Retete:
Reteta zilei: Supa crema de creveti cu praz
19 June 2013
Supa
crema de creveti cu praz din: creveti decorticati, supa de fructe de
mare, ulei de masline, praz, usturoi, piper cayenne, coniac, sherry,
faina, smantana, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
creveti decorticati 4 cesti supa de fructe de mare 3 linguri de ulei de
masline 2 cesti de praz tocat 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de whiskey
19 June 2013
Prajitura
cu crema de whiskey din: unt, ciocolata neagra, zahar praf, zahar brun,
cacao, crema de whiskey, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, oua,
ciocolata neagra, frisca, sare, unt nesarat. Ingrediente: blatul: 150 g
unt 100 g ciocolata neagra 100 g zahar praf 100 g…
Read more »
Read more »
Orez cu dovlecei si rosii
19 June 2013
Orez
cu dovlecei si rosii din: orez, morcov, dovlecel, ceapa, usturoi, sare,
piper, ulei, suc de rosii. Ingrediente: 1 cana orez cu bobul lung 1
morcov mic 1/2 dovlecel mic 1 ceapa mica 1 catel de usturoi tocat sare
piper 2 linguri ulei 1-2 cesti…
Read more »
Read more »
Supa de usturoi cu patrunjel si crutoane
19 June 2013
Supa
de usturoi cu patrunjel si crutoane din: usturoi, usturoi verde,
cartofi, ceapa, telina, apa, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: 3
capatani de usturoi 2 fire de usturoi verde 2 cartofi 1 ceapa medie o
telina mica 1 l apa sau supa de zarzavat sare…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu ceapa verde si ricotta
19 June 2013
Gnocchi
cu ceapa verde si ricotta din: oua, ricotta, parmezan, faina, ceapa
verde, sare, piper, unt, smantana, branza cu mucegai, prosciutto, ceapa
verde. Ingrediente: 2 oua de marime medie 750 g ricotta proaspata 185 g
parmezan ras 115 faina simpla 60 g ceapa verde (coditele)…
Read more »
Read more »
Pachetele calde cu ficatei
19 June 2013
Pachetele
calde cu ficatei din: aluat, ficatei, smantana, oua, mustar, faina,
ulei, patrunjel, condiment din legume uscate, piper, sare. Ingrediente:
400 g aluat pentru foitaj 500 g ficatei 100 g smantana 2 oua 1 lingurita
mustar 2 linguri faina 50 ml ulei 1 legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Orez cu ceapa verde
19 June 2013
Orez
cu ceapa verde din: orez, ceapa verde, ulei de masline, marar, sare,
piper. Ingrediente: 1 cana de orez 3-4 cepe verzi (mai mari) ulei de
masline marar sare piper Mod de preparare: Se taie ceapa rondele şi se
căleşte câteva minute în uleiul…
Read more »
Read more »
Supa de salata
19 June 2013
Supa
de salata din: capatani de salata, ceapa, orez, ulei, sare.
Ingrediente: 4 capatani de salata verde 3 cepe o ceasca de orez ulei
sare Mod de preparare: Salata se spală bine, se taie fâşii. Ceapa se
curăţă, se toacă mărunt şi se înăbuşe…
Read more »
Read more »
Cocktail de capsuni
19 June 2013
Se
taie în sferturi 300 g căpşuni şi se amestecă împreună cu 1 lingură de
miere, 1 lingură oţet balsamic, 8 cuburi de gheaţă pisate şi puţină apă
minerală. Se pune în pahare şi se completează cu apă minerală.
Read more »
Read more »
Salata de macrou cu cartofi si ceapa verde
19 June 2013
Salata
de macrou cu cartofi din: cartofi, fileuri de macrou afumat, cepe
verzi, sfecla rosii, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, seminte de chimen. Ingrediente: 175 g de cartofi noi mici 200 g
fileuri de macrou afumat, cu pielea indepartata 4…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu legume şi ciuperci
19 June 2013
Ochiuri
cu legume şi ciuperci din: ciuperci, ceapa, patrunjel verde, ardei,
rosii, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete sau
din conserva 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde 1 ardei 2 rosii 4 oua
sare piper 30 ml ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Gozleme
19 June 2013
Gozleme
din: foaie de placinta, telemea de oaie, spanac, lapte, marar, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 500 g foaie de placinta Yufka 250 g telemea de
oaie 500 g spanac proaspat 2-3 linguri lapte 1 legatura marar 3-4
linguri ulei sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Omletă cu cremă de brânză şi zmeură
19 June 2013
Omletă
cu cremă de brânză şi zmeură din: oua, smantana, branza de vaci, zahar,
zmeura, zahar pudra, sare. Ingrediente: 2 oua 4 linguri smantana
lichida pentru gatit 100 g branza proaspata de vaci 1 lingrua zahar 250 g
zmeura 1 lingura zahar pudra 1 praf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata calda cu legume si bacon
19 June 2013
Salata
calda cu legume si bacon din: varza de bruxelles, bacon, ceapa,
usturoi, ciuperci, supa de pui, sos de soia, ulei de masline.
Ingrediente: 3 cesti varza de bruxelles, clatite, taiate in jumatati 5
felii de bacon, taiat 1 ceapa, tocata 2 catei de…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu taitei
19 June 2013
Supa
de rosii cu taitei din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, supa de legume,
taitei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg rosii coapte 2 cepe
mici 3 catei de usturoi 200 ml ulei 1,5 l supa de legume 200 g taitei
sare piper patrunjel Mod…
Read more »
Read more »
Bruschete cu pasta de telina
19 June 2013
Bruschete
cu pasta de telina din: telina, rosii, patrunjel verde, miez de nuca,
usturoi, drojdie inactiva, sare, piper, ulei extravirgin de masline,
bagheta. Ingrediente: 1 telina mica 2 rosii de dimensiune mijlocie 1
legatura paturnjel verde 100 g miez de nuca 1-2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Tarta crocanta cu zmeura
19 June 2013
Tarta
crocanta cu zmeura din: faina, midagle, sare, zahar, zahar vanilat,
unt, ou, amidon, zahar, lapte, galbenusuri, suc de lamaie, zmeurata,
zmeura. Ingrediente: blat: 150 g faina 50 g migdale macinate 1 praf sare
40 g zahar 1 lingura zahar vanilat 100 g unt rece…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe cu peste
19 June 2013
Salată
de fasole boabe cu peste din: fasole boabe, peste, ceapa rosie, sare,
ulei. Ingrediente: o cutie mare fasole boabe conservata o cutie peste in
ulei sau suc propriu 2 cepe mari rosii sare o lingurita ulei Mod de
preparare: Fasolea se scurge de…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu soia
19 June 2013
Musaca
de vinete cu soia din: vinete, soia granulata, rosii, ceapa, ciuperci,
ulei de masline, cimbru, sare, ierburi aromatice, cascaval de post.
Ingrediente: 3 vinete potrivite soia granulata (200 g) 5-6 rosii 3 cepe
potrvite 200 g ciuperci ulei de masline cimbru sare ierburi aromatice…
Read more »
Read more »
Pastă de brânză cu ouă
19 June 2013
Pastă
de brânză cu ouă din: oua, unt, sare, piper, zeama de lamaie, mustar,
marar verde, branza de bivolita, smantana, ceapa verde. Ingrediente: 4
oua 2 linguri unt sau margarina tartanabila sare piper zeama de la 1
lamaie 1 lingura mustar 1 lingurita marar verde…
Read more »
Read more »
Retete simple: Mazare batuta
19 June 2013
Mazare
batuta din: boabe de mazare, ulei, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 700
g boabe de mazare 200 ml ulei 1 ceapa medie sare piper Mod de
preparare: Puneţi mazărea spălată la fiert într-o oală cu apă rece, la
foc mic. După ce a fiert,…
Read more »
Read more »
Tartine cu branza si somon
19 June 2013
Tartine
cu branza si somon din: paine toast, branza dulce, file de somon
afumat, smantana, gelatina, marar, piper alb, sare de mare. Ingrediente:
6 felii paine toast integrala 500 g branza dulce 250 g file de somon
afumat 2 linguri smantana cu continut redus de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail Mojito cu fructe kumquat
19 June 2013
Mojito
cu fructe kumquat din: rom alb, limeta, sirop, kumquat, frunze de
menta, gheata. Ingrediente: rom alb ½ suc de limeta ½ pahar sirop
simplu 3-4 kumquat 8-12 frunze de menta Cuburi de gheata Mod de
preparare: Amestecati romul, sucul de limeta si…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu stafide si muguri de pin
19 June 2013
Salata
de orez cu stafide si muguri de pin din: orez, stafide, muguri de pin,
frunze de salata, ulei, sare, suc de lamaie. Ingrediente: 150 g orez cu
bob rotund 200 g stafide 150 g muguri de pin cateva frunze de salata
ulei pentru salata…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu cartofi si crutoane
19 June 2013
Supa
de praz cu cartofi si crutoane din: cartofi, morcov, patrunjel, telina,
praz, ulei, crutoane. Ingrediente: 0,4 kg cartofi 1 morcov 1 patrunjel 1
telina 1 fir de praz 2 linguri ulei crutoane Mod de preparare: Se
fierbe zarzavatul în apă cu sare, mai…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata neagra si alba
19 June 2013
Prajitura
cu ciocolata neagra si alba din: oua, zahar, faina, cacao, frisca
lichida, ciocolata neagra, unt, faina. Ingrediente: pentru aluat: 5 oua
150 g zahar 135 g faina 15 g cacao pentru crema: 200 ml frisca lichida
200 g ciocolata neagra pentru decor: 100 g…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu branza si piper
19 June 2013
Aperitiv
cu branza si piper din: branza dulce, telemea, smantana, telina, sunca
de praga, boabe de piper verde, sare. Ingrediente: 300 g branza dulce
200 g telemea 100 g smantana 1 telina de dimensiune medie 12 felii
subtiri sunca de Praga 2 linguri boabe de…
Read more »
Read more »
Painici umplute cu ciulama
19 June 2013
O
reteta delicioasa de painici cu: faina, drojdie, zahar, chimen,
coriandru, sare, unt, oua, piper, piept de pui, ceapa, morcovi,
smantana, sare. Ingrediente: 500 g faina 1 pliculet drojdie uscata 1
lingura cu zahăr 1 vârf de cuţit cu chimen măcinat 1 vârf de cuţit…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de cirese cu vanilie
18 June 2013
Gem
de cirese cu vanilie din: cirese, zahar, suc de lamaie, unt, esenta de
vanilie. Ingrediente: 1 kg cirese spalate, tocate 2 cani de zahar ½
ceasca suc de lamaie ½ lingurita de unt 1 lingura esenta de vanilie
Mod de preparare: Intr-o…
Read more »
Read more »
Salata de rucola cu muschi de porc
18 June 2013
Salata
de rucola cu muschi de porc din: frunze de rucola, muschi de porc,
rosii, castravete, iaurt, sare, piper. Ingrediente: frunze de rucola 300
g muschi de porc 2 rosii mari sau 4-5 mari un castravete un pahar mic
de iaurt sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei cu morcovi
18 June 2013
Supa
de dovlecei cu morcovi din: dovlecei, ceapa verde, ceapa, morcovi,
pastarnac, rosii, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 dovlecei
medii 2 fire ceapa verde 1 ceapa mica 2 morcovi 1 pastarnac 2 rosii mici
2 linguri de ulei marar sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Prăjitură la tavă cu zmeură şi mascarpone
18 June 2013
Prăjitură
la tavă cu zmeură şi mascarpone din: unt, baton de vanilie, oua, zahar,
mascarpone, faina, praf de copt, migdale, coaja de lamaie, zmeura.
Ingrediente: 150 g unt 1 baton de vanilie 4 oua 225 g zahar 250 g
mascarpone 250 g faina 3 lingurite…
Read more »
Read more »
Salata de ardei copti cu ceapa rosie si patrunjel
18 June 2013
Salata
de ardei copti cu ceapa rosie si patrunjel din: ardei gras, ceapa
rosie, pasta de romate, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, chili, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 4 ardei grasi 1 ceapa rosie mare 150 ml pasta
de tomate 1 catel de usturoi o lingura…
Salata de ardei copti cu ceapa rosie si patrunjel
18 June 2013
Salata
de ardei copti cu ceapa rosie si patrunjel din: ardei gras, ceapa
rosie, pasta de romate, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, chili, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 4 ardei grasi 1 ceapa rosie mare 150 ml pasta
de tomate 1 catel de usturoi o lingura suc de lamaie 1/2 legatura de
patrunjel 1/2 lingurita chili…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu naut si grau
18 June 2013
Carne
de miel cu naut si grau din: grau, pasta de ardei dulce, ceapa, carne
de miel, naut, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g
grau 3 linguri pasta de ardei dulce 2 cepe 800 g carne de miel 150 g
naut 50 g unt 5 linguri ulei de masline sare piper …
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecei cu pastă de brânză
18 June 2013
Rulouri
de dovlecei cu pastă de brânză din: dovlecei, branza de capra,
smantana, marar, sare, piper. Pentru decor, puteţi înfige în fiecare
rulou o scobitoare cu o măslină verde umplută cu gogoşar roşu.
Ingrediente: 3 dovlecei 250 g branza proaspata de vaci 100 g branza de
capra 100 g smantana 1 legatura marar sare piper…
Read more »
Read more »
Ruladă de zmeură cu blat de pandispan
18 June 2013
Ruladă
de zmeură cu blat de pandispan din: oua, sare, zahar, faina, cacao,
amidon, zmeura, zahar pudra, suc de lamaie, branza de vaci, frisca,
zahar vanilat, intaritor de frisca. Ingrediente: blat de pandispan: 4
oua 1 praf sare 125 g zahar 80 g faina 40 g cacao 40 g amidon in plus:
500 g zmeura…
Read more »
Read more »
Salata couscous cu masline si busuioc
18 June 2013
Salata
couscous cu masline si busuioc din: couscous, rosii, branza tofu,
masline negre, muguri de pin, ulei de masline, suc de lamaie, sare,
piper, busuioc. Ingrediente: 1 ceasca couscous 2 rosii sau echivalentul
in rosii uscate 50 g branza tofu 50 g masline negre taiate rondele 30 g
muguri de pin 3 linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu soia si cimbru
18 June 2013
Musaca
de cartofi cu soia si cimbru din: cartofi, granule de soia, ceapa,
ulei, suc de rosii, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g
granule soia 2 cepe 8 linguri cu ulei 2-3 linguri cu suc de rosii sare
piper cimbru Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Supa de visine cu ceapa si smantana
18 June 2013
Supa
de visine cu ceapa si smantana din: visine, faina, ceapa, smantana,
supa de pui, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g visine fara samburi 1
lingura faina 1 ceapa 150 ml smantana 400 ml supa de zarzavat sau de
pui 1 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curatati ceapa,
tocati-o marunt si caliti-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Curry de cartofi cu oua si ceapa
18 June 2013
Curry
de cartofi cu oua si ceapa din: cartofi, ceapa, ulei de masline, sare,
pudra de curry, oua, sare, piper. Ingrediente: 2 kg cartofi fierti,
raciti și taiati 1 ceapa, tocata 3 linguri ulei de masline ½ lingurița
de sare 1 lingura de pudra de curry 3 oua, batute sare și piper dupa
gust…
Read more »
Read more »
Painici umplute cu pasta de naut
18 June 2013
O
reteta delicioasa de painici cu:naut, pasta de susan, ulei de masline,
chimen, usturoi, patrunjel, faina, zahar, drojdie, apa calduta, sare.
Ingrediente: 400 g năut 1 lingură cu pastă de susan 2 linguri cu ulei de
măsline 1/2 linguriţă cu chimen 2-3 căţei de usturoi pătrunjel
Ingrediente aluat: 500 g făină 2 linguri cu ulei…
Read more »
Read more »
Crochete delicioase de cartofi
18 June 2013
O
reteta delicioasa de crochete cu: cascaval, cartofi, oua, faina,
pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g cascaval ras 3 cartofi
mari 3 oua 4 linguri faina 2 linguri cu pesmet ulei sare piper Mod de
preparare: Spală bine cartofii şi pune-i la fiert, în coajă, cu un praf
de sare. După ce s-au fiert,…
Read more »
Read more »
Mingii de risotto
18 June 2013
Mingii
de risotto din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei, orez, oregano,
supa de legume, vin alb sec, cascaval de post, busuioc. Ingrediente: 3
linguri ulei de masline 1 ceapa medie taiata cubulete 1 catel de usturoi
zdrobit 1/2 ardei rosu taiat cubulete 150 g orez 1 lingurita de oregano
uscat 400 ml zeama de…
Read more »
Read more »
Clatite cu dovlecel si umplutura de branza
18 June 2013
Clatite
cu dovlecel si umplutura de branza din: dovlecel, oua, lapte, faina,
sare, marar, unt, ulei, cascaval. Ingrediente: 1 dovlecel de dimensiune
medie 2 oua 200 ml lapte 1 cescuta faina sare piper 1 legatura mica
marar 1 lingurita unt 3 linguri ulei pentru tigaie 200 g branza sau
cascaval ras Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu ceapa verde si cascaval
18 June 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu:ceapa verde, cascaval, oua, smantana,
smantana, pasta de tomate, unt, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi mai mici
1 legătură de ceapă verde 300 g caşcaval 2 ouă 100 g smântână 2
linguriţe cu pastă de tomate 1 lingură cu unt sare Mod de preparare:
Spală bine cartofii şi pune-i…
Read more »
Read more »
Mingii aromate
18 June 2013
O
reteta delicioasa de mingi aromate cu: branza de vaci, gorgonzola,
branza feta, struguri, patrunjel, sare. Ingrediente: 300 g brânză de
vaci 100 g gorgonzola 200 g brânză feta 1 ciorchine de struguri 2
legături de pătrunjel sare Mod de preparare: Trece brânza de vaci,
gorgonzola şi feta printr-o sită. Amestecă energic şi potriveşte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei crocanti
18 June 2013
Dovlecei
crocanti din: dovlecei, oua, pesmet, parmezan, oregano, busuioc, boia
de ardei, sare, piper. Ingrediente: 3 dovlecei, taiati sub forma de
bețe 2 oua 2/3 cana pesmet 2/3 cana parmezan ras 1 lingura oregano uscat
1 lingura de busuioc uscat 1 lingurita boia de ardei Sare si piper
Mod de preparare: Se incalzeste…
Read more »
Read more »
Painici in straturi
18 June 2013
O
reteta delicioasa de painici cu: sunca, ardei copt, branza, zacusca,
spanac, ou, susan, faina, oua, drojdie, apa, zahar, sare, ulei.
Ingrediente: 300 g şuncă 1 borcan cu ardei copt 200 g brânză telemea 1
borcan cu zacuscă 300 g spanac 1 gălbenuş susan Ingrediente aluat: 500 g
făină 3 ouă 1 pliculeţ cu drojdie…
Read more »
Read more »
Supa crema cu branza
18 June 2013
O
reteta delicioasa de supa crema cu:cartofi, telina, radacina de
patrunjel, conopida, broccoli, ceapa, morcov, smantana, branza telemea,
lapte, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel
1 conopidă mai mică 1 broccoli mic 1 ceapă 1 morcov 200 g smântână 300 g
brânză telemea 1 ceşcuţă cu lapte sare Mod…
Read more »
Read more »
Frigarui din carne de miel cu salata
18 June 2013
Frigarui
din carne de miel cu salata din: carne tocata de miel, lamai, masline
verzi, patrunjel, ras el hanout, ulei, iaurt, salata, lipii, rosii,
ceapa rosie, menta, zeama de lamaie, zahar. Inrgediente: 500 g carne
tocata de miel 2 lamai mici murate sau 1 mare, cu partea moale si
semitnele indepartate, iar restul tocat 10 masline…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu crutoane de paine
18 June 2013
Supa
de ceapa cu crutoane de paine din: ceapa uscata, ceapa, telina, ardei
gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,35 kg
ceapa uscata 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov
sare 2 linguri ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa,
felina, păstârnacul, ardeiul gras şi…
Read more »
Read more »
Negresa cu crema
18 June 2013
Negresa
cu crema din: ciocolata, unt, oua, zahar, esenta de vanilie, faina,
sare, ciocolata menaj, unt. Ingrediente: pentru aluat: 200 g ciocolata
50 g unt 2 oua 100 g zahar cateva picaturi esenta de vanilie 75 g faina
un praf sare pentru crema: 100 g ciocolata menaj 50 g unt Mod de
preparare: Pentru…
Read more »
Read more »
Rulouri cu sunca de curcan
18 June 2013
Rulouri
cu sunca de curcan din: sunca de curcan, orez, porumb, mazare, ananas,
morcov, gogosari, lamaie, miere, maioneza dietetica, iaurt natural,
rondele de masline, sare, piper, curry si boia de ardei iute.
Ingrediente: 12 felii sunca de curcan 250 g orez cate 200 g porumb,
mazare si cubulete de ananas din conserva 1 morcov mare…
Read more »
Read more »
Painici umplute cu oua si carnati
18 June 2013
O
reteta delicioasa de painici cu:carnati, oua, sos de rosii, drojdie,
ulei, apa, lapte, faina, sare. Ingrediente: 500 g cârnaţi 6 ouă 4
linguri cu sos de roşii Ingrediente aluat: 25 g drojdie 30 ml ulei 150
ml apă 150 ml lapte 500-550 g făină 1 linguriţă cu sare Mod de
preparare: Frământă toate ingredientele…
Read more »
Read more »
Supa crema de sparanghel cu patrunjel
18 June 2013
Supa
crema de sparanghel cu patrunjel din: sparanghel verde, ulei de
masline, ceapa, cartof, supa de legume, ceapa, morcov, ardei, pastarnac,
telina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 manunchi sparanghel
verde 4 linguri ulei de masline 2 cepe medii, taiate marunt 1 cartof
potrivit, curatat si taiat felii 1,5 litri supa de legume o ceapa 1
morcov…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pepene cu castravete si frunze de menta
18 June 2013
Salata
de pepene cu castravete si frunze de menta din: pepene galben, pepene
verde, castravete, limeta, frunze de menta. Ingrediente: 1 pepene
galben, taiat bucati 1 pepene verde, taiat bucati 1 castravete, taiat
felii subțiri 1 limeta 1/2 ceasca frunze proaspete de menta, rupte Mod
de preparare: Adauga pepenele si castravetii intr-un castron mare.…
Read more »
Read more »
Mancare de mazare cu cartofi si morcovi
18 June 2013
Mancare
de mazare cu cartofi si morcovi din: mazare, morcovi, cartofi, ceapa,
pasta de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g de
mazare boabe proaspata sau congelata 1-2 morcovi 2 cartofi 1 ceapa 2
lingurita pasta de rosii 2-3 linguri de ulei sare piper marar sau
patrunjel Mod de preparare: Ceapa tocată şi…
Read more »
Read more »
Somon înăbuşit cu sos de mărar
18 June 2013
Somon
înăbuşit cu sos de mărar din: somon, ceapa verde, marar, supa de peste,
condiment pentru peste, vermut, smantana, suc de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 800 g somon (o bucata medie) 1 fir de ceapa verde (partea
alba) 2 legaturi marar 200 ml supa de peste (din 1/2 cub condiment) 1
lingura amestec condiment pentru…
Read more »
Read more »
Mancare de mazare cu patrunjel
18 June 2013
Mancare
de mazare cu patrunjel din: mazare, ceapa verde, bulion, ulei, marar,
sare, piper. Ingrediente: 400 g mazare boabe curatate 2 cepe verzi 1
lingura bulion 2 linguri de ulei 1 legatura marar sare piper Mod de
preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt si se căleşte în ulei. Se
adaugă mazărea spălata şi…
Read more »
Read more »
Supa rapida cu mei
18 June 2013
Supa
rapida cu mei din: mei, supa degresata de pasare, sare, piper, boia
dulce, morcov, radacina de patrunjel, patrunjel verde, seminte de
chimen, ceapa, ulei. Ingrediente: 200 g mei decorticat 2 1/2 l apa sau
supa degresata de pasare sare piper boia dulce 1 morcov mare 1 radacina
de patrunjel 1 legatura patrunjel verde 1…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si oua de prepelita
18 June 2013
Tarta
cu spanac si oua de prepelita din: faina, unt, ou, praf de copt, sare,
spanac, usturoi, branza de capra, oua de prepelita, busuioc.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 50 g unt 1 ou 1 lingurita praf de
copt sare pentru umplutura: 250 g spanac oparit 4 catei de usturoi 100 g
branza de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Saltimbocca (video)
17 June 2013
Retete delicioase: Tarta cu sunca si cascaval
17 June 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu:sunca presata, oua, smantana, cascaval,
faina, cartofi, unt, sare. Ingrediente: 300 g şuncă presată 2 ouă 5
linguri cu smântână 300 g caşcaval Ingrediente aluat: 500 g făină 400 g
cartofi 2 ouă 250 g unt sau margarină sare Mod de preparare: Spală
bine cartofii şi pune-i la fiert,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Punch de capsuni
17 June 2013
Punch
de capsuni din: pisco, lichior de soc, sirop de capsuni, suc de limeta,
cidru de mere, gheata, zahar, capsuni. Ingrediente: 750 ml
pisco/rachiu/vodca 1 cana lichior de soc 1 1/2 cani sirop de capsuni 1
1/2 cesti de suc de limeta 750 ml cidru de mere 2 lamai pentru garnitura
cuburi de gheața…
Read more »
Read more »
Supa crema de spanac cu patrunjel
17 June 2013
Supa
crema de spanac cu patrunjel din: spanac, cartof, ceapa, telina, ardei
gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 350 g spanac 1
cartof 2 cepe 1 telina mica 1 ardei rgas 1 pastarnac sare 2 linguri ulei
patrunjel frunze Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,
ceapa, telina, păstârnacul,…
Read more »
Read more »
Mancare de mazare cu cubulete de mamaliga
17 June 2013
Mancare
de mazare cu cubulete de mamaliga din: ceapa, morcov, mazare, cartofi,
ardei gras, ulei, suc de rosii, sare, piper, marar, mamaliga.
Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 300 g mazare fiarta 4-5 cartofi mici 1/2
ardei rgas ulei 1 ceasca suc de rosii sare piper marar mamaliga taiata
in cubulete de 1 cm Mod…
Read more »
Read more »
Supa crema de praz cu crutoane
17 June 2013
Supa
crema de praz cu crutoane din: praz, cartofi, ceapa, patrunjel,
pastarnac, telina, ulei, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 1/5 kg praz
2 cartofi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 pastarnac 1 telina 3 linguri
de ulei sare piper crutoane Mod de preparare: Ceapa, prazul şi
cartofii se curăţă, se spală şi se taie mărunt.…
Read more »
Read more »
Marmelada de grapefruit
17 June 2013
Marmelada
de grapefruit din: grapefruit, lamai, zahar, ghimbir, cimbru.
Ingrediente: 3 grapefruituri mari 2 lamai 2 cani de zahar brut o
lingurita de ghimbir ras o mana de cimbru proaspat Mod de preparare:
Scoateţi pulpa grapefruiturilor şi lămâilor, tăiati-o cuburi şi puneţi-o
într-un vas cu 3 căni de apă. Radeti coaja fructelor şi adăugafi-o…
Read more »
Read more »
Chiftea greceasca
17 June 2013
Chiftea
greceasca din: carne tocata de porc, ou, carne tocata de vita, lapte,
orez, apa, piper, sare, patrunjel, ceapa, usturoi, feta, unt.
Ingrediente: 250 g carne tocata de porc 1 ou 250 g carne tocata de vita
100 ml lapte 75 g orez cu bobul lung 150 ml apa piper macinat sare
pentru umplutura: 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu rosii cherry si mozzarella
17 June 2013
Bruschete
cu rosii cherry si mozzarella din: paine, rosii cherry, usturoi, ulei
de masline, otet balsamic, mozzarella, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 8 felii de paine 2 cesti rosii cherry 1-2 catei de usturoi,
tocat 2 lingurite de ulei de masline 1 lingurita otet balsamic
mozzarella, felii subtiri 1/4 ceasca frunze de busuioc, tocat Sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de lobode
17 June 2013
Ciorba
de lobode din: loboda verde, loboda rosie, bors, ceapa, usturoi verde,
orez, galbenus, smantana, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 4-5
legaturi lobode verzi si rosii 500 ml bors sau zeama de varza acra 1
ceapa 1 legatura usturoi verde 1 lingura orez sau grau 1 galbenus 100 ml
smantana 1 legatura marar verde sare…
Read more »
Read more »
Bomboane cu migdale si stafide
17 June 2013
Bomboane
cu migdale si stafide din: migdale, stafide, scortisoara, pudra de
roscove, fulgi de cocos, portoala, fructe goji, seminte de susan.
Ingrediente: 200 g migdale decojite sau nuci 1 cana stafide 1/2
lingurita scortisoara 1 portocala 1 lingura fulgi de cocos 2 linguri
pudra de roscove 1 lingurita fructe goji optional, 1 lingurita seminte
de…
Read more »
Read more »
Legume la tigaie
17 June 2013
Legume
la tigaie din: ciuperci, ardei, dovlecei, busuioc, rozmarin, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 6 ciuperci 1 ardei rosu 1 ardei gras galben 1
dovlecel busuioc rozmarin ulei sare piper Mod de preparare: Se spală
legumele, se curăţă şi se taie feliute cu grosimea de 2-3 cm. Se trage
la tigaie separat, fiecare tip de…
Read more »
Read more »
Pizza cu branza si sos
17 June 2013
Pizza
cu branza si sos din: apa, zahar, drojdie, faina, ulei, sare, suc de
rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, piper, mozzarella,
ricotta, cascaval, parmezan. Ingrediente: pentru blat: 150 ml apa 1/2
lingurita zahar 1 lingurita drojdie uscata 250 g faina 3 linguri ulei
1/2 lingurita sare pentru sos: suc de rosii 1 lingura…
Read more »
Read more »
Batoane energizante cu stafide şi goji
17 June 2013
Batoane
energizante cu stafide şi goji din: fulgi de ovaz, stafide, goji.
Ingrediente: 200 g fulgi de ovaz cate 100 g stafide, fructe goji, miere
si unt Mod de preparare: Pui într-un bol fulgii de ovăz, stafidele şi
fructele goji. Adaugi untul topit şi mierea şi amesteci bine compoziţia.
Intr-o tăviţă de aproximativ 20×25…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de somon cu fasole verde
17 June 2013
Salata
de somon cu fasole verde din: ulei vegetal, file de somon, sare, piper
negru, fasole verde, ulei de masline, otet de vin rosu, rosii cherry,
bagheta, ceapa rosie, busuioc. Ingrediente: Ulei vegetal 1 bucata file
de somon 1/2 lingurita de sare 1/4 lingurita piper negru 1/2 kg fasole
verde, taiata bucati 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor
17 June 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu:ulei, sare, piper, bacon, cascaval,
smantana, iaurt, supa de legume, sare, piper, praz. Ingrediente: 1,2 kg
cartofi 2 linguri ulei sare piper 400 g bacon 400 g caşcaval felii
(brânză Gouda) 200 g smântână 150 g iaurt puţină supă de legume sare
piper câteva rondele de praz Mod de…
Read more »
Read more »
Marmelada de ceapa
17 June 2013
Marmelada
de ceapa din: ceapa, ulei vegetal, sare, piper, bere, zahar, miere,
otet de cidru, prune, boabe de cacao. Ingrediente: 450 g ceapa feliata 2
linguri de ulei vegetal un varf de sare mare un varf de piper jumatate
de cana de bere un sfert de cana de zahar 2 linguri de miere 3 linguri…
Read more »
Read more »
Supa cu paste, spanac si parmezan
17 June 2013
Supa
cu paste, spanac si parmezan din: morcov, ceapa, telina, varza, ardei
rosu, spanac, paste, ulei de masline, patrunjel verde, sare, parmezan.
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa uscata 1 telina 1 varza 1 ardei rosu
spanac (proaspat sau congelat) 1 bol cu paste ulei de masline patrunjel
verde sare 150 g parmezan Mod de…
Read more »
Read more »
Chiftelute de curcan cu broccoli
17 June 2013
Chiftelute
de curcan cu broccoli din: file de piept de curcan, morcovi, ceapa,
cartof, ou, cimbru, patrunjel, broccoli, sare, pesmet, ulei.
Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2 morcovi 1 ceapa mica 1
cartof mic 1 ou 1 praf de cimbru 1/2 legatura patrunjel 150 g broccoli
sare 3 linguri pesmet 2 linguri…
Read more »
Read more »
Bezele cu ciocolata si cacao
17 June 2013
O
reteta delicioasa de bezele cu: oua, suc de lamaie, zahar, migdale,
cacao, ciocolata, frisca, unt. Ingrediente: 4 albuşuri 2 linguriţe suc
de lămâie 250 g zahăr 200 g migdale măcinate 2 linguriţe cacao 150 g
ciocolată 80 g frişcă 20 g unt Mod de preparare: Bate albuşurile spumă
cu suc de lămâie şi…
Read more »
Read more »
Clatite din cartofi cu ananas si caramel
17 June 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu:cartofi, oua, faina, amidon, sare,
nucsoara, zahar, ananas, zahar, portocala, lichior, scortisoara.
Ingrediente: 600 g cartofi două ouă 2 linguri făină o lingură amidon
sare nucşoară o lingură zahăr o cutie de ananas bucăţi 4 linguri zahăr
sucul de la o portocală 2 linguri lichior un praf scorţişoară Mod…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu sos de avocado
17 June 2013
Cartofi
la cuptor cu sos de avocado din: cartofi noi, ulei de masline, sare de
mare, seminte de susan albe, seminte de susan negre, chimen, rozmarin,
avocado, limeta, rosii, piper, boia. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 5
linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare de mare 2 linguri seminte de
susan albe 2 linguri…
Read more »
Read more »
Lemon curd
17 June 2013
Lemon
curd din: galbenusuri de ou, zahar, zeama de lamaie, unt, coaja de
lamaie. Ingrediente: 6 galbenusuri de ou o cana de zahar 3 lamai stoarse
150 g unt coaja celor 3 lamai Mod de preparare: Amestecaţi
gălbenuşurile şi zahărul într-un vas aşezat la flacără medie. Adăugaţi
zeama de lămâie şi amestecaţi cu o…
Read more »
Read more »
Papricas ardelenesc cu carne de vitel
17 June 2013
Papricas
ardelenesc cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, untura de
porc, smantana, faina, patrunjel, sare, piper, boia. Ingrediente: 800 g
carne de vitel 1 ceapa 1 lingura untura de porc 200 ml smantana 1
lingura faina 1 legatura patrunjel sare piper boia Mod de preparare:
Curatati ceapa, tocati-o marunt si puneti-o…
Read more »
Read more »
Sufleu de ciocolata
17 June 2013
O
reteta delicioasa de sufleu de ciocolata cu: ciocolata amaruie, unt,
faina, lapte, zahar, oua. Ingrediente: 120g ciocolata amaruie 50g unt
50g faina 300ml lapte 50g zahar 3 galbenusuri 4 albusuri Mod de
preparare: Rade ciocolata. Topeşte untul într-o crăticioară, amestecă-l
cu făina, apoi adaugă laptele puţin câte puţin, amestecând încontinuu.
Adaugă ciocolata şi…
Read more »
Read more »
Legume la gratar cu sos
17 June 2013
Legume
la gratar cu sos din: dovlecei, vanata, ardei grasi, rosii, ceapa, ulei
de masline, otet balsamic, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2
dovlecei 1 vanata 2-3 ardei grasi rosii 3 rosii 1 ceapa sos: 3-4
linguri ulei de masline 3 linguri otet balsamic 3-4 catei de usturoi
taiat feliute cimbru/busuioc sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Mousse delicios de ciocolata
17 June 2013
O
reteta delicioasa de mousse de ciocolata cu: ciocolata, espresso, oua,
zahar vanilat, frisca, zahar, biscuiti cu ciocolata, amaretto, nuci,
cacao, boabe de cafea. Ingrediente: 150 g ciocolată o ceaşcă espresso 3
oua 30 g zahâr vanilat 125 g frişcă bătută 2 linguri zahăr câţiva
biscuiţi cu ciocolată 40 ml amaretto 30 g nuci caju…
Read more »
Read more »
Bors de perisoare cu legume
17 June 2013
O
reteta delicioasa de bors cu: morcov, cartofi, ardei gras, ceapa, pasta
de tomate, patrunjel, leustean, carne tocata, oua, orez, paine, sare,
piper. Ingrediente: 1 morcov 2 cartofi 1 ardei gras 1 ceapă 2-3 linguri
cu pastă de tomate 1l bors 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de
leuştean Ingrediente perişoare: 500 g amestec de…
Read more »
Read more »
Spuma de căpşuni
17 June 2013
Spuma
de căpşuni din: capsuni, albusuri, zahar brun, zahar vanilat.
Ingrediente: 700 g capsuni 4 albusuri 100 g zahar brun zahar vanilat
Mod de preparare: Ţine ingredientele la frigider înainte de a le folosi.
După ce ai curăţat şi spălat căpşunile, mixează-le cu 3 linguri de
zahăr. Bate bine albuşurile cu zahărul rămas până…
Read more »
Read more »
Cartof cu tofu
17 June 2013
Cartof
cu tofu din: lapte de soia, cartofi, tofu, ulei de masline, marar
verde, ulei, sare. Ingrediente: 2 cani lapte de soia 6 cartofi 200 g
tofu 2 linguri ulei de masline 2 linguri marar verde 1 lingura ulei
pentru tava sare Mod de preparare: Speli bine cartofii si ii fierbi in
apa usor…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu castravete
17 June 2013
Cocktail
cu castravete din: pimm’s, suc de lamaie, sirop de castravete, ghimbir,
castravete, gheata. Ingrediente: 1/2 pahar Pimm’s Suc de lamaie 1/4
pahar sirop de castravete ghimbir o spirala de castravete gheata
Ingrediente sirop castravete: 1/2 cana de zahar 1/2 cana de apa 6 felii
de castravete Mod de preparare: Puneti in pahar…
Read more »
Read more »
Ciorbă de sfeclă cu ceapa verde si morcovi
17 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba de sfecla cu: sfecla rosie, morcov, ardei
gras rosu, rosii, ceapa verde, radacina de patrunjel, ceapa, bors,
ienibahar, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 sfeclă-roşie 2 morcovi 1
ardei gras roşu 2 roşii 2 fire de ceapă verde 1 rădăcină de pătrunjel 2
cepe 1l bors boabe de ienibahar pătrunjel sare …
Read more »
Read more »
Prajitura de cartofi cu scortisoara
17 June 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:faina, drojdie, lapte, zahar,
cartofi, margarina, sare, coaja de lamaie, unt, zahar pudra,
scortisoara. Ingrediente: 400 g făină un cubuleţ drojdie 125 ml lapte
180 g zahăr 250 g cartofi fierţi 150 g margarină sare coajă de lămâie
100 g unt zahăr pudră scorţişoară Mod de preparare: Dizolvă drojdia…
Read more »
Read more »
Pui în crustă de nuci şi fulgi de porumb
17 June 2013
Pui
în crustă de nuci şi fulgi de porumb din: piept de pui file, oua, miez
de nuca, fulgi de porumb, rosii cherry, lapte, busuioc, ulei, sare.
Ingrediente: 400 g piept de pui file 2 oua 50 g miez de nuca 50 g fulgi
de porumb 250 g rosii cherry 1 lingura lapte 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu legume si afumătură
17 June 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: scaricica de porc afumata, rosii,
ceapa, morcov, pastarnac, ardei gras, fasole boabe, leustean, marar,
bors, cimbru, sare. Ingrediente: 1 scăricică de porc bine afumată 1
cutie cu roşii decojite 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei gras 1 mână
de fasole boabe 1 legătură de leuştean 1 legătură…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert rece cu capsuni si crema de branza
16 June 2013
Desert
rece cu capsuni si crema de branza din: graham, zahar, unt, nutella,
crema de branza, zahar pudra, lapte, esenta de vanilie, capsuni.
Ingrediente: 1 1/4 cesti graham faramitat 1/4 ceasca zahar 5 linguri unt
1/4 ceasca Nutella crema de branza 1 cana de zahar pudra 1/4 ceasca
lapte 1 lingurita esenta vanilie 1…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar
16 June 2013
Gnocchi
cu spanac şi piept de pui la grătar din: piept de pui file, spanac,
ulei, ardei gras, patrunjel verde, sare, cartofi, faina, ou, sare.
Ingrediente: 300 g piept de pui file 500 g spanac 2-3 linguri ulei 1
ardei gras rosu 1/2 legatura patrunjel verde sare pentru gnocchi: 500 g
cartofi 5-6 linguri faina…
Read more »
Read more »
Cartofi la tigaie cu fulgi de ardei iute
16 June 2013
Cartofi
la tigaie cu fulgi de ardei iute din: spranghel alb, sare, cartofi noi,
piper, ceapa, ulei, patrunjel, maghiran, unt, fulgi de ardei iute,
branza roquefort. Ingrediente: 500 g sparanghel alb sare 500 g cartofi
noi fierti in coaja de-o zi 2 linguri ulei piper 1 ceapa 1 legatura
patrunjel cateva fire de maghiran 1…
Read more »
Read more »
Ketchup de merisoare
16 June 2013
Ketchup
de merisoare din: ceapa, coaja de portocala, zeama de portocala, suc de
portocale, merisoare, otet de vin, zahar brun, ghimbir, scortisoara,
sare, piper. Ingrediente: o ceapa de apa tocata coaja rasa si zeama unei
portocale o cana de apa sau suc de portocale sau mere o punga de
merisoare congelate jumatate de cana de…
Read more »
Read more »
Supă toscană de curcan cu parmezan
16 June 2013
Supă
toscană de curcan cu parmezan din: ceapa, telina, patrunjel, ulei de
masline, supa de pui, carne de curcan, dovleac, fasole boabe, sare,
busuioc, piper, parmezan. Ingrediente: 1 cana de ceapa tocata 1 cana de
telina tocata 1 lingurita patrunjel tocat 2 linguri ulei de masline 850
ml supa de pui 2 cani carne de…
Read more »
Read more »
Omleta spaniola cu ardei gras si ceapa
16 June 2013
O
reteta delicioasa de omleta cu: oua, cartofi, ardei gras rosu, ceapa,
lapte, ulei de masline. Ingrediente: 8 ouă 800 g cartofi nesfărâmicioşi 1
ardei gras roşu 2 cepe 1 ceşcuţă cu lapte ulei de măsline Mod de
preparare: Curăţă cartofii, taie-i în felii nu foarte groase şi
rumeneşte-i în ulei pe ambele părţi.…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole cu cimbru
16 June 2013
Iahnie
de fasole cu cimbru din: fasole uscata, ceapa, morcovi, usturoi, foi de
daifn, sare, piper, boia, cimbru. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscata 2
cepe mari 2 morcovi 3-4 catei de usturoi 1-2 foi de dafin sare piper
boia cimbru Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat în apă fără
sare cu o…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume cu verdeata
16 June 2013
Ghiveci
de legume cu patrunjel din: cartofi, dovlecei, morcovi, vinete, rosii,
usturoi, praz, ardei verde, ceapa, ulei, capere, sare, piper, dafin,
patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg cartofi 0,5 kg dovlecei 0,5 kg morcovi
0,5 kg vinete 0,5 kg rosii 1 capatana de usturoi 1 praz 1 ardei verde 2
cepe mari ulei capere sare piper dafin…
Read more »
Read more »
Jeleu delicios de struguri
16 June 2013
Jeleu
delicios de struguri din: struguri, apa, zahar tos, zeama de lamaie,
gelatina. Ingrediente: un kilogram de struguri 2 treimi de cana de apa
400 g zahar tos 3 linguri de zeama de lamaie 80 g pectina lichida sau un
pliculet de gelatina Mod de preparare: Puneţi strugurii şi apa
într-un vas şi zdrobiti-i.…
Read more »
Read more »
Paella cu carne de curcan
16 June 2013
Paella
cu carne de curcan din: orez, carnati oltenesti, ulei de masline,
usturoi, ceapa, ardei iute, supa de pui, rosii, aripi de curcan, mazare,
boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez cu bob lung 2 carnati
oltenesti 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 2 cee 1 ardei
iute 500 ml supa…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti inveliti in sunca
16 June 2013
Cartofi
umpluti inveliti in crusta de sunca din: cartofi, sare, cimbru, branza
gouda, branza de vaci, sunca, supa, rondele. Ingrediente: 500 g cartofi
noi mici sare 1/2 legatura cimbru 75 g branza Gouda rasa 2 linguri
branza de vaci 200 g sunca uscata feliata 100 ml supa 2 linguri rondele
de ceapa ciorii Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu piept de pui si vinegreta de otet balsamic
16 June 2013
Salata
cu piept de pui si vinegreta de otet balsamic din: piept de pui,
verdeturi mixte, castravete, morcov, rosie, ceapa rosie, ulei de
masline, rozmarin, sare, piper, otet balsamic, otet de vin rosu, mustar
dijon, zahar, piper, sare, oregano. Ingrediente pentru salata: 1 piept
de pui dezosat 4 cesti verdeturi mixte 1 castravete, curatat…
Read more »
Read more »
Ficat în sos de ardei
16 June 2013
Ficat
în sos de ardei din: ficat, lapte, sare, gogosari, ardei grasi,
patrunjel, ulei. Ingrediente: 800 g ficat de vita sau de pui 200 ml
lapte dulce pasteurizat 1 praf de sare 500 g gogosari 2 ardei grasi 1
legatura patrunjel 20 ml ulei Mod de preparare: Speli ficatul şi,
înainte de preparare, îl…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu bacon
16 June 2013
Cartofi
copti cu bacon din: bacon, branza topita, cartofi, sare, piper.
Ingrediente: 8 felii subtiri de bacon 4 felii branza topita 4 cartofi de
copt, mari, taiati felii (ca o portocala) sare si piper, dupa gust
Mod de preparare: Pregătiţi 4 bucăţi de folie de aluminiu suficient de
mari încât să puteţi înfăşură câte…
Read more »
Read more »
Gem de rosii
16 June 2013
Gem
de rosii din: ulei de masline, ghimbir, usturoi, otet de cidru de mere,
scortisoara, chimion, cuisoare. Ingrediente: 2 linguri de ulei de
masline un sfert de cana de ghimbir tocat marunt 4 catei de usturoi
pisati un sfert de cana de otet de cidru de mere 3 bete de scortisoara 6
rosii carnoase fara…
Read more »
Read more »
Frigarui cu ciuperci, ceapa rosie si rosii
16 June 2013
Frigarui
cu ciuperci, ceapa rosie si rosii din: ciuperci, ceapa rosie, rosii,
ardei gras. Ingrediente: 5 ciuperci albe (champignon) 1 ceapa rosie 1
ardei gras rosu 2 ardei gasi galbeni 15 rosii cherry Mod de preparare:
Puneţi betele pentru frigărui la înmuiat într-un bol cu apă (ca să nu
ia foc pe grătar); Pregătiţi…
Read more »
Read more »
Ciuperci fripte cu topping de branza
16 June 2013
Ciuperci
fripte cu topping de branza din: ciupeci, paine, branza Cheddar, unt,
cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4
ciuperci cu palarie foarte mare 1 felie paine alba 1/4 cana branza
Cheddar, rasa 2 linguri unt 1 lingura cimbru 1 lingura oregano 1 lingura
rozmarin 1 catel de usturoi, taiat feliute sare…
Read more »
Read more »
Shake de cirese
16 June 2013
Shake
de cirese din: cirese, gheata, banana, lapte rece, suc de portocale,
zahar brun. Ingrediente: 350 g cirese 8 cuburi de gheata 1 banana 150 ml
lapte rece 150 ml suc de portocale 20 g zahar brun Mod de preparare:
Pune toate ingredientele jptr-un blender şi mixează pânâ tând obţii un
amestec omogen şi…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Falafel
16 June 2013
Falafel
din: naut, franzela, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru,
chimen, piper, turmeric, chili, bicarbonat de sodiu, seminte de susan,
sare, ulei. Ingrediente: 200 g naut 2 felii franzela (fara coaja) 1
lingura rasa de faina 1 ceapa medie 2-3 catei de usturoi 1 legatura de
patrunjel 1 lingurita rasa de coriandru boabe macinat 1 varf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu legume si ou
16 June 2013
Orez
cu legume si ou din: orez, oua, ceapa, ceapa verde, legume, usturoi,
ghimbir, ulei vegetal, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: 2 cesti
de orez fiert 2 oua, batute 1/2 ceapa 2 fire ceapa verde 2 cesti de
legume tocate (morcovi, ciuperci, dovlecei) 1 catel de usturoi, tocat
marunt 1 lingurita de ghimbir…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi
16 June 2013
Cartofi
gratinati cu sparanghel si branzeturi din: cartofi noi, sare,
sparanghel alb, zahar, ceapa, unt, faina, supa, lapte, piper,
mozzarella, gorgonzola. Ingrediente: 500 g cartofi noi sare 500 g
sparanghel alb zahar 1 ceapa 20 g unt 20 g faina 150 ml supa 150 ml
lapte piper 50 g mozzarella 50 g gorgonzola Mod…
Read more »
Read more »
Chutney de smochine
16 June 2013
Chutney
de smochine din: ulei vegetal, ceapa, ghimbir, zahar brun, otet de
cidru de mere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, stafide, fructe uscate,
seminte de mustar, scortisoara, cuisoare, sare, usturoi, piper cayenne,
smochine. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal o ceapa tocata o
lingurita de ghimbir ras 2 treimi de cana de zahar brun…
Read more »
Read more »
Garnitura din vinete coapte
16 June 2013
Garnitura
din vinete coapte din: vanata, ulei, ceapa, rosii, boia iute, sare,
piper macinat, patrunjel. Ingrediente: 1 vanata 1 lingurita ulei 1 ceapa
medie, tocata 2 rosii prunisoare, tocate 1/4 lingurita boia iute 1/4
lingurita sare 1/4 lingurita piper macinat 4 fire patrunjel sau
coriandru Mod de preparare: Coaceţi vânătă întreagă pe grătar.
Tâiaţi-o…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Tocinei moldovenesti
16 June 2013
Tocinei
moldovenesti din: cartofi, oua, branza de burduf, smantana, untura,
sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 oua 100 g branza de burduf 100 ml
smantana 2 linguri ulei sau untura sare Mod de preparare: Curatati
cartofii, radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mici, puneti-i intr-un
castron. Adaugati ouale batute, branza de burduf sfaramata si sare,…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de cartofi cu umplutură picantă
16 June 2013
Chifteluţe
de cartofi cu umplutură picantă din: cartofi noi, ceapa, cascaval, oua,
amidon, sare, piper, nucsoara, ulei, sunca, cascaval, pesto, faina,
pesmet. Ingrediente: 900 g cartofi noi 1 ceapa 60 g cascaval ras 2 oua
2-3 linguri amidon sare piper nucsoara 5 linguri ulei 3 felii sunca 3
felii cascaval 4-5 linguri pesto 3 linguri…
Read more »
Read more »
Salsa de gogonele
16 June 2013
Salsa
de gogonele din: gogonele, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel,
limeta. Ingrediente: 2 cani de gogonele taiate jumatati o ceapa tocata 6
catei de usturoi 2 ardei iuti o mana de patrunjel o limeta Mod de
preparare: Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius. Aşezaţi
gogonelele şi jumătate din usturoi şi ceapă într-o tavă tapetată…
Read more »
Read more »
Muraturi englezesti – Picalili
16 June 2013
Muraturi
englezesti din: otet de vin, otet de malt, ardei kapia, zahar tos,
seminte de mustar, turmeric, anason, faina de porumb, apa, sare, frunza
de dafin, ceapa de apa, morcovi, conopida. Ingrediente: 300 ml otet de
vin 150 ml otet de malt un ardei kapia taiat julienne 175 g zahar tos 25
g pudra de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Oua cu sparanghel
16 June 2013
Oua
cu sparanghel din: sparanghel, oua, mustar dijon, unt, otet, sare,
piper. Ingrediente: 1 buchet sparanghel, spalat si curatat 2 oua 1
lingura mustar dijon 1 lingura unt 1 lingura otet alb sare piper Mod
de preparare: Intr-o tigaie adanca puneti apa la fiert. Cand da in
clocot adaugati sparanghelul si fierbeti cateva…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu varza de Bruxelles
16 June 2013
Muschi
de porc cu varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, chimen, cartofi
noi, usturoi, ceapa verde, muschi de porc, smantana, unt, ou, sare,
piper, busuioc. Ingrediente: 500 g varza de Bruxelles 2 linguri de
chimen 500 g cartofi noi 5 catei de usturoi 1 legatura ceapa verde 450 g
muschi de porc semiafumat 150…
Read more »
Read more »
Perişoare cu mei şi piept de pasăre
16 June 2013
Perişoare
cu mei şi piept de pasăre din: file de piept de pasare, mei, ou,
patrunjel, morcov, ceapa verde, sare, piper, iaurt. Ingrediente: 250 g
file de piept de pasare 50 g mei decorticat 1 ou proaspat 1 legatura
patrunjel verde 1 morcov mic 2 fire ceapa verde sare piper 200 g iaurt
natural degresat…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu cotlete si fenicul
16 June 2013
Cartofi
la cuptor cu cotlete si fenicul din: cartofi noi, ulei de masline,
sare, piper, oregano, rozmarin, ardei grasi, telina verde, morcovi,
dovlecel, ricotta, foi de dafin, cotlete de porc. Ingrediente: 600 g
cartofi noi 4 linguri ulei de masline sare piper 2 fire oregano 1 fir
rozmarin 2 ardei grasi rosii 2 fire telina…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti de post
16 June 2013
Dovlecei
umpluti de post din: dovlecei, orez, rosii, ceapa, morcov, ulei, marar.
Ingrediente: 5 dovlecei de marime medie 1 ceasca de orez 3 rosii 1
ceapa 1 morcov ulei 1 legatura marar Mod de preparare: Se lasă
dovleceii întregi, se taie la ambele capete şi se scobesc în interior cu
o linguriţă; Intr-o tigaie…
Read more »
Read more »