Mazărea
este originară din sudul Europei şi din Asia, fiind cultivată pentru
prima oară de greci şi de romani. In Marea Britanie, apare în iunie şi
durează puţin, dar mazărea poate fi uscată cu succes, iar sub această
formă s-a folosit timp de sute de ani în supele de iarnă şi în tocăniţe.
In zile
5 October 2012

O
reteta de tort de clatite din: faina, ou, apa minerala, lapte, sare,
ceapa, ciuperci, slaninuta, sare, piper, unt, smantana, parmezan si
amidon. Ingrediente: 150 g faina 1 ou 100 ml apa minerala 300 ml lapte
sare pentru umplutura: 1 ceapa 6-7 ciuperci 50 g slaninuta sare piper
pentru sos: 1 lingura cu unt 50…
Read more »
5 October 2012

O
reteta savuroasa de Cocktail Fire Bowl din: vin rosu, rom, zahar,
cuisoare, scortisoara si coaja de portocala sau lamaie. Acest cocktail
nu mai ca este foarte placut (sa stingem neaparat luminile cand aprindem
romul), dar este totodata si foarte bogat in alcool. Daca vrem ca
nivelul de alcool sa fie mai scazut, in loc…
Read more »
5 October 2012

O
reteta de gogosari umpluti cu varza din: gogosari, varza, morcovi,
telina, otet, sare, ulei, zahar, boabe de piper si foi de dafin.
Ingrediente: 6 gogosari 2-3 verze 1 kg morcovi 1 telina 1 l otet 1
ceasca sare 300 ml ulei 1/2 ceasca zahar 1/2 lingura boabe de piper
cateva foi de dafin …
Read more »
5 October 2012

O
reteta delicioasa de peste cu: malai, faina, pesmet, morcov, radacina
de patrunjel, dovlecel, vanata, ciuperci, rosii cherry, ulei, sare,
piper, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 peşti mai mici 100 g mălai o
lingură cu făină o lingură cu pesmet un morcov o rădăcină de pătrunjel
un dovlecel o vânătă 300 g ciuperci 6 roşii cherry…
Read more »
5 October 2012

O
reteta delicioasa de macaroane cu: rosii chery, costrita afumata,
patrunjel, parmezan, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, suc de
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g macaroane 300 g roşii cherry 300
g costiţă afumată două legături de pătrunjel 100 g parmezan 3 căţei de
usturoi două fire ceapă verde 100 ml ulei de măsline…
Read more »
5 October 2012

O
reteta delicioasa de clatite cu:, faina, oua, lapte, fasole verde,
morcov, ceapa, sparanghel, muguri de soia, branza de vaci, oua, rosii,
oregano, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 500 ml lapte
dulce 100 g fasole verde un morcov o ceapă 200 g sparanghel o lingură cu
muguri de soia 200 g…
Read more »
5 October 2012

O
reteta delicioasa de supa cu: carne de pui, oua, morcov, telina, ardei
gras, praz, kaizer, sparanghel, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana.
Ingrediente: un pui mai mic 3 ouă un morcov o felie de ţelină doi ardei
graşi un fir de praz 200 g kaizer 200 g sparanghel 100 ml ulei de
floarea-soarelui sare piper…
Read more »
5 October 2012

O
reteta delicioasa de prajitura cu:zahar pudra, pudra de migdale, oua,
unt, zahar tos, faina, cacao, budinca, lapte, pepene galben, ciocolata
neagra, migdale, menta. Ingrediente: 120 g zahăr pudră 120 g pudră de
migdale 3 ouă 30 g unt 3 albuşuri 220 g zahăr tos 40 g făină 50 g cacao
un plic budincă de…
Read more »
5 October 2012

O
reteta delicioasa de peste cu: ciuperci, ardei iute, nuca, migdale,
ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4
fileuri de cod 400 g ciuperci un ardei iute 200 g miez de nucă 100 g
migdale o linguriţă cu ghimbir o legătură de mărar o limetă sare piper
150 ml ulei de măsline…
Read more »
5 October 2012

O
reteta delicioasa de tocanita cu: rosii, usturoi, ceapa, ulei, marar,
condimente. Ingrediente: 1 kg roşii 2 căţei de usturoi 1 ceapă mare 2
linguri ulei mărar condimente după gust Mod de preparare: Iei o
crăticioiară şi pui la călit usturoiul şi ceapa tocate mărunt. Când
acestea sunt călite, adaugi roşiile bine spălate şi tăiate…
Read more »
5 October 2012

O
reteta delicioasa de gulas cu:carne de porc, ulei, rosii, dovlecel,
cartofi, morcov, boia iute, usturoi, ceapa, smantana, sare, piper,
zahar, patrunjel verde. Ingrediente: 500g carne de porc 4 cepe 200ml
ulei 4 rosii 1 dovlecel 2 morcov 1 kg cartofi 1 lingurita boia iute 1
catel usturoi 100g smantana sare piper 1 lingurita zahar…
Read more »
5 October 2012

O
reteta delicioasa de prajitura cu: faina, zahar pudra, oua, amidon de
cartofi, unt, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, struguri, ulei.
Ingrediente: 350g făină 400g zahăr pudră 7 ouă 150 g amidon de cartofi
200 g unt 1 plic de zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 lămâie 500 g
struguri (sau alte…
Read more »
5 October 2012

O
reteta de ghebe cu salvie si rozmarin din: ciuperci, ghebe, seminte de
mustar, frunze de salvie, piper, cimbru, sare grunjoasa si otet.
Ingrediente: 2 kg ciuperci (albe) 2 kg ghebe sau alte ciuperci de padure
2 linguri seminte de mustar 1 legatura frunze de salvie 1 legatura
crengute de rozmarin 1 lingura piper boabe…
Read more »
5 October 2012

O
reteta de sos de menta cu otet din: otet de vin rosu, zahar, salote,
menta, sare si piper. Ingrediente: 6 linguri otet de vin rosu 3 linguri
zahar 1-2 salote, curatate si tocate 2-3 linguri menta proaspata, tocata
sare si piper negru proaspat macinat Mod de preparare: Turnati otetul
intr-o cratita si incalziti-l…
Read more »
5 October 2012

O
reteta delicioasa de macaroane cu: cartof, ceapa rosie, mazare, marar,
morcov, usturoi, soia, oua, sare, piper, ulei, suc de rosii, ardei iute,
ghimbir, faina. Ingrediente: 400 g macaroane un cartof o ceapă roşie
400 g mazăre o legătură de mărar un morcov doi căţei de usturoi 100 g
soia granulată 3 ouă sare piper…
Read more »
4 October 2012

Caponata
din: ulei de masline, vinete, ceapa rosie, rosii, capere, stafide,
telina, otet de vin alb, seminte de pin si bruschete. Nu este reţetă mai
siciliană decât caponata şi există atâtea variante câţi bucătari sunt
pe lume. Dulceaţa fructelor uscate trebuie echilibrată cu puţin oţet de
vin roşu. La fel de mult contează şi textura…
Read more »
4 October 2012

O
reteta de taitei cu creveti din: taitei, ulei de susan, arahide, sos de
soia, ulei de nuci, usturoi, chilli, ceapa rosie, crevete, sos de
peste, zeama de lamaie, zahar, oua, ceapa verde, coriandru si felii de
lamaie. Ingrediente: 300 g taitei de orez 1 lingura ulei de susan 50 g
arahide, tocate 3 linguri…
Read more »
4 October 2012

Paste
siciliene cu sardine şi broccoli din: ulei de masline extravirgin,
bucatini, broccoli, ceapa rosie, usturoi, fenicul, sardine, seminte de
pin, stafide, zeama si coaja de lamaie si fulgi de chilli. Această
combinaţie de arome este tipic siciliană. Stafidele sunt dulci, uleiul
de măsline picant, seminţele de pin crocante, iar sardinele sărate.
Ingrediente: 5 linguri…
Read more »
4 October 2012

O
reteta de salata cu carne de vita din: muschi de vita, zahar, zeama de
lamaie, usturoi, sos de peste, chilli, coriandru, menta, ceapa rosie,
ridichi, fasole verde, castravete, rosii cherry, salata verde si
crackers cu chilli. Ingrediente: 300 g muschi de vita pentru vinegreta: 2
lingurite zahar 2 lamai, zeama 1 catel de usturoi,…
Read more »
4 October 2012

Fructe
conservate in rom din: prune, struguri, mere, pere, zahar si rom alb.
Ingrediente: 1 kg amestec de fructe: prune, struguri, mere, pere 1 kg
zahar rom alb Mod de preparare: Curatati fructele bine de samburi,
codite si frunze. Taiati merele si perele in sferturi sau in cubulete si
eliminati cotoarele si semintele. Puneti…
Read more »
4 October 2012

O
reteta simpla de Cocktail Jamaica Sun din: lichior tutti frutti, rom
jamaica si sirop de ghimbir. Ingrediente: 3 cl lichior Tutti Frutti 3 cl
rom Jamaica 1 lingurita de sirop de ghimbir Mod de preparare: Turnam
intr-un pahar lichiorul, siropul si romul. Adaugam o lingurita de ceai,
apoi completam cu aproximativ 80 ml…
Read more »
4 October 2012

O
reteta de Mazăre cu ceapă verde şi salată verde din: unt, ulei de
masline, faina, supa de pui, ceapa verde, mazare, salata verde, zeama de
lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un cubuleţ de unt
ulei de măsline o linguriţă cu vârf de făină 285 ml supă de pui sau de
legume 6…
Read more »
4 October 2012

O
reteta de vinete cu branza din: vinete, branza telemea, oua, patrunjel,
maioneza, tahini, usturoi, sare, piper, rosii si ulei de masline.
Ingrediente: 2 vinete maricele 200 g branza telemea 4 oua (de preferat,
de prepelita) patrunjel verde 2 linguri cu maioneza 2 linguri cu tahini
3-4 catei de usturoi sare piper negru macinat rosii…
Read more »
4 October 2012

O
reteta de pizza siciliana din: drojdie, zahar, apa, faina, sare, ulei
de masline, carnati de porc, sos de rosii, ricotta, branza provolone si
pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 14 g de drojdie uscata din plic 2
lingurite de zahar 200 ml de apa calduta 375 g de faina pentru paine 1/2
lingurita de sare 1…
Read more »
4 October 2012

Mere,
pepeni şi roşii murate din: pepeni, mere, rosii, saramura, frunze de
telina, marar uscat, usturoi, morcovi, hrean, frunze de visin si cimbru.
Ingrediente: 3 kg pepeni rosii mici, cu diametrul de 10-15 cm 2 kg mere
mici 2 kg rosii prunisoare 4-5 l saramura (2 linguri de sare, 1 lingura
otet la 1 litru…
Read more »
4 October 2012

O
reteta de musaca de vinete cu cascaval din: vinete, carne tocata,
ceapa, oua, boia de ardei, pasta de tomate, nucsoara, patrunjel, unt,
pesmet, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete mari 500 g carne
tocata 1 ceapa mare 2 oua 1 lingura boia de ardei 2 linguri pasta de
tomate 1 lingurita nucsoara 1…
Read more »
4 October 2012

O
reteta savuroasa de ciorba de vita din: rasol de vita, morcov,
patrunjel, telina, ceapa, ardei grasi, rosii, cartofi, praz, tarhon,
patrunjel, bors si sare. Ingrediente: 1 rasol de vita sau vrabioara (400
g) morcov patrunjel telina 1 ceapa mijlocie 1-2 ardei grasi 3-4 rosii
bine coapte 2 cartofi mijlocii 1 fir de praz 1…
Read more »
4 October 2012

Curry
verde in stil asiaticdin: ulei, pulpe de pui, lapte de cocos,
sparanghel, morcov, fasole verde, muguri de bambus, coriandru, sos de
peste, zeama de lamaie, cepa roinita, ardei iute, usturoi, ghimbir,
menta si zahar. Ingrediente: 2 linguri ulei de nuci sau de masline 6
pulpe de pui si 2 bucati piept de pui, dezosat,…
Read more »
4 October 2012

O
reteta de tocana de dovleac din: dovleac, cartofi, ceapa verde, supa de
vita, unt, usturoi, boabe de grau, chilli, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 dovleac mediu (aproximativ 1,2 kg) 300 g cartofi mici 1
fir pde praz 4 cepe verzi 600 ml supa de vita sau de zarzavat 3 catei de
usturoi 1…
Read more »
4 October 2012

O
reteta simpla de Cocktail Hot Buttered Rum din: rom, ceai de fructe,
suc de lamaie, miere, unt si batoane de scortisoara. Ingrediente: Rom
40 ml Ceai de fructe de padure 220 ml Suc de lamaie 20 ml Miere 2
lingurite Unt Batoane de scortisoara Mod de preparare: Mod de
preparare: Se pun toate…
Read more »
4 October 2012

O
reteta de Spaghete cu crema de broccoli din: broccoli, spaghete, unt,
ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, smantana si parmezan.
Ingrediente: 1/2 broccoli 500 spaghete 1 lingura unt nesărat 1 lingura
ulei de masline 1/2 ceapa, fin tocata 1 cățel de usturoi, tocat 1/2
linguriță de sare de masă Piper negru proaspăt măcinat…
Read more »
4 October 2012

O
reteta delicioasa de midii cu rosii si ardei iute din: rosii, ulei de
masline, usturoi, salota, ardei iute, vin alb, pasta de tomate, zahar,
midii si busuioc. Midiile proaspete au aspect umed, lucios şi miros de
mare. Când ajungi acasă, clăteşte-le bine şi aşază-le într-un bol mare,
acoperit cu prosoape de hârtie umedă. Nu…
Read more »
4 October 2012

O
reteta de piept de pui cu conopida din: piept de pui, conopida, ulei de
masline, usturoi, ceapa, patrunjel, morcov, telina, boabe de ienibahar,
sare si piper. Conopida şi brocoli sunt considerate alimente
anticancerigene şi puternice detoxifiante ale întregului organism.
Consumul acestor legume de cel puţin trei ori pe săptămână previne
anemia şi reglează tensiunea…
4 October 2012

Frigărui
savuroase de pui cu sos satay din: piept de pui, miere, sos de soia,
usturoi, ghimbir, ceapa rosie, chilli, ghimbir, ulei de nuci, arahide,
zeama de lamaie, sos de soia, zahar, coriandru si cepa vede.
Ingrediente: 500 g piept de pui, taiat in cuburi de 4 cm 3 linguri
miere 2 linguri sos de…
Read more »
4 October 2012

Briose
cu mere din: mere, faina, unt, oua, lapte, smantana, zahar vanilat si
praf de copt. Ingrediente: 400 g mere Golden 300 g faina 100 g unt topit
2 oua 100 ml lapte 50 ml smantana de gatit 1 plic cu zahar vanilat 1
plic cu praf de copt Mod de preparare: Curăţă merele…
Read more »
4 October 2012

Pui
cu fasole si dovlecei din: muschiulet de pui, fasole, dovlecel, ulei de
masline, marar, coriandru, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g
muschiulet de pui (partea de pe interiorul pieptului de pui) 400 g
fasole grasa alba 1 dovlecel 50 ml ulei de masline 1 legatura marar 1
lingurita rasa seminte de coriandru macinate…
Read more »
4 October 2012

O
retet delicioasa de morcovi cu usturoi din: unt, usturoi, coaja si
zeama de portocala, patrunjel, morcovi, sare de mare, piper, ulei de
masline extravirgin, vin si supa de legume. Ingrediente: o bucată de unt
3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi coaja rasă şi zeama de la o
portocală o mână de frunze proaspete…
Read more »
4 October 2012

O
reteta de tocinei din: cartofi, ceapa, faina, oua, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 3-4 linguri cu faina 2 oua sare
piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Curata si spala cartofii,
rade-i. Procedeaza la fel cu ceapa. Scurge bine de apa (stoarce in
pumni), amesteca totul cu faina…
Read more »
4 October 2012

O
reteta simpal de Limoncello aromat din: lamai, votca, zahar tos si apa
fiarta. Ingrediente: 5 lamai necerate 1 l de votca 750 g de zahar tos
700 ml de apa fiarta Mod de preparare: Curăţă coaja lămâilor cu un
cuţit econom (cojitorul de legume), fără a tăia din partea albă, care
este amară.…
Read more »
4 October 2012

O
reteta de tarta cu pere si nuci din: aluat, pere, zahar, unt, zahar
brun, miere, frisca, oua, nuci si sare cu aroma de fum. Ingrediente: 400
g aluat de tarta 2 pere, curatate de coaja si de samburi si taiate in
patru 3 linguri zahar 60 g unt nesarat 140 g zahar brun 50…
Read more »
4 October 2012

O
reteta de varza calita cu carnaciori la gratar din: varza, carnaciori,
ceapa, ulei, pasta de tomate, boia de ardei, foi de dafin, seminte de
chimen, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: varza mare 500 g
carnaciori subtiri proaspeti 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 lingura pasta de
tomate 1 lingura rasa boia de…
Read more »
4 October 2012

O
reteta delicioasa de piscoturi cu:vin alb, struguri, oua, zahar,
lamaie, nuci. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200 ml vin alb sec 500 g
boabe de struguri 3 ouă 1 lingură zahăr 1 lămâie mare 50g nuci taiate
felii Mod de preparare: Rupi piscoturile in bucatele, iar jumatate le
pui intr-un vas si le stropesti cu…
Read more »
4 October 2012

O
reteta de tarta cu prune si scortisoara din: aluat, oua, branza de
vaci, branza telemea, zahar, zahar vanilat, smantana, prune si
scortisoara. Ingrediente: 300 g aluat foitaj 3 oua 200 g branza de vaci
100 g branza telemea 200 g zahar 1 plic cu zahar vanilat 50 ml smantana
prune zahar pudra scortisoara …
Read more »
4 October 2012

Crochete
de curcan cu praz din: carne tocata de curcan, praz, cimbru, ceapa,
supa de legume, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de curcan 4 fire praz 1 lingurita
rasa cimbru uscat maruntit 1 ceapa 100 ml supa de legume 3-4 linguri
ulei de masline 4-5…
Read more »
4 October 2012

O
reteta simpla de Cocktail Lavender Collins din: gin, sirop de
levantica, fresh de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 40 ml Gin 20 ml
sirop de levantica 30 ml fresh de lamaie Top Apa minerala Mod de
preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata pisata intr-un pahar
Collins.
Read more »
4 October 2012

Chec
de banane din: curmale, banane, lapte, ulei, unt, zahar, oua, faina,
nucsoara, scortisoara, banane, zahar si frisca. Ingrediente: 175 g
curmale, fara samburi 2 banane, bine coapte 2 linguri lapte 2 linguri
ulei 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei + 25 g pentru banane 175 g
zahar 2 oua 125 g faina cu…
Read more »
4 October 2012

O
reteta savuroasa de dovlecei umpluti din: dovlecei, carne tocata,
ceapa, orez, cimbru, pasta de tomate, boia de ardei dulce, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei mari 400 g carne tocata 1 ceapa
50 g orez 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit 3-4 linguri ulei 1
lingura pasta de tomate 1 lingurita boia de…
Read more »
4 October 2012

O
reteta simpla si gustoasa de sos de rosii din: unt, ulei de masline,
ceapa, usturoi, rosii, apa, zahar brun, sare, piper, cimbru, busuioc,
oregano si patrunjel. Ingrediente: 60g unt 60ml ulei de masline 1 ceapa
mare taiata marunt 5 capatani de usturoi taiate marunt 4 conserve de
rosii (410g fiecare) 400ml apa 20ml zahar…
Read more »
4 October 2012

O
reteta de rata cu bame si ceapa caramelizata din: piept de rata, bame,
ceapa, zahar, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de
rata 600 g bame 2 cepe mari 1 lingura zahar 2 catei de usturoi 50 ml
ulei sare piper Mod de preparare: Spălaţi pieptul de raţă, scurgeţi-l
şi…
Read more »
3 October 2012

Prajitura
tropicala din: miere, ananas, mango, coaja si zeama de lamaie, unt,
zahar brun, oua, faina, scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara si rom.
Ingrediente: 4 linguri miere 250 g ananas, taiat bucati de 2 cm 1
mango, taiat bucati de 2 cm coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 200 g unt
+50 g pentru…
Read more »
3 October 2012

Multă
lume consideră că, dacă vrei să faci un grătar, ai nevoie de biftec, de
cotlet sau de cârnaţi. Totuşi, în ţările în care clima o permite,
există şi tradiţia de a prăji la grătar peşte întreg. Atunci când
folosiţi grătarul, temperatura este relativ blândă. Pe de altă parte,
carnea multor specii de peşte devine…
Read more »
3 October 2012

Pepene
galben umplut cu budinca din: pepene galben, budinca de ciocolata,
zahar, lapte si nuca de cocos. Ingrediente: 2 bucati mari de pepene
galben sau 4 pepeni mai mici 2 pachete de budinca de ciocolata sau
caramel 6 linguri zahar 1 l lapte 4 linguri de nuca de cocos pentru
decor sau cateva frunze de…
Read more »
3 October 2012

O
reteta de ciorba de ardei copti din: carne de vita, ardei capia,
morcovi, telina, ceapa, patrunjel, bulion si sare. Ingrediente: 300 g
carne de vita 4-5 ardei capia 2-3 morcovi 1 telina cu tot cu frunze 2
cepe 1 radacina de patrunjel 1 lingura cu bulion sau 2-3 rosii sare
Mod de preparare:…
Read more »
3 October 2012

O
reteta de clatite in sos de vanilie din: branza de vaci, galbenusuri,
zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, sare, smantana si albusuri.
Ingrediente: pentru umplutura: 250 g branza de vaci 3 galbenusuri 5
linguri zahar 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la o portocala un praf
de sare pentru sos: 500 g smantana…
Read more »
3 October 2012

Saramură
de peşte sau carne de pui din: peste, concentrat de legume, piper, boia
de ardei, ardei iute, patrunjel, marar, frunze de dafin, ulei, usturoi
si rosii. Ingrediente: 1,5 kg peste 50 g concentrat de legume 1
lingurita piper 1 lingurita boia de ardei 1 ardei iute patrunjel marar 2
frunze de dafin 50 ml…
Read more »
3 October 2012

Panna
cotta cu vanilie şi sos de zmeură din: lapte, gelatina, coaja de
lamaie, pastai de vanilie, bobite de cardamom, zahar, zmeura, zahar si
amidon. Ingrediente: 240 ml de lapte 4 foi de gelatina (sau 3 lingurite
de gelatina la plic) 240 ml de smantana pentru frisca coaja de la 1
lamaie 2 pastai de…
Read more »
3 October 2012

O
reteta simpla de Cocktail Passionfruit Collins din: vodka, lemon juice,
fructul pasiunii, zahar, apa minerala si gheata. Ingrediente: 50 ml
Vodka 25 ml lemon juice 1 fructul pasiunii 2 lingurite zahar Apa
minerala Gheata pisata Mod de preparare: Se pune jumatate de pahar cu
gheata pisata, se adauga ingredientele si se amesteca puternic.…
Read more »
3 October 2012

O
reteta delicioasa de tocana de iepure din: pulpe de iepure, morcovi,
telina, ceapa, usturoi, vin rosu, pasta de rosii, oregano, nucsoara, foi
de dafin, masline, sare si piper. Carnea de iepure este foarte
sănătoasă, are mai puţin colesterol decât cea de pui sau curcan, mai
multe proteine şi se digeră uşor, fiind recomandată în…
Read more »
3 October 2012

Piept
de pui cu sos de ardei din: ardei grasi, piept de pui, ulei, unt, boia
iute, sos pesto, curry, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 5 ardei
grasi galbeni 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 bucati piept de pui
1 canita ulei 2 linguri unt boia iute 1 lingurita de sos pesto…
Read more »
3 October 2012

O
reteta de placinta cu peste, creveti si spanac din: aluat, spanac,
fileuri de peste, creveti, usturoi, ulei de masline, busuioc, cimbru,
menta, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 500 g
spanac congelat 300 g fileuri de peste alb (cod merluciu, salau) 300 g
creveti decorticati 1 capatana de usturoi 2-3 linguri…
Read more »
3 October 2012

O
reteta de tarta cu mure si crema de migdale din: aluat, migdale, unt,
zahar, oua, faina, esenta de migdale, lapte, gem de mure, mere si mure.
Ingrediente: 400 g aluat fraged 200 g migdale macinate 175 g unt+40 g
pentru mere 200 g zahar +25 g pentru mere 4 oua 75 g faina cu…
Read more »
3 October 2012

O
reteta de supa de fasole neagra cu porumb si rosii din: ulei de
masline, ceapa, morcovi, usturoi, praf de chilli, chimen, piper, supa de
legume, fasole neagra, porumb si rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 ceapa, tocata 2 morcovi, feliati 4 catei de usturoi, tocati 2
linguri praf de chili 1 lingura…
Read more »
3 October 2012

Carnaciori
proaspeti cu ardei din: carnaciori, ardei gras, masline umplute cu
ardei, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 8
carnaciori proaspeti (circa 500 g) 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu
100 g masline umplute cu ardei 200 ml vin alb 1 canita ulei de masline
sare piper Mod de…
Read more »
3 October 2012

O
reteta de salata ruseasca din: cartofi, morcovi, mazare, telina, sunca,
castraveciori acri, maioneza, mustar, sare si piper. Ingrediente: 5-6
cartofi mari 4-5 morcovi 200 g mazare 1 telina mica 500 g sunca 4-5
castraveciori acri 300 g maioneza 2 linguri cu mustar sare piper Mod
de preparare: Pune la fiert în apă rece…
Read more »
3 October 2012

O
reteta de file de pangasius cu mac din: file de pangasius, oua, faina,
mac, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg file de pangasius sau alt
peste 3 oua 3 linguri faina 3 linguri mac macinat sare piper ulei pentru
prajit Mod de preparare: Speli şi porţionezi peştele şi îl presari cu
sare…
Read more »
3 October 2012

O
reteta de salata pescarului din: file de peste, orez, ardei iute,
morcovi, rosii cherry, maioneza, ulei de masline si otet. Ingrediente:
300 g file de peste 250 g orez 1 ardei iute verde 1 fir de usturoi verde
3 morcovi 3 rosii cherry 75 g maioneza 2 linguri ulei de masline 1
lingura cu…
3 October 2012

Rigatoni
alla bolognese din: carne de vita, sos de rosii, usturoi, ceapa,
morcov, supa de vita, vin rosu, ulei de masline, paste rigatoni si
parmezan. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 400 g sos de rosii 2
catei de usturoi, tocati fin 1 ceapa medie, tocata fin 1 morcov, dat pe
razatoare 150 ml…
Read more »
3 October 2012

O
reteta de suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, zahar brun, piper si
busuioc. Ingrediente: 5 kg rosii sare grunjoasa (neiodata) 1-2 linguri
cu zahar brun piper busuioc Mod de preparare: Dă roşiile prin
separatorul ataşat maşinii de tocat de două ori. Toarnă sucul colectat
într-o oală şi pune la foc mic, amestecând…
Read more »
3 October 2012

O
reteta delicioasa de cartofi cu:peste afumat, sfecla rosie, morcov,
telina, branza de vaci, smantana, limeta, sare, piper, marar, usturoi.
Ingrediente: cartofi potriviţi 400 g peşte afumat o sfeclă roşie un
morcov o felie de ţelină 200 g brânză de vaci două linguri cu smântână o
limetă sare piper mărar usturoi Mod de preparare: Cartofii…
Read more »
3 October 2012

O
reteta simpla de Cocktail Jamaica Banana Bay din: apricot brandy,
lichior de banane, rom jamaica si lichior de cirese. Ingediente: 1 cl
Apricot brandy 1 cl lichior de banane 3 cl rom Jamaica 1 strop de
lichior de cirese Mod de preparare: Turnam intr-un pahar Apricot
Bandy-ul, lichiorul de banane, romul si un…
Read more »
3 October 2012

Conserva
de ceapa cu chilli din: sare grunjoasa, ceapa, ardei iute, otet de
mere, otet de cidru si zahar tos. Ingrediente: 300 g sare grunjoasa 1 kg
ceapa mica sau esalote, curatate 4-8 bucati ardei iute (circa 1-2 la
borcan, dupa gust) 350 ml otet de mere 350 otet de cidru 225 g zahar
tos…
Read more »
3 October 2012

Smoothie
cu ananas, piersici şi mure din: piersici, ananas, mure si frunze de
menta. Ingrediente: 2 piersici 2 felii de ananas 1 ceasca cu mure frunze
de menta pentru decor Mod de preparare: Mixezi fructele pe rând şi
pui conţinutul în cupă. Prima dată mixezi murele, urmează piersicile
decojite şi ananasul. Mixatul nu trebuie…
Read more »
3 October 2012

O
reteta de pateuri cu branza telemea din: aluat, telemea, oua, lamaie,
ulei, chimen, cascaval si sare. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 300 g
telemea 2 oua (doar galbenusurile) 1 lamaie 20 ml ulei putin chimen si
cascaval ras (pentru presarat deasupra) sare Mod de preparare: Separi
albuşurile de gălbenuşuri. Razi coaja de lămâie.…
Read more »
3 October 2012

O
reteta de biscuiti cu coacaze din: branza de vaci, lapte, ulei de
floarea soarelui, zahar, ou, faina, praf de copt, zahar vanilat, sare,
coacaze si fulgi de migdale. Ingrediente: 175 g branza de vaci 6 linguri
lapte 6 linguri ulei de floarea soarelui 75 g zahar 1 ou 300 g faina 1
pachetele praf…
Read more »
3 October 2012

Zacusca
de dovlecei din: dovlecei, vinete, ardei, ceapa, rosii, piper boabe,
foi de dafin, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 3 kg dovlecei 3 kg
vinete 3 kg ardei rosii 2 kg ceapa 2 kg rosii 250 ml ulei piper boabe
foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar sare piper Mod de preparare: Coace
ardeii…
Read more »
3 October 2012

Conţinând
foarte mult zahăr, morcovii sunt excelenţi gătiţi la cuptor, deoarece
zahărul din ei se caramelizează, iar morcovii devin maronii, lipicioşi
şi delicioşi! De asemenea, se folosesc frecvent în tocăniţe şi supe,
deoarece conferă mâncărurilor o anumită dulceaţă, iar fiind atât de
dulci pot fi utilizaţi chiar şi la prăjituri. Morcovii tineri apar în
mai…
Read more »
3 October 2012

Kalakukko
din: file de hering, slanina afumata, unt, faina de secara, faina de
grau, oua, drojdie de bere si sare. Ingrediente: 500 g file de hering
150 g slanina afumata 200 g unt 125 g faina de secara 300 g faina de
grau 2 oua 1 lingurita drojdie de bere sare Mod de preparare:…
Read more »
3 October 2012

O
reteta delicioasa de lasagna cu pui din: piept de pui, supa de pui,
ulei de masline, morcovi, ceapa, pulpa de rosii, foi de lasagna,
mozzarella, unt, faina, lapte si nucsoara. Ingrediente: 1 kg piept de
pui 300 ml supa de pui sau de legume 3 linguri ulei de masline, plus
extra pentru uns 2…
Read more »
3 October 2012

O
reteta de sos bloody mary din: ulei de masline, ceapa, coriandru, ardei
iute, usturoi, piure de rosii, sos tabasco, sos worchestershire, sare
de telina, piper, rosii, zahar, otet de vin alb si votca. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata marunt 1 lingurita
coriandru macinat 1 ardei iute, tocat 1 catel…
Read more »
3 October 2012

O
reteta delicioasa de ecler cu:apa, sare, unt, faina, oua, budinca,
lapte, ciocolata, frisca, fructe de padure, zmeura, mure. Ingrediente:
220 ml apă un vârf de linguriţă cu sare 125 g unt 150 g făină 4 ouă un
plic cu budincă de caramel 500 ml lapte dulce 100 g ciocolată cu cafea
500 m frişca…
Read more »
3 October 2012

O
reteta delicioasa de budinca cu: paine, lapte, oua, hribi, unt, branza
telemea, costita, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper, smantana,
castraveti. Ingrediente: o pâine 450 ml lapte dulce 3 ouă 250 g hribi 50
g unt 180 g brânză telemea 300 g costiţă o ceapă doi căţei de usturoi o
lingură cu cimbru sare piper…
Read more »
3 October 2012

O
reteta delicioasa de salata cu: sprot, ardei capia, ardei iute, capere,
arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde,
busuioc. Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi ardei capia un
ardei iute mic două lin guri cu capere un borcănel cu arpagic murat un
cartof 200 g maioneză o lămâie o linguriţă cu…
Read more »
3 October 2012

O
reteta delicioasa de gofre cu: faina, ou, zahar pudra, lapte dulce,
unt, drojdie, frisca, esenta de vanilie, branza de vaci, pepene rosu,
ananas. Ingrediente: 250 g făină un ou 100 g zahăr pudră 100 ml lapte
dulce 150 g unt jumătate de linguriţă cu drojdie proaspătă 500 ml frişcă
o linguriţă cu esenţă de…
Read more »
2 October 2012

O
reteta de Tort aperitiv din: cascaval, friptura, pastrama, parizer de
pui afumat, unt, gogosar, branza de vaci cu verdeata si masline.
Ingrediente: 1 roata de cascaval (aproximativ 400 g ) 3 felii subtiri de
friptura rece 3 felii de pastrama sau muschi file 3 felii de parizer de
pui afumat 200 g unt 2…
Read more »
2 October 2012

Fasole
verde frantuzeasca din: fasole verde, faina, unt, ulei, ceapa, lapte,
oua, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2
linguri faina 50 g unt 80 ml ulei 100 g ceapa 200 ml lapte 2 oua sare
piper patrunjel verde Mod de preparare: Cureţi fasolea, o fierbi pe
jumătate, o speli…
Read more »
2 October 2012

Sote
de ciuperci de pădure cu roşii din: ciuperci, ceapa verde, usturoi,
rosii, ulei de masline, sare, piper alb si rozmarin. Ingrediente: 1 kg
ciuperci de padure asortate 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi
verde sau 2 fire de praz 400 g rosii bine coapte 2 linguri ulei de
masline sare piper alb macinat…
Read more »
2 October 2012

Sos
picant pentru iarna din: rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa,
usturoi, ulei, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe si cimbru.
Ingrediente: 6 kg rosii 1,5 kg ardei capia 500 g ardei iute 3 kg ceapa 1
capatana de usturoi 500 ml ulei 3 linguri cu sare 8 linguri cu zahar
foi de dafin…
Read more »
2 October 2012

O
reteta savuroasa de bors de vita din: oase de vita, cartofi, ceapa,
morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, pulpe de rosii, leustean,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg oase de vita cu carne pe ele 2 cartofi 1
ceapa mare 2 morcovi mari 1 radacina de patrunjel 1 radacina de
pastarnac 1 ardei gras 200…
Read more »
2 October 2012

O
reteta de salata de vinete din: vinete, usturoi, iaurt, patrunjel,
ulei, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 500-600 g vinete coapte 1
catel de usturoi 150 g iaurt simplu patrunjel 50 ml ulei suc proaspat de
la 1/2 lamaie sare dupa gust Mod de preparare: Vinetele coapte, le
cureţi de coajă şi le…
Read more »
2 October 2012

Gogosari
de iarna din: gogosari, apa, miere, zahar brun, otet, sare grunjoasa,
hrean, boabe de piper, boabe de mustar, frunze de dafin si frunze de
telina. Ingrediente: 2 kg gogosari curatati 1 l apa 100 g miere 100 g
zahar brun 200 ml otet 2 linguri cu sare grunjoasa 1 hrean 20 g boabe
de…
Read more »
2 October 2012

O
reteta de supa cu orez si usturoi din: orez, usturoi verde, margarina,
ulei de masline, galbenusuri, apa, concentrat de legume si piper.
Ingrediente: 100 g orez 1 legatura usturoi verde 2 linguri margarina 1
lingura ulei de masline 3 galbenusuri 2 l apa 5 linguri concentrat de
legume piper Mod de preparare: Alegi…
Read more »
2 October 2012

Gulas
de pui cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina,
pasta de tomate, boia, piper si sare. Ingrediente: 500 g piept de pasare
250 g praz 2 ardei grasi 2 linguri ulei 1 lingurita faina 3 linguri
pasta de tomate boia dulce piper si sare Mod de preparare: Speli
pieptul…
Read more »
2 October 2012

O
reteta delicioasa de lasagna cu sos bolognez din: kaizer, ceapa,
usturoi, morcovi, telina, ulei de masline, oregano, carne, sare de mare,
piper, rosii, busuioc, parmezan, foi cu ou si creme fraiche.
Ingrediente: pentru sosul bolognez: 2 felii kaizer 2 cepe potrivite 2
catei de usturoi 2 morcovi 2 teline ulei de masline 2 lingurite…
Read more »
2 October 2012

O
reteta de Brânzoaice cu cremă si mărar din: faina, drojdie, ou, ulei,
apa, sare, branza de oaie, oua, marar, frunze de ceapa si ulei.
Ingrediente: 1 kg faina 25 g drojdie proaspata 1 ou 2 linguri ulei 400
ml apa calduta sare pentru umplutura: 500 g branza de oaie 4 oua 1
legatura marar…
Read more »
2 October 2012

Omleta
italiana cu cartofi noi din: ceapa rosie, ardei, ulei de masline,
dovlecei, boabe de porumb, oua, branza de burduf, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 1 ceapa rosie medie 1 ardei rosu mic 2-3 linguri
ulei de masline 350-400 g cartofi rasi 150 g dovlecei rasi 3 linguri
boabe de porumb conservate 6 oua 150…
Read more »
2 October 2012

Rosii
in saramura din: rosii, sare, dafin, piper boabe, usturoi si apa.
Ingrediente: rosii sare dafin piper boabe usturoi apa Mod de
preparare: Alege roşii micuţe, spală-le şi înţeapă-le din loc în loc cu
un ac sterilizat (trecut prin flacăra de la argaz) şi pune-le în
borcane fără să le presezi. Pe măsură ce…
Read more »
2 October 2012

Ardei
umpluti: carne tocata, orez, morcovi, ceapa, ceapa verde, usturoi,
ardei gasi, rosii, bulion, marar, patrunjel, branza topita, smantana si
ou. Ingrediente: 350 g carne tocata amestec de porc cu vita 1 cescuta de
orez 1 morcov 1 ceapa uscata potrivita 1 fir de ceapa verde 2 catei de
usturoi 5 ardei grasi galbeni 3…
Read more »
2 October 2012

O
reteta de cartofi copti cu sunca si casaval din: cartofi, sunca,
cascaval, ceapa verde, rosie, ulei, sare, piper, iaurt, ceapa si
usturoi. Ingrediente: 8 cartofi medii 100 g sunca fiarta 200 g cascaval 1
legatura ceapa verde 1 rosie 2 linguri ulei sare piper alb macinat
pentru sos: 300 ml iaurt 1 ceapa arpagic…
Read more »
2 October 2012

Incinge
1 lingură ulei de măsline într-o tigaie nonaderentă. Sotează timp de 5
minute 1 ceapă, tocată mărunt şi 5 căţei de usturoi, zdrobiţi. Stinge cu
1/2 cană de vin roşu, după care adaugă 2 linguri de zahăr brun, 2
linguri de busuioc proaspăt, tocat, 2 linguriţe fulgi de chilii, 1/4
linguriţă piper n