miercuri, 19 iunie 2013

Retete pentru tine #33

Retete:

Sarlota cu branza si sos de fructe

12 June 2013
Sarlota_cu_branza_si_sos_de_fructeSarlota cu branza si sos de fructe din: foaie de napolitana, branza de vaci, suc, zahar, dulceata de fructe, frunze de menta, fructe. Ingrediente: o foaie de napolitana 200 g branza de vaci 150 ml suc din compot de fructe sau sirop zahar, dupa gust pentru servit: dulceata de fructe frunze de menta fruncte dupa…
Read more »





Supa de linte cu morcovi si telina

12 June 2013
Supa_de_linte_cu_morcovi_si_telinaSupa de linte cu morcovi si telina din: linte, supa din concentrat de legume, ceapa, telina, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g linte un litru supa din concentrat de legume 2 cepe mici o tija de telina 2 morcovi o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: In oala de fiert se încinge…
Read more »





Pui cu caise, coriandru si fulgi de ardei iute

12 June 2013
Pui_cu_caise_coriandru_si_fulgi_de_ardei_iutePui cu caise, coriandru si fulgi de ardei iute din: pui, ulei de masline, coriandru, sumac, seminte de chimion, seminte de fenicul, fulgi de ardei iute, usturoi, coaja de lamaie, zeama de lamaie, melasa de rodie, iaurt, sofran, caise, lamai murate. Ingrediente: 2 pui mici 6 linguri ulei de masline 1 legatura mica de coriandru…
Read more »





Reteta zilei: Suc de pepene galben cu gheata

12 June 2013
Suc_de_pepene_galben_cu_gheata_03Suc de pepene galben cu gheata din: pepene galben, apa, zahar.   Ingrediente: 1 pepene galben, copt 8 cesti de apa 1 cana zahar     Mod de preparare: Taiati pepenele in jumatate si scoateti semintele cu ajutorul unei linguri. Apoi, cu ajutorul unui cutit scoateti pula pepenelui. Puneti intr-un recipient mare. Adaugati apa și…
Read more »





Orez cu vin si ciuperci

12 June 2013
Orez_cu_vin_si_ciuperciOrez cu vin si ciuperci din: orez, ciuperci, vin, ceapa, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 150 g orez cu bob rotund 6 ciuperci conservate 100 ml vin alb o ceapa mare o lingura ulei cateva fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: In ulei încins, se pune ceapa tăiată mărunt să se călească. După…
Read more »





Spuma de ficat de pui

12 June 2013
Spuma_de_ficat_de_puiSpuma de ficat de pui din: ficat de pui, unt, usturoi, ceapa, coniac, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g ficat de pui 125 g unt 2 catei de usturoi o ceapa medie 50 ml coniac 3 linguri ulei sare piper dupa gust   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei încins se pun la călit…
Read more »





Vinete şi dovlecei cu iaurt şi mentă

12 June 2013
Vinete_si_dovlecei_cu_iaurt_si_mentaVinete şi dovlecei cu iaurt şi mentă din: vinete, dovlecei, ulei de masline, iaurt, frunze de menta, zeama de lamaie, castravete, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei nu prea grosi (sa nu fie samburosi) 1/2 cana ulei de masline 1 cana iaurt simplu 1/2 cana frunze proaspete de menta 1 lamaie (zeama) 1/3-1/2…
Read more »





Prăjitură cu brânză dulce si cireşe

12 June 2013
Prajitura_cu_brânza_dulce_si_ciresePrăjitură cu brânză dulce si cireşe din: faina, fulgi de ovaz, zahar dietetic, migdale, unt, branza dulce degresata, esenta de vanilie, esenta de migdale, oua, cirese. Ingrediente: pentru blat: cate 100 g faina si fulgi de ovaz 30 g zahar dietetic cate 50 g migdale si unt pentru umplutura: 250 g branza dulce degresata cate…
Read more »





Salata cu linte verde, rosii si ceapa rosie

12 June 2013
Salata_cu_linte_verde_rosii_si_ceapa_rosieSalata cu linte verde, rosii si ceapa rosie din: linte, zeama de lime, zeama de lamaie, otet, ceapa rosie, ulei de masline extravirgin, chimion, usturoi, chutney de mango, coriandru, rosii cherry, spanac. Ingrediente: 250 g linte verde zeama de la 1/2 lime si zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita de otet din vin alb…
Read more »





Supă de legume cu porumb

11 June 2013
Supa_de_legume_cu_porumb.pngO reteta delicioasa de supa cu:conopida, porumb boabe, morcovi, radacina de patrunjel, malai, unt, sare, piper. Ingrediente: 1/2 conopidă 1 borcan boabe de porumb dulce 3 morcovi mici 2 rădăcini de pătrunjel 3 linguri mălai grişat 2 linguri de unt sare piper Mod de preparare: Cureţi legumele şi le pui la fiert, iar după ce…
Read more »





Reteta zilei: Prajituri cu rubarba

11 June 2013
Prajituri_cu_rubarba_05Prajituri cu rubarba din: zahar, amidon de porumb, rubarba, faina, faina de hrisca, praf de copt, sare, unt, zahar, esenta de vanilie, ou, lapte.   Ingrediente: 150 gr zahar 1/2 lingura amidon de porumb 4 cani de rubarba, taiata bucați Ingrediente blat: 40 gr faina 40 gr de faina de hrisca 1/2 lingurita praf de…
Read more »





Spaghete cu fructe de mare si ciuperci

11 June 2013
Spaghete_cu_fructe_de_mare_si_ciuperciSpaghete cu fructe de mare si ciuperci din: ciuperci, creveti, scoici, spaghete, vin alb, unt, sare, piper. Ingrediente: 200 g ciuperci 200 g creveti mici semipreparati 400 g scoici midii 200 g spaghete 100 ml vin alb 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Punem apă cu sare la fiert. Când clocoteşte, adăugăm…
Read more »





Iaurt cu miere

11 June 2013
Iaurt_cu_miereIaurt cu miere din: miere de pin, iaurt, miez de nuca. Ingrediente: 4 linguri miere de pin 500 g iaurt miez de nuca   Mod de preparare: Punem iaurtul în două cupe, împărţindu-l în părţi egale. Adăugăm în fiecare cupă două linguri de miere. Putem orna cu miez de nucă. Coacem miezul de nucă 2…
Read more »





Salata gustoasa de sfecla rosie

11 June 2013
Salata_gustoasa_de_sfecla_rosieSalata gustoasa de sfecla rosie din: sfecla, ulei, hrean, zahar, otet, sare. Ingrediente: 1 sfecla medie 5 linguri ulei 50 g hrean 20 g zahar 20 g otet sare   Mod de preparare: Sfecla roşie se spală şi se pune la fiert. Când este gata pătrunsă, se scoate, se răceşte, se curăţă de coajă şi…
Read more »





Bors de legume cu smantana

11 June 2013
Bors_de_legume_cu_smantana Bors de legume cu smantana din: dovlecei, cartofi, ardei gras rosu, ceapa, galbenus, smantana, marar, bors, ulei, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 cartofi un ardei gras rosu o ceapa un galbenus 100 ml smantana o legatura marar 1/2 l bors o lingura ulei sare   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt, arde­iul se taie…
Read more »





Pasta de branza cu cimbru

11 June 2013
Pasta_de_branza_cu_cimbruPasta de branza cu cimbru din: branza de vaci, smantana, suc de lamaie, usturoi, ulei, sare, cimbru. Ingrediente: 250 g branza de vaci o lingura smantna 1/2 lingura suc de lamaie un catel de usturoi o lingura ulei sare cimbru   Mod de preparare: In mixer se pune brânza de vaci şi se mi­xează cu…
Read more »





Sosuri delicioase: Tzatziki

11 June 2013
TzatzikiTzatziki din: castraveti, usturoi, iaurt, ulei de masline, sare. Ingrediente: 3 castraveti 3 catei de usturoi 500 g iaurt 1 lingura ulei de masline sare   Mod de preparare: Decojim castraveţii şi îi radem pe răzătoarea mică. îi presărăm cu sare. După ce s-a dizolvat sarea, stoarcem uşor în pumni, pentru a elimina surplusul de…
Read more »





Salată de legume la grătar

11 June 2013
Salata_de_legume_la_gratarSalată de legume la grătar din: vinete, ardei gasi, zucchini, usturoi, ulei de masline, oregano, sare, piper, otet balsamic. Ingrediente: 2 vinete lungi si subtiri 2 ardei grasi rosii, mari 2 zucchini nu prea grosi 4-5 catei de usturoi, bine zdrobiti ulei de masline 2 lingurite oregano uscat sare piper proaspat macinat otet balsamic  …
Read more »





Somon cu legume si masline

11 June 2013
Somon_cu_legume_si_maslineSomon cu legume si masline din: fileuri de somon, piper, sare, verdeata, unt, vin, ulei de rapita, usturoi, ardei, ceapa, rosii, morcov, masline verzi. Ingrediente: 4 fileuri de somon (600 g) piper sare 1 legatura verdeata, preferabil patrunjel 70 g unt 20 ml vin alb 3 linguri ulei de rapita 2 catei de usturoi 1…
Read more »





Salata de paste cu sos pesto si parmezan

11 June 2013
Salata_de_paste_cu_sos_pesto_si_parmezanSalata de paste cu sos pesto si parmezan din: rosii, castravete murat, usturoi, paste, sos pesto, parmezan, ulei de masline, sare. Ingrediente: 3 rosii 1 acstravete murat 4 catei de usturoi 200 g paste melcisori 50 ml sos pesto parmezan ulei de masline sare   Mod de preparare: Punem la fiert apă cu sare. Când…
Read more »





Salata cu rosii, castravete si branza feta

11 June 2013
Salata_cu_rosii_castravete_si_branza_fetaSalata cu rosii, castravete si branza feta din: rosii, castravete, ceapa de apa, lamaie, branza feta, masline, sare. Ingrediente: 4 rosii 1 castravete 2 cepe de apa 1 lamaie 200 g branza feta 100 g masline sare   Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm toate legumele. Pregătim două boluri în care punem felii de roşii,…
Read more »





Reteta zilei: Salata de pui cu capsuni si vinegreta cu miere

11 June 2013
Salata_de_pui_cu_capsuni_si_vinegreta_cu_miere_08Salata de pui cu capsuni si vinegreta cu miere din: suc de limeta, ulei de masline, otet balsamic, miere, seminte de susan, piept de pui, salata verde, capsuni, ulei de masline, otet balsamic.   Ingrediente vinegreta: Sucul de la 1 limeta 1 lingura ulei de masline 1 lingura otet balsamic 1 lingurita de miere 1…
Read more »





Mancare de dovlecei cu ciuperci

11 June 2013
Mancare_de_dovlecei_cu_ciuperciMancare de dovlecei cu ciuperci din: dovlecei, morcovi, ciuperci, ceapa, usturoi, rosii cherry, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 3 dovlecei 2 morcovi 4 ciuperci albe o ceapa 2 catei de usturoi 3 rosioare cherry cateva fire de patrunjel ulei sare   Mod de preparare: In cratiţa cu ulei se pun la călit morcovii trecuţi prin răzătoarea…
Read more »





Chiftelute de legume cu branza feta

11 June 2013
Chiftelute_de_legume_cu_branza_fetaChiftelute de legume cu branza feta din: dovlecei, morcovi, ou, branza feta, faina, marar, busuioc, ulei de masline, piper. Ingrediente: 3 dovlecei 2 morcovi 1 ou 300 g branza feta 25 g faina marar proaspat busuioc proaspat ulei de masline piper   Mod de preparare: Spălăm bine dovleceii şi morcovii şi îi radem pe răzătoarea…
Read more »





Piept de pui cu dovlecei marinati

11 June 2013
Piept_de_pui_cu_dovlecei_marinatiPiept de pui cu dovlecei marinati din: piept de pui, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, frunze de cimbru, busuioc, dovlecei, sare, piper. Ingrediente: 450 g piept de pui 3 catei de usturoi 8 linguri ulei de masline 1 lingura suc de lamaie 1 lingura frunze de cimbru uscate si mruntite 1 lingura busuioc…
Read more »





Tarta cu file de somon

11 June 2013
Tarta_cu_file_de_somonTarta cu file de somon din: faina, unt, sare, lapte, file de somon, lapte, smantana, oua, galbenusuri, telemea, tarhon, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt un praf sare 100 ml apa sau lapte pentru umplutura: 350 g file de somon 150 ml lapte 200 ml smantana 2 oua si 2…
Read more »





Limbă de vită cu măsline şi arpagic

11 June 2013
Limba_de_vita_cu_masline_si_arpagicLimbă de vită cu măsline şi arpagic din: limba de vita, arpagic, morcovi, masline kalamata, boabe de piper rosu, suc de rosii, lamai, vin alb. Ingrediente: 1 1/2 kg limba de vita 1/2 kg arpagic 2 morcovi 200 g masline kalamata 1 lingurita boabe de piper rosu 2-3 linguri suc de rosii 2 lamai 200…
Read more »





Tort cu crema, mac si capsuni

11 June 2013
Tort_cu_crema_mac_si_capsuniTort cu crema, mac si capsuni din: mac, unt fara sare, faina, praf de copt, oua, extract de vanilie, coaja de portocala, zeama de portocala, lichior de portocale, iaurt, smantana, capsuni. Ingrediente: 4 linguri de mac 200 g de unt fara sare, topit, plus pentru uns tava 225 g faina 1 lingura praf de copt…
Read more »





Reteta zilei: Ratatouille cu legume

11 June 2013
Ratatouille_cu_legume_15Ratatouille cu legume din: rosii, ulei, vanata, dovlecei, ardei gras, ceapa rosie, usturoi, cimbru, otet de vin rosu, zahar.   Ingrediente: 4 rosii ulei de masline 1 vanata, taiata cuburi 2-3 dovlecei taiati felii 1 ardei gras verde sau rosu 1 ceapa rosie, feliata 1 lingura de usturoi, tocat 2 lingurite cimbru 1 lingura de…
Read more »





Sote de vitel

11 June 2013
Sote_de_vitelSote de vitel din: piept de vitel, morcovi, ceapa, faina, concentrat de vita, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de vitel 4 morcovi 3 cepe 4 linguri faina un litru supa din concentrat de vita 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu fund dublu, de preferat, se încinge uleiul…
Read more »





Porumb fript

11 June 2013
Porumb_friptPorumb fript din: stiuleti de poumb de lapte, unt, gheata, folie de aluminiu. Ingrediente: 4 stiuleti de lapte varianta 2: 4 stiuleti de lapte 4 linguri unt 3 linguri gheata zdrobita pentru fiecare stiulete folie de aluminiu   Mod de preparare: Curăţaţi bine mătasea, fără să rupeţi foile care înfăşoară ştiuleţii. Scufundaţi ştiuleţii câteva minute…
Read more »





Cartofi umpluti cu spanac si parmezan

11 June 2013
Cartofi_umpluti_cu_spanac_si_parmezanCartofi umpluti cu spanac si parmezan din: cartofi, oua de prepelita, spanac, ulei, parmezan, suc de lamaie, seminte de pin, ulei. Ingrediente: 4 cartofi 4 oua de prepelita 600 g spanac o lingura ulei 100 g parmezan ras sucul unei lamaie 50 g seminte de pin o lingura ulei   Mod de preparare: Cartofii se…
Read more »





Bastonase cu goji

11 June 2013
Bastonase_cu_gojiBastonase cu goji din: albusuri, tarate de ovaz, iaurt, zahar dietetic, goji, scortisoara, sare. Ingrediente: 2 albusuri batute spuma 200 g tarate de ovaz 200 g iaurt 100 g zahar dietetic 30 g goji scortisoara 1 praf sare   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare. Mixezi într-un bol iaurtul…
Read more »

Pasta de sunca afumata

11 June 2013
Pasta_de_sunca_afumataPasta de sunca afumata din: sunca afumata, oua, unt, smantana, piper. Ingrediente: 200 g sunca afumata 4 oua 150 g unt 2 linguri smantana piper, dupa gust   Mod de preparare: Şunca se dă prin maşina de tocat de trei ori si se dă la rece. La bain-marie, se pun ouăle cu smântână si se…
Read more »





Biscuiti sarati cu spanac

11 June 2013
Biscuiti_sarati_cu_spanacBiscuiti sarati cu spanac din: faina, ou, spanac, apa rece, sare, unt. Ingrediente: 200 g faina un ou 300 g spanac o lingura apa rece un praf sare 50 g unt   Mod de preparare: In apă clocotită cu un praf de sare se pune spanacul şi se lasă 5 minute. Se scoate cu o…
Read more »





Tocanita cu naut si carnati chorizo

11 June 2013
Tocanita_cu_naut_si_carnati_chorizoTocanita cu naut si carnati chorizo din: carnati chorizo, ceapa rosie, usturoi, paprika afumata, rosii cherry, zeama de lamaie, naut, patrunjel. Ingrediente: 4 carnati corizo pentru gatit, taiati in felii groase 1 ceapa rosie, feliata 2 catei de usturoi, feliati cate 1 lingurita de paprika afumata si seminte de chimion 400 g de rosii cherry,…
Read more »





Frigărui de legume şi tofu

11 June 2013
Frigarui_de_legume_si_tofuFrigărui de legume şi tofu din: tofu, zucchini, ardei gras, ciuperci, ceapa rosie, sos de soia, ulei de masline, miere, otet din vin rosu, usturoi, zeama de lamaie, seminte de mustar, piper. Ingrediente: 400 g tofu in apa, foarte ferm 2 zucchini mici 1 ardei gras mediu, sau bucati de ardei de diferite culori 300…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu ierburi aromatice si zeama de lamaie

11 June 2013
Pui_cu_ierburi_aromatice_si_zeama_de_lamaie_07Pui cu ierburi aromatice si zeama de lamaie din: pui, limete, unt, coriandru, rozmarin.   Ingrediente: 1 pui 2-3 limete 2 bucati de unt coriandru rozmarin       Mod de preparare: Razuiti limetele de coaja. Alegeti frunzele de rozmarin si tocati. Procedati la fel si cu coriandru. Se amesteca coaja de limeta, coriandru și…
Read more »





Pui umplut cu spanac şi quinoa

11 June 2013
Pui_umplut_cu_spanac_si_quinoaPui umplut cu spanac şi quinoa din: piept de pui file, quinoa, spanac, mozzarella, boia dulce, piper, ulei de masline. Ingrediente: 300 g piept de pui file 50 g quinoa 400 g spanac 200 g cas sau mozzarella cate 1 varf de cutit boia dulce si piper ulei de masline sau de rapita   Mod…
Read more »





Tort Padurea Neagra

11 June 2013
Tort_Padurea_NeagraTort Padurea Neagra din: oua, compot de visine, praf de copt, faina, zahar, cacao, esenta de rom, frica lichida, zahar farin, visine, ciocolata neagra, zahar, apa, zeama din compot. Ingrediente: blatul: 6 oua 10 linguri de compot de visine 1 plic praf de copt 300 g faina 250 g zahar 20 g cacao esenta de…
Read more »





Curry de pui cu orez

11 June 2013
Curry_de_pui_cu_orezCurry de pui cu orez din: ulei, ceapa rosie, pasta verde de curry, lapte de cocos, sos de peste, coaja de lime, zeama de lime, boabe verzi de piper, fasole verde, piept de pui, frunze de busuioc, orez. Ingrediente: 1 lingurita de ulei 1 ceapa rosie, taiata in jumatati 4 linguri pasta verde de curry…
Read more »





Sparanghel la grătar

11 June 2013
Sparanghel_la_gratarSparanghel la grătar din: sparanghel, ulei de masline, sare, piper. Este o reţetă extrem de simplă, dar rezultatul este delicios, o garnitură perfectă pentru piept de pui sau peşte alb la grătar. Puteţi pune sparanghelul pe o folie de aluminiu, aşezată pe grătar, sau îi puteţi frige împachetat în folie, împreună cu puţin unt. Ingrediente:…
Read more »





Ruladă de pui cu dovlecei

11 June 2013
Rulada_de_pui_cu_dovleceiRuladă de pui cu dovlecei din: carne tocata de pui, oua, paine graham, dovlecei, ceapa, unt, marar, patrunjel, smantana, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui 4 oua 2 felii paine graham 4 dovlecei 4 cepe 1 lingura unt 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 200 ml smantana 1 lingura pesmet sare…
Read more »





Cum se prepara burgeri de miel cu harissa (video)

10 June 2013
Cum_se_prepara_burgeri_de_miel cu_harissaRetete video: Cum se prepara burgeri de miel cu harissa
Read more »





Cum se prepara pui marinat jamaican si lipii cu ardei iute (video)

10 June 2013
Cum_se_prepara_pui_marinat_jamaican_si_lipii_cu_ardei_iuteReteta video: Cum se prepara pui marinat jamaican si lipii cu ardei iute
Read more »





Cum se prepara Salata cu panceta si sos cald (video)

10 June 2013
Cum_se_prepara_Salata_cu_panceta_si_sos_caldRetete video: Cum se prepara Salata cu panceta si sos cald
Read more »





Cum se prepara Miel cu garnitura de praz si smantana (video)

10 June 2013
Cum_se_prepara_Miel_cu_garnitura_de_praz_si_smantanaRetete video: Cum se prepara Miel cu garnitura de praz si smantana
Read more »





Cum se prepara Cafea Zabaglione cu biscuiti si Cocktail Margarita cu pepene (video)

10 June 2013
Cum_se_prepara_Cafea_Zabaglione_cu_biscuiti_si_Cocktail_Margarita_cu_pepeneRetete video: Cum se prepara Cafea Zabaglione cu biscuiti si Cocktail Margarita cu pepene
Read more »





Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata

10 June 2013
Tort_cu_crema_de_ciocolata_14Tort cu crema de ciocolata din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, sare, zahar, zahar brun, oua, galbenus de ou, esenta de vanilie, smantana, lapte, fulgi de ciocolata, zahar pudra, smantana.   Ingrediente aluat: 2 bucati unt 2 1/4 cani de faina 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2 1/2 lingurița de sare 1 Cupa +…
Read more »





Salata de ruccola cu capere si crutoane

10 June 2013
Salata_de_ruccola_cu_capere_si_crutoaneSalata de ruccola cu capere si crutoane din: ruccola, ardei capia, ulei de masline, capere, lamaie, sare, piper, ierburi aromatice, crutoane. Ingrediente: 300 g ruccola 2 ardei capia 30 g capere 3 linguri ulei de masline 1 lingura de lamaie sare piper ierburi aromatice crutoane   Mod de preparare: Se spală rucola şi se lasă…
Read more »





Caracatita cu ulei de masline si lamaie

10 June 2013
Caracatita_cu_ulei_de_masline_si_lamaieCaracatita cu ulei de masline si lamaie din: lamaie, usturoi, caracatita, vin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 lamaie 6 catei de usturoi 1 caracatita 100 ml vin alb ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spălăm bine caracatiţa, o porţionăm şi o crestăm uşor pe partea cu ventuze. Punem la fiert…
Read more »





Supa de spanac cu parmezan

10 June 2013
Supa_de_spanac_cu_parmezanSupa de spanac cu parmezan din: spanac, unt, oua, parmezan, concentrat de pui. Inrgediente: 800 g spanac 30 g unt 2 oua 2 linguri parmezan ras 1,4 l supa din concentrat de pui   Mod de preparare: Se spală foarte bine spanacul şi se taie mare. în oala de fiert supa se topeşte untul si…
Read more »





Spaghete cu rosii cherry, masline si capere

10 June 2013
Spaghete_cu_rosii_cherry_masline_si_capereSpaghete cu rosii cherry, masline si capere din: spaghete, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, busuioc, capere, masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie, parmezan. Ingrediente: 250 g spaghete 200 g rosii cherry, taiate in jumatqate 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 legatura mica de busuioc, frunzele rupte, iar tulpinile indepartate 10 masline negre…
Read more »





Frigarui de legume aromate

10 June 2013
Frigarui_de_legume_aromateFrigarui de legume aromate din: ardei gras, zucchini, ciuperci, conopida, rosii cherry, broccoli, ceapa rosie, vanata, cimbru, frunze de rozmarin, usturoi, sare, piper. Serviţi ca garnitură, stropite cu oţet balsamic, cu sos barbecue sau cu sosul dumneavoastră preferat. Puteţi adăuga pe frigărui şi bucăţi de ananas sau gutuie, tăiate la aceleaşi dimensiuni cu legumele şi…
Read more »





Ardei grasi umpluti cu branza de capra

10 June 2013
Ardei_grasi_umpluti_cu_branza_de_capraArdei grasi umpluti cu branza de capra din: ardei grasi, usturoi, branza telemea de capra, ulei de masline, miere, sare. Ingrediente: 10-12 ardei grasi micuti 5 catei de usturoi 500 g branza telemea de capra 100 ml ulei de masline 20 ml miere sare   Mod de preparare: Spălăm ardeii şi le scoatem cotorul cu grijă,…
Read more »





Sandvici cu somon afumat, sfecla rosie si marar

10 June 2013
Sandvici_cu_somon_afumat_sfecla_rosie_si_mararSandvici cu somon afumat, sfecla rosie si marar din: paine neagra, avocado, zeama de lamaie, sfecla rosie, somon afumat, smantana, sos iute de hrean, ceapa, marar. Ingrediente: 4 felii groase, dar mici de paine neagra 1 avocado copt, curatat de coaja si cu samburele indepartat zeama de la 1 lamaie 1 sfecla rosie mare, fiarta…
Read more »





Salata de penne cu rosii cherry si fasole verde

10 June 2013
Salata_de_penne_cu_rosii_cherry_si_fasole_verdeSalata de penne cu rosii cherry si fasole verde din: penne, usturoi, rosii cherry, fasole verde, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 500 g penne 2 catei usturoi 200 g rosii cherry 200 g fasole verde (conserva) 5 linguri ulei de masline sare piper patrunjel busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele…
Read more »





Placinta cu rubarba si branza de vaci

10 June 2013
Placinta_cu_rubarba_si_branza_de_vaciPlacinta cu rubarba si branza de vaci din: aluat de foi, braqnza de vaci, baton de vanilie, amidon, zahar, ou, rubarba, galbenus, lapte, jeleu de caise. Ingrediente: 350 g aluat de foi (refrigerat) 400 g branza de vaci miezul de la un baton de vanilie 1 lingura amidon 4 linguri zahar 1 ou 250 g…
Read more »





Dovlecei umpluti cu varza alba

10 June 2013
Dovlecei_umpluti_cu_varza_albaDovlecei umpluti cu varza alba din: dovlecei, varza alba, rosii, ulei, vin alb, smantana, sare, cimbru, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 250 g varza alba 4 rosii 2 linguri ulei 50 ml vin alb 150 g smantana degresata sare cimbru piper   Mod de preparare: Cureti dovleceii de coaja, ii speli şi îndepărtezi o parte din…
Read more »





Flan de spanac

10 June 2013
Flan_de_spanacFlan de spanac din: spanac, oua, smantana, sare, piper, oua de prepelita. Ingrediente: 400 g spanac 2 oua 200 ml smantana sare piper pentru garnitura: 4 oua de prepelita   Mod de preparare: Intr-un castron, se bat ouăle bine si se amestecă cu smântână. Se adaugă spanacul bine spălat şi tăiat, sare şi piper şi…
Read more »





Somn dulce picant

10 June 2013
Peste_6Somn dulce picant din: bucati de somn, ketchup, otet din vin, hrean, zahar brun, usturoi, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati de somn marinata: 1/3 cana ketchup 4 linguri otet din vin rosu 3 linguri hrean ras 1 lingura zahar brun 2 catei de usturoi, tocati 2 lingurite busuioc proaspat, tocat marunt 1 lingurita sare…
Read more »





Reteta zilei: Pachetele cu branza feta si coriandru

10 June 2013
Pachetele_cu_branza_feta_si_coriandru_03Pachetele cu branza feta si coriandru din: branza feta, foi de placinta, oua, coriandru, ulei de masline, piper si sare.   Ingrediente: branza feta foi de placinta 2 oua, ușor batute coriandru, tocat ulei de masline piper si sare dupa gust     Mod de preparare: Maruntiti branza feta. Adaugati coriandru tocat, oualele ușor batute…
Read more »





Rulouri de pui cu bacon, cascaval si broccoli

10 June 2013
Rulouri_de_pui_cu_bacon_cascaval_si_broccoliRulouri de pui cu bacon, cascaval si broccoli din: bacon, piept de pui, cascaval, broccoli, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 felii de bacon 1 piept de pui dezosat 300 g cascaval 300 g broccoli marar proaspat ulei sare piper   Mod de preparare: Punem la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, adăugăm bucheţelele de…
Read more »





Supa de napi si fasole verde

10 June 2013
Supa_de_napi_si_fasole_verdeSupa de napi si fasole verde din: napi, morcovi, praz, tulpina de telina, pastai de fasole verde, frunze de salata, patrunjel, asmatui, sare, piper. Ingrediente: 300 g napi 150 g morcovi 1 fir de praz 1 tulpina de telina 150 g pastai de fasole verde 2-3 frunze de salata sau de spanac 1 legatura patrunjel…
Read more »





Spaghete cu calamar, scoici si creveti

10 June 2013
Spaghete_cu_calamar_scoici_si_crevetiSpaghete cu calamar, scoici si creveti din: rosii, usturoi, scoici, calamar, creveti, spaghete, vin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 rosii 4 catei de usturoi 400 g scoici 300 g calamar 300 creveti mici 200 g spaghete 100 ml vin alb ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Incingem 4-5 linguri ulei…
Read more »





Briose cu rubarba si migdale

10 June 2013
Briose_cu_rubarba_si_migdaleBriose cu rubarba si migdale din: rubarba, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, migdale, sare, margarina, zahar vanilat, oua, suc de portocale, lapte. Ingrediente: 450 g rubarba 300 g faina 3 lingurite praf de copt 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu 30 g migdale tocate 1 praf sare 150 g margarina 180 g zahar…
Read more »

Budinca cu branza si ceapa verde

10 June 2013
Budinca_cu_branza_si_ceapa_verdeBudinca cu branza si ceapa verde din: lapte, oua unt, pesmet, boia, sare, lapte, faina, unt, branza roquefort, branza de vaci, ou, masline umplute cu ardei, ceapa verde. Ingrediente: 200 ml lapte 2 oua 1 lingurita cu unt 1 lingura cu pesmet boia sare pentru clatite: 300 ml lapte 2 oua 150 g faina sare…
Read more »





Salata de valeriana cu sos de portocale

10 June 2013
Salata_de_valeriana_cu_sos_de_portocaleSalata de valeriana cu sos de portocale din: amestec de valeriana si rucola, ardei gras, ridichi, oua, masline, portocale, mustar de dijon, unt, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g amestec de valeriana si ruccola 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras rosu 1 legatura de ridichi 2 oua fierte cateva masline pentru sos:…
Read more »





Frigărui de creveţi cu ardei şi ceapă

10 June 2013
Frigarui_de_creveti_cu_ardei_si_ceapaFrigărui de creveţi cu ardei şi ceapă din: creveti, ardei gras, ceapa, sos de soia, ulei de susan, zahar brun, usturoi, ghimbir, ardei iute, ceapa verde. Ingrediente: 4-5 creveti mari de persoana 1 ardei gras 1 ceapa marinata: 1/4 cana sos de soia 1 lingurita ulei de susan 1 lingurita zahar brun 1 catel de…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui cu sos de grapefruit

10 June 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_grapefruit_09Piept de pui cu sos de grapefruit din: piept de pui, sare, unt nesarat, suc de grapefruit, coaja de grapefruit, smantana, crema de branza, vin, piper alb, zahar, sare.   Ingrediente: 4 bucati piept de pui Sare 4 linguri unt nesarat ½ ceasca suc de grapefruit roz 1 lingura coaja de grapefruit roz ½ ceasca…
Read more »





Supa de salata cu ciuperci

10 June 2013
Supa_de_salata_cu_ciuperciSupa de salata cu ciuperci din: telina, radacina de patrunjel, frunze de telina, leustean, salata creata, ardei grasi, ciuperci, patrunjel verde, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 telina mica 2 radacini de patrunjel 1 legatura frunze de telina 1 legatura leustean 1 salata creata 2 ardei grasi rosii 8 ciuperci (200 g) champignon mari 1…
Read more »





Placinta cu carne de vita, fasole rosie si cartofi

10 June 2013
Placinta_cu_carne_de_vita_fasole_rosie_si_cartofiPlacinta cu carne de vita, fasole rosie si cartofi din: seminte de chimion, sos picant de rosii, fasole rosie, cartofi, unt, cheddar, chipsuri tortilla. Ingrediente: 1 lingura seminte de chimion 300 g sos picant de rosii 500 g carne de vita tocata, fara grasime 1 cub pentru supa 400 g fasole rosie, din conserva pentru…
Read more »





Salata de quinoa cu ardei

10 June 2013
Salata_de_quinoa_cu_ardeiSalata de quinoa cu ardei din: quinoa, ardei gras, feta, mazare, castravete, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 200 g quinoa cate 1 ardei gras rosu si galben 100 g feta 50 g mazare congelata 1 castravete lung 5 linguri ulei de masline 3 linguri zeama de lamaie 3…
Read more »





Carnati cu piure

10 June 2013
Carnati_cu_piureCarnati cu piure din: cartofi, ulei de masline, nucsoara, carnati, sos de ardei iute, zeama de lime, zahar brun, frunze de cimbru, usturoi, piure de rosii. Ingrediente: pentru piure: cate 500 g de cartofi si cartofi dulci, taiati in cuburi 2 linguri ulei de masline sau 1 cubulet de unt nucsoara macinata, dupa gust (optional)…
Read more »





Tarta cu rubarba si bezea

10 June 2013
Tarta_cu_rubarba_si_bezeaTarta cu rubarba si bezea din: rubarba, ghimbir, unt, zahar, ou, faina, zahar pudra, sare. Ingrediente: 250 g rubarba 15 g ghimbir confiat 80 g unt moale 70 g zahar 1 ou 100 g faina 1 lingurita zahar pudra sare   Mod de preparare: Se curăţă rubarba, eventual se deco- jesc tijele şi se taie…
Read more »





Salata de penne cu legume

10 June 2013
Salata_de_penne_cu_legumeSalata de penne cu legume din: penne, rosii, masline negre, rosii uscate, porumb, busuioc, frunze de ruccola, frunze de busuioc, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 225 g penne 4 rosii 50 g masline negre taiate rondele 20 g rosii uscate 50 g porumb fiert busuioc proaspat frunze de ruccola dressing:…
Read more »





Cannelloni cu carne tocată si sos de legume

10 June 2013
Cannelloni_cu_carne_tocata_si_sos_de_legumeCannelloni cu carne tocată si sos de legume din: ardei gras, dovlecel, fenicul, chifla, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, legume deshidratate, oregano, sare, piper, mozzarella, carne tocata mixta, ou, cannelloni. Ingrediente: 1 ardei gras galben 1 dovlecel 1 bulb de fenicul 1 chifla veche de-o zi 2 cepe 2 catei de usturoi 2…
Read more »





Cartofi cu linte rosie si ardei iute

10 June 2013
Retete_1Cartofi cu linte rosie si ardei iute din: cartofi, ulei de floarea soarelui, seminte de chimion, seminte de mustar negru, turmeric, ceapa, usturoi, ardei iute, linte rosie, rosie, supa de legume, naut, coriandru. Ingrediente: 2 cartofi 1 lingura ulei de floarea soarelui cate 1/2 lingurita seminte de chimion, seminte de mustar negru si turmeric 1…
Read more »





Salata de vinete fripte

10 June 2013
Salata_de_vinete_fripteSalata de vinete fripte din: vinete, mozzarella, rosii uscat, ceapa, patrunjel, seminte de susan, nuci, mustar, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de arahide. Ingrediente: 200 g vinete 150 g cas sau mozzarella 30 g rosii uscate sau 2 rosii proaspete 1 ceapa rosie sau 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel cate 30…
Read more »





Piept de curcan cu porumb si ciuperci

10 June 2013
Piept_de_curcan_cu_porumb_si_ciuperciPiept de curcan cu porumb si ciuperci din: file de curcan, ciuperci, boabe de porumb, ardei gasi, morcov, pastarnac, patrunjel, ulei, faina, sare, piper. Ingrediente: 300 g file de curcan 300 g ciuperci champignon 300 g boabe de porumb dulce 2 ardei grasi rosii 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 2 linguri patrunjel 2 linguri…
Read more »





Lapte cu banane si migdale

10 June 2013
Lapte_cu_banane_si_migdaleLapte cu banane si migdale din: lapte degresat, migdale, banane, miere. Ingrediente 1/2 l lapte degresat 100 g migdale 3 banane 30 g miere   Mod de preparare: Opăreşti migdalele, le cureţi de coaja subţire care acoperă miezul sâmburilor. Macini fin migdalele. Alegi banane bine coap­te, pe care le decojeşti, le tai în rondele şi…
Read more »





Reteta zilei: Salata de sfecla cu cartofi si morcovi

9 June 2013
Salata_de_sfecla_cu_cartofi_si_morcovi_08Salata de sfecla cu cartofi si morcovi din: sfecla, cartofi, morcovi, castraveti murati, ceapa, varza murata, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 1 sfecla 3-4 cartofi 2 morcovi 2 castraveti murati, tocati 1/2 ceapa, tocata 3/4 varza murata, tocata ulei de masline sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Se fierb sfecla,…
Read more »





Salata de morcovi cu miez de nuca

9 June 2013
Salata_de_morcovi_cu_miez_de_nucaSalata de morcovi cu miez de nuca din: morcovi, lamaie, miez de nuca, frunze de rucola, miere, ulei de masline. Ingrediente: 4 morcovi 1 lamaie miez de nuca frunze de rucola miere ulei de masline   Mod de preparare: Radem morcovii curăţaţi pe răzătoarea mare sau îi tocăm în robotul de tocat legume. Dizolvăm o…
Read more »





Somon teriyaki

9 June 2013
Somon_teriyakiSomon teriyaki din: somon, sos de soia, mirin, sake, zahar. Ingrediente: 4 felii de somon 1500 ml sos de soia 150 ml mirin 50 ml sake 1 lingura zahar     Mod de preparare: Amestecaţi sosul de soia, mirlnul şi sake-ul cu zahărul, într-o crăticioară. Puneţi la foc mic, amestecând mereu. Lăsaţi să fiarbă 15-20…
Read more »





Suc de cirese si capsune

9 June 2013
Suc_de_cirese_si_capsuneSuc de cirese si capsune din: capsune, cirese, lichior de fructe. Ingrediente: 300 g capsune 300 g cirese 50 g lichior de fructe   Mod de preparare: Spălăm căpşunele şi le îndepărtăm codiţele. Scoatem sâmburii cireşelor spălate. Punem fructele în blender, turnăm lichiorul de fructe şi pasăm. Turnăm sucul în pahare şi ornăm cu căpşune.…
Read more »





Salata de mazare (Pasta)

9 June 2013
Salata_de_mazareSalata de mazare din: mazare, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 400 g mazare (conserva) 3-4 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper patrunjel busuioc   Mod de preparare: Se spală mazărea, se dă într-un clocot, se scurge şi se pune în blender. Se subţiază puţin câte puţin cu…
Read more »





Pulpe de pui cu ciupeci si masline

9 June 2013
Pulpe_de_pui_cu_ciupeci_si_maslinePulpe de pui cu ciupeci si masline din: ulei de masline, ciuperci, pulpe de pui, passata de rosii, supa de pui, masline kalamata, patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 300 g ciuperci, taiate in jumatate 4 pulpe d epui, fara piele 500 g passata de rosii cu usturoi si ierburi 1 cub pentru supa…
Read more »





Barcute din oua umplute cu creier

9 June 2013
Barcute_din_oua_umplute_cu_creier.pngO reteta delicioasa de barcute cu:mustar, oua, creier de porc, unt, busuioc verde, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 1-2 linguriţe muştar oua 1 creier de porc 100 g unt busuioc verde (merge şi cel uscat la plic) sare piper salată verde şi frunze de pătrunjel pentru decor   Mod de preparare: Fierbi ouăle timp de…
Read more »





Salata de legume cu maioneza vegetala

9 June 2013
Salata_de_legume_cu_maioneza_vegetalaSalata de legume cu maioneza vegetala din: cartofi, morcovi, telina, castraveciori murati, mzare, maioneza vegetala, mustar. Ingrediente: 3 cartofi 2 morcovi un sfert de telina 4 castraveciori murati 200 g mazare la conserva maioneza vegetala mustar   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, morcovii şi telina şi se pun la fiert întregi. După ce au…
Read more »





Orez prajit cu creveti, broccoli si mazare

9 June 2013
Orez_prajit_cu_creveti_broccoli_si_mazareOrez prajit cu creveti, broccoli si mazare din: ulei de floarea soarelui, ardei, ceapa verde, broccoli, pasta verde de curry, orez, mazare, germeni de fasole, busuioc, sos de peste. Ingrediente: 1 lingura de ulei de floarea soarelui 1 ardei rosu, curatat de seminte, taiat in sferturi, iar apoi in fasii pe diagonala 5 cepe verzi, partea…
Read more »





Prajitura cu stafide, cacao si glazura

9 June 2013
Prajitura_cu_stafide.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar pudra, lapte, cacao, bicarbonat, faina, nuca, margarina, zahar pudra, stafide, faina, zahar vanilat, cacao, bicarbonat. Ingrediente blat: 5 oua 250 g zahar pudra 8 linguri lapte 1 lingura cacao 1 lingurita bicarbonat de sodiu 200 g faina 50 g nuca tatiata Ingrediente cremă: 1 margarină 200 g…
Read more »





Crema de avocado si curmale

9 June 2013
Crema_de_avocado_si_curmaleCrema de avocado si curmale din: curmale, miere, zahar vanilat, avocado, cacao, lapte de soia, fructe. Ingrediente: 200 g curmale 2 linguri miere 2 plicuri zahar vanilat 1 lingura avocado mare 4 linguri cacao 250 ml lapte de soia fructe pentru decor   Mod de preparare: Rehidratezi in laptele de soia curmalele fara samburi. Dupa…
Read more »





Somon cu verdeţuri

9 June 2013
Peste_8Somon cu verdeţuri din: somon, zeama de lime, ghimbir, mustar de dijon, ulei, marar, busuioc, salata. Ingrediente: 2 bucati somon 2 linguri zeama de lime 1 lingurita ghimbir proaspat ras 2 lingurite mustar de Dijon 5 linguri ulei 2 1/2 linguri marar tocat 2 1/2 linguri busuioc tocat 1 punca amestec fructe de salata (circa…
Read more »





Salata de fasole verde cu usturoi

9 June 2013
Salata_de_fasole_verde_cu_usturoiSalata de fasole verde cu usturoi din: fasole verde, fasole galbena, ulei de masline, otet, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g fasole verde 200 g fasole galbena (proaspata sau din conserva) 5 linguri ulei de masline 1 lingura otet 3-4 catei de usturoi sare piper negru macinat 1 legatura de patrunjel   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui umplut cu branza feta

9 June 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_branza_feta_07Piept de pui umplut cu branza feta din: piept de pui, branza feta, coriandru, pesmet, otet balsamic, ulei.   Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui branza feta 1/3 buchet de coriandru, tocat 1/2 cana pesmet 2 linguri otet balsamic 2 linguri de ulei   Mod de preparare: Se amesteca branza feta si coriandrul tocat.…
Read more »





Prajitura cu ciocolata si zahar vanilat

9 June 2013
Prajitura_cu_ciocolata.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, cacao, otet, faina, praf de copt, amidon, lapte, esenta de vanilie, lapte, margarina, zahar pudra, zahar vanilat, ciocolata de menaj. Ingrediente blat: 6 ouă 150 g zahăr 30 g cacao 2 linguri oţet 70 g făină 1 praf de copt   Ingrediente cremă: 4 gălbenuşuri 150 g…
Read more »





Spaghete cu sos de ciuperci

9 June 2013
Spaghete_cu_sos_de_ciuperciSpaghete cu sos de ciuperci din: spaghete, ciuperci, ceapa, usturoi verde, ulei, frunze de busuioc, sare, oregano, piper. Ingrediente: 300 g spaghete, fara, ou, dpa preferinta integrale 400 g ciuperci champignon 200 ml suc de rosii care 1 fir de ceapa si de usturoi verde 1 lingura ulei cateva frunze de busuioc sare oregano piper…
Read more »





Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos

9 June 2013
Fulgi_de_nea.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, bicarbonat, faina, cacao, ulei, unt, lapte, zahar vanilat, ciocolata de menaj, nuca de cocos. Ingrediente blat: 8 ouă 400 g zahăr 1/2 linguriţă bicarbonat stins 250g faina 3 linguri cacao 2 linguri ulei   Ingrediente crema: 200 g unt 150 g zahar 2 linguri faina 300ml lapte…
Read more »





Salata de fasole boabe asortata

9 June 2013
Salata_de_fasole_boabe_asortataSalata de fasole boabe asortata din: fasole tarcata, otet, zahar, ulei, ceapa rosie, apa, foaie de dafin, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole tarcata (din conserva) 50 ml otet 20 g zahar 30 ml ulei o ceapa rosie 100 ml apa 1 foaie de dafin sare piper   Mod de preparare: Se prepara sosul, astfel:…
Read more »

Dovlecei cu menta

9 June 2013
Dovlecei_cu_mentaDovlecei cu menta din: dovlecei, ulei de masline, frunze de menta, sare. Ingrediente: 2 dovlecei mici ulei de masline frunze de menta sare   Mod de preparare: Spalam dovleceii si ii taiem rondele de jumatate de centimetru. Incingem o tigaie intinsa de teflon si picuram putin ulei. Prajim rondelele de dovlecel, cate doua minute pe…
Read more »





Tort cu piersici, mango si frisca

9 June 2013
Tort_fulg_de_nea.pngO reteta delicioasa de tort cu: blat, unt, sare, zahar, faina, oua, gelatina, amidon, piersici, mango, esenta de vanilie, scortisoara, frisca lichida, rom, ciocolata amaruie, fructe. Ingrediente: blat de aluat opărit 125 g unt 1 praf sare 1 praf zahăr 200 g făină 5 ouă Ingrediente umplutura de fructe: 6 foi gelatină (sau 10 g…
Read more »





Cartofi cu bacon afumat si branza Cheddar

9 June 2013
Cartofi_cu_bacon_afumat_si_branza_CheddarCartofi cu bacon afumat si branza Cheddar din: cartofi, ulei de masline, ceapa, bacon afumat, oua, lapte, smantana, cheddar, rucola. Ingrediente: 650 g de cartofi noi mici 1 lingurita ulei de masline 2 salote sau cepe mici, feliate subtire 200 g felii groase de bacon afumat, tocate 4 oua mari 300 ml de lapte 170…
Read more »





Salata de cruditati cu maioneza vegetala

9 June 2013
Salata_de_cruditati_cu_maioneza_vegetalaSalata de cruditati cu maioneza vegetala din: morcovi, mere, ardei, ceapa verde, maioneza vegetala, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 mere 2 ardei 3 fire de ceapa verde 1 lingura de maioneza vegetala sare piper   Mod de preparare: Morcovii si merele se rad pe razatoarea mare, ardeiul se taie julien, iar ceapa rondele. Se…
Read more »





Pulpă de viţel cu sos de smantană şi vin

9 June 2013
Retete_7.jpgO reteta delicioasa de pulpa de vitel cu: vin rosu, smantana, faina, lamaie, untura, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml vin roşu 200 g smântână 1 lingură de făină 1/2 lămâie 100 g untură sare piper   Mod de preparare: Speli pulpa de viţel şi o tai în felioare egale. Baţi…
Read more »





Plăcintă cu pui, sparanghel si mazare

9 June 2013
Retete_1O reteta delicioasa de placinta cu: carne de pui, oua, faina, unt, smantana, praf de copt, sare, rosii, ceapa, sparanghel, mazare, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 ouă 400 g făină 150 g unt 200 g smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă sare Ingrediente umplutură: 1 bucată piept de pui 2 roşii 1…
Read more »





Supă de pui cu tarhon

9 June 2013
Supa si ciorbeO reteta delicioasa de supa cu: carne de pui, tarhon, ceapa, cartofi, morcov, ardei, radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 3 cartofi 1 morcov 1 ardei 1 rădăcină de pătrunjel 2 foi de dafin 1-2 fire tarhon sare piper Mod de preparere: Tai puiul bucăţi şi îl pui…
Read more »





Reteta zilei: Mini pizza cu blat de mamaliga

9 June 2013
Mini_pizza_cu_blat_de_mamaliga_08Mini pizza cu blat de mamaliga din: malai, parmezan, mozzarella, carnati, ciuperci, ceapa rosie, rosii deshidratate, sare, piper, frunze de busuioc.   Ingrediente: 1 cana malai 1/2 cana parmezan ras proaspat 1 cana branza mozzarella maruntita 1/2 cana carnati 1/2 ceasca ciuperci feliate 1/2 ceasca felii de ceapa rosie 1/2 cana rosii deshidratate Sare și…
Read more »





Burgeri de miel cu tzatziki

9 June 2013
Burgeri_de_miel_cu_tzatzikiBurgeri de miel cu tzatziki din: bulgur, carne macra de miel, chimion, usturoi, ulei, chifle de burger, castarvete, iaurt, menta. Ingrediente: 25 g bulgur 500 g carne macra de miel, tocata cate 1 lingurita de chimion macinat, coriandru macinat si paprika afumata 1 catel de usturoi, zdrobit bine (optional) ulei, pentru uns chifle mari de…
Read more »





Tarta cu sunca

9 June 2013
Tarta_cu_sunca.pngO reteta delicioasa de tarta cu: tarta, faina, margarina, ou, apa, sare, lapte, smantana, sunca, castraveti, cascaval. Ingrediente aluat: 250 g făină 150 g margarina 1 ou 2 linguri apă sare după gust Ingrediente umplutura: 50 g făină dizolvată  in 1/4 litru de lapte 2 linguri smântână 3 ouă 150 g şuncă tăiată cubuleţe 3…
Read more »





Macrouri în stil marocan

9 June 2013
Peste_6Macrouri în stil marocan din: fileuri de macrou, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, paprika, chimen, seminte de coriandru, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 linguri zeama de lamaie 2 lingurite paprika 1 lingurita chimen macinat 1 lingurita seminte de coriandru macinate 1 lingurita praf…
Read more »





Ciuperci cu surimi

9 June 2013
Ciuperci_cu_surimiCiuperci cu surimi din: ciuperci, batoane de surimi, sare, piper, marar, ulei, unt, lamai. Ingrediente: 600 g ciuperci cu palarie mare 500 g batoane de surimi sare piper 1 legatura marar 2 linguri ulei 30 g unt 2 lamai   Mod de preparare: Speli ciupercile, le cureţi şi le îndepărtezi codiţele. Opăreşti batoanele de surimi…
Read more »





Mousse de ciocolata si capsune

9 June 2013
Mousse_de_ciocolata_si_capsuneMousse de ciocolata si capsune din: oua, ciocolata, coniac, frisca, capsune. Ingrediente: 4 oua 400 g ciocolata 50 ml coniac frisca capsune   Mod de preparare: Topim ciocolata pe baie de abur. Luăm de pe foc şi adăugăm coniacul şi gălbenuşurile pe rând, amestecând continuu. Batem albuşurile spumă tare şi le încorporăm în ciocolată. Punem…
Read more »





Aperitiv cu fasole si ciuperci

9 June 2013
Aperitiv_cu_fasole_si_ciuperciAperitiv cu fasole si ciuperci din: ciuperci, fasole, usturoi, sare de mare, patrunjel verde, ulei de masline. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 250 g fasole alba boabe 2 catei de usturoi sare de mare patrunjel verde 100 ml ulei de masline   Mod de preparare: Cu o seară înainte de preparare, pui fasolea să se…
Read more »





Salata de fasole batuta

9 June 2013
Salata_de_fasole_batutaSalata de fasole batuta din: fasole boabe, morcovi, foi de dafin, ceapa, ulei, usturoi, boia de ardei, sare, piper. Ingrediente: 600 g fasole boabe 2 morcovi potriviti 2 foi de dafin 1 ceapa 3 linguri de ulei 4 catei de usturoi o lingura boia de ardei sare piper   Mod de preparare: Se alege fasolea,…
Read more »





Reteta zilei: Placinta cu capsuni

8 June 2013
Placinta_cu_capsuni_10Placinta cu capsuni din: aluat de placinta, capsuni, zahar, amidon, jeleu.   Ingrediente: 1 aluat placinta copt 1,5-2 kg de capsuni 1 cana de zahar 2 linguri amidon 1 pachet de jeleu     Mod de preparare: Intr-un castron combinati 1 cana de zahar cu 2 linguri de amidon. Se amesteca bine si se adauga…
Read more »





Salata de dovlecei cu ruccola

8 June 2013
Salata_de_dovlecei_cu_ruccolaSalata de dovlecei cu ruccola din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, otet, sare, piper, avocado. Ingrediente: 3 dovlecei verzi 2 rosii medii 1 ceapa mica 4 catei de usturoi cateva fire de patrunjel 4 linguri ulei 1 lingura otet sare piper 1/2 avocado   Mod de preparare: Dovleceii se spală şi se taie rondele.…
Read more »





Rulouri cu dovlecei, cascaval si muguri de pin

8 June 2013
Rulouri_cu_dovlecei_cascaval_si_muguri_de_pinRulouri cu dovlecei, cascaval si muguri de pin din: dovlecei, cascaval, muguri de pin. Ingrediente: 2 dovlecei 200 g cascaval 50 g muguri de pin       Mod de preparare: Spălăm dovleceii şi îi tăiem fâşii. Le frigem pe grătar, atât cât să se rumenească. Incingem o tigaie de teflon şi prăjim mugurii de…
Read more »





Scoici cu sos de rosii

8 June 2013
Scoici_cu_sos_de_rosiiScoici cu sos de rosii din: scoici, rosii, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, zeama de lamaie, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 1 kg scoici-midii 10 rosii 1 ceapa rosie 1 ardei gras 4 catei de usturoi zeama de lamaie ulei de masline boia de ardei dulce busuioc uscat sare piper   Mod de…
Read more »





Salata de dovlecei cu ierburi aromatice

8 June 2013
Salata_de_dovlecei_cu_ierburi_aromaticeSalata de dovlecei cu ierburi aromatice din: dovlecei verzi, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, otet, sare, piper, ierburi aromatice. Ingrediente: 3 dovlecei verzi 2 rosii medii 1 ceapa mica 4 catei de usturoi cateva fire de patrunjel 4 linguri ulei 1 lingura otet sare piper ierburi aromatice   Mod de preparare: Dovleceii se spală şi…
Read more »





Savarina cu capsune

8 June 2013
Savarina_cu_capsuneSavarina cu capsune din: oua, lamaie, zahar, faina, pesmet, frisca, dulceata de capsune, capsune, apa, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: blatul: 6 oua 1 lamaie 120 g zahar 30 g faina 100 g pesmet umplutura: 500 g frisca dulceata de capsune capsune proaspete siropul: 400 ml apa 300 g zahar esenta de vanilie   Mod…
Read more »





Salata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi

8 June 2013
Salata_de_ciuperci_marinate_cu_ceapa_rosie_si_usturoiSalata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi din: ciuperci, patrunjel, suc de lamaie, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon (cat mai mici) 1/2 legatura patrunjel dressing: suc de lamaie 80 ml ulei de masline 1 lingura ceapa rosie tocata foarte marunt 1 catel de usturoi sare…
Read more »





Supa crema de porumb cu ardei iute

8 June 2013
Supa_crema_de_porumb_cu_ardei iuteSupa crema de porumb cu ardei iute din: porumb, ceapa, supa de legume, ulei, zeama de lamaie, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva porumb boabe 1 ceapa supa de legume ulei zeama de lamaie 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt si se…
Read more »





Foitaj cu cirese

8 June 2013
Foitaj_cu_cireseFoitaj cu cirese din: ou, cirese, unt, faina, lapte, zahar vanilat, zahar farin, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 1 ou 400 g cirese 200 g unt 300 g faina 120 ml lapte zahar vanilat zahar farin suc de lamaie sare   Mod de preparare: Spălăm cireşele, le scoatem sâmburii şi tăiem felii. Frecăm 100 g…
Read more »





Salata de castraveti cu marar

8 June 2013
Salata_de_castraveti_cu_mararSalata de castraveti cu marar din: castraveti, usturoi, marar, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 400 g castraveti 3 catei de usturoi 1 legatura de marar 4 linguri ulei 1 lingura de otet sare piper   Mod de preparare: Castraveţii se spală şi se taie rondele subţiri. Separat se amestecă uleiul cu oţetul, usturoiul zdrobit, sarea,…
Read more »





Supa crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel

8 June 2013
Supa_crema_de_morcovi_cu_crutoane_de_paine_si_frunze_de_patrunjelSupa crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel din: morcovi, cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg morcovi 3 cartofi 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac sare 2 linguri cu ulei patrunjel frunze   Mod de preparare: Se pun la fiert, în…
Read more »





Reteta zilei: Carne de pui in sos cu garnitura de orez

8 June 2013
Carne_de_pui_in_sos_cu_garnitura_de_orez_10Carne de pui in sos cu garnitura de orez din: faina, pulpe de pui, sos barbeque, miere, gem de portocale, suc de portocale, sos de soia, ghimbir, ardei, amidon, seminte de susan, orez.   Ingrediente: 1/2 cana de faina 6-8 pulpe de pui 1/3 cupa sos barbeque 1/3 ceasca de miere 2/3 cupa gem de…
Read more »





Rulouri cu prosciutto

8 June 2013
Rulouri_cu_prosciuttoRulouri cu prosciutto din: oua, prosciutto, unt, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 6 felii prosciutto 40 g unt marar proaspat sare piper   Mod de preparare: Omogenizăm ouăle în mixer cu sare şi piper. Adăugăm mărarul tocat. Topim untul într-o tigaie întin­să. Când s-a încins, turnăm ouăle. După ce s-a rumenit, întoarcem cu grijă,…
Read more »





Orez cu sos si chiftele de curcan

8 June 2013
Orez_cu_sos_si_chiftele_de_curcanOrez cu sos si chiftele din: unt, ceapa, ardei, telina apio, usturoi, frunza de dafin, rosii, supa de pui, sos tabasco, ceapa verde, coriandru, orez, condimente cajun, carne tocata de curcan, ulei. Ingrediente: cate 2 linguri de unt si faina 1 ceapa, tocata marunt 1 ardei verde, curatat de seminte si tocat fin 2 tulpini…
Read more »





Salata de paste cu sos

8 June 2013
Salata_de_paste_cu_sosSalata de paste cu sos din: paste, rosii cherry, sparanghel, rucola, galbenusuri, unt, lamaie, piper alb, sare. Ingrediente: 400 g paste tip penne 100 g rosii cherry 5 fire sparanghel cateva frunze de rucola pentru sos: 4 galbenusuri 250 g unt 1 lamaie piper alb sare   Mod de preparare: Spală sparanghelul, îndepărtează par­tea lemnoasă…
Read more »





Dovlecei umpluti cu tofu

8 June 2013
Dovlecei_umpluti_cu_tofuDovlecei umpluti cu tofu din: dovlecel, branza tofu, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel mare 300 g branza tofu ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spălăm dovlecelul şi îl tăiem rondele de câte 5-10 cm. Scoatem miezul. Presărăm sare pe miezul de dovlecel şi lăsăm câteva minute să elimine apa.…
Read more »





Supa crema de mazare cu patrunjel

8 June 2013
Supa_crema_de_mazare_cu_patrunjelSupa crema de mazare cu patrunjel din: mazare, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg de mazare 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu ulei patrunjel   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, felina, păstârnacul,…
Read more »





Penne cu creveti si mazare

8 June 2013
Penne_cu_creveti_si_mazarePenne cu creveti si mazare din: penne integrale, creveti decorticati, busuioc, ulei extravirgin de masline, mazare, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, coaja de lamaie. Ingrediente: 150 g penne integrale 250 g creveti decorticati 3 fire busuioc proaspat 5 linguri ulei extravirgin de masline 250 g mazare noua 1 ceapa rosie 3 caei de usturoi sare…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro