Retete rapide:
Clătite poloneze cu ciuperci si verdeaţă
6 March 2013
Clătite
poloneze cu ciuperci si verdeaţă din: faina, lapte, oua, sare, unt,
pesmet, maghiran, cimbru, arpagic, ceapa, ciuperci, sare si piper.
Ingrediente: 200 g faina 400 ml lapte 3 oua 1 varf de sare unt pentru
tigaie 2 linguri unt 2 linguri pesmet umplutura: 1/2 legatura maghiran 1
lingura cimbru tocat 1 lingura arpagic 1…
Read more »
Read more »
Cubulete de malai cu verdeturi
6 March 2013
Cubulete
de malai cu verdeturi din: malai, spanac, ulei, ceapa, usturoi, pasta
de tomate, sare si piper. Ingrediente: 200 g malai 500 g spanac congelat
sau leurda, urzici, stevie 100 ml ulei 1 ceapa 4 catei de usturoi 1
lingura pasta de tomate sare piper Mod de preparare: Puneti la fiert
600 ml apa…
Read more »
Read more »
Minestrone primavera
6 March 2013
Minestrone
primavera din: bacon, rosii, morcovi, usturoi, seminte de fenicul, ulei
de masline, supa de legume, oregano, sare de mare, piper macinat,
busuioc si parmezan. Ingrediente: 100 g bacon cubulete 6 rosii 4 morcovi
2 catei de usturoi 2 lingurite seminte de fenicul 3 lingurite ulei de
masline 1 l supa de legume 1 lingura…
Read more »
Read more »
Canelloni umplute cu legume
6 March 2013
Canelloni
umplute cu legume din: dovlecel, ardei grasi, ceapa, usturoi, unt,
ulei, supa de legume, sare, piper, cannelloni parmezan si praz.
Ingrediente: pentru umplutura: 400 g dovlecel 2 ardei grasi rosii 2
ardei grasi galbeni 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri unt 2 linguri
ulei 100 ml supa de legume sare piper in…
Read more »
Read more »
Chec cu glazura de lamaie
6 March 2013
Chec
cu glazura de lamaie din: oua, zahar, faina, lamai, ulei, apa, praf de
copt, sare, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 8 oua 8 linguri
zahar 8 linguri faina 2 lamai 4 linguri ulei 2 linguri apa rece 1 praf
de copt 1 praf de sare pentru glazura: zeama de la o lamaie…
Read more »
Read more »
Spaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii
6 March 2013
Spaghetti
cu cerneală de sepie si sos de midii din: usturoi, spaghete negre,
midii, vin alb, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 3 catei de
usturoi 400 g spaghete negre (cu cerneala de sepie) 500 g midii 100 ml
vin alb parmezan ras ulei de masline Mod de preparare: Se amesteca 500
ml apa…
Read more »
Read more »
Fasole alba cu legume
6 March 2013
Fasole
alba cu legume din: fasole alba, morcovi, pastarnac, telina, sfecla,
patrunjel, ceapa verde, marar verde, usturoi, ulei, boia iute, hrean,
sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole alba 2 morcovi 1 radacina
pastarnac 1 telina 1 sfecla mai mica 2 radacini de patrunjel 3 fire de
ceapa verde sau 1 fir de praz 1…
Read more »
Read more »
Bruschete in trei culori
6 March 2013
Bruschete
in trei culori din: bagheta, ciuperci, ceapa, avocado, lamaie, rosii,
vin alb, cascaval, ardei copti, usturoi, ulei de masline, otet balsamic,
patrunjel si sare. Ingrediente: 1 bagheta 400 g ciuperci 2 cepe 1
avocado 1/2 lamaie 2 rosii 75 ml vin alb 100 g cascaval 4 ardei copti 3
catei de usturoi 1 lingura…
Read more »
Read more »
Lasagna cu ciuperci
6 March 2013
Lasagna
cu ciuperci din: galbiori, ciuperci, ulei de masline, ceapa rosie,
usturoi, busuioc, parmezan, sare, piper, unt, faina, lapte, branza cu
mucegai, coaja de lamaie, foi de lasagna, unt, parmezan si cimbru.
Ingrediente: 300 g galbiori 300 g ciuperci pleurotus 200 g ciuperci
champignons 6 linguri ulei de masline 4 cepe rosii 2 catei de…
Read more »
Read more »
Salata cu creveti, ciuperci negre si ceapa
6 March 2013
Salata
cu creveti, ciuperci negre si ceapa din: ciuperci negre, morcov,
creveti, lastari de soia, ceapa, coriandru, sare grunjoasa, pasta de
ardei iute, otet de orez, sos nuoc nam, sos de soia si ulei de arahide.
Ingrediente: 10 g ciuperci negre uscate 1 morcov mediu 300 g creveti
roz, cruzi 400 g lastari de soia…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Saramura de peste
6 March 2013
Saramura
de peste este o mancare delicioasa si usoara, pe care o puteti face din
orice fel de peste. Puteti face saramura doar din peste, dar noi in
aceasta reteta am adaugat si niste calamar. Trebuie sa incercati
saramura de peste, are un gust deosebit. Ingrediente: 1 kg peste de
orice fel + calamar 1…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu sos de vin
6 March 2013
Muschi
de porc cu sos de vin din: muschi de porc, sunculita afumata, ceapa
rosie, vin demidulce, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
Ingrediente: un kg muschi de porc 50 g sunculita afumata 3-4 cepe rosii
potrivite 300 ml vin demidulce rose 100 ml ulei de floarea soarelui sare
piper negru boabe si macinat…
Read more »
Read more »
Spaghete cu legume si parmezan
6 March 2013
Spaghete
cu legume si parmezan din: spaghete, broccoli, conopida, morcovi,
porumb, sare, unt, supa de legume, piper, busuioc si parmezan.
Ingrediente: 400 g spaghete 250 g broccoli 250 g conopida 200 g morcovi 1
conserva mica de porumb sare 2 linguri unt 200 ml supa de legume piper
1/2 legatura busuioc 70 g parmezan ras…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de ciuperci
6 March 2013
Salata
de ciuperci din: ciupercute, ardei, patrunjel verde, ceapa verde,
margarina, pesmet, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: un kg
ciupercute 3 ardei o legatura patrunjel verde o legatura ceapa verde sau
o ceapa alba 50 g margarina 3-4 lingurite pesmet sare piper alb macinat
4 lingurite ulei Mod de preparare: Se curăţă ciupercuţele…
Read more »
Read more »
Inel cu bere si ghimbir
6 March 2013
Inel
cu bere si ghimbir din: faina, praf de copt, bicarbonat, miere, bere
neagra, ciocolata, zahar brun, oua, sare, ghimbir, unt, scortisoara,
nucsoara, cuisoare, zahar si smantana dulce. Ingrediente: 200 g faina 1
lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 100 ml sirop de miere (2
linguri miere+2 linguri apa) 100 ml bere neagra 175…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu ceapa si rodie
6 March 2013
Salata
de pui cu ceapa si rodie din: piept de pui, rodie, oua, crema de
branza, seminte de pin, ceapa, unt si sare. Ingrediente: 1/2 piept de
pui 1 rodie 3 oua 250 g crema de branza 2 linguri cu seminte de pin 2
cepe 50 g unt sare Mod de preparare: Spală carnea…
Read more »
Read more »
Tocanita de vinete cu vita
6 March 2013
Tocanita
de vinete cu vita din: vinete, vrabioara de vitel, rosii, ardei, ceapa
rosie, sare, piper, ulei de masline, malai, sare si ulei. Ingrediente:
3-4 vinete medii 400 g vrabioara de vitel 500 g rosii un ardei o ceapa
mare rosie sare piper 3-4 linguri ulei de masline pentru mamaliga: 500
ml apa 300 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de miel aromata
6 March 2013
Friptura
de miel aromata din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir,
piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline. Ingrediente 1.5
kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½
lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1
lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș și…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu cascaval, praz si sunca presata
6 March 2013
Clatite
umplute cu cascaval, praz si sunca presata din: oua, lapte, apa
minerala, ulei, sare, faina, mozzarella, sunca, praz, pesmet, unt si
smantana. Ingrediente: pentru compozitia de clatite: 2-3 oua 250 ml
lapte caldut 250 ml apa minerala 100 ml ulei un praf sare 400 g faina
pentru umplutura: 300 g cascaval sau mozzarella 300…
Read more »
Read more »
Aperitive cu prosciutto si castravete murat
6 March 2013
Aperitive
cu prosciutto si castravete murat din: prosciutto, branza de vaci,
smantana, branza gorgonzola, castravete murat, ardei gras, marar si
sare. Ingrediente: 150 g prosciutto 200 g branza de vaci 125 ml smantana
50 g branza gorgonzola 1 castravete murat 1/2 ardei gras rosu marar
sare Mod de preparare: Curaţă castravetele murat, taie-l în…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema caramel bicolora
6 March 2013
Rulada
cu crema caramel bicolora din: oua, zahar, faina, lapte, ulei, praf de
copt, cacao, foi de napolitana, zahar, lapte, amidon si zahar vanilat.
Ingrediente: 5 oua 1 1/4 cana zahar 2 1/3 cani faina 1/3 cana lapte 1/3
cana ulei 2 lingurite praf de copt 1-2 linguri cacao 3 foi de napolitana
crema caramel:…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba taraneasca
6 March 2013
Ciorba
taraneasca din: cartofi, ceapa rosie, ardei, morcovi, dovlecel, rosii,
sare, piper, ulei de masline, bors, patrunjel verde si leustean verde.
Inggrediente: 3-4 cartofi o legatura ceapa sau o ceapa rosie un ardei
rosu 2 morcovi un dovlecel 2 rosii sare piper macinat si boabe 2-3
linguri ulei de masline 300 ml bors o legatura…
Read more »
Read more »
Salata de fasole verde cu struguri
6 March 2013
Salata
de fasole verde cu struguri din: fasole verde, struguri, sare
grunjoasa, salota, ulei de nuca, ulei de arahide, ulei de masline, suc
de lamaie, apa, sare si piper. Ingrediente: 600 g fasole verde proaspata
300 g struguri albi sau negri 1 lingura cu sare grunjoasa pentru
vinegreta: 1 salota mica 1 lingura cu ulei…
Read more »
Read more »
Sufleu de peşte
6 March 2013
Sufleu
de peşte din: fileuri de peste, faina, unt, oua, lapte, nucsoara, sare
si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de peste (salau, pangasius etc) 4
linguri faina 100 g unt 2 oua 100 ml lapte dulce nucsoara rasa sare
piper Mod de preparare: Fierbi peştele în apă cu un praf de sare,
strecori zeama,…
Read more »
Read more »
Piure de linte
6 March 2013
Piure
de linte din: linte rosie, castarveti acri, ulei, cimbru, marar, ceapa,
usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4
castraveti acri sau gogonele 4 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1
legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper
Mod de preparare: Alegeţi lintea, spălaţi-o şi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata, branza de vaci si miere
6 March 2013
Prajitura
cu ciocolata, branza de vaci si miere din: biscuiti digestivi,
ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie, pufarin, foi de gelatina, branza
de vaci, unt, miere, lapte gras, ciocolata cu lapte, alune, arahide si
nuci pisate. Ingrediente: blatul: 175 g biscuiti digestivi (de ovaz)
foaia de ciocolata: 100 g ciocolata cu lapte 70 g ciocolata amaruie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu orz si ciuperci
6 March 2013
Supa
cu orz si ciuperci din: ulei de masline, unt, orz, ceapa, ciuperci,
supa de pui, morcov, sare, piper, patrunjel si smantana. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 2 linguri de unt ½ ceasca de orz clatit 2 cepe
taiate cubulete 200- 300 g ciuperci feliate 8 cesti supa de pui 1 morcov
mare taiat…
Read more »
Read more »
Avocado cu somon si ardei iute
6 March 2013
Avocado
cu somon si ardei iute din: avocado, somon afumat, castarvete, ardei
iute, oua, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 avocado 100 g somon
afumat 1/2 castravete 1/2 ardei iute 2 oua zeama de lamaie sare Mod de
preparare: Pune ouăle la fiert în apă cu o lingură cu sare, ca să nu…
Read more »
Read more »
Tacos cu vită, avocado şi roşii cherry
6 March 2013
Tacos
cu vită, avocado şi roşii cherry din: nachos, rosii cherry, avocado,
ardei gras, ceapa, carne tocata de vita, cascaval, boia de ardei iute,
sare, piper alb, ulei de masline si lipii. Ingrediente: 250 g nachos 4
rosii cherry 1 avocado 1 ardei gras 1 ceapa 500 g carne tocata de vita
100 g cascaval…
Read more »
Read more »
Cocktail cu coniac si gin
6 March 2013
Cocktail
cu coniac si gin din: albus de ou, sirop de zmeura, coniac si gin.
Ingrediente: 1 linguriţă cu albuş de ou proaspăt 1 linguriţă cu sirop de
zmeură 20 ml coniac 30 ml gin Mod de preparare: Se introduc într-un
shaker toate ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă.
Se…
Read more »
Read more »
Paste de masline cu nuci
6 March 2013
Paste
de masline cu nuci din: masline negre, masline maronii, ceapa, nuci,
ulei, suc de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline negre
sarate 250 g masline roscate, maronii 100 g ceapa 200 g nuci macinate 2
linguri ulei suc de lamaie condimente (sare, piper, boia) Mod de
preparare: Scoateţi sâmburii măslinelor şi mărunţiţi-le…
Read more »
Read more »
Sufleu de cascaval cu nucsoara
6 March 2013
Sufleu
de cascaval cu nucsoara din: cascaval, unt, faina, lapte dulce, oua,
nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 150 g cascaval tare 60 g unt 40 g
faina 400 ml lapte dulce 4 oua nucsoara rasa sare piper macinat Mod de
preparare: Topeşti untul într-o crati-ţă, adaugi făina şi amesteci
continuu până se omogenizează complet…
Read more »
Read more »
Cum se prepara crema de unt
5 March 2013
Cum
se prepara crema de unt din: zahar, albusuri, unt si apa. Ingrediente:
160g zahar 2 albusuri 160g unt o lingura apa Mod de preparare: Intr-
o cratita la foc mic, se topesc 60g zhar cu o lingura de apa si dupa ce
a ajuns la punctul de fierbere se stinge dupa 2-3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada cu crema de lapte si fructe de padure
5 March 2013
Rulada
cu crema de lapte si fructe de padure din: oua, zahar, faina, coaja de
lamaie, lapte, unt, amidon de porumb, esenta de vanilie, frisca, fructe
de padure, capsune, zahar pudra si sirop din compot. Ingrediente: pentru
blat: 5 oua 130g zahar 120g faina coaja rasa de la 1 lamaie pentru
crema de lapte: 1/2…
Read more »
Read more »
Rulou cu carne de gâscă şi leurdă
5 March 2013
Rulou
cu carne de gâscă şi leurdă din: foi de placinta, carne de gasca,
leurda, telemea, ceapa, ulei, ou, sare si piper. Ingrediente: 300 g foi
de placinta 500 g carne de gasca 4 legaturi leurda 300 g telemea 1 ceapa
150 – 200 ml ulei 1 ou sare piper Mod de preparare: Fierbeţi…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de masline
5 March 2013
Paste
cu sos de masline din: paste fara ou, ulei, sare, pasta de masline,
sare, piper, usturoi, rosii si busuioc. Ingrediente: un pachet paste
fara ou 3-4 linguri ulei un praf de sare pentru sos: 200 g pasta de
masline negre sau verzi sare piper rosu macinat 4 catei usturoi 4-5
rosii 2-3 fire busuioc…
Read more »
Read more »
Varza calita cu carnati afumati de porc
5 March 2013
Varza
calita cu carnati afumati de porc din: varza murata, ceapa, piper,
ulei, marar, pasta de rosii, carnati afumati de porc si foi de dafin.
Ingrediente: un kg varza murata 1-2 cepe piper boabe si macinat 50 ml
ulei pentru calit 2 legaturi marar 2 linguri pasta de rosii 500 g
carnati afumati de porc…
Read more »
Read more »
Supă de creveţi, midii si fenicul
5 March 2013
Supă
de creveţi, midii si fenicul din: rosii cherry, ardei iute, fenicul,
conopida, suc de rosii, midii, creveti, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 4 rosii cherry 1 ardei iute 1 fenicul 100 g conopida 300 ml
suc de rosii 200 ml vin alb 500 g midii 400 g creveti semipreparati
zeama de la…
Read more »
Read more »
Peperonata cu piept de gaina
5 March 2013
Peperonata
cu piept de gaina din: piept de faina, ardei grasi, ceapa rosie, rosii
in bulion, ulei de masline, seminte de coriandru, usturoi, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de gaina 2 ardei grasi rosii 2
ardei rgasi galbeni 2 ardei grasi verzi 300 g ceapa rosie 400 g rosii in
bulion 50…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu sos oyster si fasole verde
5 March 2013
Cotlete
de miel cu sos oyster si fasole verde din: cotlete de miel, fasole
verde, sos oyster, unt, ulei de orez, zahar brun, lamaie si sos chilli.
Ingrediente: 600 g cotlete de miel 500 g fasole verde 50 ml sos oyster
50 ml sos de soia 50 g unt 20 ml ulei de orez 1…
Read more »
Read more »
Tarte cu morcovi
5 March 2013
Tarte
cu morcovi din: faina, margarina, bicarbonat, sare, apa minerala,
ceapa, morcovi, dovlecei, sare, lei de masline si patrunjel.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 100 g margarina o lingurita
bicarbonat un praf de sare 200 ml apa minerala pentru umplutura: 2 cepe
500 g morcovi 2 dovlecei sare 50 ml ulei de masline o…
Read more »
Read more »
Budinca din franzela
5 March 2013
Budinca
din franzela din: franzela, branza de vaci, oua, unt, lapte dulce,
zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 1 franzela 500 g branza de vaci 6
oua 25 g unt moale 500 ml lapte dulce 200 g zahar 1 pliculet zahar
vanilat Mod de preparare: Baţi 4 ouă cu telul până devin spumoase.
Torni peste…
Read more »
Read more »
Salata de castravete cu somon si ghimbir
5 March 2013
Salata
de castravete cu somon si ghimbir din: castravete, mere verzi, suc de
lamaie, somon afumat, otet, icra de somon, ghimbir, arpagic, smantana,
sare si piper alb. Ingrediente: 1 castravete mic 2 mere verzi sucul de
la 1 lamaie 200 g somon afumat 2 lingurite cu otet de alcool 2 linguri
cu icre de somon…
Read more »
Read more »
Piept de rata umplut cu sos de macris
5 March 2013
Piept
de rata umplut cu sos de macris din: piept de rata, carne tocata de
pui, morcov, ceapa, sos worcester, unt, faina, lapte, smantana, macris,
sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de rata 200 g carne tocata de
pui 1 morcov 1 ceapa 2 linguri sos Worcester 100 g unt 1 lingura faina
500…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi
5 March 2013
Ardei
umpluti cu carne tocata si cartofi din: ardei, cartofi, carne tocata,
parmezan, ou, vin alb sec, ceapa, rozmarin, ulei de masline extravirgin,
sare si piper. Ingrediente: 1 ardei verde 1 ardei rosu 1 ardei galben
250g cartofi 250g carne tocata 50g parmezan 1 ou 1 pahar vin alb sec 1
ceapa 1 crenguta de…
Read more »
Read more »
Anghinare caramel cu lămâie si vin
5 March 2013
Anghinare
caramel cu lămâie si vin din: anghinare, zahar brun, lamai, vin alb
spumos, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg anghinare 2
linguri zahar brun 2 lamai 1 pahar vin alb spumos ulei de masline sare
piper Mod de preparare: Se spală anghinarea şi se fierbe 10 minute în
apă cu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chifteluţe de ciuperci
5 March 2013
Chifteluţe
de ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, marar, patrunjel, pesmet, sare,
piper, ulei, usturoi, marar, margarina, faina si lapte de soia.
Ingrediente: 600 g ciuperci 2 legături ceapă verde o legătură mărar o
legătură pătrunjel 100 g pesmet sare piper ulei pentru prăjit Pentru
sos: o căpăţână usturoi 1-2 legături mărar 50 g margarina o…
Read more »
Read more »
Macrou la cuptor
5 March 2013
Macrou
la cuptor din: macrou, ceapa, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, foi
de dafin, vin alb, cartofi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g
macrou 2 cepe zeama de la 2 lamai 50 ml ulei sare piper 2-3 foi de
dafin 300 ml vin alb pentru garnitura: 400 g cartofi salata verde o
legatura…
Read more »
Read more »
Mucenici muntenesti (de post)
5 March 2013
Mucenici
muntenesti din: faina, drojdie, apa, sare, zahar vanilat, ulei, coaja
de lamaie, coaja de portocala, sare, zahar vanilat, scortisoara, nuca si
esenta de rom. Ingrediente: 500 g faina 50 g drojdie 200 ml apa calduta
un praf sare 1-2 pachetele zahar vanilat 100 ml ulei pentru zeama: 2 l
apa 350 g zahar coaja…
Read more »
Read more »
Salata cu untisor si ceapa caramelizata
5 March 2013
Salata
cu untisor si ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de floarea soarelui,
fructoza, untisor, sfecla, otet de vin vechi, ulei de porumb, apa, sare
si piper macinat. Ingrediente: 2 cepe de circa 120 g fiecare 1 lingura
cu ulei de floarea soarelui 10 g fructoza (sau 20 g zahar pudra) 100 g
untisor 50 g…
Read more »
Read more »
Rulouri de cocos in jambon cu roşii cherry
5 March 2013
Rulouri
de cocos in jambon cu roşii cherry din: piept de cocos, jambon, rosii
cherry, ulei, supa de pui, vin, cimbru verde, sos de soia, patrunjel,
pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 80 g piept de cocos 150 g
jambon crud uscat (taiat in feluite subtiri) 600 g rosii cherry 50 ml
ulei 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fasole verde cu ciuperci
5 March 2013
Fasole
verde cu ciuperci din: fasole verde, ulei de masline, unt, ciuperci,
ceapa, sos de soia, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: 500 g
fasole verde proaspata sau congelata 1 lingura de ulei de masline 1
lingura de unt 200-300 g ciuperci proaspete, curatate si taiate 1 ceapa 1
lingura sos de soia 1…
Read more »
Read more »
Ardei umplut cu ciuperci
5 March 2013
Ardei
umplut cu ciuperci din: sunca, ceapa, ciuperci, chimen, paine alba,
lapte, ou, ardei capia, ulei de masline, unt, sare, piper si verdeturi.
Ingrediente: 100 g sunca 1 ceapa 200 g ciuperci 1 lingurita chimen pudra
300 g paine alba 200 ml lapte 1 ou 8 ardei capia sau grasi 2 linguri
ulei de masline…
Read more »
Read more »
Pulpe de rata cu ananas la cuptor
5 March 2013
Pulpe
de rata cu ananas la cuptor din: pulpe de rata, ananas, ardei gras,
ulei de susan, sos de soia, amidon de porumb, lamai, supa de legume,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de rata 500 g cubulete de
ananas proaspat 1 ardei gras rosu 30 ml ulei de susan 30 ml sos de…
Read more »
Read more »
Paste in cuib de bezea
5 March 2013
Paste
in cuib de bezea din: paste, branza de vaci, oua, galbenusuri, zahar,
zahar vanilat, unt, compot de caise, sare, albusuri, sare si zahar
pudra. Ingrediente: pentru blat: 400 g paste (tagliatelle) 400 g branza
proaspata de vaci (bine scursa) 3 oua 3 galbenusuri 8 linguri zahar 1
plic zahar vnailat 150 g unt 1…
Read more »
Read more »
Supă-curry cu iaurt si fasole verde
5 March 2013
Supă-curry
cu iaurt si fasole verde din: ulei, ceapa, ghimbir, usturoi, cumin,
pasta de curry, supa de legume, morcov, conopida, ardei iute, varza
chinezeasca, iaurt, smantana si sare. Ingrediente: 1 lingură ulei 1
ceapă tocată 1 linguriță ghimbir ras 1 cățel de usturoi pisat 1 praf de
cumin măcinat 2 linguri pastă de curry 650…
Read more »
Read more »
Cocktail cu sirop de zmeura si lichior de visine
5 March 2013
Cocktail
cu sirop de zmeura si lichior de visine din: albus de ou, sirop de
zmeura, zeama de lamaie, lichior de visine si gin. Ingrediente: 1
linguriţă cu albuş de ou proaspăt 1 linguriţă cu sirop de zmeură 10 ml
zeamă de lămâie 25 ml lichior de vişine sau de cireşe 25 ml gin …
Read more »
Read more »
Gasca in suc propriu cu broccoli
5 March 2013
Gasca
in suc propriu cu broccoli din: carne de gasca, broccoli, ceapa,
morcov, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, foi de dafin,
usturoi, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de gasca
(pulpa sau piept fara os) 600 g broccoli 1 ceapa 1 morcov 50 ml ulei de
floarea soarelui 50 ml…
Read more »
Read more »
Inimioare cu whiskey si fulgi de ciocolata
5 March 2013
Inimioare
cu whiskey si fulgi de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, zahar,
whiskey, faina, zahar pudra, ciocolata amare, ciocolata cu lapte si
whiskey. Ingrediente: 200 g ciocolata (70% continut de cacao) 175 g unt 4
oua 200 g zhaar 2 cl whiskey 120 g faina pentru crema: 2 linguri zahar
pudra 30 g ciocolata amara…
Read more »
Read more »
Pui dulce acrisor
5 March 2013
Pui
dulce acrisor din: pulpe de pui, suc de rosii, ardei iute, lamaie, otet
balsamic, patrunjel, zahar brun, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g
pulpe de pui fara os 200 ml suc de rosii 1 ardei iute 1/2 lamaie 1
lingurita otet balsamic 1/2 legatura patrunjel 1 lingura zahar brun sare
piper ulei …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fileuri de eglefin gatite cu bere
5 March 2013
Fileuri
de eglefin gatite cu bere din: fileuri de eglefin, faina, sare, ou,
bere, ulei vegetal, cartofi prajitit, mazare si sos tartar. Ingrediente:
6 fileuri de eglefin 150g faina 1g de sare 1 ou 200ml de bere ulei
vegetal pentru prajit cartofi prajiti, mazare si sos tartar pentru
servire Mod de preparare: Combinati intr-un…
Read more »
Read more »
Piept de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac
5 March 2013
Piept
de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac din: piept de cocos,
spanac, ceapa verde, miere, lamaie, menta, ulei de masline, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de cocos 500 g spanac 2 legaturi
ceapa verde 2 linguri miere 1 lamaie 1 lingura menta uscata maruntita
50 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Mucenici moldovenesti (de post)
5 March 2013
Mucenici
moldovenesti din: faina, ulei, margarina, zahar, drojdie, apa calduta,
sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilinat, coaja de
lamaie, baton de vanilie si miere si zahar. Ingrediente: pentru aluat:
600 g faina 500 ml ulei 50 g margarina 100 g zahar 50 g drojdie 200 ml
apa calduta un praf de sare…
Read more »
Read more »
Desert cu ciocolata si fructe de padure
5 March 2013
Desert
cu ciocolata si fructe de padure din: lapte, faina, zahar, unt,
ciocolata menaj, pudra de cacao si fructe de padure. Ingrediente: 400 ml
lapte dulce 2 linguri faina 200 g zahar 150 g unt 200 g ciocolata menaj
2 linguri pudra de cacao fructe de padure (sau alune de padure) Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Tocanita de purcel cu paste
5 March 2013
Tocanita
de purcel cu paste din: morcovi, telina verde, sunca impanata, carne de
porc, ulei de masline, cimbru, sare, vin rosu si trufa. Ingrediente:
100 g morcovi 100 g țelină verde 200 g șuncă împănată 200 ml ulei de
măsline 1 kg carne de porc tocată 1 fir cimbru sare 2 l vin roșu 1…
Read more »
Read more »
Papiote de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin
5 March 2013
Papiote
de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin din: piept de rata,
sparanghel, vin rosu, bacon, cuisoare, boabe de ienibahar, scortisoara,
foi de dafin, zahar, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de rata 300
g sparanghel proaspat 500 ml vin rosu sec 200 g bacon (felii subtiri)
2-3 cuisoare 3-4 boabe de ienibahar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara gnocchi
4 March 2013
Exista
multi oameni care adora gnocchi, dar nu-i gatesc in casa pe motiv ca-s
greu de preparat. Nu este deloc complicat si o sa va convingeti citind
reteta noastra in care va vom invata sa pregatiti niste galuste
italienesti delicioase din cartofi si faina. Ingrediente: 1 kg cartofi
250-300g faina sare 1 ou …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu struguri
4 March 2013
Prajitura
cu struguri din: struguri, faina, drojdie, apa, zahar, ulei de masline
extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kg struguri 700g faina 40 g drojdie
proaspata 300 ml de apa 8 linguri de zahar +4 linguri pentru struguri 7
linguri ulei de masline extravirgin+ inca putin pentru struguri sare
Mod de preparare: Intr-un pahar de…
Read more »
Read more »
Risotto cu sos Cabernet
4 March 2013
Risotto
cu sos Cabernet din: orez, otet aromat, vin rosu cabernet, parmezan,
unt, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez pentru risotto 50 ml otet
aromat 50 ml vin rosu Cabernet 100 g parmezan ras 100 g unt topit sare
piper Mod de preparare: Se pune orezul in apa rece pentru 20 de
minute.…
Read more »
Read more »
Mancare bavareza
4 March 2013
Mancare
bavareza din: cartofi, busuioc, parmezan, unt, sare, piper, carne si
ceapa. Ingrediente: 600 g cartofi mici o legatura busuioc proaspat 200 g
parmezan 50 g unt sare piper boabe si pisat 400 g carne 1-2 cepe Mod
de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După
ce…
Read more »
Read more »
Bruschete cu rosii
4 March 2013
Bruschete
cu rosii din: bagheta, rosii, busuioc, cimbru uscat, patrunjel verde,
ulei de masline, sare si usturoi. Ingrediente: o bagheta 4 rosii 2 fire
busuioc cimbru uscat o legatura patrunjel verde 100 ml ulei de masline
sare o capatana usturoi Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se
spală şi se taie rondele. Se amestecă…
Read more »
Read more »
Rasol de gâscă cu andive si sos de unt
4 March 2013
Rasol
de gâscă cu andive si sos de unt din: carne de gasca, andive, cimbru
verde, vin alb sec, unt, ceapa, telina, morcovi, radacina de patrunjel,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 carne de gasca fara os
(pulpe, piept) 4 andive 3-4 fire de cimbru verde 200 ml vin alb sec 200 g
unt 1…
Read more »
Read more »
Supa de creson cu lapte degresat si nucsoara
4 March 2013
Supa
de creson cu lapte degresat si nucsoara din: creson, ceapa, ulei de
arahide, telina, apa, orez, lapte degresat, suc de lamaie, nucsoara si
sare. Ingrediente: 1 legatura creson 1 ceapa medie 1 lingura cu ulei de
arahide 20 g tije de telina 50 cl apa 40 g orez rotund sau basmati 50 cl
lapte…
Read more »
Read more »
Placinta taraneasca cu telemea de oaie si conopida
4 March 2013
Placinta
taraneasca cu telemea de oaie si conopida din: faina, apa calduta, praf
de copt, ulei, conopida, telemea de oaie, oua, smantana, nucsoara si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina alba 500 ml apa calduta 1
praf de copt 100 ml ulei pentru umplutura: 1 conopida mare si deasa 300 g
telemea de oi…
Read more »
Read more »
Piept de gasca in crusta de alune
4 March 2013
Piept
de gasca in crusta de alune din: piept de gasca, alune crude, morcovi,
branza topita, cimbru, ulei, mustar, ceapa, vin alb demisec, sare si
piper. Ingrediente: 800 g piept de gasca 100 g alune crude 400 g morcovi
150 g branza topita 1 lingurita cimbru uscat maruntit 30 ml ulei 2
linguri mustar 1…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu ierburi aromate
4 March 2013
Muschi
de porc cu ierburi aromate din: smantana, suc de lamaie, coaja de
lamaie, verdeturi asortate, muschi de porc, sare si piper. Ingrediente:
200 ml smântână 1 linguriță suc de lămâie 2 lingurițe ulei de măsline 1
priză coajă de lămâie rasă 1 legătură verdețuri asortate (cimbru,
salvie, pătrunjel) 600 g mușchi de porc cu…
Read more »
Read more »
Risotto cu păstrăv
4 March 2013
Risotto
cu păstrăv din: orez, ceapa, unt, vin alb, supa de peste, patrunjel,
sare, piper, file de pastrav, suc de lamaie, faina, ulei si frunze de
salvie. Ingrediente: 250 g orez 1 ceapa 1 lingura unt 300 ml vin alb 600
ml supa de peste 2 linguri patrunjel tocat sare piper peste: 2-3 bucati
file…
Read more »
Read more »
Mancare picanta cu ardei si carnati
4 March 2013
Mancare
picanta cu ardei si carnati din: ardei gras, ceapa, ardei capia, ardei
iute, pasta de rosii, ulei de masline, concentrat, piper, carnati, boia,
busuioc verde si patrunjel. Ingrediente: un kg ardei gras 4 cepe un kg
ardei capia un ardei iute 2-3 linguri pasta de rosii 50 ml ulei de
masline concentrat pentru mancare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de linte cu carnati
4 March 2013
Mancare
de linte cu carnati din: linte, carnati, ceapa, telina, usturoi,
morcovi, pasta de tomate, bulion, ulei, sare, piper si paine.
Ingrediente: 500g linte 2 carnati grosi (optional, se elimina daca vrei o
reteta vegetariana) 1 ceapa medie 1 telina 3-4 catei de usturoi 1
morcov 1 lingura pasta de tomate 400ml de bulion ulei…
Read more »
Read more »
Desert: Cremă caramel
4 March 2013
Cremă
caramel din: zahar, smantana, lapte caldut, baton de vanilie, oua si
galbenusuri. Ingrediente: 130 g zahar 250 g smantana 100 ml lapte caldut
1/2 baton de vanilie 2 oua 2 galbenusuri Mod de preparare: Se
încălzeşte cuptorul la 175° C. Se pune înăuntru o tavă adâncă şi se
umple două treimi cu apă…
Read more »
Read more »
Mancare cu carne de vita si praz
4 March 2013
Mancare
cu carne de vita si praz din: carne de vita, sare, piper, ceapa,
usturoi, ulei, ulei, amidon, chimen, supa de vita, praz, morcov, orez si
patrunjel. Ingrediente: 400 g carne de vită sare piper 1 ceapă mare 2
căței de usturoi curățați 3 linguri ulei ½ linguriță amidon 1 linguriță
chimen 700-800 ml supă…
Read more »
Read more »
Gazpacho cu mar verde
4 March 2013
Gazpacho
cu mar verde din: rosii, castravete, ceapa, mere verzi, suc de lamaie
verde, coriandru, tabasco, frunzulite coriandru, sare si piper.
Ingrediente: 2 rosii 1 castravete mic 2 cepe albe, mari 6 mere verzi
sucul de la 2 lamaie verzi 1 lingura cu coriandru tocat cateva picaturi
de Tabasco cateva frunzulite de coriandru sare si…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu sparanghel
4 March 2013
Rulouri
de pui cu sparanghel din: sparanghel, piept de pui, dovlecei,
castravete, broccoli, sare, piper, ulei, pesmet, alune si sos.
Ingrediente: 400 g sparanghel 500 g piept de pui 2 dovlecei un
castravete i varza mica 3-4 buchetele broccoli sare piper ulei 200 g
pesmet 200 g alune sos de soia Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ouă ruseşti umplute cu sprot
4 March 2013
Ouă
ruseşti umplute cu sprot din: oua, sprot afumat, maioneza de salata,
sare, piper si marar. Ingrediente: 5 oua fierte tari 10 bucati de sprot
afumat 1 lingura maioneza de salata sare piper macinat 1 lingura marar
tocat marunt Mod de preparare: Ouăle se curăţă de coajă şi se taie în
jumătăţi, pe lungime.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei umpluti cu orez
4 March 2013
Ardei
umpluti cu orez din: ardei gras, rosii, ceapa, morcovi, orez, marar,
patrunjel, sare, piper, cimbru, ulei de floarea soarelui si suc de
rosii. Ingrediente: un kg ardei gras (rosu si verde) 3-4 rosii 2 cepe 2
morcovi 300 g orez cu bobul rotund o legatra marar o legatura patrunjel
sare piper cimbru uscat sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini focaccia
4 March 2013
Mini
focaccia din: faina, ulei de masline extravirgin, drojdie, rosii
cherry, mozzarella, rozmarin, oregano, zahar si sare. Ingrediente: 300g
faina 100 ml apa 1 lingura de ulei de masline extravirgin 25g drojdie 12
rosii cherry mozzarella o crenguta de rozmarin o lingurita de oregano o
jumatate de lingurita de zahar sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi şi dovleac, cu ardei gras
4 March 2013
Supă
de morcovi şi dovleac, cu ardei gras din: morcovi, pulpa de dovleac,
ceapa alba, ardei gras verde, pulpa de rosii, ulei de floarea soarelui,
sare, piper macinat, supa de legume, patrunjel si arpagic. Ingrediente:
400 g morcovi 200 g pulpa de dovleac 80 g ceapa alba 80 g ardei gras
verde 80 g pulpa…
Read more »
Read more »
Conopida cu sos de hrean
4 March 2013
Conopida
cu sos de hrean din: conopida, oua, faina, sare, piper, ulei, unt,
smantana, hrean, faina, otet si sare. Ingrediente: 1 conopida potrivita 2
oua 2 linguri faina sare piper ulei pentru prajit pentru sos: 15 g unt
200 g smantana 300 g hrean 100 g faina 1 lingura otet sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Somon cu paste
4 March 2013
Somon
cu paste din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci, mere
cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere.
Ingrediente: un kg ardei capia si ardei gras o ceapa rosie mare 300 g
ciuperci 3 mere cretesti sare 4 linguri ulei de masline piper rosu boia
dulce o lingura miere …
Read more »
Read more »
Tocană de peşte cu roşii
4 March 2013
Tocană
de peşte cu roşii din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, supa de
peste, vin alb sec, file de peste, suc de lamaie, sare, piper macinat,
faina si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 5 catei de usturoi 1 kg rosii 6
linguri ulei de masline 250 ml supa de peste (un pahar) 250 ml vin…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida cu frunze de salvie si menta
4 March 2013
Supa
crema de conopida cu frunze de salvie si menta din: conopida, ceapa,
cartof, usturoi, telina, ulei de masline, unt, lapte, faina, smantana,
salvie, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare si deasa 1
ceapa alba 1 cartof mare fiert 2 catei de usturoi 1 felie de telina 2
linguri ulei de masline 1/2…
Read more »
Read more »
Cocktail cu coniac si triplu sec
4 March 2013
Cocktail
cu coniac si triplu sec din: triplu sec, coniac si zeama de lamaie.
Ingrediente: 20 ml Triplu Sec 20 ml coniac 20 ml zeamă de lămâie Mod
de preparare: Se introduc într-un shaker toate ingredientele de mai sus,
împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi se serveşte
într-un pahar…
Read more »
Read more »
Specialitate cu legume coapte
4 March 2013
Specialitate
cu legume coapte din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci,
mere cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere.
Ingrediente: un kg ardei capia si ardei gras o ceapa rosie mare 300 g
ciuperci 3 mere cretesti sare 4 linguri ulei de masline piper rosu boia
dulce o lingura miere…
Read more »
Read more »
Frigarui cu mix mexican
4 March 2013
Frigarui
cu mix mexican din: muschi afumat de porc, busuioc, piper, boia iute,
sare, uleid e masline, orez, porumb, ardei rosu, unt si piper.
Ingrediente: 800 g muschi afumat de porc 2 crengute busuioc piper boia
iute sare ulei de masline bete pentru frigarui pentru mixul mexican: 300
g orez 200 g porumb dulce 2-3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de morcovi si coriandru
4 March 2013
O
supa simpla si delicioasa, supa crema de morcovi si coriandru este
perfecta pentru pranz sau cina deoarece este parfumata si are gust usor
dulceag. Ingrediente: 350g morcovi 80g ceapa 15g frunze de coriandru 500
ml supa de pui sau de legume 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de
masline Sare si piper dupa…
Read more »
Read more »
Negresa cu mascarpone
4 March 2013
Negresa
cu mascarpone din: ciocolata menaj, galbenusuri, zahar, unt, faina,
praf de copt, lapte, fructe uscate, albusuri, branza mascarpone si zahar
pudra. Ingrediente: 500 g ciocolata menaj 4 galbenusuri 250 g zahar 50 g
unt 200 g faina 1 praf de copt 1 pahar cu lapte 100 g nuci sau fructe
uscate pentru crema: 4…
Read more »
Read more »
Tocană de vită cu legume
4 March 2013
Tocană
de vită cu legume din: piept de vita, dovlecei, cartofi, morcovi,
ceapa, patrunjel, radacina de telina, praz, ulei, supa de carne,
patrunjel, chimion, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de vita 2
dovlecei mici 400 g cartofi fierti 4 morcovi 2 cepe 2 frunze de
patrunjel 1/2 radacina de telina 1 tulpina praz…
Read more »
Read more »
Retete de post: Rulada de ciuperci
4 March 2013
Rulada
de ciuperci din: ciuperci, margarina, pesmet, ceapa, marar, patrunjel,
masline, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: un kg ciuperci 200
g margarina 200 g pesmet 2 legatura ceapa o legatura marar o legatura
patrunjel 200 g masline fara samburi sare piper 3-4 linguri ulei de
masline Mod de preparare: Se curata ciupercile…
Read more »
Read more »
Supa cu ciuperci si cartofi
4 March 2013
Supa
cu ciuperci si cartofi din: ciuperci, cartofi, ulei, ceapa, morcovi,
radacina de patrunjel, chimen, maghiran, sare, piper si supa de legume.
Ingrediente: 300 g ciuperci Pleurotus 1 cartof mare 1 lingură ulei 1
ceapă 125 g morcovi 100 g rădăcină de pătrunjel chimen un praf de
maghiran sare piper 1,2 l supă de legume…
Read more »
Read more »
Oua cu trufe
4 March 2013
Oua
cu trufe din: oua, trufe, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 6
trufe intregi sau uscate 2 linguri de unt sare si piper Mod de
preparare: Se sparg ouăle în două castronele termorezistente unse cu
unt, se presară cu sare şi se dau lacuptor. Se prăjesc în cuptor, la foc
moderat. După…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friganele cu banane
3 March 2013
Friganele
cu banane din: paine, lapte degresat, oua, faina, banana, zahar brun,
vanilie, scortisoara, sare, rom si unt. Ingrediente: 12 felii paine
(cumparata in ziua anterioara) 1 ceasca de lapte degresat 3 oua 1/4
ceasca faina 1 banana coapta 1 lingura zahar brun 2 lingurite de vanilie
1 1/2 lingurita scortisoara 1/4 linguriță de sare…
Read more »
Read more »
Crema de rosii cu ulei picant
3 March 2013
Crema
de rosii cu ulei picant din: rosii, morcov, ceapa, sare, piper, ulei
picant si paine. Ingrediente: 400 g rosii pasate 1 morcov 1 ceapa sare
piper ulei picant paine Mod de preparare: Se fierb morcovul si ceapa
in apa, se adauga piureul de rosii si se mai lasa 10 minute. Se pune
compozitia…
Read more »
Read more »
Mousse de avocado cu salata
3 March 2013
Mousse
de avocado cu salata din: avocado, creveti, branza fina, lamaie, sare,
piper, frunze de salata si felii de prosciutto. Ingrediente: 1 avocado
copt 50 g creveti fierti 180 g branza fina lamaie sare piper 200 g
frunze de salata 4 felii de prosciutto Mod de preparare: Se mixează
avocado cu crevetii, se adaugă…
Read more »
Read more »
Bors cu sfecla rosie si carne
3 March 2013
Bors
cu sfecla rosie si carne din: piept de vita, sfecla rosie, bors, ulei,
rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, unt, cartofi, varza alba, usturoi,
piper negru, foi de dafin, smantana, patrunjel, marar, sare si verdeata.
Ingrediente: 500 g piept de vita 300 g sfecla rosie 2 linguri ulei bors
dupa gust 100 g rosii 2 cepe…
Read more »
Read more »
Minichiftele rapide
3 March 2013
Minichiftele
rapide din: polonezi, ou, faina, pesmet, ulei si sare. Ingrediente: 4
polonezi 1 ou 2 linguri cu faina 2 linguri cu pesmet ulei sare Mod de
preparare: -un vas, pune apă la fiert cu un praf de sare. Pune apoi
polonezii la fiert, dar ai grijă: nu-i lăsa prea mult deoarece rişti să…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu sos de ardei şi taiţei
3 March 2013
Friptură
de porc cu sos de ardei şi taiţei din: friptura de porc, sare, piper
macinat, ulei de masline, unt, taitei, ceapa, usturoi, ulei de masline,
ardei grasi, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de
friptura de porc (circa 160 g fiecare) sare piper macinat 1 lingura ulei
de masline 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu praz, cimbru si vin
3 March 2013
Pui
la cuptor cu praz, cimbru si vin din: pui, sare, mirodenii, supa de
paste, unt, ulei, boia de ardei, usturoi, cimbru, praz, sare, piper,
supa de legume si vin alb. Ingrediente: 1 pui tăiat în patru sare
mirodenii pentru carne de pasăre supă de pasăre 2 linguri unt 2
lingurițe ulei ½ linguriță boia…
Read more »
Read more »
Gulas de porc in aluat
3 March 2013
Gulas
de porc in aluat din: ceapa, ulei, carne macra de porc, sunca,
ciuperci, supa strecurata de legume, pasta de tomate, boia, patrunjel
verde, sare, piper, seminte de susan, faina, ou, unt, otet si apa.
Ingrediente: 3 cepe albe 2 linguri ulei 600 g carne macra de porc 200 g
sunca (dupa preferinta) 250 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu branza si dulceata de cirese
3 March 2013
Tarta
cu branza si dulceata de cirese din: faina, unt, zahar, galbenus de ou,
esenta de lamaie, branza de vaci, zahar, ou, rom si dulceata de cirese.
pentru aluat: 300g faina 150g unt 150g zahar 1 ou si 1 galbenus de ou
esenta de lamaie pentru umplutura: 500g branza de vaci 200g zahar 1 ou…
Read more »
Read more »
Cocktail cu whisky si zeama de lamaie
3 March 2013
Cocktail
cu whisky si zeama de lamaie din: whisky, sirop de zmeura si zeama de
lamaie. Ingrediente: 50 ml whisky 2 linguriţe de sirop de zmeură 10 ml
zeamă de lămâie Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate
ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în
shaker şi…
Read more »
Read more »
Pachetele picante
3 March 2013
Pachetele
picante din: piept de pui, ceapa, rosii decojite, ardei capia, ardei
iute, salata, pasta de ardei iute, lipii, ulei si sare. Ingrediente: 1
piept de pui 1 ceapa 1 cutie cu rosii decojite 1 ardei capia 1 ardei
iute uscat 1 salata 2 linguri cu pasta de ardei iute cateva lipii ulei
sare …
Read more »
Read more »
Negrese cu cireşe şi ciocolată
3 March 2013
Negrese
cu cireşe şi ciocolată din: ciocolata, unt, oua, zahar, faina, cirese,
amidon, scortisoara, zahar si unt. Ingrediente: aluat: 200 g ciocolata
(70% cacao) 200 g unt 4 oua 200 g zahar 100 g faina umplutura de cirese:
1 pahar cirese 1 lingura amidon 1 varf de scortisoara 1 lingura zahar
unt, pentru forma …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca cu carne de miel
3 March 2013
Musaca
cu carne de miel din: carne de miel, ceapa, telina, morcovi, usturoi,
vin rosu, supa de miel, ulei de masline, sare, piper, piure de cartofi
si mazare. Ingrediente: 600g carne de miel gatita 170g ceapa 80g telina
125g morcovi 2 catei de usturoi 200ml vin rosu 500ml supa de miel 2
linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Crocheţele cu şuncă
3 March 2013
Crocheţele
cu şuncă din: prosciutto, faina, unt, apa, ulei si sare. Ingrediente:
200-300 g prosciutto pentru aluat: 500 g faina 500 g unt proaspat 1
pahar cu apa 1 lingurita cu ulei 1 lingura rasa cu sare Mod de
preparare: Cerne făina pe masa de aluat. Fă în mijloc o gaură în care
toarnă…
Read more »
Read more »
Rasol de peşte delicios
3 March 2013
Rasol
de peşte delicios din: peste, morcov, ceapa, telina, patrunjel,
cartofi, sare, piper, patrunjel verde, unt, cateva boabe de piper.
Ingrediente: 1 kg peste (crap, cod, merluciu) 1 morcov 1 ceapa 1 telina 1
radacina de patrunjel 1 kg cartofi sare piper patrunjel verde unt (ulei
de post) cateva boabe de piper 1-2 foi de…
Read more »
Read more »
Sendvis cu salata de peste
3 March 2013
Sendvis
cu salata de peste din: file de cod, cartofi, ceapa rosie, morcov,
ardei gras, maioneza, lamaie, sare si paine prajita. Ingrediente:
300-400 file de cod 2-3 cartofi 1 ceapa rosie 1 morcov 1 ardei gras 5
linguri cu maioneza 1 lamaie sare felii de paine prajita Mod de
preparare: Pune peştele la fiert…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Supă minestrone
3 March 2013
Supă
minestrone din: fasole alba, morcovi, telina, rosii, cimbru, supa de
legume, fasole verde, paste, sare, piper, busuioc si parmezan.
Ingrediente: 1 conserva mica de fasole alba 2 morcovi 2 legatura de
telina (verdeata) 2 rosii 2 linguri cimbru 500 ml supa de legume 150 g
fasole verde 100 g paste tip penne sare piper…
Read more »
Read more »
Pastrav in folie de aluminiu
3 March 2013
Pastrav
in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare, piper, busuioc,
ulei, usturoi, verdeata si folie de aluminiu. Ingrediente: 2 pastravi 4
ciuperci sare piper busuioc ulei usturoi verdeata folie de aluminiu
Mod de preparare: Speli pestele, il curesti si faci cateva crestaturi
mici pe suprafaţa corpului. Stropeşti o folie de aluminiu cu ulei,…
Read more »
Read more »
Minitarte cu brânză şi urzici
3 March 2013
Minitarte
cu brânză şi urzici din: faina, unt, sare, ou, urzici, ceapa, usturoi,
oua, branza rasa, smantana, sare, piper si forme de tarta. Ingrediente:
aluat: 250 g faina 125 g unt 1 varf de sare 1 ou umplutura: 125 g urzici
proaspete 1 ceapa 1-2 catei de usturoi 1 cub de unt 4 oua 125…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de langustine
3 March 2013
Supa
crema de langustine din: langustine, ceapa, morcovi, telina, praz,
rosii, pasta de tome, anason, patrunjel, foaie de dafin, coniac, supa de
peste, apa, sofran, smantana, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente:
1 kg langustine intregi (crevete sau homar) 190g ceapa 100 g morcovi
125g țelina 140g praz 75g de rosii 2 linguri de pasta…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lichior de cacao si coniac
3 March 2013
Cocktail
cu lichior de cacao si coniac din: zeama de grepfrut, coniac si lichior
de cacao. Ingrediente: 20 ml zeamă de grepfrut 20 ml coniac 20 ml
lichior de cacao Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate
ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în
shaker şi se…
Read more »
Read more »
Muschi umplut cu legume la cuptor
3 March 2013
Muschi
umplut cu legume la cuptor din: spanac, ceapa, usturoi, ulei, carne
tocata, pesmet, sare, piper, nucsoara, muschi de porc, cartofi, ceapa
rosie, ardei gras, dovlecei, faina, cidru si supa. Ingrediente: 100 g
spanac (conservă) 1 ceapă 2 căței usturoi 4 linguri ulei 150 g carne
tocată 100 g pesmet sare piper nucșoară 800 g…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu dovleac, portocală şi ghimbir
3 March 2013
Pui
umplut cu dovleac, portocală şi ghimbir din: pui, dovleac, portocala,
ghimbir, condimente cajun, garam masala, turmeric, oregano, susan,
seminte de in, samburi de pin, piper, usturoi, sare de mare, cimbru
verde si vin. Ingrediente: 1 pui (cam de 1,5 kg) 1 dovleac 1 portocala 1
radacina ghimbir 1 lingurita condimente cajun 1 lingurita garam…
Read more »
Read more »
Desert: Clătite umplute
3 March 2013
Clătite
umplute din: faina, lapte, oua, ulei, apa, sare, banane, cacao, zahar,
vanilie si sare. Ingrediente: 250 g faina 500 ml lapte 3 oua o lingura
ulei 1-2 linguri apa un praf sare pentru garnitura: 4 banane pentru sos:
55 g cacao 280 g zahar 250 ml apa cateva picaturi vanilie un praf sare
…
Read more »
Read more »
Pachetele rumenite
3 March 2013
Pachetele
rumenite din: ou, apa, ulei, faina, sare, ciuperci, ceapa, usturoi,
patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 150 ml
apa 1 lingura cu ulei faina cat cuprinde sare pentru umplutura: 500 g
ciuperci 2 cepe 3-4 catei de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper
ulei Mod de preparare: Bate oul…
Read more »
Read more »
Pudding din griş cu sos de zmeură
3 March 2013
Pudding
din griş cu sos de zmeură din: zmeura, ciocolata alba, lapte, gris,
zahar vanilat, unt, sare, zahar, forma de copt si zahar pudra.
Ingrediente: 300 g zmeura 60 g ciocolata alba 400 ml lapte 80-90 g gris
1-2 pachete de zahar vanilat 1 lingura unt 1 varf de sare 2 1/2 linguri
zahar 1…
Read more »
Read more »
Supă de legume, cu tăitei in forma de inimioara
3 March 2013
Supă
de legume, cu tăitei in forma de inimioara din: concentrat, morcov,
praz, taitei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 cuburi concentrat
pentru 1,5 l 1 morcov 1 praz 100 g taitei in forma de inima patrunjel
tocat sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Morcovii şi prazul se
spală şi se scurg…
Read more »
Read more »
Rulada de bezea si caramel sarat
3 March 2013
Rulada
de bezea si caramel sarat din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de vin
alb, nuci, scortisoara, zahar pudra, mere acrisoare, frisca lichida,
coniac, unt nesarat, sirop de artar, zahar, frisca lichida si sare
grunjoasa. Ingrediente: 4 albusuri 180 g zahar tos 1 1/2 linguri amidon 1
lingurita otet de vin alb 50 g nuci,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello
3 March 2013
Piept
de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello din: piept de curcan,
lamaie, unt, ceapa, limoncello, plante aromatice, felii de bacon, sare
si piper. Ingrediente: 700g piept de curcan 1 lamaie 40 g unt 1 ceapa 1
pahar mic limoncello (lichior de lamaie) amestec de plante aromatice
legate cu sfoara (salvie, rozmarin si…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu suc de portocale şi usturoi
3 March 2013
Ciuperci
cu suc de portocale şi usturoi din: ciuperci, portocale, usturoi,
patrunjel, ulei de masline, marar si sare. Ingrediente: 12 ciuperci 2
portocale 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 4 linguri ulei de
masline 1 lingura marar tocat sare Mod de preparare: Ciupercile se
curăţă cu atenţie. Se rade coaja de portocală şi…
Read more »
Read more »
Gogoşele pufoase cu banane
3 March 2013
Gogoşele
pufoase cu banane din: banane, faina, oua, drojdie uscata, zahar, rom,
scortisoara, nucsoara, esenta de vanilie, ulei si zahar pudra.
Ingrediente: 4 banane foarte coapte 125 g faina 2 oua o lingura drojdie
uscata 4 linguri zahar o lingura rom un praf scortisoara un praf
nucsoara cateva picaturi esenta de vanilie ulei pentru prajit…
Read more »
Read more »
Aperitiv picant
3 March 2013
Aperitiv
picant din: carne de berbecut sau de vita, ceapa, cimbru, patrunjel,
ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar, ulei, apa si sare.
Ingrediente: 400 g carne de berbecut sau de vita 2 cepe cimbru patrunjel
ulei sare piper pentru aluat: 700 g faina drojdie proaspata cat o nuca 1
lingurita cu zahar 1 cescuta cu…
Read more »
Read more »