Retete:
Reteta zilei: Punch de capsuni
17 June 2013
Punch
de capsuni din: pisco, lichior de soc, sirop de capsuni, suc de limeta,
cidru de mere, gheata, zahar, capsuni. Ingrediente: 750 ml
pisco/rachiu/vodca 1 cana lichior de soc 1 1/2 cani sirop de capsuni 1
1/2 cesti de suc de limeta 750 ml cidru de mere 2 lamai pentru garnitura
cuburi de gheața…
Read more »
Read more »
Supa crema de spanac cu patrunjel
17 June 2013
Supa
crema de spanac cu patrunjel din: spanac, cartof, ceapa, telina, ardei
gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 350 g spanac 1
cartof 2 cepe 1 telina mica 1 ardei rgas 1 pastarnac sare 2 linguri ulei
patrunjel frunze Mod de preparare: Se pun…
Read more »
Read more »
Mancare de mazare cu cubulete de mamaliga
17 June 2013
Mancare
de mazare cu cubulete de mamaliga din: ceapa, morcov, mazare, cartofi,
ardei gras, ulei, suc de rosii, sare, piper, marar, mamaliga.
Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 300 g mazare fiarta 4-5 cartofi mici 1/2
ardei rgas ulei 1 ceasca suc de rosii sare piper…
Read more »
Read more »
Supa crema de praz cu crutoane
17 June 2013
Supa
crema de praz cu crutoane din: praz, cartofi, ceapa, patrunjel,
pastarnac, telina, ulei, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 1/5 kg praz
2 cartofi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 pastarnac 1 telina 3 linguri
de ulei sare piper crutoane Mod de preparare: Ceapa, prazul…
Read more »
Read more »
Marmelada de grapefruit
17 June 2013
Marmelada
de grapefruit din: grapefruit, lamai, zahar, ghimbir, cimbru.
Ingrediente: 3 grapefruituri mari 2 lamai 2 cani de zahar brut o
lingurita de ghimbir ras o mana de cimbru proaspat Mod de preparare:
Scoateţi pulpa grapefruiturilor şi lămâilor, tăiati-o cuburi şi puneţi-o
într-un vas…
Read more »
Read more »
Chiftea greceasca
17 June 2013
Chiftea
greceasca din: carne tocata de porc, ou, carne tocata de vita, lapte,
orez, apa, piper, sare, patrunjel, ceapa, usturoi, feta, unt.
Ingrediente: 250 g carne tocata de porc 1 ou 250 g carne tocata de vita
100 ml lapte 75 g orez cu bobul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu rosii cherry si mozzarella
17 June 2013
Bruschete
cu rosii cherry si mozzarella din: paine, rosii cherry, usturoi, ulei
de masline, otet balsamic, mozzarella, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 8 felii de paine 2 cesti rosii cherry 1-2 catei de usturoi,
tocat 2 lingurite de ulei de masline 1 lingurita otet balsamic…
Read more »
Read more »
Ciorba de lobode
17 June 2013
Ciorba
de lobode din: loboda verde, loboda rosie, bors, ceapa, usturoi verde,
orez, galbenus, smantana, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 4-5
legaturi lobode verzi si rosii 500 ml bors sau zeama de varza acra 1
ceapa 1 legatura usturoi verde 1 lingura orez sau grau…
Read more »
Read more »
Bomboane cu migdale si stafide
17 June 2013
Bomboane
cu migdale si stafide din: migdale, stafide, scortisoara, pudra de
roscove, fulgi de cocos, portoala, fructe goji, seminte de susan.
Ingrediente: 200 g migdale decojite sau nuci 1 cana stafide 1/2
lingurita scortisoara 1 portocala 1 lingura fulgi de cocos 2 linguri
pudra de…
Read more »
Read more »
Legume la tigaie
17 June 2013
Legume
la tigaie din: ciuperci, ardei, dovlecei, busuioc, rozmarin, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 6 ciuperci 1 ardei rosu 1 ardei gras galben 1
dovlecel busuioc rozmarin ulei sare piper Mod de preparare: Se spală
legumele, se curăţă şi se taie feliute cu grosimea de…
Read more »
Read more »
Pizza cu branza si sos
17 June 2013
Pizza
cu branza si sos din: apa, zahar, drojdie, faina, ulei, sare, suc de
rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, piper, mozzarella,
ricotta, cascaval, parmezan. Ingrediente: pentru blat: 150 ml apa 1/2
lingurita zahar 1 lingurita drojdie uscata 250 g faina 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Batoane energizante cu stafide şi goji
17 June 2013
Batoane
energizante cu stafide şi goji din: fulgi de ovaz, stafide, goji.
Ingrediente: 200 g fulgi de ovaz cate 100 g stafide, fructe goji, miere
si unt Mod de preparare: Pui într-un bol fulgii de ovăz, stafidele şi
fructele goji. Adaugi untul topit şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de somon cu fasole verde
17 June 2013
Salata
de somon cu fasole verde din: ulei vegetal, file de somon, sare, piper
negru, fasole verde, ulei de masline, otet de vin rosu, rosii cherry,
bagheta, ceapa rosie, busuioc. Ingrediente: Ulei vegetal 1 bucata file
de somon 1/2 lingurita de sare 1/4 lingurita piper…
Read more »
Read more »
Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor
17 June 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu:ulei, sare, piper, bacon, cascaval,
smantana, iaurt, supa de legume, sare, piper, praz. Ingrediente: 1,2 kg
cartofi 2 linguri ulei sare piper 400 g bacon 400 g caşcaval felii
(brânză Gouda) 200 g smântână 150 g iaurt puţină supă de…
Read more »
Read more »
Marmelada de ceapa
17 June 2013
Marmelada
de ceapa din: ceapa, ulei vegetal, sare, piper, bere, zahar, miere,
otet de cidru, prune, boabe de cacao. Ingrediente: 450 g ceapa feliata 2
linguri de ulei vegetal un varf de sare mare un varf de piper jumatate
de cana de bere un sfert…
Read more »
Read more »
Supa cu paste, spanac si parmezan
17 June 2013
Supa
cu paste, spanac si parmezan din: morcov, ceapa, telina, varza, ardei
rosu, spanac, paste, ulei de masline, patrunjel verde, sare, parmezan.
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa uscata 1 telina 1 varza 1 ardei rosu
spanac (proaspat sau congelat) 1 bol cu paste ulei de…
Read more »
Read more »
Chiftelute de curcan cu broccoli
17 June 2013
Chiftelute
de curcan cu broccoli din: file de piept de curcan, morcovi, ceapa,
cartof, ou, cimbru, patrunjel, broccoli, sare, pesmet, ulei.
Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2 morcovi 1 ceapa mica 1
cartof mic 1 ou 1 praf de cimbru 1/2 legatura…
Read more »
Read more »
Bezele cu ciocolata si cacao
17 June 2013
O
reteta delicioasa de bezele cu: oua, suc de lamaie, zahar, migdale,
cacao, ciocolata, frisca, unt. Ingrediente: 4 albuşuri 2 linguriţe suc
de lămâie 250 g zahăr 200 g migdale măcinate 2 linguriţe cacao 150 g
ciocolată 80 g frişcă 20 g unt Mod…
Read more »
Read more »
Clatite din cartofi cu ananas si caramel
17 June 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu:cartofi, oua, faina, amidon, sare,
nucsoara, zahar, ananas, zahar, portocala, lichior, scortisoara.
Ingrediente: 600 g cartofi două ouă 2 linguri făină o lingură amidon
sare nucşoară o lingură zahăr o cutie de ananas bucăţi 4 linguri zahăr
sucul de la…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu sos de avocado
17 June 2013
Cartofi
la cuptor cu sos de avocado din: cartofi noi, ulei de masline, sare de
mare, seminte de susan albe, seminte de susan negre, chimen, rozmarin,
avocado, limeta, rosii, piper, boia. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 5
linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare…
Read more »
Read more »
Lemon curd
17 June 2013
Lemon
curd din: galbenusuri de ou, zahar, zeama de lamaie, unt, coaja de
lamaie. Ingrediente: 6 galbenusuri de ou o cana de zahar 3 lamai stoarse
150 g unt coaja celor 3 lamai Mod de preparare: Amestecaţi
gălbenuşurile şi zahărul într-un vas aşezat la…
Read more »
Read more »
Papricas ardelenesc cu carne de vitel
17 June 2013
Papricas
ardelenesc cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, untura de
porc, smantana, faina, patrunjel, sare, piper, boia. Ingrediente: 800 g
carne de vitel 1 ceapa 1 lingura untura de porc 200 ml smantana 1
lingura faina 1 legatura patrunjel sare piper boia…
Read more »
Read more »
Sufleu de ciocolata
17 June 2013
O
reteta delicioasa de sufleu de ciocolata cu: ciocolata amaruie, unt,
faina, lapte, zahar, oua. Ingrediente: 120g ciocolata amaruie 50g unt
50g faina 300ml lapte 50g zahar 3 galbenusuri 4 albusuri Mod de
preparare: Rade ciocolata. Topeşte untul într-o crăticioară, amestecă-l
cu făina, apoi…
Read more »
Read more »
Legume la gratar cu sos
17 June 2013
Legume
la gratar cu sos din: dovlecei, vanata, ardei grasi, rosii, ceapa, ulei
de masline, otet balsamic, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2
dovlecei 1 vanata 2-3 ardei grasi rosii 3 rosii 1 ceapa sos: 3-4
linguri ulei de masline 3 linguri otet balsamic 3-4…
Read more »
Read more »
Mousse delicios de ciocolata
17 June 2013
O
reteta delicioasa de mousse de ciocolata cu: ciocolata, espresso, oua,
zahar vanilat, frisca, zahar, biscuiti cu ciocolata, amaretto, nuci,
cacao, boabe de cafea. Ingrediente: 150 g ciocolată o ceaşcă espresso 3
oua 30 g zahâr vanilat 125 g frişcă bătută 2 linguri zahăr câţiva…
Read more »
Read more »
Bors de perisoare cu legume
17 June 2013
O
reteta delicioasa de bors cu: morcov, cartofi, ardei gras, ceapa, pasta
de tomate, patrunjel, leustean, carne tocata, oua, orez, paine, sare,
piper. Ingrediente: 1 morcov 2 cartofi 1 ardei gras 1 ceapă 2-3 linguri
cu pastă de tomate 1l bors 1 legătură de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Spuma de căpşuni
17 June 2013
Spuma
de căpşuni din: capsuni, albusuri, zahar brun, zahar vanilat.
Ingrediente: 700 g capsuni 4 albusuri 100 g zahar brun zahar vanilat
Mod de preparare: Ţine ingredientele la frigider înainte de a le folosi.
După ce ai curăţat şi spălat căpşunile, mixează-le cu 3…
Read more »
Read more »
Cartof cu tofu
17 June 2013
Cartof
cu tofu din: lapte de soia, cartofi, tofu, ulei de masline, marar
verde, ulei, sare. Ingrediente: 2 cani lapte de soia 6 cartofi 200 g
tofu 2 linguri ulei de masline 2 linguri marar verde 1 lingura ulei
pentru tava sare Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu castravete
17 June 2013
Cocktail
cu castravete din: pimm’s, suc de lamaie, sirop de castravete, ghimbir,
castravete, gheata. Ingrediente: 1/2 pahar Pimm’s Suc de lamaie 1/4
pahar sirop de castravete ghimbir o spirala de castravete gheata
Ingrediente sirop castravete: 1/2 cana de zahar 1/2 cana de apa 6 felii…
Read more »
Read more »
Ciorbă de sfeclă cu ceapa verde si morcovi
17 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba de sfecla cu: sfecla rosie, morcov, ardei
gras rosu, rosii, ceapa verde, radacina de patrunjel, ceapa, bors,
ienibahar, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 sfeclă-roşie 2 morcovi 1
ardei gras roşu 2 roşii 2 fire de ceapă verde 1 rădăcină de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Prajitura de cartofi cu scortisoara
17 June 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:faina, drojdie, lapte, zahar,
cartofi, margarina, sare, coaja de lamaie, unt, zahar pudra,
scortisoara. Ingrediente: 400 g făină un cubuleţ drojdie 125 ml lapte
180 g zahăr 250 g cartofi fierţi 150 g margarină sare coajă de lămâie
100 g…
Read more »
Read more »
Pui în crustă de nuci şi fulgi de porumb
17 June 2013
Pui
în crustă de nuci şi fulgi de porumb din: piept de pui file, oua, miez
de nuca, fulgi de porumb, rosii cherry, lapte, busuioc, ulei, sare.
Ingrediente: 400 g piept de pui file 2 oua 50 g miez de nuca 50 g fulgi
de…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu legume si afumătură
17 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: scaricica de porc afumata, rosii,
ceapa, morcov, pastarnac, ardei gras, fasole boabe, leustean, marar,
bors, cimbru, sare. Ingrediente: 1 scăricică de porc bine afumată 1
cutie cu roşii decojite 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei
Reteta zilei: Desert rece cu capsuni si crema de branza
16 June 2013
Desert
rece cu capsuni si crema de branza din: graham, zahar, unt, nutella,
crema de branza, zahar pudra, lapte, esenta de vanilie, capsuni.
Ingrediente: 1 1/4 cesti graham faramitat 1/4 ceasca zahar 5 linguri unt
1/4 ceasca Nutella crema de branza 1 cana de zahar pudra 1/4 ceasca
lapte 1 lingurita esenta vanilie 1…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar
16 June 2013
Gnocchi
cu spanac şi piept de pui la grătar din: piept de pui file, spanac,
ulei, ardei gras, patrunjel verde, sare, cartofi, faina, ou, sare.
