O
reteta simpla de Cocktail Green Mango Tea din: mango puree, fresh lemon
si strong cold green tea infusion. Ingrediente: 25 ml mango puree 20 ml
fresh lemon sau lime juice 100-150 ml strong cold green tea infusion
Mod de preparare: Se toarna toate ingrediente
15 September 2012

O
reteta de omleta din: dovlecei, ardei gras, busuioc, ulei de masline,
branza, oua, sare, piper si unt. Ingrediente: 200 g dovlecei cate 1
ardei gras verde si rosu 1 legatura busuioc 2 linguri ulei de masline
150 g branza pentru pizza 8 oua sare si piper putin unt Mod de
preparare: Preîncălziţi cuptorul…
Read more »
15 September 2012

O
reteta de crostini delicioase de crab din: carne de crab, frunze de
fenicul, ardie iute, lamaie, ulei de masline extravirgin, ciabatta, sare
de mare, piper, usturoi si maioneza. Ingrediente: 400 g carne de crab
alba 150 g carne de crab maro o mana de frunze de fenicul, tocate marunt
un ardei iute rosu proaspat,…
Read more »
15 September 2012

O
reteta de paste aromate cu peste din: spaghete, file de cod, ceapa,
ciuperci, cimbru verde, sare, piper negru, ulei de masline, otet
balsamic, unt si masline verzi. Ingrediente: 300 g spaghete 200 g file
de cod o legatura ceapa 4 ciuperci 4 catei usturoi cimbru verde sare
piper negru macinat 2-3 linguri ulei de…
Read more »
15 September 2012

O
reteta de ficat de vita in sos aromat din: ficat de vita, lapte,
rozmarin, unt, ulei de masline, vin, mierea, usturoi, sare, piper si
cartofi. Ingrediente: 800 g ficat de vita un litru lapte o crenguta
rozmarin 100 g unt 2-3 lingurite ulei de masline 100 ml vin rosu
demidulce o lingura mierea 5-6…
Read more »
15 September 2012

O
reteta de inghetata de banane din: banane, zeama de lamaie, smantana,
zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 3 banane 20 ml zeama de
lamaie 300 ml smantana dulce 100 g zahar pudra esenta de vanilie Mod
de preparare: Mixează la viteză maximă smântână cu zahărul pudră.
Separat, zdrobeşte bananele cu furculiţa şi…
Read more »
15 September 2012

O
reteta delicioasa de paste cu: vanata, ulei de masline, usturoi, rosii
cherry, otet balsamic, zahar tos, busuioc. Ingrediente: 1 vânătă mare,
tăiată bucăţi 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi mari,
nedecojiţi 300g de roşii cherry 1 lingură de oţet balsamic 1 linguriţă
de zahăr tos 1 mână frunze de busuioc, plus…
Read more »
15 September 2012

O
reteta delicioasa de salata cu: pepene verde, braza feta, masline,
patrunjel, menta, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic.
Ingrediente: 1/2 de pepene verde (aprox. l,5kg), fără coajă si seminţe,
tăiat în bucăţi 200g de brânză feta, tăiată cubuleţe 1 mână sănătoasă de
măsline negre 1 mână frunze de pătrunjel mari frunze de mentă…
Read more »
14 September 2012

Friptura
cu sos verde din: patrunjel, busuioc, menta, usturoi, capere, sardele,
otet din vin rosu, ulei de masline, sare, piper si fileuri de vita.
Ingrediente: 1 legatura patrunjel cate 10 frunze de busuioc si menta 1
catel usturoi 1 lingura mustar 1 lingura capere 2 fileuri sardele 1
lingurita otet din vin rosu 150 ml…
Read more »
14 September 2012

O
reteta de ciorba de pui cu legume din: piept de pui, ceapa, ardei,
morcovi, rosii, dovlecei, praz, patrunjel si ulei de masline.
Ingrediente: 2 piepti de pui 2 cepe 2 ardei 2 morcovi 4 rosii 2 dovlecei
un fir praz o legatura patrunjel 2 linguri ulei de masline Mod de
preparare: Se fierb…
Read more »
14 September 2012

