Să
combini mâncarea cu vinul potrivit nu trebuie să fie complicat sau
costisitor. De fapt, unele dintre cele mai bune combinaţii sunt şi cele
mai simple, iar deseori e vorba despre vinuri şi ingrediente accesibile.
Pentru ca vinul să meargă cu mâncarea, trebuie să ştiţ
4 June 2012

O
reteta de fettuccini cu sos de linte din: linte, morcovi, telina, ulei
de masline, usturoi, pasta de tomate, sare, piper, fettuccni si
patrunjel. Ingrediente: 1 cana de linte 2 morcovi, taiati 5 tulpini de
telina, tocate 2 linguri ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati
Pasta de tomate Sare si piper dupa gust…
Read more »
4 June 2012

O
reteta de oua cu creveti din: oua, creveti, sos de soia, sare, piper,
busuioc si ulei. In loc de ochiuri puteti face omleta pe care sa
presarati apoi branza si patrunjel tocat marunt. Ingrediente: 10 oua 250
gr creveti 5 linguri sos de soia sare piper busuioc ulei pentru prajit
Mod de preparare:…
Read more »
4 June 2012

O
reteta de legume cu branza din: slanina, unt, usturoi, ceapa, ardei,
zucchini, oua, oregano, sare, piper, rosii si cascaval gouda.
Ingrediente: 50 g slanina 1 lingurita unt 1 catel de usturoi 2 cepe mari
2 ardei galbeni 2 zucchini mici 2 oua 1 lingurite oregano taiat marunt
sare piper negru macinat 200 g rosii…
Read more »
4 June 2012

O
reteta de salata de fructe cu sirop de ananson din: litchi, mango,
carambola, fructe dragon, persimmon, zahar tos, zeama de lamaie, anason,
frunze de menta si frunze de coriandru. Ingrediente: 200 g de litchi 1
mango mare, copt 1 fruct-stea (carambola), curăţat 1 fruct-dragon mare
2 fructe persimmon Sirop de anason: 75 g de…
Read more »
4 June 2012

O
reteta de cocktail cu cafea si coniac din: cafea, coniac si zahar.
Ingediente: 1 ceasca cafea tare aromatizata 3 cl coniac zahar Mod de
preparare: Preparam cafeaua si o indulcim dupa gust. O lasam sa sa
raceasca, apoi o punem in frigider. O turnam, apoi in pahare pentru
bauturi lungi impreuna cu coniacul,…
Read more »
4 June 2012

Gnocchi
sunt una dintre mâncărurile italieneşti cele mai vechi. Gnocchi cu
brânză ricotta şi spanac sunt o specialitate originară dintr-o zonă din
estul Florenţei, unde spanacul sălbatic creşte din belşug pe toate
dealurile. Pentru a prepara gnocchi, se fierbe spanacul atât cât sâ se
înmoaie, apoi se amestecă împreună cu nişte ouă, făină şi brânză.…
Read more »
4 June 2012

O
reteta de salata simpla de verdeturi din: fenicul, rucola, frunze de
papadie, creson, frunze de sfecla, sparanghel, patrunjel si sos.
Ingrediente: 1/2 bulb fenicul o mana de rucola o mana de frunze de
papadie o mana de creson o mana de frunzulite de sfecla 4 fire de
sparanghel o mana de hasmatuchi sau patrunjel…
Read more »
4 June 2012

O
reteta de tort cu frisca si fructe din: oua, zahar, unt, sare, migdale,
faina, zahar vnailat, capsune, branza mascarpone, galbenusuri, zahar
pudra, esenta de vanilie, frisca si bomboane. Ingrediente: Pentru blat: 8
ouă 8 linguri zahăr 25 g unt un praf sare 2 linguri migdale măcinate 4
linguri făină un plic zahăr vanilat Pentru…
Read more »
4 June 2012

O
reteta de Budinca de dovlecei cu porumb din: dovlecei, porumb boabe,
cascaval, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, sare, piper, oua, unt,
zahar si pesmet. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 conserve (200 g) porumb
boabe 200 g cascaval 3 cepe 2 ardei grasi verzi 3 catei de usturoi 4
linguri ulei 1 lingurita sare piper…
Read more »
4 June 2012

O
reteta de gogosi vanilate din: faina, zahar, sare, unt, ulei, lapte,
oua, drojdie, vanilie, ulei, sirop de coacaze, bombonele si zahar pudra.
Ingrediente: 500 g făină 4 linguri zahăr un praf sare 25 g unt 4
linguri ulei 250 ml lapte dulce călduţ 3 ouă 25 g drojdie proaspătă o
păstaie vanilie ulei pentru…
Read more »
4 June 2012