Ingrediente: 300 g piept de pui file 500 g spanac 2-3 linguri ulei 1
ardei gras rosu 1/2 legatura patrunjel verde sare pentru gnocchi: 500 g
cartofi 5-6 linguri faina…
Read more »
Read more »
Cartofi la tigaie cu fulgi de ardei iute
16 June 2013
Cartofi
la tigaie cu fulgi de ardei iute din: spranghel alb, sare, cartofi noi,
piper, ceapa, ulei, patrunjel, maghiran, unt, fulgi de ardei iute,
branza roquefort. Ingrediente: 500 g sparanghel alb sare 500 g cartofi
noi fierti in coaja de-o zi 2 linguri ulei piper 1 ceapa 1 legatura
patrunjel cateva fire de maghiran 1…
Read more »
Read more »
Ketchup de merisoare
16 June 2013
Ketchup
de merisoare din: ceapa, coaja de portocala, zeama de portocala, suc de
portocale, merisoare, otet de vin, zahar brun, ghimbir, scortisoara,
sare, piper. Ingrediente: o ceapa de apa tocata coaja rasa si zeama unei
portocale o cana de apa sau suc de portocale sau mere o punga de
merisoare congelate jumatate de cana de…
Read more »
Read more »
Supă toscană de curcan cu parmezan
16 June 2013
Supă
toscană de curcan cu parmezan din: ceapa, telina, patrunjel, ulei de
masline, supa de pui, carne de curcan, dovleac, fasole boabe, sare,
busuioc, piper, parmezan. Ingrediente: 1 cana de ceapa tocata 1 cana de
telina tocata 1 lingurita patrunjel tocat 2 linguri ulei de masline 850
ml supa de pui 2 cani carne de…
Read more »
Read more »
Omleta spaniola cu ardei gras si ceapa
16 June 2013
O
reteta delicioasa de omleta cu: oua, cartofi, ardei gras rosu, ceapa,
lapte, ulei de masline. Ingrediente: 8 ouă 800 g cartofi nesfărâmicioşi 1
ardei gras roşu 2 cepe 1 ceşcuţă cu lapte ulei de măsline Mod de
preparare: Curăţă cartofii, taie-i în felii nu foarte groase şi
rumeneşte-i în ulei pe ambele părţi.…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole cu cimbru
16 June 2013
Iahnie
de fasole cu cimbru din: fasole uscata, ceapa, morcovi, usturoi, foi de
daifn, sare, piper, boia, cimbru. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscata 2
cepe mari 2 morcovi 3-4 catei de usturoi 1-2 foi de dafin sare piper
boia cimbru Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat în apă fără
sare cu o…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume cu verdeata
16 June 2013
Ghiveci
de legume cu patrunjel din: cartofi, dovlecei, morcovi, vinete, rosii,
usturoi, praz, ardei verde, ceapa, ulei, capere, sare, piper, dafin,
patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg cartofi 0,5 kg dovlecei 0,5 kg morcovi
0,5 kg vinete 0,5 kg rosii 1 capatana de usturoi 1 praz 1 ardei verde 2
cepe mari ulei capere sare piper dafin…
Read more »
Read more »
Jeleu delicios de struguri
16 June 2013
Jeleu
delicios de struguri din: struguri, apa, zahar tos, zeama de lamaie,
gelatina. Ingrediente: un kilogram de struguri 2 treimi de cana de apa
400 g zahar tos 3 linguri de zeama de lamaie 80 g pectina lichida sau un
pliculet de gelatina Mod de preparare: Puneţi strugurii şi apa
într-un vas şi zdrobiti-i.…
Read more »
Read more »
Paella cu carne de curcan
16 June 2013
Paella
cu carne de curcan din: orez, carnati oltenesti, ulei de masline,
usturoi, ceapa, ardei iute, supa de pui, rosii, aripi de curcan, mazare,
boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez cu bob lung 2 carnati
oltenesti 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 2 cee 1 ardei
iute 500 ml supa…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti inveliti in sunca
16 June 2013
Cartofi
umpluti inveliti in crusta de sunca din: cartofi, sare, cimbru, branza
gouda, branza de vaci, sunca, supa, rondele. Ingrediente: 500 g cartofi
noi mici sare 1/2 legatura cimbru 75 g branza Gouda rasa 2 linguri
branza de vaci 200 g sunca uscata feliata 100 ml supa 2 linguri rondele
de ceapa ciorii Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu piept de pui si vinegreta de otet balsamic
16 June 2013
Salata
cu piept de pui si vinegreta de otet balsamic din: piept de pui,
verdeturi mixte, castravete, morcov, rosie, ceapa rosie, ulei de
masline, rozmarin, sare, piper, otet balsamic, otet de vin rosu, mustar
dijon, zahar, piper, sare, oregano. Ingrediente pentru salata: 1 piept
de pui dezosat 4 cesti verdeturi mixte 1 castravete, curatat…
Read more »
Read more »
Ficat în sos de ardei
16 June 2013
Ficat
în sos de ardei din: ficat, lapte, sare, gogosari, ardei grasi,
patrunjel, ulei. Ingrediente: 800 g ficat de vita sau de pui 200 ml
lapte dulce pasteurizat 1 praf de sare 500 g gogosari 2 ardei grasi 1
legatura patrunjel 20 ml ulei Mod de preparare: Speli ficatul şi,
înainte de preparare, îl…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu bacon
16 June 2013
Cartofi
copti cu bacon din: bacon, branza topita, cartofi, sare, piper.
Ingrediente: 8 felii subtiri de bacon 4 felii branza topita 4 cartofi de
copt, mari, taiati felii (ca o portocala) sare si piper, dupa gust
Mod de preparare: Pregătiţi 4 bucăţi de folie de aluminiu suficient de
mari încât să puteţi înfăşură câte…
Read more »
Read more »
Gem de rosii
16 June 2013
Gem
de rosii din: ulei de masline, ghimbir, usturoi, otet de cidru de mere,
scortisoara, chimion, cuisoare. Ingrediente: 2 linguri de ulei de
masline un sfert de cana de ghimbir tocat marunt 4 catei de usturoi
pisati un sfert de cana de otet de cidru de mere 3 bete de scortisoara 6
rosii carnoase fara…
Read more »
Read more »
Frigarui cu ciuperci, ceapa rosie si rosii
16 June 2013
Frigarui
cu ciuperci, ceapa rosie si rosii din: ciuperci, ceapa rosie, rosii,
ardei gras. Ingrediente: 5 ciuperci albe (champignon) 1 ceapa rosie 1
ardei gras rosu 2 ardei gasi galbeni 15 rosii cherry Mod de preparare:
Puneţi betele pentru frigărui la înmuiat într-un bol cu apă (ca să nu
ia foc pe grătar); Pregătiţi…
Read more »
Read more »
Ciuperci fripte cu topping de branza
16 June 2013
Ciuperci
fripte cu topping de branza din: ciupeci, paine, branza Cheddar, unt,
cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4
ciuperci cu palarie foarte mare 1 felie paine alba 1/4 cana branza
Cheddar, rasa 2 linguri unt 1 lingura cimbru 1 lingura oregano 1 lingura
rozmarin 1 catel de usturoi, taiat feliute sare…
Read more »
Read more »
Shake de cirese
16 June 2013
Shake
de cirese din: cirese, gheata, banana, lapte rece, suc de portocale,
zahar brun. Ingrediente: 350 g cirese 8 cuburi de gheata 1 banana 150 ml
lapte rece 150 ml suc de portocale 20 g zahar brun Mod de preparare:
Pune toate ingredientele jptr-un blender şi mixează pânâ tând obţii un
amestec omogen şi…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Falafel
16 June 2013
Falafel
din: naut, franzela, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru,
chimen, piper, turmeric, chili, bicarbonat de sodiu, seminte de susan,
sare, ulei. Ingrediente: 200 g naut 2 felii franzela (fara coaja) 1
lingura rasa de faina 1 ceapa medie 2-3 catei de usturoi 1 legatura de
patrunjel 1 lingurita rasa de coriandru boabe macinat 1 varf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu legume si ou
16 June 2013
Orez
cu legume si ou din: orez, oua, ceapa, ceapa verde, legume, usturoi,
ghimbir, ulei vegetal, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: 2 cesti
de orez fiert 2 oua, batute 1/2 ceapa 2 fire ceapa verde 2 cesti de
legume tocate (morcovi, ciuperci, dovlecei) 1 catel de usturoi, tocat
marunt 1 lingurita de ghimbir…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi
16 June 2013
Cartofi
gratinati cu sparanghel si branzeturi din: cartofi noi, sare,
sparanghel alb, zahar, ceapa, unt, faina, supa, lapte, piper,
mozzarella, gorgonzola. Ingrediente: 500 g cartofi noi sare 500 g
sparanghel alb zahar 1 ceapa 20 g unt 20 g faina 150 ml supa 150 ml
lapte piper 50 g mozzarella 50 g gorgonzola Mod…
Read more »
Read more »
Chutney de smochine
16 June 2013
Chutney
de smochine din: ulei vegetal, ceapa, ghimbir, zahar brun, otet de
cidru de mere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, stafide, fructe uscate,
seminte de mustar, scortisoara, cuisoare, sare, usturoi, piper cayenne,
smochine. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal o ceapa tocata o
lingurita de ghimbir ras 2 treimi de cana de zahar brun…
Read more »
Read more »
Garnitura din vinete coapte
16 June 2013
Garnitura
din vinete coapte din: vanata, ulei, ceapa, rosii, boia iute, sare,
piper macinat, patrunjel. Ingrediente: 1 vanata 1 lingurita ulei 1 ceapa
medie, tocata 2 rosii prunisoare, tocate 1/4 lingurita boia iute 1/4
lingurita sare 1/4 lingurita piper macinat 4 fire patrunjel sau
coriandru Mod de preparare: Coaceţi vânătă întreagă pe grătar.
