Retete rapide:
Rulada cu muschi de vita si ardei gras
16 February 2013
Rulada
cu muschi de vita si ardei gras din: muschi de vita, ceapa, usturoi,
ardei grasi, ciuperci, oua, ulei de masline, marar, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 500 g muschi de vita 1 ceapa 2 catei de usturoi 1
ardei grasi rosii 200 g ciuperci 2 oua 2 linguri ulei de masline 1
legatura marar…
Read more »
Read more »
Ciorba gustoasa de legume
16 February 2013
Ciorba
gustoasa de legume din: rosii, ardei verde, ardei rosu, ceapa, cartofi,
dovlecel, morcovi, telina, gulie, conopida, patrunjel, sare, piper si
ulei. Ingrediente: un kg rosii un ardei verde un ardei rosu 2 cepe 3
cartofi un dovlecel 2 morcovi o telina o gulie 2 buchete conopida o
legatura patrunjel sare piper 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si chili
16 February 2013
Prajitura
cu ciocolata si chili din: ciocolata amaruie, chili, unt, zahar brun,
oua, rom, piscoturi, amidon, ciocolata cu lapte, ciocolata alba si
frisca. Ingrediente: aluat: 150 g ciocolata amaruie 1/2 de lingurita de
chili sau piper Cayenne 150 g unt 150 g zahar brun 4 oua 4 linguri
rom/suc de portocale 100 g piscoturi 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu masline, sunca si cascaval
16 February 2013
Briose
cu masline, sunca si cascaval din: faina, bicarbonat, sare, iaurt, ulei
de masline, oua, dovlecel, sunca, cascaval si masline verzi.
Ingrediente: 300g faina 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins in otet
1/2 lingurite sare 120g iaurt 60ml ulei de masline 2 oua 100g dovlecel
taiat in cubulete 100g sunca taiata in cubulete 100g cascaval…
Read more »
Read more »
Tort cu cacao si rom
16 February 2013
Tort
cu cacao si rom din: lapte, ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, amidon,
faina, cacao, praf de copt, frisca si rom. Ingrediente: 125 ml lapte
500 g ciocolata amaruie 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 100 g amidon
250 g faina 3 linguri cacao 1 plic praf de copt 600 ml frisca…
Read more »
Read more »
Chiftele de pui cu spanac si orez
16 February 2013
Chiftele
de pui cu spanac si orez din: ceapa, morcov, pui, coaja de lamaie,
zeama de lamaie, ulei, orez basmati, spanac, vin de orez, sos de soia si
zahar. Ingrediente: 2 salote 1 morcov, taiat bucati 500 g piept sau
pulpe superioare de pui, taiate in cuburi coaja rasa si zeama de la 1
lamaie…
Read more »
Read more »
Mousse de cafea
16 February 2013
Mousse
de cafea din: ciocolata cu lapte, gelatina, frisca, cafea instant, oua
si zahar. Ingrediente: 150 g ciocolata cu lapte 2 foite de gelatina 500
ml frisca 4 linguri cafea instant 2 oua 30 g zahar Mod de preparare:
Topiţi ciocolata. înmuiaţi gelatina, apoi amestecaţi cafeaua cu 100 ml
frişca. Separaţi 1 ou şi,…
Read more »
Read more »
Medalioane cu ciuperci
16 February 2013
Medalioane
cu ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, cascaval, inele de ceapa
prajite, file de porc, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 300 g
ciuperci Champignon 1 legatura ceapa verde 200 g cascaval ras 125 g
inele de ceapa prajite 1 kg file de porc sare piper boia dulce Mod de
preparare: Se şterg ciupercile…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de gulie cu afumătură
16 February 2013
Supă-cremă
de gulie cu afumătură din: muschi file afumat, cartofi, gulie,
albitura, morcovi, telina, smantana, piper si sare. Ingrediente: 150 g
muschi file afumat 2 cartofi 1 gulie 1 albitura 1 morcov 1/2 telina 200
ml smantana de gatit piper sare Mod de preparare: Curăţă legumele şi
pu-ne-le pe foc, tăiate în bucăţi mari,…
Read more »
Read more »
Frigărui de vită pe pat de cuşcuş
16 February 2013
Frigărui
de vită pe pat de cuşcuş din: carne de vita, cuscus, ardei gras, unt,
patrunjel verde, concentrat de legume, vin rosu, otet balsamic, ulei,
foi de dafin, chimion si piper. Ingrediente: 700 g carne de vita 250 g
cuscus 1 ardei gras 2 linguri cu unt patrunjel verde 1 lingurita
concentrat de legume pentru…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu foi de nucă
16 February 2013
Prăjitură
cu foi de nucă din: albusuri, zahar tos, nuci macinate, faina,
galbenusuri, lapte, zahar vanilat, zahar tos si unt. Ingrediente: pentru
foi: 10 albusuri 300 g zahar tos 200 g nuci macinate 2 linguri faina
pentru crema: 10 galbenusuri 4 linguri lapte 4 pliculete zahar vanilat
300 g zahar tos sau pudra 250 g…
Read more »
Read more »
Crema de branza cu caise si alune
16 February 2013
Crema
de branza cu caise si alune din: pastaie de vanilie, lichior, zahar,
caise, zahar vanilat, mascarpone, iaurt gras, coaja de lamaie, alune si
fursecuri. Ingrediente: 1 pastaie de vanilie 100 ml lichior 100 g zahar
800 g caise (conserva) 1 plic zahar vanilat 500 g mascarpone 300 g iaurt
gras 1 lingurita coaja de…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu carnati si naut
16 February 2013
Supa
de cartofi cu carnati si naut din: cartofi, naut, carnati, ceapa,
morcovi, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 6 cartofi 1 conserva de
naut 2 carnati 1 ceapa 1 morcov 3 linguri cu ulei patrunjel sare Mod
de preparare: Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în trei linguri cu ulei
până ce devine sticloasă. Curăţă…
Read more »
Read more »
Salata cu mandarine, naut si frunze de spanac
16 February 2013
Salata
cu mandarine, naut si frunze de spanac din: bulgur, ienibahar, chimion,
curmale, naut, fulgi de migdale, frunze de spanac, mandarine, zeama de
lamaie, otet de sherry si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 140 g
bulgur cate 1 lingurita de ienibahar si chimion macinate 6 curmale,
fara samburi, tocate 400 g naut din conserva, scurs…
Read more »
Read more »
Rulade cu piept de curcan
16 February 2013
Rulade
cu piept de curcan din: piept de curcan, faina, sunca uscata,
frunzulite de salvie si ulei de rapita. Ingrediente: 500 g piept de
curcan 2 linguri de faina 12 felii de sunca uscata 10-20 frunzulite de
salvie 3 linguri ulei de rapita Mod de preparare: Se spală şi se
şterge carnea; se taie…
Read more »
Read more »
Pizza cu brânză si roşii
16 February 2013
Pizza
cu brânză si roşii din: aluat de pizza, branza de oaie, ulei, rosii,
otet balsamic si rucola. Ingrediente: 2 role aluat de pizza topping: 250
g branza de oaie 6 linguri de ulei 6 rosii 3 linguri otet balsamic
rucola Mod de preparare: Tăiaţi brânza cubuleţe. Intindeţi aluatul
conform instrucţiunilor de pe ambalaj…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste la cuptor cu ton si spanac
16 February 2013
Paste
la cuptor cu ton si spanac din: usturoi, ulei de masline, ceapa, faina,
lapte, nucsoara, paine, parmezan, piper rosu, spanac, ton, paste, sare
si piper. Ingrediente: 1 capatana usturoi 4 linguri ulei de masline 1
ceapa alba, taiata cuburi 1/4 ceasca faina 4 cesti de lapte 1/2
lingurita nucsoara feli de paine vechi de…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu orez si ardei gras
16 February 2013
Rulada
de porc cu orez si ardei gras din: ceafa de porc fara os, ceapa, ardei
gras, morcov, orez, vin rosu, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 2
bucati ceafa de porc fara os 1 ceapa 1 ardei gras 1 morcov 100 g orez
150 ml vin rosu ulei sare piper cimbru Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail cu sampanie si Campari
16 February 2013
Cocktail
cu sampanie si Campari din: sampanie, campari, suc de portocale,
portocala si gheata. Ingrediente: 50 ml sampanie 50 ml Campari 50 ml suc
de portoale portocala gheata Mod de preparare: Se tin ingredientele
la rece peste noapte. Se amesteca sucul de portocale rosii cu sampania
roze, se lasa 5 minute sa isi amestece…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nuca, scortisoara si cacao
16 February 2013
Cozonac
cu nuca, scortisoara si cacao din: faina, drojdie, zahar, lapte, oua,
zahar vanilinat, margarina, limette, esenta de portocale, coaja de
citrice, nuci macinate, cacao si scortisoara. Ingrediente: 1 kg făină 50
g drojdie 350 g zahăr 500 ml lapte 6 ouă 4 plicuri zahăr vanilinat 1 și
1/2 pachet margarină 2 limette 2 linguri…
Read more »
Read more »
Creveti cu cremă de mango şi cocos
16 February 2013
Creveti
cu cremă de mango şi cocos din: ceapa rosie, ardei iute, mango, unt cu
verdeata, lapte de cocos, curcuma, creveti cruzi, sare si coriandru
verde. Ingrediente: 2 cepe rosii 1 ardei iute 1 mango 20 g unt cu
verdeata 200 ml lapte de cocos (conserva) curcuma 50 g creveti cruzi,
decorticati si curatati sare…
Read more »
Read more »
Gustare cu ton si maioneza
16 February 2013
Gustare
cu ton si maioneza din: covrigi cu susan, ton maruntit, maioneza, ceapa
verde, rosie, ceapa alba si sare. Ingrediente: 2 covrigi mari cu susan 1
conserva cu ton maruntit 3 linguri cu maioneza 2 fire de ceapa verde 1
rosie 1 ceapa alba mica sare Mod de preparare: Scurge tonul de ulei
şi…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu lime si coriandru verde
16 February 2013
Supa
de morcovi cu lime si coriandru verde din: morcovi, ceapa, ulei,
ghimbir, lime, supa de legume, sare, piper, lamaie si coriandru verde.
Ingrediente: 700 g morcovi 1 ceapă mică 2 linguri ulei 1 bucată ghimbir
(cât o nucă) 3 limette 600 ml supă de legume sare piper o lămâie
pătrunjel sau coriandru verde …
Read more »
Read more »
Pizza cu blat pufos
16 February 2013
Pizza
cu blat pufos din: piept de pui afumat, ceapa, ardei gras verde,
masline, prosciutto, cascaval, oregano, faina, apa, drojdie, ulei, zahar
si sare. Ingrediente: 100 g piept de pui afumat 1/2 ceapa 1 ardei gras
verde 20 g masline feliate 50 g prosciutto 50 g cascaval oregano pentru
blat: 150 g faina 100 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crema de menta cu frisca
15 February 2013
Crema
de menta cu frisca din: frisca, lapte, frunze de menta, zahar,
gelatina, sirop de menta, frunze de menta si fulgi de ciocolata.
Ingrediente: 350ml frisca lichida 350ml lapte 15frunze de menta 100g
zahar 10g gelatina pentru decor: sirop de menta frunze de menta fulgi de
ciocolata Mod de preparare: Gelatina se pune la…
Read more »
Read more »
Mamaliga in straturi cu branza de oaie
15 February 2013
Mamaliga
in straturi cu branza de oaie din: apa, malai, branza telemea, branza
de burduf, cas dulce, unt, feta, busuioc si sare. Ingrediente: 1 l apa
200 g malai 200 g branza telemea 100 g branaz de burduf 100 g cas dulce
100 g unt 100 g feta busuioc proaspat sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Minipizza cu roşii si mozzarella
15 February 2013
Minipizza
cu roşii si mozzarella din: faina, drojdie, ulei de masline, sare,
ceapa, usturoi, rosii, bulion, piper, legume, mozzarella si verdeata.
Ingrediente: 300 g faina 1/2 cub drojdie 4 linguri ulei de masline sare 1
ceapa 1 catel de usturoi 500 g rosii decojite 2 linguri bulion piper
400 g legume (dovlecei, ciuperci, ardei gras)…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ciuperci cu porc
15 February 2013
Tocăniţă
de ciuperci cu porc din: pulpa de porc, ciuperci, castraveti, ceapa,
bulion, ulei, cimbru si sare. Ingrediente: 1 kg pulpe de porc 500 g
ciuperci 3 castraveti in saramura 1 ceapa 1 lingura cu bulion ulei
cimbru sare Mod de preparare: Taie carnea în cuburi. Curăţă ceapa,
trece-o printr-un jet de apă şi…
Read more »
Read more »
Banane cu ciocolată şi cocos
15 February 2013
Banane
cu ciocolată şi cocos din: ciocolata amaruie, banane, biscuiti
amarettini si fulgi de cocos. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie 3
banane mari 12 biscuiti Amarettini 3 linguri fulgi de cocos Mod de
preparare: Tocaţi ciocolata şi topiţi-o la bala de aburi. Curăţaţi
bananele şi tăiaţi-le oblic în patru bucăţi, înfigeţi-le într-o
frigăruie de…
Read more »
Read more »
Antricot de vita cu cartofi
15 February 2013
Antricot
de vita cu cartofi din: cartofi, ulei, seminte de susan, pasta miso,
zeama de lamaie, sos de ardei iute, vin de orez, antriocate de vita si
nasturel. Ingrediente: 2 cartofi dulci mari, taiati felii 1 lingura de
ulei, plus extra pentru uns 1 lingura seminte de susan 1 lingura de
pasta miso zeama de…
Read more »
Read more »
Salata calda cu naut si piept de pui
15 February 2013
Salata
calda cu naut si piept de pui din: naut, piept de pui, rosii cherry,
ceapa, usturoi, ulei, bicarbonat, oregano, patrunjel verde, piper si
sare. Ingrediente: 250 g naut 1 piept de pui 500 g rosii cherry 1 ceapa 2
catei de usturoi ulei bicarbonat oregano patrunjel verde piper sare
Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Jeleu de fructe de pădure cu sos de vanilie
15 February 2013
Jeleu
de fructe de pădure cu sos de vanilie din: fructe, suc de visine, suc
de lamaie, budinca de vanilie, indulcitor lichid, lapte, vanilie, zahar
vanilat si iaurt. Ingrediente: 800 g fructe congelate 200 ml suc de
visine 1 lingura suc de lamaie 1 1/2 plic praf de budinca de vanilie
indulcitor lichid 250 ml…
Read more »
Read more »
Rulade de dovlecei umplute cu brânză
15 February 2013
Rulade
de dovlecei umplute cu brânză din: dovlecei, usturoi, cimbru, ulei de
masline, sare, piper, otet de vin, miere, salata verde, rosii, ceapa si
telemea. Ingrediente: 4 dovlecei 2 catei usturoi 1 legatura cimbru 16
linguri ulei de masline sare piper 8 linguri otet de vin 1 lingura miere
200 g salata verde 4 rosii…
Read more »
Read more »
Chili con carne cu ardei iute
15 February 2013
Chili
con carne cu ardei iute din: ceapa, morcovi, ardei iute, ulei, carne
tocata de vita, usturoi, pasta de rosii, supa, fasole boabe, sare si
piper. Ingrediente: 3 cepe 4 morcovi 2 ardei iuti rosii 2 linguri ulei
500 g carne tocata de vita 3 catei de usturoi 6 linguri pasta de rosii 1
l…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu pui la cuptor
15 February 2013
Ciuperci
cu pui la cuptor din: cartofi, piept de pui, cascaval, ciuperci, ceapa,
ou, smantana, ulei, rozmarin, piper si sare. Ingrediente: 3 cartofi 1
piept de pui 150 g cascaval 10 ciuperci 1 ceapa 1 ou 100 ml smantana
ulei rozmarin piper sare Mod de preparare: Spală cartofii, înţeapă-i
cu o furculiţă şi pune-i…
Read more »
Read more »
Sos de cocos cu smantana si usturoi
15 February 2013
Sos
de cocos cu smantana si usturoi din: nuca de cocos, ketchup, smantana,
frisca, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 1 nuca de cocos 100 g
ketchup 100 g smantana 100 g frisca 4 catei de usturoi 10 g sare 2 g
piper alb Mod de preparare: Intr-un castron se pune ketchupul,
smantana si usturoiul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu ficatei si pipote de pui
15 February 2013
Omleta
cu ficatei si pipote de pui din: ficatei de pui, pipote de pui, ceapa,
oua, lamaie, lapte, vin alb, sare, piper, nucsoara si ulei de masline.
600g ficatei si pipote de pui 2 cepe medii 5 oua 1 lamaie 1/2 pahar
lapte 1/2 pahar vin alb sare piper nucsoara ulei de masline Mod…
Read more »
Read more »
Răcitură din limbă de vită
15 February 2013
Răcitură
din limbă de vită din: limba de vita, rasol de vita, morcovi, ceapa,
patrunjel, vin alb, frunze de patrunjel, gelatina, sare, piper, piper
boabe si foaie de dafin. Ingrediente: 1 limba de vita 1/2 rasol de vita 2
morcovi 2 cepe 2 radacini de patrunjel 1 pahar de vin alb frunze de
patrunjel 1…
Read more »
Read more »
Rata coapta cu sos de mere
15 February 2013
Rata
coapte cu sos de mere din: rata, ulei de floarea soarelui, lamaie,
baton de scortisoara, anason stelat, cartofi, nasturel, mere, unt, suc
de mere. Ingrediente: 1 raţă, de aproximativ 1,5 kg 1 linguriţă ulei de
floarea-soarelui 1 lămâie, înjumătăţită 1 baton de scorţişoară 2 căţei
de usturoi, zdrobiţi 1 anason stelat 500g de cartofi…
Read more »
Read more »
Deserturi simple si gustoase: Smochine umplute
15 February 2013
Smochine
umplute din: smochine, branza cu mucegai, crema de branza, sare, piper
si miez de nuci. Ingrediente: 12 smochine mari 150 g branza cu mucegai
300 g crema de branza sare piper 12 jumatati miez de nuci caramelizate
Mod de preparare: Spălaţi smochinele şi crestaţi-le în cruce, fără să
le tăiaţi. Desfaceţi-le precum o…
Read more »
Read more »
Tocană de creveţi cu roşii si capere
15 February 2013
Tocană
de creveţi cu roşii si capere din: cartofi, ulei de masline, ceapa,
telina, usturoi, fileuri de ansoa, fulgi de ardei iute, rosii, vin alb,
supa de legume, creveti, coaja de lamaie, zeama de lamaie, capere,
patrunjel si paine prajita. Ingrediente: 500 g cartofi 2 linguri ulei de
masline 1 ceapa mare, feliata 4 tulpini…
Read more »
Read more »
Chifteluţe mixte
15 February 2013
Chifteluţe
mixte din: chifla, dovlecel, morcov, ceapa, unt, carne tocata mixta,
ou, mustar, sare, piper si unt. Ingrediente: 1 chifla mai veche 1/2
dovlecel 1 morcov 1 ceapa 1 lingurita unt 600 g carne tocata mixta 1 ou 1
lingurita mustar sare piper 30 g unt Mod de preparare: Se înmoaie
chifla în apă…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu ardei
15 February 2013
Drob
de miel cu ardei din: ardei capia, crema de branza de vaci cu verdeata,
pesmet, smantana, organe de miel, oua, sare, piper, verdeturi.
Ingrediente: 3 ardei capia roșii 50 g cremă de brânză de vaci cu
verdeață 10 linguri pesmet 2 linguri smântână 1 kg organe de miel 2 ouă
sare piper 2 pachete…
Read more »
Read more »
Cartofi în stil spaniol
15 February 2013
Cartofi
în stil spaniol din: oua, cartofi, carnati proaspeti, ulei, spanac,
castraveti cornison, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 800 g
cartofi 300 g carnati proaspeti 250 ml ulei 400 g spanac sau congelat 3
castraveti cornison acri 1 ceapa sare piper Mod de preparare: Curata
cartofii şi taie-i în rondele. Pune-i într-o…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lichior de banane si ardei
15 February 2013
Cocktail
cu lichior de banane si ardei din: ardei, vodca infuzata cu ciocolata,
lichior de banane, zahar vanilat si suc de lamaie. Ingrediente: 4 bucati
ardei chilli 50 ml vodca infuzata cu ciocolata 20 ml lichior de banane 1
lingurita zahar vanilat 15 ml suc de lamaie Mod de preparare: Se
piseaza chili impreuna…
Read more »
Read more »
Croasanţi cu crenvurşti
15 February 2013
Croasanţi
cu crenvurşti din: patrunjel, aluat de foi, minicrenvursti si cascaval.
Ingrediente: 1 legatura patrunjel 500 g aluat de foi pentru croasanti
24 minicrenvursti 50 g cascaval ras Mod de preparare: Se încinge
cuptorul la 200°C. Se toacă pătrunjelul. Se întinde aluatul şi se
presară deasupra pătrunjel. Se decupează triunghiuri pe care se aşază…
Read more »
Read more »
Orez asiatic
15 February 2013
Orez
asiatic din: orez, oua, ardei capia, ceapa, ceapa verde, castravete,
patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez cu bob lung
(basmati) 4 oua 1 ardei capia 1 ceapa 2 fire de ceapa verde 1 castravete
mic patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu
diametrul mai mare, pune la…
Read more »
Read more »
Ciorba de gaina cu ardei iute murat
15 February 2013
Ciorba
de gaina cu ardei iute murat din: gaina, morcovi, radacina de telina,
radacina de patrunjel, ardei capia, usturoi, galbenusuri, supa de gaina,
smantana, otet, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina fiarta 2
morcovi 1 telina – radacina 1 patrunjel -radacina 1 ardei capia sau
ardei iuti -murati 7 catei de usturoi 3 galbenusuri 2…
Read more »
Read more »
Pacheţele de primăvară umplute cu amestec picant de carne şi legume
15 February 2013
Pacheţele
de primăvară umplute cu amestec picant de carne şi legume din: file de
porc, morcov, ceapa verde, usturoi, ghimbir, ulei de germeni de porumb,
sare, piper, pasta sambal oelek, foi de placinta, unt, albus, ulei,
castraveti si sos picant. Ingrediente: 400 g file de porc 1 morcov 2
cepe verzi 1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza cu branza si vinete
15 February 2013
Pizza
cu branza si vinete din: faina, drojdie, sare de mare, apa, branza,
vinete, sos de pizza, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 3 3/4 cesti
faina 1/4 lingurița de drojdie uscata 2 lingurite sare de mare 1 1/2
cani de apa branza maruntita 1-2 vinete feliate Sos de pizza Sare si
piper dupa gust Busuioc…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu piure delicios de mere
15 February 2013
Piept
de rata cu piure delicios de mere din: piept de rata, chifle, ciuperci,
ceapa, lamaie, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper alb, maghiran,
salata verde, telina verde, oua, mere, zeama de lamaie, miere, vin, sare
si fulgi de migdale. Ingrediente: 1 piept de raţă de circa 1 kg 2
chifle înmuiate 100 g ciuperci champignon…
Read more »
Read more »
Fileuri de porc cu sos de mere
15 February 2013
Fileuri
de porc cu sos de mere din: fileuri de porc, faina, unt, sare, praz,
seminte de mustar, vin rosu, mere si smantana. Ingrediente: 4 fileuri de
porc 1 lingura de faina 2 linguri de unt sare 4 fire de praz tanar,
spalat bine 1/2 lingurita seminte de mustar 2/3 cana de vin rosu 2…
Read more »
Read more »
Retete culinare simple: Ciuperci umplute
15 February 2013
Ciuperci
umplute din: ciuperci, ceapa, ardei gras, ulei, maioneza dietetica,
pesmet, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 18 ciuperci mari 1 ceapa 1
ardei gras rosu 2 lingurite ulei 225 ml maioneza dietetica 60 g pesmet
sare piper 1/2 legatura patrunjel Mod de preparare: îndepărtaţi
codiţele ciupercilor şi tocaţi-le. Tocaţi, de asemenea ceapa şi
ardeiul.…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli şi migdale
15 February 2013
Paste
cu broccoli şi migdale din: ulei de masline extravirgin, ardei iute,
usturoi, spaghete, broccoli, coaja de lamaie, fulgi de migdale si
parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 ardei
iute rosu, fara seminte si feliat 2 catei de usturoi, feliati subtire
250 g de spaghete integrale 300 g de broccoli, taiat in…
Read more »
Read more »
Cuburi cu branza
15 February 2013
Cuburi
cu branza din: busuioc, oua, sare, smantana, faina, praf de copt,
branza de vaci, gelatina, piper si ardei copt. Ingrediente: 1 legatura
busuioc proaspat 4 oua sare 300 g smantana 100 g faina 1 lingurita rasa
praf de copt 200 g branza de vaci 1 plic praf de gelatina instant piper
125 g ardei…
Read more »
Read more »
Omleta cu ciuperci
15 February 2013
Omleta
cu ciuperci din: oua, ciuperci, ceapa rosie, salata verde, rosii
cherry, unt, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 4 oua 200 g ciuperci
(galbiori) 1 ceapa rosie 1 salata verde 4 rosii cherry 50 g unt 3
linguri cu ulei patrunjel sare Mod de preparare: Căleşte gălbiorii 3-4
minute în unt topit, taie ceapa…
Read more »
Read more »
Deserturi simple: Tiramisu cu fructe de padure
15 February 2013
O
reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lamaie, zahar
vanilat, lichior, crema mascarpone, frisca, mure, afine. Ingrediente: 6
ouă 200 g zahăr 150 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat Ingrediente
cremă: 1 lămâie 1 lingură Limoncelo (lichior de lămâie italian) sau alt
tip de lichior de lămâie 75 g zahar 1 cutie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort bavarez cu ciocolata alba si zmeura
14 February 2013
Tort
bavarez cu ciocolata alba si zmeura din: gelatina, galbenusuri, zahar,
lapte, zahar vanilat, ciocolata alba, frisca, lichior de zmeura, apa,
zahar, biscuiti, zmeura si ciocolata neagra. Ingrediente: 6 foi de
gelatina 4 galbenusuri 4 linguri zahar 500ml lapte 1 plic de zahar
vanilat 130g ciocolata alba 700ml frisca lichida pentru sirop: 8 linguri
lichior…
Read more »
Read more »
Elementele constitutive ale vinului
14 February 2013
Elementele
fundamentale care alcătuiesc un vin (ceea ce analizează degustătorii
când stabilesc calitatea vinului) sunt zahărul, aciditatea, taninurile
şi alcoolul. Zahărul conţinut de boabe fermentează, trans-formându-se în
alcool, oferindu-i vinului buchetul bogat şi plin de arome de fructe.
Cu cât sunt mai copţi strugurii, cu atât mai bună va fi calitatea
fructului/zahărului. Aciditatea menţine vioiciunea…
Read more »
Read more »
Ruladă cu dulceaţă
14 February 2013
Ruladă
cu dulceaţă din: unt, faina cu agent de crestere, seminte de vanilie,
lapte, dulceata de zmeura si custard. Ingrediente: 100 g de unt sarat,
rece, taiat cubulete, plus extra pentru uns 250 g faina cu agent de
crestere, plus extra pentru presarat pe planseta semintele scoase
dintr-un baton de vanilie 150 ml de lapte,…
Read more »
Read more »
Involtini de curcan cu spaghete
14 February 2013
Involtini
de curcan cu spaghete din: felii de curcan, sare, piper, frunze de
salvie, ceapa verde, sunca, ulei, vin rosu, vin alb, spaghete, unt,
coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente: 8 felii de curcan ( de 70 g)
sare piper 16 frunze mari de salvie 1 legatura ceapa verde 8 felii
subtiri sunca 3 linguri…
Read more »
Read more »
Inimioare cu ciocolata si alune
14 February 2013
Inimioare
cu ciocolata si alune din: chec, crema de ciocolata, ou, lapte inegral,
vanilie, zahar, alune de padure, unt, zahar pudra si inghetata de
vanilie si zmeura. Ingrediente: 4 felii chec sau pandispan 3 linguri
crema de ciocolata si alune 1 ou mare 75 ml de lapte integral 1
lingurita vanilie 1 lingura de zahar…
Read more »
Read more »
Somon cu avocado si ghimbir
14 February 2013
Somon
cu avocado si ghimbir din: somon, avocado, rosii, limeta, dovlecei,
ghimbir, sare, piper si suc de limette. Ingrediente: 400 g somon
congelat (felii gata de preparare) 2 fructe avocado 4 roșii 1 limettă 2
dovlecei 1 bucățică ghimbir sare piper sucul de la 2 limette Mod de
preparare: Se curăță de coajă fructele…
Read more »
Read more »
Carnaciori de porc
14 February 2013
Carnaciori
de porc din: pulpe de porc, piept de porc, usturoi, cimbru, bacon
afumat, frunze de salvie, ulei, sare, piper si mate de porc.
Ingrediente: 1 1/2 pulpa de porc 1 1/2 kg piept de porc 1 capatana de
usturoi 1 lingura rasa cimbru 600 g bacon afumat (taiat in felii cat mai
subtiri) frunze…
Read more »
Read more »
Tarta gustoasa cu gem
14 February 2013
Tarta
gustoasa cu gem din: faina, faina de migdale, unt, zahar pudra, ou,
coaja de lamaie, scortisoara, lapte, sare si gem. Ingrediente: 125 g
faina 125 g faina de migdale 125 g unt 100 g zahar pudra un ou coaja
unei jumatati de lamaie o lingurita scortisoara 70 ml lapte un praf sare
150 g…
Read more »
Read more »
Clatite cu somon
14 February 2013
Clatite
cu somon din: faina, sare, lapte, oua, branza dulce de vaci, hrean,
verdeata, sare, piper, unt si somon afumat. Ingrediente: aluat: 125 g
faina sare 250 ml lapte 2 oua umplutura: 350 g branza dulce de vaci 1
lingura hrean (borsc) 2 linguri verdeata tocata sare piper 2 linguri unt
topit 200 g somon…
Read more »
Read more »
Clatite cu somon
14 February 2013
Clatite
cu somon din: faina, sare, lapte, oua, branza dulce de vaci, hrean,
verdeata, sare, piper, unt si somon afumat. Ingrediente: aluat: 125 g
faina sare 250 ml lapte 2 oua umplutura: 350 g branza dulce de vaci 1
lingura hrean (borsc) 2 linguri verdeata tocata sare piper 2 linguri unt
topit 200 g somon…
Read more »
Read more »
Salată cu macrou şi legume
14 February 2013
Salată
cu macrou şi legume din: fasole verde, broccoli, spanac, macrou afumat,
seminte de floarea soarelui, iaurt semidegresat, zeama de lamaie,
mustar cu boabe si marar. Ingrediente: 85 g fasole verde 85 g broccoli 1
mana frunze de spanac tanar 2 fileuri de macrou afumat (75 g), fara
piele, rupt in fasii 2 lingurite seminte…
Read more »
Read more »
Felii de curcan glazurate
14 February 2013
Felii
de curcan glazurate din: felii de curcan, faina, ulei de masline,
dovleac, zahar, otet balsamic, sare, frunze de salvie, mere rosii si
amidon de porumb. Ingrediente: 450 g felii de curcan 2 lingur faina 2
linguri ulei de masline 2 cani de dovleac (circa 340 g) taiat cubulete
(1 cm) 2 lingurite zahar 1/4…
Read more »
Read more »
Supa de rosii si fasole cu melcisori
14 February 2013
Supa
de rosii si fasole cu melcisori din: ceapa, usturoi, rosii decojite,
fasole alba, ulei, supa de legume, paste, sare si piper. Ingrediente: 1
ceapa 2 catei usturoi 1 conserva rosii decojite (850 ml) 1 conserva
fasole alba (425 ml) 1 lingura cu ulei 500 ml supa de legume (instant)
200 g paste in forma…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc impanat cu carnati si portocale
14 February 2013
Cotlet
de porc impanat cu carnati si portocale din: cotlet de porc, carnati,
portocale, usturoi, cimbru, rozmarin, vin, sare, piper, ulei de masline
si suc de portocale. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc 200g carnati 2
portocale 2 catei usturoi crengute cimbru rozmarin 1 cana vin alb
diluat cu apa sare piper ulei de masline…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbecuţ cu salată şi cuşcuş
14 February 2013
Cotlete
de berbecuţ cu salată şi cuşcuş din: cuscus, cotlete de berbecut, ulei
de masline, fasole verde, gem de smochine, otet balsamic, ceapa rosie,
rosii cherry, coaja de lamaie, zeama de lamaie si frunze de menta.
Ingrediente: 100 g de cuscus 7 cotlete slabe de berbecut 2 linguri ulei
de masline 200 g fasole verde,…
Read more »
Read more »
Salată de portocale cu măsline
14 February 2013
Salată
de portocale cu măsline din: portocale, masline negre, lamaie verde,
salata verde, ceapa verde, boabe de mustar macinat, sare, piper, curry,
ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4 portocale 10 masline negre
1 lamaie verde 2 frunze de salata verde 1 ceapa verde (coditele) 1
lingurit amica de boabe de mustar macinat un…
Read more »
Read more »
Deseturi simple: Piscoturi cu struguri
14 February 2013
O
reteta delicioasa de piscoturi cu: vin alb sec, struguri, oua, zahar,
lamaie. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200 ml vin alb sec 500 g boabe de
struguri 3 ouă 1 lingură zahăr 1 lămâie mare Mod de preparare: Rupi
piscoturile in bucatele, iar jumatate le pui intr-un vas si le stropesti
cu 50 ml…
Read more »
Read more »
Macaroane cu chiftele de legume
14 February 2013
O
reteta delicioasa de macaroane cu:cartofi, ceapa rosie, mazare, marar,
morcov, usturoi, soia, oua, sare, piper, ulei, suc de rosii, ardei iute,
ghimbir, faina. Ingrediente: 400 g macaroane un cartof o ceapă roşie
400 g mazăre o legătură de mărar un morcov doi căţei de usturoi 100 g
soia granulată 3 ouă sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Cod la cuptor cu ciuperci
14 February 2013
O
reteta delicioasa de peste cu:cod, ciuperci, ardei iute, miez de nuca,
migdale, ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4
fileuri de cod 400 g ciuperci un ardei iute 200 g miez de nucă 100 g
migdale o linguriţă cu ghimbir o legătură de mărar o limetă sare piper
150 ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu kaizer
14 February 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:carne de pui, pia, morcov, telina, ardei
gras, praz, kaizer, sparanghel, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana.
Ingrediente: un pui mai mic 3 ouă un morcov o felie de ţelină doi ardei
graşi un fir de praz 200 g kaizer 200 g sparanghel 100 ml ulei de
floarea-soarelui sare piper…
Read more »
Read more »
Muschi de porc în manta delicioasa
14 February 2013
Mușchi
de porc în manta delicioasa din: aluat, ciuperci champignon, ceapa,
unt, carne de vita, smantana, muschi de porc, sare, piper, ulei,
galbenus si lapte. Ingrediente: 1 pachet aluat de foi congelat 200 g
ciuperci Champignon 1 ceapă 2 linguri unt 200 g carne de vită tocată 100
ml smântână 1 kg mușchi de porc…
Read more »
Read more »
Peste in crustă de mălai
14 February 2013
O
reteta delicioasa de peste cu:malai, faina, pesmet, morcov, radacina de
patrunjel, dovlecel, vanata, ciuperci, rosii cherry, ceapa rosie, ulei,
sare, piper, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 peşti mai mici 100 g
mălai o lingură cu făină o lingură cu pesmet un morcov o rădăcină de
pătrunjel un dovlecel o vânătă 300 g ciuperci 6 roşii…
Read more »
Read more »
Clătite gustoase cu legume
14 February 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu:faina, oua, legume, lapte, fasole
verde, morcov, ceapa, sparanghel, muguri de soia, branza de vaci, rosii,
oregano, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 500 ml lapte
dulce 100 g fasole verde un morcov o ceapă 200 g sparanghel o lingură
cu muguri de soia 200 g brânză…
Read more »
Read more »
Gofre cu cremă de frişcă şi pepene
14 February 2013
O
reteta delicioasa de gofre cu: faina, ou, zahar pudra, lapte dulce,
unt, drojdie, frisca, esenta de vanilie, branza de vaci, pepene rosu,
ananas confiat Ingrediente: 250 g făină un ou 100 g zahăr pudră 100 ml
lapte dulce 150 g unt jumătate de linguriţă cu drojdie proaspătă 500 ml
frişcă o linguriţă cu esenţă…
Read more »
Read more »
Macaroane cu costită afumată
14 February 2013
O
reteta delicioasa de macaroane cu: rosii cherry, costita afumata,
patrunjel, parmezan, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, suc de
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g macaroane 300 g roşii cherry
300 g costiţă afumată două legături de pătrunjel 100 g parmezan 3 căţei
de usturoi două fire ceapă verde 100 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Rulada tiganeasca
14 February 2013
Rulada
tiganeasca din: pulpa de porc, ceafa de porc, usturoi, piper macinat,
boia dulce, sare, ulei, untura, apa si ulei. Ingrediente: pulpa de
curcan (partea de sus) sau pulpa de porc (cotlet) ceafa de porc 6 catei
de usturoi 1/2 lingurita piper macinat 1 lingurita boia dulce 1/2
lingurita sare ulei 100 ml untura topita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui pane cu salata de rosii, branza feta si masline
14 February 2013
Pui
pane cu salata de rosii, branza feta si masline din: iaurt, pesmet,
condimente, piept de pui, rosii cherry, branza feta, masline, frunze de
menta, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 iaurt 1 cana
pesmet 1 lingura plus 2 lingurite condimente 1 piept pui 1 1/2 cani de
roșii cherry, taiate in jumatate…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu firimituri
14 February 2013
Prăjitură
cu firimituri din: faina, unt, oua, zahar pudra, zahar vanilat, sare,
gem, unt si faina. Ingrediente: pentru blat: 200 g faina 200 g unt 2 oua
200 g zahar pudra 2 pliculete zahar vanilat un praf de sare pentru
umplutura: 400 g gem, dupa gust pentru tava: 50 g unt 2 linguri faina …
Read more »
Read more »
Aripioare cu cartofi
14 February 2013
Aripioare
cu cartofi din: aripioare de pui, cartofi, concentrat de pui, suc de
lamaie, cimbru verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 aripioare de
pui un kg cartofi un cub concentrat de pui sucul unei jumatati de lamaie
o crenguta cimbru verde 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare:
Se aleg cartofi mai…
Read more »
Read more »
Paste cu chiftele
14 February 2013
Paste
cu chiftele din: carne tocata, ou, ceapa, sare, faina, ulei, usturoi,
piper, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei si paste. Ingrediente:
pentru chiftele: 500 g carne tocata un ou o ceapa sare 3 linguri faina 2
linguri ulei un catel usturoi piper o legatura patrunjel pentru sos: o
ceapa 4 rosii in bulion o…
Read more »
Read more »
Fursecuri spiralate
14 February 2013
Fursecuri
spiralate din: zahar, unt de arahide, unt nesarat, faina, oua, esenta
de vanilie, praf de copt, gem de prune si sare. Ingrediente: 340 g zahar
185 g unt de arahide 120 g unt nesarat 215 g faina 2 oua o fiola esenta
de vanilie o lingurita praf de copt 200 g gem de prune…
Read more »
Read more »
Cotlet nemtesc
14 February 2013
Cotlet
nemtesc din: cotlete de porc, ulei, lamai, ceapa, usturoi, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 linguri ulei pentru marinata: 2
lamai o ceapa mica 2 catei usturoi sare piper o lingura ulei Mod de
preparare: Intr-un vas se prepară marinată prin amestecarea sucului
strecurat de lămâie cu uleiul, usturoiul…
Read more »
Read more »
Salata cu oua si branza Roquefort
14 February 2013
Salata
cu oua si branza Roquefort din: oua, bacon, salata, piept d epui,
avocado, suc de lamaie, branza roquefort, mustar de dijon, otet de vin
rosu, sos worcester, usturoi, sare, piper si ulei de masline.
Ingrediente: 4 ouă fierte tari decojite și tăiate felii 8 felii bacon 1
căpățână salată Romana 4 cești de piept…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată şi pepene
14 February 2013
O
reteta delicioasa de parajitura cu:zahar pudra, pudra de migdale, oua,
unt, albus, zahar tos, faina, cacao, budinca de vanilie, lapte dulce,
pepene galben, ciocolata neagra, esenta de migdale, menta verde.
Ingrediente: 120 g zahăr pudră 120 g pudră de migdale 3 ouă 30 g unt 3
albuşuri 220 g zahăr tos 40 g făină…
Read more »
Read more »
Ruladă de ficat cu fructe uscate
14 February 2013
Ruladă
de ficat cu fructe uscate din: ficat de rata, lapte, ulei, ceapa rosie,
piper mozaic, vin rosu, prune uscate, stafide, rozmarin, salvie, oua,
frisca si slanina afumata. Ingrediente: 1 kg ficat de rata 150 ml lapte 3
linguri ulei 3 cepe rosii sare dupa gust piper mozaic macinat 150 ml
vin rosu 150 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Negresa cu caramel
13 February 2013
Negresa
cu caramel din: zahar, unt, sare, smantana, ciocolata neagra, unt
nesarat, oua, esenta de vanilie si faina. Ingrediente caramel: 1/2 cana
de zahar 4 linguri de unt nesărat 1/4 lingurita de sare 3 linguri de
smantana Ingrediente negresa: 85 grame ciocolata neagra 115 grame unt
nesarat 200 grame zahar 2 oua 5 ml esenta…
Read more »
Read more »
Tipuri de vin
13 February 2013
Exista
o multime de tipuri de vin în toată lumea. Datorită climei, solului,
combinaţiei de soiuri şi a metodelor folosite în podgorii şi crame –
factori care, combinaţi, alcătuiesc ceea ce francezii numesc „terroir”,
specificul regional – nici un vin nu seamănă cu celălalt. In linii mari,
ele se clasifică în: Vinuri spumante: Vinurile…
Read more »
Read more »
Fasole cu legume
13 February 2013
Fasole
cu legume din: conopida, ardei gras, radacina de pastarnac, ulei,
fasole boabe alba, ulei, morcovi, sare si piper. Ingrediente: o punga
conopida congelata un ardei gras verde 2 radacini pastarnac 200 g fasole
boabe alba o lingura ulei 3 morcovi sare piper Mod de preparare:
Fasolea înmuiată în apă rece se scurge şi…
Read more »
Read more »
Ravioli cu sos de rosii
13 February 2013
Ravioli
cu sos de rosii din: ravioli cu branza, rosii in bulion, usturoi, ulei,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g ravioli cu branza o cutie
mare rosii in bulion 2 catei usturoi o lingura ulei cateva fire
patrunjel sare piper Mod de preparare: Se pun ravioli la fiert în
funcţie de indicaţiile de…
Read more »
Read more »
Tarte cu papaya
13 February 2013
Tarte
cu papaia din: papaya, fructul dragonului, unt, zahar brun, tequilla,
branza de vaci, oua, unt, zahar, amidon, suc de papaya si sare.
Ingrediente: topping de fructe: 1/2 papaya 1/2 fructul dragonului 1
lingura unt 2-3 linguri zahar brun 2 linguri tequilla sau rom alb blat:
120 g branza de vaci 2 oua 40 g…
Read more »
Read more »
Salată cu pui si telina
13 February 2013
Salată
cu pui si telina din: radacina de telina, piept de pui, castraveti
acri, suc de lamaie, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: o radacina
de telina medie un piept de pui 4 castraveti acri sucul unei lamai
cateva fire de ceapa verde sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui
se pune la…
Read more »
Read more »
Supa cu fructe de mare si usturoi
13 February 2013
Supa
cu fructe de mare si usturoi din: creveti, ulei de masline, ceapa,
morcov, vin alb sec, rosii, supa de legume, harissa, smantana, coaja de
lime, zeama de lime, scoici saint jacques, unt cu usturoi, coriandru,
ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 250 g creveti mari,
nedecorticati 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica,…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina cu smantana
13 February 2013
Supa
crema de telina cu smantana din: radacina de telina, cartofi, lapte,
unt, sare si smantana. Ingrediente: 400 g radacina de telina 3 cartofi
250 ml lapte o lingura unt sare pentru servit: smantana Mod de
preparare: Se curăţă de coajă rădăcina de ţelină, se taie cubuleţe care
se pun la călit în oala…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de roşii şi busuioc
13 February 2013
Paste
cu sos de roşii şi busuioc din: ulei de masline, usturoi, rosii,
bulion, tagliatelle, mozzarella si busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei
de masline 1-2 catei de usturoi zdrobit 800 g rosii 1 lingura bulion 400
g tagliatelle sau alte paste 150 g mozzarella, taiata in bucati mici 2
linguri busuioc proaspat Mod de…
Read more »
Read more »
Tort de ananas şi cocos
13 February 2013
Tort
de ananas şi cocos din: oua, zahar vanilat, zahar, faina, ulei, ananas,
suc de ananas, smantana, zahar, frisca, gelatina, dulceata si fulgi de
nuca de cocos. Ingrediente: 4 oua 1 pachet zahar vanilat 100 g zahar 150
g faina 35 ml ulei compozitie: 400 g ananas 125 ml suc de ananas 125 ml
smantana…
Read more »
Read more »
Cocktail Rio
13 February 2013
Cocktail
Rio din: cachaca, amaretto liquer, gingerbread syrup, lapte, smantana
si scortisoara. Fin si aromat, un cocktail aperitiv deosebit!
Ingrediente: 40 ml cachaca 10 ml amaretto liquer 15 ml gingerbread syrup
10 ml lapte 10 ml smantana 1 varf de lingurita de scortisoara macinata
Mod de preparare: Amestecati puternic ingredientele in shaker,
strecurati continutul,…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de curcan si arahide
13 February 2013
Salata
cu piept de curcan si arahide din: piept de curcan, limette, varza
chinezeasca, morcovi, castraveti, castraveti murati, ceapa, usturoi,
ardei iute, arahide, sare, piper, otet din vin alb si zeama de
castraveti. Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2 limette 250 g
varză chinezească 2 morcovi 200 g castraveți proaspeți 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dorada la cuptor cu rosii cherry
13 February 2013
Dorada
la cuptor cu rosii cherry din: peste dorada, usturoi, capere, ulei de
masline extravirgin, masline negre, rosii cherry, sare, piper, cimbru si
patrunjel. Ingrediente: 2 bucati peste dorada 4 catei usturoi 2 linguri
capere 6 linguri ulei de masline extravirgin 50g masline negre 15 rosii
cherry sare piper crengute cimbru patrunjel tocat marunt …
Read more »
Read more »
Ghiveci aromat
13 February 2013
Ghiveci
aromat din: tulpini de telina, ceapa, dovlecei, morcovi, cartofi, pasta
de tomate, foaie dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 tulpini de
telina 5 cepe mici 2 dovlecei 2 morcovi 4 cartofi o lingura pasta de
tomate o foaie dafin ulei sare piper Mod de preparare: In cratiţa de
fiert mâncarea se încinge…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu salam si ridichi
13 February 2013
Salata
de paste cu salam si ridichi din: paste, sare, piper, ridichi, porumb,
otet, ulei de masline, ulei de nuci, ceapa verde, patrunjel si salam.
Ingrediente: 500 g paste in forma de rotita sare piper 1 legatura
ridichi 1 conserva porumb 4 linguri otet 4 linguri ulei de masline 2
linguri ulei de nuci 1…
Read more »
Read more »
Pasta de telina
13 February 2013
Pasta
de telina din: telina, mar, maioneza, iaurt, patrunjel, suc de lamaie,
sare si piper. Ingrediente: o radacina de telina mica un mar 2 linguri
maioneza un pahar mic iaurt cateva fire patrunjel sucul unei jumatati de
lamaie sare piper Mod de preparare: Se curăţă rădăcina de ţelină de
coajă, se taie felii groase…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructul pasiunii
13 February 2013
Prăjitură
cu fructul pasiunii din: pesmet, fructul pasiunii, unt, zahar, oua,
sare, faina, migdale, praf de copt si suc de fructul pasiunii.
Ingrediente: pesmet pentru forma 5 bucati fructul pasiunii 250 g unt 250
g zahar 5 oua 1 praf sare 250 faina 150 g migdale macinate 1 plic praf
de copt 160 ml suc…
Read more »
Read more »
Fondue de branza
13 February 2013
Fondue
de branza din: branza, usturoi, vin alb sec, amidon, rachiu de fructe,
bagheta, fructe si nucsoara. Ingrediente: cate 450 g branza tare (ex.
parmezan, cedar, etc), branza picanta, branza semitare 1 catel de
usturoi 100 ml vin alb sec 1 lingura amidon 3 linguri rachiu de fructe
500 g bagheta 500 g de fructe…
Read more »
Read more »
Turte cu ciuperci
13 February 2013
Turte
cu ciuperci din: ciuperci, bere, faina, ou, praf de copt, frunze de
dafin, ardei, chimen, ulei, sare si arpagic. Ingrediente: 100 g ciuperci
(proaspete sau uscate, inmuiate anterior in apa) 100 ml bere 2-3
linguri faina 1 ou 1 varf de praf de copt 3 frunze de dafin 8 ardei
intregi 1/2 lingurita chimen…
Read more »
Read more »
Ruladă de pandişpan cu mango
13 February 2013
Ruladă
de pandişpan cu mango din: oua, zahar vanilat, zahar, faina, amidon,
praf de copt, gelatina, mango, coaja de lamaie, suc de lamaie, suc de
portocala, branza de vaci, frisca si amarettini. Ingrediente: 4 oua 1
plic zahar vanilat 330 g zahar 100 g faina 30 g amidon 1 lingurita praf
de copt 9 foi…
Read more »
Read more »
Ingheţată de iaurt cu ceai verde
13 February 2013
Ingheţată
de iaurt cu ceai verde din: iaurt, zahar, pudra de ceai verde, zahar si
seminte de susan prajite. Ingrediente: 1 kg iaurt grecesc 20 g de zahar
2 linguri pudra de ceai verde 200 g de zahar 4 linguri seminte de susan
prajite Mod de preparare: Amestecă bine iaurtul cu zahărul şi cu…
Read more »
Read more »
Curry rosu de pui
13 February 2013
Curry
rosu de pui din: orez, sare, fasole verde, ardei grasi, ceapa, usturoi,
ghimbir, ulei, pasta de curry rosu, lapte de cocos, piper de cayenne,
file de piept de pui, piper, coriandru verde, patrunjel si chutney de
caise. Ingrediente: 250 g orez Jasmin sare 300 g fasole verde 2 ardei
grasi rosii 1 ceapa frantuzeasca…
Read more »
Read more »
Taitei cu somon afumat
13 February 2013
Taitei
cu somon afumat din: ceapa, unt, vin alb sec, samntana, sare, piper,
tarhon, somon afumat, taitei si felii de lamaie. Ingrediente: 1 ceapa 2
lingurite unt 6 linguri vin alb sec 250 ml smantana sare piper 1
legatura tarhon 200 g somon afumat 500 g taitei mai multe felii de
lamaie pentru ornat …
Read more »
Read more »
Biban la tigaie cu sos
13 February 2013
Biban
la tigaie cu sos din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei
iute, rosii, capere, masline verzi, telina, fileuri de biban si
patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt
3 catei de usturoi, tocati marunt 1 varf de cutit fulgi de ardei iute
400 g de rosii tocate din…
Read more »
Read more »
Cocktail Pepper Mental
13 February 2013
Cocktail
Pepper Mental din: vodka pepper, creme de menthe, pineapple juice,
fresh lemon juice, black pepper. Este un cocktail usor dulce, picant si
racoros! Ingrediente: 50 ml vodka pepper 20 ml creme de menthe 30 ml
pineapple juice 15 ml fine strained fresh lemon juice 2 pinch black
pepper Mod de preparare: Se amesteca…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc cu cartofi
13 February 2013
Cotlet
de porc cu cartofi din: cartofi, sare, piper, condiment, marar, ceapa,
morcovi, ulei de canola, cotlet de porc, usturoi, sos de rosii, ardei
capia, apa si foi de dafin. Ingrediente: 4-5 cartofi ½ lingurita sare si
piper ½ lingurita condiment dupa gust 2 linguri marar 1 ceapa, fin
tocata 2 morcovi, rasi 1.5 linguri…
Read more »
Read more »
Pacheţele de primăvară umplute cu tăiţei
13 February 2013
Pacheţele
de primăvară umplute cu tăiţei şi mango din: taitei, morcovi, mazare
mange tout, varza chinezeasca, ceapa verde, ulei, sos de soia, chutney
de mango si ghimbir, foi de placinta. Ingrediente: 50 g taitei
transparenti 200 g morcovi 250 g mazare mange tout 150 g varza
chinezeasca 2 cepe verzi 1 l ulei 8 linguri…
Read more »
Read more »
Budinca de paine cu fructe uscate
13 February 2013
Budinca
de paine cu fructe uscate din: paine, mix de fructe uscate, coaja
confiata de lamaie, coaja confiata de portocala, amestec de condimente,
lapte, oua, zahar brun, coaja de lamaie, unt si zahar brun. Ingrediente:
500 g de paine alba sau integrala 500 g mix de fructe uscate 85 g coaja
confiata de lamaie si…
Read more »
Read more »
Supă de broccoli cu brânză
13 February 2013
Supă
de broccoli cu brânză din: broccoli, bacon, ceapa, faina, supa, sare,
grasime, branza si chifle. Ingrediente: 500 g broccoli 100 g bacon 100 g
ceapa 20 g faina 1 cub supa sare 40 g grasime 60 g branza rasa 2 chifle
Mod de preparare: Se curăţă broccoli, se spală sub jet de apă…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu jambon, pepene galben si mozzarella
13 February 2013
Salată
de paste cu jambon, pepene galben si mozzarella din: paste, sare, otet,
piper, miere, coaja de lime, suc de lime, ulei de masline, mozzarella,
pepene galben, jambon si busuioc. Ingrediente: 500 g paste colorate sare
6 linguri otet piper macinat 2 linguri miere 1 lingurita coaja rasa de
lime 2 linguri suc de lime…
Read more »
Read more »
Bami Goreng cu carne de pui si creveţi
13 February 2013
Bami
Goreng cu carne de pui si creveţi din: file de piept de pui, ceapa
verde, ceapa, usturoi, varza chinezeasca, sare, ardei iute, ghimbir,
creveti decorticati, taitei cu ou, ulei de arahide, zahar, sos de soia
alb si supa. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 6 cepe verzi 2 cepe
2 catei de…
Read more »
Read more »
Vinuri vechi vs vinuri tinere
13 February 2013
Cea
mai impresionantă calitate a unui vin tânăr proaspăt este vibraţia sa
clară de fructe. Buchetul şi aromele sale primare de măr verde
(Sauvignon Blanc şi Riesling) şi coacăze negre (Cabernet Sauvignon), îl
fac uşor de apreciat şi înviorător. Totuşi, în majoritatea vinurilor
tinere de o calitate mai bună, vor exista şi câteva imperfecţiuni –…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu dovleac si nuci
13 February 2013
Pulpe
de pui cu dovleac si nuci din: pulpe de pui, ulei de masline, ceapa
rosie, dovleac, salvie, nuci si otet de xeres. Ingrediente: 1kg pulpe de
pui (şi superioare, şi ciocănele) 3 linguri ulei de măsline 3 cepe
roşii, curăţate şi tăiate bucăţi, pe lungime 1 dovleac de plăcintă,
curăţat de coajă şi seminţe,…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi cu crutoane
13 February 2013
Supă
de morcovi cu crutoane din: morcovi, ulei de masline, usturoi, cimbru,
unt, ceapa, supa de pui, smantana, bacon, paine taraneasca si ulei de
masline. Ingrediente: 700 g de morcovi, taiati bastonase 2 linguri ulei
de masline, plus extra pentru stropit 4 catei de usturoi, nedecojiti
cateva fire de cimbru, plus extra pentru decor 1…
Read more »
Read more »
Supa gulyas
12 February 2013
Supa
gulyas din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, cartofi,
concentrat de vita, boia de ardei, ulei, sare si piper. Ingrediente:
1/2 kg carne vita cuburi o tulpina telina 2 morcovi 2 cepe 2 ardei grasi
3 cartofi 2 cuburi concentrat vita o lingura boia de ardei 2 linguri
ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort de cafea cu crema ganache
12 February 2013
Tort
de cafea cu crema ganache din: oua, unt, zahar, faina, cafea instant,
praf de copt, zahar vanilat, rom, gem de caise, ciocolata neagra si
frisca. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 300g unt moale 200g zahar 300g
faina 2 linguri cafea instant 2 lingurite praf de copt 1 pliculet zahar
vanilat 3 linguri rom pentru…
Read more »
Read more »
Spirale cu branza, susan si rozmarin
12 February 2013
Spirale
cu branza, susan si rozmarin din: susan, piper, ardei gras, ulei de
masline, rozmarin, paste, sare si cascaval. Ingrediente: 1 linguri susan
piper cate 1 ardei gras (rosu, verde, galben) 1 lingura ulei de masline
1 fir rozmarin 400 g paste in forma de spirala sare 50 g cascaval tare
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rulada de rata cu portocale
12 February 2013
Rulada
de rata cu portocale din: rata, sare, boabe de piper, coriandru, unt,
faina, portocale, miere, suc de lamaie, paine prajita, unt, smantana,
ficat de rata, usturoi, nucsoara, condimente, patrunjel si migdale.
Ingrediente: 1 rata mica sare cateva boabe de piper coriandru 30 g unt
30 g faina 3-4 portocale 1-2 linguri miere suc de…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Nasi Goreng
12 February 2013
Nasi
Goreng din: orez, sare, file de porc, usturoi, sos de soia, creveti,
ardei grasi, ceapa, ceapa verde, ulei, piper, curry, oua, unt si arahide
prajite. Ingrediente: 250 g orez sare 400 g file de porc 2 catei de
usturoi 4 linguri sos de soia 300 g creveti 2 ardei grasi rosii 1 ceapa
2…
Read more »
Read more »
Omleta cu branza si mazare
12 February 2013
Omleta
cu branza si mazare din: mazare, fasole, oua, lapte, branza de capra si
menta. Ingrediente: 300g amestec congelat de mazăre şi fasole 8 ouă
mari lapte 100g baton brânză de capră, cu coajă 1-2 linguri de mentă
tocată Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul pe funcţia grill. Se
fierb mazărea şi fasolea 4…
Read more »
Read more »