Retete Supe:
Supa crema bicolora
Supa
crema bicolora din: morcovi, cartofi, ceapa, frunze de telina, paine,
ulei de masline, sare, piper, rosii cherry, arpagic murat si patrunjel.
Ingrediente: 3-4 morcovi 3-4 cartofi potrivit 1 ceapa 1 legatura de
frunze de telina 4 felii de paine 1 lingura cu ulei de masline sare
piper pentru decor: 6-7 rosii cherry arpagic murat…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa crema de rosii
Supa
crema de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ardei, telina, patrunjel,
sare, piper rosu, busuioc, ulei de masline si orez. Ingrediente: un kg
rosii 3-4 fire ceapa un fir usturoi 2 ardei o telina mica o legatura
telina o radacina patrunjel sare piper rosu macinat busuioc 2 lingurite
ulei de masline 50 g orez …
Read more »
Read more »
Supa de varza si carnati
Supa
de varza si carnati din: varza acra, cuisoare, nucsoara, dafin,
ciuperci uscate, carne de porc afumata, carnati afumati, ceapa, mere,
usturoi, chimion si paprika. Ingrediente: 1 kg varza acra cuisoare
nucsoara dafin 50 g ciuperci uscate 200-300 g carne de porc afumata 2-3
carnati afumati 1 ceapa 2 mere mici 2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Saltimbocca cu risotto
Saltimbocca
cu risotto din: ceapa, usturoi, ciuperci, ulei de masline, orez, vin
alb, supa, parmezan, carne de porc, sare, piper, sunca de praga, salvie
si unt. Ingrediente: 2 cepe de marime medie 1 catel de usturoi 150 g
ciuperci champignon 3 linguri ulei de masline 250 g orez risotto 100 ml
vin alb 500 ml…
Read more »
Read more »
Supa de peste (crap)
Supa
de peste din: crap, peste, ardei gras verde, vin rou sec, apa, rosii,
ceapa, paprika, sare si ulei. Ingrediente: 1,5 kg crap 500 g peste mic 1
ardei gras verde 100 ml vin rosu sec 2 l apa 2 rosii 2 cepe mari 2
lingurite paprika sare (dupa gust) ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ossobuco cu felii de carne de vita
Ossobuco
cu felii de carne de vita din: faina, sare, piper, pulpa de vita, ulei,
usturoi, ceapa, morcovi, telina, vin alb, supa, rosii, pasta de tomate,
zahar si sos gremoleta. Ingrediente: 2 linguri faina sare piper 4 felii
pulpa de vita (a 200 g) 3 linguri ulei 2 catei de usturoi 2 cepe 2
morcovi…
Read more »
Read more »
Supă simpla de curcan cu galuste
Supă
simpla de curcan cu galuste din: supa de curcan, oua, gris, sare si
patrunjel verde. Ingrediente: 1 l din zeama in care a fiert curcanul cu
morcovi 2 oua gris sare patrunjel verde Mod de preparare: Strecoară 1
litru din zeama în care a fiert curcanul şi pune-o într-o oală, separat.
Adaugă morcovii…
Read more »
Read more »
Supa crema cu busuioc si crutoane
Supa
crema cu busuioc si crutoane din: morcovi, ceapa, usturoi, cartofi,
ulei de masline, smantana, supa de legume, busuioc, sare, piper si
crutoane. Ingrediente: 4 morcovi 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 1
cartofi 2 linguri ulei de masline 200 ml smantana 500 ml supa de legume
(sau de pui) busuioc verde sare piper…
Read more »
Read more »
Supă de ficăţei şi zarzavaturi
Supă
de ficăţei şi zarzavaturi din: ficatei de pui, morcov, patrunjel,
ceapa, usturoi, cartofi, rosie, ardei gras, frunze de patrunjel, mazare
verde, sare, piper si condimente. Ingrediente: 250 g ficatei de pui 1
morcov 1 patrunjel 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 3-4 cartofi 1 rosie
mai mare 1 ardei rgas 1 legatura frunze…
Read more »
Read more »
Şalău cu legume
Şalău
cu legume din: file de salau, rosii, morcovi, dovlecei, ceapa,
condiment pentru peste, coriandru, busuioc, ulei, apa, sare si piper.