O
reteta de salata crocanta simpla din: fasole verde, sare de mare,
piper, salata, castravete, morcovi, telina, patrunjel si sos.
Ingrediente: o mana de fasole verde fina sare de mare si piper negru
proaspat macinat o capatana de salata romana 1/2 castravete un morcov o
tulpina frageda de telina, impreuna cu frunzulitele galbene o mana…
Read more »
4 June 2012

O
reteta de sos cu otet balsamic din: otet balsamic, ulei de masline
extravirgin, sare de mare si piper. Excepţional pentru salate
italieneşti, salate din frunze verzi şi antipasti (aperitive).
Ingrediente: 3 1/2 linguri otet balsamic bun 10 linguri ulei de masline
extravirgin sare de mare piper negru proaspat macinat Mod de
preparare: Puneţi…
Read more »
3 June 2012

7
retete culinare: Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia O
reteta de friptura de vita marinata cu miere si sos de soia din: carne
de vita, sos de soia, ulei de masline, miere, otet balsamic, usturoi,
sare si piper. Restul il gasiti aici. Supa Gumbo In statul american
Louisiana,…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de cartofi cu mozzarella din: cartofi, mozzarella, sare
grunjoasa, unt, patrunjel, nucsoara, usturoi si frunze de menta.
Ingrediente: un kg cartofi noi 250 g mozzarella sare grunjoasă smântână
dulce 50 g unt o legătură pătrunjel proaspăt un praf nucşoară 4-5 căţei
usturoi 3-4 frunze mentă Mod de preparare: Se spală cartofii noi…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de orez prajit cantonez din: creveti, ulei vegetal, ceapa,
usturoi, morcov, sare de mare, piper alb, mazare, oua, orez gatit, ceapa
verde si sos de soia light. Ingrediente: 100 g de creveţi cruzi,
curăţaţi 4 linguri de ulei vegetal sau de arahide 1 ceapă curăţată şi
tocată 2 căţei de usturoi mari, curăţaţi…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de ficatei cu bulete din: ficatei de pui, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, usturoi, faina, mamaliga, unt, parmezan si
pesmet. Ingrediente: un kg ficăţei de pui 30 ml ulei de floarea-soarelui
sare piper 4 căţei usturoi 2 linguri făină Pentru buletele de mămăligă:
350 g mămăligă rece 100 g unt 100 g…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de maioneza din: galbenusuri, mustar de dijon, ulei de arahide
si otet de vin alb. Maioneza poate fi utilizată ca sos sau ca dressing
pentru salată. V-o prezentăm împreună cu ouă fierte, pâine de secară,
măsline, capere şi castraveţi muraţi. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 50 g
muştar de Dijon, sau o linguriţă cu vârf…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de batoane cu musli din: fulgi de ovaz, tarate de ovaz, faina,
caise uscate, germeni de grau, suc de mere, zahar brun, miere si esenta
de vanilie. Ingrediente: 125 g fulgi de ovaz 55 g tarate de ovaz 50 g
faina 90 g caise uscate taiate in bucati mari 40 g nuci tocate…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de Fasole verde cu ciuperci in sos de boabe de soia negre din:
fasole verde, ciuperci, ulei, boabe de soia, usturoi, otet de orez, vin
de orez, sos de soia light, sos de stridii, zahar tos si faina de
porumb. Ingrediente: 400 g de fasole verde curăţată 225 g de ciuperci
shiitake, curăţate…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de bame sarbesti din: bame, otet, ulei, ceapa, pasta de rosii,
faina, lamaie, zahar, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg bame 1
lingura otet 100 ml ulei 2 cepe 3 rosii sau 1 lingura pasta de rosii 1
lingurita faina 1 lamaie 1 lingurita zahar sare 1 legatura patrunjel
verde Mod…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de bavareza cu afine din: lapte semidegresat, lapte praf, afine,
zahar pudra, branza, gelatina si apa rece. Ingrediente: 225 ml lapte
semidegresat 4 linguri lapte praf degresat 700 g afine congelate,
dezghetate in prealabil 100 g plus 1 lingura zahar pudra 225 g crema de
branza proaspata 15 g gelatina pudra 4 linguri…
Read more »
3 June 2012

Gnocchchi
(pronunţat „nochi”) sunt nişte găluşte mici, de formă ovală. Numele lor
provine din cuvântul italienesc gnocco, care înseamnă „bulgăre”.
Acestea se fac din cartofi cu griş sau făină o obişnuită şi pot fi
umplute cu un amestec aromat, cel mai adesea format din brânză ricottata
şi spanac. Ca şi pastele făinoase proaspete, se fierb…
Read more »
3 June 2012

O
reteta simpla de coktail de cafea cu caise din: cafea, zahar, caise,
lichior de caise, frisca, fistic si betisoare. Ingrediente: 4-5 linguri
de cafea (aprox 6 g una) 4 lingurite de zahar 8 caise proaspete 4
linguri de lichior de caise 125 g frisca lichida 100 g fistic 4
betisoare de party Mod…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de quiche cu ceapa si cheddar din: sare, cheddar, smantana, oua,
ceapa alba, apa rece, unt, faina si piper. Ingrediente: sare 100 gr
cheddar 250 ml smantana dulce 2 oua 3 buc ceapa alba 6 linguri apa rece
200 gr unt 300 gr faina piper Mod de preparare: Aluatul: Pune 150 gr…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de vinete umplute cu legume din: vinete, sare, piper, ulei de
masline, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, suc de lamaie, zahar si apa.
Ingrediente: 2 vinete mici sare piper 120 ml ulei de măsline 2 cepe
tăiate felii 3 căţei de usturoi pisaţi 3 roşii tăiate cuburi 2 linguri
pătrunjel tocat 1 linguriţă suc…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de tagliatele cu pui si parmezan din: tagliatele, piept de pui,
parmezan, sare grunjoasa, piper, unt si patrunjel. Ingrediente: 500 g
tagliatele 400 g piept de pui 100 g parmezan sare grunjoasă piper negru
măcinat 50 g unt o legătură pătrunjel Mod de preparare: Se fierb
pentru început pastele. Se adaugă o…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de paine cu rozmarin din: drojdie, zahar, apa calda, faina,
sare, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 2 linguri de drojdie 2
linguri de zahăr 1 cană cu apă caldă 3 cani faina 1 linguriţă de sare 2
linguri de rozmarin, tocat 1 lingura de ulei de măsline Mod de
preparare: Drojdia…
Read more »
3 June 2012

Broccoli
chinezesc cu sos de stridii Curăţaţi 450 g de broccoli (kai lan),
spălaţi-l şi curăţaţi-l bine, apoi tăiaţi-l bucăţele de lungimea unui
deget. într-un bol, amestecaţi 1 linguriţă de vin de orez chinezesc (sau
vin de Xeres sec), 1/4 de linguriţă de zahăr tos, 3 linguriţe de sos de
stridii şi 1/2 de linguriţă…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de sos de crustacee din: ulei, usturoi, ceapa, morcov, telina,
frunza de dafin, cimbru, fructe de mare, vin alb, coniac, faina, pasta
de tomate, rosii, supa de peste si smantana. Cu ingrediente similare
celor utilizate într-o supă de raci, acest sos se asociază perfect cu
toate tipurile de crustacee, în special cu homar.…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de mousse de lamaie cu capsuni din: capsuni, gelatina, apa rece,
zahar pudra, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline light,
ou si iaurt. Ingrediente: 350 g capsuni 1 pliculet gelatina pudra 125 ml
apa rece 150 g zahar pudra 2 lingurite coaja rasa de lamaie 125 ml
zeama de lamaie…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de saramulte in foi de vita din: orez, foi de vita, ulei de
masline, ceapa, marar, ceapa verde, menta, sare, piper si apa.
Ingrediente: 130 g orez cu bob rotund 20 g foi de vita din saramura 100
ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 fire marar 1 fir ceapa verde tocata…
Read more »
3 June 2012

Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Desert cu
budincă de vanilie şi căpşuni O reteta desert cu budinca de vanilie si
capsuni din: budinca de vanilie, lapte, piscoturi,…
Read more »
3 June 2012

Kreplach
sunt nişte colţunaşi care se servesc în supa de pui a evreilor
Ashkenazi. Această mâncare consistentă a apărut de-a lungul secolelor în
care evreii Ashkenazi au locuit în zonele cu climă mai rece din partea
centrală şi de răsărit a Europei. In mod tradiţional, kreplach se
preparau
3 June 2012

O
reteta de prajitura rasturnata cu ghimbir si pere din: zahar brun,
pere, faina, ghimbir, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar pudra,
coaja de lamaie verde, ou, albus si lapte batut. Ingrediente: 2 linguri
zahar brun 3 pere tari coapte 150 g faina 1 lingura ghimbir macinat 1
lingurita praf de copt un praf…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de Rată friptă cu cinci condimente si sos de prune din: rata,
sare de mare, amestec de cinci condimente, piper negru, sos de soia,
miere, otet negru chinezesc, ulei vegetal, radacina de ghimbir, prune,
scortisoara, anason, anason, ceapa verde si castraveti. Aceasta rata
frageda si aromata merge perfect cu sosul de prune condimentat,…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de salata cu paste si prosciutto crudo din: paste, unt,
prosciutto crudo, rucola, ardei, morcovi baby, samburi de pin, ulei de
masline, sos de soia, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 350 g
paste o linguriţă unt 200 g prosciutto crudo 300 g rucola un ardei
portocaliu 4 morcovi baby 50 g samburi…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de sos de bordeaux din: rasol de vita, hasme, boabe de piper,
cimbru, frunze de dafin, vin rosu, supa bruna de vitel si unt fara sare.
Sos originar din Bordeaux, Franţa, şi preparat tradiţional cu vin,
haşme şi măduvă. Măduva este opţională în această reţetă, deoarece sosul
este delicios şi fără ea. Vi-l…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de biban de mare cu rosii din: bibani de mare, tomate cherry,
ulei de masline, rosii, usturoi, vin alb sec si patrunjel. Ingrediente: 4
bibani de mare curatati (circa 200 g fiecare) 200 g tomate cherry
galbene 40 ml ulei de masline 200 g rosii 6 catei de usturoi 80 ml vin
alb…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de pui cu anans si orez din: ulei de masline, usturoi, ardei
iute, ghimbir, ceapa alba, vin alb, orez, piept de pui, ananas, sare si
piper. Ingrediente: ulei de masline 4 catei usturoi 1 ardei iute mic 1
lingurita ghimbir ras 2 buc ceapa alba 200 ml vin alb, sec 200 gr orez…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de burta de porc rosie inabusita din: burta de porc, ulei
vegetal, zahar cubic, sos de soia light, sos de soia dark, radacina de
ghimbir, anason, scortisoara si ceapa verde. Faimoasa deoarece era
mancarea preferata a lui Mao Zedong, aceasta este o specialitate a
Hunanului, regiunea lui de baştină. Este irezistibil de îmbietoare…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de pandispan de lamaie cu capsuni din: capsuni, suc de
protocale, albusuri, sare de lamaie, zahar pudra, coaja de lamaie,
esenta de vanilie si faina. Ingediente: pentru sosul de fructe: 500 g
capsuni congelate, decongelate in prealabil 125 ml suc de portocale
Pentru pandispan: 12 albusuri la temperatura camerei 1 lingurita sare
de…
Read more »
3 June 2012

Knodel
este numele sub care sunt cunoscute în Austria şi în partea de sud a
Germaniei găluştele. Acestea pot fi făcute din cartofi (iar atunci se
vor numi Kartoffelknddel) sau din pâine mai veche, amestecată cu lapte
şi albuşuri de ou (Semmelknodel). Găluştele se fierb în apă clocotită,
la fel ca pastele făinoase. De obicei,…
Read more »
3 June 2012

O
reteta simpla de Ice Cofee Flambata din: cafea instant, apa, zahar
vanilat, inghetata de vanilie, inghetata de alune, lichior cu coniac si
zahar. Ingrediente: 4 lingurite pline de cafea instant 2 cesti de apa 1
plic de zahar vanilat jumatate de cutie de inghetata de vanilie jumatate
de cutie de inghetata de alune 4…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de sos de friptura ingrosat din: ulei, carne, ceapa, morcov,
tulpina de telina, usturoi, frunza de dafin, cimbru, faina si supa.
Puteţi încerca această reţetă când prăjiţi viţel sau pui. Vă prezentăm
acest sos alături de carne de vită friptă, budincă Yorkshire, cartofi
copţi şi legume. Ingrediente: ulei, pentru prăjit carne, la alegere,…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de salata cu crutoane aromate din: bagheta, sare grunjoasa,
piper, unt, pasta de chilli, dulceata de ceapa, usturoi, rosii cherry,
castarveti, rosii, otet balsamic, busuioc verde, ulei de masline, miere
si zeama de la o lamaie. Ingrediente: o bagheta sare grunjoasa piper
negru macinat 100 g unt o lingurita pasta de chilli o…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de supa de pui cu porumb din: piept de pui, ulei, ceapa, telina,
cartofi, morcovi, boabe de porumb, sare, piper, marar si smantana.
Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 2 cepe 1 radacina mica de
telina 2 cartofi 2 morcovi 1 conserva (200 g) boabe de porumb sare piper
1 legatura…
Read more »
3 June 2012

O
reteta de biscuiti cu nuci pecan din: faina, scortisoara, bicarbonat de
sodiu, unt, zahar pudra, zahar brun, ou, esent de vanilie, crema de
branza si nuci pecan. Ingrediente: 250 g faina 0.5 lingurita scortisoara
macinata un praf bicarbonat de sodiu 55 g unt moale 140 g zahar pudra
70 g zahar brun 1 ou…
Read more »
2 June 2012

O
reteta de platica la aburi cu ghimbir si ceapa verde din: platica,
ghimbir, ardei, vin de orez, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 1
plătică, eviscerată şi curăţată, de aproximativ 700 g 1 bucată de 4 cm
de rădăcină de ghimbir, curăţată 4 fire de ceapă verde, curăţate 1 ardei
roşu lung,…
Read more »
2 June 2012

O
reteta de salata verde cu creveti din: creveti decorticati, unt,
salata, usturoi verde, castraveti, patrunjel, varza rosie, zeama de
lamaie, sare, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: un kg creveţi
decorticaţi 50 g unt 2 salate verzi o legătură usturoi verde 3-4
castraveţi o legătură pătrunjel o varză roşie chinezească zeama de la…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de sos Jus din: carne prajita, supa, morcov, ceapa, praz, frunza
de dafin, cimbru si boabe de piper. Sosul jus se prepară din sucurile
caramelizate şi lipicioase ce rămân în cratiţă după ce se prăjeşte
carnea de mănzat, pui, miel sau vită. In imagine este prezentat alături
de coaste de miel prăjite şi…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata din: faina,
bicarbonat de sodiu, fulgi de ovaz, unt, zahar brun, zahar pudra, ou,
esenta de vanilie, crema de branza si fulgi de ciocolata. Ingrediente:
140 g faina 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu 85 g fulgi de ovaz 55 g
unt moale 150 g zahar…
Read more »
1 June 2012

6
retete culinare: Salata Waldorf Salata Waldorf nu a fost inventată de
un maestru bucătar, ci de un ospătar pe nume Oscar Tschirky. Pe când
lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez Waldorf, în anii 1890, el a
avut ideea de a crea o combinaţie unică de mere tăiate cubulete, tulpini
de ţelinâ şi maioneză.…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de salata cu piept de curcan si cirese din: piept de curcan, vin
alb dulce, sare grunjoasa, piper alb si negru, usturoi, unt, cimbru
verde, salata, cirese, otet balsamic, ulei de struguri, ceapa rosie si
zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 ml vin alb dulce
sare grunjoasa piper negru…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de galuste de porc si creveti din: faina, sare de mare, ulei
vegetal, apa rece, varza chinezeasca, carne tocata de porc, creveti,
radacina de ghimbir, zahar brun, sos de soia, vin de orez, ulei de
susan, ulei de ardei iute, sos de soia, usturoi si ceapa verde.
Prepararea acestor galuste este o adevărată…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de clatite cu carne din: faina, lapte, oua, unt, ulei, sare,
amestec de carne tocata, ceapa, suc de rosii, castraveti murati,
smantana, vin si sare. Ingrediente: 400-500 g făină 600 ml lapte 2 ouă 3
linguriţe cu unt ulei sare pentru umplutura: 500 g amestec de carne
tocată 2 cepe 200 ml suc…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de sos de arahide din: unt de arahide, usturoi, lapte de cocos,
sos tabasco, miere, zeama de lamaie si sos de soia light. Acest sos
popular şi versatil poate fi servit cu o varietate mare de frigărui
satay, sau cu legume ca bucheţelele de broccoli, morcovii sau fâşiile de
ardei gras. Ingrediente: 25…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de chec cappuccino din: faina, zahar pudra, praf de copt,
scortisoara, ulei de nuca, oua, albusuri, cafea, cacao, esenta de
vanilie, sare de lamaie si zahar. Ingrediente: 280 g faina 300 g zahar
pudra 1 lingura praf de copt 1 lingurita scortisoara macinata 125 ml
ulei de nuca sau ulei de masline 2…
Read more »
1 June 2012

Pe
o suprafaţă tapetată cu puţină făină, rulaţi foaia de aluat până
obţineţi un rulou lung, cu o grosime de aproximativ 2,5 cm. Tăiaţi-l
fâşii de 2 cm. Aplatizaţi fiecare bucată cu palma, apoi formaţi un disc
subţire, cu diametrul de aproximativ 9 cm. Puneţi cam o lingură de
umplutură în centrul fiecărui disc şi…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de vita cu cuscus din: carne tocata de vita, cuscus, ardei gras,
ceapa, rosii, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 1 cană cu cuşcuş 1
ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă 3 roşii 2-3 frunze de
busuioc…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de supa de legume cu galuste de cas din: morcovi, radacina de
patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, varza, cartofi, ceapa, gulie,
rosii, patrunjel, oua, casc, orez, faina si unt. Ingrediente: 2 morcovi 1
radacina de patrunjel 1/2 telina 1 ardei gras 1 dovlecel 200 g varza 2
cartofi 2 cepe 1/2 gulie 3…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de perisoare in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa,
morcov, orez, ou, paine, lapte, sare, rosii, ulei, faina, zahar, frunze
de telina si sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 ceapă 1 morcov 1
ceşcuţă cu orez fiert 1 ou 2-3 felii de pâine 1 ceşcuţă cu lapte sare
pentru sos…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de tarta cu crema de vanilie si banane din: piscoturi, miere,
apa, zahar pudra, faina, lapte semidegresat, oua, esenta de vanilie,
banane, suc de portocale si gem de caise. Ingrediente: 225 g piscoturi 2
linguri miere limpede 2 linguri apa 100 g zahar pudra 50 g faina 600 ml
lapte semidegresat 2 oua…
Read more »
1 June 2012

Mămăliga
estee cunoscută în multe părţi ale lumii, din Africa până în Europa
Centrală şi din America de Sud până în Statele Unite. In nordul Italiei
ea este atât de populară, încât concurează cu pastele făirnoase.
Odinioară, mămăliga era alimentul de baza al ţăranilor. Astăzi,
îmbrăcată în haine noi, ea constituie unul dintre ingredientele cele…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de sos salsa roja din: rosii, ceapa, ardei iute, sare, zeama de
lamaie verde si frunze de coriandru. Sosurile salsa se află pe mesele
din Mexic la fiecare masă. Există peste o sută de tipuri de ardei iuţi,
iuţimea lor variind după tipul de ardei, sol şi climă. Ingrediente: 3
roşii coapte, tăiate,…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de calmari crocanti sarati si piperati cu salata de castraveti
din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, amestec de
cinci condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov,
ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de
susan. Clamari prajiti in baie de ulei reprezinta un…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de placinta cu cirese din: faina, zahar, unt, crema de branza,
apa rece, cirese in sirop, amidon, esenta de migdale si albus.
Ingrediente: 280 g faina 4 linguri zahar 25 g unt rece taiat bucati 125 g
crema de branza proaspata 3-4 linguri apa foarte rece 2 conserve
(aproximativ 400 g fiecare)
1 June 2012

O
reteta simpla de Cocktail Cafe la bamba din: cafea, apa, lichior de
oua, suc de portocale, zahar din trestie de zahar, portocala si lamaita.
Ingrediente: 4-5 linguri de cafea (aprox 6 g una) 0,5 l apa 8 cl
lichior de oua 1,25 l suc de portocale 8 lingurite de zahar din trestie
de zahar…
Read more »
1 June 2012

Aromele
delicate ale spanacului şi ale brânzei ricotta se potrivesc foarte bine
împreună. Combinaţia este foarte des întâlnită în bucătăria italiană.
Există o reţetă de lasagne şi una de gnocchi cu spanac şi brânză
ricotta. Umplutura pentru tortellini făcută din spanac şi ricotta este
foarte fină şi cremoasâ; făcuţi astfel, tortellini se vor servi
stropiţi…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de tarte cu prune din: fulgi de ovaz, nuci, fulgi de porumb,
zahar, albusuri, zeama de lamaie verde, coaja de lamaie verde, piure de
prune si prune. Aceste tarte nemaipomenite, cu o crustă crocantă ca de
biscuit, sunt umplute cu piure de prune uscate şi teii proaspete de
prune, pentru un desert pe…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de salata de sfecla din: sfecla, morcov, cartofi, slanina, ceapa
rosie, patrunjel, sare, ulei de masline si otet. Ingrediente: 2 sfecle 1
morcov 2 cartofi 150 g slanina taraneasca 1 ceapa rosie patrunjel sare 5
linguri cu ulei de masline 1 lingurita cu otet Mod de preparare:
Spala sfeclele, sterge-e cu un…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de Placinta de cartofi dulci din: faina, sare, zahar, praf de
copt, unt, ulei vegetal, unt, lapte, cartofi, zahar alba, lapte, zahar
brun, nucsoara, oua, scortisoara si extract de vanilie. Ingrediente:
Pentru aluat: 1 1/2 cesti faina 1 linguriţă de sare 2 linguri de zahăr
1/2 lingurita praf de copt 6 linguri de…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de salata de cartofi cu sos pesto din: cartofi, morcovi, fasole
verde, patrunjel, busuioc, muguri de pin, usturoi, parmezan, ulei de
masline si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 300 g fasole verde
fideluta patrunjel pentru sos pesto: 100 g busuioc proaspat 50 g muguri
de pin 3 catei de usturoi 75…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de fructe cu crema de caise si ciocolata din: branza de vaci,
smantana, zahar pudra, esenta de vanilie, caise, fulgi de ciocolata,
pere si mere. Ingrediente: 225 g branza de vaci 2 linguri smantana 2
linguri zahar pudra 0.5 lingurita esenta de vanilie 40 g caise uscate
tocate in bucati mari 2 linguri…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de bors de legume umplute din: carne, oase, oua, ardei grasi,
rosii, dovlecel, orez, rosii cherry, ceapa, bors, leustean, patrunjel,
galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne 1/2 kg oase 2 oua 3
ardei grasi 1 dovlecel 3 rosii tari 2 linguri orez 8 rosii cherry
coapte 2 cepe 1/2 l bors…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de sos chinezesc de lamaie din: zeama de lamaie, supa de pui,
miere, zahar, ghimbir, faina de porumb si colorant alimentar. Acest sos
este o garnitură asiatică clasică la fâşiile de pui sote sau prăjit. Se
asociază foarte bine şi cu fructe de mare sau cu alte tipuri de carne de
pasăre. Ingrediente:…
Read more »
1 June 2012

O
reteta de salata de paste cu ton din: paste, ton, rosii, masline,
busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 200 g
paste tip penne 1 cutie cu ton bucăţi în ulei 2-3 roşii 100 g măsline 3
frunze de busuioc 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu zeamă de…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de paste chinezesti cu carne de porc din: ulei vegetal, usturoi,
ghimbir, ceapa verde, carne de porc, sos picant de usturoi, sos de
soia, mustar, tofu si taitei chinezesti. Ingrediente: 3 linguri ulei
vegetal 2 linguri usturoi proaspat, tocat 2 linguri rădăcină de ghimbir
proaspat, tocat 2 linguri ceapa verde, tocata 250g carne…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de supa de porumb dulce din: carne de crab, albusuri, faina de
porumb, supde pui, ghimbir, crema de porumb dulce, sare de mare, piper
alb si ceapa verde. Ingrediente: 125 g de carne de crab albă 2 albuşuri
mari 1 lingură de făină de porumb, amestecată cu 2 linguri de apă 1,2
litri…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de frecatei cu mere din: zahar brun, faina, scortisoara, zeama
de lamaie, mere verzi, esenta de vanilie, inghetata, fulgi de ovaz,
faina, scortisoara si unt. Ingrediente: 2 linguri zahar brun deschis 2
linguri faina un praf scortisoara macinata 3 linguri zeama de lamaie
1300 g mere (verzi) 1 lingurita esenta de vanilie 1000…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de sos dulce acrisor din: faina de porumb, otet, zahar brun, suc
de ananas si sos de soia. Ingrediente: o linguriţă şi jumătate de făină
de porumb 3 linguri de oţet 2 linguri de zahăr brun 3 linguri suc de
ananas 2 linguri sos de roşii 2 linguriţe sos de soia Mod…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de salata cu pui la gratar din: piept de pui, dovlecel, rosii,
ceapa rosie, masline, frunze de salata, mazare, ulei de masline, otet de
mere, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 dovlecel
2 rosii 1/2 ceapa rosie 100 g masline cateva frunze de salata cateva
teci de mazare 4…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de anans flambat din: ananas, unt nesarat, nucsoara, rom grand
marnier si inghetata. Ingrediente: 1 ananas mare copt 15 g unt nesarat
un praf nucsoara rasa 3 linguri rom inchis la culoare 2 linguri Grand
Marnier sau alt lichior de portocale 4 cupe mici cu inghetata de iaurt
cu vanilie, degresata Mod…
Read more »
31 May 2012

O
reteta simpla de Cocktail Ice Cofee Caribbean din: cafea, apa,
inghetata de vanilie si rom alb. Igrediente: 4-5 linguri de cafea
(aprox. 6 g una) 0,5 l apa 4 globuri mari de inghetata de vanilie 8 cl
rom alb Mod de preparare: Preparam cafeaua si o lasam sa se raceasca,
apoi o mixam…
Read more »
31 May 2012

Acest
desert american din fructe proaspete este atât de delicios încât se
numeşte ambrozie, care în mitologia greacă era mâncarea zeilor. Este un
delicios desert. Ingrediente: 3 portocale cu coaja subtire 1 ananas mic 2
banane mari 40 g jeleuri mari 40 g jeleuri foarte mici 25 g fulgi de
cocos indulciti crengute de menta…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de ciorba de praz cu cartofi din: praz, cartofi, morcovi,
apstarnac, gulie, ulei, bulion si leustean. Ingrediente: 600 g praz 4-5
cartofi 5 morcovi 250 g pastarnac 1 gulie mijlocie 30 ml ulei 150 g
bulion sau pasta de rosii 1 legatura leustean Mod de preparare: Se
curata morcovii, pastarnacul, gulia si…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de prajitura cu migdale si gris din: unt, gris, curcuma, praf de
copt, zahar tos, lapte integral, oua, apa de flori de portocale, fulgi
de migdale, gem de caise si miere. Ingrediente: unt, pentru uns 450 g de
griş fin 150 g de făină albă 1 linguriţă de curcuma măcinată 2
linguriţe de…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de peste la gratar din: file de peste tilapia, amestec de
condimente, verdeata, vin, suc de lamaie si unt. Ingrediente: 1 kg file
de peste tilapia 1 plic amestec de condimente pentru peste 2 linguri
verdeata asoratata tocata (marar, patrunjel, hasmatuchi) 1 lingura vin 1
lingrua suc de lamaie 2 lingurite unt …
Read more »
31 May 2012

O
reteta video despre cum se prepara orez mexican, un preparat deosebit
de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara orez
mexican Vezi mai multe video din blog Pofta buna!
Read more »
31 May 2012

O
reteta de prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice din: unt,
oua, zahar tos, faina, iaurt natural, coaja si zeama de lamaie, sare de
mare, zeama de portocala si apa de portocale. Aceasta prajitura densa si
cremoasa, preparata cu iaurt, are o consistenţă asemănătoare cu cea a
unei prăjituri cu brânză. Siropul de…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de studel de legume din: aluat de foi, amestec de legume, sunca,
ceapa, patrunjel, oua de prepelita, crutoane, lapte, boia, sare, piper,
samantana, branza de vaci, ceapa verde si usturoi. Ingrediente: 400 ml
aluat de foi 1 kg amestec de legume congelate 350 g sunca 1 ceapa 1
lingura patrunjel proaspat tocat 10…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de sos salsa de mango si coriandru din: mango, ceapa verde,
coriandru, zeama de lamaie verde si ghimbir. Această salsa tropicală
este delicioasă cu scoici la grătar sau cu chebap de peşte. Ingrediente:
3 fructe coapte de mango 2 cepe verzi, tocate fin 3 linguri de
coriandru proaspăt, mărunţit 2 linguri zeamă de…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de bors de pastrav din: pastrav, morcov, telina, ceapa, ardei
grasi, stevie, orez, bors, apa, leustean si sare. Ingrediente: 1 pastrav
de circa 700 g 1 morcov 1 radacina de telina 2 cepe 2 ardei grasi rosii
1 legatura stevie sau macris 50 g orez 500 ml bors 1,5 l apa 1
legatura…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de inghetata de iaurt cu zmeura din: zmeura, gem de zmeura, apa
de trandafiri, iaurt, zahar, zmeura si frunze de menta verde.
Ingrediente: 450 g zmeura 4 lingura gem de zmeura fara samburi 2 linguri
apa de trandafiri 500 g iaurt 3 linguri zahar pentru glasat, sau dupa
gust pentru servit (optional): zmeura…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de peste cu capere din: file de peste, cuisoare, usturoi, ulei
de masline, rosii cherry, capere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
600 g file de peste de 150 g fiecare 4 cuisoare 1 catel de usturoi 2
linguri ulei de masline 200 g rosii cherry 2 linguri capere 3 linguri
patrunjel tocat sare…
Read more »
31 May 2012

O
reteta simpla de Cocktail de cafea si inghetata din: cafea, zahar,
inghetata de cafea, frisca si lichior de oua. Ingrediente: 2 cesti de
cafea tare 2 lingurite pline de zahar sau zahar vanilat 4-6 globuri de
inghetata de cafea frisca lichida 8 cl lichior de oua Mod de
preparare: Preparam cafeaua, o indulcim…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de sos concasse de rosii din: rosii, ulei de masline, hasme,
usturoi, pasta de tomate si plante aromate. Aceasta este o metodă
clasică de preparare a legumelor. Termenul concasse descrie roşiile fin
feliate, utilizate ca garnitură. Vi-l prezentăm alături de raviolli.
Ingrediente: 500 g roşii coapte ulei de măsline sau ulei vegetal pentru…
Read more »
31 May 2012

O
reteta de salata de ciuperci cu somon din: salata creata, ciuperci,
somon afumat, marar, ulei de masline, zeama de lamaie si sare.
Ingrediente: 1 salată creaţă 300 g ciuperci 100 g somon afumat 1
legătură de mărar 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu zeamă de
lămâie sare Mod de preparare:…
Read more »
30 May 2012

O
reteta pesto din: busuioc, parmezan, usturoi, seminte de pin si ulei de
masline. Acest sos clasic, preparat fără fierbere, din busuioc,
parmezan şi seminţe de pin, se serveşte tradiţional cu paste.
Ingrediente: 80 g busuioc proaspăt 100 g parmezan 2 căţei de usturoi,
curăţaţi 50 g seminţe de pin 100 ml ulei de măsline…
Read more »
30 May 2012

O
reteta de salata de paste picante din: paste penne, masline, parmezan,
ardei uscat, pasta de ardei si ulei. Ingrediente: 200 g paste tip penne
100 g măsline 50 g parmezan 1 ardei uscat 1 linguriţă cu pastă de ardei
75 ml ulei de măsline Mod de preparare: Pune pastel