Retete rapide:
Borş cu sfeclă roşie si manzat
25 January 2013
Borş
cu sfeclă roşie si manzat din: sfecla rosie, carne de manzat, ceapa
rosie, morcovi, patrunjel, varza rosie, frunze de dafin, boabe de piper,
sare, usturoi, ulei extravirgin, zahar tos, pasta de rosii, zeama de
lamaie, smantana, faina si patrunjel. Ingrediente: 400 g sfecla rosie
300 g carne de manzat 1 ceapa rosie 2 bucati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocana cu carne de caprioara
24 January 2013
Datorita
continutului de grasimi foarte scazut, carnea de caprioara este foarte
sanatoasa pentru consum. Desi carnea de caprioara este similara cu
carnea de manzat, aceasta este chiar mai gustoasa, deoarece provine de
la un animal mult mai mobil. 1,5kg carne de caprioara 3 cepe mari 2
ardei rosii 50g ciuperci deshidratate 350g ciuperci 4 catei…
Read more »
Read more »
Mancare cu sfecla si perisoare
24 January 2013
Mancare
cu sfecla si perisoare din: ceapa, amestec de carne tocata, ou, pesmet,
sare, piper, boia de ardei dulce, varza rosie, sfecla, morcovi, ulei,
supa, boabe de porumb, smantana fermentata si patrunjel. Ingrediente: 2
cepe 400 g amestec de carne tocata 1 ou 3-4 linguri pesmet sare piper
boia de ardei dulce 500 g varza…
Read more »
Read more »
Spaghetti Carbonara delicioase
24 January 2013
Spaghetti
Carbonara delicioase din: spaghetti, sare, kaizer, praz, unt, usturoi,
galbenusuri, smantana, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g spaghetti
sare 100 g kaizer afumat, taiat felii 1 fir de praz 1 lingura unt 1
catel de usturoi 2 galbenusuri proaspete 100 ml smantana piper 60 g
parmezan proaspat taiat Mod de preparare: Fierbeţi pastele…
Read more »
Read more »
Supă de dovleac
24 January 2013
Supă
de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, supa de legume, zahar, smantana,
amidon, sare, piper, otet si paine alba. Ingrediente: 1 kg dovleac 1
ceapa 3 linguri unt 1 l supa de legume zahar 200 ml smantana 2 linguri
amidon sare piper 2 linguri otet 2 felii paine alba Mod de preparare:
Pregătiţi dovleacul,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de nuci
24 January 2013
Prajitura
cu crema de nuci din: galbenusuri, zahar, faina, unt, lapte, esenta de
migdale, miez de nuca si ciocolata rasa. Ingrediente: 5 galbenusuri 7
linguri zahar 2 linguri faina 200 g unt 200 ml lapte 1 lingura esenta de
migdale 100 g miez de nuci pisate 50 g ciocolata rasa Mod de
preparare: Pentru…
Read more »
Read more »
Legume cu paste si sunca la tigaie
24 January 2013
Legume
cu paste si sunca la tigaie din: gris, faina, oua, sare, praz, usturoi,
dovleac, unt, smantana, piper, nucsoara si sunca. Ingrediente: 300 g
gris 100 g faina 1 ou sare 2 tulpini praz 1 catel de usturoi 500 g
dovleac 2 linguri unt 100 ml smantana piper nucsoara rasa 100 g sunca
Mod…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu vin
24 January 2013
Cotlet
de porc cu vin din: cotlet de porc, ceapa, rosii, ardei rosii, usturoi,
cimbru, scortisoara, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 6 felii
de cotlet de porc 2 cepe mijlocii 3 rosii 3 ardei rosii 6 catei de
usturoi 1 lingurita de cimbru 1 lingurita de scortisoara 100 ml ulei 250
ml vin…
Read more »
Read more »
Friptură de vită şi legume la tigaie
24 January 2013
Friptură
de vită şi legume la tigaie din: cartofi, ceapa verde, broccoli, ardei
rosu, carne de vita, ulei, supa, boabe de porumb, amidon, sare, piper,
lapte, unt, nucsoara, chilli si patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 2
cepe verzi 500 g broccoli 1 ardei rosu 500 g carne de vita 2 linguri
ulei 200 ml supa…
Read more »
Read more »
Snitel crocant pe sfecla rosie
24 January 2013
Snitel
crocant pe sfecla rosie din: hrean, snitel de porc, sare, piper, oua,
faina, pesmet, unt, sfecla rosie, suc de lamaie, smantana fermentata si
arpagic verde. Ingrediente: radacina de hrean, circa 6 cm 4 bucati
snitel de porc (1 180 g) sare piper 2 oua 3 linguri faina 80 g pesmet 3
linguri unt topit…
Read more »
Read more »
Paste in sos picant
24 January 2013
Paste
in sos picant din: ceapa, sare, piper, usturoi, ardei iute, ulei de
masline, rosii, vin rosu si paste. Ingrediente: 1 ceapa sare piper 2
catei de usturoi 1 ardei iute rosu 3 linguri ulei de masline 425 ml
rosii (conserva) 5 linguri vin rosu 400 g paste in forma de tub Mod
de…
Read more »
Read more »
Mancare cu limba de vita
24 January 2013
Mancare
cu limba de vita din: limba de vita, ceapa, usturoi, ciuperci, masline,
rosii in bulion, ardei grasi, busuioc, boia de ardei iute, supa si
sare. Ingrediente: 1 kg limba de vita 3 cepe mari 75 ml ulei 3 catei de
usturoi 400 g ciuperci 70 g masline fara samburi 300 g rosii in bulion…
Read more »
Read more »
Pachetele cu muschi de porc
24 January 2013
Pachetele
cu muschi de porc din: muschi de porc, foi de placinta, ulei de
masline, morcovi, pastarnac, conopida, ardei gras, praz, ceapa rosii,
ceapa alba, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi
de porc 9 foi de placinta 4 linguri ulei de masline 4 morcovi 2 radacini
de pastarnac 1/2 conopida 1 ardei…
Read more »
Read more »
Cocktail cu multivitamine
24 January 2013
Cocktail
cu multivitamine din: suc de grepfrut, suc de multivitamine si sirop de
grenadine. Ingrediente: 6 cl suc de grepfrut 8 cl suc de multivitamine
0,8 cl sirop de grenadine Mod de preparare: Turnam siropul de
grenadine si sucurile de fructe intr-un pahar pentru bauturi lungi, pe
gheata zdrobita si mixam bine.
Read more »
Read more »
Biscuiti Amaretti
24 January 2013
Biscuiti
Amaretti din: migdale, zahar pudra, coaja de lamaie, albusuri si zahar
cubic. Ingrediente: 200 g migdale macinate 200 g zahar pudra coaja de la
o lamaie 2 albusuri 10 cubulete zahar cubic Mod de preparare: Se
asterne hartia de pergament pe toua tave. Se pun intr-un castron migdale
macinate, zaharul pudra si coaja…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu tortilla
24 January 2013
Supa
de pui cu tortilla din: rosii cubulete, sos enchilada, ardei iute,
fasole neagra, boabe de porumb, ceapa, usturoi, supa de pui, chimen,
praf de chilli, sare, oregano, piper negru, foaie de daifn, piept de
pui, coriandru, suc de lamaie si chipsuri tortilla. 1 cutie rosii
cubulete 1 cutie sos enchilada 1 cutie ardei iuti…
Read more »
Read more »
Spaghete cu rosii uscate si parmezan
24 January 2013
Spaghete
cu rosii uscate si parmezan din: rosii uscate in ulei, usturoi, ceapa
verde, spaghete, sare, piper, ulei de masline, papadie si parmezan.
Ingrediente: 200 g rosii uscate in ulei (conserva) 4 catei de usturoi 1
legatura ceapa verde 400 g spaghete sare piper 1 lingura ulei de masline
75 g papadie 30 g parmezan…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu legume şi cu sos de hrean şi smântână
24 January 2013
Friptură
de vită cu legume şi cu sos de hrean şi smântână din: sare, pulpe de
vita, ceapa, telina, boabe de piper, boabe de ienupar, foi de dafin,
patrunjel, morcovi, bulb de telina, praz, cartofi, unt, hrean, smantana
si nucsoara. Ingrediente: sare 1 kg pulpa de vita 2 cepe legume pentru
supa (ceapa, telina, etc)…
Read more »
Read more »
Salata cu porumb si mere
24 January 2013
Salata
cu porumb si mere din: mere, radacina de pastarnac, telina, ardei gras,
porumb dulce, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4
mere 2 radacini de pastarnac 1 telina mai mare 1 ardei gras rosu 400 g
porumb dulce 4 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Coaste de porc la cuptor
24 January 2013
Coaste
de porc la cuptor din: piept de porc, mustar, pasta de tomate, ulei de
masline, boia, piper, sare, usturoi, smantana, patrunjel verde si sare.
Ingrediente: o bucata de piept de porc (de circa 1 kg – 1,5 kg) 3
linguri de mustar 2 linguri pasta de tomate 3 linguri ulei de masline 1
lingurita boia…
Read more »
Read more »
Ciorba de carnati cu tarhon
24 January 2013
Ciorba
de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc, oase de vita, ceapa,
morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt, ou, faina si ulei.
Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase de vita 2 cepe 1
morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi tarhon 1 lingura
orez 200 g iaurt…
Read more »
Read more »
Iepure la tava cu legume
24 January 2013
Iepure
la tava cu legume din: pulpe posterioare de iepure, ceapa, telina,
morcovi, rosii, ardei gras, ulei, foi de dafin, boabe de ienibahar,
seminte de coriandru, piper boabe, cimbru, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 2 pulpe posterioare de iepure de camp 4 cepe potrivite 3-4
tulpini de telina 1 radacina telina mica 2 morcovi 4-5…
Read more »
Read more »
Taitei cu legume si branza de capra
24 January 2013
Taitei
cu legume si branza de capra din: usturoi, rosii, spanac, busuioc,
branza de capra, taitei, sare, piper, ulei, smantana, supa si faina.
Ingrediente: 2 catei de usturoi 200 g rosii mici 350 g spanac 1 legatura
busuioc 2 bucati branaz de capra (a 40 g) 350 g taitei sare piper 1
lingura ulei 50…
Read more »
Read more »
Rulada cu hribi
24 January 2013
Rulada
cu hribi din: unt, faina, lapte, oua, sare, hribi, sare, piper si mac.
Ingrediente: pentru aluat: 1/2 pachet unt 5 linguri faina 1/2 l lapte 5
oua unt pentru uns tava sare pentru umplutura: 500 g hribi sare piper
pentru decor: 2 linguri mac Mod de preparare: Topeşti untul într-o
cratiţă, adaugi făina,…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu broccoli
24 January 2013
Piept
de rata cu broccoli din: piept de rata, broccoli, iaurt, galbenusuri,
cascaval, ulei, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de
rata 500 g broccoli 200 g iaurt 4 galbenusuri 100 g cascaval 50 ml ulei 1
ardei gras rosu sare piper Mod de preparare: Curăţaţi pieptul de raţă
de pieliţe,…
Read more »
Read more »
Mămăligă de barabule (cartofi)
24 January 2013
Mămăligă
de barabule din: cartofi, malai si sare. Ingrediente: 4 cartofi 200 g
malai sare Mod de preparare: în ceaunul de mămăligă pui să fiarbă în
apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi ca pentru piure. După ce s-au
fiert, în ceaun, îi striveşti ca pentru piure dar nu atât de mărunt. Nu
scurgi…
Read more »
Read more »
Ciorbă ţărănească din Maramureş
24 January 2013
Ciorbă
ţărănească din Maramureş din: costita afumata de porc, carnati afumati
de casa, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, frunze de patrunjel,
telina, frunze de telina, leustean, ardei, ardei iute, cartofi, fasole
verde, mazare verde, varza dulce, sare, piper, boia de ardei, galbenus
si smantana. Ingrediente: 250 g costita afumata de porc de casa 250 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor
24 January 2013
Friptura
de vita cu sos de rosii dulce acrisor din: fripturi de vita, ulei de
masline, condimente, piper negru, supa de vita, ceapa, usturoi, ghimbir,
zahar, otet de orez, rosii si sos de soia. Ingrediente: 3-4 fripturi de
vita 1 lingura ulei de masline condimente pentru carne de vita piper
negru 1 cana supa de…
Read more »
Read more »
Ceafă de porc ardelenească
24 January 2013
Ceafă
de porc ardelenească din: ceafa de porc, cimbru, rozmarin, boia dulce,
sare, piper, usturoi, ulei si bulion. Ingrediente: 4 felii de ceafa de
porc cimbru rozmarin boia dulce sare piper 4 catei usturoi pisati 5
linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui 1 cescuta mica de
bulion (suc de rosii) Mod…
Read more »
Read more »
Bors de vita cu legume
24 January 2013
Bors
de vita cu legume din: carne de vita, fasole pastai, mazare, morcov,
ceapa, radacina de telina, cartofi, taitei, bors si leustean.
Ingrediente: 500 g carne de vita o mana de fasole pastai 200 g mazare 1
morcov 1 ceapa 1 radacina de telina 2 cartofi 100 g taitei 1 l bors
leustean Mod…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de soia
24 January 2013
Pui
cu sos de soia din: ulei, ceapa, usturoi, piept de pui, broccoli,
fasole verde, unt de arahide si sos de soia. Ingrediente: 2 linguri de
ulei 2 cepe 1 catel de usturoi 3 bucati piept de pui 225 g broccoli 250 g
fasole verde 3 linguri unt de arahide 1 lingura sos de soia…
Read more »
Read more »
Varza umpluta cu carne de porc si orez
24 January 2013
Varza
umpluta cu carne de porc si orez din: varza, carne de porc, orez
prefiert, morcov, cimbru uscat, ulei, ceapa, sare si piper. Ingrediente:
2 verze potrivite 500 g carne tocata de porc 150 g orez prefiert 1
morcov 1 lingurita cimbru uscat 100 ml ulei 2 cepe potrivite sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cornulete cu merisoare
24 January 2013
Cornulete
cu merisoare din: merisoare, unt, zahar, vanilat, zahar, galbenusuri,
faina, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 50 g merisoare uscate 200 g
unt moale 3 plicuri zahar vanilat 70 g zahar 2 galbenusuri 280 g faina
100 g migdale macinate 100 g zahar pudra Mod de preparare: merişoarele
mărunt cu un cuţit. Amesteci untul…
Read more »
Read more »
Mancare de ciuperci cu cimbru
24 January 2013
O
reteta delicioasa de mancare de ciuperci cu:ardei capia, ardei gras,
praz, usturoi, rosii, pasta de tomate, ulei, morcov, cimbru verde, sare,
piper, malai, smantana. Ingrediente: 500 g ciuperci un ardei capia un
ardei gras un fir de praz 3 căţei de usturoi 5 roşii mai mari o lingură
cu pastă de tomate 150 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de rosii si arahide
23 January 2013
Mușchi
de porc cu sos de rosii si arahide din: muschi de porc, condimente de
porc, ulei de masline, ghimbir, usturoi, unt de arahide, sos de rosii,
sos de soia, chilli si supa de pui. 2-3 bucati muschi de porc 1
lingurița condimente de porc 2 lingurite ulei de masline Ingrediente
sos: 1 lingurita ghimbir…
Read more »
Read more »
Cocktail Tarita
23 January 2013
Cocktail
Tarita din: pepene galben, inghetata de mango, zeama de lamaie, crema
de cocos, apa minerala si fir de menta. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 50 g pepene galben 2 globuri de inghetata de mango 1 strop
de zeama de lamaie 2 cl crema de cocos apa minerala carbogazoasa sau
plata fir de menta…
Read more »
Read more »
Vrăbioară de vitel cu paste
23 January 2013
Vrăbioară
de vitel cu paste din: vrabioara de vitel, paste, oua, telemea de oaie,
ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 600 g
paste scurte 4 oua 150 g telemea de oaie 50 ml ulei 50 g unt sare piper
Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o…
Read more »
Read more »
Tartă cu ciuperci de pădure
23 January 2013
Tartă
cu ciuperci de pădure din: faina, unt, suc de morcovi, sare, ghebe,
ceapa, gogosar si ou. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 150 g unt
pentru compozitie: 4-5 linguri suc de mrocovi 1/2 lingurita sare 300 g
ghebe 2 cepe 1 gogosar 1 ou fiert tare Mod de preparare: Pentru aluat
amesteci făina,…
Read more »
Read more »
Bors de pui cu legume
23 January 2013
Bors
de pui cu legume din: tacamuri de pui, morcov, pastarnac, ceapa,
cartofi, pastai de fasole, rosii, sare, bors si patrunjel. Ingrediente:
tacamuri de pui 1 morcov 1 pastarnac 1 cepa 2 cartofi cateva pastai de
fasole 2 rosii sare 1 litru de bors patrunjel Mod de preparare: Cureţi
legumele, pui ceapa cu 2…
Read more »
Read more »
Salata verde cu branza tofu
23 January 2013
Salataq
verde cu branza tofu din: tofu, salata verde, sos de soia, ulei de
masline, ceapa verde, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g tofu 1
salata verde, mare 4 linguri sos de soia 3 linguri ulei de masline 4
fire ceapa verde 1 catel de usturoi sare piper Mod de preparare: Se
spala…
Read more »
Read more »
Rulouri de vitel cu smochine
23 January 2013
Rulouri
de vitel cu smochine din: pulpa de vitel, carnaciori, smochine, unt,
lamaie, sos worcester, vin dulce licoros, cocos, sare si piper.
Ingrediente: 400 g pulpa de vitel 100 g carnaciori subtiri 500 g
smochine proaspete 100 g unt 1 lamaie 1 lingurita sos Worcester 1
lingurita cocos ras 100 ml vin dulce licoros sare…
Read more »
Read more »
Prajitura din faina de porumb
23 January 2013
Prajitura
din faina de porumb din: lapte dulce, zahar tos, zahar vanilat, faina
de porumb, oua, unt si ananas. Ingrediente: 1 l lapte dulce 150 g zahar
tos 1 plic zahar vanilat 250 g faina de porumb 3 oua 150 g unt 5 felii
de ananas Mod de preparare: Indulcesti laptele cu zahar si…
Read more »
Read more »
Cubulete de pui in coronite de ceapa
23 January 2013
Cubulete
de pui in coronite de ceapa din: piept de pui, ceapa, ulei, supa de
pui, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui
8 cepe 100 ml ulei 250 ml supa de pui 1 lingurita boia de ardei dulce
sare piper Mod de preparare: Fierbeti 10 minute pieptul…
Read more »
Read more »
Taitei cu carne de pui
23 January 2013
Taitei
cu carne de pui din: piept de pui, unt, sare, piper, taitei, patrunjel,
veapa, smantana, supa de legume si faina. Ingrediente: 4 bucati piept
de pui file (a circa 150 g) 2 linguri unt sare piper taitei cate 1
legatura patrunjel si ceapa 100 ml smantana 300 ml supa de legume
(instant) 1 lingura…
Read more »
Read more »
Fasole şi soia în stil mexican
23 January 2013
Fasole
şi soia în stil mexican din: granule de soia, amestec mexican de
condimente, ulei de masline, sos mexican, rosii in suc si fasole.
Ingrediente: 350 g granule de soia Amestec mexican de condimente (piper
de cayenne, piper negru, fulgi de ceapa si usturoi, chilli, cimbru,
busuioc, foi de dafin – toate macinate, pulbere fina)…
Read more »
Read more »
Desert fara foc
23 January 2013
Desert
din: smantana, fulgi de porumb, nuci zdrobite, caise uscate, miere si
scortisoara. Ingrediente: 500 ml smantana proaspata 200 g fulgi de
porumb 50 g nuci zdrobite 100 g caise uscate 4 linguri miere 1/2
lingurita scortisoara Mod de preparare: Fulgii de porumb se amestecă
bine cu mierea, nucile, caisele uscate, tăiate în cubuleţe…
Read more »
Read more »
Ficaţi de pui cu ciuperci şi garnitură de orez
23 January 2013
Ficaţi
de pui cu ciuperci şi garnitură de orez din: ficat, ciuperci, unt,
ceapa, sare, piper, patrunjel verde, orez, cascaval vin alb si rosii.
Ingrediente: 500 g ficat 500 g ciuperci 50 g unt 1 ceapa mare 100 g unt
sare piper 1 legatura patrunjel verde 200 g orez 150 g cascaval 1/2
pahar vin…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc în sos de rodii
23 January 2013
Cotlet
de porc în sos de rodii din: cotlete de porc, rodii, unt, faina, lapte,
suc de rosii, nucsoara, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 4
cotlete de porc 3 rodii 100 g unt 2 lingua faina 300 ml lapte 150 ml
suc de rosii un varf de cutit nucsoara 2-3 frunze de salvie…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pui cu crutoane
23 January 2013
Rulouri
din piept de pui cu crutoane din: piept de pui, rozmarin verde, paine
integrala, supa de pui, ulei, pasta de tomate, foi de dafin, boabe de
enibahar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 12
fire rozmarin verde 6 felii de paine integrala 350 ml supa de pui 50 ml
ulei…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de roşii şi linte
23 January 2013
Spaghete
cu sos de roşii şi linte din: rosii decojite, zarzavat de supa, ceapa,
usturoi, ulei de masline, linte, supa de legume, oregano, foaie de
dafin, sare, piper, patrunjel verde si spaghete. Ingrediente: 800 g
rosii decojite din conserva 1 legatura zarzavat de supa (morcov,
patrunjel) 2 cepe 1 catel de usturoi 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: CHOW FAN sau orez prajit
23 January 2013
CHOW
FAN este un fel de mancare specific bucatariei chinezesti care mai este
cunoscut si sub numele de orez prajit. CHOW FAN s-a nascut din
resturile de la alte mese, astfel incat compozitia lui poate varia
foarte mult. Unul din ingredientele originale este CHAR SIU, un carnat
afumat cu gust usor dulce, care se poate…
Read more »
Read more »
Broccoli cu pui
23 January 2013
Broccoli
cu pui din: broccoli, carne de pui, ulei, faina, ceapa, suc de rosii,
boia de ardei, sare, piper, usturoi si patrunjel verde. Ingrediente: 2
broccoli 4 bucati de carne de pui (de preferinta pulpe sau piept) 6
linguri ulei 1 lingura faina 1 ceapa 1 cana suc de rosii boia de ardei
sare piper…
Read more »
Read more »
Budinca din ravioli cu cascaval
23 January 2013
Budinca
din ravioli cu cascaval din: ravioli, ceapa verde, morcovi, rosii,
ciuperci champignon, mazare verde, porumb, ulei vegetal, unt,
mozzarella, sos de usturoi si sare. Ingrediente: 300 g ravioli un fir de
ceapa verde 2 morcovi 3 rosii 100 g ciuperci champignon proaspete 100 g
mazare verde congelata 100 g porumb conservat 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Cocktail Carlotta
23 January 2013
Cocktail
Carlotta din: suc de mere, suc de telina, suc de morcovi, zeama de
lamaie si patrunjel. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl
suc de mere 4 cl suc de telina 4 cl suc de morcovi 1 strop de zeama de
lamaie 1 lingurita de patrunjel maruntit Mod de preparare: Mixam
ingredientele…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci si vinete
23 January 2013
Paste
cu ciuperci si vinete din: ciuperci, vinete, usturoi, rosii, ulei de
masline, vin alb, sare, piper, paste si parmezan. Ingrediente: 50 g
ciuperci 400 g vinete 1 catel de usturoi 4 rosii 4 linguri ulei de
masline 150 ml vin alb sare piper 400 g paste in forma de tub 100 g
parmezan ras…
Read more »
Read more »
Tocană de soia
23 January 2013
Tocană
de soia din: ulei de floarea soarelui, granule de soia, ceapa, usturoi,
chimen, boabe de coriandru, boia iute, rosii in suc, iaurt natural,
zeama de lamaie, smantana si coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei d
floarea soarelui 400 g granule de soia 1 ceapa mare, tocata 2 catei de
usturoi, zdrobiti 2 lingurite chimen, macinat…
Read more »
Read more »
Tartă de brânză cu legume şi ciuperci
23 January 2013
Tartă
de brânză cu legume şi ciuperci din: branza de vaci, branza telemea,
cartofi, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii cherry, oua, ciuperci,
salata verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g branza de vaci 100
g branza telemea 300 g cartofi 2 ardei grasi 2 cepe 4 catei de usturoi
200 g rosii cherry 4…
Read more »
Read more »
Ficatei de pui cu mazare
23 January 2013
Ficatei
de pui cu mazare din: ficatei de pui, mazare, franzela, ceapa, zahar,
unt, ardei gras, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 500
g ficatei de pui 400 g mazare 4 felii de franzela 2 cepe 1 lingura
zahar 100 g unt 1 ardei gras rosu 1 lingura pasta de tomate 1 legatura…
Read more »
Read more »
Prajitura necoapta
23 January 2013
Prajitura
necoapta din: nuci, zahar, ou, cacao, galbenusuri de oua, zahar praf,
unt si zahar vanilat. Ingrediente: foaia: 250 g nuci macinate 250 g
zahar 1 ou 3 linguri cacao crema: 4 galbenusuri din oua fierte tari 150 g
zahar praf 150 g unt 50 g zahar vanilat Mod de preparare: Se bate
albuşul…
Read more »
Read more »
Musaca de varză si cartofi
23 January 2013
Musaca
de varză si cartofi din: cartofi, varza, ceapa, unt, lapte, oua, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 kg varza 3 cepe 50 g unt 150
ml lapte 2 oua ulei sare piper Mod de preparare: Speli cartofii şi îi
fierbi în coajă. După ce s-au fiert, îi laşi să se…
Read more »
Read more »
Tuburi cu carne tocata
23 January 2013
Tuburi
cu carne tocata din: ardei grasi, ceapa, usturoi, oregano, ulei de
masline, carne tocata, supa, smantana, bulion, sare, boia, paste si
parmezan. Ingrediente: cate 2 ardei grasi (verzi si rosii) 1 ceapa 1
catel usturoi 1/2 legatura oregano 4 linguri ulei de masline 250 g carne
tocata (amestec) 125 ml supa 150 g smantana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti in frunze de varza
23 January 2013
Creveti
in frunze de varza din: creveti, telina, ceapa verde, varza, maioneza,
zeama de creveti, suc de lamaie, seminte de telina, sare si piper.
Ingrediente: 26-30 creveți, curatati, fierti si congelati 1 ceasca
telina tocata marunt 1/2 ceasca ceapa verde, taiata felii subțiri 1
varza Ingrediente dressing: 3 linguri maioneza 1 lingura zeama creveti
1…
Read more »
Read more »
Spaghete cu masline si sos de lamaie
23 January 2013
Spaghete
cu masline si sos de lamaie din: ceapa verde, ulei de masline,
spaghete, cimbru verde, galbenusuri, masline negre, branza de oaie,
lamai, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura de ceapa verde 1 lingura
ulei de masline 500 g spaghete 1 legatura cimbru verde 3 galbenusuri 20 g
masline negre 100 g branza de oaie…
Read more »
Read more »
Legume cu telemea
23 January 2013
Legume
cu telemea din: conopida, morcovi, fasole verde, mazare, ardei gras,
telemea de oaie, ulei de masline si oregano uscat. Ingrediente: 1
conopida mica 2 morcovi 200 g fasole verde 100 g mazare 1 ardei gras
rosu 500 g telemea de oaie 50 ml ulei de masline 1 lingurita rasa
oregano uscat Mod de…
Read more »
Read more »
Supă cu sos de soia si ciuperci
23 January 2013
Supă
cu sos de soia si ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, morcov,
sos de soia, apa, marar verde si sare. Ingrediente: 400 g ciuperci 1
ceapa mare 1 catel de usturoi 1 lingura ulei 1 morcov mare 3 linguri sos
de soia 1 l si jumatate apa marar verde, tocat marunt sare Mod…
Read more »
Read more »
Pasta de jumari
23 January 2013
Pasta
de jumari din: jumari, ou, ceapa, piper, boia si sare. Ingrediente: 250
g jumari 1 ou fiert tare 1 ceapa micuta (aproximativ 40 g) 1/2
lingurita piper 1/2 lingurita boia sare, daca mai e nevoie Mod de
preparare: Pui toate ingredientele in robot si maruntesti pana faci
pasta sau le dai prin amsina…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu sunca
23 January 2013
Salata
de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, morcov, sfecla rosie, ceapa,
castraveti, galbenusuri, lamai, verdeata, sare, masline si ulei.
Ingrediente: 1/2 cartofi 200 g sunca 1 morcov 1 sfecla rosie 1 ceapa 3
castraveti 2 galbenusuri 1/2 lamai sare verdeata tocata masline 1 cana
ulei Mod de preparare: Cartofii şi morcovul îi speli…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui mediteranean cu masline
22 January 2013
Pui
mediteranean cu masline din: masline verzi, ulei de masline, suc de
limeta, usturoi, miere, coaja de limeta, fulgi de ardei rosu, oregano,
sare, piper, pulpe de pui, vin alb si amidon de porumb. 3/4 ceasca
masline verzi tocate 1/3 ceasca de ulei de masline 2 linguri de suc
proaspat de limeta 1 lingura de…
Read more »
Read more »
Pappa al pomodoro
22 January 2013
Pappa
al pomodoro din: cascaval pecorino, paine uscata, rosii, zeama de
carne, ceapa verde, paprica, busuioc uscat, ulei de masline, piper
negru, sare, masline, usturoi si busuioc. Ingrediente: 50 g cascaval
pecorino 300 g paine uscata de cozonac 700 g rosii conservate in suc
propriu 2 pahare zeama de carne sau de legume un fir…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ciuperci şi carne de porc
22 January 2013
Cartofi
cu ciuperci şi carne de porc din: cartofi, ceapa, unt, ou, branza feta,
carne de porc, ciuperci, sare, piper si marar. Ingrediente: 7-8 cartofi
mari 3 cepe unt 1 ou 250 g branza feta 300 g carne de porc tocata 6-7
ciuperci sare piper marar Mod de preparare: Cureti cartofii si ii tai…
Read more »
Read more »
Orez cu carne
22 January 2013
Orez
cu carne din: orez, piept de pui, morcovi, ceapa, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 cana cu orez 2 piepti de pui (sau 500 g muschi de porc)
2-3 morcovi 1 ceapa mare ulei sare piper negru macinat Mod de
preparare: Pune la fiert pieptul de pui şi morcovii întregi în apă rece…
Read more »
Read more »
Supa gustoasa de legume cu galuste
22 January 2013
Supa
gustoasa de legume cu galuste din: cartofi, morcovi, ardei gras, rosii
in bulion, ceapa, telina, ulei, oua, gris, verdeata, sare si piper.
Ingrediente: 2 cartofi 3 morcovi 1 ardei gras rosu 3-4 rosii in bulion
(doar rosiile, fara suc) 2 cepe 1 telina mica 2 linguri cu ulei pentru
galuste: 2 oua 150 g…
Read more »
Read more »
Salata de naut cu chimen si coriandru
22 January 2013
Salata
de naut cu chimen si coriandru din: boabe de naut, usturoi, ulei de
masline, zeama de lamaie, otet de mere, ghimbir, ardei iute, chimen,
ardei rgas, ceapa verde si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g boabe de
naut fierte si scurse de apa 1 catel de usturoi 30 ml ulei de masline 1
lingura zeama…
Read more »
Read more »
Mancare de ceapă si telină
22 January 2013
Mancare
de ceapă si telină din: ceapa, telina, ulei de masline, usturoi, faina,
zahar, sos de soia, paine, vin alb, branza de burduf, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg ceapa 500 g telina 8 linguri ulei de masline 4 catei
mari de usturoi 1 lingura faina 1 lingura zahar 1 lingurita sos de soia
–…
Read more »
Read more »
Tăiţei şi salată de untişor
22 January 2013
Tăiţei
şi salată de untişor din: taitei din orez, sos de soia, ulei de susan,
vin alb sec, zahar brun, frunze de menta, mango, frunze de untisor,
seminte de susan, suc de lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 200 g
taitei din orez salbatic 20 ml sos soia 20 ml ulei de susan 40 ml…
Read more »
Read more »
Porumb la gratar cu unt
22 January 2013
Porumb
la gratar cu unt din: unt, chimion, seminte de coriandru, suc de
lamaie, coaja de lamaie, boia, usturoi si coriandru. Ingrediente: 175g
de unt moale 1 lingură de chimion măcinat 2 linguriţe de seminţe de
coriandru măcinat sucul şi coaja rasă de la o lămâie ½ linguriţă de boia
2 căţei de usturoi, zdrobiţi…
Read more »
Read more »
Supa de fasole cu sfecla
22 January 2013
Supa
de fasole cu sfecla din: fasole rosie, sfecla, ceapa, cimbru verde,
morcov, suc de rosii, hrean si ulei de masline. Ingrediente: 800 g
fasole rosie sau neagra 1 sfecla potrivita 2 cepe 4-5 crengute de cimbru
verde 1 morcov 500 ml suc de rosii 1 lingurita hrean proaspat ras 4
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Salată thailandeză cu orez
22 January 2013
Salată
thailandeză cu orez din: ulei de masline, ardei chilli, ceapa, usturoi,
ghimbir, orez basmati, ardei rosu, morcov, ceapa verde, fasole pastai,
sos de soia, frunze de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 40 ml ulei
de masline 1 ardei chilli rosu taiat subtire 2 cepe taiate fin o
capatana de usturoi, pisat o radacina de…
Read more »
Read more »
Chec cu mazăre
22 January 2013
Chec
cu mazăre din: mazare, faina, drojdie, oua branza telemea, ulei de
masline, lapte, ulei de floarea soarelui, busuioc, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 300 g mazare congelata 180 g faina 7 g drojdie
uscata 3 oua 100 g branza telemea 100 ml ulei de masline 100 ml lapte 1
lingura cu ulei de floarea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu fulgi de ciocolata
22 January 2013
Vom
pregati o reteta traditionala americana de fursecuri cu fulgi de
ciocolata care este foarte indragita de copii si pe care adultii o
considera de-a dreptul delicioasa. 500g faina 250g unt 200g zahar brun
100g zahar alb 300 g fulgi de ciocolata 2 oua 1 lingurita sare 1
lingurita praf de copt 1 lingurita esenta…
Read more »
Read more »
Crap la cuptor cu cartofi taranesti
22 January 2013
Crap
la cuptor cu cartofi taranesti din: crap, ceapa, rosii, usturoi, pasta
de tomate, vin alb sec, cartofi, unt, marar, sare si piper. Ingrediente:
1 crap (circa 1,5 kg) 2 cepe 4 rosii 2-3 catei de usturoi 1 lingura
pasta de tomate 250 ml vin alb sec 4 cartofi mari 100 g unt 1 legatura…
Read more »
Read more »
Cotlete aromate
22 January 2013
Cotlete
aromate din: cotlet de porc, caise din compot, vin rosu, usturoi,
cimbru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc
400 g caise din compot pentru marinata: 200 ml vin rosu 4 catei de
usturoi 1 lingura cu cimbru 2 foi de dafin sare piper Mod de
preparare: Amesteca…
Read more »
Read more »
Spaghete impachetate
22 January 2013
Spaghete
impachetate din: spaghete, rosii, creveti, mix de fructe de mare, unt,
vin, usturoi, patrunjel, lamaie si sare. Ingrediente: 1 pachet cu
spaghete 5-6 rosii 300 g creveti 100 g mix de fructe de mare 50 g unt 1
cescuta cu vin 1 catel de usturoi patrunjel 1 lamaie sare Mod de
preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu ardei iute si lapte de nuca de cocos
22 January 2013
Supa
de morcovi cu ardei iute si lapte de nuca de cocos din: ulei, ceapa,
usturoi, ghimbir, ardei iute, praf de curry, morcovi, tulpini de
lemongrass, coaja de portocala, lapte de nuca de cocos si supa de
legume. Ingrediente: 1 lingură de ulei 1 ceapă, tăiată fin 1 căţel de
usturoi, tăiat mărunt 1 bucată mică…
Read more »
Read more »
Tăiţei thailandezi Satay
22 January 2013
Tăiţei
thailandezi Satay din: unt de arahide, sos chilli, lapte de cocos, supa
de legume, sos de soia, taitei, ulei de susan, ghimbir, broccoli, ardei
rosu, porumb dulce, fasole pastai, usturoi, frunze de busuioc, alune
prajite, sare si piper. Ingrediente: 30 g unt de arahide 30 ml sos
chilli dulce 100 ml lapte de cocos…
Read more »
Read more »
Farfalle cu pui si dovlecei
22 January 2013
Farfalle
cu pui si dovlecei din: farfalle, piept de pui, dovlecei, morcov,
seminte de mac, ulei, usturoi, parmezan, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g farfalle 400 g piept de pui 2 dovlecei 1 morcov 1
lingura seminte de mac 100 ml ulei 1 catel de usturoi 50 g parmezan 1
legatura patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Chou-uri vanilate
22 January 2013
Chou-uri
vanilate din: apa, faina, ulei, oua, ciocolata, sare, zahar, lapte,
galbenusuri, faina si baton de vanilie. Ingrediente: 300 ml apa 200 g
faina 75 ml ulei 6 oua 200 g ciocolata sare zahar pentru crema: 500 ml
lapte 140 g zahar 4 galbenusuri 4 linguri cu faina (rase) 1 baton de
vanilie Mod…
Read more »
Read more »
Rulada gustoasa de curcan
22 January 2013
Rulada
gustoasa de curcan din: piept de pui, ciuperci, ceapa, vin, ou, sos de
soia, patrunjel, ulei de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1
piept de pui 4-5 ciuperci 1 ceapa 1 cana cu vin 1 ou 3 linguri cu sos de
soia patrunjel ulei de masline cimbru sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de telina şi portocale
22 January 2013
Salată
de telina şi portocale din: portocale, telina, ceapa, rosii cherry,
laptuci, usturoi, menta, ulei de masline, otet balsamic, suc de
portocala, sare si piper. Ingrediente: 2 potocale 1 telina taiata felii
groase 1 ceapa tocata fin 250 g rosii Cherry, injumatatite 100 g laptuci
1 capatana de usturoi 30 g menta proaspata 80 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gnocchi cu supa de rosii
22 January 2013
Gnocchi
cu supa de rosii din: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, usturoi,
vin alb, rosii, busuioc, supa de pui, sare, piper, parmezan, cartofi,
ou, sare si faina. 2 linguri ulei de masline 1 morcov, tocat 1 legatura
de telina, tocata 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, pisat 1/2 cana vin
alb 800 g…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu rozmarin şi cafea
22 January 2013
O
reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, branza de vaci, unt, rozmarin,
cafea macinata, sare, zahar vanilat, zahar tos, praf de copt, ou, sos
de ciocolata. Ingrediente: 200 g faina 50 g branza de vaci 50 g unt o
crenguta de rozmarin o lingurita cu cafea măcinată un sfert de linguriţă
cu sare două pliculeţe…
Read more »
Read more »
Piure de conopida cu carnaţi
22 January 2013
O
reteta delicioasa de piure cu: conopida, usturoi, lapte, unt, ulei,
otet, ceapa, ardei gras, carnati oltenesti, oregano, sare, piper.
Ingrediente: o conopidă 6 căţei de usturoi 125 ml lapte dulce 50 g unt
75 ml ulei de măsline o lingură cu oţet balsamic o ceapă un ardei gras
500 g cârnaţi olteneşti 100 g…
Read more »
Read more »
Chipsuri cu peste afumat
22 January 2013
O
reteta delicioasa de chipsuri cu: apa, drojdie, faina, peste afumat,
rosii uscate, parmezan, capere, sare, piper, patrunjel, ulei, lamaie.
Ingrediente: 125 ml apă 15 g drojdie 250 g făină 500 g peşte afumat un
borcan cu roşii uscate în ulei 100 g parmezan două linguri cu capere
sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui o…
Read more »
Read more »
Legume cu fidea si mustar
22 January 2013
O
reteta delicioasa de legume cu:fidea, dovlecel, broccoli, rosii
galbene, mustar, ceapa, vin alb, smantana, sare, piper, ulei, patrunjel,
muguri de soia. Ingrediente: un dovlecel 500 g broccoli 8 roşii galbene
două linguri cu muştar 200 g fidea o ceapă 50 ml vin alb demisec 150 ml
smântână sare piper ulei de măsline pătrunjel 50…
Read more »
Read more »
Sardine in crusta de malai
22 January 2013
O
reteta delicioasa de sardine cu:malai, lapte dulce, porumb, smantana,
iaurt, pudra curry, ardei capia, masline, ulei, sare, piper, rozmarin.
Ingrediente: un kilogram sardine 300 g mălai un litru lapte dulce 4
porumbi 200 ml smântână 100 ml iaurt o linguriţă cu pudră de curry un
ardei capia 100 g măsline feliate ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu legume şi susan
22 January 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu:faina, lapte, ulei de masline, branza
telemea, oua, drojdie, unt, morcov, cartofi, ceapa, salata verde,
usturoi, seminte de susan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g
făină 250 ml lapte dulce 150 ml ulei de măsline 100 g brânză telemea 3
ouă 20 g drojdie 50 g unt un morcov doi…
Read more »
Read more »
Bulete cu carpaccio
22 January 2013
O
reteta delicioasa de bulete cu: cascaval, branza telemea, branza de
vaci, ardei iute, carapaccio, faina, oua, praf de copt, morcov, sare,
piper, patrunjel, ulei, sos de rosii picant. Ingrediente: 400 g caşcaval
200 g brânză de vaci 300 g brânză telemea un ardei iute mic 300 g
carpaccio 200 g făină două ouă un…
Read more »
Read more »
Briose cu nectarine si zmeura
22 January 2013
O
reteta delicioasa de briose cu:oua, zahar tos, cacao, praf de copt,
lapte dulce, unt, nectarine, zmeura, miere, amidon, scortisoara, sare,
frisca. Ingrediente: două ouă 200 g zahăr tos 100 g cacao un pliculeţ
praf de copt 160 ml lapte dulce 150 g unt 4 nectarine 300 g zmeură 100
ml miere o linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Năut cu pui şi sos alb
22 January 2013
O
reteta delicioasa de naut cu:pulpe de pui, ciuperci, ceapa, usturoi,
ardei capia, dovlecel, arde iute, smantana, iaurt, ulei, sare, piper,
busuioc. Ingrediente: 250 g năut din conservă 4 pulpe de pui 200 g
ciuperci două cepe doi căţei de usturoi doi ardei capia un dovlecel un
ardei iute mic 200 ml smântână 100 ml…
Read more »
Read more »
Bărcuţe de piersici cu kiwi
22 January 2013
O
reteta delicioasa de barcute cu:piersici, miere, lamaie, frisca, kiwi,
scortisoara, branza de vaci, zahar vanilat, apa, rom. Ingrediente: 8
piersici 150 ml miere o lămâie 200 ml frişcă 4 kiwi o linguriţă cu pudră
de scorţişoară 100 g brânză de vaci două pliculeţe zahăr vanilinat 250
ml apă o lingură cu rom Mod de…
Read more »
Read more »
Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos
21 January 2013
Supă
thailandeză cu legume şi lapte de cocos din: ulei de masline, ghimbir,
usturoi, lemongrass, ardei iute, lapte de cocos, legume amestecate,
busuioc, frunze de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 10 ml ulei de
masline 30 g ghimbir proaspat curatat si feliat 2 catei usturoi feliati 2
betisoare lemongrass 2-3 ardei iuti intregi 1 cutie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu ton
21 January 2013
Sandwich
cu ton din: ton, rosii, ceapa verde, morcov, ardei rosu, castraveti
murati, maioneza, crema de branza, otet, ulei de masline extravirgin si
paine. 1 conserva de ton 2 rosii 2 cepe verzi 1 morcov 1 ardei rosu 5
castraveti murati 2 linguri maioneza 2 linguri crema de branza otet ulei
de masline extravirgin 12…
Read more »
Read more »
Pangasius la tava
21 January 2013
Pangasius
la tava din: file de pangasius, ulei de masline, seminte de coriandru,
cimbru uscat, vin alb sec, sos de soia, patrunjel si cartofi.
Ingrediente: 400 g file de pangasius 100 ml ulei de masline 1 lingurita
rasa seminte de coriandru macinate 1 lingura rasa cimbru uscat 100 ml
vin alb sec 1 lingurita sos…
Read more »
Read more »
Salată cu tăiţei şi susan
21 January 2013
Salată
cu tăiţei şi susan din: taitei, ulei de susan, sos de soia, suc de
lamaie, morcov, castravete, seminte de susan, usturoi, ghimbir, ceapa
verde, sofran, frunze de untisor, sare si piper. Ingrediente: 150 g
taitei 30 ml ulei de susan 10 ml sos de soia 1 lamaie, numai sucul 1
morcov 1 castravete 10…
Read more »
Read more »
Rata cu sos de portocale
21 January 2013
Rata
cu sos de portocale din: piept de rata, suc de portocale, ghimbir,
miere, unt, varza de bruxelles, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1
piept de rata 1 cana cu suc de portocale 1 lingurita cu ghimbir ras 2
linguri cu miere 1 lingura cu unt 250 g varza de bruxelles ulei sare
piper …
Read more »
Read more »
Fusilli cu broccoli si branza dulce de oaie
21 January 2013
Fusilli
cu broccoli si branza dulce de oaie din: fusilli, branza dulce de oaie,
migdale, praz, supa de legume, ulei de masline extravirgin, sare si
piper. Ingrediente: 350 g fusilli 300 g branza dulce de oaie 40 g
migdale 40 g praz 100 ml supa de legume 30 g ulei de masline extravirgin
sare piper…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu piept de curcan
21 January 2013
Salata
de spanac cu piept de curcan din: piept de curcan, frunze de spanac,
arde iute, usturoi, ceapa verde, mandarina, ulei de masline, otet
balsamic si sare. Ingrediente: 1/2 piept de curcan 100 g frunze
proaspate de spanac 1 ardei iute 2 catei de usturoi 2 fire de ceapa
verde 1 mandarina 4 linguri cu…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de smochine
21 January 2013
Piept
de pui cu sos de smochine din: piept de pui, mix de salata, patrunjel,
smochine, otet balsamic, unt, miere, cimbru, sare si piper. Ingrediente:
1 piept de pui mix de slaata patrunjel pentru sos: 8 smochine 1/4
lingura cu otet balsamic 50 g unt 4 lingurite cu miere cimbru sare piper
Mod de…
Read more »
Read more »
Fusilli cu sparanghel, ardei si migdale
21 January 2013
Fusilli
cu sparanghel, ardei si migdale din: fusilli, sparanghel, ardei gras,
ceapa, migdale, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 50 g fusilli 350 g sparanghel 100 g ardei gras 20 g praz
sau ceapa 40 g migdale 5 g cimbru 30 ml ulei de masline extravirgin sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată călită cu migdale
21 January 2013
Salată
călită cu migdale din: apa, migdale, ceapa verde, telina, castravete,
rosii, salata verde, untisor, coriandru, suc de lamaie, zahar, orez,
sare si piper. Ingrediente: 20 ml apa 85 g migdale oparite 4 cepe verzi
tocate 1 castravete feliat 3 telini, taiate betisoare 250 g rosii taiate
in sfert 2 salate verzi tocate 30 g…
Read more »
Read more »
Aspic de curcan cu rosii
21 January 2013
Aspic
de curcan cu rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, rosii uscate,
masline, gelatina, vin alb, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1 piept
de curcan 1 ceapa 1 morcov 75 g rosii uscate 75 g masline rondele 2
pliculete cu gelatina 100 ml vin alb 2 foi de dafin sare Mod de…
Read more »
Read more »
Cod în sos de mustar
21 January 2013
Cod
în sos de mustar din: faina, unt, smantana, lapte, mustar cu boabe,
boabe de piper rosu, cartofi rosii, sare, morcovi, praz, broccoli,
fileuri de cod, suc de lamaie, piper si patrunjel. Ingrediente: 2
linguri făină 4 linguri unt 300 ml smântână 500 ml lapte 1 lingură
muștar cu boabe mari 2 linguri boabe de…
Read more »
Read more »
Salată indiană cu naut
21 January 2013
Salată
indiană cu naut din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, seminte de
chimen, naut, rosii, lamaie, paine naan, sare, piper, coriandru,
castravete, ceapa rosie, spanac, sare si piper. Ingrediente: 80 ml ulei
de masline 2 capatani de usturoi pisat 2 ardei iuti fara seminte, taiati
40 g seminte de chimen, strivite usor 800 g…
Read more »
Read more »
Supa de taitei usoara cu carne de pui
21 January 2013
Supa
de taitei usoara cu carne de pui din: supa de legume, ghimbir, usturoi,
sos de soia, zahar, carne de pui, legume, taitei, ceapa verde si zeama
de lamaie verde. Ingrediente: 500 ml supa de legume putin sarata 1
bucata mica de ghimbir, rasa 1 catel de usturoi ras 2 lingurite sos de
soia 2…
Read more »
Read more »
Legume picante învelite în lipie
21 January 2013
Legume
picante învelite în lipie din: cartofi, rosii, boabe de mazare, ardei
iute, pasta de curry, frunze de spanac, coriandru, lipii, iaurt, sare si
piper. Ingrediente: 300 g cartofi dulci decojiti si taiati cuburi 400 g
rosii decojite 400 g boabe de mazare scurse 3 g ardei iute tocat marunt
20 g pasta de curry…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de branza si capsune
21 January 2013
Tort
cu crema de branza si capsune din: oua, zahar, faina, smantana, crema
de branza, zahar, capsuni si fulgi de ciocolata. 12 oua 2 cesti de zahar
2 cani de faina Ingrediente crema: 1 cana de smantana 1 pachet de crema
de branza ¾ cana de zahar Ingrediente umplutura: ½ kg capsuni
Ingrediente decor: ½…
Read more »
Read more »
Penne cu sos de ciuperci si masline
21 January 2013
Penne
cu sos de ciuperci si masline din: penne, ciuperci porcini, ciuperci
champignon, masline verzi, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si
piper alb. Ingrediente: 300 g penne 150 g ciuperci porcini 200 g
ciuperci Champignon 100 g masline verzi 1 catel de usturoi 30 ml ulei de
masline extravirgin sare piper alb Mod…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Plăcintă cu dovleac
21 January 2013
Plăcintă
cu dovleac din: oua, zahar, piure de dovleac, faina, pesmet,
scortisoara, nucsoara, ghimbir, enibahar, nuci, zahar si cardamom.
Ingrediente: 6 oua 250 g zahar 1 kg piure de dovleac 4 linguri faina 4
linguri pesmet din biscuiti de ovaz 1 lingura scoartisoara 1/2 lingurita
nucsoara 1 lingurita ghimbir ras 1/2 lingurita enibahar pisat 1/2…
Read more »
Read more »
Salata de cuşcuş cu branza feta si pesto
21 January 2013
Salata
de cuşcuş cu branza feta si sos pesto din: cuscus, supa de legume,
ceapa verde, ardei rosu, castravete, branza feta, pesto si seminte de
pin. Ingrediente: 100 g cuscus 200 ml supa de legume fierbinte putin
sarata 2 fire de ceapa verde 1 ardei rosu 1/2 castravete 500 g branza
feta, taiata cubulete 2…
Read more »
Read more »
Pilaf indonezian
21 January 2013
Pilaf
indonezian din: orez, oua, usturoi, ardei chilli, ceapa, ulei de
masline, morcovi, sos de soia, coriandru, sare si piper. Ingrediente:
300 g orez cu bobul lung 2 oua batute 1 catel de usturoi 2 ardei chilli
rosii taiati fin 2 cepe tocate 30 ml ulei de masline 1 ardei galben
curatat de seminte si…
Read more »
Read more »
Pui iute cu salata
21 January 2013
Pui
iute cu salata din: piept de pui, tortilla chips, boia de ardei iute,
ou, avocado, rosii, ceapa rosie si zeama de lamaie. Ingrediente: 4
piepţi de pui fără piele o pungă 200g de tortilla chips 1½ linguriţă
boia de ardei iute 1 ou, bătut 2 avocado 4 roşii ½ de ceapă roşie zeama
de…
Read more »
Read more »
Papanaşi umpluţi cu struguri
21 January 2013
Papanaşi
umpluţi cu struguri din: branza dulce de vaci, gris, ou, struguri,
faina, coaja de lamaie, unt, pesmet, zahar si zahar vanilat.
Ingrediente: 250 g branza dulce de vaci 2 linguri gris 1 ou 200 g
struguri mari de masa 2 linguri faina 1 lingurita coaja rasa de lamaie
100 g unt 100 g pesmet…
Read more »
Read more »
„Sombrero” cu fasole mexicană
21 January 2013
Sombrero
cu fasole mexicană din: ulei de masline, ceapa, usturoi, chilli,
vanata, dovlecel, fasole boabe, rosii, sos de rosii, cascaval, busuioc,
branza cheddar, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 10 ml ulei de
masline 1 ceapa taiata 2 catei de usturoi zdrobiti 1 ardei chilli, taiat
fin 1 vanata mica taiata cuburi 1 dovlecel taiat…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu dovleac şi cremă de friscă
21 January 2013
Prăjitură
cu dovleac şi cremă de friscă din: faina, zahar pudra, dovleac, unt,
oua, apa, sare, zahar sirop de fructe, frisca, suc de lamaie, esenta de
vanilie, scortisoara, nucsoara, ghimbir, unt, mascarpone si zahar praf.
Ingrediente: 500 g faina 125 g zahar pudra 500 g dovleac 250 g unt 3 oua
3-4 linguri apa sare…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de parmezan
21 January 2013
Pui
cu sos de parmezan din: piept de pui, broccoli, piper, sare, ulei,
parmezan, mozzarella, lapte, unt si faina. Ingrediente: 2 piepti de pui 1
broccoli piper sare ulei pentru sosul parmezan: 200 g parmezan 2
linguri mozzarella 200 ml lapte 1 lingura cu unt 1 lingurita cu faina
Mod de preparare: Taie pieptul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba cu oase de porc
21 January 2013
Ciorba
cu oase de porc din: oase de porc, morcovi, ardei, telina, pastarnac,
radacina de patrunjel, ceapa, bulion, zeama de varza, patrunjel si sare.
1kg oase de porc 2 morcovi 1 ardei rosu o telina medie 1 pastarnac 1
radacina patrunjel 2 cepe 150ml bulion 400 ml zeama de varza patrunjel
sare Mod de…
Read more »
Read more »
Muschi de vita in crusta de aluat
21 January 2013
O
reteta delicioasa de muschi de vita cu: muschi de vita, sare, aluat,
ceapa rosie, pasta de masline, piper, unt, frunze de salvie, ulei, vin
rosu sec, broccoli. Ingrediente: 2 kg muşchi de viţel sare grunjoasă 500
g aluat franţuzesc 4 cepe roşii 50 g pastă de măsline piper negru şi
roşu măcinat şi boabe…
Read more »
Read more »
Salata de iarna cu sunca de praga si ciuperci
21 January 2013
O
reteta delicioasa de salata de iarna cu: oua, mustar, sare, piper alb,
piper negru, ulei, sunca de Praga,smantana, ciuperci albe, zeama de
lamaie, frunze de telina. Ingrediente: 2 galbenusuri fierte 2 albusuri
crude 2 linguri mustar sare piper alb si negru macinat 100ml ulei 200ml
smantana pentru gatit 300g mazare 200g sunca de Praga…
Read more »
Read more »
Tort cu zahar ars
21 January 2013
O
reteta delicioasa de tort cu:frisca, oua, lapte praf, zahar, esenta de
vanilie, gelatina, coaja de lamaie, mere, nuca. Ingrediente: 500ml
frisca lichida 3 oua 3 linguri lapte praf 200g zahar 1 esenta de vanilie
1 plic gelatina coaja de la o lamaie 2 mere Ingrediente decor: 100g
zahar 6 jumatati miez de nuca Mod…
Read more »
Read more »
Ciocolata de casa
21 January 2013
O
reteta delicioasa de ciocolata de casa cu:zahar, cacao, apa, unt, lapte
praf, esenta de rom, miez de nuca. Ingrediente: 350g zahar 40g cacao
100ml apa 100g unt 250g lapte praf 1 fiola esenta de rom 250g miez de
nuca Mod de preparare: Miezul de nucă îl rumeneşti puţin la cuptor şi
după ce se…
Read more »
Read more »
Deserturi savuroase: Tort cu ciocolata
21 January 2013
O
reteta delicioasa de tort cu:ciocolata, oua, unt, zahar pudra, zahar
tos, faina, praf de copt, gem de caise, margarina, frica lichida, zahar
vanilat, martipan. Ingrediente: 80g ciocolata simpla 8 oua 140g unt 160g
zahar pudra 30g zahar tos 140g faina 1 lingurita praf de copt
Ingrediente umplutura: 300g gem caise sirop din compot Ingrediente…
Read more »
Read more »
Muschi afumat impanat
21 January 2013
O
reteta delicioasa de muschi de porc cu: pulpa de vita, slanina, ceapa,
morcov, telina, pastarnac, unt, cuisoare, vin rosu, sare, piper.
Ingrediente: 800g muschi de porc afumat 600g pulpa de vita 100g slanina 1
ceapa 300g (morcov, telina, pastarnac) 4 frunze de dafin 40g unt 5
cuisoare 200ml vin rosu sare piper Mod…
Read more »
Read more »