Retete rapide:
Vinuri vechi vs vinuri tinere
13 February 2013
Cea
mai impresionantă calitate a unui vin tânăr proaspăt este vibraţia sa
clară de fructe. Buchetul şi aromele sale primare de măr verde
(Sauvignon Blanc şi Riesling) şi coacăze negre (Cabernet Sauvignon), îl
fac uşor de apreciat şi înviorător. Totuşi, în majoritatea vinurilor
tinere de o calitate mai bună, vor exista şi câteva imperfecţiuni –…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu dovleac si nuci
13 February 2013
Pulpe
de pui cu dovleac si nuci din: pulpe de pui, ulei de masline, ceapa
rosie, dovleac, salvie, nuci si otet de xeres. Ingrediente: 1kg pulpe de
pui (şi superioare, şi ciocănele) 3 linguri ulei de măsline 3 cepe
roşii, curăţate şi tăiate bucăţi, pe lungime 1 dovleac de plăcintă,
curăţat de coajă şi seminţe,…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi cu crutoane
13 February 2013
Supă
de morcovi cu crutoane din: morcovi, ulei de masline, usturoi, cimbru,
unt, ceapa, supa de pui, smantana, bacon, paine taraneasca si ulei de
masline. Ingrediente: 700 g de morcovi, taiati bastonase 2 linguri ulei
de masline, plus extra pentru stropit 4 catei de usturoi, nedecojiti
cateva fire de cimbru, plus extra pentru decor 1…
Read more »
Read more »
Supa gulyas
12 February 2013
Supa
gulyas din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, cartofi,
concentrat de vita, boia de ardei, ulei, sare si piper. Ingrediente:
1/2 kg carne vita cuburi o tulpina telina 2 morcovi 2 cepe 2 ardei grasi
3 cartofi 2 cuburi concentrat vita o lingura boia de ardei 2 linguri
ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort de cafea cu crema ganache
12 February 2013
Tort
de cafea cu crema ganache din: oua, unt, zahar, faina, cafea instant,
praf de copt, zahar vanilat, rom, gem de caise, ciocolata neagra si
frisca. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 300g unt moale 200g zahar 300g
faina 2 linguri cafea instant 2 lingurite praf de copt 1 pliculet zahar
vanilat 3 linguri rom pentru…
Read more »
Read more »
Spirale cu branza, susan si rozmarin
12 February 2013
Spirale
cu branza, susan si rozmarin din: susan, piper, ardei gras, ulei de
masline, rozmarin, paste, sare si cascaval. Ingrediente: 1 linguri susan
piper cate 1 ardei gras (rosu, verde, galben) 1 lingura ulei de masline
1 fir rozmarin 400 g paste in forma de spirala sare 50 g cascaval tare
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rulada de rata cu portocale
12 February 2013
Rulada
de rata cu portocale din: rata, sare, boabe de piper, coriandru, unt,
faina, portocale, miere, suc de lamaie, paine prajita, unt, smantana,
ficat de rata, usturoi, nucsoara, condimente, patrunjel si migdale.
Ingrediente: 1 rata mica sare cateva boabe de piper coriandru 30 g unt
30 g faina 3-4 portocale 1-2 linguri miere suc de…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Nasi Goreng
12 February 2013
Nasi
Goreng din: orez, sare, file de porc, usturoi, sos de soia, creveti,
ardei grasi, ceapa, ceapa verde, ulei, piper, curry, oua, unt si arahide
prajite. Ingrediente: 250 g orez sare 400 g file de porc 2 catei de
usturoi 4 linguri sos de soia 300 g creveti 2 ardei grasi rosii 1 ceapa
2…
Read more »
Read more »
Omleta cu branza si mazare
12 February 2013
Omleta
cu branza si mazare din: mazare, fasole, oua, lapte, branza de capra si
menta. Ingrediente: 300g amestec congelat de mazăre şi fasole 8 ouă
mari lapte 100g baton brânză de capră, cu coajă 1-2 linguri de mentă
tocată Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul pe funcţia grill. Se
fierb mazărea şi fasolea 4…
Read more »
Read more »
Cochilii cu legume
12 February 2013
Cochilii
cu legume din: broccoli, ardei grasi, patrunjel, masline negre,
usturoi, sare, paste in forma de cochilie, ulei de masline, supa de
legume instant si piper. Ingrediente: 500 g broccoli 2 ardei grasi rosii
1 legatura patrunjel 40 g masline negre 1 catel de usturoi sare 350 g
paste in forma de cochilie 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supă thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie
12 February 2013
Supă
thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie din: piept de curcan,
germeni de soia, rosii, broccoli, morcovi, ciuperci, ceapa, ulei, pasta
de curry rosie, lapte de cocos, supa, mazare, sos de soia, sare, piper
si lamaie verde. Ingrediente: 300 g piept de curcan 100 g germeni de
soia 2 rosii 250 g broccoli 2…
Read more »
Read more »
Frigărui de porc cu mere si lămâi
12 February 2013
Frigărui
de porc cu mere si lămâi din: carne de porc, sare, piper, mere, lamai,
ulei de masline, suc de portocale, mustar si smantana. Ingrediente: 500 g
carne de porc sare piper 3 mere 3 lamai ulei de masline suc de
portocale 3 linguri mustar 100 ml smantana Mod de preparare: Se spala
carnea…
Read more »
Read more »
Rata condimentata cu sos de chilli
12 February 2013
Rata
condimentata cu sos de chilli din: rata, sare, piper, miere, ardei
iute, usturoi, otet de mere, zahar brun, faina, ulei de susan si praz.
Ingrediente: 1 rata (1,8 kg) sare piper 5 linguri miere 25 g ardei iuti
rosii 2 catei de usturoi 30 ml otet de mere 50 g zahar brun 250 g…
Read more »
Read more »
Cocktail cu brandy
12 February 2013
Cocktail
cu brandy din: brandy si creme de menthe. Ingrediente: 40 ml brandy 25
ml green creme de menthe Mod de preparare: Se amestecă ingredientele
cu linguriţa de bar în pahar cu gheaţa cuburi.
Read more »
Read more »
Orez cu pui si migdale
12 February 2013
Orez
cu pui si migdale din: orez, apa, sare, praz, sofran, piper alb, unt,
oua, piept de pui, fulgi de migdale, ulei si faina. Ingrediente: 250 g
orez 750 ml apa sare un fir de praz un praf de sofran piper alb 100 g
unt 2 oua 600 g piept de pui 200 g fulgi…
Read more »
Read more »
Taitei cu pui, ananas si ghimbir
12 February 2013
Taitei
cu pui, ananas si ghimbir din: ghimbir, file de piept de pui, sos de
soia, ulei de susan, mazare mange tout, varza chinezeasca, morcov,
rondele de ananas, taitei chinezesti, sare si coriandru. Ingrediente: 2
cm ghimbir proaspat 500 g file de piept de pui 3 linguri sos de soia 3
linguri ulei de susan…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu broccoli, ardei rosu si dressing cu unt de arahide
12 February 2013
Salata
de pui cu broccoli, ardei rosu si dressing cu unt de arahide din: ulei
de seminte de struguri, unt de arahide, sos de soia, suc de lamaie,
radacina de ghimbir, usturoi, zahar, carne de pui, ardei gras, broccoli
si alune. Ingrediente dressing: 3 linguri ulei de seminte de struguri
1/2 cana unt de arahide…
Read more »
Read more »
Chec din pui
12 February 2013
Chec
din pui din: piept de pui, fasole verde, oua, iaurt, coniac, ceapa,
unt, patrunjel, piper boabe si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de
pui 200 g fasole verde 3 oua 50 g iaurt 2 lingurite cu coniac 1 ceapa 25
g unt patrunjel piper boabe ulei de masline Mod de preparare: Spala…
Read more »
Read more »
Paste cu legume la gratar
12 February 2013
Paste
cu legume la gratar din: ardei grasi, vanata, dovlecel, usturoi, piper,
ulei de masline, rozmarin, cimbru, paste, sare si branza de oaie.
Ingrediente: cate 3 ardei grasi rosii si galbeni 1 vanata 1 dovlecel 2
catei de usturoi piper 3 linguri ulei de masline 1 lingurita rozmarin
tocat 1/2 legatura cimbru 400 g paste…
Read more »
Read more »
Crema de ciocolata alba
12 February 2013
Crema
de ciocolata alba din: ciocolata cu lapte, ciocolata alba, lapte,
amidon, zahar si baton de vanilie. Ingrediente: 100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata alba pentru crema: 350 ml lapte 1/2 lingura cu amidon 1
lingura cu zahar 100 g ciocolata alba 1/2 baton de vanilie Mod de
preparare: Pune laptele la…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu pere, prune si patrunjel
12 February 2013
Carne
de vita cu pere, prune si patrunjel din: pulpa de vita, ceapa, telina,
otet, apa, foaie de dafin, usturoi, afine, cuisoare, unt, supa de carne,
pere, rpune, vin rosu, intaritor pentru sos, zahar, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de vita 1 ceapa 150 g telina 1/4 l
otet 1/2 l apa…
Read more »
Read more »
Risotto cu legume şi carne
12 February 2013
Risotto
cu legume şi carne din: orez, muschi de vita, mazare, morcovi, porumb,
ceapa alba, unt, patrunjel verde, ulei, ciuperci, sare si piper.
Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung 400 g muschi de vita 100 g mazare
congelata si fiarta 150 g morcovi mici 100 g porumb 2 cepe albe 50 g unt
patrunjel…
Read more »
Read more »
Budinca de citrice
12 February 2013
Budinca
de citrice din: unt, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, oua,
faina, lapte si zahar pudra. Ingrediente: 50 g unt, moale, plus extra
pentru uns 200 g zahar coaja rasa de la 2 lamai, 2 limes sau 1 grepfrut
100 ml zeama de lamaie, de lime, de grepfrut sau amestec 3 oua mari,…
Read more »
Read more »
Cannelloni sicilieni
12 February 2013
Cannelloni
sicilieni din: faina, unt, zahar tos, ou, vin de marsala, ulei, sare,
fistic, ricotta, zahar pudra si ciocolata alba. Ingrediente: 300 g faina
30 g unt 30 g zahar tos 1 ou 50 ml vin de Marsala sau vin alb sec ulei
sare pentru crema: 30 g fistic 250 g ricotta 100 g zahar…
Read more »
Read more »
Spaghete cu creveti
12 February 2013
Spaghete
cu creveti din: creveti, rosii, usturoi, spaghete, sare, menta,
patrunjel, ulei de masline, piper, vin si supa de legume instant.
Ingrediente: 350 g creveti decorticati congelati 500 g rosii mici 1
catel de usturoi 400 g spaghete sare 2 fire de menta 1/2 legatura
patrunjel 3 linguri uleid e masline piper 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui
12 February 2013
Tocanita
de pui din: ulei de masline, pulpe superioare de pui, ceapa, cartofi
fainosi, pasta de rosii uscate, boia de ardei, otet din vin rosu, sherry
demisec, smantana si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 8
pulpe superioate de pui dezosate si fara piele, taiate in sferturi 1
ceapa, taiata felii subtiri 500 g…
Read more »
Read more »
Stelute dulci si vanilate
12 February 2013
Stelute
dulci si vanilate din: portocala, zahar, oua, faina, praf de copt,
sare, lapte, oua, zahar vanilat si faina. Ingrediente: 1 portocala 100 g
zahar pentru blat: 5 oua 150 g zahar 150 g faina 1 lingurita cu paf de
copt sare pentru crema: 500 ml lapte 2 linguri c zahar 2 oua 1 pliculet…
Read more »
Read more »
Cocktail cu Vodka Citron
12 February 2013
Cocktail
cu Vodka Citron din: vodca citron, apple liquer, chardonnay,
elderflower syrup, lemon juice si gingr ale. Ingrediente: 50 ml vodca
citron 20 ml apple liquer 40 ml chardonnay 15 ml elderflower syrup 20 ml
fresh lemon juice top up ginger ale Mod de preparare: Se amestecă
primele 5 ingrediente puternic în shaker, se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Risotto cu spanac
12 February 2013
Risotto
cu spanac din: ardei, ulei de masline, ceapa, orez, vin alb sec, supa
de pui, unt, parmezan, spanac, sare, piper, busuioc si parmezan.
Ingrediente: 2 ardei roșii 2 linguri ulei de masline 1 ceapa alba,
tocata cuburi 1 ceasca de orez Arborio 1/4 ceasca vin alb sec 4 cesti
supa de pui 2 linguri…
Read more »
Read more »
Paste cu spanac
12 February 2013
Paste
cu spanac din: spanac, sare, rosii, sunculita, rosii uscate in ulei,
ceapa, ulei de masline, suc de rosii, piper, taitei, branza de capra si
frunze de busuioc. Ingrediente: 350 g spanac (proaspat sau conservat)
sare 200 g rosii mici 100 g sunculita 5-6 rosii uscate in ulei
(conserva) 1 ceapa 2 lingri ulei de…
Read more »
Read more »
Broccoli cu ceapa si sos hoisin
12 February 2013
Broccoli
cu ceapa si sos hoisin din: ulei, ceapa, usturoi, broccoli si sos
hoisin. Ingrediente: ulei, pentru prajit 4 cepe mici, feliate subtire 1
catel de usturoi, feliat subtire 500 g de broccoli 4 linguri de sos
hoisin Mod de preparare: Incinge un strat de 2,5cm de ulei într-o
crăticioară. Sotează şalotele şi usturoiul…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu portocale si rodie
12 February 2013
Cheesecake
cu portocale si rodie din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza,
coaja de portocala, lapte, zahar, pudra, smantana si seminte de rodie.
Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi 100 g unt, topit 700 g crema de
branza grasa coaja rasa de la 3 portocale – foloseste segmentele de
portocala pentru decor 3 linguri de lapte…
Read more »
Read more »
Salată picantă de ridichi
12 February 2013
Salată
picantă de ridichi din: ridichi, portocale, curmale, otet din vin, sare
si hrean. Ingrediente: 500 g ridichi albe 1 portocala 6 curmale uscate
pentru dressing: 4 linguri otet din vin 1 lingurita sare 1 lingura hrean
(borcan) Mod de preparare: Pregătiţi ridichile şi daţi-le pe
râzătoare. Desfaceţi felioarele de portocală. Tăiaţi curmalele fâşii…
Read more »
Read more »
Fondue de cocos cu ananas şi curry
12 February 2013
Fondue
de cocos cu ananas şi curry din: ardei iute, ulei, supa, crema de
cocos, ceapa, migdale, faina, curry, ceapa verde, sare, piper, ananas,
file de pui, rosii, avocado si creveti decorticati. Ingrediente: 4 ardei
iuti rosii 3 linguri ulei 750 ml supa 400 g crema de cocos (cutie) 1
ceapa 4 linguri migdale macinate…
Read more »
Read more »
Orez basmati cu nuci
12 February 2013
Orez
basmati cu nuci din: ceapa rosie, masline, ciuperci, coriandru, ardei
uscat, ulei de masline, orez basmati, apa, sare, piper si nuci coapte.
Ingrediente: 2 cepe rosii 300 g masline 200 g ciuperci o legatura
coriandru 2-3 ardei uscati 3-4 linguri ulei de masline 350 g orez
basmati 750 ml apa sare piper 200 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Espresso Coretto
12 February 2013
Cocktail
Espresso Coretto din: espresso si sambuca black. Ingrediente: 25 ml
espresso 15 ml sambuca black Mod de preparare: Se prepara espresso si
se serveste on the side sau in combinatie cu espresso sambuca black.
Read more »
Read more »
Pui cu ardei iute şi arahide
12 February 2013
Pui
cu ardei iute şi arahide din: pulpe superioare de pui, sos de soia,
ulei, ardei iute, piper sichuan, ceapa verde, arahide, sos de soia, vin
de orez, otet din vin de orez, supa de pui, zahar si amidon.
Ingrediente: 12 pulpe superioare de pui (900g), fara piele si os, taiate
cubulete 1 lingura sos…
Read more »
Read more »
Cocktail pentru Valentine’s Day
11 February 2013
Cocktail
pentru Valentine’s Day din: capsuni, lamaie, lime, whisky, zahar brun,
apa minerala si gheata. Inrgediente: 400 g capsuni 2 bucati lamaie 2
bucati lime 80 ml whisky 120 g zahar brun 120 ml apa minerala 8 cuburi
gheata Mod de preparare: Capsunele se spala usor sub jet de apa rece,
li se indeparteaza…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla rosie cu morcovi si varza
11 February 2013
Supa
de sfecla rosie cu morcovi si varza din: supa de legume, sfecla rosie,
morcovi, cartofi, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate, apa, varza,
rosii, usturoi, sare, piper si zahar. Ingrediente: 2 l supă de legume 3
sfecle roșii, decojite și tăiate cuburi 3 morcovi, rași 3 cartofi
decojiți și tăiați cuburi 1 lingură…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogosi pufoase
11 February 2013
Gogosi
pufoase din: faina, lapte, unt, ulei, oua, drojdie, zahar, esenta de
vanilie, coaja de lamaie, sare, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 1kg
faina 400ml lapte 50g unt 50ml ulei 2 oua 50g drojdie proaspata 6
linguri zahar esenta de vanilie coaja rasa de la o lamaie praf de sare
ulei pentru prajit gogosile zahar…
Read more »
Read more »
Somon în foitaj cu varză şi legume
11 February 2013
Somon
în foitaj cu varză şi legume din: foitaj, file de somon, albus,
smantana, sare, piper, suc de lamaie, varza, marar si galbenus.
Ingrediente: 400 g foitaj congelat 1,3 kg file de somon fara piele 1
albus 300 ml smantana sare piper 3 linguri suc de lamaie 700 g varza 1
lingura marar tocat 1…
Read more »
Read more »
Budincă de vanilie cu portocale
11 February 2013
Budincă
de vanilie cu portocale din: portocale, zahar pudra, vin alb, baton de
vanilie, oua, zahar, lapte, rom si sare. Ingrediente: 4 portocale 3
linguri zahar pudra 375 ml vin alb 1 baton de vanilie 4 oua 100 g zahar
500 ml lapte 3 linguri rom sare Mod de preparare: Spălaţi 1 portocală
cu…
Read more »
Read more »
Salata de spaghete cu broccoli
11 February 2013
Salata
de spaghete cu broccoli din: spaghete, sare, broccoli, mazare, sunca de
praga, supa instant, otet de vin alb, piper si ulei aromatizat cu
busuioc. Ingrediente: 500 g spaghete sare 500 g broccoli 150 g mazare
congelata 150 g sunca de Praga 200 ml supa (instant) 3 linguri otet de
vin alb piper 2 linguri…
Read more »
Read more »
Calamar cu sos de rosii
11 February 2013
Calamar
cu sos de rosii din: ulei de masline, calamar, ceapa, usturoi, fulgi de
ardei iute, seminte de fenicul, frunze de dafin, frunze de rozmarin,
otet de vin rosu, rosii, vin rosu si coaja de portocale. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit 1 kg calamar curatat
si taiat in inele groase…
Read more »
Read more »
Budincă cu carne de iepure si porc
11 February 2013
Budincă
cu carne de iepure si porc din: pulpe de iepure, carne slaba de porc,
sunca, piper rosi, fructe de ienupar, nucsoara, foi de dafin, sare,
brandy, sherry, oua, foi de gelatina si vin alb. Ingrediente: 6 pulpe de
iepure 300 g carne slaba de porc 200 g suca 1 1/2 lingurita piper rosu
2…
Read more »
Read more »
Rata cu pachetele de varza
11 February 2013
Rata
cu pachetele de varza din: piept de rata, pulpe de rata, sare, piper,
varza, sunca afumata, smantana, nucsoara, vin rosu sec, sos pentru
friptura de pasare si amidon. Ingrediente: 1 piept de rata si 2 pulpe
sare piper 700 g varza 50 g sunca afumata, taiata cubulete 400 ml
smantana nucsoara rasa 250 ml…
Read more »
Read more »
Orez cu bacon, pui si mazare
11 February 2013
Orez
cu bacon, pui si mazare din: orez basmati, ulei, bacon, ceapa, usturoi,
unt, mazare, friptura de pui, rosii si sos de rosii. Ingrediente: 300g
de orez basmati 1 lingura de ulei 3-4 felii de bacon, taiate bucati 1
ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, zdrobiti 25g de unt 140g de
mazare congelata 175g…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată şi caise
11 February 2013
Prăjitură
cu ciocolată şi caise din: faina, lapte, drojdie, ou, zahar, unt, sare,
coaja de lamaie, caise, branza dulce, oua, praf de vanilie, cacao si
zahar pudra. Ingrediente: aluat: 350 g faina 175 ml lapte 1/2 cub
drojdie (21 g) 3 linguri zahar 1 ou 70 g unt 1 praf de sare 1 lingurita
coaja…
Read more »
Read more »
Castraveţi muraţi cu sos de soia
11 February 2013
Castraveţi
muraţi cu sos de soia din: castraveti, usturoi, zahar, sos de soia,
otet din vin de orez, si ulei infuzat cu ardei iute. Ingrediente: 2
castrveti mari (450 g), cu capetele taiate 1 lingura de usturoi tocat
marunt 2 linguri de zahar 1 lingura sos de soia 2 linguri otet din vin
de orez…
Read more »
Read more »
Supă clară de legume
11 February 2013
Supă
clară de legume din: legume, ceapa, rosii, patrunjel, margarina, sare,
piper, boia de ardei, cuisoare, foi de dafin, oua, faina, apa minerala,
mazare si porumb. Ingrediente: legume pentru supa (morcovi, telina etc) 1
ceapa 4 rosii 1 legatura patrunjel 3 linguri margarina sare piper 1 1/2
lingurita boia de ardei 3 cuisoare 3 foi…
Read more »
Read more »
Piure de conopida cu branza
11 February 2013
Piure
de conopida cu branza din: cartof, conopida, lapte integral, unt,
cimbru, cheddar, nucsoara si carnati proaspeti de porc. Ingrediente: 1
cartof mare, curatat si taiat in bucati 1 conopida mare, rupta in
buchetele 150 ml de lapte integral 50 g unt 1 fir mare de cimbru 25 g
Cheddar, ras 1 varf de cutit…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciulama de iepure
11 February 2013
Ciulamaua
de iepure nu este o reteta foarte des preparata, insa gustul carnii de
iepure impreuna cu sosul este unul inconfundabil, un adevarat deliciu pe
farfuria dumneavoastra. Ingrediente: 600g carne de iepure 2 morcovi 1
pastarnac 1/2 telina 2 cepe 100g unt 300ml lapte fierbinte 3 linguri
faina sare piper Mod de preparare: Carnea…
Read more »
Read more »
File de porc cu sos de mere
11 February 2013
File
de porc cu sos de mere din: file de porc, sare, piper, unt, mere,
calvados, suc de mere, smantana, broccoli, unt si miez de nuca.
Ingrediente: 600 g file de porc sare piper 2 linguri unt topit 2 mere 4
linguri Calvados 200 ml suc de mere 200 ml smantana 600 g broccoli 1…
Read more »
Read more »
Borş de legume cu verdeata
11 February 2013
Borş
de legume cu verdeata din: morcovi, radacina de patrunjel, telina,
cartofi, dovlecei, ardei gras, ceapa verde, ulei, rosii, marar,
patrunjel, leustean, sare si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina
patrunjel 1/2 telina 2 cartofi 1 dovlecel 2 ardei grasi 1 legatura ceapa
verde 3 linguri ulei 3-4 rosii mari cate 1/2 legatura marar, patrunjel…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu mar si legume
11 February 2013
Salata
de paste cu mar si legume din: maioneza, iaurt, otet aromatizat,
usturoi, sare, piper, paste, castarvete, mar, ardei gras, mazare,
svaiter si zeama de lamaie. Ingrediente: 200 g maioneza pentru salata
200 g iaurt degresat 2-3 linguri otet aromatizat 2 catei de usturoi sare
piper 250 g paste (in forma de melci) 1/2 castravete…
Read more »
Read more »
Brioşe cu afine si mar
11 February 2013
Brioşe
cu afine si mar din: mar, suc de lamaie, afine, faina, praf de copt,
bicarbonat, scortisoara, ou, zahar, ulei de floarea soarelui, zahar
vanilat, lapte batut, faina, alune si unt. Ingrediente: 1 mar mare,
acrisor 1 lingura suc de lamaie 200 g afine 250 g faina 2 1/2 lingurite
praf de copt 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Cocktail Passion Fruit 75
11 February 2013
Cocktail
Passion Fruit 75 din: vodka citron, fresh lemon juice, passion fruit,
sugar syrup si champagne. Ingrediente: 35 ml vodka citron 15 ml fresh
lemon juice 1 passion fruit 25 ml sugar syrup tuop up champagne Mod de
preparare: Se amesteca puternic primele patru ingrediente in boston
shaker, se strecoara dublu in paharul de…
Read more »
Read more »
Tortilla cu şuncă si nuci
11 February 2013
Tortilla
cu şuncă si nuci din: cartofi, telina, broccoli, conopida, lapte,
branza gouda, oua, sare, piper, verdeata, hrean, sunca si miez de nuca.
Ingrediente: 800 g cartofi 300 g telina cate 500 g broccoli si conopida
600 ml lapte 200 g branza gouda rasa 6 oua sare piper 2 linguri verdeata
1 lingura hrean ras…
Read more »
Read more »
Midii cu ghimbir si ardei iute
11 February 2013
Midii
cu ghimbir si ardei iute din: midii, ulei de floarea soarelui, ceapa,
ghimbir, usturoi, ardei iute, boabe de mustar, turmeric, chimion,
coriandru si lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de midii proaspete ulei
de floarea soarelui, pentru prajit 1 ceapa, tocata 1 bucata de ghimbir
de 3-4 cm, rasa 4 catei de usturoi, zdrobiti…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu arahide
11 February 2013
Salata
de paste cu arahide din: paste, sare, praz, sunculita, arahide, marar,
ceapa, ulei de arahide, otet de vin alb, pasta de rosii, piper si sos
picant de rosii. Ingrediente: 400 g paste in forma de tub sare 4 fire
subtiri de praz 1 bucata groasa de sunculita (circa 200 g) 4 linguri de
arahide…
Read more »
Read more »
Supa cu legume si tortellini
11 February 2013
Supa
cu legume si tortellini din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de
chilli, telina apio, morcov, patrunjel, dovlecel, rosii, supa de legume
si tortellini cu branza. Ingrediente: ulei de măsline 1 ceapă medie,
tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi câţiva fulgi de chilli 2
ţeline Apio, tăiate cubuleţe 1 morcov mediu, curăţat şi…
Read more »
Read more »
Sufleu cu paste şi ciuperci
11 February 2013
Sufleu
cu paste şi ciuperci din: paste, sare, ciuperci champignon, sunca,
ceapa, legume, unt, supa, crema de branza, lapte, oua si piper.
Ingrediente: 350 g paste mai groase si scurte sare 400 g ciuperci
champignon 50 g sunca 1 ceapa mare 1 lingura unt 150 g legume pentru
supa 100 ml supa 250 g crema…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu varza calita
11 February 2013
Muschi
de porc cu varza calita din: muschi de porc, carnati afumati, bacon,
varza murata, ulei, sos de rosii, rosii, usturoi, sare, piper, parika,
cimbru, chimen si foi de dafin. Ingrediente: 1,5 kg muschiulet de porc
200 g carnati afumati 300 g bacon 2,5 kg varza murata 150 ml ulei 300 g
sos de rosii…
Read more »
Read more »
Sos dulce-acrisor cu zahar brun
11 February 2013
Amestecă
într-o cratiţă 450 ml oţet de vin alb, 175 g de zahăr brun, 2 linguri
de ketchup şi 2 linguri sos de soia. Adu totul încet la punctul de
fierbere, între timp, amestecă 75 g de amidon cu 100 ml de apă, până
formează o pastă. Adaug-o peste sosul format şi mai lasă 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cruditati
11 February 2013
Salata
de cruditati din: varza, morcovi, maioneza, otet de orez, zahar,
castraveti murati, sare, piper cayenne si marar. Ingrediente: 1 varza,
tocata 1/2 ceasca morcovi, maruntiti 3/4 ceasca maioneza 1/3 ceasca de
otet de orez 1/4 ceasca de zahar 2 linguri zeama de catraveti murati 1/2
lingurita de sare 1 vârf de cuțit de piper…
Read more »
Read more »
Cocktail cu vodca si vin spumos
11 February 2013
Cocktail
cu vodca si vin spumos din: zeama de lamaie, vodca, para, gheata, lime
si spumos. Ingrediente: 60 ml zeama de lamaie 100 ml vodca 2 felii de
para gheata lime vin spumos Mod de preparare: Se tin ingredientele la
rece peste noapte. Se amesteca vodkal cu zeama de lamaie, se lasa 5
minute…
Read more »
Read more »
Gulaş picant cu carne de vita
11 February 2013
Gulaş
picant cu carne de vita din: pulpa de vita, ceapa, ardei gras, ulei,
sare, piper, boia de ardei dulce, supa si crema de branza. Ingrediente:
400 g pulpa de vita 6 cepe mici cate un ardei gras rosu si galben 1
lingura ulei sare piper 3-4 linguri boia de ardei dulce 250 ml supa…
Read more »
Read more »
Zacusca de pastruga
11 February 2013
Zacusca
de pastruga din: pastruga, arpagic, masline, arde gras, foid e dafin,
cimbru, ulei, vin alb sec, sos de rosii, patrunjel verde, piper si sare.
Ingrediente: 1,8 kg pastruga 500 g arpagic 750 g castraveti murati 100 g
masline 500 g ardei gras multicolor 5 g foi de dafin 1 g cimbru 150 ml
ulei…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere si aroma de martipan
11 February 2013
Prajitura
cu mere si aroma de martipan din: faina, lapte, drojdie, zahar, ou,
unt, sare, coaja de lamaie, compot de mere, faina, martipan, unt si
zahar vanilat. Ingrediente: aluat: 400 g faina 200 ml lapte 1 cub
drojdie (42 g) 75 g zahar 1 ou 80 g unt un praf de sare 1 lingurita
coaja…
Read more »
Read more »
Porc cu ghimbir si ardei iute
11 February 2013
Porc
cu ghimbir si ardei iute din: piept de porc, sos de soia, vin de orez,
ulei, usturoi, ghimbir, fulgi de ardei iute, vin de orez, zahar brun,
supa de legume, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute marinat si
orez alb. Ingrediente: 2,5 kg piept d eporc, fara sorici, taiat in
cubulete cu latura…
Read more »
Read more »
Sos curry condimentat
11 February 2013
Prăjeşte
într-o tigaie fără ulei 2 linguriţe seminţe de chimion şi seminţele din
4 păstăi de cardamom. Pisează-le în mojar. Dă pe râzătoare 4 căţei de
usturoi şi 1 bucată de ghimbirde 3-4cm, apoi prăjeşte-le împreună cu
condimentele măcinate, într-o cratită în care ai încins 1 lingură ulei
de floarea-soarelui. Apoi adaugă 2 cepe roşii…
Read more »
Read more »
Sufleu cu ceapă si cartofi
11 February 2013
Sufleu
cu ceapă si cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa, unt, ulei, faina,
lapte, sare, piper, supa instant, patrunjel, smantana fermentata si
branza telemea. Ingrediente: 750 g cartofi 2 morcovi 3 cepe mari 3
linguri unt 1 lingura ulei 1 lingura faina 250 ml lapte sare piper 1
lingurita supa instant 1 lingura patrunjel tocat 250…
Read more »
Read more »
Sorbet de limette
10 February 2013
Sorbet
de limette din: zahar, suc de limette, coaja rasa de limette, vin alb
si sampanie. Ingrediente: 150 g zahăr 300 ml suc de limette coaja rasă
de la 2 limette 500 ml vin alb sec 400 ml șampanie Mod de preparare:
Se pun la fiert 150 ml de apă cu zahăr și coajă…
Read more »
Read more »
Creveti condimentaţi cu sos picant
10 February 2013
Creveti
condimentaţi cu sos picant din: amidon, ulei, creveti, frunze de
nasturel, boabe de piper sichuan, piper negru, fulgi de ardei iute,
usturoi, coriandru, ardei iute, zahar, zeama de limes si sos de peste.
Ingrediente: 2 linguri de amidon ulei, pentru prajit 24 de creveti mari,
curatati (pastreaza-le cozile) frunze de nasturel, pentru servit
(optional)…
Read more »
Read more »
Salata de paste in stil mexican
10 February 2013
Salata
de paste in stil mexican din: fasole boabe, ceapa, ardei grasi, rosii,
paste, sare, ardei iute, ulei, usturoi, otet, piper si zahar brun.
Ingrediente: 1 conserva fasole boabe (240 ml) 1 ceapa 2 ardei rgasi 4
rosii 300 g paste sare 1 ardei iute rosu 6 linguri ulei 1 catel de
usturoi 3 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu mere si branza
10 February 2013
Placinta
cu mere si branza din: mere, lamaie, oua, esenta de vanilie, zahar,
branza, unt, faina, drojdie si gem. Ingrediente: 1,25 kg mere 1 lamaie 5
oua 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 125g branza 100g unt 150g
faina 1 pliculet drojdie uscata 3 linguri gem Mod de preparare: Se
spala bine merele…
Read more »
Read more »
Gulaş unguresc cu carne de porc
10 February 2013
Gulaş
unguresc cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, usturoi,
margarina, sare, piper, boia de ardei iute, chimen macinat, varza
murata, supa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de porc
pentru gulas 300 g ceapa 2 catei de usturoi 5 linguri margarina sare
piper 1 lingura boia de ardei iute 1 lingura…
Read more »
Read more »
Sos de rosii cu usturoi si oregano
10 February 2013
Incinge
într-o cratiţă 1 lingură ulei de măsline şi sotează 2 cepe tocate, până
se înmoaie. Adaugă 2 căţei de usturoi şi 1 lingură piure de roşii. Mai
sotează-le câteva minute, apoi adaugă 800g de roşii din conservă şi 1
linguriţă de oregano uscat. Asezonează din belşug şi fierbe totul timp
de 20 de minute,…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos
10 February 2013
Piept
de pui cu sos din: piept de pui, ulei de masline, condimente cajun,
fasole, ardei rosii, avocado, ceapa verde, masline, suc de lamaie si
coriandru. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele ½ linguriţă
ulei de măsline 1 lingură amestec de condimente Cajun pentru sos: 400g
de fasole din conservă, clătită şi scursă…
Read more »
Read more »
Spaghete cu amestec de ciuperci
10 February 2013
Spaghete
cu amestec de ciuperci din: amestec de ciuperci, arpagic, ulei de
masline, usturoi, sare, spaghete si busuioc. Ingrediente: 600 g amestec
de ciuperci (champignon, bureti, iutari) 2 bulbi de arpagic 3 linguri
ulei de masline 1 catel de usturoi sare piper 500 g spaghete 1/2
legatura busuioc Mod de preparare: Se spala ciupercile,…
Read more »
Read more »
Gratin de conopidă si broccoli
10 February 2013
Gratin
de conopidă si broccoli din: conopida, supa de legume, broccoli,
smantana, mustar cu boabe, vin alb, nucsoara si pesmet. Ingrediente: 1
conopida mare, rupta in buchetele 1 cub supa de legume, 1 broccoli mare,
rupt in buchetele 200 g smantana pentru gatit 1 lingura de mustar cu
boabe vin alb, pentru stropit 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Clătite la cuptor cu umplutură de legume
10 February 2013
Clătite
la cuptor cu umplutură de legume din: oua, lapte, sare, piper,
nucsoara, faina, varza, morcovi, unt, patrunjel, ulei, branza dulce,
branza gouda, miez de nuca, smantana fermentata si sos bechamel.
Ingrediente: 7 oua 300 ml lapte sare piper nucsoara rasa 200 g faina 400
g varza 300 g morcovi 2 linguri unt 1 legatura…
Read more »
Read more »
Iepure cu chorizo, orez si sofran
10 February 2013
Iepure
cu chorizo, orez si sofran din: iepure, vin alb, ulei de masline,
cimbru, ceapa, chorizo, usturoi, paprica, piure de rosii, orez, supa de
pui, sofran, mazare si patrunjel. Ingrediente: 1 iepure, portionat 1
pahar de vin alb (125 ml) 1 lingura ulei de masline 1 legatura de cimbru
1 ceapa, tocata 200 g chorizo…
Read more »
Read more »
Rulada de omletă cu orez basmati si legume
10 February 2013
Rulada
de omletă cu orez basmati si legume din: orez basmati, sare, piper,
usturoi, telina, ceapa verde, ardei gras, ulei, iaurt, ierburi de
provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa minerala. Ingrediente:
150 g orez basmati sare piper 1 cățel de usturoi 1 fir de țelină 1
legătură ceapă verde 1 ardei gras roșu…
Read more »
Read more »
Gulaş de miel cu fasole
10 February 2013
Gulaş
de miel cu fasole din: ceapa, ardei iute, pulpa de miel, ulei, sare,
piper, supa, fasole verde, fasole alba si lamaie. Ingrediente: 2 cepe 1
ardei iute 2 catei de usturoi 600 g pulpa de miel 3 linguri ulei sare
piper 1 l supa 400 g fasole verde 1 cutie fasole alba (425 ml)…
Read more »
Read more »
Cocktail Strawberry – honey breakfast
10 February 2013
Cocktail
Strawberry din: honey liquer, marmelada capsuni, sirop trandafir si
fresh lime juice. pahar: martini Garnitura: toast cu marmelada de
capsuni Ingrediente: 40 ml honey liquer 20 ml marmelada capsuni 10 ml
sirop trandafir 20 ml fresh lime juice Mod de preparare: Se amesteca
puternic ingredientele in boston shaker si se strecoara dublu continul…
Read more »
Read more »
Sushi cu ghimbir murat
10 February 2013
Sushi
cu ghimbir murat din: orez, otet de orez, zahar, creveti, icre rosii,
file de somon, foaie alga, wasabi, ghimbir murat si sos de soia.
Ingrediente: 250 g orez pentru sushi 1 lingura otet de orez 1 lingura
zahar 8 creveti 2 lingurite de ircre rosii 100 g file de somon 1 foaie
alga wasabi…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fasole alba
10 February 2013
Spaghete
cu fasole alba din: sunculita, salvie, fasole alba, spaghete, sare,
ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de legume si piper.
Ingrediente: 100 g sunculita 2 fire salvie 1 conserva fasole alba (425
ml) 400 g spaghete sare 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 1 catel de
usturoi 2 casolete rosii mici (500…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi cu o crusta crocanta
10 February 2013
Sufleu
de cartofi cu o crusta crocanta din: cartofi, sare, ceapa, usturoi,
ardei gras, amestec carne tocata de vita, ulei, pasta de rosii, rosii,
oregano, piper, piper cayenne, crema de branza, oua, branza gouda si
masline. Ingrediente: 800 g cartofi sare 2 cepe 2 catei de usturoi 1
ardei rgas rosu 500 g amestec carne…
Read more »
Read more »
Tort cu frişca şi vişine
10 February 2013
Tort
cu frişca şi vişine din: foitaj, frisca, zahar pudra, intaritor pentru
frisca si visine. Ingrediente: 400 g foitaj 500 ml frisca 200 g zahar
pudra 2 plicuri intaritor pentru frisca 1 borcan visine (720 ml) Mod
de preparare: Dezgheţaţi foitajul. Impărţiţi-l în trei părţi, aşezaţi-le
una peste cealaltă şi în-tindeţi-le pe o suprafaţă…
Read more »
Read more »
Gulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate
10 February 2013
Gulas
de vită cu sos si multe mirodenii aromate din: carne de vita, unt,
ceapa, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, chimen, suc de rosii,
supa, faina si smantana. Ingrediente: 1 kg carne de vita pentru gulas 3
linguri unt topit 400 g ceapa 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita
boia…
Read more »
Read more »
Varză de Bruxelles cu salvie, ceapă şi unt
10 February 2013
Varză
de Bruxelles cu salvie, ceapă şi unt din: unt, ceapa, frunze de salvie,
varza de bruxelles si mazare. Ingrediente: 95 g de unt 3 cepe, taiate
in felii groase 8 frunze de salvie, tocate 350 g varza de Bruxelles 200 g
de mazare, decongelata Mod de preparare: Incinge jumătate din
cantitatea de unt…
Read more »
Read more »
Dressing cu muştar şi miere
10 February 2013
Pune
75ml oţet de cidru (sau de mere) într-un borcan sterilizat, împreună cu
2 linguri de miere, 2 linguri de muştar cu boabe şi 100 ml ulei de
măsline. Inchide borcanul cu un capac şi agită-l bine înainte de a
stropi salata cu dressing. Se poate păstra la frigider timp de 2
săptămâni. Pofta buna!…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac
10 February 2013
Rulouri
de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac
din: sparanghel, ardei copt, sos pesto, mozzarella, piept de pui, ulei
de masline, spanac, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 1/4 buchet
sparanghel 1 ardei rosu copt, taiat cuburi 1 lingura sos pesto 1 ceasca
mozzarella maruntita 2 bucati piept pui,…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu taitei cu ou
10 February 2013
Piept
de pui cu taitei cu ou din: usturoi, ghimbir, ardei iute, sos de soia,
pasta de tomate, piept de pui, taitei cu ou, morcovi, ulei vegetal,
germeni de fasole, ceapa verde si sos de stridii. Ingrediente: 3 căţei
de usturoi, zdrobiţi 1 bucată de ghimbir proaspăt, dată prin răzătoare 1
ardei iute, curăţat de…
Read more »
Read more »
Ruladă cu zmeură
10 February 2013
Ruladă
cu zmeură din: oua, zahar, suc de lamaie, faina, amidon, praf de copt,
gelatina, zmeura, branza de vaci, zahar, frisca, zahar vanilat si fulgi
de migdale. Ingrediente: blat: 5 oua 125 g zahar 1 lingurita suc de
lamaie 100 g faina 25 g amidon 1 varf de cutit praf de copt crema: 3
foite…
Read more »
Read more »
Supa de naut cu rosii si sfecla
10 February 2013
Supa
de naut cu rosii si sfecla din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla,
rosii, supa de legume, sare, piper, ardei iute si paine prajita.
Ingrediente: 150 g boabe de năut uscate 1 ceapă mică 1 cățel de usturoi 1
sfeclă 300 g roșii 800 ml supă de legume 30 ml ulei de măsline sare…
Read more »
Read more »
Burgeri cu carne de porc
10 February 2013
Burgeri
cu carne de porc din: carne slaba de porc, ceapa rosie, pasta de curry,
coriandru, iaurt, rosii, ceapa verde lipii si frunze de salata.
Ingrediente: 500g carne slabă de porc, tocată 1 ceapă roşie, dată prin
răzătoare 2 linguri pastă de curry tandoori 1 legătură mică de
coriandru, tocat 150ml de iaurt natural 2…
Read more »
Read more »
Prajitura cu piersici
10 February 2013
Prajitura
cu piersici din: piersici, unt, zahar, oua, faina, praf de copt,
frisca, cacao, gelatina, mascarpone si branza dulce. Ingrediente: 1
cutie piersici (850 ml) 125 g unt 175 g zahar 3 oua 200 g faina 1/2
pachet praf de copt 300 ml frisca 1 lingura cacao 7 foite gelatina 250 g
mascarpone 250 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Spy Ced
10 February 2013
Cocktail
Spy Ced din: aged rum, fresh lime juice, sugar syrup, cardamom si
angostura bitters. Ingrediente: 60 ml aged rum 250 ml fresh lime juice
25 ml sugar syrup 10 g cardamom seminte 6 dashes angostura bitters Mod
de preparare: Se toarna ingredientele pe rand in pahar amestecandu-se
continutul cu gheata pisata.
Read more »
Read more »
Gulaş de miel cu roşii şi inimă de anghinare
10 February 2013
Gulaş
de miel cu roşii şi inimă de anghinare din: pulpa de miel, ulei de
masline, sare, piper, boia de ardei dulce, ceapa, usturoi, rozmarin,
zahar, sos de rosii, vin rosu, amidon, suc de lamaie, rosii cherry si
inimi de anhinare. Ingrediente: 800 g pulpa de miel taiata cuburi 2
linguri ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Jeleu cu fructe de padure si sampanie
10 February 2013
Jeleu
cu fructe de padure si sampanie din: suc de fructe de padure, gelatina,
zahar, sampanie si fructe de padure. Ingrediente: 100 ml suc de fructe
de padure 2 foi de gelatina 75 g zahar 100 ml sampanie 100 g fructe de
padure Mod de preparare: Se fierbe sucul de fructe cu zaharul, apoi…
Read more »
Read more »
Pesto proaspat
10 February 2013
Prăjeşte
într-o tigaie fără ulei 50g de migdale decojite. Pune-le într-un robot
de bucătărie împreună cu 1 mână de busuioc proaspăt, 50g de parmezan
ras, 2 căţei de usturoi şi asezonează-le. Mixează totul încontinuu, în
timp ce torni peste ingrediente 150ml ulei de măsline extravirgin.
Păstrează la rece în borcane sterilizate, cu puţin ulei, cât…
Read more »
Read more »
Spaghete cu varză creată
10 February 2013
Spaghete
cu varză creată din: ulei de masline, ceapa rsoie, cimbru, fulgi de
ardei iute, otet de vin rosu, zahar, supa de legume, spaghete integrale,
varza creata si gorgonzola. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2
cepe rosii, mari taiate pe jumatate si feliate foarte subtire 1 lingura
frunze de cimbru, tocate 1 varf de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos de cirese
10 February 2013
Cotlete
de porc cu sos de cirese din: cotlete de porc, spanac, ulei de masline,
cirese, vin rosu, cimbru, mustar, otet de vin rosu, miere, sare si
piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os spanac 3 linguri ulei de
masline 2 cesti cirese, fara samburi 1/4 ceasca vin rosu 1/4 ceasca de
apa 2…
Read more »
Read more »
Ruladă la cuptor
9 February 2013
Ruladă
la cuptor din: oua, chifle, ceapa, ulei, cimbru, amestec de carne
tocata, sare, piper si cartofi. Ingrediente: 5 oua 2 chifle vechi de o
zi 1 ceapa 3 linguri ulei 1 lingurita cimbru 800 g amestec de carne
tocata sare piper 1 kg cartofi 1 lingurita rozmarin uscat Mod de
preparare: Fierbeţi 4…
Read more »
Read more »
Creveti cu cartofi copti
9 February 2013
Creveti
cu cartofi copti din: creveti, cartofi copti, rosii, sos pesto, sare,
piper, lamaie, vin alb, ulei de masline si unt. Ingredinete: 200 g
creveti decorticati 2 buc. cartofi copti (300 g) 1 buc. rosii decojite
10 g sos pesto sare piper lamaie vin alb ulei de masline unt dupa gust
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu garnitură
9 February 2013
Chifteluţe
cu garnitură din: cartofi, sare, chifla, ceapa, carne tocata, ou,
mustar boabe, piper, ulei, unt, faina, supa si patrunjel. Ingrediente: 1
kg cartofi sare 1 chifla veche de o zi 2 cepe 500 g carne tocata 1 ou 1
lingura mustar boabe piper 2 linguri ulei 3 linguri unt 3 linguri faina
250 ml…
Read more »
Read more »
Rulouri greceşti
9 February 2013
Rulouri
greceşti din: chifla, ceapa, usturoi, cimbru, amestec de carne tocata,
ou, sare, piper, branza de oaie, ulei de masline, masline si rosii
uscate. Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 1 ceapa 2 catei de usturoi 1
legatura cimbru 500 g amestec de carne tocata 1 ou sare piper 100 g
branza de oaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu creveti, ciuperci si fasole verde
9 February 2013
Bruschete
cu creveți, ciuperci și fasole verde din: paine, ulei de masline,
usturoi, piper rosu, ciuperci, creveti, fasole verde, rosii cherry,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 felie paine feliata 3 linguri
ulei de masline 2 catei de usturoi, unul taiat in jumatate și celalat
pisat 1 varf de cuțit de piper rosu ciuperci feliate…
Read more »
Read more »
Focaccia de pui
9 February 2013
Focaccia
de pui din: blat de pui, sos pesto, ceapa rosie, piept de pui, ardei
copt, sare, piper si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 buc. blat de
pui 20 g sos pesto 50 g ceapa rosie taiata rondele 200 g piept de pui
taiat julienne 1 bucata sau 2 bucati mai mici de ardei copt…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui cu legume si patrunjel
9 February 2013
Ciorbă
de pui cu legume si patrunjel din: carne de pui, telina, ceapa,
morcovi, cartofi, orez, ulei, bors, iaurt, ou, sare, cimbru si patrunjel
verde. Ingrediente: 600 g carne de pui (aripi sau pulpe) 2 teline mari 2
cepe 2 morcovi 2 cartofi 1 lingura orez 2 linguri ulei bors dupa gust 2
linguri iaurt…
Read more »
Read more »
Macaroane cu branza si salvie
9 February 2013
Macaroane
cu branza si salvie din: rosii, arpagic, branza gorgonzola, macaroane,
sare, piper, lapte, unt, salvie si ulei de masline. Ingrediente: 100 g
rosii mici 3 bulbi de arpagic 150 g branza gorgonzola 500 g macaroane
sare piper 100 ml lapte 1 lingura unt 3 fire salvie 2 linguri ulei de
masline Mod de…
Read more »
Read more »
Tartine cu roşii şi pesto
9 February 2013
Tartine
cu roşii şi pesto din: rosii, ulei de masline extravirgin, paine
integrala, usturoi, seminte de pin, menta, otet balsamic, ricotta si
salata verde. Ingrediente: 8 rosii medii, taiate pe jumatate 4 linguri
ulei de masline extravirgin 4 felii de paine integrala 1 catel de
usturoi 25 g seminte de pin, prajite 1 legatura mica…
Read more »
Read more »
Supă de peste cu legume
9 February 2013
Supă
de peste cu legume din: peste marunt, apa, vin alb, foiae de dafin,
ceapa, sare, piper, usturoi, patrunjel, ciuperci, boabe de piper,
telina, morcovi, ardei gras, dovlecei, supa clara de legume si peste
mare. Ingrediente: 600 g pește mărunt 1 l apă 100 ml vin alb 1 foaie de
dafin 1 ceapă sare piper…
Read more »
Read more »
Rulada in crusta de cartofi
9 February 2013
Rulada
in crusta de cartofi din: ceapa, amestec de carne tocata, boia de ardei
dulce, oua, pesmet, mustar, oregano uscat, sare, piper, branza gouda,
sunca, cartofi si ulei de rapita. Ingrediente: 1 ceapa medie 500 g
amestec carne tocata 1 praf boia de ardei dulce 2 oua circa 2 linguri
pesmet 1 lingurita mustar 1…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi mere
9 February 2013
Prăjitură
cu nuci şi mere din: zahar, ulei, oua, zahar vanilat, faina, praf de
copt, scortisoara, mere acrisoare si miez de nuca. Ingrediente: 375 g
zahar 180 ml ulei 5 oua 2 plicuri zahar vanilat 375 g faina 1 plic praf
de copt 2-3 lingurite scortisoara macinata 3-4 mere acrisoare 500 g miez
de nuca…
Read more »
Read more »
Piept de pui la gratar
9 February 2013
Piept
de pui la gratar din: piept de pui, ceapa, dovlecei, lamai, fasole
verde, frunze de busuioc, unt, miere, ulei, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 2 cepe 2 dovlecei 2 lămâi 200g de
fasole verde câteva frunze de busuioc 20g de unt 1 lingură de miere 1
lingură de ulei…
Read more »
Read more »
Supa cu linte, cartofi si curry
9 February 2013
Supa
cu linte, cartofi si curry din: curry, ulei de masline extravirgin,
ceapa, mar, usturoi, frunze de coriandru, cartofi, supa de legume,
linte, lapte si suc de lamaie verde. Ingrediente: 2 linguriţe de curry
pudră 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 cepe, date pe răzătoare 1
măr, curăţat de coajă şi de seminţe şi…
Read more »
Read more »
Vanata coapta la gratar cu feta si sos
9 February 2013
Vanata
coapte la gratar cu feta si sos din: vanata, sos pesto, cubulete de
rosii, branza feta, ulei de masline, sare de mare, piper, ardei rosu si
usturoi. Ingrediente: 1 vanata 10 g sos pesto cubulete de rosii decojite
1 lingura (1/2 rosie) 1 bucata ceapa verde 25 g branza feta ulei de
masline sare…
Read more »
Read more »
Chec cu banane si fructe uscate
9 February 2013
Chec
cu banane si fructe uscate din: banane, unt, praf de copt, scortisoara,
faina, faina integrala, zahar, oua, fructe uscate, alune si ciocolata
neagra de menaj. Ingrediente: 3 banane 100 g unt 1 si 1/2 lingurita praf
de copt 1 lingurita scortisoara 100 g faina 100 g faina integrala 175 g
zahar 2 oua 50…
Read more »
Read more »
Orez cu creveti, mazare si oua
9 February 2013
Orez
cu creveti, mazare si oua din: ulei, ceapa rosie, usturoi, ardei iute,
creveti, orez brun, mazare, sos de peste, sos de soia, coriandru, oua si
sos de ardei iute. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa rosie, taiata
pe jumatate si feliata 2 catei de usturoi, feliati 1 ardei iute rosu,
feliat 250 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete Bolognese cu carne de vita
9 February 2013
Spaghete
Bolognese cu carne de vita din: carne de vita, boia de ardei, piper
rosu, ceapa, morcovi, tulpina de telina, usturoi, rosii, supa de pui,
vin rosu, miere, ierburi proaspete, sos worcestershire, spaghete, sare,
piper si parmezan. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 lingura boia de
ardei 1 varf de cuțit de piper rosu…
Read more »
Read more »
Cocktail cu suc de ananas
9 February 2013
Cocktail
cu suc de ananas din: suc de ananas, galbenus, crema de cocos si menta.
Ingrediente: 12 cl suc de ananas 1 galbenus 2 cl crema de cocos menta
proaspata Mod de preparare: Mixam bine in shaker suculd e fructe,
galbenusul si crema de cocos cu 6-7 cuburi de gheata. Turnam amestecul
intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu usturoi
9 February 2013
Cartofi
copti cu usturoi din: ulei de floarea soarelui, cartofi, usturoi, sare
de mare si piper. Ingrediente: 8 linguri ulei de floarea soarelui 2 kg
de cartofi, curatati 1 capatana de usturoi, taiata pe jumatate sare de
mare piper Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6.
Pune uleiul într-o tavă şi încinge-o în…
Read more »
Read more »
Paste quattro formaggi
9 February 2013
Paste
quattro formaggi din: paste, unt, smantana, parmezan, gorgonzola,
cascaval, mozzarella, patrunjel, rosie si sare. Ingrediente: 400 g paste
60 g unt 2 linguri smantana 60 g parmezan 60 g gorgonzola 100 g
cascaval 100 g mozzarella patrunjel rosie sare Mod de preparare:
Fierbe pastele în apă cu sare. între timp, taie gorgonzola, mozzarella…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de unt
9 February 2013
Tort
cu cremă de unt din: oua, sare, zahar, zahar vanilinat, faina, praf de
copt, scortisoara macinata, cacao, amidon, miez de nuca, galbenusuri,
amidon, lapte, unt si zahar pudra. Ingrediente: blat: 5 oua sare 150 g
zahar 1 plic zahar vanilinat 150 g faina 1 lingurita praf de copt 1
lingurita scortisoara macinata 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Sos de pui
9 February 2013
Sos
de pui din: bacon, aripioare de pui, ulei, ceapa, morov, usturoi,
ierburi aromate, vin alb, supa de pui, unt si faina. Ingrediente: 4
felii bacon, tocate 500 g aripioare de pui ulei, pentru prajit 1 ceapa,
curata si taiata in sferturi 1 morcov, tocat grosier 1 capatana de
usturoi, necuratata si taiata pe jumatate…
Read more »
Read more »
Sufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă
9 February 2013
Sufleu
cu rădăcinoase şi sos de ceapă din: faina, praf de copt, rozmarin, oua,
lapte, pancetta, radacinoase, ceapa rosie, chutney de ceapa, otet
balsamic, supa de vita si mazare. Ingrediente: 140 g faina, plus 2
linguri pentru sos 1 lingurita praf de copt 4 fire de rozmarin, cu
frunzele separate si tocate 4 oua mari…
Read more »
Read more »
Salsa de portocale
9 February 2013
Salsa
de portocale din: portocale, suc de portocale, ardei iute, ceapa rosie,
usturoi, sare, piper roz, boabe de coriandru si ulei de masline.
Ingrediente: 2 portocale 3-4 linguri suc de portocale 1 ardei iute 2
cepe roşii 1-2 căţei de usturoi sare piper roz pisat 1 linguriţă boabe
de coriandru pisate 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale
8 February 2013
Salata
de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale din: linte verde, ardei
rosu, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, nucsoare, sare
si piper. Ingrediente: 2 cupe linte verde 2 ardei rosu copt, taiat
fașii 1 ceasca patrunjel tocat 1 ceasca migdale tocate 2 linguri ulei de
masline Sucul de la o jumatate…
Read more »
Read more »
Tort cu mac si nuci
8 February 2013
Tort
cu mac si nuci din: faina, zahar pudra, ou, unt, miez de nuca, rom,
lapte, miere, mac macinat, scortisoara, rom, spuma de prune si stafide.
Ingrediente: aluat: 300 g faina 100 g zahar pudra putina sare 1 ou 200 g
unt crema de nuci: 300 g miez de nuca 200 g zahar pudra 4…
Read more »
Read more »