O
reteta de dovleac copt cu esalote din: dovleac, esalote, cimbru, ulei
de masline, miere, sare si piper. Ingrediente: 900 g dovleac pentru
placinta 8 esalote cateva crengute de cimbru verde 1 lingurita ulei de
masline 2 linguri sirop de artar sau miere limpede sa
24 March 2012

Retete
pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel
incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete
pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru
weekend! Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofi O
reteta de piept de pasare cu bacon din:…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de piept de pasare cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras,
rosii, piept de pui si condiment. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 1
ardei gras verde 2 rosii 1 piept de pui 1 lingurita condiment vegetal
Mod de preparare: Pui la prăjit baconul tăiat mărunt, apoi pui ceapa
tocată, ardeiul tăiat…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de ciorba de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc,
oase de vita, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt,
ou, faina si ulei. Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase
de vita 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi
tarhon 1 lingura orez…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de tarta cu branza din: unt, zahar, zahar vanilat, sare, oua,
struguri, caise confiate, lamai, branza, lapte, gris, grasime, pesmet,
zahar pudra si frunzulite de menta. Ingrediente: 125 g unt sau ulei
vegetal 150 g zahar 1 zahar vanilat sare 4 oua 50 g struguri 100 g caise
confiate 2 lamai 1 kg…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de tocanita cu pui si curry din: piept de pui, ceapa, supa de
legume, smantana, faina, praf de curry, sare, piper alb si ulei.
Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 250 ml supa de legume 3 linguri cu
smantana 1 lingura cu faina 1 lingurita cu praf de curry sare piper alb…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de rulada de ciocolata cu crema de vanilie din: oua, unt, zahar,
ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar vanilat, sare, unt, esenta de
vanilie, galbenusuri, lapte, zahar si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua
125 g unt 4 linguri zahar 250 g ciocolata amaruie 2 linguri cacao 3
linguri faina un plic zahar vanilat un…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de spanac inabusit cu lamaie, ciuperci si crutoane din: spanac,
lamaie, ciuperci, sos de soia, ceapa verde, piper negru, paine
integrala, usturoi si sos tabasco. Ingrediente: 400 g spanac 1/2 lamaie
200 g ciuperci pleurotus (sau rascovi), taiate felii subtiri 2 lingurite
sos de soia 3 cepe verzi, taiate fin Piper negru Pentru…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de specialitate cu orez din: orez, muschi afumat, rosii,
telemea, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez cu bobul
lung 300 g muschi afumat 300 g rosii 50 g telemea 3 oua 1 legatura marar
sare piper Mod de preparare: Fierbi orezul. Separat, tai muşchiul
afumat în cubuleţe pe care…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de supa de miel din: costita de miel, paste, frunza de dafin,
cimbru, ceapa, usturoi, patrunjel, pasta de tomate, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de costita de miel 200 g paste
(fidea) o frunza de dafin 3 crengute de cimbru o ceapa alba medie 4
catei de usturoi o…
Read more »
24 March 2012

O
retete de tocana de legume cu galuste din: ulei de masline, salote,
praz, nap, pastarnaci, morcovi, orz, vin alb, supa de legume, frunza de
dafin, cimbru, patrunjel, faina, unt, cheddar, rozmarin si frunze de
cimbru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 350 g salote (sau ceapa
rosie, mica) 2 fire de praz, tocate grosier…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel,
sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina,
smantana, ou si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare 1 catel de
usturoi 1 lingurita suc de lamaie 4 linguri de verdeturi tocate –
busuioc, cimbru patrunjel 1…
Read more »
24 March 2012

O
reteta delicioasa de prajitura cu ghimbir din: ciocolata, smantana
dulce, frisca, coniac, ciocolata amaruie, ghimbir, oua, unt, faina,
zahar, praf de copt, ulei si sare. Ingrediente: 250 g ciocolata 100 ml
smantana dulce 200 ml frisca 25 ml coniac pentru blat: 200 g ciocolata
amaruie 50 g ghimbir 2 oua 60 g unt 100…
Read more »
24 March 2012

O
reteta video despre cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar
brun, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte
sanatos. Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun Pofta
buna!
Read more »
24 March 2012

Berea
este cunoscută ca o băutură numai bună de stins setea pe timpul verii,
însă ea constituie şi ingredientul principal al aşa-numitei supe de
bere. Pe vremuri, când nu apăruseră încă în Europa nici cafeaua, nici
ceaiul, mulţi oameni îşi începeau ziua cu o supă de bere fierbinte. In
Germania, Biersuppe se face din bere,…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de budinca de vita cu bere si pastarnac din: ceapa, bacon, carne
de vita, faina, pastarnac, bere bruna, supa de vita, gem de merisoare,
cimbru, sare, unt, faina, mustar si unt. Ingrediente: 1 ceapa mare,
tocata 100 g bacon sau costita afumata, fara os, taiat bucatele 2
linguri ulei de masline 500 g…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de tocanita cu fasole si cartofi din: cotlet de porc, cartofi,
fasole alba, ceapa alba, morcovi, patrunjel, cimbru, condimente, piper
negru, ulei de floarea soarelui si vin alb dulce. Ingrediente: 500 g
cotlet de porc 6 cartofi 300 g fasole alba uscata 2 cepe albe 4 morcovi 0
legatura patrunjel cimbru uscat si…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de pateuri cu branza cu mucegai din: aluat, branza de vaci,
branza cu mucegai, arpagic, piper si ardei gras. Ingrediente: 1 pachet
aluat (400 g) 300 g brânză de vaci 200 g brânză cu mucegai arpagic
proaspăt piper măcinat 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde Mod de
preparare: Se întinde…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de sos de branza feta cu spanac din: frunze de spanac, unt,
faina, lapte, branza feta, sare si piper. Ingrediente: 20 frunze de
spanac 2 lingurita de unt 2 lingurite de faina 1 cana de lapte caldut
(nedegresat) 200 grame de branza feta maruntita sare si piper dupa gust
Mod de preparare:…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de chiftele in sos de scortisoara din: carne tocata de vita, ou,
ceapa, usturoi, paine, lapte, faina, ulei, sare, vin rosu sec,
scortisoara, coaja de portocala, foaie de daifn, boabe de piper si
cimbru. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ou 1 ceapa 4 catei de
usturoi 2 felii de paine…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de tocanita cu conopida si bacon din: conopida, fasole verde,
ceapa rosie, ceapa verde, rosii, ciuperci, costita afumata de porc,
sare, piper, cimbru, ulei de masline si marar. Ingrediente: o conopida
media 300 g fasole verde pastai o ceapa rosie 2 legaturi ceapa verde 4
rosii 200 g ciuperci 350 g costita afumata…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de tagliatele cu creveti din: paste, rosii cherry, creveti,
fructe de mare, usturoi, ulei de masline, sare si busuioc. Ingrediente:
250 g paste lungi 200 gr rosii cherry 200 gr creveti si alte fructe de
mare la alegere usturoi ulei de masline sare busuioc proaspat Mod de
preparare: Se fierb pastele în…
Read more »
24 March 2012

O
reteta simpla de Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni din: busuioc,
apa, aperol, limonada si capsuni. Ingrediente: o legătură mică de
busuioc 500ml apă 500ml de Aperol 1,5 litri de limonadă 200g de căpşuni
Mod de preparare: Cu o noapte înainte, se mixează în robotul de
bucătărie frunzele unei legături mici de busuioc…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de orez basmati cu chiftele din: paine alba, lapte degresat,
carne de miel, ardei iute, coriandru, garam masala, usturoi, ghimbir,
menta, sare, ceapa, unt, orez basmati, ulei de floarea soarelui, zahar,
cardamon verde, scortisoara, cuisoare, rosii cherry si coriandru.
Ingrediente: Pentru chiftele: 1 felie mare de paine alba, fara coaja 150
ml lapte…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de coltunasi cu carne de pui si sos alb din: oua, faina, sare,
carne de pui, ciuperci, ardei gras, ceapa, telina, patrunjel, ulei,
piper, sare, faina, lapte si busuioc verde. Ingrediente: 3 oua 400 g
faina un praf de sare pentru umplutura: 350 g carne tocata de pui 200 g
ciuperci champignon 1…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de linguine cu varza si ansoa din: linguine, varza, ulei de
masline, usturoi, ansoa in ulei, fulgi de chilli, pesmet, patrunjel si
pecorino. Ingrediente: 400 g linguine sau spaghete 1 varza creata mica
(savoy), taiata in felii groase de 1 cm 4 linguri ulei de masline 5
catei de usturoi, feliati gros 1…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de Coltunasi cu cartofi si zazharka din: ou, smantana, apa,
lapte, faina, cartofi, mozzarella, crema de branza, kaizer, ceapa si
unt. Ingrediente: pentru aluatul de coltunasi: 1 ou mare 2 linguri
smantana 3/4 cana apa 1 1/4 cana lapte 5 cani faina plus faina pentru
framantat pentru umplutura: 10 cartofi medii 3/4 cana…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de supa de varza acra din: apa, varza murata, ceapa, untura,
faina, morcov, cartofi, supa de legume, usturoi, otet, cuisoare, zahar,
piper, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1,5 I apă 350 g varză
murată 1 ceapă mare 2 linguri untură 2 linguri făină 1 morcov 2 cartofi
1 cub supă de legume 1…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de ppiept de curcan cu capere din: piept de curcan, capere, supa
de pui, faina, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g
piept de curcan 2 linguri cu capere 400 ml supa de pui 75 g faina 50 g
unt 1 lamaie 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de…
Read more »
24 March 2012

Cea
mai celebră mâncare malaysiană este o supă iute cu tăitei, numită
laksa. Majoritatea reţetelor conţin şi lapte de cocos, care îmbogăţeşte
supa. In insula Penang, laksa se face dintr-o supă de peşte concentrată,
aromată cu pulpă de tamarind. Intrucât assam este cuvântul care, în
limba malay, denumeşte fructul tamarind, acest fel de mâncare se…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de Cockteil cu ouzo şi suc de portocale din: suc de portocale si
ouzo. Ingrediente: 1,5 l suc portocale 300 ml ouzo Mod de preparare:
Se amestecă 1,5l suc de portocale cu 300ml de ouzo. Se pune totul la
frigider până în momentul în care se serveşte. Se toarnă în pahare şi…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de cotlete de miel cu parmezan din: cotlete de miel, cimbru,
parmesan, ulei de masline si piper. Ingrediente: 12 cotlete de miel
bucatele de cimbru proaspat 150 grame parmezan 4 linguri ulei de masline
piper macinat Mod de preparare: Intr-un castron de marime medie se
amesteca bine cimbrul si parmezanul. Bucatile de…
Read more »
24 March 2012

O
reteta de pilaf cu curcan marinat din: copan de curcan, usturoi,
ghimbir, curcuma, iaurt degresat, orez basmati, ardei iute uscat,
seminte de coriandru, seminte de cumin, seminte de susan, ulei de
floarea soarelui, caramon verde, scotisoara, cuisoare, ceapa, sare, ou,
boia si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g copan de curcan, fara piele
si dezosat…
Read more »
23 March 2012

Noua
Retete cu carne de miel Ciorba de miel cu praz si morcovi O reteta de
ciorba de miel cu praz si morcovi din: arpacas, carne de miel sau oaie,
praz, morcovi, ceapa, telina, nap, plante aromatice, sare, piper si
patrunjel. Frigarui de miel la gratar O reteta de fri
23 March 2012

Cinci
Cocktailuri simple: Punch tropical cu ananas si ghimbir O reteta de
punch tropical cu ananas si ghimbir din: ananas, mango, fructe stea, suc
de guave si bere de ghimbir. Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură O
reteta de Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură din: frunze de menta, suc
de lamaie, zahar fin, rom…
Read more »
23 March 2012

Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Douazeci retete
pentru post: Retete de post: Salata de broccoli si conopida O reteta
delicioasa de salata de broccoli si conopida din: broccoli, conopida,
migdale, ceapa, suc de lamaie, mazare si miere. Ingrediente: 4 buchete
de broccoli 4 buchetele de conopida 2 linguri…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de placinta cu mere caramelizate din: unt, mere, zahar brun,
coniac, aluat si ou. Ingrediente: 50 g unt 1 kg mere acrisoare, curatate
de coaja si seminte si taiate felii groase 50 g zahar brun, plus 1
lingura 3 linguri coniac sau tuica de mere 300 g aluat fraged 1 ou,
batut …
Read more »
23 March 2012

O
reteta de chiftelute condimentate de nap din: nap, faina, creme
fraiche, ou, ardei iute, ceapa rosie, ardei cayenne, garam masala,
turmeric, coriandru, ulei de floarea soarelui si chutney de mango.
Ingrediente: 1 nap (aproximativ 650g), cojit si taiat cubulete 75 g de
faina 100 ml de creme fraiche sau smantana 1 ou, batut 1…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de canneloni cu crab si crevete din: urda, sare de telina, zeama
de lamaie, marar, piper rosu, crevete, rucola, carne de crab, lazane,
cascaval, suc de rosii, vin alb sec, ulei de masline, patrunjel si
zahar. Ingrediente: 500 g urda sau branza de vaci proaspata un praf de
sare de telina zeama de…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de cozonac cu fructe uscate si confiate din: stafide, coacaze,
rom, drojdie, lapte, zahar, faina, sare, coaja de lamaie, coaja de
portocala, nucsoara, unt, migdale, unt si zahar pudra. Ingrediente: 500 g
stafide 300 g coacăze 40 ml rom 80 g drojdie 1/4 l lapte 150 g zahăr 1
kg făină 1 linguriţă…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de risotto primavera din: bulion de legume, sofran, ulei de
masline, morcovi, usturoi, praz, orez, sparanghel, fasole verde, mazare,
verdeturi si parmezan. Ingrediente: 1,2 litri bulion de legume 10-12
stigme de sofran 2 linguri ulei de masline 175 g morcovi, taiati
cubulete 2 catei de usturoi, zdrobiti 200 g praz, taiat in doua…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de turnulete de sunca umplute din: oua, lapte, faina, ulei,
sare, rosii, unt, faina, usturoi, ceapa, branza, sunca, legume, sare si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 150 ml lapte 100 g faina 5
linguri ulei sare dupa gust pentru umplutura: 300 g rosii 100 g unt 100 g
faina 2 catei de…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură din: frunze de menta, suc
de lamaie, zahar fin, rom alb, apa minerala si zmeura. Ingrediente:
câteva frunze de mentă 15 ml suc de lămâie 1 linguriţă de zahăr fin 60ml
de rom alb (sau cachaça) 90ml de apă minerală câteva bucăţi de zmeură
Mod…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de clatite cu branza de vaci si fructe din: oua, lapte, sare,
ulei, branza de vaci, compot, ananas, smantana, stafide, esenta de rom
si scortisoara. Ingrediente: 2 oua 1 cana lapte putina sare ulei pentru
umplutura: 500 g branza de vaci 1 borcan mare de compot de piersici,
caise, ananas (dupa gust) 1…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de piept de porc la cuptor cu piure de telina si pere din: piept
de porc dezosat, rozmarin, sare grunjoasa, boabe de piper, telina,
broccoli, cartof, pere, smantana si unt. Ingrediente: 1,5 kg piept de
porc dezosat, cu pielea crestata din loc in loc 3 fire de rozmarin, cu
frunzele smulse 2 lingurite…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de orez cu cardamom din: orez basmati, ulei de floarea
soarelui, cardamon verde, cumin negru si sare. Ingrediente: 225 g orez
basmati 2 linguri ulei de floarea-soarelui 6 teci de cardamon verde,
despicate 1 lingurita cumin negru Sare Mod de preparare: Se spala bine
orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de fusili cu ciuperci si carnaciori din: paste fusili, ciuperci,
carnaciori si branza. Ingrediente: 1 pachet paste fusili 1/2 kg
ciuperci 4-5 carnaciori de preferat semiafumati 200 g branza Mod de
preparare: Fierbi pastele şi tai ciupercile şi cârnăciorii bucăţele.
După ce pastele sunt gata, le pui într-o tavă, căleşti ciupercile şi…
Read more »
23 March 2012

O
reteta delicioasa de supa cu: file de peste, ceapa, usturoi, ardei
iute, ghimbir, ulei de alune, lapte de cocos, fidea de orez, pudra de
curry, limete, sare, piper, patrunjel, lapte de vaca. Ingrediente: 750 g
fileuri de peşte o ceapă 3 căţei de usturoi un ardei iute o lingură
ghimbir ras o lingură de…
Read more »
23 March 2012

O
reteta video despre cum se prepara cotlete de miel in varianta
marocana, un preparat marocan absolut delicios si gustos, rapid si
foarte sanatos. Ingrediente: 4 medium lamb loin chops 1 tsp ground cumin
1 tsp ground cinnamon 1 tsp mild chilli powder 1 small Onion 230 g tin
of chopped tomatoes 1 tbsp tomato…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de tarta cu praz, ricotta si gruyere din: aluat, unt, praz,
ricotta, smantana, oua, tarhon si branza gruyere. Ingrediente: 500 g de
aluat pentru tarta 1 cub de unt 2 fire de praz, feliate 250 g ricotta
100 ml de smantana dulce pentru frisca 2 oua 2 linguri de tarhon, tocat
100 g…
Read more »
23 March 2012

Cu
toate ca puiul este carnea de pasăre cel mai des folosită, si din
carnea de raţă se pot prepara multe supe foarte gustoase. Unii bucătari
chinezi mai economi gătesc supă de raţă folosind carcasa rămasă după
prepararea unei raţe Pekin la grătar. Oasele ratei fripte conferă supei o
dulceaţă aparte şi un uşor iz…
Read more »
23 March 2012

O
reteta delicioasa de salata cu: ridichii, capere, morcovi, cartofi,
radacina de patrunjel, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic,
ghimbir ras, usturoi, miere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: două
legături de ridichi o lingură de capere doi morcovi doi cartofi o
rădăcină de pătrunjel o legătură ceapă verde 50 ml ulei de măsline oţet
balsamic…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de morcovi copti cu branza de capra si rodie din: morcovi, ulei
de masline, seminte de chimion, coaja si suc de portocala, naut, branza
de capra, oregano, menta, seminte de rodie si lipii. Ingrediente: 750 g
de morcovi, taiati bucati mari 2 linguri ulei de masline 2 lingurite
seminte de chimion coaja rasa…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de cozonac cu nuca si mac din: faina, drojdie, sare, zahar, apa
calduta, ou, unt, seminte de mac, lapte, unt, scortisoara, coaja de
lamaie, stafide, nuci, zahar pudra si rom. Ingrediente: aluat: 500 g
făină 42 g drojdie proaspătă 1 vârf de sare 70 g zahăr 250 ml apă
călduţă 1 ou 150…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de carne de vita cu sos de ciuperci din: bacon, carne de vita,
ulei, unt, faina, smantana, ciuperci murate, sare, otet si zahar.
Ingrediente: 80 g bacon 600 g carne de vită 50 ml ulei 2 linguri de unt 2
linguri făină 250 ml smântână 250 g ciuperci murate în saramură sare 2…
Read more »
23 March 2012

O
reteta delicioasa de tarta cu:ciocolata, praf de copt, zahar tos,
faina, lapte, unt, oua, sare, esenta de rom, rodii. Ingrediente: 125 g
ciocolată un pliculeţ praf de copt 90 g zahăr tos 50 g făină 150 nr
lapte dulce 90 g unt 3 ouă un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de
esenţă…
Read more »
23 March 2012

O
reteta delicioasa de pachetele cu: oua, faina, rosii, carne de vita,
cepa, usturoi, salvie, sare, piper, ulei de masline, parmezan.
Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 5 roşii 500 g carne de vită tocată o
ceapă doi căţei de usturoi o crenguţă salvie proaspătă sare piper ulei
de măsline parmezan Mod de preparare: Ceapa…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de prajitura cu sirop de lamaie din: ulei de rapita, faina, praf
de copt, migdale, malai, coaja de lamaie, zahar tos, oua, iaurt si suc
de lamaie. Ingrediente: 75 ml ulei de rapita, plus extra pentru uns 175 g
faina 1-1/2 lingurita praf de copt 50 g migdale macinate 50 g malai
coaja…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de punch tropical cu ananas si ghimbir din: ananas, mango,
fructe stea, suc de guave si bere de ghimbir. Ingrediente: ½ ananas
proaspăt, tăiat cuburi 2 mango, curăţate şi tăiate cuburi 2 fructe stea,
feliate 150ml suc de guave (sau orice alt suc de fructe tropicale) 50ml
bere de ghimbir Mod de…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de tocanita din maruntaie de pasare din: maruntaie de pasare,
ceapa, ardei grasi, gogosar, rosii, vanata, untura de pasare, unt, zeama
de carne, sare si verdeata. Ingrediente: circa 400 g de maruntaie de
pasare 2 cepe 2 ardei grasi 1 gogosar 3-4 rosii 1 vanata mica 100 g
untura de pasare unt sau…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de pizza cu humus pe lipie din: naut, zeama de lamaie, usturoi,
lipii, branza feta, marar, rucola, seminte de rodie, ceapa rosie si ulei
de masline. Ingrediente: 400 g naut din conserva, scurs si calit zeama
de la 1 lamaie 1 catel de usturoi, zdrobit 5 lipii proaspete 75 g de
banza feta,…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de cod la cuptor cu legume in stil provensal din: ardei gras,
ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin alb sec, rosii,
masline, busuioc, oregano, boia dulce, ulei de masline, patrunjel, coaja
de lamaie si bagheta de paine. Ingrediente: 2 bucati ardei gras rosu,
taiat bucati 2 bucati ardei gras galben, taiat…
Read more »
23 March 2012

Amatorii
de de mâncare indiană nu pot concepe un curry foarte iute fără un sos
raita cu castraveţi alături. Această salată răcoritoare reprezintă o
garnitură perfectă pentru multe dintre condimentatele mâncăruri indiene.
Pentru a prepara o raita bună aveţi nevoie de un iaurt integral,
aromat. Castraveţii se curăţă de regulă, dar pot fi lăsaţi şi…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de tocanita de linte din: linte rosie, rosii, morcovi, ulei,
usturoi, ardei capia, ceapa rosie, foaie de dafin, cimbru, patrunjel,
coriandru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 250 g linte rosie 2 rosii
2 morcovi 50 ml ulei 2 catei de usturoi 1 ardei capia 1 ceapa rosie 1
foaie de dafin 1 crenguta…
Read more »
23 March 2012

O
reteta delicioasa de tartine cu: faina, apa, fasole alba boabe,
usturoi, ardei capia, ovaz, boia dulce, sare, zahar tos, ulei de
masline, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă
300 g fasole albă boabe 4 căţei usturoi doi ardei capia 50 g fulgi de
ovăz o linguriţă de boia dulce…
Read more »
23 March 2012

O
reteta de frigarui de miel la gratar din: muschiulet de miel, carnati,
rosii, ceapa alba, ardei rgas, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente:
400 g de muschiulet de miel 2 carnati 2 rosii 4 cepe medii albe 1 ardei
gras Sare, piper Cimbru Ulei tepuse Mod de preparare: Taie carnea de
miel in…
Read more »
23 March 2012

O
reteta delicioasa de prajitura cu: lapte, unt, faina, zahar tos,
drojdie, ou, sare, piure de castane, castane, zahar vanilat, migdale,
zahar pudra. Ingrediente: 200 ml lapte dulce 50 g unt 400 g făină 60 g
zahăr tos 7 g drojdie uscata un ou un vârf de linguriţă de sare 200 g