Retete rapide:
Reteta zilei: Pui cu creveti si fasole verde
14 August 2013
Pui
cu creveti si fasole verde din: piept de pui, creveti, fasole verde,
ceapa, nuca de cocos, coriandru, amestec de ardei iute cu pasta de
creveti, limeta, zahar, lapte de cococs, sare. Ingrediente: 1 piept de
pui fiert, racit si maruntit 10 creveti, decojiti si taiati pe jumatate
15 pastai fasole verde, fiarta 1…
Read more »
Read more »
Briose cu ton
14 August 2013
Briose
cu ton din: ton, faina, masline, ardei gras, oua, smantana, cascaval,
praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 180 g ton in suc propriu 100 g
faina 70 g masline fara samburi 1/2 ardei gras 3 oua 100 ml smantana 90 g
cascaval ras 1/2…
Read more »
Read more »
Mousse cu ciocolată si cafea
14 August 2013
Mousse
cu ciocolată si cafea din: piscoturi, ciocolata, oua, zahar, cafea
neagra, cacao. Ingrediente: 10-12 piscoturi 200 g ciocolata 4 oua 50 g
zahar 100 ml cafea neagra pentru servit: o lingura cacao cernuta Mod
de preparare: Se topeşte ciocolata la bain- marie, iar…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu garnitura de legume
14 August 2013
Pui
la cuptor cu garnitura de legume din: pui, boia dulce, unt, ardei iute,
sare, piper, cartofi noi, dovlecei, rosioare, patrunjel, ulei.
Ingrediente: un pui de 1,5 kg 2-3 lingurite boia dulce 1/2 pachet unt un
ardei iute sare piper pentru garnitura: cartofi noi 2…
Read more »
Read more »
Burgeri cu branza halloumi si vinete
14 August 2013
Burgeri
cu branza halloumi si vinete din: ulei de masline, ceapa, vanata,
branza halloumi, zahar brun, ardei copt, pasta harissa, ciabatta, humus.
Ingrediente: 2 1/2 linguri ulei de masline 2 cepe, feliate foarte fin
1/2 vanata, taiata in 8 felii rotunde 250 g de branza…
Read more »
Read more »
Supa de porumb cu linte si smantana
14 August 2013
Supa
de porumb cu linte si smantana din: smantana, ulei, otet de mere, praz,
costita, linte rosie, boabe de porumb, ardie iute, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 200 ml smântână 50 ml ulei 20 ml oţet de mere
300 g praz 100 g costiţă 100 g…
Read more »
Read more »
Limonada cu ghimbir
14 August 2013
Limonada
cu ghimbir din: gin, bere cu ghimbir, ghimbir, apa tonica, zeama de
lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 300 ml gin 350 ml bere cu ghimbir
30 g ghimbir razuit 350 ml apa tonica zeama de la 2 lamai plus felii
pentru ornat frunze de…
Read more »
Read more »
Chiftelute de porc cu sos
14 August 2013
Chiftelute
de porc cu sos din: carne slaba de porc, pesmet, ceapa rosie, usturoi,
coaja de lamaie, frunze de oregano, ou, ulei de masline, iaurt, marar,
ridichi, usturoi, zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g carne slaba de
porc, tocata 1 mana de pesmet 1/2 ceapa…
Read more »
Read more »
Ouă tărănesti cu roşii
14 August 2013
Ouă
tărănesti cu roşii din: oua, ceapa, rosii, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 6 oua 2 cepe 2 rosii 50 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Fierbi ouale tari si le pui deoparte. Ceapa taiata mărunt o
rumeneşti uşor în ulei, după care adaugi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos cu unt de arahide si ghimbir
14 August 2013
Sos
cu unt de arahide si ghimbir din: lapte, unt de arahide, sos de soia,
miere, otet de orez, usturoi, ghimbir. Ingrediente: ¼ cana de lapte ¼
ceasca unt de arahide 2 linguri de sos de soia 1 ½ lingura de miere 2
linguri…
Read more »
Read more »
Supa de salau cu taitei si morcov
14 August 2013
Supa
de salau cu taitei si morcov din: file de salau, taitei, morcov,
radacina de patrunjel, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 400 g
șalău-file 200 g tăiței 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe verzi
sare piper Mod de preparare: Se curăță legumele.…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu garnitura de legume
14 August 2013
Rulada
de porc cu garnitura de legume din: burta de porc, morcovi, praz,
usturoi, unt, sare, legume fierte, patrunjel. Ingrediente: 1200 kg burta
de porc 3 morcovi 2 parti praz 3 catei de usturoi un pachet unt sare
piper garnitura: legume fierte, dupa gust patrunjel…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu usturoi
14 August 2013
Colţunaşi
cu usturoi din: drojdie, faina, sare, ulei de masline, unt, usturoi,
cimbru, usturoi verde, oua, seminte de in, piper, smantana, lapte batut,
patrunjel. Ingrediente: drojdie uscata 375 g faina o lingurita de sare o
lingura de ulei de masline 50 g unt 4 catei…
Read more »
Read more »
Cocktail de piersici
14 August 2013
Cocktail
de piersici din: nectar de piersici, zeama de lamaie, gin, lichior de
piersici, piersici, apa minerala. Ingrediente: 500 ml nectar de piersici
sau piure zeama de la 2 lamai 200 ml gin 50 ml lichior de piersici 2
piersici bine coapte, taiate sferturi 200…
Read more »
Read more »
Peste la tava in stil provensal
14 August 2013
Peste
la tava in stil provensal din: ton, ulei de masline, ceapa, usturoi,
patrunjel, rosii, vin alb, maghiran, sare, piper, masline, bulion,
lamaie, patrunjel. Ingrediente: 4 bucati de ton sau somon (fara piele)
30-45 ml ulei de masline 2 cepe mari, tocate mai grosier 4-5…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Smoothie de banane cu mango
13 August 2013
Smoothie
de banane cu mango din: mango, banana, iaurt, lapte, zahar.
Ingrediente: 2 cesti mango, taiat cubulete 1 banana feliata 1/2 ceasca
iaurt 1/2 ceasca lapte zahar, dupa gust Mod de preparare:
Combinati toate ingredientele la blender si procesati pana la…
Read more »
Read more »
Medalion de vitel cu dulceata de ceapa
13 August 2013
Medalion
de vitel cu dulceata de ceapa din: dulceata de ceapa, unt, ardei gras,
morcovi, fasole verde, medalion de vitel, lamaie, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 100 g dulceață de ceapă 100 g unt 2 ardei grași 2 morcovi
10-15 teci fasole verde 6 bucăți medalion…
Read more »
Read more »
Gris cu lapte si dulceata
13 August 2013
Gris
cu lapte si dulceata din: lapte, gris, sare, zahar, dulceata de fructe.
Ingrediente: 1 l lapte 200 g gris sare 2-3 linguri cu zahar dulceata de
fructe Mod de preparare: Puneţi laptele să fiarbă şi când dă în
clocot puneţi un praf de…
Read more »
Read more »
Chiftelute aperitiv
13 August 2013
Chiftelute
aperitiv din: carne tocata de vita, menta, ceapa, ou, pesmet, ulei,
sare, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: un kg carne tocata de vita o
legatura de menta 3 cepe mici un ou 3 linguri pesmet 100 ml ulei de
prajit sare piper frunze de…
Read more »
Read more »
Omleta umpluta cu spanac
13 August 2013
Omleta
umpluta cu spanac din: spanac, lamaie, unt, faina, sare, oua, smantana,
branza rasa. Ingrediente: 1,5 kg spanac 1/2 lamaie 2 linguri cu unt 1
lingura cu faina sare 6 oua 1 lingura cu smantana 2 linguri cu branza
rasa Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Supa cu aripioare de pui, orez si smantana
13 August 2013
Supa
cu aripioare de pui, orez si smantana din: orez, smantana, aripioare de
pui, morcovi, radacina de telina, tija de telina, sare. Ingrediente: 50
g orez 200 g smântână 8 aripioare de pui 2 morcovi 1 țelină-rădăcină 1
tijă de țelină sare Mod de…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu maioneza si ceapa
13 August 2013
Salata
de vinete cu maioneza si ceapa din: vinete, dovlecel, ceapa, maioneza,
sare, rosii, gogosari, ou, ulei, mustar. Ingrediente: 4-6 vinete 1
dovlecel 1 apa 1 pahar cu maioneza sare rosii si gogosari; pentru
maioneza 1 ou 1 cana cu ulei mustar Mod de…
Read more »
Read more »
Clatite cu crema de branza si caise
13 August 2013
Clatite
cu crema de branza si caise din: faina, budinca de ciocolata, sare,
lapte, oua, ulei, caise, amidon, lichior de lamaie, branza dulce, zahar
pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 160 g
faina 1 plic praf pentru budinca de ciocolata 1 praf…
Read more »
Read more »
Kebap cu carne de porc si ciuperci
13 August 2013
Kebap
cu carne de porc si ciuperci din: pasta de curry, zahar brun, iaurt,
muschi de porc, ciuperci, ulei de floarea soarelui, ceapa verde,
ghimbir, orez, fasole, porumb, boia dulce, lamaie. Ingrediente: 1
lingurita pasta de curry 1 lingurita zahar brun 250 g iaurt 400…
Read more »
Read more »
Biftec tartar – o delicatesa delicioasa
13 August 2013
Biftec
tartar din: muschi de vita, unt, oua, ceapa, castraveti murati,
patrunjel, boia de ardei, sos worchershire, capere, sare, piper.
Ingrediente: 500-600 g mușchi de vită foarte proaspăt 100 g unt 2 ouă 2
cepe 4-6 castraveți murați ½ legătură pătrunjel boia de ardei sos…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi acordeon la cuptor
13 August 2013
Pentru
ca stim ca o sa va placa aspectul si gustul cartofilor acordeon la
cuptor cu usturoi si verdeturi va invitam cu drag sa-i preparati intr-o
dupa-amiaza pentru a va bucura de-o reteta delicioasa si usor de
preparat. Ingrediente: cartofi muschi file sau bacon usturoi…
Read more »
Read more »
Mâncare de pui cu tarhon
13 August 2013
Mâncare
de pui cu tarhon din: pui, ulei, ceapa verde, patrunjel verde, tarhon,
faina, lamaie, bulion, sare. Ingrediente: 1 pui de 1-1 1/2 kg 100 ml
ulei 12 fire ceapa verde 3 legaturi patrunjel verde 3-4 legaturi tarhon 1
lingurita faina 1/2 lamaie 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Medalion de somon cu cimbru, busuioc si menta
13 August 2013
Medalion
de somon cu cimbru, busuioc si menta din: medalione de somon, busuioc,
cimbru, menta, rosii cherry, ulei, piper, sare. Ingrediente: 600 g
medalioane de somon busuioc cimbru mentă roșii cherry ulei piper sare
Mod de preparare: Se unge somonul cu ulei. Se presară…
Read more »
Read more »
Omletă cu cartofi si cârnati
13 August 2013
Omletă
cu cartofi si cârnati din: oua, cartofi, ceapa, ulei de masline,
carnati, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 2 cartofi 1 ceapa ulei de
masline carnati sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie încălzeşti
uleiul de măsline. Cureţi cartofii, î tai felii subţiri şi…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu morcovi si suc de rosii
13 August 2013
Supa
de linte cu morcovi si suc de rosii din: boabe de linte, suc de rosii,
morcovi, rosii, patrunjel, smantana, sare, piper. Ingrediente: 200 g
boabe de linte 100 ml suc de roșii 2 morcovi 2 roșii pătrunjel proaspăt
smântână sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Mancare de mazare cu piept de pui si crutoane
13 August 2013
Mancare
de mazare cu piept de pui si crutoane din: mazare, suc de rosii, piept
de pui, morcov, ceapa, ardei gras, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g
boabe de mazăre 100 ml suc de roșii 300 g piept de pui 1 morcov 1 ceapă
1…
Read more »
Read more »
Aperitive din mere, oua si hering marinat
13 August 2013
Aperitive
din mere, oua si hering marinat din: hering marinat, ulei, oua,
morcovi, ceapa verde, mere, mustar, sare, piper. Ingrediente: 200 g
hering marinat 50 ml ulei 2 ouă 4 morcovi 2 cepe verzi 4 mere muștar
sare piper Mod de preparare: Se pun…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmalute chinezesti
13 August 2013
Sarmalute
chinezesti din: varza chinezeasca, ameste de carne de porc si creveti,
supa de pui, sos de stridii, soia, ulei de susan, vin, piper alb, faina
de porumb. Ingrediente: 4 frunze de varza chinezeasca 200-300 g
amestec carne tocata de porc si creveti In
Punch cu limonada
13 August 2013
Punch
cu limonada din: bere, limonada, sirop de rodie, lamaie, zmeura, frunze
de menta. Ingrediente: 250 ml bere slab alcoolizata 350 ml limonada 2
linguri sirop de rodie 1 lamaie, taiata felii o mana de zmeura proaspata
frunze de menta Mod de preparare: Pune toate ingredientele intr-o
cana umpluta pe trei sferturi cu cuburi…
Read more »
Read more »
Pui cu legume şi salvie, la cuptor
13 August 2013
Pui
cu legume şi salvie, la cuptor din: pui, morcovi, dovlecei, cartofi,
usturoi, vin alb, ulei de masline, frunze de salvie, sare de mare,
piper. Ingrediente: 1 pui tanar 5 morcovi 2 dovlecei 6 cartofi 2-3 catei
de usturoi 100 ml vin alb 1/2 pahar ulei de masline frunze de salvie
proaspata sare de mare…
Read more »
Read more »
Quiche cu ton sau somon
13 August 2013
Quiche
cu ton sau somon din: ton, smantana, oua, maioneza, ceapa, branza
cheddar, marar, hot sauce, sare, piper, faina, migdale, ulei, boia iute.
Ingrediente: 500 g ton sau somon in suc propriu (conserva) 1 cana
smantana 3 oua 2 linguri maioneza 1 lingura ceapa rasa 1/2 branza
cheddar rasa 1/2 lingurita marar tocat hot sauce,…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu verdeata
13 August 2013
Supa
de morcovi cu verdeata din: morcov, radacina de patrunjel, cartofi,
sare, piper. Ingrediente: 600 g morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 cartof
sare piper Mod de preparare: Se curăță legumele și se pun la fiert în
apă cu sare. Se păstreză un morcov mare, netăiat și se fierbe doar 10
minute. Se va trece…
Read more »
Read more »
Negresa cu banane
13 August 2013
Negresa
cu banane din: unt, zahar pudra, miere, oua, ciocolata neagra, cafea
instant, pudra de cacao, faina, banane, portocala, praf de copt, sare,
nuca de cocos. Ingrediente: 120 g unt 200 g zahar pudra o lingura miere 3
oua 200 g ciocolata neagra o lingura cafea instant pudra de cacao 160 g
faina 3 banane…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu cârnaţi
13 August 2013
Ruladă
de porc cu cârnaţi din: muschi de porc, carnati oltenesti, ceapa,
slanina afumata, usturoi, ardei grasi, cartofi, sare, piper, patrunjel,
cuisoare, pudra de scortisoara, ulei de floarea soarelui, muraturi.
Ingrediente: un kilogram muschi de porc doi carnati oltenesti o ceapa
100 g slanina afumata 6 atei de usturoi doi ardei grasi 800 g cartofi…
Read more »
Read more »
Crema de vinete cu turmeric si ghimbir
13 August 2013
Crema
de vinete cu turmeric si ghimbir din: vinete, ceapa rosie, rosii,
untdelemn, ulei de in, turmeric, usturoi, ghimbir, sare, piper alb.
Ingrediente: 3 vinete lungi si subtiri 2 cepe mici rosii 4 rosii 2
linguri untdelemn 50 ml ulei, de preferinta nerafinat, de in 1/4
lingurita turmeric 3 catei de usturoi 1 radacina de…
Read more »
Read more »
Salata de rosii cu busuioc
13 August 2013
Salata
de rosii cu busuioc din: rosii, busuioc, sare, piper, ulei de masline,
branza telemea. Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 4-5 crengute de
busuioc sare piper macinat 3 linguri cu ulei de masline 250 g branza
telemea Mod de preparare: Spălaţi roşiile, tăiaţi-le jumătăţi, apoi
felii groase de 1 cm pe latul jumătăţii,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cruditati cu grapefruit si masline
13 August 2013
Salata
de cruditati cu grepfruit si masline din: ridichi, grapefruit rosu,
salata iceberg, radicchio, rosii cherry, masline verzi, sare, ulei.
Ingrediente: 4-5 ridichi 1 grapefruit rosu 1 salata iceberg 1 radicchio
5-6 rosii cherry 6-8 masline verzi sare ulei Mod de preparare: Taiati
ridichile in jumatati, apoi feliati-le. Taiati rosiile in jumatati..
Curatati…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu ceapa
13 August 2013
Mancare
de linte cu ceapa din: ulei, linte, ceapa, sare, piper. Ingrediente:
150 ml ulei 400 g linte 2 cepe sare piper Mod de preparare: Se spală
lintea şi se lasă o noapte în apă rece. A doua zi se schimbă apa şi se
fierbe lintea până când se înmoaie. Se scurge de apă.…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu măsline
13 August 2013
Cartofi
copţi cu măsline din: cartofi, branza de vaci, ceapa verde, masline,
iaurt, oua de prepelita, marar, ridichi, sare, piper, oua. Ingrediente: 4
cartofi albi 300 g branza de vaci o legatura ceapa verde 100 g masline
feliate 200 ml iaurt 4 oua de prepelita o legatura de marar o legatura
de ridichi sare piper…
Read more »
Read more »
Clătite făcute cu unt
13 August 2013
Clătite
făcute cu unt din: oua, faina, unt, lapte, sifon, coaja de lamaie,
sare, dulceata, gem, branza de vaci. Ingrediente: 1-2 oua 16 linguri cu
faina 2 linguri cu unt 500 ml lapte 1 cana cu apa rece sau sifon
razatura de coaja de lamaie sau portocala 1/4 lingurita cu sare dulceata
gem branza de…
Read more »
Read more »
Sote de peste si fructe de mare
13 August 2013
Sote
de peste si fructe de mare din: file de peste, scoici, creveti, unt,
ceapa, ceapa verde, morcov, vin, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400
g file de peste 8 scoici fara cochilie 8 creveti mari decorticati 100 g
unt 2 cepe 1 legatura ceapa verde sau 1 praz 1 morcov 60 ml vin alb
250…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc la gratar cu ierburi
13 August 2013
Cotlete
de porc la gratar cu ierburi din: cotlete de porc, usturoi, patrunjel,
seminte de fenicul, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline,
frunze de dafin. Ingrediente: 6 cotlete de porc 3 catei de usturoi
striviti 1 legatura mica de patrunjel, tocat 1/2 lingurita seminte de
fenicul tocate grosier coaja rasa si zeama…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata de fructe cu tequila (video)
12 August 2013
Cum se prepara Cocktail din rubarba si vodca (video)
12 August 2013
Reteta zilei: Briose cu pere si scortisoara
12 August 2013
Briose
cu pere si scortisoara din: pere, zahar, unt, oua, esenta de vanilie,
faina, praf de copt, sare, scortisoara, unt. Ingrediente: 2 cani pere
decojite si taiate cubulete 1 cana de zahar 1 bucata de unt, topit si
racit 2 oua, usor batute 1 lingurita de esenta de vanilie 1.5 cani faina
1 lingurita…
Read more »
Read more »
Cocktail Daiquiri cu cirese
12 August 2013
Cocktail
Daiquiri cu cirese din: zahar tos, zeama de lamaie, necta de cirese,
rom alb, compot de cirese, zmeura. Ingrediente: 3 linguri zahar tos
zeama de la 3 lamai plus 1 sfert 750 ml nectar sau suc de cirese 180 ml
rom alb 2 linguri zeama de compot de cirese o mana de zmeura proaspata…
Read more »
Read more »
Costiţă de porc cu orez
12 August 2013
Costiţă
de porc cu orez din: costita de porc, rosii cherry, orez, fasole verde,
ardei capia, ardei gras, ceapa, usturoi, smantana, maioneza, mustar cu
seminte, sare, piper, ulei. Ingrediente: 800 g costita de porc feliata
250 g rosii cherry 150 g orez 400 g fasole verde doi ardei capia un
ardei gras o ceapa 6…
Read more »
Read more »
Ciorba de pasare cu legume si verdeata
12 August 2013
Ciorba
de pasare cu legume si verdeata din: pasare, morcovi, apa, telina,
pastarnac, rosii, ardei gras, ceapa, pasta de tomate, bors, orez, ulei,
tarhon, sare, piper. Ingrediente: o pasare de un kilogram 200 g morcovi
2500 ml apa 150 g telina 150 g pastarnac 500 g rosii 100 g ardei gras
250 g ceapa 50…
Read more »
Read more »
Somon picant la tigaie
12 August 2013
Somon
picant la tigaie din: somon, usturoi, ghimbir, praf curry, chimen, boia
iute, lime, ulei de masline, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 bucati
somon 1 catel de usturoi 1 lingurita ghimbir proaspat ras 1 varf de
cutit praf curry 1 varf de cutit chimen macinat 1/2 lingurita boia iute 2
lime sau lamai, coaja rasa si…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu carnati si ciuperci
12 August 2013
Mamaliga
cu carnati si ciuperci din: malai, carnati, ciuperci, unt, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 200 g mălai 400 g cârnați proaspeți 400 g ciuperci
50 g unt ulei sare piper Mod de preparare: Se pune la fiert ½ l apă cu
sare. Când clocotește se pune mălaiul, în ploaie și se amestecă
energic, pentru…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu morcovi si boia
12 August 2013
Supa
de linte cu morcovi si boia din: boabe de linte, morcovi, patrunjel,
boia de ardei, sare. Ingrediente: 200 g boabe de linte 2 morcovi
pătrunjel proaspăt boia de ardei dulce sare Mod de preparare: Se pune
lintea la fiert împreună cu morcovii curățați, în 2 l de apă. După ce
s-au fiert se…
Read more »
Read more »
Burgeri cu ciuperci si branza
12 August 2013
Burgeri
cu ciuperci si branza din: ciuperci, cas, chifle cu mac, sfecla rosie,
unt, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, mustar, salata verde.
Ingrediente: 4 ciuperci cu palarie larga 250 g ciuperci de crescatorie,
taiate 125 g cas, taiat cuburi 4 chifle cu mac 3 bucati sfecla rosie
fiarta, taiata felii 15 g unt 1…
Read more »
Read more »
Cocktail de capsuni cu rom
12 August 2013
Cocktail
de capsuni cu rom din: gheata, piure de capsuni, rom alb. Ingrediente 4
cesti de gheata piure de capsuni rom alb Mod de preparare:
Procesati in blender toate ingredientele si serviti rece. Pastrati la
frigider.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata thailandeza dulce picanta
12 August 2013
Salata
thailandeza dulce picanta din: papaya verde, fasole verde, rosii
cherry, usturoi, limeta, zahar, sos de peste, ardei iute, praf de
creveti, busuioc, coriandru, patrunjel, arahide. Ingrediente: 250g
papaya verde 15-20 pastai fasole verde 5 rosii cherry 1 limeta 1 catel
de usturoi 1 lingura zahar 3 linguri de sos de peste 1 ardei…
Read more »
Read more »
Salau cu midii, ciuperci si creveti
12 August 2013
Salau
cu midii, ciuperci si creveti din: file de slaau, supa de peste, vin
alb, ceapa, sare, piper, midii, creveti, ciuperci, unt, faina, smantana,
galbenusuri. Ingrediente: 6 bucati file de salau (circa 200 g fiecare) 1
cana supa de peste (sau de pui) 200 ml vin alb sec 2 linguri ceapa
marunt tocata sare si…
Read more »
Read more »
Salata calda cu telina
12 August 2013
Salata
calda cu telina din: telina, morcov, dovlecel, mere, seminte de
dovleac, oregano, miere, pudra de scortisoara, ulei de masline, sare,
piper, varza creata. Ingrediente: o telina mica un morcov un dovlecel 3
mere doua linguri de seminte de dovleac o lingurita de oregano uscat o
lingura de miere un varf de lingurita de pudra…
Read more »
Read more »
Brioşe cu gem de struguri
12 August 2013
Brioşe
cu gem de struguri din: lapte dulce, faina, unt, oua, zahar tos,
drojdie, dulceata de struguri, zahar vanilinat, sare, lamaie, sos de
zmeura, zahar pudra. Ingrediente: 375 ml lapte dulce 500 g faina 150 g
unt doua oua 80 g zahar tos 7 g drojdie uscata 400 g dulceata de
struguri doua pliculete de…
Read more »
Read more »
Supă cu dovlecei şi colţunaşi
12 August 2013
Supă
cu dovlecei şi colţunaşi din: morcov, radacina de patrunjel, carne de
porc, ceapa, oua, gris, faina, smantana, sare, piper, marar, ulei.
Ingrediente: un morcov o radacina de patrunjel un dovlecel 200 g carne
de porc doua cepe doua oua 50 g gris 100 g faina 100 ml smantana sare
piper marar ulei Mod…
Read more »
Read more »
Salata cu mere, telina si morcovi
12 August 2013
Salata
cu mere, telina si morcovi din: telina, mere, morcovi, zahar, sare, suc
de lamaie. Ingrediente: 1țelină mare 2mere 3morcovi 1lingură zahăr
½linguriță sare suc de la o lămâie Mod de preparare: Se spală și se
curăță merele și legumele. Se dau pe răzătoarea mare. Se prepară sosul:
se amestecă sucul de lămâie cu…
Read more »
Read more »
Clatite cu pasta de peste
12 August 2013
Clatite
cu pasta de peste din: ou, faina, lapte, sare, file de merluciu, ceapa,
unt, cascaval, marar. Ingrediente: 1 ou 60 g făină 200 ml lapte 1 vârf
de cuțit de sare 600 g file de merluciu 1 ceapă 100 g unt sau margarină
50 g cașcaval ½ legătură mărar Mod de preparare: Bați…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu tarhon si mazare
12 August 2013
Ciorba
de cartofi cu tarhon din: cartofi, ceapa, morcovi, ardei gras, mazare,
faina, foaie de dafin, frunze de busuioc, boia de ardei, ardei iute,
tarhon, ulei, otet, piper, sare. Inrgediente: 1/2 kg cartofi 2 cepe 2
morcovi cateva 1 arde gras galben si rosu 250 g mazare 1 lingura faina 1
foaie de dafin 2-3…
Read more »
Read more »
Dulceata de caise si capsune
12 August 2013
Dulceata
de caise si capsune din: capsune, caise, zahar, gelfix. Ingrediente: 1
kg căpșune 1 kg caise 1 kg zahăr 1 plic Gelfix extra Mod de preparare:
Speli fructele și le lași să se scurgă în strecurătoare. Îndepărtezi
codițele căpșunelor și sâmburii caiselor, pe care apoi le tai în
cubulețe. Într-o cratiță emailată cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui cu branza si ciuperci
12 August 2013
Frigarui
cu branza si ciuperci din: ciuperci, ceapa, branza, ulei, suc de
lamaie, otet de vin rosu, ulei de masline, condimente. Ingrediente: 10
ciuperici 1 ceapa, taiata bucati 1 bucata branza, taiata cubulete ulei
Ingrediente Marinata: 3 linguri suc de lamaie 2 lingurite otet de vin
rosu 2 linguri ulei de masline 1 lingurita condimente…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de legume cu smantana
12 August 2013
Supa
delicioasa de legume cu smantana din: smantana, conopida, telina,
morcov, dovlecel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g
smântână 100 g conopidă 1 țelină 1 morcov 1 dovlecel ulei de măsline
sare piper Mod de preparare: Se curăță legumele și se taie în bucăți
mărișoare, mai puțin conopida. Se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu vinete in sos tomat
12 August 2013
Dovlecei
cu vinete in sos tomat din: pasta de rosii, dovlecei, zucchini, vinete,
rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g pastă
de roșii 2 dovlecei 2 zucchini 2 vinete 4 roșii 4 căței de usturoi ulei
de măsline pătrunjel proaspăt sare piper Mod de preparare: Se spală,
se curăță toate legumele și…
Read more »
Read more »
Conopida cu usturoi si menta
12 August 2013
Conopida
cu usturoi si menta din: conopida, oua, usturoi, ceapa, frunze de
patrunjel, menta, faina, chimen, lapte, ienibahar, cuisoare, cardamom,
sare, piper, ulei. Ingrediente: 700 g conopida 2 oua 5 catei de usturoi 1
ceapa mica cate 1/2 legatura frunze de patrunjel si menta verde 5
linguri faina 1 lingurita seminte de chimen macinate 100…
Read more »
Read more »
Cocktail cu rom si pepene
12 August 2013
Cocktail
cu rom si pepene din: miez de pepene, rom. Ingrediente: 200 g miez de
pepene 200 ml rom Mod de preparare: Se toarnă romul în două cupe. Se
adaugă fâșii de pepene și cuburi de gheață. Cocktail cu rom si pepene
Read more »
Read more »
Papanaşi cu dulceaţă de dude
12 August 2013
Papanaşi
cu dulceaţă de dude din: branza de vaci, faina, ou, gris, zahar, sare,
bicarbonat, arome, smantana, dulceata, ulei. Ingrediente: 250 g branza
de vaci proaspata si bine scursa 4 linguri faina 1 ou 2 linguri gris 2
linguri zahar sare un varf cutit bicarbonat arome smantana dulceata ulei
pentru prajit Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata cu taitei, piept de pui si sparanghel
12 August 2013
Salata
cu taitei, piept de pui si sparanghel din: ulei de masline, piept de
pui, taitei, morcovi, rosii cherry, sparanghel, suc de lamaie, sare,
piper. Ingrediente: 40 ml ulei de măsline 400 g piept de pui 200 g
tăieței 2 morcovi 6 roșii cherry 4 fire de sparanghel suc de lămâie sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Peste prajit cu sos picant de ardei copti
12 August 2013
Peste
prajit cu sos picant de ardei copti din: crap, sos tabasco, sare,
piper, ardei capia, rosii, patrunjel, ceapa verde, usturoi, otet de vin
rosu, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 bucati de crap sau somn (150-200
g fiecare) 1 lingurita sos tabasco sare piper proaspat macinat sos
picant: 4-5 ardei capia rosii 4 rosii mari…
Read more »
Read more »
Şniţele cu garnitură de fasole verde
12 August 2013
Şniţele
cu garnitură de fasole verde din: fasole verde, carne macra, sare,
piper, ou, faina, rosii, ulei, patrunjel, marar, mustar. Ingrediente: 1
kg fasole verde 500 g carne macra sare piper macinat 1 ou 2-3 linguri cu
faina 2 rosii ulei 1 legatura patrunjel 1 legatura marar mustar Mod
de preparare: Curăţaţi carnea, o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pachetele cu carne de porc si legume
12 August 2013
Pachetele
cu carne de porc si legume din: carne de porc, creveti, muguri de
bambus, ceapa verde, ghimbir, piper, ulei de susan, vin, albus de ou,
faina de porumb, foi de placinta, ulei, usturoi, ghimbir, supa de pui,
piper alb, faina de porumb. Ingrediente umplutura: 500 g de carne
tocata de porc sau de…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu ceapă
12 August 2013
Salată
de vinete cu ceapă din: vanata, ou, ceapa, ulei, sare, mustar.
Ingrediente: 1 vanata 1 ou crud 1 ou fiert 1 ceapa mica 1 cescuta cu
ulei sare 1 lingurita mustar Mod de preparare: Coci vânătă pe o tavă, o
cureţi şi o laşi la scurs timp de 2 ore. Cureţi ceapa, o…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu orez si verdeata
12 August 2013
Supa
de rosii cu orez si verdeata din: rosii, ceapa, ardei, cartofi,
radacina de patrunjel, telina, sare, dovlecel, unt, orez, verdeata.
Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 2 ardei mari 2 cartofi 1 radacina de
patrunjel 1 telina mijlocie sare 1 dovlecel 1 lingura cu unt 2 linguri
cu orez verdeata Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Somn prajit cu sos de vin
12 August 2013
Somn
prajit cu sos de vin din: somn, unt, faina, supa de peste, vin alb,
sare, piper, ulei, capere. Ingrediente: 4 bucati de somn 2 linguri unt 2
linguri faina 250 ml supa de peste 250 ml vin alb sec sare si piper
dupa gust ulei sau unt pentru prajit 2 linguri capere Mod…
Read more »
Read more »
Supa de fasole verde cu dovlecei
12 August 2013
Supa
de fasole verde cu dovlecei din: dovlecei, fasole verde, ceapa, ardei
gras, morcovi, rosii, orez, ulei de masline, sare, verdeata.
Ingrediente: 1 dovlecei mijlociu 250 g fasole verde 1 ceapa 2 ardei
grasi colorati diferit 2 morcovi 2 rosii 2 linguri orez 2-3 linguri ulei
de masline sare 1 legatura verdeata Mod de…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu ciuperci şi mărar
12 August 2013
Piept
de pui umplut cu ciuperci şi mărar din: piept de pui, ciuperci, ulei,
ceapa, marar, crema de branza, sare, piper, busuioc, suc de rosii,
mozzarella. Ingrediente: 1/2 kg piept de pui taiat felii 200 g ciuperci
70 ml ulei 1 ceapa 3 linguri marar proaspat tocat 150 g crema de branza
sare piper 1…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pachetele din lastari de bambus (video)
11 August 2013
Cum se prepara supa de porumb si ardei iute verde (video)
11 August 2013
Reteta zilei: Tort cu mousse de lamaie
11 August 2013
Tort
cu mousse de lamaie din: oua, zahar, faina, praf de copt, lamai,
gelatina, frisca, zahar, lichior limoncello. Ingrediente blat: 3 oua
90g zahar 90g faina 1/4 lingurita praf de copt Ingrediente mousse: 2 oua
100g zahar 1-2 lamai 5g gelatina 250g frisca Ingrediente sirop: 50ml
apa 1 lingurita zahar 2-3 lingurite lichior limoncello…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu praz si sunca
11 August 2013
Salata
de paste cu praz si sunca din: paste, praz, broccoli, sunca, mazare,
rosii cherry, castravete, iaurt, branza topita, oregano, usturoi.
Ingrediente: 200 g paste 1 fir subtire de praz 500 g broccoli 200 g
sunca 100 g mazare boabe cateva rosii cherry 1 castravete 150 g iaurt
400 g branza topita 1-2 lingurite oregano…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu cartofi si nucsoara
11 August 2013
Ardei
umpluti cu cartofi si nucsoara din: ardei gras, cartofi, ceapa,
cascaval, lapte, unt, seminte de floarea soarelui, nucsoara, supa de
legume, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6-8 ardei grasi diferiti
colorati 5 cartofi 2 cepe 150 g cascaval ras 500 ml lapte 1 lingura unt 4
inguri seminte de floarea soarelui decojite 1 varf de…
Read more »
Read more »
Ananas la gratar cu miere
11 August 2013
Ananas
la gratar cu miere din: miere, ananas. Ingrediente: 100 g miere 1
ananas Mod de preparare: Se curăță ananasul de coajă și se taie
rondele de 1 cm grosime. Se frig pe grătarul bine încins, cât să se
rumenească puțin. Se scot pe o farfurie și se stropesc cu miere. Ananas
la…
Read more »
Read more »
Lasagna cu somon si branza
11 August 2013
Lasagna
cu somon si branza din: file de somon, zeama de lamaie, ciuperci,
rucola, rosii, ceapa, unt, faina, supa, lapte, nucsoara, foi de lasagna,
branza, sos worcester, piper, sare. Ingrediente: 500 g file de somon
1-2 linguri de zeamă de lămâie 250 g ciuperci 100 g rucolă 2 roșii 1
ceapă 3 linguri de unt…
Read more »
Read more »
Ciorba cu broccoli si ardei gras
11 August 2013
Ciorba
cu broccoli si ardei gras din: broccoli, ardei gras, telina, ceapa
verde, zer, ulei de masline, morcov, fidea, rosie, patrunjel, sare.
Ingrediente: 500 g broccoli 3 ardei grași ½ țelină 1 legătură ceapă
verde 500 ml zer 1 lingură ulei de măsline 1 morcov 50 g fidea 1 roșie 1
legătură pătrunjel sare …
Read more »
Read more »
Cocktail cu vin alb si vodca
11 August 2013
Cocktail
cu vin alb si vodca din: vodca, vin alb, lime, boabe de struguri,
frunze de menta. Ingrediente: 100 ml vodcă 400 ml vin alb dulce 1 lime
boabe de struguri frunze de mentă Mod de preparare: Se stoarce o
jumătate de lime și se pune sucul într-un shaker. Se adaugă vodca și
vinul.…
Read more »
Read more »
Salata cu sunca, gogonele si cartofi
11 August 2013
Salata
cu sunca, gogonele si cartofi din: sunca, oua, cartofi, morcov,
gogonele murate, patrunjel, ulei de masline, sare. Ingrediente: 100 g
șuncă 2 ouă 2 cartofi 1 morcov 2 gogonele murate pătrunjel proaspăt ulei
de măsline sare Mod de preparare: Se fierb ouăle, 7-8 minute.
Cartofii se fierb 30 minute în coajă, se decojesc…
Read more »
Read more »
Creveti pe pat de legume
11 August 2013
Creveti
pe pat de legume din: unt, creveti, dovlecel, ardei gras, ceapa, ulei
de masline, patrunjel verde, sare, boia de ardei dulce. Ingrediente: 100
g unt 8 creveți mari-semipreparați 1 dovlecel 1 ardei gras 2 cepe ulei
de măsline pătrunjel verde sare boia de ardei dulce Mod de preparare:
Într-o tigaie se încing 50…
Read more »
Read more »
Conopida cu orez, praz si boabe de porumb
11 August 2013
Conopida
cu orez, praz si boabe de porumb din: orez, praz, conopida, ghimbir,
ardei, rosii, boabe de porumb, supa de legume, zahar brun, ulei de
masline, chimen, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: 250 g orez 2 fire
de praz 1 kg conopidă ½ linguriță ghimbir uscat mărunțit, șofran sau
curry 1 ardei 4 roșii 200 g…
Read more »
Read more »
Bruschete cu piure de mazare si menta
11 August 2013
Bruschete
cu piure de mazare si menta din: boabe de mazare, unt, smantana, menta,
branza, sare, piper. Ingrediente: 500 g boabe mazăre din conservă, gata
fiartă 100 g unt 200 g smântână mentă proaspătă brânză rasă deasupra
sare piper Mod de preparare: Se scurge mazărea de zeama din conservă.
Se pune în apă fiartă…
Read more »
Read more »
Supa gustoasa de legume
11 August 2013
Supa
gustoasa de legume din: pasta de rosii, ulei, supa vegetala, fasole
verde, orez, ceapa, telina, praz, morcovi, dovlecei, cartofi, ardei
gras, sare, patrunjel. Ingrediente: 150 ml pasta de roşii 100 ml ulei
1,5 l supă vegetală 150 g fasole verde 50 g orez 1 ceapă 1 ţelină 1 praz
2 morcovi 2 dovlecei 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca picanta de paste
11 August 2013
Budinca
picanta de paste din: paste, carnati, sos de spaghete, parmezan, salam
picant, mozzarella. Ingrediente: 3 cesti paste 3-4 carnati 4 cani sos
de spaghete 1 cana de parmezan ras felii de salam picant brânză
mozzarella maruntita Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C.
Gatiti pastele conform indicatiilor de pe pachet si…
Read more »
Read more »
Pastrav cu varza de Bruxelles si conopida
11 August 2013
Pastrav
cu varza de Bruxelles si conopida din: pastrav, conopida, varza de
bruxelles, ardei, ceapa, usturoi, portocale, sare, piper, ulei de
masline, patrunjel, sos de soia. Ingrediente: 1 kg păstrăv 250 g
conopidă 200 g varză de Bruxelles 1 ardei roșu 2 cepe câțiva căței de
usturoi 2 portocale sare piper 60 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole cu carnati si morcovi
11 August 2013
Iahnie
de fasole cu carnati si morcovi din: carnati, fasole boabe, ardei,
morcovi, foi de dafin, radacina de patrunjel, faina, patrunjel verde,
bulion, sare, piper. Ingrediente: 300-400 g cârnați 1 kg fasole boabe
1-2 ardei 2 morcovi 2 foi de dafin 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură
făină 1 legătură pătrunjel verde bulion dupa gust…
Read more »
Read more »
Salata cu file de pui, pepene si iaurt
11 August 2013
Salata
cu file de pui, pepene si iaurt din: pepene galben, piept de pui file,
ceapa, iaurt degresat, portocala, zeama de lamaie, salata verde,
nucsoara, piper, sare. Ingrediente: 400 g pepene galben 150 g piept de
pui file ½ ceapă 150 g iaurt degresat ½ portocală 1 lingură zeamă de
lămâie 50 g salată verde…
Read more »
Read more »
Porumb cu unt aromat
11 August 2013
Porumb
copt cu unt aromat din: porumb tanar, unt, busuioc, oregano, cimbru,
maghiran, usturoi, sare de mare. Ingrediente: 3 stiuleti de porumb
tanat, in lapte 75 g unt cate 1/4 lingurita busuioc, oregano, cimbru si
maghiran uscate si maruntite 1 lingurita praf de usturoi sau 2 catei de
usturoi 1 lingurita sare de mare …
Read more »
Read more »
Supa de gaina cu telina si morcov
11 August 2013
Supa
de gaina cu telina si morcov din: carne de gaina, morcov, radacina de
patrunjel, telina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de
găină 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 țelină pătrunjel proaspăt sare
piper Mod de preparare: Se spală carnea de găină, se porționează și se
pune la fiert împreună cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de castraveti cu ceapa si branza feta
11 August 2013
Salata
de castraveti cu ceapa si branza feta din: suc de lamaie, ulei de
masline, sare, piper, castravete, ceapa, branza feta. Ingrediente
pentru dressing: 2 lingurite suc de lamaie 1 lingurita ulei de masline
sare piper Ingrediente pentru salata: 2 cesti felii subtiri de
castravete 1/4 ceasca felii subtiri de ceapa branza feta maruntita…
Read more »
Read more »
Tocanita cu cartofi si sfecla rosie
11 August 2013
Tocanita
cu cartofi si sfecla rosie din: varza alba, cartofi, supa de legume,
ulei, radacina de sfecla rosie, usturoi, morcov, radacina de patrunjel,
susan, ienibahar, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 500 g varza
alba 750 g cartofi 750 ml supa de legume 50 ml ulei 4 radacini de sfecla
rosie 2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu migdale şi fructe de pădure
11 August 2013
Prăjitură
cu migdale şi fructe de pădure din: fructe de padure asortate, unt,
zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, frisca, lichior de migdale, oua,
faina, migdale, praf de copt, albusuri, zahar pudra, fulgi de migdale,
frunze de menta. Ingrediente: 500 g fructe de padure asortate 150 g unt
150 g zahar 1 lingura zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Fusilli cu sparanghel si bacon
11 August 2013
Fusilli
cu sparanghel si bacon din: sparaghel verde, mozzarella, bacon, paste
fusilli, sare, busuioc, ulei de masline, unt, parmezan. Ingrediente: 750
g sparanghel verde 200 g mozzarella 100 g bacon sau sunca uscata si
afumata 400 g paste fusilli sare 1 legatura busuioc 2 linguri ulei de
masline 2 linguri unt 40 g parmezan ras…
Read more »
Read more »
Bulion delicios de rosii cu miere
11 August 2013
Bulion
delicios de rosii cu miere din: rosii, miere. Ingrediente: 10 kg roșii
aproximativ 10 linguri miere Mod de preparare: Speli roșiile, le
cureți de cotoare și le treci prin separatorul de semințe și coji sau
treci cantități mici printr-o sită. Torni sucul obținut într-o oală mare
sau în 2-3 vase mici. Fierbi sucul…
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu spanac si nucşoară
11 August 2013
Coşuleţe
cu spanac si nucşoară din: aluat, spanac, ceapa, unt, morcos,
pastarnac, cascaval, ou, susan, sare. Ingrediente: 2 pachete aluat
pentru foitaj 500 g spanac congelat 2 cepe 1 lingura unt 1 morcov sau
radacina de pastrnac 1/2 lingurita pastarnac 100 g cascaval 1 ou 4
linguri susan sare Mod de preparare: Cureţi ceapa…
Read more »
Read more »
Supa de fasole neagra cu ceapa si morcov
11 August 2013
Supa
de fasole neagra cu ceapa si morcov din: fasole boaba neagra, morcov,
ceapa, ardei gras, ardei iute, radacina de patrunjel, ulei, sare.
Ingrediente: 300 g fabole boabe-neagră 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras 1
ardei iute 1 pătrunjel rădăcină 1 lămâie ulei sare Mod de preparare:
Se spală fasolea și se tine…
Read more »
Read more »
Friptură de porc, cu ghimbir şi cartofi
11 August 2013
Friptură
de porc, cu ghimbir şi cartofi din: carne de porc, rosie, ceapa,
usturoi, ardei gras, ghimbir, miere, vin rosu, unt, ulei, cartofi, ulei
de palmiet, sare. Ingrediente: 800 g carne de porc 1 rosie 1 ceapa mica 3
catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 lingurita
ghimbir 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pizza de casa cu salam si sos de rosii
11 August 2013
Pizza
de casa cu salam si sos de rosii din: apa calda, sos de rosii, faina,
cascaval, salam, drojdie, sare. Ingrediente: 500 ml apă caldă 100 ml sos
de roșii 300 g făină 200 g cașcaval 12 felii salam 1 plic drojdie
uscată sare Mod de preparare: Se amestecă făina cu drojdie și sare.…
Read more »
Read more »
Paste cu carne tocata de vita si usturoi
11 August 2013
Paste
cu carne tocata de vita si usturoi din: ceapa, usturoi, ardei gras,
carne de vita, bulion, ulei e masline, rosii decojite, sare, piper,
paste scoici, busuioc, parmezan. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi
2 ardei grasi rosii 300 g carne de vita tocata 1 lingura ulei de
masline 1 lingura bulion 400 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos pesto cu broccoli si nuci de pin
11 August 2013
Sos
pesto cu broccoli si nuci de pin din: nuci de pin, broccoli, ardei
iute, usturoi, parmezan, ulei de masline, sare, paste. Ingrediente:
1/2 ceasca nuci de pin 2 cesti broccoli 2 ardei iuti verzi 4 catei
usturoi 1/2 ceasca branza parmezan rasa 2-3 linguri ulei de masline sare
Paste fierte pentru servire …
Read more »
Read more »
Tort de fructe de pădure cu iaurt
11 August 2013
Tort
de fructe de pădure cu iaurt din: albusuri, coaja de lamaie, zahar,
galbenusuri, amidon, faina, iaurt, coaja de lamaie, suc de lamaie,
gelatina, frisca, fructe de padure asorate. Ingrediente: blat: 4
albusuri coaja de lamaie 110 g zahar 5 galbenusuri 40 g amidon 70 g
faina in plus: 250 g iaurt 90 g zahar…
Read more »
Read more »
Penne cu ciuperci, bacon si pesto
11 August 2013
Penne
cu ciuperci, bacon si pesto din: smantana, paste penne, ciuperci,
bacon, pesto, busuioc. Ingrediente: 200 ml smântână 500 g paste penne
250 g ciuperci din conservă 150 g bacon 4 linguri pesto busuioc proaspat
Mod de preparare: Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe
pachet în apă cu sare. Se scurg de apă…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac, migdale si boabe de fasole rosie
11 August 2013
Salata
cu spanac, migdale si boabe de fasole rosie din: mazare, porumb, boabe
de fasole rosie, lamaie, spanac, ulei de masline, frunze de menta, sare,
piper. Ingrediente: 150 g mazăre 100 g porumb (din conservă) 100 g
boabe de fasole roșie (din conservă)50 g 1 lămâie 1 legătură spanac
proaspăt 2 linguri ulei măsline frunze…
Read more »
Read more »
Supa de conopida cu bacon, rosii si morcov
11 August 2013
Supa
de conopida cu bacon, rosii si morcov din: bacon, conopida, morcov,
rosii, ulei, sare. Ingrediente: 100 g bacon 400 g conopidă 1 morcov 2
roșii ulei sare Mod de preparare: Se desfac buchețelele de conopidă și
se țin 5 minute în apă rece. Se taie baconul în fășii mici, morcovul se
taie rondele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de portocale
10 August 2013
Dulceata
de portocale din: portocale, zahar, rom. Ingrediente: 4 portocale 1,5
pahar de zahar 2 linguri de rom Mod de preparare: Spalati bine
portocalele si razuiti coaja de la 1.5 portocale, apoi stoarceti sucul.
Curatati restul portocalelor si feliati miezul. Intr-o cratita adaugati
sucul si zaharul si fierbeti la foc mic.…
Read more »
Read more »
Supa de conopida cu smantana
10 August 2013
Supa
de conopida cu smantana din: supa de legume, apa, smantana, unt, faina,
conopida, ou, sare, patrunjel. Ingrediente: 50 ml supă de legume 2 l
apă 150 g smântână 50 g unt 20 g făină 1 conopidă 1 ou sare pătrunjel
Mod de preparare: Se spală bine conopida, se curăţă de frunze şi se…
Read more »
Read more »
Iepure cu masline si arpagic
10 August 2013
Iepure
cu masline si arpagic din: ulei, vin, bulion, masline, arpagic, iepure,
ceapa, sare, piper. Ingrediente: 100 ml ulei 250 ml vin 50 ml bulion
250 g masline 250 g arpagic 1 iepure 2 cepe mari sare piper Mod de
preparare: Carnea se spală bine și se tranșează bucăți. Se lasă la
marinat timp…
Read more »
Read more »
Salata cu somon si seminte de susan
10 August 2013
Salata
cu somon si seminte de susan din: file de somon, frunze de salata,
frunze de untisor, ulei de masline, sare, boia de ardei iute.
Ingrediente: 4 bucăți somon file frunze da salată frunze de untișor sos
de soia semințe de susan ulei de măsline sare boia de ardei iute Mod
de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Briose cu zmeura si afine
10 August 2013
Briose
cu zmeura si afine din: zmeura, afine, faina, merisoare, prune,
smochine, praf de copt, ou, miere, iaurt, smantana. Ingrediente: 100 g
zmeura 100 g afine 250 g faina 140 g fructe uscate (merisoare, prune,
smochine) 2 lingurite praf de copt 60 g unt 1 ou 3 linguri miere 120 g
iaurt 100 g smantana…
Read more »
Read more »
Omleta cu spaghete si branza
10 August 2013
Omleta
cu spaghete si branza din: spaghete, sare, rosii, patrunjel, parmezan,
mozzarella, usturoi, oua, lapte, piper. Ingrediente: 200 g spaghete sare
150 g rosii 1 legatura patrunjel 40 g parmezan 125 g mozzarella 1 catel
de usturoi 6 oua 150 ml lapte piper Mod de preparare: Se fierb
pastele în apă cu sare, conform…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu piersici
10 August 2013
Tarta
delicioasa cu piersici din: unt, zahar, oua, faina, lapte, rom, praf de
copt, piersici, gelatina. Ingrediente: 250 g unt 300 g zahar 4 oua 400 g
faina 100 ml lapte o lingura rom alb un plic praf de copt un praf sare
pentru umplutura: 6 piersici 2 plicuri gelatina transparenta, pentru
decor Mod…
Read more »
Read more »
Aripioare cu vin
10 August 2013
Aripioare
cu vin din: aripioare, lamaie, vin, ulei, sare. Ingrediente: 16
aripioare o lamaie 250 ml vin alb sec 5 linguri ulei sare Mod de
preparare: Aripioarele se pârlesc la flacăra aragazului, se curăţă şi se
spală foarte bine. Apoi, se stropesc cu sucul de lămâie, se ung foarte
bine şi se lasă aşa…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu mozzarella si parmezan
10 August 2013
Cannelloni
cu mozzarella si parmezan din: ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii
pasate, sare, piper, zahar, oregano, ricotta, mozzarella, parmezan, ou,
patrunjel, cannelloni. Ingrediente: 1 ceapa mare 3 catei de usturoi 3
linguri ulei de masline 400 g rosii pasate sare piper zahar 1 lingurita
oregano uscat 600 g ricotta 100 g mozzarella rasa 100…
Read more »
Read more »
Burgeri cu carne de porc si chorizo
10 August 2013
Burgeri
cu carne de porc si chorizo din: carnati chorizo, carnati de porc,
paprika afumata, zeama de lime, coriandru, mix de fasole, ou, ulei de
masline, chifle ciabatta, smantana, avocado, frunze de rucola.
Ingrediente: 100 g carnati chorizo, scosi din piele 3 carnati de porc,
proaspete, scosi din piele 1/4 lingurita de paprika afumata 1…
Read more »
Read more »
Vinete cu spanac
10 August 2013
Vinete
cu spanac din: vinete, spanac, ulei, cascaval, sare. Ingrediente: 3
vinete un kg spanac congelat 2 linguri ulei 200 g cascaval ras sare
Mod de preparare: Vinetele se taie felii pe lung şi se presară cu sare.
Se lasă cel puţin 15 minute să se scurgă bine de sucul toxic. Spanacul
se pune…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de legume cu vinegreta de otet balsamic si parmezan ras
10 August 2013
Salata
de legume cu vinegreta de otet balsamic si parmezan ras din: spanac,
castraveti, rosii cherry, morcov, parmezan, otet balsamic, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 1/2 buchet spanac, spalat si uscat 2
castraveti 1 ceasca rosii cherry, injumatatite 1 morcov, taiat felii
subtiri Parmezan ras 2 linguri otet balsamic 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Friptura de vita inabusita cu legume
10 August 2013
Friptura
de vita inabusita cu legume din: vin, antricot vita, morcovi, fasole
verde, ciuperci, unt, dovlecei, broccoli, ceapa, usturoi, cimbru, marar,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 ml vin alb 1 kg pulpă sau antricot
vită 300 g morcovi mici 300 g fasole verde 500 g ciuperci 50 g unt 6
dovlecei 8 buchețele broccoli 1…
Read more »
Read more »
Salata cu rosii uscate, morcov si rucola
10 August 2013
Salata
cu rosii uscate, morcov si rucola din: rosii uscate, usturoi, morcov,
lamaie, frunze de rucola, crutoane, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 8 roșii uscate 3 căței de usturoi 1 morcov ½ lămâie frunze
de rucola crutoane ulei de măsline sare piper Mod de preparare:
Roșiile se taie jumătăți. Usturoiul se curăță și…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu smantana si gogosar
10 August 2013
Supa
de ciuperci cu smantana si gogosar din: ciuperci, smantana, unt, supa
de legume, gogosar murat, sare, piper. Ingrediente: 400 g ciuperci
champignion 200 g smântână 100 g unt 100 ml supă de legume 1 gogoșar
murat sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile felii. Se
prăjesc în untul încins, până scad. Se…
Read more »
Read more »