Retete rapide:
Reteta zilei: Dulceata de caise cu samburi
5 August 2013
Aduceti-va
aminte iarna trecuta cat de dor v-a fost de gustul parfumat al caiselor
si cat de mult ati asteptat sa se coaca. Ca sa nu mai patiti ca anul
trecut, faceti-va o rezerva serioasa de borcane cu dulceata de caise, la
care adaugati miezul samburilor de caise. Ingrediente: 2kg caise cu
samburii scosi…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbecut la cuptor
5 August 2013
Cotlete
de berbecut la cuptor din: cuscus, rosii, castravete, cotlete de
berbecut, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g cușcuș 6
roșii 1 castravete 8 cotlete de berbecuț ulei de măsline sare piper
Mod de preparare: Se ung cotletele cu ulei și se…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu busuioc
5 August 2013
Salată
de legume cu busuioc din: morcovi, conopida, broccoli, mazare, cartofi,
ceapa rosie, oua, mustar, ulei, sare, lamaie, piper, frunze de busuioc.
Ingrediente: 2 morcovi cate 200 g conopida si broccoli 150 g mazare 250
g cartofi 1 ceapa rosie 2 oua 1 lingurita mustar…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu ceapa verde si branza telemea
5 August 2013
Supa
crema de rosii cu ceapa verde si branza telemea din: rosii, branza
telemea, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg roșii 100 g
brânză telemea 1 ceapă verde sare piper Mod de preparare: Se opăresc
roșiile în apă clocotită. Se decojesc, se scoate…
Read more »
Read more »
Burgeri cu carne de porc, pasta de curry si ceapa rosie
5 August 2013
Burgeri
cu carne de porc, pasta de curry si ceapa rosie din: carne tocata de
porc, ceapa rosie, pasta de curry, coriandru, iaurt, rosii, ceapa verde,
lipii, frunze de salata. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 1
ceapa rosie, tocata marunt 2 linguri pasta…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe, cu ton si roşii
5 August 2013
Salată
de fasole boabe, cu ton si roşii din: fasole boabe, ton, ceapa rosie,
frunze de patrunjel, busuioc, coaja de lamaie, ruccola, rosii cherry,
zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper.
Ingrediente: 400 g fasole boabe din conserva 200 g ton in…
Read more »
Read more »
Copanele de pui cu gnocchi si verdeata
5 August 2013
Copanele
de pui cu gnocchi si verdeata din: gnocchi, copanele de pui, cartofi,
rosii, ceapa, ardei capia, patrunjel, cimbru, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 100 g gnocchi 8 copănele 4 cartofi 2 roșii 2 cepe 1 ardei
capia pătrunjel proaspăt cimbru uscat ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Sandvis cu friptura de porc
5 August 2013
Sandvis
cu friptura de porc din: usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline
extravirgin, cimbru, cotlete de porc, bagheta, frunze de salata verde,
ardei gras, ardei iute, ceapa rosie, rosie, zeama de lime, ulei de
masline extravirgin, seminte de chimion. Ingrediente: 3 catei de
usturoi,…
Read more »
Read more »
Crap în crustă aromată
5 August 2013
Crap
în crustă aromată din: crap, boia dulce, busuioc, ceapa, ulei de
masline, coaja de lamaie, cimbru, piper alb, sare, ardei iute.
Ingrediente: 4 bucati de crap, circa 250 g fiecare 1 lingura boia dulce
20 frunze busuioc 2 cepe mai mici, tocate 4 linguri…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu seminte de chia
5 August 2013
Salata
de dovlecei cu seminte de chia din: dovlecei, frunze de busuioc,
usturoi, patrunjel, seminte de chia, sare, piper, maioneza. Ingrediente:
2 dovlecei de dimensiune medie 5-6 frunze mare de busuioc verde sau 1
lingurita busuioc uscat 4 catei de usturoi 2 fire de patrunjel…
Read more »
Read more »
Coaste de miel in crusta de ierburi cu salata si cartofi
5 August 2013
Coaste
de miel in crusta de ierburi cu salata si cartofi din: coaste de miel,
ulei de masline, iaurt, otet balsamic, ceapa verde, usturoi verde,
cimbru, rozmarin, patrunjel, vin, sare. Ingrediente: 1 kg coaste de miel
3 linguri ulei de măsline 3 linguri iaurt 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de perisoare cu legume
5 August 2013
Ciorba
de perisoare cu legume ocupa un loc fruntas in topul celor mai bune
ciorbe. Sanatoasa si hranitoare, ciorba de perisoare cu legume este
alegerea perfecta pentru tine si pentru cei dragi. Ingrediente: 2
morcovi 1/2 fir praz 1 pastarnac 1/2 telina o ceapa…
Read more »
Read more »
Ciolan afumat cu varza si cartofi
5 August 2013
Ciolan
afumat cu varza si cartofi din: cartofi, varza acra, morcovi, ciolan
afumat, ceapa, usturoi, maghiran, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente: 200 g cartofi 500 g varză acră 100 g morcovi 1 ciolan
afumat 1 ceapă 4 căței de usturoi 1 linguriță măghiran uscat 1…
Read more »
Read more »
Tartine cu fasole
5 August 2013
Tartine
cu fasole din: suc de rosii, zahar brun, otet balsamic, boia iute,
piper, fasole alba, paine crocanta, unt, patrunjel, usturoi, oua,
chorizo. Ingrediente: 500 ml suc de rosii gros – passata 30 g zahar brun
– de preferinta 1 lingurita otet balsamic 1-2 lingurite…
Read more »
Read more »
Turtiţe de peşte în stil thailandez
5 August 2013
Turtiţe
de peşte în stil thailandez din: fileuri de salau, creveti, frunze de
lamai, ceapa verde, usturoi, lapte de cocos, sos de stridii, boia dulce,
chimen, seminte de coriandru, zahar brun, radacina de ghimbir, ardei
iute, ulei, oua, pesmet, sos de ardei dulce, maioneza, suc…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de roşii coapte
5 August 2013
Supă-cremă
de roşii coapte din: rosii, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa,
verde, usturoi, cimbru verde, sare de mare, ulei de masline, zahar brun,
piper. Ingrediente: 1 kg rosii 5 morcovi 1 radacina de patrunjel cu tot
cu frunze 1 legatura ceapa verde 3 catei de…
Read more »
Read more »
Oua in sos de iaurt
5 August 2013
Oua
in sos de iaurt din: oua, otet din vin, iaurt grecesc, mustar,
castraveciori murati, ardei capia, ceapa verde, marar, busuioc, piper,
zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 5 oua 2-3 linguri otet din vin 300 g
iaurt grecesc 2 linguri mustar 2 castraveciori murati 1…
Read more »
Read more »
Coaste de porc in sos
5 August 2013
Coaste
de porc in sos din: coaste de porc, lamaie, cimbru, sare, piper, pasta
de tomate, usturoi verde, ceapa verde, miere, rondele de ananas, otet
balsamic, ulei de masline, limes, mustar iute, sare. Ingrediente: 12
coaste de porc Pentru marinare: 1 lămâie cimbru sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Taitei prajiti cu legume crocante
5 August 2013
Taitei
prajiti cu legume crocante din: ulei, fidea de orez, usturoi, ghimbir,
ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca, arpagic, sos de
fasole, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin, supa,
faina de porumb. Ingrediente: ulei 150 g de fidea de…
Read more »
Read more »
Pateu cu peşte afumat
5 August 2013
Pateu
cu peşte afumat din: peste afumat, crema de branza, unt, vin rosu, suc
de lamaie, ceapa, usturoi, patrunjel verde, ceapa verde, sare, piper.
Ingrediente: 250 g peste afumat (somon, macrou, pastrav) 200 g crema de
branza 100 g unt 50 ml vin rosu 1…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu verdeţuri şi lămâie
5 August 2013
Păstrăv
cu verdeţuri şi lămâie din: pastravi, ulei de masline, sare, piper alb,
marar, patrunjel, lamai, unt. Ingrediente: 2-4 pastravi curatati ulei
de masline sare si piper alb, dupa gust 3-4 linguri marar si patrunjel
tocat 3-4 lamai unt Mod de preparare: Ungeţi bine…
Read more »
Read more »
Blinis cu branza de capra
5 August 2013
Blinis
cu branza de capra din: faina, bicarbonat, ou, lapte batut, rosii
deshidratate, oregano, ulei de floarea soarelui, busuioc, ulei de
masline, zeama de lamaie, branza de capra. Ingrediente: 175 g faina
integrala 1 1/2 lingurite bicarbonat 1 ou, batut 285 ml lapte batut 75…
Read more »
Read more »
Ficat la gratar cu garnitura de cartofi noi
5 August 2013
Ficat
la gratar cu garnitura de cartofi noi din: ficat, ulei, mustar, sare,
piper, cartofi, smantana. Ingrediente: 1 kg ficat 2 linguri cu ulei 1
lingura cu mustar sare piper macinat 1 kg cartofi 1 cana cu smantana
Mod de preparare: Spălaţi ficatul, îl…
Read more »
Read more »
Supa de fasole verde cu verdeata
5 August 2013
Supa
de fasole verde cu verdeata din: fasole, ceapa, morcov, ou, verdeata,
sare, faina, ulei. Ingrediente: 1 kg fasole 1 ceapa 1 morcov 1 ou fiert
tare verdeata tocata sare 1 lingura cu faina 1 lingura cu ulei Mod de
preparare: Curăţaţi fasolea, o…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui glazurate cu legume
5 August 2013
Ciocanele
de pui glazurate cu legume din: fasole verde, mazare, ciocanele de pui,
ceapa rosie, ardei capia, cartofi noi, ulei de masline, miere,
portocala, rosii, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole verde
congelată 200 g mazăre congelată 4 ciocănele 1 ceapă roșie 4-6 cartofi…
Read more »
Read more »
Salata de rosii cu mozzarella
5 August 2013
Salata
de rosii cu mozzarella din: rosii, mozzarella, prosciutto, ulei
extravirgin de masline, cimbru, verde, grisine, piper, sare.
Ingrediente: 2 rosii 150 g mozzarella 50 g felii subtiri de prosciutto
sau sunca presata 10 ml ulei extravirgin de masline 1 crenguta cimbru
verde 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Supa crema de pui cu muguri de pin
5 August 2013
Supa
crema de pui cu muguri de pin din: piept de pui, morcovi, telina,
cartof, dovlecel, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 2
morcovi 1 țelină 1 cartof 1 dovlecel mărar sare piper Mod de
preparare: Se pune pieptul de pui…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini
5 August 2013
Musaca
de dovlecei cu branza feta si sos tahini din: dovlecel, ovaz, branza
feta, oua, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline, marar,
nucsoara, piper, iaurt, pasta tahini, suc de lamaie, ulei de masline,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente musaca: 3 cesti dovlecel ras 2…
Read more »
Read more »
Paste umplute cu carne de pasare
5 August 2013
Paste
umplute cu carne de pasare din: paste, carne tocata de pasare, ceapa,
suc de rosii, bulion, ou, ulei, sare, piper, patrunjel verde, cimbru
verde. Ingrediente: 25-30 de bucati de paste conchiglie 250 g carne
tocata de pasare 2 cepe 200 ml suc de rosii…
Read more »
Read more »
Tarta cu cartofi si kaizer
5 August 2013
Tarta
cu cartofi si kaizer din: aluat, ceapa, ardei capia, cartofi, kaizer,
oua, smantana, cascaval, sare, piper, cimbru, patrunjel, ulei,
margarina. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 1 ceapa 1 ardei capia 3
cartofi 200 g kaizer sau sunculita taraneasca 3 oua 150 g smantana…
Read more »
Read more »
Chiftelute de cartofi cu telemea
5 August 2013
Chiftelute
de cartofi cu telemea din: cartofi, branza telemea, smantana, ou,
faina, ulei, piper. Ingrediente: 600 g cartofi 200 g brânză telemea tare
200 g smântână 1 ou 1 lingură făină ulei piper Mod de preparare: Se
fierb cartofii în coajă. Se decojesc…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei cu stafide si busuioc
5 August 2013
Salată
de dovlecei cu stafide si busuioc din: dovlecei, ceapa, arpagic,
usturoi, ulei de masline, stafide, bobe de ienupar, boabe de coriandru,
lamaie, vin, pasta de tomate, piper, busuioc, foaie de dafin, sare.
Ingrediente: 1 kg dovlecei 300 g ceapa 300 g arpagic 4 catei…
Read more »
Read more »
Supa crema de porumb cu spanac
5 August 2013
Supa
crema de porumb cu spanac din: frunze de spanac, unt, smanana, porumb,
sare, piper. Ingrediente: 200 g frunze de spanac 100 g unt 100 g
smântână 3 porumbi sare piper Mod de preparare: Se fierbe porumbul. Se
desfac boabele după știulete
Reteta zilei: Salata de porumb cu rosii si mozzarella
4 August 2013
Salata
de porumb cu rosii si mozzarella din: otet de vin alb, ulei de masline,
sare, piper, porumb, rosii, ceapa verde, mozzarella, busuioc.
Ingrediente dressing: 2 linguri otet de vin alb 2 linguri ulei de
masline 1 lingurita de sare Piper negru proaspat macinat Ingrediente
salata: 3 bucati porumb 1 cana rosii, injumatatite 2…
Read more »
Read more »
Cod umplut cu spanac si ceapa
4 August 2013
Cod
umplut cu spanac si ceapa din: spanac, cod, ceapa, ulei de masline, suc
de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac 2 bucăți cod 2 cepe
ulei de măsline suc de lămâie sare piper Mod de preparare: Se spală
frunzele de spanac. Se toacă ceapa mărunt și se prăjește timp de 1
minut…
Read more »
Read more »
Copanele de pui cu cartofi prajiti
4 August 2013
Copanele
de pui cu cartofi prajiti din: copanele de pui, cartofi, boia dulce,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 copănele 6 cartofi boia de ardei dulce
ulei sare piper Mod de preparare: Se curăță cartofii, se feliază și
se pun la prăjit în ulei bine încins. Se spală ciocănelele, se ung cu
ulei și se…
Read more »
Read more »
Peste cu rosii si masline
4 August 2013
Peste
cu rosii si masline din: peste, lamai, ulei, ceapa rosie, masline,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 700 g peste marunt, zis
chilca 2 lamai 4 linguri ulei 3 cepe rosii 100 g masline 1 legatura
patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Curăţaţi peştişorii,
tăiaţi-le capetele, spălati-i şi scurgeţi-i de apă în şerveţele.…
Read more »
Read more »
Chiftele de vita cu verdeata
4 August 2013
Chiftele
de vita cu verdeata din: carne de vita, cartofi, ou, usturoi,
patrunjel, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g carne de vită 2
cartofi 1 ou 5 căței de usturoi pătrunjel proaspăt mărar proaspăt sare
piper ulei Mod de preparare: Se toacă toată carnea. Se curăță
cartofii, se fierb și se pasează. Se…
Read more »
Read more »
Supa crema de mazare cu prosciutto si smantana
4 August 2013
Supa
crema de mazare cu prosciutto si smantana din: mazare, prosciutto,
cartofi, ceapa verde, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazăre
boabe 50 g prosciutto 2 cartofi 1 ceapă verde smântână sare piper Mod
de preparare: Se pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Se adaugă mazărea
și cartofii tăiați cuburi. Se…
Read more »
Read more »
Salata cu ierburi si legume
4 August 2013
Salata
cu ierburi si legume din: rosii, salata verde, frunze de ruccola, ceapa
verde, usturoi verde, mustar de dijon, urda, marar verde, tarhon verde,
seminte de floarea soarelui, ulei de masline, lamai, sare, piper.
Ingrediente: 4 rosii 1 salata verde 1 legatura frunze de ruccola 1
legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 4 linguri…
Read more »
Read more »
Burritos cu oua jumari
4 August 2013
Burritos
cu oua jumari din: ardei gras, ulei, boia, sos iute de chilli,
coriandru, zeama de lamaie, oua, lapte, unt, lipii, avocado, cascaval.
Ingrediente: 2 bucati ardei gras, taiat bucati 1 lingura ulei 1/2
lingurita boia 3 linguri sos iute de chilli cateva fire de coriandru sau
patrunjel, tocat zeama de la 1/2 lamaie 8…
Read more »
Read more »
Scoici cu rosii coapte
4 August 2013
Scoici
cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline, amidon, usturoi,
vin, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase din valve 500 g rosii
mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de masline 2 linguri amidon
sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb sare piper Mod de
preparare: Spălaţi…
Read more »
Read more »
Chiftelute delicioase marinate
4 August 2013
Chiftelute
marinate din: chiftelute, suc de rosii, apa, ulei, otet, frunza de
dafin, faina, sare. Ingrediente: 20 chifteluțe prăjite Sosul: 250 ml suc
de roșii 250 ml apă 50 ml ulei 5 ml oțet 1 frunză de dafin 1 lingură
făină sare Mod de preparare: Se încinge uleiul și se prăjește făina
timp de…
Read more »
Read more »
Supa de gaina cu taitei si legume
4 August 2013
Supa
de gaina cu taitei si legume din: tacam de gaina, morcovi, ceapa,
telina, albitura, paste, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 tacam de
gaina 2 morcovi, tocati cubulete 1 ceapa, tocata 1 telina, tocata
cubulete 1 albitura, taiata marunt 1 mana de paste 1 legatura de
patrunjel, tocata fin sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vita cu legume
4 August 2013
Vita
cu legume in: ulei, friptura de vita, ceapa, mazare, morcov, ardei
gras, coaja de portocala, suc de portocala, sos de soia, ulei de susan,
ghimbir, usturoi, zahar brun, susan, ceapa verde, orez. Ingrediente: 1
½ linguri ulei 1 ½ kg friptura de vita 1 ceapa mica, tocata marunt 1 ½
cani mazare dulce…
Read more »
Read more »
Placinta cu caise si chefir
4 August 2013
Placinta
cu caise si chefir din: caise, chefir, faina, ou, bicarbonat, zeama de
lamaie, esenta de rom, sare, ulei. Ingrediente: 500 g caise 500 ml
chefir 650 g faina 1 ou 1/2 lingurita bicarbonat 1 lingura cu zeama de
lamaie 1 fiola esenta de rom sare ulei Mod de preparare: Intr-un
castron, bati oul…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu legume si garnitura de cartofi
4 August 2013
Frigarui
de pui cu legume si garnitua de cartofi din: pulpe superioare de pui,
ceapa, ciupercute, vinete, ardei rgasi, dovlecei, cartofi, sare,
usturoi, piper, chilli, ulei. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui 2
cepe 20 ciupercute Champignon 2 vinete 4 ardei grasi 2 dovlecei 500 g
cartofi, curatati si taiati cuburi sare 2 catei de…
Read more »
Read more »
Mămăliguţă cu brânză si cimbru
4 August 2013
Mămăliguţă
cu brânză si cimbru din: malai, apa, sare, ceapa, cimbru, ulei de
masline, otet din vin si branza de burduf. Ingrediente: 300 g malai 1 l
apa 1 lingurita sare 3 cepe 3 crengute de cimbru 30 ml ulei de masline
20 ml otet din otet 200 g branza de burduf Mod de…
Read more »
Read more »
Tartine rumenite
4 August 2013
Tartine
rumenite din: cas, cimbru, sunca de praga, ulei de floarea soarelui
sparanghel, rosii cherry, paine crocanta, usturoi, ulei de masline, otet
balsamic. Ingrediente: 200 g cas proaspat 1 lingura cimbru, maruntit 8
felii sunca de Praga 2 linguri ulei de floarea soarelui 350 g sparanghel
o mana de rosii cherry 4 felii de paine…
Read more »
Read more »
Păstrăvi pe grătar
4 August 2013
Păstrăvi
pe grătar din: unt, pastravi, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 100 g unt 6 păstrăvi proaspeți ulei de măsline sare piper
Mod de preparare: Se curăță păstrăvii și se spală bine. În interiorul
fiecărui pește se pune un cubuleț de unt și se presară sare și piper. Pe
exterior se ung cu…
Read more »
Read more »
Supa rece de castraveti cruzi
4 August 2013
Supa
rece de castraveti cruzi din: morcovi, telina, ceapa, albitura,
castarveti, smantana, sare, piper, marar. Ingrediente: 4 morcovi 1
telina 1 ceapa albitura 2 castraveti mari 1 cana cu smantana sare piper
marar Mod de preparare: Curăţaţi morcovii, ţelina şi ceapa, le tăiaţi
în două, le spălaţi. Puneţi la fiert morcovii şi ţelina în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rosii cu ierburi aromatice in aluat
4 August 2013
Rosii
cu ierburi aromatice in aluat din: paine, oua, lapte, piper, busuioc,
rozmarin, patrunjel, ceapa verde, usturoi, rosii cherry, branza cheddar.
Ingrediente: 3 cupe resturi de paine sau chifle, cuburi 3 oua, batute
1 cana de lapte ½ lingurita piper negru 1 lingura busuioc proaspat,
tocat 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 1 lingura patrunjel…
Read more »
Read more »
Limonada alcoolizata
4 August 2013
Limonada
alcoolizata din: frunze de menta, zahar tos, whisky, limonada, lamaie.
Ingrediente: 8 frunze de menta plus 1 pentru servit 1 lingurita zahar
tos 50 ml whisky limonada felii de lamaie pentru ornat Mod de
preparare: Zdrobeşte frunzele de mentă cu zahărul şi nişte gheaţă
zdrobită – cu ajutorul unei linguri de lemn sau…
Read more »
Read more »
Salata acrisoara cu varza rosie si morcovi
4 August 2013
Salata
acrisoara cu varza rosie si morcovi din: zeama de lamaie, coaja de
lamaie, zahar tos, sos tabasco, sos pentru gratar, maioneza, varza
rosie, ceapa rosie, morcovi, patrunjel. Ingrediente: zeama si coaja de
la 2 lamai 2 linguite zahar tos 1 lingura piure de rosii cateva picaturi
de sos tabasco 2 linguri sos pentru gratar…
Read more »
Read more »
Legume rumenite cu salsa si guacamole
4 August 2013
Legume
rumenite cu salsa si guacamole din: cartofi, boia iute, ardei iute,
telemea, vinegreta, salsa, guacamole, patrunjel. Ingrediente: 1 kg
cartofi sau cartofi dulci – dupa preferinta un praf generos de boia iute
2 ardie iuti, tocati 150 g telemea razuita 100 ml vinegreta cu mustar
200 g salsa proaspata 200 g guacamole 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supă răcoritoare
4 August 2013
Supă
răcoritoare din: castraveciori, smantana, chimen, usturoi, marar verde,
ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 8 castraveciori proaspeti 500 ml
smantana rece 1 lingurita chimen macinat 2 catei de usturoi 1 legatura
marar verde 1 ardei gras rosu sare piper Mod de preparare: Spălaţi
legumele şi scurgeţi-le de apă. Cu ajutorul unui blender mărunţiţi
castraveciorii,…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu sos de mere
4 August 2013
Friptura
de porc cu sos de mere din: lamaie, muschiulet de porc, frunze de
salvie, mere, zahar brun, cartofi copti, legume verzi. Ingrediente: 1
lamaie, taiata pe jumatate 4 bucati muschiulet de porc, a cate 150 g
fiecare pentru sosul de mere: 2 linguri frunze de salvie, tocate grosier
3 mere decojite si tocate 1…
Read more »
Read more »
Salata cu sos dulce acrisor
4 August 2013
Salata
cu sos dulce acrisor din: salata verde, loboda rosie, frunze de telina,
ceapa verde, lamaie, miere, ulei de masline, alune de padure, seminte
de floarea soarelui. Ingrediente: 2 salate verzi mari sau 4 mai mici 1
legatura loboda rosie 1 legatura frunze de telina 1 legatura ceapa verde
1 lamaie 2 linguri miere 1…
Read more »
Read more »
Tartelete cu brânză si cimbru
4 August 2013
Tartelete
cu brânză si cimbru din: aluat pentru foitaj, cimbru verde, branza
mozzarella, branza brie, rosii, smantana, ou, sare, piper. Ingrediente: 1
pachet aluat pentru foitaj 2 crengute cimbru verde 100 g branza
mozzarella 100 g branza brie 1 rosie mare sau 3-4 rosii cherry 100 g
smantana 1 ou sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu afine
4 August 2013
Cheesecake
cu afine din: biscuiti cu cacao, unt, galbenusuri, coaja de lamaie, suc
de lamaie, zahar fin, branza de vaci, gris, afine, gem de afine.
Ingrediente: 225 g biscuiti cu cacao zdrobiti 115 g unt moale 3
galbenusuri coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 linguri suc de lamaie 60 g
zahar fin 500 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite
4 August 2013
Salata
de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite din: fasole verde, rosii,
usturoi, ardei gras, otet balsamic, ulei de masline, piper, busuioc,
pesto, nuci. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceasca de rosii 4 catei
de usturoi 1 ardei gras rosu (cuburi) 1/4 ceasca otet balsamic 1/4
ceasca ulei de masline 1/2…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de ardei iute
4 August 2013
Dulceaţă
de ardei iute din: ardei iute, otet de mere, zahar tos. Ingrediente:
500 g ardei iuti 500 ml otet de mere 500 g zahar tos Mod de preparare:
Pui ardeii într-un vas cu apă rece, îi speli bine şi începi curăţarea
lor de nervuri şi seminţe. Tai ardeii în bucăţi mai mici şi…
Read more »
Read more »
Supa crema de linte cu verdeata si crutoane
4 August 2013
Supa
crema de linte cu verdeata si crutoane din: linte, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, otet, patrunjel verde, sare, piper, crutoane cu
usturoi. Ingrediente: 400 g linte 1 ceapă 1 morcov 2 pătrunjel rădăcină ½
lingură oțet 1 pătrunjel verde sare piper crutoane cu usturoi Mod de
preparare: Se fierbe lintea în apă cu…
Read more »
Read more »
Rulada cu carne de porc si mere
4 August 2013
Rulada cu carne de porc si mere din: carne de porc, mere, oua, chifla,
lapte dulce pasteurizat, ceapa, cimbru, ulei, piper, sare. Ingrediente:
300 g carne de porc 3 mere acrisoare 2 oua 1 chifla 150 ml lapte dulce
pasteurizat 1 ceapa mica 2-3 fire cimbru verde sau 1 lingurita cimbru
uscat maruntit 2…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu vişine proaspete
4 August 2013
Prăjitură
cu vişine proaspete din: oua, unt, zahar farin, faina, zahar vanilat,
visine. Ingrediente: 4 oua 400 g unt 400 g zahar farin 400 g faina
cernuta proaspat zahar vanilat 1 kg visine proaspete fara samburi Mod
de preparare: Freci într-un castron untul moale cu zahărul farin, până
devine cpumă cremoasa. Separi ouăle, gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Frigarui de rinichi
4 August 2013
Frigarui
de rinichi din: rinichi, slanina afumata, morcovi, sare, piper, ulei,
verdeata, rosie, frunza de dafin. Ingrediente: 500 g rinichi 100 g
slanina afumata 2 morcovi fierti sare piper ulei verdeata tocata 1 rosie
frunze de dafin Mod de preparare: Curăţaţi rinichii de grăsime, îi
tăiaţi în două, îi ţineţi în apă cu oţet…
Read more »
Read more »
Chiftelute delicioase de pui
4 August 2013
Chiftelute
delicioase de pui din: carne tocata de pui, cartofi, morcov, usturoi,
ou, patrunjel, rosii, castraveti murati, sare, piper. Ingrediente: 800 g
carne tocată de pui 2 cartofi 1 morcov 4 căței de usturoi 1 ou
pătrunjel proaspăt roșii castraveți murați sare piper Mod de
preparare: Se curăță cartofii și morcovul, se taie cubulețe…
Read more »
Read more »
Tort cu visine si frisca
4 August 2013
Tort
cu visine si frisca din: aluat, compot de visine, zahar, amidon,
gelatina, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 300 g aluat de foi 720 ml
compot de visine 100 g zahar 20 g amidon 7 g gelatina 750 ml frisca 250 g
zahar pudra Mod de preparare: Se decongeleaza aluatul. Cuptorul se
incinge la…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Quesadilla cu chorizo si cartofi (video)
3 August 2013
Retete de gratar pentru o petrecere reusita
3 August 2013
Retete
pentru gratar: Hamburger de vita la gratar Hamburger de vita la gratar
din: carne tocata de vita, ou, usturoi, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 1 ou 4 căței de usturoi ulei de
măsline sare piper Mod de preparare: Se pune carnea tocată într-un
bol. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Retete de salate rapide pentru o gustare usoara
3 August 2013
Retete
de salate: Reteta zilei: Salata de fructe cu sos de iaurt si seminte de
mac Salata de fructe cu sos de iaurt si seminte de mac din: seminte de
mac, lapte, iaurt, miere, banana, portocala, afine, capsuni, struguri,
suc de lamaie. Ingrediente: 2 linguri seminte de mac 1/2 cana lapte 1
cana iaurt…
Read more »
Read more »
Selectie de retete rapide de vara
3 August 2013
Retete
rapide: Reteta zilei: Dovlecei la gratar cu sos de usturoi Dovlecei la
gratar cu sos de usturoi din: usturoi, ulei de masline, dovlecei, sare,
piper. Ingrediente: 3 catei de usturoi, pisat ¼ cana ulei de masline 4
dovlecei Sare si piper Mod de preparare: Se incalzeste gratarul.
Intr-un castron mic, combinati…
Read more »
Read more »
Cum se prepara mic dejun mexican (video)
3 August 2013
Cum se prepara Piept de rata cu sos de coacaze (video)
3 August 2013
Meniu #3
3 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Selectie de retete apetisante pentru gratar
3 August 2013
Retete
pentru gratar: Frigărui de curcan cu porumb Frigărui de curcan cu
porumb din: piept de curcan, stiuleti de porumb, ardei gras, ceapa,
rosii, ulei, sare, piper, ketchup, sos pesto. Ingrediente: 300 g piept
de curcan 3 stiuleti de porumb 1 ardei gras verde 1 ceapa mare 2 rosii 2
linguri ulei sare piper ketchup…
Read more »
Read more »
Salate antreu pentru o zi speciala
3 August 2013
Retete
de salate: Reteta zilei: Salata de castraveti cu avocado si ton Salata
de castraveti cu avocado si ton din: avocado, suc de limeta, castravete,
coriandru, ceapa verde, ton, sare, piper, maioneza, suc de limeta.
Ingrediente: 1 avocado 1 lingura suc de limeta 1 castravete 1/2 cana
coriandru tocat 1/4 ceasca felii de ceapa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu caise si cirese
3 August 2013
Prajitura
cu caise si cirese din: caise, cirese, zahar, faina, scortisoara,
esenta de vanilie, unt, sare, ou. Ingrediente umplutura: 1/2 kg caise 1
cana cirese fara samburi ¼ cana de zahar 1 lingura faina ½ lingurita
scortisoara macinata ½ lingurita de esenta de vanilie ½ lingura unt
Ingrediente aluat: 1 ¼ cana faina ½…
Read more »
Read more »
Chiftelute de vita cu spaghete
3 August 2013
Chiftelute
de vita cu spaghete din: spaghete, carne tocata de vita, ceapa,
cartofi, ou, marar, rosii, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente:
400 g spaghete 300 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 cartof 1 ou 1
lingură mărar tocat 5 roșii sare piper ulei de măsline Mod de
preparare: Se fierb spaghetele,…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de rosii si ierburi
3 August 2013
Paste
cu sos de rosii si ierburi din: paste tortelloni, rosii, ulei de
masline, busuioc, sare. Ingrediente: 400 g paste tortelloni 300 g rosii 3
linguri ulei de masline 2 legaturi ierburi aromate (busuioc, patrunjel,
targon, etc, dupa gust) sare Mod de preparare: Puneţi roşiile într-o
strecurătoare şi scufundati-le câteva secunde în apă clocotită.…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu legume si kaizer
3 August 2013
Dovlecei
umpluti cu legume si kaizer din: dovlecei, kaizer, rosii, ceapa, ardei
morcov, boabe de porumb, ulei, cimbru, cascaval, sare, piper.
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 50 g kaizer 2 rosii 1 ceapa 1 ardei 1
morcov 2-3 linguri boabe de porumb fiert 2 linguri ulei 1/2 lingura
cimbru uscat sau 1 lingura cimbru proaspat tocat…
Read more »
Read more »
Prăjitura aromata cu pepene galben
3 August 2013
Prăjitura
aromata cu pepene galben din: oua, zahar, faina, cacao, gelatina,
frisca, iaurt, gem de portocala si pepene galben. Ingrediente: pentru
blat: 5 oua 200 g zahar 200 g faina 50 g cacao pentru crema: 6 foi de
gelatina 450 g frisca lichida 500 g iaurt 200 g gem de portocale pepene
galben pentru decor…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu mere
3 August 2013
Frigarui
de pui cu mere din: piept de pui, mere, ulei, miere, suc de rosii,
cimbru verde, boabe de mustar, boia dulce, sare, piper, slaninuta.
Ingrediente: 800 g piept de pui file sau pulpe dezosate 3 mere 60 ml
ulei 4 linguri miere 250 ml suc de rosii 2 fire de cimbru verde 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Tocană de vinete cu smântână
3 August 2013
Tocană
de vinete cu smântână din: vinete, ceapa, ulei, rosii, smantana, sare.
Ingrediente: 6 vinete mici 2 cepe 1 ceasca ulei 1/2 kg rosii decojite 1
cana cu smantana sare Mod de preparare: Speli vinetele şi le tai felii
groase, pe care le presari cu puţină sare deasupra şi le ţii acoperite
cel puţin…
Read more »
Read more »
Piept de curcan la gratar
3 August 2013
Piept
de curcan la gratar din: piept de curcan, frunze de salata, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan frunze de
salată ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se unge cu ulei
carnea de curcan și se presară cu sare și piper. Se frige pe grătarul
bine încins,…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu marar si crutoane
3 August 2013
Supa
crema de legume cu marar si crutoane din: dovlecel, cartofi, morcov,
marar, crutoane, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 2 cartofi 1 morcov
mărar proaspăt crutoane sare piper Mod de preparare: Se curăță
legumele, se taie cuburi și se fierb într-un litru de apă. Când sunt
bine pătrunse se scot din supă și se…
Read more »
Read more »
Ruladă cu fructe de pădure si branza de vaci
3 August 2013
Ruladă
cu fructe de pădure si branza de vaci din: oua, zahar, faina, branza de
vaci, frisca, zahar pudra, fructe de padure asortate. Ingrediente: 6
oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 250 g branza de vaci grasa 250 ml
frisca 100 g zahar pudra 300 g fructe de padure asortate (capsuni,
zmeura, mure) …
Read more »
Read more »
Salata de castraveti cu rosii si chiftelute
3 August 2013
Salata
de castraveti cu rosii si chiftelute din: chiftele de pui, castraveti,
rosii, ceapa rosie, valeriana, adei gras, sare, piper, otet balsamic,
ulei de masline. Ingrediente: 300 g chiftele de pui tavalite prin susan
si coapte la cuptor 3 castraveti verzi 5 rosii 1 ceapa rosie 2 cepe
verzi frunze de untisor sau valeriana 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich-uri cu creveti si salata de cartofi
3 August 2013
Sandwich-uri
cu creveti si salata de cartofi din: creveti, ulei de masline, suc de
lamaie, condimente, ardie iute, porumb dulce, cartofi, ulei de masline,
telina, sare, piper, salata verde, rosii cherry, chifle. Ingrediente:
1/2 kg creveti, decorticati 1 lingura ulei de masline 1 lingura suc
proaspat de lamaie 1 lingurita condimente dupa gust 1…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii, ceapă şi măsline
3 August 2013
Tartă
cu roşii, ceapă şi măsline din: rosii, ceapa, masline, ulei de masline,
faina, ou, lapte, zahar, sare, piper, frunze de busuioc. Ingrediente:
500 g rosii 500 g ceapa 100 g masline 5 linguri ulei de masline 200 g
faina 1 ou 2 linguri lapte un varf de cutit de zahar sare piper frunze
de…
Read more »
Read more »
Frigărui de curcan cu porumb
3 August 2013
Frigărui
de curcan cu porumb din: piept de curcan, stiuleti de porumb, ardei
gras, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, ketchup, sos pesto. Ingrediente:
300 g piept de curcan 3 stiuleti de porumb 1 ardei gras verde 1 ceapa
mare 2 rosii 2 linguri ulei sare piper ketchup sos pesto Mod de
preparare: Tai ştiuleţii…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu fructe de pădure
3 August 2013
Plăcintă
cu fructe de pădure din: zahar pudra, faina, praf de copt, ulei, ou,
lapte, branza de vaci, zahar pudra, zahar vanilat, ou, lapte, fructe de
padure. Ingrediente: blat (1 cana = 250 ml): 125 g zahar pudra 1 cana
faina 1 1/2 lingurita praf de copt 95 ml ulei 1 ou batut 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecel
3 August 2013
Supa
crema de dovlecel din: dovlecel, apa, patrunjel, leustean, usturoi,
ulei de masline, cartofi, ceapa, lamaie. Ingrediente: 700 g dovlecel 1 ½
l apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuștean 3-4 căței usturoi 3
linguri ulei măsline 2 cartofi 1 ceapă 1 lămâie Mod de preparare: Se
spală și se curăță dovleceii. Se taie…
Read more »
Read more »
Frigarui vegetariene cu vinete si ciuperci
3 August 2013
Frigarui
vegetariene cu vinete si ciuperci din: vinete, ciuperci, ardei gras,
ceapa, frunze de telina, frunze de patrunjel, ulei, sare, piper,
usturoi. Ingrediente: 2 vinete mai mari 8 ciuperci albe de cultura 1
ardei rgas rosu 1 ceapa frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei
sare piper usturoi Mod de preparare: Taiati…
Read more »
Read more »
Placinta de vinete cu carne de vita
3 August 2013
Placinta
de vinete cu carne de vita din: vinete, carne tocata de vita, ceapa,
usturoi, parmezan, pesmet, oua, unt, ulei, cimbru, faina, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg vinete bine coapte 500 g carne tocata de vita 4 cepe 2
catei de usturoi 100 g parmezan 200 g pesmet 4 oua 100 g unt 100 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dressing de coriandru
3 August 2013
Dressing
de coriandru din: coriandru, usturoi, seminte, sare, piper negru, ulei
de masline, otet, limeta, maioneza, apa. Ingrediente: 1 cana de
coriandru proaspat 1 catel de usturoi, tocat 1 lingura de seminte de
dovleac 3 lingurite de sare 1 lingurita piper negru 1 lingura de ulei de
masline 1 lingura de otet ½ de…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu oua si legume
3 August 2013
Rulada
de pui cu oua si legume din: pui, carne tocata, sunca, oua, morcovi,
ceapa, marar, unt, cimbru, sare. Ingrediente: 1 pui de circa 1 1/2 kg
300 g carne tocata amestec 200 g sunca 2 oua 2 morcovi 2 cepe 1 legatura
marar 2 linguri unt cimbru sare Mod de preparare: Fierbi ouăle…
Read more »
Read more »
Macaroane cu sos de vinete
3 August 2013
Macaroane
cu sos de vinete din: vinete, macaroane, ulei, usturoi, rosii, bulion,
busuioc, piper, sare. Ingrediente: 2 vinete 250 g macaroane ulei usturoi
1 kg rosii 2 linguri de bulion busuioc piper sare Mod de preparare:
Tai vinetele cuburi mici, le sărezi şi le laşi o oră în strecurătoare.
Apoi le speli de sare…
Read more »
Read more »