Retete rapide:
Inghetata naturala pentru zile toride
6 August 2013
Retete de inghetata: Îngheţată de caise cu mascarpone O reteta de
ingheatata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte, oua, zahar
vanilat si mascarpone. Ingrediente: 500 g caise coapte 200 g zahăr 100
ml lapte 2 ouă 2 plicuri zahăr vanilinat 400 g mascarpone Mod de
preparare: Într-o cratiţă asezată…
Read more »
Read more »
Cocktail-uri pentru o vara cu savoare
6 August 2013
Cocktailuri:
Cocktail cu lichior de cacao Cocktail cu lichior de cacao din: esenta
de cafea, galbenus, lichior de cacao, zahar pudra, apa plata, coaja de
portocala si ciocolata. Ingrediente: 1 cescuta esenta de cafea 1
galbenus 1/2 cescuta lichior de cacao 30 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Retete de salate gustoase
6 August 2013
Salate:
Reteta zilei: Salata aromata cu ceapa si varza Salata aromata cu ceapa
si varza din: varza chinezeasca, sare de mare, ceapa verde, usturoi,
ghimbir, pasta de chili, otet de orez si zahar. Ingrediente: 1 varza
chinezeasca 4 linguri sare de mare 2 fire cepaa…
Read more »
Read more »
Meniu #10
6 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros…
Read more »
Read more »
Inghetata de casa pentru copii
6 August 2013
Inghetata:
Inghetata de ciocolata O reteta de inghetata de ciocolata din:
galbenusuri, zahar, lapte, ciocolata alba, ciocolata neagra si frisca.
Ingrediente: 6 galbenusuri 300 g zahar 600 ml lapte 100 g ciocolata alba
30 g ciocolata neagra 300 ml frisca Mod de preparare: Puneţi…
Read more »
Read more »
5 Cocktail-uri pentru o petrecere de neuitat
6 August 2013
Cocktailuri:
Cocktail cu grapefruit si rom alb Cocktail cu grapefruti si rom alb
din: rom alb, grapfruit roz. Ingrediente: 750 ml rom alb 1 fructe mare
de grapefruit roz Mod de preparare: Decojeşte grapefruit-ul şi
îndepărtează-i membrana albă care protejează pulpa, apoi taie…
Read more »
Read more »
Retete de salate delicioase
6 August 2013
Retete
de salate: Salata cu spanac, porumb si migdale Salata cu spanac, porumb
si migdale din: lamai, spanac, ulei de masline, mazare, porumb, boabe
de fasole rosie, migdale, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: 2
lamai 2 legaturi spanac proaspat 4 linguri ulei masline…
Read more »
Read more »
Retete gustoase pentru cei care apreciaza gratarul
6 August 2013
Retete
pentru gratar: Reteta zilei: Hamburgeri de vita cu branza si ananas
Hamburgeri de vita cu branza si ananas din: sos teriyaki, burrgeri din
carne de vita, sare, piper, rosie, ananas, branza cheddar, salata verde,
maioneza, chifle. Ingrediente: 1 ceasca sos teriyaki 2 burgeri…
Read more »
Read more »
Meniu #9
6 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros…
Read more »
Read more »
Retete rapide de inghetata facuta in casa
6 August 2013
Retete
de inghetata: Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspete Tort
de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspetedin: oua, zahar, zahar
vanilinat, faina, ciocolata alba, lichior de portocale, frisca si fructe
de padure. Ingrediente: blat: 2 oua 70 g zahar 1 plic zahar vanilinat…
Read more »
Read more »
Bauturi racoritoare simple
6 August 2013
Bauturi
racoritoare: Reteta zilei: Limonada cu zahar brun si menta Limonada
cu zahar brun si menta din: apa, zahar brun, limete, frunze de menta si
gheata. Ingrediente: 6 cani de apa 1 cana de zahar brun 6 limete 12
frunze proaspete de menta…
Read more »
Read more »
Retete de salate savuroase
6 August 2013
Retete
salate: Reteta zilei: Salata de spanac cu nectarine si vinegreta de
citrice Salata de spanac cu nectarine si vinegreta de citrice din: nuci,
zahar, sare, spanac, branza feta, afine, ceapa verde, nectarine, nuci
confiate, suc de grapefruit, suc de portocala, zahar, otet de vin,…
Read more »
Read more »
Retete speciale de inghetata de casa
6 August 2013
Inghetata:
Ingheţată de iaurt cu ceai verde Ingheţată de iaurt cu ceai verde din:
iaurt, zahar, pudra de ceai verde, zahar si seminte de susan prajite.
Ingrediente: 1 kg iaurt grecesc 20 g de zahar 2 linguri pudra de ceai
verde 200 g de zahar…
Read more »
Read more »
Bauturi racoritoare perfecte pentru vara
6 August 2013
Bauturi
racoritoare: Cocktail de morcovi cu portocale Cocktail de morcovi cu
portocale din: morcovi, suc de lamaie, ghimbir, suc de portocale si
miere. Ingrediente: 3 morcovi sucul de la 1/2 lamaie 1/2 lingurita
ghimbir decojit si ras 100 ml suc de portocale 1-2 lingurite miere…
Read more »
Read more »
Retete de salate pentru vara
6 August 2013
Retete
de salate: Salata de dovleac copt cu linte Salata de dovleac copt cu
linte din: linte, dovleac, ulei de masline, chimion, paprika, sare,
patrunjel, branza de capra, oet de vin. Ingrediente: 3 sferturi de cana
de linte 6 cani de dovleac taiat cubulete 3…
Read more »
Read more »
Meniu #8
6 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros…
Read more »
Read more »
Inghetata de casa- cel mai bun desert al verii
6 August 2013
Retete
de inghetata: Inghetata cu stafide Inghetata cu stafide din: stafide,
vin dulce, sare, galbenusuri, zahar, zahar vaniinat, zahar pudra, frisca
si zahar ars. Ingrediente: 80 g stafide 70 ml vin dulce 400 ml lapte
sare 4 galbenusuri 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat…
Read more »
Read more »
4 bauturi racoritoare pentru o zi caniculara
6 August 2013
Bauturi
racoritoare: Reteta zilei: Limonada cu miere si menta Limonada cu miere
si menta din: apa, miere, lamai, menta, gheata. Ingrediente: 1 ceasca
de apa calda 2 cani de apa rece 3 linguri de miere 4 lamai (3 pentru
suci, 1 pentru garnitura) menta gheata…
Read more »
Read more »
Retete simple pentru o salata sanatoasa
6 August 2013
Salate:
Salata cu piept de pui si taitei Salata cu piept de pui si taitei din:
piept de pui, morcovi, rosii cherry, sparanghel, taitei, suc de lamaie,
sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 6 rosii cherry 4 fire
de sparanghel 200g taitei…
Read more »
Read more »
Meniu #7
6 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros…
Read more »
Read more »
Inghetata de casa pentru familie si prieteni
6 August 2013
Retete
de inghetata: Reteta zilei: Inghetata cu fistic, spanac si avocado
Inghetata cu fistic, spanac si avocado din: fistic, spanac, avocado,
banana, iaurt, vanilie si miere. Ingrediente: 1/2 ceasca fistic 2
cesti de spanac 1 avocado 1/2 ceasca castravete 1 banana 1/2 cana iaurt…
Read more »
Read more »
Bauturi racoritoare de vara pline de vitamine
6 August 2013
Bauturi racoritoare: Reteta zilei: Smoothie de mar verde si caju
Smoothie de mar verde si caju din: caju, apa rece, mar verde, banana,
spanac, gheata, scortisoara, nucsoara, nectar de agave. Ingrediente: 1/3
cana caju 1 cana de apa rece 1 mar verde…
Read more »
Read more »
Retete sanatoase de salate delicioase
6 August 2013
Retete
de salate: Salată de caracatită şi cartofi O reteta delicioasa de
salata cu: caracatita, ceapa, cartofi rosii, usturoi, otet de vin, suc
de lamaie, supa, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:
10 caracatiţe mici, gata pregătite 2 cepe albe 1 1/2 kg cartofi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de caise si piersici
6 August 2013
Ne
aflam in plin sezon al caiselor si piersicilor, asa ca o dulceata
delicioasa din aceste fructe parfumate si pline de savoare este la
indemana oricui.Dulceata de caise si piersici va da un gust deosebit
deserturilor dumneavoastra si la micul dejun va fi de asemenea…
Read more »
Read more »
Vita cu smantana si ciuperci
6 August 2013
Vita
cu smantana si ciuperci din: vin, supa de vita, ulei de masline, pulpa
de vita, ciuperci, unt, usturoi, smantana, faina, sare, piper, cimbru.
Ingrediente: 100 ml vin alb 200 ml supă de vită 50 ml ulei de măsline
500 g pulpă de vită dezosată…
Read more »
Read more »
Dorada cu cimbru si arpagic
6 August 2013
Dorada
cu cimbru si arpagic din: vin, ulei de masline, unt, dorada, bulbi de
arpagic, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 250 ml vin alb 20 ml ulei de
măsline 50 g unt 3 dorade 8-10 bulbi de arpagic 1 crenguță de cimbru
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu piure
6 August 2013
Piept
de curcan cu piure din: cartofi, unt, lapte, piept de curcan, telina,
paine, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 800 g cartofi
100 g unt 200 ml lapte 1 piept de curcan 2 tije de țelină felii de
pâine veche busuioc uscat ulei…
Read more »
Read more »
Carne tocata de vita cu dovleac si ardei gras
6 August 2013
Carne
tocata de vita cu dovleac si ardei gras din: carne tocata de vita,
pasta de tomate, ceapa, ardei gras, ardei capia, dovleac, sare, piper.
Ingrediente: 500 g carne tocată de vita 200 g pastă de tomate 1 ceapă 1
ardei gras 1 ardei capia…
Read more »
Read more »
Tort cu halva şi fistic
6 August 2013
Tort
cu halva şi fistic din: faina, zahar, oua, unt, halva, suc de
portocale, vanilie, praf de copt, sare, miere, fistic, ciocolata neagra,
frisca lichida, fulgi de migdale. Ingrediente: pentru blat: 375 g faina
225 g zahar 4 oua 250 g unt 150 halva 100…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza dulce cu smantana si marar
6 August 2013
Ciorba
de varza dulce cu smantana si marar din: varza dulce, morcovi, radacina
de patrunjel, crenvursti de pui, smantana, bors, ulei de masline, sare,
piper, marar. Ingrediente: 1 varză dulce mijlocie 2 morcovi noi 1
rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 3 crenvurști de pui 200…
Read more »
Read more »
Peste cu branza
6 August 2013
Peste
cu branza din: fileuri de salau, oua, faina, cascaval, unt, otet, hot
sauce, lamaie, nucsoara, marar, sare, piper alb. Ingrediente: 800 g
fileuri de salau (sau orice alt peste alb) 4 oua 2 linguri faina 125 g
cascaval 50 g unt 20 ml otet…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu nuca si gorgonzola
6 August 2013
Piept
de pui cu nuca si gorgonzola din: piept de pui, smantana, gorgonzola,
miez d enuca, ou, faina, pesmet, busuioc, frunze de menta, sare, piper.
Ingrediente: 400 g piept de pui cate 200 g smantana si gorgonzola 40 g
miez de nuca maruntit 1 ou…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fistic si migdale
6 August 2013
Prajitura
cu fistic si migdale din: faina de migdale, zahar, oua, zahar brun,
coaja de lamaie, ulei de masline extravirgin, cafea, esenta de vanilie,
esenta de migdale, sare, fistic, zahar, cacao. Ingrediente: pentru blat:
200 g faina de migdale 80 g zahar 6 oua 100…
Supa crema de spanac cu ou si busuioc
6 August 2013
Supa
crema de spanac cu ou si busuioc din: smantana, ulei, spanac, faina,
morcov, ceapa, oua, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 100ml smântâna
lichidă/lapte 50 ml ulei/unt 500 g spanac 20 g făină 1 morcov 1 ceapă 2
ouă sare piper busuioc uscat Mod de preparare: Se curăță legumele și
se pun la fiert cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Hamburgeri de vita cu branza si ananas
6 August 2013
Hamburgeri
de vita cu branza si ananas din: sos teriyaki, burrgeri din carne de
vita, sare, piper, rosie, ananas, branza cheddar, salata verde,
maioneza, chifle. Ingrediente: 1 ceasca sos teriyaki 2 burgeri de
carne de vita Sare și piper 1 rosie, taiata felii 4 felii de ananas 2
felii de branza cheddar salata verde…
Read more »
Read more »
Creveti cu rosii si branza la cuptor
6 August 2013
Creveti
cu rosii si branza la cuptor din: creveti, branza telemea, rosii
cherry, unt, vin, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g
creveți semipreparați 100 g brânză telemea 10 roșii cherry 50 g unt 50
ml vin alb 3 căței de usturoi pătrunjel proaspăt sare piper Mod de
preparare: Se curăță creveții și se…
Read more »
Read more »
Cotlete la gratar cu sos
6 August 2013
Cotlete
la gratar cu sos din: cotlete, bagheta, smantana, iaurt, mustar,
tarhon, busuioc verde, ceapa verde, patrunjel, lamaita, untdelemn, ulei
de masline, sare, piper. Ingrediente: 6 cotlete fara os 1 bagheta 150 g
smantana 50 g iaurt gras 2 linguri mustar 1/2 legatura tarhon 1 legatura
busuioc verde 2 linguri cozi de ceapa verde 1/2 legatura…
Read more »
Read more »
Prajitura cu suc de rosii si crema
6 August 2013
Prajitura
cu suc de rosii si crema din: faina, suc de rosii, ulei, zahar pudra,
ou, bicarbonat de sodiu, sare, mascarpone, zahar, nuci. Ingrediente:
pentru foi: 500 g faina 12 linguri suc de rosii 12 linguri ulei 10
linguri zahar pudra un ou un pliculet bicarbonat de sodiu un praf sare
pentru crema: 500 g…
Read more »
Read more »
Supă cremă de broccoli cu dovlecei
6 August 2013
Supă
cremă de broccoli cu dovlecei din: broccoli, dovlecei, ceapa, smantana,
marar, unt, sare. Ingrediente: 1 broccoli potrivit 2 dovlecei 2 cepe
100 ml smantana dulce 1 legatura marar 2 linguri unt sare Mod de
preparare: tai ceapa marunt si o calesti in putin unt topit. Adaugi
broccoli desfacut buchetele si dovleceii. Lasi sa…
Read more »
Read more »
Crap prăjit, cu sos de ardei şi varză
6 August 2013
Crap
prăjit, cu sos de ardei şi varză din: file de crap, varza creata, ardei
gras, ardei iute, zahar, sos de stridii, suc de lamaie, coaja de
lamaie, lamaie, ou, faina, sare, piper. Puteţi prăji şi câţiva creveţi,
pe care să-i serviţi alături de peşte. Puteţi folosi bucăţi de orice alt
fel de peşte. Ingrediente: 4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mic dejun cu oua, cartofi si bacon
6 August 2013
Mic
dejun delicios cu oua, cartofi si bacon din: ulei de masline, ceapa,
ardei gras, carnati, cartofi, spanac, oua, bacon. Ingrediente: 2 linguri
ulei de masline 1/2 ceapa, taiata felii subtiri 1/2 ardei gras rosu,
fara semințe și taiat 2-3 carnati 3-4 cartofi 3 cesti spanac 4 – 6 oua
prajite 8-12 felii de bacon…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mac si caise uscate
6 August 2013
Prajitura
cu mac si caise uscate din: mac, zahar, faina, oua, caise uscate,
stafide, zahar vanilinat, praf de copt, faina de migdale, scortisoara,
albusuri, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie, esenta de
vanilie, caise uscate. Ingrediente: 200 g mac 110 g zahar 50 g faina 5
oua 6 caise uscate 2 linguri stafide…
Read more »
Read more »
Bruschete cu pesto rosu
6 August 2013
Bruschete
cu pesto rosu din: bagheta, ricotta, lamaie, ulei de masline, sare,
piper, rosii uscate, rosii, busuioc verde, migdale, seminte de pin,
parmezan, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 bagheta
mica sau 2 chifle 100 g ricotta sau crema de branza 1/2 lamaie 2-3
linguri ulei de masline sare piper negru pentru pesto:…
Read more »
Read more »
Tort de morcovi si nuci
6 August 2013
Tort
de morcovi si nuci din: morcovi, miez de nuca, unt, zahar, smantana,
suc de lamaie, oua, esenta de vanilie, fiana, bicarbonat, sare, ananas,
scortisoara, crema de branza, unt, vanilie, zahar pudra. Ingrediente:
pentru blat: 250 g morcovi 250 g miez de nuca 180 g unt 375 g zahar 250
ml smantana o lingurita suc…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii si ardei cu busuioc si crutoane cu usturoi
6 August 2013
Supa
crema de rosii si ardei cu busuioc si crutoane cu usturoi din: ulei de
masline, rosii, ceapa, morcovi, ardei capia, telina, usturoi, foi de
dafin, miere, crutoane cu usturoi, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente: 30 ml ulei de măsline 2 kg roșii 1 ceapă 2-3 morcovi 5
ardei capia 1 bucată de țelină 1 cățel…
Read more »
Read more »
Pateu din ficăţei cu mere
6 August 2013
Pateu
din ficăţei de pui cu mere din: unt, mar galben, ceapa, ficatei de pui,
rachiu de mere, cimbru uscat, smantana, sare, piper. Ingrediente: 200 g
unt 1 mar galben aromat 50 g ceapa 450 g ficatei de pui 50 ml rachiu de
mere, coniac sau whisky 1 lingurita cimbru uscat 50 ml smantana sare…
Read more »
Read more »
Somn cu sos de fructe
6 August 2013
Somn
cu sos de fructe din: somn, nectar de mango, gem de caise, zeama de
lime, miere, ardei iute, ghimbir, chimen, scortisoara, sare, piper.
Ingrediente: 4 bucati de somn 1 cana nectar de mango 1/4 cana gem de
caise 3 linguri zeama de lime 3 linguri miere 1 ardei iute rosu, curatat
de seminte, tocat…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecei cu busuioc
6 August 2013
Supa
crema de dovlecei cu busuioc din: dovlecei, cartofi, ceapa, frunze de
busuioc, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg dovlecei 300 g cartofi 1
ceapa 20-25 frunze de busuioc ulei de masline Mod de preparare: Alegi
dovlecei tineri, care nu au prea multe seminţe. Le îndepărtezi capetele
şi îi tai în cubuleţe. Cureţi car¬tofii,…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu jambon si dovlecei
6 August 2013
Cotlete
de porc cu jambon si dovlecei din: ulei, cotlete de porc, jamboon,
dovlecei, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 50 ml ulei 8 cotlete de
porc 16 felii șuncă sau jambon 4 dovlecei busuioc sare piper Mod de
preparare: Se spală bine cotletele de porc, se condimentează cu sare și
piper și se pun într-un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sangria cu fructe si menta
6 August 2013
Cocktail
Sangria cu fructe si menta din: vin, lichior de portocale, apa
minerala, piersica, mar, portocala, lamaie, capsuni, afine, mure, frunze
de menta. Ingrediente: 750 ml vin alb 1/2 ceasca lichior de portocale
1 litru apa mineral 1 piersica, feliata 1 mar, feliat 1 portocala,
tăiata 1 lamaie mica, necurățate și tăiate 8-10 căpșuni mijlocii,…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu carnati si telina
6 August 2013
Supa
crema de rosii cu carnati si telina din: carnati, ulei, morcov, ceapa,
ardei rosu, telina, rosii, sare, piper, oregano. Ingrediente: 150 g
cârnaţi 50 ml ulei 1 morcov 1 ceapă 1 ardei roşu 1 ţelină ½ kg roşii
sare piper oregano Mod de preparare: Se curăță și se spală toate
legumele. Morcovul se…
Read more »
Read more »
Pateu de ciuperci, ouă şi nuci
6 August 2013
Pateu
de ciuperci, ouă şi nuci din: ceapa, usturoi, ciuperci, unt, oua, nuci,
migdale, sos worcestershire, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa mare 1
catel de usturoi 150 g ciuperci 100 g unt 6 oua fierte tari 200 g nuci
50 g migdale 1 lingura sos Worcestershire sare piper Mod de preparare:
Puneţi într-o tigaie…
Read more »
Read more »
5 idei pentru a prepara bauturi racoritoare de vara
6 August 2013
Bauturi
racoritoare: Reteta zilei: Suc de legume Suc de legume din: ardei
rosii, rosii, morcovi, salata verde, telina, patrunjel, castravete,
lamai si radacina de ghimbir. 1-2 ardei roșii, fara semințe și feliati 4
rosii, feliate 3 morcovi medii, curatati si taiati felii 2 capete de
salata verde 1 legatură de țelina patrunjel coriandru 1 castravete,…
Read more »
Read more »
Peste în crustă de maioneză şi parmezan
6 August 2013
Peste
în crustă de maioneză şi parmezan din: fileuri de tilapia, parmezan,
unt, maioneza, suc de lamaie, busuioc, pudra de ceapa, sare, piper. Se
poate prepara şi cu fileuri de alt peşte – şalău, păstrăv, calcan,
doradă etc. Ingrediente: 4 fileuri de tilapia 2 linguri parmezan ras
70-80 g unt moale 1 1/2 linguri maioneza 1…
Read more »
Read more »
Tort cu crema si lichior de cafea
6 August 2013
Tort
cu crema si lichior de cafea din: nuci, cacao, miere, faina, oua, unt,
praf de copt, rom alb, miez de nuca, miere, scortisoara, zahar, unt,
lapte, lichior de nuci, frisca, ciocolata, lichior de cafea.
Ingrediente: pentru blat: 100 g nuci coapte 25 g cacao 200 g miere 250 g
faina 4 oua 200 g…
Read more »
Read more »
Ciorba de salata cu corcoduse si legume
6 August 2013
Ciorba
de salata cu corcoduse si legume din: salata, ceapa, morcov, corcoduse,
apa, unt, ou, faina, lamaie, marar, leustean, smantana, sare.
Ingrediente: 2 salate 2 cepe 1 morcov 200 g corcodușe 1 ½ l apă 80 g unt
1 ou 1 linguriță făină 1 lămâie câte 1 legătură mărar și leuștean 100 g
smântână sare…
Read more »
Read more »
Bauturi racoritoare facute in casa
5 August 2013
Bauturi
racoritoare: Reteta zilei: Limonada cu miere si menta Limonada cu
miere si menta din: apa, miere, lamai, menta, gheata. Ingrediente: 1
ceasca de apa calda 2 cani de apa rece 3 linguri de miere 4 lamai (3
pentru suci, 1 pentru garnitura) menta gheata Mod de preparare:
Stoarceti lamaile si pastrati sucul…
Read more »
Read more »
Top 5 bauturi racoritoare de vara
5 August 2013
Bauturi
racoritoare: Shake de capsuni Shake de capsuni din: capsuni, lapte,
inghetata de vanilie, gheata, zahar. Inrgediente: 600 g capsuni 450 ml
lapte 450 g inghetata de vanilie cuburi de gheata zahar Mod de
preparare: Spălaţi bine căpşunile şi îndepărtaţi frunzele şi codiţele.
Procesaţi în blender căpşunile cu jumătate din cantitatea de lapte,
până…
Read more »
Read more »
Retete de salate pentru familia ta
5 August 2013
Retete
de salate: Salata italieneasca cu crutoane Salata italieneasca cu
crutoane din: usturoi, ciabatta, rosii, castraveti, dovlecei, frunze de
busuioc, cimbru, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 2 catei de
usturoi cateva felii de ciabatta taiate cubulete 3 rosii cubulete 2
castraveti cubulete o ceapa de apa tocata un dovlecei cubulete o mana de
frunze…
Read more »
Read more »
Meniu #6
5 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Retete simple pentru cele mai bune salate
5 August 2013
Retete
de salate: Salata de fasole boabe asortata Salata de fasole boabe
asortata din: fasole tarcata, otet, zahar, ulei, ceapa rosie, apa, foaie
de dafin, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole tarcata (din conserva)
50 ml otet 20 g zahar 30 ml ulei o ceapa rosie 100 ml apa 1 foaie de
dafin sare piper…
Read more »
Read more »
Inghetata de casa pentru toate gusturile
5 August 2013
Inghetata:
Reteta zilei: Inghetata de cartofi dulci Inghetata de cartofi dulci
din: cartofi dulci, lapte, ghimbir, nucsoara, rom, zahar brun, zahar,
amidon de porumb, smantana. Ingrediente: 260 gr cartofi dulci,
curatati si feliati 1 1/2 cana de lapte 3-4 felii de ghimbir 2 linguri
de rom nucsoara rasa 1/2 cana de zahar brun 1/4…
Read more »
Read more »
Retete delicioase preparate la gratar
5 August 2013
Gratar:
Sparanghel la grătar Sparanghel la grătar din: sparanghel, ulei de
masline, sare, piper. Este o reţetă extrem de simplă, dar rezultatul
este delicios, o garnitură perfectă pentru piept de pui sau peşte alb la
grătar. Puteţi pune sparanghelul pe o folie de aluminiu, aşezată pe
grătar, sau îi puteţi frige împachetat în folie, împreună…
Read more »
Read more »
Salate delicioase cu ingrediente sanatoase
5 August 2013
Salate:
Salata de vinete fripte Salata de vinete fripte din: vinete,
mozzarella, rosii uscat, ceapa, patrunjel, seminte de susan, nuci,
mustar, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de arahide.
Ingrediente: 200 g vinete 150 g cas sau mozzarella 30 g rosii uscate sau
2 rosii proaspete 1 ceapa rosie sau 1 legatura ceapa verde…
Read more »
Read more »
Retete usoare de inghetata de casa
5 August 2013
Retete
de inghetata: Inghetata de kiwi Inghetata de kiwi din: oua, kiwi,
zahar, frisca, sirop de ciocolata. Ingrediente: 3 oua 4 kiwi 200 g zahar
200 ml frisca sirop de ciocolata Mod de preparare: Curăţăm fructele
şi le pasăm bine în blender. Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi
continuăm să batem până se întăresc…
Read more »
Read more »
Retete usoare de salate gustoase
5 August 2013
Retete
de salate: Salata de telina cu maioneza vegetala Salata de telina cu
maioneza vegetala din: telina, mar, morcovi, maioneza vegetala, sare,
piper. Ingrediente: 1 telina medie 1 mar 2 morcovi mari 200 g maioneza
vegetala sare si piper Mod de preparare: Legumele se spală şi se dau
pe râzătoare. Se amestecă într-un castron…
Read more »
Read more »
Meniu #5
5 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Retete de salate simple dupa pofta inimii
5 August 2013
Retete
de salate: Reteta zilei: Salata picanta de rosii cu ceapa si coriandru
Salata picanta de rosii cu ceapa si coriandru din: rosii, ceapa, ardei
iute, coriandru, sare, piper, limeta. Ingrediente: 3 rosii, cubulete 1
ceasca ceapa, tocata 2 ardei iuti, tocati ½ cana coriandru, tocat ½
lingurita de sare ½ lingurita piper negru…
Read more »
Read more »
Inghetata de casa, naturala si fara E-uri
5 August 2013
Retete
de inghetata: Cum se prepara Inghetata de vanilie cu cirese (video)
Retete video: Cum se prepara Inghetata de vanilie cu cirese Read more »
Inghetata cu petale de trandafiri Inghetata cu petale de trandafiri din:
lapte, pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar, petale de trandafir,
frisca, siropd e zmeura, ulei eteric de trandafir, petale de…
Read more »
Read more »
Retete savuroase preparate la gratar
5 August 2013
Retete
de gratar: Burgeri cu carne de pui si salata Burgeri cu carne de pui si
salata din: carne tocata de pui, cimbru, lamaie, sfecla, ceapa rosie,
patrunjel, ulei de masline, mustar cu boabe, salata verde. Ingrediente:
500 g carne tocata de pui 1/2 lingurita de cimbru uscat sau 2 lingurite
de cimbru proaspat 1…
Read more »
Read more »
Salate de fructe pentru vara
5 August 2013
Salate
delicioase: Salată de fructe roşii Salată de fructe roşii din: capsuni,
zmeura, visine, coacaze, zahar pudra, frisca, visinata. Ingrediente:
250 g capsuni 250 g zmeura 250 g visine 250 g coacaze 150 g zahar pudra
250 g frisca 100 ml visinata Mod de preparare: Spălaţi fructele,
scoateţi sâmburii vişinelor, aşezaţi toate fructele într-o…
Read more »
Read more »
Cele mai bune retete de inghetata de casa
5 August 2013
Retete
de inghetata: Ingheţată de fructe de pădure cu avocado Ingheţată de
fructe de pădure cu avocado din: avocado, banana, fructe de padure.
Ingrediente: 1/2 cana caju (sau avocado) 1 banana (sau 3-4 curmale
inmuiate) 1/2 cana capsune sau fructe de padure Mod de preparare:
Se mixează totul la blender. Apoi…
Read more »
Read more »
Meniu #4
5 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Salate de vara pentru toti
5 August 2013
Salate:
Salata cu dovlecei, ricotta si menta Salata cu dovlecei, ricotta si
menta din: dovlecei, ulei de masline, otet de vin rosu, ardei iute,
menta, unt, seminte de pin, rucola, ricotta. Inrgediente: 4 dovlecei,
taiati e lungime in felii groase de 2-3 mm 3 linguri ulei de masline 1/2
lingura otet de vin rosu 1…
Read more »
Read more »
Retete gustoase preparate la gratar
5 August 2013
Gratar:
Legume pe gratar cu rozmarin Legume pe gratar cu rozmarin din: vanata,
dovlecei, ardei gras, ceapa, lamaie, ulei de masline, rozmarin, sare.
Ingrediente: 1 vânătă 1 dovlecel 1 ardei gras roșu 1 ardei gras galben 2
cepe 1 lămâie ulei de măsline rozmarin proaspăt sare Mod de
preparare: Se curăță și se spală…
Read more »
Read more »
Salate asortate pentru familia ta
5 August 2013
Salate:
Salată de legume cu busuioc Salată de legume cu busuioc din: morcovi,
conopida, broccoli, mazare, cartofi, ceapa rosie, oua, mustar, ulei,
sare, lamaie, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 morcovi cate 200 g
conopida si broccoli 150 g mazare 250 g cartofi 1 ceapa rosie 2 oua 1
lingurita mustar 100 ml ulei sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de caise cu samburi
5 August 2013
Aduceti-va
aminte iarna trecuta cat de dor v-a fost de gustul parfumat al caiselor
si cat de mult ati asteptat sa se coaca. Ca sa nu mai patiti ca anul
trecut, faceti-va o rezerva serioasa de borcane cu dulceata de caise, la
care adaugati miezul samburilor de caise. Ingrediente: 2kg caise cu
samburii scosi…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbecut la cuptor
5 August 2013
Cotlete
de berbecut la cuptor din: cuscus, rosii, castravete, cotlete de
berbecut, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g cușcuș 6
roșii 1 castravete 8 cotlete de berbecuț ulei de măsline sare piper
Mod de preparare: Se ung cotletele cu ulei și se presară cu sare și
piper. Se coc 60 minute în…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu busuioc
5 August 2013
Salată
de legume cu busuioc din: morcovi, conopida, broccoli, mazare, cartofi,
ceapa rosie, oua, mustar, ulei, sare, lamaie, piper, frunze de busuioc.
Ingrediente: 2 morcovi cate 200 g conopida si broccoli 150 g mazare 250
g cartofi 1 ceapa rosie 2 oua 1 lingurita mustar 100 ml ulei sare 1/2
lamaie piper cateva frunze de…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu ceapa verde si branza telemea
5 August 2013
Supa
crema de rosii cu ceapa verde si branza telemea din: rosii, branza
telemea, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg roșii 100 g
brânză telemea 1 ceapă verde sare piper Mod de preparare: Se opăresc
roșiile în apă clocotită. Se decojesc, se scoate cotorul și se pasează
în blender. Se pune piureul în…
Read more »
Read more »
Burgeri cu carne de porc, pasta de curry si ceapa rosie
5 August 2013
Burgeri
cu carne de porc, pasta de curry si ceapa rosie din: carne tocata de
porc, ceapa rosie, pasta de curry, coriandru, iaurt, rosii, ceapa verde,
lipii, frunze de salata. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 1
ceapa rosie, tocata marunt 2 linguri pasta de curry 1 legatura mica de
coriandru, tocat 150 ml…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe, cu ton si roşii
5 August 2013
Salată
de fasole boabe, cu ton si roşii din: fasole boabe, ton, ceapa rosie,
frunze de patrunjel, busuioc, coaja de lamaie, ruccola, rosii cherry,
zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper.
Ingrediente: 400 g fasole boabe din conserva 200 g ton in ulei 1 ceapa
rosie 1 lingura frunze de patrunjel 1…
Read more »
Read more »
Copanele de pui cu gnocchi si verdeata
5 August 2013
Copanele
de pui cu gnocchi si verdeata din: gnocchi, copanele de pui, cartofi,
rosii, ceapa, ardei capia, patrunjel, cimbru, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 100 g gnocchi 8 copănele 4 cartofi 2 roșii 2 cepe 1 ardei
capia pătrunjel proaspăt cimbru uscat ulei sare piper Mod de
preparare: Ceapa și ardeiul se toacă mărunt și…
Read more »
Read more »
Sandvis cu friptura de porc
5 August 2013
Sandvis
cu friptura de porc din: usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline
extravirgin, cimbru, cotlete de porc, bagheta, frunze de salata verde,
ardei gras, ardei iute, ceapa rosie, rosie, zeama de lime, ulei de
masline extravirgin, seminte de chimion. Ingrediente: 3 catei de
usturoi, zdrobiti zeama de la 1 lamaie 1 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Crap în crustă aromată
5 August 2013
Crap
în crustă aromată din: crap, boia dulce, busuioc, ceapa, ulei de
masline, coaja de lamaie, cimbru, piper alb, sare, ardei iute.
Ingrediente: 4 bucati de crap, circa 250 g fiecare 1 lingura boia dulce
20 frunze busuioc 2 cepe mai mici, tocate 4 linguri ulei de masline 1
lingurita coaja de lamaie rasa marunt…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu seminte de chia
5 August 2013
Salata
de dovlecei cu seminte de chia din: dovlecei, frunze de busuioc,
usturoi, patrunjel, seminte de chia, sare, piper, maioneza. Ingrediente:
2 dovlecei de dimensiune medie 5-6 frunze mare de busuioc verde sau 1
lingurita busuioc uscat 4 catei de usturoi 2 fire de patrunjel 1
lingurita seminte de chia sare piper 2 linguri maioneza…
Read more »
Read more »
Coaste de miel in crusta de ierburi cu salata si cartofi
5 August 2013
Coaste
de miel in crusta de ierburi cu salata si cartofi din: coaste de miel,
ulei de masline, iaurt, otet balsamic, ceapa verde, usturoi verde,
cimbru, rozmarin, patrunjel, vin, sare. Ingrediente: 1 kg coaste de miel
3 linguri ulei de măsline 3 linguri iaurt 1 lingură oțet balsamic 2
fire ceapă verde 2 fire usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de perisoare cu legume
5 August 2013
Ciorba
de perisoare cu legume ocupa un loc fruntas in topul celor mai bune
ciorbe. Sanatoasa si hranitoare, ciorba de perisoare cu legume este
alegerea perfecta pentru tine si pentru cei dragi. Ingrediente: 2
morcovi 1/2 fir praz 1 pastarnac 1/2 telina o ceapa rosie 2 ardei rosii 1
cana bulion de rosii patrunjel…
Read more »
Read more »
Ciolan afumat cu varza si cartofi
5 August 2013
Ciolan
afumat cu varza si cartofi din: cartofi, varza acra, morcovi, ciolan
afumat, ceapa, usturoi, maghiran, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente: 200 g cartofi 500 g varză acră 100 g morcovi 1 ciolan
afumat 1 ceapă 4 căței de usturoi 1 linguriță măghiran uscat 1 lingură
pătrunjel verde tăiat sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tartine cu fasole
5 August 2013
Tartine
cu fasole din: suc de rosii, zahar brun, otet balsamic, boia iute,
piper, fasole alba, paine crocanta, unt, patrunjel, usturoi, oua,
chorizo. Ingrediente: 500 ml suc de rosii gros – passata 30 g zahar brun
– de preferinta 1 lingurita otet balsamic 1-2 lingurite boia iute 1/2
lingurita piper 2×400 g conserva de fasole…
Read more »
Read more »
Turtiţe de peşte în stil thailandez
5 August 2013
Turtiţe
de peşte în stil thailandez din: fileuri de salau, creveti, frunze de
lamai, ceapa verde, usturoi, lapte de cocos, sos de stridii, boia dulce,
chimen, seminte de coriandru, zahar brun, radacina de ghimbir, ardei
iute, ulei, oua, pesmet, sos de ardei dulce, maioneza, suc de lamaie,
hot sauce. Ingrediente: 500 g fileuri de salau…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de roşii coapte
5 August 2013
Supă-cremă
de roşii coapte din: rosii, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa,
verde, usturoi, cimbru verde, sare de mare, ulei de masline, zahar brun,
piper. Ingrediente: 1 kg rosii 5 morcovi 1 radacina de patrunjel cu tot
cu frunze 1 legatura ceapa verde 3 catei de usturoi 2-3 fire cimbru
verde sare de mare ulei de…
Read more »
Read more »
Oua in sos de iaurt
5 August 2013
Oua
in sos de iaurt din: oua, otet din vin, iaurt grecesc, mustar,
castraveciori murati, ardei capia, ceapa verde, marar, busuioc, piper,
zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 5 oua 2-3 linguri otet din vin 300 g
iaurt grecesc 2 linguri mustar 2 castraveciori murati 1 gogosar sau
ardei capia 1 legatura ceapa verde 1 legatura…
Read more »
Read more »
Coaste de porc in sos
5 August 2013
Coaste
de porc in sos din: coaste de porc, lamaie, cimbru, sare, piper, pasta
de tomate, usturoi verde, ceapa verde, miere, rondele de ananas, otet
balsamic, ulei de masline, limes, mustar iute, sare. Ingrediente: 12
coaste de porc Pentru marinare: 1 lămâie cimbru sare piper Sos: 150 ml
pastă de tomate 1 legătură usturoi verde…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Taitei prajiti cu legume crocante
5 August 2013
Taitei
prajiti cu legume crocante din: ulei, fidea de orez, usturoi, ghimbir,
ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca, arpagic, sos de
fasole, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin, supa,
faina de porumb. Ingrediente: ulei 150 g de fidea de orez 2 catei de
usturoi, tocat 1 bucatica ghimbir, tocat…
Read more »
Read more »
Pateu cu peşte afumat
5 August 2013
Pateu
cu peşte afumat din: peste afumat, crema de branza, unt, vin rosu, suc
de lamaie, ceapa, usturoi, patrunjel verde, ceapa verde, sare, piper.
Ingrediente: 250 g peste afumat (somon, macrou, pastrav) 200 g crema de
branza 100 g unt 50 ml vin rosu 1 lingura suc de lamaie 1 ceapa 1 catel
de usturoi…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu verdeţuri şi lămâie
5 August 2013
Păstrăv
cu verdeţuri şi lămâie din: pastravi, ulei de masline, sare, piper alb,
marar, patrunjel, lamai, unt. Ingrediente: 2-4 pastravi curatati ulei
de masline sare si piper alb, dupa gust 3-4 linguri marar si patrunjel
tocat 3-4 lamai unt Mod de preparare: Ungeţi bine cu ulei păstrăvii,
condimentaţi cu sare şi piper. Tăiaţi 3…
Read more »
Read more »
Blinis cu branza de capra
5 August 2013
Blinis
cu branza de capra din: faina, bicarbonat, ou, lapte batut, rosii
deshidratate, oregano, ulei de floarea soarelui, busuioc, ulei de
masline, zeama de lamaie, branza de capra. Ingrediente: 175 g faina
integrala 1 1/2 lingurite bicarbonat 1 ou, batut 285 ml lapte batut 75 g
rosii deshidratate, tocate 1 lingura oregano 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Ficat la gratar cu garnitura de cartofi noi
5 August 2013
Ficat
la gratar cu garnitura de cartofi noi din: ficat, ulei, mustar, sare,
piper, cartofi, smantana. Ingrediente: 1 kg ficat 2 linguri cu ulei 1
lingura cu mustar sare piper macinat 1 kg cartofi 1 cana cu smantana
Mod de preparare: Spălaţi ficatul, îl ştergeţi cu prosop curat, îl
tăiaţi felii groase, pe care…
Read more »
Read more »
Supa de fasole verde cu verdeata
5 August 2013
Supa
de fasole verde cu verdeata din: fasole, ceapa, morcov, ou, verdeata,
sare, faina, ulei. Ingrediente: 1 kg fasole 1 ceapa 1 morcov 1 ou fiert
tare verdeata tocata sare 1 lingura cu faina 1 lingura cu ulei Mod de
preparare: Curăţaţi fasolea, o spălaţi în apă călduţă, o rupeţi bucăţi
de 3-4 cm.…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui glazurate cu legume
5 August 2013
Ciocanele
de pui glazurate cu legume din: fasole verde, mazare, ciocanele de pui,
ceapa rosie, ardei capia, cartofi noi, ulei de masline, miere,
portocala, rosii, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole verde
congelată 200 g mazăre congelată 4 ciocănele 1 ceapă roșie 4-6 cartofi
noi 2 ardei capia 4 linguri ulei măsline 1 lingură…
Read more »
Read more »
Salata de rosii cu mozzarella
5 August 2013
Salata
de rosii cu mozzarella din: rosii, mozzarella, prosciutto, ulei
extravirgin de masline, cimbru, verde, grisine, piper, sare.
Ingrediente: 2 rosii 150 g mozzarella 50 g felii subtiri de prosciutto
sau sunca presata 10 ml ulei extravirgin de masline 1 crenguta cimbru
verde 1 lingurita cimbru uscat macinat 200 g grisine 1 praf de piper…
Read more »
Read more »
Supa crema de pui cu muguri de pin
5 August 2013
Supa
crema de pui cu muguri de pin din: piept de pui, morcovi, telina,
cartof, dovlecel, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 2
morcovi 1 țelină 1 cartof 1 dovlecel mărar sare piper Mod de
preparare: Se pune pieptul de pui la fiert în apă cu sare. Se adaugă
după 10…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de dovlecei cu branza feta si sos tahini
5 August 2013
Musaca
de dovlecei cu branza feta si sos tahini din: dovlecel, ovaz, branza
feta, oua, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline, marar,
nucsoara, piper, iaurt, pasta tahini, suc de lamaie, ulei de masline,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente musaca: 3 cesti dovlecel ras 2 cesti
de ovaz 1 cana branza feta maruntita 3 oua,…
Read more »
Read more »
Paste umplute cu carne de pasare
5 August 2013
Paste
umplute cu carne de pasare din: paste, carne tocata de pasare, ceapa,
suc de rosii, bulion, ou, ulei, sare, piper, patrunjel verde, cimbru
verde. Ingrediente: 25-30 de bucati de paste conchiglie 250 g carne
tocata de pasare 2 cepe 200 ml suc de rosii 1 lingura bulion 1 ou 3
linguri ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Tarta cu cartofi si kaizer
5 August 2013
Tarta
cu cartofi si kaizer din: aluat, ceapa, ardei capia, cartofi, kaizer,
oua, smantana, cascaval, sare, piper, cimbru, patrunjel, ulei,
margarina. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 1 ceapa 1 ardei capia 3
cartofi 200 g kaizer sau sunculita taraneasca 3 oua 150 g smantana 200 g
cascaval sare piper 1 lingurita cimbru uscat maruntit…
Read more »
Read more »
Chiftelute de cartofi cu telemea
5 August 2013
Chiftelute
de cartofi cu telemea din: cartofi, branza telemea, smantana, ou,
faina, ulei, piper. Ingrediente: 600 g cartofi 200 g brânză telemea tare
200 g smântână 1 ou 1 lingură făină ulei piper Mod de preparare: Se
fierb cartofii în coajă. Se decojesc și se rad pe răzătoarea mare. Se
pun într-un bol…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei cu stafide si busuioc
5 August 2013
Salată
de dovlecei cu stafide si busuioc din: dovlecei, ceapa, arpagic,
usturoi, ulei de masline, stafide, bobe de ienupar, boabe de coriandru,
lamaie, vin, pasta de tomate, piper, busuioc, foaie de dafin, sare.
Ingrediente: 1 kg dovlecei 300 g ceapa 300 g arpagic 4 catei de usturoi 3
linguri ulei de masline 70 g stafide…
Read more »
Read more »
Supa crema de porumb cu spanac
5 August 2013
Supa
crema de porumb cu spanac din: frunze de spanac, unt, smanana, porumb,
sare, piper. Ingrediente: 200 g frunze de spanac 100 g unt 100 g
smântână 3 porumbi sare piper Mod de preparare: Se fierbe porumbul. Se
desfac boabele după știulete și se pasează în blender. Se amestecă cu
smântână și se adaugă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de porumb cu rosii si mozzarella
4 August 2013
Salata
de porumb cu rosii si mozzarella din: otet de vin alb, ulei de masline,
sare, piper, porumb, rosii, ceapa verde, mozzarella, busuioc.
Ingrediente dressing: 2 linguri otet de vin alb 2 linguri ulei de
masline 1 lingurita de sare Piper negru proaspat macinat Ingrediente
salata: 3 bucati porumb 1 cana rosii, injumatatite 2…
Read more »
Read more »
Cod umplut cu spanac si ceapa
4 August 2013
Cod
umplut cu spanac si ceapa din: spanac, cod, ceapa, ulei de masline, suc
de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac 2 bucăți cod 2 cepe
ulei de măsline suc de lămâie sare piper Mod de preparare: Se spală
frunzele de spanac. Se toacă ceapa mărunt și se prăjește timp de 1
minut…
Read more »
Read more »
Copanele de pui cu cartofi prajiti
4 August 2013
Copanele
de pui cu cartofi prajiti din: copanele de pui, cartofi, boia dulce,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 copănele 6 cartofi boia de ardei dulce
ulei sare piper Mod de preparare: Se curăță cartofii, se feliază și
se pun la prăjit în ulei bine încins. Se spală ciocănelele, se ung cu
ulei și se…
Read more »
Read more »
Peste cu rosii si masline
4 August 2013
Peste
cu rosii si masline din: peste, lamai, ulei, ceapa rosie, masline,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 700 g peste marunt, zis
chilca 2 lamai 4 linguri ulei 3 cepe rosii 100 g masline 1 legatura
patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Curăţaţi peştişorii,
tăiaţi-le capetele, spălati-i şi scurgeţi-i de apă în şerveţele.…
Read more »
Read more »
Chiftele de vita cu verdeata
4 August 2013
Chiftele
de vita cu verdeata din: carne de vita, cartofi, ou, usturoi,
patrunjel, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g carne de vită 2
cartofi 1 ou 5 căței de usturoi pătrunjel proaspăt mărar proaspăt sare
piper ulei Mod de preparare: Se toacă toată carnea. Se curăță
cartofii, se fierb și se pasează. Se…
Read more »
Read more »
Supa crema de mazare cu prosciutto si smantana
4 August 2013
Supa
crema de mazare cu prosciutto si smantana din: mazare, prosciutto,
cartofi, ceapa verde, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazăre
boabe 50 g prosciutto 2 cartofi 1 ceapă verde smântână sare piper Mod
de preparare: Se pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Se adaugă mazărea
și cartofii tăiați cuburi. Se…
Read more »
Read more »
Salata cu ierburi si legume
4 August 2013
Salata
cu ierburi si legume din: rosii, salata verde, frunze de ruccola, ceapa
verde, usturoi verde, mustar de dijon, urda, marar verde, tarhon verde,
seminte de floarea soarelui, ulei de masline, lamai, sare, piper.
Ingrediente: 4 rosii 1 salata verde 1 legatura frunze de ruccola 1
legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 4 linguri…
Read more »
Read more »
Burritos cu oua jumari
4 August 2013
Burritos
cu oua jumari din: ardei gras, ulei, boia, sos iute de chilli,
coriandru, zeama de lamaie, oua, lapte, unt, lipii, avocado, cascaval.
Ingrediente: 2 bucati ardei gras, taiat bucati 1 lingura ulei 1/2
lingurita boia 3 linguri sos iute de chilli cateva fire de coriandru sau
patrunjel, tocat zeama de la 1/2 lamaie 8…
Read more »
Read more »
Scoici cu rosii coapte
4 August 2013
Scoici
cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline, amidon, usturoi,
vin, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase din valve 500 g rosii
mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de masline 2 linguri amidon
sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb sare piper Mod de
preparare: Spălaţi…
Read more »
Read more »
Chiftelute delicioase marinate
4 August 2013
Chiftelute
marinate din: chiftelute, suc de rosii, apa, ulei, otet, frunza de
dafin, faina, sare. Ingrediente: 20 chifteluțe prăjite Sosul: 250 ml suc
de roșii 250 ml apă 50 ml ulei 5 ml oțet 1 frunză de dafin 1 lingură
făină sare Mod de preparare: Se încinge uleiul și se prăjește făina
timp de…
Read more »
Read more »
Supa de gaina cu taitei si legume
4 August 2013
Supa
de gaina cu taitei si legume din: tacam de gaina, morcovi, ceapa,
telina, albitura, paste, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 tacam de
gaina 2 morcovi, tocati cubulete 1 ceapa, tocata 1 telina, tocata
cubulete 1 albitura, taiata marunt 1 mana de paste 1 legatura de
patrunjel, tocata fin sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vita cu legume
4 August 2013
Vita
cu legume in: ulei, friptura de vita, ceapa, mazare, morcov, ardei
gras, coaja de portocala, suc de portocala, sos de soia, ulei de susan,
ghimbir, usturoi, zahar brun, susan, ceapa verde, orez. Ingrediente: 1
½ linguri ulei 1 ½ kg friptura de vita 1 ceapa mica, tocata marunt 1 ½
cani mazare dulce…
Read more »
Read more »
Placinta cu caise si chefir
4 August 2013
Placinta
cu caise si chefir din: caise, chefir, faina, ou, bicarbonat, zeama de
lamaie, esenta de rom, sare, ulei. Ingrediente: 500 g caise 500 ml
chefir 650 g faina 1 ou 1/2 lingurita bicarbonat 1 lingura cu zeama de
lamaie 1 fiola esenta de rom sare ulei Mod de preparare: Intr-un
castron, bati oul…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu legume si garnitura de cartofi
4 August 2013
Frigarui
de pui cu legume si garnitua de cartofi din: pulpe superioare de pui,
ceapa, ciupercute, vinete, ardei rgasi, dovlecei, cartofi, sare,
usturoi, piper, chilli, ulei. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui 2
cepe 20 ciupercute Champignon 2 vinete 4 ardei grasi 2 dovlecei 500 g
cartofi, curatati si taiati cuburi sare 2 catei de…
Read more »
Read more »
Mămăliguţă cu brânză si cimbru
4 August 2013
Mămăliguţă
cu brânză si cimbru din: malai, apa, sare, ceapa, cimbru, ulei de
masline, otet din vin si branza de burduf. Ingrediente: 300 g malai 1 l
apa 1 lingurita sare 3 cepe 3 crengute de cimbru 30 ml ulei de masline
20 ml otet din otet 200 g branza de burduf Mod de…
Read more »
Read more »
Tartine rumenite
4 August 2013
Tartine
rumenite din: cas, cimbru, sunca de praga, ulei de floarea soarelui
sparanghel, rosii cherry, paine crocanta, usturoi, ulei de masline, otet
balsamic. Ingrediente: 200 g cas proaspat 1 lingura cimbru, maruntit 8
felii sunca de Praga 2 linguri ulei de floarea soarelui 350 g sparanghel
o mana de rosii cherry 4 felii de paine…
Read more »
Read more »
Păstrăvi pe grătar
4 August 2013
Păstrăvi
pe grătar din: unt, pastravi, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 100 g unt 6 păstrăvi proaspeți ulei de măsline sare piper
Mod de preparare: Se curăță păstrăvii și se spală bine. În interiorul
fiecărui pește se pune un cubuleț de unt și se presară sare și piper. Pe
exterior se ung cu…
Read more »
Read more »
Supa rece de castraveti cruzi
4 August 2013
Supa
rece de castraveti cruzi din: morcovi, telina, ceapa, albitura,
castarveti, smantana, sare, piper, marar. Ingrediente: 4 morcovi 1
telina 1 ceapa albitura 2 castraveti mari 1 cana cu smantana sare piper
marar Mod de preparare: Curăţaţi morcovii, ţelina şi ceapa, le tăiaţi
în două, le spălaţi. Puneţi la fiert morcovii şi ţelina în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rosii cu ierburi aromatice in aluat
4 August 2013
Rosii
cu ierburi aromatice in aluat din: paine, oua, lapte, piper, busuioc,
rozmarin, patrunjel, ceapa verde, usturoi, rosii cherry, branza cheddar.
Ingrediente: 3 cupe resturi de paine sau chifle, cuburi 3 oua, batute
1 cana de lapte ½ lingurita piper negru 1 lingura busuioc proaspat,
tocat 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 1 lingura patrunjel…
Read more »
Read more »
Limonada alcoolizata
4 August 2013
Limonada
alcoolizata din: frunze de menta, zahar tos, whisky, limonada, lamaie.
Ingrediente: 8 frunze de menta plus 1 pentru servit 1 lingurita zahar
tos 50 ml whisky limonada felii de lamaie pentru ornat Mod de
preparare: Zdrobeşte frunzele de mentă cu zahărul şi nişte gheaţă
zdrobită – cu ajutorul unei linguri de lemn sau…
Read more »
Read more »
Salata acrisoara cu varza rosie si morcovi
4 August 2013
Salata
acrisoara cu varza rosie si morcovi din: zeama de lamaie, coaja de
lamaie, zahar tos, sos tabasco, sos pentru gratar, maioneza, varza
rosie, ceapa rosie, morcovi, patrunjel. Ingrediente: zeama si coaja de
la 2 lamai 2 linguite zahar tos 1 lingura piure de rosii cateva picaturi
de sos tabasco 2 linguri sos pentru gratar…
Read more »
Read more »
Legume rumenite cu salsa si guacamole
4 August 2013
Legume
rumenite cu salsa si guacamole din: cartofi, boia iute, ardei iute,
telemea, vinegreta, salsa, guacamole, patrunjel. Ingrediente: 1 kg
cartofi sau cartofi dulci – dupa preferinta un praf generos de boia iute
2 ardie iuti, tocati 150 g telemea razuita 100 ml vinegreta cu mustar
200 g salsa proaspata 200 g guacamole 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supă răcoritoare
4 August 2013
Supă
răcoritoare din: castraveciori, smantana, chimen, usturoi, marar verde,
ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 8 castraveciori proaspeti 500 ml
smantana rece 1 lingurita chimen macinat 2 catei de usturoi 1 legatura
marar verde 1 ardei gras rosu sare piper Mod de preparare: Spălaţi
legumele şi scurgeţi-le de apă. Cu ajutorul unui blender mărunţiţi
castraveciorii,…
Read more »
Read more »