marți, 20 august 2013

Retete rapide #77

Retete rapide:

Plăcintă cu brânză, foarte gustoasă

28 January 2013
Placinta_cu_brânzaPlăcintă cu brânză, foarte gustoasă din: branza dulce de vaci, oua, smantana, iaurt, orez cu lapte, esenta de vanilie, coaja de lamaie, gris, foi de placinta si lapte dulce. Ingrediente: 1 kg branza dulce de vaci 10 oua 250 g smantana 250 g iaurt 4-5 linguri orez cu lapte racit 1 esenta de vanilie coaja…
Read more »





Spaghete cu rosii si branza

27 January 2013
Spaghete_cu_rosii_si_branzaSpaghete cu rosii si branza din: spaghete, sare, busuioc, rosii, piper, telemea de oaie si ulei de masline. Ingrediente: 400 g spaghete sare 1 legatura busuioc 4 rosii mari piper 200 g telemea de oaie 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Spaghetele se pun la fiert, urmand intocmai indicatiile de pe ambalaj,…
Read more »





Biban dungat la tigaie

27 January 2013
Biban_dungat_la_tigaieBiban dungat la tigaie din: ulei de arahide, fileuri de biban dungat, sare grunjoasa, piper negru, unt fara sare si cimbru. Ingrediente: 2 linguri ulei de arahide 4 fileuri de biban dungat sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat 3 linguri de unt fara sare 2 crengute de cimbru proaspat sare de mare grunjoasa  …
Read more »





Cocktail Banana Boat

27 January 2013
Cocktail_Banana_BoatCocktail Banana Boat din: nectar de grepfrut, nectar de banane, sirop de maracuja, ginger ale, banana, limeta si coaja de grepfrut. Ingrediente: 4 cl nectar de grepfrut 2 cl nectar de banane 1 paharel de sirop de maracuja Ginger Ale 3 felii de banana doua optimi de limeta coaja de grepfrut   Mod de preparare:…
Read more »





Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor

27 January 2013
Pulpa_de_miel_cu_verdeturi_la_cuptorPulpa de miel cu verdeturi la cuptor din: pulpa de miel dezosata, sare grunjoasa, piper negru, cimbru, rozmarin, salvie, usturoi, ulei de rahide si unt. Ingrediente: 2,2 kg pulpa de miel dezosata sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat 4 crengute de cimbru proaspat 4 crengute de rozmarin proaspat 4 crengute de salvie proaspata 1…
Read more »





Reteta zilei: Biscuiti de casa

27 January 2013
Biscuiti_de_casa_13Biscuiti de casa din: amidon, faina, zahar, ou, unt, lapte, bicarbonat, esenta de vanilie si sare. 100g amidon 350g faina 200g zahar 1 ou 100g unt 120ml lapte 6g bicarbonat esenta de vanilie sare   Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele, iar din aluatul rezultat se formeaza o minge care se imbraca intr-o folie…
Read more »





Retete vegetariene: Supa de dovleac

27 January 2013
Supa_de_dovleacSupa de dovleac din: dovleac, ceapa, supa de legume, faina, unt, oua, lapte, smantana, patrunjel verde, lamaie si sare. Ingrediente: 600 g dovleac 100 g ceapa 500 ml supa de legume 1 lingura faina 80 g unt 2 oua 200 ml lapte 100 ml smantana 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie sare   Mod de…
Read more »





Peşte alb cu lămîie verde şi sos picant

27 January 2013
Peste_alb_cu_lamîie_verde_si_sos_picantPeşte alb cu lămîie verde şi sos picant din: ulei de masline, praf de ardei iute, frunze de spanac, sparanghel, fileuri de peste, ceapa verde, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline 1/2 lingurita praf de ardei iute 2 cani cu frunze de spanac proaspete 12 tulpini de sparanghel 2…
Read more »





Ciorba de perisoare cu legume si verdeata

27 January 2013
Ciorba_de_perisoare_cu_legume_si_verdeataCiorba de perisoare cu legume si verdeata din: amestec de carne tocata, morcov, patrunjel, cartof, orez, ceapa, ou, bors, sare, piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 500 g amestec de carne tocata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 cartof 2 linguri cu orez 2 cepe 1 ou 1 cana cu bors sare piper ulei verdeata…
Read more »





Ghiveci cu fâşii de muşchi de porc

27 January 2013
Ghiveci_cu_fâsii_de_muschi_de_porcGhiveci cu fâşii de muşchi de porc din: cotlet de porc, usturoi, rozmarin, boia dulce, ulei de masline, ceapa, ardei , file de sardine, rosii, capere, lamaie, patrunjel, sare si piper. Carnea de porc trebuie prăjită la foc puternic, pentru a-şi forma o crustă. Sărezi abia după ce s-a prăjit, deoarece altfel devi­ne uscată şi…
Read more »





Gogoşele cu lapte bătut

27 January 2013
Gogosele_cu_lapte_batutGogoşele cu lapte bătut din: faina, galbenusuri, lapte batut, zahar tos, drojdie, lapte dulce, unt, coaja de lamaie si sare. Igrediente: 500 g faina 2 galbenusuri 250 ml lapte batut 2 linguri cu zahar tos 1 cub de drojdie proaspata 1 lingura cu lapte dulce 50 g unt coaja de lamaie rasa (cat iei intre…
Read more »





Piept de pui umplut cu omleta si sos de ardei copt

27 January 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_omleta_si_sos_de_ardei_coptPiept de pui umplut cu omleta si sos de ardei copt din: piept de pui, castravecior acru, morcov, ardei capia, mustar, kaizer, omleta, condimente, ulei de masline, unt si verdeata. Ingrediente: 1 piept mare de la un pui 1 castravecior acru 1 morcov cativa ardei capia mustar kaizer omleta gata facuta condimente ulei de masline…
Read more »





Budinca din malai cu stafide si gutui

27 January 2013
Budinca_din_malai_cu_stafide_si_gutuiBudinca din malai cu stafide si gutui din: malai, gris, stafide, nuci macinate, miere, coaja de lamaie, ulei, gutuie si sare. Ingrediente: 250 g malai 100 g gris 250 g stafide 100 g nuci macinate 2 linguri miere 1 lingura coaja de lamaie 1 lingura ulei 1 gutuie sare   Mod de preparare: Puneţi la…
Read more »





Pastrav cu spanac

27 January 2013
Pastrav_cu_spanacPastrav cu spanac din: pastravi, spanac, ceapa, ulei, lamaie, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 8 pastravi 500 g spanac 1 ceapa 500 ml ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa maghiran uscat sare piper   Mod de preparare: Curtati pestii, spalati-i si presarati-i cu sare si piper. Prajiti-i in 50 ml ulei pana se patrund bine…
Read more »





Frigarui cu lipie in sos

27 January 2013
Frigarui_cu_lipie_in_sosFrigarui cu lipie in sos din: piept de pui, ceapa rosie, ardei, rosii cherry, sare, piper, cimbru, lipie, margarina si rosii. Ingrediente: pentru frigarui: 1 piept de pui 1 ceapa rosie 2 ardei verzi 4 rosii cherry sare piper cimbru pentru sos: 1 lipie 4 linguri margarina 1 ceapa rosie 2 rosii mari sare piper…
Read more »





Lasagna cu măsline

27 January 2013
Lasagna_cu_maslineLasagna cu măsline din: foi de lasagna, amestec de carne tocata, bulion, ceapa, masline, vin rosu, sos de rosii, cascaval, unt, faina, lapte, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de lasagna 1 kg amestec de carne tocata 100 g bulion 3 cepe 100 g masline 1 pahar cu vin rosu 500 ml sos…
Read more »





Cotlet marinat

27 January 2013
Cotlet_marinatCotlet marinat din: cotlete de porc, suc de lamaie, miere, ulei, sare, amestec de piper, mazare si suc de lamaie. Ingrediente: 4 cotlete de porc sucul a doua lamai o lingura miere o lingura ulei sare amestec de piper 300 g mazare din conserva 200 ml suc de rosii   Mod de preparare: Carnea, sucul…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi wedges

27 January 2013
Cartofi_wedges_10Cartofi wedges din: cartofi, ulei de masline extravirgin, sare de mare, praf de usturoi, boia de ardei, piper negru, patrunjel si parmezan. 4 cartofi ¼ ceasca de ulei de masline extravirgin ¼ lingurita de sare de mare ¼ lingurita de praf de usturoi ¼ lingurita boia de ardei ¼ lingurita piper negru 2 linguri patrunjel…
Read more »





Spaghete cu legume si branza de oaie

27 January 2013
Spaghete_cu_legume_si_branza_de_oaieSpaghete cu legume si branza de oaie din: ardei grasi, vanata, dovlecel, usturoi, piper, ulei, oregano, paste, sare si branza de oaie. Ingrediente: cate 3 ardei grasi (galbeni si rosii) 1 vanata 1 dovlecel 2 catei de usturoi piper 5 linguri ulei 1 lingurita oregano (uscat) 400 g paste in forma de tub sare 50…
Read more »





Macrou cu portocale la cuptor

27 January 2013
Macrou_cu_portocale_la_cuptorMacrou cu portocale la cuptor din: macrou, portocala, lamaie, ulei, vin alb sec, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati macrou 1 portocala 1 lamaie 50 ml ulei 150 ml vin alb sec 1 lingura sos de soia sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi presăraţi-l cu sare şi piper.…
Read more »





Tartă cu cremă de lămâie

27 January 2013
Tarta_cu_crema_de_lamâieTartă cu cremă de lămâie din: faina, unt, sare, lapte, zahar, lamai, oua si amidon. Ingrediente: pentru alaut de tarta: 300 g faina 150 g unt moale 1/2 lingurita sare 80 ml apa calduta sau lapte caldut 3 linguri zahar pentru crema: 4 lamai medii 150 g zahar 3 oua o lingura amidon   Mod…
Read more »





Spaghete orientale

27 January 2013
Spaghete_orientaleSpaghete orientale din: radacina de ghimbir, ceapa verde, spaghete, unt cu verdeata, boabe de piper, sare, suc de lamaie si fire de patrunjel. Ingrediente: 1 radacina de ghimbir (1,5 cm) 3 fire de ceapa verde 500 g spaghete 100 g unt cu verdeata boabe de piper (usor macinate) sare sucul de la 1/2 lamaie cateva…
Read more »





Ruladă de curcan cu ciuperci si legume

27 January 2013
Rulada_de_curcan_cu_ciuperci_si_legumeRuladă de curcan cu ciuperci si legume din: samburi de pin, busuioc, rosii uscate, crema de branza de vaci, sare, piper, piept de curcan, ulei de masline, praz, ceapa, usturoi, cimbru, ciuperci champignon, gem de caise si rosii cherry. Ingrediente: 60 g sâmburi de pin 4 fire busuioc 250 g roșii uscate în ulei 400…
Read more »





Cocktail cu capsuni si miere

27 January 2013
Cocktail_cu_capsuni_si_miereCocktail cu capsuni si miere din: capsuni, miere, suc de portocale rosii si felii de limeta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 300 g caspuni 1 lingura miere 0,3 l suc de portocale rosii 4 felii de limeta   Mod de preparare: Spalam si curatam capsunile, apoi le mixam cu miere intr-un mixer. COmpletam cu…
Read more »





Chec glazurat

27 January 2013
Chec_glazuratChec glazurat din: lamaie, unt, zahar, faina, praf de copt, lapte, oua, suc de lamaie, zahar pudra si apa. Ingrediente: pentru aluat: o lamaie 120 g unt 150 g zahar 150 g faina 1/2 pliculet praf de copt 6 linguri lapte 3 oua pentru glazura: sucul unei lamai 100 g zahar pudra 2 linguri apa…
Read more »





Ciuperci cu cascaval si ceapa la cuptor

27 January 2013
Ciuperci_cu_cascaval_si_ceapa_la_cuptorCiuperci cu cascaval si ceapa la cuptor din: ciuperci, ceapa, usturoi,c ascaval, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci intregi 2 cepe 3 catei de usturoi 200 g cascaval o lingura ulei cateva fire de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie peştişori. Ciupercile se curăţă şi…
Read more »





Rulada pudrata cu cocos

27 January 2013
Rulada_pudrata_cu_cocosRulada pudrata cu cocos din: oua, zahar, faina, sare, zahar vanilat, galbenusuri, cacao, cafea solubila, lapte, unt, zahar pudra, faina, zahar vanilat si nuca de cocos. Ingrediente: pentru foaie: 4 oua 4 linguri zahar 3 linguri faina un praf sare un plic zahar vanilat pentru crema: 3 galbenusuri 3 linguri cacao o lingura cafea solubila…
Read more »





Taitei in stil asiatic

27 January 2013
Taitei_in_stil_asiaticTaitei in stil asiatic din: morcovi, fasole verde, praz, ulei, sare, piper, taitei, oua, patrunjel, sos de soia si supa de legume. Ingrediente: 300 g morcovi 250 g fasole verde 500 g praz 2 linguri ulei sare piper 300 g taitei 2 oua 1 lingura patrunjel tocat 4 linguri sos de soia 300 ml supa…
Read more »





Carnati in vin alb

27 January 2013
Carnati_in_vin_albCarnati in vin alb din: carnati, unt, vin alb si cimbru. Ingrediente: 800 g carnati proaspeti 100 g unt 200 ml vin alb 2 linguri cimbru proaspat   Mod de preparare: Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul si se pune jumatate din cantitatea de cimbru. Se lasa un minut si apoi se asaza carnatii. Se…
Read more »





Reteta zilei: Noodles cu legume si lapte de cocos

27 January 2013
Noodles_cu_legume_si_lapte_de_cocos_9Noodles cu legume si lapte de cocos din: usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei iute, frunze de coriandru, suc de lamaie, sare grunjoasa, ulei de cocos, lapte de cocos, taitei nodles, ardei gras, mazare si seminte de susan negru. Ingrediente: 2 caței de usturoi tocat 1 bucata de ghimbir proaspat, tocat 1 tulpina lemongrass 1 ardei iute,…
Read more »





Cotlete de porc cu varză de Bruxelles

27 January 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureCotlete de porc cu varză de Bruxelles din: varza de bruxelles, cartofi, ceapa, untura, sare, piper, cotlete de porc, mustar de dijon, supa de carne, samntana si cascaval ras. Ingrediente:  200 g varză de Bruxelles 800 g cartofi 1 ceapă 2 linguri untură topită sare piper 4 cotlete de porc cu os 1 lingură muştar…
Read more »





Tocana de miel cu legume

27 January 2013
Tocana_de_miel_cu_legumeTocana de miel cu legume din: pulpa de miel, ulei, unt, ceapa, faina, bulion, cartofi, vin alb, usturoi, morcovi, fasole verde, mazare, sare si piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel din fata 2 linguri ulei 100 g unt 2 cepe 50 g faina o lingura bulion un kilogram cartofi 250 ml vin alb un…
Read more »





Placinta de clatite

27 January 2013
Placinta_de_clatitePlacinta de clatite din: faina, ou, lapte, ulei, sare, ciuperci, ceapa, sare, piper, carne tocata de porc, unt si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 100 g faina un ou 250 ml lapte o lingura ulei un praf sare pentru garnitura de ciuperci: 150 g ciuperci conservate o ceapa mica sare piper 150 g carne tocata de…
Read more »



Prăjitură cu ciocolată si rom

27 January 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_romPrăjitură cu ciocolată si rom din: migdale, zahar, ciocolata neagra de menaj, rom, unt, oua, faina, sare, ciocolata alba de menaj, unt si fulgi de porumb. Ingrediente: 150 g migdale 350 g zahar 250 g ciocolata neagra de menaj 4 linguri rom sau amaretto 250 g unt topit 6 oua 250 g faina un varf…
Read more »





Spirale presarate cu kaizer

26 January 2013
Spirale_presarate_cu_kaizerSpirale presarate cu kaizer din: kaizer, praz, ceapa, unt, sare, piper, paste in forma de spirala si svaite. Ingrediente: 300 g kaizer fara os 1 tulpina praz 1 ceapa 1 lingura unt sare piper 2350 g paste in forma de spirala 1 lingura svaiter ras   Mod de preparare: Se taie kaizerul dezosat in bucatele…
Read more »





Ciorba de porc

26 January 2013
Ciorba_de_porcCiorba de porc din: burta de porc, ceapa, ardei gras, morcovi, radacina de telina, patrunjel, rosii in bulion, zeama de varza si sare. Ingrediente: 800 g burta de porc o ceapa mare un ardei gras verde un ardei gras rosu 2 morcovi o felie radacina telina o radacina patrunjel o cutie rosii in bulion 1/2…
Read more »





Chec cu somon afumat

26 January 2013
Chec_cu_somon_afumatChec cu somon afumat din: oua, faina, praf de copt, sare, piper negru, smantana acra, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca, somon afumat, cascaval, marar, parmezan, unt si faina. Ingrediente: 6 oua 360 g faina alba 1 pliculet praf de copt 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru macinat 200 g smantana acra 12…
Read more »





Spaghete cu rosii

26 January 2013
Spaghete_cu_rosiiSpaghete cu rosii din: migdale, usturoi, ulei de masline, spanac, busuioc, sare, piper, rosii, spaghete si branza de oaie. Ingrediente: 30 g migdale (feliate) 3 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 100 g spanac 1 legatura busuioc sare piper 1 kg rosii 400 g spaghete 30 g branza de oaie   Mod de…
Read more »





Prăjitură cu mere si nuci

26 January 2013
Prajitura_cu_mere_si_nuciPrăjitură cu mere si nuci din: unt, zahar, faina, nuci macinate, oua, praf de copt, coaja de lamaie, unt, pesmet, mere, scortisoara si zahar praf. Inrgediente: 200 g unt 150 g zahar 100 g faina 100 g nuci macinate 4 oua 1 lingurita praf de copt coaja rasa de la 1 lamaie 50 g unt…
Read more »





Salată de peşte cu oua si portocala

26 January 2013
Salata_de_peste_cu_oua_si_portocalaSalată de peşte cu oua si portocala din: peste, mustar, ceapa rosie, mere, castraveti murati, oua fierte, orez, ulei, otet, sare, piper, tahon si patrunjel. Ingrediente: 1 kg peste 4-5 lingurite mustar 1-2 cepe rosii 3 mere 2 castraveti (murati) 4 oua fierte 1/2 cesti de orez fiert cu putin curyy 100 ml ulei 50…
Read more »





Reteta zilei: Tarta cu fructe uscate

26 January 2013
Tarta_cu_fruste_uscate_15Tarta cu fruste uscate din: galbenus de ou, unt, faina, sare, apa, branza, migdale, zahar pudra, coaja de lamaie, lichior, nuci, alune, migdale, miere si gelatina. Ingrediente: pentru aluat: 1 galbenus ou 125g unt 250g faina un varf de cutit sare 50 ml apa pentru umplutura: 2 galbenusuri 200g branza 70g migdale macinate 80g zahar…
Read more »





Rulada mozaic cu carne tocata

26 January 2013
Rulada_mozaic_cu_carne_tocataRulada mozaic cu carne tocata din: carne tocata, oua, cartofi, ardei capia, marar, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, ulei si miez de paine. Ingrediente: un kg carne tocata 2 oua 3 cartofi 4 ardei capia marar 2 legaturi ceapa verde o legatura patrunjel sare piper 3 linguri ulei miezul de la 2-3 felii de paine…
Read more »





Cocktail Veritas

26 January 2013
Cocktail_VeritasCocktail Veritas din: struguri rosii, suc de grepfrut, apa minerala, capsuni si physalis. Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl suc de grepfrut apa minerla capsuni physalis   Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam cuburi de gheata si completam cu apa minerala. Pe marginea paharului…
Read more »





Paste cu smantana si spanac

26 January 2013
Paste_cu_smantana_si_spanacPaste cu smantana si spanac din: ceapa, usturoi, unt, spanac, vin, nucsoara, supa, smantana, branza topita, parmezan, sare, piper, paste si papadie. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de unt 200 g spanac (congelat) 125 ml vin alb nucsoara 350 ml supa (instant) 50 ml smantana 1 triunghi de branza topita 20…
Read more »





Pane de curcan cu parmezan

26 January 2013
Pane_de_curcan_cu_parmezanPane de curcan cu parmezan din: piept de curcan, oua, pesmet, parmezan, sare, marar, piper, ulei, cartofi, ciuperci, rosii si castraveti. Ingrediente: 500 g piept de curcan 3-4 oua 6 linguri pesmet 150 g parmezan sare marar piper macinat ulei pentru prajit cartofi fierti ciuperci rosii castraveti   Mod de preparare: Se taie pieptul de…
Read more »





Gulas cu galusti

26 January 2013
Gulas_cu_galustiGulas cu galusti din: manzat, sare, ulei, boia dulce, boia iute, ceapa, ardei capia, suc de rosii, vin rosu, zahar, piper, oua, faina si unt. Ingrediente: 800 g manzat sare 3-4 lingri ulei o lingurita boia dulce o lingurita boia iute 2 cepe 4-5 ardei caia 400 m suc de rosii 50 ml vin rosu…
Read more »





Salată de fasole

26 January 2013
Salata_de_fasoleSalată de fasole din: fasole pestrita, telina, suc de lamaie, ulei de masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 200 g fasole pestita 2 tije de telina sucul unei lamai 2 linguri ulei de masline o legatura patrunjel sare   Mod de preparare: Fasolea se fierbe în apă cu sare, aruncând apa în care a fiert de…
Read more »





Ciorbita de fasole

26 January 2013
Ciorbita_de_fasoleCiorbita de fasole din: fasole uscata, ceapa rosie, ceapa, ardei, morcovi, sare, piper, boia dulce, boia iute, bors, patrunjel si leustean. Ingrediente: 400 g fasole uscata o ceapa rosie 2-3 fire ceapa 3 ardei 2 morcovi sare piper boia dulce boia iute 100 ml bors o legatura patrunjel 3-4 frunze leustean   Mod de preparare:…
Read more »





Tocană secuiască cu smantana si mamaliga

26 January 2013
Tocana_secuiasca_cu_smantana_si_mamaligaTocană secuiască cu smantana si mamaliga din: carne de porc, varza acra, ulei, ceapa, boia dulce, marar, cimbru, taqrgon, dafin, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc semidegresata 1 kg varza acra taiata fideluta 3 linguri ulei 100 g ceapa 1 lingurita boia dulce marar cimbru tarhon dafin piper sare   Mod de…
Read more »





Tort cu miere si nuci

26 January 2013
Tort_cu_miere_si_nuciTort cu miere si nuci din: oua, zahar, faina, nuci macinate, margarina, miere, coaja rasa de lamaie, suc de lamaie, esenta de vanilie, praf de copt, smantana si zahar. Ingrediente: blatul: 4 oua 100 g zahar 500 g faina 100 g nuci macinate 100 g margarina 100 ml miere 1 lingura coaja rasa de lamiae…
Read more »





Medalion de vita

26 January 2013
Medalion_de_vitaMedalion de vita din: muschi de vita, ulei de masline, sare, piper, boabe de mustar, ienibahar, hrean, ceapa verde, cartofi, morcovi, castraveciori acri si patrunjel. Ingrediente: 600 g muschi de vita 3-4 linguri ulei de masline sare piper boabe de mustar ienibahar un hrean o legatura ceapa verde 6 cartofi 1-2 morcovi 3 castraveciori acri…
Read more »





Iahnie cu cârnati

26 January 2013
Iahnie_cu_cârnatiIahnie cu cârnati din: fasole boabe, rosii in bulion, ceapa, bulion, ulei, sare, piper si carnati afumati. Ingrediente: 400 g fasole boabe 3 rosii in bulion o ceapa mare 3 linguri bulion 3 linguri ulei sare piper 4 carnati afumati   Mod de preparare: Cu o seară înainte de pre¬parare, se pune fasolea în apă…
Read more »





Prăjitură cu brânză şi dovleac

26 January 2013
Prajitura_cu_brânza_si_dovleacPrăjitură cu brânză şi dovleac din: chifle graham, zahar, ulei, pesmet, unt, lapte, branza de vaci, oua, dovleac, zahar, scortisoara, cuisoare, nucsoara si ghimbir. Ingrediente: blat: 8 chifle graham sau 500 g biscuiti ovaz fara crema 50 g zahar 50 ml ulei 100 g pesmet 100 g unt 2-3 linguri lapte umplutura: 400 g branza…
Read more »





Pui cu bob

26 January 2013
Pui_cu_bobPui cu bob din: pulpe de pui, bob fiert, ceapa, pasta de tomate, salam afumat, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe intregi de pui 100 g bob fiert o ceapa 2 linguri pasta de tomate 150 g salam afumat 1/2 legatura patrunjel o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Se scoate…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos picant de rosii

26 January 2013
Cotlete_de_porc_cu_sos_picant_de_rosii_5Cotlete de porc cu sos picant de rosii din: cotlete de porc, chimen, usturoi, sare, piper, ulei de masline, sos picant de rosii si suc de lamaie. 4 cotlete de porc 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita praf de usturoi 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru 1 lingura ulei de masline 1 cana de sos…
Read more »





Tarta aromata cu mere

26 January 2013
Tarta_aromata_cu_mereTarta aromata cu mere din: faina, mere, unt, galbenusuri, lapte, zahar, ghimbir, scortisoara, praf de copt, lamaie, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 300 g faina 800 g mere 200 g unt 4 galbenusuri 500 ml lapte 200 g zahar 100 g ghimbir proaspat 1 lingura scortisoara 1 lingurita praf de copt 1 lamaie 1 plic…
Read more »





Piept de pui cu sos de ciuperci

26 January 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_ciuperciPiept de pui cu sos de ciuperci din: piept de pui, sare, ciuperci, faina, nucsoara, piper alb, piper negru, ceapa, patrunjel, boia dulce si rozmarin. Ingrediente: 600 g piept de pui sare 500 g ciuperci 2 linguri faina un praf nucsoara piper alb macinat piper negru macinat 2-3 fire ceapa o legatura patrunjel un praf…
Read more »





Fettuccine cu piept de pui şi busuioc

26 January 2013
Fettuccine_cu_piept_de_pui_si_busuiocFettuccine cu piept de pui şi busuioc din: piept de pui, mustar, piper, sare, unt, vin alb, smantana, patrunjel si busuioc verde. Ingrediente: 1 piept de pui mediu paste fettuccine 2 linguri mustar frantuzesc piper sare 50 g unt (margarina, ulei) 1/2 pahar vin alb sec 100 g smantana patrunjel si busuioc verde   Mod…
Read more »





Plăcintă cu mac şi pere din aluat dospit

26 January 2013
Placinta_cu_mac_si_pere_din_aluat_dospitPlăcintă cu mac şi pere  din aluat dospit din: faina, zahar, sare, drojdie, lapte, unt, galbenusuri, budinca de vanilie, lapte, smantana, mac, suc de lamaie, pere si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 300 g faina 55 g zahar 1 praf sare 20 g drojdie proaspata 150 ml lapte 60 g unt 3 galbenusuri umplutura: 1 plic…
Read more »





Ciorba frantuzeasca cu zarzavat si pui

26 January 2013
Ciorba_frantuzeasca_cu_zarzavat_si_puiCiorba frantuzeasca cu zarzavat si pui din: morcov, patrunjel verde, telina, praz, ceapa, varza, copane de pui, mazare, salata, unt, zahar, sare si bulion. Ingrediente: 1 morcov mare 1 legatura patrunjel verde 1/2 telina 1 praz 1 ceapa 1/4 varza mica 3 copane mici de pui sau aripi si maruntaie mazare 1 salata mica 1/2…
Read more »





Friptură poloneză

26 January 2013
Friptura_polonezaFriptură poloneză din: carne de porc, oua, conopida, fasole verde, sare, ulei, lamaie si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de porc 4 oua fierte tari 1 conopida mica 1/4 kg fasole verde sare 1 ceasca de ulei 1/2 lamaie verdeata tocata   Mod de preparare: carnea, o tai în felii groase pe care le sărezi…
Read more »





Sendviş de cozonac cu cremă de vanilie

26 January 2013
Sendvis_de_cozonac_cu_crema_de_vanilieSendviş de cozonac cu cremă de vanilie din: faina, drojdie, zahar, lapte, margarina, ou, sare, frisca lichida, zahar vanilat, lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 500 g faina 1 plic drojdie uscata 75 g zahar 250 ml lapte 100 g margarina 1 ou 1 praf sare umplutura: 125 g margarina la temperatura camerei 250…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de vita cu ceapa si sos de rosii

26 January 2013
Friptura_de_vita_cu_ceapa_si_sos_de_rosii_6Friptura de vita cu ceapa si sos de rosii din: friptura de vita, condimente, piper negru, ulei de masline, ceapa, supa de vita, otet balsamic si sos de rosii. Ingrediente: 3-4 friptura de vita 1-2 linguri condimente pentru carne de vita piper negru dupa gust 1-2 linguri ulei de masline 2-3 cepe, curatate si taiate…
Read more »





Filé de peste cu oua pe pat de legume

26 January 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureFilé de peste cu oua pe pat de legume din: cartofi, oua, ciuperci, ulei, fileuri de cod, lapte, ou, cascaval, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă fierte tari 200 g ciuperci din conservă 3 linguri ulei 700 g fileuri de cod congelate 150 ml lapte 1 ou 100 g cașcaval ras…
Read more »





Prajitura de casa cu glazura de ciocolata

26 January 2013
Prajitura_de_casa_cu_glazura_de_ciocolataPrajitura de casa cu glazura de ciocolata din: oua, ciocolata menaj, lapte, praf de copt, unt, sare, zahar pudra, stafide, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, nuci, mere confiate si pere confiate. Ingrediente: 4 oua 200 g ciocolata menaj 4 linguri lapte un praf de copt un pachet unt un praf sare 150 g zahar…
Read more »





Cartofi umpluţi cu fasole picantă

26 January 2013
Cartofi_umpluti_cu_fasole_picantaCartofi umpluţi cu fasole picantă din: cartofi, carne tocata de vita, fasole boabe, suc de rosii, morcov, ceapa, boia iute, chimen, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi 400 g carne tocata de vita 200 g fasole boabe fiarta sau din conserva 100 ml suc de rosii un morcov o ceapa unvarf cutit subtire de…
Read more »

Tarta frantuzeasca cu mere

26 January 2013
Tarta_frantuzeasca_cu_mereTarta frantuzeasca cu mere din: faina, zahar, sare, ou, unt, mere acrisoar si gem de caise. Ingrediente: blat: 300 g faina 80 g zahar 1 praf sare 1 ou 200 g unt umplutura: 5 mere acrisore 60 g unt 2-3 linguri zahar 200 g gem de caise   Mod de preparare: Se amestecă făina cu…
Read more »





Friptură de porc în crustă cu garnitură de varza

25 January 2013
Friptura_de_porc_în_crusta_cu_garnitura_de_varzaFriptură de porc în crustă cu garnitură de varza din: muschi de porc cu sorici, sare, piper, chimen, zarzavat, ceapa, supa, varza alba, unt si vin alb sec. Ingrediente: 1 kg muschi de porc cu sorici sare piper 2 lingurite chimen 1 legatura zarzavat de supa 2 cepe 400 ml supa 1 varza alba (circa…
Read more »





Copane in sos de mere

25 January 2013
Copane_in_sos_de_mereCopane in sos de mere din: copane de pui, mere, cartofi, usturoi, ulei, sare, piper boabe, cimbru, rozmarin si vin. Ingrediente: un kg copane de pui 4 mere 8 cartofi 4 catei de usturoi 2 linguri ulei sare piper boabe cimbru o crenguta rozmarin 50 ml vin alb   Mod de preparare: Se curata si…
Read more »





Cocktail Champion

25 January 2013
Cocktail_ChampionCocktail Champion din: nectar de caise, nectar de cirese, suc de multivitamine, lamaie, cirese, banana si coaja de portocala. Ingrediente: 4 cl nectar de caise 4 cl nectar de cirese 4 cl suc de multivitamine 1 strop de zeama de lamaie o felie de lamaie cirese o felie de banana spirala din coaja de portocala…
Read more »





Bors calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel

25 January 2013
Bors_calugaresc_asezonat_cu_leustean_si_patrunjelBors calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel din: cartofi, ceapa alba, bors, dovlecel, morcovi, telina, fasole verde, ardei, rosii, varza alba, sare, leustean, patrunjel verde, piper si ulei. Ingrediente: 2 cartofi o ceapa alba 500 ml bors un dovlecel 2 morcovi o telina 100 g fasole verde 2 ardei 6 rosii 4-5 frunze varza alba…
Read more »





Reteta zilei: Tort Foret Noire sau Padurea Neagra

25 January 2013
Tort_Foret_Noire_32Tortul Foret Noire sau Padurea Neagra este un tort delicios facut din ciocolata si visine care isi are originea in Germania. Unul din ingredientele principale sunt visinele. Daca va ganditi sa pregatiti tortul Foret Noire in sezonul cand se coc visinele puteti utiliza visinele proaspete facand siropul pentru blat din acestea, iar in cazul in…
Read more »





Prăjitură cu fructe si scortisoara

25 January 2013
Prajitura_cu_fructe_si_scortisoaraPrăjitură cu fructe si scortisoara din: faina, unt rece, zahar, sare, mere acrisoare, prune, struguri, scortisoara si galbenus. Ingrediente: 350 g faina 150 g unt rece 7 linguri zahar 1 praf de sare 2 mere acrisoare, mari 50 g prune 100 g struguri fara samburi 1 lingurita scortisoara 1 galbenus   Mod de preparare: Amestecaţi…
Read more »





Gulas de porc

25 January 2013
Gulas_de_porcGulas de porc din: carne de porc, ceapa, ulei, boia dulce, bulion, usturoi, morcov, patrunjel, smantana, zahar, chimen, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de porc 5 cepe 4 linguri ulei 1 lingurita boia dulce 1 ceasca bulion 2 catei de usturoi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri smantana 1 lingurita zahar…
Read more »





Paste bologneze cu vin roşu si carne tocată

25 January 2013
Paste_bologneze_cu_vin_rosu_si_carne_tocataPaste bologneze cu vin roşu si carne tocată din:  ceapa, usturoi, morcov, carne tocata asortata, ulei de masline, vin rosu sec, bulion, supa, rosii pasate, sare, piper, oregano, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 morcov 500 g carne tocata asortata 2 linguri ulei de masline 100 ml vin rosu sec…
Read more »





Prăjitură la tavă

25 January 2013
Prajitura_la_tavaPrăjitură la tavă din: faina, praf de copt, oua, unt, zahar, struguri albi, migdale, scortisoara, oua, zahar, crema de branza, frisca, suc de struguri, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 500 g faina 1 lingurita praf de copt 2 oua 250 g unt rece 150 g zahar topping: 1,5 g struguri albi 50…
Read more »





Mâncărică de cartofi vegetariană, cu ceapă

25 January 2013
Mâncarica_de_cartofi_vegetariana_cu_ceapaMâncărică de cartofi vegetariană, cu ceapă din: ceapa, usturoi, cartofi rosii, cartofi dulci, ulei, bulion, supa, boia iute, sare, smantana si patrunjel. Ingrediente: 300 g ceapa 2 catei de usturoi 800 g cartofi rosii 200 g cartofi dulci 2 linguri ulei 2 linguri bulion 500 ml supa boia iute sare 2 linguri smantana 2 linguri…
Read more »





Ragut de legume cu chiftele

25 January 2013
Ragut_de_legume_cu_chifteleRagut de legume cu chiftele din: carne tocata, sare, piper, ulei, ardei, dovlecei si mini galuste. Ingrediente: 200 g carne tocata sare piper 2 linguri ulei 1 ardei mare rosu 300 g dovlecei 1 pachet mini galuste   Mod de preparare: Condimentati carnea tocata cu sare si piper. FOrmati 12 chiftelute si prajiti-le in ulei.…
Read more »





Spaghete cu broccoli si carnaciori prajiti

25 January 2013
Spaghete_cu_broccoli_si_carnaciori_prajitiSpaghete cu broccoli si carnaciori prajiti din: carnaciori, bulb de fenicul, ceapa, broccoli, sare, spaghete, ulei de masline, vin alb sec, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g carnaciori proaspeti 1 bulb de fenicul 2 cepe 350 g broccoli sare 400 g spaghete 2 linguri ulei de masline 100 ml vin alb sec piper 40 g…
Read more »





Prajitura cu nuci si miere

25 January 2013
Prajitura_cu_nuci_si_mierePrajitura cu nuci si miere din: unt, miere, nuci, scortisoara, oua, zahar, lapte, faina, praf de copt si zeama de lamaie. Ingrediente: 50 g unt 5 linguri miere 150 g nuci zdrobite 1 lingurita scortisoara 5 oua 250 g zahar 200 ml lapte 300 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingura zeama de…
Read more »





Carne tocată în mămăligă

25 January 2013
Carne_tocata_în_mamaligaCarne tocată în mămăligă din: chifla, ceapa, masline negre, ulei, amestec de carne tocata, ou, mustar, sare, piper, supa, malai grisat, unt si nucsoara. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 1 ceapa 40 g masline negre 1 lingura ulei 800 g amestec carne tocata 1 ou 1 lingurita mustar sare piper 600 ml supa…
Read more »





Perisoare în sos alb

25 January 2013
Perisoare_în_sos_albPerisoare în sos alb din: chifla, dovlecel, fileuri de sardine, coaja rasa de lamaie, ou, sare, piper, nucsoara, amestec de carne tocata, unt, faina, smanatna, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 1 dovlecel mare 4 fileuri de sardine (conserva) 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 ou sare piper…
Read more »





Reteta zilei: Piept de curcan cu legume

25 January 2013
Piept_de_curcan_cu_legume_5Piept de curcan cu legume din: piept de curcan, ulei de masline, cimbru, salvie, morcov, telina, ceapa, supa de pui si amidon. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 lingura ulei de masline 1 lingurița cimbru uscat 1/2 lingurita salvie 1 morcov mare, taiat bucați 2 bucati telina, taiata bucați 1 ceapa, curatata si taiata bucati…
Read more »





Tort cu dovlecei şi carne tocată

25 January 2013
Tort_cu_dovlecei_si_carne_tocataTort cu dovlecei şi carne tocată din: foitaj, unt, dovlecei, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de vita, sare, piper, faina, rosii pasate si branza rasa. Ingrediente: 250 g foitaj 50 g unt 3 dovlecei mici 2 linguri ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 500 g carne tocata de vita sare…
Read more »





Placinta cu urda

25 January 2013
Placinta_cu_urdaPlacinta cu urda din: apa minerala, ulei, otet, faina, untura, bicarbonat, urda dulce, stafide, zahar, oua si zahar vanilat. Ingrediente: pentru foi: 10 linguri de apa minerala sau plata 10 linguri de ulei 2 linguri otet 350-400 g faina 3 linguri de untura sau un pachet de margarina 1 varf de cutit bicarbonat pentru umplutura:…
Read more »





Linte cu bacon

25 January 2013
Linte_cu_baconLinte cu bacon din: linte, foaie de dafin, boquet garni, ceapa, morcov, telina, slaninuta afumata, ulei, otet, sare, piper si sunca. Ingrediente: 150 g linte uscata 1 foaie de dafin 1 boquet garni (cimbru, maghiran, patrunjel) 1 ceapa 1 morcov 150 g telina 100 g slaninuta afumata 2-3 linguri ulei 1-2 linguri otet sare piper…
Read more »





Plăcintă cu legume si carne

25 January 2013
Placinta_cu_legume_si_carnePlăcintă cu legume si carne din: cartofi, sare, legume, ceapa, usturoi, amestec de carne tocata, ulei, boia de ardei dulce, pasta de rosii, supa, lapte, unt si nucsoara. Ingrediente: 1,2 kg cartofi sare legume pentru supa (ceapa verde, telina, pastarnac, morcov) 1 cepe 2 catei de usturoi 750 g amestec de carne tocata 2 linguri…
Read more »





Placinta cu branza si stafide – pufoasa si aromata

25 January 2013
Placinta_cu_branza_si_stafidePlacinta cu branza si stafide din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenus, unt, sare, branza dulce, frisca, unt, baton de vanilie, amidon, stafide si scortisoara. Ingrediente: aluat: 200 g faina 1/2 cub drojdie 100 ml lapte 40 g zahar 1 galbenus 40 g unt 1 praf de sare topping: 1 kg branza dulce 2 oua 200…
Read more »





Tortilla cu peşte şi cartofi

25 January 2013
Tortilla_cu_peste_si_cartofiTortilla cu peşte şi cartofi din: cartofi rosii, sare, batoane de peste, ulei, rosii, ardei gras, boabe de porumb, ceapa, oua, lapte, piper si nucsoara. Ingrediente: 700 g cartofi rosii sare 450 g batoane de peste (fish fingers) 4 linguri ulei 2 rosii 1 ardei gras rosu 150 g boabe de porumb (conserva) 1 ceapa…
Read more »





Rulada in crusta de cartofi

25 January 2013
Rulada_in_crusta_de_cartofiRulada in crusta de cartofi din: chifla, branza feta, gogosari murati, dovlecei, ulei, sare, piper, ceapa, usturoi, patrunje, amestec de carne tocata, oua, mustar si cartofi. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 150 g branza feta 150 g gogosari murati 1 dovlecei mediu 4 linguri ulei sare piper 1 ceapa 1 catel de usturoi…
Read more »





Miniprăjituri cu brânză

25 January 2013
Miniprajituri_cu_brânzaMiniprăjituri cu brânză din: biscuiti amarettini, branza dulce, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, amidon, oua, smantana si gem de merisoare. Ingrediente: 250 g biscuiti Amarettini 400 g branza dulce 50 g zahar sucul si coaja unei jumatati de lamaie 2 linguri amidon 2 oua 150 g smantana 100 g gem de merisoare  …
Read more »





Spaghete bolognese – o mâncare tipic italiană

25 January 2013
Spaghete_bologneseSpaghete bolognese din: ceapa, usturoi, morcov, telina, ulei de masline, amestec de carne tocata, pasta de rosii, rosii, foaie de dafin, sare, piper, condimente pentru pizza, spaghete si busuioc. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 morcov mediu 100 g de telina 1 lingura ulei de masline 400 g amestec de carne tocata 2…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de fasole uscata cu carnati si legume

25 January 2013
Mancare_de_fasole_uscata_cu_carnati_si_legume_5Mancare de fasole uscata cu carnati si legume din: ceapa, ardei gras, ulei de masline, carnati, fasole, rosii, busuioc, oregano, fenicul, piper, frunze de dafin, supa de spui si parmezan. 2 cepe, tocate 1 ardei gras rosu, tocat 1 ardei gras verde, tocat 2 linguri ulei de masline 5 carnați 2 cutii fasole 2 cutii…
Read more »





Prăjitură cu brânză si mere

25 January 2013
Prajitura_cu_brânza_si_merePrăjitură cu brânză si mere din: biscuiti cu cocos, unt, mere, suc de lamaie, oua, branza dulce, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, calvados, amidon, dulceata de mere si zahar pudra. Ingrediente: 200 g biscuiti cu cocos 150 g unt 5 mere de dimensiune medie 4 linguri suc de lamaie 4 oua 1 kg branza…
Read more »





Clătite cu carne tocată şi legume

25 January 2013
Clatite_cu_carne_tocata_si_legumeClătite cu carne tocată şi legume din: oua, faina, lapte, sare, ulei, usturoi, ceapa, carne tocata mixta, bulion, supa, piper, rosii, praf de chilli, avocado, suc de lamaie si smantana. Ingrediente: 2 oua 180 g faina 380 ml lapte 1 praf sare 4 linguri ulei 1 catel de usturoi 1 ceapa 500 g carne tocata…
Read more »





File de vita cu legume si ciuperci

25 January 2013
FIle_de_vita_cu_legume_si_ciuperciFile de vita cu legume si ciuperci din: file de vita, mustar boabe, ulei, sare, piper, cimbru, praz, bureti, usturoi, unt si patrunjel. Ingrediente: 4 bucati file de vita (a 150g) cate 1 lingura mustar boabe si iute 2 linguri ulei sare piper 1 lingura cimbru proaspat tocat 1 fir praz (mediu) 600 g bureti…
Read more »





Pizza cu praz şi şuncă

25 January 2013
Pizza_cu_praz_si_suncaPizza cu praz şi şuncă din: faina, unt, oua, branza roquefort, praz, sare, branza telemea, smantana, crema de branza, piper, nucsoara si sunca. Ingrediente: 400 g faina 200 g unt 5 oua 100 g branza Roquefort 1,5 kg praz sare 100 g branza telemea data pe razatoare 400 ml smantana 4 linguri crema de branza…
Read more »





Colţunaşi cu varză călită cu mărar

25 January 2013
Coltunasi_cu_varza_calita_cu_mararColţunaşi cu varză călită cu mărar din: ulei, varza calita, ceapa, marar, cimbru, piper, faina, apa, gris si sare. Ingrediente: 300 ml ulei 400 g varza calita 1 ceapa marar cimbru piper 400 g faina 200 ml apa 1 lingurita gris 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Căleşti ceapa puţin, apoi o amesteci cu…
Read more »





Prajitura cu crema de cafea

25 January 2013
Prajitura_cu_crema_de_cafeaPrajitura cu crema de cafea din: oua, zahar, nuci, faina, praf de copt, coaja de lamaie, sare, unt, zahar pudra, galbenusuri, cafea concentrata, lapte si nuci. Ingrediente: blat: 7 oua 200 g zahar 200 g nuci macinate sau alune, migdale 3 linguri faina 1 lingurita rasa praf de copt 2 lingurite coaja de lamaie un…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro