duminică, 13 ianuarie 2013

Retete usoare #67


Retete usoare:

Salată picantă de cuşcuş

30 October 2012
O reteta delicioasa de salata picanta de cuscus cu: naut, supa de pui, lamaie, ardei capia, fulgi de migdale, menta. Ingrediente: 100g de cuşcuş 220g de năut la conservă, clătit şi lăsat la scurs 100ml de supă fierbinte de pui coaja şi sucul de la 1 lămâie 1 ardei capia copţ tocat 25g fulgi de…
Read more »

Salată cu cartofi şi maioneză mentolată

30 October 2012
O reteta delicioasa de salata cu: maioneza, mustar, menta, cartofi albi, fasole verde, mazare, avocado, lamaie. Ingrediente sos: 300ml de maioneză 2 linguri cu vârf de muştar Dijon 2 linguri de mentă proaspătă, tocată Ingrediente: 750g de cartofi albi 400g de fasole verde fină, curăţată 450g de mazăre congelată, dezgheţată 2 avocado mari, coapte sucul…
Read more »

Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui

30 October 2012
Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui din: morcov, telina, praz, ceapa, patrunjel, sare, oua, faina, apa, piept de pui si pesmet. Ingrediente: 1 morcov 1 telina mica 1 fir de praz 1 ceapa 1 legatura patrunjel sare pentru coltunasi: 2 oua 200 g faina 1 lingura apa 100 g piept de pui 1…
Read more »

Vitello tonnato

30 October 2012
Vitello tonnato din: pulpa de vitel, morcovi, ceapa, foi de dafin, cuisoare, boabe de piper, vin alb, sare, ton, sardele, galbenusuri, otet, suc de lamaie, capere, ulei de masline, piper si lamaie. Este un aperitiv italian savuros cu sos fin de ton si capere. Ingediente: 600 g pulpa de vitel 1 morcov 1 ceapa 2…
Read more »

Peşte fript cu avocado şi salsa

30 October 2012
O reteta delicioasa de cod fript cu:avocado, rosii, ceapa, ulei de masline, lamaie, coriandru. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în  câte 6 bucăţi 1 ceapă roşie mică, feliată fin 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o jumătate de lămâie sau de la o lămâie verde…
Read more »

Dulceaţă din fructe de soc

30 October 2012
Dulceaţă din fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa si suc de lamaie. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahar 150 ml apa 3 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Rupi fructele de soc negre de pe crenguţe, le trecii prin- tr-un jet de apă rece şi laşi jumătate…
Read more »

Tortilla de cartofi calda

30 October 2012
Tortilla de cartofi calda din: cartofi, ceapa, ardei gras, ulei, fasole verde, oua, smantana, parmezan, sare, piper, nucsoara, smantana, otet de vin alb si ceapa verde. Ingrediente: 600 g cartofi rosii 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 linguri ulei 100 g fasole verde congelata 6 oua 6 linguri smantana dulce 4 linguri parmezan ras…
Read more »

Peste la cuptor

30 October 2012
O reteta delicioasa de peste cu: file de cod, ulei, cartofi, ardei gras, dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb (cod, merluciu) 3 linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust…
Read more »

Gogosele glazurate

30 October 2012
O reteta delicioasa de gogosele cu:faina, unt, zahar, oua, sare, apa, lapte, zahar vanilat, ciocolata neagra. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 1 lingură rasă de zahăr 4 ouă un praf de sare 1 pahar cu apă Ingrediente crema: 1 1 lapte 4 ouă 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat Ingrediente decor: 100…
Read more »

Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii

30 October 2012
O reteta delicioasa de spaghete cu:usturoi, ulei de masline, fenicul, rosii, busuioc, otet balsamic, ricotta. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, tăiaţi în felii 2 linguri ulei de măsline 2 bulbi mari de fenicul (sau 4 mici), tăiaţi in felii subţiri 6 roşii prună, curăţate de seminţe, tăiate în bucăţele frunzele de la o legătură mică…
Read more »

Parfe de fructe

30 October 2012
O reteta delicioasa de parfe cu: zahar tos, zmeura, migdale, frisca, oua, zahar pudra, lichior de oua, fructe. Ingrediente: 40 g zahăr tos 100 g zmeură 100 g migdale tăiate 400 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 120 g zahăr pudră 2 linguri lichior de ouă sau limoncello 150 g fructe diverse pentru servit Mod de…
Read more »

Peltea de cirese

30 October 2012
O reteta delicioasa de peltea din: cirese, zahar, mere. Ingrediente: 1,5 kg cireşe 1 kg zahăr 1 kg mere Mod de preparare: Se fierb 20 de minute merele curăţate de coa­jă, dar cu sâmburi cu tot. Apoi se lasă să se scurgă foarte bine. Această zeamă (lără pulpa fructului, deci merele fierte nu se pasea­ză)…
Read more »

Gem delicios de caise

30 October 2012
O reteta delicioasa de gem din:caise, zahar, apa, baton de vanilie. Ingrediente: 3 kg caise bine coapte 1,5 kg zahăr 2 pahare apă 1 baton de vanilie (sau 3 plicuri de zahăr vanilat)   Mod de preparare: Se spală caisele, se  scurg bine, se rup în două, se scot sâm­burii şi se acoperă cu zahăr.…
Read more »

Creveti la gratar cu mix de condimente

30 October 2012
Creveti la gratar cu mix de condimente din: apa, sare, zahar, creveti, sare, piper, ketchup, suc de lamaie, hrean, sos iute si condimente old bay. Ingrediente:  2 cesti de apa Un sfert de ceasca de sare Un sfert de ceasca de zahar 24 de creveti in crusta (450 de grame) Sare si piper negru macinat,…
Read more »

Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară

30 October 2012
Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară din: prune, corcoduse, zeama de lamaie, zahar, scortisoara, ghimbir si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg corcoduse galbene si rosii zeama de la 1/2 lamaie 700 g zahar 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita rasa praf de ghimbir 1 fiola esenta de rom…
Read more »

Zacuscă de gogonele

30 October 2012
Zacuscă de gogonele din: gogonele, ardei gras, ulei, marar, patrunjel, zahar si sare. Ingrediente: un kg gogonele, un kg ardei gras (sau gogoşari), 100 ml ulei, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, o linguriţă de zahăr, sare.   Mod de preparare: Gogonelele se spală şi se dau prin maşina de tocat. La fel…
Read more »

Pastrav cu migdale si ardei gras

30 October 2012
O reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi, mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată…
Read more »

Retete tv Paprika #4

29 October 2012
  Paste carbonara cu dovlecei Ingrediente: Sare de mare și piper negru proapăt măcinat 6 dovlecei verzi și galbeni mijlocii 500g paste penne 4 gălbenușuri 100 ml smântână lichidă 2 linguri de parmezan proaspăt ras Ulei de măsline 12 felii groase de pancetta sau de șuncă afumată împăiată 1 grămăjoară de cimbru proaspăt – de…
Read more »

Reteta zilei: Gogonele la cuptor cu sos sriracha

29 October 2012
O reteta savuroasa de Gogonele la cuptor cu sos sriracha din: gogonele, faina de migdale, condimente, oua, sos sriracha si ulei de masline. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Televizor LED Samsung Ingrediente: 6 gogonele, feliate aproximativ 2 cm grosime 3/4 ceasca faina de migdale 2 lingurite condimente 2 oua, batute bine 1-2 lingurite sos sriracha…
Read more »

Cartofi la tigaie în stil provensal

29 October 2012
O reteta savuroasa de Cartofi la tigaie în stil provensal din: cartofi, sare, fasole verde, slanina afumata, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, cimbru, rozmarin, cimbrisor si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 400 g fasole verde 50 g slaninuta afumata 4 cepe verzi 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 4 fire…
Read more »

Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii

29 October 2012
Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii din: bulgur, spanac, chimion, ceapa, usturoi, pesmet, oua, ulei, zahar, vin, rosii cheery, frunze de salata. Ingrediente: 100 g bulgur 250 g de spanac 1 lingurita de chimion macinat 1 ceapa, tocata fin (din care 2 linguri le pastrezi pentru chutney) 1 catel de…
Read more »

Cuiburi cu prune si nuca

29 October 2012
Cuiburi cu prune si nuca din: unt, zahar pudra, faina, oua, miez de nuca, zahar tos, prune, sare, unt si faina. Ingrediente: 300 g unt sa margarina 200 g zahar pudra 500 g faina 6 oua 50 g miez de nuca 50 g zahar tos 200 g prune 1 praf de sare cate 1 lingura…
Read more »

Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie

29 October 2012
Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie din: dovleac, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ras el hanout, quinoa, prune uscate, supa de legume, seminte de rodie si frunze de menta. Ingrediente: 1 dovleac mic, fara seminte, taiat cuburi 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, feliata fin 1 catel de usturoi,…
Read more »

Supă de peşte franţuzească

29 October 2012
O reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste, ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon, halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari…
Read more »

Tort cu pere şi lichior de ouă

29 October 2012
O reteta delicioasa de Tort cu pere şi lichior de ouă din: faina, praf de copt, oua, zahar pudra, ulei, lichior de oua, cacao, migdale, pere, vin, apa, zahar tos, baton de scortisoara, budinca de vanilie, lapte, frisca si ciocolata. Ingrediente: blat: 240 g faina 1/2 praf de copt 4 oua 160 g zahar pudra…
Read more »

Risotto cu orz, pui si ciuperci

29 October 2012
O reteta gustoasa de Risotto cu orz, pui si ciuperci din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, piept de pui, orz, vin alb, ciuperci, cimbru, supa de pui, parmezan si fire de chives. Ingrediente: 1 lingura de unt 1 lingura ulei de masline 2 cepe, feliate fin 1 catel de usturoi, tocat 3 piepti de…
Read more »

Frigarui de miel cu tzatziki

29 October 2012
O reteta savuroasa de Frigarui de miel cu tzatziki din: pulpa de miel, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, oregano, ulei de masline, piper, astravete, sare, iaurt, otet de vin alb si usturoi. Ingrediente:  500 g pulpa de miel (fara oase) 8 rosii cherry 1 ardei gras galben 1 ceapa rosie 2 linguri suc de…
Read more »

Desert cu branza si coacaze rosii

29 October 2012
Desert cu branza si coacaze rosii din: oua, zahar, faina, praf de copt, coacaze rosii, branza, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, gelatina si ciocolata. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 12 linguri faina 1 praf de copt 400 g coacaze rosii pentru crema: 200 g branza cremoasa 300 g frisca lichida 1 plic zahar vanilat…
Read more »

Reteta zilei: Churros cu sos de ciocolata

29 October 2012
O reteta savuroasa de Churros cu sos de ciocolata din: zahar, scortisoara, unt, apa, sare, faina, oua, ulei vegetal, ciocolata, lapte si smantana. Churro este un produs de patiserie dulce si prajit in ulei, numit uneori gogoasa spaniola. Ingrediente: ½ ceasca de zahar 3 lingurite de scortisoara 1bucata de unt 1 cană de apă 1…
Read more »

Paella de marisco

29 October 2012
Paella de marisco din: rosii, ceapa, usturoi, file de peste, creveti, ulei de masline, mazare, orez, smantana, supa, curcuma, sare si piper. Ingrediente: 200 g rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g file de peste (de ex. somon) 200 g creveti uriasi decorticati 2 linguri ulei de masline 150 g mazare congelata 300…
Read more »

Dulceata de dovleac si portocale

29 October 2012
O reteta savuroasa de Dulceata de dovleac si portocale din: dovleac, portocale, zahar, vanilie si apa. Ingrediente: 3 kg dovleac 5 portocale 1,5 kg zahar 2 batoane de vanilie 100 ml apa   Mod de preparare: Curăţă dovleacul de coajă şi taie-l cubuleţe. Spală portocalele, şterge-le şi decojeşte-le. Taie cojile în felii subţiri şi opăreşte-le…
Read more »

Sandvici cu brânză şi ardei gras

29 October 2012
Sandvici cu brânză şi ardei gras din: branzica de casa, ardei gras, busuioc, paine integrala si otet balsamic. Ingrediente: 140 g branzica de casa 1/4 ardei gras rosu, feliat fin cateva frunze de busuioc, rupte 2 felii de paine integrala cativa stropi de otet balsamic (optional)   Mod de preparare: Aşază în straturi brânza, ardeiul…
Read more »

Tarta cu prune si brandy

29 October 2012
O reteta delicioasa de Tarta cu prune si brandy din: prune, oua, zahar fin, zahar vanilinat, lapte, unt, sare, brandy si faina. Ingrediente: 150 g prune uscate, fara samburi 3 oua 120 g zahar fin 1 plic zahar vanilinat 500 ml lapte 120 g

Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui

30 October 2012
Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui din: morcov, telina, praz, ceapa, patrunjel, sare, oua, faina, apa, piept de pui si pesmet. Ingrediente: 1 morcov 1 telina mica 1 fir de praz 1 ceapa 1 legatura patrunjel sare pentru coltunasi: 2 oua 200 g faina 1 lingura apa 100 g piept de pui 1…
Read more »

Vitello tonnato

30 October 2012
Vitello tonnato din: pulpa de vitel, morcovi, ceapa, foi de dafin, cuisoare, boabe de piper, vin alb, sare, ton, sardele, galbenusuri, otet, suc de lamaie, capere, ulei de masline, piper si lamaie. Este un aperitiv italian savuros cu sos fin de ton si capere. Ingediente: 600 g pulpa de vitel 1 morcov 1 ceapa 2…
Read more »

Peşte fript cu avocado şi salsa

30 October 2012
O reteta delicioasa de cod fript cu:avocado, rosii, ceapa, ulei de masline, lamaie, coriandru. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în  câte 6 bucăţi 1 ceapă roşie mică, feliată fin 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o jumătate de lămâie sau de la o lămâie verde…
Read more »

Dulceaţă din fructe de soc

30 October 2012
Dulceaţă din fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa si suc de lamaie. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahar 150 ml apa 3 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Rupi fructele de soc negre de pe crenguţe, le trecii prin- tr-un jet de apă rece şi laşi jumătate…
Read more »

Tortilla de cartofi calda

30 October 2012
Tortilla de cartofi calda din: cartofi, ceapa, ardei gras, ulei, fasole verde, oua, smantana, parmezan, sare, piper, nucsoara, smantana, otet de vin alb si ceapa verde. Ingrediente: 600 g cartofi rosii 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 linguri ulei 100 g fasole verde congelata 6 oua 6 linguri smantana dulce 4 linguri parmezan ras…
Read more »

Peste la cuptor

30 October 2012
O reteta delicioasa de peste cu: file de cod, ulei, cartofi, ardei gras, dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb (cod, merluciu) 3 linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust…
Read more »

Gogosele glazurate

30 October 2012
O reteta delicioasa de gogosele cu:faina, unt, zahar, oua, sare, apa, lapte, zahar vanilat, ciocolata neagra. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 1 lingură rasă de zahăr 4 ouă un praf de sare 1 pahar cu apă Ingrediente crema: 1 1 lapte 4 ouă 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat Ingrediente decor: 100…
Read more »

Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii

30 October 2012
O reteta delicioasa de spaghete cu:usturoi, ulei de masline, fenicul, rosii, busuioc, otet balsamic, ricotta. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, tăiaţi în felii 2 linguri ulei de măsline 2 bulbi mari de fenicul (sau 4 mici), tăiaţi in felii subţiri 6 roşii prună, curăţate de seminţe, tăiate în bucăţele frunzele de la o legătură mică…
Read more »

Parfe de fructe

30 October 2012
O reteta delicioasa de parfe cu: zahar tos, zmeura, migdale, frisca, oua, zahar pudra, lichior de oua, fructe. Ingrediente: 40 g zahăr tos 100 g zmeură 100 g migdale tăiate 400 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 120 g zahăr pudră 2 linguri lichior de ouă sau limoncello 150 g fructe diverse pentru servit Mod de…
Read more »

Peltea de cirese

30 October 2012
O reteta delicioasa de peltea din: cirese, zahar, mere. Ingrediente: 1,5 kg cireşe 1 kg zahăr 1 kg mere Mod de preparare: Se fierb 20 de minute merele curăţate de coa­jă, dar cu sâmburi cu tot. Apoi se lasă să se scurgă foarte bine. Această zeamă (lără pulpa fructului, deci merele fierte nu se pasea­ză)…
Read more »

Gem delicios de caise

30 October 2012
O reteta delicioasa de gem din:caise, zahar, apa, baton de vanilie. Ingrediente: 3 kg caise bine coapte 1,5 kg zahăr 2 pahare apă 1 baton de vanilie (sau 3 plicuri de zahăr vanilat)   Mod de preparare: Se spală caisele, se  scurg bine, se rup în două, se scot sâm­burii şi se acoperă cu zahăr.…
Read more »

Creveti la gratar cu mix de condimente

30 October 2012
Creveti la gratar cu mix de condimente din: apa, sare, zahar, creveti, sare, piper, ketchup, suc de lamaie, hrean, sos iute si condimente old bay. Ingrediente:  2 cesti de apa Un sfert de ceasca de sare Un sfert de ceasca de zahar 24 de creveti in crusta (450 de grame) Sare si piper negru macinat,…
Read more »

Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară

30 October 2012
Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară din: prune, corcoduse, zeama de lamaie, zahar, scortisoara, ghimbir si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg corcoduse galbene si rosii zeama de la 1/2 lamaie 700 g zahar 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita rasa praf de ghimbir 1 fiola esenta de rom…
Read more »

Zacuscă de gogonele

30 October 2012
Zacuscă de gogonele din: gogonele, ardei gras, ulei, marar, patrunjel, zahar si sare. Ingrediente: un kg gogonele, un kg ardei gras (sau gogoşari), 100 ml ulei, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, o linguriţă de zahăr, sare.   Mod de preparare: Gogonelele se spală şi se dau prin maşina de tocat. La fel…
Read more »

Pastrav cu migdale si ardei gras

30 October 2012
O reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi, mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată…
Read more »

Retete tv Paprika #4

29 October 2012
  Paste carbonara cu dovlecei Ingrediente: Sare de mare și piper negru proapăt măcinat 6 dovlecei verzi și galbeni mijlocii 500g paste penne 4 gălbenușuri 100 ml smântână lichidă 2 linguri de parmezan proaspăt ras Ulei de măsline 12 felii groase de pancetta sau de șuncă afumată împăiată 1 grămăjoară de cimbru proaspăt – de…
Read more »

Reteta zilei: Gogonele la cuptor cu sos sriracha

29 October 2012
O reteta savuroasa de Gogonele la cuptor cu sos sriracha din: gogonele, faina de migdale, condimente, oua, sos sriracha si ulei de masline. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Televizor LED Samsung Ingrediente: 6 gogonele, feliate aproximativ 2 cm grosime 3/4 ceasca faina de migdale 2 lingurite condimente 2 oua, batute bine 1-2 lingurite sos sriracha…
Read more »

Cartofi la tigaie în stil provensal

29 October 2012
O reteta savuroasa de Cartofi la tigaie în stil provensal din: cartofi, sare, fasole verde, slanina afumata, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, cimbru, rozmarin, cimbrisor si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 400 g fasole verde 50 g slaninuta afumata 4 cepe verzi 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 4 fire…
Read more »

Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii

29 October 2012
Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii din: bulgur, spanac, chimion, ceapa, usturoi, pesmet, oua, ulei, zahar, vin, rosii cheery, frunze de salata. Ingrediente: 100 g bulgur 250 g de spanac 1 lingurita de chimion macinat 1 ceapa, tocata fin (din care 2 linguri le pastrezi pentru chutney) 1 catel de…
Read more »

Cuiburi cu prune si nuca

29 October 2012
Cuiburi cu prune si nuca din: unt, zahar pudra, faina, oua, miez de nuca, zahar tos, prune, sare, unt si faina. Ingrediente: 300 g unt sa margarina 200 g zahar pudra 500 g faina 6 oua 50 g miez de nuca 50 g zahar tos 200 g prune 1 praf de sare cate 1 lingura…
Read more »

Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie

29 October 2012
Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie din: dovleac, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ras el hanout, quinoa, prune uscate, supa de legume, seminte de rodie si frunze de menta. Ingrediente: 1 dovleac mic, fara seminte, taiat cuburi 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, feliata fin 1 catel de usturoi,…
Read more »

Supă de peşte franţuzească

29 October 2012
O reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste, ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon, halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari…
Read more »

Tort cu pere şi lichior de ouă

29 October 2012
O reteta delicioasa de Tort cu pere şi lichior de ouă din: faina, praf de copt, oua, zahar pudra, ulei, lichior de oua, cacao, migdale, pere, vin, apa, zahar tos, baton de scortisoara, budinca de vanilie, lapte, frisca si ciocolata. Ingrediente: blat: 240 g faina 1/2 praf de copt 4 oua 160 g zahar pudra…
Read more »

Risotto cu orz, pui si ciuperci

29 October 2012
O reteta gustoasa de Risotto cu orz, pui si ciuperci din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, piept de pui, orz, vin alb, ciuperci, cimbru, supa de pui, parmezan si fire de chives. Ingrediente: 1 lingura de unt 1 lingura ulei de masline 2 cepe, feliate fin 1 catel de usturoi, tocat 3 piepti de…
Read more »

Frigarui de miel cu tzatziki

29 October 2012
O reteta savuroasa de Frigarui de miel cu tzatziki din: pulpa de miel, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, oregano, ulei de masline, piper, astravete, sare, iaurt, otet de vin alb si usturoi. Ingrediente:  500 g pulpa de miel (fara oase) 8 rosii cherry 1 ardei gras galben 1 ceapa rosie 2 linguri suc de…
Read more »

Desert cu branza si coacaze rosii

29 October 2012
Desert cu branza si coacaze rosii din: oua, zahar, faina, praf de copt, coacaze rosii, branza, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, gelatina si ciocolata. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 12 linguri faina 1 praf de copt 400 g coacaze rosii pentru crema: 200 g branza cremoasa 300 g frisca lichida 1 plic zahar vanilat…
Read more »

Reteta zilei: Churros cu sos de ciocolata

29 October 2012
O reteta savuroasa de Churros cu sos de ciocolata din: zahar, scortisoara, unt, apa, sare, faina, oua, ulei vegetal, ciocolata, lapte si smantana. Churro este un produs de patiserie dulce si prajit in ulei, numit uneori gogoasa spaniola. Ingrediente: ½ ceasca de zahar 3 lingurite de scortisoara 1bucata de unt 1 cană de apă 1…
Read more »

Paella de marisco

29 October 2012
Paella de marisco din: rosii, ceapa, usturoi, file de peste, creveti, ulei de masline, mazare, orez, smantana, supa, curcuma, sare si piper. Ingrediente: 200 g rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g file de peste (de ex. somon) 200 g creveti uriasi decorticati 2 linguri ulei de masline 150 g mazare congelata 300…
Read more »

Dulceata de dovleac si portocale

29 October 2012
O reteta savuroasa de Dulceata de dovleac si portocale din: dovleac, portocale, zahar, vanilie si apa. Ingrediente: 3 kg dovleac 5 portocale 1,5 kg zahar 2 batoane de vanilie 100 ml apa   Mod de preparare: Curăţă dovleacul de coajă şi taie-l cubuleţe. Spală portocalele, şterge-le şi decojeşte-le. Taie cojile în felii subţiri şi opăreşte-le…
Read more »

Sandvici cu brânză şi ardei gras

29 October 2012
Sandvici cu brânză şi ardei gras din: branzica de casa, ardei gras, busuioc, paine integrala si otet balsamic. Ingrediente: 140 g branzica de casa 1/4 ardei gras rosu, feliat fin cateva frunze de busuioc, rupte 2 felii de paine integrala cativa stropi de otet balsamic (optional)   Mod de preparare: Aşază în straturi brânza, ardeiul…
Read more »

Tarta cu prune si brandy

29 October 2012
O reteta delicioasa de Tarta cu prune si brandy din: prune, oua, zahar fin, zahar vanilinat, lapte, unt, sare, brandy si faina. Ingrediente: 150 g prune uscate, fara samburi 3 oua 120 g zahar fin 1 plic zahar vanilinat 500 ml lapte 120 g unt 1/2 lingurita de sare 2 linguri brandy 140 g faina…
Read more »

Paste cu iaurt la cuptor

29 October 2012
O reteta simpla de Paste cu iaurt la cuptor din: paste, zahar, oua, iaurt, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 500 g paste ondulate 300 g zahar 6-7 oua 1 kg iaurt zahar vanilat coaja de lamaie putina sare   Mod de preparare: Fierbi pastele, apoi le treci prin jet de apă. Sepa­rat,…
Read more »

Tartă cu ricotta şi dovlecei

29 October 2012
Tartă cu ricotta şi dovlecei din: ulei de masline, dovlecei, ricotta, oua, busuioc, nucsoara, parmezan, usturoi, aluat si faina. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei, feliati fin 250 g ricotta 2 oua mari 1 mana mica de busuioc, toc

Dulceata de rubarba

29 October 2012
Dulceata de rubarba din: rubarba, zahar, ghimbir si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 cesti cu rubarba taiata cubulete 6 cesti cu zahar 5 linguri cu ghimbir tocat fin 4 linguri cu zeama de lamaie   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, pune cubuleţele de rubarbă. Presară zahărul, ghimbirul şi zeama de lămâie. Lasă la temperatura camerei…
Read more »

Supă de dovlecei şi roşii

29 October 2012
O reteta gustoasa si delicioasa de Supă de dovlecei şi roşii din: unt, ceapa, dovlecei, rosii, faina, turmeric, supa de pui si crutoane. Ingrediente: 1 lingura de unt 2 cepe, tocate 1 kg dovlecei, feliati 1 kg rosii, tocate 2 linguri de faina 1/2 lingurita de turmeric 2 l supa de pui sau de legume…
Read more »

Musaca din cartofi si ficat

29 October 2012
O reteta savuroasa de Musaca din cartofi si ficat din: cartofi, carne de pui, ficat de pui, ceapa, morcov, oua, lapte, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg carne de pui tocata 500 g ficat de pui 3 cepe 1 morcov 5 oua 100 ml lapte sare piper o lingura ulei  …
Read more »

Passata de roşii

29 October 2012
Passata de roşii din: rosii, usturoi, ulei de masline, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de rosii, taiate in jumatati sau sferturi 6 catei de usturoi, taiati pe jumatate 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de zahar sare piper   Mod de preparare: Pune roşiile, usturoiul şi uleiul de măsline într-o cratiţă, la…
Read more »

Ciulama cu carne de pasăre şi nuci

29 October 2012
O reteta savuroasa de Ciulama cu carne de pasăre şi nuci din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt si ulei. Ingrediente: 500 g carne de pasare (piept) 500 g nuci 1 capatana usturoi 2 linguri faina sare piper unt ulei   Mod de preparare: Pui carnea la fiert. Nucile curăţate le pisezi…
Read more »

Dulceata de morcovi cu lamaie

29 October 2012
Dulceata de morcovi cu lamaie din: morcovi, zahar, lamai si coniac. Ingrediente: 1 kg morcovi 4 cani cu zahar 4 lamai 4 linguri cu coniac   Mod de preparare: Feliază morcovii şi pune-i într-o cratiţă. Acoperă-i cu apă şi fierbe-i până devin moi. Zdrobeşte-i cu ajutorul unui blender sau trece-i printr-o sită deasă. Peste piureul…
Read more »

Chec cu dovlecei

29 October 2012
Chec cu dovlecei din: unt, oua, ulei, zahar brun, dovlecei, extract de vanilie, faina, scortisoara, nucsoara, praf de copt, nuci si stafide. Ingrediente: unt, pentru uns tava 2 oua mari 125 ml ulei 85 g zahar brun 350 g dovlecei, dati pe razatoarea mare 1 lingurita extract de vanilie 300 g de faina 2 lingurite…
Read more »

Taleri cu prune

29 October 2012
Taleri cu prune din: zahar pudra, oua, gem de prune, nuci, praf de copt, faina, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g zahar pudra 3 oua 2 lingurai gem de prune 100 g nuci macinate 1,5 lingurita praf de copt 80 g faina 4 lingui lapte 1 praf de sare glazura: 200 g…
Read more »

Musaca de varza cu carne tocata

29 October 2012
Musaca de varza cu carne tocata din: varza, carne tocata, vanata, cascaval, ceapa rosie, busuioc, pasta de masline, ulei de masline, pasta de ardei capia, piure de rosii, cimbru, sare, piper si vin roze. Inrgediente: 1 varza mare 300 g carne tocata 1 vanata mare 100 g cascaval 2 cepe rosii pasate cu blenderul busuioc…
Read more »

Dulceata de gogonele

29 October 2012
O reteta savuroasa de Dulceata de gogonele din: gogonele, zahar, lamaie, baton de vanilie si apa. Ingrediente: 1,5 kg gogonele 1 kg zahar 1 lamaie 1/2 baton de vanilie 1 pahar cu apa   Mod de preparare: Indepărtează cotorul gogonelelor şi crestează-le un X pe spate, apoi opăreşte-le în apă clocotită. Răcoreşte-leîn apă rece, decojeşte-le…
Read more »

Vita cu sfecla

29 October 2012
O tocanita delicioasa din: vita, sfecla, gulie, cartofi, morcovi, ceapa rosie, vin, usturoi, foid e dafin, ulei, cimbru si piper boabe. Ingrediente: 700 g pulpa de vita (merge si carne cuburi pentru gatit) 2 sfecle potrivite 1 gulie maricica 700 g cartofi 1 morcov 1 ceapa rosie 1 cana cu vin 3-4 catei de usturoi…
Read more »

Salata de fasole cu fenicul

29 October 2012
Salata de fasole cu fenicul din: fasole, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute, fenicul, otet de mere, ulei de masline, seminte de fenicul, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 2 cepe rosii 1 ardei gras rosu 1 ardei iute 1 bulb de fenicul 2 linguri otet de mere 4 linguri ulei de masline…
Read more »

Legume gratinate cu orez

29 October 2012
O reteta delicioasa de Legume gratinate cu orez din: ceapa, ulei de masline, dovlecei, vanata, rosii, orez, oua si branza cheddar. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei, feliati 1 vanata, taiata cuburi 450 g rosii proaspate, tocate (sau o conserva de 400 g de rosii tocate) 200 g orez pentru…
Read more »

Corabioare cu mere

29 October 2012
O reteta gustoasa de Corabioare cu mere din: budinca de vanilie, lapte, zahar pudra, aluat, mere si suc de lamaie. Ingrediente: 1 plic praf de budinca de vanilie 300 ml lapte 2 linguri zahar pudra 220 g aluat de foi 2 mere acrisoare cu coaja subtire 1 lingura suc de lamaie   Mod de preparare:…
Read more »

Fenicul cu sos de capere

29 October 2012
O reteta gustoasa de Fenicul cu sos de capere din: fenicul, lamaie, smantana, galbenusuri, ou, faina, capere murate, vin, sare si piper. Ingrediente: 4 bulbi de fenicul 1 lamaie 200 ml smantana 2 galbenusuri fierte tare 1 ou 1 lingurita faina sau amidon 2 linguri capere murate 100 ml vin alb sare piper   Mod…
Read more »

Conopida la borcan

29 October 2012
Conopida la borcan din: conopida, suc de rosii, sare, frunze de telina, frunze de patrunjel si aspirina. Ingrediente: conopida suc de rosii sare frunze de telina frunze de patrunjel aspirina   Mod de preparare: Cantităţile sunt la aprecierea fiecăruia. Alegi conopidă cu floare albă şi deasă, o desfaci în bucheţele şi o ţii 10 minute…
Read more »

Tarta savuroasa cu mere

28 October 2012
Tarta savuroasa cu mere din: biscuiti, scortisoara, faina, sare, zahar, unt, ulei, martipan, zahar pudra, mere, unt, gem de caise, suc de mere si fistic. Ingrediente: blat: 50 g biscuiti 1/2 scortisoara macinata 130 g faina 1 praf de sare 40 g zahar fin 70 g unt moale 25 ml ulei umplutura: 60 g martipan…
Read more »

Chec de linte

28 October 2012
Chec de linte din: linte, supa de legume, otet de mere, frunza de dafin, praz, ciuperci, pesmet, unt, cascaval, patrunjel, suc de lamaie, oua, sare si piper. Ingrediente: 250 g linte rosie sau galbena 500 ml supa de legume 1 lingura otet de mere 1 frunza de dafin 1 fir de praz taiat fin 125…
Read more »

Marmelada de macese

28 October 2012
O reteta simpla si gustoasa de marmelada de macese din: macese, zahar si lamaie. Ingrediente: 3 kg macese 1 kg zahar 1 lamaie   Mod de preparare: Tai măceşele în două, le cureţi bine de firişoare şi seminţe. Le opăreşti în apă clocotită, le speli în mai multe ape reci şi le pui la fiert…
Read more »

Biban şi fructe de mare în stil italian

28 October 2012
O reteta savuroasa de Biban şi fructe de mare în stil italian din: ulei de masline, fenicul, usturoi, ardei iute, calamar, busuioc, rosii, vin, creveti, biban si paine crocanta. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 bulb de fenicul, taiat pe jumatate si feliat (pastreaza frunzele pentru a orna) 2 catei de usturoi, feliati 1/2…
Read more »

Mancare de ceapa

28 October 2012
O reteta gustoasa de mancare de ceapa din: ceapa, ulei, foi de dafin, zahar, miere, otet de vin rosu, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 800 g ceapa 4 linguri ulei 2 foi de dafin 1 lingura zahar 2 linguri miere 4 linguri otet de vin rosu coaja de lamaie sare   Mod de preparare:…
Read more »

Paine din dovleac cu nuci

28 October 2012
Paine din dovleac cu nuci din: dovleac, faina de grau, nuci, zahar, nucsoara, unt, oua, praf de copt si sare. Ingrediente: 500 g cubulete de dovleac 350 g faina de grau 100 g nuci 3 linguri zahar 1 lingurita nucsoara rasa 50 g unt 3 oua 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat sare  …
Read more »

Supă de dovleac, linte şi lapte de cocos

28 October 2012
O reteta savuroasa de supa de dovleac, linte si lapte de cocos din: ulei de masline, dovleac placintar, morcovi, pudra de curry cu turmeric, linte, lapte de cocos, supa de pui si coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte, tocat 200 g morcovi, taiati cubulete 1…
Read more »

Chec sărat cu fulgi de ovăz şi susan

28 October 2012
Chec sărat cu fulgi de ovăz şi susan din: fulgi de ovaz, lapte, oua, morcovi, bulion, praf de copt, telemea, susan, sare, patrunjel, ceapa verde, unt si faina. Ingrediente: 120 g fulgi de ovaz 400 ml lapte 2 oua 2 morcovi 2 linguri bulion 1/2 lingura praf de copt 150 g telemea 1 lingurita susan…
Read more »

Zacuscă cu morcovi

28 October 2012
Zacuscă cu morcovi din: morcovi, gogosari, ceapa, telina, ulei, condiment vegetal, foi de dafin si bulion de casa. Ingrediente: 1 1/2 kg morcovi 2 1/2 kg gogosari 2 kg ceapa 2 teline mari 500 ml ulei 3 linguri condiment vegetal cateva foi de dafin 1 kg bulion de casa   Mod de preparare: Morcovii şi…
Read more »

Fajitas cu pui

28 October 2012
Fajitas cu pui din: ardei gras, ceapa rosie, paprika afumata, chimion, limes, sare de mare piper negru, tortillas, smantna, guacamole, branza cheddar, ardei iute, rosii, coriandru, sare de mare, piper, lime si ulei de  masline. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie potrivita 2 piepti e pui fara oase si piele 1 lingrita paprika…
Read more »

Piure de dovleac

28 October 2012
Piure de dovleac din: dovleac, smantana, oua, nucsoara, unt, sare, piper, pesmet, unt, faina, vin, frunze de marar, piper alb si nucsoara. Ingrediente: 500 g dovleac 3 linguri smantana 2 oua 1/2 lingurita nucsoara 1 lingura unt sare piper pesmet sos: 1 lingura unt 1 lingura faina 100 ml vin alb frunze de marar sare…
Read more »

Friptura de vita si cartofi cu patrunjel

28 October 2012
O reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita si cartofi cu patrunjel din: cartofi, ulei de masline, usturoi, patrunjel, antricot de vita, piper, unt si salata. Ingrediente: 3 cartofi rosii mari, decojiti si taiati in cuburi mari 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 legatura…
Read more »

Paine cu măsline

28 October 2012
O reteta gustoasa de Paine cu măsline din: drojdie, apa, faina alba, faina integrala, sare, ulei de masline, masline si sunca uscata. Ingrediente: 7 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 400 g fainaalba 250 g faina integrala 1 lingurita de sare 4 linguri ulei de masline 100 g masline negre fara samburi 80 g…
Read more »

Rosii in borcan

28 October 2012
Rosii in borcan din: rosii, sare si conservant. Ingrediente: 5 kg rosii sare conservat   Mod de preparare: Speli roşiile şi apoi le pui într-o oală cu apă care fierbe. Le lasi câteva minute în apa fiartă, după care le scoţi într-un vas, le cureţi de coajă şi le tai în bucăţi. Roşiile curăţate şi…
Read more »

Reteta zilei: Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci

28 October 2012
O reteta savuroasa de Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, ieburi de provence, paine, unt, ulei de masline, usturoi, carnati, ciuperci, salata, lapte, oua, parmezan si mozzarella. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Robot de bucatarie Philips Ingrediente: 1/2 dovleac taiat cuburi 2 linguri ulei de măsline sare, piper…
Read more »

Sufleu de cartofi

28 October 2012
O reteta savuroasa de Sufleu de cartofi din: cartofi, ulei de masline, mozzarella, rosii, sunca de pui, busuioc, oregano, sare, piper si masline negre. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti in coaja 5 linguri ulei de masline 180 g mozzarella light 5 rosii 400 g sunca de pui afumata 1 lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano…
Read more »

Retete de post: Gălbiori cu praz

28 October 2012
O reteta savuroasa de Gălbiori cu praz din: praz, galbiori, ardei iute, ulei, unt, supa de legume, otet balsamic, sare, piper si zahar. Ingrediente: 3 fire de praz 500 g bureţi gălbiori 2 ardei iuți 8 linguri de ulei 60 g unt 125 ml supă de legum

Muraturi: Vinete murate

28 October 2012
Vinete murate din: vinete, frunze de telina, patrunjel, marar, usturoi, sare apa si ardei iute. Ingrediente:  5 kg vinete 5 pahare frunze de telina taiata marunt 3 pahare patrunjel si marar 250 g usturoi 7 linguri sare 5 l apa ardei iute dupa gust   Mod de preparare: Speli vinetele şi le crestezi în lungime.…
Read more »

Dovlecei umpluti cu piept de pui

28 October 2012
O reteta savuroasa de Dovlecei umpluti cu piept de pui din: dovlecei, cuscus, ardei, piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, marar, ulei de masline, pasta de tomate, sare, piper, curry, boia, lapte acru si supa de pasare. Ingrediente: 4 dovlecei 50 g cus-cus 150 g piept de pui 1 ardei verde 3-4 catei de usturoi…
Read more »

Chili cu verdeturi

28 October 2012
O reteta de Chili cu verdeturi din: ardei, coriandru, ghimbir, otet alb, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 ardei poblano (mexican), fara samburi si taiat in doua pe lungime 2 ardei jalapeno, fara samburi 1/2 ceasca de coriandru (frunze si tulpini) 2 catei de usturoi taiati pe din doua 1 lingura de ghimbir proaspat,…
Read more »

Linte cu telina si usturoi

28 October 2012
Linte cu telina si usturoi din: linte, telina, usturoi, cimbru, ulei, otet, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 600 g linte 300 g telina 5 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat 3 linguri ulei 1 lingura otet 3 linguri vin alb sare piper   Mod de preparare: >Puneţi lintea la fiert în apă cu…
Read more »

Rulouri lipicioase cu curmale

28 October 2012
Rulouri lipicioase cu curmale din: zahar, drojdie, faina, lapte, unt, ou, curmale, zahar brun si zahar pudra. Ingrediente: 1 lingurita de zahar 14 g de drojdie uscata 600 g faina, plus extra pentru presarat 400 ml lapte caldut 200 g unt, din care 50 g topit, iar restul foarte moale 1 ou mare, batut 200…
Read more »

Tagliatelle cu muschi de vita si legume sote

28 October 2012
Tagliatelle cu muschi de vita si legume sote din: muschi de vita, morcovi, dovlecel, sparanghel, ardei gras, rosii cherry, tagliatelle, sweet chilli, ghimbir, usturoi, patrunjel, vin si ulei de masline. Ingrediente: 150 g muschi de vita 30 g morcovi 30 g dovlecel 30 g sparanghel 30 g ardei gras 50 g rosii cherry 120 g…
Read more »

Roşii cherry murate

28 October 2012
Roşii cherry murate din: rosii cherry, usturoi, frunze de visin, hrean, boabe de piper, boabe de mustar, otet, sare si apa. Ingrediente: 2 kg rosii cherry usturoi frunze de visin hrean boabe de piper boabe de mustar otet sare apa   Mod de preparare: Speli roşiile şi le laşi la scurs pe un prosop. într-o…
Read more »

Placinta cu fructe in crusta crocanta

28 October 2012
Placinta cu fructe in crusta crocanta din: faina, unt, apa, piersici, mure, coacaze rosii, zahar, zahar vanilat si ou. Ingrediente: 125 g faina 110 g unt rece 5 linguri apa rece pentru umplutura: 4 piersici tari coapte 50 g mure 100 g coacaze rosii 3 linguri zahar 1 pliculet zahar vanilat 1 ou   Mod…
Read more »

Somon teriyaki cu sparanghel

28 October 2012
O reteta savuroasa de Somon teriyaki cu sparanghel din: sos de soia, mirin, miere, sos chilli, faina de porumb, ulei de susan, ghimbir, usturoi, ulei vegetal, somon, sparanghel, orez brun si seminte de susan. Ingrediente: Doua linguri de sos de soia Doua linguri de mirin (vin preparat din orez, reteta japoneza) O lingura de miere…
Read more »

Reteta zilei: Tort de ciocolata si sos de zmeura

27 October 2012
O reteta savuroasa de Tort de ciocolata si sos de zmeura din: pudra de cacao, cafea, albusuri, zahar granulat, ulei vegetal, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zmeura, unt, lapte si ciocolata. Ingrediente pentru blat: 1/2 cească pudră de cacao 1 1/3 lingura de cafea instant ¾ cană de apă caldă 8 albusuri…
Read more »

Ceafa cu broccoli la cuptor

27 October 2012
Ceafa cu broccoli la cuptor din: ceafa, broccoli, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2-3 bucati ceafa pentru gratar 1 buchet de broccoli 200 ml smantana pentru gatit sare piper   Mod de preparare: Pui ceafa pe gratar, sarata si piperata. Fierbi separat broccoli desfăcut bu­cheţele, apoi îl strecori şi aşezi broc­coli într-un vas pe care…
Read more »

Castraveti cu ou

27 October 2012
Castraveti cu ou din: castraveti, rosii, galbenusuri, smantana, marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4-5 castraveti potriviti ca marime 2 rosii 2 galbenusuri 100 ml smantana lichida marar sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi castraveţii de coajă şi îi tai felii subţiri. Căleşti castraveţii în unt şi apoi adaugi 2 roşii tăiate cubuleţe.…
Read more »

Rulada savuroasa cu ciocolata

27 October 2012
Rulada savuroasa cu ciocolata din: oua, ciocolata, frisca, cacao, faina, zahar pudra, sare, ciocolata, unt, galbenusuri, lapte, zahar si coniac. Ingrediente: 4 oua 200 g ciocolata 125 ml frisca lichida 2 linguri cacao 2 linguri faina 4 linguri zahar pudra sare pentru crema: 200 g ciocolata 250 g unt 2 galbenusuri 50 ml lapte 200…
Read more »

Salata cu somon si sfecla rosie

27 October 2012
Salata cu somon si sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin, ulei de masline, sirop de rodie, lamaie, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 300 g somon afumat 4 sfecle rosii coapte 2 cepe mari 50 ml vin 50 ml ulei de masline 50 ml sirop de rodie 1 lingurita busuioc uscat 1 lamaie…
Read more »

Cupolă din vinete

27 October 2012
Cupolă din vineteO reteta delicioasa de Cupolă din vinete din: vinete, ceapa, ardei gras, morcovi, rosie, castraveti, mioneza, usturoi si ulei. Ingrediente: 2 vinete medii 1 ceapa 1 ardei gras 2 morcovi 1 rosie mare 2 castraveti 70 g maioneza 2 catei usturoi ulei pentru prajit   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în felii subţiri…
Read more »

Ciorba cu castraveti acri

27 October 2012
O reteta gustoasa de ciorba cu castraveti acri din: cartofi, morcovi, ardei, ceapa, marar, castraveti acri, sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 6 cartofi cu coaja rosie 2 morcovi un ardei verde un ardei rosu 2 cepe o legatura marar 6 castraveti acri din saramura sare piper o lingurita ulei de masline o…
Read more »

Budinca de caramel

27 October 2012
O reteta savuroasa de Budinca de caramel din: branza mascarpone, zahar, lapte, foi gelatina, pastaie de vanilie, unt si frunze de menta. Ingrediente: 350 g branza mascarpone 6-8 linguri zahar 300 ml lapte sau smantana lichida 6 foi gelatina o pastaie vanilie pentru crema caramel: 12 linguri zahar 75 g unt frunze de menta  …
Read more »

Friptura de vita cu cartofi

27 October 2012
Friptura de vita cu cartofi din: pulpa de vita, unt, vin rosu, sare grunjoasa, piper, cartofi, unt si rozmarin. Ingrediente: 800 g pulpa de vita cu cartofi 100 g unt 200 ml vin rosu sare grunjoasa piper negru macinat 500  g cartofi cu coaja rosie 50 g unt rozmarin proaspat   Mod de preparare: Se…
Read more »

Tocanita de fasole cu conopida

27 October 2012
O reteta gustoasa de Tocanita de fasole cu conopida din: conopida, morcovi, fasole, ceapa, pastarnac, telina, suc de rosii si verdeata. Ingrediente: 1 conopida medie 2-3 morcovi 200 g fasole boabe mari 1-2 cepe mari 1 pastarnac 1 telina mica 1 cana suc rosii verdeata   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt, iar ţelina, păstârnacul…
Read more »

Rulada cu crema de sampanie

27 October 2012
Rulada cu crema de sampanie din: oua, zahar, sare, faina, zahar vanilat, nuca, galbenusuri, unt, lapte, pastaie vanilie, sampanie ciocolata si zahar pudra. Ingrediente: pentru foaie: 4 oua 4 linguri zahar un praf sare 2 linguri faina un plic zahar vanilat 150 g nuca macinata pentru crema: 300 g unt 3 galbenusuri 75 ml lapte…
Read more »

Pateuri cu legume

27 October 2012
O reteta simpla si savuroasa de pateuri cu legume din: aluat, ardei capia, ceapa verde, usturoi, ciuperci, pesmet, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 250 g ardei capia copt o legatura ceapa verde 3-4 catei usturoi 150 g ciuperci o lingura pesmet o legatura patrunjel sare piper negru macinat…
Read more »

Somon cu sos alb si tarhon

27 October 2012
Somon cu sos alb si tarhon din: file de somon, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara si tarhon. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare piper negru macinat 25 g unt pentru sos: 75 g unt 2 lingurite faina 350 ml lapte sare un praf nucsoara o legatura tarhon   Mod de preparare: Se condimentează…
Read more »

Taitei soba cu creveti la cuptor

27 October 2012
Taitei soba cu creveti la cuptor din: usturoi, unt de arahide, miere, ulei de susan, sos de soia, sos sriracha, sos de peste, ulei de arahide, ardei grasi, ciuperci, taitei soba, praz, arahide si lime. Ingrediente: Doi catei de usturoi, maruntiti Doua linguri de unt de arahide O lingura de miere Doua lingurite de ulei…
Read more »

Reteta zilei: Tofu prajit cu sos sriracha si unt de arahide

27 October 2012
O reteta delicioasa si savuroasa de Tofu prajit cu sos sriracha si unt de arahide din: tofu, ulei de arahide, usturoi, ghimbir, ceapa verde, sos de soia, otet de orez, unt de arahide, nectar de agave, supa de legume si sos sriracha. Ingrediente: tofu 1 lingura ulei arahide Usturoi feliat 1 bucată mare de radacina…
Read more »

Scoici cardium şi melci de mare

27 October 2012
Foarte apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud, spre Marea Mediterana. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre deosebire de cea a scoicilor…
Read more »

Scrumbie cu ghebe

27 October 2012
O reteta savuroasa de Scrumbie cu ghebe din: scrumbii, ceapa rosie, castraveciori murati, ghebe, ulei, lamaie, maghiran, vin, sare si piper. Ingrediente: 4 scrumbii 2 cepe rosii 12 castraveciori murati 500 g ghebe 50 ml ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de maghiran 200 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Budincă de orez cu dulceaţă de vişine

27 October 2012
O reteta savuroasa de Budincă de orez cu dulceaţă de vişine din: orez, lapte, zahar, oua, unt, dulceata de visine si zahar vanilat. Ingrediente: 300 g orez 600 ml lapte 200 g zahar 3 oua 50 g unt 150 g dulceata de visine 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Spălaţi orezul în 3-4…
Read more »

Chifle curcubeu

27 October 2012
Chifle curcubeu din: faina, faina cu seminte si cereale integrale, drojdie, fulgi de ovaz, mix de seminte, nuci, bicarbonat de sodiu, unt, lapte, dovlecei, morcovi, sfecla si lapte. Ingrediente: 250 g de faina, plus extra pentru pudrat 250 g de faina pentru paine 500 g de faina cu seminte si cereale integrale 7 g de…
Read more »

Prepeliţă cu sos de coniac

27 October 2012
O reteta gustoasa si savuroasa de prepelita cu sos de coniac din: prepelite, sare grunjoasa, zahar tos, coniac, piper, ghimbir, usturoi, unt, nucsoara, rozmarin, sare, piper, faina si smantana. Ingrediente: 4 prepelite sau un pui mai mare sare grunjoasa 2-3 linguri zahar tos 100 ml coniac piper negru macinat 50 g ghimbir 2-3 catei de…
Read more »

Spanac cu naut si chorizo

27 October 2012
Spanac cu naut si chorizo din: ulei de masline, carnati chorizo de pui, ceapa, usturoi, fulgi de piper, paprika, pasta de tomate, cartofi, frunze de dafin, supa de pui, naut, sare, piper si frunze de spanac. Poti folosi si frunze normale de spanac. Ai grija doar sa le clatesti bine si sa le rupi tulpinile.…
Read more »

Roşii afumate

27 October 2012
Roşii afumateO reteta de Roşii afumate din: ardei iute, rosii, ceapa, pasta de tomate, miere, usturoi, suc de portocala, coaja de portocala si sare. In loc de rosii si de pasta de tomate, foloseste 1 1/2 de cana de ketchup si nu mai pune miere. Adauga 1/2 lingurita de ghimbir macinat.Merge de minute cu burgeri, pui,…
Read more »

Pizza de Florentina

27 October 2012
Pizza de FlorentinaPizza de Florentina din: sos de tomate, spanac, ciuperci, cascaval, oua, ulei vegetal, piper, sare, faina, drojdie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 6 linguri sos de tomate 200 g spanac proaspat 100 g ciuperci champignon 50 g cascaval/parmezan 4 oua ulei vegetal piper negru macinat sare pentru aluat: un pahar faina o lingurita drojdie…
Read more »

Tartă cu mure şi cremă de vanilie

27 October 2012
Tartă cu mure şi cremă de vanilieTartă cu mure şi cremă de vanilie din: aluat de tarta, faina, nucsoara, scortisoara, zahar, smantana, lapte, extract de vanilie si mure. Ingrediente: 500 g aluat de tarta putina faina, pentru presarat putina nucsoara rasa 1/4-1/2 lingurita de scortisoara pudra pentru umplutra

Pui cu ardei

27 October 2012
Pui cu ardeiPui cu ardei din: carne de pui, radacinoase, unt, foi de unt, cuisoare, boabe de piper, boia, faina, smantana de soia si ceapa. Ingrediente: 8 portii de carne de pui 100 g radacinoase (morcovi, patrunjel, telina) 3 linguri unt 2 foi de dafin cuisoare boabe de piper 1 lingura boia 1 lingura faina 250 ml…
Read more »

Costiţe de miel în sos de vin

27 October 2012
Costiţe de miel în sos de vinO reteta de Costiţe de miel în sos de vin din: costite de miel, cimbru, vin rosu, miere, unt, usturoi, sare grunjoasa, piper, paste, sare, piper, suc de rosii, usturoi, rosie, varza rosie si rozmarin. Ingrediente: 8-10 costite de miel cimbru uscat si verde 300 ml vin rosu o lingura miere 75 g unt 4-5…
Read more »

Porumb copt cu ciuperci

27 October 2012
Porumb copt cu ciuperciO reteta savuroasa de Porumb copt cu ciuperci din: porumb, apa, lapte, unt si ciuperci. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 6 pahare cu apa 1 pahar cu lapte 50 g unt 12 ciuperci albe, mici   Mod de preparare: Ştiuleţii cu tot cu foi se spală şi apoi se înlătură câteva foi exterioare. Boabele trebuie…
Read more »

Ficatei de pui pane

27 October 2012
Ficatei de pui paneFicatei de pui pane din: ficatei de pui, faina, oua, ulei, condimente si lamaie. Ingrediente: 800 g ficatei de pui 150 g faina 2 oua 150 ml ulei 1 lingurita amestec condimente uscate 1 lamaie condimente   Mod de preparare: Bateţi ouăle, adăugaţi făină, 2-3 linguri de apă şi amestecaţi bine. Puneţi ficăţeii în apă…
Read more »

Ciorba de conopida cu costita

27 October 2012
Ciorba de conopida cu costitaCiorba de conopida cu costita din: conopida, costita, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei capia, pasta de tomate, patrunjel, condimente si bors. Ingrediente: 2 conopide potrivite 300 g costita 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 2 ardei capia 2 linguri pasta de tomate 1 legatura patrunjel condimente bors   Mod de preparare: Desfaceţi conopida în…
Read more »

Rulouri de dovlecel cu bacon şi brânză

27 October 2012
Rulouri de dovlecel cu bacon şi brânzăRulouri de dovlecel cu bacon şi brânză din: dovlecei, bacon, crema de branza, ulei, otet balsamic, cimbru, rozmarin, busuioc si sare. Ingrediente: 2 dovlecei tineri 200 g de bacon, taiat felii subtiri 1 cutie crema de branza 2 linguri ulei 2 linguri otet balsamic cimbru, rozmarin sau busuioc sare   Mod de preparare: Se spală…
Read more »

Placinta de toamna

27 October 2012
Placinta de toamnaPlacinta de toamna din: gutui, mere, pere, unt, pastaie de vanilie, scortisoara, zeama de lamaie, zahar, faina, aluat de tarta, ou si crema de vanilie. Ingrediente: 1,5 mix de gutui, mere si pere (5 mere, 2 pere si 2 gutui) 25 g de unt 1 pastaie de vanilie, taiata pe lungime, cu semintele scoase 2…
Read more »

Supa de sfecla cu iaurt

27 October 2012
Supa de sfecla cu iaurtSupa de sfecla cu iaurt din: sfecla rosie, ulei de masline, ceapa, rosii, supa de legume, sare, piper, cimbru, otet de vin, iaurt si ceapa verde. Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa 400 g rosii decojite, din conserva 1 l supa de legume sare piper cimbru otet de…
Read more »

Muschi de vita in sos de vin rosu

27 October 2012
Muschi de vita in sos de vin rosuO reteta savuroasa de Muschi de vita in sos de vin rosu din: muschi de vita, miere, vin rosu, usturoi, piper, ulei de masline, sare, cartofi, morcovi, rozmarin, cimbru, sare grunjoasa, unt si ulei de masline. Ingrediente: un kg muschi de vita o lingura miere 250 ml vin rosu demisec 2-3 catei usturoi piper negru…
Read more »

Reteta zilei: Ardei grasi marinati

26 October 2012
Reteta zilei: Ardei grasi marinatiArdei grasi marinati din: ardei grasi, ulei, patrunjel, marar, usturoi, zahar, sare, otet alb si apa. Ingrediente: 1 kg ardei grasi 2 linguri de ulei 1 ceasca patrunjel tocat 1 cană de marar tocat 6 catei de usturoi 6 linguri de zahăr 2 linguri de sare 1 ¼ ceasca otet alb 1 cană de apă…
Read more »

Smoothie din fructe de pădure

26 October 2012
Smoothie din fructe de pădureSmoothie din fructe de pădure din: lapte de migdale, ameste de fructe de padure si sirop agava. Ingrediente: 500 ml lapte cu migdale 200 g amestec de fructe de padure (zmeura, afine, mure etc) 1 lingurita sirop agava   Mod de preparare: 200 g de fructe de padure se spala bine si se dau la…
Read more »

Salata cu avocado si andive

26 October 2012
Salata cu avocado si andiveO reteta delicioasa de salata cu: avocado, andiva, piept de pui, ceapa, mazare, porumb, morcov, telina, smantana, maioneza, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado 1 andivă 1 piept de pui 1 ceapă 100 g mazăre fiartă 100 g porumb din conservă 1 morcov 1 ţelină 2 linguri cu smântână 100 g maioneză 2 ouă fierte…
Read more »

Rulada de curcan

26 October 2012
Rulada de curcanO reteta delicioasa de rulada de curcan cu: carne de curcan, morcovi, ceapa, branza telemea, unt, cimbru, ulei, patrunjel, marar, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 3-4 morcovi 1 ceapă 100 g brânză telemea  rasă 50 g unt cimbru ulei pătrunjel mărar piper Mod de preparare: Taie pieptul în felii, ca pentru şniţele, bate uşor…
Read more »

Piept de pui aromat

26 October 2012
Piept de pui aromatO reteta delicioasa de piept de pui cu: miere, boia dulce, curry, castravete, ardei gras, ciuperci, rosii, salata, scortisoara, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui 1 lingurita de miere 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 1 castravete 1 ardei gras 2 ciuperci 2-3 rosioare 1 salata scortisoara sare piper ulei…
Read more »

Rulouri cu cartofi

26 October 2012
Rulouri cu cartofiO reteta delicioasa de rulouri cu: bacon, ardei gras, usturoi, ceapa, cartofi, sare, ulei. Ingrediente: 200 g bacon 1 ardei gras 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 5-6 cartofi mici sare ulei   Mod de preparare: Curăţă cartofii şi taie-i în cubuleţe potrivite. Pune-i să fiarbă în apă clo­cotită cu un praf de sare şi…
Read more »

Retete internationale: Boeuf Bourguignon

26 October 2012
Retete internationale: Boeuf BourguignonO reteta de boeuf burguignon din:carne de vita, vin rosu, morcov, ceapa rosie, ulei, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina frunze, pasta de tomate, ciuperci, bacon, toast. Ingrediente: 180g carne de vită 100ml vin roşu 50g morcov 30g ceapă roşie 10ml ulei de floarea soarelui 10g concentrat de vită (demi-glace) cimbru foi de…
Read more »

Crema de rosii

26 October 2012
Crema de rosiiO reteta delicioasa de crema cu: rosii, morcov, ceapa, unt, smantana, sare, piper. Ingrediente: 5 kg roşii bine coapte 2 morcovi 1 ceapă potrivită unt şi smântână, opţional sare piper Mod de preparare: Se spală roşiile, se taie în sferturi şi se fierb în sucul pe care îl lasă. Se trec prin sită pentru a…
Read more »

Nuga glasata in miere cu fructe confiate

26 October 2012
Nuga glasata in miere cu fructe confiateO reteta delicioasa de nuga cu:ou, miere, zahar, fructe confiate, stafide, nougatine, cointreau, smantana. Ingrediente: 10 albusuri de ou 200g miere 200g zahăr 200 g fructe confiate 200g stafide uscate 200g nougatine 3 cl cointreau 1 l smantana   Mod de preparare: Se prepară o bezea a l’italienne, se dă la rece, se adaugă fructele,…
Read more »

Retete savuroase: Tarta cu branza

26 October 2012
Retete savuroase: Tarta cu branzaO reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, lapte, smantana, sare, telemea de oi, oua, rosii cherry, oregano, ulei de masline, busuioc. Ingrediente blat: 500 g faină 170 g unt 150 ml lapte 4 linguri smântână 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 400 g telemea de oi sau de capră 3 ouă 10 roşii cherry…
Read more »

Clătite umplute cu sos şi porumb

26 October 2012
Clătite umplute cu sos şi porumbClătite umplute cu sos şi porumb din: oua, lapte, apa minerala, faina, ulei, sare, ceapa, ulei, suc de rosii, boabe de porumb, cimbru, condiment, carnati, zahar, cascaval si unt. Ingrediente: 2 ouă 200 ml lapte 100 ml apă minerală 200 g făină 2-3 linguri ulei 1 praf de sare Pentru umplutură și decor: 1 ceapă…
Read more »

Peste picant

26 October 2012
Peste picantO reteta delicioasa de peste cu: conopida, broccoli, morcov, arde gras, ceapa, usturoi, cimbru, maghiran, busuioc, arde iute, cuisoare, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de peste cateva buchetele conopida si broccoli 1 morcov 1 ardei gras 1 ceapa 1 catel de usturoi cimbru maghiran busuioc 1 ardei iute 2 cuisoare 1 lamaie   Mod de preparare:…
Read more »

Scoici cu manzanilla

25 October 2012
Scoici cu manzanillaAcest preparat culinar se numără printre preferinţele clienţilor din fapas-urile spaniole. Modul de a găti scoicile este foarte simplu, dar pune bine în valoare gustul lor. Mai întâi, se călesc puţin în ulei usturoiul si ceapa. Apoi se toarnă peste ele nişte sherry manzanilla sec. In sosul astfel obţinut se fierb scoicile câteva minute, pânâ…
Read more »

Tort cu grepfrut şi mac

25 October 2012
Tort cu grepfrut şi macTort cu grepfrut şi mac din: unt, faina, zahar, oua, extract de vanilie, praf de copt, smantana, grepfrut, seminte de mac, zahar si unt. Ingrediente: 175 g de unt, moale, plus extra pentru uns 300 g faina, plus extra pentru presarat 300 g zahar 3 oua mari 1 lingurita extract de vanilie 1 1/2 lingurita…
Read more »

Somon pe pat de praz

25 October 2012
Somon pe pat de prazO reteta savuroasa de Somon pe pat de praz din: somon, praz, limetta, ulei din samburi de struguri, sos de soia, wasabi si piper. Ingrediente: 400 g somon 500 g praz tanar 2 limetta 4 linguri ulei din samburi de struguri 2 linguri sos de soia 1 varf cutit wasabi piper proaspat macinat   Mod…
Read more »

Cartofi copţi cu bacon şi Gruyere

25 October 2012
Cartofi copţi cu bacon şi GruyereCartofi copţi cu bacon şi Gruyere din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa, bacon, smantana, branza fruyere si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi medii 2 linguri ulei de masline 25 g unt 1 ceapa mare, feliata fin 6 felii de bacon afumat, tocate 2 linguri smantana pentru gatit 200 g de branza Gruyere, rasa patrunjel tocat,…
Read more »

Lipie cu pui şi legume

25 October 2012
Lipie cu pui şi legumeLipie cu pui şi legume din: piept de pui, morcovi, gulie, smantana, salata verde, slipii, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 piepti de puidezosati 2 morcovi 1 gulie 2 linguri smantana 1 salata verde 4 lipii sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Se sărează şi se piperează carnea; se unge…
Read more »

Retete de post: Parjoale de post

25 October 2012
Retete de post: Parjoale de postParjoale de post din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, cartofi, ulei, pesmet, faina, marar si condimente. Ingrediente: 3 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 3 cepe mici 3-4 cartofi 160 ml ulei 100 g pesmet 100 g faina 1 legatura marar condimente   Mod de preparare: Căliţi în ulei 1 ceapă tocată mărunt. Fierbeţi…
Read more »

Ciorba de ciuperci

25 October 2012
Ciorba de ciuperciCiorba de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, gogosar, orez, patrunjel, condimente si bors. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 gogosar 100 g orez 1 legatura patrunjel condimente bors   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari. Cu­răţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o mărunt,…
Read more »

Reteta zilei: Dressing cu iaurt grecesc

25 October 2012
Reteta zilei: Dressing cu iaurt grecescDressing cu iaurt grecesc din: iaurt, nuci, marar, usturoi, sare, piper si legume. Ingrediente: 2 cani iaurt grecesc degresat 1/2 cană nuci, plus mai mult pentru garnitura 3 linguri de marar proaspat tocat 1 lingurita usturoi tocat proaspat Sare si piper dupa gust Legume proaspat tăiate   Mod de preparare: Se toarnă iaurtul  grecesc, nucile,…
Read more »

Sandviş cu ton

25 October 2012
Sandviş cu tonSandviş cu ton din: ton, iaurt, rosii, paine de secara, branza de vaci, salata eisber, sare, piper si morcov. Ingrediente: 1 conserva ton (bucata intreaga) 2 linguri iaurt gras 4 rosii 8 felii paine de secara 2 linguri branza de vaci 8 frunze salata eisberg sare piper 1 morcov   Mod de preparare: Se scurge…
Read more »

Căpşunată

25 October 2012
CăpşunatăCăpşunată din: capsune, zahar, apa si alcool. Ingrediente: 3 kg căpşune 2 kg zahăr 10 l apă 1 l alcool sau palincă tare   Mod de preparare: Speli căpșunele bine, le cureți de codițe și le pui în straturi într-o damigeană, cu zahăr printre ele. Lași damigeana la căldură timp de 2 zile. Din când…
Read more »

Somon la gratar cu legume si felii de lamaie

25 October 2012
Somon la gratar cu legume si felii de lamaieSomon la gratar cu legume si felii de lamaie din: somon, sos de soia, zahar, apa, ulei, piper, usturoi, sare, legume si lamaie. Ingrediente: 600 g somon proaspat 3 linguri sos de soia 1 lingurita zahar 80 ml apa 60 ml ulei 1 lingurita piper 1 lingurita praf de usturoi sare pentru garnitura: legume 1…
Read more »

Bors de vitel

25 October 2012
Bors de vitelO reteta savuroasa de bors de vitel din: piept de vitel, rasol de vitel, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, cartofi, rosii, taitei cu ou, leustean, condimente si bors. Ingrediente: 500 g piept de vitel 1 rasol de vitel 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4 cartofi 5 rosii 1

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro