duminică, 9 decembrie 2012

Retete de Craciun #30


Retete de Craciun:

Aripioare pane in aluat de bere si garnitura de orez

30 September 2012
Aripioare_pane_in_aluat_de_bere_si_garnitura_de_orez
Aripioare pane in aluat de bere si garnitura de orez din: aripioare de pui, oua, faina, bere, sare, piper, ulei, orez, ardei gras, ceapa rosie si ciuperci. Ingrediente: 6 aripioare de pui doua oua 4-5 linguri faina 250 ml bere sare piper pentru prajire 250 ml ulei pentru granitura: 100 g orez un ardei gras…
Read more »

File de somon cu garnitură de roşii si dovlecei

30 September 2012
Retete_1
File de somon cu garnitură de roşii si dovlecei din: fileuri de somon, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, dovlecei, usturoi, rosii si cimbru verde. Ingrediente: 4 fileuri de somon (somn sau cod) sucul de la o lamaie mica 2 linguri ulei de masline sare si piper pentru garnitura de legume: 2 dovlecei…
Read more »

Aspic de fructe de padure cu vin

30 September 2012
Aspic_de_fructe_de_padure_cu_vin
O reteta de aspic de fructe de padure cu vin din: fructe de padure, vin, foi de gelatina, zahar, menta, zahar si frisca. Ingrediente: 400 g amestec de fructe de padure 300 ml de vin de desert 4 foi de gelatina 200 g zahar 15 g de menta proaspata 150 g zahar frisca si fruze…
Read more »

Supa cu sparanghel

29 September 2012
Supa_cu_sparanghel.png
O reteta delicioasa de supa cu:sparanghel, ardei gras, rosii, ardei iute, usturoi, ulei de masline, masline, morcov, cartofi, fasole verde, sare, piper, patrunjel, smantana, paine. Ingrediente: 200 g sparanghel doi ardei graşi 3 roşii, un ardei iute un căţel de usturoi 75 ml ulei de măsline un morcov un cartof 100 g fasole verde sare…
Read more »

Ruladă de biscuiţi cu rodii

29 September 2012
Rulada_-de_-biscuiti_-cu_-rodii.png
O reteta delicioasa de rulada cu:biscuiti, cacao, unt, zahar pudra, lapte, rom, rodie, menta, rahat, sos de vanilie, fructe de sezon. Ingrediente: un kilogram de biscuiţi 100 g cacao 250 g unt 150 g zahăr pudră 250 ml lapte dulce o lingură cu rom o rodie 100 g migdale o lingură cu menta tocată 200…
Read more »

Vinete cu legume şi kaizer

29 September 2012
Vinete_-cu_-legume_-si_-kaizer.png
O reteta delicioasa de vinete cu:ardei capia, ceapa, ardei gras, rosii, kaizer, salata verde, ulei, cartofi. Ingrediente: 4 vinete doi ardei capia o ceapă albă un ardei gras verde 3 roşii 300 g kaizer o salată verde ulei de floarea-soarelui legume de sezon cartofi Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie în câte trei…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu orez şi legume

29 September 2012
Dovlecei_-umpluti_-cu-_orez_-si_-legume.png
O reteta delicioasa de dovlecei cu:orez, fasole verde, fasole rosie, porumb, ceapa, dovlecei, ulei, sare, piper, rosii, patrunjel. Ingrediente: 100 g orez 100 g fasole verde o conservă fasole roşie 100 g boabe de porumb o ceapă 4 dovlecei 100 ml ulei de floarea- soarelui sare piper roşii pătrunjel Mod de preparare: Dovleceii se spală,…
Read more »

Cod cu linte Puy

28 September 2012
Cod_cu_linte_Puy_11
Aceasta este o combinaţie de peşte cu o garnitură care în mod tradiţional se asociază cu alte tipuri de carne. Textura fermă a cărnii de cod este bine pusă în valoare de stratul de linte Puy peste care se pune peştele. O varianta: codul este fiert în apă cu suc de lămâie, iar lintea trebuie…
Read more »

Carne de vită feliată cu cremă de trufe

28 September 2012
Carne_de_vita_feliata_cu_crema_de_trufe
O reteta de carne de vita feliata cu crema de trufe din: antricot de vita, crema de trufe, smantana, sare, piper, frunze de rucola, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg antricot de vita 300 g crema de trufe 4 linguri smantana de gatit sare piper 2 maini frunze de rucola 80 g de…
Read more »

Supă de creveţi

28 September 2012
Supa_de_creveti
O reteta de supa de creveti din: creveti, ceapa, morcov, cartof, ardei iute, ardei gras, vin, rom, smantnan, ulei si sare. Ingrediente: 300 g creveti decorticati 1 ceapa 1 morcov 1 cartof dulce 2 ardei iuti 1 ardei gras rosu 50 ml vin alb 30 ml rom 200 ml smantana de gatit ulei sare  …
Read more »

Pere umplute cu nucă

28 September 2012
Pere_umplute_cu_nuca
O reteta de pere umplute cu nuca din: pere, nuca, miere, unt si scortisoara. Ingrediente: 6 pere 2 linguri cu nuca pisata 3 linguri cu miere 1 lingurita cu unt scortisoara   Mod de preparare: Spală perele şi taie-le în jumătăţi, pe lung. Cu o linguriţă, scoate partea cu seminţe, în- depărtează-le cu vârful unui…
Read more »

Cartofii cu rozmarin si sare cu aromă de lămâie

28 September 2012
Cartofii_cu_rozmarin_si_sare_cu_aroma_de_lamâie
Cartofii cu rozmarin si sare cu aromă de lămâie din: coaja de lamaie, sare de mare, ulei de floarea soarelui, cartofi si rozmarin. Ingrediente: coaja rasa de la o lamaie 4 linguri de sare de mare ulei de floarea soarelui 800 g cartofi, curatati si taiati betisoare fine frunzele de la cateva fire de rozmarin…
Read more »

