Retete rapide:
Reteta zilei: Dulceata de visine si pepene galben
2 August 2013
Haideti
sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim o clipa cat de buna
poate sa fie combinatia de visine cu pepene galben! Aroma pepenelui
galben se impleteste cu cea a visinelor intr-o dulceata delicioasa pe
care o puteti servi in orice moment, dar mai ales in anotimpul rece.
Ingrediente: 1 kg…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu costita afumata si paste
2 August 2013
Ciorba
de fasole cu costita afumata si paste din: fasole boabe, ceapa,
morcovi, pastarnac, spaghete, costita afumata, ulei, sare, leustean
verde, cimbru verde, bulion de tomate. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe
noua 3 cepe 3 morcovi 1 radacina pastarnac 1 mana spaghete 1/2 kg
costita…
Read more »
Read more »
Cotlete marinate de berbecut la gratar
2 August 2013
Cotlete
marinate de berbecut la gratar din: cotlete de berbecut, usturoi,
ghimbir, zeama de lamaie, ulei de masline, pudra de ardei iute, chimion.
Ingrediente: 8 cotlete de berbecut pentru marinata: 4 catei de usturoi,
zdrobiti 1 lingura de ghimbir dat pe razatoare 1 lingura zeama…
Read more »
Read more »
Brânză cu roşii la cuptor
2 August 2013
Brânză
cu roşii la cuptor din: branza mozzarella, rosii, ulei de masline,
piper, busuioc. Ingrediente: 375 g branza mozzarella 4 rosii mari 3
linguri ulei de masline piper macinat 1 lingurita de busuioc uscat Mod
de preparare: Incingi cuptorul la 200 de grade Celsius.…
Read more »
Read more »
Rasol milanez
2 August 2013
Rasol
milanez din: rasol de vita, ceapa, telina, morcovi, supa de carne,
cartofi, rosii, ulei, vin alb, faina, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 4
bucati rasol de vita 2 cepe 1 telina 2 morcovi 1 l supa de carne sau de
legume 2 cartofi 400 g…
Read more »
Read more »
Desert cu caise
2 August 2013
Desert
cu caise din: budinca de vanilie, lapte, zahar, galbenusuri, frisca,
caise, unt, martipan, amaretto, albusuri. Ingrediente: crema de vanilie:
1/2 plic praf de budinca de vanilie 500 ml lapte 40 g zahar 2
galbenusuri 2 linguri frisca caise: 12 caise 1 lingurita unt pentru…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu rosii
2 August 2013
Ciorba
de pui cu rosii din: pui, rosii, ceapa, orez, piper, frunze de
patrunjel, zahar, sare. Ingrediente: 800 g pui 1 kg rosii 100 g ceapa 50
g orez 10 g piper 20 g frunze de patrunjel 50 g zahar 10 g sare Mod…
Read more »
Read more »
Prajitura cu alune de padure
2 August 2013
Prajitura
cu alune de padure din: oua, ulei, bircabonat, miere, zahar, faina,
alune de padure, smantana, zahar, gelatina, esenta de rom. Ingrediente:
pentru foi: 3 oua 3 linguri ulei 1/2 lingurita bicarbonat 100 g miere
150 g zahar 500 g faina pentru crema de alune:…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu lămâie
2 August 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: ulei de masline, usturoi, cuburi supa de
pui, apa, telina, morcovi, piper, sare, orez, mazare, carne de pui, oua,
suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 căţel de
usturoi, tocat mărunt 3 cuburi de supă concentrată…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu legume in bere
2 August 2013
Ceafa
de porc cu legume in bere din: bere, ceafa de porc, morcovi, radacina
de telina, radacina de patrunjel, usturoi, boabe de struguri, sare,
piper, busuioc verde, ulei, fasole verde, struguri, unt, mrcovi, zahar.
Ingrediente: 300 ml bere 1 kg ceafă de porc 2 morcovi…
Read more »
Read more »
Ciocolată de casă cu stafide si nuca de cocos
2 August 2013
O
reteta delicioasa de ciocolata de casa cu: zahar, apa, lapte praf, unt,
zahar vanilat, cacao, alune de padure, nuci, stafide, nuca de cocos.
Ingrediente: 300 g zahăr 75 ml apă 200 g lapte praf 275 g unt un plic
zahăr vanilat 75 g cacao…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de rosii
2 August 2013
Friptura
de vita cu sos de rosii din: ceapa rosie, ardei gras, usturoi, carne
tocata de vita, patrunjel, oregano, busuioc, branza ricotta, parmezan,
pesmet, rosii. Ingrediente: 1/2 ceapa rosie, tocata 1 ardei gras rosu,
cuburi 2 catei de usturoi, tocat 1 kg de carne…
Read more »
Read more »
Supă de linte şi fasole
2 August 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: ceapa, ulei de masline, chili, sare,
linte, fasole, telina, sos de rosii, morcovi, cascaval afumat,
coriandru, patrunjel, smantana. Ingrediente: 1 ceapă mărunţită 2 linguri
de ulei de măsline 1 linguriţe de pudră de chili 1/2 linguriţă de sare
1 …
Read more »
Read more »
Cremă de morcovi cu bacon
2 August 2013
O
reteta delicioasa de crema de morcovi cu:morcovi, cartofi, ceapa, mar,
bacon, seminte de chimen, sare, piper. Ingrediente: 1 kg morcovi 2
cartofi 1 ceapa 1 măr dulce 300g bacon tăiat în felii foarte subţiri 1
/2 linguriţă seminţe de chimen sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Tochitura cu carne de porc si carnati
2 August 2013
Tochitura
cu carne de porc si carnati din: carne de porc, carnati de porc, ceapa,
usturoi, ardei, morcov, bulion, supa de pui, ulei, piper boabe, foi de
dafin, sare, cimbru, boia. Ingrediente: 500 grame carne de porc 300
grame cârnaţi de porc 1 ceapă 3…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu mere si scortisoara
2 August 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: mere, scortisoara, zahar, margarina,
zahar vanilat, faina, sare, apa minerala, coaja de lamaie, nuca de
cocos, ciocolata de post, menta. Ingrediente: un kg mere roşii un baton
scorţişoară 200 g zahăr 100 g margarină 2 pliculeţe zahăr vanilat …
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu ceapa verde
2 August 2013
Supa
crema de dovleac cu ceapa verde din: miez de dovleac, unt, ceapa verde,
miez de seminte de dovleac, ulei, sare. Ingrediente: 400 g miez de
dovleac 100 g unt 2 cepe verzi 1 lingură mieji de semințe de dovleac
ulei sare Mod de…
Read more »
Read more »
Peste cu mamaliguta
2 August 2013
O
reteta delicioasa de peste cu: ulei, malai, usturoi, smantana, sare,
piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 2 linguri ulei 200g mălai 4 căţei
de usturoi 4 linguri smântână sare piper Mod de preparare: Fierbeţi
600ml apă cu puţină sare. Când apa clocoteşte, adăugafi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu carne de pui
2 August 2013
Placinta
cu carne de pui din: faina, unt, sare, zahar rbun, gheata, smantana,
lapte, ou, piper, nucsoara, carne de pui, parmezan, usturoi, sare,
amidon, ceapa verde, ulei de masline, branza. Ingrediente aluat: 2 1/2
ceasca de faina 230 de grame de unt nesarat, foarte…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si nuci
2 August 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, unt, zahar, cacao, lapte,
faina, praf de copt, lamaie, zahar vanilat, stafide, rom, nuca,
ciocolata menaj. Ingrediente: 4ouă 250 g unt 300 g zahăr 5 linguri cacao
250 ml lapte 200 g făină un pachet praf de copt…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu sos
2 August 2013
O
reteta delicioasa de friptura de vita cu:unt, ulei de masline,
smantana, pastranac, marar, seminte de chimen, cimbru uscat, sare,
piper. Ingrediente: 800g muşchi de vită 2 linguri unt 3 linguri ulei de
măsline 100 smântână 1 păstârnac mare 1 leg. mărar verde 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Pilaf cu ficatei de pui
2 August 2013
O
reteta delicioasa de pilaf cu: orez, ficatei de pui, ulei, ceapa,
morcovi, ardei gras, supa de legume, sare, piper. Ingrediente: 250 g
orez 500g ficăţei de pui 100 ml ulei 1 ceapă 2 morcovi 2 ardei
graşi(verde, roşu) 750 ml supa de legume sare…
Read more »
Read more »
Supă de zarzavat cu găluşte
2 August 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: salata verde, arpagic, ulei, patrunjel
verde, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, gris, ou, sare.
Ingrediente: 2 I apă 100g salată verde 1 lingura arpagic 1 linguriţă
ulei 1 leg.pătrunjel verde 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe 5 –…
Read more »
Read more »
Desert cu pişcoturi şi ciocolată
2 August 2013
Desert
cu pişcoturi şi ciocolată din: oua, galbenusuri, extract de vanilie,
zahar tos, frisca, ciocolata cu menta, biscuiti cu ciocolata.
Ingrediente: 3 oua 2 galbenusuri 1 lingurita extract de vanilie 220 g
zahar tos 500 ml frisca 100 g ciocolata cu menta 150 g biscuiti…
Read more »
Read more »
Supa cu fulgi de ou
2 August 2013
Supa
cu fulgi de ou din: cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, telina,
pastarnac, patrunjel, ou, faina, lapte, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2
morcovi 1 raacina de patrunjel 1 telina mica 1 radacina pastarnac 1
legatura patrunjel 1 ou 1 lingura faina 150 ml lapte sare…
Read more »
Read more »
Vrabioare picante rumenite
2 August 2013
Vrabioare
picante rumenite din: unt, patrunjel, zeama de lamaie, vrabioare, ulei,
zahar brun, boia iute, piper rosu, ienibahar, piper, sare. Ingrediente:
120 g unt sarat, inmuiat la temperatura camerei 1 legatura mica de
patrunjel proaspat, tocat zeama de la 1 lamaie 6 bucati vrabioare de…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu cafea
2 August 2013
Prajitura
delicioasa cu cafea din: oua, zahar, cafea solubila, zahar,
galbenusuri, unt, faina. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125 g zahar 5 g
cafea solubila pentru crema: 16 linguri zahar 8 galbenusuri 2 pachete
unt pentru tava: 10 g unt o lingura faina Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui in sos de iaurt
2 August 2013
Pulpe
de pui in sos de iaurt din: pulpe de pui, praf de chimen, praf de
coriandru, garam masala, praf de turmeric, ceapa, usturoi, ghimbir,
rosii, unt, cuisoare, frunze de curry, scortisoara, pasta de tomate,
iaurt. Ingrediente: 1.5 kg de pulpe de pui fara…
Read more »
Read more »
Conopida cu pesmet
2 August 2013
Conopida
cu pesmet din: conopida, telemea, oua, faina, smantana, pesmet, marar,
unt, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 g telemea 2 oua 1
lingura faina 150 ml smantana 150 g pesmet 1 legatura marar 150 g unt
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Cartofi cu cascaval si kaizer
2 August 2013
Cartofi
cu cascaval si kaizer din: kaizer, cascaval, ceapa, cartofi, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 200 g kaizer 400 g cașcaval 100 g unt 2 cepe 8
cartofi mari ulei sare piper Mod de preparare: Se curăță cepele și se
toacă mărunt. Se prăjesc în…
Read more »
Read more »
Marmelada delicioasa de portocale
2 August 2013
Marmelada
delicioasa de portocale din: portocale, zahar, coaja de portocala.
Ingrediente: 12 portocale 700 g zahar coaja de la 4 portocale Mod de
preparare: Cureţi portocalele de coajă şi de partea albă. Desfaci fe-
liuţele şi le zdrobeşti cu blen- derul. Pui un…
Read more »
Read more »
Supa crema cu bacon si smantana
2 August 2013
Supa
crema cu bacon si smantana din: lapte, unt, smantana, gorgonzola,
bacon, conopida, faina, oua, sare, patrunjel. Ingrediente: 100 ml lapte
100 g unt 50 ml smântână 100 g gorgonzola 50 g bacon 1 conopidă 2
linguri făină 2 ouă sare pătrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu cartofi
2 August 2013
Rulada
de pui cu cartofi din: cartofi, ciuperci, ardei grasi, ceapa, piept de
pui, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 400 g
ciuperci 2 ardei grași 1 ceapă 1 piept de pui dezosat pătrunjel proaspăt
ulei sare piper Mod de preparare: Ciupercile,…
Reteta zilei: Sangria cu mandarine si mango
1 August 2013
Sangria
cu mandarine si mango din: vin, nectar de mango, mango, nectarine
Ingrediente: 3 cupe vin alb 1 cana nectar de mango 1 mango, decojit si
feliat 3 mandarine 1 nectarina, fara samburi si taiata Mod de
preparare: Intr-un recipient mare, combinati feliile de fructe. Se
toarna vin si nectar mango. Se amesteca usor…
Read more »
Read more »
Supa de gaina cu legume
1 August 2013
Supa
de gaina cu legume din: gaina, morcovi, telina, cartofi, sare, piper.
Ingrediente: 1 găină 2 morcovi 1 țelină 2 cartofi sare piper Mod de
preparare: Se porționează găina și se pune la fier cu toate legumele
curățate. Se fierb 2 ore. Se îndepărtează spuma. Se scot legumele și se
pasează în mixer. Se…
Read more »
Read more »
Copane de pui crocante
1 August 2013
Copane
de pui crocante din: copane de pui, lapte batut, boia, piper, faina,
ulei. Ingrediente: 2 kg copane de pui inferioare 400 ml lapte batut 1/2
lingurita boia 1 lingura piper rosu 300 g faina ulei pentru prajit in
baie Mod de preparare: Imparte carnea în două pungi de plastic şi
adaugă în fiecare…
Read more »
Read more »
Spata de porc rumenita
1 August 2013
Spata
de porc rumenita din: spata de porc, mustar, amestec de condimente,
ceapa, vin, suc de mere, chifle, ceapa, usturoi, ulei, ienibahar, sos
worcestershire, otet de vin rosu, zahar, ketchup. Ingrediente: 2 kg
spata de porc fara os 2 linguri mustar 1 cantitate de amestec de
condimente 2 cepe, taiate felii 200 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Dulceata de cirese amare cu zeama de lamaie
1 August 2013
Dulceata
de cirese amare cu zeama de lamaie din: cirese, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente: 1 kg de cirese, fara samburi 1 kg zahar zeama de la 2
lamai Mod de preparare: Ciresele le pui imrepuna cu zaharul intr-un
vas. Misti vasul (nu amesteci ca sa nu strivesti fructele) din cand in
cand si…
Read more »
Read more »
Cartofi cu leurda, usturoi si marar
1 August 2013
Cartofi
cu leurda, usturoi si marar din: cartofi, ceapa, usturoi, frunze de
leurda, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 fire de
ceapă 2 fire de usturoi 10 frunze de leurdă mărar proaspăt ulei sare
piper Mod de preparare: Se curăță ceapa și usturoiul, se spală foarte
bine toate verdețurile și se…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane
1 August 2013
Supa
crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane din: supa de carne,
ciuperci, unt, leustean, zahar, ulei de masline, smantna, faina,
patrunjel, sare, piper, crutoane, ardei iute. Ingrediente: 500 ml supă
de carne (sau de legume) 1 kg ciuperci 100 g unt 1 legătură leuștean
tocat ¼ linguriță zahăr 4-5 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Creveti la gratar cu sos
1 August 2013
Creveti
la gratar cu sos din: creveti, zeama de lamaie, piper rosu, usturoi,
ulei de masline, maioneza, usturoi, lamaie. Ingrediente: 16 creveti
uriasi, nedecorticati zeama de la 1 lamaie un praf de piper rosu 2 catei
de usturoi, taiati cuburi mici 50 ml ulei de masline pentru maioneza cu
usturoi: 4 linguri maioneza de buna…
Read more »
Read more »
File de salau la cuptor cu bacon si legume
1 August 2013
File
de salau la cuptor cu bacon si legume din: mazare, sare, cartofi rosii,
piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, file de salau, bacon.
Ingrediente: 400 g mazare mange-tout sare 4 cartofi rosii (circa 600 g)
piper 6 linguri ulei de masline 4 cepe 8 catei de usturoi 600 g file de
salau 100 g…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi noi
1 August 2013
Supa
de cartofi noi din: cartofi noi, seminte de chimen, smantana, foi de
dafin, oua, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1
lingura seminte de chimen 200 ml smantana 2 foi de dafin 2 oua 1 lingura
faina 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii
şi puneţi-i la…
Read more »
Read more »
Gogosi vieneze
1 August 2013
Gogosi
vieneze din: unt, faina, oua, coaja de lamaie, sare, nuci, stafide,
zahar, albusuri. Ingrediente: 100 g unt 200 g faina 3 oua coaja de
lamaie sare 10 nuci 100 g stafide 200 g zahar 3 albusuri Mod de
preparare: Frecaţi untul cu zahăr până când obţineţi cremă omogenă.
Puneţi coajă de lămâie, un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ceafa de porc la cuptor cu cartofi
1 August 2013
Cea
mai simpla si gustoasa friptura care satisface poftele tuturor
gurmanzilor in cautare de retete este fara indoiala ceafa de porc la
cuptor cu cartofi. Usor de preparat, cu un rezultat care nu da gres
niciodata, ceafa de porc la cuptor este solutia ideala pentru o cina
copioasa sau un pranz de neuitat. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Dulceata de afine cu zeama de lamaie
1 August 2013
Dulceata
de afine cu zeama de lamaie din: afine, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente: 1 kg de afine 500 g zahar zeama de la o lamaie Mod de
preparare: Aşezi într-un vas afinele, adaugi zahărul şi zeama de lămâie.
Laşi la macerat aproximativ 2-3 ore. Pui la foc şi ţii până când
afinele îşi…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu carne la gratar
1 August 2013
Dovlecei
cu carne la gratar din: dovlecei, carne pentru gratar, rosii, ceapa,
usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g
dovlecei 800 g carne pentru gratar – pui, porc 2 rosii 1 ceapa 2 catei
de usturoi 1 ardei iute 1 legatura patrunjel 3 linguri ulei sare piper
Mod de preparare: Căliţi…
Read more »
Read more »
Coaste de porc glazurate
1 August 2013
Coaste
de porc glazurate din: coaste de porc, coca cola, ketchup de rosii, sos
tabasco, usturoi, zeama de lamaie, whisky. Ingrediente: 1 kg coaste de
porc pentru marinata: 600 ml coca cola 250 ml ketchup de rosii 1
lingurita sos tabasco 2 catei de usturoi, zdrobiti zeama de la 2 lamai
200 ml whisky …
Read more »
Read more »
Iahnie de dovlecei cu paine neagra
1 August 2013
Iahnie
de dovlecei cu paine neagra din: dovlecei, ceapa, ulei, sare, piper,
marar, patrunjel, rosii, usturoi. Ingrediente: 4-6 dovlecei mijlocii 2
cepe 1 ceasca de ulei sare piper boabe marar si patrunjel tocate
impreuna 2-3 rosii bine coapte 3-4 catei de usturoi Mod de preparare:
Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, puneţi să…
Read more »
Read more »
Supa cu peste si fenicul
1 August 2013
Supa
cu peste si fenicul din: ceapa, usturoi, bulbi de fenicul, ulei,
seminte de fenicul, patrunjel, rosii, vin, supa de peste, lamaie, praf
de sofran, file de peste. Ingrediente: 2 cepe 5 catei usturoi 2 bulbi
fenicul 6 linguri ulei 1 lingurita seminte de fenicul 1 lingura
patrunjel tocat 3 rosii 500 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Vita la gratar
1 August 2013
Vita
la gratar din: muschi de vita, seminte de chimion, seminte de fenicul,
frunze de patrunjel, ardei iute, frunze de cimbru, ulei de masline, otet
de vin rosu. Ingrediente: 300-400 muschi de vita pentru dressing: 1
lingurita seminte de chimion 1/2 lingurita seminte de fenicul frunzele
de la 1 legatura mica de patrunjel, tocate 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich picant cu piept de pui la gratar
