miercuri, 19 decembrie 2012

Prajituri si dulciuri de Craciun


Prajituri si dulciuri de Craciun:

Pavlova cu ciocolata si visine

Pavlova_cu_ciocolata_si_visinePavlova cu ciocolata si visine din: albusuri, zahar tos, malai, ciocolata amaruie, amidon, zahar tos, visine, smantana, crema mascarpone, lichior amaretto si gem de visine. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g zahar tos 1 lingura de malai 100 g ciocolata amaruie, topita si usor racita pentru umplutura: 2 lingurite amidon alimentar 2 linguri zahar…
Read more »

Prajitura de Craciun

19 December 2012
Prajitura_de_CraciunPrajitura de Craciun din: oua, suc de lamaie, apa fierbinte, coaja de lamaie, rom, zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, cacao, fructe confiate si frisca. Ingrediente: 3 oua cateva picaturi suc de lamaie 3 linguri apa fierbinte 1 priza coaja de lamaie rasa 50 ml rom 100 g zahar pudra 60 g faina 40…
Read more »

Parfe de mere

19 December 2012
Parfe_de_mereParfe de mere din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, cuisoare, ienibahar, unt, zahar brun, melasa, ou, iaurt, smantana, mere, zahar brun si frisca. Ingrediente: pentru blat: 315 g faina 1 1/4 lingurita cu praf de copt 1/2 lingurita cu sare 1/2 lingurita cu scortisoara 1/3 lingurita de cuisoare 1/2 lingurita cu ienibahar 115 g…
Read more »

Jeleu de vin

Jeleu_de_vinJeleu de vin din: vin rosu, zahar, gelatina, scortisoara, cuisoare, suc de portocale si frunza de dafin. Ingrediente: 750 ml vin rosu 225 g zahar 8 foi de gelatina 1 baton de scortisoara 6 cuisoare 100 ml suc de portocale 1 frunza de dafin   Mod de preparare: Pune vinul, zahărul, scorţişoara, cuişoarele, sucul de…
Read more »

Prăjitură cu magiun

19 December 2012
Prajitura_-cu_-magiun.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: otet, faina, oua, unt, bicarbonat, nuci, zahar tos, magiun de prune, zahar vanilat, apa, suc de lamaie. Ingrediente: 15 ml oţet 500 g făină două ouă 200 g unt o linguriţă cu bicarbonat de sodiu 200 g nuci măcinate 200 g zahăr tos un borcan cu magiun de prune…
Read more »

Minichecuri cu ciocolată

Minichecuri_cu_ciocolata.pngO reteta delicioasa de minichecuri cu:faina, unt, ciocolata neagra, zahar tos, oua, praf de copt, zahar vanilat, ceai de menta, menta, lapte, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 150 g făină 100 g unt 160 g ciocolată neagră 250 g zahăr tos 5 ouă o lin­guriţă cu praf de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 4 pliculeţe…
Read more »

Budinca de ciocolata cu lichior si frisca

Budinca_de_ciocolata_cu_lichior_si_friscaBudinca de ciocolata cu lichior si frisca din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, smantana, oua, zahar tos, rulada de ciocolata lichior kahlua si frisca. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, cu 70% cacao, plus inca putin pentru ornat 50 g ciocolata cu lapte 40 ml smantana 3 oua, separate 25 g zahar tos 500 g rulada…
Read more »

Tartă cu bezea, merişoare şi portocale

Tarta_cu_bezea_merisoare_si_portocaleTartă cu bezea, merişoare şi portocale din: unt, faina, zahar pudra, galbenusuri, merisoare, amidon, zeama de lamaie si zeama de portocale. Ingrediente: pentru aluat: 140 g unt rece, taiat cuburi 250 g faina, plus extra pentru presarat 100 g zahar pudra 2 galbenusuri pentru umplutura: 250 g de merisoare proaspete sau congelate 3 linguri de…
Read more »

Retete de sarbatori: Tort de ciocolata

18 December 2012
Tort_de_ciocolataTort de ciocolata din: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat, oua, lapte, ulei, vanilie, apa, ciocolata si smantana. Ingrediente: 225 g faina 350 g zahar 85 g cacao 1 1/2 lingurite cu praf de copt 1 1/2 lingurite cu bicarbonat 2 oua 250 ml lapte 125 ml ulei 2 lingurite cu vanilie 250 ml…
Read more »

Rulou de ciocolata cu crema de branza si alune

Rulou_de_ciocolata_cu_crema_de_branza_si_aluneRulou de ciocolata cu crema de branza si alune din: oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, gelatina, ciocolata alba, branza de vaci, suc de lamaie, frisca, crema de alune, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: blat: 3 oua 90 g zahar fin 80 g faina 1 lingurita praf de copt 3 linguri cacao umplutura: 3…
Read more »

Reteta zilei: Milkshake cu turta dulce si scortisoara

Milkshake_cu_turta_dulce_si_scortisoara_2Milkshake cu turta dulce si scortisoara din: inghetata de vanilie, lapte cu ciocolata, cuisoare, nucsoara, sirop de scortisoara, turta dulce, scortisoara si zahar. Ingrediente milkshake: 1-2 cupe inghetata de vanilie 250 ml de lapte cu ciocolată 1/4 lingurita cuișoare 1/4 lingurita nucsoara 1 lingura de sirop de scortisoara simplu turta dulce faramitata Scortisoara Ingrediente sirop…
Read more »

