Retete Supe:
Supa de rosii si fasole cu melcisori
Supa
de rosii si fasole cu melcisori din: ceapa, usturoi, rosii decojite,
fasole alba, ulei, supa de legume, paste, sare si piper. Ingrediente: 1
ceapa 2 catei usturoi 1 conserva rosii decojite (850 ml) 1 conserva
fasole alba (425 ml) 1 lingura cu ulei 500 ml supa de legume (instant)
200 g paste in forma…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu kaizer
O
reteta delicioasa de supa cu:carne de pui, pia, morcov, telina, ardei
gras, praz, kaizer, sparanghel, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana.
Ingrediente: un pui mai mic 3 ouă un morcov o felie de ţelină doi ardei
graşi un fir de praz 200 g kaizer 200 g sparanghel 100 ml ulei de
floarea-soarelui sare piper…
Read more »
Read more »
Supa cu fructe de mare si usturoi
Supa
cu fructe de mare si usturoi din: creveti, ulei de masline, ceapa,
morcov, vin alb sec, rosii, supa de legume, harissa, smantana, coaja de
lime, zeama de lime, scoici saint jacques, unt cu usturoi, coriandru,
ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 250 g creveti mari,
nedecorticati 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica,…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina cu smantana
Supa
crema de telina cu smantana din: radacina de telina, cartofi, lapte,
unt, sare si smantana. Ingrediente: 400 g radacina de telina 3 cartofi
250 ml lapte o lingura unt sare pentru servit: smantana Mod de
preparare: Se curăţă de coajă rădăcina de ţelină, se taie cubuleţe care
se pun la călit în oala…
Read more »
Read more »
Supă de broccoli cu brânză
Supă
de broccoli cu brânză din: broccoli, bacon, ceapa, faina, supa, sare,
grasime, branza si chifle. Ingrediente: 500 g broccoli 100 g bacon 100 g
ceapa 20 g faina 1 cub supa sare 40 g grasime 60 g branza rasa 2 chifle
Mod de preparare: Se curăţă broccoli, se spală sub jet de apă…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi cu crutoane
Supă
de morcovi cu crutoane din: morcovi, ulei de masline, usturoi, cimbru,
unt, ceapa, supa de pui, smantana, bacon, paine taraneasca si ulei de
masline. Ingrediente: 700 g de morcovi, taiati bastonase 2 linguri ulei
de masline, plus extra pentru stropit 4 catei de usturoi, nedecojiti
cateva fire de cimbru, plus extra pentru decor 1…
Read more »
Read more »
Supa gulyas
Supa
gulyas din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, cartofi,
concentrat de vita, boia de ardei, ulei, sare si piper. Ingrediente:
1/2 kg carne vita cuburi o tulpina telina 2 morcovi 2 cepe 2 ardei grasi
3 cartofi 2 cuburi concentrat vita o lingura boia de ardei 2 linguri
ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Supă thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie
Supă
thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie din: piept de curcan,
germeni de soia, rosii, broccoli, morcovi, ciuperci, ceapa, ulei, pasta
de curry rosie, lapte de cocos, supa, mazare, sos de soia, sare, piper
si lamaie verde. Ingrediente: 300 g piept de curcan 100 g germeni de
soia 2 rosii 250 g broccoli 2…
Read more »
Read more »
Fondue de cocos cu ananas şi curry
Fondue
de cocos cu ananas şi curry din: ardei iute, ulei, supa, crema de
cocos, ceapa, migdale, faina, curry, ceapa verde, sare, piper, ananas,
file de pui, rosii, avocado si creveti decorticati. Ingrediente: 4 ardei
iuti rosii 3 linguri ulei 750 ml supa 400 g crema de cocos (cutie) 1
ceapa 4 linguri migdale macinate…
Read more »
Read more »
Supă clară de legume
Supă
clară de legume din: legume, ceapa, rosii, patrunjel, margarina, sare,
piper, boia de ardei, cuisoare, foi de dafin, oua, faina, apa minerala,
mazare si porumb. Ingrediente: legume pentru supa (morcovi, telina etc) 1
ceapa 4 rosii 1 legatura patrunjel 3 linguri margarina sare piper 1 1/2
lingurita boia de ardei 3 cuisoare 3 foi…
Read more »
Read more »
Supa cu legume si tortellini
Supa
cu legume si tortellini din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de
chilli, telina apio, morcov, patrunjel, dovlecel, rosii, supa de legume
