Retete rapide:
Reteta zilei: Sandwich cu pui si sos cu unt de arahide
31 January 2013
Sandwich
cu pui si sos cu unt de arahide din: unt de arahide, lapte de cocos,
suc de limeta, sos de soia, sos de peste, sos sriracha, ghimbir,
usturoi, coriandru, ulei de arahide, piept d epui, sare, piper, morcov,
ceapa verde, alune si bagheta. Ingrediente: 1/2 cana unt de arahide 5
linguri lapte de cocos…
Read more »
Read more »
Muschiulet in sos de prune
31 January 2013
Muschiulet
in sos de prune din: muschi de porc, sare, piper, usturoi, cimbru, ulei
de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec. Ingrediente: 800
g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi cimbru 4 linguri ulei
de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Papanasi gustosi
31 January 2013
Papanasi
gustosi din: branza de vaci, ou, sare, faina, ulei de samburi de
struguri, smantana, pasta de vanilie si dulceata. Ingrediente: 250g
brânză de vaci 1 ou un praf de sare 30g de făină, plus extra pentru
modelat papanaşii ulei de sâmburi de struguri, pentru prăjit 200g de
smântână 1 păstaie de vanilie dulceaţă sau…
Read more »
Read more »
Orez cu sos si carnati picanti
31 January 2013
Orez
cu sos si carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii,
dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel,
piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung
sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3
carnati picanti un piept de…
Read more »
Read more »
Pui cu porumb
31 January 2013
Pui
cu porumb din: usturoi, sare, ceapa, ulei, pui, supa de pasare, ardei
grasi, rosii, pasta de tomate, tabasco verde, boabe de porumb si chilli.
Ingrediente: 4–5 căței de usturoi sare 2 cepe 3 linguri ulei 1 pui
(circa 1,3 kg) 500 ml supă de pasăre 2 ardei grași mici verzi 4 roșii
4–5 linguri…
Read more »
Read more »
Friptura frageda
31 January 2013
Friptura
frageda din: carne de porc, carne de gaina, vin alb, apa, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carne de porc (pulpa) 500 g carne de gaina
(piept sau pulpa) 1 l vin alb 1/2 l apa sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Pentru început, carnea de porc.p prăjeşti doar un pic,…
Read more »
Read more »
Supa limpede de pui
31 January 2013
Supa
limpede de pui din: carcasa de pui, patrunjel, foaie de dafin, cimbru,
morcov, ceapa, praz, telina si piper. Ingrediente: 1 carcasa de pui
cateva fire de patrunjel 1 foaie de dafin sau cateva fire de cimbru 1
morcov, taiat felii 1 ceapa mare sau 1 fir de praz, taiat felii 2 codite
de telina,…
Read more »
Read more »
Muschi file de vita in vin rosu
31 January 2013
Muschi
file de vita in vin rosu din: piper negru, rozmarin, muschi de vita,
unt, ulei de masline, vin rosu si sare. Ingrediente: 1 lingura de piper
negru macinat 1/2 lingura de rozmarin uscat 2 fileuri de muschi de vita,
cu o grosime de 2,5 (fiecare a 100 g) 1 lingura de unt 1 lingura…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza dulce
31 January 2013
Rulouri
cu branza dulce din: branza dulce de vaci, zahar tos, zahar vanilat,
rom, gris, ulei, apa, faina, oua, praf de copt si sare. Ingrediente: 1
kg branza dulce de vaci 200 g zahar tos 2 lingurite zahar vanilat 1
lingura rom 2 linguri gris 100 ml ulei 125 ml apa 125 ml ulei 550…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan
31 January 2013
Friptura
de curcan din: ciuperci, ceapa verde, ulei, sare, piper, piept de
curcan, branza de vaci, boia de ardei dulce, usturoi, rozmarin, cimbru,
felii de lamaie si verdeata. Ingrediente: 100 g ciuperci 1/2 legatura
capa verde 4 linguri ulei sare piper 1 kg piept de curcan 150 g branza
de vaci boia de ardei dulce…
Read more »
Read more »
Napi cu coacaze
31 January 2013
Napi
cu coacaze din: napi, coacaze, ceapa, vin alb, apa, frunze de telina,
miere, sare si piper. Ingrediente: 700 g napi 200 g coacăze, proaspete
sau congelate 1 ceapă mică 10 cl vin alb 10 cl apă 4 frunze de ţelină 1
linguriţă cu miere groasă sare şi piper măcinat Mod de preparare:
Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Cuban Curacao
31 January 2013
Cocktail
Cuban curacao din: rum, fresh lime juice, sugar syrup, orange pelle
stripes, orange bitters si top up soda. Ingrediente: 50 ml rum 25 ml
fresh lime juice 20 ml sugar syrup orange peel stripes 2 dash-uri orange
bitters top up soda Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu
gheata pisata in paharul de…
Read more »
Read more »
Melcisori cu somon afumat
31 January 2013
Melcisori
cu somon afumat din: ceapa rosie, usturoi, dovlecei, busuioc,
portocala, branza de vaci, lapte, sare, piper, melcisori, somon afumat
si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 500 g
dovlecei 1 legatura busuioc 1 portocala 200 g branza de vaci 125 ml
lapte sare piper 400 g melcisori 200 g somon afumat…
Read more »
Read more »
Cotlet umplut cu masline
31 January 2013
Cotlet
umplut cu masline din: cotlet de porc, ceapa, ardei, rosii, hambon,
ceapa, usturoi, carne tocata de porc, ou, paine, boia, sare, piper,
masline si smantana. Ingrediente: 1 1/2 cotlet de porc 1 ceapa 1 ardei
rosu 1 ardei verde 2 rosii pentru umplutura: 50 g jambon sau sunca 1
ceapa 1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan in sos de mere
31 January 2013
Rulada
de curcan in sos de mere din: pulpa de curcan, mere, rozmarin, usturoi,
sare de mare, piper, cartofi si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg
pulpa de curcan 1 kg de mere sau de gutui 2-3 crengute de rozmarin 2
catei de usturoi sare de mare piper 3-4 cartofi 2 linguri ulei de
masline…
Read more »
Read more »
Supa gustoasa de ceapa
31 January 2013
Supa
gustoasa de ceapa din: unt, ceapa, faina, supa de vita, bagheta, branza
gruyere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 400 g ceapa 1
ceasca faina 1 litru de supa de vita, fara sare 1/2 dintr-o bagheta 100 g
branza Gruyere 160 ml de vin alb sare si piper Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci
31 January 2013
Cannelloni
cu pui, spanac si ciuperci din: cannelloni, carne de pui, scortisoara,
fulgi de ardei rosu, ulei de masline, ciuperci, usturoi, branza ricotta,
patrunjel, rosii, smantana, sare grunjoasa, piper, patrunjel si
parmezan. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 500 g carne pui 1 lingurita
scortisoara 1 varf de cuțit fulgi de ardei rosu 1 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Rulada cu ou si spanac
31 January 2013
Rulada
cu ou si spanac din: aluat frantuzesc, ou, cimbru, spanac, ceapa verde,
muschi de porc, oua, sare si cascaval. Ingrediente: 500 g aluat
frantuzesc un ou pentru uns cimbru pentru ornat pentru umplutura: 400 g
spanac fiert 2 legaturi ceapa verde 200 g muschi de porc 6 oua sare 150 g
cascaval sau branza…
Read more »
Read more »
Cotlet cu sos dulce
31 January 2013
Cotlet
cu sos dulce din: cotlet de porc, cimbru, boia, sare, piper, rozmarin,
gem de caise, vin alb demidulce, orez, ciuperci, ulei de masline, ardei
si usturoi. Ingrediente: un cotlet fara os de porc cimbru boia sare
piper rozmarin 2-3 linguri gem de caise sau de prune 150 ml vin alb
demidulce pentru garnitura: 300…
Read more »
Read more »
Delicatesa cu morcovi
31 January 2013
Delicatesa
cu morcovi din: morcovi, paine, unt, cascaval, oua, smantana, piept de
pui afumat, ceapa, sare, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 6 morcovi o
paine 100 g unt 200 g cascaval 2 oua 200 g smantana 200 g piept de pui
afumat o legatura ceapa sare 3-4 frunze patrunjel o crenguta cimbru
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Raţă pe varză, la cuptor
31 January 2013
Se
spală 1 rată cu apă rece și se șterge bine cu un prosop de hârtie. Se
unge cu ulei de măsline și se freacă cu sare de mare grunjoasă și piper
negru atât la interior, cât și la exterior. Se pune rața într-un vas și
se bagă la cuptor la 180 ºC. După 30…
Read more »
Read more »
Peste cu rozmarin
31 January 2013
Peste
cu rozmarin din: peste, rozmarin, usturoi, sare, rosii, cartofi,
cimbru, sare, piper, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4
bucati peste 3 crengute rozmarin o capatana usturoi sare pentru
garnitura: 500 g rosii 500 g cartofi cimbru pisat sare piper 3-4 linguri
ulei de masline un ardei iute Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salată de crudităti cu fasole verde
31 January 2013
Salată
de crudităti cu fasole verde din: mustar cu hrean, otet de mere, ulei
de masline, sare, piper, fasole verde, mere, telina, suc de lamaie,
ulei, slaninuta impanata, salata verde si nuci. Ingrediente: pentru
dressing: 1 linguriţă muştar cu hrean 1 lingură oţet de mere 4 linguri
ulei de măsline sare piper pentru salată: 200…
Read more »
Read more »
Coroana de ciocolata
31 January 2013
Coroana
de ciocolata din: faina, zahar, zahar brun, miere, unt, migdale, nuci,
vin, apa, ciocolata, fructe zaharisite, boabe de piper, scortisoara,
cuisoare, anason stelat, nucsoara, bicarbonat, coaja de portocala, unt
si sare. Ingrediente: 1250 g faina 100 g zahar 50 g zahar brun 150 g
miere 3 linguri unt 200 g migdale 100 g nuci…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu mirodenii
31 January 2013
Muschi
de porc cu mirodenii din: muschi de porc, usturoi, sare, ulei, unt,
piper, cimbru, boia iute, boia dulce, cartofi, vin rosu si lapte dulce.
Ingrediente: 500 g muschi de porc o capatana de usturoi sare ulei 50 g
unt piper boabe si macinat cimbru proaspat boia iute si dulce 500 g
cartofi 50 ml…
Read more »
Read more »
Pui in sos cu legume
31 January 2013
Pui
in sos cu legume din: piept de pui, unt, ardei gras verde, sare, piper,
ulei, ciuperci, ceapa, suc de rosii si busuioc verde. Ingrediente: 500 g
piept de pui 50 g unt un ardei gras verde sare piper ulei 500 g
ciuperci 2-3 cepe 200 g suc de rosii 4-5 frunze de busuioc verde…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ciorba radauteana
31 January 2013
Ciorba
radauteana din: piept de pui, sare, morcovi, ceapa, piper, ardei,
telina, pastarnac, ulei, usturoi, smantana, galbenusuri, otet si
patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui sare 2 morcovi 1-2 cepe piper
un ardei o telina mica un pastarnac 1-2 lingurite ulei o capatana de
usturoi 200 ml smantana pentru gatit 2 galbenusuri 3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Pastrav cu sos picant
31 January 2013
Pastrav
cu sos picant din: pastravi, ardei, ardei iute, ceapa, praz, suc de
rosii, busuioc, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 pastravi 2-3 ardei
un ardei iute 2 cepe un fir praz 200 g suc de rosii busuioc verde sare
piper 3-4 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă peştii, se spală
bine în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fasole alba cu carnati si salata creata
31 January 2013
Fasole
alba cu carnati si salata creata din: ulei de masline, carnati,
usturoi, piper rosu, salata creata, fasole alba, bere, supa de pui, sare
grunjoasa si piper proaspat. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4-5
carnați 3 catei de usturoi, pisat 1 varf de cuțit de piper rosu macinat
1 salata creata 1 cutie fasole…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu andive si capere
31 January 2013
Salata
de creveti cu andive si capere din: creveti decorticati, usturoi,
andiva, rosie, avocado, smantana, ulei de masline, capere, lamaie, sare
si piper. Ingrediente: 200 g creveti decorticati prefierti 1 catel de
usturoi 1 andiva 1 rosie 1 avocado 150 g smantana 2 linguri ulei de
maslline 2 linguri capere 1 lamaie sare piper …
Read more »
Read more »
Patratele dulci
31 January 2013
Patratele
dulci din: faina, praf de copt, unt, zahar, ou, zahar vanilat, apa,
sare, zahar tos, unt, lapte si ciocolata de menaj. Ingrediente: blatul:
300 g faina 1/2 lingurita praf de copt 100 g unt 200 g zahar 1 ou 1
lingurita zahar vanilat 1-2 linguri apa sare crema: 200 g zahar tos 200
g…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui pe pat de legume
31 January 2013
Pulpe
de pui pe pat de legume din: pulpe de pui, broccoli, cartofi, morcovi,
usturoi, sare, piper, boia dulce, ulei de masline si cimbru.
Ingrediente: 4 pulpe de pui 400 g broccoli 3 cartofi 2-3 morcovi 3-4
catei de usturoi sare piper boia dulce ulei de masline cimbru Mod de
preparare: Se pregătesc pulpele,…
Read more »
Read more »
Cocktail Citron Crusta
31 January 2013
Cocktail
Citron Crusta din: citron vodka, peach liquer, fresh lemon juice, sugar
syrup, grapefrut bitters. Ingrediente: 50 ml citron vodka 20 ml peach
liquer 25 ml fresh lemon juice 20 ml sugar syrup 2 dash-uri grapefruit
bitters Mod de preparare: Se amesteca puternic toate ingredientele in
boston shaker si se strecoara continutul in paharul…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole cu afumatura
31 January 2013
Ciorbă
de fasole cu afumatura din: unt, ceapa, usturoi, chimen, boabe de
fasole rosie, rosii decojite, pulpa de dovleac, otet de vin alb, sare,
piper, seminte de dovleac si oregano. Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapă
2 căţei de usturoi curăţaţi 1 linguriţă chimen măcinat 2 conserve boabe
de fasole roşie 1 conservă roşii decojite…
Read more »
Read more »
Ouă Benedict cu cartofi
30 January 2013
Ouă
Benedict cu cartofi din: oua, paine, cascaval bacon, boia, sare, piper,
ulei, cartofi, ceapa rosie, patrunjel, ulei si boia. Ingrediente: 8 oua
8 felii paine 8 bucati cascaval 8 felii bacon o lingurita boia piper
sare 2-3 linguri ulei pentru garnitura: 4 cartofi mari o ceapa rosie o
legatura patrunjel ulei o lingurita boia…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Pastravi umpluti
30 January 2013
Pastravi
umpluti din: pastravi, rosii, usturoi, frunze de savlie, tulpini de
tleina, ulei, orez, supa de legume, sofran, sare si piper. Ingredinete: 2
pastravi (circa 500 g/bucata) 3 rosii 1 catel de usturoi 4-5 frunze de
salvie 2 tulpini de telina 100 ml ulei 100 g orez 500 ml supa de legume
un varf de…
Read more »
Read more »
Bavareza cu lichior si vanilie
30 January 2013
Bavareza
cu lichior si vanilie din: lapte, galbenusuri, zahar, gelatina, batond e
vanilie, frisca, lichior maraschino, sare si fructe. Ingrediente: 500
ml lapte 6 galbenusuri 200 g zahar 20 g gelatina 1 batond e vanilie
coaja de lamaie 600 ml frisca lichida 100 ml lichior Maraschino 2
linguri lichior Maraschino (pt uns tava) un varf…
Read more »
Read more »
Copane cu cartofi aurii
30 January 2013
Copane
cu cartofi aurii din: copane, rozmarin, sare, piper, boia, pesmet,
alune, ulei si cartofi. Ingrediente: un kg copane 2-3 crengute rozmarin
proaspat sare piper boia iute si dulce 100 g pesmet 100 g alune maicnate
ulei pentru prajit 400 g cartofi Mod de preparare: Se pun cartofii să
fiarbă în apă cu sare,…
Read more »
Read more »
Spaghetti cu sos pesto
30 January 2013
Spaghetti
cu sos pesto din: spaghetti, usturoi, lamai, alune, ulei de masline,
busuioc, frunze busuioc, sare si piper. Ingrediente: un pachet de
spaghetti 5 catei de usturoi 1-2 lamai 150 g parmezan 100 g alune sau
migdale 75 ml ulei de masline 200 g busuioc macinat 3-4 frunze busuioc
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu parmezan
30 January 2013
Supa
crema de rosii cu parmezan din: rosii, ceapa, ardei rosu, ceapa, sare,
piper negru, ulei de masline, morcovi, busuioc verde, patrunjel verde,
parmezan si crutoane. Ingrediente: un kg rosii 1-2 cepe 1-2 ardei rosu
sare un praf piper negru 1-2 linguri ulei de masline 2 morcovi 3-4
frunze busuioc verde o legatura patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Carne de vita in sos de vin
30 January 2013
Carne
de vita in sos de vin din: ulei, vita, ceapa, morcovi, cozi de telina,
costita, foaie de dafin, pasta de rosii, zahar, ciuperci deshidratate,
rosii, vin rosu, concentrat de vita, cartofi, patrunjel, unt, ardei
iute, parmezan si baghete. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea
soarelui 1,6 kg vita sau rasol mare, intr-o bucata, netaiata…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu pulpa de porc
30 January 2013
Ghiveci
cu pulpa de porc din: pulpa de porc, cartofi, mazare, fasole verde,
ceapa, broccoli, piure de rosii, morcovi, ardei, sare, piper, boia
dulce, boia iute, cimbru, busuioc, ulei de masline si patrunjel.
Ingrediente: 400 g pulpa de porc 400 g cartofi 200 g mazare 200 g fasole
verde fideluta 2 cepe 300 g broccoli…
Read more »
Read more »
Tort cu mandarine
30 January 2013
Tort
cu mandarine din: zahar, unt, oua, coaja de portocala, zeama de
portocala, faina, cacao, praf de copt, rom, cacao, esenta de rom, unt,
ciocolata, ghimbir, ciocolata alba de menaj, ciocolata neagra de menaj
si mandarine. Ingrediente: blat: 250 g zahar 250 g unt 4 oua coaja rasa
si zeama de la 1 portocala 300-350…
Read more »
Read more »
Cocktail Surprise
30 January 2013
Cocktail
Surprise din: struguri rosii, suc de portocale, suc de grepfrut, sirop
de cocos, carambola, cirese si menta. Ingrediente: 5 cl suc de struguri
rosii 5 cl suc de portocale 2 cl suc de grepfrut 2 cl sirop de cocos o
felie de carambola cirese fir de menta Mod de preparare: Mixam bine
cu…
Read more »
Read more »
Spaghete cu peste crocant
30 January 2013
Spaghete
cu peste crocant din: peste, sos de soia, ghimbir, boia iute, otet,
ulei, zahar, usturoi, spaghete, sare, piper, fasole verde, arahide si
vin alb. Ingrediente: 500 g peste oceanic 5 linguri sos de soia 1/2
lingurita ghimbir macinat 1/2 lingurita boia iute 4 linguri otet 7
linguri ulei 1 lingura zahar 1 catel de…
Read more »
Read more »
Pachetele de pui cu spanac
30 January 2013
Pachetele
de pui cu spanac din: piept de pui, oua, pesmet, sare, piper, spanac,
cascaval, ulei, cartofi si unt. Ingrediente: 500 g piept de pui 2-3 oua
300 g pesmet sare piper 300 g spanac fiert 200 g cascaval ulei pentru
prajit pentru garnitura: 4 cartofi 50 g unt Mod de preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Supa limpede de legume
30 January 2013
Supa
limpede de legume din: ceapa, foaie de dafin, telina, morcovi, praz,
patrunjel, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg amestec de legume: 2 cepe,
taiate in doua, 3 codite de telina, 2 morcovi, curatati, 1 fir de praz,
taiat in doua 1 foaie de dafin patrunjel cimbru 1/2 lingurita piper
Mod de preparare: Ingredientele…
Read more »
Read more »
Muşchiuleţ de porc la tavă
30 January 2013
Muşchiuleţ
de porc la tavă din: muschi de porc, sare, piper, ulei, vin alb dulce
si rozmarin. Ingrediente: un kg muschiulet de porc sare piper 2-3
linguri ulei o cana vin alb dulce 3-4 crengute rozmarin Mod de
preparare: Muşchiul de porc se spală bine în 2-3 ape, apoi se şterge cu
un prosop…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina cu crutoane
30 January 2013
Supa
crema de telina din: telina, cartofi, ceapa, patrunjel verde, marar
verde, sare, piper, ulei de masline, boia dulce, usturoi si paine
integrala. Ingrediente: 400 g telina 2-3 cartofi 2 cepe o legatura
patrunjel vere o legatura marar verde sare piper 3 linguri ulei de
masline o lingura boia dulce 3-4 catei de usturoi 300…
Read more »
Read more »
Somon cu legume fierte
30 January 2013
Somon
cu legume fierte din: somon, sare, piper, cartofi, porumb, fasole,
morcovi, rosii, unt, usturoi, patrunjel, lamaie si cimbru. Ingrediente:
800 g somon sare piper 3-4 cartofi 200 g porumb din conserva 100 g
fasole fideluta 1-2 morcovi 2 rosii 50 g unt 2-3 catei de usturoi o
legatura patrunjel 3-4 lamai 2-3 crengute cimbru…
Read more »
Read more »
Fasole boabe cu ceapa calita
30 January 2013
Fasole
boabe cu ceapa calita din: fasole uscata, ceapa, boia dulce, piper alb,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 600 g fasole uscata cu bobul mare
4 cepe o lingura boia dulce piper alb macinat 4-5 linguri ulei de
masline sare Mod de preparare: Se alege fasolea bob cu bob, se spală
în câteva…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri de orez cu ton picant
30 January 2013
Rulouri
de orez cu ton picant din: orez, otet de orez, zahar, sare, apa, ton,
maioneza, sos sriracha, castravete, ridiche, radacina de ghimbir, foi
pentru sushi, seminte de susan si sos wasabi. Ingrediente: 1 ceasca de
orez sushi 1 1/2 linguri otet de orez 1 lingura zahar 1 lingurița de
sare Ingrediente: 1 lingurita otet…
Read more »
Read more »
Mini pizza cu mozzarella, masline si sunca
30 January 2013
Mini
pizza cu mozzarella, masline si sunca din: faina, drojdie, ou, sare,
ulei de masline, lapte, sunca, mozzarella, busuioc verde, masline si
pasta de rosii picanta. Ingrediente: 400 g faina 30 g drojdie un ou sare
5-6 linguri ulei de masline 100 ml lapte caldut 300 g sunca presata 300
g branza mozzarella busuioc verde…
Read more »
Read more »
Rulouri de carne cu varză
30 January 2013
Rulouri
de carne cu varză din: carne tocata de porc, sare, piper, ceapa, ulei,
rosii, marar, ceapa, cimbru, varza dulce, cascaval si pesmet.
Ingrediente: 600 g carne tocata de porc sare piper 2-3 cepe ulei 400 g
rosii o legatura marar o legatura ceapa cimbru uscat 26 foi varza dulce
200 g cascaval 2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Rose
30 January 2013
Cocktail
Red Rose din: suc de struguri rosii, sirop de capsuni, sirop de lamaie,
tonic, lamaie si capsuni. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8
cl suc de struguri rosii 2 cl sirop de capsuni 1 cl sirop de lamaie
tonic o felie de lamaie capsuni Mod de preparare: Mixam bine sucul de
struguri…
Read more »
Read more »
Prajitura fina cu branza
30 January 2013
Prajitura
fina cu branza din: unt, zahar, faina, ou, branza dulce, zahar, zahar
vanilinat, esenta de vanilie si budinca de vanilie. Ingrediente: aluat:
150 g unt 75 g zahar 225 g faina 1 ou umplutura: 5 oua 50 g unt 800 g
branza dulce 150 g zahar 1 plic zahar vanilinat cateva picaturi esenta
de…
Read more »
Read more »
Carnaciori gustosi
30 January 2013
Carnaciori
gustosi din: mate de porc, pulpa de porc, piept de porc, usturoi,
cimbru, bacon afumat, slanina, frunze de salvie, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 5 m mate de porc 1 kg pulpa de porc 1 kg piept de porc 1
capatana de usturoi 1 lingurita rasa cimbru 400 g bacon afumat 500 g
slanina…
Read more »
Read more »
Cosulete cu legume si carne tocata
30 January 2013
Cosulete
cu legume si carne tocata din: foi de placinta, carne tocata, dovlecei,
morcovi, ceapa, fasole verde, mazare, ulei, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g carne tocata 2 dovlecei 2
morcovi 1 ceapa 150 g fasole verde 100 g mazare 100 ml ulei 1 lingurita
cimbru uscat sare piper…
Read more »
Read more »
Varza calita la capac
30 January 2013
Varza
calita la capac din: varza acra, muschi file de porc, ciolan afumat,
sare, piper, cimbru, vin, miere, ulei de masline si foi de dafin.
Ingrediente: 2 verze mici acre 500 g muschi file de porc 300 g ciolan
afumat sare piper boabe si macinat cimbru proaspat o cana vin 2-3
lingurite miere 3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Tort de branza cu fructe
30 January 2013
Tort
de branza cu fructe din: faina, sare, zahar, galbenus, cacao, unt, oua,
branza dulce, smantana, budinca de vanilie si afine. Ingrediente: 300 g
faina sare 325 g zahar 1 galbenus 35 g cacao 175 g unt 4 oua 750 g
branza dulce 250 g smantana 1 pachet budinca de vanilie 250 g afine …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de porc cu sos de soia
30 January 2013
Friptura
de porc cu sos de soia din: carne de porc, sos de soia, sake, apa,
mirin, zahar, ceapa verde, usturoi si ghimbir. Ingrediente: carne de
porc 200 ml sos de soia 200 ml sake 200 ml de apă 100 ml mirin 5 linguri
de zahar 2 fire de ceapa verde 5 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Prajitura marmorata cu branza
30 January 2013
Prajitura
marmorata cu branza din: unt, faina, zahar, zahar vanilat, oua, sare,
cacao, branza dulce si budinca de vanilie. Ingrediente: 200 g unt 250 g
faina 225 g zahar 2 pachetele zahar vanilat 4 oua sare 3 linguri cacao
750 g branza dulce 1 pachet budinca de vanilie Mod de preparare:
Pentru aluat puneţi…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de legume – aromat şi gustos
30 January 2013
Piept
de pui cu sos de legume din: piept de pui, sare, piper, ulei, ceapa,
usturoi, pasta de ardei, vin alb, dovlecel, ardei, seminte de fenicul,
verdeata, rosii, supa si otet balsamic. Ingrediente: 1 kg piept de pui
sare piper 2 linguri ulei 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri pasta de
ardei 200…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită cu roşii coapte si sos de hrean
30 January 2013
Muşchi
de vită cu roşii coapte si sos de hrean din: muschi de vita, rosii,
unt, marar, sare, piper, hrean, smantana, suc de lamaie, sos tabasco,
mustar, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi de vita 500 g rosii
mici (cherry) 100 g unt 1 legatura marar sare piper sosul: 3 linguri
hrean ras (pe…
Read more »
Read more »
Tocanita din pipote de pui
30 January 2013
Tocanita
din pipote de pui din: ceapa, pipote de pui, ulei, rosii in bulion,
boia de ardei dulce, faina, marar, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg
ceapa 600 g pipote de pui 150 ml ulei 1 cutie mica (400 g) rosii in
bulion 1 lingurita boia de ardei dulce 1 lingura faina 1 legatura marar…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de tarhon
30 January 2013
Pui
cu sos de tarhon din: ceapa, file de piept de pui, ulei, supa, cartofi,
sare, broccoli, smantana, tarhon si piper. Ingrediente: 1 ceapa 4
bucati file de piept de pui (a 150 g) 1 lingura ulei 200 ml supa 750 g
cartofi sare 450 g broccoli 100 ml smantana 2 linguri tarhon tocat
piper…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu paste late
30 January 2013
Supă
de legume cu paste late din: dovlecei, morcovi, ceapa, varza, unt,
fasole, supa, paste late, sare, piper si curry. Ingrediente: 2 dovlecei
dimensiuni medii 2 morcovi 1 ceapa medie 1/2 varza 2 linguri unt 450 g
fasole congelata 1,5 l supa 300 g paste late sare piper 1/2 – 1
lingurita curry Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri cu carne de porc
29 January 2013
Burgeri
cu carne de porc din: ulei vegetal, ceapa verde, varza, fasole, muguri
de bambus, sare, ulei de susan, ciuperci shiitake, sare, sos hoisin, oua
prajite, hambuger, carne de porc, sos de peste, sare, piper negru si
ceapa verde. Ingrediente: 1 lingura de ulei vegetal 2 fire ceapa verde 2
cesti de varza tocata 1…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan cu salată
29 January 2013
Rulouri
de curcan cu salată din: ciuperci, ulei, sare, piper, file de curcan,
mustar boabe, sunca presata, mar, ridichi, otet de mere, arpagic, salata
creata si avocado. Ingrediente: 200 g ciuperci champignons 4 linguri
ulei sare piper 4 bucati file de curcan (a 130 g) 2 linguri mustar boabe
4 felii sunca presata 1 mar…
Read more »
Read more »
Steak cu garnitura de cartofi
29 January 2013
Steak
cu garnitura de cartofi din: cartofi, unt, supa, carne de vita, ulei,
sare, piper si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingura unt 350
ml supa 4 bucati carne de vita (a 150 g) 1 lingura ulei sare piper 300 g
rosii cherry Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi
tăiaţi-i cuburi.…
Read more »
Read more »
Orez cu pui
29 January 2013
Orez
cu pui din: orez, piept de pui, morcov, ceapa rosie, mazare, ulei,
patrunjel, seminte de coriandru, sofran, sare si piper. Ingrediente: 250
g orez 400 g piept de pui 1 morcov 1 ceapa rosie 100 g mazare 100 ml
ulei 1 legatura patrunjel 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate
un varf de cutit…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu anghinare
29 January 2013
Salată
de paste cu anghinare din: anghinare, sare, penne, ulei de masline,
masline negre, cimbru, usturoi, rosii cherry, suc de lamaie si piper.
Ingrediente: 2 anghinare sau 1 cutie (425 ml) sare 300 g penne 2 linguri
ulei de masline 50 g masline negre (fara samburi) 2 lingurite cimbru
tocat 1 catel de usturoi 400…
Read more »
Read more »
Tocanita de miel in stil asiatic
29 January 2013
Tocanita
de miel in stil asiatic din: ulei de floarea soarelui, carne de miel,
ceapa, ardei iute, seminte de fenicul, cardamom, praf de curry, lapte de
cocos, linte, cartofi dulci si ulei. Ingrediente: 2 linguri ulei de
floarea soarelui 1 kg carne de miel, taiata cuburi 2 cepe mari, tocate
marunt 2 bucati ardei iute,…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu morcovi
29 January 2013
Supa
de cartofi cu morcovi din: cartofi, morcovi, supa, ceapa, usturoi,
carne de vita, galbenus, pesmet, sare, piper, mustar si nucsoara.
Ingrediente: 750 g cartofi 250 g mocovi 1,25 l supa 1 ceapa mica 1 catel
de usturoi 400 g carne de vita tocata 1 galbenus 1-2 linguri pesmet
sare piper 1-2 lingurite mustar clasic…
Read more »
Read more »
Rata cu mere si pastarnac
29 January 2013
Rata
cu mere si pastarnac din: piept de rata, mere, pastarnac, unt, cimbru
verde, scortisoara, coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1
piept de rata 2 mere 2 radacini de pastarnac 50 g unt 2-3 fire de cimbru
verde 1 lingurita rasa scortisoara 1 lingurita rasa coriandru macinat 1
lamaie sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Pui la tigaie cu pastă curry, în stil asiatic
29 January 2013
Pui
la tigaie cu pastă curry, în stil asiatic din: morcovi, ceapa verde,
vanata, usturoi, iarba de lamaie, file de pui, orez basmati, sare, ulei,
pasta curry, smantana si sos de soia. Ingrediente: 400 g morcovi 1
legatura ceapa verde 1 vanata mica 2 catei de usturoi iarba de lamaie
300 g file de pui…
Read more »
Read more »
Vitel cu praz si pere
29 January 2013
Vitel
cu praz si pere din: antricot de vitel, praz, pere, unt, ulei de
masline, frunze de salvie, lamaie, miere, oregano uscat, sare si piper.
Ingrediente: 600 g antricot de vitel 3 fire de praz 4 pere 50 g unt 50
ml ulei de masline 4 frunze de salvie 1 lamaie 2 linguri miere 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Sunset
29 January 2013
Cocktail
Sunset din: nectar de caise, ginger ale si piersica. Ingrediente: 6 cl
nectar de caise 6 cl Ginger Ale o felie de piersica Mod de preparare:
Intr-un pahar mixam bine nectarul, Ginger Ale-ul si servim cu cuburi de
gheata. Asezam felia de piersica pe marginea paharului.
Read more »
Read more »
Paste cu somon si smantana
29 January 2013
Paste
cu somon si smantana din: spaghete, sare, file de smon, lamaie,
smantana si piper. Ingrediente: 400 g spaghete sare 250 g file de somon
fara piele 1/2 legatura marar 1 lamaie 300 ml smantana piper Mod de
preparare: Spaghetele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe
pachet. Bucatile de somon…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc invelite in bacon afumat
29 January 2013
Cotlete
de porc invelite in bacon afumat din: cotlete de porc, bacon afumat,
mustar, vin alb sec, untura de porc, boabe de enibahar, cimbru, supa de
legume, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc (bucata intreaga)
300 g bacon afumat (taiat in felii subtiri) 100 g mustar 150 ml vin alb
sec 150 g…
Read more »
Read more »
Mâncare de castraveţi muraţi cu pui
29 January 2013
Mâncare
de castraveţi muraţi cu pui din: castraveti murati, pulpe de pui, ulei,
ceapa, pasta de tomate, boia de ardei dulce, faina, sare si piper.
Ingrediente: 1,5 kg castraveti murati (in saramura) 6 pulpe de pui 100
ml ulei 2 cepe 2 linguri pasta de tomate 1 lingurita boia de ardei dulce
1 lingura faina…
Read more »
Read more »
Spirale cu piept de pui la tigaie
29 January 2013
Spirale
cu piept de pui la tigaie din: morcovi, ciuperci, ceapa verde, telina,
piept de pui, ulei, sare, piper, amzare, supa de legume, paste in forma
de spirale, ketchup si smantana. Ingrediente: 2 morcovi 150 g ciuperci
Champignons 1 legatura ceapa verde 1 fir telina 3 fileuri piept de pui (
a circa 120 g)…
Read more »
Read more »
Cartofi cu varza acra
29 January 2013
Cartofi
cu varza acra din: varza acra, cartofi, ceapa, seminte de chimen,
cimbru, ulei de masline, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra
mai mare 8 cartofi 1 ceapa 1 lingurita seminte de chimen 1/2 lingurita
cimbru uscat 150 ml ulei de masline 50 g unt sare piper negru proaspat
macinat Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cupcake cu glazura de ciocolata
29 January 2013
Cupcake
cu glazura de ciocolata din: faina, zahar, unt, oua, esenta de vanilie,
praf de copt, ornamente de zahar, ciocolata de menaj, unt, esenta de
rom, albus de ou, mascarpone, zahar pudra si smantana. Ingrediente: 220g
faina 180g zahar 220g unt 4 oua 1 lingurita esenta de vanilie 1
lingurita praf de copt pentru decor:…
Read more »
Read more »
Morcovi si pastarnac cu ficatei de pui la cuptor
29 January 2013
Morcovi
si pastarnac cu ficatei de pui la cuptor din: morcovi, radacina de
pastarnac, ficatei de pui, ulei, ceapa, unt, faina, lamaie, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 4 morcovi 6 radacini de pastarnac 600 g
ficatei de pui 100 ml ulei 1 ceapa 50 g unt 2 linguri faina 1 lamaie 1
legatura patrunjel sare…
Read more »
Read more »
Muschi de vita in aluat
29 January 2013
Muschi
de vita in aluat din: muschi de vita, faina, oua, unt, ulei de masline,
lapte, spanac, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi de vita
350 g faina 2 oua 150 g unt 50 ml ulei de masline 50 ml lapte 1 kg
spanac proaspat 1 ceapa mica sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Retete simple: Cartofi umpluti
29 January 2013
Cartofi
umpluti din: cartofi, ceapa, patrunjel, morcov, boabe de porumb, ulei
de masline, unt, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 8 cartofi 1 ceapa
1 radacina de patrunjel 1 morcov 4 linguri boabe de porumb 4 linguri
ulei de masline 80 g unt sare piper nucsoara Mod de preparare: Spălaţi
bine cartofii si fierbeti-i în…
Read more »
Read more »
Supă de sfeclă cu carne de porc si smantana
29 January 2013
Supă
de sfeclă cu carne de porc si smantana din: carne de porc, ulei de
masline, sfecla rosie, morcovi, varza alba, patrunjel si boia.
Ingrediente: 400 g carne de porc slabă 4 linguri ulei de măsline 1
sfeclă roşie 2 morcovi 1 cub concentrat de vită ¼ varză albă 1 rădăcină
de pătrunjel 1 linguriţă boia…
Read more »
Read more »
Varză călită cu carnati de porc
29 January 2013
Varză
călită cu carnati de porc din: varza murata, carnati de porc, ceapa,
untura de porc, chimen, foi de dafin, cimbru, pasta de tomate, boia de
ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 kg varza murata 800 g carnati
de porc 2 cepe 200 g untura de porc 1 lingurita chimen 2-3 foi de
dafin…
Read more »
Read more »
Sardine cu garnitură de fasole
29 January 2013
O
reteta delicioasa de sardine cu:fasole boabe, ceapa, frunza de dafin,
ardei gras, rosii, morcov, telina, sardine, malai, masline, lamaie,
sare, piper, ulei, patrunjel, malai, uraturi. Ingrediente: 250 g fasole
bcabe o ceapă o frunză de dafin doi ardei graşi 4 roşii un morcov o
felie de ţelină 800 g sardine 150 g mălai 100…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu kaizer
29 January 2013
O
reteta delicioasa de rosii umplute cu: branza de vaci, cascaval, oua,
praz, kaizer, cimbru verde, sare, piper, castraveti, usturoi.
Ingrediente: 16 roşii prunişoare 200 g brânză de vaci 100 g caşcaval
două ouă o jumătate de fir de praz 300 g kaizer o lingură cu cimbru
verde sare piper castraveţi verzi usturoi Mod…
Read more »
Read more »
Sufleu de ciocolată cu pere
29 January 2013
O
reteta delicioasa de sufleu cu:pere, branza de vaci, miere, lamie, oua,
faina, cacao, scortisoara, zahar tos, unt, frisca, sos de ciocolata.
Ingrediente: 5 pere 350 g brânză de vaci 50 ml miere o lămâie 3 ouă 50 g
făină 50 g pudră de cacao o linguriţă cu pudră de scorţişoară 70 g
zahăr tos…
Read more »
Read more »
Supă cu broccoli si tortellini cu spanac
29 January 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:tortellini cu spanac, broccoli, rosii
galbene, telina, morcov, ardei iute, ardei capia, praz, ulei, frunza de
dafin, sare, piper, smantana, suc de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 300
g tortellini cu spanac 500 g broccoli 4 roşii galbene o felie de ţelină
un morcov un ardei iute doi ardei capia praz 100…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Somon cu cartofi dulci
29 January 2013
O
reteta delicioasa de somon cu:ceapa, cartofi dulci, broccoli, porumb,
ghimbir, usturoi, ulei de alune, alune, sare, piper. Ingrediente: 4
fileuri de somon o ceapă doi cartofi dulci 500 g broccoli 200 g porumb
din conservă o lingură cu ghimbir feliat 4 căţei de usturoi 120 ml ulei
de alune 100 g alune sare piper…
Read more »
Read more »
Salată cu pui şi legume
29 January 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: piept de pui, praz, ciuperci murate,
linte, miez de nuca, alune, limeta, ardei capia, maioneza, smantana,
ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: două piepturi de pui un fir de
praz 200 g ciuperci murate 100 g linte fiartă 100 g miez de nucă 50 g
alune prăjite o limetă un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogosi cu miere
29 January 2013
Gogosi
cu miere din: faina, sare, praf de copt, zahar, ulei vegetal, apa,
lapte, ulei de canola si miere. Ingrediente: 250g faina 1 lingurita de
sare 1 lingurita praf de copt 1 1/2 lingura de zahar 1 1/2 lingura ulei
vegetal 1/2 cana apa calduta 1/4 cana de lapte, la temperatura camerei
ulei de canola…
Read more »
Read more »
Chiftele cu sos de ciuperci
29 January 2013
O
reteta delicioasa de chiftele cu:carne de pui, ceapa, morcov, cartof,
telina, usturoi, paine, oua, apa, ciuprci, unt, faina, smantana, sare,
piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 500 g carne de pui o ceapă un
morcov un cartof o felie de ţelină doi căţei de usturoi două felii de
pâine 3 ouă 300 ml apă 200…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu legume
29 January 2013
O
reteta delicioasa de cartofi umpluti cu: branza de vaci, marar, morcov,
arde capia, smantana, sare, piper, ciuperci. Ingrediente: 8 cartofi 400
g brânză de vaci o legătură de mărar un morcov un ardei capia 3 linguri
de smântână sare piper ciuperci Mod de preparare: Cartofii se spală
bine de pământ, se fierb 15…
Read more »
Read more »
Cremă cu ciocolată şi kiwi
29 January 2013
O
reteta delicioasa de crema cu: branza de vaci, gelatina, frisca, oua,
zahar tos, zahar vanilat, ciocolata neagra, kiwi, frisca, sos de
ciocolata. Ingrediente: 250 g brânză de vaci 10 g gelatină 150 ml frişca
două gălbenuşuri 150 zahăr tos două pliculeţe zahăr vanilinat 100 g
ciocolată neagră 1 kg kiwi frişcă sos de ciocolată…
Read more »
Read more »
Caracatiţă cu orez şi şofran
29 January 2013
O
reteta delicioasa de caracatita cu: vin alb sec, orez, sofran, ceapa,
parmezan, unt, usturoi, ardei iute, sare, piper, oregano. Ingrediente:
un kilogram caracatiţe mai mici 500 ml vin alb sec 100 g orez un vârf de
linguriţă de şofran o ceapă 75 g parmezan 75 g unt doi căţei de usturoi
un ardei iute…
Read more »
Read more »
Pui in stil chinezesc
28 January 2013
Pui
in stil chinezesc din: ulei de floarea soarelui, amestec de ciuperci,
pulpe de pui, ardei iute, piper rosu, vin alb sec, sos de stridii,
amidon, castane, ceapa verde, taitei cu ou si caju. Ingrediente: 4
linguri ulei de floarea soarelui 500 g amestec de ciuperci, taiate felii
12 bucati pulpe de pui, dezosate si…
Read more »
Read more »
Cocktail Dream Creator
28 January 2013
Cocktail
Dream Creator din: citorn vodka, lime liquer, lime juice, puree passion
fruit, cucumber syrup si top up ginger ale. Ingrediente: 50 ml citron
vodka 25 ml original lime liquer 25 ml fresh lime juice 10 ml puree
passion fruit 15 ml cucumber syrup top up ginger ale Mod de preparare:
Se amesteca puternic…
Read more »
Read more »
Şalău în aspic cu portocale
28 January 2013
Şalău
în aspic cu portocale din: file de salau, aspic, gelatina, portocale,
verdeata, sare si piper. Aspic rapid – Se prepară o supă din oase (de
viţel, curcan, pui, cocoş, porc), foarte concentrată. (2kg. oase la 5 l
apă), în supă se fierb şi legume: morcovi, ceapă, ţelină, pătrunjel,
păstârnac, gulie. Acestea se adaugă după…
Read more »
Read more »
Peste cu creveti in stil mediteranean
28 January 2013
Peste
cu creveti in stil mediteranean din: ulei de masline, usturoi,
scortisoara, praf de chilli, coaja de portocala, vin alb, conserva de
rosii, zahar, amestec de masline, file de peste alb, creveti, patrunjel,
coaja de lamaie si pesmet. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 8
catei de usturoi, tocati marunt 1 baton de scortisoara de…
Read more »
Read more »
Ficat de vită cu ceapă şi mere
28 January 2013
Ficat
de vită cu ceapă şi mere din: ficat de vita, ceapa, mere, unt, cimbru,
lamaie, zahar, sare si piper. Ingrediente: 400 g ficat de vita 2 cepe 2
mere 100 g unt 2 fire de cimbru 1 lamaie 2 linguri zahar sare piper
Mod de preparare: Puneţi ficatul în apă rece pentru 30…
Read more »
Read more »
Terină cu ficăţei de pui şi smochine
28 January 2013
Terină
cu ficăţei de pui şi smochine din: carne tocata, ficatei de pui,
smochine uscate, faina, oua, unt, ulei de masline si lapte. Ingrediente:
400 g carne tocata (trecuta de doua ori prin masina de tocat cu sita
mica) 400 g ficatei de pui 200 g smochine uscate 350 g faina 3 oua 100
g…
Read more »
Read more »
Felii de cartofi copti cu sos de marar
28 January 2013
Felii
de cartofi copti cu sos de marar din: cartofi, ulei, usturoi, boia
dulce, ceapa verde, sare, piper, faina, zahar, marar, ceapa, otet sa
mere, sare si piper. Ingrediente: 12 cartofi 150 ml ulei 1 lingura
usturoi pisat 1 lingurita boia dulce 1 legatura ceapa verde sare piper
sosul: 1 lingura ulei 1 lingura faina…
Read more »
Read more »
Terină de ciuperci
28 January 2013
Terină
de ciuperci din: ciuperci, unt, ceapa, amestec de mirodenii, paine,
usturoi, patrunjel, albusuri, paine, lapte, galbenusuri, ou, sare, piper
alb, unt si nuci. Ingrediente: 600 g ciuperci congelate 2 linguri unt 1
ceapă amestec de mirodenii pentru preparatele cu ciuperci 5 felii de
pâine ½ linguriță usturoi pisat 2 linguri pătrunjel tocat 2 albușuri…
Read more »
Read more »
Placintele cu dovleac
28 January 2013
Placintele
cu dovleac din: dovleac, apa, portocale, faina, zahar praf, oua, zahar,
vin rosu, coaja de portocala, sare si ulei. Ingrediente: 300 g dovleac 1
pahar cu apa 2 portocale 250 g faina 4 linguri zahar praf 4 oua 200 g
zahar 2 pahare vin rosu dulce 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau
portocala…
Read more »
Read more »
Taitei cu sos de ciuperci
28 January 2013
Taitei
cu sos de ciuperci din: zbarciogi uscati, ceapa, ceapa verde, morcovi,
unt, smantana, sare, piper si taitei. Ingrediente: 15 g zbarciogi uscati
2 cepe 2 cepe verzi 4 morcovi 1 lingura unt 250 ml smantana sare piper
400 g taitei Mod de preparare: Zbarciogii se acopera cu 150 ml apa
fierbinte si se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu mere si migdale
28 January 2013
Salata
cu mere si migdale din: salata creata suc de portocala, otet de vin
rosu, sare, ulei de masline, mar, migdale, parmezan si piper.
Ingrediente: 1 salata creata sucul de la 1 portocala 1 lingura otet de
vin rosu sare 1/4 ceasca ulei de masline 1 mar, feliat migdale confiate
1/2 cana parmezan, ras piper…
Read more »
Read more »
Spumă de ciocolată cu ardei iute
28 January 2013
Spumă
de ciocolată cu ardei iute din: ciocolata, oua, zahar pudra cu aroma de
vanilie, zahar, frisca si ardei iute. Ingrediente: 150 g ciocolata (50%
cacao) 2 oua 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie 25 g zahar 75 g
frisca rece putin ardei iute maruntit Mod de preparare: Ciocolata se
topeşte în…
Read more »
Read more »
Drob de hribi
28 January 2013
Drob
de hribi din: foi de placinta, hribi, ceapa verde, ulei, marar,
patrunjel verde, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinte 1
kg hribi 1 legatura ceapa verde 250 ml ulei faina 1 legatura marar 1
legatura patrunjel verde 2 oua sare piper Mod de preparare: Spălaţi
hribii în mai multe…
Read more »
Read more »
Friptura cu piper si garnitura de cartofi
28 January 2013
Friptura
cu piper si garnitura de cartofi din: cartofi, ulei, sare, carne de
vita, smantana, coniac si boabe de piper verde. Ingrediente: 800 g
cartofi fierti in coaja 4 linguri ulei sare piper 4 felii de carne de
vita (a circa 200 g) 250 g smantana 1 lingura coaniac 4 linguri boabe de
piper verde…
Read more »
Read more »
Tocanita de vitel
28 January 2013
Tocanita
de vitel din: antricoate de vitel, ceapa, bulion, rosii in bulion,
foaie de dafin, morcov, mazare, fasole verde, piper, ulei si sare.
Ingrediente: 2 antricoate de vitel 4-5 cepe potrivite 2 linguri cu
bulion 400 g rosii in bulion 1 foaie de dafin 1 morcov 1 mana de mazare
congelata 1 mana de fasole…
Read more »
Read more »
Taitei cu legume
28 January 2013
Taitei
cu legume din: dovlecei, rosii, sare, mazare, patrunjel, sunculita,
unt, piper, faina, supa de legume, lapte, cascaval si taitei.
Ingrediente: 150 g dovlecei 500 g rosii sare 500 g mazare 1/2 legatura
patrunjel 50 g sunculita 3 linguri unt piper 2 linguri faina 250 ml supa
de legume 250 ml lapte 100 g cascaval…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Chiftele de legume
28 January 2013
Chiftele
de legume din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, oua, marar, mazare,
piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 dovlecei potrivit 100 g cascaval 3
linguri cu faina 2 linguri cu pesmet 2 oua 2 linguri cu marar verde
tocat marunt 1 ceasca de mazare congelata piper negru proaspat macinat
sare ulei pentru prajit Mod de…
Read more »
Read more »
Supă din seminţe de dovleac
28 January 2013
Supă
din seminţe de dovleac din: apa, seminte de dovleac, radacina de
patrunjel, telina, ceapa, paste fainoase si sare. Ingrediente: 2 l apa
250 g seminte de dovleac neprajita, cu coaja 500 g morcovi 1 radacina
patrunjel 1 telina mica 1 ceapa 4 linguri paste fainoase de mici
dimensiuni sare Mod de preparare: Puneţi…
Read more »
Read more »
Cornuri cu nuca
28 January 2013
Cornuri
cu nuca din: aluat, miez de nuca, zahar, marmelada de prune si lapte.
Ingrediente: 700 g aluat fraged 300 g miez de nuca 200 g zahar + 2
linguri pentru decor 1 lingura cu marmelada de prune 2-3 linguri cu
lapte Mod de preparare: Amesteci cu zahăr, marmaladă şi lapte miezul
de nucă,…
Read more »
Read more »
Pui cu cardamom
28 January 2013
Pui
cu cardamom din: ceapa, ardei gras, radacina de ghimbir, cardamom, unt,
suc de portocale, sare, piper cayenne, fileuri de pui, miere, nuca de
cocos si menta. Ingrediente: 180 g ceapa 750 g ardei gras rosu 40 g
radacina de ghimbir 12 capsule verzi de cardamom 70 g unt 400 ml suc de
portocale sare…
Read more »
Read more »
Prajitura in sos de ciocolata
28 January 2013
Prajitura
in sos de ciocolata din: oua, faina, zahar, praf de copt, ulei, apa,
sare, nuca de cocos, margarina, cacao neagra, ciocolata neagra, zahar si
esenta de rom. Ingrediente: 4 oua 5 linguri cu faina 5 linguri cu zahar
1/2 lingurita cu praf de copt 2 linguri cu ulei 2 linguri cu apa un
praf…
Read more »
Read more »
Perisoare de vitel in sos de lamaie cu ghimbir
28 January 2013
Perisoare
de vitel in sos de lamaie cu ghimbir din: ceapa, foaie de dafin,
cuisoare, ciuperci uscate, supa de vitel, chifla, fileuri de ansoa,
capere, carne de vitel, mustar, ou, piper, usturoi, ghimbir, smantana,
capere, scortisoara, coaja de lamaie verde, pastaie de vanilie, amidon,
unt, sare si lamaie. Ingrediente: 1 ceapa 1 foaie de dafin…
Read more »
Read more »
Desert cu hrisca sau mei
28 January 2013
Desert
cu hrisca sau mei din: hrisca, orez, stafide, nuci, ciocolata alba,
banana, portocala, sirop de fructe si sare. Ingrediente: 200 g hrisca
sau mei 100 g orez 50 g stafide 50 g nuci tocate 50 g nuci fierte in
miere 100 g ciocolata alba 1 banana 1 portocala 150 ml sirop de fructe
sare…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Fasole cu carnati
28 January 2013
Fasole
cu carnati din: fasole uscata, carnati taranesti, ceapa, morcovi, foi
de dafin, pasta de rosii, cimbru, sare si ulei. Ingrediente: 500 g
fasole uscata 4-5 carnati taranesti 2 cepe mari 2 morcovi 1-2 foi de
dafin 2-3 linguri cu pasta de rosii cimbru sare ulei Mod de preparare:
Alege fasolea, spal-o în mai…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole uscata cu carnati afumati si spanac proaspat
28 January 2013
Mancare
de fasole uscata cu carnati afumati si spanac proaspat din: fasole
uscata, ceapa, usturoi, rozmarin, cimbru, supa de pui, rosii, carnati
afumati, spanac si parmezan. Ingrediente: 2 cani fasole uscata 1 ceapa,
tocata bucati mici 1 lingura usturoi tocat 1 lingurița rozmarin uscat
1/2 lingurita cimbru uscat 6 cani supa de pui 1 cutie…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Tort de cremă de zahăr ars
28 January 2013
Tort
de cremă de zahăr ars din: oua, zahar, lapte, zahar vanilat, faina,
unt, mere, praf de copt si frisca. Ingrediente: 14 oua 500 g zahar 1
litru lapte 1 pachet de zahar vanilat 200 g faina 1 pachet unt 2 mere
1/2 praf de copt 50 ml frisca Mod de preparare: Pregăteşti crema.…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Supă de năut
28 January 2013
Supă
de năut din: naut, ulei, ceapa, morcovi, ghimbir, usturoi, supa de
legume, amestec de mirodenii garam masala, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 1 conservă de năut (400 g) 1 lingură ulei 1 ceapă 2 morcovi
1 lingură ghimbir ras 1 căţel de usturoi 1 l supă de legume 1 linguriţă
amestec de mirodenii Garam Masala…
Read more »
Read more »
Prăjitură Regală
28 January 2013
Prăjitură
Regală din: oua, zahar, faina, bicarbonat de amoniu, lapte, apa, nuca,
crema de ciocolata, frisca si zahar. Ingrediente: 6 oua 12 linguri de
zahar 12 linguri de faina 1 lingurita bicarbonat de amoniu 2 linguri
lapte 6 linguri apa 400 g nuca 1 crema de ciocolata 250 ml frisca 100 g
zahar pentru nuca…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de curcan in sos de vin
28 January 2013
Pulpa
de curcan in sos de vin din: pulpa superioara de curcan, usturoi, sare,
piper, vin roze, bulion si muraturi. Ingrediente: 1 pulpa superioara de
curcan 5 catei usturoi Sare Piper 1 pahar vin roze 1 lingura bulion
muraturi Mod de preparare: Se spala bine carnea de curcan, se
cresteaza si se baga…
Read more »
Read more »
Paste cu spanac, sunca si parmezan
28 January 2013
Paste
cu spanac, sunca si parmezan din: spanac, paste, sare, usturoi,
sunculita, ulei de masline, fulgi de migdale, piper, parmezan si suc de
lamaie. Ingrediente: 450 g spanac (congelat) 400 g paste in forma de tub
sare 2 catei de usturoi 80 g sunculita 4 linguri ulei de masline 2
linguri fulgi de migdale piper…
Read more »
Read more »
Supa cu taitei de casa
28 January 2013
Supa
cu taitei de casa din: gaina, morcov, ceapa, patrunjel, pastarnac,
cartofi, faina si ou. Ingrediente: 1 gaina 1 morcov mare 1 ceapa mare 1
patrunjel 1 pastarnac 1 cartofi pentru taitei: 250 g faina alba 1 ou
Mod de preparare: Pentru tăiţei, amestecă făina cu oul întreg şi un praf
de sare. Frământă…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Budincă de legume
28 January 2013
Budincă
de legume din: ardei gras, rosii uscate, masline negre, ciuperci, oua,
faina, ulei de masline, lapte, drojdie uscata, sare, piper si condimente
provensale. Ingrediente: 1 ardei gras rosu mare 3-4 rosii uscate 10
masline negre feliate 3-4 ciuperci 3 oua 250 g faina 70 ml ulei de
masline 70 ml lapte 1 pachet cu…
Read more »
Read more »