Retete rapide:
Reteta zilei: Sangria cu mandarine si mango
1 August 2013
Sangria
cu mandarine si mango din: vin, nectar de mango, mango, nectarine
Ingrediente: 3 cupe vin alb 1 cana nectar de mango 1 mango, decojit si
feliat mandarine 1 nectarina, fara samburi si taiata Mod de preparare:
Intr-un recipient mare, combinati feliile de fructe. Se toarna vin si
nectar mango. Se amesteca usor pentru…
Read more »
Read more »
Supa de gaina cu legume
1 August 2013
Supa
de gaina cu legume din: gaina, morcovi, telina, cartofi, sare, piper.
Ingrediente: 1 găină 2 morcovi 1 țelină 2 cartofi sare piper Mod de
preparare: Se porționează găina și se pune la fier cu toate legumele
curățate. Se fierb 2 ore. Se îndepărtează…
Read more »
Read more »
Copane de pui crocante
1 August 2013
Copane
de pui crocante din: copane de pui, lapte batut, boia, piper, faina,
ulei. Ingrediente: 2 kg copane de pui inferioare 400 ml lapte batut 1/2
lingurita boia 1 lingura piper rosu 300 g faina ulei pentru prajit in
baie Mod de preparare: Imparte…
Read more »
Read more »
Spata de porc rumenita
1 August 2013
Spata
de porc rumenita din: spata de porc, mustar, amestec de condimente,
ceapa, vin, suc de mere, chifle, ceapa, usturoi, ulei, ienibahar, sos
worcestershire, otet de vin rosu, zahar, ketchup. Ingrediente: 2 kg
spata de porc fara os 2 linguri mustar 1 cantitate de amestec…
Read more »
Read more »
Dulceata de cirese amare cu zeama de lamaie
1 August 2013
Dulceata
de cirese amare cu zeama de lamaie din: cirese, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente: 1 kg de cirese, fara samburi 1 kg zahar zeama de la 2
lamai Mod de preparare: Ciresele le pui imrepuna cu zaharul intr-un
vas. Misti vasul (nu amesteci…
Read more »
Read more »
Cartofi cu leurda, usturoi si marar
1 August 2013
Cartofi
cu leurda, usturoi si marar din: cartofi, ceapa, usturoi, frunze de
leurda, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 fire de
ceapă 2 fire de usturoi 10 frunze de leurdă mărar proaspăt ulei sare
piper Mod de preparare: Se curăță ceapa…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane
1 August 2013
Supa
crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane din: supa de carne,
ciuperci, unt, leustean, zahar, ulei de masline, smantna, faina,
patrunjel, sare, piper, crutoane, ardei iute. Ingrediente: 500 ml supă
de carne (sau de legume) 1 kg ciuperci 100 g unt 1 legătură…
Read more »
Read more »
Creveti la gratar cu sos
1 August 2013
Creveti
la gratar cu sos din: creveti, zeama de lamaie, piper rosu, usturoi,
ulei de masline, maioneza, usturoi, lamaie. Ingrediente: 16 creveti
uriasi, nedecorticati zeama de la 1 lamaie un praf de piper rosu 2 catei
de usturoi, taiati cuburi mici 50 ml ulei de…
Read more »
Read more »
File de salau la cuptor cu bacon si legume
1 August 2013
File
de salau la cuptor cu bacon si legume din: mazare, sare, cartofi rosii,
piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, file de salau, bacon.
Ingrediente: 400 g mazare mange-tout sare 4 cartofi rosii (circa 600 g)
piper 6 linguri ulei de masline 4 cepe 8…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi noi
1 August 2013
Supa
de cartofi noi din: cartofi noi, seminte de chimen, smantana, foi de
dafin, oua, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1
lingura seminte de chimen 200 ml smantana 2 foi de dafin 2 oua 1 lingura
faina 1 legatura marar sare…
Read more »
Read more »
Gogosi vieneze
1 August 2013
Gogosi
vieneze din: unt, faina, oua, coaja de lamaie, sare, nuci, stafide,
zahar, albusuri. Ingrediente: 100 g unt 200 g faina 3 oua coaja de
lamaie sare 10 nuci 100 g stafide 200 g zahar 3 albusuri Mod de
preparare: Frecaţi untul cu zahăr…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ceafa de porc la cuptor cu cartofi
1 August 2013
Cea
mai simpla si gustoasa friptura care satisface poftele tuturor
gurmanzilor in cautare de retete este fara indoiala ceafa de porc la
cuptor cu cartofi. Usor de preparat, cu un rezultat care nu da gres
niciodata, ceafa de porc la cuptor este solutia ideala pentru…
Read more »
Read more »
Dulceata de afine cu zeama de lamaie
1 August 2013
Dulceata
de afine cu zeama de lamaie din: afine, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente: 1 kg de afine 500 g zahar zeama de la o lamaie Mod de
preparare: Aşezi într-un vas afinele, adaugi zahărul şi zeama de lămâie.
Laşi la macerat aproximativ 2-3…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu carne la gratar
1 August 2013
Dovlecei
cu carne la gratar din: dovlecei, carne pentru gratar, rosii, ceapa,
usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g
dovlecei 800 g carne pentru gratar – pui, porc 2 rosii 1 ceapa 2 catei
de usturoi 1 ardei iute 1 legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Coaste de porc glazurate
1 August 2013
Coaste
de porc glazurate din: coaste de porc, coca cola, ketchup de rosii, sos
tabasco, usturoi, zeama de lamaie, whisky. Ingrediente: 1 kg coaste de
porc pentru marinata: 600 ml coca cola 250 ml ketchup de rosii 1
lingurita sos tabasco 2 catei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Iahnie de dovlecei cu paine neagra
1 August 2013
Iahnie
de dovlecei cu paine neagra din: dovlecei, ceapa, ulei, sare, piper,
marar, patrunjel, rosii, usturoi. Ingrediente: 4-6 dovlecei mijlocii 2
cepe 1 ceasca de ulei sare piper boabe marar si patrunjel tocate
impreuna 2-3 rosii bine coapte 3-4 catei de usturoi Mod de…
Read more »
Read more »
Supa cu peste si fenicul
1 August 2013
Supa
cu peste si fenicul din: ceapa, usturoi, bulbi de fenicul, ulei,
seminte de fenicul, patrunjel, rosii, vin, supa de peste, lamaie, praf
de sofran, file de peste. Ingrediente: 2 cepe 5 catei usturoi 2 bulbi
fenicul 6 linguri ulei 1 lingurita seminte de fenicul…
Read more »
Read more »
Vita la gratar
1 August 2013
Vita
la gratar din: muschi de vita, seminte de chimion, seminte de fenicul,
frunze de patrunjel, ardei iute, frunze de cimbru, ulei de masline, otet
de vin rosu. Ingrediente: 300-400 muschi de vita pentru dressing: 1
lingurita seminte de chimion 1/2 lingurita seminte de fenicul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich picant cu piept de pui la gratar
1 August 2013
Sandwich
picant cu piept de pui la gratar din: suc de limete, sos de ardei iute,
pasta de ardei iute, chimen, piept de pui, bacon, hamburger, ardei
copt, salata, rosie. Ingrediente: sucul de la 2 limete 1 lingura sos
de arde iute 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Inghetata de ciocolata alba
1 August 2013
Inghetata
de ciocolata alba din: zahar praf, apa, ciocolata alba, oua, frisca,
zmeura, coacaze, capsuni, zahar tos. Ingrediente: 2 linguri zahar praf 5
linguri apa fiarta si racita 300 g ciocolata alba 3 oua 300 ml frisca
obtinuta din smantana dulce batuta sos: 250 g…
Read more »
Read more »
Rulouri din cotlete de porc cu sunca si oua
1 August 2013
Rulouri
din cotlete de porc cu sunca si oua din: cotlet de porc, sunca presata,
oua, unt, marar verde, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 4 felii de
cotlet de porc 4 felii subtiri de sunca presata 4 oua fierte tari 50 g
unt 1 legatura…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei cu afumătură
1 August 2013
Ciorbă
de dovlecei cu afumătură din: dovlecei, carne afumata, ceapa, orez,
galbenus, smantana, marar, sare, piper, zahar. Ingrediente: 600 g
dovlecei 200 g carne afumata sau costita, ciolan, sunca 1 ceapa 2
linguri orez 1 galbenus 150 ml smantana 1 legatura marar sare piper
zahar…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu rosii si paine prajita
1 August 2013
Salata
de vinete cu rosii si paine prajita din: vinete, ceapa, lapte, sare,
ulei, rosii. Ingrediente: 4 vinete coapte si scurse 1 ceapa mica 1
lingura cu lapte praf sau 3-4 linguri cu lapte dulce sau acru 1/2
lingurita cu sare 4-5 linguri cu ulei…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu salata de rosii
1 August 2013
Friptura
de vita cu salata de rosii din: vrabioara de vita, sos worcestershire,
ulei de masline, telina, rosii, ulei de masline, pasta de hrean, otet de
vin rosu, pasta de tomate. Ingrediente: 250 g vrabioara de vita
(manzat) 1 lingura sos Worcestershire ulei de masline…
Read more »
Read more »
Tort cu zmeura si frisca
1 August 2013
Tort
cu zmeura si frisca din: faina, zahar, oua, galbenusuri, vin, frisca,
zmeura, unt, lamaie, baton de vanilie, zahar praf, frunze de menta,
sare. Ingrediente: 200 g faina 230 g zahar 4 oua 3 galbenusuri 100 ml
vin alb aromat 150 ml vin alb 400…
Read more »
Read more »
Ciorba Gulas in paine
1 August 2013
Ciorba
Gulas in paine din: muschi de porc, faina, cartofi, ceapa, morcov,
ardei boia de ardei dulce, foaie de dafin, rosii, painici, patrunjel,
sare de mare, chili, piper. Ingrediente: 500 g muşchi de porc 50 g făină
6 cartofi 2 cepe 1 morcov 1 ardei…
Read more »
Read more »
Gogoşi din aluat opărit
1 August 2013
Gogoşi
din aluat opărit din: faina, apa, oua, sare, ulei, coaja de lamaie.
Ingrediente: 1 cana cu faina 1 cana cu apa 5 oua sare ulei coaja de
lamaie Mod de preparare: Puneţi apa în vas mare şi când clocoteşte
trageţi oala de pe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza vegetariana
1 August 2013
Pizza
vegetariana din: dovlecei, sparanghel, porumb, rosii cherry, paine, sos
de pizza, mozzarella, ceapa, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 2-3 dovlecei, taiat fasii 1/2 buchet sparanghel 1 porumb
1/2 cana rosii cherry, injumatatite 4 felii paine 1/2 ceasca de sos de
pizza 2…
Read more »
Read more »
Tort cu pepene rosu
1 August 2013
Tort
cu pepene rosu din: aluat de foitaj, zahar, unt, coniac, pepen rosu,
gelatina, zahar, vin, suc de lamaie, frisca, frunze de menta, coaja de
lamaie. Ingrediente: pentru blat: 2 foi aluat de foitaj dezghetate
pentru caramel: 400 g zahar 30 g unt 2 lingurite…
Read more »
Read more »
File de cod pe pat de rosii
1 August 2013
File
de cod pe pat de rosii din: rosii, ulei de masline, sare, piper, sos
tabasco, patrunjel, busuioc, capere, seminte de pin, file de cod.
Ingrediente: 750 g rosii 3 linguri ulei de masline sare piper sos
tabasco 1/2 legatura patrunjel 1/2 legatura busuioc 3…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu ciuperci si branza
1 August 2013
Vinete
umplute cu ciuperci si branza din: vinete, branza, ulei, unt, ardei,
ciuperci, ceapa, rosii, branza, usturoi, sare, piper, verdeata.
Ingrediente: 4 vinete 4 linguri brînză dată prin răzătoare 3 linguri
ulei 2 linguri de unt topit pentru umplutură: 6 ardei dulci 5 ciuperci
1…
Read more »
Read more »
Ciorba picanta de legume cu smantana si verdeata
1 August 2013
Ciorba
picanta de legume cu smantana si verdeata din: smantana, bulion, ulei,
conopida, fasole verde, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina,
dovlecel, ardei iute, gulie, cartofi, ardei gras, rosii, galbenusuri,
patrunjel, leustean, frunze de telina, marar, sare, piper, otet.
Ingrediente: 300 ml smântână 100 ml…
Read more »
Read more »
Prajitura cu biscuiti si ghimbir
1 August 2013
Prajitura
cu biscuiti si ghimbir din: biscuiti de ovaz, galbenusuri, unt, zahar
praf, cafea concentrata, cacao, ciocolata de menaj, ghimbir, baton de
vanilie. Ingrediente: 250 g biscuiti de ovaz sau de cereale, fara crema 4
galbenusuri 200 g unt 200 g zahar praf 200 ml…
Meniu #2
31 July 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de inghetata de casa
31 July 2013
Retete
de inghetata: Inghetată de cafea cu sos de scortisoară Inghetată de
cafea cu sos de scortisoară din: galbenusuri, albusuri, zahar tos,
cafea, smantana, boabe de cafea, miere, vin, scortisoara, cuisoare.
Ingrediente: 6 galbenusuri 3 albusuri 250 g zahar tos 200 ml cafea
foarte concentrata 500 ml smantana foarte proaspata sau caimac 15 boabe
de…
Read more »
Read more »
Retete de gratar pentru un picnic perfect
31 July 2013
Retete
pentru gratar: Piept de pui marinat la gratar Piept de pui marinat la
gratar din: piept de pui, iaurt, curry, mustar, usturoi, lamaie, sare.
Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g iaurt 1 lingura rasa de curry 1
lingurita cu mustar 2 fire de usturoi 1/2 lamaie sare Mod de
preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Salate rapide si sanatoase pe timp de vara
31 July 2013
Salata:
Reteta zilei: Salata de fasole verde cu parmezan si nuci Salata de
fasole verde cu parmezan si nuci din: fasole verde, ulei de masline,
usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie, parmezan, nuci de pin.
Ingrediente: 1 kg fasole verde proaspata 1 1/2 linguri ulei de masline 2
catei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu biscuiti si inghetata
31 July 2013
Desert
cu biscuiti si inghetata din: bere neagra, esenta de vanilie, zahar,
sare, galbenusuri, smantana, faina, bicarbonat de sodiu, unt, zahar,
zahar brun, fulgi de ciocolata, alune, covrigi. Ingrediente inghetata:
2 sticle de bere neagra 1 lingurita de esenta de vanilie 3/4 cana de
zahar 1/2 lingurita de sare 6 galbenusuri 2 cani de…
Read more »
Read more »
Ciorba radauteana cu usturoi, smantana si ardei iute
31 July 2013
Ciorba
radauteana cu usturoi, smantana si ardei iute din: smantana, piept de
pui, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, ardei
galbenusuri, faina, otet, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 650 ml
smântână 1 kg piept de pui 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel
2 cepe 2 ardei 5 gălbenușuri 4 linguri făină 4 linguri oțet 3…
Read more »
Read more »
Muschi de vita la gratar cu rozmarin
31 July 2013
Muschi
de vita la gratar cu rozmarin din: muschi de vita, unt, ulei de
masline, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 800 g mușchi de vită 100 g
unt ulei de măsline rozmarin proaspăt sare piper măcinat piper boabe
Mod de preparare: Se spală carnea și se tamponează cu un șervet, pentru a
se îndepărta surplusul…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sepie si legume
31 July 2013
Spaghete
cu sepie si legume din: ardei gras, ulei de masline extravirgin, sare,
usturoi, dovlecel, ardei iute, vin, supa de peste, sepii, spaghete.
Ingrediente: 1 ardei gras rosu 2 linguri ulei de masline extravirgin
sare 3 catei de usturoi 1 dovlecel 1 ardei iute 1 lingura vin alb 80 ml
supa de peste 150 g…
Read more »
Read more »
Crema de vanilie la cuptor
31 July 2013
Crema
de vanilie la cuptor din: smantanan, lapte, pastaie de vanilie, miere,
galbenusuri, sare. Ingrediente: 400 g smantana dulce 60 g lapte 1
pastaie de vanilie 100 g miere 6 galbenusuri 1 g sare Mod de
preparare: Pui la fiert laptele si smantana impreuna cu vanilie, apoi
lasi la infuzat 30-60 de minute. Strecori.…
Read more »
Read more »
Muschi de vita la gratar cu ciuperci in sos
31 July 2013
Muschi
de vita la gratar cu ciuperci in sos din: ulei de floarea soarelui,
antricoate de vita, ciuperci, cimbru, vin rosu, unt. Ingrediente: 1
lingura ulei de floarea soarelui 2 antricoate de vita (a cate 200 g
fiecare) 140 g ciuperci proaspete, taiate in sferturi frunzele de la 2
fire de cimbru 150 ml vin…
Read more »
Read more »
Meniu #1
31 July 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Inghetată de cafea cu sos de scortisoară
31 July 2013
Inghetată
de cafea cu sos de scortisoară din: galbenusuri, albusuri, zahar tos,
cafea, smantana, boabe de cafea, miere, vin, scortisoara, cuisoare.
Ingrediente: 6 galbenusuri 3 albusuri 250 g zahar tos 200 ml cafea
foarte concentrata 500 ml smantana foarte proaspata sau caimac 15 boabe
de cafea sos: 6 linguri miere de albine 300 ml vin…
Read more »
Read more »
Ciorba picanta de fasole cu bacon si porumb
31 July 2013
Ciorba
picanta de fasole cu bacon si porumb din: fasole neagra, porumb, bacon,
morcov, ceapa, ardei gras, ardei iute, ulei, sare. Ingrediente: 100 g
fasole neagră-boabe 50 g porumb boabe-conservă 100 g bacon 1 morcov 1
ceapă 1 ardei gras 1 ardei iute ulei sare Mod de preparare: Se ține
fasolea 6 ore în…
Read more »
Read more »
Inghetata de iaurt
31 July 2013
Inghetata
de iaurt din: iaurt grecesc, smantana dulce, pastaie de vanilie, miere.
Ingrediente: 550 g iaurt grecesc (5% grasime) 200 g smantana dulce
(nefermentata) 1 pastaie de vanilie 100 g zahar brun sau miere Mod de
preparare: Tai păstaia de vanilie şi scoţi seminţele. Dai în clocot
smântână cu păstaia şi seminţele de vanilie…
Read more »
Read more »
Peste cu ananas
31 July 2013
Peste
cu ananas din: ulei, condimente pentru peste, sare, boia iute, fileuri
de peste tilapia, pulpa de ananas, ceapa, rosii, otet de orez,
coriandru, ardei iute, limeta. Ingrediente: 2 lingurite ulei 1 lingurita
condimente pentru peste 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita boia iute 4
fileuri de peste tilapia 350 g cuburi de pulpa de ananas…
Read more »
Read more »
Muschi de vita si bacon la gratar
31 July 2013
Muschi
de vita si bacon la gratar din: muschi de vita, bacon, ulei, rosii,
cimbru verde, tarhon, unt, sare, piper. Ingrediente: 700 g muschi de
vita 8 felii subtiri de bacon sau slanina 50 ml ulei 600 g rosii 4 fire
cimbru verde 4 fire tarhon 100 g unt sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de burta
31 July 2013
Exista
persoane care pur si simplu adora ciorba de burta, dar le este teama
atunci cand vine vorba s-o gateasca acasa. O sa vedeti in reteta noastra
ca nu-i foarte greu de preparat, iar daca urmati cu atentie pasii
prezentati veti obtine o ciorba de burta savuroasa si consistenta.
Ingrediente: 1-1,5kg burta de vita…
Read more »
Read more »
Sorbet de pepene rosu
31 July 2013
Sorbet
de pepene rosu din: miez de pepene rosu, lamaie, zahar pudra, busuioc.
Ingrediente: 500 g miez de pepene rosu o lamaie 200 g zahar pudra 15
frunze busuioc Mod de preparare: Se taie miezul de pepene si se scot
semintele, apoi bucatile se pun in bolul unui mixer. Se adauga zaharul,
sucul de…
Read more »
Read more »
Sos de fasole neagra
31 July 2013
Incinge
1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare. Adaugă 3 căţei de usturoi
zdrobiţi şi sotează un minut, amestecând încontinuu. Adaugă 800g de
fasole neagră din conservă, scursă. Asezonează şi ţine pe foc două
minute. Folosind un zdrobitor de cartofi sau dosul unei linguri,
amestecă fasolea până se formează un piure gros, care se…
Read more »
Read more »
Cartofi taranesti cu sunca si boia
31 July 2013
Cartofi
taranesti cu sunca si boia din: cartofi, ceapa, sunca, boia, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 8 cartofi fierti in coaja 1 ceapa 8
feliute de sunca putina boia iute si dulce, dupa gust sare ulei piper
patrunjel Mod de preparare: Cureti cartofii fierti si ii tai in patru.
Speli si cureti ceapa, apoi o…
Read more »
Read more »
Rulada cu gem de capsune
31 July 2013
Rulada
cu gem de capsune din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, sare, gem
de capsune, zahar pudra. Ingrediente: 6 oua 120 g zahar 180 g faina o
fiola esenta de vanilie un praf sare 400 g gem de capsune zahar pudra
pentru ornat Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă bine cu
zahărul. Se…
Read more »
Read more »
Sarmale cu tofu
31 July 2013
Sarmale
cu tofu din: frunze de varza, varza chinezeasca, morcov, tofu, germenid
e fasole, sos de soia, ulei de susan, coriandru verde, suc de lamaie,
sos de peste, zahar brun, otet de vin alb, usturoi, ardei iute.
Ingrediente: 50 g frunze de varza pentru sarmale 100 g varza chinezeasca
1 morcov 100 g tofu 100…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu taitei de casa
31 July 2013
Supa
de pui cu taitei de casa din: pui, morcovi, radacina de telina, ceapa,
patrunjel, oua, faina, sare. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 3 morcovi o
radacina de telina o ceapa alba o radacina de patrunjel pentru taitei: 2
oua 200 g faina un pic de apa sare Mod de preparare: Puiul se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de creveti cu avocado si ardei iute
31 July 2013
Salata
de creveti din: creveti, avocado, rosii cherry, ceapa, ardei iute, ulei
de masline, suc de lamaie, sare, coriandru, sos iute, chipsuri.
Ingrediente: 1/2 kg creveti mici, decorticati, pre-fierti 2 avocado,
taiate cuburi 2 cani rosii cherry 1/2 ceapa, fin tocata 1 arde iute
jalapeno, fara seminte si tocat ) ulei de masline Sucul…
Read more »
Read more »
Shake de capsuni
31 July 2013
Shake
de capsuni din: capsuni, lapte, inghetata de vanilie, gheata, zahar.
Inrgediente: 600 g capsuni 450 ml lapte 450 g inghetata de vanilie
cuburi de gheata zahar Mod de preparare: Spălaţi bine căpşunile şi
îndepărtaţi frunzele şi codiţele. Procesaţi în blender căpşunile cu
jumătate din cantitatea de lapte, până obţineţi o pastă fină. Adăugaţi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă din carne de pasăre
31 July 2013
Tocăniţă
din carne de pasăre din: pui, ceapa, ulei, rosii, marar, sare, piper.
Ingrediente: 1 pui mijlociu 4-5 cepe mari 1 ceasca de ulei 2 rosii 2
cartofi marar tocat sare piper Mod de preparare: Curăţaţi puiul, îl
spălaţi, îl tranşaţi. Prăjiţi carnea în ulei, o scoateţi când este
aurie. Săraţi uşor. Curăţaţi ceapa,…
Read more »
Read more »
Salata cu ton, oua si rosii
31 July 2013
Salata
cu ton, oua si rosii din: salata, ton, oua, rosii, ardei gras, suc de
lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente: o salata mare o conserva
mare ton in suc propriu 4 oua 6-8 rosii mici un ardei gras galben suc de
lamaie o lingurita ulei de masline sare Mod de preparare: Ouăle se…
Read more »
Read more »
Smoothie de pepene rosu
31 July 2013
Smoothie
de pepene rosu din: pepene rosu, frunze de menta. Ingrediente: 1/2
pepene rosu mediu 4-5 frunze de menta Mod de preparare: Se taie
pepenele în cuburi, iar de la mentă se opresc frunzuliţele, care se
spală. Se pune totul într-un blender si se amestecă. Se strecoară si se
adaugă apă după gust.…
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel cu ciuperci
31 July 2013
Ciorba
de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, telina,
radacina de patrunjel, morcovi, gogosar, sare, piper. Ingrediente: 500 g
carne de viţel 4-5 ciuperci 1 ceapă 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 2
morcovi 1 gogoşar sare piper Mod de preparare: Într-o oală se pune
carnea la fiert, în apă cu…
Read more »
Read more »
Placinta gustoasa cu cartofi si ceapa
31 July 2013
Placinta
gustoasa cu cartofi si ceapa din: aluat, cartofi, ceapa, ulei, sare,
piper, ou, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 8 cartofi 2 cepe
albe o legatura ceapa verde 2 linguri ulei sare piper pentru copt: un ou
un pic de ulei Mod de preparare: Cartofii se curata si se pun la
fiert in…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu dovlecei
31 July 2013
Aperitiv
cu dovlecei din: dovlecei, sare, piper, ou, faina, ulei, usturoi,
marar. Ingrediente: 4-6 dovlecei mijlocii sare piper macinat 1 ou 4
linguri cu faina 1 cana cu ulei 6-8 catei de usturoi 4-5 tije de marar
Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, tăiaţi felii groase de
1 cm şi aşezaţi în straturi…
Read more »
Read more »
Smoothie de căpşuni cu iaurt şi cereale
31 July 2013
Smoothie
de căpşuni cu iaurt şi cereale din: capsuni, miere, iaurt, fulgi de
cereale. Ingrediente: 250 g capsuni 1 lingura miere 250 g iaurt simplu
100 g fulgi de cereale Mod de preparare: Puneţi căpşunile în blender
împreună cu mierea. în 4 pahare scurte şi groase, puneţi câte un strat
de cereale, un strat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei sotati cu salata de fasole neagra
31 July 2013
Dovlecei
sotati cu salata de fasole neagra din: fasole neagra, avocado, suc de
lamaie, ardei chili, rosii, coaja de limeta, suc de lamaie, ulei de
masline, condimente, praf chili, dovlecei, usturoi, sare, piper.
Ingrediente Sos: 1 cutie fasole neagra, clatita si scursa 2 avocado,
decojite si taiate cubulete 2 linguri suc de lamaie 1…
Read more »
Read more »
Jeleu de pepene rosu
31 July 2013
Jeleu
de pepene rosu din: suc de pepene rosu, pepene rosu, gelatina alimenta.
Ingrediente: un litru suc de pepene rosu 2 felii pepene rosu gelatina
limentara pentru un litru lichid Mod de preparare: Se prepară
gelatina conform indicaţiilor de pe plic. De la cele două felii de
pepene se scoate pulpa care se…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos alb
31 July 2013
Chiftelute
cu sos alb din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, miez de
paine, os de vita, oua, faina, unt, lapte, ceapa, cimbru, cuisoar,
nucsoara, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g carne tocata de vita
250 g carne tocata de porc 100 g miez de paine un os de vita 2 oua 2…
Read more »
Read more »
Cocktail Summer Soda
31 July 2013
Cocktail
Summer Soda din: zmeura, capsune, visine, suc de lamaie, inghetata de
vanilie, zahar pudra, suc de lamaie, sifon. Inrgediente: 1 ceasca zmeura
1 ceasca capsune 1 ceasca visine 15 ml suc de lamaie 2-3 cupe inghetata
de vanilie 1 lingurita zahar pudra 1 lingurita suc de lamaie sifon rece
Mod de preparare: Zdrobiţi…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole cu patrunjel proaspat
31 July 2013
Iahnie
de fasole cu patrunjel proaspat din: fasole boabe, morcovi, ceapa,
ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole boabe 2
morcovi o ceapa un ardei iute un catel de usturoi 2 linguri ulei cateva
fire de patrunjel Mod de preparare: Fasolea aleasă se pune la fiert cu
apă de 3 ori cantitatea…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză dulce de vaci
31 July 2013
Plăcintă
cu brânză dulce de vaci din: branza, oua, stafide, coaja de lamaie,
zahar, faina, ulei, apa minerala, sare, drojdie de bere. Ingrediente:
500 g branza 2 oua stafide coaja de lamaie 1 pahar cu zahar 500 g faina 1
pahar cu ulei 2 pahare cu apa minerala sare drojdie de bere Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu frisca si zmeura
30 July 2013
Desert
cu frisca si zmeura din: cacao, apa, ulei de canola, oua, smantana,
zahar pudra, crema de whisky, blat, frisca, zmeura. Ingrediente pentru
blat: 1 pachet cacao 1-1/4 cana de apă ½ ceasca ulei de canola 3 oua
Ingrediente pentru frisca: 4 cupe smantana ½ cana de zahar pudr 1
lingura crema de whiski…
Read more »
Read more »
Limonada cu pepene roşu
30 July 2013
Limonada
cu pepene roşu din: miez de pepene rosu, suc de lamaie, zahar pudra,
apa minerala, frunze de menta, pepene rosu, gheata. Ingrediente: 400 g
miez de pepene rosu 100 ml suc de lamaie 3-4 linguri de zahar pudra 500
ml apa minerala sau sifon frunze de menta bucatele de pepene rosu cuburi
de gheata…
Read more »
Read more »
Piersici umplute cu migdale
30 July 2013
Piersici
umplute cu migdale din: piersici, migdale, fulgi de nuca de cocos,
frisca, miere, strugure. Ingrediente: 8 piersici 150 g migdale, alune
sau nuci 50 g fulgi de nuca de cocos 200-300 ml frisca 1 lingura miere 1
strugure Mod de preparare: Alegeţi 8 piersici coapte. Opăriţi-le
câteva secunde, cojiţi-le, tăiaţi-le în jumătăţi şi…
Read more »
Read more »
Ciorba de vacuta cu legume si bors de tarate
30 July 2013
Ciorba
de vacuta cu legume si bors de tarate din: pulpa de vacuta, suc de
rosii, bors de tarate, ardei capia, morcovi, ceapa, radacina de
patrunjel, radacina de telina. Ingrediente: 400 g pulpă de văcuță 200 ml
suc de roșii 500 ml borș de tărâțe 2 ardei capia 2 morcovi 1 ceapă 1
pătrunjel rădăcină…
Read more »
Read more »
File de porc cu naut
30 July 2013
File
de porc cu naut din: ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, naut, ardei
gras, lamaie, busuioc, patrunjel, fileuri de porc. Ingrediente: 1 ceapa
rosie 4 catei de usturoi ulei de masline 400 g naut fiet (conserva) 1
ardei gras rosu 1 ardei rgas verde 1 lamaie cateva fire de busuioc
cateva fire de patrunjel…
Read more »
Read more »
Cremă de căpşuni cu frisca si ciocolata
30 July 2013
Cremă
de căpşuni cu frisca si ciocolata din: oua, zahar pudra, lapte, frisca,
capsuni, rom, sare, ciocolata. Ingrediente: 5 oua 6 linguri zahar pudra
500 ml lapte 400 g frisca 500 g capsuni 2 linguri rom sare ciocolata
rasa Mod de preparare: Spălaţi bine căpşunile, curăţaţi-le de codiţe,
tăiaţi-le felii groase şi aşezaţi-le într-o…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci si vin
30 July 2013
Pui
cu ciuperci si vin din: piept de pui, ceapa, ciuperci, concentrat de
pui, faina, vin alb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 felii piept de
pui o ceapa medie o cutie mica de ciuperci feliate un cub concentrat de
pui o lingurita faina un litru vin alb sec 2 linguri ulei sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Galuste de mei
30 July 2013
Galuste
de mei din: mei, morcovi, oua, faina, capsuni, unt, zahar pudra, menta.
Ingrediente: 200 g mei 3 morcovi 2 oua 250 g faina fara gluten 400 g
capsuni 100 g unt 150 g zahar pudra menta Mod de preparare: Se
opăreşte meiul cu apă clocotită şi se aşază într-o oală cu 500 ml…
Read more »
Read more »
Salata cu branza telemea, ou si lamaie
30 July 2013
Salata
cu branza telemea, ou si lamaie din: branza telemea, oua, rosii cherry,
lamaie, salata, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g brânză
telemea 2 ouă 10 roșii cherry 1 lămâie salată chinezească ulei de
măsline sare piper Mod de preparare: Se fierb ouăle, 7-8 minute. Se
spală salata și roșiile. Brânza se…
Read more »
Read more »
Pizza cu carne tocata de vita si branza feta
30 July 2013
Pizza
cu carne tocata de vita si branza feta din: faina, ulei de masline,
ceapa, usturoi, carne tocata de vita, chimion, scortisoara, fulgi de
ardei iute, pasta de rosii, melasa de rodie, ardei copti, branza feta,
seminte de pin. Ingrediente: 500 g amestec de fainuri pentru paine 1
lingurita ulei de masline, plus putin pentru…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza de vaci si caise
30 July 2013
Prajitura
cu branza de vaci si caise din: branza de vaci, oua, faina, stafide,
caise, zahar pudra, esenta de vanilie. Ingrediente: 200 g branza de vaci
2 oua 40 g faina 2 linguri stafide 5-6 caise 80 g zahar pudra cateva
picaturi esenta de vanilie Mod de preparare: Se amestecă bine brânza
cu gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Legume la gratar cu maioneza de casa
30 July 2013
Legume
la gratar cu maioneza de casa din: ou, suc de lamaie, mustar de dijon,
ardei chili, sare, ulei de masline, dovlecei, ardei grasi, ceapa.
Ingrediente maioneza: 1 oun 2 linguri de suc de lamaie 1 lingurita
mustar de Dijon 1 lingura de ardei Chili ½ lingurita sare ¾ cana ulei de
masline Ingrediente…
Read more »
Read more »
Legume pe gratar cu rozmarin
30 July 2013
Legume
pe gratar cu rozmarin din: vanata, dovlecei, ardei gras, ceapa, lamaie,
ulei de masline, rozmarin, sare. Ingrediente: 1 vânătă 1 dovlecel 1
ardei gras roșu 1 ardei gras galben 2 cepe 1 lămâie ulei de măsline
rozmarin proaspăt sare Mod de preparare: Se curăță și se spală toate
legumele. Vânăta și dovlecelul se…
Read more »
Read more »
Ciorba cu ciolan afumat si tarhon
30 July 2013
Ciorba
cu ciolan afumat si tarhon din: ciolan afumat, smantana, tarhon,
cartofi, morcovi, telina, ceapa, ardei, pastarnac, oua. Ingrediente: 500
g ciolan afumat 500 g smântână 30 g tarhon 4 cartofi 2 morcovi 1 ţelină
2 cepe 1 ardei 1 păstârnac 5 ouă Mod de preparare: Se taie ciolanul
afumat cubuleţe. Legumele se spală,…
Read more »
Read more »
Tartă de caise cu grilaj
30 July 2013
Tartă
de caise cu grilaj din: faina, unt, galbenusuri, zahar, caise,
mascarpone, migdale, zahar pudra, miere, galbenus, frunze de menta.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt 2 galbenusuri 50 g
zahar pentru umplutura: 4-5 caise 4 linguri mascarpone 2 linguri migdale
macinate 4 linguri zahar pudra o lingura miere pentru uns: un…
Read more »
Read more »
Tartă cu vinete si brânză
30 July 2013
Tartă
cu vinete si brânză din: faina, unt, sare, apa, branza de vaci,
telemea, ou, vanata, ardei iute. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina
150 g unt 1/2 lingurita sare 80 ml apa calduta pentru umlutura: 250 g
branza de vaci 100 g telemea sarata un ou o vanata un ardei iute pentru
copt: un…
Read more »
Read more »
Paste cu ceapa rosie, spanac si rosii cherry
30 July 2013
Paste
cu ceapa rosie, spanac si rosii cherry din: paste, ulei de masline,
telina apio, ceapa rosie, usturoi, rosii cherry, spanac, masline negre,
marar, menta. Ingrediente: 400 g paste scurte 2 linguri ulei de masline 1
telina Apio, tocata 1 ceapa rosie, tocata 3 catei de usturoi, tocati 2
conserve a cate 400 g de…
Read more »
Read more »
Jeleu de pepene
30 July 2013
Jeleu
de pepene din: pepene verde, zahar, suc de mere, lamaie, baton de
vanilie. Ingrediente: 2 pepen verzi mici (a 500 g ) 550 g zahar 800 ml
suc de mere 1 lamaie 1 baton de vanilie Mod de preparare: Se taie
pulpa de pepene în cubuleţe de 1 cm. Se crestează batonul de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei la gratar cu sos de usturoi
30 July 2013
Dovlecei
la gratar cu sos de usturoi din: usturoi, ulei de masline, dovlecei,
sare, piper. Ingrediente: 3 catei de usturoi, pisat ¼ cana ulei de
masline 4 dovlecei Sare si piper Mod de preparare: Se incalzeste
gratarul. Intr-un castron mic, combinati usturoiul si ¼ cana ulei de
masline. Se amesteca si se…
Read more »
Read more »
Pizza cu piept de pui
30 July 2013
Pizza
cu piept de pui din: faina, ulei de masline, zahar, sare, drojdie,
piept de pui, suc de rosii, masline negre, ardei gras, cascaval, marar.
Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 3 linguri ulei de masline o
lingura zahar un praf sare un plic drojdie uscata pentru garnitura: un
piept de pui fiert 2 linguri…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa de caise
30 July 2013
Placinta
delicioasa de caise din: faina, zahar, unt, apa rece, sare, caise,
zahar. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina o lingurita zahar 110 g
unt 30-60 ml apa rece un praf sare pentru umplutura: 600 g caise 65-100 g
zahar un praf sare Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă făina,
sarea Si zahărul.…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete cu usturoi si suc de rosii
30 July 2013
Mancare
de vinete cu usturoi si suc de rosii din: vinete, ceapa, suc de rosii,
usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 3 vinete o ceapa mare, alba 300 ml suc
de rosii 4-5 catei de usturoi 2 linguri ulei sare Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă şi se taie felii lungi de un centimetru…
Read more »
Read more »
Somon cu mango
30 July 2013
Somon
cu mango din: fileuri de somon, zahar brun, fasole verde, mango, ceapa,
frunze de menta, nuca de cocos, ardei iute, crema de cocos, lime, sos
de peste. Ingrediente: cate 4 fileuri de somon (circa 125 g fiecare),
curatate de oase si de piele 1 lingura de zahar brun 100 g de fasole
verde, capetele…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de ardei iute
30 July 2013
Piept
de pui cu sos de ardei iute din: piept de pui, ulei, sos de ardei iute,
ghimbir, miere, otet de orez, broccoli, seminte de susan. Ingrediente: 2
bucati piept de pui fara piele 1 lingura de ulei 1 1/2 lingura de sos
de ardei iute sriracha 2 lingurite de ghimbir ras 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Galuste cu fructe
30 July 2013
Galuste
cu fructe din: cartofi, faina, sare, ou, unt, pesmet, fructe.
Ingrediente: 500 g cartofi albi 170 g faina 1/2 lingurita sare 1 ou 120 g
unt 70 g pesmet 700 g fructe (sau 12 caise) Mod de preparare: Spălaţi
bine cartofii şi fierbeţi-i foarte bine. Decojiţi cartofii şi
zdrobiţi-i foarte bine sau daţi-i…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu brânză
30 July 2013
Vinete
umplute cu brânză din: vinete, telemea de vaca, oua, cascaval, marar,
ulei. Ingrediente: 2 vinete 300 g telemea de vaca 2 oua 4 linguri
cascaval ras 1/2 legatura marar o lingura ulei Mod de preparare: Se
spală vinetele şi se taie în două pe lung. Cu o linguriţă sau un cuţitaş
se scoate…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de dovlecei cu ghimbir
30 July 2013
Dulceaţă
de dovlecei cu ghimbir din: dovlecei, zahar gelifiant, suc de lamaie,
radacina de ghimbir. Ingrediente: 1 kg dovlecei curatati si taiati
cuburi 1 kg zahar gelifiant 1:1 sucul de la 1 lamaie 1 bucatica radacina
de ghimbir de 3 cm (decojita si taiata felii) Mod de preparare: Toate
ingredientele se paseaza cu mixerul,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de rosii, castraveti si ridichii
30 July 2013
Salata
de rosii, castraveti si ridichii din: castravete, rosii, ridichi, sare,
iaurt, pasta de susan, suc de lamaie, chimen, usturoi, ardei iute.
Ingrediente: 2 cani castravete tocat 1 ceasca rosii tocate 1 cana de
ridichii taiate 1 lingurita sare 1/2 cana iaurt 1/4 ceasca pasta de
susan 2 linguri suc de lamaie 1/2 –…
Read more »
Read more »
Omleta cu sunca si rosii
30 July 2013
Omleta
cu sunca si rosii din: oua, ceapa verde, sunca, rosii, ulei, sare.
Inrgediente: 9 oua 3 fire ceapa verde 150 g sunca 2 rosii ulei sare
Mod de preparare: Roşiile se taie şi li se scot seminţele şi miezul,
care se pot folosi la altceva. Pulpa de roşii se taie cubuleţe cât mai…
Read more »
Read more »
Salata cu inele de calamar si sparanghel
30 July 2013
Salata
cu inele de calamar si sparanghel din: inele de calamar, salata verde,
rucola, iceberg, sparanghel, morcov, rosii, coaja de lamaie, suc de
lamaie, chimen, boia dulce, ulei de masline, usturoi, sare, piper.
Ingrediente: 500 g inele de calamar 500 g mix de salată verde, rucola și
iceberg 5 fire sparanghel 1 morcov 2 roșii…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de fructe roşii
30 July 2013
Dulceaţă
de fructe roşii din: fructe de padure, zahar gelifiant, suc de lamaie.
Ingrediente: 750 g fructe de padure (fragute, zmeura, coacaze si afine)
250 g zahar gelifiant (3:1) 3 linguri suc de lamaie Mod de preparare:
Se curăţă fructele de pădure şi se aşază într-o cratiţă mare, cu zahăr
gelifiant şi suc de…
Read more »
Read more »
Supa cu piept de pui, avocado si coriandru
30 July 2013
Supa
cu piept de pui, avocado si coriandru din: suc de rosii, ceapa, ardei
grasi, cartofi albi, supa din concentrat de pui, ulei, apa, sare, piper,
piept de pui, avocado, coriandru. Ingrediente: 500 ml suc de rosii o
ceapa alba 2 ardei grasi 5 cartofi albi vechi un litru supa din
concentrat de pui 2…
Read more »
Read more »
Vita cu ardei
30 July 2013
Vita
cu ardei din: carne macra de vita, ardei grasi, usturoi, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 500 g carne macra de vita 2 ardei grasi verzi 2
ardei grasi rosii 3-4 catei usturoi ulei sare piper Mod de preparare:
Carnea se taie felii subţiri cu un cuţit bine ascuţit. Intr-o tigaie cu
2-3 linguri de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini tarte cu crema de cirese
29 July 2013
Mini
tarte cu crema de cirese din: faina, zahar, unt rece, crema de branza,
iaurt cu cirese, lamai, suc de cirese, zahar pudra, cirese.
Ingrediente: 1 1/2 cani faina 1 lingurita de zahar 1/2 ceasca unt rece
1/2 cana apa rece 1 cutie crema de branza iaurt cu cirese 3 lamai 1/2
cana suc…
Read more »
Read more »
Friptura cu piure
29 July 2013
Friptura
cu piure din: cartofi, carne grasa de porc, ceapa, vin, morcovi, ulei,
lapte, unt, oua, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi 600 g
carne grasa de porc 2 cepe 100 ml vin alb sec un mrocov 3 linguri ulei
150 ml lapte 25 g unt 3 oua cateva fire patrunjel sare piper …
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu amestec de carne tocata
29 July 2013
Vinete
umplute cu amestec de carne tocata din: vinete, carne tocata amestec,
ceapa, suc de lamaie, ardei, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 4 vinete 500 g carne tocata amestec 2 cepe 2 linguri suc de
lamaie 4 ardei lungi 4 rosii 3-4 linguri ulei o legatura patrunjel sare
piper Mod de preparare: Vinetele…
Read more »
Read more »
Spanac cu ficăţei de pasăre
29 July 2013
Spanac
cu ficăţei de pasăre din: spanac, smantana, faina, sare, unt, cascaval.
Ingrediente: 1,5 kg spanac 1 pahar cu smantana 1 lingura cu faina sare 1
lingura cu unt 3 linguri cascaval ras Mod de preparare: Spălaţi
spanacul frunză cu frunză, înlăturaţi cotoarele, puneţi pe fundul de
lemn şi tăiaţi fâşii. Puneţi în cratiţă…
Read more »
Read more »
Salată de fructe roşii
29 July 2013
Salată
de fructe roşii din: capsuni, zmeura, visine, coacaze, zahar pudra,
frisca, visinata. Ingrediente: 250 g capsuni 250 g zmeura 250 g visine
250 g coacaze 150 g zahar pudra 250 g frisca 100 ml visinata Mod de
preparare: Spălaţi fructele, scoateţi sâmburii vişinelor, aşezaţi toate
fructele într-o salatieră, presăraţi cu zahăr şi stropiţi…
Read more »
Read more »
Gratar de pui
29 July 2013
Gratar
de pui din: piept de pui, iaurt, rozmarin, sare, piper, vinete,
dovlecei, ulei, sare, boia. Ingrediente: 4 felii piept de pui un mahar
mare iaurt de baut o crenguta rozmarin sare piper pentru garnitura: 2
vinete 2 dovlecei o lingura ulei sare boia Mod de preparare: Se adaugă
rozmarinul tocat mărunt, sare, piper…
Read more »
Read more »
Bors de maruntaie si tacamuri de pasare
29 July 2013
Bors
de maruntaie si tacamuri de pasare din: ficatei, pipote, aripi de pui,
ceapa, ardei rgas, fasole verde, morcovi, bors, rosii, ou, leustean,
sare. Ingrediente: 2 ficatei, 2 pipote si gatul, aripile si spatele unui
pui 1 ceapa 1 ardei gras 200 g fasole verde 2 morcovi 1 l bors 2 rosii 1
ou leustean…
Read more »
Read more »
Piept de pui marinat la gratar
29 July 2013
Piept
de pui marinat la gratar din: piept de pui, iaurt, curry, mustar,
usturoi, lamaie, sare. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g iaurt 1
lingura rasa de curry 1 lingurita cu mustar 2 fire de usturoi 1/2 lamaie
sare Mod de preparare: Taie pieptul de pui în fâşii şi stropeşte-le
cu zeama…
Read more »
Read more »
Salata cu telemea de vaca si castraveti
29 July 2013
Salata
cu telemea de vaca si castraveti din: porumb, telemea de vaca, rosii,
castraveti, salata verde, sare, ulei de floarea soarelui, ulei de
masline. Ingrediente: 250 g porumb din conservă 500 g telemea de vacă 3
roşii 3 castraveţi 3 cepe roşii 1 salată verde sare ulei de floarea
soarelui ulei de măsline Mod…
Read more »
Read more »
Sandwich cu carne de curcan si salata
29 July 2013
Sandwich
cu carne de curcan si salata din: ulei de masline, ceapa rosie,
usturoi, carne tocata de curcan, chimion, paprika afumata, zahar brun,
otet din cidru, pasta de rosii, maioneza light, zahar, telina, morcovi,
chifle. Inrgediente: 1 lingura ulei de masline 2 cepe rosii mici, tocate
2 catei de usturoi, tocati 500 g carne tocata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan in glazura de miere
29 July 2013
Piept
de curcan in glazura de miere din: piept de curcan dezosat, unt, praf
de usturoi, praf de ceapa, piper alb, boia iute, sare, patrunjel, unt,
miere. Ingrediente: 1 piept de curcan dezosat cu piele 8 linguri unt 1
lingurita praf de usturoi 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita piper
alb 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Placintele cu branza
29 July 2013
Placintele
cu branza din: faina, ulei, lapte, drojdie de bere, zahar, sare,
branza, stafide, zahar tos, razatura de lamaie, zahar farin.
Ingrediente: 400 g faina plus 1 cana 1/2 pahar cu ulei 1 pahar cu lapte
30-40 g drojdie de bere 2 linguri cu zahar 1/2 lingurita cu sare –
pentru aluat 250 g branza…
Read more »
Read more »
Ciorba de potroace cu zeama de varza si carne de curcan
29 July 2013
Ciorba
de potroace cu zeama de varza si carne de curcan din: zeama de varza,
aripi de curcan, gaturi de curcan, telina, morcovi, ardei grasi,
cartofi, leustean, patrunjel, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 1 l
zeamă de varză 3 aripi de curcan 3 gâturi de curcan 1 țelină medie 2
morcovi 2 ardei grași 2…
Read more »
Read more »
Kebap de vita
29 July 2013
Kebap
de vita din: carne tocata de vita, ceapa, usturoi, coriandru, boabe de
piper, chimen, ienibahar, boia, sare. Ingrediente: 500 g carne tocata de
vita 1 ceapa 2 catei de usturoi coriandru proaspat boabe de piper negru
si rosu chimen ienibahar boia sare Mod de preparare: Pune într-un
mojar boabe de piper negru şi…
Read more »
Read more »
Jeleu picant de caise cu ardei iute
29 July 2013
Jeleu
picant de caise cu ardei iute din: caise, portocale, lamaie, ardei
iute, zahar gelifiat. Ingrediente: 500 g caise 6 portocale 1 lamaie 1
ardei iute rosu 500 g zahar gelifiat (3:1) Mod de preparare: Se golesc
de samburi caisele si pulpa se taie marunt. Se storc portocalele si 1
lamaie; sucul lor se…
Read more »
Read more »
Sos delicios de rosii
29 July 2013
Sos
delicios de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare,
piper, otet din vin alb. Ingrediente: 500 g rosii 1 ceapa 2 catei de
usturoi 2 linguri ulei de masline sare piper otet din vin alb Mod de
preparare: Se spală roşiile şi se crestează pielea cu un cuţit ascuţit.
Se în…
Read more »
Read more »
Briose cu afine
29 July 2013
Briose
cu afine din: faina, zahar, bircarbonat de sodiu, sare, oua, unt,
lapte, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, afine. Ingrediente: 180 g
faina 60 g zahar 2 lingurite bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita sare 2
oua 60 g unt 175 ml lapte 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita
coaja de lamaie rasa…
Read more »
Read more »
Salau in sos picant
29 July 2013
Salau
in sos picant din: salau, unt, telina, ceapa, morcov, foaie de dafin,
vin alb, sare, piper boabe, verdeata, lamaie, rosie. Ingrediente: 1 kg
salau 2 linguri cu unt 1 telina 1 ceapa 1 morcov 1 foaie de dafin 1
pahar cu vin alb sare piper boabe verdeata 1/2 lamaie 1 rosie Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui cu carne de pui si legume
29 July 2013
Frigarui
de pui cu legume din: piept de pui, ardei, ceapa rosie, ulei de
masline, suc de lamaie, piper, condimente, usturoi, busuioc, oregano,
salvie, praf de ceapa. Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat,
fara piele 1 ardei rosu 1 ceapa rosie Ingrediente Marinata: 1/2 cana
ulei de masline 3 linguri suc proaspat de…
Read more »
Read more »
Pandispan cu visine
29 July 2013
Pandispan
cu visine din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, coaja de lamaie,
praf de copt, ulei, fructe, sare. Ingrediente: 7 oua 7 linguri zahar 7
linguri faina 1 fiola esenta de vanilie 1/2 lingurita coaja de lamaie
rasa fin 1 lingurita praf de copt 3 linguri ulei 600-700 g fructe sare
Mod de…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu usturoi la gratar
29 July 2013
Friptura
de vita cu usturoi la gratar din: carne de vita, vin, usturoi, ceapa,
ardei iute, ulei de masline, miere, zeama de lamaie, sare, piper,
busuioc, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 700 g carne de vita 100 ml
vin rosu 6 catei de usturoi 1 ceapa 1/2 ardei iute 2 linguri cu ulei de
masline 1 lingura…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu oua
29 July 2013
Aperitiv
cu oua din: oua, patrunjel, sare, piper, albusuri, unt, pesmet, rosii.
Ingrediente: 6 oua fierte patrunjel tocat sare piper macinat 2 albusuri
crude 2 linguri cu unt 3 linguri cu pesmet 3 rosii Mod de preparare:
Curăţaţi ouăle, le tăiaţi în două pe lung, separaţi gălbenuşul şi-1
frecaţi cu 1 lin – gură…
Read more »
Read more »
Cheeseburgeri cu carne de vita, cheddar si ardei iute
29 July 2013
Cheeseburgeri
cu carne de vita, cheddar si ardei iute din: carne tocata de vita,
ceapa, pesmet, cheddar, patrunjel, sos worcestershire, ou, pudra de
ardei iute, ulei de masline, frunze de salata, chifle, ceapa rosie,
rosii, castarveti murati, sos. Ingrediente: 1,25 kg carne tocata de vita
1 ceapa, tocata marunt 140 g de pesmet 100 g…
Read more »
Read more »
Prajitura cu caramel si nuca
29 July 2013
Prajitura
cu caramel si nuca din: unt, zahar, galbenusuri, lapte, faina, sare,
esenta de vanilie, zahar pudra, frisca, unt, nuca. Ingrediente: 225 g
unt 300 g zahar 8 galbenusuri 180 ml lapte 275 g faina un praf sare o
fiola subtire esenta de vanilie pentru caramel: 400 g zahar pudra 400 ml
frisca lichida 40…
Read more »
Read more »
Vinete cu mozzarella si pesto
29 July 2013
Vinete
cu mozzarella si pesto din: vinete, ulei de masline, mozzarella, rosii,
busuioc, seminte de pin, usturoi, parmezan, ulei de masline.
Ingrediente: 3 vinete putin ulei de masline 2 bucati a cate 125 g de
mozzarella, scurse si feliate 2 rosii pruna, fiecare dintre ele taiata
in 4 felii groase 8 frunze de busuioc pentru…
Read more »
Read more »
Ketchup de casă
29 July 2013
Ketchup
de casă din: rosii, ardei capia, usturoi, ceapa, telina verde, foi de
dafin, tarhon, oregano, busuioc, praf de ghimbir, scortisoara, otet de
mere, zahar. Ingrediente: 3 kg rosii 1,5 ardei capia usor iuti 6 catei
de usturoi 6 cepe 1 snop de telina verde 4 foi de dafin 1 lingura tarhon
uscat 1 lingura…
Read more »
Read more »
Castraveciori murati cu hrean
29 July 2013
Castraveciori
murati cu hrean din: castraveti, sare grunjoasa, hrean, usturoi,
tarhon, marar, otet. Ingrediente: 4 kg castraveti 8 linguri sare
grunjoasa 4 radacini hrean 4 catei de usturoi 1 legatura mare tarhon 8
fire marar uscat 250 ml otet Mod de preparare: Se prepara o saramura:
se amesteca 4 linguri de sare cu 4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu ciuperci, branza si rosii
29 July 2013
Sandwich
cu ciuperci, branza si rosii din: ciuperci, sos de rosii, pasta de
usturoi, branza mozzarella, rosie, busuioc, pasta de ardei, ardei copt,
ulei de masline. Ingrediente: 2 ciuperci mari 2 linguri sos de rosii 1
lingurita pasta de usturoi 1/2 cana branza mozzarella 1/2 rosie feliata
4-6 busuioc frunze busuioc 1/4 ceasca pasta…
Read more »
Read more »