Cocktail The Day After

28 September 2012
Cocktail_The_Day_After
O reteta simpla de Cocktail The Day After din: galbenus, supa de carne, zeama de lamaie, votca, sare si piper. Ingrediente: 1 galbenus 16 cl Consomme double (supa de carne) 0,5 cl zeama proaspata de lamaie 2 cl votca sare piper   Mod de preparare: Preparam supa de carne, mixam cu votca si cu zeama…
Read more »

Chiftele de porumb

28 September 2012
Chiftele_de_porumb
O reteta de chiftele de porumb din: boabe de porumb, oua, faina, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe de porumb (din conserva) 2 oua 2 linguri faina 1 1/2 lingurita zahar 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper   Mod de preparare: Amesteci găl­benuşurile cu sarea, zahărul, piperul, porumbul şi făina, după care adaugi…
Read more »

Frigarui de vita si pui

28 September 2012
Frigarui_de_vita_si_pui
O frigarui de vita si pui din: piept de pui, muschi de vita, ardei grasi, sos de soia, otet balsamic, usturoi, ulei, cimbru, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 piept mare de pui 500 g muschi de vita 2 ardei grasi vezi 2 ardei grasi rosii 1 lingura cu sos de soia 1 lingura…
Read more »

Carnati cu bere si ardei

28 September 2012
Carnati_cu_bere_si_ardei
O reteta de carnati cu bere si ardei din: ulei de masline, carnati, ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, bere, pasta de tomate, oregano, sare si piper. Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline 1 kg carnati proaspeti 3 ardei grasi rosii 2 ardei ardei grasi verzi 2 cepe rosii mari 3 catei de usturoi 1…
Read more »

Mancare chinezeasca

28 September 2012
Retete_1
O reteta de mancare chinezeasca din: piept de pui, ceapa, morcov, ciuperci, boabe de porumb, sare, piper, boia iute, curry, orez si ulei. Ingrediente: 1 kg piept de pui 500 g ceapa sau praz 500 g morcov 500 g ciuperci 500 g boabe de porumb dulce (conserva) sare piper boia iute curry 1/2 cana orez…
Read more »

Desert cu pepene galben si branza

28 September 2012
Desert cu pepene galben si branza
Desert cu pepene galben si branza din: pepene galben, branza, frunze de menta si lichior de fructe. Ingrediente:  1 pepene galben 200 g branza fina (Gouda) frunze de menta 4 linguri lichior de fructe   Mod de preparare: Speli şi tai pepenele galben în două şi înlături seminţele. Scobeşti pepenele cu o lingură şi pui…
Read more »

Supă de rădăcinoase

28 September 2012
Supa_de_radacinoase
O reteta de supa de radacinoase din: ceapa, morcovi, cartofi, telina, gulie, usturoi, smantana, ou, ulei si sare. Pentru un gust fin şi surprinzător, adaugă puţină coajă rasă şi zeama de la două portocale mari. Ingrediente: 1 ceapa 4 morcovi 2 cartofi 1 telina 1 gulie 2 catei de usturoi 200 ml smantana 1 ou…
Read more »

Harissa de ardei iuţi şi roşii

28 September 2012
Harissa_de_ardei_iuti_si_rosii
O reteta de harissa de ardei iuti si rosii din: seminte de chimen, seminte de coriandru, seminte de chimion, ulei de masline, usturoi, paparika afumata, rosii, ardei iute si apa de trandafir. Ingediente: cate 1 lingurita seminte de chimen si de coriandru 1/2 lingurita seminte de c

Piatto mediterraneo

28 September 2012
Piatto_-mediterraneo.png
O reteta delicioasa de piatto mediterraneo cu: creveti, rosii uscate, rosii cherry, usturoi, vin alb, ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 1 pachet de 500g de creveţi black tiger în coajă, fără cap 100-150g de roşii uscate la soare, în ulei (pomodori secchi) 2 ciorchini de roşii cherry măsline negre 1…
Read more »

Reteta zilei: Salata cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmezan

28 September 2012
Salata_cu_legume_la_gratar_cu_dressing_de_otet_balsamic_si_parmezan _2
Salata cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmesan din: dovlecei, sparanghel, ardei grasi, spanac, parmezan, ulei de masline, sare, piper, ulei de masline, canola, otet balsamic, miere, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei tăiati 1 buchet sparanghel 2 ardei grasi Spanac proaspat 3/4 cana parmezan ras 1/4 ulei de măsline 1…
Read more »

Ciolan cu bere

28 September 2012
Retete_3
O reteta de ciolan cu bere din: ciolan, ceapa, usturoi, supa de carne, sare, piper, untura si bere. Ingrediente: 1-2 ciolan crud de porc (partea mai carnoasa) 7-8 cepe 3-4 catei de usturoi circa 1,5 l supa de carne sare piper macinat 5-6 linguri de untura 1 sticla bere blonda (0,5 l)   Mod de…
Read more »

Tagliatelle picante

28 September 2012
Tagliatelle_picante
O reteta de tagliatelle picante din: tagliatelle, ulei de masline, rosii, unt, ulei, ceapa, oregano, capere, sare si ardei iute. Ingrediente: 400 g tagliatelle (paste) 100 ml ulei de masline 500 g rosii 50 g unt 2 linguri ulei 1 ceapa oregano 50 g capere sare ardei iute   Mod de preparare: Pui într-o cratiţă…
Read more »

Tocanita de vita cu bere

28 September 2012
Tocanita_de_vita_cu_bere
O reteta de tocanita de vita cu bere din: carne de vita, ceapa, cartofi, cartofi, ardei capia, morcovi, ciuperci, rosii in suc, ulei, usturoi, amidon, bere neagra si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 ceapa 4 cartofi potriviti 1 ardei capia 2 morcovi 300 g ciuperci 1 cutie de rosii in suc propriu…
Read more »

