Retete rapide:
Piept de rata umplut cu sos de macris
5 March 2013
Piept
de rata umplut cu sos de macris din: piept de rata, carne tocata de
pui, morcov, ceapa, sos worcester, unt, faina, lapte, smantana, macris,
sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de rata 200 g carne tocata de
pui 1 morcov 1 ceapa 2 linguri sos Worcester 100 g unt 1 lingura faina
500…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi
5 March 2013
Ardei
umpluti cu carne tocata si cartofi din: ardei, cartofi, carne tocata,
parmezan, ou, vin alb sec, ceapa, rozmarin, ulei de masline extravirgin,
sare si piper. Ingrediente: 1 ardei verde 1 ardei rosu 1 ardei galben
250g cartofi 250g carne tocata 50g parmezan 1 ou 1 pahar vin alb sec 1
ceapa 1 crenguta de…
Read more »
Read more »
Anghinare caramel cu lămâie si vin
5 March 2013
Anghinare
caramel cu lămâie si vin din: anghinare, zahar brun, lamai, vin alb
spumos, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg anghinare 2
linguri zahar brun 2 lamai 1 pahar vin alb spumos ulei de masline sare
piper Mod de preparare: Se spală anghinarea şi se fierbe 10 minute în
apă cu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chifteluţe de ciuperci
5 March 2013
Chifteluţe
de ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, marar, patrunjel, pesmet, sare,
piper, ulei, usturoi, marar, margarina, faina si lapte de soia.
Ingrediente: 600 g ciuperci 2 legături ceapă verde o legătură mărar o
legătură pătrunjel 100 g pesmet sare piper ulei pentru prăjit Pentru
sos: o căpăţână usturoi 1-2 legături mărar 50 g margarina o…
Read more »
Read more »
Macrou la cuptor
5 March 2013
Macrou
la cuptor din: macrou, ceapa, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, foi
de dafin, vin alb, cartofi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g
macrou 2 cepe zeama de la 2 lamai 50 ml ulei sare piper 2-3 foi de
dafin 300 ml vin alb pentru garnitura: 400 g cartofi salata verde o
legatura…
Read more »
Read more »
Mucenici muntenesti (de post)
5 March 2013
Mucenici
muntenesti din: faina, drojdie, apa, sare, zahar vanilat, ulei, coaja
de lamaie, coaja de portocala, sare, zahar vanilat, scortisoara, nuca si
esenta de rom. Ingrediente: 500 g faina 50 g drojdie 200 ml apa calduta
un praf sare 1-2 pachetele zahar vanilat 100 ml ulei pentru zeama: 2 l
apa 350 g zahar coaja…
Read more »
Read more »
Salata cu untisor si ceapa caramelizata
5 March 2013
Salata
cu untisor si ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de floarea soarelui,
fructoza, untisor, sfecla, otet de vin vechi, ulei de porumb, apa, sare
si piper macinat. Ingrediente: 2 cepe de circa 120 g fiecare 1 lingura
cu ulei de floarea soarelui 10 g fructoza (sau 20 g zahar pudra) 100 g
untisor 50 g…
Read more »
Read more »
Rulouri de cocos in jambon cu roşii cherry
5 March 2013
Rulouri
de cocos in jambon cu roşii cherry din: piept de cocos, jambon, rosii
cherry, ulei, supa de pui, vin, cimbru verde, sos de soia, patrunjel,
pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 80 g piept de cocos 150 g
jambon crud uscat (taiat in feluite subtiri) 600 g rosii cherry 50 ml
ulei 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fasole verde cu ciuperci
5 March 2013
Fasole
verde cu ciuperci din: fasole verde, ulei de masline, unt, ciuperci,
ceapa, sos de soia, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: 500 g
fasole verde proaspata sau congelata 1 lingura de ulei de masline 1
lingura de unt 200-300 g ciuperci proaspete, curatate si taiate 1 ceapa 1
lingura sos de soia 1…
Read more »
Read more »
Ardei umplut cu ciuperci
5 March 2013
Ardei
umplut cu ciuperci din: sunca, ceapa, ciuperci, chimen, paine alba,
lapte, ou, ardei capia, ulei de masline, unt, sare, piper si verdeturi.
Ingrediente: 100 g sunca 1 ceapa 200 g ciuperci 1 lingurita chimen pudra
300 g paine alba 200 ml lapte 1 ou 8 ardei capia sau grasi 2 linguri
ulei de masline…
Read more »
Read more »
Pulpe de rata cu ananas la cuptor
5 March 2013
Pulpe
de rata cu ananas la cuptor din: pulpe de rata, ananas, ardei gras,
ulei de susan, sos de soia, amidon de porumb, lamai, supa de legume,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de rata 500 g cubulete de
ananas proaspat 1 ardei gras rosu 30 ml ulei de susan 30 ml sos de…
Read more »
Read more »
Paste in cuib de bezea
5 March 2013
Paste
in cuib de bezea din: paste, branza de vaci, oua, galbenusuri, zahar,
zahar vanilat, unt, compot de caise, sare, albusuri, sare si zahar
pudra. Ingrediente: pentru blat: 400 g paste (tagliatelle) 400 g branza
proaspata de vaci (bine scursa) 3 oua 3 galbenusuri 8 linguri zahar 1
plic zahar vnailat 150 g unt 1…
Read more »
Read more »
Supă-curry cu iaurt si fasole verde
5 March 2013
Supă-curry
cu iaurt si fasole verde din: ulei, ceapa, ghimbir, usturoi, cumin,
pasta de curry, supa de legume, morcov, conopida, ardei iute, varza
chinezeasca, iaurt, smantana si sare. Ingrediente: 1 lingură ulei 1
ceapă tocată 1 linguriță ghimbir ras 1 cățel de usturoi pisat 1 praf de
cumin măcinat 2 linguri pastă de curry 650…
Read more »
Read more »
Cocktail cu sirop de zmeura si lichior de visine
5 March 2013
Cocktail
cu sirop de zmeura si lichior de visine din: albus de ou, sirop de
zmeura, zeama de lamaie, lichior de visine si gin. Ingrediente: 1
linguriţă cu albuş de ou proaspăt 1 linguriţă cu sirop de zmeură 10 ml
zeamă de lămâie 25 ml lichior de vişine sau de cireşe 25 ml gin …
Read more »
Read more »
Gasca in suc propriu cu broccoli
5 March 2013
Gasca
in suc propriu cu broccoli din: carne de gasca, broccoli, ceapa,
morcov, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, foi de dafin,
usturoi, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de gasca
(pulpa sau piept fara os) 600 g broccoli 1 ceapa 1 morcov 50 ml ulei de
floarea soarelui 50 ml…
Read more »
Read more »
Inimioare cu whiskey si fulgi de ciocolata
5 March 2013
Inimioare
cu whiskey si fulgi de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, zahar,
whiskey, faina, zahar pudra, ciocolata amare, ciocolata cu lapte si
whiskey. Ingrediente: 200 g ciocolata (70% continut de cacao) 175 g unt 4
oua 200 g zhaar 2 cl whiskey 120 g faina pentru crema: 2 linguri zahar
pudra 30 g ciocolata amara…
Read more »
Read more »
Pui dulce acrisor
5 March 2013
Pui
dulce acrisor din: pulpe de pui, suc de rosii, ardei iute, lamaie, otet
balsamic, patrunjel, zahar brun, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g
pulpe de pui fara os 200 ml suc de rosii 1 ardei iute 1/2 lamaie 1
lingurita otet balsamic 1/2 legatura patrunjel 1 lingura zahar brun sare
piper ulei …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fileuri de eglefin gatite cu bere
5 March 2013
Fileuri
de eglefin gatite cu bere din: fileuri de eglefin, faina, sare, ou,
bere, ulei vegetal, cartofi prajitit, mazare si sos tartar. Ingrediente:
6 fileuri de eglefin 150g faina 1g de sare 1 ou 200ml de bere ulei
vegetal pentru prajit cartofi prajiti, mazare si sos tartar pentru
servire Mod de preparare: Combinati intr-un…
Read more »
Read more »
Piept de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac
5 March 2013
Piept
de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac din: piept de cocos,
spanac, ceapa verde, miere, lamaie, menta, ulei de masline, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de cocos 500 g spanac 2 legaturi
ceapa verde 2 linguri miere 1 lamaie 1 lingura menta uscata maruntita
50 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Mucenici moldovenesti (de post)
5 March 2013
Mucenici
moldovenesti din: faina, ulei, margarina, zahar, drojdie, apa calduta,
sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilinat, coaja de
lamaie, baton de vanilie si miere si zahar. Ingrediente: pentru aluat:
600 g faina 500 ml ulei 50 g margarina 100 g zahar 50 g drojdie 200 ml
apa calduta un praf de sare…
Read more »
Read more »
Desert cu ciocolata si fructe de padure
5 March 2013
Desert
cu ciocolata si fructe de padure din: lapte, faina, zahar, unt,
ciocolata menaj, pudra de cacao si fructe de padure. Ingrediente: 400 ml
lapte dulce 2 linguri faina 200 g zahar 150 g unt 200 g ciocolata menaj
2 linguri pudra de cacao fructe de padure (sau alune de padure) Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Tocanita de purcel cu paste
5 March 2013
Tocanita
de purcel cu paste din: morcovi, telina verde, sunca impanata, carne de
porc, ulei de masline, cimbru, sare, vin rosu si trufa. Ingrediente:
100 g morcovi 100 g țelină verde 200 g șuncă împănată 200 ml ulei de
măsline 1 kg carne de porc tocată 1 fir cimbru sare 2 l vin roșu 1…
Read more »
Read more »
Papiote de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin
5 March 2013
Papiote
de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin din: piept de rata,
sparanghel, vin rosu, bacon, cuisoare, boabe de ienibahar, scortisoara,
foi de dafin, zahar, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de rata 300
g sparanghel proaspat 500 ml vin rosu sec 200 g bacon (felii subtiri)
2-3 cuisoare 3-4 boabe de ienibahar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara gnocchi
4 March 2013
Exista
multi oameni care adora gnocchi, dar nu-i gatesc in casa pe motiv ca-s
greu de preparat. Nu este deloc complicat si o sa va convingeti citind
reteta noastra in care va vom invata sa pregatiti niste galuste
italienesti delicioase din cartofi si faina. Ingrediente: 1 kg cartofi
250-300g faina sare 1 ou …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu struguri
4 March 2013
Prajitura
cu struguri din: struguri, faina, drojdie, apa, zahar, ulei de masline
extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kg struguri 700g faina 40 g drojdie
proaspata 300 ml de apa 8 linguri de zahar +4 linguri pentru struguri 7
linguri ulei de masline extravirgin+ inca putin pentru struguri sare
Mod de preparare: Intr-un pahar de…
Read more »
Read more »
Risotto cu sos Cabernet
4 March 2013
Risotto
cu sos Cabernet din: orez, otet aromat, vin rosu cabernet, parmezan,
unt, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez pentru risotto 50 ml otet
aromat 50 ml vin rosu Cabernet 100 g parmezan ras 100 g unt topit sare
piper Mod de preparare: Se pune orezul in apa rece pentru 20 de
minute.…
Read more »
Read more »
Mancare bavareza
4 March 2013
Mancare
bavareza din: cartofi, busuioc, parmezan, unt, sare, piper, carne si
ceapa. Ingrediente: 600 g cartofi mici o legatura busuioc proaspat 200 g
parmezan 50 g unt sare piper boabe si pisat 400 g carne 1-2 cepe Mod
de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După
ce…
Read more »
Read more »
Bruschete cu rosii
4 March 2013
Bruschete
cu rosii din: bagheta, rosii, busuioc, cimbru uscat, patrunjel verde,
ulei de masline, sare si usturoi. Ingrediente: o bagheta 4 rosii 2 fire
busuioc cimbru uscat o legatura patrunjel verde 100 ml ulei de masline
sare o capatana usturoi Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se
spală şi se taie rondele. Se amestecă…
Read more »
Read more »
Rasol de gâscă cu andive si sos de unt
4 March 2013
Rasol
de gâscă cu andive si sos de unt din: carne de gasca, andive, cimbru
verde, vin alb sec, unt, ceapa, telina, morcovi, radacina de patrunjel,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 carne de gasca fara os
(pulpe, piept) 4 andive 3-4 fire de cimbru verde 200 ml vin alb sec 200 g
unt 1…
Read more »
Read more »
Supa de creson cu lapte degresat si nucsoara
4 March 2013
Supa
de creson cu lapte degresat si nucsoara din: creson, ceapa, ulei de
arahide, telina, apa, orez, lapte degresat, suc de lamaie, nucsoara si
sare. Ingrediente: 1 legatura creson 1 ceapa medie 1 lingura cu ulei de
arahide 20 g tije de telina 50 cl apa 40 g orez rotund sau basmati 50 cl
lapte…
Read more »
Read more »
Placinta taraneasca cu telemea de oaie si conopida
4 March 2013
Placinta
taraneasca cu telemea de oaie si conopida din: faina, apa calduta, praf
de copt, ulei, conopida, telemea de oaie, oua, smantana, nucsoara si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina alba 500 ml apa calduta 1
praf de copt 100 ml ulei pentru umplutura: 1 conopida mare si deasa 300 g
telemea de oi…
Read more »
Read more »
Piept de gasca in crusta de alune
4 March 2013
Piept
de gasca in crusta de alune din: piept de gasca, alune crude, morcovi,
branza topita, cimbru, ulei, mustar, ceapa, vin alb demisec, sare si
piper. Ingrediente: 800 g piept de gasca 100 g alune crude 400 g morcovi
150 g branza topita 1 lingurita cimbru uscat maruntit 30 ml ulei 2
linguri mustar 1…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu ierburi aromate
4 March 2013
Muschi
de porc cu ierburi aromate din: smantana, suc de lamaie, coaja de
lamaie, verdeturi asortate, muschi de porc, sare si piper. Ingrediente:
200 ml smântână 1 linguriță suc de lămâie 2 lingurițe ulei de măsline 1
priză coajă de lămâie rasă 1 legătură verdețuri asortate (cimbru,
salvie, pătrunjel) 600 g mușchi de porc cu…
Read more »
Read more »
Risotto cu păstrăv
4 March 2013
Risotto
cu păstrăv din: orez, ceapa, unt, vin alb, supa de peste, patrunjel,
sare, piper, file de pastrav, suc de lamaie, faina, ulei si frunze de
salvie. Ingrediente: 250 g orez 1 ceapa 1 lingura unt 300 ml vin alb 600
ml supa de peste 2 linguri patrunjel tocat sare piper peste: 2-3 bucati
file…
Read more »
Read more »
Mancare picanta cu ardei si carnati
4 March 2013
Mancare
picanta cu ardei si carnati din: ardei gras, ceapa, ardei capia, ardei
iute, pasta de rosii, ulei de masline, concentrat, piper, carnati, boia,
busuioc verde si patrunjel. Ingrediente: un kg ardei gras 4 cepe un kg
ardei capia un ardei iute 2-3 linguri pasta de rosii 50 ml ulei de
masline concentrat pentru mancare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de linte cu carnati
4 March 2013
Mancare
de linte cu carnati din: linte, carnati, ceapa, telina, usturoi,
morcovi, pasta de tomate, bulion, ulei, sare, piper si paine.
Ingrediente: 500g linte 2 carnati grosi (optional, se elimina daca vrei o
reteta vegetariana) 1 ceapa medie 1 telina 3-4 catei de usturoi 1
morcov 1 lingura pasta de tomate 400ml de bulion ulei…
Read more »
Read more »
Desert: Cremă caramel
4 March 2013
Cremă
caramel din: zahar, smantana, lapte caldut, baton de vanilie, oua si
galbenusuri. Ingrediente: 130 g zahar 250 g smantana 100 ml lapte caldut
1/2 baton de vanilie 2 oua 2 galbenusuri Mod de preparare: Se
încălzeşte cuptorul la 175° C. Se pune înăuntru o tavă adâncă şi se
umple două treimi cu apă…
Read more »
Read more »
Mancare cu carne de vita si praz
4 March 2013
Mancare
cu carne de vita si praz din: carne de vita, sare, piper, ceapa,
usturoi, ulei, ulei, amidon, chimen, supa de vita, praz, morcov, orez si
patrunjel. Ingrediente: 400 g carne de vită sare piper 1 ceapă mare 2
căței de usturoi curățați 3 linguri ulei ½ linguriță amidon 1 linguriță
chimen 700-800 ml supă…
Read more »
Read more »
Gazpacho cu mar verde
4 March 2013
Gazpacho
cu mar verde din: rosii, castravete, ceapa, mere verzi, suc de lamaie
verde, coriandru, tabasco, frunzulite coriandru, sare si piper.
Ingrediente: 2 rosii 1 castravete mic 2 cepe albe, mari 6 mere verzi
sucul de la 2 lamaie verzi 1 lingura cu coriandru tocat cateva picaturi
de Tabasco cateva frunzulite de coriandru sare si…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu sparanghel
4 March 2013
Rulouri
de pui cu sparanghel din: sparanghel, piept de pui, dovlecei,
castravete, broccoli, sare, piper, ulei, pesmet, alune si sos.
Ingrediente: 400 g sparanghel 500 g piept de pui 2 dovlecei un
castravete i varza mica 3-4 buchetele broccoli sare piper ulei 200 g
pesmet 200 g alune sos de soia Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ouă ruseşti umplute cu sprot
4 March 2013
Ouă
ruseşti umplute cu sprot din: oua, sprot afumat, maioneza de salata,
sare, piper si marar. Ingrediente: 5 oua fierte tari 10 bucati de sprot
afumat 1 lingura maioneza de salata sare piper macinat 1 lingura marar
tocat marunt Mod de preparare: Ouăle se curăţă de coajă şi se taie în
jumătăţi, pe lungime.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei umpluti cu orez
4 March 2013
Ardei
umpluti cu orez din: ardei gras, rosii, ceapa, morcovi, orez, marar,
patrunjel, sare, piper, cimbru, ulei de floarea soarelui si suc de
rosii. Ingrediente: un kg ardei gras (rosu si verde) 3-4 rosii 2 cepe 2
morcovi 300 g orez cu bobul rotund o legatra marar o legatura patrunjel
sare piper cimbru uscat sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini focaccia
4 March 2013
Mini
focaccia din: faina, ulei de masline extravirgin, drojdie, rosii
cherry, mozzarella, rozmarin, oregano, zahar si sare. Ingrediente: 300g
faina 100 ml apa 1 lingura de ulei de masline extravirgin 25g drojdie 12
rosii cherry mozzarella o crenguta de rozmarin o lingurita de oregano o
jumatate de lingurita de zahar sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi şi dovleac, cu ardei gras
4 March 2013
Supă
de morcovi şi dovleac, cu ardei gras din: morcovi, pulpa de dovleac,
ceapa alba, ardei gras verde, pulpa de rosii, ulei de floarea soarelui,
sare, piper macinat, supa de legume, patrunjel si arpagic. Ingrediente:
400 g morcovi 200 g pulpa de dovleac 80 g ceapa alba 80 g ardei gras
verde 80 g pulpa…
Read more »
Read more »
Conopida cu sos de hrean
4 March 2013
Conopida
cu sos de hrean din: conopida, oua, faina, sare, piper, ulei, unt,
smantana, hrean, faina, otet si sare. Ingrediente: 1 conopida potrivita 2
oua 2 linguri faina sare piper ulei pentru prajit pentru sos: 15 g unt
200 g smantana 300 g hrean 100 g faina 1 lingura otet sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Somon cu paste
4 March 2013
Somon
cu paste din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci, mere
cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere.
Ingrediente: un kg ardei capia si ardei gras o ceapa rosie mare 300 g
ciuperci 3 mere cretesti sare 4 linguri ulei de masline piper rosu boia
dulce o lingura miere …
Read more »
Read more »
Tocană de peşte cu roşii
4 March 2013
Tocană
de peşte cu roşii din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, supa de
peste, vin alb sec, file de peste, suc de lamaie, sare, piper macinat,
faina si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 5 catei de usturoi 1 kg rosii 6
linguri ulei de masline 250 ml supa de peste (un pahar) 250 ml vin…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida cu frunze de salvie si menta
4 March 2013
Supa
crema de conopida cu frunze de salvie si menta din: conopida, ceapa,
cartof, usturoi, telina, ulei de masline, unt, lapte, faina, smantana,
salvie, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare si deasa 1
ceapa alba 1 cartof mare fiert 2 catei de usturoi 1 felie de telina 2
linguri ulei de masline 1/2…
Read more »
Read more »
Cocktail cu coniac si triplu sec
4 March 2013
Cocktail
cu coniac si triplu sec din: triplu sec, coniac si zeama de lamaie.
Ingrediente: 20 ml Triplu Sec 20 ml coniac 20 ml zeamă de lămâie Mod
de preparare: Se introduc într-un shaker toate ingredientele de mai sus,
împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi se serveşte
într-un pahar…
Read more »
Read more »
Specialitate cu legume coapte
4 March 2013
Specialitate
cu legume coapte din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci,
mere cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere.
Ingrediente: un kg ardei capia si ardei gras o ceapa rosie mare 300 g
ciuperci 3 mere cretesti sare 4 linguri ulei de masline piper rosu boia
dulce o lingura miere…
Read more »
Read more »
Frigarui cu mix mexican
4 March 2013
Frigarui
cu mix mexican din: muschi afumat de porc, busuioc, piper, boia iute,
sare, uleid e masline, orez, porumb, ardei rosu, unt si piper.
Ingrediente: 800 g muschi afumat de porc 2 crengute busuioc piper boia
iute sare ulei de masline bete pentru frigarui pentru mixul mexican: 300
g orez 200 g porumb dulce 2-3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de morcovi si coriandru
4 March 2013
O
supa simpla si delicioasa, supa crema de morcovi si coriandru este
perfecta pentru pranz sau cina deoarece este parfumata si are gust usor
dulceag. Ingrediente: 350g morcovi 80g ceapa 15g frunze de coriandru 500
ml supa de pui sau de legume 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de
masline Sare si piper dupa…
Read more »
Read more »
Negresa cu mascarpone
4 March 2013
Negresa
cu mascarpone din: ciocolata menaj, galbenusuri, zahar, unt, faina,
praf de copt, lapte, fructe uscate, albusuri, branza mascarpone si zahar
pudra. Ingrediente: 500 g ciocolata menaj 4 galbenusuri 250 g zahar 50 g
unt 200 g faina 1 praf de copt 1 pahar cu lapte 100 g nuci sau fructe
uscate pentru crema: 4…
Read more »
Read more »
Tocană de vită cu legume
4 March 2013
Tocană
de vită cu legume din: piept de vita, dovlecei, cartofi, morcovi,
ceapa, patrunjel, radacina de telina, praz, ulei, supa de carne,
patrunjel, chimion, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de vita 2
dovlecei mici 400 g cartofi fierti 4 morcovi 2 cepe 2 frunze de
patrunjel 1/2 radacina de telina 1 tulpina praz…
Read more »
Read more »
Retete de post: Rulada de ciuperci
4 March 2013
Rulada
de ciuperci din: ciuperci, margarina, pesmet, ceapa, marar, patrunjel,
masline, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: un kg ciuperci 200
g margarina 200 g pesmet 2 legatura ceapa o legatura marar o legatura
patrunjel 200 g masline fara samburi sare piper 3-4 linguri ulei de
masline Mod de preparare: Se curata ciupercile…
Read more »
Read more »
Supa cu ciuperci si cartofi
4 March 2013
Supa
cu ciuperci si cartofi din: ciuperci, cartofi, ulei, ceapa, morcovi,
radacina de patrunjel, chimen, maghiran, sare, piper si supa de legume.
Ingrediente: 300 g ciuperci Pleurotus 1 cartof mare 1 lingură ulei 1
ceapă 125 g morcovi 100 g rădăcină de pătrunjel chimen un praf de
maghiran sare piper 1,2 l supă de legume…
Read more »
Read more »
Oua cu trufe
4 March 2013
Oua
cu trufe din: oua, trufe, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 6
trufe intregi sau uscate 2 linguri de unt sare si piper Mod de
preparare: Se sparg ouăle în două castronele termorezistente unse cu
unt, se presară cu sare şi se dau lacuptor. Se prăjesc în cuptor, la foc
moderat. După…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friganele cu banane
3 March 2013
Friganele
cu banane din: paine, lapte degresat, oua, faina, banana, zahar brun,
vanilie, scortisoara, sare, rom si unt. Ingrediente: 12 felii paine
(cumparata in ziua anterioara) 1 ceasca de lapte degresat 3 oua 1/4
ceasca faina 1 banana coapta 1 lingura zahar brun 2 lingurite de vanilie
1 1/2 lingurita scortisoara 1/4 linguriță de sare…
Read more »
Read more »
Crema de rosii cu ulei picant
3 March 2013
Crema
de rosii cu ulei picant din: rosii, morcov, ceapa, sare, piper, ulei
picant si paine. Ingrediente: 400 g rosii pasate 1 morcov 1 ceapa sare
piper ulei picant paine Mod de preparare: Se fierb morcovul si ceapa
in apa, se adauga piureul de rosii si se mai lasa 10 minute. Se pune
compozitia…
Read more »
Read more »
Mousse de avocado cu salata
3 March 2013
Mousse
de avocado cu salata din: avocado, creveti, branza fina, lamaie, sare,
piper, frunze de salata si felii de prosciutto. Ingrediente: 1 avocado
copt 50 g creveti fierti 180 g branza fina lamaie sare piper 200 g
frunze de salata 4 felii de prosciutto Mod de preparare: Se mixează
avocado cu crevetii, se adaugă…
Read more »
Read more »
Bors cu sfecla rosie si carne
3 March 2013
Bors
cu sfecla rosie si carne din: piept de vita, sfecla rosie, bors, ulei,
rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, unt, cartofi, varza alba, usturoi,
piper negru, foi de dafin, smantana, patrunjel, marar, sare si verdeata.
Ingrediente: 500 g piept de vita 300 g sfecla rosie 2 linguri ulei bors
dupa gust 100 g rosii 2 cepe…
Read more »
Read more »
Minichiftele rapide
3 March 2013
Minichiftele
rapide din: polonezi, ou, faina, pesmet, ulei si sare. Ingrediente: 4
polonezi 1 ou 2 linguri cu faina 2 linguri cu pesmet ulei sare Mod de
preparare: -un vas, pune apă la fiert cu un praf de sare. Pune apoi
polonezii la fiert, dar ai grijă: nu-i lăsa prea mult deoarece rişti să…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu sos de ardei şi taiţei
3 March 2013
Friptură
de porc cu sos de ardei şi taiţei din: friptura de porc, sare, piper
macinat, ulei de masline, unt, taitei, ceapa, usturoi, ulei de masline,
ardei grasi, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de
friptura de porc (circa 160 g fiecare) sare piper macinat 1 lingura ulei
de masline 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu praz, cimbru si vin
3 March 2013
Pui
la cuptor cu praz, cimbru si vin din: pui, sare, mirodenii, supa de
paste, unt, ulei, boia de ardei, usturoi, cimbru, praz, sare, piper,
supa de legume si vin alb. Ingrediente: 1 pui tăiat în patru sare
mirodenii pentru carne de pasăre supă de pasăre 2 linguri unt 2
lingurițe ulei ½ linguriță boia…
Read more »
Read more »
Gulas de porc in aluat
3 March 2013
Gulas
de porc in aluat din: ceapa, ulei, carne macra de porc, sunca,
ciuperci, supa strecurata de legume, pasta de tomate, boia, patrunjel
verde, sare, piper, seminte de susan, faina, ou, unt, otet si apa.
Ingrediente: 3 cepe albe 2 linguri ulei 600 g carne macra de porc 200 g
sunca (dupa preferinta) 250 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu branza si dulceata de cirese
3 March 2013
Tarta
cu branza si dulceata de cirese din: faina, unt, zahar, galbenus de ou,
esenta de lamaie, branza de vaci, zahar, ou, rom si dulceata de cirese.
pentru aluat: 300g faina 150g unt 150g zahar 1 ou si 1 galbenus de ou
esenta de lamaie pentru umplutura: 500g branza de vaci 200g zahar 1 ou…
Read more »
Read more »
Cocktail cu whisky si zeama de lamaie
3 March 2013
Cocktail
cu whisky si zeama de lamaie din: whisky, sirop de zmeura si zeama de
lamaie. Ingrediente: 50 ml whisky 2 linguriţe de sirop de zmeură 10 ml
zeamă de lămâie Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate
ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în
shaker şi…
Read more »
Read more »
Pachetele picante
3 March 2013
Pachetele
picante din: piept de pui, ceapa, rosii decojite, ardei capia, ardei
iute, salata, pasta de ardei iute, lipii, ulei si sare. Ingrediente: 1
piept de pui 1 ceapa 1 cutie cu rosii decojite 1 ardei capia 1 ardei
iute uscat 1 salata 2 linguri cu pasta de ardei iute cateva lipii ulei
sare …
Read more »
Read more »
Negrese cu cireşe şi ciocolată
3 March 2013
Negrese
cu cireşe şi ciocolată din: ciocolata, unt, oua, zahar, faina, cirese,
amidon, scortisoara, zahar si unt. Ingrediente: aluat: 200 g ciocolata
(70% cacao) 200 g unt 4 oua 200 g zahar 100 g faina umplutura de cirese:
1 pahar cirese 1 lingura amidon 1 varf de scortisoara 1 lingura zahar
unt, pentru forma …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca cu carne de miel
3 March 2013
Musaca
cu carne de miel din: carne de miel, ceapa, telina, morcovi, usturoi,
vin rosu, supa de miel, ulei de masline, sare, piper, piure de cartofi
si mazare. Ingrediente: 600g carne de miel gatita 170g ceapa 80g telina
125g morcovi 2 catei de usturoi 200ml vin rosu 500ml supa de miel 2
linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Crocheţele cu şuncă
3 March 2013
Crocheţele
cu şuncă din: prosciutto, faina, unt, apa, ulei si sare. Ingrediente:
200-300 g prosciutto pentru aluat: 500 g faina 500 g unt proaspat 1
pahar cu apa 1 lingurita cu ulei 1 lingura rasa cu sare Mod de
preparare: Cerne făina pe masa de aluat. Fă în mijloc o gaură în care
toarnă…
Read more »
Read more »
Rasol de peşte delicios
3 March 2013
Rasol
de peşte delicios din: peste, morcov, ceapa, telina, patrunjel,
cartofi, sare, piper, patrunjel verde, unt, cateva boabe de piper.
Ingrediente: 1 kg peste (crap, cod, merluciu) 1 morcov 1 ceapa 1 telina 1
radacina de patrunjel 1 kg cartofi sare piper patrunjel verde unt (ulei
de post) cateva boabe de piper 1-2 foi de…
Read more »
Read more »
Sendvis cu salata de peste
3 March 2013
Sendvis
cu salata de peste din: file de cod, cartofi, ceapa rosie, morcov,
ardei gras, maioneza, lamaie, sare si paine prajita. Ingrediente:
300-400 file de cod 2-3 cartofi 1 ceapa rosie 1 morcov 1 ardei gras 5
linguri cu maioneza 1 lamaie sare felii de paine prajita Mod de
preparare: Pune peştele la fiert…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Supă minestrone
3 March 2013
Supă
minestrone din: fasole alba, morcovi, telina, rosii, cimbru, supa de
legume, fasole verde, paste, sare, piper, busuioc si parmezan.
Ingrediente: 1 conserva mica de fasole alba 2 morcovi 2 legatura de
telina (verdeata) 2 rosii 2 linguri cimbru 500 ml supa de legume 150 g
fasole verde 100 g paste tip penne sare piper…
Read more »
Read more »
Pastrav in folie de aluminiu
3 March 2013
Pastrav
in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare, piper, busuioc,
ulei, usturoi, verdeata si folie de aluminiu. Ingrediente: 2 pastravi 4
ciuperci sare piper busuioc ulei usturoi verdeata folie de aluminiu
Mod de preparare: Speli pestele, il curesti si faci cateva crestaturi
mici pe suprafaţa corpului. Stropeşti o folie de aluminiu cu ulei,…
Read more »
Read more »
Minitarte cu brânză şi urzici
3 March 2013
Minitarte
cu brânză şi urzici din: faina, unt, sare, ou, urzici, ceapa, usturoi,
oua, branza rasa, smantana, sare, piper si forme de tarta. Ingrediente:
aluat: 250 g faina 125 g unt 1 varf de sare 1 ou umplutura: 125 g urzici
proaspete 1 ceapa 1-2 catei de usturoi 1 cub de unt 4 oua 125…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de langustine
3 March 2013
Supa
crema de langustine din: langustine, ceapa, morcovi, telina, praz,
rosii, pasta de tome, anason, patrunjel, foaie de dafin, coniac, supa de
peste, apa, sofran, smantana, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente:
1 kg langustine intregi (crevete sau homar) 190g ceapa 100 g morcovi
125g țelina 140g praz 75g de rosii 2 linguri de pasta…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lichior de cacao si coniac
3 March 2013
Cocktail
cu lichior de cacao si coniac din: zeama de grepfrut, coniac si lichior
de cacao. Ingrediente: 20 ml zeamă de grepfrut 20 ml coniac 20 ml
lichior de cacao Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate
ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în
shaker şi se…
Read more »
Read more »
Muschi umplut cu legume la cuptor
3 March 2013
Muschi
umplut cu legume la cuptor din: spanac, ceapa, usturoi, ulei, carne
tocata, pesmet, sare, piper, nucsoara, muschi de porc, cartofi, ceapa
rosie, ardei gras, dovlecei, faina, cidru si supa. Ingrediente: 100 g
spanac (conservă) 1 ceapă 2 căței usturoi 4 linguri ulei 150 g carne
tocată 100 g pesmet sare piper nucșoară 800 g…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu dovleac, portocală şi ghimbir
3 March 2013
Pui
umplut cu dovleac, portocală şi ghimbir din: pui, dovleac, portocala,
ghimbir, condimente cajun, garam masala, turmeric, oregano, susan,
seminte de in, samburi de pin, piper, usturoi, sare de mare, cimbru
verde si vin. Ingrediente: 1 pui (cam de 1,5 kg) 1 dovleac 1 portocala 1
radacina ghimbir 1 lingurita condimente cajun 1 lingurita garam…
Read more »
Read more »
Desert: Clătite umplute
3 March 2013
Clătite
umplute din: faina, lapte, oua, ulei, apa, sare, banane, cacao, zahar,
vanilie si sare. Ingrediente: 250 g faina 500 ml lapte 3 oua o lingura
ulei 1-2 linguri apa un praf sare pentru garnitura: 4 banane pentru sos:
55 g cacao 280 g zahar 250 ml apa cateva picaturi vanilie un praf sare
…
Read more »
Read more »
Pachetele rumenite
3 March 2013
Pachetele
rumenite din: ou, apa, ulei, faina, sare, ciuperci, ceapa, usturoi,
patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 150 ml
apa 1 lingura cu ulei faina cat cuprinde sare pentru umplutura: 500 g
ciuperci 2 cepe 3-4 catei de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper
ulei Mod de preparare: Bate oul…
Read more »
Read more »
Pudding din griş cu sos de zmeură
3 March 2013
Pudding
din griş cu sos de zmeură din: zmeura, ciocolata alba, lapte, gris,
zahar vanilat, unt, sare, zahar, forma de copt si zahar pudra.
Ingrediente: 300 g zmeura 60 g ciocolata alba 400 ml lapte 80-90 g gris
1-2 pachete de zahar vanilat 1 lingura unt 1 varf de sare 2 1/2 linguri
zahar 1…
Read more »
Read more »
Supă de legume, cu tăitei in forma de inimioara
3 March 2013
Supă
de legume, cu tăitei in forma de inimioara din: concentrat, morcov,
praz, taitei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 cuburi concentrat
pentru 1,5 l 1 morcov 1 praz 100 g taitei in forma de inima patrunjel
tocat sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Morcovii şi prazul se
spală şi se scurg…
Read more »
Read more »
Rulada de bezea si caramel sarat
3 March 2013
Rulada
de bezea si caramel sarat din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de vin
alb, nuci, scortisoara, zahar pudra, mere acrisoare, frisca lichida,
coniac, unt nesarat, sirop de artar, zahar, frisca lichida si sare
grunjoasa. Ingrediente: 4 albusuri 180 g zahar tos 1 1/2 linguri amidon 1
lingurita otet de vin alb 50 g nuci,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello
3 March 2013
Piept
de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello din: piept de curcan,
lamaie, unt, ceapa, limoncello, plante aromatice, felii de bacon, sare
si piper. Ingrediente: 700g piept de curcan 1 lamaie 40 g unt 1 ceapa 1
pahar mic limoncello (lichior de lamaie) amestec de plante aromatice
legate cu sfoara (salvie, rozmarin si…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu suc de portocale şi usturoi
3 March 2013
Ciuperci
cu suc de portocale şi usturoi din: ciuperci, portocale, usturoi,
patrunjel, ulei de masline, marar si sare. Ingrediente: 12 ciuperci 2
portocale 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 4 linguri ulei de
masline 1 lingura marar tocat sare Mod de preparare: Ciupercile se
curăţă cu atenţie. Se rade coaja de portocală şi…
Read more »
Read more »
Gogoşele pufoase cu banane
3 March 2013
Gogoşele
pufoase cu banane din: banane, faina, oua, drojdie uscata, zahar, rom,
scortisoara, nucsoara, esenta de vanilie, ulei si zahar pudra.
Ingrediente: 4 banane foarte coapte 125 g faina 2 oua o lingura drojdie
uscata 4 linguri zahar o lingura rom un praf scortisoara un praf
nucsoara cateva picaturi esenta de vanilie ulei pentru prajit…
Read more »
Read more »
Aperitiv picant
3 March 2013
Aperitiv
picant din: carne de berbecut sau de vita, ceapa, cimbru, patrunjel,
ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar, ulei, apa si sare.
Ingrediente: 400 g carne de berbecut sau de vita 2 cepe cimbru patrunjel
ulei sare piper pentru aluat: 700 g faina drojdie proaspata cat o nuca 1
lingurita cu zahar 1 cescuta cu…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel
3 March 2013
Ciuperci
cu ceapă roşie şi pătrunjel din: ciuperci, ceapa rosie, usturoi, ulei,
otet balsamic, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci mici
2 cepe rosii 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei 3-4 linguri de otet
balsamic sare piper 1 lingura patrunjel tocat Mod de preparare:
Ciupercile se spală şi se curăţă.…
Read more »
Read more »
Chec pufos
3 March 2013
Chec
pufos din: banane, nuci, faina, zahar, unt, oua, praf de copt si zahar
vanilat. Ingrediente: 3 banane 100 g nuci 220 g faina 100 g zahar 100 g
unt 2 oua 1/2 plic praf de copt un plic zahar vanilat Mod de
preparare: Se amestecă făina si praful de copt. Separat, se freacă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cheesecake cu blat din biscuiti
2 March 2013
Cheesecake
cu blat din biscuiti din: biscuiti digestivi, unt, zahar brun, amidon
de porumb, suc de lamaie, smantana, crema de branza dulce, oua, esenta
de vanilie, zahar, smantana, esenta de vanilie si zahar pudra.
Ingrediente: pentru blat: 250 g biscuiti digestivi 150 g unt 2 linguri
de zahar brun pentru crema: 20 g amidon de…
Read more »
Read more »
Desert: Briose cu fructe
2 March 2013
Briose
cu fructe din: faina, unt, zahar pudra, oua, iaurt, praf de copt, sare,
fructe, si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt topit
150 g zahar pudra 2 oua un pahar mic iaurt un plic praf de copt un praf
sare pentru umplut: 200 g fructe congelate 2-3 linguri zahar pentru…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui si paste
2 March 2013
Ciorba
de pui si paste din: tacamuri de pui, morcovi, ceapa, pastarnac, ardei
gras, paste fainoase, bors de tarate, sare si patrunjel. Ingrediente: o
tavita tacamuri de pui 2 morcovi o ceapa un pastarnac un ardei gras 150 g
paste fainoase, dupa gust un litru bors de tarate sare cateva fire
patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Sardine in camasa
2 March 2013
Sardine
in camasa din: sardine, faina, ou, pesmet, curry, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 6 sardine 4 linguri faina un ou 50 g pesmet fin 2 lingurite
curry 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se
spală pestele în apă rece, apoi se şterge cu un prosop absorbant de
bucătărie.…
Read more »
Read more »
Placintele cu morcovi
2 March 2013
Placintele
cu morcovi din: morcovi, branza telemea, unt, branza de vaci, unt,
faina si sare. Ingrediente: 500 g morcovi 300 g branza telemea 1 lingura
cu unt pentru aluat: 300 g branza de vaci 300 g unt sau margarina 300 g
faina sare Mod de preparare: Framanta branza cu untul si faina
amestecata cu…
Read more »
Read more »
Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui
2 March 2013
Supă
de ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de
legume, lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1
praz 250 g ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de
soia 1 lingura migdale macinate sare piper asmatui Mod de preparare:
Prazul se curăţă,…
Read more »
Read more »
Vita cu sos de piper
2 March 2013
Vita
cu sos de piper din: vrabioare de vitel, unt, sare, piper, smantana,
galbenus si coniac. Ingrediente: 4 vrabioare de vita 100 g unt sare
pentru sos: o lingura piper negru maruntit 200 ml smantana de gatit un
galbenus 1/2 lingura coniac Mod de preparare: Vrăbioarele se prăjesc
câte 5 minute pe fiecare parte…
Read more »
Read more »
Ciuperci brune în oţet balsamic
2 March 2013
Ciuperci
brune în oţet balsamic din: ciuperci, usturoi, frunze de dafin,
rozmarin, busuioc, otet balsamic, sare, ulei de masline, capere si ardei
iute. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon 4 catei de usturoi 4 frunze
de dafin 4 crengute rozmarin proaspat 1 legatura busuioc 100 ml otet
balsamic sare 4 linguri ulei de masline 1 lingura…
Read more »
Read more »