1 August 2013
Sandwich
picant cu piept de pui la gratar din: suc de limete, sos de ardei iute,
pasta de ardei iute, chimen, piept de pui, bacon, hamburger, ardei
copt, salata, rosie. Ingrediente: sucul de la 2 limete 1 lingura sos
de arde iute 1 lingurita pasta de usturoi 1 lingurita praf de ardei iute
1/2…
Read more »
Read more »
Inghetata de ciocolata alba
1 August 2013
Inghetata
de ciocolata alba din: zahar praf, apa, ciocolata alba, oua, frisca,
zmeura, coacaze, capsuni, zahar tos. Ingrediente: 2 linguri zahar praf 5
linguri apa fiarta si racita 300 g ciocolata alba 3 oua 300 ml frisca
obtinuta din smantana dulce batuta sos: 250 g fructe de sezon: zmeura,
coacaze, capsuni etc 2 linguri zahar…
Read more »
Read more »
Rulouri din cotlete de porc cu sunca si oua
1 August 2013
Rulouri
din cotlete de porc cu sunca si oua din: cotlet de porc, sunca presata,
oua, unt, marar verde, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 4 felii de
cotlet de porc 4 felii subtiri de sunca presata 4 oua fierte tari 50 g
unt 1 legatura marar verde sare piper boia dulce Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei cu afumătură
1 August 2013
Ciorbă
de dovlecei cu afumătură din: dovlecei, carne afumata, ceapa, orez,
galbenus, smantana, marar, sare, piper, zahar. Ingrediente: 600 g
dovlecei 200 g carne afumata sau costita, ciolan, sunca 1 ceapa 2
linguri orez 1 galbenus 150 ml smantana 1 legatura marar sare piper
zahar Mod de preparare: Puneţi carnea spălată şi tăiată la…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu rosii si paine prajita
1 August 2013
Salata
de vinete cu rosii si paine prajita din: vinete, ceapa, lapte, sare,
ulei, rosii. Ingrediente: 4 vinete coapte si scurse 1 ceapa mica 1
lingura cu lapte praf sau 3-4 linguri cu lapte dulce sau acru 1/2
lingurita cu sare 4-5 linguri cu ulei de salata 2 rosii Mod de
preparare: Curăţaţi vinetele…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu salata de rosii
1 August 2013
Friptura
de vita cu salata de rosii din: vrabioara de vita, sos worcestershire,
ulei de masline, telina, rosii, ulei de masline, pasta de hrean, otet de
vin rosu, pasta de tomate. Ingrediente: 250 g vrabioara de vita
(manzat) 1 lingura sos Worcestershire ulei de masline pentru uns 6
tulpini de telina Apio, feliate fin (pastreaza…
Read more »
Read more »
Tort cu zmeura si frisca
1 August 2013
Tort
cu zmeura si frisca din: faina, zahar, oua, galbenusuri, vin, frisca,
zmeura, unt, lamaie, baton de vanilie, zahar praf, frunze de menta,
sare. Ingrediente: 200 g faina 230 g zahar 4 oua 3 galbenusuri 100 ml
vin alb aromat 150 ml vin alb 400 ml frisca 500 g zmeura 20 g unt 1
lamaie…
Read more »
Read more »
Ciorba Gulas in paine
1 August 2013
Ciorba
Gulas in paine din: muschi de porc, faina, cartofi, ceapa, morcov,
ardei boia de ardei dulce, foaie de dafin, rosii, painici, patrunjel,
sare de mare, chili, piper. Ingrediente: 500 g muşchi de porc 50 g făină
6 cartofi 2 cepe 1 morcov 1 ardei 1 linguriţă boia de ardei dulce 1
foaie de dafin…
Read more »
Read more »
Gogoşi din aluat opărit
1 August 2013
Gogoşi
din aluat opărit din: faina, apa, oua, sare, ulei, coaja de lamaie.
Ingrediente: 1 cana cu faina 1 cana cu apa 5 oua sare ulei coaja de
lamaie Mod de preparare: Puneţi apa în vas mare şi când clocoteşte
trageţi oala de pe foc, puneţi un praf de sare şi 1 cană cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza vegetariana
1 August 2013
Pizza
vegetariana din: dovlecei, sparanghel, porumb, rosii cherry, paine, sos
de pizza, mozzarella, ceapa, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 2-3 dovlecei, taiat fasii 1/2 buchet sparanghel 1 porumb
1/2 cana rosii cherry, injumatatite 4 felii paine 1/2 ceasca de sos de
pizza 2 cesti de mozzarella maruntita 1 ceapa, feliata Sare si piper…
Read more »
Read more »
Tort cu pepene rosu
1 August 2013
Tort
cu pepene rosu din: aluat de foitaj, zahar, unt, coniac, pepen rosu,
gelatina, zahar, vin, suc de lamaie, frisca, frunze de menta, coaja de
lamaie. Ingrediente: pentru blat: 2 foi aluat de foitaj dezghetate
pentru caramel: 400 g zahar 30 g unt 2 lingurite coniac pentru
umplutura: 500 g pepene rosu fara coaja si…
Read more »
Read more »
File de cod pe pat de rosii
1 August 2013
File
de cod pe pat de rosii din: rosii, ulei de masline, sare, piper, sos
tabasco, patrunjel, busuioc, capere, seminte de pin, file de cod.
Ingrediente: 750 g rosii 3 linguri ulei de masline sare piper sos
tabasco 1/2 legatura patrunjel 1/2 legatura busuioc 3 linguri capere 3
linguri seminte de pin 600 g file…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu ciuperci si branza
1 August 2013
Vinete
umplute cu ciuperci si branza din: vinete, branza, ulei, unt, ardei,
ciuperci, ceapa, rosii, branza, usturoi, sare, piper, verdeata.
Ingrediente: 4 vinete 4 linguri brînză dată prin răzătoare 3 linguri
ulei 2 linguri de unt topit pentru umplutură: 6 ardei dulci 5 ciuperci 1
ceapă 2 roşii 4 linguri de brînză 3 căţei de…
Read more »
Read more »
Ciorba picanta de legume cu smantana si verdeata
1 August 2013
Ciorba
picanta de legume cu smantana si verdeata din: smantana, bulion, ulei,
conopida, fasole verde, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina,
dovlecel, ardei iute, gulie, cartofi, ardei gras, rosii, galbenusuri,
patrunjel, leustean, frunze de telina, marar, sare, piper, otet.
Ingrediente: 300 ml smântână 100 ml bulion 50 ml ulei 300 g conopidă 250
g fasole…
Read more »
Read more »
Prajitura cu biscuiti si ghimbir
1 August 2013
Prajitura
cu biscuiti si ghimbir din: biscuiti de ovaz, galbenusuri, unt, zahar
praf, cafea concentrata, cacao, ciocolata de menaj, ghimbir, baton de
vanilie. Ingrediente: 250 g biscuiti de ovaz sau de cereale, fara crema 4
galbenusuri 200 g unt 200 g zahar praf 200 ml cafea concentrata 1
lingura cacao sau cafea instant, nes 30…
Read more »
Read more »
Meniu #2
31 July 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de inghetata de casa
31 July 2013
Retete
de inghetata: Inghetată de cafea cu sos de scortisoară Inghetată de
cafea cu sos de scortisoară din: galbenusuri, albusuri, zahar tos,
cafea, smantana, boabe de cafea, miere, vin, scortisoara, cuisoare.
Ingrediente: 6 galbenusuri 3 albusuri 250 g zahar tos 200 ml cafea
foarte concentrata 500 ml smantana foarte proaspata sau caimac 15 boabe
de…
Read more »
Read more »
Retete de gratar pentru un picnic perfect
31 July 2013
Retete
pentru gratar: Piept de pui marinat la gratar Piept de pui marinat la
gratar din: piept de pui, iaurt, curry, mustar, usturoi, lamaie, sare.
Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g iaurt 1 lingura rasa de curry 1
lingurita cu mustar 2 fire de usturoi 1/2 lamaie sare Mod de
preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Salate rapide si sanatoase pe timp de vara
31 July 2013
Salata:
Reteta zilei: Salata de fasole verde cu parmezan si nuci Salata de
fasole verde cu parmezan si nuci din: fasole verde, ulei de masline,
usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie, parmezan, nuci de pin.
Ingrediente: 1 kg fasole verde proaspata 1 1/2 linguri ulei de masline 2
catei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu biscuiti si inghetata
31 July 2013
Desert
cu biscuiti si inghetata din: bere neagra, esenta de vanilie, zahar,
sare, galbenusuri, smantana, faina, bicarbonat de sodiu, unt, zahar,
zahar brun, fulgi de ciocolata, alune, covrigi. Ingrediente inghetata:
2 sticle de bere neagra 1 lingurita de esenta de vanilie 3/4 cana de
zahar 1/2 lingurita de sare 6 galbenusuri 2 cani de…
Read more »
Read more »
Ciorba radauteana cu usturoi, smantana si ardei iute
31 July 2013
Ciorba
radauteana cu usturoi, smantana si ardei iute din: smantana, piept de
pui, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, ardei
galbenusuri, faina, otet, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 650 ml
smântână 1 kg piept de pui 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel
2 cepe 2 ardei 5 gălbenușuri 4 linguri făină 4 linguri oțet 3…
Read more »
Read more »
Muschi de vita la gratar cu rozmarin
31 July 2013
Muschi
de vita la gratar cu rozmarin din: muschi de vita, unt, ulei de
masline, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 800 g mușchi de vită 100 g
unt ulei de măsline rozmarin proaspăt sare piper măcinat piper boabe
Mod de preparare: Se spală carnea și se tamponează cu un șervet, pentru a
se îndepărta surplusul…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sepie si legume
31 July 2013
Spaghete
cu sepie si legume din: ardei gras, ulei de masline extravirgin, sare,
usturoi, dovlecel, ardei iute, vin, supa de peste, sepii, spaghete.
Ingrediente: 1 ardei gras rosu 2 linguri ulei de masline extravirgin
sare 3 catei de usturoi 1 dovlecel 1 ardei iute 1 lingura vin alb 80 ml
supa de peste 150 g…
Read more »
Read more »
Crema de vanilie la cuptor
31 July 2013
Crema
de vanilie la cuptor din: smantanan, lapte, pastaie de vanilie, miere,
galbenusuri, sare. Ingrediente: 400 g smantana dulce 60 g lapte 1
pastaie de vanilie 100 g miere 6 galbenusuri 1 g sare Mod de
preparare: Pui la fiert laptele si smantana impreuna cu vanilie, apoi
lasi la infuzat 30-60 de minute. Strecori.…
Read more »
Read more »
Muschi de vita la gratar cu ciuperci in sos
31 July 2013
Muschi
de vita la gratar cu ciuperci in sos din: ulei de floarea soarelui,
antricoate de vita, ciuperci, cimbru, vin rosu, unt. Ingrediente: 1
lingura ulei de floarea soarelui 2 antricoate de vita (a cate 200 g
fiecare) 140 g ciuperci proaspete, taiate in sferturi frunzele de la 2
fire de cimbru 150 ml vin…
Read more »
Read more »
Meniu #1
31 July 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Inghetată de cafea cu sos de scortisoară
31 July 2013
Inghetată
de cafea cu sos de scortisoară din: galbenusuri, albusuri, zahar tos,
cafea, smantana, boabe de cafea, miere, vin, scortisoara, cuisoare.
Ingrediente: 6 galbenusuri 3 albusuri 250 g zahar tos 200 ml cafea
foarte concentrata 500 ml smantana foarte proaspata sau caimac 15 boabe
de cafea sos: 6 linguri miere de albine 300 ml vin…
Read more »
Read more »
Ciorba picanta de fasole cu bacon si porumb
31 July 2013
Ciorba
picanta de fasole cu bacon si porumb din: fasole neagra, porumb, bacon,
morcov, ceapa, ardei gras, ardei iute, ulei, sare. Ingrediente: 100 g
fasole neagră-boabe 50 g porumb boabe-conservă 100 g bacon 1 morcov 1
ceapă 1 ardei gras 1 ardei iute ulei sare Mod de preparare: Se ține
fasolea 6 ore în…
Read more »
Read more »
Inghetata de iaurt
31 July 2013
Inghetata
de iaurt din: iaurt grecesc, smantana dulce, pastaie de vanilie, miere.
Ingrediente: 550 g iaurt grecesc (5% grasime) 200 g smantana dulce
(nefermentata) 1 pastaie de vanilie 100 g zahar brun sau miere Mod de
preparare: Tai păstaia de vanilie şi scoţi seminţele. Dai în clocot
smântână cu păstaia şi seminţele de vanilie…
Read more »
Read more »
Peste cu ananas
31 July 2013
Peste
cu ananas din: ulei, condimente pentru peste, sare, boia iute, fileuri
de peste tilapia, pulpa de ananas, ceapa, rosii, otet de orez,
coriandru, ardei iute, limeta. Ingrediente: 2 lingurite ulei 1 lingurita
condimente pentru peste 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita boia iute 4
fileuri de peste tilapia 350 g cuburi de pulpa de ananas…
Read more »
Read more »
Muschi de vita si bacon la gratar
31 July 2013
Muschi
de vita si bacon la gratar din: muschi de vita, bacon, ulei, rosii,
cimbru verde, tarhon, unt, sare, piper. Ingrediente: 700 g muschi de
vita 8 felii subtiri de bacon sau slanina 50 ml ulei 600 g rosii 4 fire
cimbru verde 4 fire tarhon 100 g unt sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de burta
31 July 2013
Exista
persoane care pur si simplu adora ciorba de burta, dar le este teama
atunci cand vine vorba s-o gateasca acasa. O sa vedeti in reteta noastra
ca nu-i foarte greu de preparat, iar daca urmati cu atentie pasii
prezentati veti obtine o ciorba de burta savuroasa si consistenta.
Ingrediente: 1-1,5kg burta de vita…
Read more »
Read more »
Sorbet de pepene rosu
31 July 2013
Sorbet
de pepene rosu din: miez de pepene rosu, lamaie, zahar pudra, busuioc.
Ingrediente: 500 g miez de pepene rosu o lamaie 200 g zahar pudra 15
frunze busuioc Mod de preparare: Se taie miezul de pepene si se scot
semintele, apoi bucatile se pun in bolul unui mixer. Se adauga zaharul,
sucul de…
Read more »
Read more »
Sos de fasole neagra
31 July 2013
Incinge
1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare. Adaugă 3 căţei de usturoi
zdrobiţi şi sotează un minut, amestecând încontinuu. Adaugă 800g de
fasole neagră din conservă, scursă. Asezonează şi ţine pe foc două
minute. Folosind un zdrobitor de cartofi sau dosul unei linguri,
amestecă fasolea până se formează un piure gros, care se…
Read more »
Read more »
Cartofi taranesti cu sunca si boia
31 July 2013
Cartofi
taranesti cu sunca si boia din: cartofi, ceapa, sunca, boia, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 8 cartofi fierti in coaja 1 ceapa 8
feliute de sunca putina boia iute si dulce, dupa gust sare ulei piper
patrunjel Mod de preparare: Cureti cartofii fierti si ii tai in patru.
Speli si cureti ceapa, apoi o…
Read more »
Read more »
Rulada cu gem de capsune
31 July 2013
Rulada
cu gem de capsune din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, sare, gem
de capsune, zahar pudra. Ingrediente: 6 oua 120 g zahar 180 g faina o
fiola esenta de vanilie un praf sare 400 g gem de capsune zahar pudra
pentru ornat Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă bine cu
zahărul. Se…
Read more »
Read more »
Sarmale cu tofu
31 July 2013
Sarmale
cu tofu din: frunze de varza, varza chinezeasca, morcov, tofu, germenid
e fasole, sos de soia, ulei de susan, coriandru verde, suc de lamaie,
sos de peste, zahar brun, otet de vin alb, usturoi, ardei iute.
Ingrediente: 50 g frunze de varza pentru sarmale 100 g varza chinezeasca
1 morcov 100 g tofu 100…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu taitei de casa
31 July 2013
Supa
de pui cu taitei de casa din: pui, morcovi, radacina de telina, ceapa,
patrunjel, oua, faina, sare. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 3 morcovi o
radacina de telina o ceapa alba o radacina de patrunjel pentru taitei: 2
oua 200 g faina un pic de apa sare Mod de preparare: Puiul se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de creveti cu avocado si ardei iute
31 July 2013
Salata
de creveti din: creveti, avocado, rosii cherry, ceapa, ardei iute, ulei
de masline, suc de lamaie, sare, coriandru, sos iute, chipsuri.
Ingrediente: 1/2 kg creveti mici, decorticati, pre-fierti 2 avocado,
taiate cuburi 2 cani rosii cherry 1/2 ceapa, fin tocata 1 arde iute
jalapeno, fara seminte si tocat ) ulei de masline Sucul…
Read more »
Read more »
Shake de capsuni
31 July 2013
Shake
de capsuni din: capsuni, lapte, inghetata de vanilie, gheata, zahar.
Inrgediente: 600 g capsuni 450 ml lapte 450 g inghetata de vanilie
cuburi de gheata zahar Mod de preparare: Spălaţi bine căpşunile şi
îndepărtaţi frunzele şi codiţele. Procesaţi în blender căpşunile cu
jumătate din cantitatea de lapte, până obţineţi o pastă fină. Adăugaţi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă din carne de pasăre
31 July 2013
Tocăniţă
din carne de pasăre din: pui, ceapa, ulei, rosii, marar, sare, piper.
Ingrediente: 1 pui mijlociu 4-5 cepe mari 1 ceasca de ulei 2 rosii 2
cartofi marar tocat sare piper Mod de preparare: Curăţaţi puiul, îl
spălaţi, îl tranşaţi. Prăjiţi carnea în ulei, o scoateţi când este
aurie. Săraţi uşor. Curăţaţi ceapa,…
Read more »
Read more »
Salata cu ton, oua si rosii
31 July 2013
Salata
cu ton, oua si rosii din: salata, ton, oua, rosii, ardei gras, suc de
lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente: o salata mare o conserva
mare ton in suc propriu 4 oua 6-8 rosii mici un ardei gras galben suc de
lamaie o lingurita ulei de masline sare Mod de preparare: Ouăle se…
Read more »
Read more »
Smoothie de pepene rosu
31 July 2013
Smoothie
de pepene rosu din: pepene rosu, frunze de menta. Ingrediente: 1/2
pepene rosu mediu 4-5 frunze de menta Mod de preparare: Se taie
pepenele în cuburi, iar de la mentă se opresc frunzuliţele, care se
spală. Se pune totul într-un blender si se amestecă. Se strecoară si se
adaugă apă după gust.…
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel cu ciuperci
31 July 2013
Ciorba
de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, telina,
radacina de patrunjel, morcovi, gogosar, sare, piper. Ingrediente: 500 g
carne de viţel 4-5 ciuperci 1 ceapă 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 2
morcovi 1 gogoşar sare piper Mod de preparare: Într-o oală se pune
carnea la fiert, în apă cu…
Read more »
Read more »
Placinta gustoasa cu cartofi si ceapa
31 July 2013
Placinta
gustoasa cu cartofi si ceapa din: aluat, cartofi, ceapa, ulei, sare,
piper, ou, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 8 cartofi 2 cepe
albe o legatura ceapa verde 2 linguri ulei sare piper pentru copt: un ou
un pic de ulei Mod de preparare: Cartofii se curata si se pun la
fiert in…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu dovlecei
31 July 2013
Aperitiv
cu dovlecei din: dovlecei, sare, piper, ou, faina, ulei, usturoi,
marar. Ingrediente: 4-6 dovlecei mijlocii sare piper macinat 1 ou 4
linguri cu faina 1 cana cu ulei 6-8 catei de usturoi 4-5 tije de marar
Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, tăiaţi felii groase de
1 cm şi aşezaţi în straturi…
Read more »
Read more »
Smoothie de căpşuni cu iaurt şi cereale
31 July 2013
Smoothie
de căpşuni cu iaurt şi cereale din: capsuni, miere, iaurt, fulgi de
cereale. Ingrediente: 250 g capsuni 1 lingura miere 250 g iaurt simplu
100 g fulgi de cereale Mod de preparare: Puneţi căpşunile în blender
împreună cu mierea. în 4 pahare scurte şi groase, puneţi câte un strat
de cereale, un strat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei sotati cu salata de fasole neagra
31 July 2013
Dovlecei
sotati cu salata de fasole neagra din: fasole neagra, avocado, suc de
lamaie, ardei chili, rosii, coaja de limeta, suc de lamaie, ulei de
masline, condimente, praf chili, dovlecei, usturoi, sare, piper.
Ingrediente Sos: 1 cutie fasole neagra, clatita si scursa 2 avocado,
decojite si taiate cubulete 2 linguri suc de lamaie 1…
Read more »
Read more »
Jeleu de pepene rosu
31 July 2013
Jeleu
de pepene rosu din: suc de pepene rosu, pepene rosu, gelatina alimenta.
Ingrediente: un litru suc de pepene rosu 2 felii pepene rosu gelatina
limentara pentru un litru lichid Mod de preparare: Se prepară
gelatina conform indicaţiilor de pe plic. De la cele două felii de
pepene se scoate pulpa care se…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos alb
31 July 2013
Chiftelute
cu sos alb din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, miez de
paine, os de vita, oua, faina, unt, lapte, ceapa, cimbru, cuisoar,
nucsoara, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g carne tocata de vita
250 g carne tocata de porc 100 g miez de paine un os de vita 2 oua 2…
Read more »
Read more »
Cocktail Summer Soda
31 July 2013
Cocktail
Summer Soda din: zmeura, capsune, visine, suc de lamaie, inghetata de
vanilie, zahar pudra, suc de lamaie, sifon. Inrgediente: 1 ceasca zmeura
1 ceasca capsune 1 ceasca visine 15 ml suc de lamaie 2-3 cupe inghetata
de vanilie 1 lingurita zahar pudra 1 lingurita suc de lamaie sifon rece
Mod de preparare: Zdrobiţi…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole cu patrunjel proaspat
31 July 2013
Iahnie
de fasole cu patrunjel proaspat din: fasole boabe, morcovi, ceapa,
ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole boabe 2
morcovi o ceapa un ardei iute un catel de usturoi 2 linguri ulei cateva
fire de patrunjel Mod de preparare: Fasolea aleasă se pune la fiert cu
apă de 3 ori cantitatea…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză dulce de vaci
31 July 2013
Plăcintă
cu brânză dulce de vaci din: branza, oua, stafide, coaja de lamaie,
zahar, faina, ulei, apa minerala, sare, drojdie de bere. Ingrediente:
500 g branza 2 oua stafide coaja de lamaie 1 pahar cu zahar 500 g faina 1
pahar cu ulei 2 pahare cu apa minerala sare drojdie de bere Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu frisca si zmeura
30 July 2013
Desert
cu frisca si zmeura din: cacao, apa, ulei de canola, oua, smantana,
zahar pudra, crema de whisky, blat, frisca, zmeura. Ingrediente pentru
blat: 1 pachet cacao 1-1/4 cana de apă ½ ceasca ulei de canola 3 oua
Ingrediente pentru frisca: 4 cupe smantana ½ cana de zahar pudr 1
lingura crema de whiski…
Read more »
Read more »
Limonada cu pepene roşu
30 July 2013
Limonada
cu pepene roşu din: miez de pepene rosu, suc de lamaie, zahar pudra,
apa minerala, frunze de menta, pepene rosu, gheata. Ingrediente: 400 g
miez de pepene rosu 100 ml suc de lamaie 3-4 linguri de zahar pudra 500
ml apa minerala sau sifon frunze de menta bucatele de pepene rosu cuburi
de gheata…
Read more »
Read more »
Piersici umplute cu migdale
30 July 2013
Piersici
umplute cu migdale din: piersici, migdale, fulgi de nuca de cocos,
frisca, miere, strugure. Ingrediente: 8 piersici 150 g migdale, alune
sau nuci 50 g fulgi de nuca de cocos 200-300 ml frisca 1 lingura miere 1
strugure Mod de preparare: Alegeţi 8 piersici coapte. Opăriţi-le
câteva secunde, cojiţi-le, tăiaţi-le în jumătăţi şi…
Read more »
Read more »
Ciorba de vacuta cu legume si bors de tarate
30 July 2013
Ciorba
de vacuta cu legume si bors de tarate din: pulpa de vacuta, suc de
rosii, bors de tarate, ardei capia, morcovi, ceapa, radacina de
patrunjel, radacina de telina. Ingrediente: 400 g pulpă de văcuță 200 ml
suc de roșii 500 ml borș de tărâțe 2 ardei capia 2 morcovi 1 ceapă 1
pătrunjel rădăcină…
Read more »
Read more »
File de porc cu naut
30 July 2013
File
de porc cu naut din: ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, naut, ardei
gras, lamaie, busuioc, patrunjel, fileuri de porc. Ingrediente: 1 ceapa
rosie 4 catei de usturoi ulei de masline 400 g naut fiet (conserva) 1
ardei gras rosu 1 ardei rgas verde 1 lamaie cateva fire de busuioc
cateva fire de patrunjel…
Read more »
Read more »
Cremă de căpşuni cu frisca si ciocolata
30 July 2013
Cremă
de căpşuni cu frisca si ciocolata din: oua, zahar pudra, lapte, frisca,
capsuni, rom, sare, ciocolata. Ingrediente: 5 oua 6 linguri zahar pudra
500 ml lapte 400 g frisca 500 g capsuni 2 linguri rom sare ciocolata
rasa Mod de preparare: Spălaţi bine căpşunile, curăţaţi-le de codiţe,
tăiaţi-le felii groase şi aşezaţi-le într-o…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci si vin
30 July 2013
Pui
cu ciuperci si vin din: piept de pui, ceapa, ciuperci, concentrat de
pui, faina, vin alb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 felii piept de
pui o ceapa medie o cutie mica de ciuperci feliate un cub concentrat de
pui o lingurita faina un litru vin alb sec 2 linguri ulei sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Galuste de mei
30 July 2013
Galuste
de mei din: mei, morcovi, oua, faina, capsuni, unt, zahar pudra, menta.
Ingrediente: 200 g mei 3 morcovi 2 oua 250 g faina fara gluten 400 g
capsuni 100 g unt 150 g zahar pudra menta Mod de preparare: Se
opăreşte meiul cu apă clocotită şi se aşază într-o oală cu 500 ml…
Read more »
Read more »
Salata cu branza telemea, ou si lamaie
30 July 2013
Salata
cu branza telemea, ou si lamaie din: branza telemea, oua, rosii cherry,
lamaie, salata, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g brânză
telemea 2 ouă 10 roșii cherry 1 lămâie salată chinezească ulei de
măsline sare piper Mod de preparare: Se fierb ouăle, 7-8 minute. Se
spală salata și roșiile. Brânza se…
Read more »
Read more »
Pizza cu carne tocata de vita si branza feta
30 July 2013
Pizza
cu carne tocata de vita si branza feta din: faina, ulei de masline,
ceapa, usturoi, carne tocata de vita, chimion, scortisoara, fulgi de
ardei iute, pasta de rosii, melasa de rodie, ardei copti, branza feta,
seminte de pin. Ingrediente: 500 g amestec de fainuri pentru paine 1
lingurita ulei de masline, plus putin pentru…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza de vaci si caise
30 July 2013
Prajitura
cu branza de vaci si caise din: branza de vaci, oua, faina, stafide,
caise, zahar pudra, esenta de vanilie. Ingrediente: 200 g branza de vaci
2 oua 40 g faina 2 linguri stafide 5-6 caise 80 g zahar pudra cateva
picaturi esenta de vanilie Mod de preparare: Se amestecă bine brânza
cu gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Legume la gratar cu maioneza de casa
30 July 2013
Legume
la gratar cu maioneza de casa din: ou, suc de lamaie, mustar de dijon,
ardei chili, sare, ulei de masline, dovlecei, ardei grasi, ceapa.
Ingrediente maioneza: 1 oun 2 linguri de suc de lamaie 1 lingurita
mustar de Dijon 1 lingura de ardei Chili ½ lingurita sare ¾ cana ulei de
masline Ingrediente…
Read more »
Read more »
Legume pe gratar cu rozmarin
30 July 2013
Legume
pe gratar cu rozmarin din: vanata, dovlecei, ardei gras, ceapa, lamaie,
ulei de masline, rozmarin, sare. Ingrediente: 1 vânătă 1 dovlecel 1
ardei gras roșu 1 ardei gras galben 2 cepe 1 lămâie ulei de măsline
rozmarin proaspăt sare Mod de preparare: Se curăță și se spală toate
legumele. Vânăta și dovlecelul se…
Read more »
Read more »
Ciorba cu ciolan afumat si tarhon
30 July 2013
Ciorba
cu ciolan afumat si tarhon din: ciolan afumat, smantana, tarhon,
cartofi, morcovi, telina, ceapa, ardei, pastarnac, oua. Ingrediente: 500
g ciolan afumat 500 g smântână 30 g tarhon 4 cartofi 2 morcovi 1 ţelină
2 cepe 1 ardei 1 păstârnac 5 ouă Mod de preparare: Se taie ciolanul
afumat cubuleţe. Legumele se spală,…
Read more »
Read more »
Tartă de caise cu grilaj
30 July 2013
Tartă
de caise cu grilaj din: faina, unt, galbenusuri, zahar, caise,
mascarpone, migdale, zahar pudra, miere, galbenus, frunze de menta.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt 2 galbenusuri 50 g
zahar pentru umplutura: 4-5 caise 4 linguri mascarpone 2 linguri migdale
macinate 4 linguri zahar pudra o lingura miere pentru uns: un…
Read more »
Read more »
Tartă cu vinete si brânză
30 July 2013
Tartă
cu vinete si brânză din: faina, unt, sare, apa, branza de vaci,
telemea, ou, vanata, ardei iute. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina
150 g unt 1/2 lingurita sare 80 ml apa calduta pentru umlutura: 250 g
branza de vaci 100 g telemea sarata un ou o vanata un ardei iute pentru
copt: un…
Read more »
Read more »
Paste cu ceapa rosie, spanac si rosii cherry
30 July 2013
Paste
cu ceapa rosie, spanac si rosii cherry din: paste, ulei de masline,
telina apio, ceapa rosie, usturoi, rosii cherry, spanac, masline negre,
marar, menta. Ingrediente: 400 g paste scurte 2 linguri ulei de masline 1
telina Apio, tocata 1 ceapa rosie, tocata 3 catei de usturoi, tocati 2
conserve a cate 400 g de…
Read more »
Read more »
Jeleu de pepene
30 July 2013
Jeleu
de pepene din: pepene verde, zahar, suc de mere, lamaie, baton de
vanilie. Ingrediente: 2 pepen verzi mici (a 500 g ) 550 g zahar 800 ml
suc de mere 1 lamaie 1 baton de vanilie Mod de preparare: Se taie
pulpa de pepene în cubuleţe de 1 cm. Se crestează batonul de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei la gratar cu sos de usturoi
30 July 2013
Dovlecei
la gratar cu sos de usturoi din: usturoi, ulei de masline, dovlecei,
sare, piper. Ingrediente: 3 catei de usturoi, pisat ¼ cana ulei de
masline 4 dovlecei Sare si piper Mod de preparare: Se incalzeste
gratarul. Intr-un castron mic, combinati usturoiul si ¼ cana ulei de
masline. Se amesteca si se…
Read more »
Read more »
Pizza cu piept de pui
30 July 2013
Pizza
cu piept de pui din: faina, ulei de masline, zahar, sare, drojdie,
piept de pui, suc de rosii, masline negre, ardei gras, cascaval, marar.
Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 3 linguri ulei de masline o
lingura zahar un praf sare un plic drojdie uscata pentru garnitura: un
piept de pui fiert 2 linguri…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa de caise
30 July 2013
Placinta
delicioasa de caise din: faina, zahar, unt, apa rece, sare, caise,
zahar. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina o lingurita zahar 110 g
unt 30-60 ml apa rece un praf sare pentru umplutura: 600 g caise 65-100 g
zahar un praf sare Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă făina,
sarea Si zahărul.…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete cu usturoi si suc de rosii
30 July 2013
Mancare
de vinete cu usturoi si suc de rosii din: vinete, ceapa, suc de rosii,
usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 3 vinete o ceapa mare, alba 300 ml suc
de rosii 4-5 catei de usturoi 2 linguri ulei sare Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă şi se taie felii lungi de un centimetru…
Read more »
Read more »
Somon cu mango
30 July 2013
Somon
cu mango din: fileuri de somon, zahar brun, fasole verde, mango, ceapa,
frunze de menta, nuca de cocos, ardei iute, crema de cocos, lime, sos
de peste. Ingrediente: cate 4 fileuri de somon (circa 125 g fiecare),
curatate de oase si de piele 1 lingura de zahar brun 100 g de fasole
verde, capetele…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de ardei iute
30 July 2013
Piept
de pui cu sos de ardei iute din: piept de pui, ulei, sos de ardei iute,
ghimbir, miere, otet de orez, broccoli, seminte de susan. Ingrediente: 2
bucati piept de pui fara piele 1 lingura de ulei 1 1/2 lingura de sos
de ardei iute sriracha 2 lingurite de ghimbir ras 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Galuste cu fructe
30 July 2013
Galuste
cu fructe din: cartofi, faina, sare, ou, unt, pesmet, fructe.
Ingrediente: 500 g cartofi albi 170 g faina 1/2 lingurita sare 1 ou 120 g
unt 70 g pesmet 700 g fructe (sau 12 caise) Mod de preparare: Spălaţi
bine cartofii şi fierbeţi-i foarte bine. Decojiţi cartofii şi
zdrobiţi-i foarte bine sau daţi-i…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu brânză
30 July 2013
Vinete
umplute cu brânză din: vinete, telemea de vaca, oua, cascaval, marar,
ulei. Ingrediente: 2 vinete 300 g telemea de vaca 2 oua 4 linguri
cascaval ras 1/2 legatura marar o lingura ulei Mod de preparare: Se
spală vinetele şi se taie în două pe lung. Cu o linguriţă sau un cuţitaş
se scoate…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de dovlecei cu ghimbir
30 July 2013
Dulceaţă
de dovlecei cu ghimbir din: dovlecei, zahar gelifiant, suc de lamaie,
radacina de ghimbir. Ingrediente: 1 kg dovlecei curatati si taiati
cuburi 1 kg zahar gelifiant 1:1 sucul de la 1 lamaie 1 bucatica radacina
de ghimbir de 3 cm (decojita si taiata felii) Mod de preparare: Toate
ingredientele se paseaza cu mixerul,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de rosii, castraveti si ridichii
30 July 2013
Salata
de rosii, castraveti si ridichii din: castravete, rosii, ridichi, sare,
iaurt, pasta de susan, suc de lamaie, chimen, usturoi, ardei iute.
Ingrediente: 2 cani castravete tocat 1 ceasca rosii tocate 1 cana de
ridichii taiate 1 lingurita sare 1/2 cana iaurt 1/4 ceasca pasta de
susan 2 linguri suc de lamaie 1/2 –…
Read more »
Read more »