Prajituri si dulciuri de Craciun:
Pavlova cu ciocolata si visine
Pavlova cu ciocolata si visine din: albusuri, zahar tos, malai, ciocolata amaruie, amidon, zahar tos, visine, smantana, crema mascarpone, lichior amaretto si gem de visine. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g zahar tos 1 lingura de malai 100 g ciocolata amaruie, topita si usor racita pentru umplutura: 2 lingurite amidon alimentar 2 linguri zahar…Read more »
Prajitura de Craciun
19 December 2012Prajitura de Craciun din: oua, suc de lamaie, apa fierbinte, coaja de lamaie, rom, zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, cacao, fructe confiate si frisca. Ingrediente: 3 oua cateva picaturi suc de lamaie 3 linguri apa fierbinte 1 priza coaja de lamaie rasa 50 ml rom 100 g zahar pudra 60 g faina 40…
Read more »
Parfe de mere
19 December 2012Parfe de mere din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, cuisoare, ienibahar, unt, zahar brun, melasa, ou, iaurt, smantana, mere, zahar brun si frisca. Ingrediente: pentru blat: 315 g faina 1 1/4 lingurita cu praf de copt 1/2 lingurita cu sare 1/2 lingurita cu scortisoara 1/3 lingurita de cuisoare 1/2 lingurita cu ienibahar 115 g…
Read more »
Jeleu de vin
Jeleu de vin din: vin rosu, zahar, gelatina, scortisoara, cuisoare, suc de portocale si frunza de dafin. Ingrediente: 750 ml vin rosu 225 g zahar 8 foi de gelatina 1 baton de scortisoara 6 cuisoare 100 ml suc de portocale 1 frunza de dafin Mod de preparare: Pune vinul, zahărul, scorţişoara, cuişoarele, sucul de…Read more »
Prăjitură cu magiun
19 December 2012O reteta delicioasa de prajitura cu: otet, faina, oua, unt, bicarbonat, nuci, zahar tos, magiun de prune, zahar vanilat, apa, suc de lamaie. Ingrediente: 15 ml oţet 500 g făină două ouă 200 g unt o linguriţă cu bicarbonat de sodiu 200 g nuci măcinate 200 g zahăr tos un borcan cu magiun de prune…
Read more »
Minichecuri cu ciocolată
O reteta delicioasa de minichecuri cu:faina, unt, ciocolata neagra, zahar tos, oua, praf de copt, zahar vanilat, ceai de menta, menta, lapte, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 150 g făină 100 g unt 160 g ciocolată neagră 250 g zahăr tos 5 ouă o linguriţă cu praf de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 4 pliculeţe…Read more »
Budinca de ciocolata cu lichior si frisca
Budinca de ciocolata cu lichior si frisca din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, smantana, oua, zahar tos, rulada de ciocolata lichior kahlua si frisca. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, cu 70% cacao, plus inca putin pentru ornat 50 g ciocolata cu lapte 40 ml smantana 3 oua, separate 25 g zahar tos 500 g rulada…Read more »
Tartă cu bezea, merişoare şi portocale
Tartă cu bezea, merişoare şi portocale din: unt, faina, zahar pudra, galbenusuri, merisoare, amidon, zeama de lamaie si zeama de portocale. Ingrediente: pentru aluat: 140 g unt rece, taiat cuburi 250 g faina, plus extra pentru presarat 100 g zahar pudra 2 galbenusuri pentru umplutura: 250 g de merisoare proaspete sau congelate 3 linguri de…Read more »
Retete de sarbatori: Tort de ciocolata
18 December 2012Tort de ciocolata din: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat, oua, lapte, ulei, vanilie, apa, ciocolata si smantana. Ingrediente: 225 g faina 350 g zahar 85 g cacao 1 1/2 lingurite cu praf de copt 1 1/2 lingurite cu bicarbonat 2 oua 250 ml lapte 125 ml ulei 2 lingurite cu vanilie 250 ml…
Read more »
Rulou de ciocolata cu crema de branza si alune
Rulou de ciocolata cu crema de branza si alune din: oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, gelatina, ciocolata alba, branza de vaci, suc de lamaie, frisca, crema de alune, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: blat: 3 oua 90 g zahar fin 80 g faina 1 lingurita praf de copt 3 linguri cacao umplutura: 3…Read more »
Reteta zilei: Milkshake cu turta dulce si scortisoara
Milkshake cu turta dulce si scortisoara din: inghetata de vanilie, lapte cu ciocolata, cuisoare, nucsoara, sirop de scortisoara, turta dulce, scortisoara si zahar. Ingrediente milkshake: 1-2 cupe inghetata de vanilie 250 ml de lapte cu ciocolată 1/4 lingurita cuișoare 1/4 lingurita nucsoara 1 lingura de sirop de scortisoara simplu turta dulce faramitata Scortisoara Ingrediente sirop…Read more »
Deliciu cu crema de ciocolata si alune
Deliciu cu crema de ciocolata si alune din: oua, zahar, arahide, migdale, faina, scortisoara, ciocolata, crema de alune, gelatina, frisca si rom. Ingrediente: aluat: 4 oua 80 g zahar 75 g arahide macinate 75 g migdale macinate 40 g faina 1 varf de cutit scortisoara crema: 200 g ciocolata menaj neagra 175 g crema de…Read more »
Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic
Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic din: lapte de soia, sare, gris, zahar, zahar vanilat, oua, piersici, margarina si fistic. Ingrediente: 1 l lapte soia sare 250 g gris 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua 1 cutie(850 ml) piersici 2 linguri margarina 2 linguri fistic taiat marunt Mod de preparare:…Read more »
Cornulete cu nuci
Cornulete cu nuci din: unt, bors, sare, esenta de vanilie, faina, lapte, nuci macinate, zahar pudra si coaja de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 150 ml bors 1 praf de sare esenta de vanilie faina cat cuprinde pentru umplutura: 100 ml lapte 400 g nuci macinate 150 g zahar pudra coaja rasa de…Read more »
Fursecuri de sarbatoare
Fursecuri de sarbatoare din: unt, zahar pudra, galbenusuri, apa, faina, praf de copt, coaja de portocala, rom si faina. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahar pudra 3 galbenusuri 1 lingura apa faina cat cuprinde 1 praf de copt coaja rasa de portocala pentru aluatul cu cacao: 150 g unt 100 g zahar pudra 1…Read more »
Turta dulce cu cacao
16 December 2012Turta dulce cu cacao din: unt, zahar, ou, cacao, faina, ghimbir, scortisoara, cuisoare, praf de copt, albus, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g unt 100 g zahar 1 ou 1 lingura cacao 175 g faina 1/2 lingurita ghimbir 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita cuisoare macinate 1 praf de copt pentru glazura: 1…
Read more »
Clatite cu mousse de ciocolata
Clatite cu mousse de ciocolata din: oua, faina, sare, lapte, apa minerala, ulei de floarea soarelui, unt, coaja de lamaie, ciocolata cu lapte, cacao, frisca, albusuri, zahar si menta. Ingrediente: pentru aluat: 3 oua 175 g faina un praf sare 200 ml lapte dulce 100 ml apa minerala 2-3 linguri ulei de floarea soarelui 25…Read more »
Clătite americane cu nuci şi caramel
Clătite americane cu nuci şi caramel din: faina, lapte, oua, apa minerala, ulei de floarea soarelui, unt, sare, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar, nuci, lapte si unt. Ingrediente: 250 g faina 200 ml lapte 3 oua 100 ml apa minerala 3 linguri ulei de floarea soarelui 3 linguri unt topit un praf sare…Read more »
Rulada cu crema de cocos
Rulada cu crema de cocos din: oua, cafea concentrata, zahar, cacao, faina, nuca, lapte, zahar, margarina, amidon, faina, esenta de vanilie si ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 150 ml cafea concentrata 5 linguri zahar 2 linguri cacao 3 linguri faiCurmale si prune umplute
Curmale si prune umplute din: curmale, prune, cognac, branza de vaci, nuci, miere, migdale, ghimbir, vin rosu si frunze de menta. Ingrediente: 12 curmale uscate 12 prune uscate 2 linguri cognac 250 g branza dulce de vaci scursa de zer 50 g nuci macinate 2 linguri miere 24 migdale 1 lingura ghimbir ras proaspat 300-400…Read more »
Prăjitură cu cereale şi pere
Prăjitură cu cereale şi pere din: fulgi de porumb, smantana, zahar vanilat, pere si miere. Ingrediente: 1 kg fulgi de porumb 500 g smantana grasa 4 pere 4 lingurite zahar vanilat 4 linguri miere Mod de preparare: Bateţi smântână cu zahărul vanilat până când obţineţi frişca. Puneţi deoparte puţină frişca pentru ornare, cu restul…Read more »
Budinca de cozonac cu mere
Budinca de cozonac cu mere din: cozonac, suc de fructe, vin rosu, mere, scortisoara, nuci, zahar tos, unt si smantana. Ingrediente: 12 felii de cozonac (uscate, vechi de 2-3 zile) 100 ml suc de fructe 100 ml vin rosu 4-5 mere 1 lingurita scortisoara 50 g nuci zdrobite 2 linguri zahar tos 1 lingura unt…Read more »
Bezele cu portocale
Bezele cu portocale din: albusuri, portocale, zahar praf si zahar vanilat. Ingrediente: 6 albusuri 4 portocale 250 g zahar praf 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Bateţi spumă albuşurile împreună cu 200g zahăr şi zahărul vanilat, apoi cu ajutorul unui poş puneţi mici grămăjoare într-o tavă pe hârtie de copt. Curăţaţi şi tăiaţi…Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu nuci pecan
Fursecuri cu nuci pecan din: unt, zahar brun, vanilie, sare, faina si nuci pecan. Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat, la temperatura camerei 1/2 ceasca zahar brun 1 1/2 lingurite vanilie 1/4 lingurița de sare 1 ceasca faina 1 cana nuci pecan tocate Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 C. Bateti la mixer…Read more »
Tartă cu prune şi fulgi de ovăz
O reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, sare, apa, banana, prune, oua, fulgi de ovaz, nuca de cocos, zahar tos, lapte, zahar vanilat, frisca, fructe de sezon. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un sfert de linguriţă cu sare 50 ml apă rece o banană 500 g prune două oua 100 g fulgi…Read more »
Retete gustoase: Biscuiţi cu cereale
O reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, zahar tos, oua, fulgi de ovaz, orez expandat, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr tos două ouă 500 g fulgi de ovăz 375 g orez expandat 250 g făină o linguriţă cu praf de copt un sfert de linguriţă cu…Read more »
Reteta zilei: Tarta cu banana
13 December 2012O reteta savuroasa de Tarta cu banana din: banana, zahar brun, unt, sare de mare si aluat. Ingrediente: 1 banana 2 linguri zahar brun 1 lingura de unt nesarat sare de mare aluat pentru tarta Mod de preparare: Intr-cratita potrivita sau o forma de tarta imprastiati untul uniform, presarati zaharul, adaugati sare de mare.…
Read more »
Budinca cu vanilie
Budinca cu vanilie din: lapte, esenta de vanilie, galbenusuri, zahar, faina, sare, frisca si ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 2 esente de vanilie 6 galbenusuri 150 g zahar 100 g faina 1 praf de sare pentru decor: 200 g frisca lichida ciocolata rasa Mod de preparare: Se fierbe 3/4 din lapte cu zahărul şi…Read more »
Negrese festive
13 December 2012Negrese festive din: ciocolata, unt, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, lapte, fulgi de ciocolata, frisca si rom. Ingrediente: 100 g ciocolata amara, tocata 225 g unt nesarat, la temperatura camerei 200 g zahar brun 4 oua 2 lingurite esenta de vanilie 125 g faina blat alb: 170 g unt nesarat 225 g zahar…
Read more »
Colacel de Ajun
Colacel de Ajun din: unt, lapte, apa calda, zahar tos, sare, drojdie uscata, faina, zaha brun, scortisoara si lapte. Ingrediente: aluat: 2 linguri unt nesarat, topit 1 cana lapte, cald 1/2 cana apa, calda 1/4 ceasca zahar tos 2 lingurite sare de masa 40 g drojdie uscata 3-4 cani faina glazura: 1 cana zahar brun…Read more »
Reteta zilei: Briose cu dovleac si glazura de crema de branza
Briose cu dovleac si glazura de crema de branza din: scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar brun, oua, extract de vanilie, piure de dovleac, crema de branza, extract de vanilie, extract de migdale si lapte. Ingrediente: 1 1/2 lingurite de scortisoara 3/4 lingurita ghimbir 1/2 lingurita cuisoare…Read more »
Coronita de cozonac
Coronita de cozonac din: faina, lapte, miere, galbenus, unt, drojdie si scortisoara. Ingrediente: 300 g faina 120 ml lapte cald 1 lingurita miere sau zahar 1 galbenus 30 g unt 15 g drojdie un praf de sare umplutura: 50 g unt 3-4 linguri zahar 2 lingurite scortisoara macinata Mod de preparare: Dizolvaţi drojdia şi…Read more »
Prajitura cu mere si stafide
Prajitura cu mere si stafide din: faina, stafide, unt, zahar, oua, mere, lamaie, praf de copt, rom si zahar praf. Ingrediente: 250 g faina 150 g stafide 250 g unt 250 g zahar 4 oua 2 mere 1 lamaie 1 lingurita praf de copt 80 ml rom zahar praf pentru ornat Mod de preparare:…Read more »
Cornuri cu unt si scortisoara
Cornuri cu unt si scortisoara din: faina, unt, scortisoara, oua, lapte, zahar, drojdie si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g unt 2 linguri cu scortisoara pudra 2 oua 100 ml lapte 100 g zahar 10 g drojdie uscata un varf cutit sare Mod de preparare: Topiţi untul şi amestecaţi-l cu ouăle, apoi adăugaţi…Read more »
Felii dulci cu lamaie
Felii dulci cu lamaie din: faina, zahar tos, drojdie, sare, lapte, unt, esenta de vanilie, oua, zahar tos, coaja de lamaie, unt si suc de lamaie. Ingrediente: 2 3/4 cani faina 1/4 cana zahar tos 2 1/4 lingurite drojdie 1/2 lingurita sare 1/2 cana lapte 4 linguri unt nesarat 1 1/2 lingurita esenta de vanilie…Read more »
Prajitura cu portocale si frisca
Prajitura cu portocale si frisca din: piscoturi, portocale, frisca, branza de vaci, zahar si gelatina. Ingrediente: 20 piscoturi de sampanie 3 portocale 400 ml frisca lichida 400 g branza de vaci cremoasa (bine scursa) 300 g zahar 20 g gelatina Mod de preparare: Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece, se topeste,…Read more »
Tort cu rom si gem de afine
Tort cu rom si gem de afine din: unt, zahar, oua, faina, amidon, praf de copt, gelatina, frisca, zahar, lapte, esenta de vanilie, rom, gem de afine si fructe uscate. Ingrediente: pentru blat: 125 g unt 200 g zahar 5 oua 150 g faina 50 g amidon 1 praf de copt pentru umplutura: 3 pliculete…Read more »
Prăjitură cu nuci şi ananas
O reteta delicioasa de prajitura cu:foitaj, lapte, budinca de vanilie, zahar tos, unt, nuci, zahar pudra, sare, ananas, esenta de rom, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 400 ml lapte dulce un pachet budincă de vanilie 200 g zahăr tos 250 g unt 300 g nuci sau alune de pădure 150 g zahăr pudră…Read more »
Desert: Prăjitură cu portocale
O reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, cacao, lapte, budinca de vanilie, unt, cafea, ciocolata neagra, frisca, portocale. Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr pudră 150 ml ulei 300 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g cacao 400 mlBriose ciocolatii
Briose ciocolatii din: ciocolata amaruie, nuca, oua, lapte, ulei, cafea, faina, zahar brun, cacao, esenta de vanilie, praf de copt, bicarbonat si sare. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie 100 h nuca macinata mai mare 4 oua 240 ml lapte batut 180 ml ulei 120 ml cafea tare 390 g faina 210 g zahar brun 30…Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si menta
Fursecuri cu ciocolata si menta din: ciocolata amaruie, unt, menta, oua, zahar, extract de vanilie, faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt si menta. Ingrediente: 280 gr ciocolata amaruie, tocata fin 3 linguri de unt nesarat 57 gr menta tocata 2 oua 1/3 ceasca zahar 1 lingurița de extract de vanilie 1/4 ceasca faina 1/4…Read more »
Terci savuros cu merisoare
Terci savuros cu merisoare din: mere, merisoare, amestec de condimente, zahar, fulgi de ovaz, lapte si extract de vanilie. Ingrediente: 3 mere, curatate de coaja si cotor, taiate cuburi 200 g merisoare (proaspete sau congelate) 1 lingurita amestec de condimente pentru prajituri (scortisoara, nucsoara, cuisoare) 5 linguri de zahar 200 g fulgi de ovaz 1…Read more »
Trufe cu whisky
Trufe cu whisky din: ciocolata neagra, unt, smantana, whisky, visine si bomboane decorative. Ingrediente: 375 g ciocolata neagra 50 g unt 150 g smantana 2 linguri cu whisky visine din visinata bomboane decorative Mod de preparare: Rupe ciocolata în bucăţi mici şi topeşte-o la bain-marie. încorporează smântână şi amestecă uşor până obţii o compoziţie…Read more »
Clopotel de Craciun
Clopotel de Craciun din: nuci, oua, zahar pudra, biscuiti, rom, visinata, stafide, fructe confiate, cacao, unt si ciocolata. Ingrediente: 250 g nuci macinate 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml visinata 100 g stafide 150 g fructe confiate 50 g cacao 200 g unt 100 g ciocolata …Read more »
Deserturi: Prăjitură cu kiwi
O reteta delicioasa de parajitura cu:oua, zahar tos, ulei, lapte, amoniac, sare, faina, cacao, zahar vanilat, gem de kiwi, fructe confiate, suc de limeta. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr tos 120 ml ulei 120 ml lapte dulce o linguriţă cu amoniac sare 500 g făină 50 g cacao două pliculeţe zahăr vanilat un borcan…Read more »
Prajitura cu iaurt si ciocolata
Prajitura cu iaurt si ciocolata din: oua, faina, zahar, iaurt, ciocolata, unt, praf de copt, cacao, esenta de rom si sare. Ingrediente: 4 oua 200 g faina 150 g zahar 200 ml iaurt 100 g ciocolata 150 g unt 1 pliculet cu praf de copt 2 linguri cu cacao 1 esenta de rom sare …Read more »
Deliciu cu morcovi
Deliciu cu morcovi din: nuci, morcovi, faina, zahar, oua, ulei, esenta de vanilie, praf de copt, sare, unt, crema de branza, esenta de vanilie si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 100 g nuci 350 g morcovi 280 g faina 300 g zahar 4 oua 200 ml ulei 2 lingurite esenta de vanilie 1 praf…Read more »
Placinte cu gem pentru sarbatori
Placinte cu gem pentru sarbatori din: aluat, faina, gem, pandispan, migdale, zahar, unt, galbenus, coaja de citrice, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 375 g aluat de tarta dulce putina faina, pentru presarat 375 g gem (de care preferi) 50 g de pandispan 50 g migdale macinate 25 g de zahar 50 g de…Read more »
Tarte cu jeleu de vişine
O reteta de tarta gustoasa cu: faina, unt, zahar tos, oua, visine, apa, amidon, gelatina, sare, zahar vanilat, ananas. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr tos două ouă 300 g vişine 250 ml apă 3 linguri cu amidon alimentar 10 g gelatină alimentară un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe…Read more »
Reteta zilei: Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba
O reteta delicioasa de Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba din: lamai, zahar si ciocolata alba. Ingrediente: 4 lămâi 3 1/4 cani de zahar 1 ciocolata alba Mod de preparare: Taiati lămâile în sferturi pe lungime. Cojiti sferturile si puneti deoparte miezul.cojile taiati-le subtiri. Puneti cojile într-o cratiță și acopereti cu…Read more »
Fursecuri cu sos de vişine
O reteta delicioasa de fursecuri cu: unt, ou, zahar, alune, faina, praf de copt, sare, visine, vin rosu dulce, baton scortisoara, amidon, ciocolata neagra. Ingrediente: 125 g unt un ou 275 g zahăr tos 60 g alune 250 g făină un vârf de lingura praf de copt un vârf de linguriţă cu 100 ml vin…Read more »
Budincă de Crăciun
Budincă de Crăciun din: curmale, stafide, lapte, coniac, unt, zahar brun, oua, faina, praf de copt, condimente pentru prajituri si coaja de portocala. Ingrediente: 250 g curmale, tocate 100 g de stafide 150 ml de lapte 150 ml de coniac (rom) 140 g unt, plus extra pentru uns 50 g zahar brun 2 oua 175…Read more »
Spuma de ciocolata cu rodii si mandarine
Spuma de ciocolata cu rodii si mandarine din: ciocolata amaruie, unt, cointreau, ou, galbenusuri, zahar tos, frisca, cacao, zahar tos, mandarine, scortisoara si rodie. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie cu 70% cacao 125 g unt, taiat cuburi 3 linguri Cointreau sau whisky sau coniac 1 ou si 2 galbenusuri 75 g zahar tos 175 l…Read more »
Cupe cu inghetata
Cupe cu inghetata din: popcorn, inghetata de caramel si vanilie, caramele, sos de caramel si frisca. Ingrediente: 60 g popcorn 8 cupe de inghetata de caramel si vanilie 25 g caramele moi 8 linguri sos de caramel 150 ml frisca, usor batuta Mod de preparare: In 4 cupe de desert, asaza alternativ straturi de…Read more »
Budinca savuroasa de briose si pere
Budinca savuroasa de briose si pere din: briose, ciocolata neagra, pere in compot, oua, smantana, lapte, zahar pudra, esenta de vanilie si zahar brun. Ingrediente: 200 g briose, rupte bucati 100 g ciocolata neagra, rupta bucati mari 1 borcan cu 400 g pere in compot, scurse si taiate felii 3 oua 400 ml smantana 75…Read more »
Prăjitură cu magiun de prune
O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, faina, magiun de prune, nuca, coaja de lamaie, ghimbir, parf de copt, zahar pudra. Ingrediente: două ouă 400 g zahăr tos 400 ml ulei de floarea-soarelui 600 g făină un borcan cu magiun de prune 100 g miez de nucă coajă rasă de lămâie şi…Read more »
Prăjiturele de sărbătoare
Prăjiturele de sărbătoare din: drojdie, zahar, faina, lapte, zahar vanilat, sare, galbenusuri, unt, ou, migdale, stafide, branza de vaci, seminte de mac, lapte si biscuiti. Ingrediente: aluat: 42 g drojdie 100 g zahar 500 g faina 200 ml lapte 1 pachet zahar vanilat sare 3 galbenusuri 80 g unt 1 ou migdale si stafide umplutura…Read more »
Tiramisu cu biscuiţi
Tiramisu cu biscuiţi din: cafea, oua, mascarpone, frisca, biscuiti, crema de ciocolata, zahar si cacao. Ingrediente: 500 ml cafea deja pregatita 4 oua 500 g mascarpone 500 g frisca 1 pachet mare de biscuiti simpli 7 linguri de crema de ciocolata 8 linguri zahar cacao amaruie Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi…Read more »
Ştrudel cu prune
Ştrudel cu prune din: faina, margarina, apa, sare, unt, prune, biscuiti, zahar si scortisoara. Ingrediente: 250 g faina 50 g margarina 100 ml apa sare 70 g unt moale 400 g prune fara samburi 100 g biscuiti simpli 100 g zahar 1 lingurita scortisoaraParfait de ciocolata si caramel
Parfait de ciocolata si caramel din: alune de padure, lapte condensat, frisca, ciocolata, caramele, sos caramel si sos de ciocolata. Ingrediente: 100 g alune de padure, rumenite si tocate 200 ml lapte condensat 500 ml frisca lichida 150 g ciocolata amaruie, topita la bain marie 100 g caramele, tocate 150 g sos de caramel –…Read more »
Puding cu smochine, caise si migdale
Puding cu smochine, caise si migdale din: stafide, cirese confiate, smochine, caise deshidratate, migdale, coaja de lamaie, coaja de portocale, ghimbir, zeama de portocala, pesmet, cuisoare, scortisoara, nucsoara, zahar brun, brandy, faina, cacao, unt si oua. Ingrediente: 300 g stafide 100 g cirese confiate 150 g smochine deshidratate, tocate 100 g caise deshidratate, tocate 75…Read more »
Prajitura cu mac
Prajitura cu mac din: faina, unt, zahar, galbenusuri, praf de copt, mac, coaja de lamaie, suc de lamaie, gem de prune, prune, scortisoara si jeleu de coacaze. Ingrediente: 100 g faina 50 g unt moale 1 lingura zahar blat de chec: 65 g unt moale 85 g zahar pudra 3 galbenusuri 150 g faina 1…Read more »
Tartă rapidă cu prune
Tartă rapidă cu prune din: prune, unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, migdale si zahar candel. Ingrediente: 750 g prune 125 g unt moale 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua 175 g faina 1 lingurita praf de copt 125 g migdale macinate 2 linguri zahar candel Mod de…Read more »
Deliciu cu nucă
Deliciu cu nucă din: oua, zahar pudra, nuca, faina, sare, zahar vanilat, crema mascarpone, zahar vanilat, cafea, nuca si ornamente. Ingrediente: pentru foi: 8 oua 8-10 linguri zhar pudra 200 g nuca macinata 4 linguri faina un praf sare un plic zahar vanilat pentru crema: 300 g crema mascarpone 4 galbenusuri 200 g zahar pudra…Read more »
Prăjitură cu gem de fructe
O reteta savuoasa de Prăjitură cu gem de fructe din: oua, ulei, zahar pudra, faina de migdale, zahar vanilat, sare, gem de piersici, unt, zeama de lamaie, martipan, migdale si fructe confiate. Ingrediente: 8 oua 4 linguri ulei sau unt topit 10 linguri zahar pudra 2 linguri faina de migdale 5 linguri faina alba un…Read more »
Croissante cu unt
Croissante cu unt din: drojdie, lapte, unt, sare, zahar, zahar vanilt, faina, unt si ou. Ingrediente: 20 g drojdie 250 ml lapte 3 linguri unt topit o lingurita sare 4 linguri zahar 1-2 pliculete zahar vanilat 440 g faina 150 g unt ou pentru uns Mod de preparare: Se taie drojdia mărunt sau se…Read more »
Rulouri umplute cu vişine si cafea
Rulouri umplute cu vişine si cafea din: unt, smantana, rachiu, praf de copt, faina, compot de visine, frisca, zahar pudra, cacao, cafea si esenta. Ingrediente: 250 g unt 200 g smantana 2 lingurite rachiu 1 lingurita praf de copt circa 600 g faina (pentru aluat) 3 borcane compot de visine (doar fructele, fara zeama) pentru…Read more »
Minicroissante cu vanilie
Minicroissante cu vanilie din: lapte, faina, drojdie, sare, zahar pudra, unt, lapte, vanilie, sare, unt si zahar. Ingrediente: 250 ml lapte 450 g faina 20 g drojdie un praf sare 3 linguri zahar pudra 3-4 linguri unt topit 150 g unt pentru intins pentru crema: 500 ml lapte o pastaie vanilie 3 oua un praf…Read more »
Tortulete cappucino cu umplutura de Amarettini
Tortulete cappucino cu umplutura de Amarettini din: ciocolata alba, foi de gelatina, oua, zahar, cafea, frisca, espresso, cacao, bicuiti, bezele, arahide si nuga. Ingrediente: 175 g ciocolata alba 3 foite de gelatina 3 oua 2 linguri zahar 2 linguri de cafea 250 g frisca 4 linguri espresso racit 1 lingurita cacao 50 g biscuiti Amarenttini…Read more »
Croissante cu gem
Croissante cu gem din: drojdie, sare, oua, lapte, faina, coaja de lamaie, zahar, unt, gem, nuci, si galbenus. Ingrediente: 50 g drojdie o lingurita sare 2 oua 300 ml lapte 500 g faina coaja de la o lamaie 4 linguri zahar 125 g unt topit 1-2 pliculete zahar vanilat pentru umplutura: 200 g gem 100…Read more »
Chec cu cremă
Chec cu crema din: cafea, amaretto, piscoturi, oua, zahar, mascarpone, branza de vaci, frisca si ciocolata amaruie. Ingrediente: 300 ml cafea tare, rece 50 ml Amaretto 400 g piscoturi 4 oua 100 g zahar 500 g mascarpone 250 g branza de vaci 200 g frisca 75 g ciocolata amaruie Mod de preparare: Se amestecă…Read more »
Budincă de cafea
O reteta savuroasa de Budincă de cafea din: unt, faina, amidon, lapte, cafea, oua, zahar si frisca. Ingrediente: 120 g unt 3-4 linguri faina 1 lingura amidon 500 ml lapte 600 ml cafea concentrata 6 oua 10 linguri de zahar 100 ml frisca lichida Mod de preparare: Se topeşte untul, se presară făina şi…Read more »
Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata si pere
O reteta savuroasa de Biscuiti cu ciocolata si pere din: pere, faina, zahar granulat, praf de copt, sare, unt, smantana, ciocolata, oua si zahar. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Mixer vertical Philips Ingrediente: 3 pere 190 grame faina 50 grame zahar granulat, plus 1 1/2 linguri pentru ornat 8 grame praf de copt 3 grame…Read more »
Prăjitură cu castane şi două creme
O reteta savuroasa de Prăjitură cu castane şi două creme din: unt, faina, praf de copt, sare, zahar tos, zahar brun, oua, banane, zahar vanilinat, lapte, nuca de cocos, castane, crema de vanilie si cafea solubila. Ingrediente: 230 g unt 300 g făină un pliculeţ praf de copt sare 300 g zahăr tos două linguri…Read more »
Tarta cu caise
Tarta cu caise din: faina, drojdie, zahar, lapte, sare, unt, caise, branza de vaci, zahar, amidon, zahar vanilat, galbenusuri si frisca. Ingrediente: aluat: 450 g faina 1 cub drojdie (42 g) 2 linguri zahar 200 ml lapte 1 praf sare 60 g unt topit umplutura: 1 conserva caise (850 ml) 300 g branza de vaci…Read more »
Cozonac la tavă
O reteta gustoasa de Cozonac la tavă din: lapte, drojdie, faina, zahar, sare, oua, unt, cirese, faina si sare. Ingrediente: aluat: 250 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) 500 g faina 60 g zahar 1 praf sare 2 oua 50 g unt umplutura: 2 linguri unt topit 800 g cirese (din compot) crusta: 80…Read more »
Gogosele glazurate
O reteta delicioasa de gogosele cu:faina, unt, zahar, oua, sare, apa, lapte, zahar vanilat, ciocolata neagra. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 1 lingură rasă de zahăr 4 ouă un praf de sare 1 pahar cu apă Ingrediente crema: 1 1 lapte 4 ouă 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat Ingrediente decor: 100…Read more »
Parfe de fructe
O reteta delicioasa de parfe cu: zahar tos, zmeura, migdale, frisca, oua, zahar pudra, lichior de oua, fructe. Ingrediente: 40 g zahăr tos 100 g zmeură 100 g migdale tăiate 400 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 120 g zahăr pudră 2 linguri lichior de ouă sau limoncello 150 g fructe diverse pentru servit Mod de…Read more »
Peltea de cirese
O reteta delicioasa de peltea din: cirese, zahar, mere. Ingrediente: 1,5 kg cireşe 1 kg zahăr 1 kg mere Mod de preparare: Se fierb 20 de minute merele curăţate de coajă, dar cu sâmburi cu tot. Apoi se lasă să se scurgă foarte bine. Această zeamăGem delicios de caise
O reteta delicioasa de gem din:caise, zahar, apa, baton de vanilie. Ingrediente: 3 kg caise bine coapte 1,5 kg zahăr 2 pahare apă 1 baton de vanilie (sau 3 plicuri de zahăr vanilat) Mod de preparare: Se spală caisele, se scurg bine, se rup în două, se scot sâmburii şi se acoperă cu zahăr.…Read more »
Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară
Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară din: prune, corcoduse, zeama de lamaie, zahar, scortisoara, ghimbir si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg corcoduse galbene si rosii zeama de la 1/2 lamaie 700 g zahar 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita rasa praf de ghimbir 1 fiola esenta de rom…Read more »
Cuiburi cu prune si nuca
Cuiburi cu prune si nuca din: unt, zahar pudra, faina, oua, miez de nuca, zahar tos, prune, sare, unt si faina. Ingrediente: 300 g unt sa margarina 200 g zahar pudra 500 g faina 6 oua 50 g miez de nuca 50 g zahar tos 200 g prune 1 praf de sare cate 1 lingura…Read more »
Desert cu branza si coacaze rosii
Desert cu branza si coacaze rosii din: oua, zahar, faina, praf de copt, coacaze rosii, branza, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, gelatina si ciocolata. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 12 linguri faina 1 praf de copt 400 g coacaze rosii pentru crema: 200 g branza cremoasa 300 g frisca lichida 1 plic zahar vanilat…Read more »
Reteta zilei: Churros cu sos de ciocolata
O reteta savuroasa de Churros cu sos de ciocolata din: zahar, scortisoara, unt, apa, sare, faina, oua, ulei vegetal, ciocolata, lapte si smantana. Churro este un produs de patiserie dulce si prajit in ulei, numit uneori gogoasa spaniola. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Plita incorporabila Whirlpool Ingrediente: ½ ceasca de zahar 3 lingurite de scortisoara…Read more »
Tarta cu prune si brandy
O reteta delicioasa de Tarta cu prune si brandy din: prune, oua, zahar fin, zahar vanilinat, lapte, unt, sare, brandy si faina. Ingrediente: 150 g prune uscate, fara samburi 3 oua 120 g zahar fin 1 plic zahar vanilinat 500 ml lapte 120 g unt 1/2 lingurita de sare 2 linguri brandy 140 g faina…Read more »
Taleri cu prune
Taleri cu prune din: zahar pudra, oua, gem de prune, nuci, praf de copt, faina, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g zahar pudra 3 oua 2 lingurai gem de prune 100 g nuci macinate 1,5 lingurita praf de copt 80 g faina 4 lingui lapte 1 praf de sare glazura: 200 g…Read more »
Corabioare cu mere
O reteta gustoasa de Corabioare cu mere din: budinca de vanilie, lapte, zahar pudra, aluat, mere si suc de lamaie. Ingrediente: 1 plic praf de budinca de vanilie 300 ml lapte 2 linguri zahar pudra 220 g aluat de foi 2 mere acrisoare cu coaja subtire 1 lingura suc de lamaie Mod de preparare:…Read more »
Tarta savuroasa cu mere
Tarta savuroasa cu mere din: biscuiti, scortisoara, faina, sare, zahar, unt, ulei, martipan, zahar pudra, mere, unt, gem de caise, suc de mere si fistic. Ingrediente: blat: 50 g biscuiti 1/2 scortisoara macinata 130 g faina 1 praf de sare 40 g zahar fin 70 g unt moale 25 ml ulei umplutura: 60 g martipan…Read more »
Rulouri lipicioase cu curmale
Rulouri lipicioase cu curmale din: zahar, drojdie, faina, lapte, unt, ou, curmale, zahar brun si zahar pudra. Ingrediente: 1 lingurita de zahar 14 g de drojdie uscata 600 g faina, plus extra pentru presarat 400 ml lapte caldut 200 g unt, din care 50 g topit, iar restul foarte moale 1 ou mare, batut 200…Read more »
Placinta cu fructe in crusta crocanta
Placinta cu fructe in crusta crocanta din: faina, unt, apa, piersici, mure, coacaze rosii, zahar, zahar vanilat si ou. Ingrediente: 125 g faina 110 g unt rece 5 linguri apa rece pentru umplutura: 4 piersici tari coapte 50 g mure 100 g coacaze rosii 3 linguri zahar 1 pliculet zahar vanilat 1 ou Mod…Read more »
Reteta zilei: Tort de ciocolata si sos de zmeura
O reteta savuroasa de Tort de ciocolata si sos de zmeura din: pudra de cacao, cafea, albusuri, zahar granulat, ulei vegetal, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zmeura, unt, lapte si ciocolata. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Telefon Mobil Samsung Galaxy Nexus I9250 Ingrediente pentru blat: 1/2 cească pudră de cacao 1…Read more »
Rulada savuroasa cu ciocolata
Rulada savuroasa cu ciocolata din: oua, ciocolata, frisca, cacao, faina, zahar pudra, sare, ciocolata, unt, galbenusuri, lapte, zahar si coniac. Ingrediente: 4 oua 200 g ciocolata 125 ml frisca lichida 2 linguri cacao 2 linguri faina 4 linguri zahar pudra sare pentru crema: 200 g ciocolata 250 g unt 2 galbenusuri 50 ml lapte 200…Read more »
Budinca de caramel
O reteta savuroasa de Budinca de caramel din: branza mascarpone, zahar, lapte, foi gelatina, pastaie de vanilie, unt si frunze de menta. Ingrediente: 350 g branza mascarpone 6-8 linguri zahar 300 ml lapte sau smantana lichida 6 foi gelatina o pastaie vanilie pentru crema caramel: 12 linguri zahar 75 g unt frunze de menta …Read more »
Rulada cu crema de sampanie
Rulada cu crema de sampanie din: oua, zahar, sare, faina, zahar vanilat, nuca, galbenusuri, unt, lapte, pastaie vanilie, sampanie ciocolata si zahar pudra. Ingrediente: pentru foaie: 4 oua 4 linguri zahar un praf sare 2 linguri faina un plic zahar vanilat 150 g nuca macinata pentru crema: 300 g unt 3 galbenusuri 75 ml lapte…Read more »
Nuga glasata in miere cu fructe confiate
O reteta delicioasa de nuga cu:ou, miere, zahar, fructe confiate, stafide, nougatine, cointreau, smantana. Ingrediente: 10 albusuri de ou 200g miere 200g zahăr 200 g fructe confiate 200g stafide uscate 200g nougatine 3 cl cointreau 1 l smantana Mod de preparare: Se prepară o bezea a l’italienne, se dă la rece, se adaugă fructele,…Read more »
Tort cu grepfrut şi mac
Tort cu grepfrut şi mac din: unt, faina, zahar, oua, extract de vanilie, praf de copt, smantana, grepfrut, seminte de mac, zahar si unt. Ingrediente: 175 g de unt, moale, plus extra pentru uns 300 g faina, plus extra pentru presarat 300 g zahar 3 oua mari 1 lingurita extract de vanilie 1 1/2 lingurita…Read more »
Budincă de vanilie şi ciocolată
O reteta savuroasa de Budincă de vanilie şi ciocolată din: budinca de vanilie, zahar, amidon, galbenus, lapte, unt, esenta de vanilie, sare, zahar, cacao, amidon, galbenus si lapte. Ingrediente: pentru budinca de vanilie 100 g zahar 50 g amidon 1 galbenus 100 ml lapte 30 g unt 1 fiola esenta de vanilie sare pentru budinca…Read more »
Budinca de vanilie cu zmeura
Budinca de vanilie cu zmeuradin: lapte, zahar, amidon, esenta de vanilie, unt, sare, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 475 ml lapte 100 g zahar 25 g amidon 1 fiola esenta de vanilie 15 g unt un praf de sare sau alte fructe, dupa gust pentru servit: zmeura si frunze de menta proaspata Mod…Read more »