Retete:
Reteta zilei: Tofu marinat in sos picant cu legume crocante
27 June 2013
Tofu
marinat in sos picant cu legume crocante din: tofu, sos de soia, sos de
ardei iute, pasta de ghimbir, pasta de usturoi, praf de turmeric, ulei,
ardei gras, ceapa, sos de rosii, ceapa verde. Ingrediente: 1 cutie de
tofu 2 linguri de sos de soia 4 lingurite de sos de ardei iute 2…
Read more »
Read more »
Salata cu fasole si peste afumat
27 June 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: salata verde, naut, fasole, ceapa
rosie, castraveti verzi, peste afumat, rosii cherry, lamaie, ulei,
piper, patrunjel. Ingrediente: o salată verde o conservă de năut o
conservă de fasole o ceapă roşie un castravete verde 4 bucăţi peşte
afumat 200…
Read more »
Read more »
Avat cu legume
27 June 2013
Avat
cu legume din: avat, cartofi, ceapa, morcovi, ulei, verdeata, vin,
sare, plante aromatice. Ingrediente: 1 avat de 1 1/2 kg 1 kg cartofi 150
g ceapa 2 morcovi 150 ml ulei 1 legatura verdeata 200 ml vin sare
plante aromatice (tarhon, cimbru) Mod…
Read more »
Read more »
Bulz ciobănesc cu afumătură
27 June 2013
O
reteta delicioasa de bulz cu: mamaliga, kaizer, branza de burduf,
cascaval, oua. Ingrediente: 100 g de mămăligă 50 g kaizer 50 g brânză de
burduf 30 g caşcaval un ou ochi Mod de preparare: Se aşază pe fundul
unei forme 20 g brânză…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole cu afumătură si legume
27 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: fasole alba, ceapa, morcov, albitura,
telina, ardei verde, cimbru, foi de dafin, afumatura, piper, sare.
Ingrediente: 300 g fasole albă 400 g ceapă 300 g morcov 100 g albitură
200 g ţelină 200 g ardei verde şi roşu 3…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ciuperci si galuste
27 June 2013
Piept
de pui cu ciuperci si galuste din: galbenusuri, unt, smantana, faina,
sare, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper, piept de pui, ciuperci,
smantana, lapte, cimbru, parmezan, verdeata. Ingrediente: galuste: 2
galbenusuri 2 linguri cu varf unt 200 ml smantana 400 g faina sare pui
cu…
Read more »
Read more »
Sufleu de conopida cu branza
27 June 2013
Sufleu
de conopida cu branza din: conopida, pesmet, ulei de masline, oua,
smantana, branza cu mucegai, faina, sare, piper, patrunjel, cascaval.
Ingrediente: 1 conopida 50 g pesmet 2 linguri ulei de masline 3 oua mari
150 ml smantana 100 g branza cu mucegai, rasa 2…
Read more »
Read more »
Pui cu bere, scortisoara si curry
27 June 2013
Pui
cu bere, scortisoara si curry din: pulpe de pui, cartofi, bere,
scortisoara, cuisoare, curry, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente:
4 pulpe de pui 1 kg cartofi 1 sticla (500 g) bere 1 baton de
scortisoara 2 cuisoare 1/2 lingurita curry sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Mazăre cu afumătură
27 June 2013
O
reteta delicioasa de mazare: ceapa, carne afumata, bulion, sare, ulei,
marar. Ingrediente: două cepe două cutii cu mazăre o jumătate de kg de
carne afumată o lingură de bulion sare ulei mărar Mod de preparare: Se
pun la fiert două căni de apă.…
Read more »
Read more »
Ciorbă de berbecuţ
27 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba de berbecut cu: fasole verde, ardei gras,
rosii, pasta de tomate, ceapa, morcov, dovlecel, ulei, bors, sare,
piper, coriandru, frunze de telina. Ingrediente: 600 g carne de berbecuţ
300 g fasole verde doi ardei graşi 4 roşii o lingură cu…
Read more »
Read more »
Macrou cu ceapa si lamaie
27 June 2013
Macrou
cu ceapa si lamaie din: file de macrou, ceapa, lamai, mustar, ulei,
oua, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de macrou 4 cepe 2
lamai 1 lingura mustar 100 ml ulei 2 oua fierte 1 legatura marar sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pipote marinate, cu seminte de susan
27 June 2013
Pipote
marinate, cu seminte de susan din: pipote de pui, sos de soia, ceapa,
ardei gras, seminte de susan, zeama de lamaie, ulei de seminte de susan,
ardei iute. Ingrediente: 500 g pipote de pui 1/4 pahar sos de soia 2
cepe 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Cremă de mango cu ananas
27 June 2013
O
reteta delicioasa de crema cu: lapte, zahra, amidon, galbenus, ananas,
mango, coacaze rosii, sare, zahar vanilat, rom, frisca, migdale, fistic.
Ingrediente: un litru de lapte dulce 180 g zahăr tos o lingură cu
amidon alimentar 6 gălbenuşuri un ananas proaspăt două bucăţi de mango…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de porc si legume
27 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: carne de porc, morcovi, cartofi, ceapa,
usturoi, mazare, telina, ardei gras, bors, ulei, sare, piper, smantana.
Ingrediente: 700 g carne de porc doi morcovi 4 cartofi două cepe 3
căţei de usturoi 200 g mazăre o felie de ţelină…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Smoothie de banane cu unt de arahide
27 June 2013
Smoothie
de banane cu unt de arahide din: banane, unt de arahide, zahar, lapte.
Ingrediente: 2 banane 3-4 lingurite unt de arahide zahar 1, 1/2 ceasca
lapte Mod de preparare: Feliati si congelati bananele. Apoi, intr-un
blender, adaugati toate ingredientele si procesati…
Read more »
Read more »
File de crap cu legume
27 June 2013
File
de crap cu legume din: file de crap, ulei, morcov, radacina de
pastarnac, ardei gras, ceapa, patrunjel, coriandru, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 2 bucati file de crap 150 ml ulei 1 morcov 1 radacina
pastarnac 1 ardei gras rosu 1 ceapa 1 legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Supa de varza noua cu afumatura
27 June 2013
Supa
de varza noua cu afumatura din: varza noua, afumatura, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, orez, ulei, bulion, marar verde, sare, piper.
Ingrediente: 1 varza noua 400 g afumatura 2 cepe 1 morcov mare 1
radacina patrunjel 30 g orez 100 ml ulei 2 linguri…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel cu fasole
27 June 2013
Pulpa
de vitel cu fasole din: pulpa de vitel, fasole, ceapa, ulei, usturoi,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700 g pulpa de vitel (bucata
intreaga) 600 g fasole grasa 1 ceapa mare 50 ml ulei 2 fire usturoi
verde 1 legatura patrunjel sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Broccoli pane cu piure si salata
27 June 2013
Broccoli
pane cu piure si salata din: cartofi, lapte, unt, broccoli, oua, sare,
piper, faina, salata verde, otet de mere, ulei de masline. Ingrediente: 6
cartofi de dimensiune mijlocie 100-150 ml lapte dulce pasteurizat 4
linguri unt 1 broccoli proaspat 2 oua sare piper 1-2…
Read more »
Read more »
Bors de verdeturi cu orez
27 June 2013
Bors
de verdeturi cu orez din: verdeturi, ceapa, morcov, radacina de
patrunjel, cimbru, orez, bors, leustean, sare. Ingrediente: 6-7 legaturi
verdeturi: loboda, stevie, leurda 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel
1 lingurita cimbru 50 g orez 1 l bors 1 legatura leustean sare …
Read more »
Read more »
Retete zilei: Dulceata de cirese albe
26 June 2013
Dulceata
de cirese albe este una dintre cele mai aromate si fine dulceturi.
Pentru a pastra aroma si culoarea cireselor albe aveti mai jos o metoda
de conservare a fructelor care la prima vedere pare migaloasa, dar este
usor de realizat. Urmati cu atentie pasii…
Read more »
Read more »
Peste la cuptor cu legume si masline
26 June 2013
Peste
la cuptor cu legume si masline din: dorada, rosii, pasta de tomate,
ceapa, ulei de masline, vin alb, oregano, sare, piper. Ingrediente: doua
dorade de aproximativ 250 g fiecare 4 rosii mari 3 linguri de pasta de
tomate 2 cepe 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu broccoli
26 June 2013
Cartofi
cu broccoli din: cartofi, broccoli, ulei de masline, praf de usturoi,
apa, sare, piper, marar. Ingrediente: 6-7 cartofi 200 g broccoli 2
linguri ulei de masline 1 lingurita praf de usturoi apa sare piper marar
Mod de preparare: Se pun cartofii întregi la…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu orez si ciuperci
26 June 2013
Ardei
umpluti cu orez si ciuperci din: ardei grasi, ciuperci, orez, ceapa
verde, ulei, sare, piper, patrunjel, suc de rosii, sare, piper.
Ingrediente: 4 ardei grasi 300 g ciuperci 500 g orez 1 legatura de ceapa
verde putin ulei pentru calit sare piper patrunjel sos:…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu morcov
26 June 2013
Salata
de creveti cu morcov din: creveti, morcov, ridichi, salata verde,
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg creveti congelati 1 morcov 2-3
ridichi 2 buchete de salata verde 1 lamaie sare piper Mod de
preparare: Crevetii se decongelează şi se fierb cu putină sare…
Read more »
Read more »
Friptura de vita picanta
26 June 2013
Friptura
picanta din: muschi de vita, ulei, piper rosi, fulgi de ardei rosu,
cimbru, chimen, oregano, usturoi, sare. Ingrediente: 500 g muschi de
vita 200 ml ulei 1/2 lingurita piper rosu macinat grosier 1/2 lingurita
fulgi de ardei rosu 1/2 lingurita cimbru macinat 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Peste cu legume si mamaliga la cuptor
26 June 2013
Peste
cu legume si mamaliga la cuptor din: pastravi, ceapa, ceapa verde,
rosie, gogosar, ulei de masline, sare, piper, lamaie, malai, usturoi.
Ingrediente: 2 pastravi intregi eviscerati 1 ceapa uscata 1 ceapa verde
(numai frunzele) 1 rosie mare 1 gogosar rosu mare ulei de masline…
Read more »
Read more »
Pui tandoori cu limeta
26 June 2013
Pui
tandoori cu limeta din: pulpe de pui, piept de pui, sare, piper, iaurt,
otet de vin alb, ulei de arahide, ceapa, usturoi, ghimbir, coriandru,
chimen, boia dulce, curcuma, praf de chilli, limeta. Ingrediente: 2
pulpe de pui 2 piepti de pui sucul de la…
Read more »
Read more »
Supa din maruntaie de pasare
26 June 2013
Supa
din maruntaie de pasare din: maruntaie de pasare, sare, ceapa, morcovi,
radacini de patrunjel, telina, unt, faina, piper, nucsoara, galbenus,
lapte, taitei, patrunjel. Ingrediente: 500 g maruntaie de pasare
(pipote, ficatei, inimioare) sare 2 cepe 100 g morcovi 2 radacini de
patrunjel 1 telina…
Read more »
Read more »
Salata cu rosii, ardei gras si branza feta
26 June 2013
Salata
cu rosii, ardei gras si branza feta din: rosii, castraveciori, ardei
gras, ceapa rosie, ulei de masline, otet din vin rosu, branza feta,
masline, oregano, frunze de salata, sare, piper. Ingrediente: 2 rosii
medii 2-3 castraveciori 1 ardei gras (sau bucati de ardei de…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu sos picant
26 June 2013
Ceafa
de porc cu sos picant din: ceafa de porc, untura, ardei grasi, ceapa,
rosii, ulei, patrunjel, capere, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati ceafa
de porc de circa 150 g fiecare 2 linguri untura sau untdelemn 2 ardei
grasi verzi 1 ceapa mare 4 rosii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu capsuni si crema de branza
26 June 2013
Bruschete
cu capsuni si crema de branza din: bagheta, capsune, frunze de busuioc,
frunze de menta, ulei de masline, otet balsamic, crema de branza,
piper. Ingrediente: 1 bagheta, feliata 12 capsuni, taiate bucati 6
frunze de busuioc, tocat 5 frunze de menta, tocata 1/4…
Read more »
Read more »
FIle de salau cu legume
26 June 2013
File
de salau cu legume din: file de salau, ardei gras, fasole verde,
morcovi, ceapa verde, sare, piper, busuioc, felii de lamaie.
Ingrediente: 350 g file de salau 2 ardei grasi rosii 150 g fasole verde 3
morcovi micuti 1 ceapa verde (numai frunzele) sare…
Chiftelute de cartofi cu crenvurşti
26 June 2013
Chiftelute
de cartofi cu crenvurşti din: cartofi, crenvursti, unt, cascaval,
galbenusuri, oua, patrunjel, malai, faina, nucsoara, pesmet, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g crenvursti 1 lingura unt 80
g cascaval 2 galbenusuri 2 oua 1 legatura patrunjel cate 3 linguri
malai si faina 1 varf de cutit nucsoara 4-5 linguri pesmet sare…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu migdale
26 June 2013
Pui
umplut cu migdale din: pui, sare, chifle, lapte, oua, unt, sunca,
migdale, piper, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 2 pui mici sare 4
chifle vechi de-o zi 250 ml lapte 3 oua 25 g unt 100 g sunca 70 g
migdale nesarate piper nucsoara 1 legatura patrunjel (curatat si tocat)
Mod de preparare: Se spală…
Read more »
Read more »
Hamburger vegetarian
26 June 2013
Hamburger
vegetarian din: faina, supa de legume, ulei, usturoi, cimbru, maghiran,
boia dulce, piper, sare, salata verde, rosii, patrunjel. Ingrediente:
500 g faina seitan (gluten de grau) 275 ml supa de legume 5 linguri ulei
2 linguri praf de usturoi 1/2 lingurita cimbru 1/2 lingurita maghiran 3
lingurite boia dulce piper sare pentru decor: rosii…
Read more »
Read more »
Salata cu broccoli, ceapa rosie si stafide
26 June 2013
Salata
cu broccoli, ceapa rosie si stafide din: broccoli, ceapa rosie, seminte
de floarea soarelui, stafide, branza feta, iaurt, suc de lamaie, zahar,
sare, piper. Ingrediente: 3-4 broccoli (in functie de dimensiune) 1
ceapa rosie mica sau 2-3 fire ceapa verde 1/4 ceasca seminte de floarea
soarelui 1/2 ceasca stafide 1/2 ceasca branza feta taiata…
Read more »
Read more »
Patrav prajit cu malai
26 June 2013
Patrav
prajit cu malai din: pastravi, malai, ulei, sare, piper, lamaie.
Ingrediente: 5-6 pastravi mijlocii 3 linguri de malai ulei sare piper
lamaie Mod de preparare: Pestele se curăţă, se sărează şi se lasă să
stea timp de 30 de min. Apoi se usucă într-un prosop de hârtie, se dă
prin mălai şi se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles cu sos pesto, nuci si parmezan
26 June 2013
Noodles
cu sos pesto, nuci si parmezan din: nuci de pin, parmezan, usturoi,
sare de mare, ulei de masline, apa, salata creata, busuioc, noodles.
Ingrediente pentru sosul pesto: ¼ ceasca nuci de pin, prajite ¼ cana
parmezan, ras 2 catei de usturoi, tocati 2 lingurite sare de mare 6
linguri ulei de masline ¼…
Read more »
Read more »
Bruschete cu sos picant
26 June 2013
O
reteta delicioasa de bruschete cu: bruschete, cartofi, rosii, ceapa,
ardei gras, ulei, usturoi, coriandru, foi de dafin, rozmarin, vin,
faina, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 500 groşii 2 cepe 2 ardei
graşi 25 ml ulei 5-6 căţei de usturoi 1/2linguriţă cu coriandru 1 foaie
de dafin 1/2 lingurita cu rozmarin 50ml vin 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Parjoale cu salata
26 June 2013
Parjoale
cu salata din: ceapa, piept de pasare, ou, patrunjel, sare, piper,
rosii cherry, paine ciabatta, masline, ulei de masline, usturoi, aceto
balsamico alb. Ingrediente: 1 ceapa 400 g piept de pasare tocat 1 ou 2
linguri patrunjel tocat sare piper salata: 400 g rosii cherry 2 cepe
rosii 1 paine ciabatta 150 g masline…
Read more »
Read more »
Chec cu stafide si ciocolata
26 June 2013
O
reteta delicioasa de chec cu: ulei, zahar, apa, otet, faina, bicarbonat
de sodiu, praf de copt, stafide, lamaie, ciocolata neagra, sare.
Ingrediente: 100 ml ulei 1 cană cu zahăr 1 cană cu apă rece 1 lingură cu
oţet 1/2 căni cu făină 1 linguriţă cu bicarbonat de sodiu 1/2
linguriţă cu praf de copt…
Read more »
Read more »
Orez cu inele de calamar
26 June 2013
Orez
cu inele de calamar din: calamar, orez salbatic, suc de rosii, ulei de
masline, otet de mere, foaie de dafin, sare, piper, lamaie, patrunjel,
busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g calamar 300 g orez salbatic 7
linguri suc de rosii ulei de masline otet de mere 1 foaie de dafin sare
piper 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Placinta cu spanac si branza
26 June 2013
Placinta
cu spanac si branza din: faina, ou, ulei de masline, sare, spanac,
telemea de vaca, ceapa, unt, oua, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:
foi: 300 g faina 1 ou 15 ml ulei de masline 150 ml apa 1/2 lingurita
sare umplutura: 1 kg spanac proaspat 250 g telemea vaca 1 ceapa 2
linguri unt 2…
Read more »
Read more »
Chiftele si verdeata
26 June 2013
O
reteta delicioasa de chiftele cu: cartofi, ceapa, faina,supa de legume,
usturoi, marar, patrunjel, nucsoara, ulei, sare. Ingrediente: 500 g
cartofi 2 cepe 4 linguri cu făină 1 cană cu supă de legume 4 căţei de
usturoi 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 1 vârf de cuţit de
nucşoară ulei sare Mod…
Read more »
Read more »
Costita de porc cu sos brun
26 June 2013
Costita
de porc cu sos brun din: costita de porc, vin rosu, boia dulce, supa de
legume, faina, unt, rosii, usturoi, amidon, ardei iute, frunze de
busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 costita de porc pentru sosul
brun: 125 ml vin rosu 2 linguri boia dulce 250 ml supa de legume 7 g
faina 25…
Read more »
Read more »
Paste cu somon si spanac
26 June 2013
O
reteta delicioasa de paste cu: file de somon afumat, spanac, ulei de
masline, unt, smantana dulce, ricotta, parmezan, nucsoara, sare, piper.
Ingrediente: 250 g paste 150 g file de somon afumat 300 g spanac
congelat sau proaspăt ulei de măsline Ingrediente sos: 50 g unt 100 ml
smântână dulce 1 lingură cu ricotta 50…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez basmati cu legume prajite in sos de soia
26 June 2013
Orez
basmati cu legume prajite in sos de soia din: orez basmati, morcov,
ardei gras, varza, mazare, ulei, sos de soia, sos de ardei iute, sare.
Ingrediente: 1.5 cesti orez basmati 1 morcov, tocat 1/2 ardei gras,
tocat varza, tocata 1/4 ceasca de mazare 1 lingura de ulei 4 lingurite
de sos de soia…
Read more »
Read more »
Cotlet la tava cu legume
26 June 2013
Cotlet
la tava cu legume din: cotlete de porc, usturoi, ulei, sare, piper,
ardei, praz, rosii, morcov, dovlecel, patrunjel. Ingrediente: 3 cotlete
de porc 2 catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper cate 1 ardei rosu,
galben si verde 1 fir praz 2 rosii 1 morcov 1 dovlecel 1 legatura
patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Ochiuri pe pat de tortilla
26 June 2013
O
reteta delicioasa de ochiuri cu: oua, foi de tortilla, carne, ardei
gras, rosii, ceapa rosie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4
foi de tortilla 4 ouă 400 g carne 1 ardei gras 2 roşii 1 ceapă roşie
pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Taie ardeiul, roşiile şi
ceapa cubuleţe şi trage-le în…
Read more »
Read more »
Mancare scazuta de vita
26 June 2013
O
reteta delicioasa de mancare cu :pulpa de vita, vin zahar, carofi,
faina, morcovi, ceapa, fasole verde, pasta de rosii, foi de dafin, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 800 g pulpă de vită 100 ml vin 20 g zahăr 500
g cartofi mici 1 lingură cu făină 2 morcovi 1 ceapă 1 cutie cu fasole
verde…
Read more »
Read more »
Frigarui Kebap din carne de berbecut
26 June 2013
Figarui
Kebap din carne de berbecut din: pulpa de berbecut, ceapa, usturoi,
miere, menta, bulion, sare, piper, cumin, seminte de coriandru, pasta de
harissa, ulei, ridichi, ceapa rosie, usturoi, otet de vin rosu, zahar
fin, iaurt, inimi de salata verde. Dacă se folosesc ţepuşe din lemn
pentru frigărui, acestea se vor lăsa la înmuiat cca…
Read more »
Read more »
Pui cu iaurt si mustar
26 June 2013
Pui
cu iaurt si mustar din: carne de pui, margarina, miere, mustar, iaurt,
faina, sare, condimente, orez salbatic, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de
pui (piept, aripi sau pulpe) 50 g margarina 2-3 linguri miere 1 lingura
mustar 200 g iaurt 1-2 linguri faina sare condimente pentru carne de
pasare 300 g orez salbatic 500…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de peste cu taitei (video)
25 June 2013
Despre peste si fructe de mare
25 June 2013
Cumpăraţi
fileuri sau medalioane de peste proaspăt care au carnea fermă, elastică
şi par umede. Pielea trebuie să fie lucioasă şi viu colorată. Ochii
peştelui întreg nu trebuie să fie înfundaţi şi tulburi, iar corpul
trebuie să fie ferm şi elastic la atingere. Peştele proaspăt are un
miros moderat. Cel cu miros puternic trebuie evitat,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cotlete de miel cu legume (video)
25 June 2013
Cum se prepara crema de zahar ars (video)
25 June 2013
Cum alcatuim un meniu corect
25 June 2013
Cu
siguranţă trebuie să ne orientăm spre reţetele pe care le-am mai făcut
şi cu care ne putem mândri în fata invitaţilor. Mesele ar trebui
planificate să conţină reţete cu o varietate mare de alimente, texturi
şi gusturi pentru a satisface pe toată lumea. Verificaţi dacă printre
invitaţi sunt persoane ce tin un regim vegetarian…
Read more »
Read more »
Cum se prepara platica neagra cu mazare (video)
25 June 2013
Reteta zilei: Compot de visine
25 June 2013
E
luna visinelor asa ca nu ratati ocazia sa preparati compot de visine
pentru ca stim ca iubiti aceste fructe si ar fi pacat sa nu duceti
gustul lor usor acrisor si parfumat pana tarziu in iarna. Ingrediente:
visine zahar apa Mod de preparare: Visinele se spala foarte bine si
se pun,…
Read more »
Read more »
Midii cu sos de patrunjel
25 June 2013
Midii
cu sos de patrunjel din: scoici decorticate, vin, ulei de masline,
patrunjel, rosie, telina, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 200 g
scoici decorticate 50 ml vin alb ulei de masline 1 legatura patrunjel
verde 1 rosie 1 lingura de telina rasa 1 catel de usturoi 1 ceapa mica
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu ciuperci, rosii si branza de soia
25 June 2013
Ardei
umpluti cu ciuperci, rosii si branza de soia din: ardei grasi, ulei de
masline, ceapa rosie, vanata, ciuperci, rosii cherry, sos de ciuperci,
busuioc, suc de lamaie, sare, piper, lamaie, branza de soia.
Ingrediente: 4 ardei grasi (rosu, verde, galben, portocaliu) 6 lingurite
ulei de masline 1 ceapa rosie mica taiata in rondele o…
Read more »
Read more »
Placinta de spanac cu soia
25 June 2013
Placinta
de spanac cu soia din: foi de placinta, spanac, soia, ceapa, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 500 g foi de placinta 200 g spanac 200 g soia
cu cea mai mica granulatie 1 ceapa mica sare piper ulei pentru uns foile
Mod de preparare: Se fierbe soia conform instrucţiunilor şi se scurge
de apă.…
Read more »
Read more »
Orez cu fructe de mare
25 June 2013
Orez
cu fructe de mare din: orez, ceapa, usturoi, sofran, tije de telina,
ulei de masline, vin, fructe de mare, sare, piper, pasta de ardei iute,
coriandru, suc de rosii. Ingrediente: 500 g orez cu bob lung 1 ceapa
mica 2 catei de usturoi sofran 2 tije subtiri de telina ulei de masline
vin alb…
Read more »
Read more »
Portofele din piept de curcan
25 June 2013
Portofele
din piept de curcan din: piept de curcan, cimbru, oregano, piper, sare,
rosii, busuioc, cascaval, dovlecei, cartofi, lapte, unt. Ingrediente: 1
kg piept de curcan dezosat cimbru oregano piper sare pentru umplutura: 3
rosii potrivite cimbru busuioc 400 g cascaval sare piper pentru
garnitura: 3 dovlecei potriviti 3 rosii mari pentru piure: 4 cartofi…
Read more »
Read more »
Midii cu sos de rosii
25 June 2013
Midii
cu sos de rosii din: midii, patrunjel, ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosii, suc de rosii. Ingrediente: 1,5 kg midii negre 2 linguri de
patrunjel proaspat tocat 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa medie
tocata marunt 6 catei de usturoi zdrobiti 400 g rosii tocate 425 g suc
de rosii Mod…
Read more »
Read more »
Placinta cu soia si ciuperci
25 June 2013
Placinta
cu soia si ciuperci din: foi de palcinta, ciuperci, soia, ceapa, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 500 g foi plăcintă (obişnuite, nu foetaj) 250 g
ciupeci 200 g soia cu cea mai mică granulatie 1 ceapă mare sare piper
ulei Mod de preparare: Se fierbe soia conform instrucţiunilor şi se
scurge de apă. Ciupercile…
Read more »
Read more »
Aperitive cu somon si branza
25 June 2013
Aperitive
cu somon si branza din: castraveti, file de somon afumat, lamaie,
branza de vaci, branza de oaie, piper. Ingrediente: 2 castraveti mari
200 g file de somon afumat 1/2 lamaie 175 g branza de vaci 175 g branza
veche de oaie piper Mod de preparare: Speli castraveţii şi îi tai în
patru. îi…
Read more »
Read more »
Paste cu ficatei de pui
25 June 2013
Paste
cu ficatei de pui din: papardelle, ficatei de pui, ceapa, usturoi,
salvie, patrunjel, sare, piper, ulei, vin alb, unt. Ingrediente: 250 g
papardelle 500 g ficatei de pui 1 ceapa mica usturoi salvie uscata
maruntita 1/2 legatura patrunjel verde sare piper negru macinat 1
lingura ulei 5 linguri de vin alb dulce 25 g…
Read more »
Read more »
Chiftelute de vitel cu salata
25 June 2013
Chiftelute
de vitel cu salata din: ceapa, usturoi, carne tocata de vita, boia,
maghiran, chimen, piper, sare, bob, dovlecei, ulei de masline, ardei
iute, usturoi, boabe de porumb, sare, piper, otet de vin alb.
Ingrediente: 1 ceapa 3 catei de usturoi 600 g carne tocata de vita 2
lingurite boia 1 lingurita maghiran 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de fructe de mare
25 June 2013
Supa
de fructe de mare din: carnat, fenicul, ceapa, usturoi, pasta de
tomate, vin alb, supa de pui, rosii, somon, midii, creveti, piper,
patrunjel, lamaie, sare, ulei de masline, paine. Ingrediente: 1 carnat
maruntit 2 cesti fenicul fin tocat 1 ceasca ceapa tocata marunt 4 catei
de usturoi, zdrobit 2 linguri pasta de tomate…
Read more »
Read more »
Icre de peste
25 June 2013
Icre
de peste din: icre, ulei de masline, lamaie, apa minerala. Ingrediente:
50 g icre 1/4 ulei de masline 1-2 linguri de lamaie 4-5 linguri apa
minerala Mod de preparare: Icrele proaspete se sărează puţin şi se
lasă 2-3 zile la frigider. Când le pregătim se pun într-un castron cu o
linguriţă de zeamă…
Read more »
Read more »
Mancarica de dovlecei cu carne
25 June 2013
Mancarica
de dovlecei cu carne din: dovlecei, ceapa, carne tocata, marar, bulion,
ulei, boabe de piper rosi, piper, sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2
cepe sau 10 fire ceapa verde 150 g carne tocata de pui sau vita 1/2
legtura marar 1 lingurita bulion 50 ml ulei cateva boabe de piper rosu
piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Desert cu migdale si caspuni
25 June 2013
Desert
cu migdale si caspuni din: lapte, businca de vanilie, zahar, frisca,
capsuni, menta, unt, ou, lichior de migdale, faina, migdale.
Ingrediente: 500 ml lapte plic praf de businc de vanilie 4 lingurite
zahar 300 ml frisca 500 g caspuni 1 fir de menta pentru fursecuri cu
migdale: 125 g unt 1/2 ceasca zahar 1…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel a la grec cu legume
25 June 2013
Ciorba
de miel a la grec cu legume din: carne de miel, smantana, morcovi,
ceapa, usturoi, telina, patrunjel verde, galbenusuri de ou, lamaie,
sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel fara os 500 g smantana 2
morcovi 2 cepe 2 catei de usturoi 1 telina 2 radacini de patrunjel verde
4 galbenusuri de ou…
Read more »
Read more »
Pui cu mere si visine
25 June 2013
Pui
cu mere si visine din: piept de pui, mere, visine, untua, ulei, tarhon,
sare, piper. Ingrediente: 1 kg piept de pui 4 mere 300 g visine 150 g
untura de gaina sau gasca 50 ml ulei 3-4 fire de tarhon sare piper Mod
de preparare: Incingeţi într-o tigaie untura şi prăjiţi la foc…
Read more »
Read more »
Paine cu rosii uscate
25 June 2013
Paine
cu rosii uscate din: drojdie, apa fierbinte, zahar, faina, sare,
busuioc uscat, bulion, rosii uscate, ulei de masline. Ingrediente: 7 g
drojdie uscata 300 ml apa fierbinte 1 lingurita zahar 450 g faina 1
lingurita sare 2 lingurite de busuioc uscat 2 lingurite bulion 12 rosii
uscate 1 lingurita ulei de masline Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt
25 June 2013
Paste
cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt din: macaroane, usturoi, frunze
de busuioc, frunze de menta, nuci, iaurt, sare, piper, suc de lamaie,
ton, ulei de canola, rosii cherry, oua. Ingrediente: 1 punga macaroane
Ingrediente sos pesto: 2 catei de usturoi 1/2 ceasca frunze busuioc 1/2
ceasca frunze menta 1/2 ceasca…
Read more »
Read more »
Hamsie prajita cu avocado si sos de usturoi
25 June 2013
Hamsie
prajita cu avocado si sos de usturoi din: hamsii, ulei, usturoi,
avocado, sos de rosii, maioneza vegetala, apa, sare. Ingrediente: 1 kg
hamsii (sau sport eviscerat) 200 ml ulei 1 capatana de usturoi 3-4
avocado 100 ml sos de rosii maioneza vegetala 100 ml apa sare Mod de
preparare: Hamsiile se curăţă şi…
Read more »
Read more »
Picior de miel a la grec
25 June 2013
Picioar
de miel a la grec din: picioare de miel, lamai, oregano, cartofi, ulei
de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 picioare de miel (partea
inferioara) 4-6 lamai 1 lingurita oregano 3-6 cartofi 1/2 cana ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Dă drumul cuptorului să se
încălzească la 200°C. Aşază într-o tavă (pref.…
Read more »
Read more »
Negresa cu inghetata
25 June 2013
Negresa
cu inghetata din: unt, zahar, cacao, zahar vanilat, oua, faina, sare,
unt, zahar brun, esenta de vanilie, bicarbonat, faina, fulgi de
ciocolata, sare, inghetata caramel, inghetata de vanilie, biscuiti cu
cacao, sos de ciocolata, fructe. Ingrediente: blat 1: 200 g unt 250 g
zahar 75 g cacao 2 lingurite zahar vanilat 2 oua mari…
Read more »
Read more »
Frigarui de somon
25 June 2013
Frigarui
de somon din: somon, ulei de masline, suc de rosii, piper, suc de
lamaie, tepuse. Ingrediente: 500 g de somon fara pielita si taiat cuburi
35 ml ulei de masline 45 ml suc de rosii piper suc de lamaie tepuse
pentru frigarui Mod de preparare: Ubeul de măsline se amestecă cu
sucul de…
Read more »
Read more »
Farfalle cu pesto si bacon
25 June 2013
Farfalle
cu pesto si bacon din: farfalle, ceapa, sare, piper, mazare, ulei, sos
pesto, bacon, smantana, parmzan, busuioc. Ingrediente: 300 g farfalle 1
ceapa sare piper negru macinat 200 g mazare proaspata 2 linguri ulei 100
g sos pesto 200 g bacon 300 g smantana 100 g parmezan cateva frunze
proaspete de busuioc pentru ornat…
Read more »
Read more »
Salata cu cas de vaca, spanac si capsuni
25 June 2013
Salata
cu cas de vaca, spanac si capsuni din: spanac, capsuni, cas de vaca,
gem de caspuni, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 300 g spanac proaspat 200 g capsuni 100 g cas de vaca
pentru vinegreta: 2 lingurite gem de capsuni 1 lingura otet balsamic 4
linguri ulei de masline sare piper…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu ardei şi ciuperci
25 June 2013
Chifteluţe
cu ardei şi ciuperci din: carne de manzat, ou, ceapa, ciuperci, ardei
grasi, franzela uscata, ulei, portocala, patrunjel verde, boia dulce,
piper, sare, miere. Ingrediente: 300 g carne de manzat 1 ou 1 ceapa mica
100 g ciuperci champignon 2 ardei grasi rosii mici 100 g franzela
uscata 2 linguri ulei 1/2 portocala 1/2…
Read more »
Read more »
Tarta umpluta cu cirese
25 June 2013
Tarta
umpluta cu cirese din: ou, lapte, faina, drojdie, sare, zahar, cirese,
gelatina, faina. Ingrediente: pentru aluat: 60 ml apa calduta un ou 125
ml lapte 350 g faina 250 g unt un plic drojdie uscata o lingurita sare
25 g zahar pentru umplutura: 1,5 kg cirese bine coapte 160 g zahar o
lingurita gelatina…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos barbeque de casa
25 June 2013
Sos
barbeque de casa din: ardei jalapeno, ardei serrano, ardei poblano, sos
adobo, usturoi, ketchup, zahar brun, melasa, mustar, pasta de tomate,
praf de ceapa, sos worcestershire. Ingrediente: 3 ardei jalapeno 1
ardei iute serrano ½ ardei iute poblano 2 ardei in sos adobo 4 catei de
usturoi 7 cupe ketchup 1 ¾ cani…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu orez şi mărar
25 June 2013
Roşii
umplute cu orez şi mărar din: rosii, orez, ceapa, ulei de masline,
marar, sare, piper. Ingrediente: 8 rosii medii 1 ceasca orez 1 ceapa
medie 2-3 linguri ulei de masline 1 legatura marar sare piper Mod de
preparare: Spălaţi roşiile, tăiaţi-le „capace” în zona codiţei şi
scobiţi-le ca să scoateţi partea cu seminţe.…
Read more »
Read more »
File de peste la gratar
25 June 2013
File
de peste la gratar din: peste, cartofi, broccoli, usturoi, lamaie,
sare, ulei, busuioc. Ingrediente: 2-4 bucati de peste (cod sau macrou)
250 g cartofi 250 g broccoli 1 capatana de usturoi felii de lamaie sare
ulei busuioc sau patrunjel pentru decor Mod de preparare: Peştele se
curăţă, se spală, se şterge şi se…
Read more »
Read more »
Prajitura pufoasa cu cirese
25 June 2013
Prajitura
pufoasa cu cirese din: cirese, faina, zahar pudra, zahar vanilinat,
oua, lapte, unt, sare. Ingrediente: 750 g cirese bine coapte 100 g faina
90 g zahar pudra un plic zahar vanilinat 6 oua 250 ml lapte 20 g unt
pentru tava un praf sare Mod de preparare: Cireşele se spală, li se
scot…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de vitel
25 June 2013
Paste
cu carne de vitel din: ceapa verde, ardei gras, ulei, carne de vitel,
supa de pasare, parmezan, sare, paste, unt, faina, lapte, nucsoara,
sare, piper. Ingrediente: 2 fire ceapa verde 1 ardei gras rosu 2 linguri
ulei 500 g carne de vitel tocata 200 ml supa de pasare 50 g parmezan
ras sare 20…
Read more »
Read more »
Cordon bleu cu garnitura de cartofi noi
25 June 2013
Cordon
bleu cu garnitura de cartofi noi din: piept de pui, branza topita,
sunca, ou, pesmet, cartofi, sare, piper, usturoi verde, ulei, unt.
Ingrediente: 4 felii piept de pui 4 felii branza topita 4 felii sunca
presata 1 ou 4-5 linguri pesmet 1 kg cartofi mici sare piper usturoi
verde sau rozmarin 150 ml ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de capsuni
24 June 2013
Gem
de capsuni din: capsuni, zahar, mar, suc de lamaie. Ingrediente: 2
1/4 cani capsuni 2/3 cana zahar 1 mar ras 1 lingura suc de lamaie
Mod de preparare: Intr-o cratita medie puneti la foc capsunile, zaharul
si marul. Fierbeti timp de 20 de minute, amestecati constant. Adaugati
apoi sucul de lamaie…
Read more »
Read more »
Dorada in crusta de sare
24 June 2013
Dorada
in crusta de sare Ingrediente: dorada sare Mod de preparare:
Peştele trebuie curăfăt bine de intestine, spălat şi şters cu un prosop
uscat. Il aşezăm apoi în tavă, pe un pat de sare grunjoasă, şi îl
îmbrăcăm cu sarea rămasă. Il introducem la cuptor timp de 30-40 de min
(până când sarea…
Read more »
Read more »
Focaccia cu masline
24 June 2013
Focaccia
cu masline din: faina, sare, drojdie uscata, ulei de masline, apa
calda, masline, ulei de masline, ceapa, sare, cimbru. Ingrediente:
aluat: 350 g faina 1/2 lingurita sare 7 g drojdie uscata 2 linguri ulei
de masline 250 ml apa calda 100 g masline verzi sau negre (fara samburi)
topping: 2 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Creveti cu sos de rosii
24 June 2013
Creveti
cu sos de rosii din: creveti decorticati, rosii, usturoi, coriandru,
apa, ulei de masline, rosii uscate, sare, piper, chimen. Ingrediente:
400 g creveti decorticati (congelati) 4 rosii un catel de usturoi 1
lingura de coriandru tocat fin 100 ml apa 4 linguri de ulei de masline
rosii uscate sare piper chimen Mod de…
Read more »
Read more »
Bruschete cu rosii si rondele de masline
24 June 2013
Bruschete
cu rosii si rondele de masline din: chifle, usturoi, margarina,
cascaval de post, busuioc, rosii decojite, bulion, masline negre, sare,
piper, ulei de masline, suc de lamaie, miere. Ingrediente: 4 chifle 4
capatani de usturoi 2 lingurite de margarina cascaval de post busuioc
proaspat rosii decojite 1 lingurita bulion masline negre taiate rondele
sare…
Read more »
Read more »
Bagheta cu usturoi si ierburi aromate
24 June 2013
Bagheta
cu usturoi si ierburi aromate din: paine bagheta, margarina, usturoi,
patrunjel, piper. Ingrediente: 2 paini bagheta mici 150 g margarina 3
catei de usturoi zdrobiti patrunjel piper Mod de preparare: Amestecaţi
margarina, usturoiul şi pătrunjelul tocat până când se formează o pastă
omogenă. Adăugaţi piper după gust. Tăiaţi pâinea-baghetă în felii de
aprox.…
Read more »
Read more »
Creveti cu lamaie, masline si usturoi
24 June 2013
Creveti
cu lamaie, masline si usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi,
patrunjel, zeama de lamaie, masline, sare. Ingrediente: 1/2 kilogram de
creveti ulei de masline 5-6 catei de usturoi patrunjel zeama de la 1-2
lamai masline negre sare dupa gust Mod de preparare: Crevetii se fierb
în apă clocotită aproximativ 10 min, apoi…
Read more »
Read more »
Focaccia cu ceapa si usturoi
24 June 2013
Focaccia
cu ceapa si usturoi din: drojdie uscata, zahar, apa fierbinte, faina,
sare, busuioc, ulei de masline, ceapa, usturoi. Ingrediente: 7 g drojdie
uscata 1 lingurita zahar 300 ml apa fierbinte 450 g faina 2 lingurite
sare 3 linguri busuioc 2 linguri ulei de masline 450 g ceapa rosie si
alba taiata inele 4 catei…
Read more »
Read more »
Foi cu crema de nuci
24 June 2013
Foi
cu crema de nuci din: oua, faina, zahar, ulei, apa minerala,
bicarbonat, suc de lamaie, zahar, lapte, nuci, cacao, frisca, ciocolata
neagra, ciocolata cu lapte, nuca macinata. Ingrediente: pentru foi: 3
oua 800 g faina 12 linguri zahar 12 linguri ulei 12 linguri apa minerala
o lingurita bicarbonat 2 linguri suc de lamaie strecurat…
Read more »
Read more »
Bruschete cu rosii si usturoi
24 June 2013
Bruschete
cu rosii si usturoi din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline,
busuioc, rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 paine ciabatta 2 capatani de
usturoi 4 linguri ulei de masline busuioc proaspat 300 g rosii cherry
proaspete 4 rosii uscate sare piper Mod de preparare: Tăiaţi roşiile
cherry în jumătăţi, iar roşiile uscate în bucăţele…
Read more »
Read more »
Salata cu varza, oua si porumb
24 June 2013
Salata
cu varza, oua si porumb din: varza chinezeasca, ardei, ceapa verde,
oua, porumb, lamai, ulei de masline, sare, piper, leurda. Ingrediente: 1
varza chinezeasca de dimensiune mijlocie 1 ardei rosu 1 ardei gralben 2
legaturi ceapa verde 2-3 oua 1 cutie (200 g) de porumb 2 lamai 2-3
linguri ulei de masline sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie
24 June 2013
Friptura
de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie din: ulei de masline,
rozmarin, mustar, praf de usturoi, sare, piper, friptura de porc, ceapa
rosie. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline plus 1 lingurita 4
lingurite rozmarin proaspat, tocat 1 lingurita mustar ½ lingurita praf
de usturoi 2 lingurite de sare 1…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa cu cirese
24 June 2013
Placinta
delicioasa cu cirese din: aluat, ou, lapte, cirese, zahar pudra, menta.
Ingrediente: 400 g aluat foitaj pentru uns: un ou 2 linguri lapte
pentru umplutura: 750 g cirese zahar pudra frunzulite menta Mod de
preparare: Aluatul de foitaj se scoate de la frigider si se lasă să
ajungă la temperatura camerei. Se întinde…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu branza de capra
24 June 2013
Ciuperci
umplute cu branza de capra din: ciuperci, zeama de lamaie, ulei de
masline, branza de capra, smantana, usturoi, verdeturi proaspete,
cascaval, bacon, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci alb medii, cat
mai egale 1/2 lamaie (zeama) 3 linguri ulei de masline 150 g branza
grasa de capra sau bivolita 3 linguri smanatna 1 catel de…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu carne
24 June 2013
Dovlecei
umpluti cu carne din: dovlecei, ulei, carne tocata de porc, rosii,
ceapa verde, patrunjel, usturoi, masline, oregano, morcov, ou, apa,
sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mari 6 linguri ulei 400 g carne
tocata de porc 5 rosii 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 4
catei usturoi pisati 100 g masline fara samburi 2…
Read more »
Read more »
Mojito
24 June 2013
Mojito
din: rom, suc de limetta, apa minerala, frunze de menta, zahar brun.
Ingrediente: 60 g rom cubanez 30 ml suc de limetta 120 ml apa minerala 6
frunze de menta 2 lingurite zahar brun Mod de preparare: Se aşază
într-un pahar zahărul, frunzele de mentă şi se stropesc cu suc de…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume de vara cu corcoduse
24 June 2013
Ciorba
de legume de vara cu corcoduse din: dovlecei, ardei grasi, cartofi noi,
ceapa, rosii, corcoduse, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2
ardei grasi 4 cartofi noi o ceapa alba 3-4 rosii foarte coapte 200 g
corcoduse patrunjel sare Mod de preparare: Se pun corcoduşele la fiert
în apă de două ori cantitatea lor.…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu salată de vinete şi roşii
24 June 2013
Ardei
umpluţi cu salată de vinete şi roşii din: ardei gras, vinete, ceapa,
rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg ardei gras 1 kg vinete 1 ceapa
medie 500 g rosii 150 ml ulei sare Mod de preparare: Spălaţi ardeii,
tăiaţi-le un „capac”, curăţaţi-i de cotoare şi seminţe. Tocaţi mărunt
ceapa sau daţi-o pe răzătoarea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu legume la cuptor
24 June 2013
Sandwich
cu legume la cuptor din: vanata, ciuperci, ardei grasi, otet balsamic,
branza feta, bagheta. Ingrediente: 1 vanata 2 ciuperci 2 ardei grasi,
rosu sau galben 1 castravete ½ ceasca de otet balsamic 1/2 cupa branza
feta 1 bagheta Mod de preparare: Spalati legumele, taiati bucati apoi
puneti intr-un bol si turnati otet balsamic. Lasati…
Read more »
Read more »
Paste cu ansoa si broccoli
24 June 2013
Paste
cu ansoa si broccoli din: paste integrale, broccoli, ansoa in ulei,
stafide, usturoi, ulei extravirgin de masline, ardei iute. Ingrediente:
150 g paste integrale 200 g broccoli 1 cutie (200 g) ansoa in ulei 1-2
linguri stafide 2 catei de usturoi 3-4 linguri ulei extravirgin de
masline optional, 1 ardei iute Mod de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de nuci si fructe
24 June 2013
Prajitura
cu crema de nuci si fructe din: nuci, zahar brun, apa, oua, cacao,
zahar vanilat, unt, nuci, galbenusuri si fructe de sezon. Ingrediente:
blat: 250 g nuci macinate 200 g zahar, de preferat, brun 100 ml apa 7
oua 3 linguri cacao 1 lingurita zahar vanilat crema: 200 g unt 400 g
zahar 300…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu piept de pui
24 June 2013
Oua
umplute cu piept de pui din: oua, piept de pui, maioneza, smantana,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 1/2 piept de pui 4 linguri
maioneza 2 linguri smantana patrunjel sare piper Mod de preparare: In
vase separate se pun la fiert ouăle şi carnea. Apoi, ouăle, după ce sunt
fierte tari, se trec…
Read more »
Read more »
Salată verde cu roşii, busuioc şi lămâie
24 June 2013
Salată
verde cu roşii, busuioc şi lămâie din: bagheta, salata verde, rosii,
zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, busuioc, seminte de pin,
sare, piper. Inrgediente: 1 bagheta 1 salata verde medie 4 rosii 1
lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 legatura
busuioc proaspat 100 g seminte de pin…
Read more »
Read more »
Tarta cu crema de cafea
24 June 2013
Tarta
cu crema de cafea din: faina, amidon, unt, zahar pudra, sare, ou, apa,
zahar vanilat, lapte, cafea, amidon, zahar, galben, zahar vanilat,
ciocolata amara. Ingrediente: aluatul: 250 g faina 25 g amidon 150 g unt
100 g zahar pudra un praf de sare 1 ou 30 ml apa foarte rece zahar
vanilat crema: 500…
Read more »
Read more »
Rulouri de castraveţi cu brânză Feta
24 June 2013
Rulouri
de castraveţi cu brânză Feta din: castraveti, branza feta, chimen, ulei
de masline, piper. Ingrediente: 4 castraveti potriviti 250 g branza
Feta 1 lingurita rasa chimen macinat 1 lingura ulei de masline piper
Mod de preparare: Speli castraveţii, îi usuci şi îi tai fâşii cu
ajutorul cuţitului econom. Zdrobeşti cu furculiţa brânza Feta…
Read more »
Read more »
Cuscus cu menta
24 June 2013
Cuscus
cu menta din: cuscus, ardei gras, castarvete, ceapa verde, usturoi,
ceapa rosie, menta, patrunjel, sare, piper, otet, ulei. Ingrediente: 300
g cuscus instant 1 ardei gras rosu 1 castravete lung 2 cepe verzi 2
catei de usturoi 1 ceapa rosie 3 linguri menta tocata 1 lingura
patrunjel tocat sare piper 3 linguri otet 3…
Read more »
Read more »
Paste cu porumb, pui si ceapa
24 June 2013
Paste
cu porumb, pui si ceapa din: piept de pui, pasta fainoase, smantana,
porumb dulce, ceapa rosie, sare, piper, ulei, zahar, frunze de
patrunjel. Ingrediente: 300 g piept de pui dezosat 400 g pasta fainoase,
de preferinta integrale 300 g smantana 1 conserva (200 g) porumb dulce 1
ceapa rosie sare piper negru macinat 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chifle de cartofi umplute cu salata de creveti
24 June 2013
Chifle
de cartofi umplute cu salata de creveti din: creveti decorticati, coaja
de limeta, sare, maioneza, arpagic, marar, suc de lamaie, zahar, piper,
chifle de cartofi, unt nesarat. Ingrediente: 260 g creveti
decorticati 150 g creveti tigru decorticati coaja de la 1/2 de limeta 1
1/2 linguri de sare 1 1/2 linguri de maioneza…
Read more »
Read more »
Tort cu umplutura de carne tocata
24 June 2013
Tort
cu umplutura de carne tocata din: branza dulce, lapte, praf de copt,
faina, ulei, ou, patrunjel, sare, kaizer, usturoi, carne tocata de vita,
ulei, tomate, pasta de tomate, praz, smantana, sare, piper, oregano,
patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 125 g branza dulce 4 linguri lapte
1/2 plic praf de copt 250 g faina 5 linguri…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan cu busuioc
24 June 2013
Ruladă
de curcan cu busuioc din: piept de curcan, sunca, cartofi, rosii
cherry, ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 400 g piept
de curcan fara piele 4 felii sunca 500 g cartofi mici fierti in coaja 12
rosii cherry 4 linguri ulei de masline sare piper 4 fire de busuioc
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rondele pane
24 June 2013
Rondele
pane din: dovlecei, oua, faina, pesmet, boia, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 3 dovlecei mari 2 oua 150 g faina 150 g pesmet boia sare
piper ulei Mod de preparare: Tai rondele dovleceii. Baţi ouăle cu
boia, sare şi piper după gust. Dai rondelele prin făină, le treci prin
ouăle bătute, apoi prin pesmet…
Read more »
Read more »
Sangria cu busuioc şi căpşuni
24 June 2013
Se
taie jumătăţi 500 g căpşuni. Se taie cuburi 1 măr. Se amestecă într-un
bol 300 g frunze de busuioc proaspete cu 150 g zahăr. Se toarnă 750 ml
vin alb şi 250 ml suc de struguri albi. Se amestecă bine până se
dizolvă zahărul, apoi se adaugă fructele şi se completează eventual cu
apă…
Read more »
Read more »
Tort cu frisca si capsuni
24 June 2013
Tort
cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, ulei, praf de copt,
zahar vanilat, sare, capsuni, frisca, gem de capsune. Ingrediente:
pentru blat: 7 oua 7 linguri zahar 7 linguri faina 7 linguri apa 2
linguri ulei 1 plic praf de copt 1 plic de zahar vanilat un praf de sare
pentru crema:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Budinca de lamaie (video)
23 June 2013
Reteta zilei: Desert rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie
23 June 2013
Desert
rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie din:
napolitane cu crema de lamaie, crema de branza, smantana, lamai.
Ingrediente: 1 pachet napolitane cu crema de lamaie 1 cutie crema de
branza 1 pahar de smantana 3 lamai Mod de preparare: Intr-un robot
de bucatarie adaugati napolitanele…
Read more »
Read more »
Creveti cu chilli
23 June 2013
Creveti
cu chilli din: creveti decorticati, ulei de masline, chilli, rosii
cherry, patrunjel, boia de ardei, ulei, sare, piper, lamaie, usturoi.
Ingrediente: 500 g creveti decorticati ulei de masline un chilli rosu
3-4 rosii cherry sau rosii uscate 1 legatura patrunjel boia de ardei
ulei sare piper lamaie usturoi Mod de preparare: Crevetii se…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de trufe
23 June 2013
Prajitura
cu crema de trufe din: faina, amidon, zahar, unt, oua, ciocolata
neagra, miez de nuca, praf de copt, lapte, galbenusuri, unt, esenta de
vanilie, sos de ciocolata, zmeura. Ingrediente: pentru blat: 60 g faina
40 g amidon pentru prajitura 50 g zahar 50 g unt 3 oua 100 g ciocolata
neagra 100 g miez…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu orez si creveti
23 June 2013
Ciuperci
umplute cu orez si creveti din: ciuperci, orez, creveti decorticati,
sos de soia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci 50 g orez 12
creveti decorticati 2 linguri cu sos de soia ulei sare piper Mod de
preparare: Crevefii decorticati se pun la fiert în apă cu sare timp de
10 min, se scot,…
Read more »
Read more »