Friptura mediteraneana

28 September 2012
Friptura_mediteraneana
O reteta de Friptura mediteraneana din: carne de vitel, ulei de masline, rosii, ardei grasi, masline, vin rosu, usturoi, busuioc, cimbru, oregano si bulion. Ingrediente: 500 g carne de vitel fara os 4 linguri ulei de masline 2 rosii 2 ardei grasi 100 g masline negre fara samburi, taiate grosier 50 ml vin rosu 2…
Read more »

Pui la cuptor umplut cu ficatei

28 September 2012
Pui_la_cuptor_umplut_cu_ficatei
O reteta de pui la cuptor umplut cu ficatei din: pui, ficatei de pasare, kaizer, cascaval, condimente, piper, cimbru, ulei si apa. Ingrediente: 1 pui de casa intreg 300 g ficatei de pasare 200 g kaizer 100 g cascaval 1 1/2 lingurita condimente piper cimbru ulei 1 pahar de apa   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Casata

28 September 2012
Casata
Casata din: caise, piersici, nectarine, zahar vanilat, vin alb, miere de albine, coaja de lamaie, frisca, gelatina si ciocolata. Ingrediente: 5-6 caise 3 piersici 4 nectarine 2 pachetele zahar vanilat 100 ml vin alb 2 linguri miere de albine zeama si coaja unei lamai 250 ml frisca 6 foi de gelatina pentru decor: 150 g…
Read more »

Retete culinare: Lasagna cu legume

28 September 2012
Lasagna_cu_legume
O reteta de lasagna cu legume din: foi de lasagna, vanata, dovlecei, ceapa, ardei, usturoi, usturoi, lapte, sos de soia, cascaval, piper si sare. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 1 vanata 2 dovlecei 1 ceapa 2 rosii 1 ardei rosu 1 ardei verde 2 catei de usturoi 1 ceasca de lapte 2 linguri cu…
Read more »

Carpaccio de caracatiţă

28 September 2012
Carpaccio_de_caracatita
Carpaccio de caracatiţă din: anason, morcovi, telina, praz, sos de soia, ghimbir, caracatita, cardamom, salata, zeama de lamaie, ceapa rosie, capere, ulei de masline si seminte de susan. Ingrediente: 4 bucăți anason stelat 2 mor­­covi rași mare 2 tulpini de țelină tocate mare 2 fire de praz tocate mare 1 ceașcă sos de soia 1…
Read more »

Punci de suc de struguri

28 September 2012
Punci_de_suc_de_struguri
Punci de suc de struguri din: vin de bordeaux, struguri rosii, frunza de dafin, cuisoare si zahar candel. Ingrediente: 1/4 l vin Bordeaux 1/4 l suc de struguri rosii 1 frunza de dafin 1 cuisoare zahar candel   Mod de preparare: Fierbem vinul rosu cu sucul de struguri rosii. Adaugam frunza de dafin si cuisoare,…
Read more »

Risotto la cuptor cu ardei gras

28 September 2012
Risotto_la_cuptor_cu_ardei_gras
O reteta de Risotto la cuptor cu ardei gras din: ulei, ceapa, orez, vin, rosii, ardei, supa de legume, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 1 lingura cu ulei 1 ceapa, taiata marunt 300 g orez 100 ml de vin alba (optional, sau poti adauga mai multa supa) 400 g rosii tocate din conserve 200 g ardei…
Read more »

Bruschette

28 September 2012
Bruschette.png
O reteta delicioasa de bruschette cu:fasole pastai, masline verzi, ansoa, paine, ulei de masline. Ingrediente: fasole păstăi măsline verzi anşoa baghetă de pâine ulei de măsline Mod de preparare: Păstăile se fierb în apa cu sare timp de aproximativ 5 minute, se iau de pe foc şi imediat se spală cu apă rece, iar apoi…
Read more »

Retete gustoase: Budinca

28 September 2012
Budinca.png
O reteta delicioasa de budinca cu:arpacas, nuca, fructe uscate, miere, lapte, nuca de cocos. Ingrediente: 2 câni de arpacaş, fiert şi răcit 2 pumni miez de nucă, rupt în bucăţele 100 g de fructe uscate (eu am folosit un amestec de smochine, curmale şi caise) 1-2 linguri miere lapte nuca de cocos deshidratată, pentru servit…
Read more »

Rulouri de prosciutto cu sparanghel

28 September 2012
Rulouri_-de_-prosciutto_-cu_-sparanchel.png
O reteta delicioasa de rulouri cu: prosciutto, sparanghel, parmezan, smantana, faina, unt, lapte, sare. Ingrediente: sparanghel proaspăt prosciutto feliat parmezan smântână făină unt lapte sare Mod de preparare: Se prepară sosul bechamel astfel: se topeşte untul şi peste se presară făina, cu atenţie pentru a nu forma cocoloaşe, se adaugă uşor laptele încălzit şi peste…
Read more »

Retete internationale: Pui tandoori

28 September 2012
Pui_-tandoori.png
O reteta delicioasa de pui cu:iaurt, ardei iute, coriandru, chimion, pasta de usturoi, ghimbir, mustar, lamaie, unt, sare. Ingrediente: 500 g pulpe de pui 200 ml iaurt câte o lingură de ardei iute pudră coriandru chimion pastă de usturoi şi de ghimbir câte o jumătate de lingură cu muştar şi garam maşala o lămâie unt…
Read more »

Avocado cu tabbouleh

28 September 2012
Avocado_cu-_tabbouleh.png
O reteta delicioasa de avocado cu:ceapa, rosie, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado 1/2 ceapă, tocată mărunt 1 roşie 1 legătură de pătrunjel, tocată 1/2lingură ulei de măsline zeama de la 1/2 lămâie sare piper Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate, apoi i se înlătură sâmburele. Roşia…
Read more »