Ingrediente: 800 g file de salau 2 rosii 3 morcovi 2 dovlecei o ceapa
alba o lingura condiment pentru peste cateva fire coriandru cateva fire
busuioc o lingura ulei 1/2 l apa sare piper…
Read more »
Read more »
Paste cu varza, sunca si cascaval
Paste
cu varza, sunca si cascaval din: varza alba, ceapa, ruccola, sunca de
praga, unt, supa, sare, piper, smantana, suc de lamaie, paste si
cascaval. Ingrediente: 600 g varza alba 1 ceapa 50 g ruccola 80 g sunca
de Praga feliata 2 linguri unt 150 ml supa sare piper 200 g smantana 1-2
linguri suc…
Read more »
Read more »
Supa gulas cu carne de vita
Supa
gulas cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, ulei, morcovi, telina
verde, bulion, boia dulce, usturoi, coaja de lamaie, piper, chimen,
mahiran, foaie de dafin, sare, supa de carne de vita si cartofi.
Ingrediente: 700 g carne de vită (pulpă, ceafă) 5 cepe 2 linguri ulei 2
morcovi tăiați bețișoare 400 g…
Read more »
Read more »
Supa de peste cu legume si fidea
Supa
de peste cu legume si fidea din: apa, peste, file de salau, morcovi,
cartofi, telina, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 l apa
1/2 kg peste indiferent de sortiment (pot fi doar capete sau cozi) 500 g
file de salau (sau alt peste) 2 morcovi mai mari 4-5 cartofi 1/2 telina
1 lamaie…
Read more »
Read more »
Supa de castane cu usturoi si cuisoare
Supa
de castane cu usturoi si cuisoare din: baghete, ceapa, cuisoare,
castane, supa de carne, vin alb, usturoi, smantana si patrunjel.
Ingrediente: 1/2 baghetă 1 ceapă 4 cuișoare 500 g castane fierte 400 ml
supă de carne 200 ml vin alb 1 cățel de usturoi tocat 200 ml smântână
1/2 legătură pătrunjel tocat Mod…
Read more »
Read more »
Supa rustica
Supa
rustica din: linte galbena, bacon, apa, cartofi, morcovi, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 250 g linte galbena 200 g bacon 2 l apa 2 cartofi 2
morcovi 5 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Pune lintea la
fiert în 2 l de apă şi lasă la foc moderat. Dacă te grăbeşti,…
Read more »
Read more »
Supa cu omleta
Supa
cu omleta din: ceapa, usturoi, unt, ulei, rosii, morcovi, dovlecel,
broccoli, telina, paste, apa, oua, telemea, busuioc, sare, piper si
verdeata. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura unt 2
linguri ulei 300 g rosii 100 g morcovi 1 dovlecel 200 g broccoli 1
telina 200 g paste 1 l apa 3…
Read more »
Read more »
Supă cremă de morcovi cu lapte şi coriandru
Supă
cremă de morcovi cu lapte şi coriandru din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, coriandru, cartofi, morcovi, supa de legume, lapte din soia si
frunze de coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1
ceapa, tocata 1 lingurita de coriandru macinat 2 cartofi medii, curatati
si taiati cubulete 500 g de morcovi, curatati si…
Read more »
Read more »
Supa rece de rosii cu crutoane
Supa
rece de rosii cu crutoane din: paine, supa de legume, rosii, ceapa,
usturoi, ulei de masline, sare, piper, zahar, rozmarin, frisca si boia.
Ingrediente: 3 felii paine 125 ml supa de legume 750 g rosii 2 cepe 2
catei de usturoi 4 linguri ulei de masline sare piper 1 praf zahar 1 fir
rozmarin…
Read more »
Read more »
Supă falsă
Supă
falsă din: apa, morcovi, orez, unt, lapte, zeama de lamaie, galbenus,
sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 l apa 3 morcovi mijlocii 3
linguri orez 50 g unt 1 l lapte zeama de lamaie 1 galbenus sare piper
patrunjel verde tocat Mod de preparare: Dai morcovii pe râzătoare şi
îi căleşti în…
Read more »
Read more »
Supă cremă de ciuperci cu smântână
Supă
cremă de ciuperci cu smântână din: ciuperci, smantana, usturoi,
patrunjel, ulei, orez, morcovi, pastarnac si ceapa. Ingrediente: 1 kg
ciuperci 500 g smantana 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 250 ml
ulei 1 ceasca orez 2 morcovi 1 pastarnac 2 cepe Mod de preparare:
Jumătate din cantitatea de ciuperci o tai în…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de gulie cu afumătură
Supă-cremă
de gulie cu afumătură din: muschi file afumat, cartofi, gulie,
albitura, morcovi, telina, smantana, piper si sare. Ingrediente: 150 g
muschi file afumat 2 cartofi 1 gulie 1 albitura 1 morcov 1/2 telina 200
ml smantana de gatit piper sare Mod de preparare: Curăţă legumele şi
pu-ne-le pe foc, tăiate în bucăţi mari,…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu carnati si naut
Supa
de cartofi cu carnati si naut din: cartofi, naut, carnati, ceapa,
morcovi, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 6 cartofi 1 conserva de
naut 2 carnati 1 ceapa 1 morcov 3 linguri cu ulei patrunjel sare Mod
de preparare: Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în trei linguri cu ulei
până ce devine sticloasă. Curăţă…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu lime si coriandru verde
Supa
de morcovi cu lime si coriandru verde din: morcovi, ceapa, ulei,
ghimbir, lime, supa de legume, sare, piper, lamaie si coriandru verde.
Ingrediente: 700 g morcovi 1 ceapă mică 2 linguri ulei 1 bucată ghimbir
(cât o nucă) 3 limette 600 ml supă de legume sare piper o lămâie
pătrunjel sau coriandru verde …
Read more »
Read more »
Chili con carne cu ardei iute
Chili
con carne cu ardei iute din: ceapa, morcovi, ardei iute, ulei, carne
tocata de vita, usturoi, pasta de rosii, supa, fasole boabe, sare si
piper. Ingrediente: 3 cepe 4 morcovi 2 ardei iuti rosii 2 linguri ulei
500 g carne tocata de vita 3 catei de usturoi 6 linguri pasta de rosii 1
l…
Read more »
Read more »
Supa de rosii si fasole cu melcisori
Supa
de rosii si fasole cu melcisori din: ceapa, usturoi, rosii decojite,
fasole alba, ulei, supa de legume, paste, sare si piper. Ingrediente: 1
ceapa 2 catei usturoi 1 conserva rosii decojite (850 ml) 1 conserva
fasole alba (425 ml) 1 lingura cu ulei 500 ml supa de legume (instant)
200 g paste in forma…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu kaizer
O
reteta delicioasa de supa cu:carne de pui, pia, morcov, telina, ardei
gras, praz, kaizer, sparanghel, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana.
Ingrediente: un pui mai mic 3 ouă un morcov o felie de ţelină doi ardei
graşi un fir de praz 200 g kaizer 200 g sparanghel 100 ml ulei de
floarea-soarelui sare piper…
Read more »
Read more »
Supa cu fructe de mare si usturoi
Supa
cu fructe de mare si usturoi din: creveti, ulei de masline, ceapa,
morcov, vin alb sec, rosii, supa de legume, harissa, smantana, coaja de
lime, zeama de lime, scoici saint jacques, unt cu usturoi, coriandru,
ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 250 g creveti mari,
nedecorticati 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica,…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina cu smantana
Supa
crema de telina cu smantana din: radacina de telina, cartofi, lapte,
unt, sare si smantana. Ingrediente: 400 g radacina de telina 3 cartofi
250 ml lapte o lingura unt sare pentru servit: smantana Mod de
preparare: Se curăţă de coajă rădăcina de ţelină, se taie cubuleţe care
se pun la călit în oala…
Read more »
Read more »
Supă de broccoli cu brânză
Supă
de broccoli cu brânză din: broccoli, bacon, ceapa, faina, supa, sare,
grasime, branza si chifle. Ingrediente: 500 g broccoli 100 g bacon 100 g
ceapa 20 g faina 1 cub supa sare 40 g grasime 60 g branza rasa 2 chifle
Mod de preparare: Se curăţă broccoli, se spală sub jet de apă…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi cu crutoane
Supă
de morcovi cu crutoane din: morcovi, ulei de masline, usturoi, cimbru,
unt, ceapa, supa de pui, smantana, bacon, paine taraneasca si ulei de
masline. Ingrediente: 700 g de morcovi, taiati bastonase 2 linguri ulei
de masline, plus extra pentru stropit 4 catei de usturoi, nedecojiti
cateva fire de cimbru, plus extra pentru decor 1…
Read more »
Read more »
Supa gulyas
Supa
gulyas din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, cartofi,
concentrat de vita, boia de ardei, ulei, sare si piper. Ingrediente:
1/2 kg carne vita cuburi o tulpina telina 2 morcovi 2 cepe 2 ardei grasi
3 cartofi 2 cuburi concentrat vita o lingura boia de ardei 2 linguri
ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Supă thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie
Supă
thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie din: piept de curcan,
germeni de soia, rosii, broccoli, morcovi, ciuperci, ceapa, ulei, pasta
de curry rosie, lapte de cocos, supa, mazare, sos de soia, sare, piper
si lamaie verde. Ingrediente: 300 g piept de curcan 100 g germeni de
soia 2 rosii 250 g broccoli 2…
Read more »
Read more »
Fondue de cocos cu ananas şi curry
Fondue
de cocos cu ananas şi curry din: ardei iute, ulei, supa, crema de
cocos, ceapa, migdale, faina, curry, ceapa verde, sare, piper, ananas,
file de pui, rosii, avocado si creveti decorticati. Ingrediente: 4 ardei
iuti rosii 3 linguri ulei 750 ml supa 400 g crema de cocos (cutie) 1
ceapa 4 linguri migdale macinate…
Read more »
Read more »
Supă clară de legume
Supă
clară de legume din: legume, ceapa, rosii, patrunjel, margarina, sare,
piper, boia de ardei, cuisoare, foi de dafin, oua, faina, apa minerala,
mazare si porumb. Ingrediente: legume pentru supa (morcovi, telina etc) 1
ceapa 4 rosii 1 legatura patrunjel 3 linguri margarina sare piper 1 1/2
lingurita boia de ardei 3 cuisoare 3 foi…
Read more »
Read more »
Supa cu legume si tortellini
Supa
cu legume si tortellini din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de
chilli, telina apio, morcov, patrunjel, dovlecel, rosii, supa de legume
si tortellini cu branza. Ingrediente: ulei de măsline 1 ceapă medie,
tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi câţiva fulgi de chilli 2
ţeline Apio, tăiate cubuleţe 1 morcov mediu, curăţat şi…
Read more »
Read more »
Gulaş picant cu carne de vita
Gulaş
picant cu carne de vita din: pulpa de vita, ceapa, ardei gras, ulei,
sare, piper, boia de ardei dulce, supa si crema de branza. Ingrediente:
400 g pulpa de vita 6 cepe mici cate un ardei gras rosu si galben 1
lingura ulei sare piper 3-4 linguri boia de ardei dulce 250 ml supa…
Read more »
Read more »
Gulaş unguresc cu carne de porc
Gulaş
unguresc cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, usturoi,
margarina, sare, piper, boia de ardei iute, chimen macinat, varza
murata, supa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de porc
pentru gulas 300 g ceapa 2 catei de usturoi 5 linguri margarina sare
piper 1 lingura boia de ardei iute 1 lingura…
Read more »
Read more »
Gulaş de miel cu fasole
Gulaş
de miel cu fasole din: ceapa, ardei iute, pulpa de miel, ulei, sare,
piper, supa, fasole verde, fasole alba si lamaie. Ingrediente: 2 cepe 1
ardei iute 2 catei de usturoi 600 g pulpa de miel 3 linguri ulei sare
piper 1 l supa 400 g fasole verde 1 cutie fasole alba (425 ml)…
Read more »
Read more »
Gulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate
Gulas
de vită cu sos si multe mirodenii aromate din: carne de vita, unt,
ceapa, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, chimen, suc de rosii,
supa, faina si smantana. Ingrediente: 1 kg carne de vita pentru gulas 3
linguri unt topit 400 g ceapa 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita
boia…
Read more »
Read more »
Supa de naut cu rosii si sfecla
Supa
de naut cu rosii si sfecla din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla,
rosii, supa de legume, sare, piper, ardei iute si paine prajita.
Ingrediente: 150 g boabe de năut uscate 1 ceapă mică 1 cățel de usturoi 1
sfeclă 300 g roșii 800 ml supă de legume 30 ml ulei de măsline sare…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu garnitură
Chifteluţe
cu garnitură din: cartofi, sare, chifla, ceapa, carne tocata, ou,
mustar boabe, piper, ulei, unt, faina, supa si patrunjel. Ingrediente: 1
kg cartofi sare 1 chifla veche de o zi 2 cepe 500 g carne tocata 1 ou 1
lingura mustar boabe piper 2 linguri ulei 3 linguri unt 3 linguri faina
250 ml…
Read more »
Read more »
Supă de peste cu legume
Supă
de peste cu legume din: peste marunt, apa, vin alb, foiae de dafin,
ceapa, sare, piper, usturoi, patrunjel, ciuperci, boabe de piper,
telina, morcovi, ardei gras, dovlecei, supa clara de legume si peste
mare. Ingrediente: 600 g pește mărunt 1 l apă 100 ml vin alb 1 foaie de
dafin 1 ceapă sare piper…
Read more »
Read more »
Supa cu linte, cartofi si curry
Supa
cu linte, cartofi si curry din: curry, ulei de masline extravirgin,
ceapa, mar, usturoi, frunze de coriandru, cartofi, supa de legume,
linte, lapte si suc de lamaie verde. Ingrediente: 2 linguriţe de curry
pudră 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 cepe, date pe răzătoare 1
măr, curăţat de coajă şi de seminţe şi…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu sos şi legume
Friptură
de vită cu sos şi legume din: usturoi, supa, malai grisat, pulpa de
vita, unt, sare, piper, arpagic, sos pentru fripturi, otet balsamic, unt
si ulei de masline. Ingrediente: 1 catel de usturoi 350 ml supa 120 g
malai grisat 400 g pulpa de vita taiata felii rotunde 4 linguri unt
topit sare piper…
Read more »
Read more »
Paste picante la tigaie
Paste
picante la tigaie din: penne, sare, rosii, ceapa, usturoi, maghiran,
carnati chorizo, carne pentru snitel, ulei de masline, piper si supa.
Ingrediente: 300 g penne mici sare 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de
usturoi 1/2 legatura maghiran 100 g carnati chorizo (sau cabanos) 8
bucati carne pentru snitel ( a 80g) 3…
Read more »
Read more »
Supă cu sparanghel
O
reteta delicioasa de supa cu: sparanghel, ardei gras, rosii, ardei
iute, usturoi, ulei de masline, morcov, cartof, fasole verde, sare,
piper, patrunjel, smantana, paine. Ingrediente: 200 g sparanghel doi
ardei graşi 3 roşii un ardei iute un căţel de usturoi 75 ml ulei de
măsline un morcov un cartof 100 g fasole verde sare…
Read more »
Read more »
Curcan cu sos curry şi migdale
Curcan
cu sos curry şi migdale din: orez basmati, sare, piept de curcan,
ceapa, usturoi, ulei, rosii, curry, supa, fulgi de migdale, coriandru,
sos sweet chilli si piper. Ingrediente: 250 g orez basmati sare 600 g
piept de curcan 1 ceapa 1 catel de usturoi 4 linguri ulei 300 g rosii
bucati 1 lingurita curry…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu crutoane
Supă
de roşii cu crutoane din: rosii, ceapa rosie, usturoi, ramurele de
cimbru, ulei de masline, concentrat de legume, smantana si crutoane.
Ingrediente: 1,5 rosii carnoase, bine coapte, taiate in jumatati 2 cepe
mari, preferabil, rosii, curatate si taiate sferturi (segmente) 8 catei
de usturoi, necuratati ramurele de cimbru 4 linguri ulei de masline 600…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de spanac
Paste
cu sos de spanac din: paste late, sare, ceapa, usturoi, unt, spanac,
supa, mascarpone, smantana, suc de lamaie, sare, piper, nucsoara si
parmezan. Ingrediente: 400 g paste late sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1
lingura unt 300 g spanac 125 ml supa 250 g mascarpone 100 g smantana
slaba 1 lingura suc…
Read more »
Read more »
Carne cu ciuperci în sos cu verdeaţă
Carne
cu ciuperci în sos cu verdeaţă din: ciuperci, ceapa verde, carne pentru
snitel, ulei, sare, piper, smantana, supa, patrunjel, unt si oua.
Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 1 legatura ceapa verde 4 bucati
carne pentru snitel (a 160 g) 2 linguri ulei sare piper 200 g smantana
200 ml supa 1/2 legatura patrunjel 2…
Read more »
Read more »
Supa de iaurt cu menta si castravete
Supa
de iaurt cu menta si castravete din: castravete, usturoi, iaurt, suc de
lamaie, ulei de masline, menta, sare si piper. Ingrediente: 1
castravete mediu 1 catel de usturoi 600 g iaurt sucul de la 1/2 lamaie 1
lingura cu ulei de masline 10-20 cl apa de la gheata 4 linguri cu menta
proaspat tocata…
Read more »
Read more »
Supa de broccoli
Supa
de broccoli din: fenicul, tija de telina, usturoi, broccoli, ceapa,
ulei de masline, lapte degresat, sos de soia, otet de vin, sare si
piper. Ingrediente: 80 g bulb fenicul 30 g tija de telina 2 catei de
usturoi 500 g broccoli 1 ceapa 1 lingura cu ulei de masline 50 cl lapte
degresat 1…
Read more »
Read more »
Consome cu passatelli
Consome
cu passatelli din: supa de pasare, pesmet, parmezan, oua, nucsoara si
piper. Ingrediente: 1,2 l supa de pasare (proaspata sau preparata cu un
cub de concentrat de supa) sau supa de vaca (un rest de rasol) 50 g
pesmet 70 g parmezan proaspat ras 2 oua 1 praf de nucsoara piper macinat
Mod…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu telina
Supa
de praz cu telina din: praz, telina, ceapa, morcovi, cartofi,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 fire de praz 500 g telina 2
cepe mari 2 morcovi 300 g cartofi 2 linguri patrunjel tocat marunt sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-oîn cubulete. Tăiaţi
prazul în rondele. Curăţaţi morcovii şi cartofii,…
Read more »
Read more »
Supă ţărănească cu perişoare
Supă
ţărănească cu perişoare din: mazare, morcovi, telina, cartofi, ceapa,
sare, piper, carne tocata, ou, pesmet, patrunjel si maghiran.
Ingrediente: 1 ceaşcă mazăre uscată 3 morcovi ½ rădăcină de ţelină 3
cartofi 1 ceapă sare piper Perişoare: 1 ceapă 1 ou 400 g carne tocată 4
linguriţe pesmet pătrunjel maghiran Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Supa de iarna cu carne de vita
Supa
de iarna cu carne de vita din: legume, piept de vita, galbenusuri,
cascaval, smantana, unt, patrunjel, ulei, hrean si sare. Ingrediente:
500 g legume (morsov, ceapa, telina, pastarnac) 750 g piept de vita 2
galbenusuri 1 00 g cascaval ras 2 linguri smantana 50 g unt 1 legatura
patrunjel 50 ml ulei 1 lingura…
Read more »
Read more »
Supă cremă de legume (varianta)
O
reteta delicioasa de supa crema cu: morcov, telina, radacina de
patrunjel, dovlecel, conopida, mazare, praz, fasole verde, ciuperci,
smantana, unt, sare, piper, busuioc verde, paine alba. Ingrediente: un
morcov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o conopidă
mică 200 g mazăre un fir de praz 400 g fasole verde 200…
Read more »
Read more »
Supa iahnie de fasole cu menta
O
reteta delicioasa de supa de iahnie cu:fasole alba boabe, ulei, sos de
rosii, patrunjel, menta, sare, pudra de chili. Ingrediente: 2 căni cu
fasole albă uscată (boabe) o jumătate de cană cu ceapă tocată o jumătate
de cană cu ulei de măsline 2 linguri cu sos de tomate o lingură cu
pătrunjel tocat o…
Read more »
Read more »
Supa de castraveti murati
Supa
de castraveti murati din: castraveti acri, morcovi, unt, faina, supa de
pui, paste, smantana, marar, sare si piper. Ingrediente: 6 castrveti
acri 3 morcovi 50 g unt o lingura faina un litru supa de pui din
concentrat 150 g paste un pahar mic smantana o legatura marar sare piper
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Crema de morcov
Crema
de morcov din: morcovi, ceapa, chimen, patrunjel, ulei, crutoane si
sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 ceapa 2 lingurite chimen pisat 1
legatura patrunjel 500 ml ulei 200 g crutoane din paine prajita sare
Mod de preparare: Curatati ceapa şi morcovii, spălaţi-i, tăiati-i mărunt
si căliti-i în ulei. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi…
Read more »
Read more »
Supa de iarna
Supa
de iarna din: cartofi, ciuperci, gulie, bacon, ceapa, smantana, unt,
sare, piper si chimen. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g ciuperci 1 gulie
de iarna 125 g bacon 3 cepe 125 ml smantana 1 lingura unt sare piper
chimen Mod de preparare: Căliţi ceapa, gulia şi ciupercile, tăiate
mărunt, în unt. Adăugaţi 2…
Read more »
Read more »
Supa cu taitei si carne de pui
Se
toacă 1 ceapă și 2 căței de usturoi. Se curăță 1 ardei iute roșu;
jumătate din el se toacă, cealaltă jumătate se taie fâșii. Se frământă
400 g carne tocată mixtă cu ceapă, usturoi, ardei iute tocat și sare. Cu
mâinile umezite se modelează 20 de perișoare care se prăjesc de
jur-împrejur în 1…
Read more »
Read more »
Supa crema de pui cu porumb
Supa
crema de pui cu porumb din: costita, ceapa, ulei, faina integrala,
lapte degresat, supa limpede de pui, cartofi, porumb, friptura de pui,
patrunjel si paine alba crocanta. Ingrediente: 100 g costita, taiata
bucati 1 ceapa mare, taiata sferturi 2 linguri ulei 2 linguri faina
integrala 250 ml lapte degresat 500 ml supa limpede de…
Read more »
Read more »
Supa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie
Supa
mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie din: ceapa, ulei, pasta de
rosii, ardei iute, usturoi, chimen, cartofi, supa limpede de legume,
zeama de lamaie, smantana, ulei aromatizat si frunze de busuioc.
Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata sferturi 1 lingura ulei 1 lingura
pasta de rosii 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat…
Read more »
Read more »
Supa limpede de pui
Supa
limpede de pui din: carcasa de pui, patrunjel, foaie de dafin, cimbru,
morcov, ceapa, praz, telina si piper. Ingrediente: 1 carcasa de pui
cateva fire de patrunjel 1 foaie de dafin sau cateva fire de cimbru 1
morcov, taiat felii 1 ceapa mare sau 1 fir de praz, taiat felii 2 codite
de telina,…
Read more »
Read more »
Supa gustoasa de ceapa
Supa
gustoasa de ceapa din: unt, ceapa, faina, supa de vita, bagheta, branza
gruyere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 400 g ceapa 1
ceasca faina 1 litru de supa de vita, fara sare 1/2 dintr-o bagheta 100 g
branza Gruyere 160 ml de vin alb sare si piper Mod de…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu parmezan
Supa
crema de rosii cu parmezan din: rosii, ceapa, ardei rosu, ceapa, sare,
piper negru, ulei de masline, morcovi, busuioc verde, patrunjel verde,
parmezan si crutoane. Ingrediente: un kg rosii 1-2 cepe 1-2 ardei rosu
sare un praf piper negru 1-2 linguri ulei de masline 2 morcovi 3-4
frunze busuioc verde o legatura patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Supa limpede de legume
Supa
limpede de legume din: ceapa, foaie de dafin, telina, morcovi, praz,
patrunjel, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg amestec de legume: 2 cepe,
taiate in doua, 3 codite de telina, 2 morcovi, curatati, 1 fir de praz,
taiat in doua 1 foaie de dafin patrunjel cimbru 1/2 lingurita piper
Mod de preparare: Ingredientele…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina cu crutoane
Supa
crema de telina din: telina, cartofi, ceapa, patrunjel verde, marar
verde, sare, piper, ulei de masline, boia dulce, usturoi si paine
integrala. Ingrediente: 400 g telina 2-3 cartofi 2 cepe o legatura
patrunjel vere o legatura marar verde sare piper 3 linguri ulei de
masline o lingura boia dulce 3-4 catei de usturoi 300…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de legume – aromat şi gustos
Piept
de pui cu sos de legume din: piept de pui, sare, piper, ulei, ceapa,
usturoi, pasta de ardei, vin alb, dovlecel, ardei, seminte de fenicul,
verdeata, rosii, supa si otet balsamic. Ingrediente: 1 kg piept de pui
sare piper 2 linguri ulei 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri pasta de
ardei 200…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de tarhon
Pui
cu sos de tarhon din: ceapa, file de piept de pui, ulei, supa, cartofi,
sare, broccoli, smantana, tarhon si piper. Ingrediente: 1 ceapa 4
bucati file de piept de pui (a 150 g) 1 lingura ulei 200 ml supa 750 g
cartofi sare 450 g broccoli 100 ml smantana 2 linguri tarhon tocat
piper…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu paste late
Supă
de legume cu paste late din: dovlecei, morcovi, ceapa, varza, unt,
fasole, supa, paste late, sare, piper si curry. Ingrediente: 2 dovlecei
dimensiuni medii 2 morcovi 1 ceapa medie 1/2 varza 2 linguri unt 450 g
fasole congelata 1,5 l supa 300 g paste late sare piper 1/2 – 1
lingurita curry Mod…
Read more »
Read more »
Steak cu garnitura de cartofi
Steak
cu garnitura de cartofi din: cartofi, unt, supa, carne de vita, ulei,
sare, piper si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingura unt 350
ml supa 4 bucati carne de vita (a 150 g) 1 lingura ulei sare piper 300 g
rosii cherry Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi
tăiaţi-i cuburi.…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu morcovi
Supa
de cartofi cu morcovi din: cartofi, morcovi, supa, ceapa, usturoi,
carne de vita, galbenus, pesmet, sare, piper, mustar si nucsoara.
Ingrediente: 750 g cartofi 250 g mocovi 1,25 l supa 1 ceapa mica 1 catel
de usturoi 400 g carne de vita tocata 1 galbenus 1-2 linguri pesmet
sare piper 1-2 lingurite mustar clasic…
Read more »
Read more »
Supă de sfeclă cu carne de porc si smantana
Supă
de sfeclă cu carne de porc si smantana din: carne de porc, ulei de
masline, sfecla rosie, morcovi, varza alba, patrunjel si boia.
Ingrediente: 400 g carne de porc slabă 4 linguri ulei de măsline 1
sfeclă roşie 2 morcovi 1 cub concentrat de vită ¼ varză albă 1 rădăcină
de pătrunjel 1 linguriţă boia…
Read more »
Read more »
Supă din seminţe de dovleac
Supă
din seminţe de dovleac din: apa, seminte de dovleac, radacina de
patrunjel, telina, ceapa, paste fainoase si sare. Ingrediente: 2 l apa
250 g seminte de dovleac neprajita, cu coaja 500 g morcovi 1 radacina
patrunjel 1 telina mica 1 ceapa 4 linguri paste fainoase de mici
dimensiuni sare Mod de preparare: Puneţi…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Supă de năut
Supă
de năut din: naut, ulei, ceapa, morcovi, ghimbir, usturoi, supa de
legume, amestec de mirodenii garam masala, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 1 conservă de năut (400 g) 1 lingură ulei 1 ceapă 2 morcovi
1 lingură ghimbir ras 1 căţel de usturoi 1 l supă de legume 1 linguriţă
amestec de mirodenii Garam Masala…
Read more »
Read more »
Supa cu taitei de casa
Supa
cu taitei de casa din: gaina, morcov, ceapa, patrunjel, pastarnac,
cartofi, faina si ou. Ingrediente: 1 gaina 1 morcov mare 1 ceapa mare 1
patrunjel 1 pastarnac 1 cartofi pentru taitei: 250 g faina alba 1 ou
Mod de preparare: Pentru tăiţei, amestecă făina cu oul întreg şi un praf
de sare. Frământă…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Supa de dovleac
Supa
de dovleac din: dovleac, ceapa, supa de legume, faina, unt, oua, lapte,
smantana, patrunjel verde, lamaie si sare. Ingrediente: 600 g dovleac
100 g ceapa 500 ml supa de legume 1 lingura faina 80 g unt 2 oua 200 ml
lapte 100 ml smantana 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie sare Mod de…
Read more »
Read more »