Tâiaţi-o…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Tocinei moldovenesti
16 June 2013
Tocinei
moldovenesti din: cartofi, oua, branza de burduf, smantana, untura,
sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 oua 100 g branza de burduf 100 ml
smantana 2 linguri ulei sau untura sare Mod de preparare: Curatati
cartofii, radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mici, puneti-i intr-un
castron. Adaugati ouale batute, branza de burduf sfaramata si sare,…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de cartofi cu umplutură picantă
16 June 2013
Chifteluţe
de cartofi cu umplutură picantă din: cartofi noi, ceapa, cascaval, oua,
amidon, sare, piper, nucsoara, ulei, sunca, cascaval, pesto, faina,
pesmet. Ingrediente: 900 g cartofi noi 1 ceapa 60 g cascaval ras 2 oua
2-3 linguri amidon sare piper nucsoara 5 linguri ulei 3 felii sunca 3
felii cascaval 4-5 linguri pesto 3 linguri…
Read more »
Read more »
Salsa de gogonele
16 June 2013
Salsa
de gogonele din: gogonele, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel,
limeta. Ingrediente: 2 cani de gogonele taiate jumatati o ceapa tocata 6
catei de usturoi 2 ardei iuti o mana de patrunjel o limeta Mod de
preparare: Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius. Aşezaţi
gogonelele şi jumătate din usturoi şi ceapă într-o tavă tapetată…
Read more »
Read more »
Muraturi englezesti – Picalili
16 June 2013
Muraturi
englezesti din: otet de vin, otet de malt, ardei kapia, zahar tos,
seminte de mustar, turmeric, anason, faina de porumb, apa, sare, frunza
de dafin, ceapa de apa, morcovi, conopida. Ingrediente: 300 ml otet de
vin 150 ml otet de malt un ardei kapia taiat julienne 175 g zahar tos 25
g pudra de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Oua cu sparanghel
16 June 2013
Oua
cu sparanghel din: sparanghel, oua, mustar dijon, unt, otet, sare,
piper. Ingrediente: 1 buchet sparanghel, spalat si curatat 2 oua 1
lingura mustar dijon 1 lingura unt 1 lingura otet alb sare piper Mod
de preparare: Intr-o tigaie adanca puneti apa la fiert. Cand da in
clocot adaugati sparanghelul si fierbeti cateva…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu varza de Bruxelles
16 June 2013
Muschi
de porc cu varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, chimen, cartofi
noi, usturoi, ceapa verde, muschi de porc, smantana, unt, ou, sare,
piper, busuioc. Ingrediente: 500 g varza de Bruxelles 2 linguri de
chimen 500 g cartofi noi 5 catei de usturoi 1 legatura ceapa verde 450 g
muschi de porc semiafumat 150…
Read more »
Read more »
Perişoare cu mei şi piept de pasăre
16 June 2013
Perişoare
cu mei şi piept de pasăre din: file de piept de pasare, mei, ou,
patrunjel, morcov, ceapa verde, sare, piper, iaurt. Ingrediente: 250 g
file de piept de pasare 50 g mei decorticat 1 ou proaspat 1 legatura
patrunjel verde 1 morcov mic 2 fire ceapa verde sare piper 200 g iaurt
natural degresat…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu cotlete si fenicul
16 June 2013
Cartofi
la cuptor cu cotlete si fenicul din: cartofi noi, ulei de masline,
sare, piper, oregano, rozmarin, ardei grasi, telina verde, morcovi,
dovlecel, ricotta, foi de dafin, cotlete de porc. Ingrediente: 600 g
cartofi noi 4 linguri ulei de masline sare piper 2 fire oregano 1 fir
rozmarin 2 ardei grasi rosii 2 fire telina…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti de post
16 June 2013
Dovlecei
umpluti de post din: dovlecei, orez, rosii, ceapa, morcov, ulei, marar.
Ingrediente: 5 dovlecei de marime medie 1 ceasca de orez 3 rosii 1
ceapa 1 morcov ulei 1 legatura marar Mod de preparare: Se lasă
dovleceii întregi, se taie la ambele capete şi se scobesc în interior cu
o linguriţă; Intr-o tigaie…
Read more »
Read more »
Tarta cu cartofi noi
16 June 2013
Tarta
cu cartofi noi din: faina, unt, lapte, cartofi, ceapa rosie, ulei,
bacon afumat, oua, sare, piper. Ingrediente: 250 g + 2 linguri faina 120
g + 50 g unt 350 ml lapte 50 ml apa calduta 6-7 cartofi noi mici 2 cepe
rosii 3 linguri ulei 200 g bacon afumat 2 oua sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sorbet de mango
15 June 2013
Sorbet
de mango din: mango, suc de lamaie, suc de portocale, zahar, amidon.
Ingrediente: 2 mango 2 linguri suc de lamaie sucul de la 1 portocala 1/2
cana de zahar 1 lingura amidon Mod de preparare: Cojiti fructele și
dati la robot pana obtineti piure. Puneți in frigider. Amestecati sucul
de portocale…
Read more »
Read more »
Dovlecei trasi la tigaie cu usturoi
15 June 2013
Dovlecei
trasi la tigaie cu usturoi din: dovlecei, usturoi, otet, ulei de
masline, sare, ierburi aromatice. Ingrediente: 2 dovlecei potriviti ca
marime 3 catei de usturoi 1 lingura de otet 2-3 linguri ulei de masline
sare si ierburi aromatice dupa gust Mod de preparare: Dovleceii, cu
tot cu coajă se taie în felii rondele,…
Read more »
Read more »
Pizza cu rosii si usturoi
15 June 2013
Pizza
cu rosii si usturoi din: drojdie, zahar, apa calduta, faina, sare,
ulei, malai, rosii, usturoi, sare, piper, ceapa, bulion, busuioc,
oregano. Ingrediente: pentru aluat: 10 g drojdie 1/2 lingurita zahar 100
ml apa calduta 250 g faina 1 praf de sare 2 linguri ulei 1 lingura
malai pentru tapetat tava pentru umplutura: 3 rosii…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu sparanghel, ridichi si parmezan
15 June 2013
Salata
de cartofi cu sparanghel, ridichi si parmezan din: cartofi, sare,
sparanghel verde, zahar, ridichi, ulei de masline, patrunjel, suc de
lamaie, piper, parmezan. Ingrediente: 600 g cartofi noi sare 500 g
sparanghel verde zahar 1 legatura ridichi 3 linguri ulei de masline 1
legatura de patrunjel 2 linguri suc de lamaie piper 50 g…
Read more »
Read more »
Supa de gulii cu carne de pui
15 June 2013
Supa
de gulii cu carne de pui din: carne de pui, gulii, ceapa, ceapa,
morcovi, radacina de patrunjel, ou, smantana, faina, sare, piper.
Ingrediente: 500 g carne de pui (aripi, maruntaie, spate) 3 gulii tinere
1 ceapa 2 morcovi 1 radacina de patrunjel cu frunze 1 ou 100 g smantana
degresata 1 lingura faina sare…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza de capra si ceapa verde
15 June 2013
Tarta
cu branza de capra si ceapa verde din: faina, unt, sare, oua, ceapa
verde, usturoi, unt, oua, branza de capra, smantana, sare, piper.
Ingrediente: aluat: 250 g faina 130 g unt un praf de sare 2 oua
umplutura: 2 legaturi de ceapa verde 2 catei de usturoi 1 lingura de unt
4 oua 130…
Read more »
Read more »
Conopida cu parmezan
15 June 2013
O
reteta simpla si gustoasa de conopida cu parmezan. Ingrediente: 1
conopidă mare prefiartă (aproximativ 1 kg) cu floretele tăiate în bucăţi
cu o grosime de circa 1 centimetru 1/2 ceaşcă de parmezan dat prin
râzătoar Mod de preparare: Incalzesti cuptorul la 170°C. Pregăteşte
două tăvi de copt adânci şi căptuşeşte-le cu folie…
Read more »
Read more »
Chiftele din peste cu sos de hrean
15 June 2013
Chiftelte
din peste cu sos de hrean din: file de peste, franzela, lapte, oua,
usturoi verde, ulei, sare, piper, hrean, lamaie, smantana, chives.
Ingrediente: 1250 kg file de peste 1 felie franzela 100 ml lapte 2 oua 1
fir de usturoi verde 100 ml ulei sare piper sos: 4-5 linguri hrean ras 1
lamaie 400…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu migdales si usturoi
15 June 2013
O
reteta delicioasa de fasole verde cu: usturoi, ulei de masline, apa,
busuioc, migdale, otet de mere. Ingrediente: 1 căţel de usturoi,
mărunţit 2 linguriţe de ulei de măsline 1/2 ceaşcă de apă 650 g de
fasole verde la conservă 20 frunze de busuioc, mărunţite 1/4 ceaşcă de
migdale puţin rumenite 1 linguriţă de oţet…
Read more »
Read more »
Friptura cu garnitura de orez
15 June 2013
O
reteta delicioasa de friptura cu: muschi de porc, mustar, vin alb sec,
ulei, miere, susan, lamaie, orez, ceapa verde, morcovi, pastarnac,
telina, porumb, mazare, fasole verde. Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ de
porc 2-3 linguriţe de muştar 1 ceaşcă cu vin alb sec ulei 1 linguriţă de
miere 5-6 linguriţe de susan 1 lămâie …
Read more »
Read more »
Salată de piersici fripte şi prosciutto
15 June 2013
Salată
de piersici fripte şi prosciutto din: piersici coapte, frunze de
rozmarin, ulei de masline, sare, piper alb, cimbru, otet din vin rosu,
ulei de masline extravirgin, iaurt, prosciutto crudo, frunze de tarhon,
ruccola, branza de capra. Ingrediente: 4 piersici coapte, dar nu moi 1/2
lingurita frunze proaspete de rozmarin, tocate marunt ulei de masline…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu tofu si sos de legume
15 June 2013
Orez
cu tofu si sos de legume din: orez, apa, tofu, ceapa, legume, lapte de
cocos, pudra de curry, pasta de tomate, unt de arahide, supa de legume,
ulei de arahide, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 1 ceasca de
orez 2 cani de apa 1 pachet tofu, taiata bucati 1 ceapa 2 cesti de…
Read more »
Read more »
Clatite cu ceapa verde si branza de oaie
15 June 2013
Clatite
cu ceapa verde si branza de oaie din: faina, oua, sare, lapte, apa
minerala, ulei, ceapa verde, branza de oaie, sunca de praga, sos de
soia. Ingrediente: aluat: 200 g faina 2 oua 1 praf de sare 300 ml lapte
apa minerala 1-2 linguri de ulei ulei pentru copt clatitele umplutura: 2
legaturi de…
Read more »
Read more »
Salata din merisoare
15 June 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: merisoare, suc de portocala, apa,
mango. Ingrediente: 230 g de merişoare uscate (aproximativ 2 ceşti)
1/2ceaşcă de suc proaspăt stors de la o portocală 1/2 ceaşcă de apă 1/2
ceaşcă de mango (tăiat în cuburi) Mod de preparare: Amesteca
merişoarele şi sucul de portocale într-un robot de bucătărie…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi, cu parmezan şi maioneză
15 June 2013
Cartofi
copţi, cu parmezan şi maioneză din: maioneza, parmezan, usturoi, marar,
sare, paprika, piper alb, cartofi, ceapa rosie, unt. Ingrediente: 1/4
cana maioneza 1 lingura parmezan ras 1 catel de usturoi, tocat marunt 1
lingurita marar tocat 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita paprika 1/4
lingurita piper alb macinat 2 cartofi de copt mari 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Morcovi cu ceapa caramelizata
15 June 2013
O
reteta delicioasa de garnitura cu: unt, ceapa, seminte de coriandru,
morcovi, lapte, faina de porumb, arpagic, sare. Ingrediente: 1 lingură
de unt 2 cepe mari, tăiate in felii subţiri 1/2 linguriţă de seminţe de
coriandru mărunţite (opţional) 1 kg de morcovi, tăiaţi în rondele
subţiri 1/2 ceaşcă de lapte degresat 1 lingură de făină…
Read more »
Read more »
Bors de salata verde cu suc de rosii
15 June 2013
Bors
de salata verde cu suc de rosii din: salata, ceapa verde, usturoi
verde, oua, leustean, ulei, bors, suc de rosii, sare, piper.
Ingrediente: 2 salate mari 1 legatura ceapa verde 3 fire usturoi verde 3
oua 1 legatura leustean 2 linguri ulei 1 litru bors 100 ml suc de rosii
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Carnati de casa cu mamaliga si muraturi
15 June 2013
O
reteta delicioasa de carnati de casa cu: carne de porc, carne de vita,
slanina, usturoi, sare, piper, intestine de porc. Ingrediente: 1 kg
carne de porc 1 kg carne de vita 500 g slănină 1 căpăţână usturoi sare
piper 3-4 intestine de porc gata pregatite pentru umplut Mod de
preparare: Dai prin masina…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de legume si nuci de pin
15 June 2013
Paste
cu sos de legume si nuci de pin din: broccoli, sparanghel, ciuperci,
rosii cherry, lamaie, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa, patrunjel,
nuci de pin, paste, smantana, vin, parmezan. Ingrediente: 1 ceasca
broccoli 5 fire de sparanghel, taiate felii 1 ceasca ciuperci, feliate 1
cana de roșii cherry, taiate in sferturi 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Mici dietetici
15 June 2013
Mici
dietetici din: carne de vita, cimbru, sare, usturoi. Ingrediente: 1 kg
carne de vita sau pui cimbru sare optional, 10 catei de usturoi Mod de
preparare: Speli carnea, o usuci între şervete şi o tai în cuburi,
îndepărtând eventualele pieliţe şi grăsimea. Treci carnea de două ori
prin maşina de tocat şi o…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu nuci pecan şi mere
15 June 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: unt, biscuiti, vanilie, mere, ou,
scortisoara, zahar brun, miere, nuci pelican. Ingrediente: 1/4 ceaşcă de
unt 1 1/4 ceaşcă de biscuiţi de ovăz, fărâmiţaţi 1 1/2 linguriţă
extract de vanilie 400 g mere (curăţate şi date prin râzătoare) 1 ou
mare 1 albuş de ou 1/2 linguriţă de scorţişoară…
Read more »
Read more »
Piept de pui in jambon
15 June 2013
Piept
de pui in jambon din: piept de pui, jambon crud uscat, unt, fasole
verde, mazare, usturoi, smantana, ceapa verde, frunze de salvie, sare,
piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 250 g jambon crud-uscat (felii
subtiri) 150 g unt 250 g fasole verde 250 g mazare 2 catei de usturoi
100 g smantana 1…
Read more »
Read more »
Carnati de vita cu paine si cereale integrale
15 June 2013
O
reteta delicioasa de carnati de vita cu: ulei de rapita, ceapa, sare,
telina, salvie uscata, usturoi, seminte de chimen, lapte, supa de pui,
paine integrala. Ingrediente: 2 linguriţe de ulei de rapiţă 1 ceapă
mare, mărunţită 1/2 linguriţă de sare 2 ceşti de ţelină, tocată mărunt 1
lingură de frunze de salvie uscată 2…
Read more »
Read more »
Burgeri de legume
15 June 2013
Burgeri
de legume din: boabe de fasole rosie, ceapa, hot sauce, ardei gras,
boia iute, ou, pesmet, ulei. Ingrediente: 450 g boabe de fasole rosie
din conserva, clatite si bine scurse 1/2 ceapa, tocata marunt 1
lingurita hot sauce 1/2 ardei gras, tocat marunt (optional) 1/2
lingurita boia iute 1 ou 1 cana pesmet ulei…
Read more »
Read more »
Cartofi dulci cu scortisoara si vanilie
15 June 2013
O
reteta delicioasa de cartofi dulci cu: supa de pui, scortisoara, lapte
degresat, unt, esenta de vanilie. Ingrediente: 1.200 g de cartofi dulci,
curăţaţi şi tăiaţi în cuburi 1 ceaşcă de supă de pui nesărată 1/2
linguriţă de scorţişoară măcinată 1 ceaşcă de lapte degresat 1 lingură
de unt 1 linguriţă de esenţă de vanilie…
Read more »
Read more »
Paste cu spanac si busuioc
15 June 2013
Paste
cu spanac si busuioc din: paste, spanac, ceapa, usturoi, ulei, sare,
piper, ierburi aromate, busuioc. Ingrediente: 250 g paste (penne) 250 g
spanac congelat 3 fire ceapa 4-5 catei de usturoi 6-7 linguri de ulei
sare piper ierburi aromate busuioc Mod de preparare: Se fierb pastele
conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se căleşte…
Read more »
Read more »
Galuste de branza cu fulgi de ovaz
15 June 2013
Galuste
de branza cu fulgi de ovaz din: oua, branza dulce degresata, fulgi de
ovaz, oua, pesmet alb, unt, smantana, coaja de lamaie, zahar pudra.
Ingrediente: 3 oua 500 g branza dulce degresata 100 g fulgi de ovaz 3
oua 40 g pesmet alb 100 g unt 100 ml smantana de 12% grasime coaja rasa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de spanac cu fructe de padure si nuci pecan caramelizate
15 June 2013
Salata
de spanac cu fructe de padure si nuci pecan caramelizate din: spanac,
frunze de padure, branza, nuci pecan, apa, zahar. Ingrediente: 2 cesti
de spanac crud 1/2 ceasca fructe de padure mixte 1/4 ceasca branza
maruntita Ingrediente nuci pecan caramelizate: 1/4 ceasca nuci pecan
crude 1/2 cana de apa 1 lingura de zahar…
Read more »
Read more »
Tocanita de carnati cu legume
15 June 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu: cartofi, carnati, ardei gras, rosii,
usturoi, ardei iute, ceapa verde, smantana, condimente, ulei de masline,
sare, piper. Ingrediente: 800 g cartofi 600 g cârnaţi 3 ardei graşi 2
cepe roşii 3 căţei de usturoi 2 ardei iuţi 2 cepe verzi 200 ml smântână 3
linguri de ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci si cascaval
15 June 2013
Pizza
cu ciuperci si cascaval din: faina alba, apa, miere, drojdie,
margarina, sare, patrunjel, ulei, ceapa rosie, ciuperci, cascaval, sare,
oregano. Ingrediente: pentru blat: 250 g faina alba 150 ml apa calduta 1
lingurita miere 10 g drojdie proaspata 3 linguri margarina 1 lingurita
sare patrunjel pentru decor faina si ulei pentru tapetarea tavii pentru…
Read more »
Read more »
Paste cu rosii uscate
15 June 2013
Paste
cu rosii uscate din: penne, rosii uscate, ulei de masline, sare, piper,
busuioc, chili. Ingrediente: 250 g penne 150 g rosii uscate o lingura
de ulei de masline sare piper busuioc uscat chili Mod de preparare: Se
fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se taie roşiile
uscate fâşii potrivite. Se amestecă într-un…
Read more »
Read more »
Frigărui de cartofi noi
15 June 2013
Frigărui
de cartofi noi din: cartofi, noi, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 20 cartofi noi, nu foarte mici (cam cat un ou) 3 linguri
ulei de masline sare si piper macinat, dupa gust Mod de preparare:
Spălaţi cartofii, fără să-i curăţaţi de coajă. Fierbeţi-i cca 5 min, în
apă clocotită, cu puţină sare.…
Read more »
Read more »
Pui cu mix de legume
15 June 2013
Pui
cu mix de legume din: pulpe de pui, ceapa, conopida, broccoli, cartofi,
dovlecei, morcovi, arde, fasole verde, mazare, usturoi, bulion, marar,
patrunjel, ulei de masline, menta, oregano, busuioc, cimbru, maghiran,
miere, sare. Ingrediente: 500 g pulpe de pui inferioare, fara piele 1
ceapa 400 g amestec de legume (conopida, broccoli, cartofi, dovlecei,
morcovi, ardei,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu cirese si glazura de lamaie
14 June 2013
Prajitura
cu cirese si glazura de lamaie din: faina, praf de copt, sare, unt,
zahar pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, iaurt, cirese, lamaie,
lapte. Ingrediente pentru prajitura: 225g faina 2 lingurite praf de
copt 1/2 lingurita sare 150g unt 200G zahar pudra 3 oua 1/2 lingurita
esenta de vanilie coaja de la…
Read more »
Read more »
Paste cu legume la cuptor
14 June 2013
Paste
cu legume la cuptor din: paste fusili, ciuperci, masline, suc de rosii,
ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 500 g fusili 300 g
ciuperci proaspete 200 g masline fara samburi 250 l suc de rosii ulei de
masline sare piper busuioc uscat Mod de preparare: Se fierb pastele
conform instrucţiunilor de pe…
Read more »
Read more »
Muschi de vita la gratar cu mazare si cartofi
14 June 2013
Muschi
de vita la gratar cu mazare si cartofi din: mazare, muschi de vita,
cartofi, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 300 g mazare
congelata, prefiarta 2 felii muschi de vita 4 cartofi sucul de la 1/2
lamaie sare piper Mod de preparare: Pentru ca muşchiul de vită să fie
fraged, fie cumpărăm carne…
Read more »
Read more »
Retete internationale delicioase: Tabouleh
14 June 2013
Tabouleh
din: rosii, patrunjel, zeama de lamaie, frunze de menta, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 3 rosii mari 2 legaturi de patrunjel
zeama de la o lamaie cateva frunze de menta 2 linguri ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Se spală bine roşiile şi pătrunjelul.
Roşiile se taie cubulete, iar pătrunjelul…
Read more »
Read more »
Pui cu telina si rosii cherry la cuptor
14 June 2013
Pui
cu telina si rosii cherry la cuptor din: ciuperci, supa de legume,
rosii cherry, pulpe superioare de pui, morcovi, tulpini de telina,
ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200 g ciuperci 100 ml supa
de legume 200 g rosii cherry 6 pulpe superioare 2 tulpini de telina 4
morcovi o ceapa alba patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Salata de broccoli cu porumb si mazare
14 June 2013
Salata
de broccoli cu porumb si mazare din: morcovi, stiuleti mici de porumb,
mazare, broccoli, ulei de masline, suc de lamaie, seminte de susan,
sare. Ingrediente: 2 morcovi 8 stiuleti mici de porumb din conserva
(baby corn) 200 g mazare teci 400 g broccoli ulei de masline suc de
lamaie seminte de susan sare …
Read more »
Read more »
Aripioare cu sos dulce acrisor
14 June 2013
Aripioare
cu sos dulce acrisor din: aripioare de pui, ulei, miere, lamaiae,
ceapa, pasta de tomate, sos worchester, usturoi, nucsoara, morcovi,
telina, sare, piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 100 ml ulei 2
linguri miere 1 lamaie 1 ceapa 1 lingurita pasta de tomate 2 linguri sos
Worchester 1 catel de usturoi 1 lingurita rasa…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata cu capsune, zmeura si afine
14 June 2013
Tort
de ciocolata cu capsune, zmeura si afine din: oua, unt, cacao, cacao cu
lapte, zahar, faina, praf de copt, esenta de rom, ciocolata amaruie,
smantana lichida, zahar brun, unt, coniac, capsune, zmeura, afine.
Ingrediente: blat: 5 oua 300 g unt 80 g cacao 300 ml cacao cu lapte 300 g
zahar 300 g faina…
Read more »
Read more »
Rată cu orez si legume
14 June 2013
O
reteta delicioasa de rata cu: rata, cartofi, orez, ardei, sare, piper,
boia, patrunjel. Ingrediente: 1 raţă de casă 500 g catofi 250 g orez pe
care îl căleşti cu 2 cepe tăiate nu foarte mărunt 3 ardei mari (roşu sau
verde) sare piper boia pătrunjel pentru ornat Mod de preparare:
Condimentezi raţa pe ambele…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu carne de porc si ardei iute
14 June 2013
Incinge
1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare, pune în ea 1 ceapă tocată
şi bulb de fenicul tocat şi căleşte-le 8 minute, până se înmoaie.
Adaugă 1 linguriţă fulgi de ardei iute şi 2 linguriţe seminţe de fenicul
şi mai găteşte totul încă 2 minute. Dă tigaia la o parte şi lasă
ingredientele…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla rosie cu zeama de lamaie
14 June 2013
Ciorba
de sfecla rosie cu zeama de lamaie din: sfecla rosie, morcovi, radacina
de patrunjel, cartofi, ceapa, patrunjel, leustean, bulion de tomate,
zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 3 sfecla rosii de marime medie 2
morcovi mici 2 radacini de patrunjel 2 cartofi 1 ceapa 1 legatura
patrunjel 1 legatura leustean 2 linguri bulion de tomate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii cherry si busuioc
14 June 2013
Paste
cu sos de rosii cherry si busuioc din: rosii cherry, ceapa, usturoi,
ulei de masline, supa de legume, frunze de busuioc, sare, piper,
roegano, parmezan, paste. Ingrediente: 1 kg rosii cherry, injumatațite
1 ceapa, cuburi 1 cațel de usturoi, tocat 1/4 ceasca ulei de masline 2
cani supa de legume 10 frunze de…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu ardei gras si slaninuta
14 June 2013
Frigarui
de pui cu ardei gras si slaninuta din: piept de pui, ardei gras,
slaninuta, condimente. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 ardei grasi
rosii 2 ardei grasi verzi 150 g slaninuta 1 lingura mix de condimente
pentru gratar 8 betisoare de lemn pentru frigarui Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi…
Read more »
Read more »
Suc de capsune cu kiwi si miere
14 June 2013
Suc
de capsune cu kiwi si miere din: capsune, kiwi, miere, lamaie verde,
frunze de menta. Ingrediente: 500 g capsune 4 kiwi 2 linguri miere 1
lamaie verde 5 frunze de menta pentru decor Mod de preparare: Speli
căpşunele, apoi le îndepărtezi frunzele. Decojeşti kiwi şi le tai în
bucăţi. Mixezi în blender fructele,…
Read more »
Read more »
Specialitatea casei
14 June 2013
O
reteta delicioasa de specialitatea casei cu: carne de vita, carne de
porc, carne de pui, ciuperci, cartofi, salata verde, castraveti, faina,
unt, supa de vita, sos de soia, sos, worcester, chilii picant, smantana,
grasime. Ingrediente: 150 g muşchi de vită 150 g cotlet de porc 150g
piept de pui dezosat 1 ciupercă potrivită ca…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci, ardei si fasole verde
14 June 2013
Paste
cu ciuperci, ardei si fasole verde din: fusili, ciuperci proaspete,
fasole verde, ardei rosu, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250
g fusili 100 g ciuperci proaspete 100 g fasole verde din conserva 1
ardei rosu ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se fierb
pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se…
Read more »
Read more »
Crap in crusta de in cu legume
14 June 2013
Crap
in crusta de in cu legume din: crap, mazare, boabe de porumb, morcov,
ardei rosu, ardei galben, orez, albus, seminte de in, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 400 g crap 400 g amestec de legume (mazare, boabe de
porumb, morcov, ardei rosu, ardei galben) 100 g orez cu bob lung 1 albus
25 g seminte…
Read more »
Read more »
Desert cu rom, ciocolata si vanilie
14 June 2013
O
reteta delicioasa de desert cu:baton de vanilie, frisca dulce lichida,
lapte, oua, zahar, budinca de vanilie, ciocolata amaruie, lichior de
portocale, rom. Ingrediente: 1 baton de vanilie 450 g frişcă dulce
lichidă 200 ml lapte degresat 4 gălbenuşuri 50 g zahăr alb 1 plic
budincă de vanilie 70 g ciocolată amăruie (min. 75% cacao)…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui cu legume si sos de smantana
14 June 2013
Piept
de pui cu legume si sos de smantana din: piept de pui, sos verde,
ceapa, supa de pui, fasole, usturoi, praf de chili, chimen, oregano,
sare, smantana, coriandru, tortilla. Ingrediente: 2 bucati piept de
pui salsa verde dupa gust 1 ceapa, tocata 3 cani supa de pui 2 cutii de
fasole 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Prajitura fina cu iaurt si coaja de lamaie
14 June 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: iaurt, oua, zahar pudra, praf de
copt, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, ulei, faina, stafide.
