Retete:
Reteta zilei: Compot de visine
25 June 2013
E
luna visinelor asa ca nu ratati ocazia sa preparati compot de visine
pentru ca stim ca iubiti aceste fructe si ar fi pacat sa nu duceti
gustul lor usor acrisor si parfumat pana tarziu in iarna. Ingrediente:
visine zahar apa Mod de preparare: Visinele se spala foarte bine si
se pun,…
Read more »
Read more »
Midii cu sos de patrunjel
25 June 2013
Midii
cu sos de patrunjel din: scoici decorticate, vin, ulei de masline,
patrunjel, rosie, telina, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 200 g
scoici decorticate 50 ml vin alb ulei de masline 1 legatura patrunjel
verde 1 rosie 1 lingura de telina rasa 1 catel de…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu ciuperci, rosii si branza de soia
25 June 2013
Ardei
umpluti cu ciuperci, rosii si branza de soia din: ardei grasi, ulei de
masline, ceapa rosie, vanata, ciuperci, rosii cherry, sos de ciuperci,
busuioc, suc de lamaie, sare, piper, lamaie, branza de soia.
Ingrediente: 4 ardei grasi (rosu, verde, galben, portocaliu) 6 lingurite
ulei…
Read more »
Read more »
Placinta de spanac cu soia
25 June 2013
Placinta
de spanac cu soia din: foi de placinta, spanac, soia, ceapa, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 500 g foi de placinta 200 g spanac 200 g soia
cu cea mai mica granulatie 1 ceapa mica sare piper ulei pentru uns foile
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Orez cu fructe de mare
25 June 2013
Orez
cu fructe de mare din: orez, ceapa, usturoi, sofran, tije de telina,
ulei de masline, vin, fructe de mare, sare, piper, pasta de ardei iute,
coriandru, suc de rosii. Ingrediente: 500 g orez cu bob lung 1 ceapa
mica 2 catei de usturoi sofran…
Read more »
Read more »
Portofele din piept de curcan
25 June 2013
Portofele
din piept de curcan din: piept de curcan, cimbru, oregano, piper, sare,
rosii, busuioc, cascaval, dovlecei, cartofi, lapte, unt. Ingrediente: 1
kg piept de curcan dezosat cimbru oregano piper sare pentru umplutura: 3
rosii potrivite cimbru busuioc 400 g cascaval sare piper pentru
garnitura:…
Read more »
Read more »
Midii cu sos de rosii
25 June 2013
Midii
cu sos de rosii din: midii, patrunjel, ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosii, suc de rosii. Ingrediente: 1,5 kg midii negre 2 linguri de
patrunjel proaspat tocat 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa medie
tocata marunt 6 catei de usturoi zdrobiti 400…
Read more »
Read more »
Placinta cu soia si ciuperci
25 June 2013
Placinta
cu soia si ciuperci din: foi de palcinta, ciuperci, soia, ceapa, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 500 g foi plăcintă (obişnuite, nu foetaj) 250 g
ciupeci 200 g soia cu cea mai mică granulatie 1 ceapă mare sare piper
ulei Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Aperitive cu somon si branza
25 June 2013
Aperitive
cu somon si branza din: castraveti, file de somon afumat, lamaie,
branza de vaci, branza de oaie, piper. Ingrediente: 2 castraveti mari
200 g file de somon afumat 1/2 lamaie 175 g branza de vaci 175 g branza
veche de oaie piper Mod…
Read more »
Read more »
Paste cu ficatei de pui
25 June 2013
Paste
cu ficatei de pui din: papardelle, ficatei de pui, ceapa, usturoi,
salvie, patrunjel, sare, piper, ulei, vin alb, unt. Ingrediente: 250 g
papardelle 500 g ficatei de pui 1 ceapa mica usturoi salvie uscata
maruntita 1/2 legatura patrunjel verde sare piper negru macinat 1…
Read more »
Read more »
Chiftelute de vitel cu salata
25 June 2013
Chiftelute
de vitel cu salata din: ceapa, usturoi, carne tocata de vita, boia,
maghiran, chimen, piper, sare, bob, dovlecei, ulei de masline, ardei
iute, usturoi, boabe de porumb, sare, piper, otet de vin alb.
Ingrediente: 1 ceapa 3 catei de usturoi 600 g carne tocata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de fructe de mare
25 June 2013
Supa
de fructe de mare din: carnat, fenicul, ceapa, usturoi, pasta de
tomate, vin alb, supa de pui, rosii, somon, midii, creveti, piper,
patrunjel, lamaie, sare, ulei de masline, paine. Ingrediente: 1 carnat
maruntit 2 cesti fenicul fin tocat 1 ceasca ceapa tocata marunt…
Read more »
Read more »
Icre de peste
25 June 2013
Icre
de peste din: icre, ulei de masline, lamaie, apa minerala. Ingrediente:
50 g icre 1/4 ulei de masline 1-2 linguri de lamaie 4-5 linguri apa
minerala Mod de preparare: Icrele proaspete se sărează puţin şi se
lasă 2-3 zile la frigider. Când le…
Read more »
Read more »
Mancarica de dovlecei cu carne
25 June 2013
Mancarica
de dovlecei cu carne din: dovlecei, ceapa, carne tocata, marar, bulion,
ulei, boabe de piper rosi, piper, sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2
cepe sau 10 fire ceapa verde 150 g carne tocata de pui sau vita 1/2
legtura marar 1 lingurita bulion 50…
Read more »
Read more »
Desert cu migdale si caspuni
25 June 2013
Desert
cu migdale si caspuni din: lapte, businca de vanilie, zahar, frisca,
capsuni, menta, unt, ou, lichior de migdale, faina, migdale.
Ingrediente: 500 ml lapte plic praf de businc de vanilie 4 lingurite
zahar 300 ml frisca 500 g caspuni 1 fir de menta pentru…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel a la grec cu legume
25 June 2013
Ciorba
de miel a la grec cu legume din: carne de miel, smantana, morcovi,
ceapa, usturoi, telina, patrunjel verde, galbenusuri de ou, lamaie,
sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel fara os 500 g smantana 2
morcovi 2 cepe 2 catei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Pui cu mere si visine
25 June 2013
Pui
cu mere si visine din: piept de pui, mere, visine, untua, ulei, tarhon,
sare, piper. Ingrediente: 1 kg piept de pui 4 mere 300 g visine 150 g
untura de gaina sau gasca 50 ml ulei 3-4 fire de tarhon sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Paine cu rosii uscate
25 June 2013
Paine
cu rosii uscate din: drojdie, apa fierbinte, zahar, faina, sare,
busuioc uscat, bulion, rosii uscate, ulei de masline. Ingrediente: 7 g
drojdie uscata 300 ml apa fierbinte 1 lingurita zahar 450 g faina 1
lingurita sare 2 lingurite de busuioc uscat 2 lingurite bulion…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt
25 June 2013
Paste
cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt din: macaroane, usturoi, frunze
de busuioc, frunze de menta, nuci, iaurt, sare, piper, suc de lamaie,
ton, ulei de canola, rosii cherry, oua. Ingrediente: 1 punga macaroane
Ingrediente sos pesto: 2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Hamsie prajita cu avocado si sos de usturoi
25 June 2013
Hamsie
prajita cu avocado si sos de usturoi din: hamsii, ulei, usturoi,
avocado, sos de rosii, maioneza vegetala, apa, sare. Ingrediente: 1 kg
hamsii (sau sport eviscerat) 200 ml ulei 1 capatana de usturoi 3-4
avocado 100 ml sos de rosii maioneza vegetala 100 ml…
Read more »
Read more »
Picior de miel a la grec
25 June 2013
Picioar
de miel a la grec din: picioare de miel, lamai, oregano, cartofi, ulei
de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 picioare de miel (partea
inferioara) 4-6 lamai 1 lingurita oregano 3-6 cartofi 1/2 cana ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Dă drumul…
Read more »
Read more »
Negresa cu inghetata
25 June 2013
Negresa
cu inghetata din: unt, zahar, cacao, zahar vanilat, oua, faina, sare,
unt, zahar brun, esenta de vanilie, bicarbonat, faina, fulgi de
ciocolata, sare, inghetata caramel, inghetata de vanilie, biscuiti cu
cacao, sos de ciocolata, fructe. Ingrediente: blat 1: 200 g unt 250 g
zahar…
Read more »
Read more »
Frigarui de somon
25 June 2013
Frigarui
de somon din: somon, ulei de masline, suc de rosii, piper, suc de
lamaie, tepuse. Ingrediente: 500 g de somon fara pielita si taiat cuburi
35 ml ulei de masline 45 ml suc de rosii piper suc de lamaie tepuse
pentru frigarui Mod…
Read more »
Read more »
Farfalle cu pesto si bacon
25 June 2013
Farfalle
cu pesto si bacon din: farfalle, ceapa, sare, piper, mazare, ulei, sos
pesto, bacon, smantana, parmzan, busuioc. Ingrediente: 300 g farfalle 1
ceapa sare piper negru macinat 200 g mazare proaspata 2 linguri ulei 100
g sos pesto 200 g bacon 300 g smantana…
Read more »
Read more »
Salata cu cas de vaca, spanac si capsuni
25 June 2013
Salata
cu cas de vaca, spanac si capsuni din: spanac, capsuni, cas de vaca,
gem de caspuni, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 300 g spanac proaspat 200 g capsuni 100 g cas de vaca
pentru vinegreta: 2 lingurite gem de capsuni 1…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu ardei şi ciuperci
25 June 2013
Chifteluţe
cu ardei şi ciuperci din: carne de manzat, ou, ceapa, ciuperci, ardei
grasi, franzela uscata, ulei, portocala, patrunjel verde, boia dulce,
piper, sare, miere. Ingrediente: 300 g carne de manzat 1 ou 1 ceapa mica
100 g ciuperci champignon 2 ardei grasi rosii mici…
Read more »
Read more »
Tarta umpluta cu cirese
25 June 2013
Tarta
umpluta cu cirese din: ou, lapte, faina, drojdie, sare, zahar, cirese,
gelatina, faina. Ingrediente: pentru aluat: 60 ml apa calduta un ou 125
ml lapte 350 g faina 250 g unt un plic drojdie uscata o lingurita sare
25 g zahar pentru umplutura: 1,5…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos barbeque de casa
25 June 2013
Sos
barbeque de casa din: ardei jalapeno, ardei serrano, ardei poblano, sos
adobo, usturoi, ketchup, zahar brun, melasa, mustar, pasta de tomate,
praf de ceapa, sos worcestershire. Ingrediente: 3 ardei jalapeno 1
ardei iute serrano ½ ardei iute poblano 2 ardei in sos adobo…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu orez şi mărar
25 June 2013
Roşii
umplute cu orez şi mărar din: rosii, orez, ceapa, ulei de masline,
marar, sare, piper. Ingrediente: 8 rosii medii 1 ceasca orez 1 ceapa
medie 2-3 linguri ulei de masline 1 legatura marar sare piper Mod de
preparare: Spălaţi roşiile, tăiaţi-le „capace” în…
Read more »
Read more »
File de peste la gratar
25 June 2013
File
de peste la gratar din: peste, cartofi, broccoli, usturoi, lamaie,
sare, ulei, busuioc. Ingrediente: 2-4 bucati de peste (cod sau macrou)
250 g cartofi 250 g broccoli 1 capatana de usturoi felii de lamaie sare
ulei busuioc sau patrunjel pentru decor Mod de…
Read more »
Read more »
Prajitura pufoasa cu cirese
25 June 2013
Prajitura
pufoasa cu cirese din: cirese, faina, zahar pudra, zahar vanilinat,
oua, lapte, unt, sare. Ingrediente: 750 g cirese bine coapte 100 g faina
90 g zahar pudra un plic zahar vanilinat 6 oua 250 ml lapte 20 g unt
pentru tava un praf sare…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de vitel
25 June 2013
Paste
cu carne de vitel din: ceapa verde, ardei gras, ulei, carne de vitel,
supa de pasare, parmezan, sare, paste, unt, faina, lapte, nucsoara,
sare, piper. Ingrediente: 2 fire ceapa verde 1 ardei gras rosu 2 linguri
ulei 500 g carne de vitel tocata 200…
Read more »
Read more »
Cordon bleu cu garnitura de cartofi noi
25 June 2013
Cordon
bleu cu garnitura de cartofi noi din: piept de pui, branza topita,
sunca, ou, pesmet, cartofi, sare, piper, usturoi verde, ulei, unt.
Ingrediente: 4 felii piept de pui 4 felii branza topita 4 felii sunca
presata 1 ou 4-5 linguri pesmet 1 kg cartofi…
Reteta zilei: Gem de capsuni
24 June 2013
Gem
de capsuni din: capsuni, zahar, mar, suc de lamaie. Ingrediente: 2
1/4 cani capsuni 2/3 cana zahar 1 mar ras 1 lingura suc de lamaie
Mod de preparare: Intr-o cratita medie puneti la foc capsunile, zaharul
si marul. Fierbeti timp de 20 de minute, amestecati constant. Adaugati
apoi sucul de lamaie…
Read more »
Read more »
Dorada in crusta de sare
24 June 2013
Dorada
in crusta de sare Ingrediente: dorada sare Mod de preparare:
Peştele trebuie curăfăt bine de intestine, spălat şi şters cu un prosop
uscat. Il aşezăm apoi în tavă, pe un pat de sare grunjoasă, şi îl
îmbrăcăm cu sarea rămasă. Il introducem la cuptor timp de 30-40 de min
(până când sarea…
Read more »
Read more »
Focaccia cu masline
24 June 2013
Focaccia
cu masline din: faina, sare, drojdie uscata, ulei de masline, apa
calda, masline, ulei de masline, ceapa, sare, cimbru. Ingrediente:
aluat: 350 g faina 1/2 lingurita sare 7 g drojdie uscata 2 linguri ulei
de masline 250 ml apa calda 100 g masline verzi sau negre (fara samburi)
topping: 2 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Creveti cu sos de rosii
24 June 2013
Creveti
cu sos de rosii din: creveti decorticati, rosii, usturoi, coriandru,
apa, ulei de masline, rosii uscate, sare, piper, chimen. Ingrediente:
400 g creveti decorticati (congelati) 4 rosii un catel de usturoi 1
lingura de coriandru tocat fin 100 ml apa 4 linguri de ulei de masline
rosii uscate sare piper chimen Mod de…
Read more »
Read more »
Bruschete cu rosii si rondele de masline
24 June 2013
Bruschete
cu rosii si rondele de masline din: chifle, usturoi, margarina,
cascaval de post, busuioc, rosii decojite, bulion, masline negre, sare,
piper, ulei de masline, suc de lamaie, miere. Ingrediente: 4 chifle 4
capatani de usturoi 2 lingurite de margarina cascaval de post busuioc
proaspat rosii decojite 1 lingurita bulion masline negre taiate rondele
sare…
Read more »
Read more »
Bagheta cu usturoi si ierburi aromate
24 June 2013
Bagheta
cu usturoi si ierburi aromate din: paine bagheta, margarina, usturoi,
patrunjel, piper. Ingrediente: 2 paini bagheta mici 150 g margarina 3
catei de usturoi zdrobiti patrunjel piper Mod de preparare: Amestecaţi
margarina, usturoiul şi pătrunjelul tocat până când se formează o pastă
omogenă. Adăugaţi piper după gust. Tăiaţi pâinea-baghetă în felii de
aprox.…
Read more »
Read more »
Creveti cu lamaie, masline si usturoi
24 June 2013
Creveti
cu lamaie, masline si usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi,
patrunjel, zeama de lamaie, masline, sare. Ingrediente: 1/2 kilogram de
creveti ulei de masline 5-6 catei de usturoi patrunjel zeama de la 1-2
lamai masline negre sare dupa gust Mod de preparare: Crevetii se fierb
în apă clocotită aproximativ 10 min, apoi…
Read more »
Read more »
Focaccia cu ceapa si usturoi
24 June 2013
Focaccia
cu ceapa si usturoi din: drojdie uscata, zahar, apa fierbinte, faina,
sare, busuioc, ulei de masline, ceapa, usturoi. Ingrediente: 7 g drojdie
uscata 1 lingurita zahar 300 ml apa fierbinte 450 g faina 2 lingurite
sare 3 linguri busuioc 2 linguri ulei de masline 450 g ceapa rosie si
alba taiata inele 4 catei…
Read more »
Read more »
Foi cu crema de nuci
24 June 2013
Foi
cu crema de nuci din: oua, faina, zahar, ulei, apa minerala,
bicarbonat, suc de lamaie, zahar, lapte, nuci, cacao, frisca, ciocolata
neagra, ciocolata cu lapte, nuca macinata. Ingrediente: pentru foi: 3
oua 800 g faina 12 linguri zahar 12 linguri ulei 12 linguri apa minerala
o lingurita bicarbonat 2 linguri suc de lamaie strecurat…
Read more »
Read more »
Bruschete cu rosii si usturoi
24 June 2013
Bruschete
cu rosii si usturoi din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline,
busuioc, rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 paine ciabatta 2 capatani de
usturoi 4 linguri ulei de masline busuioc proaspat 300 g rosii cherry
proaspete 4 rosii uscate sare piper Mod de preparare: Tăiaţi roşiile
cherry în jumătăţi, iar roşiile uscate în bucăţele…
Read more »
Read more »
Salata cu varza, oua si porumb
24 June 2013
Salata
cu varza, oua si porumb din: varza chinezeasca, ardei, ceapa verde,
oua, porumb, lamai, ulei de masline, sare, piper, leurda. Ingrediente: 1
varza chinezeasca de dimensiune mijlocie 1 ardei rosu 1 ardei gralben 2
legaturi ceapa verde 2-3 oua 1 cutie (200 g) de porumb 2 lamai 2-3
linguri ulei de masline sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie
24 June 2013
Friptura
de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie din: ulei de masline,
rozmarin, mustar, praf de usturoi, sare, piper, friptura de porc, ceapa
rosie. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline plus 1 lingurita 4
lingurite rozmarin proaspat, tocat 1 lingurita mustar ½ lingurita praf
de usturoi 2 lingurite de sare 1…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa cu cirese
24 June 2013
Placinta
delicioasa cu cirese din: aluat, ou, lapte, cirese, zahar pudra, menta.
Ingrediente: 400 g aluat foitaj pentru uns: un ou 2 linguri lapte
pentru umplutura: 750 g cirese zahar pudra frunzulite menta Mod de
preparare: Aluatul de foitaj se scoate de la frigider si se lasă să
ajungă la temperatura camerei. Se întinde…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu branza de capra
24 June 2013
Ciuperci
umplute cu branza de capra din: ciuperci, zeama de lamaie, ulei de
masline, branza de capra, smantana, usturoi, verdeturi proaspete,
cascaval, bacon, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci alb medii, cat
mai egale 1/2 lamaie (zeama) 3 linguri ulei de masline 150 g branza
grasa de capra sau bivolita 3 linguri smanatna 1 catel de…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu carne
24 June 2013
Dovlecei
umpluti cu carne din: dovlecei, ulei, carne tocata de porc, rosii,
ceapa verde, patrunjel, usturoi, masline, oregano, morcov, ou, apa,
sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mari 6 linguri ulei 400 g carne
tocata de porc 5 rosii 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 4
catei usturoi pisati 100 g masline fara samburi 2…
Read more »
Read more »
Mojito
24 June 2013
Mojito
din: rom, suc de limetta, apa minerala, frunze de menta, zahar brun.
Ingrediente: 60 g rom cubanez 30 ml suc de limetta 120 ml apa minerala 6
frunze de menta 2 lingurite zahar brun Mod de preparare: Se aşază
într-un pahar zahărul, frunzele de mentă şi se stropesc cu suc de…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume de vara cu corcoduse
24 June 2013
Ciorba
de legume de vara cu corcoduse din: dovlecei, ardei grasi, cartofi noi,
ceapa, rosii, corcoduse, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2
ardei grasi 4 cartofi noi o ceapa alba 3-4 rosii foarte coapte 200 g
corcoduse patrunjel sare Mod de preparare: Se pun corcoduşele la fiert
în apă de două ori cantitatea lor.…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu salată de vinete şi roşii
24 June 2013
Ardei
umpluţi cu salată de vinete şi roşii din: ardei gras, vinete, ceapa,
rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg ardei gras 1 kg vinete 1 ceapa
medie 500 g rosii 150 ml ulei sare Mod de preparare: Spălaţi ardeii,
tăiaţi-le un „capac”, curăţaţi-i de cotoare şi seminţe. Tocaţi mărunt
ceapa sau daţi-o pe răzătoarea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu legume la cuptor
24 June 2013
Sandwich
cu legume la cuptor din: vanata, ciuperci, ardei grasi, otet balsamic,
branza feta, bagheta. Ingrediente: 1 vanata 2 ciuperci 2 ardei grasi,
rosu sau galben 1 castravete ½ ceasca de otet balsamic 1/2 cupa branza
feta 1 bagheta Mod de preparare: Spalati legumele, taiati bucati apoi
puneti intr-un bol si turnati otet balsamic. Lasati…
Read more »
Read more »
Paste cu ansoa si broccoli
24 June 2013
Paste
cu ansoa si broccoli din: paste integrale, broccoli, ansoa in ulei,
stafide, usturoi, ulei extravirgin de masline, ardei iute. Ingrediente:
150 g paste integrale 200 g broccoli 1 cutie (200 g) ansoa in ulei 1-2
linguri stafide 2 catei de usturoi 3-4 linguri ulei extravirgin de
masline optional, 1 ardei iute Mod de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de nuci si fructe
24 June 2013
Prajitura
cu crema de nuci si fructe din: nuci, zahar brun, apa, oua, cacao,
zahar vanilat, unt, nuci, galbenusuri si fructe de sezon. Ingrediente:
blat: 250 g nuci macinate 200 g zahar, de preferat, brun 100 ml apa 7
oua 3 linguri cacao 1 lingurita zahar vanilat crema: 200 g unt 400 g
zahar 300…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu piept de pui
24 June 2013
Oua
umplute cu piept de pui din: oua, piept de pui, maioneza, smantana,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 1/2 piept de pui 4 linguri
maioneza 2 linguri smantana patrunjel sare piper Mod de preparare: In
vase separate se pun la fiert ouăle şi carnea. Apoi, ouăle, după ce sunt
fierte tari, se trec…
Read more »
Read more »
Salată verde cu roşii, busuioc şi lămâie
24 June 2013
Salată
verde cu roşii, busuioc şi lămâie din: bagheta, salata verde, rosii,
zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, busuioc, seminte de pin,
sare, piper. Inrgediente: 1 bagheta 1 salata verde medie 4 rosii 1
lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 legatura
busuioc proaspat 100 g seminte de pin…
Read more »
Read more »
Tarta cu crema de cafea
24 June 2013
Tarta
cu crema de cafea din: faina, amidon, unt, zahar pudra, sare, ou, apa,
zahar vanilat, lapte, cafea, amidon, zahar, galben, zahar vanilat,
ciocolata amara. Ingrediente: aluatul: 250 g faina 25 g amidon 150 g unt
100 g zahar pudra un praf de sare 1 ou 30 ml apa foarte rece zahar
vanilat crema: 500…
Read more »
Read more »
Rulouri de castraveţi cu brânză Feta
24 June 2013
Rulouri
de castraveţi cu brânză Feta din: castraveti, branza feta, chimen, ulei
de masline, piper. Ingrediente: 4 castraveti potriviti 250 g branza
Feta 1 lingurita rasa chimen macinat 1 lingura ulei de masline piper
Mod de preparare: Speli castraveţii, îi usuci şi îi tai fâşii cu
ajutorul cuţitului econom. Zdrobeşti cu furculiţa brânza Feta…
Read more »
Read more »
Cuscus cu menta
24 June 2013
Cuscus
cu menta din: cuscus, ardei gras, castarvete, ceapa verde, usturoi,
ceapa rosie, menta, patrunjel, sare, piper, otet, ulei. Ingrediente: 300
g cuscus instant 1 ardei gras rosu 1 castravete lung 2 cepe verzi 2
catei de usturoi 1 ceapa rosie 3 linguri menta tocata 1 lingura
patrunjel tocat sare piper 3 linguri otet 3…
Read more »
Read more »
Paste cu porumb, pui si ceapa
24 June 2013
Paste
cu porumb, pui si ceapa din: piept de pui, pasta fainoase, smantana,
porumb dulce, ceapa rosie, sare, piper, ulei, zahar, frunze de
patrunjel. Ingrediente: 300 g piept de pui dezosat 400 g pasta fainoase,
de preferinta integrale 300 g smantana 1 conserva (200 g) porumb dulce 1
ceapa rosie sare piper negru macinat 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chifle de cartofi umplute cu salata de creveti
24 June 2013
Chifle
de cartofi umplute cu salata de creveti din: creveti decorticati, coaja
de limeta, sare, maioneza, arpagic, marar, suc de lamaie, zahar, piper,
chifle de cartofi, unt nesarat. Ingrediente: 260 g creveti
decorticati 150 g creveti tigru decorticati coaja de la 1/2 de limeta 1
1/2 linguri de sare 1 1/2 linguri de maioneza…
Read more »
Read more »
Tort cu umplutura de carne tocata
24 June 2013
Tort
cu umplutura de carne tocata din: branza dulce, lapte, praf de copt,
faina, ulei, ou, patrunjel, sare, kaizer, usturoi, carne tocata de vita,
ulei, tomate, pasta de tomate, praz, smantana, sare, piper, oregano,
patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 125 g branza dulce 4 linguri lapte
1/2 plic praf de copt 250 g faina 5 linguri…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan cu busuioc
24 June 2013
Ruladă
de curcan cu busuioc din: piept de curcan, sunca, cartofi, rosii
cherry, ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 400 g piept
de curcan fara piele 4 felii sunca 500 g cartofi mici fierti in coaja 12
rosii cherry 4 linguri ulei de masline sare piper 4 fire de busuioc
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rondele pane
24 June 2013
Rondele
pane din: dovlecei, oua, faina, pesmet, boia, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 3 dovlecei mari 2 oua 150 g faina 150 g pesmet boia sare
piper ulei Mod de preparare: Tai rondele dovleceii. Baţi ouăle cu
boia, sare şi piper după gust. Dai rondelele prin făină, le treci prin
ouăle bătute, apoi prin pesmet…
Read more »
Read more »
Sangria cu busuioc şi căpşuni
24 June 2013
Se
taie jumătăţi 500 g căpşuni. Se taie cuburi 1 măr. Se amestecă într-un
bol 300 g frunze de busuioc proaspete cu 150 g zahăr. Se toarnă 750 ml
vin alb şi 250 ml suc de struguri albi. Se amestecă bine până se
dizolvă zahărul, apoi se adaugă fructele şi se completează eventual cu
apă…
Read more »
Read more »
Tort cu frisca si capsuni
24 June 2013
Tort
cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, ulei, praf de copt,
zahar vanilat, sare, capsuni, frisca, gem de capsune. Ingrediente:
pentru blat: 7 oua 7 linguri zahar 7 linguri faina 7 linguri apa 2
linguri ulei 1 plic praf de copt 1 plic de zahar vanilat un praf de sare
pentru crema:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Budinca de lamaie (video)
23 June 2013
Reteta zilei: Desert rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie
23 June 2013
Desert
rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie din:
napolitane cu crema de lamaie, crema de branza, smantana, lamai.
Ingrediente: 1 pachet napolitane cu crema de lamaie 1 cutie crema de
branza 1 pahar de smantana 3 lamai Mod de preparare: Intr-un robot
de bucatarie adaugati napolitanele…
Read more »
Read more »
Creveti cu chilli
23 June 2013
Creveti
cu chilli din: creveti decorticati, ulei de masline, chilli, rosii
cherry, patrunjel, boia de ardei, ulei, sare, piper, lamaie, usturoi.
Ingrediente: 500 g creveti decorticati ulei de masline un chilli rosu
3-4 rosii cherry sau rosii uscate 1 legatura patrunjel boia de ardei
ulei sare piper lamaie usturoi Mod de preparare: Crevetii se…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de trufe
23 June 2013
Prajitura
cu crema de trufe din: faina, amidon, zahar, unt, oua, ciocolata
neagra, miez de nuca, praf de copt, lapte, galbenusuri, unt, esenta de
vanilie, sos de ciocolata, zmeura. Ingrediente: pentru blat: 60 g faina
40 g amidon pentru prajitura 50 g zahar 50 g unt 3 oua 100 g ciocolata
neagra 100 g miez…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu orez si creveti
23 June 2013
Ciuperci
umplute cu orez si creveti din: ciuperci, orez, creveti decorticati,
sos de soia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci 50 g orez 12
creveti decorticati 2 linguri cu sos de soia ulei sare piper Mod de
preparare: Crevefii decorticati se pun la fiert în apă cu sare timp de
10 min, se scot,…
Read more »
Read more »
Bruschete cu pasta de masline
23 June 2013
Bruschete
cu pasta de masline din: paine, masline negre, usturoi, ulei de
masline, branza de soia, pesmet, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare,
piper. Ingrediente: 1 paine bagheta masline negre 1-2 catei de usturoi
zdrobiti ulei de masline branza de soia 25 g pesmet coaja rasa de lamaie
4 lingurite cu suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Chiftelute de peste cu usturoi
23 June 2013
Chiftelute
de peste cu usturoi din: fileu de peste, cartofi, morcovi, patrunjel,
pastarnac, piper, pesmet, ulei, sare, ceapa, usturoi, salata verde.
Ingrediente: 20 g fileu de peste 100 g cartofi 50 g morcovi patrunjel
pastarnac piper faina sau pesmet ulei sare 50 g ceapa doi catei de
usturoi salata verde pentru decor Mod de…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu morcovi si cimbru
23 June 2013
Carne
de vita cu morcovi si cimbru din: carne de vita, morcovi, ceapa, vin
rosu, unt, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un kilogram vita de
gtit 6 morcovi 4 cepe medii 100 ml vin rosu 50 g unt o lingurita ulei
cimbru sare piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu fund dublu se
topeşte…
Read more »
Read more »
Legume asortate cu salsa de rosii
23 June 2013
Legume
asortate cu salsa de rosii din: fasole verde, fasole galbena, morcovi,
rosii, tomate glabene, telina verde, ardei iute, mere, stafide, otet,
zahar, cuisoare, boabe de mustar, cimbru. Ingrediente: 400 g fasole
verde 200 g fasole galbena (pastai) 200 g morcovi taiati cuburi 500 g
rosii 500 g tomate galbene 200 g telina verde 1…
Read more »
Read more »
Cartof umplut cu peste
23 June 2013
Cartof
umplut cu peste din: cartof, margarina vegetala, ton in ulei, boabe de
porumb, maioneza vegetala, suc de lamaie. Ingrediente: 2 cartofi cu
coaja alba de cate 200 g 500 g margarina vegetala 1 conserva de ton in
ulei (175 g) 100 boabe de porumb fiert 100 g maioneza vegetala sucul de
la o lamaie…
Read more »
Read more »
Inghetata de busuioc
23 June 2013
Inghetata
de busuioc din: busuioc, zahar, mascarpone, iaurt. Ingrediente: 1
legatura mare de busuioc 500 g zahar 250 g mascarpone 1,3 kg iaurt gras
Mod de preparare: Combini frunzele de busuioc cu zahărul. Amesteci bine
cu ajutorul unui blender, până obţii o pudră fină. Adaugi brânza
mascarpone şi iaurtul. Amesteci din nou foarte bine…
Read more »
Read more »
Medalioane de porc cu fasole verde
23 June 2013
Medalioane
de porc cu fasole verde din: muschi file de porc, bacon, miere,
ghimbir, sos de soia, fasole verde, ceapa, ardei iute, ulei, vin rosu,
piper. Ingrediente: 400 g muschi file de porc 16 felii de bacon 2
linguri miere 2 lingurite ghimbir ras 6 linguri sos de soia 600 g fasole
verde 2 cepe…
Read more »
Read more »
Supă cu somon
23 June 2013
Supă
cu somon din: file de somon, morcovi, ceapa, radacina de pastarnac,
telina, praz, cartofi, smantana, usturoi, marar, patrunjel, foaie de
dafin, boabe de piper, sare, piper. Ingrediente: 400 g file de somon 2
morcovi 1 ceapa mare 1 radacina de pastarnac 1 telina 100 g praz 3
cartofi mijlocii 200 g smantana grasa 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui de porc
23 June 2013
Frigarui
de porc din: carne de porc, vin rosu, ulei de masline, usturoi, ceapa,
sare, piper, frigarui. Ingrediente: 2 kg carne de porc ¼ cana de vin
roșu ¼ cana ulei de masline 4-5 catei de usturoi, pisat 1 ceapa feliata 1
lingurița de sare ½ lingurita de piper 6-8 frigarui Mod de…
Read more »
Read more »
Bruschete cu ciuperci si cascaval
23 June 2013
Bruschete
cu ciuperci si cascaval din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline,
cascaval de post, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 1 paine ciabatta 1
capatana de usturoi ulei de masline cascaval de post cimbru proaspat
ciuperci proaspete Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în lungime şi apoi
pe jumătate. Decojiti usturoiul şi tăiati-l în jumătate. Prăjiţi pâinea…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc
23 June 2013
Supa
de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc din: rosii, dovlecei,
usturoi, supa de legume, ulei, suc de lamaie, frunze de busuioc, sare.
Ingrediente: 6 rosii foarte coapte 2 dovlecei 2 catei de usturoi 300 ml
supa din concentrat de legume 4 linguri ulei sucul unei lamai 2-3 frunze
busuioc sare Mod de…
Read more »
Read more »
Tarta cu salam si masline
23 June 2013
Tarta
cu salam si masline din: aluat foitaj, rosii, salam, masline, ulei,
mustar, busuioc, sare. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 20 rosii mici
250 g salam masline, dupa gust 2 lingurite ulei 4 lingurite mustar
dulce sau picant cateva frunzulite busuioc un praf sare Mod de
preparare: Aluatul se scoate din tipla si se…
Read more »
Read more »
Gogoşi ca la mama
23 June 2013
Gogoşi
ca la mama din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, esenta de rom, ulei,
albus, suc de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg faina 25 g
drojdie proaspata 150 ml lapte 2 oua 50 g zahar o lingura esenta de rom
sau alta esenta 50 ml ulei pentru prajit: 200 ml ulei pentru glazura:
un…
Read more »
Read more »
Salată răcoritoare de vară
23 June 2013
Salată
răcoritoare de vară din: rosii, castraveciori, ardei gras, ceapa,
marar, patrunjel, iaurt, mustar, ulei, sare, piper, ardei iute.
Ingrediente: 2 rosii mari 2-3 castraveciori 1 ardei gras 1 ceapa mica 1
legatura marar 1 legatura patrunjel sos: 1 pahar mic de iaurt 1
lingurita mustar 1 lingura ulei sare piper 1 ardei iute (optional)…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos pesto din spanac si busuioc
23 June 2013
Sos
pesto din spanac si busuioc din: frunze de spanac, frunze de busuioc,
nuci de pin, parmezan, ulei de masline. Ingrediente: 2 cani frunze de
spanac proaspete 2 cani frunze proaspete de busuioc 2 linguri usturoi
proaspat tocat fin 2/3 ceasca nuci de pin 1 1/3 cana parmezan ras 2/3
cana ulei de masline…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu sos de nuci
23 June 2013
Piept
de curcan cu sos de nuci din: piept de curcan, ulei, sare, piper, nuci
decojite, cascaval, ceapa rosie, ulei, otet balsamic, sare, piper.
Ingrediente: 4 felii piept de curcan 2 linguri ulei sare piper pentru
sos: nuci decojite o lingura cascaval o ceapa rosie o lingura ulei o
lingurita otet balsamic sare piper …
Read more »
Read more »
Gogosi cu banane
23 June 2013
Gogosi
cu banane din: banane, faina, oua, zahar, drojdie, lapte, sare,
scortisoara, ulei. Ingrediente: 4 banane 6-8 linguri faina 2 oua 4
linguri zahar o lingurita drojdie uscata 4 linguri lapte un praf sare
scortisoara, dupa gust ulei pentru prajit Mod de preparare: Se prepară
aluatul, pentru care se amestecă făina, zahărul, ouăle, drojdia,…
Read more »
Read more »
Supa verde cu branza
23 June 2013
Supa
verde cu branza din: fasole verde, unt, praz, ceapa, tije de telina,
morcov, pastarnac, patrunjel verde, piper, sare, smantana, branza.
Ingrediente: 200 g fasole verde 100 g unt 4 fire praz 2 cepe sau 4
legaturi ceapa verde 250 g tije de telina 1 morcov 1 pasarnac 1/2
radacina mica de telina 1 legatura…
Read more »
Read more »
Chiftelute delicioase
23 June 2013
Chiftelute
delicioase din: dovlecei, oua, faina, gris, marar, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 600 g dovlecei mici 2 oua 120 g faina 2 linguri gris 1
legatura marar sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Speli
dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare, presari cu sare, amesteci şi-i
laşi, 20 de minute, într-o strecurătoare. Ii…
Read more »
Read more »
Somon cu dovlecei
23 June 2013
Somon
cu dovlecei din: cotlete somon, dovlecei, lamai, patrunjel, usturoi,
ulei de masline, chimen, scortisoara, ghimbir, sare, piper, smantana,
castraveti verzi. Ingrediente: 4 cotlete somon 4 dovlecei mici 2 lamai 1
legatura patrunjel 4 catei usturoi 50ml ulei de masline 1 lingurita
chimen 1 lingurita scortisoara 1 lingurita ghimbir ras sare piper
smantana castraveti verzi…
Read more »
Read more »
Salata de fasole verde picanta
23 June 2013
Salata
de fasole verde picanta din: fasole verde, sare, piper, ceapa, zahar
pudra, ulei, unt, seminte de ote, otet balsamic. Ingrediente: 600 g
fasole verde sare piper 250 g ceapa 1 lingurita zahar pudra 2 linguri
ulei 2 linguri unt 100 g seminte de pin 6 linguri otet balsamic alb
Mod de preparare: Fasolea…
Read more »
Read more »
Inele de gogosi
23 June 2013
Inele
de gogosi din: faina, lapte, zahar, apa calda, drojdie uscata, oua,
unt, sare, ulei, zahar pudra, sirop de fructe. Inrgediente: 625 g faina
255 ml lapte cald 100 g zahar 60 ml apa calda 7 g drojdie uscata 2 oua
70 g unt un praf sare ulei pentru prajit pentru servit: zahar pudra
sirop…
Read more »
Read more »
Cartofi in straturi
23 June 2013
Cartofi
in straturi din: cartofi, muschi file, smantana, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 4 cartofi mari sau 8 medii 8 felii muschi file 2 linguri
smantana 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă
cartofii şi se spală. Cu un cuţit foarte bine ascuţit, se taie felii,
dar care să nu fie decupate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de ananas cu castravete
23 June 2013
Suc
de ananas cu castravete din: ananas, castravete, ghimbir, portocala.
Ingrediente: 1 ananas, decojit, taiat bucati 1 castravete 1 bucatica
ghimbir proaspat, decojit 1 portocala Mod de preparare: In
storcatorul de fructe puneti ananasul, castravetele si ghimbirul si
procesati. Puneti intr-un recipient, adaugati suc de portocala si
amestecati bine sa se…
Read more »
Read more »
Tarta cu rosii, bacon si cascaval
23 June 2013
Tarta
cu rosii, bacon si cascaval din: faina, unt, sare, lapte, bacon afumat,
cascaval ras, oua, rosie, nucsoara, piper. Ingrediente: pentru aluat:
200 g faina 100 g unt un praf sare 100 ml apa sau lapte pentru
umplutura: 150 g bacon afumat 200 g cascaval ras 3 oua o rosie nucsoara
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Salata cu cartofi noi, ardei gras si usturoi
23 June 2013
Salata
cu cartofi noi, ardei gras si usturoi din: oua, cartofi noi, usturoi,
boia iute, mustar, lamaie, otet, ulei, ton, ardei gras, zahar, sare,
piper. Ingrediente: 4 oua 500 g cartofi noi 1-2 catei de usturoi 1 varf
cutit boia iute 1 lingurita mustar 1 lamaie 1 lingura otet 3 linguri
ulei 1 cutie ton…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu iaurt şi fructe
23 June 2013
Prăjitură
cu iaurt şi fructe din: iaurt natural, oua, zahar, faina, ulei, praf de
copt, sare, morcov, nuci, capsune, cirese, visine, coacaze, frisca,
zahar praf. Ingrediente: 125 g iaurt natural 3 oua 200 g zahar 350 g
faina 70 ml ulei 1 lingurita praf de copt sare 150 g morcov ras fin 100 g
nuci…
Read more »
Read more »
Păstrăv la cuptor cu ciuperci şi smântână
23 June 2013
Păstrăv
la cuptor cu ciuperci şi smântână din: pastravi, smantana, ciuperci
champignon, morcovi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2
pastravi 200 ml smantana 250 g ciuperci champignon 2 morcovi 1 ceapa 1
lamaie 5 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Ungi peştele cu 2
linguri ulei şi îl condimentezi pe ambele părţi…
Read more »
Read more »
Ciorba de loboda si stevie
23 June 2013
Ciorba
de loboda si stevie din: loboda verde si rosie, leustean, stevie,
frunze de telina, zeama de varza acra, telina, morcovi, ceapa, oua,
smantana, ulei, apa, sare, piper, legume deshidratate, quinoa.
Ingrediente: 4 legaturi de loboda verde si rosie cate 1 legatura
leustean si stevie 1/2 legatura frunze de telina 1/4 l bors sau zeama…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec cu crema de miere
22 June 2013
Chec
cu crema de miere din: ceai negru, lapte, unt, zahar, oua, miere,
esenta de vanilie, faina, praf de copt, sare, smantana, lapte condensat.
Ingrediente: 3 linguri de ceai negru 1 cana de lapte 1 1/2 bucata de
unt, la temperatura camerei 1/2 cana de zahar 2 oua, la temperatura
camerei 1/3 ceasca de miere…
Read more »
Read more »
Calamar prajit cu lamaie
22 June 2013
Calamar
prajit cu lamaie din: calamari, pesmet, lamaie, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 500 g calamari inele pesmet lamaie ulei sare piper Mod de
preparare: Se dezgheată calamarii si se scurg. Se dau prin pesmet cu
sare si se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Se servesc cu lămâie
si garnitură de cartofi. Calamar…
Read more »
Read more »
Pizza cu blat din cartofi
22 June 2013
Pizza
cu blat din cartofi din: cartofi, margarina, faina, sare. Ingrediente:
225 g cartofi fierti 60 g margarina 125 g faina 1/2 lingurita sare Mod
de preparare: In cazul în care cartofii sunt fierbinţi pistositi-i şi
adăugaţi margarina. Lăsati-i deoparte până când se răcesc; Amestecaţi
făina şi sarea şi cerneti peste amestecul din cartofi.…
Read more »
Read more »
Bruschete cu file de ansoa
22 June 2013
Bruschete
cu file de ansoa din: paine, rosii, file de ansoa, usturoi.
Ingrediente: paine rosii file de ansoa usturoi Mod de preparare: Cel
mai important este sâ aveţi o pâine de calitate. Pentru bruscheţe,
roşiile trebuie să fie dulci; Ungem feliile de pâine cu ulei de măsline,
le frecăm cu usturoi şi le dăm…
Read more »
Read more »
Varza calita cu ciuperci
22 June 2013
Varza
calita cu ciuperci din: varza murata, ciuperci uscate, foi de dafin,
ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 grame varza murata 100 g
ciuperci uscate (hribi) 2 foi de dafin 1 ceapa mijlocie sare piper ulei
Mod de preparare: Ciupercile uscate se lasă câteva ore în apă la
înmuiat. Varza murată se taie fidelute…
Read more »
Read more »
Orez in stil asiatic
22 June 2013
Orez
in stil asiatic din: orez, conopida, broccoli, ardei, varza
chinezeasca, morcovi, unt, apa, sos de soia. Ingrediente: 250 g orez cu
bob lung 200 g conopida 200 g broccoli 1 ardei rosu mare 150 g varza
chinezeasca 2 morcovi mari 70 g unt 700 ml apa sos de soia Mod de
preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Tarta cu fasole verde si praz
22 June 2013
Tarta
cu fasole verde si praz din: fasole verde, praz, mozzarella, sunca,
rosii uscate, aluat de tarta, oua, smantana, piper, sare, patrunjel.
Ingrediente: 250 g fasole verde 2 fire praz 125 g mozzarella 100 g sunca
6 rosii uscate in ulei (de la borcan) 1 pachet aluat de tarta
(congelat) 2 oua 250 ml smantana…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu marar si orez
22 June 2013
Supa
de rosii cu marar si orez din: rosii, morcov, radacina de patrunjel,
ceapa, zahar, ardei gras, orez, faina, unt, smantana, marar, sare.
Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1
ceapa 1 lingurita zahar 2 ardei grasi 1 lingura orez 1 lingurita faina 1
lingura unt 1/2 pahar smantana…
Read more »
Read more »
Cupe cu crema caramelizata de lamaie
22 June 2013
Cupe
cu crema caramelizata de lamaie din: cirese, zahar, frunze de menta,
lamai, zahar, lapte, galbenusuri, faina, zahar praf. Ingrediente: 500 g
cirese 50 g zahar 4-5 frunze verzi de menta crema: 4 lamai 200 g zahar
1,5 l lapte 5 galbenusuri 50 g faina ornare: 6 lingurite zahar praf brun
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pizza cu blat traditional
22 June 2013
Pizza
cu blat traditional din: drojdie, apa calduta, zahar, ulei de masline,
faina, sare. Ingrediente: 15 g de drojdie proaspata sau 1 lingurita de
drojdie uscata 90 ml apa calduta 1/2 lingurita zahar 1 lingura ulei de
masline 175 g faina 1 lingurita sare Mod de preparare: Se amestecă
într-un bol drojdia cu apa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc la cuptor cu sos barbeque
22 June 2013
Coaste
de porc la cuptor cu sos barbeque din: coaste de porc, condimente, sos
barbeque, folie de aluminiu. Ingrediente: 2 randuri de coaste de porc
Condiment pentru carne de porc dupa preferinta 2 cesti de sos barbeque
folie de aluminiu Mod de preparare: Frecati coastele cu condimente,
inveliti in folie de aluminiu si…
Read more »
Read more »
Tagliatele cu busuioc
22 June 2013
Tagliatele
cu busuioc din: spaghete, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare,
piper, ierburi aromatice. Ingrediente: 250 g spaghete 2-3 fire busuioc
proaspat (sau uscat) 3-4 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei de masline
sare piper ierburi aromatice Mod de preparare: Se fierb pastele
conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pasează busuiocul împreună cu…
Read more »
Read more »
Varza calita cu cimbru si rosii
22 June 2013
Varza
calita cu cimbru si rosii din: varza, ceapa, rosii, ulei, foaie de
dafin, cimbru, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 varza de circa 1 kg 1
ceapa 4-5 rosii potrivite ulei 1 foaie de dafin cimbru putin marar
proaspat sare piper Mod de preparare: Se curăţă varza şi se taie în
două, apoi fiecare…
Read more »
Read more »
Supa de mazare cu bacon
22 June 2013
Supa
de mazare cu bacon din: ceapa, ulei de masline, boabe de mazare, faina,
supa de pasare, bacon, paine toast. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei
de masline 600 g boabe de mazare 1 lingura faina 500 ml supa de pasare
250 g bacon 3 felii paine toast Mod de preparare: Se prajeste in…
Read more »
Read more »
Prajitura cu spuma de ciocolata
22 June 2013
Prajitura
cu spuma de ciocolata din: zahar, faina, cacao, unt, apa, ulei, ou,
iaurt de baut, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, frisca, oua,
cafea, smantana. Ingrediente: pentru blat: 225 g zahar 95 g faina 2
linguri cacao 55 g unt 120 ml apa 3 linguri ulei un ou 3 linguri iaurt
de baut…
Read more »
Read more »
Lichior de menta
22 June 2013
Se
pregăteşte o farfurie adâncă plină cu frunze de mentă. Se stropeşte cu
alcool din belşug; se lasă să stea la soare cca 1 lună. Se strecoară şi
se adaugă un sirop fiert separat din 500 g zahăr şi 2 pahare mari de
apă. Se potriveşte concentraţia de alcool după gust. Se toarnă în
sticle;…
Read more »
Read more »
Totul despre Salate
22 June 2013
Salata
verde nu înseamnă doar salată iceberg. Combinaţiile de gusturi (frunze
de salată cu gust moderat amestecate cu verdeţuri mai dulci sau mai
amare) de texturi (onctoasă, fragedă, creată şi crocantă) şi de culori
(nuanţe de verde, de roşu şi de alb) fac salatele să fie apetisante şi
pentru ochi, nu doar bune la gust.…
Read more »
Read more »
Minestrone cu mazare
22 June 2013
Minestrone
cu mazare din: ceapa, rosii, morcovi, radacina de patrujel, radacina de
telina, ulei de masline, supa de legume, boabe de mazare, boabe de
fasole, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa 400 g rosii 250 g
zarzavat de supa (morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina) 2
linguri ulei de masline 1,5 l supa de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fasole verde cu sos de usturoi
22 June 2013
Fasole
verde cu sos de usturoi din: fasole verde, usturoi, sare, iaurt, ulei
de masline, suc proaspat de lamaie, patrunjel, piper. Ingrediente: 1
kg fasole verde, taiata si spalata 2 catei de usturoi, tocati ½
lingurita sare ½ ceasca iaurt 1 lingura ulei de masline 1 lingura de suc
proaspat de lamaie 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pastravi in sos de vin
22 June 2013
Pastravi
in sos de vin din: pastravi, ceapa, morcov, vin rosu, telina, supa
falsa de legume, tije de telina, foaie de dafin, cimbru, ulei, sare.
Ingrediente: 4 pastravi o ceapa un morcov 300 ml vin rosu 1/2 tija
telina 120 ml supa falsa de legume o foaie de dafin o lingurita cimbru o
lingura ulei…
Read more »
Read more »
Hamburgeri de casă
22 June 2013
Hamburgeri
de casă din: carne de vita tocata, ceapa, oua, ulei, sare, piper, boia
dulce, patrunjel, chifle, sos de usturoi, maioneza, branza topita.
Ingrediente: 1 kg carne de vita tocata 200 g ceapa 3 oua 50 ml ulei sare
piper boia dulce patrunjel 8 chifle sos de usturoi maioneza 8 felii de
branza topita …
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu clatite
22 June 2013
Supa
de rosii cu clatite din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, oua, faina, gris,
smantana, unt, supa de pui, piper, sare, busuioc. Ingrediente: 800 g
rosii 1 ceapa 1 capatana de usturoi 25 ml ulei 4 oua 2 linguri faina 1
lingura gris 60 g smantana 2 linguri unt 1 1/2 l supa din oase de…
Read more »
Read more »
Pandişpan cu cremă Chantilly şi fructe
22 June 2013
Pandişpan
cu cremă Chantilly şi fructe din: oua, faina, zahar, amidon, lamaie,
sare, lapte, galbenusuri, smantna, zahar praf, baton de vanilie, fructe
de sezon. Ingrediente: blatul de pandispan: 7 oua 180 g faina 180 g
zahar 30 g amidon 1 lamaie sare crema chantilly: 500 ml lapte 1 lamaie 6
galbenusuri 130 g zahar 100…
Read more »
Read more »
Tocanita de legume la ceaun cu mamaliguta
22 June 2013
Tocanita
de legume la ceaun cu mamaliguta din: cartofi, ceapa, ardei gras rosu,
morcovi, rosii, ulei, sare, piper, verdeata, mamaliguta. Ingrediente:
0,7 kg cartofi 2 cepe mari 1 ardei gras rosu 2 morcovi 0,5 kg rosii ulei
sare piper verdeata mamaliguta Mod de preparare: Se taie ceapa
peştişori, morcovii, ardeiul şi cartofii cubulete şi…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos picant si mazare
22 June 2013
Piept
de pui cu sos picant si mazare din: ardei iuti, usturoi, coriandru
verde, zahar, sos de peste, limette, ghimbir, piept de pui, ulei,
mazare, ceapa verde, germeni de fasole, menta, coriandru. Ingrediente:
pentru sosul picant: 2 ardei iuti 2 catei de usturoi decojiti 2 linguri
coriandru verde tocat 30 g zahar 40 ml sos…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecei cu piept de pui
22 June 2013
Supa
crema de dovlecei cu piept de pui din: dovlecei, piept de pui, supa de
legume, margarina, galbenusuri, smantana, marar. Ingrediente: 500 g
dovlecei 1 piept de pui 1 l supa de legume 2 linguri margarina sau unt 4
galbenusuri 200 ml smantana pentru gatit 1 legatura marar tocat Mod
de preparare: Pentru a…
Read more »
Read more »
Cockail Mojito cu capsuni
22 June 2013
Se
taie sferturi 4 căpşuni şi se repartizează în 4 pahare. Se taie în opt 1
limetă şi se repartizează câte 2 felii în fiecare pahar, cu funzele de
la 3 fire mentă şi 1 lingură zahăr. Se zdrobesc frunzele şi se
completează paharele cu gheaţă pisetă. Se amestecă, apoi se completează
cu apă mirerală.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri de muschi de vita cu legume
22 June 2013
Rulouri
de muschi de vita cu legume din: muschi de vita, sare, piper, sos
worcestershire, condimente, ulei de masline, morcov, ardei gras,
dovlecel, ceapa verde, usturoi, unt, ceapa, otet balsamic, zahar brun,
supa de vita. Ingrediente: 8-10 bucati muschi de vita feliat Sare si
piper, dupa gust 3 linguri de sos Worcestershire condimente dupa…
Read more »
Read more »
Chiftelute de dovlecei cu cascaval ras si smantana
22 June 2013
Chiftelute
de dovlecei cu cascaval ras si smantana din: dovlecei, faina, oua,
patrunjel, marar, ulei, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 900 g
dovlecei 200 g faina 2 oua 1 legatura patrunjel 1 legatura marar ulei
cascaval ras smantana sare piper Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii
şi daţi-i pe râzătoare (ochiurile mari). Pudraţi-i cu sare şi,…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu sunca
22 June 2013
Cartofi
umpluti cu sunca din: cartofi, oua, ulei, sunca, castraveciori murati,
smantana, sfecla rosie, mustar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi
medii 3 oua (pentru maioneza) 250 ml ulei 200 g sunca sau orice fel de
salam 3-4 castraveciori murati 2 linguri smantana 1 sfecla rosie 1
lingurita mustar sare piper Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Paste Carbonara cu dovlecei
22 June 2013
Paste
Carbonara cu dovlecei din: spaghete, dovlecei, bacon afumat, smantana,
parmezan, mozzarella, galbenusuri, sare, piper, busuioc, ulei de
masline, usturoi. Inrgediente: 400 g spaghete 4 dovlecei medii 400 g
bacon afumat 150 ml smantana 150 ml parmezan 150 g mozzarella 3
galbenusuri sare piper busuioc ulei de masline usturoi Mod de
preparare: Fierbi pastele…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu ciuperci si orez in foi de vita
22 June 2013
Sarmalute
cu ciuperci si orez in foi de vita din: orez, ciuperci, praz, supa
vegetala, foi de vita, sare, piper, marar, suc de rosii, apa.
Ingrediente: 250 g orez 8 ciuperci champignon mari 1 praz (numai partea
alba) 1 cana de supa vegetala 50 de foi de vita sare piper marar 1/2
cana suc de…
Read more »
Read more »