duminică, 27 ianuarie 2013

Retete de top #20


Retete de top:

Orez cu pui şi curry

23 March 2012
Orez cu pui şi curryO reteta delicioasa de orez cu: carne de pui, ardei gras, ardei iute, ceapa alba, ceapa rosie, fasole verde, pudra de curry, faina, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 150 g orez două piepturi de pui doi ardei graşi un ardei iute o ceapă albă o ceapă roşie 200 g fasole…
Read more »

Fileuri de sardine cu ardei

23 March 2012
Fileuri de sardine cu ardeiO reteta delicioasa de fileuri de sardine cu: ardei capia, ardei iute, pudra de curry, ghimbir, capere, ulei de susan, vin alb sec, sare, piper, cimbru, cartofi, paste de orez. Ingrediente: 8 fileuri de sardine 4 ardei capia un ardei iute o linguriţă de pudră de curry o lingură de ghimbir ras o lingură de…
Read more »

Supa Cullen Skink

22 March 2012
Supa Cullen SkinkCullen skink este cel mai bun exemplu al numelor ciudate pe care scoţienii le dau mâncărurilor lor. Aceasta a fost creată în oraşul Cullen de pe coasta nord-estică a Scoţiei. Este o budincă gustoasă de peşte al cărei nume derivă din cuvântul galez care înseamnă esenţă. Cullen skink este o mâncare simplă şi sâţioasă, care…
Read more »

Porc cu ierburi aromate şi salată de mere

22 March 2012
Porc cu ierburi aromate şi salată de mereO reteta de porc cu ierburi aromate si salata de mere din: muschi de porc, ulei de nuci, mustar integral, tarhon, patrunjel, zeama de la o lamaie, miere, mere si andive. Ingrediente: 400 g muschiulet de porc, curatat de grasime si de tendoane 1 lingura ulei de nuci 2 linguri de mustar integral 1 lingura…
Read more »

Chiftele de praz cu sos de roşii

22 March 2012
Chiftele de praz cu sos de roşiiO reteta de chiftele de praz cu sos de rosii din: praz, oua, chifla, sare, pesmet, faina, ulei, rosii, foaie de dafin, boabe de piper, sare, zahar si lamaie. Ingrediente: 4-5 fire de praz 2 oua 1 chifla inmuiata in apa sare cateva linguri pesmet faina ulei pentru sos: 1 kg rosii 1 foaie de…
Read more »

Broccoli italienesc

22 March 2012
Broccoli italienescO reteta de broccoli italienesc din: broccoli, ciuperci, morcov, ceapa, rosii, sunca prosciutto, ulei de masline, faina, sare, piper, patrunjel verde si lamaie. Ingrediente: 1 broccoli mare 150 g ciuperci 1 morcov 1 ceapa 4 rosii sau suc de rosii sau 1-2 linguri bulion 100 g sunca prosciutto 3 linguri ulei de masline 1 lingurita…
Read more »

Ciorba de miel cu praz si morcovi

22 March 2012
Ciorba de miel cu praz si morcoviO reteta de ciorba de miel cu praz si morcovi din: arpacas, carne de miel sau oaie, praz, morcovi, ceapa, telina, nap, plante aromatice, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 50 gr arpacas 225 gr carne de miel sau oaie 2 bucati praz 2 morcovi 1 ceapa 2 bucati telina 1 nap mic 1.5 l apa…
Read more »

Gratin de peşte şi creveţi

22 March 2012
Gratin de peşte şi creveţiO reteta de gratin de peste si creveti din: spanac, rosii, peste alb, busuioc, creveti, parmezan, pesmet, fulgi de ovaz si broccoli. Ingrediente: 340 g spanac tanar, tocat grosier 400 g de rosii cuburi, din conserva (amestecate cu usturoi si ierburi aromate) 225 file de peste alb, taiat in fasii groase frunzele de la 1…
Read more »

Pui Amedo

22 March 2012
Pui AmedoO reteta de pui Amedo din: pui, ceapa, ciuperci, cascaval afumat, smantana si cartofi. Ingrediente: pieptul, aripile si pulpele de la un pui mare 4 cepe medii 2 cutii ciuperci taiate 1 rotita mica de cascaval afumat 400 g smantana 500 g cartofi   Mod de preparare: Pieptul şi pulpele de pui le tai în…
Read more »

Pui cu legume si orez

22 March 2012
Pui cu legume si orezO reteta de pui cu legume si orez din: ulei de floarea soarelui, copane de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, turmeric, coriandru, ghimbir, fenicul, smantana, concentrat de pui, cajun, ulei, orez basmati, scortisoara, cardamom, chimen, chilli, rodie, castravete si fulgi de migdale. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui 1,2 kg copane dezosate si fara…
Read more »

Mâncare irlandeză la cuptor

22 March 2012
Mâncare irlandeză la cuptorO reteta de mancare irlandeza din: carne de vita, ceapa,cartofi, varza murata, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de vita 250 g ceapa 1 kg cartofi 1 kg varza murata 250 ml supa de carne sare piper   Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe, ceapa şi car­tofii curăţaţi îi tai rondele,…
Read more »

Tartă cu brânză şi fructe

22 March 2012
Tartă cu brânză şi fructeO reteta de tarta cu branza si fructe din: branza semidegresata, unt, gris, zahar pudra, lapte, oua, coaja de lamaie, mere, prune, grasime si frunze de menta. Ingrediente: 250 g brânză semidegresată 100 g unt 180 g griş 80 g zahăr pudră 2 ouă 5 linguri de lapte 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 2…
Read more »

Orez cu arome

22 March 2012
Orez cu aromeO reteta de orez cu arome din: orez basmati, ulei de floarea soarelui, seminte de mustar negru, ardei iute, curcuma, lamaie verde si coriandru. Ingrediente: 225 g orez basmati 2 linguri ulei de floarea-soarelui 0.5 lingurita seminte de mustar negru 1 ardei iute rosu uscat, curatat de seminte si tocat 0.5 lingurita curcuma 1 lamaie…
Read more »

Cod în sos miso cu castraveţi şi salată de ceapă verde

22 March 2012
Cod în sos miso cu castraveţi şi salată de ceapă verdeO reteta delicioasa din cod in sos miso cu castraveti si salata de ceapa verde din: pasta alba miso, sos de soia, otet de orez, fileuri de cod, ceapa verde, germeni de fasole, ridichi, ardei iute, suc de limes, limes si ulei de susan Ingrediente: 2 linguri de pasta alba miso 1 lingurita sos de…
Read more »

Ficăţei la cuptor cu cartofi

22 March 2012
Ficăţei la cuptor cu cartofiO reteta de ficatei la cuptor cu cartofi din: ficatei, cartofi, lapte, sos de rosii, ceapa, usturoi, patrunjel verde, boia dulce si apa. Ingrediente: 1 kg ficatei 3-4 cartofi 1/2 l lapte 3 linguri sos de rosii sau bulion 1 ceapa 3-4 catei de usturoi patrunjel verde boia dulce apa   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Ciorbă spaniolă

22 March 2012
Ciorbă spaniolăO reteta de ciorba spaniola din: boabe de mazare, ciuperci, amestec de legume, telina, piept de pui, ficat de pui, frisca, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper alb, tarhon si supa de pui. Ingrediente: 200 g boabe de mazare 200 g ciuperci 200 g amestec de legume: morcovi, radacina de patrunjel telina 300 g piept…
Read more »

Fajitas cu vită, ceapă şi salsa de porumb

22 March 2012
Fajitas cu vită, ceapă şi salsa de porumbO reteta de fasitaj cu vita, ceapa si salsa de porumb din: avocado, suc de lime, lime, porumb, rosie, coriandru, ulei de masline, ceapa rosie, cotlet de vita, condimente, foi de tortilla, salata iceberg si ardei iute. Ingrediente: 1 avocado foarte copt sucul de la 1 lime 1 lime taiata in sferturi 100 g porumb…
Read more »

Cincisprezece retete pentru post:

22 March 2012
Cincisprezece retete pentru post:Iată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Cincisprezece retete pentru post: Retete de post: Tocana de soia   O reteta delicioasa de tocana de soia din: punga de soia, rosii, ceapa, ardei grasi, piper, ulei, vin, patrunjel, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 punga de soia 3 rosii 3 cepe…
Read more »

Tăiţei cu carne şi spanac

22 March 2012
Tăiţei cu carne şi spanacO reteta de taitei cu carne si spanac din: frunze de spanac, ciuperci, taitei de grau, carne de vita, sos de soia, lichior, ardei iute, ulei, supa de carne, usturoi, zahar, ghimbir, piper si sare. Ingrediente: 250 g frunze de spanac 150 g ciuperci 300 g taitei de grau 250 g carne de vita 5…
Read more »

Opt Retete cu carne de miel

22 March 2012
Opt Retete cu carne de mielOpt Retete cu carne de miel Sharba libiana O reteta de sharba libiana din: carne de miel, arpacas, ceapa, pasta de tomate, rosii, lamaie, ardei iute, ulei de masline extravirgin, scortisoara, menta si sare. Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii O reteta delicioasa de chiftelute de miel cu dovlecei si rosii din: carne de…
Read more »

Pilaf simplu

22 March 2012
Pilaf simpluO reteta de pilaf simplu din: orez basmati, iaurt, sare, sofran, unt, ulei de floarea soarelui, frunze de dafin, cardamon verde, scortisoara, cuisoare, cumin negru si ceapa rosie. O varianta fara grasimi a pilafului traditional, garnitura ideala pentru mancarurile condimentate Ingrediente: 225 g orez basmati 1 lingura iaurt Sare 10-12 stigme de sofran 15 g…
Read more »

Supa-crema de roşii

22 March 2012
Supa-crema de roşiiFie că se folosesc pentru a prepara un consomme limpede fie o supă gazpacho, roşiile se potrivesc perfect cu supele de vară reci. Dar când vine toamna şi serile sunt mai răcoroase, roşiile devin ingredientul principal al unei delicioase supe-cremă. Roşiile trebuie curăţate de pielită şi de seminţe, astfel încât supa să fie fina. Se…
Read more »

Varza de Bruxelles cu lamaie si sunca

22 March 2012
Varza de Bruxelles cu lamaie si suncaO reteta de varza de bruxelles cu lamaie si sunca din: varza de bruxelles, sunca, ceapa verde, supa de legume, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 1,4 kg varza de Bruxelles 8 felii de sunca taiata bucati 4 ceape veri taiate bucatele 60 ml supa de legume cu continut scazut de sodiu sare dupa…
Read more »

Carne de vită cu legume

22 March 2012
Carne de vită cu legumeO reteta delicioasa de carne de vita cu: fasole verde, morcov, dovlecel, telina, ceapa verde, usturoi verde, sos de soia, sare, piper, faina, ulei. Ingrediente: 4 şniţele de vită 200 g fasole verde un morcov un dovlecel o ţelină mică două legături ceapă verde două fire usturoi verde două linguri de sos de soia sare…
Read more »

Chifle cu peste

22 March 2012
Chifle cu pesteO reteta delicioasa de chifle cu:faina, unt, smantana, oua, drojdie, usturoi verde, fileuri de peste, ceapa, ceapa rosie, sare, piper, rosii cherry, spanac verde. Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g smântână două ouă 10 g drojdie un fir de usturoi verde 600 g fileuri de peşte o ceapă albă o ceapă roşie…
Read more »

Cum se prepara gratar de miel (video)

22 March 2012
Cum se prepara gratar de miel (video)O reteta video despre cum se prepara gratar de miel, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 600 g leg of lamb 200 g natural yoghurt ½ medium lemon, juice only 1 tbsp paprika ½ tbsp garam masala 1 tbsp curry powder ¼ tsp cayenne 2 medium garlic cloves, minces 2…
Read more »

Cafea cu îngheţată

22 March 2012
Cafea cu îngheţatăO reteta simpla de cafea cu inghetata din: espreso, lapte si inghetata. Ingrediente: un espreso lapte 2 cupe de îngheţată   Mod de preparare: Se toarnă espresso sau cafea tare şi lapte într-un blender. Se adaugă 2 cupe de îngheţată de vanilie şi cuburi de gheaţă, apoi se amestecă până se obţine consistenţa unui smoothie.…
Read more »

Friptura greceasca de miel

22 March 2012
Friptura greceasca de mielO reteta de friptura greceasca de miel din: picior de miel, usturoi, ceapa, suc de lamaie, lamaie, vin alb sec, apa, ulei, unt, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: Un picior de miel de aproximativ 2 kg 2 catei de usturoi, taiati pe jumatate 1 ceapa tocata marunt Sucul de la jumatate de lamaie 3 felii…
Read more »

Salată de cartofi cu fenicul

22 March 2012
Salată de cartofi cu feniculO reteta delicioasa de salata din: cartofi, ridichi, fenicul, masline, oua, ardei capia, ceapa verde, ulei, otet, seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de in, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi o legătură de ridichi un fenicul 100 g măsline feliate 3 ouă doi ardei capia o legătură ceapă verde 100 ml ulei 50…
Read more »

Patru Cocktailuri simple

22 March 2012
Patru Cocktailuri simplePatru Cocktailuri simple: Cocktail Mojito cu mere O reteta de Cocktail mojito cu mere din: menta, lamai, zahar brun, rom alb, suc de mere, apa minerala si mar verde. Cocktail Martini cu vanilie O reteta de Cocktail Martini cu vanilie din: gheata, votca, extract de vanilie, grand marnier, sirop de zahar si batoane de vanilie.…
Read more »

Cornulete bicolore

22 March 2012
Cornulete bicoloreO reteta delicioasa de cornulete din: faina, lapte, drojdie, zahar tos, oua, unt, sare, cacao, zahar vanilat, esenta de rom, rahat, sare. Ingrediente: 500 g făină 100 ml lapte 7 g drojdie uscată 100 g zahăr tos 3 ouă 100 unt un sfert de linguriţă de sare două linguri de pudra de cacao doua pliculeţe…
Read more »

Tartă cu fasole şi ciuperci

22 March 2012
Tartă cu fasole şi ciuperciO reteta delicioasa de tarta cu: lapte, faina, unt, oua, fasole boabe, ciuperci, cascaval, praf de copt, praz, ulei de masline, sare, piper,  patrunjel. Ingrediente: 600 ml lapte dulce 125 g făină 100 g unt 3 ouă 100 g fasole boabe fiartă 500 g ciuperci 200 g caşcaval o linguriţă de praf de copt un…
Read more »

Retete de post: Supa cu galuste de post

22 March 2012
Retete de post: Supa cu galuste de postO reteta de supa cu galuste de post din: pastarnac, morcov, patrunjel, ceapa, telina, boia de ardei dulce, faina, ulei, sare, piper, patrunjel verde si amidon. Ingrediente: 1 radacina pastarnac 1 morcov 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 telina boia de ardei dulce

Dorada cu legume

22 March 2012
Dorada cu legumeO reteta delicioasa de dorada cu:vin alb sec, fenicul, praz, ardei gras, ardei iute, usturoi, zahar brun, sos de soia, ulei de masline, sare, piper, orez cu ciuperci, morcovi murati. Ingrediente: 4 dorada mai mici 125 ml vin alb sec două bucăţi de fenicul un fir de praz doi ardei graşi un ardei iute mic…
Read more »

Reteta zilei: Supa de perisoare din piept de curcan

22 March 2012
Reteta zilei: Supa de perisoare din piept de curcanO reteta de supa de perisoare din piept de curcan din: carne tocata de curcan, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, miel de dovlecel, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata de curcan ½ telina 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 3 cepe Miez de dovlecel Suc de rosii Sare si piper  …
Read more »

Retete de post: Drob de soia

21 March 2012
Retete de post: Drob de soiaO reteta de drob de soia din: fulgi de soia, cartofi, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, pesmet, margarina, sare si piper. Ingrediente: 2 pachete de 100 de grame de fulgi de soia 4 cartofi mari 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel 3 linguri pesmet 50 g margarina sare piper  …
Read more »

Retete internationale

21 March 2012
Retete internationaleO serie de retete internationale: Retete internationale: Supă-cremă de ciuperci   Ciupercile si smantana merg impreuna foarte bine. Atunci când se întâlnesc într-o supă, smântână îndulceşte perfect aroma de carne a ciupercilor. In zilele noastre, denumirea supă-cremă de ciuperci se foloseşte pentru o gamă largă de supe concentrate, care se pot folosi ca bază pentru…
Read more »

Şapte Retete cu carne de miel

21 March 2012
Şapte Retete cu carne de mielŞapte Retete cu carne de miel Miel in crusta de mustar O reteta de miel in crusta de mustar din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si piper. Cum se prepara friptura din pulpa de miel (video) O reteta video despre cum se prepara  friptura din pulpa de miel, un preparat delicios si…
Read more »

Rulouri umplute cu crab

21 March 2012
Rulouri umplute cu crabO reteta de rulouri umplute cu crab din: aluat, batoane de crab, ulei de masline, ou si sare. Ingrediente: 400 g aluat de patiserie 50 g batoane de crab ulei de măsline 1 ou sare Mod de preparare: Se întinde aluatul de patiserie într-o foaie subţire şi se taie bucăţi de 3 cm lăţime şi…
Read more »

Ciorbă roşie de burtă

21 March 2012
Ciorbă roşie de burtăO reteta de ciorba rosie de burta din: burta de vita, apa, untura, faina, ceapa, supa, legume, usturoi, boia de ardei, maghiran, piper, sare, piper rosu si patrunjel. Ingrediente: 500 g burtă de vită 1,5 l apă 50 g untură 60 g făină 1 ceapă 1 cub de supă 100 g legu­me rădăcinoase 3 căţei…
Read more »

Meringue cu nuci

21 March 2012
Meringue cu nuciO reteta de meringue cu nuci din: oua, fulgi de grau, zahar, nuci, lapte, zahar vanilat, unt si rom. Ingrediente: Aluat: 2 ouă 150 g fulgi de grâu 150 g zahăr 50 g nuci Umplutură:  300 ml lapte 100 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 250 g unt 50 ml rom   Mod de preparare:…
Read more »

Salata de fasole verde cu oua si sunca

21 March 2012
Salata de fasole verde cu oua si suncaO reteta de salata de fasole verde cu oua si sunca din: oua, cartofi, fasole verde, mazare, sunca, zeama de lamaie, mustar, miere si paine crocanta. Ingrediente: 2 oua fierte, tari 500 g cartofi noi 200 g de fasole verde 200 g mazare decongelata 175 g de sunca, taiata fasii pentru dressing: zeama de la…
Read more »

Iepure cu vin alb

21 March 2012
Iepure cu vin albO reteta de iepure cu vin alb din: iepure, sare, suc de lamaie, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii decojite, patrunjel, piper si vin alb. Ingrediente: 1 iepure mic sare suc de lamaie (de la doua lamai) 150 ml ulei de masline +2 linguri pentru prajit 2 cepe 3 catei de usturoi 1 conserva rosii…
Read more »

Supă de vită

21 March 2012
Supă de vităO reteta de supa de vita din: ceapa, unt, carne de vita, sare, frunze de dafin, cimbru, lapte, smantana, faina, otet, ou, piper alb, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură unt 400 g carne de vită sare 1 frunză de dafin cimbru 200 ml lapte 125 ml smânână 2 linguri făină 1 lingură…
Read more »

Trei Cocktailuri simple

21 March 2012
Trei Cocktailuri simpleTrei Cocktailuri simple: Cocktail Martini de ciocolată O reteta simpla de Cocktail Martini de ciocolata din: gin sau votca, ciocolata neagra, lichior de ciocolata si gheata. Cocktail de Campari cu portocale roşii O reteta simpla de Cocktail de Campari cu portocale rosii din: gheata, campari, suc de portocala rosie, apa minerala si portocala. Punci de…
Read more »

Tortilla cu branza

21 March 2012
Tortilla cu branzaO reteta de tortilla cu branza din: boabe de fasole, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline, oua, smantana, branza cheddar, sare, piper, foid e tortilla si smantana. Ingrediente: 1 conservă fasole boabe 150 g ceapă verde 1 /2 legătură pătrunjel 3 linguri ulei de măisline 6 ouă 50 ml smântână 150 g brânză Cheddar rasă…
Read more »

Tarte cu roşii uscate şi măsline

21 March 2012
Tarte cu roşii uscate şi măslineO reteta de tarte cu rosii uscate si masline din: faina, praf de copt, mustar, boia de ardei, sare, unt, lapte, rosii uscate, masline, busuioc si lapte. Ingrediente: 200 g făină 1/2 pachet praf de copt 1 lingură muştar pudră 2 linguri boia de ardei dulce sare 50 g unt 120 ml lapte 60 g…
Read more »

Smoothie

21 March 2012
SmoothieO reteta de smoothie din: fructe de padure, iaurt natural, lapte, fulgi de ovaz si miere. Ingrediente: 450 g fructe de padure 450 g iaurt natural 100 ml de lapte 25 g fulgi de ovaz 2 lingurite de miere (optional)   Mod de preparare: Se mixează într-un blender fructele de pădure, iaurtul şi laptele. Se…
Read more »

Plăcintă oltenească

21 March 2012
Plăcintă olteneascăO reteta de placinta olteneasca din: foi de placinta, branza de vaci, branza de burduf, praz, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 300 g branza de vaci 100 g branza de burduf 1200 kg praz 4 oua 150 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureti prazul, îl tai…
Read more »

Salata de pui cu orez si maioneza

21 March 2012
Salata de pui cu orez si maionezaO reteta de salata de pui cu orez si maioneza din: piept de pui, orez, sare, piper, castravete, ciuperci, ridichi, chives, tarhon, maioneza, suc de lamaie, sos tabasco, sos worcestershire, coaja de lamaie, usturoi, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 bucati de piept de pui, dezosat si fara piele, cam de 125…
Read more »

Risotto cu rosii

21 March 2012
Risotto cu rosiiO reteta de risotto cu rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, suc de rosii, orez, piure de rosii, rosii, rosii uscate, busuioc verde, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 60 g ceapa sau esalota, taiata fin 1 catel de usturoi, zdrobit 500 g suc de rosii 200 g orez cu…
Read more »

Reteta zilei: Cvas rusesc

21 March 2012
Reteta zilei: Cvas rusescCvasul este un simbol rusesc la fel ca si votca, paslarii si troica. Cvasul rusesc este o bautura nealcoolica cunoscuta de pe timpuri inca din Rusia Kieveana în timpul domniei printului Vladimir, bucurandu-se si acum de o popularitate deosebita. Ingrediente: 10 litri apa 9 felii paine neagra sau de secara 1 pumn stafide 4 cani…
Read more »

Supa de vita cu miez de dovleac

21 March 2012
Supa de vita cu miez de dovleacO reteta de Supa de vita cu miez de dovleac din: os de vita, carne de vita, ceapa, morcovi, patrunjel, gulie, telina, miez de dovleac, praf de ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 os de vita 500 g carne de vita 1 ceapa 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 gulie mica 1 telina mica…
Read more »

Tortilla cu legume

21 March 2012
Tortilla cu legumeO reteta de tortilla cu legume din: foi de salata, morcovi, dovlecei, ardei rgas, ceapa verde, ulei de masline, sare, piper, samntana si foi de tortilla. Ingrediente: 4 foi de salată 2 morcovi 2 dovlecei mari 1 ardei gras roşu 1 ardei gras glaben 5 fire de ceapă verde 4 linguri ulei de măsline sare,…
Read more »

Miel in crusta de mustar

21 March 2012
Miel in crusta de mustarO reteta de miel in crusta de mustar din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 catei de usturoi 200 grame mustar de Dijon sare piper   Mod de preparare: Aseaza pulpa de miel intr-o tava. Asezoneaza carnea cu sare si piper.  Cresteaza carnea de miel…
Read more »

Tarta cu orez si mere

21 March 2012
Tarta cu orez si mereO reteta de tarta cu orez si mere din: faina, unt, sare, ou, lapte, pudding de orez, zahar, baton de vanilie, smantana, galbenusuri, albusuri, stafide, mere, zeama si coaja de lamaie, dulceata de caise, zahar, unt, pesmet si fructe confiate. Ingrediente: aluat: 250 g faina 125 g unt 1 varf de sare 1 ou umplutura:…
Read more »

Zece retete pentru post

21 March 2012
Zece retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Zece retete pentru post: Retete de post: Nudli de post O reteta de nudli de post din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare. Retete de post: Spanac cu marar si menta O reteta de spanac cu marar si menta din: spanac,…
Read more »

Supa thailandeza de legume cu lapte de cocos

21 March 2012
Supa thailandeza de legume cu lapte de cocosO reteta de supa thailandeza de legume cu lapte de cocos din: pasta de curry, ulei, supa de legume, lapte de cocos, zahar brun, taitei cu ou, morcovi, varza, germeni de fasile, rosii cherry, zeama de lime, ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 1-1/2 lingura pasta de curry rosu 1 lingurita de ulei 1 litru supa…
Read more »

Cum se prepara friptura din pulpa de miel (video)

21 March 2012
Cum se prepara friptura din pulpa de miel (video)O reteta video despre cum se prepara  friptura din pulpa de miel, un preparat delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 Leg of lamb weighing 1 1/2 to 2 kg 6 cloves of garlic, peeled and cut into 4 slices lengthwise 2 to 3 sprigs of rosemary 6 tbsp olive oil 2 tbsp…
Read more »

Tarta cu mere si coacaze rosii

21 March 2012
Tarta cu mere si coacaze rosiiO reteta de tarta cu mere si coacaze rosii din: oua, unt, zahar granulat, zahar vanilat, rom, coaja de lamaie, gris, praf de copt, praf de budinca, branza, smantana, sare, mere, coacaze rosii si zahar vanilat. Ingrediente: 3 oua 100 g unt 200 g zahar granulat 1 pachet zahar vanilat 4 linguri rom 2 lingurite…
Read more »

Chiftele cu fasole şi paste

21 March 2012
Chiftele cu fasole şi pasteO reteta de chiftele cu fasole si paste din: carnati de porc, ulei de masline, ceapa, telina, morcovi, usturoi, rosii, supa de pui, paste, fasole alba si patrunjel. Ingrediente: 6-8 cârnaţi de porc proaspeţi 1 lingură ulei de măsline 2 cepe, tocate mărunt 3 tulpini de ţelină Apio, tocate 2 morcovi, tocaţi 3 căţei de…
Read more »

Pui cu morcov

21 March 2012
Pui cu morcovO reteta de pui cu morcov din: pui, ulei, morcovi, vin alb, faina, lapte, bulion, cascaval, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 100 ml ulei 500 g morcovi 100 ml vin alb 1 lingura faina 1 ceasca lapte 3 linguri bulion 100 g cascaval cimbru sare piper   Mod de preparare: Puiul tăiat bucăţi,…
Read more »

Ardei umpluţi cu orez şi mentă

21 March 2012
Ardei umpluţi cu orez şi mentăO reteta delicioasa ardei umpluti cu orez cu menta din: ardei grasi, rosii uscate, ceapa, usturoi, orez, bulion de legume, vin alb, rosii, masline verzi, seminte de pin, menta, sare, piper si branza feta. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii, taiati in doua pe lungime, fara seminte dar cu codite 3 rosii uscate, conservate in ulei,…
Read more »

Chiftele de miel cu legume la cuptor

21 March 2012
Chiftele de miel cu legume la cuptorO reteta de chiftele de miel cu legume la cuptor din: pesmet, carne tocata de miel, ou, ceapa, frunze de menta, cartofi, rosii cherry, ulei de masline si branza feta. Ingrediente: 50 g de pesmet 250 g carne tocată de miel 1 ou, bătut 2 cepe, tăiate pe jumătate 1 mână frunze de mentă, tocată…
Read more »

Snitel cu vinete

21 March 2012
Snitel cu vineteO reteta de snitel cu vinete din: vinete, snitele, bacon, cascaval, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, spaghete, bulion, ceapa, usturoi, sare, piper, zahar si patrunjel. Ingrediente: 2 vinete mici 6 şniţele de 150 g fiecare 6 felii bacon sau kaiser (de mărimea şniţelelor) 6 felii caşcaval 2 ouă 2-3 linguri făină 2-3 linguri pesmet…
Read more »

Retete internationale: Supă-cremă de ciuperci

21 March 2012
Retete internationale: Supă-cremă de ciuperciCiupercile si smantana merg impreuna foarte bine. Atunci când se întâlnesc într-o supă, smântână îndulceşte perfect aroma de carne a ciupercilor. In zilele noastre, denumirea supă-cremă de ciuperci se foloseşte pentru o gamă largă de supe concentrate, care se pot folosi ca bază pentru o mulţime de alte reţete, de la rulada de

Paste cu carnati si ciuperci

21 March 2012
Paste cu carnati si ciuperciO reteta de paste cu carnati si ciuperci din: paste, carnati de porc, ciuperci, smantana, sare, piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 800 g paste (la alegere) 300 g carnati de porc crud 200 g ciuperci albe (mici la cutie) 250 g smantana sare piper patrunjel verde parmezan   Mod de preparare: Intr-o oală, pui la…
Read more »

Cocktail Martini de ciocolată

21 March 2012
Cocktail Martini de ciocolatăO reteta simpla de Cocktail Martini de ciocolata din: gin sau votca, ciocolata neagra, lichior de ciocolata si gheata. Ingrediente: 200ml de gin sau votcă 50g de ciocolată neagră cu 70 cacao 100ml lichior de ciocolată gheaţă zdrobită   Mod de preparare: Puneţi ginul şi votca într-o carafă. Topiţi ciocolata şi răsturnaţi-o peste alcool, amestecând…
Read more »

Ruladă cu mere şi fulgi de migdale

21 March 2012
Ruladă cu mere şi fulgi de migdaleO reteta de rulada cu mere si fulgi de migdale din: aluat, mere, zahar, stafide, nuci, scortisoara, lamaie, pesmet, unt, rom, ou, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 250 g aluat de foietaj 4 mere mari 100 g zahar 75 g stafide 70 g nuci tocate 1/2 lingurita scortisoara 1 lamaie 30 g pesmet…
Read more »

Miel umplut cu spanac

21 March 2012
Miel umplut cu spanacO reteta de miel umplut cu spanac din: pulpa de miel, spanac, usturoi, oua, crutoane, ceapa, telina, patrunjel, ulei de masline parmezan, busuioc, rozmarin, piper si menta. Ingrediente: 1 pulpa de miel, dezosata 300 grame spanac tocat 3 catei de usturoi 2 oua batute 500 grame crutoane 1 ceapa mica tocata 100 ml apa 100…
Read more »

Retete internationale: Paella

21 March 2012
Retete internationale: PaellaO reteta delicioasa de paella din: bulion de pui, sofran, bacon afumat, piept de pui, ulei de masline, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, orez, sare, piper, calamar, midii, mazare, vin alb, creveti, patrunjel si felii de lamaie. Ingrediente: 600 ml bulion de pui 10-12 stigme de sofran 3 feliute de bacon afumat 350 g piept…
Read more »

Risotto copt cu praz şi bacon

20 March 2012
Risotto copt cu praz şi baconO reteta de risotto copt cu praz si bacon din: ulei de masline, bacon afumat, praz, orez, supa, mazare, branza si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 6 felii de bacon afumat, taiate grosier 2 fire de praz, taiate in jumatate, pe lung, si tocate fin 250 g orez pentru rissoto 700…
Read more »

Bulgur cu nuci şi seminţe

20 March 2012
Bulgur cu nuci şi seminţeO reteta de bulgur cu nuci si seminte din: ceapa, bulion de legume, bulgur, nuci, seminte de dovleac, seminte de susan, rodie, menta, sare, piper si menta verde. Ingrediente: 150 g ceapa, taiata solzisori 800 ml bulion de legume 300 g bulgur 25 g nuci cashew, crude nesarate 25 g seminte de dovleac 1 lingura…
Read more »

Supă de conopidă cu brânză cu mucegai

20 March 2012
Supă de conopidă cu brânză cu mucegaiO reteta de supa de conopida cu branza cu mucegai din: supa de legume, conopida, cartofi, branza cu mucegai, lapte, smantana, nucsoara, sare, piper si leustean. Ingrediente: 1 cub supa de legume instant 400 g conopida 200 g cartofi 100 g branza cu mucegai 300 ml lapte 300 ml smantana nucsoara sare piper negru leustean…
Read more »

Crap la gratar

20 March 2012
Crap la gratarO reteta de crap la gratar din: crap, ulei de masline, busuioc verde, usturoi, sare, piper, lamai si frunze de salata. Ingrediente: 800 g crap 3 linguri ulei de masline 2-3 fire busuioc verde o capatana de usturoi sare piper macinat 2-3 lamai frunze de salata pentru ornat   Mod de preparare: Se spală bucăţile…
Read more »

Shake de banane

20 March 2012
Shake de bananeSe pun 2 banane coapte, 2 linguri de miere, 450ml de lapte şi 2 linguri de îngheţată de vanilie într-un blender. Se mixează până când compoziţia e moale şi spumoasă. Se serveşte răcit.
Read more »

Spaghete cu sos de migdale

20 March 2012
Spaghete cu sos de migdaleO reteta de spaghete cu sos de migdale din: migdale, usturoi, ulei de masline extravirgin, lapte de soia, nucsoara, spaghete si frunze de busuioc. Ingrediente: 100 g migdale decojite 3 catei de usturoi, zdrobiti 3 linguri ulei de masline extravirgin 200 ml lapte de soia 1 varf de lingurita nucsoara rasa 160 g spaghete frunze…
Read more »

Kashtouri

20 March 2012
KashtouriO reteta de Kashtouri din: orez, sare, piper, macaroane, ulei de masline, ceapa, praf de chilli, boabe de coriandru, rosii, linte si patrunjel. Mâncare populară egipteană din orez, macaroane şi linte în sos iute de roşii – o reţetă simplă şi rapidă. Ingrediente: 150 g orez cu bobul rotund, de tip arborio Sare si piper…
Read more »

Fettuccini cu somon

20 March 2012
Fettuccini cu somonO reteta de fettuccini cu somon din: paste fettuccine uscate, somon afumat, parmezan, piper, sare, unt, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie, morcovi si busuioc. Ingrediente: 400 g paste fettuccine uscate 200 g somon afumat 30 g parmezan ras piper negru macinat si boabe sare 100 g unt 2 linguri ulei de masline…
Read more »

Varză cu chimen

20 March 2012
Varză cu chimenSe pune 1 varză creaţă (Savoy) curăţată şi tăiată mărunt în apa care fierbe timp de 3 minute, până se înmoaie, apoi se scurge. Se încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie. Se căleşte 1 ceapă tăiată fin 2-3 minute până devine moale şi aurie. Se presară 2-3 linguriţe seminţe de chimen şi se…
Read more »

Ciorba taraneasca cu pui

20 March 2012
Ciorba taraneasca cu puiO reteta de ciorba taraneasca cu pui din: pui, morcovi, cartofi, telina, ceapa, ardei gras, rosii, fidea, condiment vegetal, bors, patrunjel si leustean. Ingrediente: 1 pui intreg de tara 2 morcovi 5 cartofi 1 telina 2 cepe 1 ardei gras 3 rosii 150 g fidea (sau taitei de casa) 1 lingrua condiment vegetal 1 l…
Read more »

Burger din cereale la grătar

20 March 2012
Burger din cereale la grătarO reteta de burger din cereale la gratar din: bulion de legume, cuscus, fulgi de ovaz, orez, sare, piper, branza de vaci, usturoi, sos de soia, oregano, ulei, chifle si salata mixta. Ingrediente: 300 ml bulion de legume 50 g cuscus 50 g fulgi de ovaz 50 g orez cu bobul lung Sare si piper…
Read more »

Supa rece de sparanghel

20 March 2012
Supa rece de sparanghelO reteta de supa rece de sparagnhel din: sparagnhel, ulei de masline, ceapa, praz, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg sparanghel curatat (cu partea lemnoasa indepartata) 3 linguri ulei de masline 4 cepe mari, tocate marunt 200 g praz, spalat si tocat marunt sare piper patrunjel proaspat   Mod de preparare: Se taie varfurile…
Read more »

Cannelloni cu umplutură de pui

20 March 2012
Cannelloni cu umplutură de puiO reteta de cannelloni cu umplutura de pui din: carne tocata de pui, arahide, ceapa, usturoi, ulei de masline, pasta tomate, lapte, unt, faina, parmezan, sare, piper alb, nucsoara, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 100 g arahide 1 ceapa mare 3-4 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline 1…
Read more »

Cuscus cu legume la gratar si sos de rosii

20 March 2012
Cuscus cu legume la gratar si sos de rosiiO reteta de cuscus cu legume la gratar si sos de rosii din: cuscus, ardei grasi, dovlecei, fenicul, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper, otet de sherry, zahar tos, piure de rosii, busuioc, iaurt si frunze de busuioc. Ingrediente: 250 g cuscus 3 ardei grasi rosii 200 g praz 200 g dovlecei…
Read more »

Cum se prepara pui cu unt si rosii (video)

20 March 2012
Cum se prepara pui cu unt si rosii (video)O reteta video despre cum se prepara pui cu unt si rosii, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid, sanatos si foarte aromat. Ingrediente: 2 chicken breasts, cut into chunks 2 tbsp vegetable oil 2 tbsp butter 1 onion, chopped ¼ tsp cinnamon 1 tsp garlic, crushed 1 tsp ginger, crushed ½ tsp ground…
Read more »

Cafea mocha cu ciocolata

20 March 2012
Cafea mocha cu ciocolataO reteta de cafea mocha cu ciocolata din: cafea, ciocolata si frisca. Ingrediente: 1 cana cafea pregatita 60 gr ciocolata fina frisca   Mod de preparare: Cafeaua expresso trebuie sa fie proaspat facuta, fierbinte. Toarna aceasta cafea intr-o cratita la foc mic si adauga ciocolata. Amesteca si fierbe 4 minute, pana cand ciocolata s-a topit,…
Read more »

Vinete umplute cu rosii si orez

20 March 2012
Vinete umplute cu rosii si orezO reteta de vinete umplute cu rosii si orez din: vinete, orez, ceapa, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, pasta de tomate, rosii, oregano, sare, piper si branza. Ingrediente: 2 vinete mici 50 g orez fiert 1 ceapa tocata marunt 1 catel de usturoi, tocat marunt 2 cepe verzi ulei de masline 1 lingura pasta…
Read more »

Salata calda de sfecla

20 March 2012
Salata calda de sfeclaO reteta de salata calda de sfecla din: sfecla, suc de lamaie, miere si mustar cu boabe. Ingrediente: 3 sfecle crude, curatate si taiate bastonase sucul de la 1 lamaie 1 lingura de miere 1 lingura cu mustar cu boabe   Mod de preparare: intr-o tigaie mare nonaderenta, se prajeste sfecla doua minute. Se adauga…
Read more »

Mămăliguţă cu sos de ciuperci

20 March 2012
Mămăliguţă cu sos de ciuperciO reteta de mamaliguta cu sos de ciuperci din: malai, sare, ciuperci salbatice uscate, usturoi, ciuperci albe, piure de rosii, cimbru, vin rosu, coniac, sare, piper, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 300 g malai instant 2 lingurite sare Pentru sosul de ciuperci: 20 g ciuperci salbatice uscate 2 linguri ulei de masline 4 catei de usturoi,…
Read more »

Bruschete cu ansoa

20 March 2012
Bruschete cu ansoaO reteta de bruschete cu ansoa din: paine ciabatta, usturoi, rosii, ansoa, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, busuioc verde, ceapa verde si zeama de lamaie. Ingrediente: o paine ciabatta 5 catei de usturoi 4 rosii mari o cutie de ansoa 3 linguri ulei de masline sare piper 4 fire patrunjel 4-5 fire busuioc verde…
Read more »

Şase Retete cu carne de miel

20 March 2012
Şase Retete cu carne de mielSase retete cu carne de miel. Miel la cuptor cu usturoi si oregano O reteta de miel la cuptor cu usturoi si oregano din: usturoi, ulei de masline, oregano, pulpa de miel, iaurt, patrunjel, scortisoara, sare si piper. Salata de miel cu cartofi si menta O reteta de salata de miel cu cartofi si menta…
Read more »

Orez cu legume si carnaciori

20 March 2012
Orez cu legume si carnacioriO reteta de orez cu legume si carnaciori din: orez, carnaciori, ardei grasi, morcovi, apa, ulei, piper si condimente. Ingrediente: 500 g orez 3 ardei grasi 3 morcovi mai mari 3 cepe mari 3-4 carnaciori apa ulei piper macinat condimente, dupa gust   Mod de preparare: Pui uleiul la încins într-o cratiţă şi, când s-a…
Read more »

Retete de post: Nudli de post

20 March 2012
Retete de post: Nudli de postO reteta de nudli de post din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri apa faina cat cuprinde 500 g pesmet sau nuci macinate 200 ml ulei 100 g zahar sare   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi cu coajă cu tot, în apă cu sare.…
Read more »

Cocktail de Campari cu portocale roşii

20 March 2012
Cocktail de Campari cu portocale roşiiO reteta simpla de Cocktail de Campari cu portocale rosii din: gheata, campari, suc de portocala rosie, apa minerala si portocala. Ingrediente: gheaţă 180ml de Campari 750ml suc de portocală roşie sau obişnuită 750ml de apă minerală 1 portocală feliată, pentru decor   Mod de preparare: Umpleţi 6 pahare înalte, fără picior, cu gheaţă. Turnaţi…
Read more »

Arpacas cu mazare si parmezan

20 March 2012
Arpacas cu mazare si parmezanO reteta de arpacas cu mazare si parmezan din: bulion de legume, ulei de masline, ceapa, arpacas, vin alb, mazare, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 850 ml bulion de legume 2 lingurite ulei de masline 50 g ceapa, taiata fin 125 g arpacas 50 ml vin alb sau sherry 150 g mazare decongelata 2 linguri…
Read more »

Miel cu menta si capere

20 March 2012
Miel cu menta si capereO reteta de miel cu menta si capere din: usturoi, menta, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, costite de miel, ulei de floarea soarelui, sare, piper, capere, suc de lamaie, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 catei de usturoi 100 grame menta proaspata tocata fin 20 grame coaja rasa de…
Read more »

Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan

20 March 2012
Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu carne tocata de curcanO reteta de dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan din: dovlecei, carne tocata de curcan, ceapa, sare, piper, suc de rosii si iaurt. Ingrediente: 12 jumatati dovlecei 1 kg carne tocata de curcan 2 cepe Sare si piper Suc de rosii Iaurt natural   Mod de preparare: Se scobesc dovleceii de miez. Carnea tocata…
Read more »

Retete de post: Spanac cu marar si menta

20 March 2012
Retete de post: Spanac cu marar si mentaO reteta de spanac cu marar si menta din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, ceapa, marar, frunze de menta, ulei, sare, piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 1-1/2 kg spanac 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 ceapa 1 legatura marar 1

Porc cu condimente

20 March 2012
Porc cu condimenteO reteta de porc cu condimente din: condiment cajun, zahar, zeama si coaja de lamaie, spata de porc, ardei iute, ardei gras, usturoi, rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui, dovlecei, porumb si lipie. Ingrediente: 3 linguri condiment Cajun 2 linguri zahar zeama si coaja razuita de la 3 lamai 2 kg spata de porc, acoperita…
Read more »

Supă-cremă de ţelina

20 March 2012
Supă-cremă de ţelinaŢelina, ceapa şi morcovii constituie aromele de bază ale multor supe; francezii au un termen special pentru acest trio: mirepoix. Totuşi ele sunt rareori protagonistele unui fel de mâncare. O excepţie fericită o constituie această supa-crema de ţelina. Ea se prepară foarte simplu. Intâi se călesc în unt ceapa şi ţelina (cu frunze cu tot),…
Read more »

Sos marinara pentru paste

20 March 2012
Sos marinara pentru pasteO reteta de sos marinara pentru paste din: rosii, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper negru, busuioc si branza pecorino. Ingrediente: 90 grame rosii la conserva 12 catei usturoi ulei de masline 1 lingura sare de mare 1/2 lingurita piper negru macinat 1 legatura busuioc tocat branza Pecorino Romano   Mod de preparare:…
Read more »

Pere cu sos de ciocolată

20 March 2012
Pere cu sos de ciocolatăO reteta de pere cu sos de ciocolata din: pere, ciocolata, inghetata de vanilie si alune de padure. Ingrediente: 2 conserve de pere a cate aproximativ 400 g fiecare 100 g ciocolata, rupta in bucati mici 8 cupe inghetata de vanilie 2 linguri alune de padure, tocate   Mod de preparare: Se scurg perele deasupra…
Read more »

Salata cu somon si marar

20 March 2012
Salata cu somon si mararO reteta de salata cu somon si marar din: somon, iaurt, suc de lamaie, marar, ceapa, mazare si paine. Ingrediente: 450 grame somon 50 grame iaurt sucul de la o lamaie 1 legatura de marar 1 ceapa mica tocata 300 grame mazare congelata 4 felii de paine   Mod de preparare: Faramiteaza carnea de peste…
Read more »

Taitei cu legume si ardei iuti

19 March 2012
Taitei cu legume si ardei iutiO reteta de taitei cu legume si ardei iuti din: taitei, ulei, ceapa verde, ardei iute, usturoi, ghimbir, castane de apa, legume si sos de soia. Ingrediente: 100 g taitei transparenti (celofan) sau taitei de orez 2 linguri ulei vegetal 2 cepe verzi, taiate solzisori 2 oua batute 1 ardei iute rosu, curatat de seminte,…
Read more »

Retete de post: Musaca de macaroane cu ciuperci

19 March 2012
Retete de post: Musaca de macaroane cu ciuperciO reteta de musaca de macaroane cu ciuperci din: macaroane, mazare, morcovi, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, busuioc, cimbru, margarina, faina, masline, marar si patrunjel. Ingrediente: 500 g macaroane 200 g mazare 2 morcovi 500 g ciuperci 1 ceapa mare 5 catei de usturoi 1 ceasca ulei si 1 lingura ulei 500 g…
Read more »

Salata de miel cu cartofi si menta

19 March 2012
Salata de miel cu cartofi si mentaO reteta de salata de miel cu cartofi si menta din: cartofi, ulei de masline, rosii cherry, menta, otet balsamic, carne de miel, mazare si rucola. Ingrediente: 12 cartofi fierti 125 ml ulei de masline 12 rosii cherry 50 grame menta 20 ml otet balsamic 500 grame carne de miel 200 grame mazare fiarta rucola…
Read more »

Aripioare de pui cu salata de varza

19 March 2012
Aripioare de pui cu salata de varzaO reteta de aripioare de pui cu salata de varza din: ketchup, usturoi, zahar brun, sos dulce de chilii, sos de soia, aripioare de pui, varza alba, morcovi, ceapa si maioneza. Ingrediente: 4 linguri de ketchup 4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri de zahăr brun 4 linguri sos dulce de chilii 4 linguri sos…
Read more »

Retete de post: Mucenici de post

19 March 2012
Retete de post: Mucenici de postO reteta de mucenici de post din: faina, apa calduta, zahar, margarina, drojdie, coaja de lamaie, esenta de rom, zahar vanilat, miere si nuca. Ingrediente: 600 g faina 200 ml apa calduta 150 g zahar 50 g margarina 50 g drojdie proaspata coaja rasa de lamaie, portocala 1 esenta de rom 2 plicuri zahar vanilat…
Read more »

Tartă cu brânză şi caise

19 March 2012
Tartă cu brânză şi caiseO reteta de tarta cu branza si caise din: faina, unt, zahar, ou, sare, compot de caise, branza de vaci, sare, oua, budinca de migdale, coaja de lamaie si frisca. Ingrediente: blat:  250 g făină 125 g unt 90 g zahăr 1 ou 1 praf sare în plus:  1 conservă compot de caise (720 ml)…
Read more »

Miel la cuptor cu usturoi si oregano

19 March 2012
Miel la cuptor cu usturoi si oreganoO reteta de miel la cuptor cu usturoi si oregano din: usturoi, ulei de masline, oregano, pulpa de miel, iaurt, patrunjel, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 12 catei de usturoi 50 ml ulei de masline 10 grame oregano 1 pulpa de miel de 3 kilograme 300 ml iaurt patrunjel tocat scortisoara sare piper   Mod…
Read more »

Tarta cu ananas

19 March 2012
Tarta cu ananasO reteta de tarta cu ananas din: ananas, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, branza dulce, ulei de floarea soarelui, frisca, ou, migdale si zahar. Ingrediente: 1 ananas mare, copt 125 g făină 2 linguriţe praf de copt 75 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 ou 125 g brânză dulce 75 ml…
Read more »

Cartofi copţi cu vinete

19 March 2012
Cartofi copţi cu vineteO reteta de cartofi copti cu vinete din: cartofi, vanata, ceapa, rozmarin, parmezan, ulei de masline, ardei iute si sare. Ingrediente: 600 g cartofi 1 vânătă 1 ceapă 2 crenguţe de rozmarin 3 linguri de parmezan ras ulei de măsline 1 ardei iute mic sare   Mod de preparare: Cartofii, spălaţi şi curăţaţi în prealabil,…
Read more »

Cocktail Daiquirí cu fructe de pădure

19 March 2012
Cocktail Daiquirí cu fructe de pădureO reteta simpla de Cocktail Daiquiri cu fructe de padure din: capsuni, gheata, lamaie verde, suc de lamaie si rom alb. Ingrediente: 175g de căpşuni coapte sau 200g de zmeură (sau folosiţi un amestec de câte 100g din fiecare) aprox. 6 cuburi de gheaţă sucul de la o jumătate de lămâie verde 1 lingură suc…
Read more »

Supa vietnameza de pui cu taitei

19 March 2012
Supa vietnameza de pui cu taiteiO reteta de supa vietnameza de pui cu taitei din: carne de pui, bulion de pui, sos de peste, ghimbir, taitei de orez, muguri de soia, ceapa, busuioc, coriandru, menta, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 500 g carne de pui fara piele si dezosata, taiata cubulete 1 litru bulion de pui 4 linguri sos…
Read more »

Cârnaţi cu piure de mere

19 March 2012
Cârnaţi cu piure de mereO reteta de carnati cu piure de mere din: cartofi, carnati de porc, unt, ceapa, faina, mere si lapte. Ingrediente: 700g de cartofi făinoşi, tăiaţi în bucăţi mari 8 cârnaţi de porc 25 g de unt 1 ceapă, feliată fin 2  linguri de făină 250ml supă de vită 2  mere (în jur de 280 g),…
Read more »

Curry de orez cu vită şi cimbru

19 March 2012
Curry de orez cu vită şi cimbruO reteta delicioasa de orez cu: curry, carne de vita, ardei gras, ardei iute, porumb, fasole verde, mazare, ceapa, ghimbir, usturoi, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: 400 g carne de vită 200 g orez doi ardei graşi doi ardei iuţi mici 100 g boabe de porumb 200 g fasole verde 100 g mazăre o ceapă…
Read more »

Orez cu varză creată si creveti

19 March 2012
Orez cu varză creată si crevetiO reteta delicioasa de orez cu: creveti, ceapa alba, ceapa rosie, ciuperci, morcov, usturoi, sos de soia, varza creata, ulei de masline, ulei de susan, sare, piper. Ingrediente: 350 g creveţi o ceapă albă o ceapă roşie 200 g ciuperci un morcov un căţel de usturoi 3 linguri cu sos de soia 350 g orez…
Read more »

Cartofi noi cu ceapă roşie

19 March 2012
Cartofi noi cu ceapă roşieO reteta delicioasa de cartofi cu:ceapa rosie, fenicul, boia dulce, usturoi, busuioc uscat, ulei de masline, seminte de chimen, branza cu mucegai, seminte de fenicul, sare, piper. Ingrediente: 1 kilogram cartofi noi 4 cepe roşii un fenicul boia dulce 5 căţei de usturoi o lingură rasă cu busuioc uscat 75 ml ulei de măsline o…
Read more »

Gogoşi cu sos de fructe

19 March 2012
Gogoşi cu sos de fructeO reteta delicioasa de gogosi cu: faina, zahar tos, unt, oua, drojdie, lapte, sare, portocale, lamaie, kiwi, banana, mar, zahar pudra, sos de ciocolata, ulei. Ingrediente: 500 g făină 75 g zahăr tos 50 g unt două ouă 25 g drojdie 250 ml lapte dulce un sfert de linguriţă cu sare două portocale o lămâie…
Read more »

Coroniţă cu mac şi gem

19 March 2012
Coroniţă cu mac şi gemO reteta delicioasa de coronita cu: lapte, zahar tos, faina, unt, oua, zahar vanilat, drojdie, sare, gem de mure, seminte de mac, alune de padure, zahar pudra. Ingrediente: 225 ml lapte dulce 60 g zahăr tos 420 g făină 70 g unt două ouă două pliculeţe zahăr vanilat 7 g drojdie uscată un sfert de…
Read more »

Piept de pui cu legume si ridichi

19 March 2012
Piept de pui cu legume si ridichiO reteta delicioasa de piept de pui cu: ciuperci, sos de soia, usturoi verde, ridichi, ardei gras, ardei capia, ardei iute, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 buc. piept de pui 500 g ciuperci 3 linguri cu sos de soia o legătură ustur­oi verde o legătură de ridichi un ardei gras un…
Read more »

Ciorbă cu legume şi carne

19 March 2012
Ciorbă cu legume şi carneO reteta delicioasa de ciorba din:carne de vita, mazare, morcov, orez, fasole rosie, ardei gras, praz, usturoi, rosii, ulei, seminte de susan, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită 200 g mazăre 75 g orez un morcov 100 g fasole roşie boabe un ardei gras un fir de praz 3 căţei de usturoi…
Read more »

Paste cu legume şi ton

19 March 2012
Paste cu legume şi tonO reteta delicioasa de paste cu: dovlecel, praz, mazare, ceapa rosie, ardei iute, lamaie, usturoi, foi de dafin, capere, ton, marar, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 400 g tagliatele un dovlecel un fir de praz 200 g mazăre o ceapă roşie un ardei iute o lămâie 3 căţei de usturoi o frunză de dafin o lingură…
Read more »

Supă de peşte cu usturoi

19 March 2012
Supă de peşte cu usturoiO reteta delicioasa de supa din: cod, morcov, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ceapa rosie, cartofi, usturoi verde, rosii, ulei, seminte de susan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g trunchiuri de cod un morcov un sfert ţelină o rădăcină de pătrunjel o ceapă albă o ceapă roşie 3 cartofi o legătură usturoi verde două roşii…
Read more »

Paste cu legume

19 March 2012
Paste cu legumeO reteta delicioasa de paste cu: foi de lasagna, masline, ardei gras, ardei capia, rosii uscate, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, ceapa rosie, ceapa alba, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 8 foi de lasagna 100 g măsline feliate doi ardei graşi un ardei capia 5 roşii uscate în ulei 200 g roşii cherry 4 căţei…
Read more »

Salată caldă cu praz şi năut

19 March 2012
Salată caldă cu praz şi năutO reteta delicioasa de salata calda cu: praz, naut, fasole alba, ciuperci, porumb, seminte de in, seminte de dovleac, sos de soia, otet balsamic, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un fir de praz 100 g năut 100 g fasole albă boabe 200 g ciuperci 100 g boabe de porumb din conservă seminţe de…
Read more »

Coşuleţe cu smochine

19 March 2012
Coşuleţe cu smochineO reteta delicioasa de cosulete cu: smochine, cosulete, oua, zahar tos, faina, unt, sare, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, vin alb dulce, cacao, scortisoara. Ingrediente: 2 ouă 160 g zahăr tos 500 g făină 250 g unt un vârf de linguriţă cu sare două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu praf de copt o…
Read more »

Cum se prepara supa de fasole alba cu sos de rosii (video)

19 March 2012
Cum se prepara supa de fasole alba cu sos de rosii (video)O reteta video despre cum se prepara supa de fasole alba cu sos de rosii, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: for the salsa: 2 ripe tomatoes ½ red onion 8 basil leaves 1 tbsp olive oil salt and pepper for the soup: 1 600g/ 21oz can of cooked Cannellini beans,…
Read more »

Prăjitură cu căpşune şi cacao

19 March 2012
Prăjitură cu căpşune şi cacaoO reteta delicioasa de prajitura cu: zahar tos, lapte, ciocolata neagra, faina, unt, oua, praf de copt, cacao, sare, capsuni, gem de zmeura. Ingrediente: 320 g zahăr tos 180 ml lapte dulce 300 g ciocolată neagră 235 g unt 200  făină 5 ouă un pliculeţ praf de copt o lingură cu cacao un sfert de…
Read more »

Chiftele de curcan în sos de roşii şi fenicul

19 March 2012
Chiftele de curcan în sos de roşii şi feniculO reteta de chiftele de curcan in sos de rosii si fenicul din: carne tocata de curcan, pesmet, usturoi, ulei de masline, ceapa, morcov, seminte de fenicul, rosii, pasta de tomate si spaghete. Ingrediente: 400 g cane tocata de curcan 25 g pesmet proaspat 2 catei de usturoi zdrobiti 2 linguri ulei de masline 1…
Read more »

Brioşe cu brânză

19 March 2012
Brioşe cu brânzăO reteta delicioasa de briose din: oua, branza, gris, lamaie, zahar, zahar vanilat, sare, smantana, stafide, seminte de floarea soarelui, unt, pesmet, zahar pudra, compot caise. Ingrediente: 4 ouă 450 g brânză de vaci 3 linguri de griş o lămâie 175 g zahăr tos zahar vanilat sare 150 ml smântân

Salată cu piept de pui

19 March 2012
Salată cu piept de puiO reteta delicioasa de salata cu: piept de pui, masline verzi, fasole rosie, ceapa rosie, eosii uscate, salata verde, lamaie, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc verde, barnza telemea, parmezan. Ingrediente: 2 buc. piept de pui 100 g măsline verzi feliate 100 g fasole roşie o ceapă roşie 5 felii roşii uscate în ulei…
Read more »

Frigărui de pui marinate

19 March 2012
Frigărui de pui marinateO reteta delicioasa de frigarui cu: carne de pui, iaurt, ceapa, ardei capia, boia iute, sare, piper, ulei, salata verde, dovlecei, morcovi. Ingrediente: 3 buc. piept de pui 375 ml iaurt două cepe albe o ceapă roşie doi ardei capia roşii doi ardei graşi verzi o linguriţă de boia dulce sare piper ulei de floarea-soarelui…
Read more »

Tarte cu brânză şi seminţe

19 March 2012
Tarte cu brânză şi seminţeO reteta delicioasa de tarte cu: barnza telemea, faina, unt, apa, sare, branza de vaci, smantana, seminte de floarea-soarelui, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 60 ml apă un vârf de linguriţă de sare 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 200 ml smântână 100 g seminţe de floarea-soarelui piper…
Read more »

Ruladă cu brânză şi morcovi

19 March 2012
Ruladă cu brânză şi morcoviO reteta delicioasa de rulada cu: foi de placinta, branza, morcovi, oua, smantana, marar, ulei. Ingrediente: un pachet de foi de plăcintă 700 g brânză mai sărată doi morcovi 7 ouă smântână o legătură de mărar proaspăt ulei Mod de preparare: Mai întâi se rade brânza şi se amestecă bine cu ouăle bătute şi feliile…
Read more »

Jeleu de limetă cu mentă

19 March 2012
Jeleu de limetă cu mentăO reteta gustoasa de jeleu din: lime, mere, menta, zahar tos, apa, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 6-8 limete un kilogram şi jumătate de mere albe două lin­guri de mentă tocată un kilogram zahăr tos un litru de apă un baton de scorţişoară două cuişoare Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă de căsuţa cu seminţe…
Read more »

Mini-torturi cu lămâie

18 March 2012
Mini-torturi cu lămâieO reteta de mini torturi cu lamaie din: suc si coaja de lamaie, zahar, oua, sare, unt, ciocolata amaruie, biscuiti cu unt, oua, barnza de vaci, zahar, zahar vanilat si amidon. Ingrediente: bremă de lămâie:  sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi 160 g zahăr 2 ouă 1 praf sare 40 g unt blat: …
Read more »

Pulpe de pui la ceaun

18 March 2012
Pulpe de pui la ceaunO reteta de pulpe de pui la ceaun din: pulpe de pui, ardei, alune, miere, ulei de masline, unt, patrunjel, usturoi, condimente si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 4 ardei galbeni 200 g alune o lingurita miere 4 linguri ulei de masline 75 g unt o legatura de patrunjel usturoi 2-3 linguri condimente piper…
Read more »

Vinete umplute cu măsline şi anşoa

18 March 2012
Vinete umplute cu măsline şi anşoaO reteta de vinete umplute cu masline si ansoa din: vinete, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, ansoa, vin alb, pesmet, patrunjel si verdeturi. Ingrediente: 4 vinete de marime medie 200 ml ulei de masline 2 catei de usturoi 300 g rosii cherry 2 linguri pasta de masline 4 bucati de ansoa 100 ml vin…
Read more »

Cartofi şi ouă la cuptor

18 March 2012
Cartofi şi ouă la cuptorO reteta de cartofi cu oua la cuptor din: cartofi, ulei de masline, boia afumata, rosii si oua. Ingrediente: 2 cartofi medii, tăiaţi în felii 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă de boia afumată 2 roşii, tăiate pe jumătate 2 ouă   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se pun…
Read more »

Miniprajituri cu ciocolata

18 March 2012
Miniprajituri cu ciocolataO reteta de miniprajituri cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, oua, sare, zahar, faina, praf de copt, mascarpone, zahar vanilat, albusuri, physalis, miere, suc de portocala si gem de caise. Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 300 g unt 5 oua 1 praf de sare 150 g zahar 150 g faina 1 lingurita praf de copt…
Read more »

Orez basmati cu broccoli şi migdale

18 March 2012
Orez basmati cu broccoli şi migdaleO reteta de orez basmati cu broccoli si migdale din: orez basmati, lapte de cocos, sare, broccoli, fulgi de migdale, otet de vin alb, sare si piper alb. Ingrediente: 100 g orez basmati 100 ml lapte de cocos, neindulcit 1/2 lingurita sare 1 broccoli 50 g fulgi de migdale 3 linguri otet de vin alb…
Read more »

Cinci Retete cu carne de miel

18 March 2012
Cinci Retete cu carne de mielMielul sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie, trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile foarte…
Read more »

Punci de piersici

18 March 2012
Punci de piersiciO reteta de punci de piersici din: zahar tos, coaja si suc de lamaie, vin rosu, lichior de piersici, piersica, lamaie, cuburi de gheta si apa minerala. Ingrediente: 4 linguri de zahăr tos coaja şi sucul de la o lămâie şi jumătate 75 cl de vin rosé 150 ml lichior de piersici 1 piersică şi…
Read more »

Noua retete pentru post

18 March 2012
Noua retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Noua retete pentru post: Retete de post: Drob de ciuperci cu busuioc O reteta de post de drob de ciuperci cu busuioc din: ciuperci, ceapa verde, usturoi verde, branza tofu, faina, busuioc verde, marar, patrunjel, sare, piper si ulei. Retete de post: Ciuperci…
Read more »

Fidea de orez cu mustar si ardei iute

18 March 2012
Fidea de orez cu mustar si ardei iuteO reteta de fidea de orez cu mustar si ardei iute din: fidea de orez, fulgi de nuca de cocos, sare, ulei de floarea soarelui, ardei iute, cumin, frunze de dafin, ceapa verde si poppadom. Ingrediente: 225 g fidea de orez 25 g fulgi de nuca de cocos neindulciti sare 2 linguri ulei de floarea-soarelui…
Read more »

Retetele saptamanii #6

18 March 2012
Retetele saptamanii #6Retetele saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Placinta cu branza si ardei O reteta de placinta cu branza si ardei din:…
Read more »

Salata de miel prajit la gratar

18 March 2012
Salata de miel prajit la gratarO reteta de salata de miel prajit din: bostan, ceapa rosie, dovlecei, ulei de masline, sare, piper, file de miel, condiment, spanac, dressing de soia si miere si branza de capra. Ingrediente: 750 de grame de bostanei, curatati de coaja si taiati in feliute de 3-5 centimetri 1 ceapa rosie, curatata de coaja si taiata…
Read more »

Retete pentru weekend #7

18 March 2012
Retete pentru weekend #7Retete pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Supa de crab cu porumb   Există câteva feluri de mâncare chinezeşti care au apărut iniţial în Occident. Supa de…
Read more »

Supa de crab cu porumb

18 March 2012
Supa de crab cu porumbExistă câteva feluri de mâncare chinezeşti care au apărut iniţial în Occident. Supa de crab cu porumb se numără cu siguranţă printre acestea, întrucât America este împânzită de lanuri de porumb şi de capcane pentru crabi, această supă este una dintre mâncărurile preferate ale americanilor. Supa de crab chinezească, care se găseşte la conservă, se…
Read more »

Cum se prepara pui cu curry in 10 minute (video)

18 March 2012
Cum se prepara pui cu curry in 10 minute (video)O reteta video despre cum se prepara pui cu curry in 10 minute, un preparat deosebit de rapid foarte delicios si gustos pentru care ai nevoie de foarte putine ingrediente. Ingrediente: 45 ml olive oil 1 medium onion 400 g chicken fillet 2 cloves of garlic 1 green chilli ¼ tsp salt ¼ tsp turmeric…
Read more »

Risotto cu mazăre şi tarhon

17 March 2012
Risotto cu mazăre şi tarhonO reteta de risotto cu mazare si tarhon din: unt, ceapa, usturoi, orez, supa de legume, mazare, tarhon si parmezan. Ingrediente: 25 g unt 1 ceapa, tocata fin 1 catel de usturoi, zdrobit 140 g orez pentru risotto 600 ml supa de legume fierbinte 85 g mazare congelata 2 linguri tarhon tocat (merge si busuioc…
Read more »

Pui in vas de lut

17 March 2012
Pui in vas de lutO reteta de pui in vas de lut din: pui, cartofi, ceapa, usturoi, piper, unt, condimente, cimbru verde, foi de dafin, zahar brun si vin alb dulce. Ingrediente: un pui 8 cartofi 3 cepe albe o capatana de usturoi piper 200 g unt 2-3 linguri condimente cimbru verde 2-3 foi de dafin 2 lingurite zahar…
Read more »

Retete de post: Drob de ciuperci cu busuioc

17 March 2012
Retete de post: Drob de ciuperci cu busuiocO reteta de post de drob de ciuperci cu busuioc din: ciuperci, ceapa verde, usturoi verde, branza tofu, faina, busuioc verde, marar, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg ciuperci 5 fire ceapa verde 2 fire usturoi verde 100 g branza tofu (sau 6 oua pentru perioada dulce) 4-5 linguri faina 2 fire busuioc…
Read more »

Cocktail cu votca şi cardamom

17 March 2012
Cocktail cu votca şi cardamomO reteta simpla de Cocktail cu votca şi cardamom din: cardamom, marmelada de portocale, votca, cointreau, suc de lamaie si gheata. Ingrediente: 12 păstăi de cardamom 6 linguri de marmeladă de portocale, plus extra pentru servit 400 ml de votcă 125 ml de Cointreau 4 linguri suc de lămâie gheaţă, pentru servit   Mod de…
Read more »

Conopidă cu paste şi broccoli

17 March 2012
Conopidă cu paste şi broccoliO reteta de conopida cu paste si broccoli din: conopida, broccoli, sare, paste, piper, nucsoara, iaurt, smantana, oua, emmentaler, boia, seminte de dovleac, unt si orez. Ingrediente: 500 g conopidă 500 g broccoli sare 200 g paste integrale piper nucşoară 200 g iaurt 100 g smântână 2 ouă 100 g emmentaler ras boia 20 g…
Read more »

Pilaf cu năut şi conopidă

17 March 2012
Pilaf cu năut şi conopidăO reteta de pilaf cu naut si conopida din: ulei de floarea soarelui, ceapa, pasta de curry, orez basmat, buchetele de conopida, naut, supa de legume, fulgi de migdale si coarindru. Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea-soarelui 2 cepe mari, feliate 1 lingură pastă de curry 200 g de orez basmati 350 g bucheţele de…
Read more »

Tagliatelle cu creveţi, roşii şi busuioc

17 March 2012
Tagliatelle cu creveţi, roşii şi busuiocO reteta tagliatelle cu creveti, rosii si busuioc din: rosii, busuioc, otet de vin alb, ulei de masline, sare, piper, creveti tiger, tagliatelle, usturoi si frunze de busuioc. Ingrediente 750 g rosii 1 lingura busuioc proaspat, maruntit 2 linguri otet din sampanie sau orice alt otet din vin alb 2 linguri ulei de masline sare…
Read more »

Reteta zilei: Placinta cu branza si ardei

17 March 2012
Reteta zilei: Placinta cu branza si ardeiO reteta de placinta cu branza si ardei din: faina, oua, ulei, lapte, sare, crema de branza, cascaval, oua, ardei, ceapa verde si piper. Ingrediente: pentru aluat: 500g faina cu autocrestere 2 oua 6 linguri ulei 8 linguri lapte 2 lingurite sare pentru umplutura: 350g crema de branza 150g cascaval ras 3 oua 1 ardei…
Read more »

Retete de post: Ciuperci aperitiv

17 March 2012
Retete de post: Ciuperci aperitivO reteta de post de ciuperci aperitiv din: faina, pate vegetal, ridichi negre, drojdie, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 1 cutie pate vegetal 2 ridichi negre 25 g drojdie sare piper   Mod de preparare: Frămânţi un aluat din făină, drojdie, apă, sare şi îl laşi la dospit. Formezi din aluat biluţe pe…
Read more »

Prajitura cu branza si mango

17 March 2012
Prajitura cu branza si mangoO reteta de prajitura cu branza si mango din: biscuiti cu unt, unt, foite de gelatina, branza dulce, crema de branza, zahar, zahar vanilat, suc de mango, frisca si gelatina. Ingrediente: blat: 200 g biscuiţi cu unt 120 g unt cremă: 8 foiţe de gelatină 500 g brânză dulce 200 g cremă de brânză 5…
Read more »

Cum se prepara porumb copt (video)

17 March 2012
Cum se prepara porumb copt (video)O reteta video despre cum se prepara porumb copt, un preparat vegetarian foarte gustos si sanatos, rapid si nu in ultimul rand delicios. Cum se prepara porumb copt
Read more »

Fructe de mare cu broccoli

17 March 2012
Fructe de mare cu broccoliO reteta de fructe de mare cu broccoli din: scoici, creveti, midii, file de tilapia, broccoli, fasole verde, supa de peste, pasta e crab, ulei, sos de peste, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 scoici, curăţate 200 g creveţi curăţaţi 500 g midii, curăţate 6 bucăţi file de tilapia 1 broccoli mare 1 /2…
Read more »

Ardei umpluţi cu carne de porc şi grâu bulgur

17 March 2012
Ardei umpluţi cu carne de porc şi grâu bulgurO retetea de ardei umpluri cu carne de porc si grau bulgur din: ardei grasi, carne tocata de porc, usturoi, chimion, boia, bulgur, supa de legume, patrunjel si iaurt. Ingrediente: 4 ardei grasi, taiati pe jumatate si curatati de seminte 200 g carne tocata

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro