Retete:
Reteta zilei: Desert rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie
23 June 2013
Desert
rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie din:
napolitane cu crema de lamaie, crema de branza, smantana, lamai.
Ingrediente: 1 pachet napolitane cu crema de lamaie 1 cutie crema de
branza 1 pahar de smantana 3 lamai Mod de preparare: Intr-un robot
de bucatarie adaugati napolitanele…
Read more »
Read more »
Creveti cu chilli
23 June 2013
Creveti
cu chilli din: creveti decorticati, ulei de masline, chilli, rosii
cherry, patrunjel, boia de ardei, ulei, sare, piper, lamaie, usturoi.
Ingrediente: 500 g creveti decorticati ulei de masline un chilli rosu
3-4 rosii cherry sau rosii uscate 1 legatura patrunjel boia de ardei
ulei…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de trufe
23 June 2013
Prajitura
cu crema de trufe din: faina, amidon, zahar, unt, oua, ciocolata
neagra, miez de nuca, praf de copt, lapte, galbenusuri, unt, esenta de
vanilie, sos de ciocolata, zmeura. Ingrediente: pentru blat: 60 g faina
40 g amidon pentru prajitura 50 g zahar 50 g…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu orez si creveti
23 June 2013
Ciuperci
umplute cu orez si creveti din: ciuperci, orez, creveti decorticati,
sos de soia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci 50 g orez 12
creveti decorticati 2 linguri cu sos de soia ulei sare piper Mod de
preparare: Crevefii decorticati se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Bruschete cu pasta de masline
23 June 2013
Bruschete
cu pasta de masline din: paine, masline negre, usturoi, ulei de
masline, branza de soia, pesmet, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare,
piper. Ingrediente: 1 paine bagheta masline negre 1-2 catei de usturoi
zdrobiti ulei de masline branza de soia 25 g pesmet…
Read more »
Read more »
Chiftelute de peste cu usturoi
23 June 2013
Chiftelute
de peste cu usturoi din: fileu de peste, cartofi, morcovi, patrunjel,
pastarnac, piper, pesmet, ulei, sare, ceapa, usturoi, salata verde.
Ingrediente: 20 g fileu de peste 100 g cartofi 50 g morcovi patrunjel
pastarnac piper faina sau pesmet ulei sare 50 g ceapa doi…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu morcovi si cimbru
23 June 2013
Carne
de vita cu morcovi si cimbru din: carne de vita, morcovi, ceapa, vin
rosu, unt, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un kilogram vita de
gtit 6 morcovi 4 cepe medii 100 ml vin rosu 50 g unt o lingurita ulei
cimbru sare piper …
Read more »
Read more »
Legume asortate cu salsa de rosii
23 June 2013
Legume
asortate cu salsa de rosii din: fasole verde, fasole galbena, morcovi,
rosii, tomate glabene, telina verde, ardei iute, mere, stafide, otet,
zahar, cuisoare, boabe de mustar, cimbru. Ingrediente: 400 g fasole
verde 200 g fasole galbena (pastai) 200 g morcovi taiati cuburi 500 g…
Read more »
Read more »
Cartof umplut cu peste
23 June 2013
Cartof
umplut cu peste din: cartof, margarina vegetala, ton in ulei, boabe de
porumb, maioneza vegetala, suc de lamaie. Ingrediente: 2 cartofi cu
coaja alba de cate 200 g 500 g margarina vegetala 1 conserva de ton in
ulei (175 g) 100 boabe de porumb…
Read more »
Read more »
Inghetata de busuioc
23 June 2013
Inghetata
de busuioc din: busuioc, zahar, mascarpone, iaurt. Ingrediente: 1
legatura mare de busuioc 500 g zahar 250 g mascarpone 1,3 kg iaurt gras
Mod de preparare: Combini frunzele de busuioc cu zahărul. Amesteci bine
cu ajutorul unui blender, până obţii o pudră fină.…
Read more »
Read more »
Medalioane de porc cu fasole verde
23 June 2013
Medalioane
de porc cu fasole verde din: muschi file de porc, bacon, miere,
ghimbir, sos de soia, fasole verde, ceapa, ardei iute, ulei, vin rosu,
piper. Ingrediente: 400 g muschi file de porc 16 felii de bacon 2
linguri miere 2 lingurite ghimbir ras 6…
Read more »
Read more »
Supă cu somon
23 June 2013
Supă
cu somon din: file de somon, morcovi, ceapa, radacina de pastarnac,
telina, praz, cartofi, smantana, usturoi, marar, patrunjel, foaie de
dafin, boabe de piper, sare, piper. Ingrediente: 400 g file de somon 2
morcovi 1 ceapa mare 1 radacina de pastarnac 1 telina 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui de porc
23 June 2013
Frigarui
de porc din: carne de porc, vin rosu, ulei de masline, usturoi, ceapa,
sare, piper, frigarui. Ingrediente: 2 kg carne de porc ¼ cana de vin
roșu ¼ cana ulei de masline 4-5 catei de usturoi, pisat 1 ceapa feliata 1
lingurița de…
Read more »
Read more »
Bruschete cu ciuperci si cascaval
23 June 2013
Bruschete
cu ciuperci si cascaval din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline,
cascaval de post, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 1 paine ciabatta 1
capatana de usturoi ulei de masline cascaval de post cimbru proaspat
ciuperci proaspete Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în lungime şi apoi…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc
23 June 2013
Supa
de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc din: rosii, dovlecei,
usturoi, supa de legume, ulei, suc de lamaie, frunze de busuioc, sare.
Ingrediente: 6 rosii foarte coapte 2 dovlecei 2 catei de usturoi 300 ml
supa din concentrat de legume 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Tarta cu salam si masline
23 June 2013
Tarta
cu salam si masline din: aluat foitaj, rosii, salam, masline, ulei,
mustar, busuioc, sare. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 20 rosii mici
250 g salam masline, dupa gust 2 lingurite ulei 4 lingurite mustar
dulce sau picant cateva frunzulite busuioc un praf sare …
Read more »
Read more »
Gogoşi ca la mama
23 June 2013
Gogoşi
ca la mama din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, esenta de rom, ulei,
albus, suc de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg faina 25 g
drojdie proaspata 150 ml lapte 2 oua 50 g zahar o lingura esenta de rom
sau alta esenta 50…
Read more »
Read more »
Salată răcoritoare de vară
23 June 2013
Salată
răcoritoare de vară din: rosii, castraveciori, ardei gras, ceapa,
marar, patrunjel, iaurt, mustar, ulei, sare, piper, ardei iute.
Ingrediente: 2 rosii mari 2-3 castraveciori 1 ardei gras 1 ceapa mica 1
legatura marar 1 legatura patrunjel sos: 1 pahar mic de iaurt 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos pesto din spanac si busuioc
23 June 2013
Sos
pesto din spanac si busuioc din: frunze de spanac, frunze de busuioc,
nuci de pin, parmezan, ulei de masline. Ingrediente: 2 cani frunze de
spanac proaspete 2 cani frunze proaspete de busuioc 2 linguri usturoi
proaspat tocat fin 2/3 ceasca nuci de pin…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu sos de nuci
23 June 2013
Piept
de curcan cu sos de nuci din: piept de curcan, ulei, sare, piper, nuci
decojite, cascaval, ceapa rosie, ulei, otet balsamic, sare, piper.
Ingrediente: 4 felii piept de curcan 2 linguri ulei sare piper pentru
sos: nuci decojite o lingura cascaval o ceapa rosie…
Read more »
Read more »
Gogosi cu banane
23 June 2013
Gogosi
cu banane din: banane, faina, oua, zahar, drojdie, lapte, sare,
scortisoara, ulei. Ingrediente: 4 banane 6-8 linguri faina 2 oua 4
linguri zahar o lingurita drojdie uscata 4 linguri lapte un praf sare
scortisoara, dupa gust ulei pentru prajit Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Supa verde cu branza
23 June 2013
Supa
verde cu branza din: fasole verde, unt, praz, ceapa, tije de telina,
morcov, pastarnac, patrunjel verde, piper, sare, smantana, branza.
Ingrediente: 200 g fasole verde 100 g unt 4 fire praz 2 cepe sau 4
legaturi ceapa verde 250 g tije de telina 1…
Read more »
Read more »
Chiftelute delicioase
23 June 2013
Chiftelute
delicioase din: dovlecei, oua, faina, gris, marar, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 600 g dovlecei mici 2 oua 120 g faina 2 linguri gris 1
legatura marar sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Speli
dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare, presari cu…
Read more »
Read more »
Somon cu dovlecei
23 June 2013
Somon
cu dovlecei din: cotlete somon, dovlecei, lamai, patrunjel, usturoi,
ulei de masline, chimen, scortisoara, ghimbir, sare, piper, smantana,
castraveti verzi. Ingrediente: 4 cotlete somon 4 dovlecei mici 2 lamai 1
legatura patrunjel 4 catei usturoi 50ml ulei de masline 1 lingurita
chimen 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Salata de fasole verde picanta
23 June 2013
Salata
de fasole verde picanta din: fasole verde, sare, piper, ceapa, zahar
pudra, ulei, unt, seminte de ote, otet balsamic. Ingrediente: 600 g
fasole verde sare piper 250 g ceapa 1 lingurita zahar pudra 2 linguri
ulei 2 linguri unt 100 g seminte de pin…
Read more »
Read more »
Inele de gogosi
23 June 2013
Inele
de gogosi din: faina, lapte, zahar, apa calda, drojdie uscata, oua,
unt, sare, ulei, zahar pudra, sirop de fructe. Inrgediente: 625 g faina
255 ml lapte cald 100 g zahar 60 ml apa calda 7 g drojdie uscata 2 oua
70 g unt un…
Read more »
Read more »
Cartofi in straturi
23 June 2013
Cartofi
in straturi din: cartofi, muschi file, smantana, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 4 cartofi mari sau 8 medii 8 felii muschi file 2 linguri
smantana 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă
cartofii şi se spală. Cu un cuţit foarte bine…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de ananas cu castravete
23 June 2013
Suc
de ananas cu castravete din: ananas, castravete, ghimbir, portocala.
Ingrediente: 1 ananas, decojit, taiat bucati 1 castravete 1 bucatica
ghimbir proaspat, decojit 1 portocala Mod de preparare: In
storcatorul de fructe puneti ananasul, castravetele si ghimbirul si
procesati. Puneti intr-un…
Read more »
Read more »
Tarta cu rosii, bacon si cascaval
23 June 2013
Tarta
cu rosii, bacon si cascaval din: faina, unt, sare, lapte, bacon afumat,
cascaval ras, oua, rosie, nucsoara, piper. Ingrediente: pentru aluat:
200 g faina 100 g unt un praf sare 100 ml apa sau lapte pentru
umplutura: 150 g bacon afumat 200 g cascaval…
Read more »
Read more »
Salata cu cartofi noi, ardei gras si usturoi
23 June 2013
Salata
cu cartofi noi, ardei gras si usturoi din: oua, cartofi noi, usturoi,
boia iute, mustar, lamaie, otet, ulei, ton, ardei gras, zahar, sare,
piper. Ingrediente: 4 oua 500 g cartofi noi 1-2 catei de usturoi 1 varf
cutit boia iute 1 lingurita mustar 1…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu iaurt şi fructe
23 June 2013
Prăjitură
cu iaurt şi fructe din: iaurt natural, oua, zahar, faina, ulei, praf de
copt, sare, morcov, nuci, capsune, cirese, visine, coacaze, frisca,
zahar praf. Ingrediente: 125 g iaurt natural 3 oua 200 g zahar 350 g
faina 70 ml ulei 1 lingurita praf de…
Read more »
Read more »
Păstrăv la cuptor cu ciuperci şi smântână
23 June 2013
Păstrăv
la cuptor cu ciuperci şi smântână din: pastravi, smantana, ciuperci
champignon, morcovi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2
pastravi 200 ml smantana 250 g ciuperci champignon 2 morcovi 1 ceapa 1
lamaie 5 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Ungi peştele…
Read more »
Read more »
Ciorba de loboda si stevie
23 June 2013
Ciorba
de loboda si stevie din: loboda verde si rosie, leustean, stevie,
frunze de telina, zeama de varza acra, telina, morcovi, ceapa, oua,
smantana, ulei, apa, sare, piper, legume deshidratate, quinoa.
Ingrediente: 4 legaturi de loboda verde si rosie cate 1 legatura
leustean si ste
Reteta zilei: Chec cu crema de miere
22 June 2013
Chec
cu crema de miere din: ceai negru, lapte, unt, zahar, oua, miere,
esenta de vanilie, faina, praf de copt, sare, smantana, lapte condensat.
Ingrediente: 3 linguri de ceai negru 1 cana de lapte 1 1/2 bucata de
unt, la temperatura camerei 1/2 cana de zahar 2 oua, la temperatura
camerei 1/3 ceasca de miere…
Read more »
Read more »
Calamar prajit cu lamaie
22 June 2013
Calamar
prajit cu lamaie din: calamari, pesmet, lamaie, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 500 g calamari inele pesmet lamaie ulei sare piper Mod de
preparare: Se dezgheată calamarii si se scurg. Se dau prin pesmet cu
sare si se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Se servesc cu lămâie
si garnitură de cartofi. Calamar…
Read more »
Read more »
Pizza cu blat din cartofi
22 June 2013
Pizza
cu blat din cartofi din: cartofi, margarina, faina, sare. Ingrediente:
225 g cartofi fierti 60 g margarina 125 g faina 1/2 lingurita sare Mod
de preparare: In cazul în care cartofii sunt fierbinţi pistositi-i şi
adăugaţi margarina. Lăsati-i deoparte până când se răcesc; Amestecaţi
făina şi sarea şi cerneti peste amestecul din cartofi.…
Read more »
Read more »
Bruschete cu file de ansoa
22 June 2013
Bruschete
cu file de ansoa din: paine, rosii, file de ansoa, usturoi.
Ingrediente: paine rosii file de ansoa usturoi Mod de preparare: Cel
mai important este sâ aveţi o pâine de calitate. Pentru bruscheţe,
roşiile trebuie să fie dulci; Ungem feliile de pâine cu ulei de măsline,
le frecăm cu usturoi şi le dăm…
Read more »
Read more »
Varza calita cu ciuperci
22 June 2013
Varza
calita cu ciuperci din: varza murata, ciuperci uscate, foi de dafin,
ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 grame varza murata 100 g
ciuperci uscate (hribi) 2 foi de dafin 1 ceapa mijlocie sare piper ulei
Mod de preparare: Ciupercile uscate se lasă câteva ore în apă la
înmuiat. Varza murată se taie fidelute…
Read more »
Read more »
Orez in stil asiatic
22 June 2013
Orez
in stil asiatic din: orez, conopida, broccoli, ardei, varza
chinezeasca, morcovi, unt, apa, sos de soia. Ingrediente: 250 g orez cu
bob lung 200 g conopida 200 g broccoli 1 ardei rosu mare 150 g varza
chinezeasca 2 morcovi mari 70 g unt 700 ml apa sos de soia Mod de
preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Tarta cu fasole verde si praz
22 June 2013
Tarta
cu fasole verde si praz din: fasole verde, praz, mozzarella, sunca,
rosii uscate, aluat de tarta, oua, smantana, piper, sare, patrunjel.
Ingrediente: 250 g fasole verde 2 fire praz 125 g mozzarella 100 g sunca
6 rosii uscate in ulei (de la borcan) 1 pachet aluat de tarta
(congelat) 2 oua 250 ml smantana…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu marar si orez
22 June 2013
Supa
de rosii cu marar si orez din: rosii, morcov, radacina de patrunjel,
ceapa, zahar, ardei gras, orez, faina, unt, smantana, marar, sare.
Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1
ceapa 1 lingurita zahar 2 ardei grasi 1 lingura orez 1 lingurita faina 1
lingura unt 1/2 pahar smantana…
Read more »
Read more »
Cupe cu crema caramelizata de lamaie
22 June 2013
Cupe
cu crema caramelizata de lamaie din: cirese, zahar, frunze de menta,
lamai, zahar, lapte, galbenusuri, faina, zahar praf. Ingrediente: 500 g
cirese 50 g zahar 4-5 frunze verzi de menta crema: 4 lamai 200 g zahar
1,5 l lapte 5 galbenusuri 50 g faina ornare: 6 lingurite zahar praf brun
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pizza cu blat traditional
22 June 2013
Pizza
cu blat traditional din: drojdie, apa calduta, zahar, ulei de masline,
faina, sare. Ingrediente: 15 g de drojdie proaspata sau 1 lingurita de
drojdie uscata 90 ml apa calduta 1/2 lingurita zahar 1 lingura ulei de
masline 175 g faina 1 lingurita sare Mod de preparare: Se amestecă
într-un bol drojdia cu apa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc la cuptor cu sos barbeque
22 June 2013
Coaste
de porc la cuptor cu sos barbeque din: coaste de porc, condimente, sos
barbeque, folie de aluminiu. Ingrediente: 2 randuri de coaste de porc
Condiment pentru carne de porc dupa preferinta 2 cesti de sos barbeque
folie de aluminiu Mod de preparare: Frecati coastele cu condimente,
inveliti in folie de aluminiu si…
Read more »
Read more »
Tagliatele cu busuioc
22 June 2013
Tagliatele
cu busuioc din: spaghete, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare,
piper, ierburi aromatice. Ingrediente: 250 g spaghete 2-3 fire busuioc
proaspat (sau uscat) 3-4 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei de masline
sare piper ierburi aromatice Mod de preparare: Se fierb pastele
conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pasează busuiocul împreună cu…
Read more »
Read more »
Varza calita cu cimbru si rosii
22 June 2013
Varza
calita cu cimbru si rosii din: varza, ceapa, rosii, ulei, foaie de
dafin, cimbru, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 varza de circa 1 kg 1
ceapa 4-5 rosii potrivite ulei 1 foaie de dafin cimbru putin marar
proaspat sare piper Mod de preparare: Se curăţă varza şi se taie în
două, apoi fiecare…
Read more »
Read more »
Supa de mazare cu bacon
22 June 2013
Supa
de mazare cu bacon din: ceapa, ulei de masline, boabe de mazare, faina,
supa de pasare, bacon, paine toast. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei
de masline 600 g boabe de mazare 1 lingura faina 500 ml supa de pasare
250 g bacon 3 felii paine toast Mod de preparare: Se prajeste in…
Read more »
Read more »
Prajitura cu spuma de ciocolata
22 June 2013
Prajitura
cu spuma de ciocolata din: zahar, faina, cacao, unt, apa, ulei, ou,
iaurt de baut, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, frisca, oua,
cafea, smantana. Ingrediente: pentru blat: 225 g zahar 95 g faina 2
linguri cacao 55 g unt 120 ml apa 3 linguri ulei un ou 3 linguri iaurt
de baut…
Read more »
Read more »
Lichior de menta
22 June 2013
Se
pregăteşte o farfurie adâncă plină cu frunze de mentă. Se stropeşte cu
alcool din belşug; se lasă să stea la soare cca 1 lună. Se strecoară şi
se adaugă un sirop fiert separat din 500 g zahăr şi 2 pahare mari de
apă. Se potriveşte concentraţia de alcool după gust. Se toarnă în
sticle;…
Read more »
Read more »
Totul despre Salate
22 June 2013
Salata
verde nu înseamnă doar salată iceberg. Combinaţiile de gusturi (frunze
de salată cu gust moderat amestecate cu verdeţuri mai dulci sau mai
amare) de texturi (onctoasă, fragedă, creată şi crocantă) şi de culori
(nuanţe de verde, de roşu şi de alb) fac salatele să fie apetisante şi
pentru ochi, nu doar bune la gust.…
Read more »
Read more »
Minestrone cu mazare
22 June 2013
Minestrone
cu mazare din: ceapa, rosii, morcovi, radacina de patrujel, radacina de
telina, ulei de masline, supa de legume, boabe de mazare, boabe de
fasole, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa 400 g rosii 250 g
zarzavat de supa (morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina) 2
linguri ulei de masline 1,5 l supa de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fasole verde cu sos de usturoi
22 June 2013
Fasole
verde cu sos de usturoi din: fasole verde, usturoi, sare, iaurt, ulei
de masline, suc proaspat de lamaie, patrunjel, piper. Ingrediente: 1
kg fasole verde, taiata si spalata 2 catei de usturoi, tocati ½
lingurita sare ½ ceasca iaurt 1 lingura ulei de masline 1 lingura de suc
proaspat de lamaie 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pastravi in sos de vin
22 June 2013
Pastravi
in sos de vin din: pastravi, ceapa, morcov, vin rosu, telina, supa
falsa de legume, tije de telina, foaie de dafin, cimbru, ulei, sare.
Ingrediente: 4 pastravi o ceapa un morcov 300 ml vin rosu 1/2 tija
telina 120 ml supa falsa de legume o foaie de dafin o lingurita cimbru o
lingura ulei…
Read more »
Read more »
Hamburgeri de casă
22 June 2013
Hamburgeri
de casă din: carne de vita tocata, ceapa, oua, ulei, sare, piper, boia
dulce, patrunjel, chifle, sos de usturoi, maioneza, branza topita.
Ingrediente: 1 kg carne de vita tocata 200 g ceapa 3 oua 50 ml ulei sare
piper boia dulce patrunjel 8 chifle sos de usturoi maioneza 8 felii de
branza topita …
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu clatite
22 June 2013
Supa
de rosii cu clatite din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, oua, faina, gris,
smantana, unt, supa de pui, piper, sare, busuioc. Ingrediente: 800 g
rosii 1 ceapa 1 capatana de usturoi 25 ml ulei 4 oua 2 linguri faina 1
lingura gris 60 g smantana 2 linguri unt 1 1/2 l supa din oase de…
Read more »
Read more »
Pandişpan cu cremă Chantilly şi fructe
22 June 2013
Pandişpan
cu cremă Chantilly şi fructe din: oua, faina, zahar, amidon, lamaie,
sare, lapte, galbenusuri, smantna, zahar praf, baton de vanilie, fructe
de sezon. Ingrediente: blatul de pandispan: 7 oua 180 g faina 180 g
zahar 30 g amidon 1 lamaie sare crema chantilly: 500 ml lapte 1 lamaie 6
galbenusuri 130 g zahar 100…
Read more »
Read more »
Tocanita de legume la ceaun cu mamaliguta
22 June 2013
Tocanita
de legume la ceaun cu mamaliguta din: cartofi, ceapa, ardei gras rosu,
morcovi, rosii, ulei, sare, piper, verdeata, mamaliguta. Ingrediente:
0,7 kg cartofi 2 cepe mari 1 ardei gras rosu 2 morcovi 0,5 kg rosii ulei
sare piper verdeata mamaliguta Mod de preparare: Se taie ceapa
peştişori, morcovii, ardeiul şi cartofii cubulete şi…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos picant si mazare
22 June 2013
Piept
de pui cu sos picant si mazare din: ardei iuti, usturoi, coriandru
verde, zahar, sos de peste, limette, ghimbir, piept de pui, ulei,
mazare, ceapa verde, germeni de fasole, menta, coriandru. Ingrediente:
pentru sosul picant: 2 ardei iuti 2 catei de usturoi decojiti 2 linguri
coriandru verde tocat 30 g zahar 40 ml sos…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecei cu piept de pui
22 June 2013
Supa
crema de dovlecei cu piept de pui din: dovlecei, piept de pui, supa de
legume, margarina, galbenusuri, smantana, marar. Ingrediente: 500 g
dovlecei 1 piept de pui 1 l supa de legume 2 linguri margarina sau unt 4
galbenusuri 200 ml smantana pentru gatit 1 legatura marar tocat Mod
de preparare: Pentru a…
Read more »
Read more »
Cockail Mojito cu capsuni
22 June 2013
Se
taie sferturi 4 căpşuni şi se repartizează în 4 pahare. Se taie în opt 1
limetă şi se repartizează câte 2 felii în fiecare pahar, cu funzele de
la 3 fire mentă şi 1 lingură zahăr. Se zdrobesc frunzele şi se
completează paharele cu gheaţă pisetă. Se amestecă, apoi se completează
cu apă mirerală.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri de muschi de vita cu legume
22 June 2013
Rulouri
de muschi de vita cu legume din: muschi de vita, sare, piper, sos
worcestershire, condimente, ulei de masline, morcov, ardei gras,
dovlecel, ceapa verde, usturoi, unt, ceapa, otet balsamic, zahar brun,
supa de vita. Ingrediente: 8-10 bucati muschi de vita feliat Sare si
piper, dupa gust 3 linguri de sos Worcestershire condimente dupa…
Read more »
Read more »
Chiftelute de dovlecei cu cascaval ras si smantana
22 June 2013
Chiftelute
de dovlecei cu cascaval ras si smantana din: dovlecei, faina, oua,
patrunjel, marar, ulei, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 900 g
dovlecei 200 g faina 2 oua 1 legatura patrunjel 1 legatura marar ulei
cascaval ras smantana sare piper Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii
şi daţi-i pe râzătoare (ochiurile mari). Pudraţi-i cu sare şi,…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu sunca
22 June 2013
Cartofi
umpluti cu sunca din: cartofi, oua, ulei, sunca, castraveciori murati,
smantana, sfecla rosie, mustar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi
medii 3 oua (pentru maioneza) 250 ml ulei 200 g sunca sau orice fel de
salam 3-4 castraveciori murati 2 linguri smantana 1 sfecla rosie 1
lingurita mustar sare piper Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Paste Carbonara cu dovlecei
22 June 2013
Paste
Carbonara cu dovlecei din: spaghete, dovlecei, bacon afumat, smantana,
parmezan, mozzarella, galbenusuri, sare, piper, busuioc, ulei de
masline, usturoi. Inrgediente: 400 g spaghete 4 dovlecei medii 400 g
bacon afumat 150 ml smantana 150 ml parmezan 150 g mozzarella 3
galbenusuri sare piper busuioc ulei de masline usturoi Mod de
preparare: Fierbi pastele…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu ciuperci si orez in foi de vita
22 June 2013
Sarmalute
cu ciuperci si orez in foi de vita din: orez, ciuperci, praz, supa
vegetala, foi de vita, sare, piper, marar, suc de rosii, apa.
Ingrediente: 250 g orez 8 ciuperci champignon mari 1 praz (numai partea
alba) 1 cana de supa vegetala 50 de foi de vita sare piper marar 1/2
cana suc de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei cu orez si smantana
22 June 2013
Ciorbă
de dovlecei cu orez si smantana din: dovlecei, supa de pui, ceapa,
ceapa verde, rosii, ardei grasi, marar, orez, galbenus, boia dulce,
smantana, piper, sare, lamai. Ingrediente: 5 dovlecei 2 1/2 l supa de
pui sau de vita 3 cepe 2 legaturi ceapa verde 4 rosii 2 ardei grasi 1
legatura marar 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert rece cu caramel
21 June 2013
Desert
rece cu caramel din: zahar de palmier, apa, galbenusuri de ou, oua,
lapte, lapte condensat, esenta de vanilie, suc de lamaie, suc de
portocale. Ingrediente caramel: 1 ceasca zahar de palmier 1/3 cana de
apa Ingrediente tarta: 3 galbenusuri de ou 2 oua 1 cutie lapte condensat
1 cutie lapte 3/4 lingurita de…
Read more »
Read more »
Bruschette cu avocado si rosii
21 June 2013
Bruschette
cu avocado si rosii din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline,
busuioc, rosii, avocado, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1
paine ciabatta 2 catei de usturoi ulei de masline busuioc proaspat rosii
proaspete 1 avocado 2 lingurite suc de lamaie sare piper Mod de
preparare: Tăiaţi pâinea în lungime şi apoi pe…
Read more »
Read more »
Pizza cu blat biscuit
21 June 2013
Pizza
cu blat biscuit din: faina, sare, margarina, lapte de soia.
Ingrediente: 175 g faina 1/2 lingurita sare 25 g margarina 125 ml lapte
de soia topping Mod de preparare: Puneţi făina şi sarea într-un bol
mare şi frământaţi margarina cu degetele până când se formează mici
fărâme de cocă. Faceţi o gaură în…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu soia in foi de varza
21 June 2013
Sarmalute
cu soia in foi de varza din: soia, orez, morcovi, ceapa, tulpina de
telina, supa vegetala, varza, marar, patrunjel, suc de rosii, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 200 g soia 100 g orez 3 morcovi mari 1 ceapa
mare 1 tulpina de telina 1 cana de apa sau supa vegetala 1 varza marar
patrunjel 1/2…
Read more »
Read more »
Bors pescaresc cu orez si legume
21 June 2013
Bors
pescaresc cu orez si legume din: peste, ceapa, morcov, pastarnac, ardei
gras, rosii, sos de rosii, lamaie, orez, ulei, leustean, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg peste (pastrav si crap) 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1
ardei gras 4 rosii 200 ml sos de rosii 1 lamaie 4 linguri cu orez 4
linguri cu…
Read more »
Read more »
Spaghete bolognese cu soia
21 June 2013
Spaghete
bolognese cu soia din: spaghete, soia granule, morcov, ceapa verde, suc
de rosii, sare, piper, ierburi aromate, busuioc. Ingrediente: 500 g
spaghete 200 g soia granule 1 morcov 4-5 fire ceapa verde 500 ml suc de
rosii sare piper ierburi aromate busuioc Mod de preparare: Se fierb
pastele şi soia conform instrucţiunilor de…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete umplute cu ardei
21 June 2013
Rulouri
de vinete umplute cu ardei din: vinete, orez, ceapa verde, acaju,
capere, usturoi, cascaval de post, ulei de masline, otet balsamic,
bulion, apa, vin alb, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 3 vinete
medii 60 g orez 4 cepe verzi tocate 3 linguri de acaju 2 linguri de
capere usturoi zdrobit cascaval de post ras o…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi si dovlecei
21 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: dovlecei, morcov, telina, ceapa, bors,
ou, smantana, leustean, sare. Ingrediente: 3 dovlecei 1 morcov 1 ţelină
mică 1 ceapă 1 l bors 1 gălbenuş 2 linguri cu smântână leuştean sare
Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi pune-i la fiert în
apă cu sare, împreună cu ceapa…
Read more »
Read more »
Mozzarella cu broccoli in aluat
21 June 2013
Mozzarella
cu broccoli in aluat din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar,
broccoli, morcovi, mozzarella, urda, ou, usturoi, nucsoara, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 50 g drojdie 200 ml
apa calduta 50 ml ulei de masline 10 g zahar pentru umplutura: 400 g
broccoli 250 g morcovi 200 g mozzarella…
Read more »
Read more »
Prajitura fina cu branza de vaci
21 June 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: branza de vaci, zahar pudra,
margarina, lamaie, oua, gem, faina, lapte, biscuiti populari.
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 150 g zahăr pudră 100 g margarină 1
lămâie 4 ouă 1 borcan cu gem făină cât cuprinde Ingrediente glazură: 170
g zahăr pudră 2 linguri cu zeamă de lămâie…
Read more »
Read more »
Penne cu ciuperci si rosii cherry
21 June 2013
Penne
cu ciuperci si rosii cherry din: paste, ciuperci, rosii cherry,
cascaval de post, ulei, sare, piper, ierburi aromatice, busuioc.
Inrgediente: 250 g paste (penne) 300 g ciuperci 150 g rosii cherry 100 g
cascaval de post 6-7 linguri de ulei sare piper ierburi aromatice
busuioc Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa aromata cu carne de vita
21 June 2013
Supa
aromata cu carne de vita din: carne de vita, ghimbir, iarba de lamaie,
ceapa, usturoi, anason, scortisoara, apa, sare, sos de peste, usturoi,
menta, ceapa, piper negru, piper alb. Ingrediente: 1 kg de carne de
vita 10 buc de ghimbir 5 tulpini de iarba de lamaie 1 ceapa 1 capatana
de usturoi 5…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu paste si legume
21 June 2013
Rosii
umplute cu paste si legume din: ulei, rosii, paste, masline negre,
busuioc, patrunjel, cascaval de post, sare, piper, busuioc. Ingrediente:
5 linguri de ulei 8 rosii mari 115 g paste mici (melcisori) 8 masline
negre taiate in rondele 2 lingurite busuioc uscat o lingurita de
patrunjel uscat 60 g cascaval de post sare si…
Read more »
Read more »
Şniţele de porc în crustă de legume
21 June 2013
Şniţele
de porc în crustă de legume din: cotlete de porc, sare, piper, faina,
ou, castraveciori, dovlecel, morcov, ardei gras, ulei. Ingrediente:
cateva cotlete de porc sare piper 150 g faina 1 ou 2 castraveciori 1
dovlecel 1 morcov 1 ardei gras ulei pentru prajit Mod de preparare:
Dai legumele pe râzătoare, la care…
Read more »
Read more »
Cornuri cu seminte
21 June 2013
O
reteta delicioasa de cornuri cu: branza telemea, spanac, seminte de
dovleac, sos de rosii, faina, margarina, smantana, sare. Ingrediente:
300 g brânză telemea mai tare 400 g spanac congelat sau proaspăt seminţe
de dovleac 1 ceşcuţă cu sos de roşii Ingrediente aluat: 400 g făină 200
g margarină 200 ml smântână sare Mod…
Read more »
Read more »
Ciorbă deasă de pui
21 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu:piept de pui, spata de pui, cartofi,
ceapa, ardei gras, ceapa verde, rosii, porumb, bors, patrunjel,
leustean, sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 spată de pui 2 morcovi 2-
3 cartofi 1 ceapă 1 ardei gras 2 fire de ceapă verde 2-3 roşii 1 cutie
cu porumb 1l bors…
Read more »
Read more »
Scrumbii umplute cu ciuperci
21 June 2013
Scrumbii
umplute cu ciuperci din: scrumbii, ciuperci, ceapa verde, usturoi, sos
de rosii, vin alb, zeama de lamaie, susan, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 3-4 scrumbii 400 g ciuperci 1 legatura ceapa verde 2 catei
de usturoi 2 linguri cu sos de rosii 1/2 cescuta cu vin alb zeama de
lamaie susan ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Paste cu sparanghel, rosii si masline
21 June 2013
Paste
cu sparanghel, rosii si masline din: fundite, spranghel, rosii cherry,
masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 250 g fundite un manunchi de
sparanghel 100 g rosii cherry 75 g masline sare piper busuioc uscat
Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe
ambalaj; Se curăţă tulpina de sparanghel. Se taie din partea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pateuri cu crema de branza si broccoli
21 June 2013
Pateuri
cu crema de branza si broccoli din: faina, unt, telemea, iaurt, sare,
zahar, ienibahar, nucsoara, broccoli, carnati, crema de branza, branza
feta, branza albastra, piper, ou, zahar pudra, mustar. Ingrediente
aluat: 250 g de faina 200 g de unt nesarat foarte, taiat cuburi mici 55 g
telemea, maruntita 65 g iaurt sau smantana…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume cu kaizer
21 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu:kaizer, ceapa, cartofi, morcov, ardei
gras, telina, boabe de porumb, pasta de tomate, bors, leustean,
patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 500 g kaizer 2 cepe 2-3 cartofi 2
morcovi 1 ardei gras 1 ţelină 2 linguri cu boabe de porumb 2 linguri cu
pastă de tomate 1 l bors leuştean pătrunjel…
Read more »
Read more »
Ruladă de pandişpan cu salată verde, şuncă, brânză dulce şi porumb
21 June 2013
Ruladă
de pandişpan cu salată verde, şuncă, brânză dulce şi porumb din: oua,
praf de copt, faina, sare, branza dulce, unt, smantana, sare, piper,
chimen, frunze de salata, ardei gras, sunca. Ingrediente: pentru blat: 5
oua 1/2 plic praf de copt 5 linguri faina un praf de sare pentru
umplutura: branza dulce 150 g unt…
Read more »
Read more »
Chec alb cu fructe
21 June 2013
Chec
alb cu fructe din: oua, faina, cocos, zahar, lapte, unt, praf de copt,
ciocolata alba, cirese, visine, coacaze, capsune, frunze de menta.
Ingrediente: 4 oua 250 g faina 100 g miez ras de cocos 250 g zahar 150
ml lapte 200 g unt 1 lingurita praf de copt glazura: 250 g ciocolata
alba 50…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati cu miez de nuca
21 June 2013
Salata
de cruditati cu miez de nuca din: morcovi, radacina de telina, mar,
telina verde, sare, smantana, maioneza, miez de nuca. Ingrediente: 2
morcovi o felie radacina de telina un mar verde 2 tije de telina verde
sare pentru sos: un pahar mic de smantana 2 linguri maioneza 100 g miez
de nuca Mod…
Read more »
Read more »
Calcan in crusta de ierburi
21 June 2013
Calcan
in crusta de ierburi din: calcan, pesmet, nuca, usturoi, ulei, mustar,
marar, sare, piper. Inrgediente: 1 calcan 2 linguri cu pesmet 50 g nuca 2
catei de usturoi 1 lingura cu ulei 2 lingurite cu mustar marar sare
piper Mod de preparare: Rumeneşte puţin nuca în cuptor. După ce s-a
răcorit, zdrobeşte-o cu…
Read more »
Read more »
Borş de găină cu varza
21 June 2013
O
reteta delicioasa de bors de gaina cu:ceapa, morcov, cartofi, radacina
de patrunjel, varza, leustean, cimbru, ulei, sare. Ingrediente: 1 gaina 2
cepe 2-3 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 varza potrivita 1 l
bors leustean cimbru ulei sare Mod de preparare: Taie găina în bucăţi
potrivite, apoi pune-o la fiert în…
Read more »
Read more »
Turn de ficatei
21 June 2013
O
reteta delicioasa de ficatei cu: zahar, piper negru macinat, strugure
rosu, cartofi, sare, ulei, vin rosu, mustar iute, piper rosu boabe.
Ingrediente: 700 g ficăţei de pui 2 linguri cu zahăr piper negru măcinat
1 ciorchine de strugure roşu 2 cartofi mari fierţi în coajă sare ulei 2
pahare cu vin roşu 2 linguri…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu mazare si rosii uscate
21 June 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: paste, mazare, rosii uscate, cartof,
ulei, lamaie, mustar, apa. Ingrediente: 200 g paste 1 cutie cu mazăre
roşii uscate sare Ingrediente sosul de maioneză: 1 cartof fiert 200 ml
ulei 1/2 lămâie 1 linguriţă cu muştar 3-4 căţei de usturoi 2 linguri cu
apă foarte rece sare Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chifle cu cartofi
21 June 2013
Chifle
cu cartofi din: drojdie uscata, lapte, cartofi fierti, faina, zahar,
sare, ou, unt nesarat, cimbru. Ingrediente: 8 g drojdie uscata 1 1/4
ceasca lapte 1/2 ceasca cartofi fierti 4 1/2 cesti faina 1/4 ceasca + 1
lingura zahar 1 1/2 lingurița sare 1 ou 4 linguri unt nesarat
Ingrediente pentru glazura: 1 ou…
Read more »
Read more »
Ciorbă de viţel a la grec
21 June 2013
Ciorbă
de viţel a la grec din: carne de vitel, ceapa, morcovi, telina,
radacina de patrunjel, orez, smantana, galbenusuri, faina, sare, zeama
de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de vitel 2 cepe 2 morcovi
1 telina mica 2 radacini de patrunjel 50 g orez 150 g smantana 2
galbenusuri 1/2 lingura faina sare zeama…
Read more »
Read more »
Crap in sos alb
21 June 2013
Crap
in sos alb din: crap, ulei, marar, sare, piper, unt, faina, supa de
peste, vin alb, galbenusuri, smantana, sare, lamaie. Ingrediente: 1 crap
potrivit de mare ulei marar sare piper pentru sos: 50 g unt 50 g faina
250 ml supa de peste 50 ml vin alb 3 galbenusuri 100 ml smantana pentru
gatit…
Read more »
Read more »
Salata cu linte si somon
21 June 2013
Salata
cu linte si somon din: quinoa, ulei de masline, supa de legume,
sparanghel, boabe de soia, broccoli, coaja de lamaie, zeama de lamaie,
fileuri de somon, usturoi, linte, ceapa verde, menta, patrunjel, spanac,
fulgi de migdale. Ingrediente: 140 g de quinoa 1 lingurita ulei de
masline 400 ml supa de legume 250 g sparanghel,…
Read more »
Read more »
Gogosele la cuptor
21 June 2013
Gogosele
la cuptor din: faina, lapte pasteurizat, unt, oua, sare, esenta de
vanilie. Ingrediente: 100 g faina 250 ml lapte pasteurizat 30 g unt
topit sau 3 linguri ulei 2 oua 1/2 lingurita de sare cateva picaturi
esenta de vanilie Mod de preparare: Cu un tel, amesteci ingredientele
pe care le-ai adus la temperatura…
Read more »
Read more »
Piept de curcan în sos de vin şi struguri negri
21 June 2013
Piept
de curcan în sos de vin şi struguri negri din: carne de curcan, sare,
piper, vin rosu, struguri negri, zahar brun, ulei, nucsoara,
scortisoara, otet balsamic. Ingrediente: 250 g carne de curcan/portie
sare piper vin rosu struguri negri 1 lingura zahar brun ulei nucsoara
scortisoara otet balsamic Mod de preparare: Condimentezi carnea şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie
20 June 2013
Prajitura
cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie din:
biscuiti, unt nesarat, fulgi de ciocolata, zahar, zahar brun, oua,
boabe de cafea, esenta de vanilie, faina, ulei de cocos, sare, lapte,
rom, smantana. Ingrediente blat: 50-60 biscuiti sarati 2 linguri de unt
nesarat, topit Ingrediente aluat de ciocolata: 85 g…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi, ridichi si castraveti
20 June 2013
Salata
de cartofi, ridichi si castraveti din: cartofi noi, castraveti,
ridichi, ulei, otet, patrunjel, sare, piper. Inrgediente: 500 g cartofi
noi 3-4 castraveti 1 legatura de ridichi 4 linguri de ulei 1 lingura de
otet patrunjel (jumatate de legatura) sare piper Mod de preparare: Se
spală cartofii şi se pun la fiert în coajă,…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete cu ardei
20 June 2013
Rulouri
de vinete cu ardei din: vinete, rosii, suc de rosii, ardei grasi,
ceapa, ardei iute, coriandru, busuioc, lamaie, sare, piper, ulei de
masline. Ingrediente: 2 vinete 8 rosii pasta/suc de rosii 2 ardie grasi
rosii 1 ceapa 2 ardei iuti 2 lingurite coriandru tocat busuioc 1 lamaie
sare piper 2 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi noi cu ceapa si masline
20 June 2013
Salata
de cartofi noi cu ceapa si masline din: cartofi noi, masline verzi,
ceapa rosie, ulei, otet, patrunjel, sare, piper, ierburi aromatice.
Ingrediente: 500 g cartofi noi 200 g masline verzi 1 ceapa rosie medie 4
linguri ulei 1 lingurita de otet patrunjel (jumatate de legatura) sare
piper ierburi aromatice Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Burgeri cu fulgi de ovaz
20 June 2013
Burgeri
cu fulgi de ovaz din: piept de curcan, fulgi de ovaz, ceapa, pasta de
tomate, ou, chimen, boia dulce, condimt. Ingrediente: 250 g piept de
curcan 200 g fulgi de ovaz 1 ceapa 50 g pasta de tomate 1 ou 1/2
lingurita chimen macinat 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita
condiment din legume uscate…
Read more »
Read more »
Budinca de mei cu mere
20 June 2013
Budinca
de mei cu mere din: mere, mei decorticat, sare, pudra de roscove,
scortisoara, zahar brun, apa. Ingrediente: 2 mere sau 2 gutui 3 linguri
mei decorticat 1 praf de sare 2 lingurite pudra de roscove 1/2 lingurita
scortisoara 1-2 lingurite zahar brun 1 cana apa Mod de preparare:
Speli meiul şi îl pui…
Read more »
Read more »
Salata de bame cu patrunjel
20 June 2013
Salata
de bame cu patrunjel din: bame, ulei de masline, zeama de lamaie,
usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g bame 4 linguri de
ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 2-3 catei de usturoi sare
piper negru macinat o legatura patrunjel Mod de preparare: Se amestecă
într-un vas mare uleiul de măsline…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu orez si busuioc
20 June 2013
Rosii
umplute cu orez si busuioc din: rosii, orez salbatic, ceapa, vanata,
ulei de masline, sare, ulei. Ingrediente: 600 g rosii 50 g orez salbatic
1 ceapa 1/2 vanata ulei de masline sare ulei Mod de preparare: Se
căleşte orezul în puţin ulei, se adaugă ceapa tăiată mărunt, se lasă 5-7
minute şi se…
Read more »
Read more »
File de cod în sos de vin si ierburi aromate
20 June 2013
File
de cod în sos de vin si ierburi aromate din: cod, vin, miere, supa de
legume, cimbru, marar, busuioc, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 350 g
cod 50 ml vin alb semidulce 1 lingurita miere 100 ml supa de legume
cimbru marar busuioc sare piper lamaie Mod de preparare: Speli
peştele, îl pui pe…
Read more »
Read more »
Legume la gratar cu sos delicios de branza
20 June 2013
Legume
la gratar cu sos delicios de branza din: dovlecei, ardei gras, porumb,
telina verde, ceapa rosie, rosie, ciuperci, ulei, branza, smantana,
piper, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 1 arde gras rosu 1 stiulete de
porumb tanar 2 tulpini de telina verde 2 cepe rosii 1 rosie 100 g
ciuperci 1 lingura ulei 75 g branza…
Read more »
Read more »
Prăjiturele din fulgi de ovăz
20 June 2013
Prăjiturele
din fulgi de ovăz din: faina de grau, fulgi de ovaz, nuca de cocos,
faina de soia, nucsoara, stafide, rom, nuca macinata, ulei, miere,
drojdie, mere, arahide. Inrgediente: 2 cesti faina de grau 3 cesti fulgi
de ovaz 2 cesti nuca de cocos rasa 1/2 ceasca faina de soia 1 lingurita
de sare 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu prosciutto, rosii si piure de mazare cu busuioc
20 June 2013
Bruschete
cu prosciutto, rosii si piure de mazare cu busuioc din: bagheta,
usturoi, ulei de masline, oregano, busuioc, rozmarin, cimbru, rosii,
prosciutto, mazare, busuioc, smantana, usturoi, sare, piper.
Ingrediente: ½ bagheta, feliata 6 caței de usturoi 2 linguri ulei de
masline 2 lingurițe mix de oregano, busuioc, rozmarin, cimbru 6 rosii,
taiate felii subtiri…
Read more »
Read more »
Ratatouille cu morcovi si fasole verde
20 June 2013
Ratatouille
cu morcovi si fasole verde din: vinete, dovlecei, ceapa, ardei gras,
rosii, usturoi, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 100 g vinete 200 g dovlecei 1 ceapa mica 1 ardei gras mare 2
rosii mari 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline frunze de
busuioc sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Salata de ardei cu masline
20 June 2013
Salata
de ardei cu masline din: masline negre, ulei, sare, piper, otet, frunze
de busuioc, ierburi aromatice. Ingrediente: masline negre fara samburi 2
linguri de ulei sare piper 1 lingurita de otet busuioc frunze ierburi
aromatice Mod de preparare: Se curătă ardeii şi se spală. Se taie
fâşii lungi şi înguste; Intr-o tigaie de…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu corcoduse
20 June 2013
Ciorba
de peste cu corcoduse din: peste, oua, ceapa, ardei rgasi, rosii,
radacina de hrean, corcoduse, leustean, marar, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg peste proaspat 2 oua 3 cepe 2 ardei grasi 3 rosii 1
radacina de hrean 1 cana corcoduse 1 legatura leustean 1 legatura marar 1
legatura patrunjel sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Knafeh
20 June 2013
Knafeh
din: fidea, branza de vaci, cas, unt, zahar, coaja de lamaie, coaja de
portocale, sofran, fistic. Ingrediente: 1 kg fidea cat mai fina 300 g
branza de vaci 300 g cas 200 g unt 100 g zahar 1 lingura coaja de lamaie
rasa 4 linguri coaja de portocal sau de trandafir 1 lingurita colorant…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Dream
20 June 2013
Se
amestecă 160 ml suc de portocale cu 120 ml suc de caise şi 60 ml suc de
grepfrut. Se serveşte cu gheaţă şi felii de carambol (pentru 2 pahare).
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu salata de ardei copti
20 June 2013
Friptura
de vita cu salata de ardei copti din: orez decorticat, ardei, ceapa
rosie, ulei de masline, friptura de vita, nasturel, zeama de lamaie.
Ingrediente: 85 g de orez decoricat, clatit 1 ardei rosu si unul galben,
curatat de seminte si taiati in fasii 1 ceapa rosie, taiata in 8 bucati
1 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Penne cu sos de busuioc si spanac
20 June 2013
Penne
cu sos de busuioc si spanac din: busuioc, spanac, nuci de pin, ulei de
masline, usturoi, sare, piper, penne. Ingrediente: 2 cani busuioc
proaspat 2 cani spanac proaspat 1/2 ceasca nuci de pin prajite 1/2 cana
nuci prajite 3/4 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 1 varf de
cuțit de sare…
Read more »
Read more »
Frigarui cu creveti, rosii cherry si ceapa
20 June 2013
Frigarui
cu creveti, rosii cherry si ceapa din: ulei de masline, seminte de
chimion, morcovi, cuscus, creveti, rosii cherry, ceapa, harissa, tahini,
iaurt, usturoi, zeama de lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 1 1/2 lingurita seminte de chimion 3 morcovi,
dati pe razatoarea mare 200 g cuscus 400 g creveti proaspeti…
Read more »
Read more »
Orez cu sofran si ceapa
20 June 2013
Orez
cu sofran si ceapa din: orez basmati, ceapa verde, sofran, apa, sare.
Ingrediente: 100 g orez Basmati 2 cepe verzi 1 pliculet sofran 1 cana de
apa sare Mod de preparare: Se toacă ceapa, se trage la tigaie 2-3
minute, se adaugă orezul spălat şi se căleşte şi el 3-4 minute. Se pun…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Manti
20 June 2013
Manti
din: faina, oua, apa calda, sare, carne tocata de vita, ceapa, chimen,
ulei de masline, unt, cartof, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 2
oua 50 ml apa calda un varf de lingurita sare umplutura: 700 g carne
tocata de vita 2 cepe mari 1 lingurita rasa chimen macinat 2-3 linguri
ulei de masline…
Read more »
Read more »
Batoane fragede din cartofi noi
20 June 2013
Batoane
fragede din cartofi noi din: cartofi, faina, unt, oua, chimen,
cascaval, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 500 g faina 1 pachet unt
2-3 oua 3 lingurite chimen 100 g cascaval ras sare Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi usuci bine cu un şervet, îi dai cruzi pe
râzătoare. Amesteci…
Read more »
Read more »
Clatite cu cereale, iaurt si fructe
20 June 2013
Clatite
cu cereale, iaurt si fructe din: malai grisat, faina integrala, germeni
de grau, zahar brun, praf de copt, lapte, albusuri, iaurt, afine,
zmeura, capsune, untdelemn. Ingrediente: 100 g malai grisat 3 linguri
faina integrala 20 g fulgi de ovaz 1 lingura germeni de grau 2 linguri
zahar brun 2 lingurite praf de copt 200…
Read more »
Read more »
Briose din oua batute cu ceapa si sunca
20 June 2013
Briose
din oua batute cu ceapa si sunca din: oua, ceapa verde, sunca de praga,
unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 2 fire ceapa verde 250 g
sunca de Praga 50 g unt 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Tăiaţi şunca în cubuleţe. Puneţi o tigaie la încins şi căliţi
şunca…
Read more »
Read more »
Hummus cu muguri de pin
20 June 2013
Hummus
cu muguri de pin din: naut, lamaie, pasta de susan, usturoi, ulei de
masline, sare, piper alb, muguri de pin. Ingrediente: 250 g naut uscat
(400 g daca este fiert) 1 lamaie 150 g pasta de susan 2 catei de usturoi
3 linguri de ulei de masline sare si piper alb muguri de pin.…
Read more »
Read more »
Gazpacho de rosii
20 June 2013
Gazpacho
de rosii din: rosii coapte, castraveciori, ardei, usturoi, ceapa,
paine, suc de lamaie, ulei de masline, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 4 rosii coapte 2 castraveciori 1 ardei 3-4 catei de usturoi
1 ceapa mica 1 felie paine 2 linguri suc de lamaie ulei de masline
busuioc sare piper Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail Margarita cu capsuni si portocale
20 June 2013
Margarita
cu capsuni si portocale din: margarita, tequila, suc de portocala,
gehata, capsuni. Ingrediente margarita (pregatita) tequila suc de
portocale proaspat stors gheață 2 capsuni feliate Mod de preparare:
Intr-un shaker mixati bine margarita, tequila, suc de portocale și
gheata. Puneti feliile de capșuni intr-un pahar si adaugati jumatate din
amestecul de margarita. Pasati…
Read more »
Read more »
Ice tea cu mentă şi pepene
20 June 2013
Se
amestecă 200 ml ceai verde rece cu 2-3 linguri de sirop de arţar, 100
ml suc de portocale şi 2 linguri suc de limete. Se serveşte cu pepene şi
felii de portocale.
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolata amaruie si esenta de vanilie
20 June 2013
Tort
cu ciocolata amaruie si esenta de vanilie din: ciocolata amaruie, unt
nesarat, oua, zahar, smantana, faina, cacao, praf de copt, esenta de
vanilie, sare, cacao. Ingrediente: pentru aluat: 180 g ciocolata amaruie
125 g unt nesarat 250 ml apa 3 oua 375 g zahar 125 ml smantana 500 g
faina 125 g cacao un…
Read more »
Read more »
Curry de peste cu rosii si orez
20 June 2013
Curry
de peste cu rosii si orez din: usturoi, ardei iute, ghimbir, turmeric,
coriandru, ulei de rapita, seminte de chimen, rosii, fasole verde, pasta
de tamarind, file de peste alb, frunze de coriandru, orez basmati.
Ingrediente: 6 catei de usturoi 1 ardei iuti rosu, tocat grosier 1
bucata de ghimbir, curata si tocata grosier (cam…
Read more »
Read more »
Chefal cu cartofi si rosii
20 June 2013
Chefal
cu cartofi si rosii din: chefal, cartofi, rosii, ceapa, ulei, unt,
ardei iute, lamaie, patrunjel, sare, piper, sofran, chimen. Ingrediente:
1 kg chefal 400 g cartofi 200 g rosii 100 g ceapa 30 ml ulei 30 g unt 2
ardei iuti 1 lamaie 1/2 legatura patrunjel sare piper 2 g sofran chimen
Mod…
Read more »
Read more »
Bruschete cu ciuperci
20 June 2013
Bruschete
cu ciuperci din: ciuperci, marar, ulei de masline, sare, franzela,
usturoi, faina. Ingrediente: 400 g ciuperci champignon 1 lingurita marar
tocat 3 linguri ulei de masline sare 4 felii de franzela 2 catei de
usturoi 1 lingura faina Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli
bine şi le tai mărunt. încingi uleiul într-o…
Read more »
Read more »