marți, 29 ianuarie 2013

Retete de top #32


Retete de top:

Tarta umpluta cu ciuperci

23 January 2012
Tarta umpluta cu ciuperciO reteta delicioasa de tarta umpluta cu ciuperci din: faina, ou, unt, drojdie, ciuperci, costita, ceapa, smantana, galbenusuri, cas, verdeata, rosii, sare si piper. Ingrediente: 150 g faina 1 ou unt cat o nuca drojdie cat o nuca pentru umplutura: 500 g ciuperci 200 g costita 1 ceapa taiata fin 200 g smantana 3 galbenusuri…
Read more »

Reteta zilei: Oua umplute

23 January 2012
Reteta zilei: Oua umpluteO reteta delicioasa de oua umplute din: oua, hrean, arpagic, maioneza, mustar, piper rosu, sare si piper. Ingrediente:     14 ouă proaspete     hrean    arpagic    maioneză    muştar picant    piper roşu    Sare şi piper Mod de preparare: Se fierb ouălele proaspete pentru 10 minute.Se lasa sa se răcească. Se decojesc…
Read more »

Supă-cremă de peşte cu iaurt

23 January 2012
Supă-cremă de peşte cu iaurtO reteta delicioasa de supa crema de peste cu iaurt din: file de peste, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, cartofi, ulei extravirgin de masline, iaurt degresat, boia dulce si lamaie. Ingrediente: 500 g file de peşte 2 morcovi 1 ţelină mică 1 rădăcină de păstârnac 2 cepe 4 cartofi 30 ml ulei extravirgin de măsline 300…
Read more »

Cum se prepara sos din vin rosu (video)

23 January 2012
Cum se prepara sos din vin rosu (video)O reteta video despre cum se prepara sos din vin rosu; un preparat nemaipomenit de gustos care poate fi folosit in prepararea carnii de vita si nu numai. Este foarte delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara sos din vin rosu Pofta buna!
Read more »

Chiftele marinate scăzute

23 January 2012
Chiftele marinate scăzuteO reteta de chiftele marinate scazute din: carne tocata, paine, ceapa, mazare, oua, usturoi, marar, patrunjel, boia iute, ulei, lapte, ceapa, ardei gras verde, morcov, supa de carne, suc de rosii, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec (porc si vita) 1 felie de paine 1 ceapa 1 mana de…
Read more »

Chec cu pere

23 January 2012
Chec cu pereO reteta delicioasa de chec cu pere din: pere, faina, oua, zahar, unt, stafide, rom si sare. Ingrediente: 4 pere coapte 150 g făină 5 ouă 150 g zahăr 50 g unt 50 g stafide 2 linguri rom sare   Mod de preparare: Înmuiaţi stafidele în rom, în care aţi adăugat 2 linguri de apă…
Read more »

Cocktail cu fructe de mare

23 January 2012
Cocktail cu fructe de mareO reteta delicioasa de cocktail cu fructe de mare din: crab, smantana, marar, piper, zeama de lamaie, seminte fenicul, faina, ou, pesmet, ulei, crevete, ardei iute, coriandru, ulei de masline, galbenus, mustar de dijon, ulei, pasta de rosii deshidratate, batond e vanilie, sos tabasco, bulb fenicul, frunze de salata si lamaie. Ingrediente: pentru crab: 1×170…
Read more »

Kofta din carne de vită, la cuptor

23 January 2012
Kofta din carne de vită, la cuptorO reteta de kofta din carne de vita, la cuptor din: carne de vita, paine, lapte, ceapa, rosii, cimbru, sofran, piper si sare. Ingrediente: 800 kg carne de vită 1 felie pâine 50 ml lapte 1 ceapă 2–3 roşii cimbru şofran măcinat piper sare   Mod de preparare: Înmuiaţi pâinea în lapte. Curăţaţi, spălaţi şi…
Read more »

lahnie de fasole cu afumătură

23 January 2012
lahnie de fasole cu afumăturăO reteta delicioasa de iahnie de fasole cu afumatura din: fasole boabe, ciolan afumat, ceapa, morcovi, pastarnac, foaie de dafin, boia de ardei dulce, sare, piper boabe, tarhon si ulei. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ciolan afumat 2-3 cepe mari 2 morcovi 1 pastarnac foaie de dafin 750 g rosii in bulion boia de…
Read more »

Ghiveci de peşte

23 January 2012
Ghiveci de peşteO reteta simpla de ghiveci de peste din: peste, morcov, telina, patrunjel, rosii, ceapa, fasole verde, masline si verdeata. Ingrediente: 800 g peşte 1 morcov 1 rădăcină ţelină 1 rădăcină pătrunjel 7 roşii 1 ceapă 200 g fasole verde 18 măsline verdeaţă   Mod de preparare: Curăţaţi peştele şi îl tăiaţi în bucăţi, apoi îl…
Read more »

Fasole picanta

23 January 2012
Fasole picantaO reteta delicioasa de fasole picanta din: carne tocata de vita, fasole boabe, rosii, bulion, supa de legume, usturoi, sare, piper, oregano, chimen, patrunjel, ardei iute si ceapa rosie. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 cutie cu fasole boabe fiarta 3 rosii 2 linguri cu bulion 100 ml supa de legume (sau concentrat)…
Read more »

Legume şi piept de pui în aluat

23 January 2012
Legume şi piept de pui în aluatO reteta delicioasa de legume si pipet de pui in aluat din: conopida, piept de pui, dovlecei, ceapa, faina, oua, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, ulei de arahide, bere si frunze de cicoare rosie. Ingrediente: pentru legume şi pui: 200 g conopidă 350 g piept de pui 2 dovlecei (zucchini) 1 ceapă pentru aluat:…
Read more »

Cocktail Blue Pitu

23 January 2012
Cocktail Blue PituO reteta simpla de Cocktail Blue Pitu din: curacao, pitu chacha si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cl Curacao albastru 6 cl Pitu Cachaca 2 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: punem mai multe cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi si turnam peste gheata toate ingredientele. Amestecam cu o lingura de…
Read more »

Rulada de carne cu sos de rosii

23 January 2012
Rulada de carne cu sos de rosiiO reteta de rulada de carne cu sos de rosii din: carne tocata de porc, ceapa, oua, rosii in bulion, usturoi, ienibahar, foi de dafin, patrunjel, ulei, boia iute, cimbru, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 1 kg carne tocată de porc 2 cepe 4 ouă 800 g roşii în bulion 1 căţel de usturoi 3…
Read more »

Dieta vegană, cel mai sănătos stil de viaţă

23 January 2012
Dieta vegană, cel mai sănătos stil de viaţăDacă în urmă cu doar câţiva ani dietele vegane erau considerate extreme, în prezent tot mai mulţi oameni adoptă acest mod strict de alimentaţie pentru a slăbi şi a avea o viaţă mai sănătoasă.   Dietele vegane au din ce în ce mai mulţi adepţi, care consideră că o alimentaţie bazată pe plante, dar echilibrată,…
Read more »

Chefal cu masline

23 January 2012
Chefal cu maslineO reteta delicioasa de chefal cu masline din: chefal, masline, rosii in bulion, ardei iute, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 chefal 200 g masline 1 cutie cu rosii in bulion 1 ardei iute patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţă peştele, unge-l cu ulei, condimentea- ză-l cu sare şi piper şi…
Read more »

Tocanita cu crutoane aromate

23 January 2012
Tocanita cu crutoane aromateO reteta delicioasa de tocanita cu crutoane aromate din: carne de porc impanata, ceapa, usturoi, carnati oltenesti, rosii decojite, paine, zeama de lamaie, ulei, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de porc impanata 1 ceapa 3 cateid e usturoi 3 carnati oltenesti 1 cutie de rosii decojite 5 felii de paine…
Read more »

Supă-cremă de pasăre

23 January 2012
Supă-cremă de pasăreO reteta delicioasa de supa crema de pasare din: pui, morcovi, ceapa, unt, galbenusuri, lapte, faina si sare. Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 2 cepe 100 g unt 3 gălbenuşuri 200 ml lapte 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi puiul şi îl fierbeţi la foc mic, în 3 litri de…
Read more »

Ficat cu praz si ridichi

23 January 2012
Ficat cu praz si ridichiO reteta delicioasa de ficat cu praz si ridichi din: ficat de porc, ridiche neaga, praz, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g ficat de porc 1 ridiche neagra 1 fir de praz 100 g masline fara samburi ulei sare piper   Mod de preparare: Taie ficatul în felii şiînăbuşă-lîn ulei cu puţină apă.…
Read more »

Friptură tocată berlineză

23 January 2012
Friptură tocată berlinezăO reteta delicioasa de friptura tocata berlineza din: ceapa, oua, pesmet, carne, cartofi si morcovi. Ingrediente: 1 ceapă 2 ouă 2 linguri pesmet 300–400 g carne pentru tocat 2 cartofi 2 morcovi   Mod de preparare: Tocaţi carnea, o amestecaţi cu ceapă, ouă, piper, sare şi 1/2 din verdeaţă. Omogenizaţi bine compoziţia şi modelaţi un…
Read more »

Ficat in sos de vin

23 January 2012
Ficat in sos de vinO reteta de ficat in sos de vin din: ficat de porc, ceapa, vin rosu, ardei gras verde, ardei gras rosu, ceapa verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g ficat de porc 3 cepe 300 ml de vin rosu 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 2 fire de ceapa verde sare piper…
Read more »

