Retete rapide:
Supă de legume, cu tăitei in forma de inimioara
3 March 2013
Supă
de legume, cu tăitei in forma de inimioara din: concentrat, morcov,
praz, taitei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 cuburi concentrat
pentru 1,5 l 1 morcov 1 praz 100 g taitei in forma de inima patrunjel
tocat sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Morcovii şi prazul se
spală şi se scurg…
Read more »
Read more »
Rulada de bezea si caramel sarat
3 March 2013
Rulada
de bezea si caramel sarat din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de vin
alb, nuci, scortisoara, zahar pudra, mere acrisoare, frisca lichida,
coniac, unt nesarat, sirop de artar, zahar, frisca lichida si sare
grunjoasa. Ingrediente: 4 albusuri 180 g zahar tos 1 1/2 linguri amidon 1
lingurita otet de vin alb 50 g nuci,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello
3 March 2013
Piept
de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello din: piept de curcan,
lamaie, unt, ceapa, limoncello, plante aromatice, felii de bacon, sare
si piper. Ingrediente: 700g piept de curcan 1 lamaie 40 g unt 1 ceapa 1
pahar mic limoncello (lichior de lamaie) amestec de plante aromatice
legate cu sfoara (salvie, rozmarin si…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu suc de portocale şi usturoi
3 March 2013
Ciuperci
cu suc de portocale şi usturoi din: ciuperci, portocale, usturoi,
patrunjel, ulei de masline, marar si sare. Ingrediente: 12 ciuperci 2
portocale 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 4 linguri ulei de
masline 1 lingura marar tocat sare Mod de preparare: Ciupercile se
curăţă cu atenţie. Se rade coaja de portocală şi…
Read more »
Read more »
Gogoşele pufoase cu banane
3 March 2013
Gogoşele
pufoase cu banane din: banane, faina, oua, drojdie uscata, zahar, rom,
scortisoara, nucsoara, esenta de vanilie, ulei si zahar pudra.
Ingrediente: 4 banane foarte coapte 125 g faina 2 oua o lingura drojdie
uscata 4 linguri zahar o lingura rom un praf scortisoara un praf
nucsoara cateva picaturi esenta de vanilie ulei pentru prajit…
Read more »
Read more »
Aperitiv picant
3 March 2013
Aperitiv
picant din: carne de berbecut sau de vita, ceapa, cimbru, patrunjel,
ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar, ulei, apa si sare.
Ingrediente: 400 g carne de berbecut sau de vita 2 cepe cimbru patrunjel
ulei sare piper pentru aluat: 700 g faina drojdie proaspata cat o nuca 1
lingurita cu zahar 1 cescuta cu…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel
3 March 2013
Ciuperci
cu ceapă roşie şi pătrunjel din: ciuperci, ceapa rosie, usturoi, ulei,
otet balsamic, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci mici
2 cepe rosii 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei 3-4 linguri de otet
balsamic sare piper 1 lingura patrunjel tocat Mod de preparare:
Ciupercile se spală şi se curăţă.…
Read more »
Read more »
Chec pufos
3 March 2013
Chec
pufos din: banane, nuci, faina, zahar, unt, oua, praf de copt si zahar
vanilat. Ingrediente: 3 banane 100 g nuci 220 g faina 100 g zahar 100 g
unt 2 oua 1/2 plic praf de copt un plic zahar vanilat Mod de
preparare: Se amestecă făina si praful de copt. Separat, se freacă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cheesecake cu blat din biscuiti
2 March 2013
Cheesecake
cu blat din biscuiti din: biscuiti digestivi, unt, zahar brun, amidon
de porumb, suc de lamaie, smantana, crema de branza dulce, oua, esenta
de vanilie, zahar, smantana, esenta de vanilie si zahar pudra.
Ingrediente: pentru blat: 250 g biscuiti digestivi 150 g unt 2 linguri
de zahar brun pentru crema: 20 g amidon de…
Read more »
Read more »
Desert: Briose cu fructe
2 March 2013
Briose
cu fructe din: faina, unt, zahar pudra, oua, iaurt, praf de copt, sare,
fructe, si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt topit
150 g zahar pudra 2 oua un pahar mic iaurt un plic praf de copt un praf
sare pentru umplut: 200 g fructe congelate 2-3 linguri zahar pentru…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui si paste
2 March 2013
Ciorba
de pui si paste din: tacamuri de pui, morcovi, ceapa, pastarnac, ardei
gras, paste fainoase, bors de tarate, sare si patrunjel. Ingrediente: o
tavita tacamuri de pui 2 morcovi o ceapa un pastarnac un ardei gras 150 g
paste fainoase, dupa gust un litru bors de tarate sare cateva fire
patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Sardine in camasa
2 March 2013
Sardine
in camasa din: sardine, faina, ou, pesmet, curry, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 6 sardine 4 linguri faina un ou 50 g pesmet fin 2 lingurite
curry 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se
spală pestele în apă rece, apoi se şterge cu un prosop absorbant de
bucătărie.…
Read more »
Read more »
Placintele cu morcovi
2 March 2013
Placintele
cu morcovi din: morcovi, branza telemea, unt, branza de vaci, unt,
faina si sare. Ingrediente: 500 g morcovi 300 g branza telemea 1 lingura
cu unt pentru aluat: 300 g branza de vaci 300 g unt sau margarina 300 g
faina sare Mod de preparare: Framanta branza cu untul si faina
amestecata cu…
Read more »
Read more »
Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui
2 March 2013
Supă
de ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de
legume, lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1
praz 250 g ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de
soia 1 lingura migdale macinate sare piper asmatui Mod de preparare:
Prazul se curăţă,…
Read more »
Read more »
Vita cu sos de piper
2 March 2013
Vita
cu sos de piper din: vrabioare de vitel, unt, sare, piper, smantana,
galbenus si coniac. Ingrediente: 4 vrabioare de vita 100 g unt sare
pentru sos: o lingura piper negru maruntit 200 ml smantana de gatit un
galbenus 1/2 lingura coniac Mod de preparare: Vrăbioarele se prăjesc
câte 5 minute pe fiecare parte…
Read more »
Read more »
Ciuperci brune în oţet balsamic
2 March 2013
Ciuperci
brune în oţet balsamic din: ciuperci, usturoi, frunze de dafin,
rozmarin, busuioc, otet balsamic, sare, ulei de masline, capere si ardei
iute. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon 4 catei de usturoi 4 frunze
de dafin 4 crengute rozmarin proaspat 1 legatura busuioc 100 ml otet
balsamic sare 4 linguri ulei de masline 1 lingura…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci, pui si sos
2 March 2013
Orez
cu ciuperci, pui si sos din: orez, usturoi, unt, piept de pui,
ciuperci, unt, faina, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 8 linguri
orez cu bob mare un catel de usturoi o lingurita unt pentru sos: 200 g
piept de pui 8 ciuperci 25 g unt 2 linguri faina 200 ml vin alb sare…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu smantana
2 March 2013
Pulpe
de pui cu smantana din: pulpe de pui, ciuperci, concentrat de pui,
smantana, unt, bulion, rosie si patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de pui
intregi 1/2 cutie mica ciuperci un cub concentrat de pui 200 ml smantana
de gatit 45 g unt o lingurita bulion o rosie cateva fire de patrunjel
sau marar Mod…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde
2 March 2013
Salată
de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde din: spanac, ciuperci,
conopida, sparanghel verde, miez de anghinare, ardei, otet, ulei, sare,
piper si mustar. Ingrediente: 200 g spanac 150 g ciuperci 400 g conopida
250 g sparanghel verde 4 miezuri de anghinare (conserva) 1 ardei rosu 2
linguri otet 5 linguri ulei sare piper macinat 1/2…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu salata
2 March 2013
Friptura
de vita cu salata din: muschi de vita, ulei, rosioare, avocado, suc de
lamaie, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o
lingura de ulei pentru salata: 6 rosioare un grepfrut roz un avocado
sucul unei lamai sare piper cateva frunze de coriandru Mod de
preparare: Grepfrutul se decojeste, se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de miel cu rozmarin si usturoi
2 March 2013
Friptura
de miel cu rozmarin si usturoi din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi,
ulei vegetal, sare, piper, broccoli si cartofi copti. Ingrediente: 1
pulpa de miel 4 crengute de rozmarin 4 catei de usturoi 2 linguri de
ulei vegetal Sare si piper dupa gust Broccoli si cartofi copti pentru
servire Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rulada de dovleac cu branza dulce
2 March 2013
Rulada
de dovleac cu branza dulce din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, crema
de dovleac, nuca macinta, sare, praf de copt, zeama de lamaie, crema
mascarpone, zahar pudra, zahar vanilat si galbenusuri. Ingrediente:
pentru foaie: 4 oua 4 linguri cu faina 4 linguri zahar un plic zahar
vanilat 300 g crema de dovleac 2 linguri…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu cremă de brânză
2 March 2013
Cartofi
umpluţi cu cremă de brânză din: cartofi, branza de vaci, telemea de
vaca, crema de branza, smantana, sunca de praga, ceapa rosie, salata
verde si masline. Ingrediente: 8 cartofi mari pentru umplutura: 100 g
branza de vaci 100 g telemea de vaca 100 g crema de branza 100 g
smantana 100 g sunca de…
Read more »
Read more »
Tartă-aperitiv cu brânză
2 March 2013
Tartă-aperitiv
cu brânză din: unt, faina, smantana, sare, branza, oua, chimen si
pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt sau margarina 400 g faina
50 ml smantana un praf de sare pentru umplutura: 400 g branza sarata 3-4
oua o lingurita chimen 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se cerne
făina într-un bol şi,…
Read more »
Read more »
Bors cu mazare si paste
2 March 2013
Bors
cu mazare si paste din: mazare, telina, boabe de porumb, cartofi,
morcovi, rosii, ardei, ceapa, sare, piper, bors, paste, ulei si
leustean. Ingrediente: 300 g mazare o telina 200 g boabe de porumb 4
cartofi 4 morcovi 500 g rosii 2 ardei 2 cepe sare piper bors dupa gust
50 g paste 4 linguri…
Read more »
Read more »
Jeleu de mandarine
2 March 2013
Jeleu
de mandarine din: portocale, clementine, compot de mandarine, sirop de
rodie, zahar tos, scortisoara, foi de gelatina si cointreau.
Ingrediente: 3 portocale mari 10-12 clementine 1 conserva de 300 g
compot de mandarine 2-3 linguri sirop de rodie 125 g zahar tos un praf
de scortisoara 6 foi de gelatina 6 linguri cointreau, grand…
Read more »
Read more »
Tocană de vită cu morcovi
2 March 2013
Tocană
de vită cu morcovi din: morcovi, vita, cartofi, unt, ceapa, ulei,
cimbru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: un kg cub de vita
pentru gatit un kg morcovi 4 cartofi 50 g unt 2 cepe mari o lingura ulei
o crenguta cimbru 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Carnea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste la cuptor pe pat de fenicul
2 March 2013
Pește
la cuptor pe pat de fenicul din: peste, ulei de masline, suc de lamaie,
fenicul, rozmarin, sote de cartofi, sare si piper. Ingrediente:
120-150g de pește 30ml ulei de masline 1 lingurita de suc de lamaie
Fenicul fiert rozmarin sote de cartofi sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Asigurați-va ca peștele…
Read more »
Read more »
Ccktail cu lichior de cafea si smantana
2 March 2013
Ccktail
cu lichior de cafea si smantana din: lichior de cacao si smantana.
Ingrediente: 40 ml lichior de cacao 20 ml smântână Mod de preparare:
Se introduc într-un shaker ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3
cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi se serveşte într-un pahar de
cocktail.
Read more »
Read more »
Pateuri cu carne de vita
2 March 2013
Pateuri
cu carne de vita din: carne de vita, ulei, unt, faina, apa, suc de
lamaie si sare. Ingrediente: 400 g carne de vita ulei pentru aluat: 250 g
unt 400 g faina 8 linguri cu apa 1 lingura cu suc de lamaie sare Mod
de preparare: Frământă untul cu făina, sare, apă şi…
Read more »
Read more »
Crap aromat
2 March 2013
Crap
aromat din: crap, iaurt, masline, cartofi, morcovi, ardei gras, lamaie,
ulei, vin alb, pesmet, cimbru, busuioc, capere, piper negru si rosu si
sare. Ingrediente: 1 crap (sau novac, ca e la fel de gustos si mult mia
ieftin) 200 g iaurt 100 g masline fara samburi 2 cartofi 2 morcovi 1
ardei gras rosu…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema de ciocolata si castane
2 March 2013
Rulada
cu crema de ciocolata si castane din: oua, zahar tos, esenta de
vanilie, faina, cacao, frisca, piure de castane si ciocolata cu lapte.
Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125 g zahar tos 1 lingurita esenta de
vanilie 60 g faina cu factor de crestere 40 g cacao plus 1 lingura
pentru prasarat pentru umplutura:…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu dovleac si nuci de pin
2 March 2013
Salata
de spanac cu dovleac si nuci de pin din: dovleac, ulei de masline,
ardei iute, ghimbir, usturoi, nuci de pin, scortisoara, otet de mere si
spanac. Ingrediente: 1 dovleac, curatat de coaja si taiat cuburi 4
linguri ulei de masline 1 ardei iute, tocat marunt 1 lingurita ghimbir
razuit 2 catei de usturoi 3…
Read more »
Read more »
Friptură cu sos de muştar
2 March 2013
Friptură
cu sos de muştar din: muschi de vita, ulei, piper boabe, smantana,
mustar iute, miere si sare. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o
lingura ulei pentru sos: 2 linguri amestec piper boabe 125 ml smantana o
lingura mustar iute o lingurita miere sare Mod de preparare: In
tigaie, se rumenesc pe ambele…
Read more »
Read more »
Cocktail cu rom, gin si lichior de cacao
2 March 2013
Cocktail
cu rom, gin si lichior de cacao din: rom, gin, lichior de cacao si
zeama de portocala. Ingrediente: 15 ml rom 15 ml gin 15 ml lichior de
cacao 15 ml zeamă de portocală Mod de preparare: Se introduc într-un
shaker ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se
agită…
Read more »
Read more »
Peşte în sos picant
2 March 2013
Peşte
în sos picant din: crap, usturoi, foi de dafin, ulei, pasta de tomate,
sos de rosii, ardei iute, tarhon, piper alb si sare. Ingrediente: 1 crap
mai maricel 7 catei de usturoi 2 foi de dafin ulei 2 linguri cu pasta
de tomate 1 ceascuta cu sos de rosii 1 ardei iute 1 fir…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu lapte de cocos, scortisoara si stafide
2 March 2013
Orez
cu lapte de cocos, scortisoara si stafide din: orez, sare, lapte de
cocos, zahar, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, coriandru, ou si
stafide. Ingrediente: 1 ceasca de orez alb cu bobul mijlociu 1/4
linguriță de sare 3/4 ceasca lapte de cocos 6 linguri de zahar (sau mai
mult dupa gust) 1/2 lingurita scortisoara 1/4 lingurita…
Read more »
Read more »
Pui Cacciatore
2 March 2013
Pui
Cacciatore din: ulei de masline, pulpe de pui, ardei gras, ceapa,
usturoi, fulgi de piper rosu, masline, vin rosu, supa de pui, rosii si
patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 8 pulpe de pui
dezosate sare şi piper proaspăt măcinat 1 ardei gras roşu, tăiat în
felii subţiri 1 o ceapă de…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu usturoi şi sparanghel
2 March 2013
Ciorbă
cu usturoi şi sparanghel din: sparanghel, morcovi, ceapa, usturoi,
radacina de telina, cartofi, sare, piper macinat, ardei, patrunjel, bors
si smantana vegetala. Ingrediente: 500 g sparanghel 2-3 morcovi 2 cepe 4
catei de usturoi o radacina de telina 3-4 cartofi sare piper macinat 2
ardei o legatura patrunjel bors dup gust 200 g smantana…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu cimbru si limette
2 March 2013
Se
taie fâșii pe lung sau cuburi 800 g filéuri de piept de pui. Se
amestecă 1 linguriță curry, 1 vârf de cuțit piper de Cayenne, sucul de
la 2 limette, 1 linguriță ghimbir proaspăt ras, 2 căței de usturoi
pisați și 5 linguri ulei. Se așază carnea în această marinată, se
tăvălește și se…
Read more »
Read more »
Piure cu sofran si telina
2 March 2013
Piure
cu sofran si telina din: cartofi, telina, lapte, sofran, nucsoara,
usturoi, ulei de masline si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg cartofi,
curatati de coaja si taiati bucati 1 telina, curata si taiata bucati 250
ml lapte un praf de sofran 2 catei de usturoi, zdrobiti nucsoara
razuita 2 linguri ulei de masline 1 legatura…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de vita si ceapa rosie
2 March 2013
Salata
cu carne de vita si ceapa rosie din: carne fiarta de vita, ceapa rosie,
sare, castraveti acri, capere, ciuperci, otet si ulei. Ingrediente: un
kg carne fiarta de vita o ceapa rosie sare 2-3 castraveti acri 2 linguri
capere 200 g ciuperci 2 linguri otet 2 linguri ulei Mod de preparare:
Carnea se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pandispanul
1 March 2013
Daca
doriti sa faci un tort umplut cu crema preferata sau o prajitura
delicioasa si nu va amintiti reteta pentru pandispan, aveti mai jos
modalitatea cea mai simpla de realizare a unui pandispan pufos. Ce
trebuie sa retineti la realizarea unui pandispan este ca numarul
oualelor va fi intotdeauna egal cu numarul lingurilor de zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de sfecla
1 March 2013
O
supa clasica, supa crema de sfecla, are un gust usor dulceag, este
delicioasa si gustoasa, iar avantajul este ca poate fi servita atat
rece, cat si calda. Ingrediente: 100 g cartofi 100 g ceapa 1 cațel de
usturoi 500g sfecla 500 ml supa de pui sau de legume 500 ml de apa 1
lingurița…
Read more »
Read more »
Peşte în sos de ciuperci
1 March 2013
Peşte
în sos de ciuperci din: file de peste, ciuperci, ceapa, faina, vin,
mustar, zeama de lamaie, supa de legume, ulei si sare. Ingrediente: 600 g
file de peste 2 cutii cu ciuperci 2 cepe 2 linguri cu faina 1/2 pahar
cu vin 2 lingurite cu mustar 1 lingurita cu zeama de lamaie 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte şi pătrunjel
1 March 2013
Supă
cu găluşte şi pătrunjel din: supa de legume, patrunjel, unt, gris, oua,
sare si nucsoara. Ingrediente: 1 litru supa de legume patrunjel tocat,
pentru decor 100 g unt 250 g gris 4 oua sare nucsoara Mod de
preparare: Pentru găluşte, se amestecă untul cu sarea şi nucşoara până
se obţine o spumă. Se…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu struguri
1 March 2013
Salată
de cartofi cu struguri din: salata verde, cartofi, tofu, maioneza
vegetala, nuci, boabe de strugure si sare. Ingrediente: 1 salata verde
3-4 cartofi 100 g tofu cateva linguri cu maioneza vegetala 50 g nuci
cateva boabe de strugure sare Mod de preparare: Spală cartofii şi
fierbe-i în apă cu sare. Lasă-i să se…
Read more »
Read more »
Biban la cuptor cu lămâie şi capere
1 March 2013
Biban
la cuptor cu lămâie şi capere din: bibani, frunze de lamai, lamai,
capere, unt, smantana, sofran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4
bibani curatati 8 frunze de lamai 2 lamai 1 pahar capere 4 linguri unt
200 ml smantana sofran 1/2 legatura patrunjel sare piper macinat Mod
de preparare: Peştele se spală şi…
Read more »
Read more »
Chec cu rom si caise confiate
1 March 2013
Chec
cu rom si caise confiate din: stafide, rom brun, nectar de caise, faina
integrala, faina de secara, drojdie, zahar, lapte, caise confiate,
margarina, branza de vaci, oua, sare, seminte de dovleac si fulgi de
ovaz. Ingrediente: 200 g stafide 80 ml rom brun 70 ml nectar de caise 80
g faina integrala 80 g…
Read more »
Read more »
Crostini cu roşii, mozarella si măsline
1 March 2013
Crostini
cu roşii, mozarella si măsline din: rosii, mozzarella, masline,
usturoi, ciabatta, sare, oregano, piper si ulei de masline. Ingrediente:
4 rosii mari 250 g mozzarella 8 masline mari 1 catel de usturoi 8 felii
de ciabatta sare oregano piper macinat ulei de masline pentru uns
hartia de copt Mod de preparare: Roşiile se…
Read more »
Read more »
Bors taranesc cu praz
1 March 2013
Bors
taranesc cu praz din: praz, ceapa, ardei, morcovi, dovlecel, cartofi,
telina, ulei, sare, piper, patrunjel, frunze de telina, ardei iute murat
si bors. Ingrediente: un fir de praz o ceapa alba 2-3 ardei 2 morcovi
un dovlecel 3 cartofi o telina mica 2-3 linguri ulei sare piper o
legatura patrunjel o legatura frunze de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piersici umplute
1 March 2013
Cu
siguranta va sunt dragi piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si
mai ales pentru ca va amintesc de copilarie cand mamele noastre le
pregateau duminica pentru noi. Piersicile sunt niste fursecuri umplute
cu nutella sau cu crema de ciocolata care daca le incercati o data, in
mod sigur o sa devina o reteta de…
Read more »
Read more »
Tagine cu carne de vita
1 March 2013
Tagine
cu carne de vita din: faina, carne de vita, ulei de masline, ceapa
rosie, usturoi, ardei iute, ghimbir, patrunjel, chimen, curmale,
concentrat de vita, zeama de lamaie, sirop de artar si sos de soia.
Ingrediente: 3 linguri faina 1,2 kg carne de vita, taiata buati mari 4
linguri ulei de masline 2 cepe rosii,…
Read more »
Read more »
Salată de praz, cu brânză, mere şi nuci
1 March 2013
Salată
de praz, cu brânză, mere şi nuci din: tulpini de praz, mere, suc de
lamaie, suc de portocale, sare, piper, miez de nuca, branza roquefort,
smantana si patrunjel. Ingrediente: 2 tulpini de praz 2 mere cate 3
linguri de suc de lamaie, respectiv portocale 2 linguri ulei de susan
sare piper macinat 80 g…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Banane caramel
1 March 2013
Banane
caramel din: banane, unt, zahar, rom, scortisoara, inghetata de
vanilie, capsune, ciocolata negara si zahar pudra. Ingrediente: 4 banane
mari 4 linguri cu unt 6 linguri cu zahar 150 ml rom 1 praf de
scortisoara 4 cupe cu inghetata de vanilie 4 capsune 100 g ciocolata
neagra 1 plic cu zahar pudra Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri cu carne de miel
1 March 2013
Rulouri
cu carne de miel din: muschi de miel, ulei vegetal, sare, piper si
fasole boabe. 2 randuri muschi de miel cu os 1 lingura de ulei vegetal
Sare si piper dupa gust Fasole boabe pentru servire Mod de
preparare: Folosind un cutit ascutit, indepartati stratul de grasime.
Dezosati carnea de miel.…
Read more »
Read more »
Medalioane gratinate cu legume si gnocchi
1 March 2013
Medalioane
gratinate cu legume si gnocchi din: praz, rosii, patrunjel, supa, file
de vita, sare, piper, ou, coaja de lamaie rasa, pesmet, mustar cu
seminte, smantana si gnocchi. Ingrediente: 750 g praz 4 rosii 1 legatura
patrunjel 1 lingura supa 500 g file de vita 2 linguri unt 125 ml supa
sare piper 1 ou…
Read more »
Read more »
Prajitura cu miere si migdale
1 March 2013
Prajitura
cu miere si migdale din: zahar, apa, praf de copt, scortisoara,
migdale, alune, fistic, seminte de pin, faina, miere, otet si sare.
Ingrediente: 500 g zahăr 500 ml apă 2 pliculeţe cu praf de copt 1
linguriţă cu scorţişoară migdale alune fistic seminţe de pin făină cât
cuprinde (aproximativ 500 g) 1 linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu brânză, ouă şi crutoane
1 March 2013
Salată
de legume cu brânză, ouă şi crutoane din: sparanghel verde, oua,
gogosare, rosii cherry, branza, capere, ceapa verde, paine alba, sare,
piper macinat, ulei de masline, otet de mere si suc de portocale.
Ingrediente: 200 g sparanghel verde 3 ouă fierte tari 1 gogoşar roşu mic
200 g roşii cherry 200 g brânză 2…
Read more »
Read more »
Bors de fasole cu praz
1 March 2013
Bors
de fasole cu praz din: fasole alba si rosie, ceapa, praz, morcovi,
piept afumat, ardei capia, sare, piper, suc de rosii, bors si boia iute.
Ingrediente: 400 g fasole boabe alba si rosie 2 cepe un fir praz 2
morcovi 300 g piept afumat 1-2 ardei capia 2 linguri ulei sare piper 300
ml…
Read more »
Read more »
Sandwich cu omleta si somon
1 March 2013
Sandwich
cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon afumat,
lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 felii de paine de secara
densa 2 oua o lingurita de unt 3 fire de marar tocat 2 felii de somon
afumat o jumatate de lamaie verde sare si piper, dupa gust Mod…
Read more »
Read more »
Pateu cu ciuperci si castane
1 March 2013
Pateu
cu ciuperci si castane din: vin alb sec, ciuperci deshidratate, unt,
ciuperci, usturoi, chimen, castane, crema de branza de vaci, pasta de
susan, nucsoara, ardei capia, marar si lipii. Ingrediente: 150 ml vin
alb sec 30 g ciuperci deshidratate 75 g unt nesarat 750 g ciuperci,
taiate felii 3 catei de usturoi, zdrobit 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale
1 March 2013
Tarta
cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale din: albus de ou,
merisoare, lichior de portocale, afine, nuci, zahar brun, amidon,
scortisoara, ghimbir, cuisoare, coaja de portocala, suc de portocala,
nuci, faina, unt, coaja de lamaie, scortisoara, ghimbir, ceai, cuisoare,
sare de mare si smantana. Ingrediente umplutura: 1 albus de ou, bătut
ușor…
Read more »
Read more »
Desert de lamaie
1 March 2013
Desert
de lamaie din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, limoncello,
frisca, albusuri, pricomigdale si felii de lamaie. Ingrediente: coaja
rasa de la 1 lamaie si 3 linguri zeama 5 linguri zahar tos 3 linguri
limoncello – lichior de lamaie 300 ml frisca lichida 2 albusuri 75 g
pricomigdale, sfaramate felii de lamaie,…
Read more »
Read more »
Naut cu sos de patrunjel
1 March 2013
Naut
cu sos de patrunjel din: naut, fasole alba, fasole rosie, ceapa, ardei
gras, sare, unt, faina, lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
cana cu naut fiert 100 g fasole alba 100 g fasole rosie 1 ceapa 1 ardei
gras sare pentru sos: 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina 300 ml lapte…
Read more »
Read more »
Ananas cu piept de pui
1 March 2013
Ananas
cu piept de pui din: piept de pui, ananas, zahar brun, ardei iute, sos
de soia, miere, ulei de masline, ceapa verde, sare si coniac.
Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ananas sau o conserva mare de ananas 2
linguri cu zahar brun pentru marinata: 1 aredei iute rosu 2 linguri cu
sos de…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu sos de sardine
1 March 2013
Salată
de legume cu sos de sardine din: broccoli, morcovi, tulpini de telina,
gulie, ardei gras, ceapa rosie, sare, file de sardine, usturoi, busuioc,
ulei de masline, suc de lamaie si piper macint. Ingrediente: 1 broccoli
mic 2 morcovi 2 tulpini de ţelină 1 gulie 1 ardei gras roşu 1 ardei
gras galben 2 cepe…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pastă de măsline
1 March 2013
Pastă
de măsline din: masline, pesmet, ulei, usturoi si sare. Ingrediente:
500 g măsline fără sâmburi 150 g pesmet 100 ml ulei 6-7 căţei de usturoi
sare Mod de preparare: într-un castron mai mare, mixează bine
măslinele fără sâmburi. Adaugă treptat uleiul şi mixează mai uşor. Dacă
se întăreşte prea tare, adaugă ulei, dar…
Read more »
Read more »
Naut cu cuscus si carnati chorizo
1 March 2013
Naut
cu cuscus si carnati chorizo din: naut, carnati chorizo, cuscus, ceapa,
unt, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cana cu naut fiert
2-3 carnati chorizo 150 g cuscus 1 ceapa 1 lingurita cu unt patrunjel
ulei sare piper Mod de preparare: Pune la încins 2-3 linguri cu ulei.
Adaugă cuşcuşul şi amestecă…
Read more »
Read more »
Crema de ou cu glazura de zahar ars
1 March 2013
Crema
de ou cu glazura de zahar ars din: unt, frisca, esenta de vanilie,
scortisoara, nucsoara, zahar tos, rom, galbenusuri si amidon.
Ingrediente: 1 lingura unt pentru uns 500 ml frisca lichida 1/2
lingurita esenta de vanilie 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita
nucsoara proaspat razuit 125 g zahar tos, plus 6 linguri pentru glazura
3…
Read more »
Read more »
Cocktail de creveţi cu mango
1 March 2013
Cocktail
de creveţi cu mango din: mango, creveti, usturoi, ulei, ardei gras,
muguri de soia, rucola, otet de vin alb, otet balsamic, sare, piper si
ulei de masline. Ingrediente: 1 mango mare si copt 12 creveti preparati 2
catei de usturoi 2 linguri ulei 1 ardei gras mic, rosu 1 mana de muguri
de soia…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chifle cu stafide
1 March 2013
Chifle
cu stafide din: faina, apa, lapte praf, zahar de pudra, sare, drojdie,
ou, unt nesarat, amestec de condimente, stafide. 15g faina 75g de apa
240g faina 15g lapte praf 40g pudra de zahăr 3g sare 5g drojdie 1 ou 85g
apa calda 20g unt nesarat moale 5g amestec de condimente 60g stafide
Ingrediente pasta…
Read more »
Read more »
Cocktail cu rom
1 March 2013
Cocktail
cu rom din: rom alb, suc de lamaie, sirop de zahar, gheata zdrobita si
lime. Ingrediente: 60 ml rom alb 20 ml suc de lămâie/lime 1 linguriţă
sirop de zahăr 1 păhărel de gheaţă zdrobită 1 felie de lămâie/lime,
pentru decor Mod de preparare: Se amestecă ingredientele la viteză
redusă în blender, împreună…
Read more »
Read more »
Salată de fructe de mare, în stil thailandez
1 March 2013
Salată
de fructe de mare, în stil thailandez din: creveti, calamar, sare,
fasole verde, rosii cherry, ceapa, ghimbir, coriandru, suc de lamaie,
sos de peste, zahar brun, piper si ulei de soia. Ingrediente: 200 g
creveti fara cozi si eviscerati 200 g calamar sare 200 g fasole verde
100 g rosii cherry 1 ceapa mica…
Read more »
Read more »
Tort Pavlova tiramisu
1 March 2013
Tort
Pavlova tiramisu din: albusuri, zahar tos, amidon, rom, alune rumenite,
cacao, lichior de cafea, ness cafe, mascarpone si frisca. Ingrediente: 6
albusuri 300 g zahar tos 1 lingurita amidon 1 lingura rom 75 g alune
rumenite, tocate 1 lingura cacao 3 linguri lichior de cafea, de cacao
sau de migdale 1 lingura ness cafe…
Read more »
Read more »
Naut cu ciuperci
1 March 2013
Salata
de naut cu ciuperci din: naut, ciuperci, ceapa rosie, ceapa verde,
sare, ardei gras, ulei, otet de mere, apa, sare, usturoi, marar si
patrunjel. Ingrediente: 250 g naut 400 g ciuperci 1 ceapa rosie ceapa
verde sare 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei rgas verde pentru dressing: 50
ml ulei 1 lingura cu otet…
Read more »
Read more »
Peste la gratar cu ardei si ghimbir
1 March 2013
Peste
la gratar cu ardei si ghimbir din: ghimbir, usturoi, ardei iute, ardei
gras, ceapa verde, ulei, supa de peste, sos de soia, suc de lamaie,
sare, piper si dorada. Ingrediente: cca 3 cm ghimbir 3 căței de usturoi 2
ardei iuți roșii 1 ardei gras roșu 1 legătură ceapă verde 3 linguri
ulei 3…
Read more »
Read more »
Cum se prepara crema de ciocolata
28 February 2013
La
intrebarea “care este desertul tau favorit?” majoritatea veti raspunde
ceva cu ciocolata. Fie ca vorbim despre un tort, o prajitura, niste
biscuiti sau clatite, tuturor ne place sa fie cu ciocolata, asa ca ne-am
propus sa va invatam sa preparati o crema delicioasa de ciocolata pe
care s-o folositi la diverse deserturi. 3 albusuri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata aromata cu ceapa si varza
28 February 2013
Salata
aromata cu ceapa si varza din: varza chinezeasca, sare de mare, ceapa
verde, usturoi, ghimbir, pasta de chili, otet de orez si zahar.
Ingrediente: 1 varza chinezeasca 4 linguri sare de mare 2 fire cepaa
verde, tocate 2 caței de usturoi, tocat 1 lingurita de ghimbir proaspat,
ras 2 linguri pasta de Chili 1/2…
Read more »
Read more »
Tocanita dietetica de cartofi
28 February 2013
Tocanita
dietetica de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei gras, ulei, rosii,
chimen, boia dulce, patrunjel, mazare si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi
1 ceapa 1 ardei gras 2 linguri cu ulei 3 rosii 1 lingurita cu chimen 1
varf de cutit de boia dulce 5-6 frunze de patrunjel 100 g mazare sare
Mod de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Macaroane cu măsline
28 February 2013
Macaroane
cu măsline din: macaroane, rosii decojite, masline, ceapa, ardei gras,
spranghel, ulei de masline, busuioc verde, maghiran si sare.
Ingrediente: 400 g macaroane 1 cutie cu roşii decojite 200 g măsline
fără sâmburi 1 ceapă 1 ardei gras 2 fire de sparanghel ulei de măsline
busuioc verde oregano maghiran sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorba de rosii si conopida
28 February 2013
Ciorba
de rosii si conopida din: conopida, ceapa verde, usturoi, gogosari,
ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei, suc de rosii si bors.
Ingrediente: 500 g conopida o legatura ceapa verde 3-4 catei de usturoi
2-3 gogosari un ardei capia sare piper macinat o lingura boia dulce 3-4
linguri ulei un litru suc de rosii…
Read more »
Read more »
Naut cu friptura de vita
28 February 2013
Naut
cu friptura de vita din: carne de vita, ou, pesmet, naut, patrunjel,
ulei, maioneza, mustar, usturoi, otet de mere, sare si piper.
Ingrediente: 400 g carne de vita 1 ou 1 lingura cu pesmet 1 cana cu naut
fiert patrunjel ulei pentru sos: 5 linguri cu maioneza 1 lingura cu
mustar 5-6 catei de…
Read more »
Read more »
Clatite din cartofi
28 February 2013
Clatite
din cartofi din: cartofi, ou, faina, apa mientala, ciuperci, marar,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 cartofi 1 ou 3 linguri cu faina 1/2
pahar cu apa minerala 300 g ciuperci 1 legatura de marar sare piper ulei
Mod de preparare: Curăţă cartofii şi dă-i pe răzătoarea mică.
Amestecă-i cu oul bătut, făina,…
Read more »
Read more »
Prune caramel cu carne
28 February 2013
Prune
caramel cu carne din: carne de porc sau vitel, prune uscate, ceapa,
zahar, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de porc sau
vitel, taiata cuburi 500 g prune uscate afumate 1 ceapa potrivita 1
lingura cu zahar 2-3 linguri cu ulei 2 lingurite cu faina sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata arabeasca
28 February 2013
Salata
arabeasca din: patrunjel, sare, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline,
zeama de lamaie, germani de grau si rosie. Ingrediente: 3-4 legaturi
patrunjel sare 6 rosii o legatura ceapa 3-4 catei de usturoi 4 linguri
ulei de masline zeama de la 1-2 lamai 200 g germeni de grau o rosie
pentru ornat Mod de…
Read more »
Read more »
Saleuri cu crema de branza
28 February 2013
Saleuri
cu crema de branza din: faina, praf de copt, unt, ou, galbenusuri,
zeama de lamaie, seminte de mac, seminte de susan, seminte de floarea
soarelui, branza de oi, telemea de vaca, branza de vaci, smantana, sare
si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 1/2 pachet praf de
copt 125 g unt sau…
Read more »
Read more »
Retete de post: Iahnie de fasole cu praz
28 February 2013
Iahnie
de fasole cu praz din: fasole, morcovi, praz, ceapa, suc de rosii,
cimbru, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g
fasole 2 morcovi 1 fir de praz 1 ceapă 1 cană cu suc de roşii 1
crenguţă de cimbru 2-3 foi de dafin 1 legătură de pătrunjel ulei sare
piper…
Read more »
Read more »
Cocktail cu vodca si suc de portocale
28 February 2013
Cocktail
cu vodca si suc de portocale din: vodca, lichior, suc de potocala si
menta. Ingrediente: 45 ml vodcă 30 ml lichior/schnapps de piersici 120
ml suc de portocale 1 felie de portocală şi o frunzuliţă de mentă,
pentru decor Mod de preparare: Se pun vodca şi lichiorul de piersici
în shaker şi se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de pesmet
28 February 2013
Coaste
de miel in crusta de pesmet din: coaste de miel, unt nesarat, ulei de
masline, sare, piper, piure de mazare, pesmet, patrunjel, usturoi,
mustar de dijon. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1
lingura de ulei de masline Sare si piper dupa gust Piure de mazare
pentru servire Ingrediente pentru crusta:…
Read more »
Read more »
Musaca olteneasca
28 February 2013
Musaca
olteneasca din: cartofi, carne tocata de porc, ciuperci, ceapa, sare,
piper si oua. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti 1 kg carne tocata de porc
1/2 kg ciuperci 3-4 cepe sare piper 2 oua Mod de preparare: Cartofii
fierţi îi dai prin maşina de tocat împreună cu carnea. Ceapa o căleşti
împreună cu ciupercile…
Read more »
Read more »
Ratatouille cu rozmarin
28 February 2013
Ratatouille
cu rozmarin din: vinete, dovlecei, ardei grasi, rosii, ceapa, usturoi,
rozmarin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g vinete 300 g
dovlecei mici 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei rgas galben
300 g rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita rozmarin proaspat 7
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Pere in sos de vin
28 February 2013
Pere
in sos de vin din: pere, vin rosu, zahar pudra, miere, scortisoara,
coaja de portocala, esenta de vanilie, cuisoare, boabe de piper negru si
nucsoara. Ingrediente: 8 pere 1 l vin rosu 100 g zahar pudra 2 linguri
cu miere 2 linguri cu scortisoara coaja rasa de la o portocala esenta de
vanilie cuisoare…
Read more »
Read more »
Cartofi crocanti
28 February 2013
Cartofi
crocanti din: cartofi, parmezan, usturoi, carne tocata de mancat, rosii
cherry, patrunjel verde, chimen, malai, sare, piper si ulei de masline.
Ingrediente: 4 cartofi 200 g parmezan 4 catei de usturoi 300 g carne
tocata de manzat 10-12 rosii cherry patrunjel verde 1 lingurita cu
chimen pisat malai sare piper ulei de masline …
Read more »
Read more »
Retete de post: Ghiveci picant
28 February 2013
Ghiveci
picant din: cartofi, telina, morcovi, ardei grasi, ardei iute, ceapa,
fasole fiarta, foi de dafin, rosii decojite, pasta de tomate, supa de
legume, ulei, boia de ardei iute, boabe de piper, sare si piper.
Ingrediente: 6-7 cartofi 1 telina mica 2 morcovi 1-2 ardei grasi 1 ardei
iute 2 cepe 1 cana cu fasole…
Read more »
Read more »
Placinta de homar
28 February 2013
Placinta
de homar din: unt fara sare, ceapa, morcov, porumb, mazare, faina,
lapte, supa de pui, homar, cimbru, sare, piper, foaie de plainta si ou.
Ingrediente: 2 linguri unt fara sare 3/4 ceapa taiata cubulete 1 morcov
facut cubulete 3/4 cana porumb congelat 1 – 3/4 cana mazare congelata
3/4 cana faina 1 cana lapte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de paste cu ton si legume
28 February 2013
Salata
de paste cu ton si legume din: paste, ton in ulei, masline, castraveti,
sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline si
maioneza. Ingrediente: 200-300 g paste 2 cutii ton in ulei vegetal 8
masline taiate felii 2 castraveți, tăiati cubulete mici sare si piper
negru dupa gust Ingrediente dressing: coaja…
Read more »
Read more »
Tigaie cu fructe de padure
28 February 2013
Tigaie
cu fructe de padure din: faina, zahar, sare, oua, zahar vanilat, lapte,
zahar pudra, unt si fructe de padure. Ingrediente: 75 g faina 25 g
zahar un praf de sare 2 oua 1 pliculet cu zahar vanilat 110 ml lapte 2
linguri zahar pudra (pentru pudrat) 60 g unt pentru uns tava fructe de…
Read more »
Read more »
Sparanghel verde cu sos
28 February 2013
Sparanghel
verde cu sos din: sparanghel verde, oua, unt, lamaie, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 4 ouă fierte tari 100 g
unt 1 lămâie 4 fire pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se
decupează capetele veștede sau tari ale sparanghelului și se decojesc
tijele în dreptul treimii inferioare, cu ajutorul…
Read more »
Read more »