Retete Supe:
Gazpacho de castraveti
Gazpacho
de castraveti din: castraveciori, ardei verde, usturoi, ceapa, paine,
suc de lamaie, ulei de masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g
castraveciori 1 ardei verde 3-4 catei de usturoi 1 ceapa mica sau 3 fire
ceapa verde 1 felie paine 2 linguri suc de lamaie 100 ml ulei de
masline marar sare piper …
Read more »
Read more »
Supa de usturoi cu patrunjel si crutoane
Supa
de usturoi cu patrunjel si crutoane din: usturoi, usturoi verde,
cartofi, ceapa, telina, apa, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: 3
capatani de usturoi 2 fire de usturoi verde 2 cartofi 1 ceapa medie o
telina mica 1 l apa sau supa de zarzavat sare piper 30 ml ulei 1 lingura
cu faina Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de creveti cu praz
Supa
crema de creveti cu praz din: creveti decorticati, supa de fructe de
mare, ulei de masline, praz, usturoi, piper cayenne, coniac, sherry,
faina, smantana, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
creveti decorticati 4 cesti supa de fructe de mare 3 linguri de ulei de
masline 2 cesti de praz tocat 1…
Read more »
Read more »
Supa de salata
Supa
de salata din: capatani de salata, ceapa, orez, ulei, sare.
Ingrediente: 4 capatani de salata verde 3 cepe o ceasca de orez ulei
sare Mod de preparare: Salata se spală bine, se taie fâşii. Ceapa se
curăţă, se toacă mărunt şi se înăbuşe în ulei. Se adaugă orezul şi
salata şi se mai…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu taitei
Supa
de rosii cu taitei din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, supa de legume,
taitei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg rosii coapte 2 cepe
mici 3 catei de usturoi 200 ml ulei 1,5 l supa de legume 200 g taitei
sare piper patrunjel Mod de preparare: Se căleşte ceapa tocată mărunt
în ulei, se…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu cartofi si crutoane
Supa
de praz cu cartofi si crutoane din: cartofi, morcov, patrunjel, telina,
praz, ulei, crutoane. Ingrediente: 0,4 kg cartofi 1 morcov 1 patrunjel 1
telina 1 fir de praz 2 linguri ulei crutoane Mod de preparare: Se
fierbe zarzavatul în apă cu sare, mai puţin cartofii. Când este fiert,
se strecoară, iar în zeamă…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei cu morcovi
Supa
de dovlecei cu morcovi din: dovlecei, ceapa verde, ceapa, morcovi,
pastarnac, rosii, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 dovlecei
medii 2 fire ceapa verde 1 ceapa mica 2 morcovi 1 pastarnac 2 rosii mici
2 linguri de ulei marar sare piper Mod de preparare: Se curăţă
dovleceii de seminţe şi de coajă şi…
Read more »
Read more »
Supa de visine cu ceapa si smantana
Supa
de visine cu ceapa si smantana din: visine, faina, ceapa, smantana,
supa de pui, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g visine fara samburi 1
lingura faina 1 ceapa 150 ml smantana 400 ml supa de zarzavat sau de
pui 1 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curatati ceapa,
tocati-o marunt si caliti-o…
Read more »
Read more »
Supa crema cu branza
O
reteta delicioasa de supa crema cu:cartofi, telina, radacina de
patrunjel, conopida, broccoli, ceapa, morcov, smantana, branza telemea,
lapte, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel
1 conopidă mai mică 1 broccoli mic 1 ceapă 1 morcov 200 g smântână 300 g
brânză telemea 1 ceşcuţă cu lapte sare Mod…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu crutoane de paine
Supa
de ceapa cu crutoane de paine din: ceapa uscata, ceapa, telina, ardei
gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,35 kg
ceapa uscata 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov
sare 2 linguri ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa,
felina, păstârnacul, ardeiul gras şi…
Read more »
Read more »
Supa crema de sparanghel cu patrunjel
Supa
crema de sparanghel cu patrunjel din: sparanghel verde, ulei de
masline, ceapa, cartof, supa de legume, ceapa, morcov, ardei, pastarnac,
telina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 manunchi sparanghel
verde 4 linguri ulei de masline 2 cepe medii, taiate marunt 1 cartof
potrivit, curatat si taiat felii 1,5 litri supa de legume o ceapa 1
morcov…
Read more »
Read more »
Supa rapida cu mei
Supa
rapida cu mei din: mei, supa degresata de pasare, sare, piper, boia
dulce, morcov, radacina de patrunjel, patrunjel verde, seminte de
chimen, ceapa, ulei. Ingrediente: 200 g mei decorticat 2 1/2 l apa sau
supa degresata de pasare sare piper boia dulce 1 morcov mare 1 radacina
de patrunjel 1 legatura patrunjel verde 1…
Read more »
Read more »
Supa crema de spanac cu patrunjel
Supa
crema de spanac cu patrunjel din: spanac, cartof, ceapa, telina, ardei
gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 350 g spanac 1
cartof 2 cepe 1 telina mica 1 ardei rgas 1 pastarnac sare 2 linguri ulei
patrunjel frunze Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,
ceapa, telina, păstârnacul,…
Read more »
Read more »
Supa crema de praz cu crutoane
Supa
crema de praz cu crutoane din: praz, cartofi, ceapa, patrunjel,
pastarnac, telina, ulei, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 1/5 kg praz
2 cartofi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 pastarnac 1 telina 3 linguri
de ulei sare piper crutoane Mod de preparare: Ceapa, prazul şi
cartofii se curăţă, se spală şi se taie mărunt.…
Read more »
Read more »
Supa cu paste, spanac si parmezan
Supa
cu paste, spanac si parmezan din: morcov, ceapa, telina, varza, ardei
rosu, spanac, paste, ulei de masline, patrunjel verde, sare, parmezan.
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa uscata 1 telina 1 varza 1 ardei rosu
spanac (proaspat sau congelat) 1 bol cu paste ulei de masline patrunjel
verde sare 150 g parmezan Mod de…
Read more »
Read more »
Supă toscană de curcan cu parmezan
Supă
toscană de curcan cu parmezan din: ceapa, telina, patrunjel, ulei de
masline, supa de pui, carne de curcan, dovleac, fasole boabe, sare,
busuioc, piper, parmezan. Ingrediente: 1 cana de ceapa tocata 1 cana de
telina tocata 1 lingurita patrunjel tocat 2 linguri ulei de masline 850
ml supa de pui 2 cani carne de…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti inveliti in sunca
Cartofi
umpluti inveliti in crusta de sunca din: cartofi, sare, cimbru, branza
gouda, branza de vaci, sunca, supa, rondele. Ingrediente: 500 g cartofi
noi mici sare 1/2 legatura cimbru 75 g branza Gouda rasa 2 linguri
branza de vaci 200 g sunca uscata feliata 100 ml supa 2 linguri rondele
de ceapa ciorii Mod…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi
Cartofi
gratinati cu sparanghel si branzeturi din: cartofi noi, sare,
sparanghel alb, zahar, ceapa, unt, faina, supa, lapte, piper,
mozzarella, gorgonzola. Ingrediente: 500 g cartofi noi sare 500 g
sparanghel alb zahar 1 ceapa 20 g unt 20 g faina 150 ml supa 150 ml
lapte piper 50 g mozzarella 50 g gorgonzola Mod…
Read more »
Read more »
Supa de gulii cu carne de pui
Supa
de gulii cu carne de pui din: carne de pui, gulii, ceapa, ceapa,
morcovi, radacina de patrunjel, ou, smantana, faina, sare, piper.
Ingrediente: 500 g carne de pui (aripi, maruntaie, spate) 3 gulii tinere
1 ceapa 2 morcovi 1 radacina de patrunjel cu frunze 1 ou 100 g smantana
degresata 1 lingura faina sare…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu morcovi si telina
Supa
de linte cu morcovi si telina din: linte, supa din concentrat de
legume, ceapa, telina, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g
linte un litru supa din concentrat de legume 2 cepe mici o tija de
telina 2 morcovi o lingura ulei sare piper Mod de preparare: In oala
de fiert se încinge…
Read more »
Read more »
Ossobuco picant cu legume
Ossobuco
picant cu legume din: usturoi, pulpa de vitel, sare, piper, faina, ulei
de masline, bulion, vin roze, supa, morcov, cartofi rosii, ardei gras,
rosii, rozmarin, oregano. Ingrediente: 1 catel de usturoi 4 felii de
pulpa de vitel (a 300g) sare piper 1 lingura faina 2 linguri ulei de
masline 2 linguri bulion 200 ml…
Read more »
Read more »
Supa crema de gulii cu marar
Supa
crema de gulii cu marar din: gulii, cartofi, ceapa, telina, ardei gras,
pastarnac, sare, ulei, marar. Ingrediente: 3 gulii 3 cartofi 1 ceapa 1
telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac sare 2 linguri cu ulei marar Mod
de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, telina,
păstârnacul, ardeiul…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecei cu marar
Supa
crema de dovlecei cu marar din: dovlecei, ceapa, telina, ardei gras,
pastarnac, morcov, sare, ulei, si marar. Ingrediente: 0,5 kg dovlecei 1
ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri
ulei marar Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa,
felina, păstârnacul,…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze de patrunjel
Supa
crema de dovleac cu crutoane si frunze de patrunjel din: dovleac,
cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 0,5 kg dovleac 3 cartofi 2 cepe 1 telina mica 1 ardei gras 1
pastarnac sare 5 linguri cu ulei patrunjel frunze Mod de preparare:
Se pun la fiert, în 2 l…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de castraveti
Supa
de castraveti din: iaurt, ulei de masline, lapte, castraveti, marar,
usturoi, sare, piper alb, menta, suc de lamaie, nuci. Ingrediente: 3
cani iaurt 2 linguri ulei de masline 1-2 cani de lapte 1/2 kg castraveți
1/3 ceasca marar tocat 1 lingurița usturoi 1/2 lingurița de sare Piper
alb dupa gust Crengute de menta…
Read more »
Read more »
Chiftele de legume (Dal Kofta)
Chiftele
de legume din: linte, supa, caju, ceapa, pesmet, pasta de curry,
stafide. Ingrediente: o cana de linte 3 cani de supa sau apa 125 g caju
crud o ceapa tocata marunt o cana de pesmet 3 linguri de pasta de curry 3
linguri de stafide Mod de preparare: Preîrncălziti cuptorul la 180°C.
Aduceţi…
Read more »
Read more »
Supa thailandeza cu taitei
Supa
thailandeza cu taitei din: taitei de orez, tofu, ulei de rapita, hasme,
usturoi, ghimbir, lapte de cocos, broccoli, ceapa verde, ardei gras,
patrunjel. Ingrediente: un pachet de taitei de orez (se pot inlocui cu
linguine) o cutie de tofu scurs de lichid si taiat cubulete ulei de
rapita 2 hasme taiate inele 3 catei…
Read more »
Read more »
Supa de ciolan
Supa
de ciolan din: ciolan, morcovi, gulie, mazare, orez, patrunjel, sare.
Ingrediente: un ciolan mic neafumat, fara os 2 morcovi o gulie 250 g
mazare congelata 2 linguri paste sub forma de orez cateva fire patrunjel
sare Mod de preparare: Ciolanul se curăţă bine, eventual se pârleşte
şi se pune la fiert în apă…
Read more »
Read more »
Supa miso cu tofu si praz
Supa
miso cu tofu si praz din: tofu, ulei de soia, ardei iute, ghimbir,
praz, ceapa verde, supa de legume, ciuperci, pasta miso, apa, taitei
soba, germeni de soia. Ingrediente: 150 g tofu 2 linguri ulei de soia 1
ardei iute 1 bucata ghimbir decojit 120 g praz 3 cepe verzi 900 ml supa
de…
Read more »
Read more »
Supa Miso cu arpagic
Supa
Miso cu arpagic din: ceapa, pasta miso, supa de legume, ciuperci, tofu,
frunze verzi, arpagic, lamaie. Ingrediente: o ceapa tocata 2 linguri
pasta miso un litru supa de legume o cana de ciuperci feliate 150 g de
tofu taiat cubulete 2 cani de frunze verzi (tulpina de telina, spana,
puteti adauga si sparanghel sau broccoli)…
Read more »
Read more »
Supa groasa de porumb cu tofu
Supa
groasa de porumb cu tofu din: ceapa, tulpina de telina, ardei iute,
usturoi, tofu, amidon de porumb, supa de legume, boabe de porumb, zahar
brun, patrunjel, paprika, ulei de masline. Ingrediente: o ceapa tocata
marunt o tulpina de telina tocata un ardei iute curatat sau nu de
seminte si tocat marunt 2 catei de…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu linte
Supa
de praz cu linte din: praz, ceapa, usturoi, linte, grau, supa de
legume, telina, morcov, rosii, frunze de dafin, cimbru, sare, piper,
ulei de masline. Ingrediente: 2 tulpini de praz feliate o ceapa tocata
un catel de usturoi zdrobit o cana de linte un sfert de cana de grau 9
cani de supa de…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei cu ardei iute si crutoane
Supa
de dovlecei cu ardei iute si crutoane din: ardei gras, dovlecel, ceapa,
usturoi, ulei de masline, supa de legume, apa, boabe de porumb,
patrunjel, marar, ardei iute. Ingrediente: 200 g ardei gras verde 600 g
dovlecei taiati cubulete o ceapa tocata fin 3 catei de usturoi zdrobiti 2
linguri de ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac copt cu crutoane
Supa
de dovleac copt cu crutoane din: paine de secara, sirop de artar, ulei
de masline, paprika, dovleac, usturoi, ceapa de apa, chimion, ulei de
masline, supa de legume, pasta de chili. Ingrediente: pentru crutoane: 4
felii de paine de secara taiate in cuburi o lingura de siropd e artar 2
linguri de ulei de…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de rosii
Supa
delicioasa de rosii din: ulei de masline, ceapa, rosii, cartofi, pasta
de tomate, tarhon, zahar, concentrat de legume. Ingrediente: 50 ml ulei
de masline 200 g ceapa 2 kg rosii 1 kg rosii decojite (conserva) 100 g
cartofi 500 g pasta de tomate 30 g tarhon 50 g zahar 20 g concentrat de
legume…
Read more »
Read more »
Supa de castane coapte
Supa
de castane coapte din: conopida, usturoi, ceapa, castane coapte, frunze
de dafin, cimbru uscat, supa de legume, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 2 conopida 3 catei de usturoi o ceapa feliata o cana de
castane coapte 2 frunze de dafin o lingura de cimbru uscat 6 cani supa
de legume ulei de masline…
Read more »
Read more »
Supa rece de castraveti
Supa
rece de castraveti din: castraveti, iaurt, usturoi, frunze de menta,
apa, sare, zeama de lamaie, migdale prajite. Ingrediente: 2 castraveti
mari tocati cubulete 2 cani de iaurt grecesc sau un iaurt gros 2 catei
de usturoi zdrobiti o mana de frunze de menta (puteti folosi o
combinatie de menta cu marar) o cana de…
Read more »
Read more »
Crema de linte
Crema
de linte din: ulei de masline, chimion, seminte de mustar, ceapa,
ghimbir, usturoi, ardei iute, praf de curry, pasta de tomate, linte,
scortisoara, apa, lapte de cocos, sare de mare. Ingrediente: o lingura
ulei de masline 2 lingurite de chimion 2 lingurite de seminte de mustar o
ceapa tocata marunt o lingurita de ghimbir…
Read more »
Read more »
Supa groasa cu lapte batut
Supa
groasa cu lapte batut din: ulei vegetal, seminte de mustar, chimion,
turmeric, ceapa verde, ardei iute, apa, lapte batut, sare, coriandru,
paprika. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal o lingurita si jumatate
de seminte de mustar jumatate de lingurita de chimion jumatate de
lingurita de turmeric 2 cepe verzi tocate un ardei iute tocat…
Read more »
Read more »
Supa de usturoi cu parmezan si crutoane
Supa
de usturoi cu parmezan si crutoane din: apa, frunza de dafin, frunze de
salvie, cimbru, usturoi, sare, piper, ou, galbenusuri de ou, parmezan,
ulei de masline, paine. Ingrediente: 4 cani de apa o frunza de dafin 2
frunze de salvie 2 lingurite de cimbru proaspat o duzina de catei de
usturoi zdrobiti sare si…
Read more »
Read more »
Supa de cod cu porumb si cartofi
Supa
de cod cu porumb si cartofi din: ulei de masline, ceapa, telina,
cartofi, cimbru, sare, piper, paprika, piper cayenne, supa de peste,
cod, porumb, lapte de cocos. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline o
ceapa tocata 2 tulpini de telina tocate 4 cartofi taiati cuburi o
lingurita de cimbru sare si piper dupa…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu nuca
Supa
de ciuperci cu nuca din: ciuperci, ardei capia, nuca, morcov, rosie,
ceapa verde, usturoi, praf de curry, patrunjel, piper, oregano,
nucsoara, sare. Ingrediente: 2 ciuperci champignon un ardei capia 150 gr
nuca un morcov o rosie un fir de ceapa verde un catel de usturoi o
lingurita cu praf de curry o lingurita de…
Read more »
Read more »
Supa rece de avocado cu lapte de migdale
Supa
rece de avocado cu lapte de migdale din: avocado, lapte de migdale,
frunze de coriandru, arpagic, ceapa, piper cayenne. Ingrediente: 2
fructe de avocado coapte (coaja maronie) o cana de apa din nuca de cocos
(puteti folosi lapte de migdale sau apa filtrata) sucul de la o limeta
(aproximativ 4 linguri) jumatate de cana…
Read more »
Read more »
Supa de cod cu lapte de cocos
Supa
de cod cu lapte de cocos din: fileuri de cod, vin, ulei de masline,
ceapa, lapte de cocos, apa, tarhon, patrunjel, praz, sare, piper.
Ingrediente: 800 g fileuri de cod 300 ml de vin alb 2 linguri de ulei de
masline o ceapa tocata o cana de lapte de cocos 4 cani de apa…
Read more »
Read more »
Bisque de cartofi dulci
Bisque
de cartofi dulci din: cartofi dulci, ulei de rapita, ceapa, usturoi,
suc de rosii, ardei iute, ghimbir, cuisoare, supa de legume, unt de
arahide, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi dulci mari o
lingura de ulei rapita o ceapa mica tocata un catel de usturoi zdrobit 3
cani de suc de rosii 3 ardei…
Read more »
Read more »
Gazpacho de ardei capia
Gazpacho
de ardei capia din: rosii, castravete, ardei capia, usturoi, apa, piper
cayenne, patrunjel si avocado. Trebuie savurată la temperatura camerei
sau direct de la frigider, garnisită cu pătrunjel sau coriandru
proaspăt. Ingrediente: 5 rosii coapte jumatate de castravete tocat
marunt un ardei capia 2 catei de usturoi un sfert de pahar de apa un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de rosii cu linte
Supa
de roşii cu linte din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi,
scortisoara, boia de ardei, fulgi de ardei rosu, pasta de tomate,
cimbru, frunze de oregano, rosii, supa de legume, linte verde, miere,
otet de vin rosu, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei
de masline 1 ceapa, taiata cuburi 2 morcovi, taiati…
Read more »
Read more »
Supa dulce de visine
Supa
dulce de visine din: visine, zahar, coaja de lamaie, cuisoare, esenta
de vanilie si apa. Ingrediente: 600 g visine 4-5 linguri de zahar coaja
de la o jumatate de lamaie 3 cuisoare esenta de vanilie 1 1/2 l apa
Mod de preparare: Speli visinele, le scoti samburii si coditele. Pui
visinele la fiert…
Read more »
Read more »
Supa de ridichi cu perisoare
Supa
de ridichi cu perisoare din: ridichi, ceapa verde, unt, faina, supa de
legume, iaurt, sare, piper, carne de pui, orez, patrunjel, ou.
Ingrediente: pentru supa: 2 legaturi ridichi 2 ridichi ceapa verde 1
lingura unt 1 lingura faina 500 ml supa de legume 200 ml iaurt sare
piper pentru perisoare: 200 g carne de…
Read more »
Read more »
Supă cremă de legume cu lapte de cocos
Supă
cremă de legume din: morcovi, telina, pastarnac, porumb, ciuperci,
fasole verde, cartofi, ceapa, ardei, usturoi, ulei de masline, lapte de
cocos, sare, piper, lamaie. Ingrediente: doi morcovi o telina mica o
radacina de pastarnac 200 g porumb boabe 200 g ciuperci 200 g fasole
verde doi cartofi o ceapa un ardei rosu 3 catei…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci in paine
Supa
de ciuperci in paine din: ciuperci, morcov, cartofi, radacina de
paturnjel, unt, faina, ceapa, usturoi, sare, piper, chimen, maghiran.
Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete 1 morcov 200 g cartofi 100 g
rădăcină de pătrunjel 30 g unt 1 lingură făină 1 ceapă 2-3 căţei usturoi
sare piper chimen măghiran Mod de preparare: Căleşti…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu iaurt si verdeata
Supa
de pui cu iaurt si verdeata din: carne de pui, morcov, ceapa,
patrunjel, ardei gras, cartofi, ulei de masline, iaurt, condimente si
patrunjel verde. Ingrediente: 700g carne de pui 1 morcov 1 ceapă mare 1
rădăcină pătrunjel 1 ardei gras 2 cartofi 2 linguri ulei măsline 2
linguri iaurt condimente de găină pătrunjel verde…
Read more »
Read more »
Supa cu taitei de orez, ghimbir si ardei iute
Supa
cu taitei de orez, ghimbir si ardei iute din: supa de pui, lemongrss,
coaja de lime, ghimbir, ardei iute, varza alba, morcovi, fasole verde,
taitei din orez, lime. Ingrediente: 500 ml supa de pui, vita sau legume
1/2 tulpina de lemongrass, cu frunzele lemnoase indepartate si feliata
subtire 1 frunza de kaffir lime, feliata…
Read more »
Read more »
Supa cu ridichi si galuste
Supa
cu ridichi si galuste din: ridichi, ceapa, ceapa verde, unt, faina,
supa de zarzavat, iaurt, mustar, maioneza, patrunjel, ou, gris, ulei,
supa de legume, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 legături ridichi 1 ceapă
uscată 1 legătură ceapă verde 1 lingură unt 1 lingură făină 2l supă de
zarzavat 250g iaurt 1 linguriţă muştar 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Supa de salata cu menta si busuioc
Supa
de salata cu menta si busuioc din: salata, ceapa, supa de pui, zeama de
lamaie, hasmatui, menta, buduioc, condimente si boabe de piper.
Ingrediente: 2 salate 2 cepe 1 lingură de supă de pui din cuburi
concentrate 100 ml zeamă de lămâie câteva fire de hasmăţui 2 frunze de
mentă 2-3 frunze de busuioc…
Read more »
Read more »
Supă de peşte, cu ţelină şi orez
O
reteta delicioasa de supa cu: ceapa, ulei de masline, migdale, vin alb,
supa de legume, rosii, frunza de defin, sare, piper, cod, cimbru,
telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de măsline 2 linguri
migdale tocate 200 ml vin alb 200 ml supă de legume 400 g roşii
decojite 2 frunze de dafin…
Read more »
Read more »
Salată de caracatită şi cartofi
O
reteta delicioasa de salata cu: caracatita, ceapa, cartofi rosii,
usturoi, otet de vin, suc de lamaie, supa, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 10 caracatiţe mici, gata pregătite 2 cepe albe 1
1/2 kg cartofi roşii 2 căţei de usturoi 50 ml oţet de vin 3 linguri suc
de lămâie 100 ml supă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu bacon
Supa
de cartofi dulci cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras, cartofi dulci,
faina, porumb, supa de pui, cimbru, maghiran, ceapa verde, smanatna,
sare, piper. Ingrediente: 4 felii de bacon taiate cuburi 1 ceapa,
tocata 1 ardei gras rosu, tocat cuburi 2 cani cartofi dulci, cuburi ¼
cana faina 1 cutie porumb, scurs 3…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu verdeata
Supa
crema de legume cu verdeata din: cartofi, morcovi, raacina de
patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, ceapa, unt, patrunjel, sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina
1 ardei gras 1 dovlecel 1 ceapa 1 lingura cu unt patrunjel sare Mod
de preparare: Curăţă ceapa, tai-o mărunt şi…
Read more »
Read more »
Supa de sparangel cu usturoi si spanac
Supa
de sparangel cu usturoi si spanac din: unt, ulei, sparanghel, ceapa,
usturoi, spanac, ulei de masline, supa de pui, paine de tara.
Ingrediente: 25 g unt putin ulei, sotat 350 g de sparanghel, tulpinile
tocate, capetele lemnoase indepartate, varfurile puse deoparte 3 salote
sau cepe mici, feliate subtire 2 catei de usturoi, zdrobiti 2…
Read more »
Read more »
Supă de peşte cu porumb şi usturoi
Supă
de peşte cu porumb şi usturoi din: peste, ardei capia, morcov, porumb
baby, arpagic, rosii, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 800 g peste 3 ardei capia copti un morcov 300 g porumb baby
150 g arpagic doua rosii 4 catei de usturoi 100 ml ulei o lamaie sare
piper patrunjel …
Read more »
Read more »
Supa de agrise cu carnati afumati
Supa
de agrise cu carnati afumati din: carnati afumati, agrise, ceapa,
morcov, zahar, lapte, faina, ulei, sare, zahar, piper si boia dulce.
Ingrediente: 500 g carnati afumati 500 g agrise 2 cepe 1 morcov zahar
100 ml lapte sau smantana 2 linguri faina 2 linguri ulei sare zahar
piper boia dulce Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti
Supa
crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti din: fasole rosie,
sunca afumata, oase de porc, apa, ceapa, tulpini de telina, usturoi,
frunze de dafin, cimbru, sos tabasco, sare, piper si carnati.
Ingrediente: 4 cupe fasole rosie 1 bucata sunca afumata 1 kg de oase de
porc 6 cani de apa 1…
Read more »
Read more »
Supa crema cu carnaciori
O
reteta delicioasa de supa-crema cu: conopida, carnaciori, ceapa,
porumb, faina, smantana, ou, sare, ulei. Ingrediente: 1 conopidă 1-2
cârnăciori uscaţi 2 cartofi 1 ceapă 1 ceşcuţă cu porumb 1 lingură cu
făină 300 g smântână 2 gălbenuşuri sare ulei Mod de preparare: Desfă
conopida în bucheţele şi pune-o la fiert în apă cu…
Read more »
Read more »
Supa cu dovlecei, porumb si ciuperci
Supa
cu dovlecei, porumb si ciuperci din: apa, dovlecei, porumb, cartofi,
ciuperci, radacina de patrunjel, ciuperci, radacina de telina, ceapa,
rosii, ulei, smantana, sare, piper si marar. Ingrediente: 8 pahare de
apă 2 dovlecei 2-3 linguri de porumb 2 cartofi 5-6 ciuperci shampignons ½
rădăcina de pătrunjel ½ rădăcină de ţelină 1 ceapă 2 roşii…
Read more »
Read more »
Supa-cremă de verdeţuri
Supa-cremă
de verdeţuri din: urzici, ceapa verde, usturoi verde, orez, nuci,
hrean, ulei, cartofi, morcovi, telina, sare, piper. Ingrediente: 2
legaturi urzici (loboda, stevie, etc) 1 legatura ceapa verde 1 legatura
usturoi verde 2 linguri orez fiert 2 linguri nuci macinate 1 lingura
hrean 3 linguri ulei 2 cartofi 2 morcovi 1 telina sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi cu usturoi copt
Supa
de cartofi cu usturoi copt din: usturoi, ulei de masline, paprika, unt,
ceapa, cartofi, faina, supa de pui, lapte, sare, piper, branza, ceapa
verde, faina si ulei. Ingrediente pentru usturoi copt: 1 capatana de
usturoi 1 lingura ulei de masline 1 lingurita paprika Ingrediente pentru
supa de cartofi: 3 linguri unt 1 ceasca…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu pormb si verdeata
Supa
de cartofi cu pormb si verdeata din: bulion de carne, cartofi, porumb,
patrunjel, morcovi, ceapa, unt, sare, foi de dafin, piper si verdeata.
Ingrediente: 8 pahare de bulion de carne 6 cartofi 1 pahar de porumb
fiert sau conservat (cutie) ½ rădăcină pătrunjel ½ morcov 1 ceapă 2
linguri de unt topit sare foi…
Read more »
Read more »
Supa cu galuste si legume
Supa
cu galuste si legume din: morcovi, ceapa, radacina de pastarnac,
telina, cartofi, ficat de vita, gris, rosii in bulion, oua, ulei,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 1 radacina
de pastarnac 1/2 telina 4 cartofi 300 g ficat de vita 4 linguri gris 400
g rosii in bulion 2 oua 3…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de vita si frecatei
Supa
cu carne de vita si frecatei din: apa, carne de vita, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper, verdeata, faina de
grau, ou, sare. Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne de vită 1 ceapă 1
morcov ½ rădăcină de pătrunjel foi de dafin sare piper negru pisat 1
lingură verdeaţă…
Read more »
Read more »
Supă de sfecla rosie dreasă cu smantana
O
reteta delicioasa de supa: sfecla rosie, zahar, smantana, otet, ceapa,
sare. Ingrediente: 1 kg sfeclă-roşie 1 lingură cu zahăr 1 pahar cu
smântână 2 linguri cu oţet 1 ceapă sare Mod de preparare: Curăţă
sfecla şi tai-o cubuleţe. Pune-o la fiert în aproximativ 3 l de apă.
Separat, curăţă ceapa şi adaug-o în…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu perişoare
Supă
de legume cu perişoare din: piept de pui, morcovi, radacina de
patrunjel, ardei grasi, ou, orez, patrunjel si sare. Ingrediente: 1
piept pui 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 ardei graşi 1 ou 2 linguri
orez pătrunjel sare după gust Mod de preparare: Cureţi morcovii şi
rădăcina de pătrunjel şi le tai chinezeşte,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de ceapa, cartofi si praz cu lapte si smantana
Supa
de ceapa, cartofi si praz cu lapte si smantana din: cartofi, ceapa,
usturoi, praz, supa de legume, lapte, smantana, sare, ulei vegetal, unt
nesarat, ulei, arpagic. Ingrediente: 1 cartof 2 cepe 2 caței de usturoi
300g praz (de preferat doar partea alba) 400ml supa de pui sau legume
200ml lapte 100ml smantana 1 lingurița…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu legume in sos de bere
Friptura
de iita cu legume in sos de bere din: carne de vita, ceapa, usturoi,
morcovi, ulei, bulion, boabe de mustar, supa, bere, ciuperci, foi de
dafin, sare si piper. Ingrediente: 1kg de carne de vita 1 ceapa mare 2
catei de usturoi 3 morcovi 3 linguri ulei 1 lingurita de bulion 1
lingurita boabe…
Read more »
Read more »
Supa de verdeata
Supa
de verdeata din: verdeturi proaspete, flori de paralute, ceapa, unt,
gris, smantana, sare, piper si supa de legume instant. Ingrediente: 1
mana verdeturi proaspete (patrunjel, ceapa verde, hasmatuchi) cateva
flori de paralute 150 g morcov 1 ceapa 40 g unt 50 g gris 200 ml
smantana sare piper supa de legume instant Mod…
Read more »
Read more »
Supa de varza acra cu grau
Supa
de varza acra cu grau din: varza acra, morcov, ceapa, marar, grau,
cartofi, ulei, sare, piper, boia si smantana. Ingrediente: 1 varza acra 1
morcov 1 ceapa 1 legatura marar 100 g grau 2 cartofi 3 linguri ulei
sare piper boia smantana (optional) Mod de preparare: Curăţati ceapa,
cartofii şi morcovul, tăiaţi-le în…
Read more »
Read more »
Supa crema de linte
Supa
crema de linte din: linte verde, ceapa, morcovi, usturoi, rosii, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 500 g linte verde 2 cepe 2 morcovi 1 catel
de usturoi 4 rosii 3 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Pune
lintea la fiert în apă cât s-o acopere. Las-o să fiarbă la foc mediu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de legume
Supa
de legume din: ceapa, morcovi, praz, telina, broccoli, cartofi, supa de
legume, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 70g
ceapa 100g morcovi 100g praz 100g telina 60g broccoli 200g cartofi 1
litru de pui sau supa de legume 2 linguri de ulei de masline sare si
piper patrunjel proaspat tocat …
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu coriandru verde
Supa
de morcovi cu coriandru verde din: unt, ceapa, usturoi, morcovi, supa
de legume, coriandru verde, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1
lingura unt 1 ceapa 1 catel de usturoi 6 morcovi 500 ml supa de legume 1
legatura coriandru verde sare piper smantana Mod de preparare: Se
curata si se taie marunt ceapa…
Read more »
Read more »
Supa crema de ruccola cu ochiuri romanesti
Supa
crema de ruccola cu ochiuri romanesti din: ceapa, usturoi, unt,
cartofi, supa de pasare, lapte, ruccola, suc de lamaie, sare, piper,
nucsoara, oua, otet. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 40 g unt
200 g cartofi 500 ml supa de pasare 400 ml lapte sau smantana 300 g
ruccola 1 lingurita suc de…
Read more »
Read more »