Salată cu pipote

23 January 2012
Salată cu pipoteO reteta delicioasa de salata cu pipote de pui din: salata verde, pipote de pui, telemea, cascaval, marar, ulei de masline, otet balsamic, sunca, ardei rosii, piper si sare. Ingrediente: 1 salată verde mare 500 g pipote de pui 300 g telemea sau caş de vacă 100 g caşcaval 1 legătură mărar sau pătrunjel 2…
Read more »

Ruladă de conopidă

22 January 2012
Ruladă de conopidăO reteta rulada de conopida din: unt, faina, lapte, oua, conopida, smantana, cascaval, jambon, sare si piper. Ingrediente: 50 g unt 80 g făină 1/2 l lapte 3 ouă pentru umplutură: 1/2 conopidă 100 g smântână 30 g caşcaval ras 50 g jambon tocat sare piper   Mod de preparare: Puneţi untul la încins, adăugaţi…
Read more »

Ghiveci ca la bunica

22 January 2012
Ghiveci ca la bunicaO reteta delicioasa de ghiveci ca la bunica din: carne de porc, cartofi, bacon, ceapa, morcovi, ardei gras, frunze de dafin, usturoi, ciuperci, boia, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g carne de porc 2-3 cartofi mari 200 g bacon (slăninuţă) 3 cepe 2 morcovi 1 ardei gras roşu 2 ardei graşi verzi 1-2 frunze…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata

22 January 2012
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolataO reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata din: faina, cacao, ciocolata de menaj, lapte, galbenusuri, albusuri si praf de copt. Ingrediente: 4 linguri faina 2 linguri cacao 150 g ciocolata de menaj 200 ml lapte 5 galbenusuri 5 albusuri 1/2 pachet praf de copt 100 g zahar   Mod de preparare: Galbenusurile se bat spuma…
Read more »

Salată cu nuci şi ciuperci

22 January 2012
Salată cu nuci şi ciuperciO reteta delicioasa de salata cu nuci si ciuperci din: cartofi, supa de legume, salata verde, ciuperci, usturoi, otet balsamic, ulei, unt si miez de nuca. Ingrediente: 1 cartof mic 150 ml supă de legume 150 g salată verde 200 g ciuperci 1 cătel de usturoi 2 linguri otet balsamic 3 linguri ulei 1–2 linguri…
Read more »

Cum se prepara aripioare de pui cu sos barbeque (video)

22 January 2012
Cum se prepara aripioare de pui cu sos barbeque (video)O reteta video despre cum se prepara aripioare de pui cu sos barbeque; un preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si delicios cu o aroma picanta specifica insulelor Caraibe. Cum se prepara aripioare de pui cu sos barbeque Pofta buna!
Read more »

Budinca de paste cu broccoli

22 January 2012
Budinca de paste cu broccoliO reteta delicioasa de budinca de paste cu broccoli din: penne, broccoli, conopida, unt, faina, lapte, telemea veche de oaie, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 300 g penne 200 g broccoli (desfacut in buchetele) 100 g conopida (desfacuta in buchetele) 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina alba 1 cana cu lapte 150 g…
Read more »

Frigărui din crochete de cartofi şi varză

22 January 2012
Frigărui din crochete de cartofi şi varzăO reteta delicioasa de frigarui din crochete de cartofi si varza din: cartofi, varza, usturoi, ulei de masline extravirgin, nuci caju, sare, piper, ulei de floarea soarelui si seminte de mac. Ingrediente: pentru crochete: 2 cartofi 1/4 varză 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri nuci caju sare şi piper…
Read more »

Chec cu kiwi şi cremă de banane

22 January 2012
Chec cu kiwi şi cremă de bananeO reteta delicioasa de chec cu kiwi si crema de banane din: zahar, unt, faina, sare si piure de kiwi. Ingrediente: 250 g zahăr 120 g unt 270 g făină un praf de sare 150 g piure de kiwi   Mod de preparare: Frecaţi untul spumă cu piureul de kiwi şi cu 125 g zahăr.…
Read more »

Telina umpluta cu carne

22 January 2012
Telina umpluta cu carneO reteta delicioasa de telina umpluta cu carne din: boabe de fasole brune, foaie de dafin, boabe de enibahar, radacini de telina, sare, cimbru, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata, piper, otet de vin alb si zahar. Ingrediente: 300 g boabe de fasole brune 1 foaie de dafin 3 boabe de enibahar 4 radacini de telina…
Read more »

Turtite cu crema de lamaie

22 January 2012
Turtite cu crema de lamaieO reteta delicioasa de turtite cu crema de lamaie din: faina, unt, oua, lapte, zahar, zahar pudra, drojdie, lamaie si sare. Ingrediente: 220 g faina 120 g unt topit si racit 4 oua 50 g unt 160 ml lapte cald 120 ml apa calda 1 lingurita cu zahar 75 g zahar pudra 2 plicuri cu…
Read more »

Placinta cu carnati

22 January 2012
Placinta cu carnatiO reteta delicioasa de placinta cu carneti din: ulei, ciuperci, carnati de porc, ceapa, vin alb, supa, amidon, sos de soia, mustar cu boabe, cartofi, telina, lapte, unt si cascaval. Ingrediente: 3 linguri ulei 500 g amestec de ciuperci 1 kg carnati de porc 2 cepe mari, tocate 300 ml vin alb sec sau cidru…

Cocktail Blanche

22 January 2012
Cocktail BlancheO reteta simpla de Cocktail Blanche din: Anisette, Cointreau si masline. Ingrediente: 2 cl Anisette 2 cl Cointreau masline   Mod de preparare: Mixam bine in shaker, Cointreau si Anisette cu gheata, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail. Servim cu masline.
Read more »

Tarta taraneasca

22 January 2012
Tarta taraneascaO reteta simpla de tarta taraneasca din: faina, unt, zahar, apa rece, galbenus, gem, fructe si sate. Ingrediente: 170 g făină 150 g unt rece 2 linguri cu zahăr 4-6 linguri cu apă rece 1 gălbenuş 3 linguri cu gem/marmeladă fructe proaspete sare   Mod de preparare: Amestecă într-un vas făina cernută proaspăt cu un…
Read more »

Gulas de vita cu morcov si pastarnac

22 January 2012
Gulas de vita cu morcov si pastarnacO reteta delicioasa de gulas de vita cu morcov si pastarnac din: ceapa, morcovi, cimbru, carne de vita, ulei, faina, bere neagra, concentrat de supa, foi de dafin, sare, piper, zahar, cartofi, pastarnac, unt si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 750 g morcovi 1 fir cimbru 1 kg carne de vită pentru gulaş 2 linguri ulei…
Read more »

Chifteluţe crocante din frunze de sfeclă şi ciuperci

22 January 2012
Chifteluţe crocante din frunze de sfeclă şi ciuperciO reteta delicioasa de chiftelute crocanta din frunze de sfecla si ciuperci din: frunze de sfecla, ciuperci, oua, parmezan, faina, usturoi, ulei de masline extravirgin, faina, pesmet, ou si ulei de arahide. Ingrediente: pentru chifteluţe: 400 g frunze de sfeclă 250 g ciuperci champignon 2 ouă 2 linguri parmezan ras 100 g făină albă 1…
Read more »

Supă-cremă de fasole boabe cu busuioc

22 January 2012
Supă-cremă de fasole boabe cu busuiocO reteta de supa crema de fasole boabe cu busuioc din: fasole boabe, ardei rosu, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, hrean, busuioc, piper si sare. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ardei roşu 2 morcovi 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 linguriţă hrean ras 5–6 frunze de busuioc verde piper sare  …
Read more »

Carnaciori cu varza calita si piure de cartofi

22 January 2012
Carnaciori cu varza calita si piure de cartofiO reteta delicioasa de carnaciori cu varza calita si piure de cartofi din: cartofi, sare, mar, ceapa, unt, varza murata, ienupar, foi de dafin, chimen, zahar, suc de mere, ulei, carnaciori afumati, supa, piper, lapte si nucsoara. Ingrediente: 500 g cartofi albi sare 1 mar 1 ceapa 3 linguri unt 800 g varza murata 5…
Read more »

Friptură de pasăre cu afine şi mere

22 January 2012
Friptură de pasăre cu afine şi mereO reteta delicioasa de friptura de pasare cu afine si mere din: gaina sau pui, slanina, unt, ceapa, cimbru, foaie de dafin, smantana, afine, mere, sare si piper. Ingrediente: 1 găină sau 1 pui 250 g slănină 40 g unt 3 cepe 1 linguriţă cimbru 1 foaie de dafin 1/2 kg smântână 250 g afine…
Read more »

Tarta cu gem

22 January 2012
Tarta cu gemO reteta delicioasa de tarta cu gem din: oua, faina, unt, zahar, gem de visine, praf de copt si esenta de vanilie. Ingrediente: 3 oua 500 g faina 250 g unt 200 g zahar 300 g gem de visine 1 pliculet cu praf de copt esenta de vanilie   Mod de preparare: Freacă spumă untul…
Read more »

Dim Sum: Chung Fun

22 January 2012
Dim Sum: Chung FunPentru a prepara chung fun se foloseste aluatul obisnuit de taitei, facut din faina de orez. Acesta se fierbe pana devine moale si alunecos, apoi se infasoara in el diferite umpluturi. Dupa aceea, gustarile obtinute se fierb in aburi sau se prajesc in ulei. De cele mai multe ori se servesc cu sos de soia…
Read more »

Cocktail Animation

22 January 2012
Cocktail AnimationO reteta simpla de Cocktail Animation din: cynar, vermut rosu, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 2 cl Cynar 3 cl vermut rosu 3 stropi de zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Vermutul si Cynartul se agita bine in shaker, apoi amestecul se serveste in paharul pentru bauturi lunfi, cu…
Read more »

Placinta cu dovleac si nuca

22 January 2012
Placinta cu dovleac si nucaO reteta delicioasa de placinta cu dovleac si nuca din: faina, ou, ulei, otet, apa minerala, dovleac, zahar, nuca, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 1 ou 50 ml ulei 1 lingurita cu otet 200 ml apa minerala pentru umplutura: 1 kg dovleac 200 g zahar 200 g nuca maruntita 1 lingura cu…
Read more »

Salată cu napi şi cartofi

22 January 2012
Salată cu napi şi cartofiO reteta simpla de salata cu napi si cartofi din: napi, cartofi, patrunjel, telina, boabe de mazare, mere, castraveciori, zeama de lamaie, salata verde, maioneza de post si sare. Ingrediente: 500 g napi 500 g cartofi 3 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mică 5–6 linguri boabe de mazăre din conservă 2 mere 3 castraveciori 5…
Read more »

Bocconcini de pui şi legume

22 January 2012
Bocconcini de pui şi legumeO reteta delicioasa de bocconcini de pui si legume din: piept de pui, morcov, ceapa alba, dovlecei, faina alba, faina de orez, gris de grau, apa minerala si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: pentru bocconcini: 500 g piept de pui 1 morcov 1 ceapă albă 2 dovlecei (zucchini) Pentru prăjit: 80 g faină albă 50…
Read more »

Pastarnac in sos alb

22 January 2012
Pastarnac in sos albO reteta delicioasa de pastarnac cu sos alb din: suc de lamaie, 800 g pastarnac, unt, faina, smantana, branza topita, piper, nucsoara rasa si patrunjel verde. Ingrediente: sucul de la 1 lamaie 800 g pastarnac sare 3 linguri unt 2 linguri faina 200 ml smantana 100 g branza topita piper nucsoara rasa 2 fire patrunjel…
Read more »

Retete savuroase pentru weekend

22 January 2012
Retete savuroase pentru weekendBrioşe cu sos de căpşune   O reteta delicioasa de briose cu sos de capsune din: oua, zahar, faina, unt, vin alb, sare, zahar pudra, capsune, lichior de portocale si frisca. Ingrediente: pentru budincă: 4 ouă 40 g zahăr 60 g făină 40 g unt 125 ml vin alb 1 praf de sare 3 linguri…
Read more »

Brioşe cu sos de căpşune

22 January 2012
Brioşe cu sos de căpşuneO reteta delicioasa de briose cu sos de capsune din: oua, zahar, faina, unt, vin alb, sare, zahar pudra, capsune, lichior de portocale si frisca. Ingrediente: pentru budincă: 4 ouă 40 g zahăr 60 g făină 40 g unt 125 ml vin alb 1 praf de sare 3 linguri unt 3 linguri zahăr pudră pentru…
Read more »

Placinta cu dovleac si branza

22 January 2012
Placinta cu dovleac si branzaO reteta de placinta cu dovleac si branza din: dovleac, usturoi, ceapa, ulei de masline, alune de padure, piper cayenne, salvie, patrunjel, smantana, cas, foitaj si ou. Ingrediente: 1 kg dovleac turcesc, curatat de coaja si taiat bucati de 3 cm 6 catei de usturoi, necuratati de coaja 1 ceapa mare, taiata sferturi 2 linguri…
Read more »

Reteta zilei: Chec cu banane

22 January 2012
Reteta zilei: Chec cu bananeO reteta delicioasa de chec cu banane din: faina, zahar, unt, oua, banane, cacao, praf de copt, ciocolata si caramel. Ingrediente: 350 g faina 250 g zahar 100 g unt 3 oua 4 banane 4 linguri cacao 1/2 plic praf de copt pentru glazura: 100g ciocolata 5 linguri caramel   Mod de preparare: Untul se…
Read more »

Cum se prepara ciocolata (video)

22 January 2012
Cum se prepara ciocolata (video)O reteta video despre cum se prepara ciocolata; un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos cu care sa va delectati in fiecare zi. Cum se prepara ciocolata Pofta buna!
Read more »

Cocktail Campari Testarossa

22 January 2012
Cocktail Campari TestarossaO reteta simpla de Cocktail Campari Testarossa din: campari, votca, tonic si portocala. Ingrediente: 2 cl Campari 1 cl votca tonic o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Campari-ul si votca intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste gheata, si adaugam tonic dupa gust. Decoram cu o felie de portocala.
Read more »

Ciorbă lipovenească cu smântână

22 January 2012
Ciorbă lipovenească cu smântânăO reteta delicioasa de ciorba lipoveneasca cu smantana din: bors, apa, carne de vaca, ceapa, morcov, patrunjel, telina, fasole, varza, cartofi, rosii, galbenus, smantana, verdeata, sfecla si sare. Ingrediente: 3 l apă 1 l borş 1 kg carne de vacă 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 mână de fasole ţucără 1/4…
Read more »

Cornuri cu gem

22 January 2012
Cornuri cu gemO reteta delicioasa de cornuri cu gem din: faina, iaurt gras, lapte, untura, ou, drojdie, zahar, magiun de prune, migdale, zahar pudra si sare. Ingrediente: 600 g faina 200 ml iaurt gras 100 ml lapte 4 linguri cu untura 1 ou 20 g drojdie proaspata 2 linguri cu zahar 200 g magiun de prune 100…
Read more »

Vafe din brânză cu legume

22 January 2012
Vafe din brânză cu legumeO reteta de vafe din branza cu legume din: branza cheddar, parmezan, civeta, ulei de masline extravirgin, morcovi, dovlecei, cartofi, telina, sare, piper, lapte, unt, branza brie si faina. Ingrediente: pentru vafe: 1 10 g brânză cheddar ras 6 linguri parmezan ras 5-6 fire civetă (sau ceapă verde) ulei de măsline extravirgin Pentru umplutura de…
Read more »

Salată cu mere şi pui

21 January 2012
Salată cu mere şi puiO reteta delicioasa de salata cu mere si pui din: piept de pui file, morcovi, varza alba, telina, mere, smantana, zahar, lamai, ketchup, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui file 200 g morcovi 200 g varză albă 200 g ţelină 2–3 mere 150 g smântână 1 linguriţă zahăr 2 lămâi ketchup piper…
Read more »

Spaghete cu usturoi si limette

21 January 2012
Spaghete cu usturoi si limetteO reteta delicioasa de spaghete cu usturoi si limette din: limetta, cimbru, usturoi, spaghete, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 limetta 4 fire cimbru 1 capatana tanara de usturoi 500 g spaghete sare piper 3 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Se spală limetta cu apă fierbinte, se şterge şi se…
Read more »

Crochete de dovleac

21 January 2012
Crochete de dovleacO reteta delicioasa de crochete de dovleac din: dovleac, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, mozzarella, ou, peste, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g dovleac cu coaja verde (doar pulpa) 1  ceapă albă 2  linguri ulei de măsline extravirgin 100 ml supă concentrată de legume (sau apă caldă)…
Read more »

Reteta zilei: Mere caramel

20 January 2012
Reteta zilei: Mere caramelO reteta delicioasa de mere caramel din: mere, zahar, glucoza si popcorn. Ingrediente: 3 mere 150g zahar 1 lingura glucoza 3 bete pentru frigarui popcorn   Mod de preparare: Zaharul se pune intr-o tigaie si se caramelizeaza la foc mic.  Se adauga glucoza si se amesteca foarte bine. Betele se infig in mere dupa care…
Read more »

Cum se prepara paste cu scoici (video)

20 January 2012
Cum se prepara paste cu scoici (video)O reteta video despre cum se prepara paste cu scoici, un preparat Italian deosebit de gustos si sanatos, rapid si sanatos. Cum se prepara paste cu scoici Pofta buna!
Read more »

Ciorbă de varză cu costiţă de porc

20 January 2012
Ciorbă de varză cu costiţă de porcO reteta delicioasa de ciorba de varza cu costita de porc din: varza, ceapa, ardei grasi, rosii, telina, costita de porc, ulei, bors si concentrat de legume. Ingrediente: 2 kg varză 1 ceapă mare 4–5 ardei graşi 1 kg roşii câteva crenguţe de ţelină 500 g costiţă de porc 1 ceşcuţă mică cu ulei 1…
Read more »

Cocktail Gingerball

20 January 2012
Cocktail GingerballO reteta simpla de Cocktail Gingerball din: benedictine, gin, suc de ananas, ginger ale si carambola Ingrediente: 3 cl Benedictine 2 cl gin 2 cl suc de ananas Ginger Ale Carambola   Mod de preparare: Lichiorul, ginul si sucul de ananas se agita bine cu gheata in shaker, apoi se toarna in paharul pentru bauturi…
Read more »

Dovleac prăjit cu piure de varză şi cartofi

20 January 2012
Dovleac prăjit cu piure de varză şi cartofiO reteta delicioasa de dovleac prajit cu piure de varza si cartofi din: dovleac, ulei de floarea soarelui, cartofi, varza, usturoi, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 1/4 dovleac cu coaja verde 200 ml ulei de floarea soarelui pentru piure: 2 cartofi medii 1/4 varza 2 catei…
Read more »

Pachetele

20 January 2012
PacheteleO reteta simpla de pachetele din: faina, unt, apa, smantana, mozzarella, sunca, cimbru si sare. Ingrediente: 250 g faina 125 g unt 6 linguri cu apa 1 lingura cu smantana 150 g mozzarella 150 g sunca cimbru uscat sare   Mod de preparare: Cerne făina şi taie untul rece în bucăţele. Amestecă-le cu in cuţit.…
Read more »

Ficat aromat la grătar

20 January 2012
Ficat aromat la grătarO reteta delicioasa de ficat aromat la gratar din: ficat de vita sau pasare, unt, maghiran, busuioc, oregano si sare. Ingrediente: 1 kg ficat vită sau pasăre 100 g unt maghiran busuioc oregano sare   Mod de preparare: Spălaţi ficatul de mai multe ori, până când ap

Reteta zilei: Prajitura cu piscoturi si dulceata

20 January 2012
Reteta zilei: Prajitura cu piscoturi si dulceataO reteta delicioasa de prajitura cu piscoturi si dulceata din: piscoturi vanilie, dulceata de fructe, frisca, gelatina, albusuri, zahar si apa. Ingrediente: 15 piscoturi vanilie 250 g dulceata de fructe rosii (pot fi capsune, cirese, visine etc.) 300 g frisca 1 plic gelatina 3 albusuri 100 g zahar 50 ml apa   Mod de preparare:…
Read more »

Cum se prepara bruschetti (video)

20 January 2012
Cum se prepara bruschetti (video)O reteta video despre cum se prepara bruschetti, un preparat Italian delicios si gustos, foarte rapid si sanatos care poate fi servit atat ca si aperitiv, cat si ca gustare. Cum se prepara bruschetti Pofta buna!
Read more »

Galuste cu spanac in sos alb

20 January 2012
Galuste cu spanac in sos albO reteta delicioasa de galuste cu spanac in sos alb din: spanac, cascaval, oua, faina, sare, piper, nucsoara si smantana. Ingrediente: 350 g spanac 200 g cascaval 3 oua 250 g faina sare piper nucsoara rasa 350 g smantana   Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se spală şi se opăreşte în apă clocotită. Apoi…
Read more »

Crochete picante

20 January 2012
Crochete picanteO reteta delicioasa de crochete picante din: faina, apa, ulei, drojdie, sare, boia iute si dulce si zahar. Ingrediente: 500 g faina 250 ml apa 50 ml ulei 1 cub de drojdie (20 g) 1 lingurita cu sare boia iute si dulce zahar sare   Mod de preparare: Cerne făina într-un vas şi fă o…
Read more »

Placinta cu ceapa

20 January 2012
Placinta cu ceapaO reteta delicioasa de placinta cu ceapa din: faina, oua, ulei, apa, praf de copt, sare, ceapa, masline, cabanos, nucsoara si ulei. Ingrediente: 220 g faina 3 oua+1 ou pentru uns 2 linguri cu ulei 2 linguri cu apa 1 lingurita cu praf de copt 1/2 lingurita cu sare pentru umplutura: 500 g ceapa 50…
Read more »

Fasole verde cu telemea

20 January 2012
Fasole verde cu telemeaO reteta delicioasa de fasole verde cu telemea din: fasole verde, oua, smantana, unt, telemea de vaca, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2–3 ouă 200 ml smântână 1 cub de unt pentru uns tava 250 g telemea de vacă sare piper   Mod de preparare: Spălaţi fasolea şi o fierbeţi în apă…
Read more »

Strudel cu branza si rosii

20 January 2012
Strudel cu branza si rosiiO reteta delicioasa de strudel cu branza si rosii din: foitaj, fileuri de ansoa, oregano, branza cheddar, rosii, capere, masline verzi, sare, piper, unt, masline si patrunjel. Ingrediente: 400 g foitaj 4 fileuri de anşoa conservate în saramură 1 linguriţă oregano 200 g brânză cheddar (sau caşcaval afumat) 200 g roşii 25 g capere 50…
Read more »

Ciorbă de sfeclă şi castraveţi

20 January 2012
Ciorbă de sfeclă şi castraveţiO reteta de ciorba de sfecla si castraveti din: sfecla rosie, castraveti, ceapa verde, salata verde, lapte batut, smantana, zahar, oua si marar. Ingrediente: 750 g sfeclă roşie 600 g castraveţi proaspeţi 250 g ceapă verde 250 g salată verde 2 l lapte bătut 100 g smântână 50 g zahăr 3 ouă 2 legături mărar…
Read more »

Blue Lagoon Cocktail

20 January 2012
Blue Lagoon CocktailO reteta simpla de Cocktail Blue Lagoon din: votca, curacao, suc de portocale, zeama de lamaie, limonada si lamaie. Ingrediente:  4 cl votca 2 cl Curacao albastru 1 cl suc de portocale 2 stropi de zeama de lamaie limonada o felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam votca, lichiorul si sucurile de fructe intr-un…
Read more »

Placinta cu gem

20 January 2012
Placinta cu gemO reteta delicioasa de placinta cu gem din: gem de mere, nuci, mere, zeama de lamaie, faina, margarina, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 1/2 borcan cu gem de mere 100 g nuci 2 mere 1 lingurita cu zeama de lamaie pentru aluat: 300 g faina 160 g margarina 2 pliculete cu zahar vanilat 100 ml…
Read more »

Varza cu cartofi la cuptor sub crusta de cascaval

20 January 2012
Varza cu cartofi la cuptor sub crusta de cascavalO reteta delicioasa de varza cu cartofi la cuptor sub crusta de cascaval din: varza, cartofi rosii, oua, smantana, supa de legume, sare, piper, nucsoara si cascaval. Ingrediente: 1 varza (circa 1 kg) 600 g cartofi rosii 2 oua 400 ml smantana 400 ml supa de legume sare piper nucsoara rasa 150 cascaval ras  …
Read more »

Dovleac umplut cu masline si rosii

20 January 2012
Dovleac umplut cu masline si rosiiO reteta delicioasa de dovleac umplut cu masline si rosii din: masline, dovleac, rosii, suc de rosii, ceapa verde, cimbrisor, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200g masline 1 dovleac placintar 3 rosii 1/2 cana cu suc de rosii 1 legatura de ceapa verde cimbrisor ulei sare piper   Mod de preparare: Spală dovleacul, şterge-l cu…
Read more »

Clatite prajite

20 January 2012
Clatite prajiteO reteta delicioasa clatite prajite din: oua, lapte, faina, ficatei, ciuperci, ceapa, vin alb, marar, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 oua 1 l lapte 700 faina 400 g ficatei 200 g ciuperci 2 cepe 50 ml vin alb marar patrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Bate ouăle cu trei linguri cu…
Read more »

Portofele picante

20 January 2012
Portofele picanteO reteta de portofele picante din: faina, lapte, oua, drojdie, ulei, otet, sare, spanac, telemea, ceapa, ficatei de pui, sare si piper. Ingrediente: 600 g faina 200 ml lapte 2 oua + 2 pentru uns 30 g drojdie 4 linguri cu ulei 1 lingura cu otet sare pentru umplutura de spanac: 200 g spanac 150…
Read more »

Salată cu ananas

20 January 2012
Salată cu ananasO reteta simpla si delicioasa de salata de ananas din: ananas, oua, ridichi, ceapa verde, mustar, castraveti, ceapa rosie, iaurt, smantana, maioneza, salata verde, piper, sare, rosie si patrunjel. Ingrediente: ½ ananas proaspăt 4 ouă 10 ridichi de lună 1 legătură ceapă verde 2 linguri muştar 2 castraveţi muraţi 1 ceapă roşie 6 linguri iaurt…
Read more »

Ruladă de porc cu pui, prune si migdale

19 January 2012
Ruladă de porc cu pui, prune si migdaleO reteta delicioasa de rulada de porc cu pui, prune si migdale din: prune, vin ars, patrunjel, file de piept de pui, smantana, concentrat de pui, sare, piper, muschi file de porc, slaninuta si migdale. Ingrediente: 25 prune uscate 4 linguri vin ars 1 legătură pătrunjel 300 g file de piept de pui 6 linguri…
Read more »

Tartă cu broccoli şi cod sărat

19 January 2012
Tartă cu broccoli şi cod săratO reteta delicioasa de tarta cu broccoli si cod sarat din: rosii, ou, cod sarat, broccoli, ulei de masline extravirgin, parmezan, ceapa, sare, piper si rosii cherry. Ingrediente: 2 roşii 1 ou 400 g cod sărat 400 g bucheţele de broccoli 4 linguri ulei de măsline extravirgin 7 linguri parmezan ras 1/2 ceapă sare şi…
Read more »

Rata rumenita cu sos de taitei

19 January 2012
Rata rumenita cu sos de taiteiO reteta delicioasa de rata rumenita cu sos de taitei din: rata, ulei, ceapa verde, fasole verde, morcovi, bulbi de salata, usturoi, ghimbir, ardei iute, amidon, supa, sos hoisin, taitei cu ou, cajun si ulei de susan. Ingrediente: 1 rata de 1,2 kg 2 linguri ulei 2 linguri ceapa verde, tocata 250 g fasole verde,…
Read more »

Supa de boabe

19 January 2012
Supa de boabeO reteta delicioasa de supa de boabe din: fasole boabe, rosii, ceapa, morcov, telina, ulei, sare, piper, tarhon si cimbru. Ingrediente: 500 g fasole boabe 5 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 telina ulei sare piper tarhon cimbru   Mod de preparare: Spala fasolea în mai multe ape şi pune-o la fiert. Când clocoteşte, dă-o…
Read more »

Calzone

19 January 2012
CalzoneO reteta de calzone din: faina, margarina, galbenus, sare, branza feta, oua, praz, unt, ulei, sare, piper, iaurt gras si ou. Ingrediente: 200 g faina 80 g margarina 1 galbenus sare pentru umplutura: 200 g branza feta 4 oua 1 praz 50 g unt ulei sare piper pentru uns: 100 g iaurt gras 1 ou…
Read more »

Salată algeriană

19 January 2012
Salată algerianăO reteta delicioasa de salata algeriana din: sfecla rosie, morcovi, cartofi, ceapa rosie, usturoi, mustar, ulei si otet de mere. Ingrediente: 500 g sfeclă rosie 5 morcovi 4 cartofi 2 cepe rosii 5–6 cătei de usturoi 2 linguri mustar 3 linguri ulei 1 lingură otet de mere   Mod de preparare: Spălaţi bine sfecla şi…
Read more »

Cocktail Tropical Heat

19 January 2012
Cocktail Tropical HeatO reteta simpla de Cocktail Tropical Heat din: grand marnier, rom alb, suc de grepfrut, zeama de lamaie si fructe. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 2 cl rom alb 10 cl suc de grepfrut 2 cl zeama de lamaie fructe   Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnier cu suc de grepfrut si cu ghata…
Read more »

Reteta zilei: Bucatele de capsune si ciocolata

19 January 2012
Reteta zilei: Bucatele de capsune si ciocolataO reteta deliciaosa de bucatele de capsune si ciocolata din: albusuri, galbenusuri, zahar, unt, faina, dulceata de capsune, praf de copt, ciocolata menaj si smantana. Ingrediente: 6 albusuri 6 galbenusuri 150 g zahar 100 g unt 240 g faina 1 ceasca dulceata de capsune 1/2 pachet praf de copt pentru glazura: 200g ciocolata menaj 100g…
Read more »

Cum se prepara friptura de muschi de vita (video)

19 January 2012
Cum se prepara friptura de muschi de vita (video)O reteta video despre cum se prepara friptura de muschi de vita, un preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si sanatos. Cum se prepara friptura de muschi de vita Pofta buna!
Read more »

Tarta delicioasa cu rosii

19 January 2012
Tarta delicioasa cu rosiiO reteta de tarta delicioasa cu rosii din: faina, unt, ou, ulei, otet, rosii, parmezan, usturoi, cimbru, rozmarin, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g făină 200 g unt moale 1 ou 1 lingură cu ulei 1 lingură cu oţet 4-5 roşii coapte 1 lingură cu parmezan 2 căţei de usturoi cimbru uscat, rozmarin…
Read more »

Drob de legume

19 January 2012
Drob de legumeO reteta delicioasa de drob de legume din: legume, ciuperci, boabe de grau, usturoi, margarina, varza alba, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g legume (praz, morcov, conopidă, ardei) 200 g ciuperci 200 g boabe de grâu 2 căţei de usturoi 4 linguri margarină 4–6 foi de varză albă ulei sare piper   Mod de…
Read more »

Pizza rustica

19 January 2012
Pizza rusticaO reteta de pizza rustica din: faina, ulei de masline, drojdie, suc de rosii, mozzarella, branza de capra, telemea, branza de bivolita, parmezan, praz, cimbru, oregano, piper, sare si zahar. Ingrediente: 200 g făină 125 ml apă călduţă 2 linguri cu ulei de măsline 20 g drojdie 200 ml suc de roşii 150 g mozzarella…
Read more »

Friptură tocată umplută cu cartofi si cascaval

19 January 2012
Friptură tocată umplută cu cartofi si cascavalO reteta delicioasa de friptura tocata umpluta cu cartofi si cascaval din: chifla, lapte, carne tocata, ou, mustar, sare, piper, verdeata, ceapa, unt, crema de branza, legume, slanina, cartofi, nucsoara, smantana si cascaval. Ingrediente: 1/2 chifla veche de-o zi lapte 500 g carne tocata 1 ou mustar sare piper verdeata tocata 1 ceapa 1 lingura…
Read more »

Paella cu carne de pui si carnati chorizo

19 January 2012
Paella cu carne de pui si carnati chorizoO reteta delicioasa de Paella cu carne de pui si carnati chorizo din: carnati chorizo, copane de pui, ceapa, telina, usturoi, ardei iute, boia, coriandru, orez, supa de pui sau de legume, broccoli si gogosari murati. Ingrediente: 2 linguri ulei 450 g carnati chorizo 500 g copane de pui 1 ceapa, tocata 2 codite de…
Read more »

Placinta cu carne de miel

19 January 2012
Placinta cu carne de mielO reteta delicioasa de placinta cu carne de miel din: faina, margarina, otet, sare, carne de miel, oua, ciuperci, smantana, lamaie, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 350 g faina 250 g margarina 7 linguri cu apa 1 lingura cu otet sare pentru umplutura: 400 g carne de miel 4 oua 1/2 cutie cu ciuperci…
Read more »

Ciorbă de lobodă cu usturoi

19 January 2012
Ciorbă de lobodă cu usturoiO reteta de ciorba de loboda cu usturoi din: loboda, bors, ceapa, morcov, usturoi, leustean, smantana, galbenus si sare. Ingrediente: 500 g lobodă 1 l borş 1 ceapă 1 morcov 2 căţei de usturoi 1 legătură leuştean 100 g smântână 1 gălbenuş sare   Mod de preparare: Într-o oală de 2 litri, încălziţi 700 ml…
Read more »

Rulada de curcan umpluta cu caise

19 January 2012
Rulada de curcan umpluta cu caiseO reteta de rulada de curcan umpluta cu caise din: caise uscate, vin, piept de curcan, mustar, unt, sare, piper, ulei, supa, smantana si amidon. Ingrediente: 200 g caise uscate 200 ml vin 1 kg piept de curcan fasonat pentru rulada 2 lingurite mustar 2 linguri unt topit sare piper negru macinat 2 linguri ulei…
Read more »

Cocktail Caribbean Sunset

19 January 2012
Cocktail Caribbean SunsetO reteta simpla de Cocktail Caribbean Sunset din: bols red orange, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 4 cl Bols Red Orange 12 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Bols Red Orange-ul intr-un pahar pentru bauturi lungi pe

Lipie umpluta

19 January 2012
Lipie umplutaO reteta de lipie umpluta din: carne de vitel, ardei gras, rosii, ceapa rosie, salata, verdeata, sare, piper, faina, ulei si sare. Ingrediente: 300 g carne de vitel 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 2 rosii 1 ceapa rosie salata verdeata sare piper pentru aluat: 400 g faina 200 ml apa calduta 2…
Read more »

Muschi de porc cu pesto

19 January 2012
Muschi de porc cu pestoO reteta delicioasa de muschi de porc cu pesto din: seminte de pin, busuioc, patrunjel, rozmarin, cimbru, usturoi, ulei de masline, parmezan, sare, piper, muschi de porc, ceapa, sherry, supa de carne, dovlecei si smantana. Ingrediente: 2 linguri seminte de pin 2 fire busuioc 2 fire patrunjel 2 fire rozmarin 4 fire cimbru 2 catei…
Read more »

Salata de ciuperci

19 January 2012
Salata de ciuperciO reteta de salata de ciuperci din: salata verde, usturoi, ciuperci, ceapa, marar, patrunjel, ulei de masline, otet, seminte de floarea soarelui si mustar. Ingrediente: frunze salata verde 1 catel usturoi 500g ciuperci 2 bucati mici de ceapa 1 lingurita marar 1 lingura patrunjel 5 linguri ulei de masline 4 linguri otet 2 linguri seminte…
Read more »

Pulpe de pui în sos alb

19 January 2012
Pulpe de pui în sos albO reteta de pulpe de pui in sos alb din: pulpe superioare, faina, lapte, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe superioare 6 linguri cu faina 500 ml lapte 1 ceapa 3 catei de usturoi patrunjel ulei boia dulce sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o…
Read more »

Iahnie de fasole

19 January 2012
Iahnie de fasoleO reteta simpla de iahnie de fasole din: fasole boabe, ceapa, morcov, foaie de dafin, suc de rosii, faina, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe de diferite culori 1 ceapa 1 morcov 1 foaie de dafin 200 ml suc de rosii 1 lingura cu faina ulei cimbru sare piper   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Friptura de vita si salata de porumb cu vinegreta de busuioc

19 January 2012
Reteta zilei: Friptura de vita si salata de porumb cu vinegreta de busuiocO reteta delicoasa de Friptura de vita si salata de porumb cu vinegreta de busuioc din: salata verde, coriandru, rosii cherry, porumb, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper negru, cartofi, muschi de vita, usturoi si vinegreta de busuioc. Ingrediente: salata verde proaspătă coriandru, tocat rosii cherry porumb proaspăt 1 ½ linguri de ulei…
Read more »

Mancare de gulii

19 January 2012
Mancare de guliiO reteta simpla de mancare de gulii din: gulii, ceapa, rosii decojite, morcov, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 gulii 1 ceapa 1 cutie cu rosii decojite 1 morcov 2 foi de dafin ulei sare piper boabe   Mod de preparare: Curăţă guliile şi taie- le cubuleţe. Rumeneşte-le în puţin ulei. Scoate-le…
Read more »

Tartă cu spanac şi piure de morcovi

19 January 2012
Tartă cu spanac şi piure de morcoviO reteta de tarta cu spana si piure de morcovi din: foitaj, ou, parmezan, spanac, ricotta, nucsoara, sare, piper, morcovi, cartofi, smantana, supa de legume, ceapa si unt. Ingrediente: pentru tartă: 250 g foitaj 1 ou pentru umplutură: 7 linguri parmezan 180 g spanac proaspăt 300 g ricotta 1 ou nucşoară sare şi piper pentru…
Read more »

Cocktail Jungle Juice

19 January 2012
Cocktail Jungle JuiceO reteta simpla de Cocktail Jungle Juice din: zeama de lamaie, nectar de maracuja, suc de ananas, angostura, apa minerala si ananas. Ingediente: 2 cl zeama proaspata de lamaie 4 cl nectar de maracuja 4 cl suc de ananas fara zahar 1 strop de Angostura 0,1 l de apa minerala o bucata mica de ananas…
Read more »

Friptura de vitel umpluta cu ciuperci

19 January 2012
Friptura de vitel umpluta cu ciuperciO reteta delicioasa de friptura de vitel umpluta cu ciuperci din: chifle, ciuperci, ceapa, ulei de masline, patrunjel, cimbru, rozmarin, oua, sare, piper, nucsoara, carne de vitel si supa de carne. Ingrediente: 3 chifle vechi de-o zi 4 linguri de ciuperci Champignon 2 cepe 2 linguri ulei de masline 1 legatura de patrunjel 1 fir…
Read more »

Tocăniţă de ciuperci

19 January 2012
Tocăniţă de ciuperciO reteta delicioasa de tocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb, marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 3 catei de usturoi 1/2 cescuta cu vin alb 1 legatura de marar sare piper ulei   Mod de preparare: Spală bine ciupercile pentru a îndepărta orice urmă de nisip. Lasă-le…
Read more »

Supa crema de legume si curry

19 January 2012
Supa crema de legume si curryO reteta simpla si delicioasa de supa crema de legume si curry din: cartofi, ceapa, telina, supa de pui, smantana, curry, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg de cartofi 2 cepe 1 telina 800 ml supa de pui 1 cana cu smantana 2 lingurite de curry patrunjel sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i…
Read more »

Tartă cu legume de iarnă

19 January 2012
Tartă cu legume de iarnăO reteta de tarta cu legume de iarna din: aluat, dovleac, foi de varza, morcovi, ceapa, ardei gras, sunca presata, unt, oua, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: pentru tarta: 250 g aluat sfaramicios pentru umplutura: 1/4 dovleac 1/2 foi de varza 2 morcovi 1 ceapa alba 1/2 ardei ggas galben 1 felie (circa 50 g)…
Read more »

Cubulete de sfecla rosie

19 January 2012
Cubulete de sfecla rosieO reteta de cubuelte de sfecla rosie din: sfecla rosie, ulei de masline, otet, seminte de chimen, seminte de coriandru, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 sfecle rosii potrivite 2 linguri ulei de măsline 2–3 linguri otet 1 lingurită seminte de chimen (pudră de chimen) 1 lingurită seminte de coriandru (frunze de coriandru) un praf…
Read more »

Prajitura cu brânză si fursecuri

19 January 2012
Prajitura cu brânză si fursecuriO reteta delicioasa de prajitura cu branza si fursecuri din: faina, galbenusuri, unt, frisca, sare, zahar, cacao, praf de copt, branza de vaci, smantana, iaurt, coaja rasa de lamaie, praf de budinca de vanilie, zahar si fursecuri cu unt. Ingrediente: aluat: 400 g faina 2 galbenusuri 200 g unt 5-6 linguri frisca sare 100 g…
Read more »

Coşuleţe din foitaj cu legume

18 January 2012
Coşuleţe din foitaj cu legumeO reteta delicioasa din cosulete din foitaj cu legume din: foitaj, faina alba, dovlecei, sparanghel, morcovi, cartofi, anghinare, ceapa verde, usturoi, ulei de masline extravirgin, emmentaler, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: pentru coşuleţe: 250 g foitaj 30 g faină albă pentru legume: 120 g dovlecei (zucchini) 100 g sparanghel 150 g morcovi 1 50…
Read more »

Curcan în foi de varză acră

18 January 2012
Curcan în foi de varză acrăO reteta de curcan in foi de varza acra din: curcan, grasime, varza acra si sare. Ingrediente: 1 curcan de 3–4 kg 150 g grăsime de pasăre sau de porc câteva foi de varză acră sare   Mod de preparare: Spălaţi bine curcanul cu apă rece, îl usucaţi folosind un prosop curat şi îl presăraţi…
Read more »

Cocktail de grepfrut si miere

18 January 2012
Cocktail de grepfrut si miereO reteta simpla de Cocktail de Grepfrut si miere din: miere, grepfut, angostura, apa minerala si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 linguri de miere 3/8 l suc de grepfrut 4 stropi de Angostura 1/2 l de apa minerala spirala din coaja de lamaie   Mod de preparare: Amestecam bine mierea, sucul de grepfrut si Angostura,…
Read more »

Tarta cu branza si zmeura

18 January 2012
Tarta cu branza si zmeuraO reteta de tarta cu branza si zmeura din: faina, zahar, sare, migdale, galbenus, unt, zmeura, oua, sare, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, ulei, amidon si coaja de lamaie rasa. Ingrediente: blat:  150 g făină 50 g zahăr 1 praf sare 75 g migdale tocate 1 gălbenuş 100 g unt în plus: 250 g…
Read more »

Cotlet de porc milanez

18 January 2012
Cotlet de porc milanezO reteta delicioasa de cotlet de porc milanez din: cotlet de porc fara os, ulei, faina, cascaval, oua, smantana, paste fainoase, unt si sare. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os 150 ml ulei 100 g făină 300 g caşcaval 3 ouă 100 g smântână 500 g paste făinoase 100 g unt sare  …
Read more »

Rulou cu legume şi brânză

18 January 2012
Rulou cu legume şi brânzăO reteta delicioasa de rulou cu legume si branza din: foitaj, spanac, morcovi, cartof, mazare, branza, smantana, unt, nucsoara, ou, sare si piper. Ingrediente: pentru rulou: 250 g foitaj pentru umplutură: 250 g spanac congelat 120 g morcovi 150 g cartofi 80 g mazăre 1 50 g brânză pentru topit (Emmentaler, parmezan, mozzarella, caşcaval ş.a.)…
Read more »

Tartă cu brânză şi mandarine

18 January 2012
Tartă cu brânză şi mandarineO reteta delicioasa de tarta cu branza si mandarine din: faina, zahar, sare, ou, unt, mandarine, oua, sare, branza de vaci, frisca, budinca de vanilie, suc de lamaie, zahar si glazura de gelatina. Ingrediente: blat:  250 g făină 100 g zahăr 1 praf sare 1 ou 160 g unt in plus:  2 conserve de mandarine…
Read more »

Paste cu mozzarella pane

18 January 2012
Paste cu mozzarella paneO reteta delicioasa de paste cu mozzarella pane din: ceapa, usturoi, telina verde, busuioc, ulei, rosii, spaghete, sare, mozzarella, oua, parmezan, faina, piper si unt. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 fire de telina verde 1 legatura busuioc 5 linguri ulei 800 g rosii decojite (la cutie) 500 g spaghete sare 250 g…
Read more »

Coktail Summer Cooler

18 January 2012
Coktail Summer CoolerO reteta simpla de Ccoktail Summer Cooler din: nectar de portocale, angostura, bitter lemon, lamaie si menta. Ingrediente: 8 cl nectar de portocale 1 strop de Angostura Bitter Lemon o felie de lamaie menta proaspata   Mod de preparare: Mixam bine sucul de portocale cu Angostura si gheata in shaker, apoi turnam intr-o cupa si…
Read more »

Crudites

18 January 2012
CruditesAceasta denumire deriva din termenul frantuzesc cru, care inseamna crud si se refers la un aperitiv dintre cele mai simple si mai apetisante. Pentru a-l prepara va trebuie doar cateva legume proaspete si cateva sosuri foarte gustoase. Crudites se poate manca in aer liber sau se poate servi ca aperitiv la inceputul unui pranz sau…
Read more »

Ciorbă de cartofi cu năut

18 January 2012
Ciorbă de cartofi cu năutO reteta delicioasa de ciorba de cartofi cu naut din: naut, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, usturoi, ulei, busuioc foaie de dafin si sare. Ingrediente: 400 g năut 3 cartofi (300 g) 1 ceapă (100 g) 2 morcovi (100 g) 1 rădăcină de pătrunjel (50 g) 5 căţei de usturoi 1 lingură ulei 1 lingură busuioc…
Read more »

Chiftele de legume cu marar

18 January 2012
Chiftele de legume cu mararO reteta delicioasa de chiftele din: dovlecel, cartofi, oua, usturoi, marar, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 dovlecel lung şi subţire 2-3 cartofi 2 ouă 1 căţel de usturoi 1 legătură mărar ulei pentru prăjit piper sare Mod de preparare: Cureţi, speli şi razi dovlecelul pe răzătoarea mare. îl sărezi şi îl laşi la scurs. Fierbi…
Read more »

Gulaş la ceaun

18 January 2012
Gulaş la ceaunO reteta delicioasa de gulas din: ciolan, ceapa, boia de ardei dulce, pasta de ardei rosu, bulion, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, sare, piper, chimen, foi de dafin, patrunjel verde, ou, gris, faina. Ingrediente: 1 ciolan de 2,5 kg 8 cepe medii 1 lingură cu vârf de boia de ardei dulce 2 linguri pastă de…
Read more »

Prajitura cu nuca

18 January 2012
Prajitura cu nucaO reteta delicioasa de prajitura cu: nuca, oua, faina, praf de copt, frisca, crema de ciocolata, biscuiti. Ingrediente: 2 căni nucă prăjită (dacă trebuie,prăjeşti mai mult) 7 albuşuri 7 linguri zahăr 7 linguri nucă măcinată 3 linguri făină 1 plic praf de copt 500 ml frişcă bătută 400 g cremă de ciocolată din comerţ 1/2…
Read more »

Tartă cu fructe

18 January 2012
Tartă cu fructeO reteta delicioasa de tarta cu: margarina, zahar, faina, oua, rom, praf de copt, coaja de lamaie, zahar vanilat, sare, fructe. Ingrediente: 225 g margarină sau unt 225 g zahăr 240 g făină 5 ouă 2-3 linguri rom sau coniac 1 plic praf de copt coajă de lămâie sau portocală 2-3 plicuri zahăr vanilat un…
Read more »

Gogoşari umpluţi cu brânză de burduf, nuci si măsline

18 January 2012
Gogoşari umpluţi cu brânză de burduf, nuci si măslineO reteta delicioasa de gogosari cu: paine, unt, bacon, branza de burduf, nuci, masline, masline verzi, sare, hrean, piper alb, nucsoara, cascaval. Ingrediente: 6 gogoşari mai mari 6felii de pâine integrală 100 g unt 12 felii bacon 300 g brânză de burduf 150 g nuci 50 g măsline negre 50 g măsline verzi sare hrean…
Read more »

Cordon Bleu umplut cu sunca si Emmentaler

18 January 2012
Cordon Bleu umplut cu sunca si EmmentalerO reteta delicioasa de Cordon Bleu umplut cu sunca si Emmentaler din: cartofi, rosii, ulei, sare, piper, ceapa verde, muschi de porc, emmentaler, sunca de praga, oua, smantana, faina si pesmet. Ingrediente: 600 g cartofi fierţi în coajă (din ziua prece­dentă) • 2 cepe roşii 4 linguri ulei sare piper 4 cepe verzi 4 felii…
Read more »

Cocktail cu miere

18 January 2012
Cocktail cu miereO reteta simpla de Cocktail cu miere din: miere, portocale, lapte, galbenus, angostura si portocala. Ingrediente: 1 lingurita de miere 2 cl suc de portocale 1/4 l de lapte 1 galbenus 1 strop de Angostura o felie de portocala   Mod de preparare: Ingredientele se agita cu 2 cuburi de gheata in s

Salată de praz, cu broccoli şi ciuperci

18 January 2012
Salată de praz, cu broccoli şi ciuperciO reteta delicioasa de salata din: praz, ciuperci, maioneza, masline, sare, broccoli. Ingrediente:  1 praz mai mic 1 cutie de ciuperci 2 linguri mari de adaugi maioneză vegetală 100 g măsline negre sare broccoli (un buchet de broccoli le potrivit desfaci şi le laşi de mare)   Mod de preparare: Speli prazul foarte bine, apoi…
Read more »

Deserturi: Prăjitură cu mere

18 January 2012
Deserturi: Prăjitură cu mereO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, zahar vanilat, lapte, ulei, praf de copt, faina, mere, scortisoara. Ingrediente aluat: 3 ouă 200 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 pahar cu lapte dulce 1 pahar cu ulei 1 plic praf de copt 300 g făină Ingrediente umplutură: 15 mere mari 150 g zahăr 2…
Read more »

Ciorbă cu ciolan afumat şi cârnaţi

18 January 2012
Ciorbă cu ciolan afumat şi cârnaţiO reteta delicioasa de ciorba de ciolan afumat si carnati din: ciolan afumat, carnati, kaizer, crenvurst, telina, morcov, patrunjel, ceapa, rosii, bulion, castraveti murati, masline, unt, smantana, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciolan afumat 2 cârnaţi 125 g kaizer 1 crenvurşt ½ ţelină 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 300 g ceapă…
Read more »

Salată caldă de cartofi

18 January 2012
Salată caldă de cartofiO reteta delicioasa de salata calda de cartofi din: cartofi, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 5 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Spală cartofii şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, curăţă-i…
Read more »

Prăjitură cu cremă

18 January 2012
Prăjitură cu cremăO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, crema de ciocolata, smantana, lapte, crema de vanilie, apa, zahar, brady, unt. Ingrediente blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 1 plic praf (80 g) cremă de ciocolată 200 g smântână (32% grăsime) 200-220 ml lapte rece 1 plic praf cremă de vanilie Ingrediente glazură: 2 linguri apă…
Read more »

Reteta zilei: Supa de pui cu legume si ciuperci

18 January 2012
Reteta zilei: Supa de pui cu legume si ciuperciO reteta delicioasa de supa de pui cu legume si ciuperci din: morcovii, zucchini, dovlecei, usturoi, telina, ulei de masline, rosii, fasole, ciuperci, cimbru, rozmarin, sare de mare, piper si parmezan. Ingrediente: 3 morcovi medii 2 Zucchini 2 dovlecei mici 6 catei de usturoi 3 tulpini de telina 2 linguri ulei de măsline 1 cutie…
Read more »

Cum se prepara sos Indian (video)

18 January 2012
Cum se prepara sos Indian (video)O reteta video despre cum se prepara sos Indian; un preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si delicios in predomina aroma de coriandru si chutney, un ingredient specific Indian. Cum se prepara sos Indian Pofta buna!
Read more »

Muşchi de vită umplut

18 January 2012
Muşchi de vită umplutO reteta delicioasa de muschi de vita umplut cu: bacon, teleme de oi, oua, mustar, supa de legume, castraveti murati, gogosari murati, sare, piper, ulei, ceapa, telina, vin rosu, faina, cimbru. Ingrediente: 600g muşchi de vită 8felii de bacon 200g telemea de oi 3 ouă fierte tari 1 lingură muştar 150ml supă de legume 1…
Read more »

Placinta cu piersici

18 January 2012
Placinta cu piersiciO reteta delicioasa de placinta cu: faina, margarina, oua, zahar, zahar vanilat, praf de copt, piersici. Ingrediente: 250 g făină 250 g margarină 6 ouă 250 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 kg piersici Mod de preparare: Freci margarina, 100 g za­hăr, adaugi gălbenuşurile şi făina împreună cu praful…
Read more »

Ciorba de fasole cu ciuperci

18 January 2012
Ciorba de fasole cu ciuperciO reteta delicioasa de ciorba de fasole cu ciuperci din: fasole alba, fasole neagra, ceapa, morcov, ciuperci, otet, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie fasole alba 1 cutie fasole neagra 2 cepe 1 morcov 7 ciuperci 1 lingura cu otet cimbru ulei sare piper   Mod de preparare: Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o…
Read more »

Prăjitură cu mere şi dovleac

18 January 2012
Prăjitură cu mere şi dovleacO reteta delicioasa de prajitura din: faina, apa, drojdie, otet, sare, dovleac, mere, zahar, unt, scortisoara, ulei, zahar vanilat. Ingrediente aluat: 600 g făină 400 ml apă călduţă 20 g drojdie 2 linguri de ulei 1 lingură de oţet un praf de sare Ingrediente umplutură: 2 felii de dovleac pentru plăcintă 4-5 mere 1 cană…
Read more »

Tort delicios

18 January 2012
Tort deliciosO reteta delicioasa de tort cu: biscuiti, unt, iaurt, frisca, gelatina, zahar, suc de fructe, ciocolata. Ingrediente blat: 200 g biscuiţi vanilaţi 1 pachet de unt sau margarină Ingrediente crema1: 400 g iaurt cu gust de piersici 200 g frişcă lichidă 10 g gelatină Ingrediente crema2: 400 g iaurt cu gust de fructe de padure…
Read more »

Budinca de malai

18 January 2012
Budinca de malaiO reteta delicioasa de budinca de malai din: malai, margarina, cascaval vegetal, ceapa, praz, pasta de ardei, sare, piper si boia iute. Ingediente: 400 g malai 800 ml de apa 50 g margarina 150 g cascaval vegetal 2 cepe mari 1 fir de praz 1 lingura cu pasta de ardei sare piper boia iute  …
Read more »

Prajitura din clatite

18 January 2012
Prajitura din clatiteO reteta delicioasa de prajitura din clatite din: faina, sifon, zahar, mac, drojdie, nuca, dulceata, ulei si sare. Ingrediente: 300 g faina 300 ml sifon sau apa minerala 50 g zahar 3 lingurite cu mac 1 lingurita cu drojdie uscata 100 g nuca dulceata ulei sare   Mod de preparare: Pune într-un vas făina cernută.…
Read more »

Borş la gheată

18 January 2012
Borş la gheatăO reteta delicioasa de bors la gheata din: bors, oua, lapte, castraveti, sfecla rosie, carne tocata, smantana, verdeata si sare. Ingrediente: 1/4 l borş 4 ouă 1 l lapte 2 castraveti 3 sfecle roşii 2–3 linguri carne tocată 2–3 linguri smântână 2 linguri verdeată tocată sare   Mod de preparare: Puneţi 1 l de lapte…
Read more »

Ciulama în ţest

17 January 2012
Ciulama în ţestO reteta de ciulama in test din: painici, ciuperci, supa de legume, unt, telina, ceapa verde, usturoi, amidon, patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 pâinici mici (sau chifle) 1 kg ciuperci 1 l supă de legume 2 linguri unt 1 ţelină 1 legătură ceapă verde 5 căţei de usturoi 2 linguri rase de amidon…
Read more »

Rulade cu legume

17 January 2012
Rulade cu legumeO reteta delicioasa de rulade cu legume din: usturoi, muschi de porc, rosii, frunze de busuioc, parmezan, sare, piper, ulei de masline, concentrat de legume si ierburi de provence. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 6 felii de muşchi de porc 300 g roşii medii 12 frunze de busuioc 50 g parmezan ras sare piper 2…
Read more »

Cocktail Royal Currant

17 January 2012
Cocktail Royal CurrantO reteta simpla de Cocktail Royal Currant din: lichior de coacaze negre, curacao triple sec, angostura, sampanie si lamaie. Ingrediente: 4 cl lichior de coacaze negre 2 cl Curacao Triple Sec 1 stropd e Angostura amaruie sampanie o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine lichiorurile si Angostura cu gheata intr-un shaker, apoi…
Read more »

Budinca de cartofi cu vinete

17 January 2012
Budinca de cartofi cu vineteO reteta delicioasa de budinca de cartofi cu vinete si patrunjel din: condimente, cartofi, usturoi, rosii, patrunjel, supa, ulei, vanata si ceapa. Ingrediente: 1 lingurita condimente legume 5 bucati cartof 1 catel usturoi 3 bucati rosie 1 legatura patrunjel 100ml supa preparata din cuburi cu gust de legume 3 linguri ulei 1 bucata vanata 1…
Read more »

Inimioare cu şuncă si caşcaval

17 January 2012
Inimioare cu şuncă si caşcavalO reteta delicioasa de inimioare cu: aluat, sunca, cascaval, ardei gras, masline negre, sare, piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 150 g şuncă 150 g caşcaval ras 1/2 bucată ardei gras roşu 60 g măsline negre fără sâmburi sare piper Mod de preparare: Laşi aluatul foitaj să se dezgheţe. Când s-a dezgheţat, încingi cuptorul la…
Read more »

Rulouri de şuncă

17 January 2012
Rulouri de şuncăO reteta delicioasa de rulouri cu: castraveti, branza, mustar boabe, marar, sunca. Ingrediente: 1 castravete de salată 250 g brânză grasă proaspătă 2 linguri muştar cu boabe 1 lingură mărar tocat (sau uscat) 8 felii dreptunghiulare de şuncă Mod de preparare: Speli castravetele, îl cureţi şi îl tai în două, pe lung. Scoţi seminţele cu…
Read more »

Budincă de sardele cu cartofi

17 January 2012
Budincă de sardele cu cartofiO reteta delicioasa de budinca de sardele cu: cartofi, ceapa, ulei de masline, usturoi, patrujel, rosii, cimbru, oregano, rozmarin, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguriţe pătrunjel tocat 350 g roşii 500 g sardele sau 4 cutii conserve 2 linguriţe cimbru…
Read more »

Tocăniţă de ardei copţi

17 January 2012
Tocăniţă de ardei copţiO reteta delicioasa de tocanita de ardei copti din: ardei gras, ceapa, morcovi, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei si pasta de tomate. Ingrediente: 1 kg ardei gras rosu 3 cepe medii 2 morcovi 3 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel sare piper ulei 1 lingura pasta de tomate   Mod de preparare: Spală ardeii…
Read more »

Aperitive colorate

17 January 2012
Aperitive colorateO reteta delicioasa de aperitive din: salata, rosii, cascaval, sunca, unt, branza de vaci, ceapa, marar, boia dulce, oua, faina, masline, praz, struguri, gogosar, bicarbonat, piper. Ingrediente: 1 salată 1 roşie 600 g caşcaval 150 g şuncă presată 100 g unt 200 g brânză de vaci 1 ceapă 1 legătură de mărar 1 plic boia…
Read more »

Borş de viţel cu ardei copţi

17 January 2012
Borş de viţel cu ardei copţiO reteta delicioasa de bors de vitel cu ardei copti din: carne slaba de vitel, ardei grasi, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, rosii, ulei de masline, leustean, patrunjel si bors. Ingrediente: 300 g carne slabă de viţel 8 ardei graşi 3 morcovi 3 cartofi 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 3 cepe 500 g roşii 2…
Read more »

Cum se prepara fleica cu crema de ciuperci (video)

17 January 2012
Cum se prepara fleica cu crema de ciuperci (video)O reteta video despre cum se prepara fleica cu crema de ciuperci; un preparat gustos si sanatos, foarte rapid si delicios. Ingrediente: 1/4 cup butter 2 cups sliced shiitake mushrooms salt and pepper to taste 1/2 tsp minced fresh rosemary 3 tbsp all-purpose flour 2 1/2 cups cold beef broth 1/2 cup cream 1 ready…
Read more »

Aperitiv de brânză în patru culori

17 January 2012
Aperitiv de brânză în patru culoriO reteta delicioasa de aperitiv din: branza, margarina, oua, patrunjel, pasta de rosii. Ingrediente:  1 kg brânză de vacă (bine scursă) 2 pachete margarină 8 ouă 1-2 legături pătrunjel 2-3 linguri pastă de roşii Ingrediente: Amesteci brânza cu margarina până obţii o compoziţie omogenă, după care o împărţi în patru părţi egale. Fierbi ouăle tari,…
Read more »

Mâncare de vinete

17 January 2012
Mâncare de vineteO reteta delicioasa de mancare de vinete din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, patrunjel, ceapa verde, sare si ulei. Ingrediente: 2 vinete mijlocii 2 cepe medii 1 ardei gras rosu mare 4 rosii mari, decojite si tocate/1 canserva cu rosii decojite taiate in bucati 4 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 3 fire…
Read more »

Reteta zilei: Porumb prajit cu legume

17 January 2012
Reteta zilei: Porumb prajit cu legumeO reteta delicioasa de porumb prajit cu legume din: unt, boabe de porumb, ceapa, ardei , ardei iute, usturoi, maioneza, branza, sare si piper si ardei rosu. Ingrediente:      2 linguri. unt nesărat      2 cesti de boabe de porumb (proaspete sau congelate)      2 cepe tocate      2 cani de ardei roşu tocat     …
Read more »

Friptură de porc la grătar

17 January 2012
Friptură de porc la grătarO reteta delicioasa de friptura de porc cu: rosii, castraveti, ardei gras, usturoi, ceapa, lamaie, condimente, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 bucăţi ceafă de porc fără os 1 kg roşii 1 kg castraveţi 5 ardei graşi 4 căţei de usturoi 1 ceapă de mărime medie 1 lămâie 1 linguriţă condimente pentru fripturi 1 legătură pătrunjel…
Read more »

Ghevrec

17 January 2012
GhevrecO reteta delicioasa de ghevrec cu: oua, zahar, zahar vanilat, sare, tuica, faina. Ingrediente: 3 ouă 1 ceaşcă cu zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare 3 linguri de ţuică 2 căni cu făină Mod de preparare: Baţi ouăle cu sarea, zahărul va­nilat şi zahărul. Adaugi apoi cele 3 linguri cu ţuică şi…
Read more »

Aperitiv surpriză

17 January 2012
Aperitiv surprizăO reteta gustoasa de aperitive din: oua, rosii, unt, branza topita, ardei verde, ceapa, branza dulce, masline, sare, piper. Ingrediente: 4 roşii 4 ouă 50 g unt 4 triunghiuri de brânză topită 1 ardei verde 1 ceapă 200 g brânză dulce 5-6 măsline negre sare piper Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, după care le…
Read more »

Copănele de pui în sos

17 January 2012
Copănele de pui în sosO reteta delicioasa de copanele de pui cu: sos de soia, sos worchester, apa, sos picant, zahar brun, otet, susan, ghimbir, curry. Ingrediente: 1 kg copănele 100 ml sos soia 100 ml sos worchester 100 ml apă 100 ml sos picant 3 linguri zahăr brun 2 linguri oţet balsamic 1 li

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro