Retete:
Conopida rumenita cu mustar si seminte de pin
4 June 2013
Conopida
rumenita cu mustar si seminte de pin din: seminte de pin, ulei de
masline, zeama de lamaie, pudra de seminte de mustar, sare, piper,
arpagic. Ingrediente: un sfert de cana de seminte d epin, o capatana de
conopida separata in buchetele 2 linguri de ulei de masline zeama a
jumatate de lamaie o lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de vitel marinate
4 June 2013
Chiftelute
de vitel marinate din: carne tocata de vitel, branza ricotta, parmezan,
oua, sare, nucsoara, piper, ulei vegetal, faina, sos de rosii, rosii,
ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, scortisoara, nucsoara,
cimbru, parmezan, busuioc. Ingrediente chiftelute: 1 kg carne tocata
de vitel branza ricotta 1 cana parmezan, proaspat ras 2 oua 1 lingura…
Read more »
Read more »
Tarte Tatin de rosii
4 June 2013
Tarte
Tatin de rosii din: unt, zahar brun, rosii, otet balsamic, oregano,
sare, piper, aluat. Ingrediente: 2 linguri de unt o lingura de zahar
brun un kilogram de rosii carnoase taiate jumatati o lingura de otet
balsamic o lingura de oregano proaspat tocate sare si piper dupa gust
aluat fraged Mod de preparare: Preîncălziti…
Read more »
Read more »
Macrou fript, cu salata caldă de roşii
4 June 2013
Macrou
fript, cu salata caldă de roşii din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
fileuri de macrou, rosii cherry, vinegreta de otet balsamic, sare,
piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa medie, tocata
pestisori subtiri 1 catel mare de usturoi, taiat felii subtiri 4 fileuri
de macrou 2500 g rosii cherry 200 g buchetele…
Read more »
Read more »
Pizza cu zacusca, brânza şi legume
4 June 2013
Pizza
cu zacusca, brânza şi legume din: foitaj, salata verde, lapte, zacusca,
branza, masline, ardei capia, rosii deshidratate. Ingrediente: 500 g
foitaj salata verde pentru servit 1 lingura lapte 4 linguri zacusca sau
marmelada de ceapa 125 g branza, sfaramata 175 g masline, ardei capia
copt, rosii deschidratate, tocate Mod de preparare: Incinge cuptorul…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu fructe
4 June 2013
Salata
de orez cu fructe din: orez, supa de legume, caju, ceapa, merisoare,
caise, curmale, smochine, stafide, ulei de masline, suc de portocale,
zeama de lamaie, sos de soia, otet balsamic, ulei de susan, usturoi.
Ingrediente: o cana si jumatate de orez (alegeti dupa preferinte orez cu
bob lung, orez salbatic, orez brun) 4 cani…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi fierţi în sos de roşii
4 June 2013
Ardei
umpluţi fierţi în sos de roşii din: ardei grasi, carne tocata, ceapa
verde, morcovi, orez, patrunjel, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente:
10 ardei grasi 500 g carne tocata (porc+vita) 2 legaturi ceapa verde 5
morcovi 1 cescuta mica orez 1legatura patrunjel 6 rosii ulei sare piper
Mod de preparare: Scoţi capacul la ardei,…
Read more »
Read more »
Tort de capsuni si migdale
4 June 2013
Tort
de capsuni si migdale din: oua, zahar, faina, migdale, budinca de
vanilie, lapte, capunsi, frisca. Ingrediente: 4 oua 180 g zahar 100 g
faina 400 g migdale macinate 1 plic praf de budinca de vanilie 500 ml
lapte 600 g capsuni 50 g migdale tocate 300 ml frisca Mod de
preparare: Se încinge…
Read more »
Read more »
Spanakopita – Placinta cu spanac
4 June 2013
Placinta
cu spanac din: spanac, tofu, ceapa, patrunjel, seminte de in, foi de
placinta, ulei de masline, apa, sare. Ingrediente: 1 kg spanac o cutie
tofu o ceapa tocata o mana de frunze de patrunjel tocat, proaspat o
lingura de seminte de in rasnite un pachet de foi de placinta ulei de
masline apa sare…
Read more »
Read more »
Salata de morcovi cu sfecla
4 June 2013
Salata
de morcovi cu sfecla din: sfecla, morcovi, telina, coaja de portocala,
suc de portocala, coaja de lamaie, ulei de masline, mustar de dijon,
sirop de artar, ghimbir, sare, piper. Ingrediente: o sfecla mare taiata
julienne 3 morcovi taiati julienne o tulpina de telina tocata coaja rasa
de portocala sucul unei jumatati de portocala coaja…
Read more »
Read more »
Cioppino cu carne de crab si biban de mare
4 June 2013
Cioppino
cu carne de crab si biban de mare din: ceapa, telina, pastarnac,
usturoi, vin, apa, capete de peste, creveti, crabi, biban, midii,
cimbru, patrunjel, frunze de dafin, sare, rosii, busuioc, rosii pasate,
ansoa. Ingrediente: 4 cepe tocate 2 tulpini de telina tocate un
pastarnac tocat o capatana de usturoi pisata o sticla de vin…
Read more »
Read more »
Omleta cu legume si carnati
4 June 2013
Omleta
cu legume si carnati din: cimbru, zeama de lamaie, oua, rosii, cartofi,
morcovi, pastarnac, mazare, varza, varza de bruxelles, carnati, boie,
chilli, ulei de masline. Ingrediente: 2 linguri cimbru zeama de la 1
lamaie 2 oua, batute, plus 4 servite 6 rosii 500 g legume rumenite:
cartofi, morcovi, sau pastarnac, zdrobite 300 g legume…
Read more »
Read more »
Sandvis cu ciuperci
4 June 2013
Sandvis
cu ciuperci din: ulei de masline, ceapa, ciuperci, usturoi, nuci,
cimbru, sare de mare, piper, fulgi de ardei iute, lamaie, paine
integrala, otet balsamic. Ingrediente: ulei de masline sau unt (pentru
vegetarieni) 2 cepe tocate marunt 300 g ciuperci combinate 3 catei de
usturoi (2 tocati, unul taiat in jumatate) un sfert de cana…
Read more »
Read more »
Bors de verdeaţă
4 June 2013
Bors
de verdeaţă din: piept de vita, morcovi, ardei grasi, ceapa, telina,
rosii in bulion, ulei, bors, patrunjel, condiment vegetal. Ingrediente:
1/2 kg piept de vita sau vitel 2 morcovi 2 ardei grasi 2 cepe 2 linguri
telina rasa 2 rosii in bulion ulei 1 cana bors patrunjel condiment
vegetal Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Pizza cu cartofi
4 June 2013
Pizza
cu cartofi din: aluat de pizza, cartofi, mozzarella, rozmarin, ulei de
masline, sare de mare si piper. Ingrediente: un aluat de pizza 4 cartofi
mici cu coaja rosie 3 sferturi de cana de mozzarella taiata bucati o
lingura de frunze de rozmarin o lingura si jumatate de ulei de masline
sare de mare si…
Read more »
Read more »
Bouillabaise cu sofran
4 June 2013
Bouillabaise
cu sofran din: file de peste, ulei de masline, scoici, creveti
prefierti, ceapa, telina, usturoi, rosie, ardei gras, ardei iute,
seminte de fenicul, frunza de dafin, coaja de portocala, sofran, sare,
piper, zeama de lamaie, vin, paine. Ingrediente: un kilogram si jumatate
de file de peste proaspat sau congelat (cel putin 3 feluri de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu legume, carnati si sos de usturoi
4 June 2013
Paste
cu legume, carnati si sos de usturoi din: paste, carnati, ulei de
masline, ardei gras, broccoli, unt, faina, lapte, sare, piper.
Ingrediente: 2 cesti paste 2 carnati, fara piele 1-2 linguri ulei de
masline 1 ardei gras rosu, cuburi 2 cesti broccoli 8 catei de usturoi,
necuratati 2 linguri unt 2 linguri faina…
Read more »
Read more »
Clatite cu ceapa verde
4 June 2013
Clatite
cu ceapa verde din: faina, apa, sare, ou, ceapa verde, sos de soia,
ardei iute, ulei vegetal. Ingrediente: jumatate de cana de faina
jumatate de cana de apa rece jumatate de lingurita de sare un ou batut o
legatura de ceapa verde o lingurita de sos de soia 2 ardei iuti felii
ulei vegetal…
Read more »
Read more »
Salata Nicoise cu busuioc
4 June 2013
Salata
Nicoise cu busuioc din: rosii, usturoi, sare, piper, castravete, ceapa
verde, fasole verde, masline, spanac, oua, ulei de masline, busuioc.
Ingrediente: 2 rosii coapte un catel de usturoi tocat sare si piper dupa
gust un castravete feliat 2 cepe verzi tocate sau o ceapa de apa
feliata 2 cani de fasole verde din conserva…
Read more »
Read more »
Pasta de dovleac cu branza
4 June 2013
Pasta
de dovleac cu branza din: dovleac, mascarpone, zahar brun, scortisoara,
nucsoara. Ingrediente: 250 g dovleac copt transformat in pasta 250 g
pasta de branza (mascarpone) o cana zahar brun o lingurita de
scortisoara pudra un varf de lingurita de nucsoara Mod de preparare:
Combinaţi toate ingredientele într-un vas şi transfromati-le în pastă cu
ajutorul…
Read more »
Read more »
Ton fript cu topping de mango
4 June 2013
Ton
fript cu topping de mango din: ton, ulei de masline, zeama de lamaie,
usturoi, piper, mango, ardei gras, ceapa verde, patrunjel, zeama de
lime, piper rosu, miere. Ingrediente: 6 felii de ton 3 linguri ulei de
masline 1/2 lamaie (zeama) 1 catel de usturoi, bine zdrobit 1 lingurita
piper proaspat macinat topping de mango:…
Read more »
Read more »
Ciorbă de măcriş cu ficăţei de pui
4 June 2013
Ciorbă
de măcriş cu ficăţei de pui din: ficatei de pui, morcovi, radacina de
pastarnac, ardei gras, mazare, fasole verde, macris, marar, leustean,
bulion de casa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 2
morcovi 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras 200 g mazare 200 g fasole
verde 1 legatura ceapa verde…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar
3 June 2013
Cartofi
noi copti cu usturoi, patrunjel si marar din: cartofi noi, ulei de
masline, patrunjel, sare, piper, usturoi, marar. Ingrediente: 2 kg
cartofi noi 2 linguri ulei de masline 1 ½ lingurita patrunjel uscat 1
lingurita de sare ½ lingurita piper proaspat macinat 2 catei de usturoi,
pisat marar proapat, tocat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de banane cu pudra de cacao
3 June 2013
Inghetata
de banane cu pudra de cacao din: banane, pudra de cacao. Ingrediente:
2 banane 1 lingurita pudra de cacao Mod de preparare: Taiati
bananele felii, puneti pe o farfurie, acoperiti cu folie de plastic si
puneti in congelator pana cand sunt complet congelate. Amesteca bananele
congelate intr-un blender pana se…
Read more »
Read more »
Salata de grau cu rosii si busuioc
3 June 2013
Salata
de grau cu rosii si busuioc din: grau, frunze de dafin, apa, ulei de
masline, ciuperci, sare, piper, cimbru uscat, masline, frunze de
busuioc, rosii cherry, ceapa, otet de vin, sare, sos de soia, mustar de
dijon, ulei de masline. Ingrediente: 800 g de grau 2 frunze de dafin 2
litri de apa 2…
Read more »
Read more »
Stir fry de curcan cu arahide
3 June 2013
Stir
fry de curcan cu arahide din: usturoi, ardei iute, varza, broccoli,
ceapa verde, zeama de lamaie, ulei de arahide, sos de peste, taitei de
orez, ulei de susan, piept de curcan, nuci caju, sos de soia.
Ingrediente: 1 catel usturoi, zdrobit 1 ardei iute, tocat 300 g varza,
taiata fideluta 200 g broccoli, desfacut…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Chiftele de varza
3 June 2013
Chiftele
de varza din: varza, ceapa verde, pesmet, oua, ulei vegetal, sare,
piper. Ingrediente: 3 cani de varza taiata fasii sau data pe razatoare o
legatura de ceapa verde tocata o cana de pesmet 3 oua batute ulei
vegetal pentru prajit sare si piper dupa gust Mod de preparare:
Amestecaţi varza, cepele verzi şi…
Read more »
Read more »
Bulion de pastrav, midii si creveti
3 June 2013
Bulion
de pastrav, midii si creveti din: ulei vegetal, faina, ceapa, ardei
grasi, usturoi, telina, frunze de dafin, pasta de tomate, sherry, supa
de legume, rosii, zahar brun, piper cayenne, fileuri de pastrav,
creveti, midii, ierburi. Ingrediente: 1/2 cana de ulei vegetal 3/4 cana
de faina alba o ceapa 2 ardei grasi 2 tulpini de…
Read more »
Read more »
Salata de dovleac cu naut
3 June 2013
Salata
de dovleac cu naut din: dovleac, usturoi, ulei de masline, sare, naut,
ceapa, usturoi, zeama de lamaie, pasta tahini, apa, ulei de masline.
Ingrediente: un dovleac mediu (cam un kilogram, un kilogram si jumtate)
taiat cubulete un catel de usturoi pisat 2 linguri ulei de masline sare
dupa gust o conserva de naut scursa…
Read more »
Read more »
Rulouri de peste cu sos de ciuperci
3 June 2013
Rulouri
de peste cu sos de ciuperci din: fileuri de peste, pasta de masline,
ulei de masline, ciuperci, vin, mustar de dijon, unt, tarhon.
Ingrediente: 8 bucati fileuri de peste fara pielita (platica, cod) 4
linguri pasta de masline 1 lingura ulei de masline 250 g ciuperci,
taiate felii 100 ml vin alb sec sau…
Read more »
Read more »
Salata cu rucola, migdale si feta
3 June 2013
Salata
cu rucola, migdale si feta din: rosie, castraveti, ceapa de apa,
ridichi, rucola, patrunjel, seminte de pin, feta, zeama de lamaie, ulei
de masline, sare si piper. Ingrediente: o rosie cuburi 3 castraveti
cubulete jumatate de ceapa de apa tocata 5 ridichi feliate o mana de
rucola o legatura de patrunjel tocat o mana…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Turte cu ton (video)
3 June 2013
Chiftele de dovlecel
3 June 2013
Chiftele
de dovlecel din: dovlecei, coaja de lamaie, ceapa, ardei iute,
patrunjel, sare, piper, faina, oua, ulei vegetal. Ingrediente: 500 g
dovlecei coaja unei lamai o ceapa mica tocata un ardei iute curatat de
seminte tocat 2 linguri de patrunjel tocat o lingurita de sare un sfert
de lingurita de piper jumatate de cana de…
Read more »
Read more »
Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin
3 June 2013
Pastrav
copt pe gratar, aromat cu dafin din: usturoi, cimbru, piper, pastravi,
foi de dafin, unt, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 catel de
usturoi, bine zdrobit 2 lingurite cimbru proaspat, tocat marunt, sau 1
lingurita cimbru uscat 1/4 lingurita piper macinat 6 pastravi (350-400 g
fiecare), curatati 6 foi de dafin 6 linguri unt…
Read more »
Read more »
Bors de loboda rosie cu orez
3 June 2013
Bors
de loboda rosie cu orez din: loboda rosie, ceapa verde, orez, leustean,
patrunjel verde, bors. Ingrediente: 5-6 legaturi de loboda rosie 2
legaturi de ceapa verde o lingurita cu orez leustean patrunjel verde 1 l
bors Mod de preparare: Se spală bine zarzavaturile, se toacă mărunt
şi se pun la fiert într-un litru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu conopida si castraveti
3 June 2013
Salata
cu conopida si castraveti din: conopida, castravete, arpagic, smantana,
sare, piper, usturoi. Ingrediente: 1 conopida, taiata bucati mici 1
castravete feliat ½ cana arpagic sau ceapa verde, feliat ¼ ceasca
smantana si ¼ cana iaurt ½ lingurita sare ¼ lingurita piper negru
proaspat macinat 1 catel de usturoi Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Peste pane cu sos si lamaie
3 June 2013
Peste
pane cu sos si lamaie din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos,
cimbru, maioneza, lapte, drojdie, zahar tos, faina, piper rosu, ulei de
floarea soarelui, inele de caracatita, file de cod, creveti, lamaie.
Ingrediente: pentru sosul de inmuiat: coaja rasa de la 1 lamaie si 2
linguri zeama 1/2 lingurita zahar tos…
Read more »
Read more »
Inimioare de bezea cu fructe
3 June 2013
Inimioare
de bezea cu fructe din: capsuni, suc de lamaie, zahar pudra, albusuri,
sare, zahar fin, otet, amidon. Ingrediente: piure de fructe: 125 g
capsuni 1 lingura suc de lamaie 2 linguri zahar pudra bezea: 3 albusuri 1
praf de sare 225 g zahar fin 1/2 lingurita otet 1 lingurita amidon
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata de piersici cu mozzarella
3 June 2013
Salata
de piersici cu mozzarella din: piersici, ulei de masline, otet
balsamic, rucola, mozzarella, seminte de pin, sare, piper, busuioc,
frunze de menta, usturoi, zeama de lamaie, coaja de lamaie, fulgi de
ardei iute. Ingrediente: 2 piersici tari 4 linguri ulei de masline o
lingura de otet balsamic 2 cani de rucola cateva felii de…
Read more »
Read more »
Bors de ciuperci cu orez si telina
3 June 2013
Bors
de ciuperci cu orez si telina din: ciuperci, morcov, telina, cartof,
orez, ceapa, patrunjel verde, sare, margarina, bors. Ingrediente: 0,25
kg ciuperci 1 morcov o telina mica 1 cartof o cescuta cu orez o ceapa
patrunjel verde sare o lingura de margarina 1,5 l bors Mod de
preparare: Se curăţă, se spală şi…
Read more »
Read more »
Cartofi prajiti din branza
3 June 2013
Cartofi
prajiti din branza din: branza cheddar, unt, faina, sare, fulgi de
ardei iute, smantana. Ingrediente: o cana si jumatate de branza Cheddar
rasa sau parmezan 4 linguri de unt nesarat 3 sferturi de cana de faina
jumatate de lingurita de sare jumatate de lingurita de fulgi de ardei
iute o lingurita de smantana …
Read more »
Read more »
Unt de mere cu rozmarin
3 June 2013
Unt
de mere cu rozmarin din: mere rosii, scortisoara, cidru de mere, zeama
de lamaie, miere, rozmarin. Ingrediente: 10 mere rosii tocate 3 bete de
scortisoara jumatate de cana de cidru de mere zeama unei lamai un sfert
de cana de miere sau sirop de agave 3 fire de romzarin Mod de
preparare: Adăugaţi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu miere, mustar si branza cheddar
3 June 2013
Cotlete
de porc cu miere, mustar si branza cheddar din: cotlete de porc, ulei,
sare, piper, marar, mustar dijon, miere, sare, piper, branza cheddar.
Ingrediente: 4 cotlete de porc Sare si piper Ulei pentru prajit ¼ cana
marar proaspat, tocat 2 linguri de mustar Dijon 1 ½ linguri de miere ½
lingurita de sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de bureti cu morcov si ceapa
3 June 2013
Ciorba
de bureti cu morcov si ceapa din: bureti, bors, morcov, ceapa, ulei,
sare, patrunjel, marar, apa. Ingrediente: 0,5 kg bureti 1 l bors 1
morcov 1 ceapa 1 lingura cu ulei sare 1 legatura de patrunjel 1 legatura
de marar 2 l apa Mod de preparare: Ciorba se poate prepara cu bureţi
proaspeţi,…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu ridiche neagra
3 June 2013
Salata
de cartofi cu ridiche neagra din: cartofi rosii, usturoi, ridiche
neagra, otet de mere, ulei de masline, paprika, arpagic, paturnjel,
nuci, sare de mare, piper. Ingrediente: jumatate de kilogram de cartofi
rosii un catel de usturoi zdrobit o ridiche neagra medie 2 linguri de
otet de mere 4 linguri de ulei de masline o…
Read more »
Read more »
Salsa de piersici cu menta
3 June 2013
Salsa
de piersici cu menta din: ceapa de apa, zeama de limete, coaja de
limeta, ardei iute, pierisic, menta, sare. Ingrediente: jumatate de
ceapa de apa tocata marunt zeama si coaja a 2 limete 4 piersici coapte
tocate marunt un ardei iute curatat de seminte si tocat marunt 2 linguri
de menta (puteti inlocui cu…
Read more »
Read more »
Somon la cuptor cu fenicul
3 June 2013
Somon
la cuptor cu fenicul din: unt, bulb de fneicul, praz, coaja de lamaie,
zeama de lamaie, vin alb, mustar de dijon, fileuri de somon, marar, ulei
de floarea soarelui, piper, sare grunjoasa. Ingrediente: 50 g unt 1
bulb de fenicul, taiat felii subtiri 2 fire de praz, partea alba, taiat
felii subtiri coaja de la…
Read more »
Read more »
Salata de pere cu smochine
3 June 2013
Salata
de pere cu smochine din: para, smochine, mozzarella, nuci, zeama de
lamaie, mix de salata, nuci, ulei de masline, otet balsamic, verdeturi
de provence, sare, piper. Ingrediente: o para coapta 3 smochine 150 g
mozzarella 2 linguri de nuci tocate zeama unei lamai 4 maini de mix de
salata o lingura ulei de nuci…
Read more »
Read more »
Bors de cartofi cu morcovi si telina
3 June 2013
Bors
de cartofi cu morcovi si telina din: cartofi, morcovi, patrunjel,
telina, ceapa, bors, sare, ulei. Ingrediente: 4 cartofi 2 morcovi 1
patrunjel 1 telina 1 ceapa 1 l bors sare 2 linguri cu ulei Mod de
preparare: Se curăţă zarzavaturile, se spală bine, se taie cubulete şi
se pun la fiert în 2…
Read more »
Read more »
Pasta de portocale si merisoare
3 June 2013
Pasta
de portocale si merisoare din: zeama de portocala, coaja de portocala,
nuca de cocos, caju, sirop de agave, merisoare deshidratate.
Ingrediente: zeama si coaja unei portocale jumatate de cana de “carne”
de nuca de cocos o cana de caju hidratate 6 ore si scurse 3 linguri de
sirop de agave o cana de merisoare…
Read more »
Read more »
Minitorturi cu mascarpone si fructe
3 June 2013
Minitorturi
cu mascarpone si fructe din: pandispan, glazura de gelatina,
mascarpone, frisca, zahar pudra, suc de lamaie, fructe de sezon, jeleu
de fructe rosii. Ingrediente: 1 blat de pandispan cu cacao 1 plic praf
de glazura de gelatina 400 g mascarpone 300 ml frisca 100 g zahar pudra 2
lingurite suc de lamaie fructe rosii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de fructe cu morcovi
3 June 2013
Suc
de fructe cu morcovi din: portocale, mure, afine, morcovi.
Ingrediente: 5 portocale 1 ceasca mure 1 ceasca de afine 1 ceasca
morcovi Mod de preparare: Dati la blender toate ingredientele
impreuna, adaugati in pahare si serviti. Se poate pastra la rece cateva
ore daca doriti. Suc de fructe cu morcovi …
Read more »
Read more »
Salata de naut cu rodie
3 June 2013
Salata
de naut cu rodie din: ulei vegetal, usturoi, ghimbir, ardei iute,
coriandru, patrunjel, naut, apa, castarvete, ceapa verde, banana, rosii
cherry, seminte de rodie, iaurt. Ingrediente: 2 linguri de ulei vegetal 2
catei de usturoi pisati o lingura de ghimbir ras 2 ardei iuti curatati
de seminte si tocati o lingura de coriandru uscat…
Read more »
Read more »
Şalău cu topping picant de brânză şi hrean
3 June 2013
Şalău
cu topping picant de brânză şi hrean din: fileu de salau, unt, branza
cheddar, hot sauce, hrean, mustar de dijon, ceapa, sos worcestershire,
usturoi, sare, piper alb. Ingrediente: 2 bucati fileu de salau (circa
250 g fiecare) 1 lingura unt topit 1 cana branza Cheddar rasa 2
lingurite hot sauce 2 linguri hrean ras…
Read more »
Read more »
Tarte cu frisca si fructe
3 June 2013
Tarte
cu frisca si fructe din: faina, unt, galbenus, coaja de lamaie, zahar
pudra, lapte, budinca de capsuni, galbenus, fructe de padure, frisca.
Ingrediente: blat: 125 g faina 90 g unt 1 galbenus 1/2 lingurita coaja
de lamaie rasa 40 g zahar pudra crema: 125 ml lapte 1/2 plic praf de
budinca de capsuni 1…
Read more »
Read more »
Chiftelute de pui cu ghimbir si busuioc
3 June 2013
Chiftelute
de pui cu ghimbir si busuioc din: piept de pui, usturoi, ghimbir,
busuioc, ceapa verde, ienibahar, malai, ulei, suc de ananas, ketchup,
zahar brun, otet de orez. Ingrediente: 700 g piept de pui tocat 2 catei
de usturoi tocati 1 lingurita ghimbir ras 1 cana busuioc tocat 3 cepe
verzi tocate 1 lingura ienibahar…
Read more »
Read more »
Salata calda de ciuperci
3 June 2013
Salata
calda de ciuperci din: ciuperci, frunze de spanac, ulei de masline,
usturoi, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: o cana si jumatate de
ciuperci feliate (champignon sau pleurotus) o punga de frunze de spanac 2
linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi tocati 2 linguri de otet
balsamic sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Cum se prepara peste la gratar asiatic cu pak choi si vinete (video)
2 June 2013
Retete
video: Cum se prepara peste la gratar asiatic cu pak choi si vinete Cum
se prepara peste la gratar asiatic cu pak choi si vinete
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sirop de capsuni
2 June 2013
Sirop
de capsuni din: capsuni, apa, zahar. Ingrediente: 1 kg capsuni 1
litru de apă 2 cani de zahar Mod de preparare: Spalati si taiati
capsunile. Puneti intr-o cratita potrivita. Se acopera cu apa si se lasa
la fiert. Reduceti focul la mediu si gatiti pentru aproximativ 20 de
minute. Indepartati…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles la tigaie
2 June 2013
Varza
de Bruxelles la tigaie din: varza de bruxelles, ulei de masline, sare,
oregano uscat, patrunjel, usturoi, nuci, stafide. Ingrediente: 24 de
capatani de varza ulei de masline sare dupa gust jumatate de lingurita
de oregano uscat o legatura de patrunjel tocat un catel de usturoi o
mana de nuci sau migdale cateva stafide …
Read more »
Read more »
Salata de dovleac copt cu linte
2 June 2013
Salata
de dovleac copt cu linte din: linte, dovleac, ulei de masline, chimion,
paprika, sare, patrunjel, branza de capra, oet de vin. Ingrediente: 3
sferturi de cana de linte 6 cani de dovleac taiat cubulete 3 linguri de
ulei de masline o lingurita de chimion pisat o lingurita de paprika sare
dupa gust cateva fire…
Read more »
Read more »
Curry de peşte în stil asiatic
2 June 2013
Curry
de peşte în stil asiatic din: ulei de floarea soarelui, usturoi,
ghimbir, praf de curry, zeama de lamaie, zahar tos, ceapa verde, fasole
verde, file de peste, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea
soarelui 2 catei de usturoi, zdrobiti 25 g ghimbir, razuit 2 linguri
praf de curry 400 ml lapte de cocos…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Negrese cu ciocolata (video)
2 June 2013
Frigarui de pui cu ardei gras si ciuperci
2 June 2013
Frigarui
de pui cu ardei gras si ciuperci din: usturoi, ghimbir, portocala,
miere, sos de soia, ulei de floarea soarelui, piept de pui, ciuperci,
praz, ardei gras, orez jasmin. Ingrediente: 3 catei de usturoi 2 cm
ghimbir proaspat 1 portocala 1 lingurita miere 1 lingura sos de soia 1
lingura ulei de floarea soarelui 4…
Read more »
Read more »
Tortellini cu salvie
2 June 2013
Tortellini
cu salvie din: tortellini, ulei de masline, usturoi, frunze de salvie,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200 g tortellini 2 linguri de ulei
de masline 4-5 catei de usturoi o mana de frunze de salvie jumatate de
legatura de patrunjel sare si piper dupa gust Mod de preparare:
Fierbeti pastele în apă cu sare,…
Read more »
Read more »
Sandwich cu tofu
2 June 2013
Sandwich
cu tofu din: tofu, sos de soia, ghimbir, otet de orez, zahar, sare,
morcovi, ciuperci, piper, ceapa, castravete, ulei de masline, ciabatta,
chives, ardei iute. Ingrediente: 400 g tofu 2 linguri sos de soia 2
lingurite ghimbir ras 70 ml otet de orez 1 lingura zahar 1 lingurita
sare 200 g morcovi rasi betisoare…
Read more »
Read more »
Salata de conopida cu masline si capere
2 June 2013
Salata
de conopida cu masline si capere din: conopida, ou, ceapa verde,
tulpina de telina, ardei gras, masline, capere, salata, ciuperci,
usturoi, sare, piper, otet de vin, mustar de dijon, ulei de masline.
Ingrediente: o capatana de conopida separata in buchetele un ou fiert
tare 2 cepe verzi tocate o tulpina de telina tocata un…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Minitarte delicioase (video)
2 June 2013
Rulada cu portocala
2 June 2013
Rulada
cu portocala din: oua, zahar tos, faina, coaja de portocala, unt, coaja
de portocala, portocala, lichior cointreau, gem de portocale.
Ingrediente: pentru blat: 3 oua 100 g zahar tos, plus 1 lingura pentru
prasarat 75 g faina cu factor de crestere coaja rasa de la 1 portocala
pentru umplutura: 100 g unt, inmuiat 250…
Read more »
Read more »
Peşte marinat în suc de citrice
2 June 2013
Peşte
marinat în suc de citrice din: fileu de peste, condimente ajun, zeama
de lime, zeama de lamaie. Este o reţetă foarte simplă, care se poate
prepara cu orice fel de peşte. Condimentul Cajun este folosit în multe
reţete, cu toate tipurile de carne. Ingrediente: 4 bucati fileu de peste
(circa 250 g fiecare) 4…
Read more »
Read more »
Muschi cu legume
2 June 2013
Muschi
cu legume din: morcovi, ceapa verde, ulei de masline, muschi de porc,
hrean, suc de portocala, zahar brun, sare, piper. Ingrediente: 8 morcovi
tineri 8 cepe verzi 4 linguri ulei de masline 600 g muschi de porc 1
lingurita hrean ras sucul de la 1 portocala 1 lingura zahar brun sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cruditati cu pui in tortilla
2 June 2013
Salata
de cruditati cu pui in tortilla din: carne de pui, castravete, ridichi,
coriandru, varza, varza rosie, rosii, avocado, ceapa rosie, branza
cheddar, fasole, sos, smantana, ulei, tortilla. Ingrediente pentru
salata: 2 cesti de carne de pui fiarta 1 castravete taiat felii 1
legatura de ridichi, feliate coriandru, tocat ½ salata verde, taiata
bucati…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pate de ficat de pui cu delicatesa de mere dulci (video)
2 June 2013
Retete video: Cum se prepara Pate de ficat de pui cu delicatesa de
mere dulci Cum se prepara Pate de ficat de pui cu delicatesa de mere
dulci
Read more »
Read more »
Retete internationale: Ratatouille
2 June 2013
Ratatouille
din: ceapa de apa, usturoi, dovlecei, dovleac, ardei gras, vinete,
rosii, ulei de masline, sare, cimbru, frunze de dafin, rozmarin, supa de
legume. Ingrediente: 200 g ceapa de apa tocata 3 catei de usturoi
zdrobiti 300 g dovlecei 300 g dovleac cubulete 300 g ardei gras de
culori diferite cubulete 300 g vinete taiate…
Read more »
Read more »
Salata de broccoli cu ricotta
2 June 2013
Salata
de broccoli cu ricotta din: broccoli, ulei de masline, sare, piper,
ricotta, fulgi de migdale, otet de cidru de mere, miere. Ingrediente: 2
cani de broccoli separat in buchetele 3 linguri de ulei de masline sare
si piper dupa gust un sfert de cana de ricotta un sfert de cana de fulgi
de migdale…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de ou si rubarba
2 June 2013
Prajitura
cu crema de ou si rubarba din: galbenusuri, zahar tos, lapte, esenta de
vanilie, rubarba, zahar tos, gem de rubarba, oua, ulei de floarea
soarelui, iaurt, esenta de vanilie, faina, bicarbonat. Ingrediente:
pentru crema de ou: 2 galbenusuri 60 g zahar tos 250 ml lapte 1
lingurita esenta de vanilie pentru blat: 400 g…
Read more »
Read more »
Frigarui de sepii
2 June 2013
Frigarui
de sepii din: sepii, coaja de lamaie, zeama de lamaie, usturoi, ulei de
masline extravirgin, oregano, sare, piper, otet din vin rosu, sofran,
boia iute, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg sepii mici, curatate 2
linguri coaja de lamaie rasa foarte fin (fara partea alba) 1 lamaie
(zeama) 1 lingurita usturoi tocat marunt 6 linguri…
Read more »
Read more »
Rasol de vita
2 June 2013
Rasol
de vita din: rasol de vita, ceapa, boabe de piper, cartofi, usturoi,
ulei, patrunjel verde, maioneza, sare. Ingrediente: 600 g rasol de vita 1
ceapa 6 boabe de piper 600 g cartofi 4 catei de usturoi 2 linguri ulei
patrunjel verde maioneza sare Mod de preparare: Se pune la fiert apă
cu sare;…
Read more »
Read more »
Gratin de peste cu creveti
2 June 2013
Gratin
de peste cu creveti din: unt, faina, vin, foaie de dafin, praf de
chilli, lapte, somon, peste alb, peste afumat, creveti, capere,
patrunjel, oua, paine crocanta, usturoi, svaiter, salata verde.
Ingrediente: 60 g unt 2 linguri faina 150 ml vin alb sec 1 foaie de
dafin un praf de chilli 350 ml lapte 500…
Read more »
Read more »
Cum se prepara spuma de ciocolata alba cu fructul pasiunii (video)
2 June 2013
Retete
video: Cum se prepara spuma de ciocolata alba cu fructul pasiunii Cum
se prepara spuma de ciocolata alba cu fructul pasiunii
Read more »
Read more »
Fursecuri cu merisoare, ciocolata alba si nuci
2 June 2013
Fursecuri
cu merisoare, ciocolata alba si nuci din: unt, zahar brun, oua, esenta
de vanilie, faina, praf de copt, merisoare, nuci, ciocolata alba.
Ingrediente: 125 g unt inmuiat 125 g zahar brun 2 oua 1 lingurita esenta
de vanilie 300 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g merisoare 100 g
nuci, tocate 100…
Read more »
Read more »
Pilaf de Quinoa
2 June 2013
Pilaf
de Quinoa din: quinoa, ceapa, apa, morcov, radacina de patrunjel,
dovlecel, ardei gras, rosie, ulei de masline, sare, patrunjel.
Ingrediente: o cana de quinoa o ceapa tocata 2 cani de apa un mrocov
tocat marunt o radacina mica de patrunjel un dovlecel cubulete un ardei
gras cubulete o rosie cubulete 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sparanghel invalit in prosciutto cu vinegreta de otet balsamic
2 June 2013
Sparanghel
invalit in prosciutto cu vinegreta de otet balsamic din: prosciutto,
branza, spranghel, salata verde, legume, ulei de masline, otet balsamic,
mustar dijon, coaja de lamaie, miere, sare, piper. Ingrediente: 250 de
grame prosciutto, felii subtiri 200 de grame bocconcini (branza) 16 fire
sparanghel, copt Salata verde si legume asortate, dupa preferinta
Ingrediente vinegreta: 1/4…
Read more »
Read more »
Orez cu conopida, mazare si ardei gras
2 June 2013
Orez
cu conopida, mazare si ardei gras din: orez, apa, ulei, chimion, frunze
de dafin, sare, chimen, cartof, conopida, mazare, ardei gras, sare,
garam masala, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: o cana orez cu
bobul lung 2 cani de apa 2 linguri de ulei o lingurita de chimion 2
frunze de dafin un praf de…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc sub crustă de verdeaţă
2 June 2013
Muşchi
de porc sub crustă de verdeaţă din: patrunjel, salvie, paine toast,
ulei de masline, muschi de porc, sare, ceapa rosie, morcovi, ardei
grasi, ulei de masline, spanac, sare, piper. Ingrediente: 1 legatura
patrunjel 1 fir salvie 2 felii paine toast 2 linguri ulei de masline 1
muschi de porc (400 g) sare garnitura de…
Read more »
Read more »
Mancare de varza cu mere si chimion
2 June 2013
Mancare
de varza cu mere si chimion din: ulei de masline, ceapa, mar, chimion,
varza, sare, piper, otet de cidru de mere. Ingrediente: o lingura de
ulei de masline o ceapa tocata marunt un mar curatat de cotor si dat pe
razatoare o lingurita de chimion o varza mica taiata fasii sare si piper
o…
Read more »
Read more »
Salata de anghinare cu feta
2 June 2013
Salata
de anghinare cu feta din: anghinare, zeama de lamaie, fasole boabe,
ulei de masline, pasta tahini, usturoi, sare, piper, ardei gras, ceapa
de apa, feta. Ingrediente: 8 capatani de anghinare zeama unei lamai 2
cutii de fasole boabe 3 linguri de ulei de masline o lingura de pasta
tahini un catel de usturoi zdrobit…
Read more »
Read more »
Tort cu crema alba si nuci
2 June 2013
Tort
cu crema alba si nuci din: cartofi dulci, faina, zahar brun, cuisoare,
scortisoara, ulei de masline, oua, curmale, nuci, zahar pudra, unt,
sirop de artar. Ingrediente: pentru blat: 175 g cartofi dulci, curatati
de coaja si razuiti 225 g faina cu factor de crestere 150 g zahar brun 1
lingurita cuisoare macinate 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Dorada cu marinata de mustar si lamaie
2 June 2013
Dorada
cu marinata de mustar si lamaie din: dorada, zeama de lamaie, ulei de
masline, mustar de dijon, marar, ceapa verde, coaja de lamaie, piper
alb. Ingrediente: 6 dorade potrivite 1/2 cana zeama de lamaie 1/4 cana
ulei de masline 1/4 cana mustar de Dijon 3 linguri marar proaspat, tocat
2 linguri ceapa verde, tocata 1…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu parmezan si busuioc
2 June 2013
Rosii
umplute cu parmezan si busuioc din: rosii, mozzarella, busuioc, pesmet,
bacon, sare, piper. Ingrediente: 4 rosii mari 150 g mozzarella 2 fire
busuioc 150 g pesmet 100 g bacon sare piper Mod de preparare: Se
incinge cuptorul la 180C. Se spala rosiile si se taie de la fiecare cate
un capacel, la 1…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu sote de ciuperci
2 June 2013
Mamaliga
cu sote de ciuperci din: supa de legume, lapte de soia, malai, ulei de
masline, usturoi, sare, ciuperci, ceapa, usturoi, siropd e agave,
cimbru, piper. Ingrediente: pentru mamaliga: o cana supa de legume o
cana lapte de soia jumatate de cana de apa jumatate de cana de malai o
lingura de ulei de masline…
Read more »
Read more »
Salata mexicana cu avocado, rosii si porumb
2 June 2013
Salata
mexicana cu avocado, rosii si porumb din: boabe d eporumb, rosii,
frunze de avocado, ardei gras, frunze de salata, ceapa, castraveti, otet
de cidru de mere, ulei de masline presat la recedrojdie inactiva, sare
de mare, usturoi, piper, oregano. Ingrediente: o conserva boabe de
porumb 4 rosii taiate cubulete 3 fructe de avocado taiate…
Read more »
Read more »
Tort armenesc
1 June 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: smantana, unt, amoniu, sare, lapte,
zahar, unt, nuci, stafide. Ingrediente: 200 g smântână 200 g unt 1
pacheţel de amoniu pentru prăjituri înglobat in circa 600 g făină un
praf de sare Ingrediente cremă: 4 pahare de lapte 4 pahare de zahăr un
cubuleţ de unt nuci tocate stafide…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de pepene rosu
1 June 2013
Inghetata
de pepene din: pepene, iaurt, miere, suc de limeta, vodca.
Ingrediente: 2 cani pepene 1 cana iaurt 1/3 cana de zahar sau miere
Sucul de la 1/2 limeta 1 lingura de vodca Mod de preparare:
Asigurati-va ca toate semintele de la pepene au fost eliminate. Dati la
blender pepenele. Adaugati…
Read more »
Read more »
Salata de varza rosie cu morcov, telina si ardei kapia
1 June 2013
Salata
de varza rosie cu morcov, telina si ardei kapia din: varza rosie,
morcov, telina, ardei kapia, patrunjel, tahini, usturoi, drojdie
inactiva, ulei de masline presat la rece, sare, piper, apa, seminte de
pin, seminte de floarea soarelui. Ingrediente: o varza rosie mica taiata
fasii un morcov taiat julienne sau dat pe razatoarea mare 3 tulpini…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Fattoush
1 June 2013
Fattoush
din: iaurt, lapte, lipii, rosii, ridichi, castraveti, ceapa verde,
frunze de menta, patrunjel, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline,
otet de cidru, sare, piper. Ingrediente: o cana de iaurt grecesc sau
orice iaurt gros o cana de lapte cateva lipii 3 rosii tocate 100 g
ridichi feliate subtire 3 castraveti taiati cubulete 2…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu legume inabusite
1 June 2013
Gnocchi
cu legume inabusite din: gnocchi, sparanghel, sos de rosii, supa de
legume, usturoi, telina, ardei gras, dovlecel, morcov, ceapa, sare,
piper, ulei de masline. Ingrediente: 350 g gnocchi 4 fire de sparanghel 2
linguri de sos de rosii jumatate de litru de supa de legume un catel de
usturoi o tulpina de telina un…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu portocale
1 June 2013
Salata
de spanac cu portocale din: spanac, fenicul, portocala, hasma, boabe de
strugure, caju, seminte de susan, cimbru, ulei de masline presat la
rece, zeama de lamaie, sirop de artar, suc de portoale, sare, piper.
Ingrediente: jumatate de kilogramd e spanac un bulb de fenicul feliat
subtire o portocala separata in felii o hasma tocata…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu dovlecei si ciuperci
1 June 2013
Tagliatelle
cu dovlecei si ciuperci din: tagliatelle, ulei de masline, ceapa,
usturoi, dovlecel, ciuperci, rosii, capere, masline, frunze de bsuioc,
sare, piper, parmezan. Ingrediente: jumatate de pachet de tagliatelle
ulei de masline o ceapa tocata 2 catei de usturoi pisati un dovlecel
cubulete 2 cani de ciuperci 5 rosii tocate o mana de capere o…
Read more »
Read more »
Mancare de morcovi cu mazare
1 June 2013
Mancare
de morcovi cu mazare din: morcovi, cartofi, ceapa, mazare, ulei de
masline, ardei iute, coriandru, turmeric, seminte de chimion, sare,
zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cani de morcovi taiati felii sau
cubulete o cana de cartofi cubulete o ceapa tocata o cana de mazare 2
linguri de ulei de masline 4 ardei iuti rosii…
Read more »
Read more »
Salata de smochine si afine
1 June 2013
Salata
de smochine si afine din: mix de salata, smochine, afine, boabe de
strugure, frunze de menta, miere, zeama de limeta, nuci, migdale,
curmale, scortisoara, sare de mare. Ingrediente: o punga de mix de
salata 4 smochine proaspete taiate in 4 o mana de afine un mar taiat
felii cateva boabe de strugure frunze de…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu tofu
1 June 2013
Fasole
verde cu tofu din: tofu, sos de soia, ulei de susan, ghimbir, usturoi,
fulgi de ardei iute, amidon de porumb, ulei de masline, fasole verde,
sos de soia, ulei de susan, usturoi, ghimbir, ardei gras, ceapa, ulei de
masline, lapte de cocos, pasta rosie de curry, zeama a jumatate de
lamaie. Ingrediente: pentru marinata:…
Read more »
Read more »
Spaghete cu dovlecei
1 June 2013
Spaghete
cu dovlecei din: spaghete, spanac, sos pesto, parmezan, dovlecel, ulei
de masline, usturoi, sare, piper. Inrgediente: 500 g spaghete 500 g
spanac 4 linguri sos pesto 4 linguri de parmezan ras un dovlecel 3
linguri ulei de masline 3 catei de usturoi sare si piper dupa gust Mod
de preparare: Spanacul se opăreşte…
Read more »
Read more »
Salata de morcovi, telina si tahini
1 June 2013
Salata
de morcovi, telina si tahini din: morcovi, castraveti, telina, ceapa,
patrunjel, usturoi, sare de mare, tahini, apa, sos de soia, drojdie
inactiva. Ingrediente: 2 morcovi mari taiati julienne 2 castraveti
taiati julienne o tulpina de telina tocata fin jumatate de ceapa de apa
felii subtiri cateva fire de patrunjel pentru garnisit un catel de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de castraveti
1 June 2013
Supa
de castraveti din: iaurt, ulei de masline, lapte, castraveti, marar,
usturoi, sare, piper alb, menta, suc de lamaie, nuci. Ingrediente: 3
cani iaurt 2 linguri ulei de masline 1-2 cani de lapte 1/2 kg castraveți
1/3 ceasca marar tocat 1 lingurița usturoi 1/2 lingurița de sare Piper
alb dupa gust Crengute de menta…
Read more »
Read more »
Tocanita de ceapa cu carnati
1 June 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu:ceapa alba, carnati de casa, sare,
piper, boia dulce, ulei, patrunjel. verde Ingrediente: 1 kg ceapă albă
1/2 kg cârnaţi de casă sare piper boia dulce ulei sau untură după gust
pătrunjel verde Mod de preparare: Tai marunt ceapa alba, o pui intr-o
cratita si o prajesti in ulei…
Read more »
Read more »
Chiftele de legume (Dal Kofta)
1 June 2013
Chiftele
de legume din: linte, supa, caju, ceapa, pesmet, pasta de curry,
stafide. Ingrediente: o cana de linte 3 cani de supa sau apa 125 g caju
crud o ceapa tocata marunt o cana de pesmet 3 linguri de pasta de curry 3
linguri de stafide Mod de preparare: Preîrncălziti cuptorul la 180°C.
Aduceţi…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu couscous
1 June 2013
Rosii
umplute cu couscous din: couscous, rosii, ulei de masline, frunze de
busuioc, parmezan, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:
jumatate de cana de couscous fiert 2 rosii mari o lingura de ulei de
masline o mana de frunze tocate de busuioc 2 linguri de parmezan ras 2
catei de usturoi pisati sare si piper dupa…
Read more »
Read more »
Tocanita de porc cu ciuperci
1 June 2013
Tocanita
de porc cu ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, rosii, ceapa,
usturoi, ardei iuti, sare, ardei iute, boia iute, ulei, condimente carne
de porc. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 300 g ciuperci 2 cutii rosii
decojite 2 cepe 1 captana usturoi 2 ardei iuti sare boia iute piper ulei
condimente pentru carne de…
Read more »
Read more »
Piftele de bureti
1 June 2013
Piftele
de bureti din: ciuperci pleurotus, cartofi, usturoi, ceapa, paine,
patrunjel verde, sare, condimente. Ingrediente: 1 cana ciuperci
pleurotus 2 cartofi cruzi mici usturoi ceapa 2 felii de paine inmuiata
1-2 linguri patrunjel verde taiat marunt sare condimente Mod de
preparare: Pui ciupercile la fiert, apoi le dai prin maşina de tocat
carne. Cureţi…
Read more »
Read more »
Peste in crusta de sare
1 June 2013
Peste
in crusta de sare din: crap, rozmarin, portocale, boabe de fenicul,
sare, albusuri. Ingrediente: 2 crapi (de 600 g fiecare) 2 fire rozmarin 3
portocale 1 lingura boabe de fenicul 800 g sare 2 albusuri Mod de
preparare: Se spala si se sterg pestii. Se spala 2 portocale si se taie
felii subtiri,…
Read more »
Read more »
Ciorba de ceapa verde
1 June 2013
Ciorba
de ceapa verde din: ulei, ceapa verde, marar verde, morcovi, radacina
de patrunjel, orez, sare, piper, otet. Ingrediente: 50 ml ulei 6
legaturi ceapa verde 1 legatura marar verde 2 morcovi potrivit 1
radacina de patrunjel mica 3 linguri orez sare piper 5-6 linguri otet
Mod de preparare: Iei o oală de 6…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de vita cu legume si orez
1 June 2013
Carne
de vita cu legume si orez din: muschi de vita, ulei de canola, ceapa,
morcovi, sare, piper, boia de ardei, chimen, frunze de dafin, apa, orez,
coriandru. Ingrediente: 1 ½ kg mușchi de vita ⅓ ceasca ulei de canola
2 cepe, tocate marunt 3 morcovi, taiati bucati 2 ½ lingurite sare ½
lingurita…
Read more »
Read more »
Pasta de cartofi cu ciocolata
1 June 2013
Pasta
de cartofi cu ciocolata din: cartofi, sirop de artar, unt de caju,
extract de vanilie, sare, fulgi de ciocolata bio. Ingrediente: 240 g de
cartofi galbeni 7 linguri siropd e artar 3 linguri de unt de caju
jumatate de lingura de extract de vanilie jumatate de lingurita de sare o
trime de cana de…
Read more »
Read more »
Chili vegetarian cu paprika si piper cayenne
1 June 2013
Chili
vegetarian cu paprika si piper cayenne din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, praf de chili, chimion, coriandru, paprika, oregano, piper
cayenne, sare, ardei gras, rosii, fasole boabe, naut, porumb boabe.
Ingrediente: ulei de masline o ceapa tocata 3 catei de usturoi 3
lingurite de praf de chili o lingurita de chimion pisat jumatate de…
Read more »
Read more »
Risotto cu ciuperci, ardei iute si parmezan
1 June 2013
Risotto
cu ciuperci, ardei iute si parmezan din: ceapa tocata, usturoi,
ciuperci, unt, ulei de masline, ardei iute, orez, vin, supa de legume,
seminte de pin, parmezan, patrunjel. Ingrediente: jumatate de ceapa
tocata 2 catei de usturoi zdrobiti 600 g ciuperci (puteti combina hribi
deshidratati, champignon, pleurotus) o lingura de unt o lingura de ulei…
Read more »
Read more »
Briose crocante cu mere si mure
1 June 2013
Briose
crocante cu mere si mure din: unt, zahar tos, faina cu factor de
crestere, oua, sos de mure, mere acrisoare, afine, zahar brun, faina
integrala, fulgi de cereale. Ingrediente: 150 g unt inmuiat plus un cub
225 g zahar tos 250 g faina cu factor de crestere, plus 1 lingura 3 oua,
batute 100…
Read more »
Read more »
Rigatoni cu sos de rosii
1 June 2013
Rigatoni
cu sos de rosii din: rigatoni, rosii, pasta de tomate, patrunjel, ardei
iute, sare, piper, ceapa, rosii cherry, vin, busuioc, parmezan, ulei de
masline. Ingrediente: 500 g rigatoni 2 rosii cubulete o lingura pasta
de tomate 2 catei de usturoi cateva fire de patrunjel tocat un ardei
iute tocat sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Marmelada de fructe de padure
1 June 2013
Marmelada
de fructe de padure din: fructe de padure, seminte de chia, suc de
mere, zeama de lamaie, sirop de artar. Ingrediente: 2 cani de fructe de
padure 3 linguri de seminte de chia jumatate de cana de suc de mere
proaspat o lingura zeama de lamaie o lingura de sirop de artar Mod de…
Read more »
Read more »
Scoici cu rozmarin, usturoi si frunze de spanac
1 June 2013
Scoici
cu rozmarin, usturoi si frunze de spanac din: ulei, scoici, rozmarin,
usturoi, pesmet, unt, frunze de spanac, rosii cherry. Ingrediente: 2
linguri ulei 9 scoici St. jacques 1 fir rozmarin 2 catei de usturoi 1
lingura pesmet 1 lingura unt 300 g frunze de spanac proaspat 8 rosii
cherry Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Ravioli din spanac si ricotta
1 June 2013
Ravioli
din spanac si ricotta din: spanac, ricotta, parmezan, galbenusuri,
nucsoara, sare, faina, sos de tomate. Ingrediente: o cana de spanac
fiert, scurs si tocat 3 sferturi de cana de ricotta jumatate de cana de
parmezan ras 2 galbenusuri un praf de nucsoara sare dupa gust o cana de
faina sos de tomate Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de verdeturi cu naut
1 June 2013
Salata
de verdeturi cu naut din: naut, ulei de masline, usturoi, salata verde,
spanac, varza, rucola, branza feta, dressing, sare, piper.
Ingrediente: 1 cutie naut, clatit și scurs 2 lingurite ulei de masline 2
lingurite usturoi tocat 3 cesti de salata verde 3 cesti de amestec de
spanac, varza sau rucola Branza feta maruntita…
Read more »
Read more »
Chec cu lamaie si coacaze negre
1 June 2013
Chec
cu lamaie si coacaze negre din: unt, zahar, oua, faina cu factor de
crestere, coaja de lamaie, mure, zahar, zeama de lamaie, coacaze negre,
flori comestibile. Ingrediente: 125 g unt 125 g zahar 3 oua 175 g faina
cu factor de crestere, plus 1 lingura coaja rasa de la 1 lamaie 100 g
mure…
Read more »
Read more »
Stridii la grătar
1 June 2013
Stridii
la grătar din: stridii, lamaie, sare, piper, ulei de masline
extravirgin. Ingrediente: cate o duzina de stridii de persoana lamaie
sare piper alb proaspat macinat ulei de masline extravirgin Mod de
preparare: Inainte de a le găti, stridiile trebuie reintroduse în mediul
lor natural (sau unul cât mai apropiat cu putinţă). Odată…
Read more »
Read more »
Tarte cu vanilie (pasteis de nata)
1 June 2013
Tarte
cu vanilie din: faina, zahar faina, unt, ou, extract de vanilie, apa,
zahar fin, lapte, faina, amidon, galbenusuri si extract de vanilie.
Ingrediente: blat: 250 g faina 125 g zahar faina 70 g unt 1 ou 1
lingurita extract de vanilie umplutura: 250 ml apa 500 g zahar fin 500
ml lapte 50 g…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu carne de pui si susan
1 June 2013
Mere
umplute cu carne de pui si susan din: mere, piept de pui, susan, ardei
gras, ceapa, sos tomat, smantana, miere de salcam, unt, rozmarin,
busuioc, coriandru, piper alb, sare. Ingrediente: 6-8 mere 300 g piept
de pui 100 g susan 1 ardei gras rosu 1 ceapa mijlocie 300 ml sos tomat
100 ml smantana…
Read more »
Read more »
Rachiu de rubarba
1 June 2013
Rachiu
de rubarba din: rubarba, zahar, tarate de grau, drojdie de bere, apa.
Ingrediente: 10 kg rubarba 10 kg zahar 1 kg tarate de grau drojdie de
bere (cat o nuca) 1 l apa Mod de preparare: Intr-un bidon mai mare
pui rubarba spălată şi tăiată bucăţele. Peste rubarbă pui apa în care…
Read more »
Read more »