Retete:
Salata de smochine si afine
1 June 2013
Salata
de smochine si afine din: mix de salata, smochine, afine, boabe de
strugure, frunze de menta, miere, zeama de limeta, nuci, migdale,
curmale, scortisoara, sare de mare. Ingrediente: o punga de mix de
salata 4 smochine proaspete taiate in 4 o mana de afine un mar taiat
felii cateva boabe de strugure frunze de…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu tofu
1 June 2013
Fasole
verde cu tofu din: tofu, sos de soia, ulei de susan, ghimbir, usturoi,
fulgi de ardei iute, amidon de porumb, ulei de masline, fasole verde,
sos de soia, ulei de susan, usturoi, ghimbir, ardei gras, ceapa, ulei de
masline, lapte de cocos, pasta rosie de curry, zeama a jumatate de
lamaie. Ingrediente: pentru marinata:…
Read more »
Read more »
Spaghete cu dovlecei
1 June 2013
Spaghete
cu dovlecei din: spaghete, spanac, sos pesto, parmezan, dovlecel, ulei
de masline, usturoi, sare, piper. Inrgediente: 500 g spaghete 500 g
spanac 4 linguri sos pesto 4 linguri de parmezan ras un dovlecel 3
linguri ulei de masline 3 catei de usturoi sare si piper dupa gust Mod
de preparare: Spanacul se opăreşte…
Read more »
Read more »
Salata de morcovi, telina si tahini
1 June 2013
Salata
de morcovi, telina si tahini din: morcovi, castraveti, telina, ceapa,
patrunjel, usturoi, sare de mare, tahini, apa, sos de soia, drojdie
inactiva. Ingrediente: 2 morcovi mari taiati julienne 2 castraveti
taiati julienne o tulpina de telina tocata fin jumatate de ceapa de apa
felii subtiri cateva fire de patrunjel pentru garnisit un catel de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de castraveti
1 June 2013
Supa
de castraveti din: iaurt, ulei de masline, lapte, castraveti, marar,
usturoi, sare, piper alb, menta, suc de lamaie, nuci. Ingrediente: 3
cani iaurt 2 linguri ulei de masline 1-2 cani de lapte 1/2 kg castraveți
1/3 ceasca marar tocat 1 lingurița usturoi 1/2 lingurița de sare Piper
alb dupa gust Crengute de menta…
Read more »
Read more »
Tocanita de ceapa cu carnati
1 June 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu:ceapa alba, carnati de casa, sare,
piper, boia dulce, ulei, patrunjel. verde Ingrediente: 1 kg ceapă albă
1/2 kg cârnaţi de casă sare piper boia dulce ulei sau untură după gust
pătrunjel verde Mod de preparare: Tai marunt ceapa alba, o pui intr-o
cratita si o prajesti in ulei…
Read more »
Read more »
Chiftele de legume (Dal Kofta)
1 June 2013
Chiftele
de legume din: linte, supa, caju, ceapa, pesmet, pasta de curry,
stafide. Ingrediente: o cana de linte 3 cani de supa sau apa 125 g caju
crud o ceapa tocata marunt o cana de pesmet 3 linguri de pasta de curry 3
linguri de stafide Mod de preparare: Preîrncălziti cuptorul la 180°C.
Aduceţi…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu couscous
1 June 2013
Rosii
umplute cu couscous din: couscous, rosii, ulei de masline, frunze de
busuioc, parmezan, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:
jumatate de cana de couscous fiert 2 rosii mari o lingura de ulei de
masline o mana de frunze tocate de busuioc 2 linguri de parmezan ras 2
catei de usturoi pisati sare si piper dupa…
Read more »
Read more »
Tocanita de porc cu ciuperci
1 June 2013
Tocanita
de porc cu ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, rosii, ceapa,
usturoi, ardei iuti, sare, ardei iute, boia iute, ulei, condimente carne
de porc. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 300 g ciuperci 2 cutii rosii
decojite 2 cepe 1 captana usturoi 2 ardei iuti sare boia iute piper ulei
condimente pentru carne de…
Read more »
Read more »
Piftele de bureti
1 June 2013
Piftele
de bureti din: ciuperci pleurotus, cartofi, usturoi, ceapa, paine,
patrunjel verde, sare, condimente. Ingrediente: 1 cana ciuperci
pleurotus 2 cartofi cruzi mici usturoi ceapa 2 felii de paine inmuiata
1-2 linguri patrunjel verde taiat marunt sare condimente Mod de
preparare: Pui ciupercile la fiert, apoi le dai prin maşina de tocat
carne. Cureţi…
Read more »
Read more »
Peste in crusta de sare
1 June 2013
Peste
in crusta de sare din: crap, rozmarin, portocale, boabe de fenicul,
sare, albusuri. Ingrediente: 2 crapi (de 600 g fiecare) 2 fire rozmarin 3
portocale 1 lingura boabe de fenicul 800 g sare 2 albusuri Mod de
preparare: Se spala si se sterg pestii. Se spala 2 portocale si se taie
felii subtiri,…
Read more »
Read more »
Ciorba de ceapa verde
1 June 2013
Ciorba
de ceapa verde din: ulei, ceapa verde, marar verde, morcovi, radacina
de patrunjel, orez, sare, piper, otet. Ingrediente: 50 ml ulei 6
legaturi ceapa verde 1 legatura marar verde 2 morcovi potrivit 1
radacina de patrunjel mica 3 linguri orez sare piper 5-6 linguri otet
Mod de preparare: Iei o oală de 6…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de vita cu legume si orez
1 June 2013
Carne
de vita cu legume si orez din: muschi de vita, ulei de canola, ceapa,
morcovi, sare, piper, boia de ardei, chimen, frunze de dafin, apa, orez,
coriandru. Ingrediente: 1 ½ kg mușchi de vita ⅓ ceasca ulei de canola
2 cepe, tocate marunt 3 morcovi, taiati bucati 2 ½ lingurite sare ½
lingurita…
Read more »
Read more »
Pasta de cartofi cu ciocolata
1 June 2013
Pasta
de cartofi cu ciocolata din: cartofi, sirop de artar, unt de caju,
extract de vanilie, sare, fulgi de ciocolata bio. Ingrediente: 240 g de
cartofi galbeni 7 linguri siropd e artar 3 linguri de unt de caju
jumatate de lingura de extract de vanilie jumatate de lingurita de sare o
trime de cana de…
Read more »
Read more »
Chili vegetarian cu paprika si piper cayenne
1 June 2013
Chili
vegetarian cu paprika si piper cayenne din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, praf de chili, chimion, coriandru, paprika, oregano, piper
cayenne, sare, ardei gras, rosii, fasole boabe, naut, porumb boabe.
Ingrediente: ulei de masline o ceapa tocata 3 catei de usturoi 3
lingurite de praf de chili o lingurita de chimion pisat jumatate de…
Read more »
Read more »
Risotto cu ciuperci, ardei iute si parmezan
1 June 2013
Risotto
cu ciuperci, ardei iute si parmezan din: ceapa tocata, usturoi,
ciuperci, unt, ulei de masline, ardei iute, orez, vin, supa de legume,
seminte de pin, parmezan, patrunjel. Ingrediente: jumatate de ceapa
tocata 2 catei de usturoi zdrobiti 600 g ciuperci (puteti combina hribi
deshidratati, champignon, pleurotus) o lingura de unt o lingura de ulei…
Read more »
Read more »
Briose crocante cu mere si mure
1 June 2013
Briose
crocante cu mere si mure din: unt, zahar tos, faina cu factor de
crestere, oua, sos de mure, mere acrisoare, afine, zahar brun, faina
integrala, fulgi de cereale. Ingrediente: 150 g unt inmuiat plus un cub
225 g zahar tos 250 g faina cu factor de crestere, plus 1 lingura 3 oua,
batute 100…
Read more »
Read more »
Rigatoni cu sos de rosii
1 June 2013
Rigatoni
cu sos de rosii din: rigatoni, rosii, pasta de tomate, patrunjel, ardei
iute, sare, piper, ceapa, rosii cherry, vin, busuioc, parmezan, ulei de
masline. Ingrediente: 500 g rigatoni 2 rosii cubulete o lingura pasta
de tomate 2 catei de usturoi cateva fire de patrunjel tocat un ardei
iute tocat sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Marmelada de fructe de padure
1 June 2013
Marmelada
de fructe de padure din: fructe de padure, seminte de chia, suc de
mere, zeama de lamaie, sirop de artar. Ingrediente: 2 cani de fructe de
padure 3 linguri de seminte de chia jumatate de cana de suc de mere
proaspat o lingura zeama de lamaie o lingura de sirop de artar Mod de…
Read more »
Read more »
Scoici cu rozmarin, usturoi si frunze de spanac
1 June 2013
Scoici
cu rozmarin, usturoi si frunze de spanac din: ulei, scoici, rozmarin,
usturoi, pesmet, unt, frunze de spanac, rosii cherry. Ingrediente: 2
linguri ulei 9 scoici St. jacques 1 fir rozmarin 2 catei de usturoi 1
lingura pesmet 1 lingura unt 300 g frunze de spanac proaspat 8 rosii
cherry Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Ravioli din spanac si ricotta
1 June 2013
Ravioli
din spanac si ricotta din: spanac, ricotta, parmezan, galbenusuri,
nucsoara, sare, faina, sos de tomate. Ingrediente: o cana de spanac
fiert, scurs si tocat 3 sferturi de cana de ricotta jumatate de cana de
parmezan ras 2 galbenusuri un praf de nucsoara sare dupa gust o cana de
faina sos de tomate Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de verdeturi cu naut
1 June 2013
Salata
de verdeturi cu naut din: naut, ulei de masline, usturoi, salata verde,
spanac, varza, rucola, branza feta, dressing, sare, piper.
Ingrediente: 1 cutie naut, clatit și scurs 2 lingurite ulei de masline 2
lingurite usturoi tocat 3 cesti de salata verde 3 cesti de amestec de
spanac, varza sau rucola Branza feta maruntita…
Read more »
Read more »
Chec cu lamaie si coacaze negre
1 June 2013
Chec
cu lamaie si coacaze negre din: unt, zahar, oua, faina cu factor de
crestere, coaja de lamaie, mure, zahar, zeama de lamaie, coacaze negre,
flori comestibile. Ingrediente: 125 g unt 125 g zahar 3 oua 175 g faina
cu factor de crestere, plus 1 lingura coaja rasa de la 1 lamaie 100 g
mure…
Read more »
Read more »
Stridii la grătar
1 June 2013
Stridii
la grătar din: stridii, lamaie, sare, piper, ulei de masline
extravirgin. Ingrediente: cate o duzina de stridii de persoana lamaie
sare piper alb proaspat macinat ulei de masline extravirgin Mod de
preparare: Inainte de a le găti, stridiile trebuie reintroduse în mediul
lor natural (sau unul cât mai apropiat cu putinţă). Odată…
Read more »
Read more »
Tarte cu vanilie (pasteis de nata)
1 June 2013
Tarte
cu vanilie din: faina, zahar faina, unt, ou, extract de vanilie, apa,
zahar fin, lapte, faina, amidon, galbenusuri si extract de vanilie.
Ingrediente: blat: 250 g faina 125 g zahar faina 70 g unt 1 ou 1
lingurita extract de vanilie umplutura: 250 ml apa 500 g zahar fin 500
ml lapte 50 g…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu carne de pui si susan
1 June 2013
Mere
umplute cu carne de pui si susan din: mere, piept de pui, susan, ardei
gras, ceapa, sos tomat, smantana, miere de salcam, unt, rozmarin,
busuioc, coriandru, piper alb, sare. Ingrediente: 6-8 mere 300 g piept
de pui 100 g susan 1 ardei gras rosu 1 ceapa mijlocie 300 ml sos tomat
100 ml smantana…
Read more »
Read more »
Rachiu de rubarba
1 June 2013
Rachiu
de rubarba din: rubarba, zahar, tarate de grau, drojdie de bere, apa.
Ingrediente: 10 kg rubarba 10 kg zahar 1 kg tarate de grau drojdie de
bere (cat o nuca) 1 l apa Mod de preparare: Intr-un bidon mai mare
pui rubarba spălată şi tăiată bucăţele. Peste rubarbă pui apa în care…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sorbet de pepene
31 May 2013
Sorbet
de pepene din: suc de pepene, zahar, sare, suc de lamaie, vodca.
Ingrediente: 3 cesti suc de pepene (piure pepene verde fara semințe) 1/2
cana de zahar 1 varf de cuțit de sare 1 lingura de suc de lamaie 1-2
linguri de vodca (opțional) Mod de preparare: Amestecati la foc mic
1/2…
Read more »
Read more »
Salata de rosii, castraveti si broccoli
31 May 2013
Salata
de rosii, castraveti si broccoli din: rosii, castraveti, avocado, ceapa
de apa, broccoli, patrunjel, curmale, usturoi, sare de mare, otet de
cidru de mere, busuioc, oregano, piper, apa, ulei de masline presat la
rece. Ingrediente: 3 rosii mari taiate cubulete aceeasi cantitate de
castarveti taiati cubulete un avocado mare taiat cubulete jumatate de
ceapa…
Read more »
Read more »
Pasta de masline – Tapenade
31 May 2013
Pasta
de masline din: masline kalamata, capere, usturoi, ansoa, coniac, coaja
de portocale, ulei de masline, piper. Ingrediente: o cana de masline
kalamata fara samburi 2 linguri de capere spalate si scurse de apa o
lingura de usturoi pisat 2 lingurite de ansoa tocate 2 linguri de coniac
sau Armagnac (optional) o lingura de coaja…
Read more »
Read more »
Salata de morcovi cu mere si stafide
31 May 2013
Salata
de morcovi cu mere si stafide din: morcovi, mar, tulpina de telina,
seminte de susan, stafide, zeama de lamaie, sare de mare, cimbru, sirop
de artar. Ingrediente: 2 morcovi mari dati pe razatoarea mica un mar dat
pe razatoarea mica o tulpina de telina tocata marunt o lingurita de
seminte de susan sau de…
Read more »
Read more »
Quiche de broccoli
31 May 2013
Quiche
de broccoli din: fulgi de ovaz, faina alba, praf de copt, sare, piper,
apa, ulei de masline, broccoli, usturoi, oua, nucsoara, piper cayenne,
branza, parmezan. Ingrediente: jumatate de cana de fulgi de ovaz o cana
de faina alba jumatate de lingurita de praf de copt sare si piper dupa
gust o treime de cana…
Read more »
Read more »
Ficăţei cu praz
31 May 2013
O
reteta delicioasa de ficatei cu: unt, praz, suc de rosii, miere, sare,
piper, foi de dafin. Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 100 g unt 4
bucăţi de praz (mai mici) 200 ml suc de roşii 2 linguri miere de albine
sare piper foi de dafin Mod de preparare: Speli bine ficăţeii şi…
Read more »
Read more »
Pizza cu mozzarella, salvie si cascaval
31 May 2013
O
reteta delicioasa de pizza cu: faina, drojdie, apa, ulei, sare, rosii,
usturoi, salvie, mozzarella, cascaval. Ingrediente: 375 g făină albă 20 g
drojdie 200-250 ml apă călduţă 4 linguri ulei 1/2 linguriţă sare
Ingrediente umplutura: 400 g roşii 2 căţei de usturoi 4 frunze de salvie
150 g mozzarella 100 g caşcaval Mod…
Read more »
Read more »
Plăcintă de dovleac cu frunze
31 May 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu:dovleac, zahar, unt, faina,
scortisoara, ou, banana, nuca. Ingrediente: 1/2 dovleac 1 cană mare
zahăr 1 cană unt topit 600 g făină scorţişoară nucă măcinată 1 ou 1/2
banană 2 linguri nucă pisată Mod de preparare: Frămânţi un aluat
fraged din făină, unt sau ulei, zahăr, 1 ou…
Read more »
Read more »
Retete simple: Găluşte cu branză de vaci
31 May 2013
O
reteta delicioasa de galuste cu: branza de vaci, oua, gris, faina,
sare, zahar, dulceata de cirese. Ingrediente: 1/2 kg brânză de vaci 2
ouă 2 linguri griş 1 linguriţă făină sare zahăr dulceaţă de cireşe Mod
de preparare: Treci brânza prin sita deasă şi o pui într-un castron,
apoi adaugi gălbenuşurile şi albuşurile,…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole verde si smantana
31 May 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: untura, ceapa, morcov, patrunjel, ardei
gras, rosii, fasole verde, faina, smantana, sare, patrunjel, marar.
Ingrediente: 1 pui 2 linguri untură 1 ceapă tocată mărunt 1 morcov 1
pătrunjel 1 ardei gras 2 roşii 1 mână fasole verde 1 ceaşcă de mazăre
verde 1 lingură făină 3 linguri smântână sare…
Read more »
Read more »
Tocanita de vinete (Caponata)
31 May 2013
Tocanita
de vinete din: vanata, sare, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi,
rosii, masline, seminte de pin, capere, zahar brun, fulgi de ardei iute,
otet de vin, pasta de tomate, frunze de busuioc. Ingrediente: o vanata
cubulete 2 lingurite de sare 4 linguri de ulei de masline o ceapa tocata
o tulpina de telina tocata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles cu legume
31 May 2013
Noodles
cu legume din: ardei grasi, usturoi, ulei de masline, ciuperci, mazare,
fasole edamame, sos de peste, limeta, sare, piper, noodles, ceapa
verde. Ingrediente: 2 ardei grasi roșii 4 catei de usturoi 2 cutii de
lapte de cocos 2 lingurite de ulei de masline ciuperci feliate 1 cana de
mazare 1 cana fasole edamame…
Read more »
Read more »
Tocăniţă albă cu carne de porc
31 May 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu:cotlet de porc, carnati, coasta de
porc, cartofi, lapte, faina, untura, ardei rosu, sare, piper, usturoi.
Ingrediente: 500 g cotlet de porc fără os 300 g cârnat de casă 300 g
coastă de porc (poate fi şi afumată) 4-5 cartofi 500 ml lapte 2 linguri
făină albă 2 linguri untură…
Read more »
Read more »
Pesto de broccoli
31 May 2013
Pesto
de broccoli din: broccoli, frunze de busuioc, zeama de lamaie, alune,
usturoi, ulei de masline presat la rece, apa, sare, piper. Ingrediente: o
capatana de broccoli o mana de frunze de busuioc sau salvie zeama a
jumatate de lamaie jumatae de cana de alune crude 2 catei de usturoi
jumatate de cana de ulei…
Read more »
Read more »
Placinta ciobaneasca
31 May 2013
Placinta
ciobaneasca din: cartofi, unt, lapte, ulei de masline, varza, ceapa,
usturoi, telina, boabe de porumb, cimbru, busuioc, sos iute, sare,
piper, supa de legume, faina, cascaval. Ingrediente: 4 cartofi taiati
sferturi 2 linguri de unt 3 linguri de lapte o lingura de ulei de
masline jumatate de varza taiata fasii o ceapa tocata 4…
Read more »
Read more »
Salata verde cu ridichi
31 May 2013
Salata
verde cu ridichi din: fileuri de ansoa, mustar cu boabe, otet de vin
rosu, zeama de lamaie, zahar, ulei de masline, rucola, untisor, mere,
ridichi, parmezan. Inrgediente: 4 fileuri de ansoa, scurse de lichid 1
lingura mustar cu boabe intregi 1 lingura otet de vin rosu zeama de la
1/2 lamaie 1 lingurita zahar…
Read more »
Read more »
Somn cu sos tropical
31 May 2013
Somn
cu sos tropical din: somn, nectar de mango, gem de caise, zeama de
lime, miere, ardei iute, ghimbir, chimen, scortisoara, sare, piper.
Ingrediente: 4 bucati de somn 1 cana nectar de mango 1/4 cana gem de
caise 3 linguri zeama de lime 3 linguri miere 1 ardei iute rosu, curatat
de seminte, tocat marunt…
Read more »
Read more »
Crema de iaurt cu fructe
31 May 2013
O
reteta delicioasa de crema de iaurt cu:iaurt, miere, zahar vanilat,
scortisoara, fructe de padure, zeama de lamaie, fulgi de cocos, fulgi de
porumb, mere. Ingrediente: 400 g iaurt 2-3 linguri miere de albine 1
plic zahăr vanilat 1/2 plic scorţişoară pisată 300 g fructe de pădure
congelate 1 lingură zeamă de lămâie 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos pesto
31 May 2013
Paste
cu sos pesto din: praz, parmezan, alune, ulei de masline, sare, paste.
Ingrediente: 1 buchet praz salbatic 1/2 cana parmezan, ras 1/2 cana
nuci/alune/fistic Ulei de masline 1/3 cana sare 1 pachet paste Mod de
preparare: Puneti in robotul de bucatarie prazul taiat bucati, fisticul,
uleiul de masline si sare dupa gust.…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu cartofi sparanghel
31 May 2013
Pui
la cuptor cu cartofi sparanghel din: cartofi noi, ulei de masline,
marar, usturoi, seminte fenicul, copane de pui, lamai, vin, sparanghel,
ceapa verde. Ingrediente: 900 g cartofi noi 4 linguri ulei de masline
1/2 legaturi marar, tocat 2 catei de usturoi, zdrobit 2 linguri seminte
fenicul, zdrobite 6 copane de pui 2 lamai, taiate…
Read more »
Read more »
Fructe de gheata
31 May 2013
O
reteta delicioasa de fructe de gheata cu: mere, banane, kiwi, zahar
tos, zahar vanilat, alune. Ingrediente: 3 mere 2 banane 2 kiwi 4 plicuri
zahăr vanilat 200 g zahăr tos alune măcinate Mod de preparare: Cureţi
merele de coajă şi le tai în sferturi fără sâmburi. Cureţi bananele şi
kiwi de coajă şi…
Read more »
Read more »
Salata de fenicul cu grapefruit
31 May 2013
Salata
de fenicul cu grapefruit din: grapefruituri, ulei de masline rpesat la
rece, zeama de limeta, sare de mare, avocado, fenicul, frunze de menta,
piper, frunze de fenicul. Ingrediente: 3 grapefruituri mari (optional,
fructele de grapefruit, se pot inlocui cu 5 portocale) 3 linguri de ulei
de masline presat la rece o lingura de zeama…
Read more »
Read more »
Pateu de rosii cu seminte de floarea soarelui
31 May 2013
Pateu
de rosii cu seminte de floarea soarelui din: seminte de floarea
soarelui, rosii uscate, ulei de masline, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, busuioc, miere, sirop de agave, sos de soia nepasteurizat, sare,
piper. Ingrediente: o cana si jumatate de seminte de floarea soarelui
crude decojite 100 rosii uscate la soare 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Frigărui de creveţi picanţi
31 May 2013
Frigărui
de creveţi picanţi din: ulei de masline, ulei de susan, patrunjel, hot
sauce, usturoi granulat, ketchup, sare, piper alb, zeama de lime,
creveti. Ingrediente: 1/3 cana ulei de masline 1/4 cana ulei de susan
1/4 cana patrunjel tocat 2 linguri hot sauce 2 linguri usturoi granulat 1
lingura ketchup 1 lingurita sare proaspat rasnita…
Read more »
Read more »
Bomboane din lapte praf si napolitane
31 May 2013
O
reteta delicioasa de bomboane cu: lapte praf, unt, zahar, napolitane,
nuca de cocos, stafide. Ingrediente: 200 g lapte praf 200 g unt 200 g
zahăr pudră 1 pachet de napolitane cu vanilie sau cu lămâie (sau 1 foaie
de napolitană) 100 g nuci de cocos 50 g stafide sau alune măcinată
Mod…
Read more »
Read more »
Crab cu avocado, salata si ardei gras
31 May 2013
Crab
cu avocado, salata si ardei gras din: crab, smantana, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, sos tabasco, patrunjel, avocado, ardei gras, salata
verde. Ingrediente: 200 g crab din conserva, scurs de lichid 3 linguri
smantana zeama si coaja razuita de la 1 lamaie, plus sferturi pentru
servit cateva picaturi tabasco, dupa gust 1/2 legatura…
Read more »
Read more »
Rata cu castraveti murati
31 May 2013
O
reteta delicioasa de rata cu: castraveti murati, bulion, ceapa, ardei
gras, ulei, piper. Ingrediente: 1 raţă 8 castraveţi muraţi 1 ceaşcă
bulion 2-3 cepe 2 ardei graşi ulei piper Mod de preparare: Speli bine
castraveţii muraţi şi îi tai în felii rotunde mai groase. Speli bine şi
cureţi carnea de raţă. Aşezi într-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu caju si orez brun
31 May 2013
Pui
cu caju si orez brun din: orez brun, ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de
tomate, garam masala, suc de lamaie, iaurt, scortisoara, praf de chilli,
caju, ulei de masline, piept de pui, ardei gras, mazare, ceapa, frunze
de coriandru, sare, piper. Ingrediente: 1 cana orez brun 1 ceapa 4
catei de usturoi 1 bucata…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu branza si carne de porc
31 May 2013
O
reteta delicioasa de mamaliga cu:malai, apa, sare, unt, branza,
smantana, cascaval, carne de porc, costita, carnaciori de porc.
Ingrediente: 1/2 I apă un praf sare 4-5 pumni de mălai 50 g unt 100 g
brânză sărată 100 ml smântână 100 g caşcaval bucăţi de carne de porc din
găleată costiţă din găleată cârnăciori de…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu carne de vaca
31 May 2013
Dovlecei
cu carne de vaca din: carne de vaca, dovlecei, rosii, ulei, piper,
patrunjel verde, sos brun, marar, sare. Ingrediente: 1 kg carne de vaca
2,5 kg dovlecei proaspeti 500 g rosii proaspete 100 ml ulei 2 g piper
macinat 50 g patrunjel verde 500 g sos brun 50 g marar verde sare Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail racoritor cu castravete
31 May 2013
Pentru
fiecare cockteil, răzuieşte 2,5 cm de castravete şi combinâ într-un
shaker cu suc de orice fruct. Adaugă zeama de la 1/2 lămâie, 3 linguri
gin şi 1 lingură zahăr. Amesteca bine până când zahărul se dizolvă şi
apoi adaugă câteva cuburi de gheafa şi amestecă din nou. Strecoară în
pahare înalte,pline pe jumătate cu…
Read more »
Read more »
Burritos cu tofu
31 May 2013
Burritos
cu tofu din: ceapa, ulei, ardei iute, boabe de porumb, tofu marinat,
boabe de fasole rosie, pasta de tomate, rosii, mirodenii mexicane,
branza cedar, tortillas. Ingrediente: 1 ceapa ulei 1 ardei iute 4
linguri boabe de porumb din conserva 500 g tofu marinat 200 g boabe de
fasole rosie 2 linguri pasta de tomate…
Read more »
Read more »
Ciocolata alb-negru
31 May 2013
O
reteta delicioasa de ciocolata cu:lapte praf, zahar, cacao, mrgarina,
ulei, nuci, esenta de vanilie. Ingrediente: 500 g lapte praf 500 g zahăr
4 linguri cacao 1 margarină ulei nuci prăjite celofan 1 fiolă de esenţă
de vanilie Mod de preparare: Amesteci laptele praf cu margarina şi
frămânţi un aluat, până nu mai sunt…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Sandwichuri cu homar (video)
30 May 2013
Reteta zilei: Salata de castraveti cu dressing de usturoi
30 May 2013
Salata
de castraveti cu dressing de usturoi din: castraveti, sare, zahar,
usturoi, ulei, sos de soia, ardei iute. Ingrediente: 1-2 castraveți,
curatati si taiati felii. 1 linguriță de sare Ingrediente pentru
dressing: 1/4 lingurița de zahar 1/2 lingurița de sare 1 catel de
usturoi, cojit, pisat 2 linguri de ulei 1 lingurita sos de soia…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Churros cu sos de ciocolata (video)
30 May 2013
Retete video: Cum se prepara Churros cu sos de ciocolata Cum se prepara Churros cu sos de ciocolata
Read more »
Read more »
Pasta de anghinare cu masline verzi
30 May 2013
Pasta
de anghinare cu masline verzi din: usturoi, masline verzi, capere,
inimi de anhinare, ulei de masline. Ingrediente: un catel de usturoi
pisat oo cana de masline verzi fara samburi o lingura de capere clatite
cu apa si scurse o cutie sau un borcan de 400 g inimi de anghinare ulei
de masline Mod…
Read more »
Read more »
Salata de ananas cu avocado
30 May 2013
Salata
de ananas cu avocado din: avocado, fructe goji, seminte de dovleac,
ananas, curmal, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, paprika, ulei de
masline presat la rece, chimion sare de mare, piper. Ingrediente: un
avocado taiat cubulete o lingurita de fructe goji (optional) o lingurita
de seminte de dovleac o mana de ananas cubulete 3 curmale…
Read more »
Read more »
Humus de fasole alba boabe
30 May 2013
Humus
de fasole alba boabe din: fasole alba, ulei de masline, pasta tahini,
sare, zeama de lamaie, coaja de lamaie, patrunjel, piper. Ingrediente: 2
cani si jumatate de fasole alba boabe din conserva o lingura de ulei de
masline o lingurita de pasta tahini 3 sferturi de lingurita de sare 2
lingurite de zeama de…
Read more »
Read more »
Conopida si cartofi
30 May 2013
Conopida
si cartofi din: ulei de masline, ceapa, ghimbir, cartofi, conopida,
pasta de curry, lapte de cocos, zahar brun, naut. Ingrediente: o lingura
de ulei de masline o ceapa mare tocata o lingurita de ghimbir ras 2
cartofi mari cubulete o conopida separata in buchetele 4 linguri de
pasta de curry o conserva de lapte…
Read more »
Read more »
Mix de salata cu ardei gras si ciuperci
30 May 2013
Mix
de salata cu ardei gras si ciuperci din: mix de salata, ardei gras,
ciuperci, nuci, drojdie inactiva, sare, curmale, praf de mustar, ulei de
masline presat la rece, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 pungi mix de
salata un ardei gras taiat cubulete 6 ciuperci champignon feliate
subtire un pumn de nuci o lingurita de…
Read more »
Read more »
Supa thailandeza cu taitei
30 May 2013
Supa
thailandeza cu taitei din: taitei de orez, tofu, ulei de rapita, hasme,
usturoi, ghimbir, lapte de cocos, broccoli, ceapa verde, ardei gras,
patrunjel. Ingrediente: un pachet de taitei de orez (se pot inlocui cu
linguine) o cutie de tofu scurs de lichid si taiat cubulete ulei de
rapita 2 hasme taiate inele 3 catei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Prajitura cu Morcovi (video)
30 May 2013
Penne Gratinate
30 May 2013
Penne
Gratinate din: penne, rosie, broccoli, ciuperci, seminte de pin, ceapa,
patrunjel, smantana, parmezan, sare, piper, nucsoara, ulei de masline.
Ingrediente: 400 g paste penne o rosie mare cateva buchetele de broccoli
100 g ciuperci o lingura de seminte de pin o ceapa o legatura de
paturnjel 200 ml smantana de gatit 100 g parmezan…
Read more »
Read more »
Harissa de ardei capia si rosii
30 May 2013
Harissa
de ardei capia si rosii din: ardei iute, usturoi, sare, chimion,
coriandru, rosii uscate, ardei capia, ulei de masline. Ingrediente: 100 g
ardei iuti uscati un catel de usturoi o lingurita de sare jumatate de
lingurita de chimion pisat o lingurita de coriandru uscat pisat 3 rosii
uscate la soare un ardei capia 2…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lapte de soia
30 May 2013
Cocktail
cu lapte de soia din: capsuni, zahar fin, suc de lamaie, lapte de soia,
gheata. Ingrediente: 200 g fructe la alegere (capsuni, zmeura, afine,
mure) 4 linguri zahar fin 2 lingurite suc de lamaie 700 ml lapte rece de
soia 2 linguri gheata pisata Mod de preparare: Se spală fructele, se
scurg şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Linguini cu sos (video)
30 May 2013
Friptura aromata cu cimbru
30 May 2013
Friptura
aromata cu cimbru din: muschi file, cimbru, unt, sare, piper.
Ingrediente: 800 g muschi file 2 linguri cimbru uscat un pachet unt sare
piper Mod de preparare: Bucata de carne se leagă doar pentru a obţine
o felie mai adunată la final, dar nu este obligatoriu. Se unge pe toată
suprafaţa cu untul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paella cu paste
30 May 2013
Paella
cu paste din: creveti, apa, supa de pui, frunze de dafin, ulei de
masline, usturoi, ardei rosu, sare, piper, spaghete, ceapa, rosii, boia,
pasta de hamsii, vin, patrunjel, lamaie verde. Ingrediente: 1 kg
creveți, decorticati 2 3/4 cana de apa 1 cana supa de pui frunze de
dafin 3 linguri plus 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Omleta bogata
30 May 2013
Omleta
bogata din: oua, morcov, dovlecel, unt, cascaval, sare. Ingrediente: 10
oua un morcov fiert un dovlecel 50 g unt 100 g cascaval ras sare Mod
de preparare: Intr-un castron, se sparg ouăle. Apoi, se bat bine cu sare
până ce se formează o spumă uşoară. In prealabil, se fierbe morcovul
curăţat şi spălat,…
Read more »
Read more »
Supa de ciolan
30 May 2013
Supa
de ciolan din: ciolan, morcovi, gulie, mazare, orez, patrunjel, sare.
Ingrediente: un ciolan mic neafumat, fara os 2 morcovi o gulie 250 g
mazare congelata 2 linguri paste sub forma de orez cateva fire patrunjel
sare Mod de preparare: Ciolanul se curăţă bine, eventual se pârleşte
şi se pune la fiert în apă…
Read more »
Read more »
Paste cu sos si mazare
30 May 2013
Paste
cu sos si mazare din: paste, carne tocata, rosii in bulion, ceapa,
morcov, ardei gras, mazare, concentrat de vita, ulei, sare, piper.
Inrgediente: 250 g paste, dupa gust 250 g carne tocata 5 rosii in bulion
o ceapa mica un morocov un ardei gras rosu 200 g mazare congelata 2
cuburi concentrat de vita…
Read more »
Read more »
Supa miso cu tofu si praz
30 May 2013
Supa
miso cu tofu si praz din: tofu, ulei de soia, ardei iute, ghimbir,
praz, ceapa verde, supa de legume, ciuperci, pasta miso, apa, taitei
soba, germeni de soia. Ingrediente: 150 g tofu 2 linguri ulei de soia 1
ardei iute 1 bucata ghimbir decojit 120 g praz 3 cepe verzi 900 ml supa
de…
Read more »
Read more »
Chiftele la cuptor cu sos
30 May 2013
Chiftele
la cuptor cu sos din: carne tocata de vita, paine, ou, ceapa, ulei,
sare, piper, unt, faina, vin. Ingrediente: 750 g carne tocata de vita 3
felii paine de-o zi un ou o ceapa o lingura ulei sare piper pentru sos:
25 g unt o lingura faina 500 ml vin Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Gulas dulce
30 May 2013
Gulas
dulce din: vita, ulei, ceapa, ardei gras, boia dulce, pasta de tomate,
usturoi, sare, piper. Ingrediente: 800 g cuburi de vita 100 ml ulei 3
cepe 2 ardei grasi de culori diferite 2 lingurite boia dulce 300 g pasta
de tomate un catel de usturoi sare piper Mod de preparare: Se încinge
uleiul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii coapte
30 May 2013
Paste
cu sos de rosii coapte din: paste, rosii, frunze de busuioc, ceapa,
sare, piper, ulei de masline, branza. Ingrediente: 1 ceasca paste 5-6
rosii cateva crengute de frunze proaspete de busuioc 1 ceapa, tocata
marunt sare si piper, dupa gust 2-3 linguri de ulei de masline Branza
rasa Mod de preparare: Incalziti…
Read more »
Read more »
Chefal cu legume si tarhon
30 May 2013
Chefal
cu legume si tarhon din: chefal, zucchini, ardei gras, ceapa rosie,
morcov, ulei, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 2 pesti chefal nu prea
mari, curatati de solzi si intestine 1 zucchini mic, taiat julien 1
ardei gras rosu, mai mic, taiat fasii subtiri 1/4 cana ceapa rosie,
taiata pestisori 1 morcov, taiat julien 1 lingura…
Read more »
Read more »
Spuma de branza cu zmeura
30 May 2013
Spuma
de branza cu zmeura din: oua, zahar pudra, branza de vaci, frisca,
gelatina, zmeura, zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 125 g zahar pudra 250 g
branza de vaci 80 ml frisca lichida 4 g gelatina pentru servit: zmeura
zahar pudra Mod de preparare: La mixer, se amestecă ouăle şi 125 g de
zahăr…
Read more »
Read more »
Supa Miso cu arpagic
30 May 2013
Supa
Miso cu arpagic din: ceapa, pasta miso, supa de legume, ciuperci, tofu,
frunze verzi, arpagic, lamaie. Ingrediente: o ceapa tocata 2 linguri
pasta miso un litru supa de legume o cana de ciuperci feliate 150 g de
tofu taiat cubulete 2 cani de frunze verzi (tulpina de telina, spana,
puteti adauga si sparanghel sau broccoli)…
Read more »
Read more »
Salata de ton la gratar cu mango
30 May 2013
Salata
de ton la gratar cu mango din: ulei de masline, zeama de limeta,
patrunjel, menta, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, salata, mango,
alune, castravete, ardei gras, ton, avocado. Ingrediente: 2 linguri de
ulei de masline o lingura si jumatate de zeama de limeta o lingura si
jumatate de patrunjel tocat o lingura de…
Read more »
Read more »
Mancare de spanac cu branza
30 May 2013
Mancare
de spanac cu branza din: spanac, unt, branza, ceapa, sare, ghimbir,
turmeric, lapte batut, iaurt, lamaie, seminte de susan. Ingrediente: 800
g spanac un sfert pachet de unt nesarat o bucata de 300 g branza tare
taiata in cubuti (panner sau haloumi) 2 cepe tocate sare dupa gust o
lingura de ghimbir ras un…
Read more »
Read more »
Sarmalute in frunze de vita
30 May 2013
Sarmalute
in frunze de vita din: frunze de vita murate, anghinare, suc de lamaie,
ulei de masline presat la rece, coaja de lamaie, rosii uscate,
castraveti, usturoi, ceapa, masline, marar, menta, sare, piper, pasta
tahini. Ingrediente: frunze de vita murate o anghinare curata si tocata o
lingura si jumatate de suc de lamaie 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supa groasa de porumb cu tofu
30 May 2013
Supa
groasa de porumb cu tofu din: ceapa, tulpina de telina, ardei iute,
usturoi, tofu, amidon de porumb, supa de legume, boabe de porumb, zahar
brun, patrunjel, paprika, ulei de masline. Ingrediente: o ceapa tocata
marunt o tulpina de telina tocata un ardei iute curatat sau nu de
seminte si tocat marunt 2 catei de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu peşte şi sos
30 May 2013
Rulouri
cu peşte şi sos din: file de peste, faina, oua, lamaie, seminte de mac,
condiment pentru peste, sare, piper, coaja de lamaie, zeama de lamaie,
menta, iaurt. Ingrediente: 400 g file peste 200 g faina 3 oua 1 lamaie 1
lingura seminte de mac condiment pentru peste sare piper pentru sos:
coaja rasa si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de vita si legume cu chifle de hamburger
30 May 2013
Carne
de vita si legume cu chifle de hamburger din: carne tocata de vita,
ceapa, morcovi, ardei gras, usturoi, pasta de chili, sos de soia, mirin,
pasta de tomate, sirop de porumb, ceapa, chifle, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita 1 ceapa, tocata 2 morcovi, tocati
1 ardei gras rosu, tocat…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Paella de marisco
30 May 2013
Paella
de marisco din: ceapa, usturoi, ulei de masline, kaizer afumat, ardei
gras, supa de pasare, praf de sofran, orez, mazare, fructe de mare,
creveti, patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura
ulei de masline 120 g kaizer afumat 1 ardei gras rosu 1 l supa de pasare
1 praf de sofran…
Read more »
Read more »
Bruschete cu sunca si rosii
30 May 2013
Bruschete
cu sunca si rosii din: usturoi, ulei de masline, paine, sunca, rosii
cherry, sare, piper, ardei gras, otet de vin rosu, frunze de busuioc.
Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 8 felii paine
alba 4 felii sunca (taiate fasii) 8 rosii cherry 1 ardei gras galben
sare piper 1/2 lingura…
Read more »
Read more »
Crap fript, cu sos picant de roşii şi ardei
30 May 2013
Crap
fript, cu sos picant de roşii şi ardei din: crap, sos tabasco, sare,
piper, ardei capia, rosii, patrunjel, ceapa verde, usturoi, otet din vin
rosu, ulei. Ingrediente: 4 bucati de crap (150-200 g fiecare) 1
lingurita sos tabasco sare piper proaspat macinat sos picant: 4-5 ardei
capia rosii, mari 4 rosii mari 2 linguri…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu paste
30 May 2013
Salata
de ton cu paste din: paste fusilli, ton, ceapa, ardei verde, boabe de
porumb, sare, piper, frunze de busuioc, ulei de masline, otet balsamic,
usturoi. Ingrediente: 250 g paste fusilli o cutie de ton scursa de
lichid jumatate de ceapa tocata jumatate de ardei verde tocat un sfert
de cana de boabe de porumb…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cartofi cu verdeaţă
30 May 2013
Ciorbă
de cartofi cu verdeaţă din: cartofi, ceapa, morcov, leustean,
patrunjel, stevide, loboda, urzici, ceapa verde, orez, pasta de tomate,
bors, ulei, sare. Ingrediente: 800 g cartofi 1 ceapa mare 1 morcov 1
legatura leustean 1 legatura patrunjel 1 legatura stevie 1 legatura
loboda 1 legatura urzici 2 cepe verzi 3 linguri cu orez 2…
Read more »
Read more »
Dieta cu continut scazut de potasiu
29 May 2013
Potasiul
este un mineral care se gaseste in multe alimente. Acesta ajuta inima
sa bata regulat, contribuie la mentinerea echilibrului de lichide in
organism si permite functionarea corecta a muschilor si a nervilor.
Corpul uman are nevoie in mod natural de potasiu, pentru a desfasura mai
multe functii, printre care si contractia corespunzatoare a muschilor…
Read more »
Read more »
Alimentatia sanatoasa (Diete sanatoase)
29 May 2013
Cand
se poate incepe o dieta sanatoasa? O alimentatie sanatoasa inseamna
consumarea a diferite alimente apartinand grupurilor alimentare de baza:
proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume;
cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi
pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un regim adecvat
fiecarui individ. Uneori…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute grecesti cu sos tzatziki
29 May 2013
Chiftelute
grecesti cu sos tzatziki din: carne de vita, ceapa rosie, usturoi,
rosie, scortisoara, ienibahar, piper cayenne, cuisoare, parmezan, branza
feta, pesmet, ou, iaurt, ulei de masline, lamaie, sare, piper, marar.
Ingrediente: 1 kg de carne de vita, tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2
catei de usturoi, tocat 1 rosie tocata 1 lingurița scorțișoara…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui Teriyaki (video)
29 May 2013
Supa de praz cu linte
29 May 2013
Supa
de praz cu linte din: praz, ceapa, usturoi, linte, grau, supa de
legume, telina, morcov, rosii, frunze de dafin, cimbru, sare, piper,
ulei de masline. Ingrediente: 2 tulpini de praz feliate o ceapa tocata
un catel de usturoi zdrobit o cana de linte un sfert de cana de grau 9
cani de supa de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Creme brulee de ciocolata (video)
29 May 2013
Retete video: Cum se prepara Creme brulee de ciocolata Cum se prepara Creme brulee de ciocolata
Read more »
Read more »
Sarmalute in frunza de varza
29 May 2013
Sarmalute
in frunza de varza din: frunze de varza murata, hrisca, nuca, morcovi,
ceapa, rosii, patrunjel, nucsoara, cimbru, ulei de masline presat la
rece, sare, piper. Ingrediente: 10 frunze de varza murata un castronel
de hrisca si jumatate de castronel de nuca hidratate peste noapte 2
morcovi dati pe razatoare sau tocati marunt o ceapa…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu tofu
29 May 2013
Salata
de ton cu tofu din: ceapa verde, tofu, ton, rosii, muraturi, usturoi,
ulei de susan, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: 3 legaturi de
ceapa verde o cutie de tofu taiata bucati si scursa 2 cutii de ton in
suc propriu scurse 2 rosii cubulete un sfert de cana de muraturi 4 catei
de…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei cu ardei iute si crutoane
29 May 2013
Supa
de dovlecei cu ardei iute si crutoane din: ardei gras, dovlecel, ceapa,
usturoi, ulei de masline, supa de legume, apa, boabe de porumb,
patrunjel, marar, ardei iute. Ingrediente: 200 g ardei gras verde 600 g
dovlecei taiati cubulete o ceapa tocata fin 3 catei de usturoi zdrobiti 2
linguri de ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Spuma de cafea cu felii de banana
29 May 2013
Spuma
de cafea cu felii de banana din: lapte, oua, zahar, cafea, esenta de
vaniie, sare, banane. Ingrediente: 200 ml lapte 2 oua 40 g zahar 2
linguri cafea preparata cateva picaturi de esenta de vanilie un praf
sare 2 banane Mod de preparare: Se fierbe laptele şi, între timp, se
freacă bine gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Piure de conopida cu usturoi
29 May 2013
Piure
de conopida cu usturoi din: conopida, caju, usturoi, sare de mare,
ardei iute, rozmarin proaspat, drojdie inactiva. Ingrediente: o capatana
de conopida o cana de caju 5 catei de usturoi sare de mare dupa gust un
ardei iute curatat sau nu de seminte, dupa preferinte o lingurita de
rozmarin proaspat tocat 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Peste cu mustar
29 May 2013
Peste
cu mustar din: pesti, bacon, mustar, ulei. Ingrediente: 4 pesti 4 felii
mari bacon 4 linguri mustar o lingura ulei Mod de preparare: Peştii
se spală foarte bine şi se lasă la scurs. Apoi, se taie transversal.
Muştarul şi uleiul se freacă şi se ung peştii. Se îmbracă în bacon. Se
frig peştii…
Read more »
Read more »
Pui marinat si fript
29 May 2013
Pui
marinat si fript din: pui, sos de soia, miere, ulei, usturoi, ceapa,
cimbru, sare, piper. Ingrediente: un pui 100 ml sos de soia 3 linguri
miere 2 linguri ulei 2 catei de usturoi o ceapa o lingura cimbru sare
piper Mod de preparare: Se spala si se curata puiul. Intr-un vas, se
amesteca…
Read more »
Read more »
Salata de scrumbie marinata cu mar
29 May 2013
Salata
de scrumbie marinata cu mar din: scrumbii marinate, tarhon, ulei de
masline, cartofi, otet de vin, bulb de fenicul, mere, ceapa, sare,
piper, frunze de salata. Ingrediente: 2 scrumbii marinate feliate 2
lingurite de tarhon proaspat ulei de masline 750 g cartofi 2 linguri de
otet de vin un bulb de fenicul 2 mere…
Read more »
Read more »
Cum se prepara curry cu dovleac si peste (video)
29 May 2013
Retete video: Cum se prepara curry cu dovleac si peste: Cum se prepara curry cu dovleac si peste
Read more »
Read more »
Farfalle cu ciuperci si rucola
29 May 2013
Farfalle
cu ciuperci si rucola din: farfalle, sos, unt, ulei de masline, ceapa,
usturoi, ciuperci champignon, smantana, frunze de rucola, cimbru verde,
sare, piper. Ingrediente: 500 g farfalle sos 60 g unt o lingurita de
ulei de masline o ceapa mica tocata 2 catei de usturoi zdrobiti 4
ciuperci champignon feliate 150 ml smantana pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza cu blat de lipie si legume sotate
29 May 2013
Pizza
cu blat de lipie si legume sotate din: sparanghel, cartof, ceapa, ulei
de masline, sare, sos pesto, lipii, mozzarella, parmezan, ulei de
masline. Ingrediente: 1 buchet sparanghel 1 cartof mare, copt, racit
și taiat felii 1 ceapa, feliata 2 linguri ulei de masline 1/2 lingurita
sare 3/4- 1 cana sos pesto 4 lipii…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac copt cu crutoane
29 May 2013
Supa
de dovleac copt cu crutoane din: paine de secara, sirop de artar, ulei
de masline, paprika, dovleac, usturoi, ceapa de apa, chimion, ulei de
masline, supa de legume, pasta de chili. Ingrediente: pentru crutoane: 4
felii de paine de secara taiate in cuburi o lingura de siropd e artar 2
linguri de ulei de…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu dovlecei si broccoli
29 May 2013
Piept
de pui cu dovlecei si broccoli din: piept de pui, broccoli, ardei
capia, dovlecei, rosii, ceapa, condimente pentru pui, verdeturi
italiene, curry, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de
pui 500 g broccoli 5 ardei capia 3 dovlecei 3 rosii 1 ceapa condimente
pentru pui verdeturi italiene curry ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Rulade cu cascaval si ananas
29 May 2013
Rulade
cu cascaval si ananas din: muschi de porc, sare, piper, sunca de praga,
cascaval, rondele de ananas, germeni de porumb, smantana vegetala, sos
exotic, cascaval. Ingrediente: 3 felii de muschi de porc (circa 500g)
sare piper 3 felii sunca de Praga 3 felii cascaval 1 conserva rondele de
anans 2 linguri ulei de germeni…
Read more »
Read more »
Salata de farfale cu peste
29 May 2013
Salata
de farfale cu peste din: otet balsamic alb, rosii, ulei de masline,
sare, piper, farfale, tahon, mazare, unt, file de peste, salata verde.
Ingrediente: 2 linguri otet balsamic alb 4 rosii 4 linguri ulei de
masline sare piper 200 g farfale 2 fire tarhon 250 g mazare 1 lingura
unt 250 g file de…
Read more »
Read more »
Antricot în stil asiatic, cu sos de usturoi şi ghimbir
29 May 2013
Antricot
în stil asiatic, cu sos de usturoi şi ghimbir din: antricoate de vita,
sos de soia, usturoi, ghimbir, zahar brun, seminte de susan, ulei de
susan, usturoi, piper, galbenusuri, ulei de masline, zeama de lamaie,
ghimbir, zahar. Ingrediente: 6 antricoate de vita, fara os, de circa
2,5-2 cm grosime marinata: 2/3 cana sos de…
Read more »
Read more »
Sfecla cu pesto de nuci
29 May 2013
Sfecla
cu pesto de nuci din: sfecla, dovlecel, ulei de masline presat la rece,
sare, nuci, busuioc, zeama de lamaie. Ingrediente: o sfecla medie 6
dovlecei 3 linguri de ulei de masline presat la rece sare dupa gust
pentru pesto: o mana de nuci 2 maini de busuioc 3 linguri de ulei de
masline presat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata greceasca cu lamaie si oregano
29 May 2013
Salata
greceasca cu lamaie si oregano din: castravete, ardei verde, rosii
cherry, masline, ceapa rosie, lamaie, branza feta, ulei de masline,
sare, piper, oregano. Ingrediente: 1/2 castravete, fara samburi, tocat
1/2 ardei verde, tocat 1 cana roșii cherry, taiate jumatati 1/4 ceasca
masline 1/4 ceapa roșie, taiata felii subțiri 1 lamaie Branza feta
feliata…
Read more »
Read more »
Salata de sardine cu avocado
29 May 2013
Salata
de sardine cu avocado din: sardine in suc propriu, avocado, germeni,
spanac, ceapa de apa, capere, seminte de dovleac, ulei de masline, otet
de vin, oregano, sare, piper. Ingrediente: o cutie de sardine in suc
propriu un avocado copt cubulete jumatate de cana de germeni o mana de
spanac jumatate de ceapa de apa…
Read more »
Read more »
Cotlete cu piersici la grătar
29 May 2013
Cotlete
cu piersici la grătar din: cotlete, otet balsamic, zeama de lime,
cimbru, sare, piper, piersici, zahar tos, frunze de spanac. Ingrediente:
4 cotlete mari fara os 4 linguri otet balsamic 2 linguri zeama de lime 3
lingurite cimbru proaspat, tocat 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper
proaspat macinat 4 piersici mari, decojite, taiate in…
Read more »
Read more »
Cartofi cu varza (Colcannon)
29 May 2013
Cartofi
cu varza din: cartofi fainosi, sare, unt nesarat, varza, ceapa verde,
smantana. Ingrediente: 4 cartofi fainosi taiati cuburi sare dupa gust
jumatate de pachet de unt nesarat trei cani de varza fasii 3 cepe verzi
tocate o cana de lapte sau smantana Mod de preparare: Puneţi cartofii
la fiert cu sare din belşug…
Read more »
Read more »
Salata de pepene cu ruccola si parmezan
29 May 2013
Salata
de pepene cu ruccola si parmezan din: ruccola, pepene, parmezan, otet
balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g ruccola 1
pepene mic (circa 4 kg) 80 g parmezan 4 linguri otet balsamic 7 linguri
ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se curăţă pepenele şi
pulpa se taie în triunghiuri.…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de rosii
29 May 2013
Supa
delicioasa de rosii din: ulei de masline, ceapa, rosii, cartofi, pasta
de tomate, tarhon, zahar, concentrat de legume. Ingrediente: 50 ml ulei
de masline 200 g ceapa 2 kg rosii 1 kg rosii decojite (conserva) 100 g
cartofi 500 g pasta de tomate 30 g tarhon 50 g zahar 20 g concentrat de
legume…
Read more »
Read more »
Paste de dovlecei cu pesto de busuioc
29 May 2013
Paste
de dovlecei cu pesto de busuioc din: dovlecei, frunze de busuioc, ulei
de in, pasta miso, drojdie inactiva, usturoi, sare, nuci. Ingrediente:
pentru paste: 4 dovlecei pentru pesto de busuioc: jumatate de dovlecel
taiat cubulete 2 maini de frunze de busuioc o lingura de ulei de in o
lingurita de pasta miso o lingurita…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Pad Thai
29 May 2013
Pad
Thai din: ardei gras, morcovi, dovlecei, frunze de busuioc, ceapa
verde, patrunjel, caju, paprika, piper cayenne, sare marina, usturoi,
zeama de limeta, nuca de cocos, apa, unt de migdale, sirop de agave.
Ingrediente: un ardei gras cubulete 2 morcovi dati pe razatoare 6
dovlecei o mana de frunze de busuioc cateva fire de ceapa…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu legume
29 May 2013
Salata
de vara cu legume din: dovlecel, vanata, morcov, bulb de fenicul, praz,
ardei gras, ceapa, rosii cherry, ulei de masline, rozmarin, zahar,
sare, piper, otet balsamic alb. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vanata 1
morcov 1 bulb fenicul 1 fir praz 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1
ardei gras galben 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de mere cu salata si ghimbir
29 May 2013
Suc
de mere cu salata si ghimbir din: mere, salata creata, lamaie, ghimbir.
Ingrediente: 6 mere 1 salata creata 1 lamaie 1 lingurița de ghimbir
ras Mod de preparare: Taiati merele bucati. Puneti in storcator
jumatate din cantitatea de mere. Adaugat salata creata rupta bucati si
ghimbirul. Adaugati restul de mere, iar…
Read more »
Read more »
Pui cu parmezan la cuptor
29 May 2013
Pui
cu parmezan la cuptor din: oua, faina, piept de pui, parmezan,
firimituri de paine, unt, rosii, busuioc, usturoi, ulei de masline,
sare, piper. Ingrediente: 2 oua batute usor 1/2 faina alba 4 jumatati de
piept de pui dezosate (180 g fiecare) 1/4 parmezan ras 1/4 cana
firimituri de paine uscata 1 lingura de unt…
Read more »
Read more »