Deliciu cu crema de ciocolata si alune

Deliciu_cu_crema_de_ciocolata_si_aluneDeliciu cu crema de ciocolata si alune din: oua, zahar, arahide, migdale, faina, scortisoara, ciocolata, crema de alune, gelatina, frisca si rom. Ingrediente: aluat: 4 oua 80 g zahar 75 g arahide macinate 75 g migdale macinate 40 g faina 1 varf de cutit scortisoara crema: 200 g ciocolata menaj neagra 175 g crema de…
Read more »

Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic

Prajitura_cu_gris_piersici_caramelizate_si_fisticPrajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic din: lapte de soia, sare, gris, zahar, zahar vanilat, oua, piersici, margarina si fistic. Ingrediente: 1 l lapte soia sare 250 g gris 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua 1 cutie(850 ml) piersici 2 linguri margarina 2 linguri fistic taiat marunt   Mod de preparare:…
Read more »

Cornulete cu nuci

Cornulete_cu_nuciCornulete cu nuci din: unt, bors, sare, esenta de vanilie, faina, lapte, nuci macinate, zahar pudra si coaja de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 150 ml bors 1 praf de sare esenta de vanilie faina cat cuprinde pentru umplutura: 100 ml lapte 400 g nuci macinate 150 g zahar pudra coaja rasa de…
Read more »

Fursecuri de sarbatoare

Fursecuri_de_sarbatoareFursecuri de sarbatoare din: unt, zahar pudra, galbenusuri, apa, faina, praf de copt, coaja de portocala, rom si faina. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahar pudra 3 galbenusuri 1 lingura apa faina cat cuprinde 1 praf de copt coaja rasa de portocala pentru aluatul cu cacao: 150 g unt 100 g zahar pudra 1…
Read more »

Turta dulce cu cacao

16 December 2012
Turta_dulce_cu_cacaoTurta dulce cu cacao din: unt, zahar, ou, cacao, faina, ghimbir, scortisoara, cuisoare, praf de copt, albus, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g unt 100 g zahar 1 ou 1 lingura cacao 175 g faina 1/2 lingurita ghimbir 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita cuisoare macinate 1 praf de copt pentru glazura: 1…
Read more »

Clatite cu mousse de ciocolata

Clatite_cu_mousse_de_ciocolataClatite cu mousse de ciocolata din: oua, faina, sare, lapte, apa minerala, ulei de floarea soarelui, unt, coaja de lamaie, ciocolata cu lapte, cacao, frisca, albusuri, zahar si menta. Ingrediente: pentru aluat: 3 oua 175 g faina un praf sare 200 ml lapte dulce 100 ml apa minerala 2-3 linguri ulei de floarea soarelui 25…
Read more »

Clătite americane cu nuci şi caramel

Clatite_americane_cu_nuci_si_caramelClătite americane cu nuci şi caramel din: faina, lapte, oua, apa minerala, ulei de floarea soarelui, unt, sare, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar, nuci, lapte si unt. Ingrediente: 250 g faina 200 ml lapte 3 oua 100 ml apa minerala 3 linguri ulei de floarea soarelui 3 linguri unt topit un praf sare…
Read more »

Rulada cu crema de cocos

Rulada_cu_crema_de_cocosRulada cu crema de cocos din: oua, cafea concentrata, zahar, cacao, faina, nuca, lapte, zahar, margarina, amidon, faina, esenta de vanilie si ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 150 ml cafea concentrata 5 linguri zahar 2 linguri cacao 3 linguri fai

Curmale si prune umplute

Curmale_si_prune_umpluteCurmale si prune umplute din: curmale, prune, cognac, branza de vaci, nuci, miere, migdale, ghimbir, vin rosu si frunze de menta. Ingrediente: 12 curmale uscate 12 prune uscate 2 linguri cognac 250 g branza dulce de vaci scursa de zer 50 g nuci macinate 2 linguri miere 24 migdale 1 lingura ghimbir ras proaspat 300-400…
Read more »

Prăjitură cu cereale şi pere

Prajitura_cu_cereale_si_perePrăjitură cu cereale şi pere din: fulgi de porumb, smantana, zahar vanilat, pere si miere. Ingrediente: 1 kg fulgi de porumb 500 g smantana grasa 4 pere 4 lingurite zahar vanilat 4 linguri miere   Mod de preparare: Bateţi smântână cu zahărul vanilat până când obţineţi frişca. Puneţi deoparte puţină frişca pentru ornare, cu restul…
Read more »

Budinca de cozonac cu mere

Retete_1Budinca de cozonac cu mere din: cozonac, suc de fructe, vin rosu, mere, scortisoara, nuci, zahar tos, unt si smantana. Ingrediente: 12 felii de cozonac (uscate, vechi de 2-3 zile) 100 ml suc de fructe 100 ml vin rosu 4-5 mere 1 lingurita scortisoara 50 g nuci zdrobite 2 linguri zahar tos 1 lingura unt…
Read more »

Bezele cu portocale

Retete_1Bezele cu portocale din: albusuri, portocale, zahar praf si zahar vanilat. Ingrediente: 6 albusuri 4 portocale 250 g zahar praf 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Bateţi spumă albuşurile împreu­nă cu 200g zahăr şi zahărul va­nilat, apoi cu ajutorul unui poş puneţi mici grămăjoare într-o tavă pe hârtie de copt. Curăţaţi şi tăiaţi…
Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu nuci pecan

Fursecuri_cu_nuci_pecan_07Fursecuri cu nuci pecan din: unt, zahar brun, vanilie, sare, faina si nuci pecan. Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat, la temperatura camerei 1/2 ceasca zahar brun 1 1/2 lingurite vanilie 1/4 lingurița de sare 1 ceasca faina 1 cana nuci pecan tocate   Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 C. Bateti la mixer…
Read more »

Tartă cu prune şi fulgi de ovăz

Tarta_cu_prune_si_fulgi_de_ovaz.pngO reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, sare, apa, banana, prune, oua, fulgi de ovaz, nuca de cocos, zahar tos, lapte, zahar vanilat, frisca, fructe de sezon. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un sfert de linguriţă cu sare 50 ml apă rece o banană 500 g prune două oua 100 g fulgi…
Read more »

Retete gustoase: Biscuiţi cu cereale

Biscuiti_cu_cereale.pngO reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, zahar tos, oua, fulgi de ovaz, orez expandat, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr tos două ouă 500 g fulgi de ovăz 375 g orez expandat 250 g făină o linguriţă cu praf de copt un sfert de linguriţă cu…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu banana

13 December 2012
Tarta_cu_banana_14O reteta savuroasa de Tarta cu banana din: banana, zahar brun, unt, sare de mare si aluat. Ingrediente: 1 banana 2 linguri zahar brun 1 lingura de unt nesarat sare de mare aluat pentru tarta   Mod de preparare: Intr-cratita potrivita sau o forma de tarta imprastiati untul uniform, presarati zaharul, adaugati sare de mare.…
Read more »

Budinca cu vanilie

Budinca_cu_vanilieBudinca cu vanilie din: lapte, esenta de vanilie, galbenusuri, zahar, faina, sare, frisca si ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 2 esente de vanilie 6 galbenusuri 150 g zahar 100 g faina 1 praf de sare pentru decor: 200 g frisca lichida ciocolata rasa   Mod de preparare: Se fierbe 3/4 din lapte cu zahărul şi…
Read more »

Negrese festive

13 December 2012
Negrese_festiveNegrese festive din: ciocolata, unt, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, lapte, fulgi de ciocolata, frisca si rom. Ingrediente: 100 g ciocolata amara, tocata 225 g unt nesarat, la temperatura camerei 200 g zahar brun 4 oua 2 lingurite esenta de vanilie 125 g faina blat alb: 170 g unt nesarat 225 g zahar…
Read more »

Colacel de Ajun

Colacel_de_AjunColacel de Ajun din: unt, lapte, apa calda, zahar tos, sare, drojdie uscata, faina, zaha brun, scortisoara si lapte. Ingrediente: aluat: 2 linguri unt nesarat, topit 1 cana lapte, cald 1/2 cana apa, calda 1/4 ceasca zahar tos 2 lingurite sare de masa 40 g drojdie uscata 3-4 cani faina glazura: 1 cana zahar brun…
Read more »

Reteta zilei: Briose cu dovleac si glazura de crema de branza

Briose_cu_dovleac_si_glazura_de_crema_de_branza_8Briose cu dovleac si glazura de crema de branza din: scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar brun, oua, extract de vanilie, piure de dovleac, crema de branza, extract de vanilie, extract de migdale si lapte. Ingrediente: 1 1/2 lingurite de scortisoara 3/4 lingurita ghimbir 1/2 lingurita cuisoare…
Read more »

Coronita de cozonac

Coronita_de_cozonacCoronita de cozonac din: faina, lapte, miere, galbenus, unt, drojdie si scortisoara. Ingrediente: 300 g faina 120 ml lapte cald 1 lingurita miere sau zahar 1 galbenus 30 g unt 15 g drojdie un praf de sare umplutura: 50 g unt 3-4 linguri zahar 2 lingurite scortisoara macinata   Mod de preparare: Dizolvaţi drojdia şi…
Read more »

Prajitura cu mere si stafide

Retete_1Prajitura cu mere si stafide din: faina, stafide, unt, zahar, oua, mere, lamaie, praf de copt, rom si zahar praf. Ingrediente: 250 g faina 150 g stafide 250 g unt 250 g zahar 4 oua 2 mere 1 lamaie 1 lingurita praf de copt 80 ml rom zahar praf pentru ornat   Mod de preparare:…
Read more »

Cornuri cu unt si scortisoara

Cornuri_cu_unt_si_scortisoaraCornuri cu unt si scortisoara din: faina, unt, scortisoara, oua, lapte, zahar, drojdie si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g unt 2 linguri cu scortisoara pudra 2 oua 100 ml lapte 100 g zahar 10 g drojdie uscata un varf cutit sare   Mod de preparare: Topiţi untul şi amestecaţi-l cu ouăle, apoi adăugaţi…
Read more »

Felii dulci cu lamaie

Felii_dulci_cu_lamaieFelii dulci cu lamaie din: faina, zahar tos, drojdie, sare, lapte, unt, esenta de vanilie, oua, zahar tos, coaja de lamaie, unt si suc de lamaie. Ingrediente: 2 3/4 cani faina 1/4 cana zahar tos 2 1/4 lingurite drojdie 1/2 lingurita sare 1/2 cana lapte 4 linguri unt nesarat 1 1/2 lingurita esenta de vanilie…
Read more »

Prajitura cu portocale si frisca

Prajitura_cu_portocale_si_friscaPrajitura cu portocale si frisca din: piscoturi, portocale, frisca, branza de vaci, zahar si gelatina. Ingrediente: 20 piscoturi de sampanie 3 portocale 400 ml frisca lichida 400 g branza de vaci cremoasa (bine scursa) 300 g zahar 20 g gelatina   Mod de preparare: Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece, se topeste,…
Read more »

Tort cu rom si gem de afine

Tort_cu_rom_si_gem_de_afineTort cu rom si gem de afine din: unt, zahar, oua, faina, amidon, praf de copt, gelatina, frisca, zahar, lapte, esenta de vanilie, rom, gem de afine si fructe uscate. Ingrediente: pentru blat: 125 g unt 200 g zahar 5 oua 150 g faina 50 g amidon 1 praf de copt pentru umplutura: 3 pliculete…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi ananas

Prajitura_cu_-nuci_-si_-ananas.png  O reteta delicioasa de prajitura cu:foitaj, lapte, budinca de vanilie, zahar tos, unt, nuci, zahar pudra, sare, ananas, esenta de rom, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 400 ml lapte dulce un pachet budincă de vanilie 200 g zahăr tos 250 g unt 300 g nuci sau alune de pădure 150 g zahăr pudră…
Read more »

Desert: Prăjitură cu portocale

Prajitura_cu_portocale.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, cacao, lapte, budinca de vanilie, unt, cafea, ciocolata neagra, frisca, portocale. Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr pudră 150 ml ulei 300 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g cacao 400 ml

Briose ciocolatii

Briose_ciocolatiiBriose ciocolatii din: ciocolata amaruie, nuca, oua, lapte, ulei, cafea, faina, zahar brun, cacao, esenta de vanilie, praf de copt, bicarbonat si sare. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie 100 h nuca macinata mai mare 4 oua 240 ml lapte batut 180 ml ulei 120 ml cafea tare 390 g faina 210 g zahar brun 30…
Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si menta

Fursecuri_cu_ciocolata_si_menta_6Fursecuri cu ciocolata si menta din: ciocolata amaruie, unt, menta, oua, zahar, extract de vanilie, faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt si menta. Ingrediente: 280 gr ciocolata amaruie, tocata fin 3 linguri de unt nesarat 57 gr menta tocata 2 oua 1/3 ceasca zahar 1 lingurița de extract de vanilie 1/4 ceasca faina 1/4…
Read more »

Terci savuros cu merisoare

Terci_savuros_cu_merisoareTerci savuros cu merisoare din: mere, merisoare, amestec de condimente, zahar, fulgi de ovaz, lapte si extract de vanilie. Ingrediente: 3 mere, curatate de coaja si cotor, taiate cuburi 200 g merisoare (proaspete sau congelate) 1 lingurita amestec de condimente pentru prajituri (scortisoara, nucsoara, cuisoare) 5 linguri de zahar 200 g fulgi de ovaz 1…
Read more »

Trufe cu whisky

Trufe_cu_whiskyTrufe cu whisky din: ciocolata neagra, unt, smantana, whisky, visine si bomboane decorative. Ingrediente: 375 g ciocolata neagra 50 g unt 150 g smantana 2 linguri cu whisky visine din visinata bomboane decorative   Mod de preparare: Rupe ciocolata în bu­căţi mici şi topeşte-o la bain-marie. încorporează smântână şi amestecă uşor până obţii o com­poziţie…
Read more »

Clopotel de Craciun

Clopotel_de_CraciunClopotel de Craciun din: nuci, oua, zahar pudra, biscuiti, rom, visinata, stafide, fructe confiate, cacao, unt si ciocolata. Ingrediente: 250 g nuci macinate 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml visinata 100 g stafide 150 g fructe confiate 50 g cacao 200 g unt 100 g ciocolata  …
Read more »

Deserturi: Prăjitură cu kiwi

Prajitura_cu_kiwi.pngO reteta delicioasa de parajitura cu:oua, zahar tos, ulei, lapte, amoniac, sare, faina, cacao, zahar vanilat, gem de kiwi, fructe confiate, suc de limeta. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr tos 120 ml ulei 120 ml lapte dulce o linguriţă cu amo­niac sare 500 g făină 50 g cacao două pliculeţe zahăr vanilat un bor­can…
Read more »

Prajitura cu iaurt si ciocolata

Prajitura_cu_iaurt_si_ciocolataPrajitura cu iaurt si ciocolata din: oua, faina, zahar, iaurt, ciocolata, unt, praf de copt, cacao, esenta de rom si sare. Ingrediente: 4 oua 200 g faina 150 g zahar 200 ml iaurt 100 g ciocolata 150 g unt 1 pliculet cu praf de copt 2 linguri cu cacao 1 esenta de rom sare  …
Read more »

Deliciu cu morcovi

Deliciu_cu_morcoviDeliciu cu morcovi din: nuci, morcovi, faina, zahar, oua, ulei, esenta de vanilie, praf de copt, sare, unt, crema de branza, esenta de vanilie si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 100 g nuci 350 g morcovi 280 g faina 300 g zahar 4 oua 200 ml ulei 2 lingurite esenta de vanilie 1 praf…
Read more »

Placinte cu gem pentru sarbatori

Placinte_cu_gem_pentru_sarbatoriPlacinte cu gem pentru sarbatori din: aluat, faina, gem, pandispan, migdale, zahar, unt, galbenus, coaja de citrice, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 375 g aluat de tarta dulce putina faina, pentru presarat 375 g gem (de care preferi) 50 g de pandispan 50 g migdale macinate 25 g de zahar 50 g de…
Read more »

Tarte cu jeleu de vişine

Tarte_cu_jeleu_de_visine.pngO reteta de tarta gustoasa cu: faina, unt, zahar tos, oua, visine, apa, amidon, gelatina, sare, zahar vanilat, ananas. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr tos două ouă 300 g vişine 250 ml apă 3 linguri cu amidon alimentar 10 g gelatină alimentară un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe…
Read more »

Reteta zilei: Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba

Coji_de_lamaie_confiate_cu_glazura_de_ciocolata_alba_17O reteta delicioasa de Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba din: lamai, zahar si ciocolata alba. Ingrediente: 4 lămâi 3 1/4 cani de zahar 1 ciocolata alba   Mod de preparare: Taiati lămâile în sferturi pe lungime. Cojiti sferturile si puneti deoparte miezul.cojile taiati-le subtiri. Puneti cojile într-o cratiță și acopereti cu…
Read more »

Fursecuri cu sos de vişine

Fursecuri_cu_sos_de_visine.pngO reteta delicioasa de fursecuri cu: unt, ou, zahar, alune, faina, praf de copt, sare, visine, vin rosu dulce, baton scortisoara, amidon, ciocolata neagra. Ingrediente: 125 g unt un ou 275 g zahăr tos 60 g alune 250 g făină un vârf de lingura praf de copt un vârf de linguriţă cu 100 ml vin…
Read more »

Budincă de Crăciun

Budinca_de_CraciunBudincă de Crăciun din: curmale, stafide, lapte, coniac, unt, zahar brun, oua, faina, praf de copt, condimente pentru prajituri si coaja de portocala. Ingrediente: 250 g curmale, tocate 100 g de stafide 150 ml de lapte 150 ml de coniac (rom) 140 g unt, plus extra pentru uns 50 g zahar brun 2 oua 175…
Read more »

Spuma de ciocolata cu rodii si mandarine

Spuma_de_ciocolata_cu_rodii_si_mandarineSpuma de ciocolata cu rodii si mandarine din: ciocolata amaruie, unt, cointreau, ou, galbenusuri, zahar tos, frisca, cacao, zahar tos, mandarine, scortisoara si rodie. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie cu 70% cacao 125 g unt, taiat cuburi 3 linguri Cointreau sau whisky sau coniac 1 ou si 2 galbenusuri 75 g zahar tos 175 l…
Read more »

Cupe cu inghetata

Cupe_cu_inghetataCupe cu inghetata din: popcorn, inghetata de caramel si vanilie, caramele, sos de caramel si frisca. Ingrediente: 60 g popcorn 8 cupe de inghetata de caramel si vanilie 25 g caramele moi 8 linguri sos de caramel 150 ml frisca, usor batuta   Mod de preparare: In 4 cupe de desert, asaza alternativ straturi de…
Read more »

Budinca savuroasa de briose si pere

Budinca_savuroasa_de_briose_si_pereBudinca savuroasa de briose si pere din: briose, ciocolata neagra, pere in compot, oua, smantana, lapte, zahar pudra, esenta de vanilie si zahar brun. Ingrediente: 200 g briose, rupte bucati 100 g ciocolata neagra, rupta bucati mari 1 borcan cu 400 g pere in compot, scurse si taiate felii 3 oua 400 ml smantana 75…
Read more »

Prăjitură cu magiun de prune

Prajitura_cu_magiun_-de_Topoloveni.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, faina, magiun de prune, nuca, coaja de lamaie, ghimbir, parf de copt, zahar pudra. Ingrediente: două ouă 400 g zahăr tos 400 ml ulei de floarea-soarelui 600 g făină un borcan cu magiun de prune 100 g miez de nucă coajă rasă de lămâie şi…
Read more »

Prăjiturele de sărbătoare

Prajiturele_de_sarbatoarePrăjiturele de sărbătoare din: drojdie, zahar, faina, lapte, zahar vanilat, sare, galbenusuri, unt, ou, migdale, stafide, branza de vaci, seminte de mac, lapte si biscuiti. Ingrediente: aluat: 42 g drojdie 100 g zahar 500 g faina 200 ml lapte 1 pachet zahar vanilat sare 3 galbenusuri 80 g unt 1 ou migdale si stafide umplutura…
Read more »

Tiramisu cu biscuiţi

Tiramisu_cu_biscuitiTiramisu cu biscuiţi din: cafea, oua, mascarpone, frisca, biscuiti, crema de ciocolata, zahar si cacao. Ingrediente: 500 ml cafea deja pregatita 4 oua 500 g mascarpone 500 g frisca 1 pachet mare de biscuiti simpli 7 linguri de crema de ciocolata 8 linguri zahar cacao amaruie   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi…
Read more »

Ştrudel cu prune

Strudel_cu_pruneŞtrudel cu prune din: faina, margarina, apa, sare, unt, prune, biscuiti, zahar si scortisoara. Ingrediente: 250 g faina 50 g margarina 100 ml apa sare 70 g unt moale 400 g prune fara samburi 100 g biscuiti simpli 100 g zahar 1 lingurita scortisoara

Parfait de ciocolata si caramel

Parfait_de_ciocolata_si_caramelParfait de ciocolata si caramel din: alune de padure, lapte condensat, frisca, ciocolata, caramele, sos caramel si sos de ciocolata. Ingrediente: 100 g alune de padure, rumenite si tocate 200 ml lapte condensat 500 ml frisca lichida 150 g ciocolata amaruie, topita la bain marie 100 g caramele, tocate 150 g sos de caramel –…
Read more »

Puding cu smochine, caise si migdale

Puding_cu_smochine_caise_si_migdalePuding cu smochine, caise si migdale din: stafide, cirese confiate, smochine, caise deshidratate, migdale, coaja de lamaie, coaja de portocale, ghimbir, zeama de portocala, pesmet, cuisoare, scortisoara, nucsoara, zahar brun, brandy, faina, cacao, unt si oua. Ingrediente: 300 g stafide 100 g cirese confiate 150 g smochine deshidratate, tocate 100 g caise deshidratate, tocate 75…
Read more »

Prajitura cu mac

Prajitura_cu_macPrajitura cu mac din: faina, unt, zahar, galbenusuri, praf de copt, mac, coaja de lamaie, suc de lamaie, gem de prune, prune, scortisoara si jeleu de coacaze. Ingrediente: 100 g faina 50 g unt moale 1 lingura zahar blat de chec: 65 g unt moale 85 g zahar pudra 3 galbenusuri 150 g faina 1…
Read more »

Tartă rapidă cu prune

Tarta_rapida_cu_pruneTartă rapidă cu prune din: prune, unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, migdale si zahar candel. Ingrediente: 750 g prune 125 g unt moale 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua 175 g faina 1 lingurita praf de copt 125 g migdale macinate 2 linguri zahar candel   Mod de…
Read more »

Deliciu cu nucă

Deliciu_cu_nucaDeliciu cu nucă din: oua, zahar pudra, nuca, faina, sare, zahar vanilat, crema mascarpone, zahar vanilat, cafea, nuca si ornamente. Ingrediente:  pentru foi: 8 oua 8-10 linguri zhar pudra 200 g nuca macinata 4 linguri faina un praf sare un plic zahar vanilat pentru crema: 300 g crema mascarpone 4 galbenusuri 200 g zahar pudra…
Read more »

Prăjitură cu gem de fructe

Prajitura_cu_gem_de_fructeO reteta savuoasa de Prăjitură cu gem de fructe din: oua, ulei, zahar pudra, faina de migdale, zahar vanilat, sare, gem de piersici, unt, zeama de lamaie, martipan, migdale si fructe confiate. Ingrediente:  8 oua 4 linguri ulei sau unt topit 10 linguri zahar pudra 2 linguri faina de migdale 5 linguri faina alba un…
Read more »

Croissante cu unt

Croissante_cu_untCroissante cu unt din: drojdie, lapte, unt, sare, zahar, zahar vanilt, faina, unt si ou. Ingrediente: 20 g drojdie 250 ml lapte 3 linguri unt topit o lingurita sare 4 linguri zahar 1-2 pliculete zahar vanilat 440 g faina 150 g unt ou pentru uns   Mod de preparare: Se taie drojdia mărunt sau se…
Read more »

Rulouri umplute cu vişine si cafea

Rulouri_umplute_cu_visine_si_cafeaRulouri umplute cu vişine si cafea din: unt, smantana, rachiu, praf de copt, faina, compot de visine, frisca, zahar pudra, cacao, cafea si esenta. Ingrediente: 250 g unt 200 g smantana 2 lingurite rachiu 1 lingurita praf de copt circa 600 g faina (pentru aluat) 3 borcane compot de visine (doar fructele, fara zeama) pentru…
Read more »

Minicroissante cu vanilie

Minicroissante_cu_vanilieMinicroissante cu vanilie din: lapte, faina, drojdie, sare, zahar pudra, unt, lapte, vanilie, sare, unt si zahar. Ingrediente: 250 ml lapte 450 g faina 20 g drojdie un praf sare 3 linguri zahar pudra 3-4 linguri unt topit 150 g unt pentru intins pentru crema: 500 ml lapte o pastaie vanilie 3 oua un praf…
Read more »

Tortulete cappucino cu umplutura de Amarettini

Tortulete_cappucino_cu_umplutura_de_AmarettiniTortulete cappucino cu umplutura de Amarettini din: ciocolata alba, foi de gelatina, oua, zahar, cafea, frisca, espresso, cacao, bicuiti, bezele, arahide si nuga. Ingrediente: 175 g ciocolata alba 3 foite de gelatina 3 oua 2 linguri zahar 2 linguri de cafea 250 g frisca 4 linguri espresso racit 1 lingurita cacao 50 g biscuiti Amarenttini…
Read more »

Croissante cu gem

Croissante_cu_gemCroissante cu gem din: drojdie, sare, oua, lapte, faina, coaja de lamaie, zahar, unt, gem, nuci, si galbenus. Ingrediente: 50 g drojdie o lingurita sare 2 oua 300 ml lapte 500 g faina coaja de la o lamaie 4 linguri zahar 125 g unt topit 1-2 pliculete zahar vanilat pentru umplutura: 200 g gem 100…
Read more »

Chec cu cremă

Chec_cu_cremaChec cu crema din: cafea, amaretto, piscoturi, oua, zahar, mascarpone, branza de vaci, frisca si ciocolata amaruie. Ingrediente: 300 ml cafea tare, rece 50 ml Amaretto 400 g piscoturi 4 oua 100 g zahar 500 g mascarpone 250 g branza de vaci 200 g frisca 75 g ciocolata amaruie   Mod de preparare: Se amestecă…
Read more »

Budincă de cafea

O reteta savuroasa de Budincă de cafea din: unt, faina, amidon, lapte, cafea, oua, zahar si frisca. Ingrediente: 120 g unt 3-4 linguri faina 1 lingura amidon 500 ml lapte 600 ml cafea concentrata 6 oua 10 linguri de zahar 100 ml frisca lichida   Mod de preparare: Se topeşte untul, se presară făina şi…
Read more »

Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata si pere

O reteta savuroasa de Biscuiti cu ciocolata si pere din: pere, faina, zahar granulat, praf de copt, sare, unt, smantana, ciocolata, oua si zahar. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei:  Mixer vertical Philips Ingrediente: 3 pere 190 grame faina 50 grame zahar granulat, plus 1 1/2 linguri pentru ornat 8 grame praf de copt 3 grame…
Read more »

Prăjitură cu castane şi două creme

O reteta savuroasa de Prăjitură cu castane şi două creme din: unt, faina, praf de copt, sare, zahar tos, zahar brun, oua, banane, zahar vanilinat, lapte, nuca de cocos, castane, crema de vanilie si cafea solubila. Ingrediente: 230 g unt 300 g făină un pliculeţ praf de copt sare 300 g zahăr tos două linguri…
Read more »

Tarta cu caise

Tarta cu caise din: faina, drojdie, zahar, lapte, sare, unt, caise, branza de vaci, zahar, amidon, zahar vanilat, galbenusuri si frisca. Ingrediente: aluat: 450 g faina 1 cub drojdie (42 g) 2 linguri zahar 200 ml lapte 1 praf sare 60 g unt topit umplutura: 1 conserva caise (850 ml) 300 g branza de vaci…
Read more »

Cozonac la tavă

O reteta gustoasa de Cozonac la tavă din: lapte, drojdie, faina, zahar, sare, oua, unt, cirese, faina si sare. Ingrediente: aluat: 250 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) 500 g faina 60 g zahar 1 praf sare 2 oua 50 g unt umplutura: 2 linguri unt topit 800 g cirese (din compot) crusta: 80…
Read more »

Gogosele glazurate

O reteta delicioasa de gogosele cu:faina, unt, zahar, oua, sare, apa, lapte, zahar vanilat, ciocolata neagra. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 1 lingură rasă de zahăr 4 ouă un praf de sare 1 pahar cu apă Ingrediente crema: 1 1 lapte 4 ouă 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat Ingrediente decor: 100…
Read more »

Parfe de fructe

O reteta delicioasa de parfe cu: zahar tos, zmeura, migdale, frisca, oua, zahar pudra, lichior de oua, fructe. Ingrediente: 40 g zahăr tos 100 g zmeură 100 g migdale tăiate 400 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 120 g zahăr pudră 2 linguri lichior de ouă sau limoncello 150 g fructe diverse pentru servit Mod de…
Read more »

Peltea de cirese

O reteta delicioasa de peltea din: cirese, zahar, mere. Ingrediente: 1,5 kg cireşe 1 kg zahăr 1 kg mere Mod de preparare: Se fierb 20 de minute merele curăţate de coa­jă, dar cu sâmburi cu tot. Apoi se lasă să se scurgă foarte bine. Această zeamă

Gem delicios de caise

O reteta delicioasa de gem din:caise, zahar, apa, baton de vanilie. Ingrediente: 3 kg caise bine coapte 1,5 kg zahăr 2 pahare apă 1 baton de vanilie (sau 3 plicuri de zahăr vanilat)   Mod de preparare: Se spală caisele, se  scurg bine, se rup în două, se scot sâm­burii şi se acoperă cu zahăr.…
Read more »

Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară

Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară din: prune, corcoduse, zeama de lamaie, zahar, scortisoara, ghimbir si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg corcoduse galbene si rosii zeama de la 1/2 lamaie 700 g zahar 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita rasa praf de ghimbir 1 fiola esenta de rom…
Read more »

Cuiburi cu prune si nuca

Cuiburi cu prune si nuca din: unt, zahar pudra, faina, oua, miez de nuca, zahar tos, prune, sare, unt si faina. Ingrediente: 300 g unt sa margarina 200 g zahar pudra 500 g faina 6 oua 50 g miez de nuca 50 g zahar tos 200 g prune 1 praf de sare cate 1 lingura…
Read more »

Desert cu branza si coacaze rosii

Desert cu branza si coacaze rosii din: oua, zahar, faina, praf de copt, coacaze rosii, branza, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, gelatina si ciocolata. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 12 linguri faina 1 praf de copt 400 g coacaze rosii pentru crema: 200 g branza cremoasa 300 g frisca lichida 1 plic zahar vanilat…
Read more »

Reteta zilei: Churros cu sos de ciocolata

O reteta savuroasa de Churros cu sos de ciocolata din: zahar, scortisoara, unt, apa, sare, faina, oua, ulei vegetal, ciocolata, lapte si smantana. Churro este un produs de patiserie dulce si prajit in ulei, numit uneori gogoasa spaniola. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Plita incorporabila Whirlpool Ingrediente: ½ ceasca de zahar 3 lingurite de scortisoara…
Read more »

Tarta cu prune si brandy

O reteta delicioasa de Tarta cu prune si brandy din: prune, oua, zahar fin, zahar vanilinat, lapte, unt, sare, brandy si faina. Ingrediente: 150 g prune uscate, fara samburi 3 oua 120 g zahar fin 1 plic zahar vanilinat 500 ml lapte 120 g unt 1/2 lingurita de sare 2 linguri brandy 140 g faina…
Read more »

Taleri cu prune

Taleri cu prune din: zahar pudra, oua, gem de prune, nuci, praf de copt, faina, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g zahar pudra 3 oua 2 lingurai gem de prune 100 g nuci macinate 1,5 lingurita praf de copt 80 g faina 4 lingui lapte 1 praf de sare glazura: 200 g…
Read more »

Corabioare cu mere

O reteta gustoasa de Corabioare cu mere din: budinca de vanilie, lapte, zahar pudra, aluat, mere si suc de lamaie. Ingrediente: 1 plic praf de budinca de vanilie 300 ml lapte 2 linguri zahar pudra 220 g aluat de foi 2 mere acrisoare cu coaja subtire 1 lingura suc de lamaie   Mod de preparare:…
Read more »

Tarta savuroasa cu mere

Tarta savuroasa cu mere din: biscuiti, scortisoara, faina, sare, zahar, unt, ulei, martipan, zahar pudra, mere, unt, gem de caise, suc de mere si fistic. Ingrediente: blat: 50 g biscuiti 1/2 scortisoara macinata 130 g faina 1 praf de sare 40 g zahar fin 70 g unt moale 25 ml ulei umplutura: 60 g martipan…
Read more »

Rulouri lipicioase cu curmale

Rulouri lipicioase cu curmale din: zahar, drojdie, faina, lapte, unt, ou, curmale, zahar brun si zahar pudra. Ingrediente: 1 lingurita de zahar 14 g de drojdie uscata 600 g faina, plus extra pentru presarat 400 ml lapte caldut 200 g unt, din care 50 g topit, iar restul foarte moale 1 ou mare, batut 200…
Read more »

Placinta cu fructe in crusta crocanta

Placinta cu fructe in crusta crocanta din: faina, unt, apa, piersici, mure, coacaze rosii, zahar, zahar vanilat si ou. Ingrediente: 125 g faina 110 g unt rece 5 linguri apa rece pentru umplutura: 4 piersici tari coapte 50 g mure 100 g coacaze rosii 3 linguri zahar 1 pliculet zahar vanilat 1 ou   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Tort de ciocolata si sos de zmeura

O reteta savuroasa de Tort de ciocolata si sos de zmeura din: pudra de cacao, cafea, albusuri, zahar granulat, ulei vegetal, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zmeura, unt, lapte si ciocolata. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Telefon Mobil Samsung Galaxy Nexus I9250   Ingrediente pentru blat: 1/2 cească pudră de cacao 1…
Read more »

Rulada savuroasa cu ciocolata

Rulada savuroasa cu ciocolata din: oua, ciocolata, frisca, cacao, faina, zahar pudra, sare, ciocolata, unt, galbenusuri, lapte, zahar si coniac. Ingrediente: 4 oua 200 g ciocolata 125 ml frisca lichida 2 linguri cacao 2 linguri faina 4 linguri zahar pudra sare pentru crema: 200 g ciocolata 250 g unt 2 galbenusuri 50 ml lapte 200…
Read more »

Budinca de caramel

O reteta savuroasa de Budinca de caramel din: branza mascarpone, zahar, lapte, foi gelatina, pastaie de vanilie, unt si frunze de menta. Ingrediente: 350 g branza mascarpone 6-8 linguri zahar 300 ml lapte sau smantana lichida 6 foi gelatina o pastaie vanilie pentru crema caramel: 12 linguri zahar 75 g unt frunze de menta  …
Read more »

Rulada cu crema de sampanie

Rulada cu crema de sampanie din: oua, zahar, sare, faina, zahar vanilat, nuca, galbenusuri, unt, lapte, pastaie vanilie, sampanie ciocolata si zahar pudra. Ingrediente: pentru foaie: 4 oua 4 linguri zahar un praf sare 2 linguri faina un plic zahar vanilat 150 g nuca macinata pentru crema: 300 g unt 3 galbenusuri 75 ml lapte…
Read more »

Nuga glasata in miere cu fructe confiate

O reteta delicioasa de nuga cu:ou, miere, zahar, fructe confiate, stafide, nougatine, cointreau, smantana. Ingrediente: 10 albusuri de ou 200g miere 200g zahăr 200 g fructe confiate 200g stafide uscate 200g nougatine 3 cl cointreau 1 l smantana   Mod de preparare: Se prepară o bezea a l’italienne, se dă la rece, se adaugă fructele,…
Read more »

Tort cu grepfrut şi mac

Tort cu grepfrut şi mac din: unt, faina, zahar, oua, extract de vanilie, praf de copt, smantana, grepfrut, seminte de mac, zahar si unt. Ingrediente: 175 g de unt, moale, plus extra pentru uns 300 g faina, plus extra pentru presarat 300 g zahar 3 oua mari 1 lingurita extract de vanilie 1 1/2 lingurita…
Read more »

Budincă de vanilie şi ciocolată

O reteta savuroasa de Budincă de vanilie şi ciocolată din: budinca de vanilie, zahar, amidon, galbenus, lapte, unt, esenta de vanilie, sare, zahar, cacao, amidon, galbenus si lapte. Ingrediente: pentru budinca de vanilie 100 g zahar 50 g amidon 1 galbenus 100 ml lapte 30 g unt 1 fiola esenta de vanilie sare pentru budinca…
Read more »

Budinca de vanilie cu zmeura

Budinca de vanilie cu zmeuradin: lapte, zahar, amidon, esenta de vanilie, unt, sare, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 475 ml lapte 100 g zahar 25 g amidon 1 fiola esenta de vanilie 15 g unt un praf de sare sau alte fructe, dupa gust pentru servit: zmeura si frunze de menta proaspata   Mod…
Read more »

Prăjitură cu brânză si menta

Prăjitură cu brânză si menta din: unt, faina, iaurt, sare, branza de vaci, zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, oua, migdale, menta si hartie pentru copt. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 350 g faina o cutie iaurt natural un praf sare pentru umplutura

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro