Retete Supe:
Supă cu somon
Supă
cu somon din: file de somon, morcovi, ceapa, radacina de pastarnac,
telina, praz, cartofi, smantana, usturoi, marar, patrunjel, foaie de
dafin, boabe de piper, sare, piper. Ingrediente: 400 g file de somon 2
morcovi 1 ceapa mare 1 radacina de pastarnac 1 telina 100 g praz 3
cartofi mijlocii 200 g smantana grasa 3…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc
Supa
de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc din: rosii, dovlecei,
usturoi, supa de legume, ulei, suc de lamaie, frunze de busuioc, sare.
Ingrediente: 6 rosii foarte coapte 2 dovlecei 2 catei de usturoi 300 ml
supa din concentrat de legume 4 linguri ulei sucul unei lamai 2-3 frunze
busuioc sare Mod de…
Read more »
Read more »
Supa verde cu branza
Supa
verde cu branza din: fasole verde, unt, praz, ceapa, tije de telina,
morcov, pastarnac, patrunjel verde, piper, sare, smantana, branza.
Ingrediente: 200 g fasole verde 100 g unt 4 fire praz 2 cepe sau 4
legaturi ceapa verde 250 g tije de telina 1 morcov 1 pasarnac 1/2
radacina mica de telina 1 legatura…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu marar si orez
Supa
de rosii cu marar si orez din: rosii, morcov, radacina de patrunjel,
ceapa, zahar, ardei gras, orez, faina, unt, smantana, marar, sare.
Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1
ceapa 1 lingurita zahar 2 ardei grasi 1 lingura orez 1 lingurita faina 1
lingura unt 1/2 pahar smantana…
Read more »
Read more »
Supa de mazare cu bacon
Supa
de mazare cu bacon din: ceapa, ulei de masline, boabe de mazare, faina,
supa de pasare, bacon, paine toast. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei
de masline 600 g boabe de mazare 1 lingura faina 500 ml supa de pasare
250 g bacon 3 felii paine toast Mod de preparare: Se prajeste in…
Read more »
Read more »
Minestrone cu mazare
Minestrone
cu mazare din: ceapa, rosii, morcovi, radacina de patrujel, radacina de
telina, ulei de masline, supa de legume, boabe de mazare, boabe de
fasole, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa 400 g rosii 250 g
zarzavat de supa (morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina) 2
linguri ulei de masline 1,5 l supa de…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu clatite
Supa
de rosii cu clatite din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, oua, faina, gris,
smantana, unt, supa de pui, piper, sare, busuioc. Ingrediente: 800 g
rosii 1 ceapa 1 capatana de usturoi 25 ml ulei 4 oua 2 linguri faina 1
lingura gris 60 g smantana 2 linguri unt 1 1/2 l supa din oase de…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecei cu piept de pui
Supa
crema de dovlecei cu piept de pui din: dovlecei, piept de pui, supa de
legume, margarina, galbenusuri, smantana, marar. Ingrediente: 500 g
dovlecei 1 piept de pui 1 l supa de legume 2 linguri margarina sau unt 4
galbenusuri 200 ml smantana pentru gatit 1 legatura marar tocat Mod
de preparare: Pentru a…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa aromata cu carne de vita
Supa
aromata cu carne de vita din: carne de vita, ghimbir, iarba de lamaie,
ceapa, usturoi, anason, scortisoara, apa, sare, sos de peste, usturoi,
menta, ceapa, piper negru, piper alb. Ingrediente: 1 kg de carne de
vita 10 buc de ghimbir 5 tulpini de iarba de lamaie 1 ceapa 1 capatana
de usturoi 5…
Read more »
Read more »
Gazpacho de rosii
Gazpacho
de rosii din: rosii coapte, castraveciori, ardei, usturoi, ceapa,
paine, suc de lamaie, ulei de masline, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 4 rosii coapte 2 castraveciori 1 ardei 3-4 catei de usturoi
1 ceapa mica 1 felie paine 2 linguri suc de lamaie ulei de masline
busuioc sare piper Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Gazpacho de castraveti
Gazpacho
de castraveti din: castraveciori, ardei verde, usturoi, ceapa, paine,
suc de lamaie, ulei de masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g
castraveciori 1 ardei verde 3-4 catei de usturoi 1 ceapa mica sau 3 fire
ceapa verde 1 felie paine 2 linguri suc de lamaie 100 ml ulei de
masline marar sare piper …
Read more »
Read more »
Supa de usturoi cu patrunjel si crutoane
Supa
de usturoi cu patrunjel si crutoane din: usturoi, usturoi verde,
cartofi, ceapa, telina, apa, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: 3
capatani de usturoi 2 fire de usturoi verde 2 cartofi 1 ceapa medie o
telina mica 1 l apa sau supa de zarzavat sare piper 30 ml ulei 1 lingura
cu faina Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de creveti cu praz
Supa
crema de creveti cu praz din: creveti decorticati, supa de fructe de
mare, ulei de masline, praz, usturoi, piper cayenne, coniac, sherry,
faina, smantana, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
creveti decorticati 4 cesti supa de fructe de mare 3 linguri de ulei de
masline 2 cesti de praz tocat 1…
Read more »
Read more »
Supa de salata
Supa
de salata din: capatani de salata, ceapa, orez, ulei, sare.
Ingrediente: 4 capatani de salata verde 3 cepe o ceasca de orez ulei
sare Mod de preparare: Salata se spală bine, se taie fâşii. Ceapa se
curăţă, se toacă mărunt şi se înăbuşe în ulei. Se adaugă orezul şi
salata şi se mai…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu taitei
Supa
de rosii cu taitei din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, supa de legume,
taitei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg rosii coapte 2 cepe
mici 3 catei de usturoi 200 ml ulei 1,5 l supa de legume 200 g taitei
sare piper patrunjel Mod de preparare: Se căleşte ceapa tocată mărunt
în ulei, se…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu cartofi si crutoane
Supa
de praz cu cartofi si crutoane din: cartofi, morcov, patrunjel, telina,
praz, ulei, crutoane. Ingrediente: 0,4 kg cartofi 1 morcov 1 patrunjel 1
telina 1 fir de praz 2 linguri ulei crutoane Mod de preparare: Se
fierbe zarzavatul în apă cu sare, mai puţin cartofii. Când este fiert,
se strecoară, iar în zeamă…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei cu morcovi
Supa
de dovlecei cu morcovi din: dovlecei, ceapa verde, ceapa, morcovi,
pastarnac, rosii, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 dovlecei
medii 2 fire ceapa verde 1 ceapa mica 2 morcovi 1 pastarnac 2 rosii mici
2 linguri de ulei marar sare piper Mod de preparare: Se curăţă
dovleceii de seminţe şi de coajă şi…
Read more »
Read more »
Supa de visine cu ceapa si smantana
Supa
de visine cu ceapa si smantana din: visine, faina, ceapa, smantana,
supa de pui, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g visine fara samburi 1
lingura faina 1 ceapa 150 ml smantana 400 ml supa de zarzavat sau de
pui 1 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curatati ceapa,
tocati-o marunt si caliti-o…
Read more »
Read more »
Supa crema cu branza
O
reteta delicioasa de supa crema cu:cartofi, telina, radacina de
patrunjel, conopida, broccoli, ceapa, morcov, smantana, branza telemea,
lapte, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel
1 conopidă mai mică 1 broccoli mic 1 ceapă 1 morcov 200 g smântână 300 g
brânză telemea 1 ceşcuţă cu lapte sare Mod…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu crutoane de paine
Supa
de ceapa cu crutoane de paine din: ceapa uscata, ceapa, telina, ardei
gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,35 kg
ceapa uscata 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov
sare 2 linguri ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa,
felina, păstârnacul, ardeiul gras şi…
Read more »
Read more »
Supa crema de sparanghel cu patrunjel
Supa
crema de sparanghel cu patrunjel din: sparanghel verde, ulei de
masline, ceapa, cartof, supa de legume, ceapa, morcov, ardei, pastarnac,
telina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 manunchi sparanghel
verde 4 linguri ulei de masline 2 cepe medii, taiate marunt 1 cartof
potrivit, curatat si taiat felii 1,5 litri supa de legume o ceapa 1
morcov…
Read more »
Read more »
Supa rapida cu mei
Supa
rapida cu mei din: mei, supa degresata de pasare, sare, piper, boia
dulce, morcov, radacina de patrunjel, patrunjel verde, seminte de
chimen, ceapa, ulei. Ingrediente: 200 g mei decorticat 2 1/2 l apa sau
supa degresata de pasare sare piper boia dulce 1 morcov mare 1 radacina
de patrunjel 1 legatura patrunjel verde 1…
Read more »
Read more »
Supa crema de spanac cu patrunjel
Supa
crema de spanac cu patrunjel din: spanac, cartof, ceapa, telina, ardei
gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 350 g spanac 1
cartof 2 cepe 1 telina mica 1 ardei rgas 1 pastarnac sare 2 linguri ulei
patrunjel frunze Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,
ceapa, telina, păstârnacul,…
Read more »
Read more »
Supa crema de praz cu crutoane
Supa
crema de praz cu crutoane din: praz, cartofi, ceapa, patrunjel,
pastarnac, telina, ulei, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 1/5 kg praz
2 cartofi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 pastarnac 1 telina 3 linguri
de ulei sare piper crutoane Mod de preparare: Ceapa, prazul şi
cartofii se curăţă, se spală şi se taie mărunt.…
Read more »
Read more »
Supa cu paste, spanac si parmezan
Supa
cu paste, spanac si parmezan din: morcov, ceapa, telina, varza, ardei
rosu, spanac, paste, ulei de masline, patrunjel verde, sare, parmezan.
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa uscata 1 telina 1 varza 1 ardei rosu
spanac (proaspat sau congelat) 1 bol cu paste ulei de masline patrunjel
verde sare 150 g parmezan Mod de…
Read more »
Read more »
Supă toscană de curcan cu parmezan
Supă
toscană de curcan cu parmezan din: ceapa, telina, patrunjel, ulei de
masline, supa de pui, carne de curcan, dovleac, fasole boabe, sare,
busuioc, piper, parmezan. Ingrediente: 1 cana de ceapa tocata 1 cana de
telina tocata 1 lingurita patrunjel tocat 2 linguri ulei de masline 850
ml supa de pui 2 cani carne de…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti inveliti in sunca
Cartofi
umpluti inveliti in crusta de sunca din: cartofi, sare, cimbru, branza
gouda, branza de vaci, sunca, supa, rondele. Ingrediente: 500 g cartofi
noi mici sare 1/2 legatura cimbru 75 g branza Gouda rasa 2 linguri
branza de vaci 200 g sunca uscata feliata 100 ml supa 2 linguri rondele
de ceapa ciorii Mod…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi
Cartofi
gratinati cu sparanghel si branzeturi din: cartofi noi, sare,
sparanghel alb, zahar, ceapa, unt, faina, supa, lapte, piper,
mozzarella, gorgonzola. Ingrediente: 500 g cartofi noi sare 500 g
sparanghel alb zahar 1 ceapa 20 g unt 20 g faina 150 ml supa 150 ml
lapte piper 50 g mozzarella 50 g gorgonzola Mod…
Read more »
Read more »
Supa de gulii cu carne de pui
Supa
de gulii cu carne de pui din: carne de pui, gulii, ceapa, ceapa,
morcovi, radacina de patrunjel, ou, smantana, faina, sare, piper.
Ingrediente: 500 g carne de pui (aripi, maruntaie, spate) 3 gulii tinere
1 ceapa 2 morcovi 1 radacina de patrunjel cu frunze 1 ou 100 g smantana
degresata 1 lingura faina sare…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu morcovi si telina
Supa
de linte cu morcovi si telina din: linte, supa din concentrat de
legume, ceapa, telina, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g
linte un litru supa din concentrat de legume 2 cepe mici o tija de
telina 2 morcovi o lingura ulei sare piper Mod de preparare: In oala
de fiert se încinge…
Read more »
Read more »
Supa de spanac cu parmezan
Supa
de spanac cu parmezan din: spanac, unt, oua, parmezan, concentrat de
pui. Inrgediente: 800 g spanac 30 g unt 2 oua 2 linguri parmezan ras 1,4
l supa din concentrat de pui Mod de preparare: Se spală foarte bine
spanacul şi se taie mare. în oala de fiert supa se topeşte untul si…
Read more »
Read more »
Supa de napi si fasole verde
Supa
de napi si fasole verde din: napi, morcovi, praz, tulpina de telina,
pastai de fasole verde, frunze de salata, patrunjel, asmatui, sare,
piper. Ingrediente: 300 g napi 150 g morcovi 1 fir de praz 1 tulpina de
telina 150 g pastai de fasole verde 2-3 frunze de salata sau de spanac 1
legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Supa de salata cu ciuperci
Supa
de salata cu ciuperci din: telina, radacina de patrunjel, frunze de
telina, leustean, salata creata, ardei grasi, ciuperci, patrunjel verde,
sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 telina mica 2 radacini de
patrunjel 1 legatura frunze de telina 1 legatura leustean 1 salata
creata 2 ardei grasi rosii 8 ciuperci (200 g) champignon mari 1…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu tarhon
O
reteta delicioasa de supa cu: carne de pui, tarhon, ceapa, cartofi,
morcov, ardei, radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper.
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 3 cartofi 1 morcov 1 ardei 1 rădăcină de
pătrunjel 2 foi de dafin 1-2 fire tarhon sare piper Mod de preparere:
Tai puiul bucăţi şi îl pui…
Read more »
Read more »
Supa crema de porumb cu ardei iute
Supa
crema de porumb cu ardei iute din: porumb, ceapa, supa de legume, ulei,
zeama de lamaie, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva
porumb boabe 1 ceapa supa de legume ulei zeama de lamaie 1 legatura
patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se
spală, se taie mărunt si se…
Read more »
Read more »
Supa crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel
Supa
crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel din:
morcovi, cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei,
patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg morcovi 3 cartofi 1 ceapa 1 telina mica 1
ardei gras 1 pastarnac sare 2 linguri cu ulei patrunjel frunze Mod de
preparare: Se pun la fiert, în…
Read more »
Read more »
Supa crema de mazare cu patrunjel
Supa
crema de mazare cu patrunjel din: mazare, ceapa, telina, ardei gras,
pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg de mazare 1
ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu
ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,
ceapa, felina, păstârnacul,…
Read more »
Read more »
Pilaf de pasare in aluat
O
reteta delicioasa de pilaf cu: rasol de pasare, orez, unt, supa, sare,
faina, ulei. Ingrediente: rest de rasol sau friptură de pasăre de circa
300 g 200 g orez 50 g unt 3 ceşti supă sare Ingrediente aluat: 250 g
făină 250 g unt 1 lingură ulei 1 ceşcuţă apă sare Mod de…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu spanac
Supa
de linte cu spanac din: linte, frunze de spanac, cartofi, ceapa,
usturoi, ulei, sare, lamai. Ingrediente: 150 g linte 250 g frunze tinere
de spanac 3 cartofi 1 ceapa sau 1 legatura ceapa verde 2 catei de
usturoi 2 linguri ulei sare 2 lamai Mod de preparare: Speli lintea şi o
pui să…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida cu legume
Supa
crema de conopida cu legume din: conopida, ceapa, telina, arde gras,
pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg conopida 1
ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri
ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,
ceapa, felina, păstârnacul, ardeiul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de conopida
Supa
crema de conopida din: ulei de masline, ceapa, conopida, supa de
legume, lapte, ceapa verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1
ceapa, tocata 5 cesti buchetele conopida 1/2 lingurita de coriandru 2
cani de supa de legume 1 cana de lapte 1 fir ceapa verde, tocata Mod
de preparare: Intr-o…
Read more »
Read more »
Supa de legume si cuscus
Supa
de legume si cuscus din: cuscus, morcov, mazare, ceapa, ardei gras,
radacina de patrunjel, patrunjel, ulei de masline, sare. Ingrediente:
100 g cuscus 1 morcov 100 g mazare 2 cepe 1 ardei rgas 1 radacina de
patrunjel 1 legatura patrunjel 1 lingura ulei de masline sare Mod de
preparare: Cureţi şi speli legumele.…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci cu legume
Supa
crema de ciuperci cu legume din: ciuperci, ceapa, telina, ardei gras,
pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg ciuperci 1
ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu
ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,
ceapa, felina, păstârnacul,…
Read more »
Read more »
Supa crema de fulgi de ovaz
Supa
crema de fulgi de ovaz din: morcovi, ceapa, radacina de patrunjel,
pastarnac, telina, cartofi, frunze de varza, ou, lapte, fulgi de ovaz,
ulei de masline, patrunjel, apa. Ingrediente: 2 morcovi 1 ceapa 1
radacina de patrunjel 1 pastarnac 1 telina 2 cartofi 2-3 frunze de varza
cruda 1 ou 1 pahar lapte 4-5 linguri…
Read more »
Read more »
Supa crema de broccoli cu ardei gras si pastarnac
Supa
crema de broccoli cu ardei gras si pastarnac din: broccoli, ceapa,
telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 0,5 kg broccoli 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1
pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu ulei patrunjel Mod de preparare:
Se pun la fiert, în 2 l de apă,…
Read more »
Read more »
Retete zilei: Supa cu carne de vita, varza si sfecla
Supa
cu carne de vita, varza si sfecla din: carne de vita, cartofi, varza,
sfecla, ceapa, rosii, morcovi, ardei, marar, ulei de masline, sare,
piper, condimente. Ingrediente: 1 kg carne de vita 4-5 cartofi mari
1/2 varza 1 sfecla 1/2 ceapa 3 roșii 2 morcovi 1 ardei rosu 1/3 buchet
de marar ulei de masline…
Read more »
Read more »
Supa crema de linte rosie
Supa
crema de linte rosie din: linte, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi,
sare, bulion, ulei, menta. Ingrediente: 0,3 kg linte 1 ceapa 1 morcov 1
pastarnac 3 catei de usturoi sare 3 linguri bulion 2 linguri de ulei
menta Mod de preparare: Se spală lintea şi se pune la înmuiat de
seara, pentru a doua…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu carne si ruccola
Gnocchi
cu carne si ruccola din: ruccola, rosii cherry, sunca de parma, muschi
de vitel, gnocchi, sare, ulei de masline, mustar, otet de vin, supa, de
legume, piper. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g rosii cherry 50 g sunca
de parma 150 g felii de muschi de vitel 550 g gnocchi (refrigerate) sare
3 linguri…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume verzi
Supa
crema de legume verzi din: cartofi, telina, ceapa, ardei gras,
broccoli, fasole verde, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 3 cartofi 1
telina 1 ceapa 1 ardei gras 3 buchetele de broccoli 1 mana de fasole
verde sare doua linguri cu ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la
fiert ceapa, felina, ardeiul gras şi…
Read more »
Read more »
Supa de legume clasica
Supa
de legume clasica din: cartofi, telina, ceapa, morcovi, pastarnac,
ardei gras, rosii, usturoi, sare, ulei. Ingrediente: 4 cartofi 1 telina 1
ceapa 2 morcovi 1 pastarnac 2 ardei grasi 2 rosii 2 catei de usturoi
sare 2 linguri ulei Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa,
păstârnacul, morcovii şi ardeii graşi întregi,…
Read more »
Read more »
Ossobuco picant cu legume
Ossobuco
picant cu legume din: usturoi, pulpa de vitel, sare, piper, faina, ulei
de masline, bulion, vin roze, supa, morcov, cartofi rosii, ardei gras,
rosii, rozmarin, oregano. Ingrediente: 1 catel de usturoi 4 felii de
pulpa de vitel (a 300g) sare piper 1 lingura faina 2 linguri ulei de
masline 2 linguri bulion 200 ml…
Read more »
Read more »
Supa crema de gulii cu marar
Supa
crema de gulii cu marar din: gulii, cartofi, ceapa, telina, ardei gras,
pastarnac, sare, ulei, marar. Ingrediente: 3 gulii 3 cartofi 1 ceapa 1
telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac sare 2 linguri cu ulei marar Mod
de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, telina,
păstârnacul, ardeiul…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecei cu marar
Supa
crema de dovlecei cu marar din: dovlecei, ceapa, telina, ardei gras,
pastarnac, morcov, sare, ulei, si marar. Ingrediente: 0,5 kg dovlecei 1
ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri
ulei marar Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa,
felina, păstârnacul,…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze de patrunjel
Supa
crema de dovleac cu crutoane si frunze de patrunjel din: dovleac,
cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 0,5 kg dovleac 3 cartofi 2 cepe 1 telina mica 1 ardei gras 1
pastarnac sare 5 linguri cu ulei patrunjel frunze Mod de preparare:
Se pun la fiert, în 2 l…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de castraveti
Supa
de castraveti din: iaurt, ulei de masline, lapte, castraveti, marar,
usturoi, sare, piper alb, menta, suc de lamaie, nuci. Ingrediente: 3
cani iaurt 2 linguri ulei de masline 1-2 cani de lapte 1/2 kg castraveți
1/3 ceasca marar tocat 1 lingurița usturoi 1/2 lingurița de sare Piper
alb dupa gust Crengute de menta…
Read more »
Read more »
Chiftele de legume (Dal Kofta)
Chiftele
de legume din: linte, supa, caju, ceapa, pesmet, pasta de curry,
stafide. Ingrediente: o cana de linte 3 cani de supa sau apa 125 g caju
crud o ceapa tocata marunt o cana de pesmet 3 linguri de pasta de curry 3
linguri de stafide Mod de preparare: Preîrncălziti cuptorul la 180°C.
Aduceţi…
Read more »
Read more »
Supa thailandeza cu taitei
Supa
thailandeza cu taitei din: taitei de orez, tofu, ulei de rapita, hasme,
usturoi, ghimbir, lapte de cocos, broccoli, ceapa verde, ardei gras,
patrunjel. Ingrediente: un pachet de taitei de orez (se pot inlocui cu
linguine) o cutie de tofu scurs de lichid si taiat cubulete ulei de
rapita 2 hasme taiate inele 3 catei…
Read more »
Read more »
Supa de ciolan
Supa
de ciolan din: ciolan, morcovi, gulie, mazare, orez, patrunjel, sare.
Ingrediente: un ciolan mic neafumat, fara os 2 morcovi o gulie 250 g
mazare congelata 2 linguri paste sub forma de orez cateva fire patrunjel
sare Mod de preparare: Ciolanul se curăţă bine, eventual se pârleşte
şi se pune la fiert în apă…
Read more »
Read more »
Supa miso cu tofu si praz
Supa
miso cu tofu si praz din: tofu, ulei de soia, ardei iute, ghimbir,
praz, ceapa verde, supa de legume, ciuperci, pasta miso, apa, taitei
soba, germeni de soia. Ingrediente: 150 g tofu 2 linguri ulei de soia 1
ardei iute 1 bucata ghimbir decojit 120 g praz 3 cepe verzi 900 ml supa
de…
Read more »
Read more »
Supa Miso cu arpagic
Supa
Miso cu arpagic din: ceapa, pasta miso, supa de legume, ciuperci, tofu,
frunze verzi, arpagic, lamaie. Ingrediente: o ceapa tocata 2 linguri
pasta miso un litru supa de legume o cana de ciuperci feliate 150 g de
tofu taiat cubulete 2 cani de frunze verzi (tulpina de telina, spana,
puteti adauga si sparanghel sau broccoli)…
Read more »
Read more »
Supa groasa de porumb cu tofu
Supa
groasa de porumb cu tofu din: ceapa, tulpina de telina, ardei iute,
usturoi, tofu, amidon de porumb, supa de legume, boabe de porumb, zahar
brun, patrunjel, paprika, ulei de masline. Ingrediente: o ceapa tocata
marunt o tulpina de telina tocata un ardei iute curatat sau nu de
seminte si tocat marunt 2 catei de…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu linte
Supa
de praz cu linte din: praz, ceapa, usturoi, linte, grau, supa de
legume, telina, morcov, rosii, frunze de dafin, cimbru, sare, piper,
ulei de masline. Ingrediente: 2 tulpini de praz feliate o ceapa tocata
un catel de usturoi zdrobit o cana de linte un sfert de cana de grau 9
cani de supa de…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei cu ardei iute si crutoane
Supa
de dovlecei cu ardei iute si crutoane din: ardei gras, dovlecel, ceapa,
usturoi, ulei de masline, supa de legume, apa, boabe de porumb,
patrunjel, marar, ardei iute. Ingrediente: 200 g ardei gras verde 600 g
dovlecei taiati cubulete o ceapa tocata fin 3 catei de usturoi zdrobiti 2
linguri de ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac copt cu crutoane
Supa
de dovleac copt cu crutoane din: paine de secara, sirop de artar, ulei
de masline, paprika, dovleac, usturoi, ceapa de apa, chimion, ulei de
masline, supa de legume, pasta de chili. Ingrediente: pentru crutoane: 4
felii de paine de secara taiate in cuburi o lingura de siropd e artar 2
linguri de ulei de…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de rosii
Supa
delicioasa de rosii din: ulei de masline, ceapa, rosii, cartofi, pasta
de tomate, tarhon, zahar, concentrat de legume. Ingrediente: 50 ml ulei
de masline 200 g ceapa 2 kg rosii 1 kg rosii decojite (conserva) 100 g
cartofi 500 g pasta de tomate 30 g tarhon 50 g zahar 20 g concentrat de
legume…
Read more »
Read more »
Supa de castane coapte
Supa
de castane coapte din: conopida, usturoi, ceapa, castane coapte, frunze
de dafin, cimbru uscat, supa de legume, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 2 conopida 3 catei de usturoi o ceapa feliata o cana de
castane coapte 2 frunze de dafin o lingura de cimbru uscat 6 cani supa
de legume ulei de masline…
Read more »
Read more »
Supa rece de castraveti
Supa
rece de castraveti din: castraveti, iaurt, usturoi, frunze de menta,
apa, sare, zeama de lamaie, migdale prajite. Ingrediente: 2 castraveti
mari tocati cubulete 2 cani de iaurt grecesc sau un iaurt gros 2 catei
de usturoi zdrobiti o mana de frunze de menta (puteti folosi o
combinatie de menta cu marar) o cana de…
Read more »
Read more »
Crema de linte
Crema
de linte din: ulei de masline, chimion, seminte de mustar, ceapa,
ghimbir, usturoi, ardei iute, praf de curry, pasta de tomate, linte,
scortisoara, apa, lapte de cocos, sare de mare. Ingrediente: o lingura
ulei de masline 2 lingurite de chimion 2 lingurite de seminte de mustar o
ceapa tocata marunt o lingurita de ghimbir…
Read more »
Read more »
Supa groasa cu lapte batut
Supa
groasa cu lapte batut din: ulei vegetal, seminte de mustar, chimion,
turmeric, ceapa verde, ardei iute, apa, lapte batut, sare, coriandru,
paprika. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal o lingurita si jumatate
de seminte de mustar jumatate de lingurita de chimion jumatate de
lingurita de turmeric 2 cepe verzi tocate un ardei iute tocat…
Read more »
Read more »
Supa de usturoi cu parmezan si crutoane
Supa
de usturoi cu parmezan si crutoane din: apa, frunza de dafin, frunze de
salvie, cimbru, usturoi, sare, piper, ou, galbenusuri de ou, parmezan,
ulei de masline, paine. Ingrediente: 4 cani de apa o frunza de dafin 2
frunze de salvie 2 lingurite de cimbru proaspat o duzina de catei de
usturoi zdrobiti sare si…
Read more »
Read more »
Supa de spanac cu limeta
Supa
de spanac cu limeta din: spanac, coriandru, suc de nuca de cocos, suc
de limeta, ulei de masline, sos de soia nepasteurizat, pasta miso, ardei
iute, usturoi. Ingrediente: 3 maini de spanac o legatura de coriandru
sau patrunjel sucul si carnea de la o nuca de cocos sucul unei limete 3
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu galusti si cartofi
Supa
de pui cu galusti si cartofi din: pui, ardei, pastarnac, radacina de
telina, ceapa, morcovi, ardei, cartofi, ardei capia, sare, piper, ulei
de floarea soarelui, usturoi, patrunjel, oua, gris, cimbru. Ingrediente:
1 pui mic 2 ardei 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină ţelină 1 ceapă mare
2 morcovi 1-2 ardei 2 cartofi 1 ardei capia sau un gogoșar sare piper
boabe și măcinat 2-3 lingurite…
Read more »
Read more »
Supa de rosii si morcovi
Supa
de rosii si morcovi din: ceapa, rosii, morcovi, usturoi, ulei de
masline, frunze de busuioc, apa, lapte, sare, piper. Ingrediente: o
ceapa mare feliata subtire 6 rosii jumatate de kilogramd e morcovi 5
catei de usturoi o lingura de ulei de masline o mana de frunze de
busuioc tocate 2 cani de apa o…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Caldo verde
Caldo
verde din: ciuperci, ulei de masline, praz, usturoi, ardei iute,
maghiran, cartofi, orez, supa de legume, spanac, frunze de telina,
salata, patrunjel. Ingrediente: 300 de grame de ciuperci (fie
champignon, fie pleurotus) 2 linguri de ulei de masline un praz feliat
subtire 3 catei de usturoi zdrobiti un ardei iute curatat sau nu de…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu dovlecei
Supa
de linte cu dovlecei din: linte, frunza de dafin, apa, ulei, telina,
morcovi, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, supa de legume, patrunjel,
branza gruyere. Ingrediente: o cana de linte spalata bine o frunza de
dafin 4 cani de apa 3 linguri de ulei 2 tulpini de telina tocate 2
morcovi 2 cepe tocate 3 catei…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu galuste si verdeturi
Supa
de legume cu galuste si verdeturi din: unt, oua, sare, praf de copt,
marar, patrunjel, pudra de usturoi granulat, piper, gris, supa de
legume, morcovi, telina, ceapa. Ingrediente: un sfert de pachet de un 2
oua sare dupa gust o lingurita praf de copt cateva fire de marar tocate
cateva fire de patrunjel tocate…
Read more »
Read more »
Supa de porumb cu avocado
Supa
de porumb cu avocado din: rosie, boabe de porumb, usturoi, nuci,
seminte de canepa, sos de soia, avocado, sare, piper, marar.
Ingrediente: o rosie o treime de cana de boabe de porumb 3 catei de
usturoi o mana de nuci o lingurita de seminte de canepa 2 lingurite de
sos de soia o cana…
Read more »
Read more »
Supa de mere cu morcovi
Supa
de mere cu morcovi din: morcov, mar, ghimbir, pasta de tahini, apa
filtrata, hasma, zeama de lamaie, sare de mare, seminte de susan.
Ingrediente: un morcov mare curăţat de coajă şi tocat în bucăţele mici
un măr mare curăţat de cotor şi tăiat bucăţele o bucată de ghimbir de
aproximativ 3 centimetri curăţat de…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu branza Gruyere
Supa
de ceapa cu branza Gruyere din: ceapa, hasme, unt, ulei de masline, vin
rosu, sherry, supa de legume, piper, sare, ciabatta, branza gruyerre,
arpagic. Ingrediente: 4 cepe medii feliate subtire 4 hasme feliate un
sfert de pachet de unt o lingura de ulei de masline o cana de vin rosu o
lingurita de sherry…
Read more »
Read more »
Supa crema de sparanghel cu nucsoara
Supa
crema de sparanghel cu nucsoara din: sparanghel verde, unt, faina, supa
de legume, smantana, sare, nucsoara. Ingrediente: 400 g sparanghel
verde 4 linguri unt 3 linguri faina 1 l supa de legume 50 ml smantana
sare 1 praf nucsoara Mod de preparare: Sparanghelul se spală sub jet
de apă rece şi se decupează…
Read more »
Read more »