei si sare. Ingrediente: 500 g tortiglioni 200 g spanac proaspat 300 g piept de pui 300 g rosii cherry 1 ceapa 1 linguri cu sos de soia ulei sare Mod de preparare: Toacă fin ceapa şi…
Read more »
Fursecuri cu dulceata
17 October 2012Fursecuri cu dulceata din: unt, galbenusuri, zahar pudra, faina, sare, esenta de vanilie, nuca, praf de copt, dulceata si zahar pudra. Ingrediente: 275 g unt 4 galbenusuri 250 g zahar pudra 350 g faina un praf sare esenta de vanilie 100 g nuca macinata o lingurita praf de copt dulceata zahar pudra pentru ornat …
Read more »
Muschi de vita cu cuscus
17 October 2012Muschi de vita cu cuscus din: muschi de vita, sare, piper, salvie, vin rosu, miere, unt, ulei de masline, ardei capia, morcovi, dovlecei, cuscus si supa. Ingrediente: 800 g muschi de vita sare piper salvie uscata si macinata 100 ml vin rosu sec o lingura miere 100 g unt 2-3 linguri ulei de masline 3…
Read more »
Pulpa de porc cu piure
17 October 2012O reteta de pulpa de porc cu piure din: pulpa de porc, usturoi, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, vin, miere, pesmet, cartofi, unt, lapte si sos de rosii. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6-8 catei usturoi sare piper macinat 2-3 crengute rozmarin 3-4 lingurite ulei de masline 250 ml vin alb o lingurita…
Read more »
Salata calda cu halloumi, naut si lime
17 October 2012O reteta savuroasa de Salata calda cu halloumi, naut si lime din: fasole verde, naut, zeama si coaja de lime, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, ardei copti, rosii cherry, rucola, patrunjel si branza hallomi. Ingrediente: 100 g fasole verde 1 conserva de 400 g cu naut, scurs si clatit zeama si coaja rasa de…
Read more »
Foitaj cu rosii si branza
17 October 2012Foitaj cu rosii si branza din: aluat, rosii cherry, branza telemea, mustar de dijon, cimbru, ulei de masline si piper. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 400 g rosii cherry 200 g branza telemea 2 lingurite mustar de Dijon cimbru uscat si macint 2-3 lingurite ulei de masline piper Mod de preparare: Se taie brânza…
Read more »
Reteta zilei: Sarmale delicioase
17 October 2012O reteta savuroasa si gustoasa de Sarmale delicioase din: varza, carne de vita, orez, ceapa, marar, ou, bors, sos de rosii, rosii, suc de lamaie, zahar brun, pasta de tomate, boia de ardei, usturoi, ienibahar, supa de pui, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mare verde 500 g carne de vită 1 ceasca de orez…
Read more »
Retete gustoase: Conopidă pane
17 October 2012O reteta de conopida pane din: conopida, pesmet, unt, oua, sare, piper, alune de padure, usturoi, ulei si patrunjel. Ingrediente: o conopida medie 300 g pesmet 100 g unt 4 oua sare piper macinat 100 g alune de padure macinate 6 catei de usturoi ulei pentru prajit o legatura patrunjel Mod de preparare: Se…
Read more »
Varză de Savoia cu sos Worcestershire
17 October 2012O reteta simpla si delicioasa de Varză de Savoia cu sos Worcestershire din: varza de savoia, ulei de masline, sos worcestershire, sare de mare, piper si unt. Ingrediente: o varză mare de Savoia ulei de măsline 115 ml sos Worcestershire sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 2 cubuleţe de unt Mod de…
Read more »
Plăcintă cu somon şi orez aromat
17 October 2012Plăcintă cu somon şi orez aromat din: oua, orez basmati, smantana, patrunjel, capere, ceapa verde, somon afumat, ardei copti, faina, aluat si cartofi. Ingrediente: 3 oua medii, 1 batut 250 g orez basmati prefiert 3 linguri de smantana pentru gatit 1 legatura mica de patrunjel, tocat 1 1/2 lingurita de capere, clatite si tocate 4…
Read more »
Ciorbă de peşte cu smântână
17 October 2012Ciorbă de peşte cu smântână din: file de peste, morcovi, ceapa rosie, galbenusuri, smantana, otet si sare. Ingrediente: 400 g file de peste (macrou, crap, caras, biban, merluciu) 2 morcovi 1 ceapa rosie 4 galbenusuri 300 ml smantana 50 ml otet sare Mod de preparare: Curatati ceapa si morcovul, spalati-le si taiati ceapa marunt…
Read more »
Turnulete cu legume coapte
17 October 2012Turnulete cu legume coapte din: vinete, dovlecei, ceapa rosie, rosii, sare, piper, ulei de masline, suc de rosii, busuioc si marar. Ingrediente: 2 vinete medii 2-3 dovlecei 2 cepe rosii 4 rosii sare piper negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 300-400 ml suc de rosii cimbru si busuioc verde o legatura marar Mod…
Read more »
Minitarte cu conopidă
17 October 2012Minitarte cu conopidă din: aluat, conopida, patrunjel, ceapa verde, sare, piper, branza, zeama de lamaie, otet balsamic, oua, unt si nucsoara. Ingrediente: un pachet aluat foitaj o conopidă mică o legătură pătrunjel o legătură ceapă verde sare piper negru măcinat 150 g brânză zeama de la o lămâie o linguriţă oţet balsamic 4 ouă 100…
Read more »
Prajitura cu gris
17 October 2012O reteta gustoasa de Prajitura cu gris din: gris, zahar, fulgi de cocos, praf de copt, unt, smantana, iaurt, fistic, esenta de vanilie si zeama de lamaie. Ingrediente: blat: 500 g gris 200 g zahar 50 g fulgi de cocos 1 lingurita praf de copt 50 g unt 200 g smantana dulce 200 g iaurt…
Read more »
Musaca cu piure de cartofi
17 October 2012Musaca cu piure de cartofi din: cartofi, unt, lapte, carne tocata, ceapa, ulei, rosii, pasta de tomate, cimbru, branza topita, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g unt 100 ml lapte 700 g carne tocata 1 ceapa mare 50 ml ulei 3 rosii 1 lingura pasta de tomate 1 lingurita cimbru uscat 6…
Read more »
Despre varza
17 October 2012Varza este o legumă care a fost cultivată şi consumată în întreaga lume încă din zorii omenirii. Se prezintă sub cele mai diverse forme, mărimi şi culori, iar în fiecare sezon se găsesc alte sortimente. Varza nu este socotită chiar cea mai grozavă legumă. Nu are o reputaţie prea bună fiindcă mulţi dintre noi îşi…
Read more »
Pere în coşuleţe de foitaj
17 October 2012O reteta savuroasa de Pere în coşuleţe de foitaj din: pere, zahar, coaja si zeama de lamaie, scortisoara, baton de vanilie, aluat, ou, menta, frisca si branza mascarpone. Ingrediente: 6 pere medii 200 g zahar coaja si zeama de la o lamaie scortisoara baton de vanilie 2 linguri coniac pentru cosulete: 500 g aluat frantuzesc…
Read more »
Mancarica de conopida
17 October 2012Mancarica de conopidadin: conopida, ceapa rosie, ardei capia, gogosar, ardei verde, rosii, sare, patrunjel, piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: o conopida mare 2 cepe rosii 2 ardei capia un gogosar un ardei verde 4 rosii sare patrunjel piper negru macinat 2-3 catei de usturoi 3-4 lingurite ulei de masline Mod de preparare:…
Read more »
Tagliatele cu pui si rosii
17 October 2012O reteta gustoasa de Tagliatele cu pui si rosii din: tagliatele, unt, sare, piper, usturoi, piept de pui, rosii cherry, cimbru, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 400 g tagliatele 50 g unt sare piper negru macinat 4-5 catei usturoi 400 g piept de pui 8 rosii cherry cimbru verde s
Tort cu pere si zahăr ars
17 October 2012Tort cu pere si zahăr ars din: oua, unt, zahar pudra, sare, zahar vanilat, faina, pere, lapte, oua, esenta de vanilie, lichior de migdale, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 5 linguri unt topit 5 linguri zahar pudra un praf sare un plic zahar vanilat 5 linguri faina pentru…
Read more »
Chiftele crocante de peste
17 October 2012O reteta de chiftele crocante de peste din: peste, cartofi, ceapa, usturoi, coriandru, busuioc, galbenus de ou, faina, sare, piper, oua, firimituri de paine, ulei de masline, ceapa murata si chutney de rosii. Ingrediente: 400 g peste alb, taiat 3 cartofi, fierti si zdrobiti 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati o mana de…
Read more »
Brioşe cu pere
17 October 2012O reteta gustoasa de Brioşe cu pere din: oua, unt, sare, nuci, faina, zahar vanilat, esenta de vanilie, zahar, pere, apa, lichior de portocala si zeama de lamaie . Ingrediente: 4 oua 200 g unt un praf sare 100 g nuci macinate 3 linguri faina un plic zahar vanilat esenta de vanilie 150 g zahar…
Read more »
Legume de toamna la cuptor
17 October 2012O reteta delicioasa de Legume de toamna la cuptor din: dovleac, cartofi, ceapa rosie, morcovi, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 dovleac taiat in cubulete 1 kg cartofi rosii taiati in sferturi 400 grame ceapa rosie taiata in sferturi 400 grame morcovi taiati pe lungime 4 catei de usturoi 30 ml ulei…
Read more »
Retete culinare: Conopidă gratinată
16 October 2012O reteta de conopida gratinata din: conopida, unt, faina, lapte, branza telemea, nucsoara, crema de branza, sare, piper alb, patrunjel si parmezan. Ingrediente: o conopida mare 150 g unt 2 lingurite faina 400 ml lapte 100 g branza telemea un praf nucsoara 100 g crema de branza sare piper alb macinat o legatura patrunjel parmezan…
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de legume pe pat de orez brun
16 October 2012O reteta savuroasa de Mancarica de legume pe pat de orez brun din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, fasole, sare, piper, piper cayenne, orez brun si branza cheddar. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline sau ulei vegetal 1 ceapa, tocata 2 căței de usturoi, tocati 3 dovlecei medii, tăiati în bucăți 1…
Read more »
Peste pe pat de legume (cod)
16 October 2012Peste pe pat de legume din: file de cod, sare grunjoasa, piper, zeama de lamaie, dovlecei, ardei, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, miere si chivas. Ingrediente: 8 bucati file de cod sare grunjoasa piper negru macinat zeama de la 1-2 lamai 2-3 dovlecei cu coaja verde 3-4 ardei culori diferite 3-4 catei usturoi 3-4…
Read more »
Ciorba de dovlecei
16 October 2012O reteta de ciorba de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei, morcovi, patrunjel, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 2 cepe 2 ardei 2 morcovi o legatura patrunjel o legatura marar zeama de la o lamaie 2-3 lingurite ulei de masline sare piper negru Mod de preparare: Se spală…
Read more »
Frigarui aromate
16 October 2012O reteta delicioasa de Frigarui aromate din: fleica de porc, ceapa, chilli, boia dulce, boia iute, zahar, sare, coniac, piper, coriandru si ulei de masline. Ingrediente: 500 g fleica de porc o ceapa un praf chilli o lingurita boia dulce o lingurita boia iute o lingura zahar sare 1-2 linguri coniac piper negru macinat coriandru…
Read more »
Rulada delicioasa cu ciocolata
16 October 2012Rulada delicioasa cu ciocolata din: oua, zahar pudra, unt, sare, zahar vanilat, faina, ciocolata cu lapte, cacao, frisca si sare. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 3 linguri zahar pudra 4 linguri unt topit un praf sare un plic zahar vanilat 3 linguri rase de faina pentru crema: 200 g ciocolata cu lapte 2 linguri cacao…
Read more »
Somon cu broccoli la tavă
16 October 2012Somon cu broccoli la tavă din: fileuri de somon, broccoli, zeama de lamaie, lamaie, ceapa verde si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon, cu piele 1 capatana de broccoli, rupta in buchetele zeama de la 1/2 lamaie 1/2 lamaie taiata sferturi 1 legatura mica de ceapa verde, feliata 2 linguri sos de soia…
Read more »
Fasole batuta cu kaiser
16 October 2012Fasole batuta cu kaiser din: fasole, sare, piper, usturoi, ulei de floarea soarelui, boia dulce, otet balsamic, miere, cimbru, gogosari murati si kaiser. Ingrediente: 500 g fasole alba uscata sare piper negru macinat o capatana de usturoi 100 ml ulei de floarea soarelui pentru ornat: boia dulce 1-2 linguri otet balsamic 1-2 linguri miere cimbru…
Read more »
Pulpa de vitel marinata
16 October 2012O reteta de pulpa de vitel marinata din: pulpa de vitel, miere, coaja de lamaie, sare, salvie, piper, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de masline, whisky, rucola, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel o lingura miere coaja de la o lamaie sare 2-3 frunze salvie piper o ceapa rosie 2-3…
Read more »
Pui marocan cu ghimbir
16 October 2012O reteta magica de Pui marocan cu ghimbir din: piept de pui, ulei, ceapa, rosii, ghimbir, usturoi, turmeric, chimion, coriandru, scortisoara, dovleac, supa de pui, zahar brun, otet de vin rosu, cirese, sare, piper, coaja de lamaie, frunze de menta, feta, cuscus si iaurt. Ingrediente: 4 piepti de pui, dezosati si fara piele 3 linguri…
Read more »
Varză cu costiţă afumată
16 October 2012O reteta gustoasa de Varză cu costiţă afumată din: costita afumata, varza, ceapa, ardei capia, sare, piper, chilli, ulei de floarea soarelui, boia dulce si pasta de tomate. Ingrediente: 1 kg costita afumata 2 verze mici 2 cepe albe sau rosii un ardei capia sare piper negru macinat o lingurita chilli 30-40 ml ulei de…
Read more »
Aripioare cu legume si sos
16 October 2012O reteta savuroasa de Aripioare cu legume si sos din: aripioare de pui, sare, susan, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui, fasole, dovlecel, morcovi, unt, sare de mare, nucsoara, piper, faina si lapte. Ingrediente: 8-12 aripioare de pui sare 50 g susan 2-3 catei de usturoi piper 30 ml ulei de floarea soarelui 200 g…
Read more »
Supă de legume cu găluşte
16 October 2012Supă de legume cu găluşte din: ceapa, usturoi, ardei, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, sare, piper, ulei de masline, oua si gris. Ingrediente: 1-2 cepe 2 catei de usturoi 2 ardei 2 morcovi o radacina de patrunjel o radacina telina un pastarnac mic sare piper negru macinat 1-2 linguri ulei de masline o legatura patrunjel pentru…
Read more »
Ravioli cu tomate
16 October 2012O reteta delicioasa de ravioli cu:ulei, ardei, usturoi, rosii, ceapa, pasta de tomate, verdeturi, parmezan. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 ardei mijlocii, tăiaţi felii 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 cană de roşii tăiate o ceapă dulce 2 linguri de pastă de tomate 1/2 de lingură de verdeţuri 500 g ravioli cu brânză sau…
Read more »
Spaghete cu mazare si rosii
16 October 2012O reteta delicioasa de spaghete cu: usturoi, ulei, busuioc, patrunjel verde, rosii, sare, piper, mazare, branza telemea. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei 1/2 legătură busuioc 1/2 legătură pătrunjel verde 500 g roşii mici şi alungite sare piper 400 g spaghete 150 g mazăre congelată 150 g brânză telemea Mod de preparare: Se…
Read more »
Pasta de peste afumat
16 October 2012O reteta delicioasa de pasta din:peste afumat, ceapa, mar, unt, ulei, sare. Ingrediente: 200-300 g peşte afumat 2 cepe potrivite 1 măr 100 g unt 1 lămâie ulei sare Mod de preparare: Trece fileurile prin felii de pâine. Pune amestecul de peşte maşina de tocat de două, trei ori, împ