si tortellini cu branza. Ingrediente: ulei de măsline 1 ceapă medie,
tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi câţiva fulgi de chilli 2
ţeline Apio, tăiate cubuleţe 1 morcov mediu, curăţat şi…
Read more »
Read more »
Gulaş picant cu carne de vita
Gulaş
picant cu carne de vita din: pulpa de vita, ceapa, ardei gras, ulei,
sare, piper, boia de ardei dulce, supa si crema de branza. Ingrediente:
400 g pulpa de vita 6 cepe mici cate un ardei gras rosu si galben 1
lingura ulei sare piper 3-4 linguri boia de ardei dulce 250 ml supa…
Read more »
Read more »
Gulaş unguresc cu carne de porc
Gulaş
unguresc cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, usturoi,
margarina, sare, piper, boia de ardei iute, chimen macinat, varza
murata, supa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de porc
pentru gulas 300 g ceapa 2 catei de usturoi 5 linguri margarina sare
piper 1 lingura boia de ardei iute 1 lingura…
Read more »
Read more »
Gulaş de miel cu fasole
Gulaş
de miel cu fasole din: ceapa, ardei iute, pulpa de miel, ulei, sare,
piper, supa, fasole verde, fasole alba si lamaie. Ingrediente: 2 cepe 1
ardei iute 2 catei de usturoi 600 g pulpa de miel 3 linguri ulei sare
piper 1 l supa 400 g fasole verde 1 cutie fasole alba (425 ml)…
Read more »
Read more »
Gulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate
Gulas
de vită cu sos si multe mirodenii aromate din: carne de vita, unt,
ceapa, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, chimen, suc de rosii,
supa, faina si smantana. Ingrediente: 1 kg carne de vita pentru gulas 3
linguri unt topit 400 g ceapa 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita
boia…
Read more »
Read more »
Supa de naut cu rosii si sfecla
Supa
de naut cu rosii si sfecla din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla,
rosii, supa de legume, sare, piper, ardei iute si paine prajita.
Ingrediente: 150 g boabe de năut uscate 1 ceapă mică 1 cățel de usturoi 1
sfeclă 300 g roșii 800 ml supă de legume 30 ml ulei de măsline sare…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu garnitură
Chifteluţe
cu garnitură din: cartofi, sare, chifla, ceapa, carne tocata, ou,
mustar boabe, piper, ulei, unt, faina, supa si patrunjel. Ingrediente: 1
kg cartofi sare 1 chifla veche de o zi 2 cepe 500 g carne tocata 1 ou 1
lingura mustar boabe piper 2 linguri ulei 3 linguri unt 3 linguri faina
250 ml…
Read more »
Read more »
Supă de peste cu legume
Supă
de peste cu legume din: peste marunt, apa, vin alb, foiae de dafin,
ceapa, sare, piper, usturoi, patrunjel, ciuperci, boabe de piper,
telina, morcovi, ardei gras, dovlecei, supa clara de legume si peste
mare. Ingrediente: 600 g pește mărunt 1 l apă 100 ml vin alb 1 foaie de
dafin 1 ceapă sare piper…
Read more »
Read more »
Supa cu linte, cartofi si curry
Supa
cu linte, cartofi si curry din: curry, ulei de masline extravirgin,
ceapa, mar, usturoi, frunze de coriandru, cartofi, supa de legume,
linte, lapte si suc de lamaie verde. Ingrediente: 2 linguriţe de curry
pudră 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 cepe, date pe răzătoare 1
măr, curăţat de coajă şi de seminţe şi…
Read more »
Read more »
Supă cu sparanghel
O
reteta delicioasa de supa cu: sparanghel, ardei gras, rosii, ardei
iute, usturoi, ulei de masline, morcov, cartof, fasole verde, sare,
piper, patrunjel, smantana, paine. Ingrediente: 200 g sparanghel doi
ardei graşi 3 roşii un ardei iute un căţel de usturoi 75 ml ulei de
măsline un morcov un cartof 100 g fasole verde sare…
Read more »
Read more »
Curcan cu sos curry şi migdale
Curcan
cu sos curry şi migdale din: orez basmati, sare, piept de curcan,
ceapa, usturoi, ulei, rosii, curry, supa, fulgi de migdale, coriandru,
sos sweet chilli si piper. Ingrediente: 250 g orez basmati sare 600 g
piept de curcan 1 ceapa 1 catel de usturoi 4 linguri ulei 300 g rosii
bucati 1 lingurita curry…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu crutoane
Supă
de roşii cu crutoane din: rosii, ceapa rosie, usturoi, ramurele de
cimbru, ulei de masline, concentrat de legume, smantana si crutoane.
Ingrediente: 1,5 rosii carnoase, bine coapte, taiate in jumatati 2 cepe
mari, preferabil, rosii, curatate si taiate sferturi (segmente) 8 catei
de usturoi, necuratati ramurele de cimbru 4 linguri ulei de masline 600…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de spanac
Paste
cu sos de spanac din: paste late, sare, ceapa, usturoi, unt, spanac,
supa, mascarpone, smantana, suc de lamaie, sare, piper, nucsoara si
parmezan. Ingrediente: 400 g paste late sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1
lingura unt 300 g spanac 125 ml supa 250 g mascarpone 100 g smantana
slaba 1 lingura suc…
Read more »
Read more »
Carne cu ciuperci în sos cu verdeaţă
Carne
cu ciuperci în sos cu verdeaţă din: ciuperci, ceapa verde, carne pentru
snitel, ulei, sare, piper, smantana, supa, patrunjel, unt si oua.
Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 1 legatura ceapa verde 4 bucati
carne pentru snitel (a 160 g) 2 linguri ulei sare piper 200 g smantana
200 ml supa 1/2 legatura patrunjel 2…
Read more »
Read more »
Supa de iaurt cu menta si castravete
Supa
de iaurt cu menta si castravete din: castravete, usturoi, iaurt, suc de
lamaie, ulei de masline, menta, sare si piper. Ingrediente: 1
castravete mediu 1 catel de usturoi 600 g iaurt sucul de la 1/2 lamaie 1
lingura cu ulei de masline 10-20 cl apa de la gheata 4 linguri cu menta
proaspat tocata…
Read more »
Read more »
Supa de broccoli
Supa
de broccoli din: fenicul, tija de telina, usturoi, broccoli, ceapa,
ulei de masline, lapte degresat, sos de soia, otet de vin, sare si
piper. Ingrediente: 80 g bulb fenicul 30 g tija de telina 2 catei de
usturoi 500 g broccoli 1 ceapa 1 lingura cu ulei de masline 50 cl lapte
degresat 1…
Read more »
Read more »
Consome cu passatelli
Consome
cu passatelli din: supa de pasare, pesmet, parmezan, oua, nucsoara si
piper. Ingrediente: 1,2 l supa de pasare (proaspata sau preparata cu un
cub de concentrat de supa) sau supa de vaca (un rest de rasol) 50 g
pesmet 70 g parmezan proaspat ras 2 oua 1 praf de nucsoara piper macinat
Mod…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu telina
Supa
de praz cu telina din: praz, telina, ceapa, morcovi, cartofi,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 fire de praz 500 g telina 2
cepe mari 2 morcovi 300 g cartofi 2 linguri patrunjel tocat marunt sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-oîn cubulete. Tăiaţi
prazul în rondele. Curăţaţi morcovii şi cartofii,…
Read more »
Read more »
Supă ţărănească cu perişoare
Supă
ţărănească cu perişoare din: mazare, morcovi, telina, cartofi, ceapa,
sare, piper, carne tocata, ou, pesmet, patrunjel si maghiran.
Ingrediente: 1 ceaşcă mazăre uscată 3 morcovi ½ rădăcină de ţelină 3
cartofi 1 ceapă sare piper Perişoare: 1 ceapă 1 ou 400 g carne tocată 4
linguriţe pesmet pătrunjel maghiran Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Supa de iarna cu carne de vita
Supa
de iarna cu carne de vita din: legume, piept de vita, galbenusuri,
cascaval, smantana, unt, patrunjel, ulei, hrean si sare. Ingrediente:
500 g legume (morsov, ceapa, telina, pastarnac) 750 g piept de vita 2
galbenusuri 1 00 g cascaval ras 2 linguri smantana 50 g unt 1 legatura
patrunjel 50 ml ulei 1 lingura…
Read more »
Read more »
Supă cremă de legume (varianta)
O
reteta delicioasa de supa crema cu: morcov, telina, radacina de
patrunjel, dovlecel, conopida, mazare, praz, fasole verde, ciuperci,
smantana, unt, sare, piper, busuioc verde, paine alba. Ingrediente: un
morcov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o conopidă
mică 200 g mazăre un fir de praz 400 g fasole verde 200…
Read more »
Read more »
Supa iahnie de fasole cu menta
O
reteta delicioasa de supa de iahnie cu:fasole alba boabe, ulei, sos de
rosii, patrunjel, menta, sare, pudra de chili. Ingrediente: 2 căni cu
fasole albă uscată (boabe) o jumătate de cană cu ceapă tocată o jumătate
de cană cu ulei de măsline 2 linguri cu sos de tomate o lingură cu
pătrunjel tocat o…
Read more »
Read more »
Supa de castraveti murati
Supa
de castraveti murati din: castraveti acri, morcovi, unt, faina, supa de
pui, paste, smantana, marar, sare si piper. Ingrediente: 6 castrveti
acri 3 morcovi 50 g unt o lingura faina un litru supa de pui din
concentrat 150 g paste un pahar mic smantana o legatura marar sare piper
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Crema de morcov
Crema
de morcov din: morcovi, ceapa, chimen, patrunjel, ulei, crutoane si
sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 ceapa 2 lingurite chimen pisat 1
legatura patrunjel 500 ml ulei 200 g crutoane din paine prajita sare
Mod de preparare: Curatati ceapa şi morcovii, spălaţi-i, tăiati-i mărunt
si căliti-i în ulei. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi…
Read more »
Read more »
Supa de iarna
Supa
de iarna din: cartofi, ciuperci, gulie, bacon, ceapa, smantana, unt,
sare, piper si chimen. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g ciuperci 1 gulie
de iarna 125 g bacon 3 cepe 125 ml smantana 1 lingura unt sare piper
chimen Mod de preparare: Căliţi ceapa, gulia şi ciupercile, tăiate
mărunt, în unt. Adăugaţi 2…
Read more »
Read more »
Supa cu taitei si carne de pui
Se
toacă 1 ceapă și 2 căței de usturoi. Se curăță 1 ardei iute roșu;
jumătate din el se toacă, cealaltă jumătate se taie fâșii. Se frământă
400 g carne tocată mixtă cu ceapă, usturoi, ardei iute tocat și sare. Cu
mâinile umezite se modelează 20 de perișoare care se prăjesc de
jur-împrejur în 1…
Read more »
Read more »
Supa crema de pui cu porumb
Supa
crema de pui cu porumb din: costita, ceapa, ulei, faina integrala,
lapte degresat, supa limpede de pui, cartofi, porumb, friptura de pui,
patrunjel si paine alba crocanta. Ingrediente: 100 g costita, taiata
bucati 1 ceapa mare, taiata sferturi 2 linguri ulei 2 linguri faina
integrala 250 ml lapte degresat 500 ml supa limpede de…
Read more »
Read more »
Supa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie
Supa
mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie din: ceapa, ulei, pasta de
rosii, ardei iute, usturoi, chimen, cartofi, supa limpede de legume,
zeama de lamaie, smantana, ulei aromatizat si frunze de busuioc.
Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata sferturi 1 lingura ulei 1 lingura
pasta de rosii 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat…
Read more »
Read more »
Supa limpede de pui
Supa
limpede de pui din: carcasa de pui, patrunjel, foaie de dafin, cimbru,
morcov, ceapa, praz, telina si piper. Ingrediente: 1 carcasa de pui
cateva fire de patrunjel 1 foaie de dafin sau cateva fire de cimbru 1
morcov, taiat felii 1 ceapa mare sau 1 fir de praz, taiat felii 2 codite
de telina,…
Read more »
Read more »
Supa gustoasa de ceapa
Supa
gustoasa de ceapa din: unt, ceapa, faina, supa de vita, bagheta, branza
gruyere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 400 g ceapa 1
ceasca faina 1 litru de supa de vita, fara sare 1/2 dintr-o bagheta 100 g
branza Gruyere 160 ml de vin alb sare si piper Mod de…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu parmezan
Supa
crema de rosii cu parmezan din: rosii, ceapa, ardei rosu, ceapa, sare,
piper negru, ulei de masline, morcovi, busuioc verde, patrunjel verde,
parmezan si crutoane. Ingrediente: un kg rosii 1-2 cepe 1-2 ardei rosu
sare un praf piper negru 1-2 linguri ulei de masline 2 morcovi 3-4
frunze busuioc verde o legatura patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Supa limpede de legume
Supa
limpede de legume din: ceapa, foaie de dafin, telina, morcovi, praz,
patrunjel, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg amestec de legume: 2 cepe,
taiate in doua, 3 codite de telina, 2 morcovi, curatati, 1 fir de praz,
taiat in doua 1 foaie de dafin patrunjel cimbru 1/2 lingurita piper
Mod de preparare: Ingredientele…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina cu crutoane
Supa
crema de telina din: telina, cartofi, ceapa, patrunjel verde, marar
verde, sare, piper, ulei de masline, boia dulce, usturoi si paine
integrala. Ingrediente: 400 g telina 2-3 cartofi 2 cepe o legatura
patrunjel vere o legatura marar verde sare piper 3 linguri ulei de
masline o lingura boia dulce 3-4 catei de usturoi 300…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de legume – aromat şi gustos
Piept
de pui cu sos de legume din: piept de pui, sare, piper, ulei, ceapa,
usturoi, pasta de ardei, vin alb, dovlecel, ardei, seminte de fenicul,
verdeata, rosii, supa si otet balsamic. Ingrediente: 1 kg piept de pui
sare piper 2 linguri ulei 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri pasta de
ardei 200…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de tarhon
Pui
cu sos de tarhon din: ceapa, file de piept de pui, ulei, supa, cartofi,
sare, broccoli, smantana, tarhon si piper. Ingrediente: 1 ceapa 4
bucati file de piept de pui (a 150 g) 1 lingura ulei 200 ml supa 750 g
cartofi sare 450 g broccoli 100 ml smantana 2 linguri tarhon tocat
piper…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu paste late
Supă
de legume cu paste late din: dovlecei, morcovi, ceapa, varza, unt,
fasole, supa, paste late, sare, piper si curry. Ingrediente: 2 dovlecei
dimensiuni medii 2 morcovi 1 ceapa medie 1/2 varza 2 linguri unt 450 g
fasole congelata 1,5 l supa 300 g paste late sare piper 1/2 – 1
lingurita curry Mod…
Read more »
Read more »
Steak cu garnitura de cartofi
Steak
cu garnitura de cartofi din: cartofi, unt, supa, carne de vita, ulei,
sare, piper si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingura unt 350
ml supa 4 bucati carne de vita (a 150 g) 1 lingura ulei sare piper 300 g
rosii cherry Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi
tăiaţi-i cuburi.…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu morcovi
Supa
de cartofi cu morcovi din: cartofi, morcovi, supa, ceapa, usturoi,
carne de vita, galbenus, pesmet, sare, piper, mustar si nucsoara.
Ingrediente: 750 g cartofi 250 g mocovi 1,25 l supa 1 ceapa mica 1 catel
de usturoi 400 g carne de vita tocata 1 galbenus 1-2 linguri pesmet
sare piper 1-2 lingurite mustar clasic…
Read more »
Read more »
Supă de sfeclă cu carne de porc si smantana
Supă
de sfeclă cu carne de porc si smantana din: carne de porc, ulei de
masline, sfecla rosie, morcovi, varza alba, patrunjel si boia.
Ingrediente: 400 g carne de porc slabă 4 linguri ulei de măsline 1
sfeclă roşie 2 morcovi 1 cub concentrat de vită ¼ varză albă 1 rădăcină
de pătrunjel 1 linguriţă boia…
Read more »
Read more »
Supă din seminţe de dovleac
Supă
din seminţe de dovleac din: apa, seminte de dovleac, radacina de
patrunjel, telina, ceapa, paste fainoase si sare. Ingrediente: 2 l apa
250 g seminte de dovleac neprajita, cu coaja 500 g morcovi 1 radacina
patrunjel 1 telina mica 1 ceapa 4 linguri paste fainoase de mici
dimensiuni sare Mod de preparare: Puneţi…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Supă de năut
Supă
de năut din: naut, ulei, ceapa, morcovi, ghimbir, usturoi, supa de
legume, amestec de mirodenii garam masala, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 1 conservă de năut (400 g) 1 lingură ulei 1 ceapă 2 morcovi
1 lingură ghimbir ras 1 căţel de usturoi 1 l supă de legume 1 linguriţă
amestec de mirodenii Garam Masala…
Read more »
Read more »
Supa cu taitei de casa
Supa
cu taitei de casa din: gaina, morcov, ceapa, patrunjel, pastarnac,
cartofi, faina si ou. Ingrediente: 1 gaina 1 morcov mare 1 ceapa mare 1
patrunjel 1 pastarnac 1 cartofi pentru taitei: 250 g faina alba 1 ou
Mod de preparare: Pentru tăiţei, amestecă făina cu oul întreg şi un praf
de sare. Frământă…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Supa de dovleac
Supa
de dovleac din: dovleac, ceapa, supa de legume, faina, unt, oua, lapte,
smantana, patrunjel verde, lamaie si sare. Ingrediente: 600 g dovleac
100 g ceapa 500 ml supa de legume 1 lingura faina 80 g unt 2 oua 200 ml
lapte 100 ml smantana 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie sare Mod de…
Read more »
Read more »
Paste cu smantana si spanac
Paste
cu smantana si spanac din: ceapa, usturoi, unt, spanac, vin, nucsoara,
supa, smantana, branza topita, parmezan, sare, piper, paste si papadie.
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de unt 200 g spanac
(congelat) 125 ml vin alb nucsoara 350 ml supa (instant) 50 ml smantana 1
triunghi de branza topita 20…
Read more »
Read more »
Friptură de porc în crustă cu garnitură de varza
Friptură
de porc în crustă cu garnitură de varza din: muschi de porc cu sorici,
sare, piper, chimen, zarzavat, ceapa, supa, varza alba, unt si vin alb
sec. Ingrediente: 1 kg muschi de porc cu sorici sare piper 2 lingurite
chimen 1 legatura zarzavat de supa 2 cepe 400 ml supa 1 varza alba
(circa…
Read more »
Read more »
Paste bologneze cu vin roşu si carne tocată
Paste
bologneze cu vin roşu si carne tocată din: ceapa, usturoi, morcov,
carne tocata asortata, ulei de masline, vin rosu sec, bulion, supa,
rosii pasate, sare, piper, oregano, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1
ceapa 1 catel de usturoi 1 morcov 500 g carne tocata asortata 2 linguri
ulei de masline 100 ml vin rosu sec…
Read more »
Read more »
Mâncărică de cartofi vegetariană, cu ceapă
Mâncărică
de cartofi vegetariană, cu ceapă din: ceapa, usturoi, cartofi rosii,
cartofi dulci, ulei, bulion, supa, boia iute, sare, smantana si
patrunjel. Ingrediente: 300 g ceapa 2 catei de usturoi 800 g cartofi
rosii 200 g cartofi dulci 2 linguri ulei 2 linguri bulion 500 ml supa
boia iute sare 2 linguri smantana 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei cu galuste
Supa
de dovlecei cu galuste din: pesmet, lapte, faina, branza de vaci,
galbenus, busuioc, sare, piper, dovlecei, supa de legume, vin alb si
nucsoara. Ingrediente: 4 linguri pesmet 4 linguri lapte 1 lingura faina
100 g branza de vaci 1 galbenus 2 linguri busuioc tocat sare piper 600 g
dovlecei 1,2 l supa de legume…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu ciuperci
O
reteta delicioasa de rulada cu:carne de porc, ciuperci, ceapa, usturoi,
vin alb, cascaval, sunca de porc, unt, ulei, vin, supa, sare, piper.
Ingrediente: 800g muşchi file de porc, bucată întreagă 300g ciuperci 1
ceapă 2 căţei de usturoi 10ml vin alb 20g caşcaval 40g şuncă de porc
20gunt 100mlulei 200ml vin apă sau supă…
Read more »
Read more »
Supa de mere cu crutoane
Supa
de mere cu crutoane din: ardei grasi, castraveti, ceapa, usturoi,
slaninuta, mere, untura, boia dulce, supa, sare, piper, paine, unt,
smantna, si rondele de ceapa ciorii. Ingrediente: 100 g ardei grasi
rosii 100 g ardei grasi verzi 100 g castraveti 1 ceapa 1 catel de
usturoi 40 g slaninuta impanata afumata 250 g mere…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu legume si menta
Supa
de pui cu legume si menta din: rosie, ceapa verde, telina, morcov,
ceapa, ulei, piept de pui, supa de legume, pasta, coaja de lamaie, suc
de lamaie, sare, piper, boia si menta. Ingrediente: 1 rosie 2 cepe verzi
250 g telina 1 morcov 1 ceapa 1 lingura ulei 300 g piept de pui 1,5…
Read more »
Read more »
Supa din maruntaie de pui
Supa
din maruntaie de pui din: maruntaie de pui, zarzavat, ceapa, unt,
faina, smantana, piper boabe, foaie dafin, galbenus, sare, apa si
patrunjel verde. Ingrediente: maruntaie de la 2 pui 1 legatura zarzavat 1
ceapa 1 lingurita unt 1 lingura faina 100 g smantana piper boabe 1
foaie dafin 1 galbenus sare 2 l apa…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu orez
Supă
de legume cu orez din: morcovi, ceapa alba, praz, mazare, cartofi,
orez, ulei, ardei iute, ardei capia, telina, usturoi, ghimbir, frunza de
dafin, salvie, patrunjel, iaurt, sare si piper. Ingrediente: doi
morcovi doua cepe albe un fir de praz 250 g mazare 4 cartofi 50 g orez
100 ml ulei un ardei iute doi…
Read more »
Read more »
Supa de conopida cu mere
Supa
de conopida cu mere din: conopida, mere acrisoare, unt, faina, lapte,
supa de faina, smantana, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1
conopida mare 2-3 mere acrisoare 100 g unt 2 linguri faina 500 ml lapte
100 ml supa de gaina sau de zarzavat 200 ml smantana 1 legatura
patrunjel vede sare piper …
Read more »
Read more »
Supa de vacuta cu taitei
Supa
de vacuta cu taitei din: piept de vaca, ceapa, morcovi, radacina de
pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, taitei, patrunjel
verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol sau 800 g piept de
vaca 1 ceapa 2 morcovi mari 1 radacina de pastarnac 1 radacina de
patrunjel 1 radacina de telina potrivita 200…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de cartofi cu andive
Supă
cremă de cartofi cu andive din: cartofi, ceapa, ulei, supa de legume,
ardei iute, andive, smantana, sare, piper, sunca si ceapa ciorii.
Ingrediente: 250 g cartofi albi 2 cepe 1 lingura ulei 500 ml supa de
legume 1 ardei iute 200 g andive 200 ml smantana sare piper 50 g sunca 2
linguri rondele…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de legume
Supa
de legume din: morcovi, cartofi, ceapa, ardei gras, paste, ulei,
verdeata si sare. Ingrediente: 2 morcovi 4 cartofi 2 cepe 2 ardei grasi
100 g paste fara ou 2 linguri ulei verdeata sare Mod de preparare:
Toate legumele se spală, se curăţă si se taie cât mai mărunt. O oală cu
doi litri…
Read more »
Read more »
Supa de crap
Supa
de crap din: coada de crap, capul unui crap, rosii in bulion, bulion,
ardei, ceapa, cub concentrat de legume si verdeata. Ingrediente: coada
si capul unui crap 3 rosii in bulion 2 linguri bulion 6 ardei 2 cepe un
cub concentrat de legume verdeata dupa gust Mod de preparare: In apă
clocotită se…
Read more »
Read more »
Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita
Supa
de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, telina,
patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foid ed afin, boabe de ienibahar,
boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita.
Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g țelină 100 g rădăcină de pătrunjel
100 g praz 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supa cu ciuperci si paste
Supa
cu ciuperci si paste din: ciuperci, morcovi, ceapa, telina, patrunjel,
ulei, fusilli, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 morcovi 2
cepe o telina patrunjel ulei 200 g fusilli sare piper Mod de
preparare: Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi ulei. După ce au
fiert, se scot şi…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu smantana
Plachie
de crap cu smantana din: ardei grasi, rosii, ceapa, kaizer afumat,
untura, boia dulce, sare, piper alb, supa, fule de crap, suc de lamaie,
smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ardei grasi asortati 700 g
rosii 150 g ceapa 50 g kaizer afumat 2 linguri untura 1 lingurita boia
dulce sare piper alb 400…
Read more »
Read more »
Supa a la grec
Supa
a la grec din: pui, ceapa, ardei, sare, telina, patrunjel, pastarnac,
morcovi, boabe de piper, unt, ou, zeama de lamaie, patrunjel si faina.
Ingrediente: un pui 1-2 cepe 2 ardei sare o telina radacina si frunze o
radacina patrunjel un pastarnac 2 morcovi 3-4 boabe de piper piper
macinat 50 g unt un ou…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu patrunjel
Supa
crema de cartofi cu patrunjel din: cartofi, unt, lapte, galbenusuri,
sare si patrunjel. Ingrediente: 5 cartofi 1 lingura de unt 250 ml lapte 2
galbenusuri sare patrunjel Mod de preparare: Cartofii curăţaţi în
prealabil de coajă se taie cubuleţe şi se fierb într-un litru de apă cu
puţină sare, până când se înmoaie.…
Read more »
Read more »
Supă cu broccoli şi carpaccio
O
reteta delicioasa de supa cu:broccoli, carapaccio, sunca de porc
afumata, rosii galbene, morcovi, ceapa, ardei gras, ulei, cimbru, sare,
piper, smantana, iaurt. Ingrediente: 500 g broccoli 300 g carapaccio
100 g şuncă de porc afumată 400 g roşii galbene doi morcovi o ceapă doi
cartofi un ardei gras 50 ml ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci in paine
Supa
crema de ciuperci in paine din: ceapa, patrunjel, telina, cartofi,
ciuperci, apa, paine graham, ulei, sare, piper, patrunjel, chimen si
frunze de salata. Ingrediente: 2 cepe mari 1 radacina de patrunjel 1
telina potrivita 4 cartofi mari 300 g ciuperci proaspete 3 l apa 4
painici graham ulei sare piper patrunjel 1 lingurita rasa…
Read more »
Read more »
Supa deasa de legume
Supa
deasa de legume din: ardei gras, fasole verde, morcov, ceapa, telina,
broccoli, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: una ardei gras verde un
ardei gras rosu 200 g fasole verde un morcov o ceapa mare o ramurica
telina cateva buchetele broccoli cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei
sare Mod de preparare: Toate legumele…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca
Salată
de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca din: sfecla
rosie, sare, ceapa, otet de mere, supa, piper, ulei de nuci, portocale,
salata verde si nuci. Ingrediente: 400 g sfecla rosie sare 2 cepe 5
linguri otet de mere 100 ml supa piper 5 linguri ulei de nuci 2
portocale 300…
Read more »
Read more »