O
reteta de rulouri cu legume din: carne de vitel, sare, piper,
prosciutto crudo, branza ricotta, pasta de tomate, ardei grasi, rosii,
busuioc, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucati carne
de vitel (a 120 g) sare piper 4 felii prosciutto crudo (sau kaizer) 75 g
branza ricotta 4 linguri pasta de masline…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de salata cu paste si vinete din: vinete, sare, ulei de masline,
piper, paste, rosii, usturoi, zahar, oregano, busuioc si mozzarella.
Ingrediente: 300 g vinete sare 5 linguri ulei de masline piper 300 g
paste scurte 500 g rosii 2 catei de usturoi 2 linguri zahar 1/2 legatura
oregano 2 crengute busuioc 200…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de firgaruie picanta de carnaciori din: boabe de ienupar,
cuisoare, foaie de dafin, cimbru, rozmarin, ulei, carnaciori, ardei
gras, ceapa verde, sare, piper, smantana, hrean si suc de lamaie.
Ingrediente: 4 boabe de ienupar 1 lingurita boabe de piper negru 2
cuisoare 1 foaie de dafin 1/2 lingurita cimbru 1 varf de cutit…
Read more »
13 September 2012

O
retete de file de somon si cartofi din: file de somon, sare grunjoasa,
piper, lamaie, ulei de masline, frunze marar, cartofi, usturoi si ulei
de masline. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare grunjoasa piper
negru macinat si boabe o lamaie 2-3 linguri ulei de masline 3-4 frunze
marar un kg cartofi mici o…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de paste cu mazare la tigaie din: mazare, chifla, amestec de
carne tocata, ou, ceapa, mustar, sare, piper, unt, ardei grasi, sos de
vita, amidon, farfalle si brandy. Ingrediente: 500 g mazare proaspata
(pastai) 1 chifla veche de 1 zi 300 g amestec de carne tocata 1 ou 1
ceapa mica 1-2 linguri…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de carne tocata la gratar din: usturoi, cimbru, boia de ardei
dulce, sare, piper, carne tocata, pesmet, seminte de anason, fruct stea,
rosie, branza feta, ou si ulei de masline. Ingrediente: 3 catei de
usturoi 1 lingurita cimbru uscat boia de ardei dulce sare piper 1 kg
carne tocata 2 linguri pesmet cate…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de aperitiv cu dovlecei din: dovlecei, marar, oua, crema de
branza, unt, malai, sare grunjoasa, piper, ceapa verde, ou, smantana,
mustar, ulei de masline si rosii. Ingrediente: 3 dovlecei 2 legaturi
marar 2 oua 150 g crema de branza 150 g pesmet 50 g unt 3 linguri malai
sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de ficatei de curcan la cuptor din: ficat de curcan, lapte, ulei
de masline, otet balsamic, unt, ceapa rosie, sare, susan, coniac,
ardei, orez, supa si busuioc. Ingrediente: 500 g ficat de curcan 300 ml
lapte 2-3 linguri ulei de masline 2-3 linguri otet balsamic 100 g unt o
ceapa rosie sare 100…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de Cheesecake cu fructe de pădure din: biscuiti, unt, gelatina,
afine, mure, zmeura, branza de vaci, iaurt, zahar pudra si suc de
lamaie. Ingrediente: 150 g biscuiti integrali 125 g unt topit 8 foi
gelatina 300 g afine 300 g mure 300 g zmeura 800 g branza de vaci 300 g
iaurt 120…
Read more »
13 September 2012

Tarte
cu mure şi cremă de vanilie din: faina, coaja de lamaie, zahar, sare,
unt, mure, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, amidon si frisca.
Ingrediente: blat: 350 g faina 1 lingurita coaja de lamaie rasa 120 g
zahar sare 240 g unt in plus: 250 g mure 85 gg zahar 250 ml lapte miezul
de…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de fondue picant cu branza cheddar din: vin alb, amidon de
porumb, branza cheddar, branza pepper chesse, boia de ardei, ardei
jalapeno si usturoi. Ingrediente: 1 ceasca de vin alb sec 2 linguri
amidon de porumb branza Cheddar tocata branza pepper chesse 1 lingurita
boia de ardei 3-4 ardei jalapeno prajiti, tocati 1…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de ficatei in bacon din: ficatei de pui, lapte, rozmarin, boabe
de piper, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper, dulceata de
ceapa si bacon. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 300 ml lapte 2
crengute de rozmarin 2-3 boabe piper 30 ml ulei de floarea soarelui sare
grunjoasa piper negru macinat 2…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de supa crema de ardei gras din: ceapa, ardei grasi, ulei de
masline, cimbru, rosii, foaie de dafin, supa de legume, sare, piper,
zahar, busuioc si smantana. Ingrediente: 4 cepe frantuzesti 5 ardei
grasi (portocalii sau roșii) 2 linguri ulei de măsline 2 fire cimbru 250
g rosii decojite (conservă) 1 foaie de…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de chiftele cu legume din: morcovi, ceapa, cartofi, fasole
verde, ulei, supa, rosii, patrunjel, carne tocata de vita, mustar,
pesmet, oua, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 250 g cartofi
250 g fasole verde 2 linguri ulei 100 g fasole verde 750 ml supa 250 g
rosii 1 legatura patrunjel 500…
Read more »
13 September 2012

