Retete Supe:
Supa de praz cu carne de pui
Supa
de praz cu carne de pui din: carne de pui, praz, radacina de patrunjel,
morcov, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de pui 4 fire de praz 1
pătrunjel rădăcină 1 morcov sare piper Mod de preparare: Se
porționează carnea de pui și se pune la fiert în 2 l de apă, împreună…
Read more »
Read more »
Ciocanele la cuptor cu garnitura de legume
Ciocanele
la cuptor cu garnitura de legume din: ciocanele de pui, usturoi, supa,
ulei, piper, legume fierte, marar. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 4
catei de usturoi supa dintr-un cub concentrat 3 linguri ulei piper
pentru garnitura: legume fierte, dupa gust marar Mod de preparare:
Ciocănelele se pârlesc şi se curăţă bine. Apoi, usturoiul…
Read more »
Read more »
Supa de porumb cu linte si smantana
Supa
de porumb cu linte si smantana din: smantana, ulei, otet de mere, praz,
costita, linte rosie, boabe de porumb, ardie iute, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 200 ml smântână 50 ml ulei 20 ml oţet de mere
300 g praz 100 g costiţă 100 g linte roşie 200 g boabe de porumb 1 ardei
iute…
Read more »
Read more »
Supa de salau cu taitei si morcov
Supa
de salau cu taitei si morcov din: file de salau, taitei, morcov,
radacina de patrunjel, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 400 g
șalău-file 200 g tăiței 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe verzi
sare piper Mod de preparare: Se curăță legumele. Morcovul și
pătrunjelul se pun la fiert în 2 l…
Read more »
Read more »
Supa cu aripioare de pui, orez si smantana
Supa
cu aripioare de pui, orez si smantana din: orez, smantana, aripioare de
pui, morcovi, radacina de telina, tija de telina, sare. Ingrediente: 50
g orez 200 g smântână 8 aripioare de pui 2 morcovi 1 țelină-rădăcină 1
tijă de țelină sare Mod de preparare: Se curăță și se taie toate
legumele. Se pun…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu morcovi si suc de rosii
Supa
de linte cu morcovi si suc de rosii din: boabe de linte, suc de rosii,
morcovi, rosii, patrunjel, smantana, sare, piper. Ingrediente: 200 g
boabe de linte 100 ml suc de roșii 2 morcovi 2 roșii pătrunjel proaspăt
smântână sare piper Mod de preparare: Se pune lintea în apă rece și se
lasă…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu verdeata
Supa
de morcovi cu verdeata din: morcov, radacina de patrunjel, cartofi,
sare, piper. Ingrediente: 600 g morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 cartof
sare piper Mod de preparare: Se curăță legumele și se pun la fiert în
apă cu sare. Se păstreză un morcov mare, netăiat și se fierbe doar 10
minute. Se va trece…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu morcovi si boia
Supa
de linte cu morcovi si boia din: boabe de linte, morcovi, patrunjel,
boia de ardei, sare. Ingrediente: 200 g boabe de linte 2 morcovi
pătrunjel proaspăt boia de ardei dulce sare Mod de preparare: Se pune
lintea la fiert împreună cu morcovii curățați, în 2 l de apă. După ce
s-au fiert se…
Read more »
Read more »
Supă cu dovlecei şi colţunaşi
Supă
cu dovlecei şi colţunaşi din: morcov, radacina de patrunjel, carne de
porc, ceapa, oua, gris, faina, smantana, sare, piper, marar, ulei.
Ingrediente: un morcov o radacina de patrunjel un dovlecel 200 g carne
de porc doua cepe doua oua 50 g gris 100 g faina 100 ml smantana sare
piper marar ulei Mod…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de legume cu smantana
Supa
delicioasa de legume cu smantana din: smantana, conopida, telina,
morcov, dovlecel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g
smântână 100 g conopidă 1 țelină 1 morcov 1 dovlecel ulei de măsline
sare piper Mod de preparare: Se curăță legumele și se taie în bucăți
mărișoare, mai puțin conopida. Se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu orez si verdeata
Supa
de rosii cu orez si verdeata din: rosii, ceapa, ardei, cartofi,
radacina de patrunjel, telina, sare, dovlecel, unt, orez, verdeata.
Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 2 ardei mari 2 cartofi 1 radacina de
patrunjel 1 telina mijlocie sare 1 dovlecel 1 lingura cu unt 2 linguri
cu orez verdeata Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa de fasole verde cu dovlecei
Supa
de fasole verde cu dovlecei din: dovlecei, fasole verde, ceapa, ardei
gras, morcovi, rosii, orez, ulei de masline, sare, verdeata.
Ingrediente: 1 dovlecei mijlociu 250 g fasole verde 1 ceapa 2 ardei
grasi colorati diferit 2 morcovi 2 rosii 2 linguri orez 2-3 linguri ulei
de masline sare 1 legatura verdeata Mod de…
Read more »
Read more »
Lasagna cu somon si branza
Lasagna
cu somon si branza din: file de somon, zeama de lamaie, ciuperci,
rucola, rosii, ceapa, unt, faina, supa, lapte, nucsoara, foi de lasagna,
branza, sos worcester, piper, sare. Ingrediente: 500 g file de somon
1-2 linguri de zeamă de lămâie 250 g ciuperci 100 g rucolă 2 roșii 1
ceapă 3 linguri de unt…
Read more »
Read more »
Supa gustoasa de legume
Supa
gustoasa de legume din: pasta de rosii, ulei, supa vegetala, fasole
verde, orez, ceapa, telina, praz, morcovi, dovlecei, cartofi, ardei
gras, sare, patrunjel. Ingrediente: 150 ml pasta de roşii 100 ml ulei
1,5 l supă vegetală 150 g fasole verde 50 g orez 1 ceapă 1 ţelină 1 praz
2 morcovi 2 dovlecei 1…
Read more »
Read more »
Supa de gaina cu telina si morcov
Supa
de gaina cu telina si morcov din: carne de gaina, morcov, radacina de
patrunjel, telina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de
găină 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 țelină pătrunjel proaspăt sare
piper Mod de preparare: Se spală carnea de găină, se porționează și se
pune la fiert împreună cu…
Read more »
Read more »
Supa de fasole neagra cu ceapa si morcov
Supa
de fasole neagra cu ceapa si morcov din: fasole boaba neagra, morcov,
ceapa, ardei gras, ardei iute, radacina de patrunjel, ulei, sare.
Ingrediente: 300 g fabole boabe-neagră 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras 1
ardei iute 1 pătrunjel rădăcină 1 lămâie ulei sare Mod de preparare:
Se spală fasolea și se tine…
Read more »
Read more »
Supa de conopida cu bacon, rosii si morcov
Supa
de conopida cu bacon, rosii si morcov din: bacon, conopida, morcov,
rosii, ulei, sare. Ingrediente: 100 g bacon 400 g conopidă 1 morcov 2
roșii ulei sare Mod de preparare: Se desfac buchețelele de conopidă și
se țin 5 minute în apă rece. Se taie baconul în fășii mici, morcovul se
taie rondele…
Read more »
Read more »
Supa de conopida cu smantana
Supa
de conopida cu smantana din: supa de legume, apa, smantana, unt, faina,
conopida, ou, sare, patrunjel. Ingrediente: 50 ml supă de legume 2 l
apă 150 g smântână 50 g unt 20 g făină 1 conopidă 1 ou sare pătrunjel
Mod de preparare: Se spală bine conopida, se curăţă de frunze şi se…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu smantana si gogosar
Supa
de ciuperci cu smantana si gogosar din: ciuperci, smantana, unt, supa
de legume, gogosar murat, sare, piper. Ingrediente: 400 g ciuperci
champignion 200 g smântână 100 g unt 100 ml supă de legume 1 gogoșar
murat sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile felii. Se
prăjesc în untul încins, până scad. Se…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu paine
Supa
de ceapa cu paine din: vin, supa de legume, ceapa, usturoi, faina,
cimbru, paine, ulei de masline, branza topita, sare, piper. Ingrediente:
100 ml vin roșu 1 ½ l supă de legume ½ kg ceapă 2 căței de usturoi 1
lingură făină 1 linguriță cimbru tocat 8 felii pâine (baghetă) 6 linguri
ulei de…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu orez si ardei gras
Supa
de cartofi cu orez si ardei gras din: cartofi, orez, suc de rosii,
morcovi, ceapa, ardei gras, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente:
400 g cartofi 30 g orez 100 ml suc de roșii 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei
gras ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se toacă mărunt
ceapa,…
Read more »
Read more »
Spanac cu gnocchi si seminte de pin la tigaie
Spanac
cu gnocchi si seminte de pin la tigaie din: seminte de pin, gnocchi,
ulei de masline, ceapa, frunze de spanac, supa, rosii, branza de capra,
nucsoara, frunze de nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 40 g semințe de
pin 1 pachet gnocchi (refrigerat=500 g) 2 linguri ulei de măsline 2
hașme 1 pachet frunze de spanac…
Read more »
Read more »
Supa de broccoli cu smantana si frunze de rucola
Supa
de broccoli cu smantana si frunze de rucola din: broccoli, smantana,
frunze de rucola, sare, piper. Ingrediente: 400 g broccoli 100 g
smântână 10-12 frunze de rucola sare piper Mod de preparare: Se desfac
buchețelele de brocoli. Se pune 1 l de apă cu sare la fiert. Când
clocotește se adaugă buchețelele de…
Read more »
Read more »
Supa cu usturoi, ardei iute si ton
Supa
cu usturoi, ardei iute si ton din: ton, smantana, rosii, usturoi,
galbenus, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 200 g ton-file 100 g
smântână 2 roșii 4 căței de usturoi 1 gălbenuș 1 ardei iute sare piper
Mod de preparare: Se pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Când
clocotește se pun…
Read more »
Read more »
Supa cu cartofi, smantana si marar
Supa
cu cartofi, smantana si marar din: smantana, lapte, cartofi, marar,
oua, sare. Ingrediente: 500 ml smântână 500 ml lapte 500 g cartofi 1
legătură mărar 4 ouă sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se
spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în apă cu sare şi se lasă
până se…
Read more »
Read more »
Supa crema de usturoi cu paine prajita
Supa
crema de usturoi cu paine prajita din: smantana, cartofi, ceapa,
usturoi, telina, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 100 ml smântână 2
cartofi 2 cepe 6 căpăţâni de usturoi 1-2 ţelină 1 linguriţă de cimbru
sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii, ceapa, ţelina şi
usturoiul. Se pun la fiert în 2 litri de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa vietnameza cu porc si vita
Supa
vietnameza cu porc si vita din: rasol de porc, coada de vita, sare,
lemongrass, ulei vegetal, praz, boia de ardei, sos de peste, pasta de
creveti, zahar, sange de porc coagulat, ceapa, coriandru, noodles.
Ingrediente: 1 rasol de porc, taiat bucati 1 coada de vita, taiata
bucati 2 1/2 linguri de sare 9 tulpini…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina si ciuperci cu smantana si crutoane
Supa
crema de telina si ciuperci cu smantana si crutoane din: lapte, ulei,
smantana, ciuperci, faina, telina, pastarnac, sare. Ingrediente: 200 ml
lapte 50 ml ulei 100 g smântână 500 g ciuperci 25 g făină 1 ţelină 1
păstârnac sare Mod de preparare: Se curăță ciupercile de codițe și de
coajă. Se curăţă ţelina…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina cu patrunjel si crutoane aromate
Supa
crema de telina cu patrunjel si crutoane aromate din: ulei de masline,
unt, telina, patrunjel, cartofi, ceapa, frunze de telina, sare, piper,
crutoane aromate. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline 50 g unt 1 ţelină
mare 1 rădăcină de pătrunjel 2 cartofi 1 ceapă albă 1 legătură pătrunjel
verde 1 legătură frunze de ţelină…
Read more »
Read more »
Supa de spanac cu iaurt si usturoi
Supa
de spanac cu iaurt si usturoi din: spanac, ceapa verde, unt, usturoi
verde, faina, piper, iaurt, mustar. Ingrediente: 300 g spanac proaspat 1
ceapa verde 2 linguri unt 1 fir usturoi verde 1-2 linguri faina piper
150 g iaurt 1 lingura mustar Mod de preparare: Cureţi şi speli
spanacul, îl scurgi şi-l tai…
Read more »
Read more »
Supa crema de sparanghel cu smantana si miere
Supa
crema de sparanghel cu smantana si miere din: supa de pui, unt, ceapa
rosie, ulei de masline, cartofi, spranghel, smantana, miere, sare,
piper. Ingrediente: 1,5 l supă de pui degresată 25 g unt 1 ceapă roșie 1
lingură de ulei de măsline 2 cartofi medii 25 fire de sparanghel verde
3-4 linguri de smântâna…
Read more »
Read more »
Supă de vişine cu carne
Supă
de vişine cu carne din: zeama de carne, visine, smantana, glabenusuri,
zahar pudra, sare. Ingrediente: 3/4 l zeama de carne curatata de grasime
1 kg visine 2 galbenusuri 250 g smantana 1 lingurita de zahar pudra
sare Mod de preparare: Speli visinele, le pui intr-un tifon si le
storci bine. Amesteci sucul de…
Read more »
Read more »
Supa crema de spanac cu ou si busuioc
Supa
crema de spanac cu ou si busuioc din: smantana, ulei, spanac, faina,
morcov, ceapa, oua, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 100ml smântâna
lichidă/lapte 50 ml ulei/unt 500 g spanac 20 g făină 1 morcov 1 ceapă 2
ouă sare piper busuioc uscat Mod de preparare: Se curăță legumele și
se pun la fiert cu…
Read more »
Read more »
Supă cremă de broccoli cu dovlecei
Supă
cremă de broccoli cu dovlecei din: broccoli, dovlecei, ceapa, smantana,
marar, unt, sare. Ingrediente: 1 broccoli potrivit 2 dovlecei 2 cepe
100 ml smantana dulce 1 legatura marar 2 linguri unt sare Mod de
preparare: tai ceapa marunt si o calesti in putin unt topit. Adaugi
broccoli desfacut buchetele si dovleceii. Lasi sa…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii si ardei cu busuioc si crutoane cu usturoi
Supa
crema de rosii si ardei cu busuioc si crutoane cu usturoi din: ulei de
masline, rosii, ceapa, morcovi, ardei capia, telina, usturoi, foi de
dafin, miere, crutoane cu usturoi, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente: 30 ml ulei de măsline 2 kg roșii 1 ceapă 2-3 morcovi 5
ardei capia 1 bucată de țelină 1 cățel…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecei cu busuioc
Supa
crema de dovlecei cu busuioc din: dovlecei, cartofi, ceapa, frunze de
busuioc, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg dovlecei 300 g cartofi 1
ceapa 20-25 frunze de busuioc ulei de masline Mod de preparare: Alegi
dovlecei tineri, care nu au prea multe seminţe. Le îndepărtezi capetele
şi îi tai în cubuleţe. Cureţi car¬tofii,…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu carnati si telina
Supa
crema de rosii cu carnati si telina din: carnati, ulei, morcov, ceapa,
ardei rosu, telina, rosii, sare, piper, oregano. Ingrediente: 150 g
cârnaţi 50 ml ulei 1 morcov 1 ceapă 1 ardei roşu 1 ţelină ½ kg roşii
sare piper oregano Mod de preparare: Se curăță și se spală toate
legumele. Morcovul se…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu ceapa verde si branza telemea
Supa
crema de rosii cu ceapa verde si branza telemea din: rosii, branza
telemea, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg roșii 100 g
brânză telemea 1 ceapă verde sare piper Mod de preparare: Se opăresc
roșiile în apă clocotită. Se decojesc, se scoate cotorul și se pasează
în blender. Se pune piureul în…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de roşii coapte
Supă-cremă
de roşii coapte din: rosii, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa,
verde, usturoi, cimbru verde, sare de mare, ulei de masline, zahar brun,
piper. Ingrediente: 1 kg rosii 5 morcovi 1 radacina de patrunjel cu tot
cu frunze 1 legatura ceapa verde 3 catei de usturoi 2-3 fire cimbru
verde sare de mare ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Taitei prajiti cu legume crocante
Taitei
prajiti cu legume crocante din: ulei, fidea de orez, usturoi, ghimbir,
ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca, arpagic, sos de
fasole, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin, supa,
faina de porumb. Ingrediente: ulei 150 g de fidea de orez 2 catei de
usturoi, tocat 1 bucatica ghimbir, tocat…
Read more »
Read more »
Supa de fasole verde cu verdeata
Supa
de fasole verde cu verdeata din: fasole, ceapa, morcov, ou, verdeata,
sare, faina, ulei. Ingrediente: 1 kg fasole 1 ceapa 1 morcov 1 ou fiert
tare verdeata tocata sare 1 lingura cu faina 1 lingura cu ulei Mod de
preparare: Curăţaţi fasolea, o spălaţi în apă călduţă, o rupeţi bucăţi
de 3-4 cm.…
Read more »
Read more »
Supa crema de pui cu muguri de pin
Supa
crema de pui cu muguri de pin din: piept de pui, morcovi, telina,
cartof, dovlecel, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 2
morcovi 1 țelină 1 cartof 1 dovlecel mărar sare piper Mod de
preparare: Se pune pieptul de pui la fiert în apă cu sare. Se adaugă
după 10…
Read more »
Read more »
Supa crema de porumb cu spanac
Supa
crema de porumb cu spanac din: frunze de spanac, unt, smanana, porumb,
sare, piper. Ingrediente: 200 g frunze de spanac 100 g unt 100 g
smântână 3 porumbi sare piper Mod de preparare: Se fierbe porumbul. Se
desfac boabele după știulete și se pasează în blender. Se amestecă cu
smântână și se adaugă…
Read more »
Read more »
Supa crema de mazare cu prosciutto si smantana
Supa
crema de mazare cu prosciutto si smantana din: mazare, prosciutto,
cartofi, ceapa verde, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazăre
boabe 50 g prosciutto 2 cartofi 1 ceapă verde smântână sare piper Mod
de preparare: Se pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Se adaugă mazărea
și cartofii tăiați cuburi. Se…
Read more »
Read more »
Supa de gaina cu taitei si legume
Supa
de gaina cu taitei si legume din: tacam de gaina, morcovi, ceapa,
telina, albitura, paste, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 tacam de
gaina 2 morcovi, tocati cubulete 1 ceapa, tocata 1 telina, tocata
cubulete 1 albitura, taiata marunt 1 mana de paste 1 legatura de
patrunjel, tocata fin sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa rece de castraveti cruzi
Supa
rece de castraveti cruzi din: morcovi, telina, ceapa, albitura,
castarveti, smantana, sare, piper, marar. Ingrediente: 4 morcovi 1
telina 1 ceapa albitura 2 castraveti mari 1 cana cu smantana sare piper
marar Mod de preparare: Curăţaţi morcovii, ţelina şi ceapa, le tăiaţi
în două, le spălaţi. Puneţi la fiert morcovii şi ţelina în…
Read more »
Read more »
Supă răcoritoare
Supă
răcoritoare din: castraveciori, smantana, chimen, usturoi, marar verde,
ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 8 castraveciori proaspeti 500 ml
smantana rece 1 lingurita chimen macinat 2 catei de usturoi 1 legatura
marar verde 1 ardei gras rosu sare piper Mod de preparare: Spălaţi
legumele şi scurgeţi-le de apă. Cu ajutorul unui blender mărunţiţi
castraveciorii,…
Read more »
Read more »
Supa crema de linte cu verdeata si crutoane
Supa
crema de linte cu verdeata si crutoane din: linte, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, otet, patrunjel verde, sare, piper, crutoane cu
usturoi. Ingrediente: 400 g linte 1 ceapă 1 morcov 2 pătrunjel rădăcină ½
lingură oțet 1 pătrunjel verde sare piper crutoane cu usturoi Mod de
preparare: Se fierbe lintea în apă cu…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu marar si crutoane
Supa
crema de legume cu marar si crutoane din: dovlecel, cartofi, morcov,
marar, crutoane, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 2 cartofi 1 morcov
mărar proaspăt crutoane sare piper Mod de preparare: Se curăță
legumele, se taie cuburi și se fierb într-un litru de apă. Când sunt
bine pătrunse se scot din supă și se…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecel
Supa
crema de dovlecel din: dovlecel, apa, patrunjel, leustean, usturoi,
ulei de masline, cartofi, ceapa, lamaie. Ingrediente: 700 g dovlecel 1 ½
l apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuștean 3-4 căței usturoi 3
linguri ulei măsline 2 cartofi 1 ceapă 1 lămâie Mod de preparare: Se
spală și se curăță dovleceii. Se taie…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu ardei iute si smantana
Supa
crema de dovleac cu ardei iute si smantana din: dovleac, smantana,
sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 1 dovleac potrivit smântână sare
piper ardei iute Mod de preparare: Se taie dovleacul în două și se
scot semințele. Se introduce dovleacul în cuptor și se coace 60 minute.
Se scoate din cuptor, se decojește, se…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu lămâie
O
reteta delicioasa de supa cu: ulei de masline, usturoi, cuburi supa de
pui, apa, telina, morcovi, piper, sare, orez, mazare, carne de pui, oua,
suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 căţel de
usturoi, tocat mărunt 3 cuburi de supă concentrată de pui 600 ml de apă
(pentru cuburi) 1 rădăcină…
Read more »
Read more »
Supă de linte şi fasole
O
reteta delicioasa de supa cu: ceapa, ulei de masline, chili, sare,
linte, fasole, telina, sos de rosii, morcovi, cascaval afumat,
coriandru, patrunjel, smantana. Ingrediente: 1 ceapă mărunţită 2 linguri
de ulei de măsline 1 linguriţe de pudră de chili 1/2 linguriţă de sare
1 ceaşcă de linte fiartă şi scursă 5 ceşti de apă…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu ceapa verde
Supa
crema de dovleac cu ceapa verde din: miez de dovleac, unt, ceapa verde,
miez de seminte de dovleac, ulei, sare. Ingrediente: 400 g miez de
dovleac 100 g unt 2 cepe verzi 1 lingură mieji de semințe de dovleac
ulei sare Mod de preparare: Se porționează miezul de dovleac și se
fierbe în…
Read more »
Read more »
Supa cu fulgi de ou
Supa
cu fulgi de ou din: cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, telina,
pastarnac, patrunjel, ou, faina, lapte, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2
morcovi 1 raacina de patrunjel 1 telina mica 1 radacina pastarnac 1
legatura patrunjel 1 ou 1 lingura faina 150 ml lapte sare Mod de
preparare: Curăţaţi zarzavaturile, spălaţi-le şi tăiaţi-le mărunt.…
Read more »
Read more »
Supa crema cu bacon si smantana
Supa
crema cu bacon si smantana din: lapte, unt, smantana, gorgonzola,
bacon, conopida, faina, oua, sare, patrunjel. Ingrediente: 100 ml lapte
100 g unt 50 ml smântână 100 g gorgonzola 50 g bacon 1 conopidă 2
linguri făină 2 ouă sare pătrunjel Mod de preparare: Se curăță
conopida de frunze, se spală și se…
Read more »
Read more »
Supa de gaina cu legume
Supa
de gaina cu legume din: gaina, morcovi, telina, cartofi, sare, piper.
Ingrediente: 1 găină 2 morcovi 1 țelină 2 cartofi sare piper Mod de
preparare: Se porționează găina și se pune la fier cu toate legumele
curățate. Se fierb 2 ore. Se îndepărtează spuma. Se scot legumele și se
pasează în mixer. Se…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane
Supa
crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane din: supa de carne,
ciuperci, unt, leustean, zahar, ulei de masline, smantna, faina,
patrunjel, sare, piper, crutoane, ardei iute. Ingrediente: 500 ml supă
de carne (sau de legume) 1 kg ciuperci 100 g unt 1 legătură leuștean
tocat ¼ linguriță zahăr 4-5 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi noi
Supa
de cartofi noi din: cartofi noi, seminte de chimen, smantana, foi de
dafin, oua, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1
lingura seminte de chimen 200 ml smantana 2 foi de dafin 2 oua 1 lingura
faina 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii
şi puneţi-i la…
Read more »
Read more »
Supa cu peste si fenicul
Supa
cu peste si fenicul din: ceapa, usturoi, bulbi de fenicul, ulei,
seminte de fenicul, patrunjel, rosii, vin, supa de peste, lamaie, praf
de sofran, file de peste. Ingrediente: 2 cepe 5 catei usturoi 2 bulbi
fenicul 6 linguri ulei 1 lingurita seminte de fenicul 1 lingura
patrunjel tocat 3 rosii 500 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu taitei de casa
Supa
de pui cu taitei de casa din: pui, morcovi, radacina de telina, ceapa,
patrunjel, oua, faina, sare. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 3 morcovi o
radacina de telina o ceapa alba o radacina de patrunjel pentru taitei: 2
oua 200 g faina un pic de apa sare Mod de preparare: Puiul se…
Read more »
Read more »
Supa cu piept de pui, avocado si coriandru
Supa
cu piept de pui, avocado si coriandru din: suc de rosii, ceapa, ardei
grasi, cartofi albi, supa din concentrat de pui, ulei, apa, sare, piper,
piept de pui, avocado, coriandru. Ingrediente: 500 ml suc de rosii o
ceapa alba 2 ardei grasi 5 cartofi albi vechi un litru supa din
concentrat de pui 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de sfecla cu legume si lamaie
Supa
de sfecla cu legume si lamaie din: morcovi, sfecla, cartofi, telina,
mazare, usturoi, ceapa, ulei de masline, ghimbir, lamaie, supa de
legume, piper, iaurt. Ingrediente: 3-4 morcovi, cuburi 1/2 kg sfecla,
cuburi 2-3 cartofi, cuburi 3 tulpini de telina, cuburi 1 mana de mazare
pastai 1 ceapa, feliata 4 catei de usturoi, tocati…
Read more »
Read more »
Supa cu mere si crutoane de paine prajita
Supa
cu mere si crutoane de paine prajita din: mere acrisoare, zahar, sare,
oua, crutoane de paine prajita. Ingrediente: 1 kg mere acrisoare 2
linguri cu zahar 1 lingurita cu sare 2 oua crutoane de paine prajita
Mod de preparare: Spălaţi merele, le curăţaţi de coajă şi cotoare,
tăiaţi felii subţiri, pe care…
Read more »
Read more »
Copane de pui cu broccoli
Copane
de pui cu broccoli din: pulpe de pui, sare, piper, lamai, broccoli,
usturoi, vin, supa, seminte de susan. Ingrediente: 4 pulpe de pui (a
circa 200g) sare piper 2 lamai 500 g broccoli 4 catei de usturoi 100 ml
vin alb sec 125 ml supa 2-3 linguri seminte de susan Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi dulci şi quinoa
Supă
de cartofi dulci şi quinoa din: boabe de quinoa, apa, sare, piper, ulei
de masline, sunca, ceapa, usturoi, cartofi, ardei iute, supa de legume,
frunze de spanac, patrunjel. Ingrediente: 150 g boabe de quinoa 250 ml
apa sare piper 1 lingura ulei de masline 125 g sunca 1 ceapa 2 catei de
usturoi decojiti…
Read more »
Read more »
Lasagna de pui cu legume crocante
Lasagna
de pui cu legume crocante din: morcovi, ceapa, unt, mazare, supa,
fasole congelata, sare, file de piept de pui, oregano, piper, faina,
lapte, smantana, cascaval si foi de lasagna. Ingrediente: 300 g morcovi 1
ceapa 70 g unt 150 g mazare congelata 250 ml supa 350 g fasole
congelata sare 400 g file de…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu paine
Supa
de rosii cu paine din: rosii, ceapa, usturoi, busuioc, oregano, ulei,
supa de legume, sare, piper, seminte de dovleac, unt, sare. Inrgediente:
1 kg rosii 2 cepe 1 catel de usturoi 1/2 lingurita busuioc 1/2
lingurita oregano 3 linguri ulei 500 ml supa de legume sare piper pentru
crema de seminte: 200 g seminte…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla cu ou
Supa
de sfecla cu ou din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi,
zeama de lamaie, smantana, chimen, apa, sare, piper, marar, ridichi,
castravete, oua, frunze de sfecla. Ingrediente: 600 g sfecla 2 morcovi 1
radacina de patrunjel 500 g cartofi 1 legatura marar zeama de la o
lamaie 500 g smantana 2 lingurite rase chimen…
Read more »
Read more »
Supa crema de salata cu branza de capra
Supa
crema de salata cu branza de capra din: ceapa, usturoi, unt, cartof,
supa de legume, frunze de spanac, bagheta, branza roquefort, smantana.
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 25 g unt 1 cartof mare 1 l supa
de legume 250 g frunze de fetica sau de spanac 1 minibagheta 100 g
Roquefort 4…
Read more »
Read more »
Supa alba cu galuste de gris
Supa
alba cu galuste de gris din: pui, oua, gris, ceapa, morcovi, telina,
cartofi, sare, piper, verdeata, branza telemea. Ingrediente: 1 pui sau
1/2 pasare mare 2 oua 6 linguri cu gris 1 ceapa 4 morcovi 1 telina 4
cartofi sare piper verdeata 6 felii de branza telemea Mod de
preparare: Curăţaţi carnea, o…
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei cu carne de berbecut
Musaca
de dovlecei cu carne de berbecut din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de
masline, carne tocata de berbecut, scortisoara, oregano, sare, piper,
orez, supa, unt, faina, lapte, oua, nucsoara, cascaval. Ingrediente: 850
g dovlecei 1 ceapa 3 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline 400 g
carne tocata de berbecut (pulpe de berbecut sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa rece de castraveti
Supa
rece de castraveti din: iaurt, apa, castarvete, marar, usturoi, ulei de
masline, sare, nuci. Ingrediente: 2 cani de iaurt 2 cani de apa 1/2
castravete, tocat 1/2 cana marar proaspat, tocat 2 catei de usturoi,
tocati 1 lingura de ulei de masline Sare, dupa gust nuci, tocate
(optional) Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci sau de hribi
Supa
de ciuperci sau de hribi din: ciuperci, ceapa, lapte, unt, faina, sare,
piper. Ingrediente: 500 g ciuperci sau 6-7 hribi mari 1 ceapa 1 pahar
lapte nefiert 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi ciupercile de frunze şi nisip, spălaţi în mai multe
ape, înlăturaţi codiţele…
Read more »
Read more »
Supa cu piept de pui si lemongrass
Supa
cu piept de pui si lemongrass din: ardei curry, usturoi, seminte de
coriandru, ghimbir, lamaie, lemongrass, ceapa rosie, supa de pui, piept
de pui, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 10 ardei curry 6
catei de usturoi 1/2 lingurita seminte de coriandru 2 linguri ghimbir
ras 1 lamaie 2 fire lemongrass 2 cepe rosii…
Read more »
Read more »
Supa Tom Yum Goong
Supa
Tom Yum Goong din: lime, tulpini de lemongrass, ardei iute, supa de
pui, ciuperci, creveti, caracatita, coriandru, piper, zahar brun. Tom
Yum Goong, devenită un adevărat simbol naţional al Thailandei, este j o
supă de creveţi, carne de pui, peşte sau fructe de mare şi ciuperci. La
toate acestea, se adaugă frunze de coriandru,…
Read more »
Read more »
Mini tarte cu carne de pui
Mini
tarte cu carne de pui din: piept de pui, supa, ceapa verde, unt, faina,
mazare, smantana, sare, piper, suc de lamaie, galbenusuri, aluat de
foi. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 300 ml supa 3 cepe verzi 1
lingura unt 1 lingura faina 250 g mazare congelata 200 g smantana sare
piper…
Read more »
Read more »
Supa aromata de morcov
Supa
aromata de morcov din: morcov, fenicul, ulei, cartofi, sare, lamaie,
patrunjel. Ingrediente: un kg morcov 1/2 bulb fenicul o lingura ulei 3
cartofi sare pentru servit: cateva felii de lamaie patrunjel Mod de
preparare: Morcovii se taie rondele fine, feniculul se feliază subţire,
iar cartofii se taie cuburi. In oala de fiert supa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu paste si morcovi
Supa
de pui cu paste si morcovi din: maruntaie de pui, ceapa, morcovi,
telina, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, ulei de masline,
patrunjel. Ingrediente: 1 kg maruntaie de pui (gaturi, spate si aripi)
1 ceapa, taiata bucati mari 2-3 morcovi taiati bucati 1 telina, taiata
bucati mari 1 capatana usturoi, taiat in jumatate…
Read more »
Read more »