Ingrediente: 300 g iaurt 3 ouă 1 cană cu zahăr pudră (circa 200 g) 1
praf de copt 1 pliculeţ zahăr vanilat coajă de lămâie rasă 1/2 linguriţă
sare 1 liingură ulei 300…
Read more »
Read more »
Lasagna cu spanac si branza tofu
14 June 2013
Lasagna
cu spanac si branza tofu din: foi de lasagna, spanac, ceapa, usturoi,
lapte de soia, margarina, faina, branza tofu, sare, piper. Ingrediente:
18 foi lasagna (aproximativ 300 g uscate) 800 g spanac (congelat sau
oparit) o ceapa 4 catei de usturoi 1 l de lapte de soia 150 g de
margarina 4 linguri de…
Read more »
Read more »
Tort cu rom in trei culori
14 June 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar tos, faina, rom, dulceata de
caise, esenta vegetala, apa, unt, zahar vanilat, frisca. Ingrediente
blat: 7 ouă mari 150 g zahăr tos 140 g făină 200 ml rom dulceaţă de
caise esenţă vegetală roşie şi verde Ingrediente crema: 3 oua 3
linguri apa 50 g cacao…
Read more »
Read more »
Salată de creveti, năut si pătrunjel
14 June 2013
Amestecă
300g de creveţi mari, decorticaţi şi gătiţi, cu 400g năut din conservă,
scurs bine, şi 1/2 legătură mică de pătrunjel, tocat grosier. Adaugă
zeama de la 1 lămâie, 2 linguri ulei de măsline, sare şi piper. Ţine
salata la frigider până ce o serveşti. Salată de creveti, năut si
pătrunjel Pofta buna!
Read more »
Read more »
Scrumbie italiană
14 June 2013
O
reteta delicioasa de scrumbie cu:vin alb, morcov, ceapa, ciuperci, foi
de dafin, piper, sare, verdeata, ulei, ciuperci. Ingrediente: 4 scrumbii
proaspete 1/2 I vin alb 2 morcovi 1 ceapă 200 g ciuperci 1 foaie de
dafin boabe de piper sare verdeaţă 3 linguri de ulei ciuperci Mod de
preparare: Cureţi peştele de solzi,…
Read more »
Read more »
Salata de fructe exotice
14 June 2013
Salata
de fructe exotice din: pomelo, mandarine, banana, portocala, kiwi,
nuci, fulgi de ovaz. Ingrediente: 1/2 pomelo 2 mandarine 1 banana 1
portocala 2 kiwi 50 g nuci maruntite 50 g fulgi de ovaz Mod de
preparare: Cureţi fructele de coajă, după care le tai în cubuleţe sau
după preferinţă. Mărunţeşti nucile sau le…
Read more »
Read more »
Varză de Bruxelles cu arpacaş
14 June 2013
Varză
de Bruxelles cu arpacaş din: varza de bruxelles, morcov, ceapa,
radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, bulion de tomate, arpacas,
seminte de in, oregano, sare, piper, condiment din legume, ulei de
masline. Ingrediente: 1 kg vraza de Bruxelles congelata 2 morcovi 1
ceapa cate 1 radacina de pastarnac si patrunjel 1 legatura patrunjel
verde…
Read more »
Read more »
Mămăligă pe grătar cu topping picant de rosii
14 June 2013
Mămăligă
pe grătar cu topping picant de rosii din: vanata, apa, malai grisat,
ulei de masline, sare, piper, cimbru, oregano, ulei, ceapa rosie, rosii,
ardei iute, frunze de patrunjel, otet balsamic, sare, piper, ulei,
ketchup. Inrgediente: 1 vanata medie 2 cani apa 1/2 cana malai grisat,
plus 1 lingura 1 lingurita ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste alb cu fetuccini si sos de arahide
14 June 2013
Peste
alb cu fetuccini si sos de arahide din: sos de peste, miere, otet de
orez, fulgi de ardei rosu, unt de arahide, lapte de nuca de cocos, pasta
de curry, paste fettucini, suc de lamaie, otet de vin alb, ulei de
masline, peste alb, sare, iper, ceapa verde. Ingrediente pentru sosul
de arahide…
Read more »
Read more »
Ciorba cu file de peste si castraveti in saramura
14 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: peste, saramura, apa, patrunjel,
leustean, castraveti murati, masline, ceapa, ulei, faina, smantana.
Ingrediente: 1.200kg peste file proaspăt (poţi face şi cu crap), oceanic
1/2 I zeamă de castraveţi în saramură 11/2 I apă sau zeamă de peşte 1
legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 250 g castraveţi muraţi 200 g…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu ardei copti si patrunjel
14 June 2013
Salata
de vinete cu ardei copti si patrunjel din: vinete, ardei capia, ulei de
masline, lamaie, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete
potrivite 6 ardei capia ulei de masline 1 lamaie patrunjel verde (dupa
gust) sare piper Mod de preparare: Se pun la copt în cuptor, la 200°
C, vinetele şi ardeii (întregi).…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu carnaciori si legume
14 June 2013
Ciuperci
cu carnaciori si legume din: ciuperci, carnaciori cabanos, ceapa,
morcov, mazare, porumb, radacina de pastarnac, fasole verde, unt,
cascaval, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700 g ciuperci proaspete
200 g carnaciori cabanos 1 ceapa 2 morcovi 100 g mazare 100 g porumb
boabe 1 radacina de pastarnac 100 g fasole verde 50 g unt 100…
Read more »
Read more »
Campari cu portocala
14 June 2013
Intr-o carafă, amestecă 250ml Campari cu 500ml apă minerală. Adaugă gheaţă si felii de portocala si serveste.
Read more »
Read more »
Evantai de vinete cu roşii
14 June 2013
Evantai
de vinete cu roşii din: vinete, rosii, busuioc, ulei de masline,
usturoi, sare, piper, folie de aluminiu. Ingrediente: 4 vinete
rotunjoare (circa 300 g fiecare) 500 g rosii mari 1/2-2/3 cana frunze de
busuioc tocate 4-5 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi, bine
zdrobiti 1 lingurita sare 1 lingurita piper proaspat macinat…
Read more »
Read more »