Retete culinare: Orez cu legume

28 September 2012
Orez_cu_legume.png
O reteta delicioasa de orez cu: conopida, cartofi, mazare, ceapa, cardamon, pudra de ardei iute, scortisoara, cuisoare, ulei, sare. Ingrediente: 200 g bucheţele de conopidă doi cartofi mici 100 g mazăre o cană de orez şi una de apă o ceapă o linguriţă cu pudră de cardamom o jumătate de linguriţă cu pudră de ardei…
Read more »

Pui cu unt

28 September 2012
Pui_cu_unt.png
O reteta delicioasa de pui cu: ceapa, rosii, caju, migdale, ardei iute, unt, ghimbir, usturoi, scortisoara, curcuma. Ingrediente: 700 g carne de pui o ceapă 150 g roşii 100 g caju 100 g migdale doi ardei iuţi 3 linguri cu unt câte o linguriţă cu pastă de ghimbir şi usturoi un beţişor de scorţişoară un…
Read more »

Minipizza cu smochine, prosciutto si mozzarella

27 September 2012
Minipizza_cu_smochine_prosciutto_si_mozzarella
Minipizza cu smochine, prosciutto si mozzarella din: unt, salote, creme fraiche, parmezan, smochine, mozzarella, rucola, prosciutto, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, faina, drojdie si sare. Ingrediente: 1 cubulet de unt 3 salote, tocate fin 250 g de creme fraiche 50 g parmezan, ras 4 smochine coapte, taiate in bucati mari 125 g mozzarella 2…

Piept de pui cu legume şi sos de vin

27 September 2012
Piept_de_pui_cu_legume_si_sos_de_vin
Piept de pui cu legume şi sos de vin din: piept de pui, porumb, fasole verde, broccoli, mazare, ardei gras, ulei, vin rosu, unt, usturoi, faina, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 100 g porumb dulce 100 g fasole verde 2 buchetele de broccoli 100 g mazare 1 ardei gras rosu…
Read more »

Galette cu legume de vară

27 September 2012
Galette_cu_legume_de_vara
Galette cu legume de vară din: faina, unt, sare, oregano, dovlecei, vinete, rosii cherry, ardei capia si ciuperci. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 125 g unt rece taiat cubulete 1 lingura rasa de sare 1 lingurita rasa de oregano 75 ml apa rece pentru umplutura: 2 dovlecei 2 vinete rosii cherry 2 ardei capia…
Read more »

Roşii strivite şi ochi românesc pe pâine prăjită

27 September 2012
Retete_1
Incălzeşte cuptorul la 220° C/gaz 7. Aşază două rămurele de roşii cherry (fiecare cu 6 roşii) într-o tavă. Stropeşte cu 1  linguriţă ulei de măsline, asezonează şi dă la cuptor 15 minute. Intre timp, fierbe 2  ouă în apă fără coajă şi prăjeşte două felii mari de pâine ţărănească. Rupe roşiile de pe rămurele, zdrobeşte-le…
Read more »

Piept de pui copt

27 September 2012
Piept_de_pui_copt
O reteta de piept de pui copt din: piept de pui, ceapa, ceapa verde, chilli, condimente, boia dulce, cimbru, ulei si piper. Ingrediente: 6 bucati piept de pui 1 ceapa mare uscata 2 kg ceapa verde 1 lingurita praf chilli 1-2 linguri condimente 2 linguri boia dulce 1 lingurita cimbru uscat 2 linguri ulei piper…
Read more »

Ciuperci cu carne trase în miere

27 September 2012
Ciuperci_cu_carne_trase_în_miere
O reteta de ciuperci cu carne trase in miere din: muschi de porc sau piept de pui, mustar, miere, sare, unt, ciuperci, cartofi si cimbru. Ingrediente: 2 felii de mușchi de porc sau de piept de pui (180 g fiecare) 1 lingură muștar sare 1 lingură miere 2 linguri unt 250 g ciuperci Champignon curățate…
Read more »

Mancare de legume

27 September 2012
Mancare_de_legume
O reteta de mancare de legume din: cartofi, morcovi, vinete, telina, dovlecei, ardei grasi, rosii, piper, usturoi, patrunjel verde si condimente. Ingrediente: 4 cartofi 3 morcovi 2 vinete 2 telina potrivite 3 dovlecei 3 ardei grasi 5 rosii piper 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 2 lingurite condimente   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Salata bogata de legume

27 September 2012
Salata_bogata_de_legume
Salata bogata de legume din: oua, cartofi, morcovi, broccoli, conopida, ceapa verde, ulei de masline, masline, ciuperci, sare, piper, marar si lamaie. Ingrediente: 3 oua 7-8 cartofi noi 5 morcovi 7-8 buchetele de broccoli 7 buchetele de conopida 5 fire de ceapa verde 4 linguri ulei de masline 10 masline mari 10 ciuperci mici sare…
Read more »

Ciorba de pui cu smantana

27 September 2012
Ciorba_de_pui_cu_smantana
O reteta de ciorba de pui cu smantana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei gras, telina, sare, smantana, galbenus, taitei si bors. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1/2 telina sare dupa gust 3-4 linguri smantana 1 galbenus 100 g taitei lati bors…
Read more »

Plăcintă englezească cu pui

27 September 2012
Placinta_englezeasca_cu_pui
O reteta de placinta englezeasca cu pui din: piept de pui, ceapa, morcov, ardei capia, ardei gras, smantana, faina, sare, piper, ulei, foitaj, ou si patrunjel verde. Ingrediente: 1 piept de pui mare 1 ceapa 1 morcov 1 ardei capia 1/2 ardei gras galben 3 linguri cu varf de smantana 1 lingura rasa cu faina…
Read more »

Cremă de roşii cu morcov

27 September 2012
Crema_de_rosii_cu_morcov
O reteta de crema de rosii cu morcov din: rosii, morcovi, ceapa, usturoi, smantana, ulei de masline, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 2 morcovi 2 cepe 1 catel de usturoi 50 g smantana 2 linguri cu ulei de masline frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa…
Read more »

Salată de roşii, fasole şi avocado

27 September 2012
Retete_1
Scurge şi clăteşte 420g de fasole albă din conservă. Amestecă boabele cu 250g de roşii-prună mici, tăiate pe jumătate, 1 avocado tocat, 1 ceapă roşie mică, feliată, şi 1 mână de coriandru tocat. Amestecă 2 linguriţe de miere cu zeama şi coaja de la 1/2 de lămâie, toarnă-le peste salată şi asezonează. Pofta buna!  
Read more »

Rulouri din ardei

27 September 2012
Rulouri_din_ardei
O reteta de rulouri din ardei: ardei gras, ciuperci, patrunjel, marar, otet, ulei de masline, mustar, vin, zahar, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 1 ardei gras galben 150 g ciuperci (din conserva) 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 lingura cu otet 1 lingura cu ulei de masline 2 linguri cu mustar…
Read more »

Friptură italienească cu sos de roşii

27 September 2012
Friptura_italieneasca_cu_sos_de_rosii
Friptură italienească cu sos de roşii din: ceapa, ulei de masline, carne tocata de vita, oua, pesmet, patrunjel, parmezan, rosii, usturoi, unt, zahar, piper, sare si spaghete. Ingrediente: 3 cepe 5 linguri ulei de masline 1 kg carne tocata de vita 3 oua 50 g pesmet alb 4 linguri patrunjel tocat 125 g parmezan ras…
Read more »

Supa de rosii cu scoici

27 September 2012
Supa_de_rosii_cu_scoici
Supa de rosii cu scoici din: rosii, paste scoici, carne de vita, morcovi, ceapa, ulei, patrunjel si condimente. Ingrediente: 1 kg rosii 100 g scoici (paste) 500 g carne de vita 2 morcovi 1 ceapa 2 linguri ulei 1 legatura patrunjel 2 legaturi condimente de legume   Mod de preparare: Tai carnea de vită cubuleţe…
Read more »

Mozzarella in carozza

27 September 2012
Mozzarella_in_carozza
Mozzarela in carozza din: paine toast, mozzarella, oua, ulei, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 1 paine toast 300 g mozzarella 4-5 oua ulei pentru prajit sare piper pesmet   Mod de preparare: Treci feliile de pâine prin ouăle bă­tute cu sare şi piper şi la fel pro­cedezi şi cu mozzarella, tăiată felii, nici prea groase,…
Read more »

Retete gustoase: Tartă cu pere

27 September 2012
Tarta_cu_pere
O reteta gustoasa de tarta cu pere din: aluat, inghetata de vanilie, pere, zahar, zahar vanilat si unt. Foloseşte mere în ioc de pere şi pune scorţişoară! Va fi un desert potrivit pentru serile reci de toamnă. Ingrediente: 1 pchet aluat foitaj 300 g inghetata de vanilie 3-4 pere mari 150 g zahar 3 plicuri…
Read more »

Peşte la cuptor cu roşii, busuioc şi măsline

27 September 2012
Retete_1
Incălzeşte cuptorul la 220° C/gaz 7. Aşază 200g de passata şi 500g de roşii proaspete, tocate, într-o tavă mare, asezonează şi dă la cuptor 20 de minute. Amestecă apoi mixul de roşii şi aşază 4 fileuri de peşte deasupra. Asezonează bine peştele, împrăştie deasupra 100g de măsline kalamata feliate şi dă la cuptor încă 12-15…
Read more »

Inghetata de caise

27 September 2012
Inghetata_de_caise
O reteta de inghetata de caise din: lapte, zahar, zahar vanilat, oua, amidon si caise. Ingrediente: 500 ml lapte 150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 3 oua 1 lingura amidon alimentar 6 caise bine coapte   Mod de preparare: Speli caise­le şi le tai cubuleţe. Fierbi laptele împreună cu zahărul vanilat timp de 10…
Read more »

Trentino

27 September 2012
Trentino
Trentino din: vinete, ardei gras, rucola, maghiran, ulei de masline, branza de vaci, mustar si otet de vin. Ingrediente: 2 vinete 1 ardei gas rosu 100 g rucola 2 fire de maghiran ulei de masline pentru prajit 300 g branza de vaci 3 lingurite mustar potrivit de iute 1 lingura otet de vin sau otet…
Read more »

Salată de roşii curcubeu

27 September 2012
Salata_de_rosii_curcubeu
O reteta de salata de rosii curcubeu din: rosii, sare de mare, piper, otet balsamic, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg rosii coapte de diferite culori, forme si marimi sare de mare piper 2 linguri otet balsamic ulei de masline frunze de busuioc   Mod de preparar

Storceag (ciorbă de peşte)

27 September 2012
Storceag.
O reteta de storceag din: sturion, varza, cartofi, ceapa, telina, patrunjel, ardei gras, galbenus, smantana, leustean, sare si otet. Ingrediente: sturion (cega, morun etc) 1/2 varza cartofi ceapa telina radacina de patrunjel ardei gras galbenus smantana leustean sare otet   Mod de preparare: Peştele îl cureţi, îl speli, îl tai în bucăţele mici şi îl…
Read more »

Prajitura cu nectarine

26 September 2012
Prajitura_cu_nectarine
O reteta de prajitura cu nectarine din: oua, faina, praf de copt, zahar vanilat, nuci, lamaie, nectarine si zahar. Ingrediente: 6 oua 8 linguri faina 1 praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 200-300 g nuci 1 lamaie 1 kg nectarine bine coapte 100 g zahar   Mod de preparare: Zdrobeşti miezul de nucă, tai…
Read more »

Grog Dauphin

26 September 2012
Cocktail
O reteta simpla de Grog Dauphin din: calvados, suc de mere, mere, cuisoare si scortisoara. Ingredinete: 4 cl Calvados 10 cl suc de mere bucati de mere 1 cuisoare putina scortisoara   Mod de preparare: Incalzim sucul de mere cu bucatile de mere, cuisoarele si scortisoara. Adaugam Calvados-ul si servim fierbinte.  
Read more »

Tocănită de vită

26 September 2012
Tocanita_de_vita
O reteta de tocanita de vita din: pulpa de vita, cartofi, ardei grasi, ceapa, ulei, boia, sare si piper. Ingrediente: 350 g pulpa de vita 500 g cartofi 3 ardei grasi (2 rosii, 1 verde) 2 cepe albe 4 linguri cu ulei boia sare piper   Mod de preparare: Toaca mărunt ceapa, pune-o într-o crăticioară…
Read more »

Brioşe cu smochine şi migdale

26 September 2012
Briose_cu_smochine_si_migdale
Brioşe cu smochine şi migdale din: faina, praf de copt, unt, zahar, migdale, apa de trandafiri, oua, smochine, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 175 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 175 g unt moale 175 g de zahar 175 g de migdale macinate 1 lingura apa de trandafiri 3…
Read more »

Retete culinare: Papanaşi

26 September 2012
Retete_3
O reteta de papanasi din: branza de vaci, oua, praf de copt, coaja de lamaie, zahar vanilat, smantana, dulceata si faina. Ingrediente:  500 g branza de vaci proaspata 4 oua 1 lingurita praf de copt coaja de lamaie zahar vanilat smantana dulceata dupa preferinta faina cat cuprinde   Mod de preparare: Amesteci ouăle cu brânza,…
Read more »

Supa de dovlecei dietetica

26 September 2012
Supa_de_dovlecei_dietetica
O reteta de supa de dovlecei dietetica din: dovlecei, ceapa, gris, unt, sare si apa. Ingrediente: 6-7 dovlecei 1 ceapa 2 linguri gris 1 lingura unt sare 2 l apa   Mod de preparare: Razi dovleceii, îi tai bucăţi şi pui într-o oală, pe foc, 2 l de apă cu puţină sare, iar când dă…
Read more »

Crumble cu prune condimentate şi mure

26 September 2012
Crumble_cu_prune_condimentate_si_mure
O reteta delicioasa de Crumble cu prune condimentate şi mure din: faina, unt, zahar brun, ovaz, crema de vanilie, prune, faina, anason, scortisoara, extract de vanilie, zeama de lamaie si mure. Ingrediente: 140 g de faina 140 g de unt, taiat in cuburi mici 85 g de zahar brun 50 g fulgi de ovaz crema…
Read more »

Calcan prăjit cu sos de smântână

26 September 2012
Calcan_prajit_cu_sos_de_smântâna
O reteta de Calcan prăjit cu sos de smântână din: calcan, smantana, zeama de lamaie, unt, usturoi, vin alb, marar, zahar, piper, sare si otet. Ingrediente: 1 calcan 1 kg smantana zeama de la 2 lamai 1 pachet de unt 2 catei de usturoi 350 ml vin alb 1/2 legatura de marar 1 lingurita de…
Read more »

Reteta zilei: Crema de zahar ars

26 September 2012
Crema_de_zahar_ars_8
O reteta de Crema de zahar ars din: galbenusuri de ou, oua, zahar, sare, lapte, smantana si vanilie. Ingrediente: 6 gălbenușuri de ou 2 oua 3/4 cana zahăr sare 1 cana lapte 3 1/2 cani smantana 1/2 baton de vanilie Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 300 C. Razuiti batul de vanilie în lapte și…
Read more »

Salată de cartofi cu oua si iaurt

26 September 2012
Salata_de_cartofi_cu_oua_si_iaurt
O reteta de salata de cartofi cu oua si iaurt din: cartofi, ridichi, oua, zeama de lamaie, iaurt, ulei, frunze de salata, ceapa si patrunjel. Ca salata să fie dietetică, renunţă Ia maioneză şi adaugă doar iaurtul! Ingrediente: 1 kg cartofi 1 legatura de ridichi 3 oua zeama de lamaie 2 linguri cu iaurt 300…
Read more »

Vinete in straturi

26 September 2012
Vinete_in_straturi
O reteta de vinete in straturi din: vanata, orez, ulei, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata 200 g orez cu bob lung 3 linguri cu ulei busuioc proaspat sare piper   Mod de preparare: Pune orezul la fiert în două căni cu apă. Lasă-I la foc mic 20 de minute, amestecând din când în…
Read more »

Tort de ananas cu rom şi coacăze

26 September 2012
Tort_de_ananas_cu_rom_şi_coacăze
O reteta de tort de anans cu rom si coacaze din: oua, rom brun, zahar, fulgi de cocos, coacaze rosii, gelatina, frisca, ananas, ciocolata cu lapte si coacaze rosii. Ingrediente: blat: 3 oua 50 ml rom brun 150 g zahar 175 g fulgi de cocos prajiti putin crema: 250 g coacaze rosii 10 foi gelatina…
Read more »

Salată de pere la grătar şi brânză cu mucegai

26 September 2012
Salata_de_pere_la_gratar_si_brânza_cu_mucegai
Salată de pere la grătar şi brânză cu mucegai din: pere, ulei de masline, otet de vin alb, miere, frunze de salata, branza cu mucegai si paine crocanta. Ingrediente: 4 pere coapte, dar ferme, taiate pe lungime in felii cu grosimea de 1 cm 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de vin alb…
Read more »

Langosi de cartofi cu ceapa verde

26 September 2012
Langosi_de_cartofi_cu_ceapa_verde
O reteta de langosi de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, usturoi, ceapa verde, faina, oua, carnat, cascaval, sare si ulei. Ingediente: 1 kg cartofi vechi 2 catei de usturoi 2 bucati ceapa verde 4 linguri faina 2 oua 1 fir de carnat uscat 100 g cascaval razuit sare ulei   Mod de preparare: Fierbi…
Read more »

Cartofi copţi, umpluţi cu costiţă, anşoa si salvie

26 September 2012
Cartofi_copti_umpluti_cu_costita_ansoa_si_salvie
Cartofi copţi, umpluţi cu costiţă, anşoa si salvie din: cartofi, ulei de masline, sare de mare, costita afumata, salvie, fileuri de ansoa, usturoi si lamaie. Ingrediente: 4 cartofi ceraţi mijlocii, cu coajă ulei de măsline sare de mare 4 felii de costiţă afumată, cu carne şi grăsime 8 frunze proaspete de salvie 4 fileuri de…
Read more »

Bors de fasole

26 September 2012
Bors_de_fasole
O reteta de bors de fasole din: ceapa, morcovi, telina, ulei, pastai, dovlecel, cartofi, rosii, ardei, fasole, suc de rosii, bors, stevie, loboda, patrunjel, leustean, piper si concentrat de legume. Ingrediente: 3 cepe 2 morcovi 1/2 telina 6 linguri ulei 200 g pastai 1 dovlecel 5 cartofi 2 rosii 2 ardei 800 g fasole 100…
Read more »

Tort Mocca Ice

26 September 2012
Tort_Mocca_Ice
Tort Mocca Ice din: biscuiti, unt, zahar, coaja de portocala, cafea solubila, frisca, batond e vanilie, galbenusuri, zahar si ciocolata. Ingrediente: blat: 150 g biscuiti integrali 125 g unt 50 g zahar 2 lingurite coaja de portocala rasa inghetata de cafea: 6 lingurite cafea solubila 500 ml frisca rece 1 baton de vanilie 5 galbenusuri…
Read more »

Chilli vegetarian

26 September 2012
Chilli_vegetarian
O reteta de Chilli vegetarian din: ulei de masline, ceapa, ardei grasi, chimion, fasole boabe, rosii si orez. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 350 g de ardei grasi, fara seminte si feliati cate 1 lingura de chimion macinat, pudra de chilli si paprika afumata 400 g de fasole boabe in sos…
Read more »

Grog de oua

26 September 2012
Grog_de_oua
O reteta simpla de Grog de oua din: galbenus, lapte, sirop de artar, rom brun si praf de cacao. Ingrediente: 1 galbenus 4 cl lapte fierbinte 1 cl sirop de artar 3 cl rom brun 1 lingurita de praf de cacao   Mod de preparare: Mixam galbenusul, siropul de artar si romul pana cand amestecul…

Saramură de somn/crap proaspăt

26 September 2012
Saramura
O reteta de saramura din: somn sau crap, otet, sare, ienibahar, coriandru, piper, cimbru, coriandru, oregano, foi de dafin, usturoi, rosii si ardei gras. Ingrediente: somn/crap proaspat otet sare boabe zdrobite de ienibahar, coriandru, piper cimbru oregano foid de afin usturoi 2-3 rosii proaspete ardei gras (rosu si galben)   Mod de preparare: Peştele curăţat,…
Read more »

Reteta zilei: Supa de tortellini

25 September 2012
Supa_de_tortellini_5
Supa de tortellini din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, sare, ardei gras, usturoi, boia de ardei, dovleac, tortellini cu branza, otet balsamic si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe tocate 1/2 telina tocata 1 morcov tocat 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 ardei gras tocat 2 căței de usturoi, tocati…
Read more »

Ciorbă cu carne de mistret

25 September 2012
Retete_3
O reteta de ciorba cu carne de mistret din: carne de porc mistret, cartofi, ceapa, telina, patrunjel, ardei gras, zeama de lamaie, galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: carne de porc mistret cartofi ceapa telina radacina de patrunjel ardei gas zeama de lamaie 2-3 galbenusuri sare si piper dupa gust patrunjel   Mod de preparare: Cantităţile…
Read more »

Pui umplut cu ciuperci

25 September 2012
Pui_umplut_cu_ciuperci
O reteta de pui umplut cu ciuperci din: pui, ciuperci, unt, vin alb, marar, patrunjel, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 300 g ciuperci 100 g unt 200 ml vin alb 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 250 g smântână sare piper   Mod de preparare: Puiul se curăţă în interior bine, printr-o tăietură…
Read more »

Bezea norvegiana

25 September 2012
Bezea_norvegiana
Bezea norvegiana din: faina, zahar pudra, albusuri, praf de copt, lamaie, capsuni, zahar, frisca, pulpa de nuca de cocos si sirop de capsuni. Ingrediente: 125 g faina 375 g zahar pudra 10 albusuri 1 1/2 lingurita praf de copt 1 lamaie 300 g capsuni 45 g zahar 250 ml frisca 175 g pulpa de nuca…
Read more »

Somon cu gem de caise si ghimbir

25 September 2012
Somon_cu_gem_de_caise_si_ghimbir
O reteta de Somon cu gem de caise si ghimbir din: ardei iute, sos de soia, ghimbir, gem de caise si file de somon. Ingrediente: 1/2 lingurita ardei iute macinat 2 lingurite sos de soia 3 lingurite ghimbir proaspat ras 3 linguri gem de caise 500 gr file de somon   Mod de preparare: Incinge…
Read more »

Iaurt cu fructe aromate

25 September 2012
Iaurt_cu_fructe_aromate
O reteta de iaurt cu fructe din: prune, afine, coaja si suc de portocala, zahar brun, zmeura, iaurt si miere. Ingrediente: 4 prune mari, fara samburi si taiate felii 200 g de afine coaja rasa si sucul de la 1 portocala 25 g zahar brun 150 g zmeura iaurt gras si miere, pentru servit  …
Read more »

Salată de pere cu parmezan

25 September 2012
Salata_de_pere_cu_parmezan
Salata de pere cu parmezan din: pere, frunze de slaata, mustar cu boabe, miere si ulei de masline. Ingrediente: 4 pere 300 g mix frunze de salata 200 g parmezan pentru dressing: 1 lingura de mustar cu boabe 1 lingura de miere 4 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Spală perele, taie-le în…
Read more »

Prajitura cu branza si visine

25 September 2012
Prajitura_cu_branza_si_visine
O reteta de prajitura cu banza si visine din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, zahar, branza de vaci, visine, apa, esenta de rom si budinca de vanilie. Ingrediente: pentru piscot: 8 oua 8 linguri zahar 8 linguri faina 1 praf de copt pentru crema 1: 120 g unt 100 g zahar 250 g…
Read more »

Supa de fasole verde ardeleneasca

25 September 2012
Supa_de_fasole_verde_ardeleneasca
O reteta de supa de fasole verde ardeleneasca din: fasole verde, slanina afumata, rosii, patrunjel, zer, smantana si ceapa verde. Ingrediente: 600-800 g fasole verde 200 g slanina afumata 3-4 rosii proaspete 20 g frunze de patrunjel zer sau otet, dupa gust 100 g smantana fire de ceapa verde   Mod de preparare: Cureţi, speli…
Read more »

Potato rosti

25 September 2012
Potato_rosti_7
Potato rosti din: ulei de masline, unt, cartofi, sare de mare, piper, rozmarin si usturoi. Potato rosti a fost una dintre vedetele anilor ’80. Cartofii trebuie tăiaţi beţişoare de mână sau cu o mandolină, dar nu e cazul să vă faceţi prea multe griji în ceea ce priveşte precizia. în final, cartofii trebuie să fie…
Read more »

Cocktail cu suc de struguri si rom

25 September 2012
Cocktail_cu_suc_de_struguri_si_rom
O reteta simpla de Cocktail cu suc de struguri si rom din: suc de struguri, rom, scortisoara, frunza de dafin, cuisoare, albusuri si zahar. Ingrediente: 0,8 cl suc de struguri deschis la culoare 0,5 cl rom un varf de scortisoara 1 frunza de dafin 1 cuisoare 2 albusuri 100 g zahar   Mod de preparare:…
Read more »

Rozete cu zmeura

25 September 2012
Rozete_cu_zmeura
O reteta de rozete cu zmeura din: inghetata de zmeura, unt, fistic, migdale, alune de padure, zmeura, zahar pudra si suc de portocale. Ingrediente: 600 ml inghetata de zmeura 50 g unt 60 g fistic 100 g migdale 100 g alune de padure 450 g zmeura 120 g zahar pudra 150 ml suc de portocale…
Read more »

Reteta zilei: Spaghete carbonara

25 September 2012
Spaghete_carbonara_4
O reteta de spaghete carbonara din: parmezan, oua, mazare, spaghete, ulei de masline, bacon, usturoi si chives. Ingrediente: 85 g de parmezan 2 oua, de preferat ecologice 200 g mazare congelata 350 g de spaghete 1 lingura ulei de masline 100 g de bacon slab, taiat in bucati mici 2 catei mari de usturoi, tocati…
Read more »

Bacalao a la Vizcaina

24 September 2012
Bacalao_a_la_Vizcaina_11
Această reţetă este originară din Tara Bascilor, situată în partea de nord a Spaniei, în jurul oraşului Bilbao. Codul se găseşte aici în partea de sud până spre Golful Biscaia, care a dat de altfel şi numele regiunii Vizcaya. Tradiţia conservării codului prin sărare este aici păstrată cu aceeaşi sfinţenie ca în Portugalia. Bacalao pregătit…
Read more »

Dulceata de cirese

24 September 2012
Dulceata_de_cirese
Dulceata de cirese din: cirese, zahar si apa. Ingrediente: 3 kg cirese 1 kg zahar 250 ml apa   Mod de preparare: Speli cireşele, le rupi codiţele şi le scoţi sâmburii, într-o cratiţă pui 3/4 din cantitatea de zahăr şi torni şi apa. Pui totul la foc mic până se topeşte zahărul. Apoi adaugi cireşele…
Read more »

Salata cu mazare verde

24 September 2012
Salata_cu_mazare_verde
O reteta de Salata cu mazare verde din: mazare verde, mere, banana, iaurt, zeama de lamaie, zahar, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg mazare verde 2 mere mai mari 1 banana 200 ml iaurt zeama stoarsa de la 1 lamaie 1 lingurita zahar sare piper alb macinat   Mod de preparare: Pui mazărea la…
Read more »

Borş de peşte pescăresc

24 September 2012
Bors_de_peste_pescaresc
O reteta de bors de peste pescaresc din: peste, cartofi, ceapa, ardei gras, usturoi, sare, otet, leustean si ardei iute. Ingrediente: peste de balta proaspat (somn, stiuca, crap, lin, caras, salau, rosioara, biban etc) cartofi ceapa ardei gras (galben si rosu) usturoi sare otet leustean ardei iute (optional)   Mod de preparare: Peştele proaspăt îl…
Read more »

Fasole verde in aluat

24 September 2012
Fasole_verde_in_aluat
O reteta de fasole verde in aluat din: fasole verde, sare, piper, patrunjel, sunca, cascaval, faina, ou si sare. Ingrediente: 250 g fasole verde sare piper patrunjel 100 g sunca presata 100 g cascaval ras pentru aluat: 200 g faina 1 ou sare 100 ml apa   Mod de preparare: Fierbi fasolea verde şi o…
Read more »

Salată de orez integral

24 September 2012
Salate_2
O reteta de salata de orez integral din: orez integral, ulei de masline, zeama de lamaie, rosii, masline, mazare si patrunjel. Ingrediente: 250 g orez integral 1 lingura ulei de masline zeama de la jumatate de lamaie 2 rosii 10-20 de masline 100 g mazare cateva fire de patrunjel   Mod de preparare:


Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro