O
reteta de salata cu ridichi din: cartofi, ridichi, ceapa verde, spanac,
galbenusuri, ulei, zeama de lamaie, mustar, smantana si sare.
Ingrediente: 500 g cartofi 2 legaturi de ridichi 2 fire de ceapa verde
150 g spanac pentru sos: 2 galbenusuri 6 linguri cu ulei 3 linguri cu
zeama de lamaie 1 lingurita
22 April 2012

Crude
sau fierte la abur, la grătar sau prăjite, stridiile rămân o mâncare
delicioasă. In special in Statele Unite, ele constituie ingredientul de
bază al unei game de supe delicioase. In statul Louisiana, scoicile
sărate formează, împreună cu anghinare, smântână şi plante aromatice, un
aperitiv foarte elegant. De asemenea, scoicile se pot combina cu
carnea…
Read more »
22 April 2012

O
reteta de punci vu vin rose si lichior de visine din: visine, pere,
portocala, lichior de visine, zeama de portocala, zahar, scortisoara,
vin rosie si sampanie. Ingredinete: 500 g visine proaspete pere coapte 1
portocala 4 cl lichior de visine zeama unei portocale 1 lingura de
zahar un betisor de scortisoara 2 sticle de…
Read more »
22 April 2012

O
reteta de tort de ciocolata cu visine din: alune, ciocolata, oua,
zahar, faina, praf de copt, visine, ciocolata, migdale, foi gelatina,
oua, visinata, frisca si gem de prune. Ingrediente: blat de pandispan:
30 g alune tocate 40 g ciocolata amaruie 4 oua 120 g zahar 100 g faina 1
lingurita praf de copt in…
Read more »
22 April 2012

O
reteta de salata de ruccola cu branza de capra si masline din: branza
de capra, sare, piper, ulei de masline, ruccola, salata, rosii, capere,
masline negre, otet balsamic alb si zahar. Ingrediente: 1 bucată de
brânză de capră (cca 200 g) sare piper 6 linguri ulei de măsline 1
legătură ruccola 1 căpăţână salată…
Read more »
22 April 2012

O
reteta de mustar facut in casa din: boabe de mustar, otet de mere, apa,
miere, sare si turmeric. Ingrediente: 1 cană boabe de muştar 1/2 cană
oţet de mere 1/4 cană apă 1 lingură miere de albine 1/4 linguriţă sare
1/4 linguriţă turmeric Mod de preparare: Amestecă apa cu oţetul de
mere şi…
Read more »
22 April 2012

O
reteta vegetala din: linte, oua, faina integrala, paine, ulei de
masline, ceapa,verdeata, piper si sare iodata. Ingrediente: 500 g linte 3
ouă 100 g făină integrală 250 g pâine (de preferat baghetă sau
franzelă) 200 ml ulei de măsline sau de porumb 300 g ceapă 1 legatura
verdeaţă 1/2 lingurita piper măcinat 1 lingura…
Read more »
22 April 2012

O
reteta de painici in ghivece din: drojdie, faina, sare, plante
aromatice, ulei vegetal si lapte degresat. Ingrediente: 2 cubulete
drojdie proaspata 1000 g faina alba simpla 1 lingura sare 6 linguri
plante aromatice proaspete, tocate marunt, de exemplu coriandru, marar,
oregano, patrunjel, rozmarin si cimbru ulei vegetal pentru uns 2 linguri
lapte degresat, pentru…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de salata tarcata din: untisor, rucola, fenicul, morcovi, ardei
gras, ridichi, arpagic verde, otet de mere, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 50 g untişor 1 legătură de rucola 1 fenicul
1 morcov 1 ardei gras galben 6 ridichi 10 fire de arpagic verde 2
linguri de oţet de mere 4…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de caracatita coapta cu usturoi din: caracatita, usturoi,
lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, cartofi, patrunjel,
usturoi, parmezan, alune, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
1,5 kg de caracatita 1 bulb intreg de usturoi 1 lamaie rasa (cu tot cu
suc) ardei iute 3 linguri de patrunjel 4 linguri ulei de…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de calcan pe salata din: cartofi, sare, chimen, ridichi, creson,
ceapa, ulei, supa, marar, mustar, piper, otet de vin alb, fileuri de
calcan, condimente, oua, parmezan, boia dulce si faina. Ingrediente: 700
g cartofi noi sare 1 linguriţă chimen 1 legătură ridichi 1 mână de
creson 3 cepe 10 linguri ulei 250 ml…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de somon la cuptor pe pat de fenicul din: bulbi de fenicul,
grasime, vin alb, frisca, sare, piper, mustar, seminte de mustar,
patrunjel, piper si fileuri de somon. Ingrediente: 1 kg bulbi de fenicul
1 legatura de ceapa verde grasime pentru forma 100 ml vin alb 200 g
frisca sare iodata piper macinat…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de supa de cartofi cu ridichi din: cartofi, ulei, supa de pui,
smantana, sare, ridichi, unt si naturel. Ingrediente: 500 g cartofi 3
linguri ulei 1 l supa de pui sau de legume 200 ml smantana sare 2
legaturi ridichi 40 g unt 2 linguri nasturel pentru decor Mod de
preparare: Cureţi…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de ceafa de porc cu branza si orez cu legume din: ceafa de porc,
branza topita, orez, otet, vin alb, unt, rozmarin, usturoi, sare,
piper, zucchini, ardei gras, morcov si ceapa. Ingrediente: 4 felii de
ceafa de porc 8 felii de branza topita 240 g orez basmati 10 ml otet 100
ml vin…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de sufleu de paste cu somon din: broccoli, sare, paste, file de
somon, rosii conservate in ulei, oua, smantana, lapte, cascaval, capere
si piper. Ingrediente: 500 g broccoli sare 400 g paste scurte 400 g file
de somon 50 g rosii conservate in ulei 4 oua 300 g smantana 200 ml
lapte degresat…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de salata cu sunca si dressing de mustar din: miez de nuca, otet
balsamic alb, sare, piper, mustar, miere, ulei de floarea soarelui,
ceapa, salata verde, fetica, portocala si sunca de parma. Ingrediente:
50 g miez de nucă 4 linguri oţet balsamic alb sare piper 1 lingură
muştar de Dijon cu miere 1…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de punci cu banane si fructe de padure din: fructe de padure,
zahar, rachiu, vin alb demisec, sampanie si lamaita. Ingrediente: 300 g
fructe de padure 100 g zahar 1/8 l rachiu (Weinbrand) 0,7 vin alb
demisec 0,7 sampanie demiseca lamaita Mod de preparare: Spalam si
stergem fructele de padure. Curatam banana…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de Terina de ficat de rata cu piure de nuci din: ficat de rata,
coniac, lapte, sare, piper, nucsoara, nuci, sare, smochine, zahar,
vanilie si lamaie. Ingrediente: 450 g ficat de rata 20 ml coniac fin 1 l
lapte sare piper nucsoara pentru piureul de nuci: 250 g nuci 500 ml apa
sare…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de placinta haiduceasca din: aluat, ficat, lapte, sare, carne de
vita, piper, salvie, pesmet, usturoi, ulei de floarea soarelui si ou.
Ingrediente: 500 g aluat de plăcinte 200 g ficat de vită sau de porc 300
ml lapte dulce sare 200 g carne de vită salvie uscată piper măcinat 2-3
linguri pesmet 2…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de Sandvis de inghetata din: oua, faina, zahar farin, unt,
cacao, vanilie, caramele si bomboane de ciocolata. Ingrediente: 2 oua
100 g faina 100 g zahar farin 100 g unt 20 g cacao vanilie umplutura:
500 ml inghetata caramele – tocate bucatele bombonele de ciocolata Mod
de preparare: Se bat albuşurile spumă.…
Read more »
21 April 2012

Un
bol de supă miso puteţi găsi în orice restaurant japonez, însă dacă
doriţi o mâncare japoneză mai deosebită, căutaţi supa osumashi. Spre
deosebire de miso, osumashi este perfect limpede, oferindu-le
bucătarilor japonezi prilejul de a-şi dovedi simţul artistic. Se
porneşte de la aceeaşi zeamă numită dashi. După ce supa a fost luată de
pe…
Read more »
21 April 2012

O
reteta salata de creveti cu mango, ceapa si rosii din: mango, rosii,
ceapa rosie, verdeturi, creveti decorticati, coriandru, patrunjel, ulei
de masline, otet de vin alb, suc de lamaie verde, sare si piper.
Ingrediente: 2 fructe de mango coapte 4 roşii 1 ceapă roşie 150 g
verdeţuri asortate 400 g creveţi decorticaţi, curăţaţi şi…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de supa de paste cu cocos din: ceapa, usturoi, morcovi, telina,
patrunjel, praz, ceapa verde, foi de dafin, boabe de piper, sare, pipet
de pui, ardei iute, spaghete, lapte de cocos si suc de lamaie verde.
Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 morcovi 50 g ţelină 2 rădăcini
de pătrunjel 1…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de salata de pui cu sos de portocale din: file de piept de pui,
ulei de masline, sare, piper, salata verde, ceapa verde, ardei grasi,
fulgi de migdale si suc de portocale. Ingrediente: 700 g file de piept
de pui 4 linguri ulei de masline sare piper 300 g salata verde asortata
3…
Read more »
21 April 2012

O
reteta simpla de Punci Fisher House din: rom alb, jamaica, sirop de
zahar, zeama de lamaie, zeama de portocale, lichior de piersici si
portocala. Ingrediente: 0,7 cl rom alb 0,35 rom Jamaica 6-8 linguri de
sirop de zahar zeama de la 8 lamai zeama de la 6 portocale 15 ml lichior
de piersici felii…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de paste cu ricotta din: oua, penne, branza ricotta, smantana,
parmezan, sare si unt. Ingrediente: 2 oua 200 g penne 300 g branza
ricotta 200 ml smantana 100 g parmezan ras sare unt Mod de preparare:
Se fierb pasteleîn apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece şi
selasălascurs. Ricotta…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin din: drojdie, zahar
pudra, faina, sare, lapte, ulei de masline, sare grunjoasa de mare si
boia. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscata cu 1/2 lingurita zahar
pudra sau 1 pliculet drojdie proaspata 750 g faina alba simpla 1 1/2
lingurita sare 200 ml lapte 1…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de mini tarte aromate din: unt, faina, sare, smantana, coaja de
lamaie, oua, lapte, faina, zahar, vanilie, sare, unt, coaja de lamaie
verde, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 200 g
unt 350 g făina un praf sare 4 linguri smântână lichidă coaja de la o
lămâie pentru cremă: 4…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de salata rustica din: sunca de praga, speck, branza, cicoare,
creson, papadie, sos worcestershire, ulei extravirgin de masline, sare
si piper. Ingrediente: 200 g şuncă de Praga, într-o singură felie 100 g
speck, într-o singură felie 100 g brânză grasă, tăiată felii subţiri 300
g sălăteie de câmp (cicoare sălbatică, creson, păpădie) 1…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de paste cu carne de porc din: file de porc, sare, piper, bacon,
rozmarin, taitei, ulei, bulion, vin rosu, rosii, sare cu usturoi, boia,
suc de lamaie si capere. Ingrediente: 600 g file de porc sare piper 8
felii bacon 4 fire rozmarin 300 g tăiţei laţi 1 lingură ulei 1 lingură
bulion…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de briose cu branza din: unt, branza de vaci, esenta de vanilie,
zahar tos, ou, faina, praf de copt, sare, zahar pudra si cirese
confiate. Ingrediente: 125 g unt 100 g branza de vaci esenta de vanilie
150 g zahar tos 1 ou 250 g faina 1 plic praf de copt 1 praf…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de carne de porc cu rozmarin din: carne de porc, rozmarin,
usturoi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin alb demisec, miere
si boia iute. Ingrediente: un kg carne de porc 1-2 crenguţe rozmarin o
căpăţână usturoi sare grunjoasă piper negru măcinat şi boabe ulei de
măsline 125 ml vin alb demisec o…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de calcan la gratar cu sos de unt si ardei copt rosu din:
calcan, unt, ardei rosu, rosii uscate, ulei de masline, ardei chilli,
unt si patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi calcan a 350-450 g fiecare 15g
unt, topit 1 ardei roşu mic 2 roşii uscate ulei de
21 April 2012

O
reteta de cosulete din oua din: oua, sunca de pui, morcovi, mustar,
crema mascarpone, zeama de lamaie, patrunjel, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 6 ouă 4 felii şuncă de pui 2 morcovi 2 lingurite muştar 2
linguri cremă mascarpone zeama de la o lămâie 3-4 fire pătrunjel
smântână sare piper Mod de preparare:…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de negresa cu ciocolata si nuci din: faina, caca pudra, unt,
ciocolata neara, nuca, zahar, oua, esenta de vanilie si sare.
Ingrediente: 1 cana făină 3/4 cani cacao pudră 6 linguri unt 300 g
ciocolată neagră 1 cana bucăţi ciocolată neagră 1 cana bucăţi nucă 1
cana zahăr 4 ouă 3/4 lingurita esenţă…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de rulouri de vinete si dovlecei la cuptor din: vanata,
dovlecel, rosii uscate, crema de branza, galbenusuri, usturoi, otet din
orez, ulei cu aroma de rozmarin, sare, piper si masline. Ingrediente: 1
vânătă mai mare (cca 350 g) 1 dovlecel (cca 250 g) 2 roşii uscate
conservate în ulei 500 g cremă de…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de tort pavlova cu zmeura din: albusuri, zahar tos, otet de
zmeura, praf de copt cu lamaie, fructe de padure, crema de branza si
frunze de menta. Ingrediente: 6 albusuri 350 g zahar tos marunt 1
lingura otet de zmeura Un strop de praf de copt cu lamaie 300-400 g
zmeura si alte…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de salata mixta cu stafide din: papadie, rucola, andive,
stafide, otet de vin alb, maioneza, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Rucola, sau ruchetta, e o plantă erbacee anuală, cu frunzele
unite la bază într-o rozetă, – cu tije ascendente. Se dezvoltă în orice
tip de teren; cu cât acesta este mai…
Read more »
21 April 2012

O
reteta de prajitura cu crema de branza si lamaie din: oua, zahar,
faina, nuca, sare, zahar vanilat, limoncello, lamai verzi, galbenusuri,
lapte, gelatina, frisca, coaja de lamaie, branza ricotta si zahar.
Ingrediente: pentru blat: 3 ouă 3 linguri zahăr o lingură făină 2
linguri nucă măcinată un praf sare un plic zahăr vanilat pentru…
Read more »
21 April 2012

O
reteta simpla de Cocktail cu struguri si vin din: suc de struguri albi,
vin alb, struguri albi si sampanie. Ingrediente: 1 l suc de struguri
albi 1 l vin alb 200 g struguri albi 1 sticla de sampanie Mod de
preparare: Scoatem samburii din struguri, ii curatam de coaja si ii
taiem in…
Read more »
20 April 2012

Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Sos de
mango O reteta de sos de mango din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
ceapa verde, coriandru, mango, suc de lamaie,…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de sos de mango din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ceapa
verde, coriandru, mango, suc de lamaie, sos picant si sare. Ingrediente:
2 lingurite ulei de masline 1 ceapa taiata fin 2 lingurite usturoi,
taiat fin + 1 lingurita 3 cepe verzi (frunzele), taiate 2 lingurite
ghimbir proaspat 1/4 lingura coriandru taiat 1…
Read more »
20 April 2012

Retetele
saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o
duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele
saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta
garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei:
Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta O reteta de…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de salata cu varza si mere verzi din: varza alba, mere verzi,
stafide, seminte de pin, rodie, seminte de chimen, suc de lamaie, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 căpăţână de varză
albă, mică 2 mere verzi 3 linguri de stafide 30 g seminţe de pin 1 rodie
1 linguriţă…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de chiftelute de peste cu stevie din: fileuri de peste, stevie,
ceapa verde, ardei capia, usturoi, paine, sare, piper, faina, parmezan,
oua, pesmet, ulei, lamaie si sos picant. Ingrediente: 400 g fileuri de
peşte 2 legături ştevie o legătură ceapă verde un ardei capia un fir
usturoi miez de pâine înmuiat în lapte…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de Kedgery cu avocado şi roşii cherry din: ceapa, ulei de
floarea soarelui, orez basmati, chimen, cardamom, foaie dafin, avocado,
coriandru, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ceapa alba
tocata 20 ml ulei de floarea soarelui 150 g orez basmati prefiert 100 g
linte verde 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita cardamom…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de Cheesecake cu dovleac copt din: biscuiti, unt, ghimbir,
miere, piure de dovleac, unt, crema de branza, esenta de vanilie,
scortisoara, ghimbir, sare de mare si zahar pudra. Ingrediente: Pentru
crustă: 1 cană biscuiţi digestivi mărunţiţi 4 limguri de unt 1/4
linguriţă de ghimbir răzuit 1 linguriţă miere de albine (opţional)
Pentru cremă:…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de paste carbonara cu sos din: taitei, sare, kaizer, ulei de
masline, oua, piper, boia, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 400 g
taitei subtiri sare 200 g kaizer impanat afumat feliat 3 linguri ulei de
masline 4 oua piper boia nucsoara rasa 75 g parmezan ras Mod de
preparare: Se fierb pastele al…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de humus cu lipie din: naut, usturoi, coaja si suc de lamaie,
pasta de susan, ulei de masline, lipii, sare si piper. Ingrediente: 150 g
naut 2 catei de usturoi coaja rasa si sucul de la 1 lime 3 linguri
pasta de susan (tahini) 120 ml ulei de masline 4 lipii sare piper…
Read more »
20 April 2012

Nu
se poate imagina o masă japoneză fără miso. Această supă are menirea de
a stimula apetitul. Cele două componente de bază sunt dashi şi miso.
Dashi este o zeamă care se obţine fierbând kombu (adică algele numite
vareh kelp), împreună cu katsoubushi (ton afumat şi uscat). A doua
componentă, miso. este o pastă sărată…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, ulei de masline, unt,
ceapa verde, usturoi, sare grunjoasa, paine prajita, sare, piper alb,
cimbru si broccoli. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 2 linguri ulei de
măsline 150 g unt 2-3 fire ceapă verde un fir usturoi sare grunjoasă 8
felii pâine prăjită…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de curry de vinete din: ulei de arahide, vinete, lapte de nuca
de cocos, supa de legume, curcuma, coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir,
lemn grass, ardei iute, coriandru si chimion. Ingrediente: ulei de
arahide (sau de floarea-soarelui) 3 vinete mici, tăiate sferturi pe
lung, apoi pe jumătate 400ml lapte de nucă de cocos 300ml…
Read more »
20 April 2012

O
reteta simpla de Cocktail Monte Carlo Imperial din: gin, zeama de
lamaie, creme de menthe si champagne. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl zeama
de lamaie 1 cl Creme de Menthe champagne Mod de preparare: Lichiorul,
ginul si zeama de lamaie se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker,
apoi se toarna…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta din: mustar
dijon, cereale, miere, hrean, menta, sare, piper, file de somon, ulei de
canola, salata verde, ceapa rosie, otet de sherry si ulei extravirgin
de masline. Ingrediente: ingrediente pt sos: 1/4 ceasca de muştar Dijon 2
linguri de cereale integrale de…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de Salată de ton cu laptucă si portocală rosie din: ton,
laptuca, castravete, ridichi, portocala rosie, arpagic, lamaie, ulei de
masline extravirgin, sare si boabe de piper rosu. Ingrediente: 400 g ton
în suc propriu 1 lăptucă sălbatică 1 castravete 1 legătură de ridichi 1
portocală roşie 1 legătură de arpagic verde 1…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de placinta cu mango din: ulei, biscuiti, unt, lapte, sofran,
iaurt, zahar pudra, coaja de lamaie verde, gelatina, mango, zahar,
nucsoara si gelatina. Ingrediente: Ulei pentru uns 125 g biscuiti
dietetici 60 g unt Pentru umplutura: 75 ml lapte semidegresat 10-12
stigme de sofran, pisate 500 g iaurt degresat 50-60 g zahar pudra…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata din:
ciuperci, rosii cherry, ardei iute, cimbru, patrunjel, file de piept de
pui, tagliatelle, sare, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb si piper.
Ingrediente: 300 g ciuperci (galbiori) 250 g rosii cherry 1 ardei iute
rosu 4 fire cimbru 4 fire patrunjel 250 g…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de coltunasi cu spanac din: spanac, unt, lapte, faina de secara,
faina, oua, sare, ceapa, usturoi, ulei, urda, parmezan, piper, nucsoara
si ceapa verde. Ingrediente: 225 g spanac congelat 150 g unt 100 ml
lapte 125 g faina de secara 150 g faina 2 oua sare 1 ceapa 1 catel de
usturoi 2…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de ciorba de legume cu paste din: dovlecei, ardei gras, praz,
morcovi, ceapa, usturoi, telina, frunze de telina, paste, sare
grunjoasa, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 dovlecei un ardei
gras galben un ardei gras roşu un fir praz 2 morcovi o ceapă 2 căţei
usturoi o ţelină rădăcină frunze de ţelină…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de salata cu carnati din: orez, carnati, ardei, telina, fasole,
sare, piper, ulei de masline, otet balsamic si zahar. Ingrediente: 300 g
orez prefiert cu bobul lung 4 carnati de casă 2 ardei o ţelină cu
frunze 150 g fasole cu bobul roşu sare piper ulei de măsline otet
balsamic o linguriţă zahăr…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de ciulama de cartofi din: cartofi, unt, faina, branza si sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură unt 2 linguri făină 1 lingură brânză
rasă sare Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie feli rotunde
mai grosuţe şi se fierb în apă cu sare, fără să se sfărâme. Separat se
face…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de kebap de pui din: piept de pui, iaurt, ulei de masline,
usturoi, boia de ardei, ardei grasi, sare, piper, ulei, castravete, suc
de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui (sau pulpe
dezosate) 150 g iaurt natur 3 linguri ulei de măsline 1 căţel de
usturoi 1 praf boia…
Read more »
20 April 2012

O
reteta video despre cum se prepara milkshake de fructe cu continut
redus de grasimi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si
sanatos. Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi
Read more »
20 April 2012

O
reteta simpla de Cocktail Pink Peach din: lichior de piersici, bitter
orange, sampanie rose si lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior de piersici 2
picaturi de Bitter Orange sampanie rose o felie de lamaie Mod de
preparare: Turnam lichiorul de piersici intr-o cupa de sampanie, adaugam
Bitter Orange-ul si completam cu sampanie rose rece.…
Read more »
20 April 2012

Chiar
dacă ai mâncat mult de sărbători există câteva trucuri pentru a te
simţi din nou energică. Unul dintre acestea este să începi o dietă de
detoxifiere! Poţi urma dieta formată în totalitate din lichide, ceaiuri
de plante, sucuri de legume, sucuri de fructe,
20 April 2012

O
reteta de sos de rosii pentru paste din: rosii, unt, ceapa alba, sare,
parmezan si piper. Ingrediente: 30 gr rosii la conserva, decojite,
simple 5 linguri unt nesarat 1 ceapa alba, decojita, taiata in jumatate
sare parmezan ras piper negru macinat Mod de preparare: Pune rosiile
intr-o tigaie, cu untul, ceapa si putina…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de pulpa de porc indopata din: pulpa de porc, slaninuta,
usturoi, ceapa, vin, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
pulpă de porc 100 g slăninuţă 5 căţei de usturoi 2 cepe 1 cană cu vin 2
foi de dafin sare piper Mod de preparare: Spală bine pulpa de porc…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de peste in sos spaniol din: peste, ulei, de masline, usturoi,
boia iute, ceapa, chimen, rosii in bulion, masline verzi, sare si coaja
de lamaie. Ingrediente: 1 kg peste (fileuri sau burta) 4 linguri cu ulei
de masline 6 catei de usturoi 4 lingurite cu boia iute 2 cepe tocate
marunt 2 lingurite…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de falafel cu cuscus din: boabe de naut, frunze de spanac,
branza feta, chimen, faina, lei, cuscus, menta, lamaie, ceapa verde,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: pentru falafel: 400 g boabe
de năut din conservă 200 g frunze de spanac 100 g brânză feta 2
linguriţe chimen 100 g făină ulei…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de somon cu avocado din: somon, avocado, rosii, limeta,
dovlecei, sare, piper si suc de limetta. Ingrediente: 400 g somon
congelat (felii gata preparate) 2 fructe avocado 4 rosii 1 limetta 2
dovlecei sare piper sucul de a 2 limette Mod de preparare: Se curăţă
de coajă fructele de avocado; se taie…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de salata de untisor, fenicul si avocado din: untisor, fenicul,
avocado, semine de pin, bagheta, suc de lamaie, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 300 g untişor 2 feniculi mici
şi fragezi 1 avocado 30 g seminţe de pin 1 baghetă 3 linguri de suc de
lămâie 6 linguri de ulei…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de rata cu sos de prune in aluat din: radacina de ghimbir, sos
de soia, sos de prune, ulei de arahide, pulpe de rata, miere, ceapa
verde, aluat, faina si ou. Ingrediente: o jumătate de rădăcină de
ghimbir proaspăt, de un deget, rasă 3 linguri de sos de soia uşor 3
linguri de…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de chec cu crema de miere din: faina, cacao, ghimbir, praf de
copt, bicarbonat, scortisoara, unt, zahar brun, melasa, ou, miere,
smantana, nuca, esenta de rom, ciocolata de menaj, lapte, alune si
bombonele decorative. Ingrediente: pentru blat: 2-1/2 cani faina 3
linguri cacao 1 lingura ghimbir macinat 2 lingurite praf de copt 1…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de cartofi umpluti cu carne din: cartofi, carne tocata, ceapa,
usturoi, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, ulei de masline, unt,
patrunjel si cascaval. Ingrediente: 8 cartofi 300 g carne tocată 2 cepe 4
căţei usturoi 2 linguri pastă de tomate sare piper negru măcinat cimbru
verde 3 linguriţe ulei de măsline 50…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de spaghete cu piept de curcan si sos de rosii din: piept de
curcan, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, busuioc, masline,
ulei de masline, sare, piper si spaghete. Ingrediente: 350 g piept de
curcan 1 ardei gras roşu 5 roşii 1 ceapă medie 1 căţel de usturoi 1/2
legătură pătrunjel 1/2 legătură…
Read more »
20 April 2012

O
reteta de lipii desert cu banane din: branza de vaci, scortisoara,
caramom, zahar, banane, lipii, coaja de limetta, zahar pudra si fulgi de
migdale. Ingrediente: 450 g brânză de vaci 1/2 linguriţă scorţişoară
măcinată cardamom măcinat 2 linguri zahăr 4 banane 4 lipii coaja rasă de
la 1 limettă 2 linguri zahăr pudră 2…
Read more »
19 April 2012

O
reteta de sos salsa din: rosii, ceapa, frunze de coriandru, usturoi,
zeama de lamaie, ardie iute si sare. Ingrediente: 4 roşii mari, tocate
mărunt 1 ceapă, tocată mărunt 1/2 ceaşcă frunze de coriandru tocate 3
căţei de usturoi pisaţi 1 lingură zeamă de lămâie 1 ardei iute sare după
gust Mod de preparare:…
Read more »
19 April 2012

Minestrone
este străbunica tuturor supelor cu legume. Această mâncare foarte
reconfortantă este italienească la origine, insă a fost adoptată în
toată lumea. Reţeta ei se poate modifica de la un anotimp la altul, însă
aproape întotdeauna va conţine si ceva leguminoase uscate. Supa se
poate prepara cu carne sau numai cu legume. Minestrone verde, de…
Read more »
19 April 2012

O
reteta de pulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan,
ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei
iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper. Ingrediente: 1
kg pulpa de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov 4 linguri ulei 500 ml supa
de pui strecurata 700…
Read more »
19 April 2012

O
reteta de curry de pui indian cu rosii din: ceapa, usturoi, pudra de
curry, cartof, piept de pui, lapte de cocos, rosii cherry si coriandru.
Ingrediente: 1 ceapă mare, tocată 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguri
pudră de curry 1 cartof dulce mare, curăţat şi tăiat în bucăţi mici 4
piepţi de pui…
Read more »
19 April 2012

O
reteta delicioasa de bame cu: creveti, sunca, ceapa, usturoi, pasta de
tomate, orez, sare, patrunjel, cimbru, piper, grasime, apa. Ingrediente:
două felii de şuncă 600 g bame feliate 900 g creveţi 300 g ceapă doi
căţei de usturoi o conservă cu pastă de tomate 600 g orez fiert sare
piper o linguriţă de pătrunjel…
Read more »
19 April 2012

O
reteta de salata cu grepfrut din: cicoare, rucola, sparanghel,
grapfrut, pecorino, suc de grepfrut, ulei extravirgin de masline, sare
si piper. Ingrediente: 100 g cicoare de câmp 50 g rucola 8 inimi de
sparanghel în ulei 4 grepfrut roz 60 g pecorino (brânză veche de oaie şi
de capră) tăiat felii extrem de subtiri…
Read more »
19 April 2012

O
reteta simpla de Cocktail Pomme D’Amour din: calvados, sirop de
caspuni, cointrau si champagne. Ingrediente: 2 cl Calvados 1 cl sirop de
capsuni 1 cl Cointreau champagne Mod de preparare: Mixam bine
Calvadosul si Cointreau impreuna cu siropul de capsuni si cu cuburile de
gheata in shaker, dupa care turnam bautura in paharul…
Read more »
19 April 2012

O
reteta de rulada cu carne de porc si nuci din: carne de porc,
portocale, nuci, alune de padure, morcov, radacina de patrunjel, telina,
gelatina, supa de carne, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1kg carne
de porc 3 portocale mari 100 g nuci 100 g alune de padure 1 morcov 1
radacina de patrunjel 1…
Read more »
19 April 2012

O
reteta de carne de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi,
morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, ulei, suc de rosii, orez,
condimente, rozmarin, piper, soia si ghimbir. Ingrediente: 400 g carne
de vitel 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi (rosu si
galben) 1 broccoli mic 5-6…
Read more »
19 April 2012

O
reteta de ciocanele de pui in bacon din: ciocanele de pui, usturoi,
morcov, boia dulce, bacon, unt, rozmarin, cimbru, ceapa rosie, ardei,
sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 4 catei de usturoi 1
morcov potrivit 1 lingura boia dulce 300 g bacon feliat 50 g unt 1
crenguta de rozmarin verde sau…
Read more »
19 April 2012

O
reteta de pere in vin rosu cu mirodenii din: pere, suc de mere, vin
rosu, scortisoara, cuisoare, boabe de piper, anason si smantana.
Ingrediente: 4 pere coapte, mari, dintr-un soi tare, cu codite Pentru
sirop: 1 litru suc de mere limpede 300 ml vin rosu 1 baton de
scortisoara rupt in doua 2 cuisoare…
Read more »
19 April 2012

O
reteta delicioasa de nuga cu: miere, oua, zahar, fructe confiate,
stafide, smantana, nougatine, cointreau. Ingrediente: 200g miere 10
albusuri de ou 200g zahăr 200g fructe confiate 200 g stafide uscate 1 l
smantana 200 g nougatine 3 cl cointreau Se prepară o bezea a
l’italienne, se dă la rece, se adaugă fructele, nougatina şi…
Read more »
19 April 2012

O
reteta de spaghete cu carnati si sos de rosii din: carnati, spaghete,
oua, galbenusuri de ou, coaja de lamaie, sare, piper, ulei de masline,
usturoi, ceapa, varza chinezeasca, rosii si parmezan. Ingrediente: 3
carnati 500 g spaghete 2 oua 2 galbenusuri de ou Coaja rasa de lamaie
medie 1 lingurita de sare 1/2 lingurita…
Read more »
19 April 2012

Supa
Mulligatawny a fost inventată în India în timpul ocupaţiei britanice.
Supele nu joacă un rol foarte important în bucătăria indiană, astfel
încât Mulligatawny a apărut din nostalgia coloniştilor britanici după o
supă bună ca la mama acasă. Denumirea ciudată a supei derivă din
cuvintele milagu thanni, care înseamnă apă piperată. Iniţial ea
reprezenta un…
Read more »
19 April 2012

Cele
mai bune produse pentru sănătate sunt cuprinse în câteva grupe
alimentare care încetinesc efectele trecerii timpului. Sănătatea se
menţine cu o combinaţie de alimente, nu doar cu proteine sau crudităţi.
Aflaţi ce nu ar trebui să vă lipsească din dietă pentru a trăi mult şi
bine. Bazaţi-vă pe legume şi fructe cât mai colorate…
Read more »
19 April 2012

O
reteta video despre cum se prepara sos de sofran, un preparat absolute
delicios si gustos, rapid si sanatos care poate fi servit cu orice fel
de peste sau cu scoici. Cum se prepara sos de sofran Pofta buna!
Read more »
19 April 2012

O
reteta delicioasa de haddock gratinat cu: cartofi, dovlecei, icre de
somon, peste, branza. Ingrediente: 400 g haddock fume 150 g branza
maroilles 500 g cartofi vitelottes 200 g dovlecei 50 g icre de somon Mod
de preparare: Se prepară 250 ml de sos bechamel, in care se adaugă
brânza Maroilles tăiată bucăţele mici. Se…
Read more »
19 April 2012

O
reteta gustoasa de placinta cu: piersici, suc de lamaie, faina, sare,
ou, zahar, unt. Ingrediente: 500 g piersici tăiate felii o lingură de
suc de lămâie 130 g făină o jumătate de linguriţă de sare un ou bătut
200 g zahăr 6 linguri de unt topit Mod de preparare: Intr-o formă
rotundă se aşază…
Read more »
19 April 2012

O
reteta delicioasa de homari cu:unt, paprika, sherry, smantana,
galbenusuri, coniac. Ingrediente: 3 homari 4 linguri de unt o jumătate
de linguriţă de paprika 120 ml sherry 200 g smântână 4 gălbenuşuri o
lingură de coniac Mod de preparare: Homarii se fierb în apă timp de 20
de minute, apoi se scoate carnea şi se…
Read more »
19 April 2012

O
reteta delicioasa de banane prajite cu: oua, faina, untura.
Ingrediente: 6 banane coapte două ouă 130 g făină 4 linguri de untură
Mod de preparare: Se taie bananele în feliuţe de 2,5 centimetri şi se
trec mai întâi prin ou bătut, apoi prin făină. Intr-o tigaie se încinge
untura şi se prăjesc bananele până…
Read more »
19 April 2012

O
reteta de granita de cafea si vanilie din: cafea, apa, zahar si pastaie
de vanilie. Ingrediente: 4 cesti de cafea 200 ml apa 3 linguri zahar 1
pastaie de vanilie Mod de preparare: Prepară un sirop fierbând apa cu
zahărul şi cu păstaia de vanilie. Lasă-l să se răcească şi scoate
vanilia. Toarnă…
Read more »
19 April 2012

O
reteta delicioasa de carne de vita cu: vin rosu, morcov, ceapa rosie,
ulei, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina frunze, pasta de
tomate, ciuperci, bacon, paine toast. Ingrediente: 180g carne de vită
100ml vin roşu 50g morcov 30g ceapă roşie