Retete de Craciun:
Aripioare pane in aluat de bere si garnitura de orez
30 September 2012Aripioare pane in aluat de bere si garnitura de orez din: aripioare de pui, oua, faina, bere, sare, piper, ulei, orez, ardei gras, ceapa rosie si ciuperci. Ingrediente: 6 aripioare de pui doua oua 4-5 linguri faina 250 ml bere sare piper pentru prajire 250 ml ulei pentru granitura: 100 g orez un ardei gras…
Read more »
File de somon cu garnitură de roşii si dovlecei
30 September 2012File de somon cu garnitură de roşii si dovlecei din: fileuri de somon, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, dovlecei, usturoi, rosii si cimbru verde. Ingrediente: 4 fileuri de somon (somn sau cod) sucul de la o lamaie mica 2 linguri ulei de masline sare si piper pentru garnitura de legume: 2 dovlecei…
Read more »
Aspic de fructe de padure cu vin
30 September 2012O reteta de aspic de fructe de padure cu vin din: fructe de padure, vin, foi de gelatina, zahar, menta, zahar si frisca. Ingrediente: 400 g amestec de fructe de padure 300 ml de vin de desert 4 foi de gelatina 200 g zahar 15 g de menta proaspata 150 g zahar frisca si fruze…
Read more »
Supa cu sparanghel
29 September 2012O reteta delicioasa de supa cu:sparanghel, ardei gras, rosii, ardei iute, usturoi, ulei de masline, masline, morcov, cartofi, fasole verde, sare, piper, patrunjel, smantana, paine. Ingrediente: 200 g sparanghel doi ardei graşi 3 roşii, un ardei iute un căţel de usturoi 75 ml ulei de măsline un morcov un cartof 100 g fasole verde sare…
Read more »
Ruladă de biscuiţi cu rodii
29 September 2012O reteta delicioasa de rulada cu:biscuiti, cacao, unt, zahar pudra, lapte, rom, rodie, menta, rahat, sos de vanilie, fructe de sezon. Ingrediente: un kilogram de biscuiţi 100 g cacao 250 g unt 150 g zahăr pudră 250 ml lapte dulce o lingură cu rom o rodie 100 g migdale o lingură cu menta tocată 200…
Read more »
Vinete cu legume şi kaizer
29 September 2012O reteta delicioasa de vinete cu:ardei capia, ceapa, ardei gras, rosii, kaizer, salata verde, ulei, cartofi. Ingrediente: 4 vinete doi ardei capia o ceapă albă un ardei gras verde 3 roşii 300 g kaizer o salată verde ulei de floarea-soarelui legume de sezon cartofi Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie în câte trei…
Read more »
Dovlecei umpluţi cu orez şi legume
29 September 2012O reteta delicioasa de dovlecei cu:orez, fasole verde, fasole rosie, porumb, ceapa, dovlecei, ulei, sare, piper, rosii, patrunjel. Ingrediente: 100 g orez 100 g fasole verde o conservă fasole roşie 100 g boabe de porumb o ceapă 4 dovlecei 100 ml ulei de floarea- soarelui sare piper roşii pătrunjel Mod de preparare: Dovleceii se spală,…
Read more »
Cod cu linte Puy
28 September 2012Aceasta este o combinaţie de peşte cu o garnitură care în mod tradiţional se asociază cu alte tipuri de carne. Textura fermă a cărnii de cod este bine pusă în valoare de stratul de linte Puy peste care se pune peştele. O varianta: codul este fiert în apă cu suc de lămâie, iar lintea trebuie…
Read more »
Carne de vită feliată cu cremă de trufe
28 September 2012O reteta de carne de vita feliata cu crema de trufe din: antricot de vita, crema de trufe, smantana, sare, piper, frunze de rucola, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg antricot de vita 300 g crema de trufe 4 linguri smantana de gatit sare piper 2 maini frunze de rucola 80 g de…
Read more »
Supă de creveţi
28 September 2012O reteta de supa de creveti din: creveti, ceapa, morcov, cartof, ardei iute, ardei gras, vin, rom, smantnan, ulei si sare. Ingrediente: 300 g creveti decorticati 1 ceapa 1 morcov 1 cartof dulce 2 ardei iuti 1 ardei gras rosu 50 ml vin alb 30 ml rom 200 ml smantana de gatit ulei sare …
Read more »
Pere umplute cu nucă
28 September 2012O reteta de pere umplute cu nuca din: pere, nuca, miere, unt si scortisoara. Ingrediente: 6 pere 2 linguri cu nuca pisata 3 linguri cu miere 1 lingurita cu unt scortisoara Mod de preparare: Spală perele şi taie-le în jumătăţi, pe lung. Cu o linguriţă, scoate partea cu seminţe, în- depărtează-le cu vârful unui…
Read more »
Cartofii cu rozmarin si sare cu aromă de lămâie
28 September 2012Cartofii cu rozmarin si sare cu aromă de lămâie din: coaja de lamaie, sare de mare, ulei de floarea soarelui, cartofi si rozmarin. Ingrediente: coaja rasa de la o lamaie 4 linguri de sare de mare ulei de floarea soarelui 800 g cartofi, curatati si taiati betisoare fine frunzele de la cateva fire de rozmarin…
Read more »
Cocktail The Day After
28 September 2012O reteta simpla de Cocktail The Day After din: galbenus, supa de carne, zeama de lamaie, votca, sare si piper. Ingrediente: 1 galbenus 16 cl Consomme double (supa de carne) 0,5 cl zeama proaspata de lamaie 2 cl votca sare piper Mod de preparare: Preparam supa de carne, mixam cu votca si cu zeama…
Read more »
Chiftele de porumb
28 September 2012O reteta de chiftele de porumb din: boabe de porumb, oua, faina, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe de porumb (din conserva) 2 oua 2 linguri faina 1 1/2 lingurita zahar 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper Mod de preparare: Amesteci gălbenuşurile cu sarea, zahărul, piperul, porumbul şi făina, după care adaugi…
Read more »
Frigarui de vita si pui
28 September 2012O frigarui de vita si pui din: piept de pui, muschi de vita, ardei grasi, sos de soia, otet balsamic, usturoi, ulei, cimbru, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 piept mare de pui 500 g muschi de vita 2 ardei grasi vezi 2 ardei grasi rosii 1 lingura cu sos de soia 1 lingura…
Read more »
Carnati cu bere si ardei
28 September 2012O reteta de carnati cu bere si ardei din: ulei de masline, carnati, ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, bere, pasta de tomate, oregano, sare si piper. Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline 1 kg carnati proaspeti 3 ardei grasi rosii 2 ardei ardei grasi verzi 2 cepe rosii mari 3 catei de usturoi 1…
Read more »
Mancare chinezeasca
28 September 2012O reteta de mancare chinezeasca din: piept de pui, ceapa, morcov, ciuperci, boabe de porumb, sare, piper, boia iute, curry, orez si ulei. Ingrediente: 1 kg piept de pui 500 g ceapa sau praz 500 g morcov 500 g ciuperci 500 g boabe de porumb dulce (conserva) sare piper boia iute curry 1/2 cana orez…
Read more »
Desert cu pepene galben si branza
28 September 2012Desert cu pepene galben si branza din: pepene galben, branza, frunze de menta si lichior de fructe. Ingrediente: 1 pepene galben 200 g branza fina (Gouda) frunze de menta 4 linguri lichior de fructe Mod de preparare: Speli şi tai pepenele galben în două şi înlături seminţele. Scobeşti pepenele cu o lingură şi pui…
Read more »
Supă de rădăcinoase
28 September 2012O reteta de supa de radacinoase din: ceapa, morcovi, cartofi, telina, gulie, usturoi, smantana, ou, ulei si sare. Pentru un gust fin şi surprinzător, adaugă puţină coajă rasă şi zeama de la două portocale mari. Ingrediente: 1 ceapa 4 morcovi 2 cartofi 1 telina 1 gulie 2 catei de usturoi 200 ml smantana 1 ou…
Read more »
Harissa de ardei iuţi şi roşii
28 September 2012O reteta de harissa de ardei iuti si rosii din: seminte de chimen, seminte de coriandru, seminte de chimion, ulei de masline, usturoi, paparika afumata, rosii, ardei iute si apa de trandafir. Ingediente: cate 1 lingurita seminte de chimen si de coriandru 1/2 lingurita seminte de c
Piatto mediterraneo
28 September 2012O reteta delicioasa de piatto mediterraneo cu: creveti, rosii uscate, rosii cherry, usturoi, vin alb, ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 1 pachet de 500g de creveţi black tiger în coajă, fără cap 100-150g de roşii uscate la soare, în ulei (pomodori secchi) 2 ciorchini de roşii cherry măsline negre 1…
Read more »
Reteta zilei: Salata cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmezan
28 September 2012Salata cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmesan din: dovlecei, sparanghel, ardei grasi, spanac, parmezan, ulei de masline, sare, piper, ulei de masline, canola, otet balsamic, miere, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei tăiati 1 buchet sparanghel 2 ardei grasi Spanac proaspat 3/4 cana parmezan ras 1/4 ulei de măsline 1…
Read more »
Ciolan cu bere
28 September 2012O reteta de ciolan cu bere din: ciolan, ceapa, usturoi, supa de carne, sare, piper, untura si bere. Ingrediente: 1-2 ciolan crud de porc (partea mai carnoasa) 7-8 cepe 3-4 catei de usturoi circa 1,5 l supa de carne sare piper macinat 5-6 linguri de untura 1 sticla bere blonda (0,5 l) Mod de…
Read more »
Tagliatelle picante
28 September 2012O reteta de tagliatelle picante din: tagliatelle, ulei de masline, rosii, unt, ulei, ceapa, oregano, capere, sare si ardei iute. Ingrediente: 400 g tagliatelle (paste) 100 ml ulei de masline 500 g rosii 50 g unt 2 linguri ulei 1 ceapa oregano 50 g capere sare ardei iute Mod de preparare: Pui într-o cratiţă…
Read more »
Tocanita de vita cu bere
28 September 2012O reteta de tocanita de vita cu bere din: carne de vita, ceapa, cartofi, cartofi, ardei capia, morcovi, ciuperci, rosii in suc, ulei, usturoi, amidon, bere neagra si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 ceapa 4 cartofi potriviti 1 ardei capia 2 morcovi 300 g ciuperci 1 cutie de rosii in suc propriu…
Read more »
Friptura mediteraneana
28 September 2012O reteta de Friptura mediteraneana din: carne de vitel, ulei de masline, rosii, ardei grasi, masline, vin rosu, usturoi, busuioc, cimbru, oregano si bulion. Ingrediente: 500 g carne de vitel fara os 4 linguri ulei de masline 2 rosii 2 ardei grasi 100 g masline negre fara samburi, taiate grosier 50 ml vin rosu 2…
Read more »
Pui la cuptor umplut cu ficatei
28 September 2012O reteta de pui la cuptor umplut cu ficatei din: pui, ficatei de pasare, kaizer, cascaval, condimente, piper, cimbru, ulei si apa. Ingrediente: 1 pui de casa intreg 300 g ficatei de pasare 200 g kaizer 100 g cascaval 1 1/2 lingurita condimente piper cimbru ulei 1 pahar de apa Mod de preparare: Speli…
Read more »
Casata
28 September 2012Casata din: caise, piersici, nectarine, zahar vanilat, vin alb, miere de albine, coaja de lamaie, frisca, gelatina si ciocolata. Ingrediente: 5-6 caise 3 piersici 4 nectarine 2 pachetele zahar vanilat 100 ml vin alb 2 linguri miere de albine zeama si coaja unei lamai 250 ml frisca 6 foi de gelatina pentru decor: 150 g…
Read more »
Retete culinare: Lasagna cu legume
28 September 2012O reteta de lasagna cu legume din: foi de lasagna, vanata, dovlecei, ceapa, ardei, usturoi, usturoi, lapte, sos de soia, cascaval, piper si sare. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 1 vanata 2 dovlecei 1 ceapa 2 rosii 1 ardei rosu 1 ardei verde 2 catei de usturoi 1 ceasca de lapte 2 linguri cu…
Read more »
Carpaccio de caracatiţă
28 September 2012Carpaccio de caracatiţă din: anason, morcovi, telina, praz, sos de soia, ghimbir, caracatita, cardamom, salata, zeama de lamaie, ceapa rosie, capere, ulei de masline si seminte de susan. Ingrediente: 4 bucăți anason stelat 2 morcovi rași mare 2 tulpini de țelină tocate mare 2 fire de praz tocate mare 1 ceașcă sos de soia 1…
Read more »
Punci de suc de struguri
28 September 2012Punci de suc de struguri din: vin de bordeaux, struguri rosii, frunza de dafin, cuisoare si zahar candel. Ingrediente: 1/4 l vin Bordeaux 1/4 l suc de struguri rosii 1 frunza de dafin 1 cuisoare zahar candel Mod de preparare: Fierbem vinul rosu cu sucul de struguri rosii. Adaugam frunza de dafin si cuisoare,…
Read more »
Risotto la cuptor cu ardei gras
28 September 2012O reteta de Risotto la cuptor cu ardei gras din: ulei, ceapa, orez, vin, rosii, ardei, supa de legume, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 1 lingura cu ulei 1 ceapa, taiata marunt 300 g orez 100 ml de vin alba (optional, sau poti adauga mai multa supa) 400 g rosii tocate din conserve 200 g ardei…
Read more »
Bruschette
28 September 2012O reteta delicioasa de bruschette cu:fasole pastai, masline verzi, ansoa, paine, ulei de masline. Ingrediente: fasole păstăi măsline verzi anşoa baghetă de pâine ulei de măsline Mod de preparare: Păstăile se fierb în apa cu sare timp de aproximativ 5 minute, se iau de pe foc şi imediat se spală cu apă rece, iar apoi…
Read more »
Retete gustoase: Budinca
28 September 2012O reteta delicioasa de budinca cu:arpacas, nuca, fructe uscate, miere, lapte, nuca de cocos. Ingrediente: 2 câni de arpacaş, fiert şi răcit 2 pumni miez de nucă, rupt în bucăţele 100 g de fructe uscate (eu am folosit un amestec de smochine, curmale şi caise) 1-2 linguri miere lapte nuca de cocos deshidratată, pentru servit…
Read more »
Rulouri de prosciutto cu sparanghel
28 September 2012O reteta delicioasa de rulouri cu: prosciutto, sparanghel, parmezan, smantana, faina, unt, lapte, sare. Ingrediente: sparanghel proaspăt prosciutto feliat parmezan smântână făină unt lapte sare Mod de preparare: Se prepară sosul bechamel astfel: se topeşte untul şi peste se presară făina, cu atenţie pentru a nu forma cocoloaşe, se adaugă uşor laptele încălzit şi peste…
Read more »
Retete internationale: Pui tandoori
28 September 2012O reteta delicioasa de pui cu:iaurt, ardei iute, coriandru, chimion, pasta de usturoi, ghimbir, mustar, lamaie, unt, sare. Ingrediente: 500 g pulpe de pui 200 ml iaurt câte o lingură de ardei iute pudră coriandru chimion pastă de usturoi şi de ghimbir câte o jumătate de lingură cu muştar şi garam maşala o lămâie unt…
Read more »
Avocado cu tabbouleh
28 September 2012O reteta delicioasa de avocado cu:ceapa, rosie, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado 1/2 ceapă, tocată mărunt 1 roşie 1 legătură de pătrunjel, tocată 1/2lingură ulei de măsline zeama de la 1/2 lămâie sare piper Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate, apoi i se înlătură sâmburele. Roşia…
Read more »
Retete culinare: Orez cu legume
28 September 2012O reteta delicioasa de orez cu: conopida, cartofi, mazare, ceapa, cardamon, pudra de ardei iute, scortisoara, cuisoare, ulei, sare. Ingrediente: 200 g bucheţele de conopidă doi cartofi mici 100 g mazăre o cană de orez şi una de apă o ceapă o linguriţă cu pudră de cardamom o jumătate de linguriţă cu pudră de ardei…
Read more »
Pui cu unt
28 September 2012O reteta delicioasa de pui cu: ceapa, rosii, caju, migdale, ardei iute, unt, ghimbir, usturoi, scortisoara, curcuma. Ingrediente: 700 g carne de pui o ceapă 150 g roşii 100 g caju 100 g migdale doi ardei iuţi 3 linguri cu unt câte o linguriţă cu pastă de ghimbir şi usturoi un beţişor de scorţişoară un…
Read more »
Minipizza cu smochine, prosciutto si mozzarella
27 September 2012Minipizza cu smochine, prosciutto si mozzarella din: unt, salote, creme fraiche, parmezan, smochine, mozzarella, rucola, prosciutto, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, faina, drojdie si sare. Ingrediente: 1 cubulet de unt 3 salote, tocate fin 250 g de creme fraiche 50 g parmezan, ras 4 smochine coapte, taiate in bucati mari 125 g mozzarella 2…
Piept de pui cu legume şi sos de vin
27 September 2012Piept de pui cu legume şi sos de vin din: piept de pui, porumb, fasole verde, broccoli, mazare, ardei gras, ulei, vin rosu, unt, usturoi, faina, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 100 g porumb dulce 100 g fasole verde 2 buchetele de broccoli 100 g mazare 1 ardei gras rosu…
Read more »
Galette cu legume de vară
27 September 2012Galette cu legume de vară din: faina, unt, sare, oregano, dovlecei, vinete, rosii cherry, ardei capia si ciuperci. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 125 g unt rece taiat cubulete 1 lingura rasa de sare 1 lingurita rasa de oregano 75 ml apa rece pentru umplutura: 2 dovlecei 2 vinete rosii cherry 2 ardei capia…
Read more »
Roşii strivite şi ochi românesc pe pâine prăjită
27 September 2012Incălzeşte cuptorul la 220° C/gaz 7. Aşază două rămurele de roşii cherry (fiecare cu 6 roşii) într-o tavă. Stropeşte cu 1 linguriţă ulei de măsline, asezonează şi dă la cuptor 15 minute. Intre timp, fierbe 2 ouă în apă fără coajă şi prăjeşte două felii mari de pâine ţărănească. Rupe roşiile de pe rămurele, zdrobeşte-le…
Read more »
Piept de pui copt
27 September 2012O reteta de piept de pui copt din: piept de pui, ceapa, ceapa verde, chilli, condimente, boia dulce, cimbru, ulei si piper. Ingrediente: 6 bucati piept de pui 1 ceapa mare uscata 2 kg ceapa verde 1 lingurita praf chilli 1-2 linguri condimente 2 linguri boia dulce 1 lingurita cimbru uscat 2 linguri ulei piper…
Read more »
Ciuperci cu carne trase în miere
27 September 2012O reteta de ciuperci cu carne trase in miere din: muschi de porc sau piept de pui, mustar, miere, sare, unt, ciuperci, cartofi si cimbru. Ingrediente: 2 felii de mușchi de porc sau de piept de pui (180 g fiecare) 1 lingură muștar sare 1 lingură miere 2 linguri unt 250 g ciuperci Champignon curățate…
Read more »
Mancare de legume
27 September 2012O reteta de mancare de legume din: cartofi, morcovi, vinete, telina, dovlecei, ardei grasi, rosii, piper, usturoi, patrunjel verde si condimente. Ingrediente: 4 cartofi 3 morcovi 2 vinete 2 telina potrivite 3 dovlecei 3 ardei grasi 5 rosii piper 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 2 lingurite condimente Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Salata bogata de legume
27 September 2012Salata bogata de legume din: oua, cartofi, morcovi, broccoli, conopida, ceapa verde, ulei de masline, masline, ciuperci, sare, piper, marar si lamaie. Ingrediente: 3 oua 7-8 cartofi noi 5 morcovi 7-8 buchetele de broccoli 7 buchetele de conopida 5 fire de ceapa verde 4 linguri ulei de masline 10 masline mari 10 ciuperci mici sare…
Read more »
Ciorba de pui cu smantana
27 September 2012O reteta de ciorba de pui cu smantana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei gras, telina, sare, smantana, galbenus, taitei si bors. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1/2 telina sare dupa gust 3-4 linguri smantana 1 galbenus 100 g taitei lati bors…
Read more »
Plăcintă englezească cu pui
27 September 2012O reteta de placinta englezeasca cu pui din: piept de pui, ceapa, morcov, ardei capia, ardei gras, smantana, faina, sare, piper, ulei, foitaj, ou si patrunjel verde. Ingrediente: 1 piept de pui mare 1 ceapa 1 morcov 1 ardei capia 1/2 ardei gras galben 3 linguri cu varf de smantana 1 lingura rasa cu faina…
Read more »
Cremă de roşii cu morcov
27 September 2012O reteta de crema de rosii cu morcov din: rosii, morcovi, ceapa, usturoi, smantana, ulei de masline, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 2 morcovi 2 cepe 1 catel de usturoi 50 g smantana 2 linguri cu ulei de masline frunze de busuioc sare piper Mod de preparare: Taie ceapa…
Read more »
Salată de roşii, fasole şi avocado
27 September 2012Scurge şi clăteşte 420g de fasole albă din conservă. Amestecă boabele cu 250g de roşii-prună mici, tăiate pe jumătate, 1 avocado tocat, 1 ceapă roşie mică, feliată, şi 1 mână de coriandru tocat. Amestecă 2 linguriţe de miere cu zeama şi coaja de la 1/2 de lămâie, toarnă-le peste salată şi asezonează. Pofta buna!
Read more »
Rulouri din ardei
27 September 2012O reteta de rulouri din ardei: ardei gras, ciuperci, patrunjel, marar, otet, ulei de masline, mustar, vin, zahar, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 1 ardei gras galben 150 g ciuperci (din conserva) 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 lingura cu otet 1 lingura cu ulei de masline 2 linguri cu mustar…
Read more »
Friptură italienească cu sos de roşii
27 September 2012Friptură italienească cu sos de roşii din: ceapa, ulei de masline, carne tocata de vita, oua, pesmet, patrunjel, parmezan, rosii, usturoi, unt, zahar, piper, sare si spaghete. Ingrediente: 3 cepe 5 linguri ulei de masline 1 kg carne tocata de vita 3 oua 50 g pesmet alb 4 linguri patrunjel tocat 125 g parmezan ras…
Read more »
Supa de rosii cu scoici
27 September 2012Supa de rosii cu scoici din: rosii, paste scoici, carne de vita, morcovi, ceapa, ulei, patrunjel si condimente. Ingrediente: 1 kg rosii 100 g scoici (paste) 500 g carne de vita 2 morcovi 1 ceapa 2 linguri ulei 1 legatura patrunjel 2 legaturi condimente de legume Mod de preparare: Tai carnea de vită cubuleţe…
Read more »
Mozzarella in carozza
27 September 2012Mozzarela in carozza din: paine toast, mozzarella, oua, ulei, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 1 paine toast 300 g mozzarella 4-5 oua ulei pentru prajit sare piper pesmet Mod de preparare: Treci feliile de pâine prin ouăle bătute cu sare şi piper şi la fel procedezi şi cu mozzarella, tăiată felii, nici prea groase,…
Read more »
Retete gustoase: Tartă cu pere
27 September 2012O reteta gustoasa de tarta cu pere din: aluat, inghetata de vanilie, pere, zahar, zahar vanilat si unt. Foloseşte mere în ioc de pere şi pune scorţişoară! Va fi un desert potrivit pentru serile reci de toamnă. Ingrediente: 1 pchet aluat foitaj 300 g inghetata de vanilie 3-4 pere mari 150 g zahar 3 plicuri…
Read more »
Peşte la cuptor cu roşii, busuioc şi măsline
27 September 2012Incălzeşte cuptorul la 220° C/gaz 7. Aşază 200g de passata şi 500g de roşii proaspete, tocate, într-o tavă mare, asezonează şi dă la cuptor 20 de minute. Amestecă apoi mixul de roşii şi aşază 4 fileuri de peşte deasupra. Asezonează bine peştele, împrăştie deasupra 100g de măsline kalamata feliate şi dă la cuptor încă 12-15…
Read more »
Inghetata de caise
27 September 2012O reteta de inghetata de caise din: lapte, zahar, zahar vanilat, oua, amidon si caise. Ingrediente: 500 ml lapte 150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 3 oua 1 lingura amidon alimentar 6 caise bine coapte Mod de preparare: Speli caisele şi le tai cubuleţe. Fierbi laptele împreună cu zahărul vanilat timp de 10…
Read more »
Trentino
27 September 2012Trentino din: vinete, ardei gras, rucola, maghiran, ulei de masline, branza de vaci, mustar si otet de vin. Ingrediente: 2 vinete 1 ardei gas rosu 100 g rucola 2 fire de maghiran ulei de masline pentru prajit 300 g branza de vaci 3 lingurite mustar potrivit de iute 1 lingura otet de vin sau otet…
Read more »
Salată de roşii curcubeu
27 September 2012O reteta de salata de rosii curcubeu din: rosii, sare de mare, piper, otet balsamic, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg rosii coapte de diferite culori, forme si marimi sare de mare piper 2 linguri otet balsamic ulei de masline frunze de busuioc Mod de preparar
Storceag (ciorbă de peşte)
27 September 2012O reteta de storceag din: sturion, varza, cartofi, ceapa, telina, patrunjel, ardei gras, galbenus, smantana, leustean, sare si otet. Ingrediente: sturion (cega, morun etc) 1/2 varza cartofi ceapa telina radacina de patrunjel ardei gras galbenus smantana leustean sare otet Mod de preparare: Peştele îl cureţi, îl speli, îl tai în bucăţele mici şi îl…
Read more »
Prajitura cu nectarine
26 September 2012O reteta de prajitura cu nectarine din: oua, faina, praf de copt, zahar vanilat, nuci, lamaie, nectarine si zahar. Ingrediente: 6 oua 8 linguri faina 1 praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 200-300 g nuci 1 lamaie 1 kg nectarine bine coapte 100 g zahar Mod de preparare: Zdrobeşti miezul de nucă, tai…
Read more »
Grog Dauphin
26 September 2012O reteta simpla de Grog Dauphin din: calvados, suc de mere, mere, cuisoare si scortisoara. Ingredinete: 4 cl Calvados 10 cl suc de mere bucati de mere 1 cuisoare putina scortisoara Mod de preparare: Incalzim sucul de mere cu bucatile de mere, cuisoarele si scortisoara. Adaugam Calvados-ul si servim fierbinte.
Read more »
Tocănită de vită
26 September 2012O reteta de tocanita de vita din: pulpa de vita, cartofi, ardei grasi, ceapa, ulei, boia, sare si piper. Ingrediente: 350 g pulpa de vita 500 g cartofi 3 ardei grasi (2 rosii, 1 verde) 2 cepe albe 4 linguri cu ulei boia sare piper Mod de preparare: Toaca mărunt ceapa, pune-o într-o crăticioară…
Read more »
Brioşe cu smochine şi migdale
26 September 2012Brioşe cu smochine şi migdale din: faina, praf de copt, unt, zahar, migdale, apa de trandafiri, oua, smochine, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 175 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 175 g unt moale 175 g de zahar 175 g de migdale macinate 1 lingura apa de trandafiri 3…
Read more »
Retete culinare: Papanaşi
26 September 2012O reteta de papanasi din: branza de vaci, oua, praf de copt, coaja de lamaie, zahar vanilat, smantana, dulceata si faina. Ingrediente: 500 g branza de vaci proaspata 4 oua 1 lingurita praf de copt coaja de lamaie zahar vanilat smantana dulceata dupa preferinta faina cat cuprinde Mod de preparare: Amesteci ouăle cu brânza,…
Read more »
Supa de dovlecei dietetica
26 September 2012O reteta de supa de dovlecei dietetica din: dovlecei, ceapa, gris, unt, sare si apa. Ingrediente: 6-7 dovlecei 1 ceapa 2 linguri gris 1 lingura unt sare 2 l apa Mod de preparare: Razi dovleceii, îi tai bucăţi şi pui într-o oală, pe foc, 2 l de apă cu puţină sare, iar când dă…
Read more »
Crumble cu prune condimentate şi mure
26 September 2012O reteta delicioasa de Crumble cu prune condimentate şi mure din: faina, unt, zahar brun, ovaz, crema de vanilie, prune, faina, anason, scortisoara, extract de vanilie, zeama de lamaie si mure. Ingrediente: 140 g de faina 140 g de unt, taiat in cuburi mici 85 g de zahar brun 50 g fulgi de ovaz crema…
Read more »
Calcan prăjit cu sos de smântână
26 September 2012O reteta de Calcan prăjit cu sos de smântână din: calcan, smantana, zeama de lamaie, unt, usturoi, vin alb, marar, zahar, piper, sare si otet. Ingrediente: 1 calcan 1 kg smantana zeama de la 2 lamai 1 pachet de unt 2 catei de usturoi 350 ml vin alb 1/2 legatura de marar 1 lingurita de…
Read more »
Reteta zilei: Crema de zahar ars
26 September 2012O reteta de Crema de zahar ars din: galbenusuri de ou, oua, zahar, sare, lapte, smantana si vanilie. Ingrediente: 6 gălbenușuri de ou 2 oua 3/4 cana zahăr sare 1 cana lapte 3 1/2 cani smantana 1/2 baton de vanilie Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 300 C. Razuiti batul de vanilie în lapte și…
Read more »
Salată de cartofi cu oua si iaurt
26 September 2012O reteta de salata de cartofi cu oua si iaurt din: cartofi, ridichi, oua, zeama de lamaie, iaurt, ulei, frunze de salata, ceapa si patrunjel. Ca salata să fie dietetică, renunţă Ia maioneză şi adaugă doar iaurtul! Ingrediente: 1 kg cartofi 1 legatura de ridichi 3 oua zeama de lamaie 2 linguri cu iaurt 300…
Read more »
Vinete in straturi
26 September 2012O reteta de vinete in straturi din: vanata, orez, ulei, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata 200 g orez cu bob lung 3 linguri cu ulei busuioc proaspat sare piper Mod de preparare: Pune orezul la fiert în două căni cu apă. Lasă-I la foc mic 20 de minute, amestecând din când în…
Read more »
Tort de ananas cu rom şi coacăze
26 September 2012O reteta de tort de anans cu rom si coacaze din: oua, rom brun, zahar, fulgi de cocos, coacaze rosii, gelatina, frisca, ananas, ciocolata cu lapte si coacaze rosii. Ingrediente: blat: 3 oua 50 ml rom brun 150 g zahar 175 g fulgi de cocos prajiti putin crema: 250 g coacaze rosii 10 foi gelatina…
Read more »
Salată de pere la grătar şi brânză cu mucegai
26 September 2012Salată de pere la grătar şi brânză cu mucegai din: pere, ulei de masline, otet de vin alb, miere, frunze de salata, branza cu mucegai si paine crocanta. Ingrediente: 4 pere coapte, dar ferme, taiate pe lungime in felii cu grosimea de 1 cm 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de vin alb…
Read more »
Langosi de cartofi cu ceapa verde
26 September 2012O reteta de langosi de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, usturoi, ceapa verde, faina, oua, carnat, cascaval, sare si ulei. Ingediente: 1 kg cartofi vechi 2 catei de usturoi 2 bucati ceapa verde 4 linguri faina 2 oua 1 fir de carnat uscat 100 g cascaval razuit sare ulei Mod de preparare: Fierbi…
Read more »
Cartofi copţi, umpluţi cu costiţă, anşoa si salvie
26 September 2012Cartofi copţi, umpluţi cu costiţă, anşoa si salvie din: cartofi, ulei de masline, sare de mare, costita afumata, salvie, fileuri de ansoa, usturoi si lamaie. Ingrediente: 4 cartofi ceraţi mijlocii, cu coajă ulei de măsline sare de mare 4 felii de costiţă afumată, cu carne şi grăsime 8 frunze proaspete de salvie 4 fileuri de…
Read more »
Bors de fasole
26 September 2012O reteta de bors de fasole din: ceapa, morcovi, telina, ulei, pastai, dovlecel, cartofi, rosii, ardei, fasole, suc de rosii, bors, stevie, loboda, patrunjel, leustean, piper si concentrat de legume. Ingrediente: 3 cepe 2 morcovi 1/2 telina 6 linguri ulei 200 g pastai 1 dovlecel 5 cartofi 2 rosii 2 ardei 800 g fasole 100…
Read more »
Tort Mocca Ice
26 September 2012Tort Mocca Ice din: biscuiti, unt, zahar, coaja de portocala, cafea solubila, frisca, batond e vanilie, galbenusuri, zahar si ciocolata. Ingrediente: blat: 150 g biscuiti integrali 125 g unt 50 g zahar 2 lingurite coaja de portocala rasa inghetata de cafea: 6 lingurite cafea solubila 500 ml frisca rece 1 baton de vanilie 5 galbenusuri…
Read more »
Chilli vegetarian
26 September 2012O reteta de Chilli vegetarian din: ulei de masline, ceapa, ardei grasi, chimion, fasole boabe, rosii si orez. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 350 g de ardei grasi, fara seminte si feliati cate 1 lingura de chimion macinat, pudra de chilli si paprika afumata 400 g de fasole boabe in sos…
Read more »
Grog de oua
26 September 2012O reteta simpla de Grog de oua din: galbenus, lapte, sirop de artar, rom brun si praf de cacao. Ingrediente: 1 galbenus 4 cl lapte fierbinte 1 cl sirop de artar 3 cl rom brun 1 lingurita de praf de cacao Mod de preparare: Mixam galbenusul, siropul de artar si romul pana cand amestecul…
Saramură de somn/crap proaspăt
26 September 2012O reteta de saramura din: somn sau crap, otet, sare, ienibahar, coriandru, piper, cimbru, coriandru, oregano, foi de dafin, usturoi, rosii si ardei gras. Ingrediente: somn/crap proaspat otet sare boabe zdrobite de ienibahar, coriandru, piper cimbru oregano foid de afin usturoi 2-3 rosii proaspete ardei gras (rosu si galben) Mod de preparare: Peştele curăţat,…
Read more »
Reteta zilei: Supa de tortellini
25 September 2012Supa de tortellini din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, sare, ardei gras, usturoi, boia de ardei, dovleac, tortellini cu branza, otet balsamic si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe tocate 1/2 telina tocata 1 morcov tocat 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 ardei gras tocat 2 căței de usturoi, tocati…
Read more »
Ciorbă cu carne de mistret
25 September 2012O reteta de ciorba cu carne de mistret din: carne de porc mistret, cartofi, ceapa, telina, patrunjel, ardei gras, zeama de lamaie, galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: carne de porc mistret cartofi ceapa telina radacina de patrunjel ardei gas zeama de lamaie 2-3 galbenusuri sare si piper dupa gust patrunjel Mod de preparare: Cantităţile…
Read more »
Pui umplut cu ciuperci
25 September 2012O reteta de pui umplut cu ciuperci din: pui, ciuperci, unt, vin alb, marar, patrunjel, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 300 g ciuperci 100 g unt 200 ml vin alb 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 250 g smântână sare piper Mod de preparare: Puiul se curăţă în interior bine, printr-o tăietură…
Read more »
Bezea norvegiana
25 September 2012Bezea norvegiana din: faina, zahar pudra, albusuri, praf de copt, lamaie, capsuni, zahar, frisca, pulpa de nuca de cocos si sirop de capsuni. Ingrediente: 125 g faina 375 g zahar pudra 10 albusuri 1 1/2 lingurita praf de copt 1 lamaie 300 g capsuni 45 g zahar 250 ml frisca 175 g pulpa de nuca…
Read more »
Somon cu gem de caise si ghimbir
25 September 2012O reteta de Somon cu gem de caise si ghimbir din: ardei iute, sos de soia, ghimbir, gem de caise si file de somon. Ingrediente: 1/2 lingurita ardei iute macinat 2 lingurite sos de soia 3 lingurite ghimbir proaspat ras 3 linguri gem de caise 500 gr file de somon Mod de preparare: Incinge…
Read more »
Iaurt cu fructe aromate
25 September 2012O reteta de iaurt cu fructe din: prune, afine, coaja si suc de portocala, zahar brun, zmeura, iaurt si miere. Ingrediente: 4 prune mari, fara samburi si taiate felii 200 g de afine coaja rasa si sucul de la 1 portocala 25 g zahar brun 150 g zmeura iaurt gras si miere, pentru servit …
Read more »
Salată de pere cu parmezan
25 September 2012Salata de pere cu parmezan din: pere, frunze de slaata, mustar cu boabe, miere si ulei de masline. Ingrediente: 4 pere 300 g mix frunze de salata 200 g parmezan pentru dressing: 1 lingura de mustar cu boabe 1 lingura de miere 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Spală perele, taie-le în…
Read more »
Prajitura cu branza si visine
25 September 2012O reteta de prajitura cu banza si visine din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, zahar, branza de vaci, visine, apa, esenta de rom si budinca de vanilie. Ingrediente: pentru piscot: 8 oua 8 linguri zahar 8 linguri faina 1 praf de copt pentru crema 1: 120 g unt 100 g zahar 250 g…
Read more »
Supa de fasole verde ardeleneasca
25 September 2012O reteta de supa de fasole verde ardeleneasca din: fasole verde, slanina afumata, rosii, patrunjel, zer, smantana si ceapa verde. Ingrediente: 600-800 g fasole verde 200 g slanina afumata 3-4 rosii proaspete 20 g frunze de patrunjel zer sau otet, dupa gust 100 g smantana fire de ceapa verde Mod de preparare: Cureţi, speli…
Read more »
Potato rosti
25 September 2012Potato rosti din: ulei de masline, unt, cartofi, sare de mare, piper, rozmarin si usturoi. Potato rosti a fost una dintre vedetele anilor ’80. Cartofii trebuie tăiaţi beţişoare de mână sau cu o mandolină, dar nu e cazul să vă faceţi prea multe griji în ceea ce priveşte precizia. în final, cartofii trebuie să fie…
Read more »
Cocktail cu suc de struguri si rom
25 September 2012O reteta simpla de Cocktail cu suc de struguri si rom din: suc de struguri, rom, scortisoara, frunza de dafin, cuisoare, albusuri si zahar. Ingrediente: 0,8 cl suc de struguri deschis la culoare 0,5 cl rom un varf de scortisoara 1 frunza de dafin 1 cuisoare 2 albusuri 100 g zahar Mod de preparare:…
Read more »
Rozete cu zmeura
25 September 2012O reteta de rozete cu zmeura din: inghetata de zmeura, unt, fistic, migdale, alune de padure, zmeura, zahar pudra si suc de portocale. Ingrediente: 600 ml inghetata de zmeura 50 g unt 60 g fistic 100 g migdale 100 g alune de padure 450 g zmeura 120 g zahar pudra 150 ml suc de portocale…
Read more »
Reteta zilei: Spaghete carbonara
25 September 2012O reteta de spaghete carbonara din: parmezan, oua, mazare, spaghete, ulei de masline, bacon, usturoi si chives. Ingrediente: 85 g de parmezan 2 oua, de preferat ecologice 200 g mazare congelata 350 g de spaghete 1 lingura ulei de masline 100 g de bacon slab, taiat in bucati mici 2 catei mari de usturoi, tocati…
Read more »
Bacalao a la Vizcaina
24 September 2012Această reţetă este originară din Tara Bascilor, situată în partea de nord a Spaniei, în jurul oraşului Bilbao. Codul se găseşte aici în partea de sud până spre Golful Biscaia, care a dat de altfel şi numele regiunii Vizcaya. Tradiţia conservării codului prin sărare este aici păstrată cu aceeaşi sfinţenie ca în Portugalia. Bacalao pregătit…
Read more »
Dulceata de cirese
24 September 2012Dulceata de cirese din: cirese, zahar si apa. Ingrediente: 3 kg cirese 1 kg zahar 250 ml apa Mod de preparare: Speli cireşele, le rupi codiţele şi le scoţi sâmburii, într-o cratiţă pui 3/4 din cantitatea de zahăr şi torni şi apa. Pui totul la foc mic până se topeşte zahărul. Apoi adaugi cireşele…
Read more »
Salata cu mazare verde
24 September 2012O reteta de Salata cu mazare verde din: mazare verde, mere, banana, iaurt, zeama de lamaie, zahar, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg mazare verde 2 mere mai mari 1 banana 200 ml iaurt zeama stoarsa de la 1 lamaie 1 lingurita zahar sare piper alb macinat Mod de preparare: Pui mazărea la…
Read more »
Borş de peşte pescăresc
24 September 2012O reteta de bors de peste pescaresc din: peste, cartofi, ceapa, ardei gras, usturoi, sare, otet, leustean si ardei iute. Ingrediente: peste de balta proaspat (somn, stiuca, crap, lin, caras, salau, rosioara, biban etc) cartofi ceapa ardei gras (galben si rosu) usturoi sare otet leustean ardei iute (optional) Mod de preparare: Peştele proaspăt îl…
Read more »
Fasole verde in aluat
24 September 2012O reteta de fasole verde in aluat din: fasole verde, sare, piper, patrunjel, sunca, cascaval, faina, ou si sare. Ingrediente: 250 g fasole verde sare piper patrunjel 100 g sunca presata 100 g cascaval ras pentru aluat: 200 g faina 1 ou sare 100 ml apa Mod de preparare: Fierbi fasolea verde şi o…
Read more »
Salată de orez integral
24 September 2012O reteta de salata de orez integral din: orez integral, ulei de masline, zeama de lamaie, rosii, masline, mazare si patrunjel. Ingrediente: 250 g orez integral 1 lingura ulei de masline zeama de la jumatate de lamaie 2 rosii 10-20 de masline 100 g mazare cateva fire de patrunjel Mod de preparare: