Retete:
Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata
10 June 2013
Tort
cu crema de ciocolata din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, sare,
zahar, zahar brun, oua, galbenus de ou, esenta de vanilie, smantana,
lapte, fulgi de ciocolata, zahar pudra, smantana. Ingrediente aluat: 2
bucati unt 2 1/4 cani de faina 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2
1/2 lingurița de sare 1 Cupa +…
Read more »
Read more »
Salata de ruccola cu capere si crutoane
10 June 2013
Salata
de ruccola cu capere si crutoane din: ruccola, ardei capia, ulei de
masline, capere, lamaie, sare, piper, ierburi aromatice, crutoane.
Ingrediente: 300 g ruccola 2 ardei capia 30 g capere 3 linguri ulei de
masline 1 lingura de lamaie sare piper ierburi aromatice crutoane…
Read more »
Read more »
Caracatita cu ulei de masline si lamaie
10 June 2013
Caracatita
cu ulei de masline si lamaie din: lamaie, usturoi, caracatita, vin,
ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 lamaie 6 catei de usturoi 1
caracatita 100 ml vin alb ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Spălăm bine caracatiţa, o porţionăm şi…
Read more »
Read more »
Supa de spanac cu parmezan
10 June 2013
Supa
de spanac cu parmezan din: spanac, unt, oua, parmezan, concentrat de
pui. Inrgediente: 800 g spanac 30 g unt 2 oua 2 linguri parmezan ras 1,4
l supa din concentrat de pui Mod de preparare: Se spală foarte bine
spanacul şi se taie…
Read more »
Read more »
Spaghete cu rosii cherry, masline si capere
10 June 2013
Spaghete
cu rosii cherry, masline si capere din: spaghete, rosii cherry, ulei de
masline extravirgin, busuioc, capere, masline, coaja de lamaie, zeama
de lamaie, parmezan. Ingrediente: 250 g spaghete 200 g rosii cherry,
taiate in jumatqate 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 legatura
mica…
Read more »
Read more »
Frigarui de legume aromate
10 June 2013
Frigarui
de legume aromate din: ardei gras, zucchini, ciuperci, conopida, rosii
cherry, broccoli, ceapa rosie, vanata, cimbru, frunze de rozmarin,
usturoi, sare, piper. Serviţi ca garnitură, stropite cu oţet balsamic,
cu sos barbecue sau cu sosul dumneavoastră preferat. Puteţi adăuga pe
frigărui şi bucăţi de…
Read more »
Read more »
Ardei grasi umpluti cu branza de capra
10 June 2013
Ardei
grasi umpluti cu branza de capra din: ardei grasi, usturoi, branza
telemea de capra, ulei de masline, miere, sare. Ingrediente: 10-12 ardei
grasi micuti 5 catei de usturoi 500 g branza telemea de capra 100 ml
ulei de masline 20 ml miere sare Mod…
Read more »
Read more »
Sandvici cu somon afumat, sfecla rosie si marar
10 June 2013
Sandvici
cu somon afumat, sfecla rosie si marar din: paine neagra, avocado,
zeama de lamaie, sfecla rosie, somon afumat, smantana, sos iute de
hrean, ceapa, marar. Ingrediente: 4 felii groase, dar mici de paine
neagra 1 avocado copt, curatat de coaja si cu samburele indepartat…
Read more »
Read more »
Salata de penne cu rosii cherry si fasole verde
10 June 2013
Salata
de penne cu rosii cherry si fasole verde din: penne, usturoi, rosii
cherry, fasole verde, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, busuioc.
Ingrediente: 500 g penne 2 catei usturoi 200 g rosii cherry 200 g fasole
verde (conserva) 5 linguri ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Placinta cu rubarba si branza de vaci
10 June 2013
Placinta
cu rubarba si branza de vaci din: aluat de foi, braqnza de vaci, baton
de vanilie, amidon, zahar, ou, rubarba, galbenus, lapte, jeleu de caise.
Ingrediente: 350 g aluat de foi (refrigerat) 400 g branza de vaci
miezul de la un baton de vanilie…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu varza alba
10 June 2013
Dovlecei
umpluti cu varza alba din: dovlecei, varza alba, rosii, ulei, vin alb,
smantana, sare, cimbru, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 250 g varza alba 4
rosii 2 linguri ulei 50 ml vin alb 150 g smantana degresata sare cimbru
piper Mod de preparare: Cureti…
Read more »
Read more »
Flan de spanac
10 June 2013
Flan
de spanac din: spanac, oua, smantana, sare, piper, oua de prepelita.
Ingrediente: 400 g spanac 2 oua 200 ml smantana sare piper pentru
garnitura: 4 oua de prepelita Mod de preparare: Intr-un castron, se
bat ouăle bine si se amestecă cu smântână. Se…
Read more »
Read more »
Somn dulce picant
10 June 2013
Somn
dulce picant din: bucati de somn, ketchup, otet din vin, hrean, zahar
brun, usturoi, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati de somn
marinata: 1/3 cana ketchup 4 linguri otet din vin rosu 3 linguri hrean
ras 1 lingura zahar brun 2 catei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pachetele cu branza feta si coriandru
10 June 2013
Pachetele
cu branza feta si coriandru din: branza feta, foi de placinta, oua,
coriandru, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: branza feta
foi de placinta 2 oua, ușor batute coriandru, tocat ulei de masline
piper si sare dupa gust Mod de…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu bacon, cascaval si broccoli
10 June 2013
Rulouri
de pui cu bacon, cascaval si broccoli din: bacon, piept de pui,
cascaval, broccoli, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 felii de
bacon 1 piept de pui dezosat 300 g cascaval 300 g broccoli marar
proaspat ulei sare piper Mod de preparare: Punem…
Read more »
Read more »
Supa de napi si fasole verde
10 June 2013
Supa
de napi si fasole verde din: napi, morcovi, praz, tulpina de telina,
pastai de fasole verde, frunze de salata, patrunjel, asmatui, sare,
piper. Ingrediente: 300 g napi 150 g morcovi 1 fir de praz 1 tulpina de
telina 150 g pastai de fasole verde…
Read more »
Read more »
Spaghete cu calamar, scoici si creveti
10 June 2013
Spaghete
cu calamar, scoici si creveti din: rosii, usturoi, scoici, calamar,
creveti, spaghete, vin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4
rosii 4 catei de usturoi 400 g scoici 300 g calamar 300 creveti mici 200
g spaghete 100 ml vin alb ulei de masline…
Read more »
Read more »
Briose cu rubarba si migdale
10 June 2013
Briose
cu rubarba si migdale din: rubarba, faina, praf de copt, bicarbonat de
sodiu, migdale, sare, margarina, zahar vanilat, oua, suc de portocale,
lapte. Ingrediente: 450 g rubarba 300 g faina 3 lingurite praf de copt 1
lingurita rasa bicarbonat de sodiu 30 g migdale…
Read more »
Read more »
Budinca cu branza si ceapa verde
10 June 2013
Budinca
cu branza si ceapa verde din: lapte, oua unt, pesmet, boia, sare,
lapte, faina, unt, branza roquefort, branza de vaci, ou, masline umplute
cu ardei, ceapa verde. Ingrediente: 200 ml lapte 2 oua 1 lingurita cu
unt 1 lingura cu pesmet boia sare pentru…
Read more »
Read more »
Salata de valeriana cu sos de portocale
10 June 2013
Salata
de valeriana cu sos de portocale din: amestec de valeriana si rucola,
ardei gras, ridichi, oua, masline, portocale, mustar de dijon, unt,
zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g amestec de valeriana si
ruccola 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras rosu 1…
Read more »
Read more »
Frigărui de creveţi cu ardei şi ceapă
10 June 2013
Frigărui
de creveţi cu ardei şi ceapă din: creveti, ardei gras, ceapa, sos de
soia, ulei de susan, zahar brun, usturoi, ghimbir, ardei iute, ceapa
verde. Ingrediente: 4-5 creveti mari de persoana 1 ardei gras 1 ceapa
marinata: 1/4 cana sos de soia 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui cu sos de grapefruit
10 June 2013
Piept
de pui cu sos de grapefruit din: piept de pui, sare, unt nesarat, suc
de grapefruit, coaja de grapefruit, smantana, crema de branza, vin,
piper alb, zahar, sare. Ingrediente: 4 bucati piept de pui Sare 4
linguri unt nesarat ½ ceasca suc de…
Read more »
Read more »
Supa de salata cu ciuperci
10 June 2013
Supa
de salata cu ciuperci din: telina, radacina de patrunjel, frunze de
telina, leustean, salata creata, ardei grasi, ciuperci, patrunjel verde,
sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 telina mica 2 radacini de
patrunjel 1 legatura frunze de telina 1 legatura leustean 1 salata
creata 2…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne de vita, fasole rosie si cartofi
10 June 2013
Placinta
cu carne de vita, fasole rosie si cartofi din: seminte de chimion, sos
picant de rosii, fasole rosie, cartofi, unt, cheddar, chipsuri tortilla.
Ingrediente: 1 lingura seminte de chimion 300 g sos picant de rosii 500
g carne de vita tocata, fara grasime 1…
Read more »
Read more »
Salata de quinoa cu ardei
10 June 2013
Salata
de quinoa cu ardei din: quinoa, ardei gras, feta, mazare, castravete,
ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente: 200 g quinoa cate 1 ardei gras rosu si galben 100 g feta
50 g mazare congelata 1 castravete lung 5…
Read more »
Read more »
Carnati cu piure
10 June 2013
Carnati
cu piure din: cartofi, ulei de masline, nucsoara, carnati, sos de ardei
iute, zeama de lime, zahar brun, frunze de cimbru, usturoi, piure de
rosii. Ingrediente: pentru piure: cate 500 g de cartofi si cartofi
dulci, taiati in cuburi 2 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Tarta cu rubarba si bezea
10 June 2013
Tarta
cu rubarba si bezea din: rubarba, ghimbir, unt, zahar, ou, faina, zahar
pudra, sare. Ingrediente: 250 g rubarba 15 g ghimbir confiat 80 g unt
moale 70 g zahar 1 ou 100 g faina 1 lingurita zahar pudra sare Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salata de penne cu legume
10 June 2013
Salata
de penne cu legume din: penne, rosii, masline negre, rosii uscate,
porumb, busuioc, frunze de ruccola, frunze de busuioc, usturoi, ulei de
masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 225 g penne 4 rosii 50
g masline negre taiate rondele 20 g rosii uscate…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu carne tocată si sos de legume
10 June 2013
Cannelloni
cu carne tocată si sos de legume din: ardei gras, dovlecel, fenicul,
chifla, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, legume
deshidratate, oregano, sare, piper, mozzarella, carne tocata mixta, ou,
cannelloni. Ingrediente: 1 ardei gras galben 1 dovlecel 1 bulb de
fenicul 1 chifla…
Read more »
Read more »
Cartofi cu linte rosie si ardei iute
10 June 2013
Cartofi
cu linte rosie si ardei iute din: cartofi, ulei de floarea soarelui,
seminte de chimion, seminte de mustar negru, turmeric, ceapa, usturoi,
ardei iute, linte rosie, rosie, supa de legume, naut, coriandru.
Ingrediente: 2 cartofi 1 lingura ulei de floarea soarelui cate 1/2
lingurita…
Read more »
Read more »
Salata de vinete fripte
10 June 2013
Salata
de vinete fripte din: vinete, mozzarella, rosii uscat, ceapa,
patrunjel, seminte de susan, nuci, mustar, usturoi, zeama de lamaie,
sare, piper, ulei de arahide. Ingrediente: 200 g vinete 150 g cas sau
mozzarella 30 g rosii uscate sau 2 rosii proaspete 1 ceapa rosie…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu porumb si ciuperci
10 June 2013
Piept
de curcan cu porumb si ciuperci din: file de curcan, ciuperci, boabe de
porumb, ardei gasi, morcov, pastarnac, patrunjel, ulei, faina, sare,
piper. Ingrediente: 300 g file de curcan 300 g ciuperci champignon 300 g
boabe de porumb dulce 2 ardei grasi rosii 1…
Read more »
Read more »
Lapte cu banane si migdale
10 June 2013
Lapte
cu banane si migdale din: lapte degresat, migdale, banane, miere.
Ingrediente 1/2 l lapte degresat 100 g migdale 3 banane 30 g miere Mod
de preparare: Opăreşti migdalele, le cureţi de coaja subţire care
acoperă miezul sâmburilor. Macini fin migdalele. Alegi banane bine
Reteta zilei: Salata de sfecla cu cartofi si morcovi
9 June 2013
Salata
de sfecla cu cartofi si morcovi din: sfecla, cartofi, morcovi,
castraveti murati, ceapa, varza murata, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 1 sfecla 3-4 cartofi 2 morcovi 2 castraveti murati, tocati
1/2 ceapa, tocata 3/4 varza murata, tocata ulei de masline sare si piper
dupa gust Mod de preparare: Se fierb sfecla,…
Read more »
Read more »
Salata de morcovi cu miez de nuca
9 June 2013
Salata
de morcovi cu miez de nuca din: morcovi, lamaie, miez de nuca, frunze
de rucola, miere, ulei de masline. Ingrediente: 4 morcovi 1 lamaie miez
de nuca frunze de rucola miere ulei de masline Mod de preparare: Radem
morcovii curăţaţi pe răzătoarea mare sau îi tocăm în robotul de tocat
legume. Dizolvăm o…
Read more »
Read more »
Somon teriyaki
9 June 2013
Somon
teriyaki din: somon, sos de soia, mirin, sake, zahar. Ingrediente: 4
felii de somon 1500 ml sos de soia 150 ml mirin 50 ml sake 1 lingura
zahar Mod de preparare: Amestecaţi sosul de soia, mirlnul şi sake-ul
cu zahărul, într-o crăticioară. Puneţi la foc mic, amestecând mereu.
Lăsaţi să fiarbă 15-20…
Read more »
Read more »
Suc de cirese si capsune
9 June 2013
Suc
de cirese si capsune din: capsune, cirese, lichior de fructe.
Ingrediente: 300 g capsune 300 g cirese 50 g lichior de fructe Mod de
preparare: Spălăm căpşunele şi le îndepărtăm codiţele. Scoatem sâmburii
cireşelor spălate. Punem fructele în blender, turnăm lichiorul de fructe
şi pasăm. Turnăm sucul în pahare şi ornăm cu căpşune.…
Read more »
Read more »
Salata de mazare (Pasta)
9 June 2013
Salata
de mazare din: mazare, usturoi, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel, busuioc. Ingrediente: 400 g mazare (conserva) 3-4 catei de
usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper patrunjel busuioc Mod de
preparare: Se spală mazărea, se dă într-un clocot, se scurge şi se pune
în blender. Se subţiază puţin câte puţin cu…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ciupeci si masline
9 June 2013
Pulpe
de pui cu ciupeci si masline din: ulei de masline, ciuperci, pulpe de
pui, passata de rosii, supa de pui, masline kalamata, patrunjel.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 300 g ciuperci, taiate in
jumatate 4 pulpe d epui, fara piele 500 g passata de rosii cu usturoi si
ierburi 1 cub pentru supa…
Read more »
Read more »
Barcute din oua umplute cu creier
9 June 2013
O
reteta delicioasa de barcute cu:mustar, oua, creier de porc, unt,
busuioc verde, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 1-2 linguriţe
muştar oua 1 creier de porc 100 g unt busuioc verde (merge şi cel uscat
la plic) sare piper salată verde şi frunze de pătrunjel pentru decor
Mod de preparare: Fierbi ouăle timp de…
Read more »
Read more »
Salata de legume cu maioneza vegetala
9 June 2013
Salata
de legume cu maioneza vegetala din: cartofi, morcovi, telina,
castraveciori murati, mzare, maioneza vegetala, mustar. Ingrediente: 3
cartofi 2 morcovi un sfert de telina 4 castraveciori murati 200 g mazare
la conserva maioneza vegetala mustar Mod de preparare: Se curăţă
cartofii, morcovii şi telina şi se pun la fiert întregi. După ce au…
Read more »
Read more »
Orez prajit cu creveti, broccoli si mazare
9 June 2013
Orez
prajit cu creveti, broccoli si mazare din: ulei de floarea soarelui,
ardei, ceapa verde, broccoli, pasta verde de curry, orez, mazare,
germeni de fasole, busuioc, sos de peste. Ingrediente: 1 lingura de ulei
de floarea soarelui 1 ardei rosu, curatat de seminte, taiat in
sferturi, iar apoi in fasii pe diagonala 5 cepe verzi, partea…
Read more »
Read more »
Prajitura cu stafide, cacao si glazura
9 June 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar pudra, lapte, cacao,
bicarbonat, faina, nuca, margarina, zahar pudra, stafide, faina, zahar
vanilat, cacao, bicarbonat. Ingrediente blat: 5 oua 250 g zahar pudra 8
linguri lapte 1 lingura cacao 1 lingurita bicarbonat de sodiu 200 g
faina 50 g nuca tatiata Ingrediente cremă: 1 margarină 200 g…
Read more »
Read more »
Crema de avocado si curmale
9 June 2013
Crema
de avocado si curmale din: curmale, miere, zahar vanilat, avocado,
cacao, lapte de soia, fructe. Ingrediente: 200 g curmale 2 linguri miere
2 plicuri zahar vanilat 1 lingura avocado mare 4 linguri cacao 250 ml
lapte de soia fructe pentru decor Mod de preparare: Rehidratezi in
laptele de soia curmalele fara samburi. Dupa…
Read more »
Read more »
Somon cu verdeţuri
9 June 2013
Somon
cu verdeţuri din: somon, zeama de lime, ghimbir, mustar de dijon, ulei,
marar, busuioc, salata. Ingrediente: 2 bucati somon 2 linguri zeama de
lime 1 lingurita ghimbir proaspat ras 2 lingurite mustar de Dijon 5
linguri ulei 2 1/2 linguri marar tocat 2 1/2 linguri busuioc tocat 1
punca amestec fructe de salata (circa…
Read more »
Read more »
Salata de fasole verde cu usturoi
9 June 2013
Salata
de fasole verde cu usturoi din: fasole verde, fasole galbena, ulei de
masline, otet, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g
fasole verde 200 g fasole galbena (proaspata sau din conserva) 5 linguri
ulei de masline 1 lingura otet 3-4 catei de usturoi sare piper negru
macinat 1 legatura de patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui umplut cu branza feta
9 June 2013
Piept
de pui umplut cu branza feta din: piept de pui, branza feta, coriandru,
pesmet, otet balsamic, ulei. Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui
branza feta 1/3 buchet de coriandru, tocat 1/2 cana pesmet 2 linguri
otet balsamic 2 linguri de ulei Mod de preparare: Se amesteca branza
feta si coriandrul tocat.…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si zahar vanilat
9 June 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, cacao, otet, faina, praf
de copt, amidon, lapte, esenta de vanilie, lapte, margarina, zahar
pudra, zahar vanilat, ciocolata de menaj. Ingrediente blat: 6 ouă 150 g
zahăr 30 g cacao 2 linguri oţet 70 g făină 1 praf de copt Ingrediente
cremă: 4 gălbenuşuri 150 g…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de ciuperci
9 June 2013
Spaghete
cu sos de ciuperci din: spaghete, ciuperci, ceapa, usturoi verde, ulei,
frunze de busuioc, sare, oregano, piper. Ingrediente: 300 g spaghete,
fara, ou, dpa preferinta integrale 400 g ciuperci champignon 200 ml suc
de rosii care 1 fir de ceapa si de usturoi verde 1 lingura ulei cateva
frunze de busuioc sare oregano piper…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos
9 June 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, bicarbonat, faina,
cacao, ulei, unt, lapte, zahar vanilat, ciocolata de menaj, nuca de
cocos. Ingrediente blat: 8 ouă 400 g zahăr 1/2 linguriţă bicarbonat
stins 250g faina 3 linguri cacao 2 linguri ulei Ingrediente crema: 200
g unt 150 g zahar 2 linguri faina 300ml lapte…
Read more »
Read more »
Salata de fasole boabe asortata
9 June 2013
Salata
de fasole boabe asortata din: fasole tarcata, otet, zahar, ulei, ceapa
rosie, apa, foaie de dafin, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole
tarcata (din conserva) 50 ml otet 20 g zahar 30 ml ulei o ceapa rosie
100 ml apa 1 foaie de dafin sare piper Mod de preparare: Se prepara
sosul, astfel:…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu menta
9 June 2013
Dovlecei
cu menta din: dovlecei, ulei de masline, frunze de menta, sare.
Ingrediente: 2 dovlecei mici ulei de masline frunze de menta sare Mod
de preparare: Spalam dovleceii si ii taiem rondele de jumatate de
centimetru. Incingem o tigaie intinsa de teflon si picuram putin ulei.
Prajim rondelele de dovlecel, cate doua minute pe…
Read more »
Read more »
Tort cu piersici, mango si frisca
9 June 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: blat, unt, sare, zahar, faina, oua,
gelatina, amidon, piersici, mango, esenta de vanilie, scortisoara,
frisca lichida, rom, ciocolata amaruie, fructe. Ingrediente: blat de
aluat opărit 125 g unt 1 praf sare 1 praf zahăr 200 g făină 5 ouă
Ingrediente umplutura de fructe: 6 foi gelatină (sau 10 g…
Read more »
Read more »
Cartofi cu bacon afumat si branza Cheddar
9 June 2013
Cartofi
cu bacon afumat si branza Cheddar din: cartofi, ulei de masline, ceapa,
bacon afumat, oua, lapte, smantana, cheddar, rucola. Ingrediente: 650 g
de cartofi noi mici 1 lingurita ulei de masline 2 salote sau cepe mici,
feliate subtire 200 g felii groase de bacon afumat, tocate 4 oua mari
300 ml de lapte 170…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati cu maioneza vegetala
9 June 2013
Salata
de cruditati cu maioneza vegetala din: morcovi, mere, ardei, ceapa
verde, maioneza vegetala, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 mere 2
ardei 3 fire de ceapa verde 1 lingura de maioneza vegetala sare piper
Mod de preparare: Morcovii si merele se rad pe razatoarea mare, ardeiul
se taie julien, iar ceapa rondele. Se…
Read more »
Read more »
Pulpă de viţel cu sos de smantană şi vin
9 June 2013
O
reteta delicioasa de pulpa de vitel cu: vin rosu, smantana, faina,
lamaie, untura, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml vin
roşu 200 g smântână 1 lingură de făină 1/2 lămâie 100 g untură sare
piper Mod de preparare: Speli pulpa de viţel şi o tai în felioare
egale. Baţi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu pui, sparanghel si mazare
9 June 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: carne de pui, oua, faina, unt,
smantana, praf de copt, sare, rosii, ceapa, sparanghel, mazare, lamaie,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 ouă 400 g făină 150 g unt 200 g
smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă sare Ingrediente umplutură: 1
bucată piept de pui 2 roşii 1…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu tarhon
9 June 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: carne de pui, tarhon, ceapa, cartofi,
morcov, ardei, radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper.
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 3 cartofi 1 morcov 1 ardei 1 rădăcină de
pătrunjel 2 foi de dafin 1-2 fire tarhon sare piper Mod de preparere:
Tai puiul bucăţi şi îl pui…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini pizza cu blat de mamaliga
9 June 2013
Mini
pizza cu blat de mamaliga din: malai, parmezan, mozzarella, carnati,
ciuperci, ceapa rosie, rosii deshidratate, sare, piper, frunze de
busuioc. Ingrediente: 1 cana malai 1/2 cana parmezan ras proaspat 1
cana branza mozzarella maruntita 1/2 cana carnati 1/2 ceasca ciuperci
feliate 1/2 ceasca felii de ceapa rosie 1/2 cana rosii deshidratate Sare
și…
Read more »
Read more »
Burgeri de miel cu tzatziki
9 June 2013
Burgeri
de miel cu tzatziki din: bulgur, carne macra de miel, chimion, usturoi,
ulei, chifle de burger, castarvete, iaurt, menta. Ingrediente: 25 g
bulgur 500 g carne macra de miel, tocata cate 1 lingurita de chimion
macinat, coriandru macinat si paprika afumata 1 catel de usturoi,
zdrobit bine (optional) ulei, pentru uns chifle mari de…
Read more »
Read more »
Tarta cu sunca
9 June 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: tarta, faina, margarina, ou, apa, sare,
lapte, smantana, sunca, castraveti, cascaval. Ingrediente aluat: 250 g
făină 150 g margarina 1 ou 2 linguri apă sare după gust Ingrediente
umplutura: 50 g făină dizolvată in 1/4 litru de lapte 2 linguri
smântână 3 ouă 150 g şuncă tăiată cubuleţe 3…
Read more »
Read more »
Macrouri în stil marocan
9 June 2013
Macrouri
în stil marocan din: fileuri de macrou, ulei de masline extravirgin,
zeama de lamaie, paprika, chimen, seminte de coriandru, usturoi, sare,
piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 2 linguri ulei de masline
extravirgin 2 linguri zeama de lamaie 2 lingurite paprika 1 lingurita
chimen macinat 1 lingurita seminte de coriandru macinate 1 lingurita
praf…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu surimi
9 June 2013
Ciuperci
cu surimi din: ciuperci, batoane de surimi, sare, piper, marar, ulei,
unt, lamai. Ingrediente: 600 g ciuperci cu palarie mare 500 g batoane de
surimi sare piper 1 legatura marar 2 linguri ulei 30 g unt 2 lamai
Mod de preparare: Speli ciupercile, le cureţi şi le îndepărtezi
codiţele. Opăreşti batoanele de surimi…
Read more »
Read more »
Mousse de ciocolata si capsune
9 June 2013
Mousse
de ciocolata si capsune din: oua, ciocolata, coniac, frisca, capsune.
Ingrediente: 4 oua 400 g ciocolata 50 ml coniac frisca capsune Mod de
preparare: Topim ciocolata pe baie de abur. Luăm de pe foc şi adăugăm
coniacul şi gălbenuşurile pe rând, amestecând continuu. Batem albuşurile
spumă tare şi le încorporăm în ciocolată. Punem…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu fasole si ciuperci
9 June 2013
Aperitiv
cu fasole si ciuperci din: ciuperci, fasole, usturoi, sare de mare,
patrunjel verde, ulei de masline. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete
250 g fasole alba boabe 2 catei de usturoi sare de mare patrunjel verde
100 ml ulei de masline Mod de preparare: Cu o seară înainte de
preparare, pui fasolea să se…
Read more »
Read more »
Salata de fasole batuta
9 June 2013
Salata
de fasole batuta din: fasole boabe, morcovi, foi de dafin, ceapa, ulei,
usturoi, boia de ardei, sare, piper. Ingrediente: 600 g fasole boabe 2
morcovi potriviti 2 foi de dafin 1 ceapa 3 linguri de ulei 4 catei de
usturoi o lingura boia de ardei sare piper Mod de preparare: Se alege
fasolea,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu capsuni
8 June 2013
Placinta
cu capsuni din: aluat de placinta, capsuni, zahar, amidon, jeleu.
Ingrediente: 1 aluat placinta copt 1,5-2 kg de capsuni 1 cana de zahar 2
linguri amidon 1 pachet de jeleu Mod de preparare: Intr-un castron
combinati 1 cana de zahar cu 2 linguri de amidon. Se amesteca bine si se
adauga…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu ruccola
8 June 2013
Salata
de dovlecei cu ruccola din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel,
ulei, otet, sare, piper, avocado. Ingrediente: 3 dovlecei verzi 2 rosii
medii 1 ceapa mica 4 catei de usturoi cateva fire de patrunjel 4
linguri ulei 1 lingura otet sare piper 1/2 avocado Mod de preparare:
Dovleceii se spală şi se taie rondele.…
Read more »
Read more »
Rulouri cu dovlecei, cascaval si muguri de pin
8 June 2013
Rulouri
cu dovlecei, cascaval si muguri de pin din: dovlecei, cascaval, muguri
de pin. Ingrediente: 2 dovlecei 200 g cascaval 50 g muguri de pin
Mod de preparare: Spălăm dovleceii şi îi tăiem fâşii. Le frigem pe
grătar, atât cât să se rumenească. Incingem o tigaie de teflon şi prăjim
mugurii de…
Read more »
Read more »
Scoici cu sos de rosii
8 June 2013
Scoici
cu sos de rosii din: scoici, rosii, ceapa rosie, ardei gras, usturoi,
zeama de lamaie, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
scoici-midii 10 rosii 1 ceapa rosie 1 ardei gras 4 catei de usturoi
zeama de lamaie ulei de masline boia de ardei dulce busuioc uscat sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu ierburi aromatice
8 June 2013
Salata
de dovlecei cu ierburi aromatice din: dovlecei verzi, rosii, ceapa,
usturoi, patrunjel, ulei, otet, sare, piper, ierburi aromatice.
Ingrediente: 3 dovlecei verzi 2 rosii medii 1 ceapa mica 4 catei de
usturoi cateva fire de patrunjel 4 linguri ulei 1 lingura otet sare
piper ierburi aromatice Mod de preparare: Dovleceii se spală şi…
Read more »
Read more »
Savarina cu capsune
8 June 2013
Savarina
cu capsune din: oua, lamaie, zahar, faina, pesmet, frisca, dulceata de
capsune, capsune, apa, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: blatul: 6
oua 1 lamaie 120 g zahar 30 g faina 100 g pesmet umplutura: 500 g frisca
dulceata de capsune capsune proaspete siropul: 400 ml apa 300 g zahar
esenta de vanilie Mod…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi
8 June 2013
Salata
de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi din: ciuperci,
patrunjel, suc de lamaie, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare,
piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon (cat mai mici) 1/2
legatura patrunjel dressing: suc de lamaie 80 ml ulei de masline 1
lingura ceapa rosie tocata foarte marunt 1 catel de usturoi sare…
Read more »
Read more »
Supa crema de porumb cu ardei iute
8 June 2013
Supa
crema de porumb cu ardei iute din: porumb, ceapa, supa de legume, ulei,
zeama de lamaie, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva
porumb boabe 1 ceapa supa de legume ulei zeama de lamaie 1 legatura
patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se
spală, se taie mărunt si se…
Read more »
Read more »
Foitaj cu cirese
8 June 2013
Foitaj
cu cirese din: ou, cirese, unt, faina, lapte, zahar vanilat, zahar
farin, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 1 ou 400 g cirese 200 g unt 300
g faina 120 ml lapte zahar vanilat zahar farin suc de lamaie sare Mod
de preparare: Spălăm cireşele, le scoatem sâmburii şi tăiem felii.
Frecăm 100 g…
Read more »
Read more »
Salata de castraveti cu marar
8 June 2013
Salata
de castraveti cu marar din: castraveti, usturoi, marar, ulei, otet,
sare, piper. Ingrediente: 400 g castraveti 3 catei de usturoi 1 legatura
de marar 4 linguri ulei 1 lingura de otet sare piper Mod de
preparare: Castraveţii se spală şi se taie rondele subţiri. Separat se
amestecă uleiul cu oţetul, usturoiul zdrobit, sarea,…
Read more »
Read more »
Supa crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel
8 June 2013
Supa
crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel din:
morcovi, cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei,
patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg morcovi 3 cartofi 1 ceapa 1 telina mica 1
ardei gras 1 pastarnac sare 2 linguri cu ulei patrunjel frunze Mod de
preparare: Se pun la fiert, în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de pui in sos cu garnitura de orez
8 June 2013
Carne
de pui in sos cu garnitura de orez din: faina, pulpe de pui, sos
barbeque, miere, gem de portocale, suc de portocale, sos de soia,
ghimbir, ardei, amidon, seminte de susan, orez. Ingrediente: 1/2 cana
de faina 6-8 pulpe de pui 1/3 cupa sos barbeque 1/3 ceasca de miere 2/3
cupa gem de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu prosciutto
8 June 2013
Rulouri
cu prosciutto din: oua, prosciutto, unt, marar, sare, piper.
Ingrediente: 4 oua 6 felii prosciutto 40 g unt marar proaspat sare piper
Mod de preparare: Omogenizăm ouăle în mixer cu sare şi piper. Adăugăm
mărarul tocat. Topim untul într-o tigaie întinsă. Când s-a încins,
turnăm ouăle. După ce s-a rumenit, întoarcem cu grijă,…
Read more »
Read more »
Orez cu sos si chiftele de curcan
8 June 2013
Orez
cu sos si chiftele din: unt, ceapa, ardei, telina apio, usturoi, frunza
de dafin, rosii, supa de pui, sos tabasco, ceapa verde, coriandru,
orez, condimente cajun, carne tocata de curcan, ulei. Ingrediente: cate 2
linguri de unt si faina 1 ceapa, tocata marunt 1 ardei verde, curatat
de seminte si tocat fin 2 tulpini…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu sos
8 June 2013
Salata
de paste cu sos din: paste, rosii cherry, sparanghel, rucola,
galbenusuri, unt, lamaie, piper alb, sare. Ingrediente: 400 g paste tip
penne 100 g rosii cherry 5 fire sparanghel cateva frunze de rucola
pentru sos: 4 galbenusuri 250 g unt 1 lamaie piper alb sare Mod de
preparare: Spală sparanghelul, îndepărtează partea lemnoasă…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu tofu
8 June 2013
Dovlecei
umpluti cu tofu din: dovlecel, branza tofu, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 1 dovlecel mare 300 g branza tofu ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Spălăm dovlecelul şi îl tăiem rondele de
câte 5-10 cm. Scoatem miezul. Presărăm sare pe miezul de dovlecel şi
lăsăm câteva minute să elimine apa.…
Read more »
Read more »
Supa crema de mazare cu patrunjel
8 June 2013
Supa
crema de mazare cu patrunjel din: mazare, ceapa, telina, ardei gras,
pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg de mazare 1
ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu
ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,
ceapa, felina, păstârnacul,…
Read more »
Read more »
Penne cu creveti si mazare
8 June 2013
Penne
cu creveti si mazare din: penne integrale, creveti decorticati,
busuioc, ulei extravirgin de masline, mazare, ceapa rosie, usturoi,
sare, piper, coaja de lamaie. Ingrediente: 150 g penne integrale 250 g
creveti decorticati 3 fire busuioc proaspat 5 linguri ulei extravirgin
de masline 250 g mazare noua 1 ceapa rosie 3 caei de usturoi sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortilla cu carne de vita picanta
8 June 2013
Tortilla
cu carne de vita picanta din: carne tocata de vita, sos iute, chimen,
usturoi, praf de ceapa, piper negru, sare, apa, foi de tortilla, salata
de cruditati. Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita 1/2 – 3/4 ceasca
sos iute 2 linguri chimen 2 linguri praf de usturoi 2 linguri praf de
ceapa…
Read more »
Read more »
Salata cu avocado, creveti si rosii cherry
8 June 2013
Salata
cu avocado, creveti si rosii cherry din: salata verde, avocado, rosii
cherry, ceapa, creveti, maioneza, ketchup, zeama de lamaie. Ingrediente:
1/4 salata verde, rupta in bucati 1 avocado mare, curatat de coaja si
de sambure si taiat in felii 8 rosii cherry, taiate in jumatati 1 salota
sau ceapa mica, feliata subtire 200 g…
Read more »
Read more »
Paste cu varza si kaizer
8 June 2013
O
reteta delicioasa de paste cu: varza, ceapa, kaizer, ulei, cimbru,
sare, piper. Ingrediente: 2 verze (una murată şi una crudă) 2 morcovi 6
cepe mijlocii 300 g kaizer 800 g paste (penne sau tăiţei) 100 ml ulei un
vârf de cuţit de cimbru sare piper Mod de preparare: Fierbi varza cam
30 de…
Read more »
Read more »
Salata in straturi cu peste afumat
8 June 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: morcov, cartofi, sfecla rosie, ceapa,
peste afumat, maioneza. Ingrediente: 2-3 morcovi 4-5 cartofi 2 sfecle
roşii 4-5 cepe 1 peşte afumat (macrou) maioneză Mod de preparare:
Fierb morcovii, cartofii, sfecla şi razi pe răzătoarea mare. Ta ceapa
peştişori şi o freci cu puţină sare, apoi o stropeşti cu…
Read more »
Read more »
Ficat cu garnitura de cartofi natur
8 June 2013
O
reteta delicioasa de ficat cu: ceapa, ulei, ceapa verde, castraveti
murati, capere, otet, faina, bulion, unt, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g ceapă 200 ml ulei 2 linguri codiţe de
ceapă verde (rondele) 200 g castraveţi muraţi 100 g capere 50 g oţet 100
g făină 100 ml bulion 50 g…
Read more »
Read more »
Mancare taraneasca de pui
8 June 2013
O
reteta delicioasa de mancare taraneasca cu: carne de pui, sare, piper,
ardei gras, ceapa, costita, ulei, ciuperci, amidon, smantana, ceapa
verde. Ingrediente: 1 pui de circa 1,2 kg sau 2 bucăţi piept de pui sare
piper 2 ardei graşi sau kapia roşii (sau combinat cu galben) 200 g
ceapă mică (de arpagic) 100 g…
Read more »
Read more »
Cartofi crocanţi cu susan
8 June 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu: ulei, seminte de susan, sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml ulei 100 g seminţe de susan sare Mod
de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi tai în 4, pe
lungime. Ii fierbi 10 minute în apă cu puţină sare, îi scurgi de apă,
îi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu cartofi si branza telemea
8 June 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: branza telemea, cartofi, ceapa verde,
ulei, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 400 g
telemea 500 g cartofi 12-14 fire ceapă verde 1 ceaşcă de ulei 3 ouă sare
piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi toci mărunt şi
îi amesteci cu ceapa…
Read more »
Read more »
Peşte la cuptor cu sos de roşii
8 June 2013
O
reteta delicioasa de peste la cuptor cu: masline, capere, rosii, ulei
de masline, usturoi, oregano, patrunjel. Ingrediente: 2-3 peşti de orice
fel, file sau întreg 100 g măsline negre fără sâmburi capere 1
conservă de roşii decojite în suc 2 linguri de ulei de măsline usturoi
oregano pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu carne de crab si legume
8 June 2013
Salata
cu carne de crab si legume din: oua, castravete, carne de crab, ceapa
verde, porumb, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 5 oua, tocate 1
castravete, tocat carne de crab fiarta si tocata 2 fire de ceapa verde,
tocata 1 cutie porumb 3 linguri de maioneza Sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pilaf de pasare in aluat
8 June 2013
O
reteta delicioasa de pilaf cu: rasol de pasare, orez, unt, supa, sare,
faina, ulei. Ingrediente: rest de rasol sau friptură de pasăre de circa
300 g 200 g orez 50 g unt 3 ceşti supă sare Ingrediente aluat: 250 g
făină 250 g unt 1 lingură ulei 1 ceşcuţă apă sare Mod de…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos si garnitura de orez
8 June 2013
O
reteta delicioasa de piept de pui cu: ciuperci, ceapa, smantana, sare,
piper, busuioc, boia dulce. Ingrediente: 1-2 bucăţi piept de pui 400-500
g ciuperci proaspete sau din conservă 2 cepe mici 200 g smântână sare
piper busuioc boia dulce Mod de preparare: Tai pieptul de pui, îl
condimentezi şi îl prăjeşti pe grătarul…
Read more »
Read more »
Chiftelute umplute
8 June 2013
O
reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de porc, oua, suc de rosii,
branza topita, sare, piper, marar, ulei. Ingrediente: 600 g carne tocată
de porc sau de vită 4 ouă fierte tari suc de roşii 2 triunghiuri de
brânză topită sare piper marar ulei Mod de preparare: Faci o tocatura
obisnuita de chiftele,…
Read more »
Read more »
Cremsnit dietetic
8 June 2013
O
reteta delicioasa de cresmit cu: faina, ulei, zahar, lapte, oua,
lamaine, praf de copt, zahar vanilat, sare, gelatina. Ingrediente
aluat: 300 g făină 1oo ml ulei 100 g zahăr 30 ml lapte sau iaurt 2 ouă
1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet 1/2 pachet praf de copt 1
pliculeţ zahăr vanilat 1 vârf…
Read more »
Read more »
Tocăniţă poloneză
8 June 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu: cartofi, morcovi, carnati, ceapa,
apa, ulei, smantana, gulie, branza topita, praz, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 8 cartofi 3 morcovi 3 cârnaţi 1 ceapă mare 11 apă 2
linguri ulei 200 g smântână 1 gulie 200 g brânză topită 1 fir de praz
pătrunjel sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
eteta zilei: Placinta cu capsuni
8 June 2013
Placinta
cu capsuni din: aluat de placinta, capsuni, zahar, amidon, jeleu.
Ingrediente: 1 aluat placinta copt 1,5-2 kg de capsuni 1 cana de zahar 2
linguri amidon 1 pachet de jeleu Mod de preparare: Intr-un castron
combinati 1 cana de zahar cu 2 linguri de amidon. Se amesteca bine si se
adauga…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu ruccola
8 June 2013
Salata
de dovlecei cu ruccola din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel,
ulei, otet, sare, piper, avocado. Ingrediente: 3 dovlecei verzi 2 rosii
medii 1 ceapa mica 4 catei de usturoi cateva fire de patrunjel 4
linguri ulei 1 lingura otet sare piper 1/2 avocado Mod de preparare:
Dovleceii se spală şi se taie rondele.…
Read more »
Read more »
Rulouri cu dovlecei, cascaval si muguri de pin
8 June 2013
Rulouri
cu dovlecei, cascaval si muguri de pin din: dovlecei, cascaval, muguri
de pin. Ingrediente: 2 dovlecei 200 g cascaval 50 g muguri de pin
Mod de preparare: Spălăm dovleceii şi îi tăiem fâşii. Le frigem pe
grătar, atât cât să se rumenească. Incingem o tigaie de teflon şi prăjim
mugurii de…
Read more »
Read more »
Scoici cu sos de rosii
8 June 2013
Scoici
cu sos de rosii din: scoici, rosii, ceapa rosie, ardei gras, usturoi,
zeama de lamaie, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
scoici-midii 10 rosii 1 ceapa rosie 1 ardei gras 4 catei de usturoi
zeama de lamaie ulei de masline boia de ardei dulce busuioc uscat sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu ierburi aromatice
8 June 2013
Salata
de dovlecei cu ierburi aromatice din: dovlecei verzi, rosii, ceapa,
usturoi, patrunjel, ulei, otet, sare, piper, ierburi aromatice.
Ingrediente: 3 dovlecei verzi 2 rosii medii 1 ceapa mica 4 catei de
usturoi cateva fire de patrunjel 4 linguri ulei 1 lingura otet sare
piper ierburi aromatice Mod de preparare: Dovleceii se spală şi…
Read more »
Read more »
Savarina cu capsune
8 June 2013
Savarina
cu capsune din: oua, lamaie, zahar, faina, pesmet, frisca, dulceata de
capsune, capsune, apa, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: blatul: 6
oua 1 lamaie 120 g zahar 30 g faina 100 g pesmet umplutura: 500 g frisca
dulceata de capsune capsune proaspete siropul: 400 ml apa 300 g zahar
esenta de vanilie Mod…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi
8 June 2013
Salata
de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi din: ciuperci,
patrunjel, suc de lamaie, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare,
piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon (cat mai mici) 1/2
legatura patrunjel dressing: suc de lamaie 80 ml ulei de masline 1
lingura ceapa rosie tocata foarte marunt 1 catel de usturoi sare…
Read more »
Read more »
Supa crema de porumb cu ardei iute
8 June 2013
Supa
crema de porumb cu ardei iute din: porumb, ceapa, supa de legume, ulei,
zeama de lamaie, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva
porumb boabe 1 ceapa supa de legume ulei zeama de lamaie 1 legatura
patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se
spală, se taie mărunt si se…
Read more »
Read more »
Foitaj cu cirese
8 June 2013
Foitaj
cu cirese din: ou, cirese, unt, faina, lapte, zahar vanilat, zahar
farin, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 1 ou 400 g cirese 200 g unt 300
g faina 120 ml lapte zahar vanilat zahar farin suc de lamaie sare Mod
de preparare: Spălăm cireşele, le scoatem sâmburii şi tăiem felii.
Frecăm 100 g…
Read more »
Read more »
Salata de castraveti cu marar
8 June 2013
Salata
de castraveti cu marar din: castraveti, usturoi, marar, ulei, otet,
sare, piper. Ingrediente: 400 g castraveti 3 catei de usturoi 1 legatura
de marar 4 linguri ulei 1 lingura de otet sare piper Mod de
preparare: Castraveţii se spală şi se taie rondele subţiri. Separat se
amestecă uleiul cu oţetul, usturoiul zdrobit, sarea,…
Read more »
Read more »
Supa crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel
8 June 2013
Supa
crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel din:
morcovi, cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei,
patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg morcovi 3 cartofi 1 ceapa 1 telina mica 1
ardei gras 1 pastarnac sare 2 linguri cu ulei patrunjel frunze Mod de
preparare: Se pun la fiert, în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de pui in sos cu garnitura de orez
8 June 2013
Carne
de pui in sos cu garnitura de orez din: faina, pulpe de pui, sos
barbeque, miere, gem de portocale, suc de portocale, sos de soia,
ghimbir, ardei, amidon, seminte de susan, orez. Ingrediente: 1/2 cana
de faina 6-8 pulpe de pui 1/3 cupa sos barbeque 1/3 ceasca de miere 2/3
cupa gem de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu prosciutto
8 June 2013
Rulouri
cu prosciutto din: oua, prosciutto, unt, marar, sare, piper.
Ingrediente: 4 oua 6 felii prosciutto 40 g unt marar proaspat sare piper
Mod de preparare: Omogenizăm ouăle în mixer cu sare şi piper. Adăugăm
mărarul tocat. Topim untul într-o tigaie întinsă. Când s-a încins,
turnăm ouăle. După ce s-a rumenit, întoarcem cu grijă,…
Read more »
Read more »
Orez cu sos si chiftele de curcan
8 June 2013
Orez
cu sos si chiftele din: unt, ceapa, ardei, telina apio, usturoi, frunza
de dafin, rosii, supa de pui, sos tabasco, ceapa verde, coriandru,
orez, condimente cajun, carne tocata de curcan, ulei. Ingrediente: cate 2
linguri de unt si faina 1 ceapa, tocata marunt 1 ardei verde, curatat
de seminte si tocat fin 2 tulpini…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu sos
8 June 2013
Salata
de paste cu sos din: paste, rosii cherry, sparanghel, rucola,
galbenusuri, unt, lamaie, piper alb, sare. Ingrediente: 400 g paste tip
penne 100 g rosii cherry 5 fire sparanghel cateva frunze de rucola
pentru sos: 4 galbenusuri 250 g unt 1 lamaie piper alb sare Mod de
preparare: Spală sparanghelul, îndepărtează partea lemnoasă…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu tofu
8 June 2013
Dovlecei
umpluti cu tofu din: dovlecel, branza tofu, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 1 dovlecel mare 300 g branza tofu ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Spălăm dovlecelul şi îl tăiem rondele de
câte 5-10 cm. Scoatem miezul. Presărăm sare pe miezul de dovlecel şi
lăsăm câteva minute să elimine apa.…
Read more »
Read more »
Supa crema de mazare cu patrunjel
8 June 2013
Supa
crema de mazare cu patrunjel din: mazare, ceapa, telina, ardei gras,
pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg de mazare 1
ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu
ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,
ceapa, felina, păstârnacul,…
Read more »
Read more »
Penne cu creveti si mazare
8 June 2013
Penne
cu creveti si mazare din: penne integrale, creveti decorticati,
busuioc, ulei extravirgin de masline, mazare, ceapa rosie, usturoi,
sare, piper, coaja de lamaie. Ingrediente: 150 g penne integrale 250 g
creveti decorticati 3 fire busuioc proaspat 5 linguri ulei extravirgin
de masline 250 g mazare noua 1 ceapa rosie 3 caei de usturoi sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortilla cu carne de vita picanta
8 June 2013
Tortilla
cu carne de vita picanta din: carne tocata de vita, sos iute, chimen,
usturoi, praf de ceapa, piper negru, sare, apa, foi de tortilla, salata
de cruditati. Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita 1/2 – 3/4 ceasca
sos iute 2 linguri chimen 2 linguri praf de usturoi 2 linguri praf de
ceapa…
Read more »
Read more »
Salata cu avocado, creveti si rosii cherry
8 June 2013
Salata
cu avocado, creveti si rosii cherry din: salata verde, avocado, rosii
cherry, ceapa, creveti, maioneza, ketchup, zeama de lamaie. Ingrediente:
1/4 salata verde, rupta in bucati 1 avocado mare, curatat de coaja si
de sambure si taiat in felii 8 rosii cherry, taiate in jumatati 1 salota
sau ceapa mica, feliata subtire 200 g…
Read more »
Read more »
Paste cu varza si kaizer
8 June 2013
O
reteta delicioasa de paste cu: varza, ceapa, kaizer, ulei, cimbru,
sare, piper. Ingrediente: 2 verze (una murată şi una crudă) 2 morcovi 6
cepe mijlocii 300 g kaizer 800 g paste (penne sau tăiţei) 100 ml ulei un
vârf de cuţit de cimbru sare piper Mod de preparare: Fierbi varza cam
30 de…
Read more »
Read more »
Salata in straturi cu peste afumat
8 June 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: morcov, cartofi, sfecla rosie, ceapa,
peste afumat, maioneza. Ingrediente: 2-3 morcovi 4-5 cartofi 2 sfecle
roşii 4-5 cepe 1 peşte afumat (macrou) maioneză Mod de preparare:
Fierb morcovii, cartofii, sfecla şi razi pe răzătoarea mare. Ta ceapa
peştişori şi o freci cu puţină sare, apoi o stropeşti cu…
Read more »
Read more »
Ficat cu garnitura de cartofi natur
8 June 2013
O
reteta delicioasa de ficat cu: ceapa, ulei, ceapa verde, castraveti
murati, capere, otet, faina, bulion, unt, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g ceapă 200 ml ulei 2 linguri codiţe de
ceapă verde (rondele) 200 g castraveţi muraţi 100 g capere 50 g oţet 100
g făină 100 ml bulion 50 g…
Read more »
Read more »
Mancare taraneasca de pui
8 June 2013
O
reteta delicioasa de mancare taraneasca cu: carne de pui, sare, piper,
ardei gras, ceapa, costita, ulei, ciuperci, amidon, smantana, ceapa
verde. Ingrediente: 1 pui de circa 1,2 kg sau 2 bucăţi piept de pui sare
piper 2 ardei graşi sau kapia roşii (sau combinat cu galben) 200 g
ceapă mică (de arpagic) 100 g…
Read more »
Read more »
Cartofi crocanţi cu susan
8 June 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu: ulei, seminte de susan, sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml ulei 100 g seminţe de susan sare Mod
de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi tai în 4, pe
lungime. Ii fierbi 10 minute în apă cu puţină sare, îi scurgi de apă,
îi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu cartofi si branza telemea
8 June 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: branza telemea, cartofi, ceapa verde,
ulei, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 400 g
telemea 500 g cartofi 12-14 fire ceapă verde 1 ceaşcă de ulei 3 ouă sare
piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi toci mărunt şi
îi amesteci cu ceapa…
Read more »
Read more »
Peşte la cuptor cu sos de roşii
8 June 2013
O
reteta delicioasa de peste la cuptor cu: masline, capere, rosii, ulei
de masline, usturoi, oregano, patrunjel. Ingrediente: 2-3 peşti de orice
fel, file sau întreg 100 g măsline negre fără sâmburi capere 1
conservă de roşii decojite în suc 2 linguri de ulei de măsline usturoi
oregano pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu carne de crab si legume
8 June 2013
Salata
cu carne de crab si legume din: oua, castravete, carne de crab, ceapa
verde, porumb, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 5 oua, tocate 1
castravete, tocat carne de crab fiarta si tocata 2 fire de ceapa verde,
tocata 1 cutie porumb 3 linguri de maioneza Sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pilaf de pasare in aluat
8 June 2013
O
reteta delicioasa de pilaf cu: rasol de pasare, orez, unt, supa, sare,
faina, ulei. Ingrediente: rest de rasol sau friptură de pasăre de circa
300 g 200 g orez 50 g unt 3 ceşti supă sare Ingrediente aluat: 250 g
făină 250 g unt 1 lingură ulei 1 ceşcuţă apă sare Mod de…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos si garnitura de orez
8 June 2013
O
reteta delicioasa de piept de pui cu: ciuperci, ceapa, smantana, sare,
piper, busuioc, boia dulce. Ingrediente: 1-2 bucăţi piept de pui 400-500
g ciuperci proaspete sau din conservă 2 cepe mici 200 g smântână sare
piper busuioc boia dulce Mod de preparare: Tai pieptul de pui, îl
condimentezi şi îl prăjeşti pe grătarul…
Read more »
Read more »
Chiftelute umplute
8 June 2013
O
reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de porc, oua, suc de rosii,
branza topita, sare, piper, marar, ulei. Ingrediente: 600 g carne tocată
de porc sau de vită 4 ouă fierte tari suc de roşii 2 triunghiuri de
brânză topită sare piper marar ulei Mod de preparare: Faci o tocatura
obisnuita de chiftele,…
Read more »
Read more »
Cremsnit dietetic
8 June 2013
O
reteta delicioasa de cresmit cu: faina, ulei, zahar, lapte, oua,
lamaine, praf de copt, zahar vanilat, sare, gelatina. Ingrediente
aluat: 300 g făină 1oo ml ulei 100 g zahăr 30 ml lapte sau iaurt 2 ouă
1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet 1/2 pachet praf de copt 1
pliculeţ zahăr vanilat 1 vârf…
Read more »
Read more »
Tocăniţă poloneză
8 June 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu: cartofi, morcovi, carnati, ceapa,
apa, ulei, smantana, gulie, branza topita, praz, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 8 cartofi 3 morcovi 3 cârnaţi 1 ceapă mare 11 apă 2
linguri ulei 200 g smântână 1 gulie 200 g brânză topită 1 fir de praz
pătrunjel sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de rodie
7 June 2013
Inghetata
de rodie din: smantana, suc de rodie, zahar, esenta de vanilie.
Ingrediente: 2 cesti smantana 2 cesti de suc de rodie 1/2 cana de
zahar 1 lingurita esenta de vanilie Mod de preparare: Am amestecat
toate ingredientele: smantana, zaharul, sucul de rodie si esenta de
vanilie. Am pus intr-un recipient…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata cu menta
7 June 2013
Tort
de ciocolata cu menta din: migdale, curmale, stafide, pudra de cacao,
nuci, sare, extract de vanilie, apa, caju, frunze de menta, sirop de
artar, ulei de menta, ulei de cocos. Ingrediente: 3 cani de migdale 2
cani de curmale fara samburi 2 treimi de cana de stafide jumatate de
cana de pudra de cacao…
Read more »
Read more »
Muraturi coreene – Kimchi
7 June 2013
Muraturi
coreene din: varza chinezeasca, sare de mare, otet de orez, pasta de
chili, usturoi, praf de ardei iute, ghimbir, ceapa verde. Ingrediente:
un kilogram de varza chinezeasca 2 linguri de sare de mare o treime de
cana de otet de orez 3 linguri de pasta de chili o lingura de usturoi
pisat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si ceapa verde
7 June 2013
Tarta
cu spanac si ceapa verde din: spanac, ceapa verde, foi de placinta, ou,
seminte de mac, unt, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 4 cepe verzi 4
fire usturoi verde 1 pachet foi de placinta 1 ou 30 g seminte de mac
200 g unt ulei sare Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu spanac
7 June 2013
Supa
de linte cu spanac din: linte, frunze de spanac, cartofi, ceapa,
usturoi, ulei, sare, lamai. Ingrediente: 150 g linte 250 g frunze tinere
de spanac 3 cartofi 1 ceapa sau 1 legatura ceapa verde 2 catei de
usturoi 2 linguri ulei sare 2 lamai Mod de preparare: Speli lintea şi o
pui să…
Read more »
Read more »
Aripioare picante cu rozmarin
7 June 2013
Aripioare
picante cu rozmarin din: aripioare, boia de ardei dulce, boia de ardei
iute, ulei, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 8 aripioare boia de
ardei dulce boia de ardei iute ulei rozmarin proaspat sare piper Mod
de preparare: Punem la fiert 2 litri de apă cu sare. Când clocoteşte
apa, punem aripioarele şi le fierbem…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata cu fructe de padure
7 June 2013
Tort
de ciocolata cu fructe de padure din: nuci, curmale, pudra de cacao,
scortisoara, ulei de cocos, suc de mere, fructe de padure, ciocolata
neagra, avocado, sirop de agave, sare. Ingrediente: o cana si jumatate
de nuci 15 curmale fara samburi 5 linguri de pudra de cacao o lingurita
de scortisoara 3 linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu sos
7 June 2013
Salata
de pui cu sos din: piept de pui, fasole boabe neagra, rosii, ceapa
verde, sare, vin, vermut, amidon, zeama de lamaie, zahar, patrunjel,
tarhon. Ingrediente: 1 piept de pui 1 cutie cu fasole boabe neagra 2
rosii galbene 1 legatura de ceapa verde sare pentru sos: 1 cescuta cu
vin alb 1 lingura cu…
Read more »
Read more »
Păstrăv crocant, cu verdeţuri şi lămâie
7 June 2013
Păstrăv
crocant, cu verdeţuri şi lămâie din: pastravi, ulei de masline, sare,
piper alb, patrunjel, marar, lamai, unt. Ingrediente: 2 pastravi
curatati ulei de masline sare si piper alb, dupa gust 1 legatura mare de
patrunjel 1/2 legatura marar 3-4 lamai unt Mod de preparare: Ungeţi
bine cu ulei păstrăvii, condimentaţi cu sare şi…
Read more »
Read more »
Spaghete cu scoici si usturoi
7 June 2013
Spaghete
cu scoici si usturoi din: scoici, rosii, ceapa, usturoi, ulei de
masline, vin, spaghete, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg scoici
mici proaspete (vongole) 4 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri
ulei de masline 100 ml vin alb 400 g spaghete sare piper 2 linguri
patrunjel tocat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida cu legume
7 June 2013
Supa
crema de conopida cu legume din: conopida, ceapa, telina, arde gras,
pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg conopida 1
ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri
ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,
ceapa, felina, păstârnacul, ardeiul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de conopida
7 June 2013
Supa
crema de conopida din: ulei de masline, ceapa, conopida, supa de
legume, lapte, ceapa verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1
ceapa, tocata 5 cesti buchetele conopida 1/2 lingurita de coriandru 2
cani de supa de legume 1 cana de lapte 1 fir ceapa verde, tocata Mod
de preparare: Intr-o…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati cu stafide
7 June 2013
Salata
de cruditati cu stafide din: sfecla rosie, morcovi, ceapa verde,
lamaie, stafide, marar, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 sfecla
rosie 4 morcovi 1 varza rosie 4 cepe verzi 1 lamaie 25 g stafide marar
proaspat ulei de masline sare Mod de preparare: Coacem sfecla roşie în
cuptor, timp de 60 minute. După…
Read more »
Read more »
Ciorba de copane de pui cu broccoli
7 June 2013
Ciorba
de copane de pui cu broccoli din: ciocanele, radacina de patrunjel,
radacina de pastarnac, morcovi, broccoli, conopida, ardei, ceapa, fasole
verde, mazare, bulion, leustean, ulei de masline extravirgin, sare,
piper. Ingrediente: 500 g ciocanele fara piele cate 2 radacini de
patrunjel si de pastarnac 2 morcovi cate 100 g buchetele de broccoli si
conopida…
Read more »
Read more »
Tarta de lamaie
7 June 2013
Tarta
de lamaie din: amestec de migdale si caju, curmale, unt, faina de
hrisca, scortisoara, lapte de soia, pastaie de vanilie, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, sirop de agave, galbenusuri, ou, amidon de porumb.
Ingrediente: 200 g de amestec de migdale si caju 10 curmale fara samburi
175 g unt de la frigider 50…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu ton, mango si ridichi
7 June 2013
Salata
de paste cu ton, mango si ridichi din: ton in suc propriu, morcov,
ridichi, mango, lamaie, rosii cherry, masline verzi, mazare, paste, ulei
de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva cu ton in suc prorpiu 1
morcov 6 ridichi 1 fructe mango 1 lamaie 10 rosii cherry 50 g masline
verzi 50 g mazare…
Read more »
Read more »
Supa de legume si cuscus
7 June 2013
Supa
de legume si cuscus din: cuscus, morcov, mazare, ceapa, ardei gras,
radacina de patrunjel, patrunjel, ulei de masline, sare. Ingrediente:
100 g cuscus 1 morcov 100 g mazare 2 cepe 1 ardei rgas 1 radacina de
patrunjel 1 legatura patrunjel 1 lingura ulei de masline sare Mod de
preparare: Cureţi şi speli legumele.…
Read more »
Read more »
Salată cu tăiţei, carne de pui şi legume
7 June 2013
Salată
cu tăiţei, carne de pui şi legume din: pulpe de pui, dovlecel, ardei
gras, rosii, patrunjel verde, ulei de masline, sare, piper, oua, faina,
sare. Ingrediente: 300 g pulpe de pui dezosate si fara piele 1 dovlecel
mic 1 ardei rgas rosu 500 g rosii mici 1 legatura patrunjel verde 4
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui cu paste al dente si sos de legume
7 June 2013
Piept
de pui cu paste al dente si sos de legume din: piept de pui, ulei de
masline, sparanghel, usturoi, rozmarin, paste, ardei, amidon, supa de
pui, vin. Ingrediente: 4 bucati piept de pui dezosat 1 lingura ulei de
masline 1 buchet sparanghel 2 linguri de usturoi 1 crenguta de
rozmarin, tocat 1 cutie…
Read more »
Read more »
Pasta de avocado si ton
7 June 2013
Pasta
de avocado si ton din: ton in suc propriu, avocado, branza dulce
degresata, smantana degresata, mustar, piper, seminte de in, seminte de
susan. Ingrediente: 1 conserva (100 g) ton in suc propriu 1 avocado 200 g
branza dulce degresata 2 linguri smantana degresata 1 lingura mustar
piper cate 1 lingura seminte de in si…
Read more »
Read more »
Tarta cu nuci caju
7 June 2013
Tarta
cu nuci caju din: nuci, curmale, carne de nuc de cocos, sare, caju,
sirop de agave, ulei de cocos, zeama de lamaie, extract de vanilie.
Ingrediente: jumatate de cana de nuci jumatate de cana de curmale fara
samburi un sfert cana de carne de nuca de cocos un varf de sare 3 cani
si…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci cu legume
7 June 2013
Supa
crema de ciuperci cu legume din: ciuperci, ceapa, telina, ardei gras,
pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg ciuperci 1
ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu
ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,
ceapa, felina, păstârnacul,…
Read more »
Read more »
Salată de calamari fripţi cu vinegretă de roşii
7 June 2013
Salată
de calamari fripţi cu vinegretă de roşii din: rondele calamari, zeama
de portocala, zeama de lamaie, busuioc, fulgi de ardei iute, ulei de
masline, rosie, otet din vin alb, zahar, ulei de masline, sare, piper,
ruccola, zeama de lamaie. Ingrediente: 24-28 de rondele calamari zeama
de la 1 portocala si 1 lamaie 1/2 lingrita…
Read more »
Read more »
Supa crema de fulgi de ovaz
7 June 2013
Supa
crema de fulgi de ovaz din: morcovi, ceapa, radacina de patrunjel,
pastarnac, telina, cartofi, frunze de varza, ou, lapte, fulgi de ovaz,
ulei de masline, patrunjel, apa. Ingrediente: 2 morcovi 1 ceapa 1
radacina de patrunjel 1 pastarnac 1 telina 2 cartofi 2-3 frunze de varza
cruda 1 ou 1 pahar lapte 4-5 linguri…
Read more »
Read more »
Pasta de bob
7 June 2013
Pasta
de bob din: bob, ceapa, patrunjel, chimen, usturoi, ulei de masline,
zeama de lamaie, coriandru. Ingrediente: 250 g bob sau fasole boabe
decojita 3 cepe 1 legatura patrunjel 1 lingurita chimen macinat 6 catei
de usturoi 3 linguri ulei de masline zeama de la 1 lamaie 1/2 lingurita
coriandru macinat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Piersici la gratar cu mascarpone
7 June 2013
Piersici
la gratar cu mascarpone din: piersici, mascarpone, rom, frunze de
menta. Ingrediente: 4 pierisici mari 400 g mascarpone 100 ml rom frunze
de menta Mod de preparare: Spălăm bine piersicile, le tăiem în
jumătăţi şi scoatem sâmburele. Punem jumătăţile de piersică pe grătarul
bine încins, cu partea tăiată în jos. Le frigem atât…
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu legume, pui şi ouă de prepeliţă
7 June 2013
Coşuleţe
cu legume, pui şi ouă de prepeliţă din: foi de placinta, piept de pui,
amestec de legume, broccoli, oua de prepelita, albus, untdelemn.
Ingrediente: 3 foi de placinta 300 g piept de pui dezosat si fara piele
200 g amestec mexican de legume 200 g buchetele proaspete de broccoli 6
oua de prepelita 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de ghimbir
7 June 2013
Suc
de ghimbir din: lamaie, ghimbir, apa, drojdie, zahar. Ingrediente: 1
lamaie 1 bucata de ghimbir ras apa 1/4 lingurita de drojdie 1 cana de
zahar Mod de preparare: Intr-un recipent adaugati ghimbirul ras,
stoarceti sucul de lamaie, adaugati 1 cana de zahar si putina apa.
Adaugati 1/4 lingurita de drojdie. Se…
Read more »
Read more »
Tarta cu avocado
7 June 2013
Tarta
cu avocado din: migdale, nuca de cocos, curmale, apa, ulei de ocos,
avocado, sirop de agave, zeama de limeta, extract de vanilie, stevia,
unt de cocos, coaja de limeta. Ingrediente: o treime de cana de migdale
un sfert de cana de carne de nuca de cocos 2 curmale fara samburi o
lingurita de apa…
Read more »
Read more »
Supa crema de broccoli cu ardei gras si pastarnac
7 June 2013
Supa
crema de broccoli cu ardei gras si pastarnac din: broccoli, ceapa,
telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 0,5 kg broccoli 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1
pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu ulei patrunjel Mod de preparare:
Se pun la fiert, în 2 l de apă,…
Read more »
Read more »
Salata cu ciuperci si sfecla rosie
7 June 2013
Salata
cu ciuperci si sfecla rosie din: ciuperci, sfecla rosie, usturoi,
ceapa, otet, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, patrunjel verde.
Ingrediente: 700 g ciuperci proaspete 500 g sfecla rosie 1 capatana de
usturoi 1 ceapa 1 lingura otet 50 ml ulei de masline sau de susan zeama
de la 1 lamaie sare 1…
Read more »
Read more »
Legume la gratar cu rozmarin
7 June 2013
Legume
la gratar cu rozmarin din: vanata, dovlecei, ardei grasi, ceapa rosie,
rosii cherry, usturoi, lamaie, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1
vanata 2 dovlecei 4 ardei grasi (2 rosii si 2 galbeni) 1 ceapa rosie 8
rosii cherry 5-6 catei de usturoi 1 lamaie ulei de masline rozmarin
proaspat sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Hering in sos provensal
7 June 2013
Hering
in sos provensal din: hering, ierburi de provence, ulei de masline,
lamaie. Ingrediente: 1/2 kg hering congelat sau alt peste proaspat 1
lingurita ierburi de Provence 50 ml ulei de masline 1 lamaie Mod de
preparare: Cureţi peştele de cap şi intestine, îl speli bine şi îl pui
într-un castron. Amesteci uleiul de…
Read more »
Read more »