Retete rapide:
Reteta zilei: Frigarui de pui cu sos teriyaki
19 August 2013
Frigarui
de pui cu sos teriyaki din: piept de pui, sos teryiyaki, ghimbir,
usturoi, sos de soia, siropd e artar, suc de mere. Ingrediente: 1
piept de pui ¼ ceasca sos teriyaki pentru preparare ¼ ceasca sos
teriyaki pentru servire Ingrediente sos teriyaki: 1 lingura de ghimbir,
tocat 2 catei de usturoi, tocat ½…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortilla cu somon si sos de mango
19 August 2013
Tortilla
cu somon si sos de mango din: miere, limeta, praf de chili, chimen,
boia de ardei, coriandru, somon, tortilla de porumb, sos de mango, varza
rosie, varza alba. Ingrediente: ¼ ceasca de miere 1 limeta 1
lingurita praf de chili ½ lingurita chimen…
Read more »
Read more »
Salata cu miez de nuca, mozzarella si busuioc
19 August 2013
Salata
cu miez de nuca, mozzarella si busuioc din: salata radichio, spanac,
andiva, salata verde, rosii cherry, migdale, miez de nuca, mozzarella,
busuioc, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: o
salata radichio 200 g spanac o andiva alba o salata verde mica 250…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu ananas
19 August 2013
Rulouri
de pui cu ananas din: pastrama de pui, ananas, struguri, faina, sare,
zahar, drojdie, lapte, soran, unt, miez de nuca, oua, salata verde.
Ingrediente: 500 g pastrama de pui feliata un ananas proaspat 200 g
struguri 600 g faina o lingurita cu sare 60…
Read more »
Read more »
Dovlece umpluti cu carne
19 August 2013
Dovlece
umpluti cu carne din: dovlecei, carne tocata, ceapa, ou, rosii, cartof,
sare, condimente, verdeata, cimbru. Ingrediente: 6-8 dovlecei mijlocii
500 g carne tocata 2 cepe 1 ou 2 rosii 1 cartof crud sare condimente
verdeata tocata cimbru Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii de…
Read more »
Read more »
Salata cu pepene rosu
19 August 2013
Salata
cu pepene rosu din: pepene rosu, rosii cherry, branza mozzarella, fulgi
de banane, migdale, alune, spanac, menta, iaurt, sare, piper.
Ingrediente: 500 g pepene rosu 200 g rosii cherry 200 g branza
mozzarella bilute 100 g fulgi de banane confiati 50 g migdale 50…
Read more »
Read more »
Fresh de avocado cu portocala
19 August 2013
Fresh
de avocado cu portocala din: avocado, portocala, gheata. Ingrediente: 1
avocado 1 portocală cuburi de gheață Mod de preparare: Se curăță
fructul de avocado și se taie cuburi. Se stoarce portocala. Se pun în
blender sucul de portocale, cuburile de avocado…
Read more »
Read more »
Colţunaşi umpluţi cu file de peşte
19 August 2013
Colţunaşi
umpluţi cu file de peşte din: faina, apa, sare, ou, file de peste,
ceapa, sare, boabe de piper, ulei, frunza de dafin, morcov, suc de
rosii, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g
faina 1 cana cu apa 1 praf de sare…
Read more »
Read more »
Muschi de vitel cu cartofii, rosii si busuioc
19 August 2013
Muschi
de vitel cu cartofii, rosii si busuioc din: vin, apa minerala, muschi
de vitel, cartofi, rosii, busuioc, rozmarin, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 300 ml vin roșu 200 ml apă minerală 1 mușchi de
vițel 6 cartofi 4 roșii busuioc uscat rozmarin ulei…
Read more »
Read more »
Ingheţată la cuptor cu fructe de pădure
19 August 2013
Ingheţată
la cuptor cu fructe de pădure din: ou, paine, inghetata de vanilie,
zahar pudra, dulceata de fructe de padure, frisca, zahar vanilat, esenta
de rom, esenta de vanilie, zahar brun, suc de portocala, pulpa de
portocala. Ingrediente: 1 ou 1 felie de paine toast…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu busuioc şi sos de portocale
19 August 2013
Piept
de pui cu busuioc şi sos de portocale din: piept de pui, portocala,
frunze de busuioc, unt, parmezan, sare, zahar brun, suc de portocala,
pulpa de portocala. Ingrediente: 220 g piept de pui o portocala medie
frunze de busuioc 20 g unt 20 g…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu prune uscate si sos
19 August 2013
Muschi
de porc cu prune uscate si sos din: ulei de masline, muschi de porc,
prune uscate, busuioc, sare, piper, unt, vin, boabe de rodie, sare,
piper. Ingrediente: 50 ml ulei de măsline 1 kg muşchi de porc 300 g
prune uscate 2 crenguţe de…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită în crustă de rozmarin
19 August 2013
Muşchi
de vită în crustă de rozmarin din: muschi de vita, piper rosu,
rozmarin, ulei de masline, ardei iute, branza dulce, bacon, nucsoara,
chimen, sare, banuti de ciocolata, cacao, vin rosu sec, otet balsamic,
zahar. Ingrediente: 250 g muschi de vita 20 g piper rosu…
Read more »
Read more »
Clatite cu cascaval si spanac
19 August 2013
Clatite
cu casvaval si spanac din: faina, spanac, cascaval, lapte, oua, telina,
ceapa verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g făină 500 g spanac
100 g cașcaval 200 ml lapte 2 ouă 2 tije de țelină 2 cepe verzi ulei
sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Salata cu nasturel si verdeata
19 August 2013
Salata
cu nasturel si verdeata din: salata verde, nasturel, hasmatuchi,
tarhon, patrunjel, chives, usturoi, ceapa verde, patrunjel, otet de vin
alb, mustar de ijon, ulei de masline. Ingrediente: 2 salate verzi 1 mana
frunze de nasturel, rucola sau valeriana hasmatuchi, tarhon, patrunjel,
chives pentru dressing:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu cocos si lamaie
18 August 2013
Briose
cu cocos si lamaie din: zahar, unt, nuca de cocos, coaja de lamaie,
esenta de lamaie, oua, lapte batut, faina, sare, praf de copt,
bircabonat de sodiu. Ingrediente: 1 cana de zahar ¼ cana de unt
nesarat, la temperatura camerei ¼ ceasca ulei…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui cu ceapa si ardei gras
18 August 2013
Ostropel
de pui cu ceapa si ardei gras din: vin, bulion, pulpe de pui, rosii,
ulei, ceapa, ardei gras, usturoi, cimbru, foaie de dafin, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 100 ml vin alb sec 150 ml bulion 500 g piept sau
pulpe superioare de pui 500…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei şi castraveţi cu portocale
18 August 2013
Salată
de dovlecei şi castraveţi cu portocale din: dovlecel, castraveti verzi,
spanac baby, miez de nuca, migdale, rosii cherry, ulei de masline, otet
balsamic, marar, sare. Ingrediente: un dovlecel doi castraveţi verzi
200 g spanac baby două portocale 100 g miez de nucă 100 g…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu cartofi, usturoi si cimbru
18 August 2013
Muschi
de porc cu cartofi, usturoi si cimbru din: vin, ulei de floarea
soarelui, cartofi, muschi de porc, foi de dafin, usturoi, patrunjel
verde, sare grunjoasa, piper, cimbru. Ingrediente: 250 ml vin alb sec
100 ml ulei de floarea-soarelui 500 g cartofi 1 kg mușchi…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu sofran
18 August 2013
Supa
crema de cartofi cu sofran din: cartofi, morcov, radacina de patrunjel,
telina, unt, costita afumata, miez de nuca, sofran, sare, piper,
oregano. Ingrediente: 500 g cartofi un morcov o radacina de patrunjel o
telina mica 75 g unt 400 g costita afumata 100 g…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci cu varza si rosii
18 August 2013
Salata
de ciuperci cu varza si rosii din: ciuperci, varza, rosii, frunze de
salata, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, sare. Ingrediente:
200 g ciuperci ½ varză albă 4 roșii frunze de salată pătrunjel proaspăt
ulei de măsline suc de lămâie sare Mod…
Read more »
Read more »
Frape de visine cu capsune si miere
18 August 2013
Frape
de visine cu capsune si miere din: lapte, visine, capsune, miere,
menta. Ingrediente: 100 ml lapte 200 g vișine congelate 150 g căpșune
congelate 50 g miere mentă verde și căpșune pentru decor Mod de
preparare: Se așază în blender vișinele congelate, fără…
Read more »
Read more »
Cremă de şofran cu biscuiţi şi ciocolată
18 August 2013
Cremă
de şofran cu biscuiţi şi ciocolată din: branza mascarpone, ciocolata
alba, zahar tos, unt, ou, faina, ciocolata neagra, cacao, sare, sofran.
Ingrediente: 500 g branza mascarpone 100 g ciocolata alba 150 g zahar
tos 100 g unt un ou 145 g faina 50 g…
Read more »
Read more »
Somon cu verdeturi si ghimbir
18 August 2013
Somon
cu verdeturi din: somon, zeama de lamaie, ghimbir, mustar de dijon,
ulei, marar, busuioc, salata verde, salata rosie, rucola, salata romana,
cicoare, valeriana, iceberg. Ingrediente: 2 bucati somon 2 linguri
zeama de lamaie sau lime 1 linguita ghimbir proaspat ras 2 lingurite
mustar de…
Read more »
Read more »
Crema de branza cu ceapa verde si usturoi
18 August 2013
Crema
de branza cu ceapa verde si usturoi din: telemea de vaca, smantana,
branza de vaci, unt, usturoi, ceapa verde, marar. Ingrediente: 200 g
telemea de vacă 100 g smântână 100 g brânză de vaci 50 g unt 2 căței de
usturoi 6 fire de…
Read more »
Read more »
Conopidă cu carne de pui
18 August 2013
Conopidă
cu carne de pui din: conopida, pui, ceapa, rosii, sare, verdeata, ulei.
Ingrediente: 1 conopida 1 pui 2 cepe 4 rosii sare verdeata tocata 1
pahar cu ulei Mod de preparare: Curăţaţi conopida de frunze, o
desfaceţi bucheţele potrivit de mari, o spălaţi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Legume asortate la gratar
18 August 2013
Legume
asortate la gratar din: ardei grasi, ceapa, dovlecel, ulei de masline,
praf de chimen, praf de chili, sare, sos teriyaki. Ingrediente: 2
ardei grasi 1 ceapa 1 dovlecel 1 lingura de ulei de masline 1 lingurita
praf de chimen 1 lingurita praf de…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu legume
18 August 2013
Ciuperci
umplute cu legume din: ciuperci, parmezan, dovlecel, ceapa, rosie, ulei
de masline, unt, sare, piper. Ingrediente: 600 g ciuperci 100 g
parmezan 1 dovlecel 1 ceapă 1 roșie ulei de măsline unt sare piper Mod
de preparare: Se spală ciupercile și se scot…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu morcovi si ardei gras
18 August 2013
Supa
de rosii cu morcovi si ardei gras din: rosii, morcovi, ardei grasi,
boia de ardei iute, patrunjel, smantana, sare. Ingrediente: 1 kg roșii 2
morcovi 2 ardei grași boia de ardei iute pătrunjel proaspăt smântână
sare Mod de preparare: Se opăresc roșiile în…
Read more »
Read more »
Clatite cu umplutura de ciuperci
18 August 2013
Clatite
cu umplutura de ciuperci din: oua, faina, unt, lapte dulce pasteurizat,
sare, bicarbonat de sodiu, untdelemn, ciuperci, ceapa, ulei, smantana,
cascaval, cimbru, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: pentru clatite: 2
oua 150 g faina 20 g unt 300 ml lapte dulce pasteurizat 1/4 lingurita
de…
Read more »
Read more »
Salată cu valeriană si piept de pui
18 August 2013
Salată
cu valeriană si piept de pui din: valeriana, piept de pui, rosii
cherry, ardei capia, ardei gras, castravete, ceapa verde, ridichi, lime,
cimbrisor, ulei de masline, otet balsamic, nuci pecan, seminte de in,
sare de mare. Ingrediente: valeriana (dupa gust) 150 g piept de…
Read more »
Read more »
Salata de rucola cu ton si naut
18 August 2013
Salata
de rucola cu ton si naut din: rucola, castravete, ton, naut, rosii,
ceapa rosie, ardie gras, zeama de lamaie, sare, piper, capere, ulei de
masline extravirgin. Ingrediente: salata rucola 1 castravete 1 conserva
de ton in suc propriu 1 conserva de naut 1-2 rosii…
Read more »
Read more »
Burger dietetic cu cartofi
18 August 2013
Burger
dietetic cu cartofi din: carne de vitel, cartofi, cascaval, ceapa, unt,
usturoi, cimbru, sare, piper, boia iute, chifle, ulei de masline.
Ingrediente: 400 g carne de vitel 500 g cartofi noi 4 felii de cascaval 2
cepe 50 g unt 2 c
Reteta zilei: Castraveciori murati
18 August 2013
Castraveciori
murati din: castraveti, usturoi, seminte de marar, fulgi de ardei rosu,
otet de cidru de mere, apa, sare grunjoasa. Ingrediente: 1 1/2 kg
castraveti 4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti 2 lingurite de
seminte de marar 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 1 cana de otet de
cidru de mere 1 cana…
Read more »
Read more »
Paste cu dovlecei si salvie
18 August 2013
Paste
cu dovlecei si salvie din: faina, galbenusuri, frunze de salvie,
mazare, dovlecel, ceapa rosie, parmezan, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 400 g faina 4 galbenusuri 4 frunze de salvie 200 g mazare
un dovlecel o ceapa rosie 75 g parmezan sare piper ulei de masline Mod
de preparare: Gălbenuşurile se bat cu…
Read more »
Read more »
Sos cu vinete si ardei gras
18 August 2013
Sos
cu vinete si ardei gras din: ceapa, telina, ardei gras, usturoi, ulei
de masline, vinere, rosii, capere, masline, otet de vin rosu, zahar,
bagheta. Ingrediente: 1 ceapa mare, tocata fin 2 tulpini de telina apoi,
tocate fin 1 ardei rgas galben, curatat si tocat 5 catei de usturoi – 4
taiati felii si unul…
Read more »
Read more »
Cocktail cu whisky
18 August 2013
Cocktail
cu whisky din: whisky, fulgi de gheata, coaja de portocala.
Ingrediente: 300 ml whisky 50 g fulgi de gheață coajă de portocală Mod
de preparare: Se amestecă whisky-ul cu fulgii de gheață și câteva fâșii
de coajă de portocale. Se pune în pahare și se servește rece. Cocktail
cu whisky
Read more »
Read more »
Dorada coapta cu smantana
18 August 2013
Dorada
coapta cu smantana din: dorada, otet balsamic, smantana, unt, usturoi,
sare, piper. Ingrediente: 6 dorade medii 1/4 cana otet balsamic 3/4 cana
smantana grasa 1 lingura unt 3 catei de usturoi, bine zdrobiti sare si
piper dupa gust ulei de masline Mod de preparare: Curăţaţi doradele de
solzi şi intestine, spălaţi-le bine, uscaţi-le…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu salata de castraveti
18 August 2013
Rosii
umplute cu salata de castraveti din: rosii, cartof, usturoi,
castraveti, ardei grasi, ulei, otet, miere, sare, piper, marar.
Ingrediente: 6 rosii mijlocii 1 cartof fiert 4 catei de usturoi 3
castraveti tineri 2 ardei grasi 1 cescuta cu ulei 2 linguri cu otet 1
lingura cu miere sare piper macinat marar tocat Mod…
Read more »
Read more »
Chiftelute de peste cu usturoi si patrunjel
18 August 2013
Chiftelute
de peste cu usturoi si patrunjel din: carne de cod, ou, usturoi,
patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de cod sau șalău 1
ou 4 căței de usturoi pătrunjel proaspăt ulei sare piper Mod de
preparare: Se pune la fiert 1l de apă cu sare. Când clocotește se adaugă
peștele. Se…
Read more »
Read more »
Paste cu nuci, parmezan si mere
18 August 2013
Paste
cu nuci, parmezan si mere din: spanac, faina, galbenusuri, apa, miez de
nuca, mere, telina, sare, piper, marar, ulei de masline. Ingrediente:
200 g spanac 500 g faina 4 galbenusuri 50 ml apa 100 g miez de nuca doua
mere o telina mica sare piper marar ulei de masline Mod de preparare:
Spanacul…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu ananas
18 August 2013
Salata
de pui cu ananas din: piept de pui, ananas, rosii, ardei, morcovi,
ceapa rosie, dovlecel, ghimbir, condimente. Ingrediente: 200 g piept de
pui 1 ananas 2 rosii 2 ardei galbeni 2 morcovi 1 ardei rosu 1 ceapa
rosie 1 dovlecel ghimbir condimente pentru pui Mod de preparare:
Pieptul de pui tăiat fâşii îl…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei iuti chili copti
18 August 2013
Ardei
iuti chili copti din: ardei iuti. Ingrediente 10 ardei iuti chili
Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 250C. Spalati si uscati
ardeii. Puneti ardeii pe o foaie de copt intr-o tava. Dati la cuptor si
coaceti cate 3-5 minute pe fiecare parte. Scoateti din cuptor si puneti
intr-o punga…
Read more »
Read more »
Clatite cu branza telemea si somon afumat
18 August 2013
Clatite
cu branza telemea si somon afumat din: faina, lapte, branza telemea,
smantana, somon afumat, castravete, ulei, sare. Ingrediente: 100 g făină
200 ml lapte 200 g brânză telemea 100 g smântână 6-8 fâșii somon afumat
1 castravete ulei sare Mod de preparare: Se amestecă făina cu un praf
de sare. Se adaugă oul…
Read more »
Read more »
Tempura de pui cu piper
18 August 2013
Tempura
de pui cu piper din: piept de pui, tije de rozmarin, piper, bere,
faina, oua, amidon, sare. Ingrediente: 1 kg piept d epui dezosat tije de
rozmarin pentru decor piper macinat pentru crusta: 300 ml bere rece 300
g faina 2 oua 2 linguri amidon sare Mod de preparare: Speli pieptul
de pui,…
Read more »
Read more »
Salata cu cuscus, menta si legume
18 August 2013
Salata
cu cuscus, menta si legume din: ardei, dovleac de placinta, dovlecei,
usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, seminte de chimion,
pasta harissa, migdale, cuscus, supa de legume, zeama de lamaie, coaja
de lamaie, menta. Ingrediente: 1 ardei rosu si unul galben, curatati de
seminte 1/2 dovleac de placinta 2 dovlecei, taiati in felii…
Read more »
Read more »
Macaroane milaneze
18 August 2013
Macaroane
milaneze din: macaroane, unt, ciuperci, sunca, parmezan, sare, sos
tomat, ulei de masline, faina, zeama de carne de vita, lapte, sare, sos
tomat. Ingrediente: o cutie macaroane 90 g unt 250 g de ciuperci
proaspete 150 g sunca fiarta 20 g parmezan ras sare sos tomat sos: 60 ml
ulei de masline 30 g…
Read more »
Read more »
Bulz ciobanesc
18 August 2013
Bulz
ciobanesc din: malai, branza de oi, unt. Inrgediente: 400 g malai 200 g
branza de oi doua linguri de unt Mod de preparare: Se face o mămăligă
pripită şi se lasă să se răcorească. Se iau bucăţi de mămăligă,
potrivit de mari şi cu mâna umedă de zer se turtesc puţin. La mijlocul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Baklava
17 August 2013
Baklava
din: nuca, fistic, zahar, scortisoara, unt, foid e aluat, zahar, apa,
miere. Ingrediente: 500g nuca 500g plus 1/4 ceasca fistic 1/4 cana de
zahar 1 lingurita de scortisoara 2 buc unt nesarat 1 pachet de foi de
aluat congelat Ingrediente pentru sirop: 3/4 ceasca de zahar 3/4 cana cu
apa 3/4 ceasca de…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu paste si legume
17 August 2013
Supa
de pui cu paste si legume din: taitei, mazare, unt, piept de pui,
usturoi, ceapa, morcovi, ardei, telina, patrunjel, pastarnac, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 100 g tăiţei 200 g mazăre 50 g unt 1
piept de pui 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 2-3 morcovi 1 ardei verde 1 ardei
roşu 1 ţelină 1 rădăcină…
Read more »
Read more »
Chiftelute de cod cu usturoi
17 August 2013
Chiftelute
de cod cu usturoi din: carne de cod, fasole verde, cartof, ou, usturoi,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de cod 200 g fasole verde
teci 1 cartof 1 ou 4 căței de usturoi ulei sare piper Mod de
preparare: Se curăță cartoful și se fierbe 10 minute în apă cu sare,…
Read more »
Read more »
Salata de castraveti cu ceapa verde
17 August 2013
Salata
de castraveti cu ceapa verde din: castraveti, ceapa verde, marar, ulei,
zeama de lamaie, sare. Inrgediente: 4 castraveți mici 4 fire de ceapă
verde mărar proaspăt ulei de măsline zeamă de lămâie sare Mod de
preparare: Se curăță castraveții de coajă. Se taie felii, pe lung. Se
curăță ceapa, se spală și se…
Read more »
Read more »
Rulouri de hering cu alge
17 August 2013
Rulouri
de hering cu alge din: fileuri de hering, orez, ciuperci uscate, alge,
porumb baby murat, ghimbir murat, lamaie, dovlecel, sare, piper, ulei de
masline, ardei capia, ardei iute. Ingrediente: 500 g fileuri de hering
100 g orez 25 g ciuperci uscate 4 foi de alge noi 200 g porumb baby
murat o lingura de…
Read more »
Read more »
Cocktail de mure
17 August 2013
Cocktail
de mure din: mure, fulgi de gheata, lamaie. Ingrediente: 400 g mure 200
g fulgi de gheață 1 lămâie Mod de preparare: Se pun murele în
blender, alături de gheață și sucul de lămâie. Se pasează și se pune în
pahare. Se ornează cu mure întregi.
Read more »
Read more »
Mancare de castraveti murati
17 August 2013
Mancare
de castraveti murati din: castraveti murati, ulei de floarea soarelui,
pasta de tomate, ceapa, faina, frunza de dafin, pasta de ardei dulce,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 600 g castraveti murati in saramura
75 ml ulei de floarea soarelui doua linguri de pasta de tomate doua
cepe o lingura de faina o frunza de dafin…
Read more »
Read more »
Ton cu ghimbir şi sos de soia
17 August 2013
Ton
cu ghimbir şi sos de soia din: ton, vin, sos de soia, miere, usturoi,
zeama de lime, hot sauce, ghimbir, castraveti, ceapa rosie, otet.
Ingrediente: 2 bucati ton 3/4 cana vin alb sec 2 linguri sos de soia 1
lingura miere lichida 2 catei de usturoi, tocati 1 lingura zeama de
lamaie sau lime…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu garnitura la cuptor
17 August 2013
Pulpe
de pui cu garnitura la cuptor din: pulpe de pui, usturoi, pasta de
tomate, ulei de masline, miere, curry, cimbru, sare, piper, orez, unt,
fire de sofran, supa de legume. Ingrediente: 6 pulpe inferioare de pui 2
catei de usturoi 1 lingurita pasta de tomate 2 linguri ulei de masline 1
lingurita miere curry…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu somon afumat, capere si mozzarella
17 August 2013
Salata
de cartofi cu somon afumat, capere si mozzarella din: cartofi, somon
afumat, branza mozzarella, capere, lamaie, frunze de rucola, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 100 g somon afumat 100 g
brânză mozzarela (bucăți mici) 50 g capere 1 lămâie frunze de rucola
ulei de măsline sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Crema de prune
17 August 2013
Crema
de prune din: prune, zahar pudra, miez de nuca, frisca. Ingrediente:
500 g prune coapte 4 linguri cu zahar pudra 10 miezuri de nuca 200 g
frisca Mod de preparare: Spălaţi prunele, scoateţi sâmburii, le
treceţi pe râzătoare de sticlă şi strângeţi miezul în castron. Puneţi
zahăr pudră, amestecaţi energic, puneţi nuci şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu rosii si vinegreta de capere
17 August 2013
Salata
cu rosii si vinegreta de capere din: capere, ardei, patrunjel, mustar
dijon, otet de vin rosu, ulei de masline, salata verde, avocado, rosii,
feta, creveti, piper. Ingrediente vinegreta: 1/2 cana capere cu suc 2
linguri ardei rosu tocat 2 linguri patrunjel proaspat tocat 1 1/2
lingurita mustar dijon 1/3 cana de otet de vin…
Read more »
Read more »
Cartofi cu carne si verdeata
17 August 2013
Cartofi
cu carne si verdeata din: carne, ceapa, cartofi, rosii, sare,
condimente, marar, patrunjel, ulei. Ingrediente: 500 g carne 2 cepe 1 kg
cartofi 3 rosii sare condimente marar si patrunjel tocate 1 ceasca
plina cu ulei Mod de preparare: Curăţaţi carnea de oasele mici şi alte
impurităţi, spălaţi în apă călduţă, ştergeţi în…
Read more »
Read more »
Supa limpede cu galuste de faina
17 August 2013
Supa
limpede cu galuste de faina din: cartofi, salata verde, frunze de
gulie, morcovi, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, ceapa, unt,
oua, faina. Ingrediente: 4 cartofi 1 salata verde frunze de gulie 4
morcovi mari 1 telina 2 radacini de paturnjel 1 dovlecel 1 ceapa 1
lingura cu unt 2 oua 3-4 linguri cu faina…
Read more »
Read more »
Negresa cu ciocolata
17 August 2013
Negresa
cu ciocolata din: apa, zahar, ulei, gem, cacao, faina, bicarbonat,
otet, galbenusuri, coaja de lamaie, ciocolata neagra, ulei, frunze de
menta. Ingrediente: 2 1/2 cana apa 1 1/2 cana zahar 1/2 cana ulei 4
linguri gem 3 linguri cacao 3 cani faina 2 lingurite bicarbonat 1/2
pahar otet 3 galbenusuri 1 fiola esenta de…
Read more »
Read more »
Chiftele de somon si cod
17 August 2013
Chiftele
de somon si cod din: file de somon, file de cod, apa, otet din vin alb,
cartofi fainosi, ceapa rosie, ardei iute, patrunjel, marar, lamaie,
pesmet, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de somon 600 g
file de cod apa clocotita otet din vin alb 4 cartofi fainosi, mari,
fierti in coaja…
Read more »
Read more »
Ciuperci pane cu sos de iaurt
17 August 2013
Ciuperci
pane cu sos de iaurt din: smantana, apa, chimen, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 100 ml smantana 1 lingura apa rece 1 lingurita
chimen macinat 1/2 legatura patrunjel sau marar sare piper Mod de
preparare: Speli ciupercile bine cu apă rece şi le laşi la scurs pe
şerveţele absorbante. Baţi ouăle cu sare, piper…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu ardei si brânză
17 August 2013
Vinete
umplute cu ardei si brânză din: vinete, ardei grasi, ceapa, branza de
vaci, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 4 ardei grasi 2
cepe 200 g branza de vaci patrunjel ulei sare piper Mod de preparare:
Speli bine vinetele, le ungi cu ulei şi le înveleşti în tolie de
aluminiu. Aşezi vinetele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei umpluti cu cartofi, spanac si branza feta
17 August 2013
Ardei
umpluti cu cartofi, spanac si branza feta din: piure de cartofi,
spanac, branza feta, praf chilli, pudra de coriandru, pudra de chimen,
turmeric, sare, arde grasi, ulei de masline, seminte de chimen, ceapa,
pasta de usturoi cu ghimbir, sos de rosii, pudra de chili, sare.
Ingrediente: 3 cupe piure de cartofi 2 cesti spanac,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu pepene rosu, frunze de menta si frisca
17 August 2013
Cocktail
cu pepene rosu, frunze de menta si frisca din: miez de pepene rosu,
frisca, frunze de menta, cacao. Ingrediente: 300 g miez de pepene roșu
200 g frișcă frunze de mentă cacao Mod de preparare: Se taie miezul de
pepene cubulețe și se pasează în blender. Se amestecă pasta obținută cu
frișca. Se…
Read more »
Read more »
Salata de bulgur cu legume
17 August 2013
Salata
de bulgur cu legume din: grau bulgur, telina, ardei, dovlecei, rosii
cherry, ceapa, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare,
piper. Ingrediente: 250 grau bulgur 2 tije de telina, taiate 1 ardei
rosu, tocat 2 dovlecei, taiati cubulete 3 rosii cherry, jumatati 1
ceapa, tocata pentru vinegreta: 3 linguri ulei de masline extravirgin…
Read more »
Read more »
Caserola de peste in stil mediteranean
17 August 2013
Caserola
de peste in stil mediteranean din: file de peste, zeama de lamaie,
crema de branza cu verdeturi, oregano, ciuperci, rosii, patrunjel,
busuioc, sare, piper, patrunjel, frunze de busuioc, pesmet, parmezan,
ulei de masline, usturoi, creveti. Ingrediente: 700 g file de peste (de
circa 1-1,5 cm grosime) 1/2 zeama de lamaie 125 g crema de…
Read more »
Read more »
Chiftelute de ciuperci cu ceapa si usturoi
17 August 2013
Chiftelute
de ciuperci cu ceapa si usturoi din: ciuperci, ou, ceapa, usturoi,
patrunjel, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci
champignion 1 ou 1 ceapă 3 căței de usturoi pătrunjel proaspat mărar
proaspăt ulei sare piper Mod de preparare: Se fierb ciupercile
întregi. Se toc în mașina de tocat. Se amestecă ciupercile cu ceapa…
Read more »
Read more »
Cartofi cu garam masala
17 August 2013
Cartofi
cu garam masala din: cartofi, ceapa, usturoi, ardei iute, garam masala,
supa de vitaq, untdelemn, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa
mare 2 catei de usturoi 1 ardei iute mic 1 lingurita garam masala 500 ml
supa de vita 2 linguri untdelemn cateva fire de patrunjel pentru decor
pentru garam masala: cate 1/2…
Read more »
Read more »
Salata cu tofu la gratar si taitei soba
17 August 2013
Salata
cu tofu la gratar si taitei soba din: taitei soba, boabe de soia verde,
ceapa verde, germeni de soia, castravete, ulei de susan, tofu, ulei,
frunze de coriandru, vin de orez, sos de soia, suc de portocala, ardei
iute. Ingrediente: 140 g taitei soba sau de orez 300 g boabe de soia
verde (edamame)…
Read more »
Read more »
Clatite cu morcovi, ceapa si dovlecel
17 August 2013
Clatite
cu morcovi, ceapa si dovlecel din: faina, apa minerala, oua, ardei
capia, morcovi, ceapa verde, ceapa uscata, dovlecel, telina, sos de
soia, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g făină 200 ml apă
minerală 2 ouă 1 ardei capia 2 morcovi 2 cepe verzi 1 ceapă uscată 1
dovlecel 1 țelină sos de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole verde cu ceapa si patrunjel verde
17 August 2013
Ciorbă
de fasole verde cu ceapa si patrunjel verde din: fasole verde, bors,
oua, ceapa, patrunjel verde, paine, unt, sare. Ingrediente: 500 g fasole
verde 1 l bors 5 oua 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde 5 felii paine
40 g unt sare Mod de preparare: Pui fasolea la fiert, tăiată bucăţi, a
cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu branza, nuci si stafide
17 August 2013
Salata
cu branza, nuci si stafide din: nuci, stafide, otet de vin alb, apa,
pesmet, usturoi, sare, ulei de masline, salata creata, branza, suc de
lamaie, piper, fulgi de ardei rosu. Ingrediente: 1/2 ceasca nuci 1/4
ceasca stafide 1 lingura otet de vin alb 1 lingura de apa 1/4 ceasca
pesmet 1 catel de…
Read more »
Read more »
Fasole batuta cu castraveciori murati
17 August 2013
O
reteta delicioasa de fasole batuta cu: ceapa alba, ceapa rosie,
usturoi, gogosar, morcov, telina, zahar, ulei, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 2 căţei de
usturoi 1 gogoşar 1 morcov 1 felie de telină 1 linguriţă zahăr 200 ml
ulei 1 crenguţă de cimbru sare piper…
Read more »
Read more »
Ciuperci in bacon
17 August 2013
Ciuperci
in bacon din: ciuperci, bacon, ceapa rosie, ardei gras, sare, piper.
Ingrediente: 200 g ciuperci 150 g bacon 1 ceapă roşie 1 ardei gras verde
sare piper Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 grade
Celsius. Se curăță legumele și se spală. Ceapa se toacă mărunt. Baconul
se feliază subțire, apoi feliile…
Read more »
Read more »
Dovleac umplut
17 August 2013
O
reteta delicioasa de dovleac umplut: paine, ghimbir, usturoi, carne de
vita, ulei, ceapa verde, oua, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1
dovleac mai mic 3 felii pâine uscată 1bucăţică ghimbir 3 căţei de
usturoi 500 g carne tocată de vită 2 linguri ulei 1legătură ceapă verde 2
ouă 100 g caşcaval ras sare piper …
Read more »
Read more »
Chiftelute din carne de pui cu susan
17 August 2013
Chiftelute
din carne de pui cu susan din: carne tocata de pui, cartof, usturoi,
ou, marar, seminte de susan, sos de soia, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 500 g carne tocată de pui 1 cartof 2 căței de usturoi 1 ou
mărar proaspăt semințe de susan sos de soia ulei pentru prăjit sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu agrise si lamaie
17 August 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu:pulpa de porc, ceapa, morcov, radacina
de patrunjel, telina, cartofi, ardei gras, ulei, agrise, lamaie,
smantana, pulpa de rosii, boia de ardei, maghiran, frunze de telina,
sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 1 ceapă 1 morcov mare 1
rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 2 cartofi potriviţi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de prune
16 August 2013
Budinca
de prune din: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu,
sare, smantana, prune. Ingrediente: 1/2 ceasca unt 2/3 cesti de zahar
1 ou 1 1/4 cani de faina 1/2 lingurita praf de copt 1/3 lingurita
bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita de sare 1/2 ceasca smantana 5-7 prune
Mod de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu branza de vaci, cascaval si ceapa verde
16 August 2013
Cartofi
cu branza de vaci, cascaval si ceapa verde din: branza de vaci,
smantana, cartofi, ceapa verde, cascaval. Ingrediente: 300 g brânzică de
vaci 100 g smântână 4 cartofi 4 fire de ceapă verde cașcaval ras Mod
de preparare: Se spală cartofii și se coc în cuptor, 60 minute. Se
amestecă brânzica de vaci…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de pui si paste fainoase
16 August 2013
Supa
cu carne de pui si paste fainoase din: carne de pui, paste fainoase,
apa, telina, morcov, ceapa, praz, usturoi, foaie de dafin, sare, piper,
cimbru verde. Ingrediente: 1,25 kg carne de pui 250 g paste făinoase 3 l
apă 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 fir de praz 2 căţei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Muschi de porc la cuptor cu cartofi
16 August 2013
Muschi
de porc la cuptor cu cartofi din: unt, muschi de porc, cartofi, ceapa
alba, ceapa rosie, patrunjel, vin, usturoi, sare, piper. Ingrediente:
150 g unt 1 kg mușchi de porc 1 kg cartofi 2 cepe albe 2 cepe roșii 1
legătură pătrunjel proaspăt 1 pahar vin alb 2-3 căței usturoi sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Bezele cu stafide si zahar vanilat
16 August 2013
O
reteta delicioasa de bezele cu: oua, stafide, zahar, zahar vanilat,
rom. Ingrediente: 6 albuşuri 100g stafide 250g zahar 1 plic zahăr
vanilat 50ml rom Mod de preparare: Bateţi spumă albuşurile împreună cu
200g zahăr şi zahărul vanilat, apoi cu ajutoru unui poş puneti mici
grămăjoare într-o tavă pe hârtie de copt. Pe fiecare…
Read more »
Read more »
Placinta cu ardei iute, morcovi si ceapa
16 August 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: faina, margarina, unt, ou, otet, apa,
sare, ceapa, morcovi, fasole boabe, ardei gras rosu, rosii, ulei, oua,
cascaval, ardei iute, marar, oregano, patrunjel. Ingrediente aluat: 250
g făină 100 g margarina rece 100 g unt rece 1ou 1 lingură oţet 2
linguri apă foarte rece 1 linguriţă rasă de…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu smantana si ceapa verde
16 August 2013
Salata
de cartofi cu smantana si ceapa verde din: smantana, cartofi, ceapa
verde, lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente: 200 g smântână 500 g
cartofi 2 fire ceapă verde 1 lămâie ulei de măsline sare Mod de
preparar: Se spală bine cartofii și se pun la fiert, întregi,
nedecojiți. Se fierb 30 minute. Se…
Read more »
Read more »
Tochitura taraneasca cu carnati afumati
16 August 2013
O
reteta delicioasa de tochitura cu: inimi de porc, rinichi de porc,
ficat de porc, carnati afumati, pasta de tomate, ceapa, foi de dafin,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 inimi de porc 4 rinichi de porc 300 g
ficat de porc 300 g cârnaţi afumaţi 4 linguri pastă de tomate 2 cepe 1
foaie de…
Read more »
Read more »
Mancare de pastai cu boia si marar
16 August 2013
Mancare
de pastai cu boia si marar din: pastai de fasole galben, piept de pui,
ceapa, ardei gras, usturoi, lapte, iaurt, faina, marar, ulei, boia
dulce, paine, piper, sare. Ingredinete: 1 kg pastai de fasole galbena 1
piept de pui 1 ceapa 1 ardei gras 1 capatana de usturoi 1 cana lapte 1
cana iaurt…
Read more »
Read more »
Supă de varză cu carne
16 August 2013
Supă
de varză cu carne din: varza, carne de porc, rosii, ardei gras, boia,
smantana, ulei, ceapa, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 varza
potrivita 400 g carne de porc 4 rosii mari 1 ardei gras boia de ardei
(dulce sau iute) 300 ml smantana 3 linguri ulei 1 ceapa 1 crenguta
cimbru sare piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de carne tocata cu fructe uscate (Bobotie)
16 August 2013
Budinca
de carne tocata cu fructe uscate din: amestec de carne tocata de vita
cu porc, unt, ceapa, usturoi, pudra de curry, turmeric, chimen,
nucsoara, cuisoare, ienibahar, sare, piper, gem de caise, otet de cidru
de mere, paine veche, ou, mere, caise uscate, stafide, lapte integral,
sare, frunze de dafin, migdale. Ingrediente: 1 kg…
Read more »
Read more »
Salata cu omleta, muguri de soia si bacon
16 August 2013
Salata
cu omleta, muguri de soia si bacon din: bacon, unt, oua, muguri de
soia, ulei de masline, salata, sare, piper. Ingrediente: 200 g bacon 50 g
unt 4 ouă muguri de soia ulei de măsline salată sare piper Mod de
preparare: Se taie baconul bucățele. Se încinge o lingură de ulei de
măsline…
Read more »
Read more »
Ciorbă de curcan cu legume si taitei
16 August 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: carne de curcan, ceapa, morcovi,
telina, ardei gras, taitei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 spate
de curca 600g gâturi’de curcăn 2 cepe 2 morcovi 1 telină mică 1 ardei
gras 150 taitei 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Puneţi
la fiert spatele de curcan tăiat în…
Read more »
Read more »
Cartofi cu usturoi verde
16 August 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu: cartofi, ulei, usturoi verde, sare,
boia iute, boia dulce. Ingrediente: 1 kg cartofi 100ml ulei 3 leg.
usturoi verde sare piper boia iute/dulce Mod de preparare: Puneţi
cartofii la fiert, cu coajă cu tot, în apă cu sare. Când au fiert,
lăsaţi-i la răcit, apoi curăţaţi-i de coajă…
Read more »
Read more »
Vinete la gratar
16 August 2013
Vinete
la gratar din: vanata, ulei de masline, rosii cherry, usturoi, fulgi de
ardei iute, iaurt, menta. Ingrediente: 1 vanata mare 3 linguri ulei de
masline 140 g de rosii cherry taiate pe jumatate 1 catel de usturoi
zdrobit cativa fulgi de ardei iute 125 ml de iaurt 1 lingura de menta
tocata Mod…
Read more »
Read more »
Salata de avocado cu rosii si ceapa
16 August 2013
Salata
de avocado cu rosii si ceapa din: lamaie, avocado, rosii, ceapa, frunze
de spanac, ulei de masline, sare. Ingrediente: ½ lămâie 1 avocado 4
roșii 1 ceapă frunze de spanac/busuioc ulei de măsline sare Mod de
preparare: Se decojește fructul de avocado, se desprinde după sâmbure și
se taie felii. Roșiile se taie…
Read more »
Read more »
Mâncare de stevie
16 August 2013
O
reteta delicioasa de mancare cu: stevie, rosii, orez, ceapa verde,
usturoi verde, ulei, oua, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 6 leg.
mari de ştevie 400g cubuleţe de roşii în bulion 100g orez 1 leg. ceapă
verde 1 leg. usturoi verde 150 ml ulei 4 ouă parmezan (opţional) sare
piper Mod de preparare: Spălaţi bine…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ceapa rosie murata
16 August 2013
Ceapa
rosie murata din: ceapa rosie, zahar, sare, otet de orez, usturoi,
boabe de piper, boabe de ienibahar, cimbru, chili. Ingrediente: 1-2
cepe rosii 1/2 lingurita de zahar 1/2 lingurita de sare 3/4 cana de otet
de orez, otet de vin alb sau otet de mere 1 catel de usturoi 5 boabe de
piper…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu ciocolată si stafide
16 August 2013
O
reteta delicioasa de fursecuri cu: ciocolata alba, stafide, faina, unt,
lapte, zahra, oua, praf de copt, zahra pudra, sare. Ingrediente: 150g
ciocolată albă 50 g stafide 3 căni făină 1 cană unt 5 linguri lapte 2
linguriţe zahăr 2 ouă 1 linguriţa praf de copt 150g zahăr pudră un vârf
de cutit sare …
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu ceapă verde
16 August 2013
O
reteta delicioasa de friptura cu: pulpa de miel, ceapa verde, ulei,
pasta de rosii, usturoi, cimbru, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:
700g pulpă de miel 2 leg. ceapa verde 3 linguri ulei 2 linguri pastă de
roşii 4 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru 1 leg.pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Tăiaţi pulpa în…
Read more »
Read more »
Cocktail Margarita de piersici
16 August 2013
Cocktail
Margarita de piersici din: gheata, lichior de piersici, tequila.
Ingrediente 4 cesti de gheata zdrobita 100g lichior de piersici 100g
tequila Mod de preparare: Intr-un blender amestecati toate
ingredientele pana se omogenizeaza. Se decoreaza cu o felie de piersica
proaspata.
Read more »
Read more »
Borş de vită cu leustean
16 August 2013
O
reteta delicioasa de bors cu: carne de vita, ceapa, morcov, ulei, bors,
leustean, sare, piper. Ingrediente: 800g piept de vită 3 cepe 2 morcovi
100 ml ulei 1 litru borş 1 leg/leuştean săre piper Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi, puneti-le la fiert în 3 I apă cu 1 linguriţă
sare. Căliţi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de ciocolată
16 August 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: faina, unt, zahar, oua, vin alb
dulce, bicarbonat, cacao, ciocolata, lapte, rom, visine din visinata.
Ingrediente aluat: 250g făină 150g unt 100g zahăr 12 ouă 150ml vin alb
dulce 1/2 linguriţă bicarbonat 150g cacao Ingrediente crema: 50g
ciocolată 200g unt 50g zahăr 1300ml lapte 3 gălbenuşuri 2 linguri rom…
Read more »
Read more »
Orez cu ceapa si morcovi
16 August 2013
O
reteta delicioasa de orez cu:ceapa, morcovi, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 8 cepe 1 morcov 5 lînguri ulei 200g orez sare piper Mod
de preparare: Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în rondele subţiri şi căliţi-o în
ulei până când începe să se îngălbenească. Adăugaţi morcovul ras pe
răzătoarea mică şi ţineţi vasul la foc mic, amestecând…
Read more »
Read more »
Ton la gratar pe pat de fasole verde
16 August 2013
Ton
la gratar pe pat de fasole verde din: fasole verde, file de ton, rosii,
lamaie, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200 g
fasole verde 4 bucăți file de ton 8 roșii 1 lămâie ulei de măsline
pătrunjel proaspăt sare piper Mod de preparare: Se fierbe fasolea
verde în apă cu sare…
Read more »
Read more »
Placinta cu ficat
16 August 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: ficat de vita, foi de placinta,
ceapa, orez, untura, cimbru, patrunjel, marar, ou, sare, piper.
Ingrediente: 500g ficat (vită sau porc) 500g foi de plăcintă 2 cepe 100g
orez 100 g untură 1 linguriţa cimbru 1 leg. pătrunjel 1 leg.marar 1 ou
sare piper Mod de preparare: Treceţi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu sos de iaurt
16 August 2013
Salata
de pui cu sos de iaurt din: iaurt, miere, mustar de dijon, lamaie,
tarhon, ceapa verde, piper, piept de pui, cirese, nuci, telina, paine,
spanac. Ingrediente: 1/3 cana iaurt 1 lingurita de miere 1 lingura
mustar de Dijon 1 lamaie 1 lingura tarhon proaspat, tocat 2 linguri de
ceapa verde, tocata ¼ lingurita…
Read more »
Read more »
Chec cu ciocolata, fructe uscate si alune
16 August 2013
Chec
cu ciocolata, fructe uscate si alune din: lapte, ulei, ciocolata
neagra, alune, fructe uscate, faina, zahar, ciocolata, oua, este de
vanilie, sare. Ingrediente: 50 ml lapte 50 ml ulei 100 g ciocolată
neagră 100 g amestec de alune şi fructe uscate 100 g făină 150 g zahăr
20 g ciocolată pentru decor 3 ouă…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte cu morcovi, cartofi si rosii
16 August 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: peste, ceapa, morcovi, radacina de
patrunjel, pastarnac, cartofi, rosii, lamai, leustean, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg fileuri de peşte dezosate 3 cepe 2 morcovi 1
rădăcina pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 4 cartofi 400g cubuleţe de roşii
bulion 2 lămâi 1 leg. leuşteăn 100 mi ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Cocktail cu lichior de menta si vodca
16 August 2013
Cocktail
cu lichior de menta si vodca din: lichior de menta, vodca. Ingrediente:
200 ml lichior de mentă 200 ml vodcă Mod de preparare: Se amestecă
lichiorul de mentă cu vodca și se adaugă cuburi de gheață. Se amestecă
bine și se pune în pahare. Se servește rece. Cocktail cu lichior de
menta si…
Read more »
Read more »
Cocktail Pina Colada cu rom
16 August 2013
Pina
Colada din: rom, lichior de ananas, lapte de cocos, gheata.
Ingrediente: 50ml rom 50ml lichior ananas 50ml lapte de cocos 1 cana
gheata zdrobita Mod de preparare: Amestecati in blender toate
ingredientele pana se omogenizeaza. Decorati cu o felie de ananas.
Read more »
Read more »
Salata de ardei gras cu capere si busuioc
16 August 2013
Salata
de ardei gras cu capere si busuioc din: capere, ardei gras, frunze de
busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 50 g capere 4 ardei
grași-diferite culori frunze de busuioc ulei de măsline sare piper Mod
de preparare: Se taie ardeii fâșii. Se încing 4 linguri de ulei de
măsline și se prăjesc…
Read more »
Read more »
Uscăţele de post
16 August 2013
O
reteta delicioasa de uscatele de post cu:faina, drojdie, lapte de soia,
miere, sare. Ingrediente: 1 kg făină 50g drojdie proaspătă 300ml lapte
de soia 150g miere 1 vârf de cuţit sare Mod de preparare: Amestecaţi
într-un castron făina cu laptele, drojdia amestecată cu mierea şi sarea.
Frământaţi bine aluatul obţinut şi puneţi-l la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura delicioasa cu smantana
15 August 2013
Prajitura
delicioasa cu smantana din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, unt,
zahar, oua, esenta de vanilie, smantana, zahar pudra. Ingrediente: 3
cani de faina 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita de sare 1
cana unt 2 1/2 cani de zahar 6 oua 2 lingurite de esenta de vanilie 1
ceasca de smantana Zahar pudra…
Read more »
Read more »
Salata de ardei copti cu usturoi
15 August 2013
Salata
de ardei copti cu usturoi din: ulei de masline, otet de mere, zahar,
ardei capia, usturoi, sare. Ingrediente: 50 ml ulei de măsline 20 ml
oțet de mere 1 linguriță zahăr 10 ardei capia 1 căpățână usturoi sare
Mod de preparare: Se încinge foarte bine grătarul. Se coc ardeii 3-4
minute pe fiecare…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu carne tocata de vita
15 August 2013
Musaca
de vinete cu carne tocata de vita din: ulei de masline, carne tocata de
vita, vinete, rosii, ceapa, verdeata, usturoi, faina, sare, piper,
smantana, cascaval, oua. Ingrediente: 300 ml ulei de măsline 700 g carne
tocată de vită 6 vinete 5 roșii 1 ceapă 2 linguri verdeață ( pătrunjel,
busuioc, oregano) 4 căței de…
Read more »
Read more »
Pizza cu carpaccio afumat
15 August 2013
Pizza
cu carpaccio afumat din: faina, drojdie, apa, ardei capia, masline,
carpaccio de vita, ardei iute, ciuperci, cascaval, mazare, pasta de
tomate, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g faina 10 g drojdie
uscata 300 ml apa doi ardei capia 100 g masline feliate 300 g carpaccio
de vita un ardei iute 200 g ciuperci 200…
Read more »
Read more »
Chec gustos cu vişine
15 August 2013
Chec
gustos cu vişine din: oua, zahar, ulei, lapte, zahar vanilat, faina,
praf de copt, visine. Ingrediente: 4 oua 8 linguri zahar 4 linguri ulei 4
linguri lapte 1 plic zahar vanilat 10 linguri faina 1 praf de copt 250 g
visine fara samburi Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu
mixerul. Pui zahărul…
Read more »
Read more »
Salata cu ton, ceapa rosie si castravete
15 August 2013
Salata
cu ton, ceapa rosie si castravete din: ton, ceapa rosie, castravete,
frunze de salata, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 1 conservă ton în suc propriu 1 ceapă roșie 1 castravete
frunze de salată ulei de măsline suc de lămâie sare piper Mod de
preparare: Se scoate tonul din conservă…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu usturoi si seminte de susan la gratar
15 August 2013
Sparanghel
cu usturoi si seminte de susan la gratar din: tulpini de sparanghel,
ulei de susan, usturoi, seminte de susan. Ingrediente: 16-20 tulpini de
sparanghel, aproximativ 500 g 2 linguri ulei de susan 1 lingura sos de
soia 1 catel de usturoi 2 linguri seminte de susan Mod de preparare:
Cu o mana, tine…
Read more »
Read more »
Salata asortata pentru iarna
15 August 2013
Salata
asortata pentru iarna din: varza alba, ardei capia, gogonele, morcovi,
conopida, radacina de telina, sare grunjoasa, ulei, otet, zahar, seminte
de chimen. Ingrediente: 3 kg varza alba 2 kg ardei capia rosu 3 kg
gogonele sau castarveti cornison 2 kg morcovi 1 kg conopida 2 radacini
de telina 200 g sare grunjoasa 500 ml…
Read more »
Read more »
Cartofi copti umpluti cu crema de branza picanta si bacon
15 August 2013
Cartofi
copti umpluti cu crema de branza picanta si bacon din: crema de branza
picanta, bacon, smantana, cartofi, patrunjel, ulei. Ingrediente: 200 g
cremă de brânză picantă 100 g bacon 200 g smântână 6 cartofi medii
pătrunjel proaspăt ulei Mod de preparare: Se spală cartofii, se pun în
tavă mare și se coc în…
Read more »
Read more »
Omletă cu rucola şi pâine prăjită
15 August 2013
Omletă
cu rucola şi pâine prăjită din: unt, oua, branza de vaci, rucola,
mozzarella, rosie, paine, ulei de masline, sare, busuioc. Ingediente:
unt 2 oua 2 linguri branza de vaci 25 fire de rucola 125 g mozzarella 1
rosie 2 felii mari de paine ulei de masline sare busuioc uscat Mod de
preparare: Mai…
Read more »
Read more »
Ficăţei cu sos curry şi cartofi
15 August 2013
Ficăţei
cu sos curry şi cartofi din: ficatei de pui, cartofi, ceapa, usturoi,
sos de soia, ulei, condiment, piper, patrunjel, smantana, unt, mustar cu
hrean, curry, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ficatei de pui 1 kg
cartofi mai mici 2 cepe de dimensiune mijlocie 3 capatani de usturoi 100
ml sos de soia 100 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de varza cu piept de pui
15 August 2013
E
vara, e caldura mare si stim ca nu prea aveti chef de stat prin
bucatarie, dar de mancat trebuie sa mancati, nu? Ne-am gandit la o
salata de vara, usoara si rapida cu varza si piept de pui. Cantitatea
ingredientelor pentru salata o stabiliti singuri in functie de cat de
infometati sunteti sau de…
Read more »
Read more »
Legume picante la gratar
15 August 2013
Legume
picante la gratar din: ulei, miere, harissa, vinete, ardei gras,
bulgur, coaja de lamaie, zeama de lamaie, frunze de menta, iaurt.
Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 linguri de miere 2 lingurite harissa 2
vinete mici, taiate felii 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat
bucatele 140 g bulgur coaja rasa si…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu mamaliga, prosciutto si mititei
15 August 2013
Aperitiv
cu mamaliga, prosciutto si mititei din: mamaliga, sunca bresaola,
prosciutto, mititei. Ingrediente: 500 g mămăligă 150 g șuncă bresaola
150 g prosciutto 4 mititei Mod de preparare: După ce a fost facută
mămăliga, se alege o tavă suficient de adâncă, se unge cu unt și se
toarnă mămăliga fierbinte în ea.…
Read more »
Read more »
Medalion de curcan cu măr copt şi fructe confiate
15 August 2013
Medalion
de curcan cu măr copt şi fructe confiate din: piept de curcan, boabe de
sturguri, mar, nucsoara, sare, piper, curmale, smochine, nuca, zahar
brun, miere, vin alb. Ingrediente: 220 g piept de curcan 2-3 boabe de
struguri negri de masa (pentru decor) 1 mar mediu ubn praf de nucsoara
sare piper pentru sos: 50…
Read more »
Read more »
Muraturi asortate cu ghimbir si gutui
15 August 2013
Muraturi
asortate cu ghimbir si gutui din: sfecla rosie, conopida, gogonele,
morcovi, radacina de ghimbir, gutuie, telina, ceapa rosie, usturoi,
otet, apa, sare grunjoasa, zahar, frunza de dafin, boabe de piper, boabe
de mustar. Ingrediente: 1 sfecla rosie 1 conopida mica 6 gogonele 3
morcovi 1 radacina de ghimbir de 8-10 cm 1 gutuie 1…
Read more »
Read more »
Cartofi cu mozzarella si rosii
15 August 2013
Cartofi
cu mozzarella si rosii din: rosii, cartofi fierti, mozzarella, sare cu
mirodenii, piper, busuioc. Ingrediente: 2 roșii 2 cartofi fierți 125 g
mozzarella Sare cu mirodenii piper frunzulițe de busuioc Mod de
preparare: Roșiile se spală și se curăță. Cartofii fierți se curăță de
coajă și se taie în felii mai groase împreună…
Read more »
Read more »
Frigarui de vinete cu salata de morcovi
15 August 2013
Frigarui
de vinete cu salata de morcovi din: pasta harissa, otet de vin rosu,
vanata, morcovi, ceapa rosie, menta, lipii, humus, iaurt. Ingrediente: 2
linguri de pasta harissa 2 linguri otet de vin rosu 1 vanata, taiata in
cubulete cu latura de 4 cm 2 morcovi, taiati bastonase subtiri 1 ceapa
rosie mica, feliata 1…
Read more »
Read more »