O
reteta simpla de Cocktail Berry Wine din: sirop de mure, vin alb si suc
de mere. O combinatie reusita, fara a avea un volum mare de alcool,
vine in intampinarea amatorilor de vin alb cu un mix bun de arome, mar
si mure. pahar: flute decor: mura Ingrediente: 20 ml sirop de mure 100…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de tort de cafea si mure din: cafea solubila, cacao, oua, zahar,
sare, faina, amidon, praf de copt, mure, frisca, gelatina, zahar pudra
si drajeuri de ciocolata. Ingrediente: 2 lingurite cafea solubila 1
lingurita cacao 4 oua 150 g zahar 1 praf sare 75 g faina 75 g amidon 1/2
lingurita praf de…
Read more »
13 September 2012

Din
bucătăria gurmandului nu ar trebui să lipsească un ghiveci cu busuioc.
Astfel, va avea mereu la dispoziţie frunze proaspete, gata să-i umple
de aromă cele mai diverse preparate. Frunzele proaspete de busuioc nu
se pun însă la fiert cu mâncarea, deoarece aroma are mult de suferit.
Ele se adaugă numai după ce mâncarea este…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de minitarte cu legume din: spanac, sare, ardei grasi, rosii,
dovlecei, mozzarella, aluat de foi, galbenus, piper si ulei de masline.
Ingrediente: 150 g spanac sare 2 ardei grasi rosii 4 rosii 2 dovlecei
200 g moazzarella 400 g aluat de foi (refrigerat) 1 galbenus piper 2
linguri ulei de masline Mod…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de zacusca cu spanac din: spanac, ceapa, ardei capia, gogosari,
ulei, usturoi, ardei iute, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1
kg spanac fiert, scurs, racit 2 kg ceapa 1 kg ardei capia 1 kg gogosari 1
l ulei 5 capatani de usturoi 3 ardei iuti 2 foi de dafin sare piper…
Read more »
13 September 2012

Fish
and chips este considerată mâncarea naţională a britanicilor.
într-adevăr, peştele cu cartofi prăjiţi a devenit un adevărat simbol
naţional încă din perioada victoriană, câştigându-şi popularitatea
datorită faptului câ se putea lua la pachet. Cu toate că britanicii au
experimentat în perioada de după război şi gusturi mai exotice, aceasta a
rămas o mâncare foarte…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de file de porc cu fasole si rosii din: fasole verde, sare, file
de porc, ulei, piper, ceapa, rosii cherry, gorgonzola, lapte, sos
hollandaise, unt si branza gouda. Ingrediente: 600 g fasole verde sare
600 g file de porc 2 linguri ulei piper 2 cepe 250 g rosii cherry 100 g
gorgonzola 150…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de Perişoare cu legume şi fâşii crocante de tortilla din: boabe
de porumb, ardei copti, ciuperci, suc de limeta, sos samba oelek, sare,
piper, supa, usturoi, carne de vita tocata, ou, pesmet, avocado,
tortilla si ulei. Ingrediente: 1 conserva boabe de porumb (285 g) 100 g
ardei copti (de la borcan) 80 g…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de curechi dulce din: cartofi, ceapa, rosii, morcovi, orez,
varza, marar verde, ulei, smantana, sare, piper si boia. Varza este un
aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant şi tonifiant şi
este preferabil să fie consumată în stare crudă, pentru a i se păstra
proprietăţile şi virtuţile tămăduitoare. Un consum regulat de varză are
efect…
Read more »
13 September 2012

O
reteta de paste cu smantana si ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi,
taitei, sare, unt, oregano, supa, amidon, smantana, patrunjel si piper.
Ingrediente: 1 conserva ciuperci Champignon feliate (850 ml) 1 ceapa 2
catei de usturoi 400 g taitei lati sare 2 linguri
13 September 2012

O
reteta de zacusca din gogosari cu masline din: gogosari, ardei gras,
ceapa, masline, pasta de rosii, ulei, foi de dafin, sare si piper.
Ingrediente: 4 kg gogosari 1 kg ardei gras 1 kg ceapa alba 1 kg ceapa
rosie 300 g masline negre fara samburi 4 linguri pasta de rsoii 600 ml
ulei 3…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de piept de pasare cu prune din: piept de pui, prune, ulei de
masline, nuci, marar si sare. Ingrediente: 800 g piept de pui (curcan)
20 prune 2 linguri ulei de masline 10 nuci 1 legatura marar sare Mod
de preparare: Tăiaţi carnea de pui în fâşii. Condimen- taţi-le cu sare
şi…
Read more »
12 September 2012

Salata
cu friptura din: carne de vita, rosii cherry, salata verde, ulei de
masline, sare, piper, maioneza, iaurt, gorgonzola, suc de lamaie si
germeni de soia. Ingrediente: 600 g felii de carne de vita marinate (se
pot folosi si felii de porc sau de piept de pasare) 300 g rosii cherry
200 g salata verde…
Read more »
12 September 2012

O
reteta simpla de Cocktail Rose Royal din: sirop de trandafir si
sampanie. Usor de preparat, dulce spre demisec, o varianta deosebinta a
vestitutlui Kir Royale. Ingrediente: 15 ml sirop de trandafir 100 ml
sampanie sau vin spumant Mod de preparare: Se toarna ingredientele cu
mare atentie in pahar, pe rand, amestecand usor continutul.
Read more »
12 September 2012

O
reteta de piept de pui cu gutui din: piept de pui, unt, ulei, gutui,
zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g
piept de pui 2 linguri unt 2 linguri ulei 2 gutui mari 1 lingura zahar
1/2 lingurita scortisoara 1/2 lamaie 2 catei de usturoi sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de paste cu telina, masline si fasole rosie din: paste,
cascaval, fasole rosie, masline, usturoi, rosii, ulei de masline,
telina, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 100 g cascaval 1
cana fasole de boabe rosie fiarta 1 cana masline 2 catei de usturoi 2
cani rosii taiate in cubulete 2 linguri…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si
dovlecei din: usturoi, carne de vita, ou, oregano, pesmet, sare, piper,
ulei, rosii, mozzarella, gnocchi, dovlecel, unt, smantana si nucsoara.
Ingrediente: 1 catel de usturoi 500 g carne de vita tocata 1 ou 1
lingurita oregano tocat 4 linguri pesmet sare piper 2…
Read more »
12 September 2012

Pecioici
nou cu chimion din: cartofi, seminte de chimion, ulei de masline,
ceapa, castarveti, patrunjel verde, sare si boia dulce. Ingrediente: 1,5
kg cartofi noi 1 lingura seminte de chimion 6 linguri ulei de masline 1
ceapa alba 2 cepe rosii 500 g castraveti 1 legatura patrunjel verde
sare boia dulce Mod de preparare:…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de pastravi cu cartofi din: pastravi, ulei, lamaie, marar verde,
patrunjel verde, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2
linguri ulei 1 lamaie 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde
400 g cartofi sare piper Mod de preparare: Curăţaţi peştii de solzi şi
intestine, spălaţi-i bine şi ştergeţi-i cu un…
Read more »
12 September 2012

Muschi
de vitel gratinat din: dovlecel, rosii, muschi file de vitel,
mozzarella, busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper si boia.
Ingrediente: 1 dovlecel 2 rosii carnoase 400 g muschi file de vitel sau
de porc 125 g mozzarella 1 legatura busuioc 5 linguri ulei de masline 2
linguri parmezanproaspat ras sare piper boia …
Read more »
12 September 2012

O
reteta de sangria din: sangria sirop, fresh de lamaie, vin rosu,
portocala, lamaie si lime. Dulce acrişor, sec, un cocktail bogat în
arome! Cocktail-urile pe bază de vin încep să revină în atenţia
clienţilor. Sunt uşor de preparat şi sunt foarte potrivite pentru
sezonul cald. In plus, vinul – o băutură nobilă, le împrumută…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de mancare de rosii cu ochiuri din: rosii, ceapa, branza feta,
ardei grasi, ardei iute, oua, usturoi, ulei de masline, busuioc si sare.
Ingrediente: 500 g rosii 2 cepe 300 g branza Feta 2 ardei grasi 1 ardei
iute 4 oua 2 catei de usturoi ulei de masline busuioc sare Mod de…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de punci de muscata din: ceai de muscata, candel, vin rosu,
zeama de lamaie si arrak. Ingrediente: 4 plicuri de ceai de muscata 300 g
candel 1 sticla de vin rosu zeama unei jumatati de lamaie 1/8 l Arrak
Mod de preparare: Turnam 1 l apa fiarta peste plicurile de ceai si-l…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de inghetata de rom din: rom, smantana, albusuri, zahar pudra,
zahar vanilat, stafide si lamaie. Ingrediente: 100 ml rom 400 ml
smantana dulce 2 albusuri 200 g zahar pudra 2 pliculete cu zahar vanilat
100 g stafide 1 lamaie Mod de preparare: Pune stafidele la înmuiat în
rom. După circa două ore,…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de pilaf cu vinete si rosii la cuptor din: orez, vinete, ulei,
rosii, ceapa, supa de legume, patrunjel, pesmet, usturoi, smantana, sare
si piper. Ingrediente: 150 g orez 4 vinete potrivite ca marime 100 ml
ulei 250 g rosii 2 cepe 500 ml supa de legume 1 legatura patrunjel 50 g
pesmet 2…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de turte de vara din: faina, unt, zahar, ou, sare, zahar, faina,
fructe de vara si zahar. Ingrediente: foaia I: 300 g faina 100 g unt
100 g zahar 1 ou sare foaia II: 3 oua 3 linguri zahar 3 linguri faina
umplutura: 800-1 kg fructe de vara: caise, piersici, zmeura, mure,…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de pastrav umplut la gratar din: pastravi, ciuperci, ceapa
rosie, ulei, rosii cherry, patrunjel, marar, coriandru, lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 2 pastravi 300 g ciuperci 1 ceapa rosie 500 ml ulei
200 g rosii cherry 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 legatura
coriandru 1 lamaie sare piper Mod de preparare:…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de supa de rosii cu praz si mirodenii din: rosii, telina, ardei
gras, usturoi, ceapa, suc de rosii, tarhon, seminte de chimen, cimbru,
frunze de dafin, ulei de masline, praz, sare, piper si otet.
Ingrediente: 1 kg rosii 1 telina 1 ardei gras rosu 5 catei de usturoi 4
cepe 1 l suc…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de chiftelute din mazare cu susan: mazare, urda, oua, frunze de
menta, parmezan, usturoi, semitne de susan, pesemt, iaurt, sare si piper
alb. Ingrediente: 1 kg mazare boabe 300 g urda 2 oua cateva frunze de
menta 100 g parmezan ras 2 catei de usturoi 100 g seminte de susan 200 g
pesmet…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de ardei cu hrisca din: ardei grasi, unt, ceapa rosie, usturoi,
marar verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei grasi
rosii 400 g hrisca 50 g unt 1 ceapa rosie 1 capatana de usturoi 1
legatura marar verde 2 linguri ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de placinta in straturi din: foi de placinta, branza feta,
iaurt, oua, lapte si unt. Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 250 g
branza Feta 3 oua 200 g iaurt gras 250 ml lapte 100 g unt Mod de
preparare: într-un castron, bate energic ouăle, toarnă uşor laptele,
încorporează iaurtul. în…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de negresa rece din: biscuiti de ovaz, cacao, nuci, migdale,
rahat, zahar, caise uscate, curmale, unt, galbenusuri, cognac si zahar
pudra. Ingrediente: 300 g biscuiti de ovaz 150 g cacao 100 g nuci,
migdale sau alune de padure 50 g rahat 200 g zahar 50 g caise uscate 50 g
curmale uscate fara…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de salata de branza si legume coapte din: branza feta, rosii,
dovlecei, ceapa, ulei de masline, oregano si piper. Ingrediente: 500 g
branza Feta 4-5 rosii 1-2 dovlecei 1 ceapa mare 2 linguri cu ulei de
masline 1/2 lingurita cu oregano uscat 1/2 lingurita cu piper negru
Mod de preparare: Taie roşiile…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de inghetata de afine din: smantana, afine si zahar.
Ingrediente: 250 ml smantana dulce 350 g afine 150 g zahar Mod de
preparare: Intr-un castron, mixeaza smantana dulce cu zaharul pana ce se
topeste si obtii o frisca cremoasa. Separat, zdrobeste afinele cu
furculita sau cu belnderul. Adauga-le peste frisca si amesteca…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, branza dulce de vaci, telemea
sarata, ceapa, usturoi, seminte de chimen, sare, piper rosi si marar.
Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 1 ardei gras verde 500 g branza dulce
de vaci 100 g telemea sarata 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingurita
seminte de chimen sare…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de somon cu ciuperci din: rondele de somon, ciuperci, ceapa,
sirop de rodie, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 rondele de somon 500 g
ciuperci champignon mici 1 ceapa mare 4-5 linguri sirop de rodie 50 g
unt sare piper Mod de preparare: Presarati rondelele de somon cu sare
si piper, apoi…
Read more »
12 September 2012

O
reteta video despre cum se prepara pizza margherita, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente:
pizza dough or base 80 g ripe tomato 50 g buffalo mozzarella 5 basil
leaves olive oil salt pepper Cum se prepara Pizza margherita Pofta
buna!
Read more »
12 September 2012

O
reteta de branza in foi de vita cu salata de struguri din: foi de vita,
cas, boabe de porumb, oregano, ulei de masline, otet de mere, struguri,
sare si piper. Ingrediente: 12 foi de vita, oparite in apa sarata 400 g
cas proaspat sau branza mozzarella 300 g boabe de porumb dulce din
conserva…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de inghetata de vanilie din: oua, lapte, frisca, zahar si esenta
de vanilie. Ingrediente: 6 oua 1 l lapte 250 g frisca 150 g zahar
esenta de vanilie Mod de preparare: Separa albusurile de galbenusuri.
Freaca galbenusurile cu zaharul pana ce incepe sa se topeasca. Fierbe
laptele cu putina esenta de vanilie.…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de salau in jambon cu sos de marar din: file de salau, jambon,
unt, faina, lapte, smantana, marar, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4
bucati file de salau (circa 150 g/bucata) 12 felii jambon crud uscat 50
g unt 1 lingura faina 250 ml lapte 200 ml smantana de gatit 1 legatura
marar…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de parjoale moldovenesti din: carne tocata, paine integrala,
oua, ceapa, cimbru, marar, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
carne tocata (amestec vita, porc) 4-5 felii paine integrala 2 oua 1
ceapa potrivita 1 lingurita cimbru uscat maruntit 1 legatura marar 100 g
faina 250 ml ulei pentru prajit sare piper …
Read more »
12 September 2012

Gem
de prune din: prune si fructoza. Ingrediente: 6 kg prune 1200 g
fructoza Mod de preparare: Se scot samburii de la prune, se dau
prunele la robot pana se maruntesc complet. Se pun intr-o cratita mare
si inalta, se adauga fructoza si se lasa la macerat peste noapte. Se pun
apoi la fiert…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de supa de ciuperci cu pui din: ciuperci, piept de pui, faina,
ulei, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci
proaspete 500 g piept de pui 50 g faina 4-5 linguri ulei 1 ceapa 1
legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curătati ciupe
12 September 2012

Un
sos exotic, de legume si fructe Denumirea de chutney s-a lansat în urmă
cu mai mult de 100 de ani, în India colonială, pentru a desemna
sosurile dulci-picante de legume şi fructe, în special exotice, marinate
şi servite în general drept garnitură la friptură. Treptat, ele au
intrat şi în Europa, unde se prepară…
Read more »
12 September 2012

O
reteta de ceafa de porc si cartofi din: ceapa de porc, cartofi, vin,
ulei de masline, otet aromatic, usturoi, foi de dafin, piper, sare
grunjoasa, zahar, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg ceafa de porc 8-10
cartofi pentru marinata: 200 ml vin alb 3 linguri ulei de masline 2
linguri otet aromatic 4-5 catei…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de rosii cu mamaliga in straturi din: ceapa, unt, supa de pui,
apa, malai, telemea de oi, sunca afumata, rosii, parmezan si sare.
Ingrediente: 1 ceapa mare 2 linguri unt 600 ml supa de pui 600 ml apa
350 g malai 300 g telemea de oi 200 g sunculita afumata 4-5 rosii 100…
Read more »
11 September 2012

Tiramisu
cu ciocolata neagra din: piscoturi, caefa, lichior de migdale,
gelatina, galbenusuri, zahar pudra, mascarpone, frisca si cacao.
Ingrediente: circa 30 piscoturi 200 g cafea espresso rece 6 cl lichior
de migdale 120 g ciocolata neagra 8 foi gelatina 5 galbenusuri 100 g
zahar pudra 750 g mascarpone 200 g frisca 2 linguri cacao …
Read more »
11 September 2012

O
reteta de mancare picanta din: ceapa verde, usturoi, rosii, ardei gras,
masline verde, ulei, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 2 fire de
ceapa verde 3-4 catei de usturoi 500 g rosii bine coapte 1 ardei gras
rosu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 100 g masline negre 2
linguri ulei busuioc uscat…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de granita cu pepene verde din: lamai verzi, zahar, pepene verde
si coacaze. Ingrediente: 6 lamai verzi o ceasca de zahar 4 cesti cu
bucati de pepene verde 1/2 ceasca coacaze sau stafide cu gheata pisata
Mod de preparare: Lamaile se taie in doua, pe lungime, si se curata de
pulpa (din…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de crema de castane din: piure de castane, unt, cafea, zahar
vanilat si frisca. Ingrediente: 500 g piure de castane 7 linguri unt 150
ml cafea concentrata 1 lingurita zahar vanilat 200 ml frisca Mod de
preparare: Amestecaţi piureul de castane cu cafeaua, adăugaţi untul
înmuiat şi zahărul vanilat. Amestecaţi bine până…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de creveti cu orez din: orez, creveti, ulei de masline, ceapa,
usturoi, rosii, supa de legume, frunze de busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 250 g orez integral 500 g creveti curatati 2 linguri ulei
de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 400 g rosii 100 ml supa de legume
sau vin alb…
Read more »
11 September 2012

Minitorturi
cu pere din: lamaie, vin rosu, zahar, scortisoara, pere, gelatina,
branza de vaci, iaurt, zahar vanilat, frisca si bezele. Ingrediente: 1/2
lamaie 350 ml vin rosu 75 g zahar 1/2 baton de scortisoara 2 pere 6 foi
gelatina 200 g branza de vaci 100 g iaurt natur 2 linguri zahar vanilat
120 g frisca…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de scoci cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline,
amidon, usturoi, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase
din valve 500 g rosii mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de
masline 2 linguri amidon sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb
sare piper …
Read more »
11 September 2012

O
reteta de porc cu mere din: mere, carne de porc, ceapa, ulei, faina,
bulion, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g mere acrisoare
800 g carne de porc 6 cepe mari 100 ml ulei 1 lngura faina 2 linguri
bulion 1-2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Căliţi în…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de vitel cu ceapa si sos de rosii din: carne de vitel, ceapa,
ulei de masline, otet de mere, rosii, rozmarin, foaie de dafin, usturoi,
sare si piper. Ingrediente: 6 bucati carne de vitel (de 250 g fiecare) 1
kg ceapa mica, dar mai mare decat arpagicul 100 ml ulei de masline 50…
Read more »
11 September 2012

O
reteta delicioasa de ardei copti cu: ansoa, rosii, usturoi, rozmarin,
ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei roşii, tăiaţi pe jumătate şi
curăţaţi 5g de anşoa în ulei, scurşi 8 roşii mici, tăiate pe jumătate 2
căţei de usturoi, tăiaţi fin 2 fire de rozmarin 2 linguri ulei de
măsline Mod de preparare: Se…
Read more »
11 September 2012

O
reteta delicioasa de pui crocant cu:tortilla chips, boia de ardei iute,
ou, avocado, rosii, ceapa rosie, lamaie. Ingrediente: 4 piepţi de pui
fără piele o pungă 200g de tortilla chips 1 1/2 linguriţă boia de ardei
iute 1 ou, bătut 2 avocado 4 roşii 1/2 de ceapă roşie zeama de la 1
lămâie Mod…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi,
patrunjel, telina, ardie grasi, taitei de casa, bors, leustean si
patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de gasca 2 cepe 2 morcovi 1 radacina
patrunjel 1 telina mica 2 ardei grasi 150 g taitei de casa cu ou 1 l
bors 1 legatura leustean…
Read more »
11 September 2012

O
reteta delicioasa de falafel cu: cuscus, lamai, ulei de masline, ceapa
verde, castravete, menta, patrunjel, iaurt. Ingrediente: 16 bucăţi de
falafel, gata preparate 200g cuşcuş sucul de la 2 lămâi şi coaja rasă de
la una singură 3 linguri ulei de măsline 1 legătură de ceapă verde,
tocată mărunt 1 castravete, tăiat pe jumătate…
Read more »
11 September 2012

O
reteta delicioasa de kebab englezesc cu:ulei de masline, miere, mustar
boabe, bacon, carnati, ciuperci, rosii cherry, salata, sos de rosii.
Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 lingură de miere 1 lingură de
muştar cu boabe întregi 8 felii subţiri de bacon, tăiate pe jumătate 8
câmaţi mici (alegeţi o varietate mai condimentată), tăiaţi…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de ghiveci de legume din: broccoli, conopida, unt, lamaie,
usturoi, pesmet, oua, sare si piper. Ingrediente: 250 g broccoli 250 g
conopida 50 g unt sau 4 linguri ulei de masline 1/2 lamaie 2 catei de
usturoi 2 linguri pesmet 2 oua fierte tari sare piper Mod de
preparare: Desfaceti conopida si…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de Paste cu usturoi, bacon si castane din: paste, usturoi,
ceapa, ulei, bacon, faina, pasta de tomate, vin alb, castane, sare si
piper. Ingrediente: 500 g paste 4 catei de usturoi 1 ceapa mare 100 ml
ulei 300 g bacon 1 lingura faina 2 linguri pasta de tomate 150 ml vin
alb 200…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de Cheesecake cu limeta din: fursecuri cu unt, cantuccini, unt,
zahar vanilat, gelatina, branza de vaci, mascarpone, zahar pudra, rom
alb, limete si frisca. Ingrediente: 120 g fursecuri cu unt 50 g
cantuccini (fursecuri italienesti) 125 g unt 1 plic zahar vanilat 7 foi
gelatina alba 500 g branza de vaci degresata 250…
Read more »
11 September 2012

Mancare
de praz din: praz, morcovi, telina, ceapa, rosii, frunza de dafin,
scortisoara, otet de mere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1
kg praz 5 morcovi 1 telina 1 ceapa 1 kg rosii 1 frunza de dafin 1/2
lingurita scortisoara 500 ml otet de mere 150 ml ulei de masline sare
piper …
Read more »
11 September 2012

O
reteta delicioasa de prtc dulce-acrisor din: ananas, amidon, pasta de
tomate, sos de soia, zahar brun, otet de orez, carne de porc, ardei
rosu, ceapa verde. Ingrediente: 227g felii de ananas la conservă, scur
şi tăiate, se păstrează sucul 1 lingură amidon 1 lingură pastă de tomate
1 linguriţă sos de soia 1 linguriţă…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de somon cu legume din: fileuri de somon, ardei grasi, spanac,
usturoi, ulei de masline, mustar, miere, suc de grepfrut, sare si piper.
Carnea de peşte este bogată în grăsimi polinesaturate denumite Omega 3.
Omega 3 asigură o protecţie sigură a muşchiului inimii şi a vaselor
sanguine şi de asemenea, ajută la echilibrarea…
Read more »
11 September 2012

Minicotlete
în crustă de muştar cu miere si rosii cherry din: cotlete de porc,
mustar cu boabe, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si spanac.
Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os 3 linguri mustar cu boabe 4
linguri ulei de masline sare piper 400 g rosii cherry 200 g spanac
proaspat Mod de…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de frigarui cu vinete din: vinete, ardei grasi, cartofi,
usturoi, patrunjel verde, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 2 ardei grasi rosii 9
cartofi noi 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 10 frunze de
busuioc 2 linguri otet balsamic 4 linguri ulei de…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de ciorba delicioasa de perisoare din: carne tocata, zarzavat
pentru ciorbe, rosii, ceapa, ou, bors, patrunjel, leustean, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carne tocata 500 g zarzavat amestecat pentru
ciorbe 5 rosii bine coapte 1 ceapa 1 ou 50 g bors 1 legatura patrunjel 1
legatura leustean sare piper Mod de…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de negresa cu dovleac din: apa, zahar, ulei, faina, gris, gem de
prune, dovleac, cacao, bicarbonat, esenta de rom si sare. Ingrediente: 1
cana apa 1 cana zahar 1 cana ulei 2,5 cani faina 2 linguri gris 8
linguri gem de prune sau caise 300 g cubulete de dovleac 2 linguri cacao
1…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de creveti cu morcovi si broccoli din: creveti, morcovi,
broccoli, ceapa, boabe de porumb, ulei, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 400 g creveti decorticati 2 morcovi mari 400 g broccoli 1
ceapa 50 g boabe de porumb dulce conservat 50 ml ulei 1 catel de usturoi
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi,…
Read more »
11 September 2012

O
reteta e vinete grecesti din: vinete, usturoi, rosii, ulei de masline,
faina, zahar si sare. Ingrediente: 3 vinete 3 capatani de usturoi 500 g
rosii 6 linguri ulei de masline 1 lingura faina 1 lingurita zahar sare
Mod de preparare: Infăşuraţi usturoiul şi roşiile în folie de aluminiu
şi coaceţi- le la cuptor.…
Read more »
11 September 2012

Mere
coapte cu miere din: mere, banana, merisoare, miere, scortisoara si
apa. Ingrediente: 4 mere mari 1 banana tocata 70 grame merisoare tocate
30 ml miere 2 grame scortisoara 40 ml apa Mod de preparare: Spala si
curata bine merele. Indeparteaza miezul. Intr-un bol amesteca banana,
merisoarele, mierea si scortisoara. Umple merele cu aceasta…
Read more »
11 September 2012

Punci
de ceai cu condimente din: pastaie de vanilie, cuisoare, anason,
scortisoara, zahar, ceai negru, suc de portocale si rom jamaica.
Ingrediente: 1 pastaie de vanilie 4 cuisoare 1 betisor de scortisoara 4
anasoane de stea zeama unei lamai 4-6 bucati de zahar candel brun mai
mare 400 ml ceai tare negru 400 ml suc…
Read more »
11 September 2012

O
reteta de cartofi cu bacon din: cartofi, rozmarin, bacon, piper, unt si
smantana. Ingrediente: 12 cartofi mici fierti in coaja 4 fire mari
rozmarin 24 felii bacon piper 50 g unt 200 g smantana Mod de
preparare: Se decojesc cartofii. Se spală rozmarinul, se şterge şi se
rup acele. Se suprapun câte 2…
Read more »
11 September 2012

O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu:cuscus, stafide, supa de legume,
miere, lamaie, usturoi, patrunjel, iaurt, rosii, ardei gras rosu, ulei
de masline. Ingrediente: 85g de cuşcuş 2 linguri de stafide 50ml supă de
legume fierbinte 1 linguriţă de miere coaja