Retete rapide:
Reteta zilei: Prajitura cu glazura de ciocolata
21 August 2013
Prajitura
cu glazura de ciocolata din: unt nesarat, zahar, faina, praf de copt,
sare, oua, vanilie, lapte batut, pudra de cacao, smanana, ciocolata
neagra. Ingrediente 1/2 cana unt nesarat, la temperatura camerei 1
cana de zahar 1 3/4 cani de faina 1 1/2 lingurite praf de copt 1/2
lingurita de sare 3 oua 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Mojito cu rom
21 August 2013
Cocktail
Mojito cu rom din: rom, lime, zahar brun, frunze de menta, gheata, apa
minerala. Ingrediente: 50 ml rom 1 lime 3 lingurite zahar brun 7-8
frunze de menta Gheata pisata Apa minerala Mod de preparare: Intr-un
bol strivesc 2 frunze de menta peste…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de vita si busuioc
21 August 2013
Paste
cu carne de vita si busuioc din: paste, carne de vita, vin rosu, rosii,
morcovi, ulei, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 100 g paste 600 g
carne de vită-pulpă 300 ml vin roșu 4 roșii 2 morcovi ulei busuioc uscat
sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Hering marinat cu smantana, castraveciori murati si cartofi
21 August 2013
Hering
marinat cu smantana, castraveciori murati si cartofi din: smantana,
hering marinat, cartofi, castraveciori murati, castraveciori proaspeti,
frunze de salata, marar, sare. Ingrediente: 100 g smântână 2 bucăți
hering marinat-întreg 4 cartofi noi 2 castraveciori murați 2
castraveciori proaspeți frunze de salată mărar proaspăt sare…
Read more »
Read more »
Supa de vita cu rozmarin si cimbru
21 August 2013
Supa
de vita cu rozmarin si cimbru din: rasol de vita, morcovi, cartofi,
pastarnac, telina, rozmarin, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg rasol de
vită 4 morcovi 4 cartofi 2 bucăți păstârnac 2 țeline rozmarin cimbru
sare Mod de preparare: Se pune rasolul la fiert…
Read more »
Read more »
Gogosari cu hrean
21 August 2013
Gogosari
cu hrean din: gogosari, otet din vin, zahar, boabe de mustar, boabe de
piper, boabe de coriandru, radacina de hrean. Ingrediente: 3 kg gogosari
1 l otet din vin 500 h zahar cate 1 lingura boabe de mustar si piper 1
lingura boabe de…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu arpacaş şi verdeaţă
21 August 2013
Plăcintă
cu arpacaş şi verdeaţă din: faina, apa, drojdie uscata, arpacas, branza
de vaci, branza telemea, oua, fenicul, ceapa verde, seminte de floarea
soarelui, seminte de dovleac, sare, piper. Ingrediente: 500 g faina apa 7
g drojdie uscata 100 g arpacas 300 g branza de…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu urda
21 August 2013
Clatite
umplute cu urda din: oua, faina, apa minerala, ulei, sare, urda, marar,
sare, unt, smantana. Ingrediente: 2 oua 14 linguri cu faina 1 l apa
minerala 2 linguri cu ulei 1 praf de sare 250 g urda 2-3 legaturi de
marar sare 2 linguri…
Read more »
Read more »
Varza cu costita afumata, chimen si ceafa de porc
21 August 2013
Varza
cu costita afumata, chimen si ceafa de porc din: varza, ulei, seminte
de chimen, costita afumata, marar, bulion, cimbru, piper, sare, rosii,
ceapa de porc, ardei iute. Ingrediente: 1 varza mare 3 linguri ulei 1
lingura seminte de chimen 200 g costita afumata 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Margarita cu zmeura
21 August 2013
Margarita
cu zmeura din: tequila, piure de zmeura, triplu sec, gheata.
Ingrediente: 30 ml tequila alba 120 ml piure de zmuera 23ml triplu sec 1
cana gheata Mod de preparare: Combinati la blender pana la
omogenizare toate ingredientele. Decorati cu zmeura proaspata si
serviti.…
Read more »
Read more »
Iepure marinat cu măsline
21 August 2013
Iepure
marinat cu măsline din: carcasa de iepure, suc de rosii, coriandru,
busuioc, maghiran, piper, oregano, sare, usturoi, masline negre, vin
alb, ulei de masline, coaja de lamaie, coaja de portocala, amestec de
condimente, piper alb. Ingrediente: 1-1,5 kg carcasa de iepure 200 ml
suc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vita picanta pe pat de fidea de orez
21 August 2013
Vita
picanta pe pat de fidea de orez din: sos sriracha, sos de soia, otet
balsamic, otet de orez, sos de chili dulce, carne de vita, sare, piper
negru, amidon, zahar brun, ardei iute rosu, usturoi, ghimbir, praz,
ardei gras, arahide, fidea de orez. …
Read more »
Read more »
Gogosari copti
21 August 2013
Gogosari
copti din: gogosari, zahar, sare grunjoasa, ulei, otet, crengute de
visin. Ingrediente: 3 kg gogosari circa 150 g zahar si sare grunjoasa
aproximatic 150 ml ulei si otet crengute de visin Mod de preparare:
Alegi gogoşarii sănătoşi, bine copţi, roşii, pe cât posibil,…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi
21 August 2013
Piept
de pui umplut cu garnitura din: piept de pui, ciuperci, cascaval,
albus, morcovi, marar, piper alb, sare, ulei, cartofi, seminte de susan,
sare, boia de ardei iute. Ingrediente: 1 piept de pui 150 g ciuperci
champignon conservate in saramura 25 g cascaval 1 albus…
Read more »
Read more »
Fresh de pepene cu lamaie
21 August 2013
Fresh
de pepene cu lamaie din: miez de pepene verde, lamaie. Ingrediente: 600
g miez de pepene verde 1 lămâie Mod de preparare: Se pune miezul de
pepene în blender și se adaugă sucul de lămâie. Se pasează și se toarnă
în pahare. Se…
Read more »
Read more »
Piept de pui în sos de smântână cu ciuperci
21 August 2013
Piept
de pui în sos de smântână cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci,
ceapa rosie, smantana, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g
piept d epui 200 g ciuperci din conserva 1 ceapa rosie 1 cutie mica de
smantana lichida ulei de masline…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu praz şi peşte
21 August 2013
Ardei
umpluţi cu praz şi peşte din: file de salau, ardei grasi, orez, praz,
morcov, bulion, rosii, concentrat de legume, marar verde, suc de rosii,
sare, piper, ulei, usturoi. Ingrediente: 800 g file de salau sau cozi de
stiuca 14-16 ardei grasi diferit colorati 1…
Read more »
Read more »
Ciorbiţă de pui cu broccoli
21 August 2013
Ciorbiţă
de pui cu broccoli din: aripi de pui, mazare, fasole rosie, ceapa,
morcov, ardei, radacina de patrunjel, dovlecel, vinete, broccoli,
patrunjel verde, sare, bors, piper, busuioc, tarhon, ardei iute.
Ingrediente: 6 aripi de pui 50 g boabe mazare uscata 100 g boabe fasole
rosie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de rosii cherry cu fasole verde si sos de menta
21 August 2013
Salata
de rosii cherry cu fasole verde si sos de menta din: fasole verde,
rosii cherry, branza de capra, menta, ceapa, otet, ulei de masline,
sare, piper, seminte de mustar. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1
cana de rosii cherry 1 bucata branza de…
Read more »
Read more »
Parfait cu vişine
21 August 2013
Parfait
cu vişine din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, dulceata de visine,
fructe confiate, inghetata de fructe, inghetata de vanilie, frunze de
menta. Ingrediente: 3 oua 3 linguri zhar 2 linguri faina 1 pliculet
zahar vanilat (pentru foaia de rulada) pentru umplutura: dulceata de
visine…
Read more »
Read more »
Ficat de vita la gratar cu busuioc si oregano
21 August 2013
Ficat
de vita la gratar cu busuioc si oregano din: ficat de vita, unt,
maghiran, busuioc, oregano, sare. Ingrediente: 1 kg ficat vită sau
pasăre 100 g unt maghiran busuioc oregano sare Mod de preparare: Speli
ficatul de mai multe ori, până când apa…
Read more »
Read more »
Salata cu varza, branza si maioneza
21 August 2013
Salata
cu varza, branza si maioneza din: varza lba, morcov, ceapa rosie,
maioneza, iaurt, mustar de dijon, chives, cheddar. Ingrediente: 1 varza
alba de aproximativ 400 g 1 morcov, ras pe razatoarea mare 1 ceapa
rosie, taiata in jumatate, apoi in felii subtiri 3 linguri…
Read more »
Read more »
Rulouri cu şuncă si caşcaval
21 August 2013
Rulouri
cu şuncă si caşcaval din: dovlecei, vanata, ceapa verde, branza de
vaci, parmezan, sunca, rosii, ulei de masline, cimbru, piper alb, sare.
Ingrediente: 2 dovlecei mici (400 g) 1 vanata mica (200 g) 3 fire de
ceapa verde 200 g branza de vaci 100…
Read more »
Read more »
Creveţi cu sos de unt şi pătrunjel
21 August 2013
Creveţi
cu sos de unt şi pătrunjel din: creveti, lamaie, unt, sare, piper,
patrunjel, rucola. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 1 lamaie 1/2
pachet unt sare piper 1 legatura patrunjel 200 g rucola pentru slaata
(optional) Mod de preparare: Pui untul la topit, iar…
Read more »
Read more »
Supa cu perisoare
21 August 2013
O
reteta delicipoasa de supa cu: morcovi, radacina de patrunjel,
pastarnac, telina, ceapa, leustean verde, patrunjel verde, sare, piper,
carne tocata, oua, orez, paine, ulei. Ingrediente: 2 morcovi mari 1
rădăcină de pătrunjel 1 păstărnac 1 felie de ţelină 1 ceapă leuştean
verde frunze de…
Read more »
Read more »
Hering cu chili si mustar
21 August 2013
Hering
cu chili si mustar din: heringi, unt, boia iute, mustar de dijon, zeama
de lamaie, zahar brun, sare. Ingrediente: 4 heringi medii 1 lingura unt
1 lingurita boia iute 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingura zeama de
lamaie 1 lingurita zahar brun sare…
Read more »
Read more »
Placinta cu ficat si carne
21 August 2013
Placinta
cu ficat si carne din: ulei, apa, sare, faina, ficat de vita, ceapa,
carna de vita, morcovi, marar, cimbru, sare, orez, faina, ulei.
Ingrediente: Pentru aluat 50 ml ulei 100 ml apă 1 praf de sare făină cât
cuprinde Pentru umplutură 1 kg ficat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu anghinare si sos de rosii
21 August 2013
Paste
cu anghinare si sos de rosii din: rosii uscate, smantana, lapte,
anghinare, farfalle, patrunjel, parmezan, sare. Ingrediente: 1 borcan
rosii uscate la soare in ulei 1 ceasca smantana 1 1/2 cana lapte 1
borcan anghinare, uscate si tocate 1 pachet farfalle 1/2 cana de…
Read more »
Read more »
Placinta cu piept de pui
21 August 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: piept de pui, ceapa, foi de placinta,
ciuperci, rosii, ulei, oua, smantana, rozmarin, unt, sare, piper
Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 1 pachet foi de plăcintă 500 g
ciuperci champignon 2 roşii 3 linguri ulei 4…
Read more »
Read more »
Frigarui de creveti cu boia
21 August 2013
Frigarui
de creveti cu boia din: pasta de rosii, creveti, boia iute, zaha brun,
ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 ml pastă
de roșii 400 g creveți 20 g boia iute 25 g zahăr brun ulei de măsline
suc de lămâie…
Read more »
Read more »
Bors taranesc de vacuta
21 August 2013
O
reteta delicioasa de bors taranesc cu: piept de vita, burta de vita,
ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ardei capia,
rosii, leustean verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de vită 1
kg burtă de vită prefiartă 1 ceapă 2 morcovi potriviţi 1…
Read more »
Read more »
Conopida cu iaurt si pesmet
21 August 2013
Conopida
cu iaurt si pesmet din: pesmet, iaurt gras, ulei, unt, ou, conopida,
sare. Ingrediente: 200 g pesmet 150 g iaurt gras 50 ml ulei 30 g unt 1
ou 1 conopidă sare Mod de preparare: Conopida se desface buchețele. Se
fierb în apă…
Read more »
Read more »
Vinete italienesti
21 August 2013
O
reteta delicioasa de vinete cu: piure de rosii, ceapa, usturoi, ulei de
masline, sare, busuioc uscat, mozzarela, parmezan. Ingrediente: 6 cani
piure de roşii 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 2 linguri ulei de măsline
sare busuioc uscat 3 vinete mozzarela parmezan Mod…
Reteta zilei: Hering marinat si salata de cartofi cu migdale
20 August 2013
Hering
marinat si salata de cartofi cu migdale din: hering, marar, apa, otet
de mere, zahar, seminte de mustar, piper, boabe de ienibahar, cartofi,
unt, ceapa, usturoi, migdale, sumac, ulei de masline, suc de lamaie,
ceapa verde, piper, sare. Ingrediente varianta 1: 5 bucati hering,
curatat, filetat si inmuiat in apa timp de 12…
Read more »
Read more »
Meniu #16
20 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Descopera care sunt beneficiile prunelor pentru sanatatea ta si a familiei!
20 August 2013
Au
o aroma incantatoare, se gasesc peste tot si sunt surse excelente de
vitamine in aceasta perioada a verii – da, despre prune este vorba!
Gustul placut, textura suculenta si caloriile reduse fac ca prunele sa
fie o gustare minunata de vara, cu beneficii atat pentru sanatate, cat
si pentru papilele gustative. Haideti sa descoperim…
Read more »
Read more »
Alimente pentru o dieta sanatoasa (legume, cereale, fructe, proteine)
20 August 2013
Un
regim alimentar sanatos contine carbohidrati si calorii, in functie de
varsta, sex si intensitatea activitatilor zilnice, si o cantitate
considerabila de legume si fructe. Modul in care ne pregatim mancarea
atunci cand suntem la dieta este la fel de important ca ceea ce mancam,
deoarece exista pobilitatea sa iti cumperi numai alimente sanatoase dar…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta cu rosii (Afla de ce sunt bune rosiile pentru sanatate si cum sa tii dieta de slabit cu rosii!)
20 August 2013
Rosiile
nu sunt niciodata mai gustoase si mai aromate precum sunt acum, in luna
august. Pline de savoare si bine coapte sub razele soarelui, rosiile de
august sunt atat o placere gustativa, cat si un ingredient pentru o
dieta ce te ajuta sa slabesti repede si sanatos – dieta cu rosii! Afla
de ce sunt…
Read more »
Read more »
Cele mai bune cocktail-uri
20 August 2013
Cocktail:
Cocktail Margarita de piersici Cocktail Margarita de piersici din:
gheata, lichior de piersici, tequila. Ingrediente 4 cesti de gheata
zdrobita 100g lichior de piersici 100g tequila Mod de preparare:
Intr-un blender amestecati toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se
decoreaza cu o felie de piersica proaspata. Read more » Cocktail Pina
Colada cu rom…
Read more »
Read more »
Dieta daneza: Dieta de 13 zile în care pierzi 10 kilograme
20 August 2013
Dieta
daneza dureaza 13 zile si te ajuta sa slabesti cu pana la 10 kilograme,
dar este foarte stricta: orice deviere de la meniu va opri efectul
dietei daneze si nu se recomanda reluarea ei decat dupa 6 luni. Daca nu
mai tii dieta daneza dupa 6 zile, atunci o poti relua dupa 3 luni.…
Read more »
Read more »
Meniu #15
20 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Inghetata de casa- retete de vara , racoroase si delicioase
20 August 2013
Inghetata:
Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară
din: rubarba, apa, zahar pudra, galbenusuri, zahar vnailat, visinata,
smantana, scortisoara. Inrgediente: 400 g de rubarba 100 ml de apa 70g +
120 g zahar pudra 4 galbenusuri 1 zahar vanilat 1 lingurita de visinata
200 ml smantana 1 lingurita de scortisoara Mod…
Read more »
Read more »
Bauturi racoritoare, energizante si sanatoase
20 August 2013
Bauturi
racoritoare: Fresh de mure cu menta Fresh de mure cu menta din: iaurt,
mure, frunze de menta. Ingrediente: 200 g iaurt de băut 400 g mure
frunze de mentă Mod de preparare: Se spală bine fructele. Se pasează
în blender. Se adaugă iaurtul și se mai pasează 20 secunde. Se pune în…
Read more »
Read more »
Diete: Secretele unei diete sanatoase
20 August 2013
Este
important sa consumati alimente bogate in nutrientii de care organismul
dumneavoastra are nevoie. O dieta sanatoasa va ajuta sa va pastrati
starea generala de sanatate. De aceea, atunci cand faceti cumparaturi si
cand gatiti, este indicat sa faceti alegeri intelepte. In plus, pentru a
va pastra silueta si a avea un corp tonifiat este…
Read more »
Read more »
Meniu #14
20 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Totul despre E-uri: Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc
20 August 2013
E-urile
sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice
folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii
Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor
comercializate in cadrul UE, normele de siguranta si aprobarile pentru
introducerea pe piata apartinand Autoritatii Europene pentru Siguranta
Alimentara (AESA). Istoria listei oficiale a E-urilor In anul 1962,…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta pentru persoanele cu ficat gras
20 August 2013
Simptomele
ficatului gras nu pot fi observate cu usurinta. Diagnosticul, de cele
mai multe ori, se stabileste in urma unor teste medicale. Cauzele unui
ficat gras pot fi: consumul excesiv de alcool, consumul de droguri,
obezitatea, diabetul, tulburarile metabolice sau malnutritia. Uneori
scaderea brusca in greutate (manifestare intalnita in bypass-ul gastric,
de exemplu) poate provoca…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu ciocolata alba si praf de ceai verde
20 August 2013
Desert
cu ciocolata alba si praf de ceai verde din: ciocolata alba, smantana,
unt, ceai verde. Ingrediente: 300 g ciocolata alba 100 ml smantana 35 g
unt 2 linguri praf de ceai verde Mod de preparare: Se taie
ciocolata bucati mici si se pune intr-un vas termorezistent sau o
cratita mica. Se…
Read more »
Read more »
Paste cu smantana, sparanghel si bacon
20 August 2013
Paste
cu smantana, sparanghel si bacon din: paste, smantana, ulei de masline,
unt, broccoli, sparanghel, bacon, usturoi, sare, piper. Ingrediente:
500 g paste 100 g smântână 50 ml ulei de măsline 20 g unt 1 broccoli 6
fire de sparanghel 4 felii de bacon 1 căţel de usturoi sare piper alb
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla rosie cu legume si smantana
20 August 2013
Supa
de sfecla rosie cu legume si smantana din: sfecla rosie, varza alba,
morcovi, ardei grasi, smantana, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 1 sfeclă roșie ¼ varză albă 2 morcovi 2 ardei grași
smântână ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se curăță sfecla
și se rade pe răzătoarea mare. Se toacă…
Read more »
Read more »
Pastrav la gratar cu garnitura de cartofi
20 August 2013
Pastrav
la gratar cu garnitura de cartofi din: cartofi, unt, pastravi, rosii,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 100 g unt 4
păstrăvi 2 roșii pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se
curăță și se spală bine păstrăvii. În interiorul fiecaruia se pune un
cubuleț de unt și se presară sare…
Read more »
Read more »
Midii în sos picant cu lămâie
20 August 2013
Midii
în sos picant cu lămâie din: midii, rosii, ardei gras, ardei capia,
ardei iute, fenicul, usturoi, lamai, ulei de masline, vin alb, pasta de
tomate, sare, piper, cimbru, paste, orez, cartofi. Ingrediente: 500 g
midii 5 rosii un ardei gras un ardei capia un ardei iute mic un fenicul 4
catei de usturoi doua…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu portocale
20 August 2013
Plăcintă
cu portocale din: faina, unt, smantana, oua, otet, sare, mere,
portocale, zahar tos, zahar vanilinat, seminte de dovleac, pudra de
cuisoare. Ingrediente: 500 g faina 250 g unt 150 g smantana doua oua o
lingura cu otet un varf de lingurita cu sare 3 mere 5 portocale 150 g
zahar tos doua pliculete cu…
Read more »
Read more »
Pui cu susan şi humus
20 August 2013
Pui
cu susan şi humus din: piept de pui, naut, pasta de susan, usturoi,
apa, oua, faina, seminte de susan, boia iute, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, cimbru. Ingrediente: 3 piepturi de pui 400 g naut o lingura
cu pasta de susan 3 catei de usturoi 125 ml apa doua oua doua linguri
cu…
Read more »
Read more »
Paste cu branza tofu si fasole verde
20 August 2013
Paste
cu branza tofu si fasole verde din: paste, fasole verde, branza tofu,
unt, usturoi, busuioc, sare, piper. 200 g paste-fusilli 200 g fasole
verde 100 g brânză tofu 50 g unt 3 căței de usturoi busuioc proaspăt
sare piper Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare, conform
instrucțiunilor de pe…
Read more »
Read more »
Paella cu mazare, piept de pui si creveti
20 August 2013
Paella
cu mazare, piept de pui si creveti din: orez, mazare, piept de pui,
creveti, unt, ardei gras, ulei de masline, sare, piper, sofran.
Ingrediente: 200 g orez prefiert 100 g mazăre 200 g piept de pui 200 g
creveți semipreparați 100 g unt 1 ardei gras ulei de măsline sare piper
șofran Mod…
Read more »
Read more »
Orez cu piept de pui, sos de soia si oua
20 August 2013
Orez
cu piept de pui, sos de soia si oua din: risotto, piept de pui, oua,
rosii, castravete, sos de soia, ulei de masline, sare, chili.
Ingrediente: 100 g risotto 300 g piept de pui 2 ouă 2 roșii 1 castravete
sos de soia ulei de măsline sare chili uscat Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Paste bologneze cu carne de vita
20 August 2013
Paste
bologneze cu carne de vita din: carne de vita, spaghete, pasta de
rosii, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne de vită
tocată 200 g spaghete 50 g pastă de roșii ulei de măsline sare piper
Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare. Se limpezesc cu apă
rece…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de pui cu cartofi
20 August 2013
Tocanita
de pui cu cartofi din: pulpe de pui, ulei de masline, cartofi, cartof
dulce, ceapa, sare, piper, supa de pui, boia de ardei, turmeric,
usturoi, frunze de dafin. Ingrediente: 8 pulpe superioare dezosate 2
linguri ulei de masline 2 cartofi, decojiti si taiati bucati 1 cartof
dulce, decojit si taiat bucati 2 cepe, feliate…
Read more »
Read more »
Orez cu ceapa verde si morcovi
20 August 2013
Orez
cu ceapa verde si morcovi din: orez, unt, morcovi, ceapa verde, sare.
Ingrediente: 200 g orez prefiert 50 g unt 2 morcovi 4 cepe verzi sare
Mod de preparare: Se curăță morcovii și se rad pe răzătoarea mică. Se
încinge untul și se sotează morcovul ras. Orezul se pune la fiert în
400…
Read more »
Read more »
Mâncare cu ardei si calamar
20 August 2013
Mâncare
cu ardei si calamar din: inele de calamar, vin, coniac, ulei de
masline, boia iute, rosii, ceapa, ardei capia, ardei gras, otet, sare,
piper, cimbru, usturoi. Ingrediente: un kilogram inele de calamar 200 ml
vin alb sec 100 ml coniac 75 ml ulei de masline o lingurita cu boia
iute 6 rosii doua cepe…
Read more »
Read more »
Rondele de vinete cu guacamole
20 August 2013
Rondele
de vinete cu guacamole din: vinete, avocado, zeama de lamaie, usturoi,
ceapa, ulei, sare, ceapa, ardei capia. Ingrediente: 2 vinete potrivite 3
avocado 2 linguri zeama de lamaie 3 catei de usturoi 1 ceapa mica,
tocata fin ulei sare pentru decor: ceapa chives 1 ardei capia mare Mod
de preparare: Cureţi vinetele de…
Read more »
Read more »
Salata calda cu conopida si spanac
20 August 2013
Salata
calda cu conopida si spanac din: conopida, usturoi, ceapa, baby spanac,
zeama de lamaie, mustar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida 2
catei de usturoi 1 ceapa baby spanac zeama de la 1 lamaie mustar ulei
sare piper Mod de preparare: Rupi bucheţelele de conopidă, le speli şi
le laşi la scurs. Tai…
Read more »
Read more »
Clatite cu spanac si piept de pui
20 August 2013
Clatite
cu spanac si piept de pui din: faina, lapte, apa minerala, ulei, ou,
spanac, usturoi, sare, piper, ulei de masline, cascaval, piept de pui,
smantana, ardie gras, ceapa, sare si piper. Ingrediente: Pentru aluatul
de clătite: 250-300 g făină 400 ml lapte 100 ml apă minerală 30 ml ulei 1
ou 4 linguri spanac…
Read more »
Read more »
Orez cu legume şi sos tomat
20 August 2013
Orez
cu legume şi sos tomat din: orez, ciuperci, mazare, boabe de porumb,
ardei iute, ardei capia, pasta de ardei dulce, ceapa, ulei de masline,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 150 g orez 250 g ciuperci 200 g
mazare 100 g boabe de porumb din conserva un ardei iute doi ardei capia 5
rosii o lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu bacon si maioneza
20 August 2013
Sandwich
cu bacon si maioneza din: bacon, rosie, salata verde, paine, maioneza,
galbenus de ou, ulei, otet de vin, mustar dijon, sare. Ingrediente
sandwich: 3 felii de bacon prajit 1 rosie feliata cateva frunze de
salata verde 2 felii de paine maioneza de casa Ingrediente maioneza: 1
galbenus de ou 1/2 – 2/3 cana de…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu piept afumat de porc si rosii
20 August 2013
Cartofi
umpluti cu piept afumat de porc si rosii din: rosii in bulion, piept
afumat de porc, mozzarella, oua, cartofi, sare grunjoasa, patrunjel
verde. Ingrediente: 150 g roșii în bulion 150 g piept afumat de porc 150
g mozzarella 2 ouă 8 cartofi mari sare grunjoasă pătrunjel verde Mod
de preparare: Se fierb cartofii…
Read more »
Read more »
Bere din stafide si orez
20 August 2013
Bere
din stafide si orez din: miere, stafide, orez, drojdie, apa.
Ingrediente: 800 g miere sau 1 kg zahar 200 g stafide 300 g orez 10 g
drojdie 10 l apa Mod de preparare: Topeşti zahărul sau mierea în
puţină apă, la foc mic. Stafidele şi orezul le adaugi după ce stingi
focul. Laşi…
Read more »
Read more »
Coroniţe împletite cu pere
20 August 2013
Coroniţe
împletite cu pere din: faina, lapte, oua, drojdie, sare, unt, zahar
tos, ciocolata neagra, esenta de migdale, pudra de scortisoara, gem de
pere, gem de carambole. Ingrediente: 500 g faina 200 ml lapte dulce doua
oua 20 g drojdie o lingurita cu sare 100 g unt 150 g zahar tos 100 g
ciocolata neagra…
Read more »
Read more »
Supa de scoici cu carne de crab si orez
20 August 2013
Supa
de scoici cu carne de crab si orez din: unt, carne de crab, carne de
scoici, vin, supa de legume, orez, boabe de porumb, morcov, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 100 g unt 200 g carne de crab 200 g carne de
scoici 100 ml vin alb 500 ml supă de legume 50 g orez…
Read more »
Read more »
Placinte cu branza, rosii si usturoi
20 August 2013
Placinte
cu branza, rosii si usturoi din: faina, apa, ulei, zahar, sare, branza
telemea, rosii, usturoi, sare, marar. Ingrediente: pentru aluat: 3 1/2
pahare faina 1 lingura apa fiarta 4 linguri ulei 1 lingurita zahar 1
lingurita sare pentru umplutura: 200 g branza telemea 3-4 rosii usturoi
dupa gust sare marar Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Fresh de mure cu menta
20 August 2013
Fresh
de mure cu menta din: iaurt, mure, frunze de menta. Ingrediente: 200 g
iaurt de băut 400 g mure frunze de mentă Mod de preparare: Se spală
bine fructele. Se pasează în blender. Se adaugă iaurtul și se mai
pasează 20 secunde. Se pune în pahare și se ornează cu frunze de…
Read more »
Read more »
Doradă cu sos de avocado
20 August 2013
Doradă
cu sos de avocado din: avocado, dorada, iaurt, lamaie, zahar tos, ardei
iute, crevete, vin, usturoi, rosie, ceapa, sare, piper, ulei de
masline, salata verde, ceapa verde. Ingrediente: doua avocado doua
dorade 200 ml iaurt lamaie o lingurita cu zahar tos un ardei iute 200 g
crevete decoricate 200 ml vin alb sec doi…
Read more »
Read more »
Omletă cu carne si cârnaţi
20 August 2013
Omletă
cu carne si cârnaţi din: oua, carnati oltenesti, piept de pui, usturoi,
lapte dulce, ceapa verde, pudra de curry, morcov, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, patrunjel, castraveti murati. Ingrediente: 4 oua
doi carnati oltenesti un piept de pui mic 2 catei de usturoi 50 ml lapte
dulce un fir de ceapa verde jumatate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de vinete cu sos de rosii
20 August 2013
Mancare
de vinete cu sos de rosii din: vinete, rosii, ghimbir, usturoi, seminte
de fenicul, seminte de chimen, coriandru, turmeric, praf de chili,
piper, sare, ulei. Ingrediente: 2 vinete, taiate felii 400g rosii tocate
1 buc ghimbir, tocat 8 catei de usturoi 1.5 lingurita de seminte de
fenicul 1/2 lingurita de seminte chimen negru 1…
Read more »
Read more »
Pui in sos de marar
20 August 2013
Pui
in sos de marar din: pui, ulei, sare, faina, ceapa, otet, smantana,
marar, zahar. Ingrediente: 2 pui potriviti 2 linguri ulei sare 2 linguri
fiana 1 ceapa mica 1 lingurita otet 2 dl smantana 2 legaturi marar 1-2
lingurite zahar Mod de preparare: Puiul curăţat îl tai în mod
obişnuit, în bucăţi potrivite…
Read more »
Read more »
Muschi de vitel cu spanac
20 August 2013
Muschi
de vitel cu spanac din: spanac, mustar, unt, lapte, muschi de vitel,
lamaie, cartofi, ulei, miere, sare, piper. Ingrediente: 600 g spanac 50 g
muștar 50 g unt 100 ml lapte 400 g mușchi de vițel 1/2 lămâie 6 cartofi
ulei miere sare piper Mod de preparare: Se porționează mușchiul și se
unge…
Read more »
Read more »
Calcan prăjit cu ceapă şi măsline
20 August 2013
Calcan
prăjit cu ceapă şi măsline din: calcan, masline, capere, ceapa, vin
alb, ulei de masline, cimbru, oregano, faina. Ingredinete: 4 bucati
calcan (circa 200 g fiecare) 150 g masline verzi si negre, fara samburi 1
lingura capere in saramura 1 ceapa media, tocata marunt 4 linguri vin
alb sec 3 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Chiftele de peşte cu sos de ţelină
20 August 2013
Chiftele
de peşte cu sos de ţelină din: peste, usturoi, ou, galbenus, patrunjel,
coriandru, curcuma, faina, sare, piper, ulei, telina, frunze de telina,
supa de legme, usturoi, vin, sare, piper, rosie, unt. Ingrediente: 700 g
peste fara oase 2 catei de usturoi 1 ou+1 galbenus 1 legatura de
patrunjel 1 lingurita coriandru macinat (semintele) 1…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu fidea si legume
20 August 2013
Supa
de rosii cu fidea si legume din: rosii, morcov, ceapa, ardei gras,
fidea, sare. Ingrediente: 1 kg roșii 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras fidea
sare Mod de preparare: Se fierb roșiile 5-6 minute. Se decojesc și se
pasează în blender. Se curăță legumele și se toacă mărunt. Se pun la
fiert…
Read more »
Read more »
Supa cu file de peste, legume si iaurt
19 August 2013
Supa
cu file de peste, legume si iaurt din: file de peste, morcovi, telina,
pastarnac, ceapa, cartofi, ulei extravirgin de masline, iaurt, boia
dulce de ardei, lamaie. Ingrediente: 500 g file de pește 2 morcovi 1
țelină mică 1 rădăcină de păstârnac 2 cepe 4 cartofi 30 ml ulei
extravirgin de măsline 300 g iaurt…
Read more »
Read more »
Cum sa slabim: 10 metode pentru a slabi fara regim
19 August 2013
Cu
totii stim de existenta regimurilor alimentare care ne ajuta sa slabim
rapid, insa, acestea ne lasa flamanzi si lipsiti de putere. Cea mai buna
metoda de a atinge greutatea ideala fara a recastiga apoi, in scurt
timp, kilogramele pierdute, este de a adopta un program de slabire
treptata. Specialistii sustin ca pentru obtinerea si…
Read more »
Read more »
Plante care va ajuta sa slabiti
19 August 2013
Desi
nu exista o formula magica de slabit, anumite plante sunt considerate a
fi de ajutor in reducerea poftei de mancare si in arderea grasimilor.
Exista dovezi ca aceste plante, combinate cu un plan rational de
alimentatie si exercitii fizice regulate, pot ajuta la eliminarea
surplusului de kilograme si sa atingeti un stil de viata…
Read more »
Read more »
DIETA OSHAWA
19 August 2013
Ati
incercat mai multe diete pana acum si nimic nu a mers. Va propunem o
dieta care ajuta in lupta impotriva bolilor produse de excesul energiei
yin si ne echilibreaza din punct de vedere energetic. Aceasta dieta este
poate cea mai severa, dar in acelasi timp si cea mai eficienta dintre
cele propuse de dr.…
Read more »
Read more »
Dieta cu supa de varza
19 August 2013
Principalele
avantaje ale dietei cu supa de varza sunt arderea rapida a grasimilor
si continutul scazut de calorii. Numarul de kilograme pierdute cu
ajutorul acestei diete este direct proportional cu cantitatea de supa
consumata, astfel, cu cat se consuma o cantitate mai mare cu atat
pierderea in greutate va fi mai considerabila. Potrivit speculatiilor
din…
Read more »
Read more »
Dieta de detoxifiere – Slabiti 10 kilograme in 21 de zile
19 August 2013
Dieta
de detoxifiere a organismului propusa de Martha Vineyard, conform
careia se pot pierd aproximativ 10 kilograme in 21 de zile, nu este o
dieta traditionala si rigida, ci trebuie privita mai degraba ca un
program complex al carui scop este sa curete organismul de toxine si sa
determine in acelasi timp o pierdere ponderala…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta disociată 7 zile -slabire garantata!
19 August 2013
Una
dintre cele mai populare diete, dieta disociată, se bazează pe consumul
unei singure grupe de alimente, pentru o anumită perioadă de timp.
Unele persoane privesc această cură nu neapărat ca pe o dietă, ci ca pe o
modalitate de a-ți construi mesele zilnice. Ideea principală a acestei
diete este că nu alimentele în sine te îngrașă,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajituri cu stafide si migdale
19 August 2013
Prajituri
cu stafide si migdale din: faina, oua, lapte, drojdie, zahar, unt,
vanilie, sare, atafide, migdale, zahar, albus, suc de lamaie.
Ingrediente: 650g faina 4 oua 250ml lapte 8 g drojdie uscata 1 cana
zahar 125-150g unt vanilie sare stafide migdale (optional) Ingrediente
glazurara: 100g zahar 1 albus 1 lingurita suc de lamaie Mod…
Read more »
Read more »
Omleta cu ardei gras si sos de curry
19 August 2013
Omleta
cu ardei gras si sos de curry din: suc de rosii, unt, seminte de susan,
ardei gras, faina, oua, praf de curry, sare. Ingrediente: 100 ml suc de
roșii 100 g unt 30 g semințe de susan 1 ardei gras 1 lingură de făină 4
ouă praf de curry sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi şi broccoli
19 August 2013
Salată
de morcovi şi broccoli din: morcovi, broccoli, telina, radacina de
patrunjel, ulei de susan, pudra de scortisoara, sos de soia, ulei de
masline, lamaie, seminte de susan, seminte de dovleac, piper, cimbru.
Ingrediente: 5 morcovi 500 g broccoli o telina mica o radacina de
patrunjel 60 ml ulei de susan pudra de scortisoara sos…
Read more »
Read more »
Blinii cu ananas
19 August 2013
Blinii
cu ananas din: iaurt, oua, faina, ananas confiat, smantana, ciocolata
neagra, esenta de rom, zahar vanilinat, sare, praf de copt, menta.
Ingrediente: 250 ml iaurt doua oua 200 g faina 100 g ananas confiat 100
ml smantana 100 g ciocolata neagra o lingurita cu esenta de rom doua
pliculete zahar vanilinat un varf de…
Read more »
Read more »
Sardine cu porumb şi sos
19 August 2013
Sardine
cu porumb şi sos din: trunchiuri de sardine, apa, zahar tos, otet,
pasta de tomate, amidon, sos de soia, seminte de dovleac, patrunjel,
sare, piper, ulei de masline, porumb baby murat, cartofi. Ingrediente:
un kilogram trunchiuri de sardine 250 ml apa 100 g zahar tos 120 ml otet
pasta de tomate amidon o lingura…
Read more »
Read more »
Sparanghel şi fenicul cu sos
19 August 2013
Sparanghel
şi fenicul cu sos din: sparanghel, fenicul, portocale, zahar brun, unt,
sos de soia, pudra de curry, faina, lapte dulce, ardei iute, ardei
grasi, sare, piper, ulei de masline, marar. Ingrediente: 50 g sparanghel
3 bucati de fenicul doua portocale 15 g zahar brun 50 g unt sos de soia
otet balsamic 15 g…
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolată şi kiwi
19 August 2013
Tort
cu ciocolată şi kiwi din: ciocolata neagra, frisca, unt, zahar tos,
oua, faina, kiwi, fistic, sare, zahar vanilat, praf de copt, esenta de
tom, ciocolata alba. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra 100 ml frisca
175 g unt 150 g zahar tos 4 oua 80 g faina 6 kiwi 100 g fistic prajit un
varf…
Read more »
Read more »
Drob de vita si porc cu oua
19 August 2013
Drob
de vita si porc cu oua din: carne tocata de porc, carne tocata de vita,
ciuperci, ficat de pui, oua, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel
verde, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc
500 g carne tocată de vită 500 g ciuperci 500 g ficat de pui 8 ouă
pentru…
Read more »
Read more »
Ruladă din ficat de pui
19 August 2013
Ruladă
din ficat de pui din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, vin, zeama de
carne, unt, gelatina, crema de branza, condiment vegetal, sare, piper,
ulei de masline. Ingrediente: 50 g ficatei de pui 2 cepe 2-3 catei de
usturoi 1 cescuta de vin alb 1 cescuta zeama de carne 1-2 linguri de unt
10 g…
Read more »
Read more »
Orez cu carne de pui
19 August 2013
Orez
cu carne de pui din: ulei de masline, otet balsamic, orez, ciuperci,
pasta de rosii, morcovi, capanele de pui, boia dulce, zeama de lamaie,
patrunjel, ceapa, sare. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline 25 ml oţet
balsamic 250 g orez 100 g ciuperci 50 g pastă de roşii 2 morcovi 4
copănele de pui…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu lapte de nuca de cocos, ciuperci si porumb
19 August 2013
Supa
cu lapte de nuca de cocos, ciuperci si porumb din: pasta curry,
usturoi, lapte de cocos, porumb, ardei, ciuperci, spanac, suc de limete,
sos de peste, sare, piper, frunze de coriandru, ardei iute.
Ingrediente: 2 linguri pasta curry 3 catei de usturoi, tocat 2 cutii
lapte de cocos 1 1/2 cani de supa de…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu sos de alune
19 August 2013
Muschi
de porc cu sos de alune din: alune, vin rosu, muschiuleti de porc,
mere, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g alune 100 ml vin roșu 2
mușchiuleți de porc 3 mere ulei sare piper Mod de preparare: Se ung cu
ulei mușchiuleții de porc și se presară cu sare și piper. Se pun…
Read more »
Read more »
Peşte la cuptor cu sos de legume
19 August 2013
Peşte
la cuptor cu sos de legume din: peste, lamaie, ceapa, ardei, rosii,
ardei iute, verdeata, vin alb, ulei, cimbru, sare, piper, busuioc.
Ingrediente: 1,5 kg peste 1/2 lamaie 1 ceapa 2 ardei 3 rosii 1 ardei
iute verdeata tocata 1 pahar cu vin alb ulei cimbru sare piper busuioc
Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida cu smantana si marar
19 August 2013
Supa
crema de conopida cu smantana si marar din: conopida, ceapa, cartofi,
smantana, supa de legume, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida
rupta buchetele 2 cepe, tocate marunt 3 cartofi, curatati si taiati
cuburi 25 ml smantana 500 ml supa de legume 1 legatura marar sare piper
Mod de preparare: Rupi bucheţelele de conopidă…
Read more »
Read more »
Pârjoale marinate
19 August 2013
Pârjoale
marinate din: carne de vita, carne de porc, ceapa verde, oua, faina,
usturoi, rosii, pasta de tomate, frunza de dafin, zahar tos, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, muraturi, paine de casa. Ingrediente:
500 g carne de vita 200 g carne de porc o legatura ceapa verde doua oua
60 g faina doi catei…
Read more »
Read more »
Drob cu ficatei si pipote
19 August 2013
Drob
cu ficatei si pipote din: ficatei, pipote, inima, piept de pui, oua,
oua de prepelita, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, foi de dafin,
sare, piper. Ingrediente: 300 g ficăței 300 g pipote 300 g inimă 100 g
piept de pui tocat 2 ouă 4 ouă de prepeliță 1 legătură ceapă verde 1
căpățână usturoi…
Read more »
Read more »
Creveti cu usturoi si busuioc
19 August 2013
Creveti
cu usturoi si busuioc din: creveti, unt, usturoi, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 400 g creveți-semipreparați 100 g unt 6 cățet de usturoi
busuioc uscat sare piper Mod de preparare: Se încinge untul și se
adaugă creveții curățați. Se presară sare, piper și busuioc uscat. Se
amestecă bine și se pune usturoiul pisat. Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui de pui cu sos teriyaki
19 August 2013
Frigarui
de pui cu sos teriyaki din: piept de pui, sos teryiyaki, ghimbir,
usturoi, sos de soia, siropd e artar, suc de mere. Ingrediente: 1
piept de pui ¼ ceasca sos teriyaki pentru preparare ¼ ceasca sos
teriyaki pentru servire Ingrediente sos teriyaki: 1 lingura de ghimbir,
tocat 2 catei de usturoi, tocat ½…
Read more »
Read more »
Salata cu miez de nuca, mozzarella si busuioc
19 August 2013
Salata
cu miez de nuca, mozzarella si busuioc din: salata radichio, spanac,
andiva, salata verde, rosii cherry, migdale, miez de nuca, mozzarella,
busuioc, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: o
salata radichio 200 g spanac o andiva alba o salata verde mica 250 g
rosii cherry 100 g migdale 50 g miezurid e…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu ananas
19 August 2013
Rulouri
de pui cu ananas din: pastrama de pui, ananas, struguri, faina, sare,
zahar, drojdie, lapte, soran, unt, miez de nuca, oua, salata verde.
Ingrediente: 500 g pastrama de pui feliata un ananas proaspat 200 g
struguri 600 g faina o lingurita cu sare 60 g zahar tos 20 g drojdie 375
ml lapte dulce…
Read more »
Read more »
Dovlece umpluti cu carne
19 August 2013
Dovlece
umpluti cu carne din: dovlecei, carne tocata, ceapa, ou, rosii, cartof,
sare, condimente, verdeata, cimbru. Ingrediente: 6-8 dovlecei mijlocii
500 g carne tocata 2 cepe 1 ou 2 rosii 1 cartof crud sare condimente
verdeata tocata cimbru Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii de coaja
subţire, îi goliţi de seminţe, îi spălaţi şi-i lăsaţi…
Read more »
Read more »
Salata cu pepene rosu
19 August 2013
Salata
cu pepene rosu din: pepene rosu, rosii cherry, branza mozzarella, fulgi
de banane, migdale, alune, spanac, menta, iaurt, sare, piper.
Ingrediente: 500 g pepene rosu 200 g rosii cherry 200 g branza
mozzarella bilute 100 g fulgi de banane confiati 50 g migdale 50 g alune
200 g spanac o lingura cu menta tocata…
Read more »
Read more »
Fresh de avocado cu portocala
19 August 2013
Fresh
de avocado cu portocala din: avocado, portocala, gheata. Ingrediente: 1
avocado 1 portocală cuburi de gheață Mod de preparare: Se curăță
fructul de avocado și se taie cuburi. Se stoarce portocala. Se pun în
blender sucul de portocale, cuburile de avocado și 2-3 cuburi de gheață.
Se mixează bine. Se toarnă…
Read more »
Read more »
Colţunaşi umpluţi cu file de peşte
19 August 2013
Colţunaşi
umpluţi cu file de peşte din: faina, apa, sare, ou, file de peste,
ceapa, sare, boabe de piper, ulei, frunza de dafin, morcov, suc de
rosii, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g
faina 1 cana cu apa 1 praf de sare 1 ou sare piper pentru umplutura:
500 g file de…
Read more »
Read more »
Muschi de vitel cu cartofi, rosii si busuioc
19 August 2013
Muschi
de vitel cu cartofii, rosii si busuioc din: vin, apa minerala, muschi
de vitel, cartofi, rosii, busuioc, rozmarin, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 300 ml vin roșu 200 ml apă minerală 1 mușchi de
vițel 6 cartofi 4 roșii busuioc uscat rozmarin ulei de măsline sare
piper Mod de preparare: Se presară…
Read more »
Read more »
Ingheţată la cuptor cu fructe de pădure
19 August 2013
Ingheţată
la cuptor cu fructe de pădure din: ou, paine, inghetata de vanilie,
zahar pudra, dulceata de fructe de padure, frisca, zahar vanilat, esenta
de rom, esenta de vanilie, zahar brun, suc de portocala, pulpa de
portocala. Ingrediente: 1 ou 1 felie de paine toast 1 glob (80-100 g)
inghetata vanilie 50 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortilla cu somon si sos de mango
19 August 2013
Tortilla
cu somon si sos de mango din: miere, limeta, praf de chili, chimen,
boia de ardei, coriandru, somon, tortilla de porumb, sos de mango, varza
rosie, varza alba. Ingrediente: ¼ ceasca de miere 1 limeta 1
lingurita praf de chili ½ lingurita chimen ½ lingurita boia de ardei 1
lingura coriandru proaspat 1…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu busuioc şi sos de portocale
19 August 2013
Piept
de pui cu busuioc şi sos de portocale din: piept de pui, portocala,
frunze de busuioc, unt, parmezan, sare, zahar brun, suc de portocala,
pulpa de portocala. Ingrediente: 220 g piept de pui o portocala medie
frunze de busuioc 20 g unt 20 g parmezan ras sare pentru sos: 10 g zahar
brun suc…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu prune uscate si sos
19 August 2013
Muschi
de porc cu prune uscate si sos din: ulei de masline, muschi de porc,
prune uscate, busuioc, sare, piper, unt, vin, boabe de rodie, sare,
piper. Ingrediente: 50 ml ulei de măsline 1 kg muşchi de porc 300 g
prune uscate 2 crenguţe de busuioc proaspăt sare piper Sos: 200 g unt 2
pahare…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită în crustă de rozmarin
19 August 2013
Muşchi
de vită în crustă de rozmarin din: muschi de vita, piper rosu,
rozmarin, ulei de masline, ardei iute, branza dulce, bacon, nucsoara,
chimen, sare, banuti de ciocolata, cacao, vin rosu sec, otet balsamic,
zahar. Ingrediente: 250 g muschi de vita 20 g piper rosu 10 g rozmarin
proaspat ulei de masline 2 bucati ardei…
Read more »
Read more »
Clatite cu cascaval si spanac
19 August 2013
Clatite
cu casvaval si spanac din: faina, spanac, cascaval, lapte, oua, telina,
ceapa verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g făină 500 g spanac
100 g cașcaval 200 ml lapte 2 ouă 2 tije de țelină 2 cepe verzi ulei
sare piper Mod de preparare: Se spală bine frunzele de spanac și se
pun…
Read more »
Read more »
Salata cu nasturel si verdeata
19 August 2013
Salata
cu nasturel si verdeata din: salata verde, nasturel, hasmatuchi,
tarhon, patrunjel, chives, usturoi, ceapa verde, patrunjel, otet de vin
alb, mustar de ijon, ulei de masline. Ingrediente: 2 salate verzi 1 mana
frunze de nasturel, rucola sau valeriana hasmatuchi, tarhon, patrunjel,
chives pentru dressing: 1 catel de usturoi pisat 1 ceapa verde, tocata
mare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu cocos si lamaie
18 August 2013
Briose
cu cocos si lamaie din: zahar, unt, nuca de cocos, coaja de lamaie,
esenta de lamaie, oua, lapte batut, faina, sare, praf de copt,
bircabonat de sodiu. Ingrediente: 1 cana de zahar ¼ cana de unt
nesarat, la temperatura camerei ¼ ceasca ulei de nuca de cocos Coaja de
la o lamaie 1…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui cu ceapa si ardei gras
18 August 2013
Ostropel
de pui cu ceapa si ardei gras din: vin, bulion, pulpe de pui, rosii,
ulei, ceapa, ardei gras, usturoi, cimbru, foaie de dafin, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 100 ml vin alb sec 150 ml bulion 500 g piept sau
pulpe superioare de pui 500 g roşii 50 ml ulei 1 ceapă 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei şi castraveţi cu portocale
18 August 2013
Salată
de dovlecei şi castraveţi cu portocale din: dovlecel, castraveti verzi,
spanac baby, miez de nuca, migdale, rosii cherry, ulei de masline, otet
balsamic, marar, sare. Ingrediente: un dovlecel doi castraveţi verzi
200 g spanac baby două portocale 100 g miez de nucă 100 g migdale 250 g
roşii cherry galbene 100 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu cartofi, usturoi si cimbru
18 August 2013
Muschi
de porc cu cartofi, usturoi si cimbru din: vin, ulei de floarea
soarelui, cartofi, muschi de porc, foi de dafin, usturoi, patrunjel
verde, sare grunjoasa, piper, cimbru. Ingrediente: 250 ml vin alb sec
100 ml ulei de floarea-soarelui 500 g cartofi 1 kg mușchi de porc 2 foi
de dafin 1 căpățână usturoi 1…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu sofran
18 August 2013
Supa
crema de cartofi cu sofran din: cartofi, morcov, radacina de patrunjel,
telina, unt, costita afumata, miez de nuca, sofran, sare, piper,
oregano. Ingrediente: 500 g cartofi un morcov o radacina de patrunjel o
telina mica 75 g unt 400 g costita afumata 100 g miez de nuca un sfert
de lingurita cu sofran sare…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci cu varza si rosii
18 August 2013
Salata
de ciuperci cu varza si rosii din: ciuperci, varza, rosii, frunze de
salata, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, sare. Ingrediente:
200 g ciuperci ½ varză albă 4 roșii frunze de salată pătrunjel proaspăt
ulei de măsline suc de lămâie sare Mod de preparare: Se toacă varza
fideluță. Se montează un pat…
Read more »
Read more »
Frape de visine cu capsune si miere
18 August 2013
Frape
de visine cu capsune si miere din: lapte, visine, capsune, miere,
menta. Ingrediente: 100 ml lapte 200 g vișine congelate 150 g căpșune
congelate 50 g miere mentă verde și căpșune pentru decor Mod de
preparare: Se așază în blender vișinele congelate, fără sâmburi,
căpșunele, mierea și laptele. Se mixează bine, se toarnă…
Read more »
Read more »
Cremă de şofran cu biscuiţi şi ciocolată
18 August 2013
Cremă
de şofran cu biscuiţi şi ciocolată din: branza mascarpone, ciocolata
alba, zahar tos, unt, ou, faina, ciocolata neagra, cacao, sare, sofran.
Ingrediente: 500 g branza mascarpone 100 g ciocolata alba 150 g zahar
tos 100 g unt un ou 145 g faina 50 g ciocolata neagra 50 g cacao un varf
de lingurita cu…
Read more »
Read more »
Somon cu verdeturi si ghimbir
18 August 2013
Somon
cu verdeturi din: somon, zeama de lamaie, ghimbir, mustar de dijon,
ulei, marar, busuioc, salata verde, salata rosie, rucola, salata romana,
cicoare, valeriana, iceberg. Ingrediente: 2 bucati somon 2 linguri
zeama de lamaie sau lime 1 linguita ghimbir proaspat ras 2 lingurite
mustar de Dijon 5 linguri ulei 2 1/2 linguri marar tocat 2…
Read more »
Read more »
Crema de branza cu ceapa verde si usturoi
18 August 2013
Crema
de branza cu ceapa verde si usturoi din: telemea de vaca, smantana,
branza de vaci, unt, usturoi, ceapa verde, marar. Ingrediente: 200 g
telemea de vacă 100 g smântână 100 g brânză de vaci 50 g unt 2 căței de
usturoi 6 fire de ceapă verde 1 legătură de mărar verde Mod de…
Read more »
Read more »
Conopidă cu carne de pui
18 August 2013
Conopidă
cu carne de pui din: conopida, pui, ceapa, rosii, sare, verdeata, ulei.
Ingrediente: 1 conopida 1 pui 2 cepe 4 rosii sare verdeata tocata 1
pahar cu ulei Mod de preparare: Curăţaţi conopida de frunze, o
desfaceţi bucheţele potrivit de mari, o spălaţi sub jet de apă rece, o
fierbeţi în apă cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Legume asortate la gratar
18 August 2013
Legume
asortate la gratar din: ardei grasi, ceapa, dovlecel, ulei de masline,
praf de chimen, praf de chili, sare, sos teriyaki. Ingrediente: 2
ardei grasi 1 ceapa 1 dovlecel 1 lingura de ulei de masline 1 lingurita
praf de chimen 1 lingurita praf de chili 1 lingurita de sare 2 linguri
de sos teriyaki…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu legume
18 August 2013
Ciuperci
umplute cu legume din: ciuperci, parmezan, dovlecel, ceapa, rosie, ulei
de masline, unt, sare, piper. Ingrediente: 600 g ciuperci 100 g
parmezan 1 dovlecel 1 ceapă 1 roșie ulei de măsline unt sare piper Mod
de preparare: Se spală ciupercile și se scot codițele. Pălărioarele
ciupercilor se pun într-o tavă unsă cu unt…
Read more »
Read more »