O
reteta de salata de spanac, nuci si branza cu mucegai din: branza cu
mucegai albastru, smantana, frunze de spanac si nuci. Ingrediente: 75 g
de branza cu mucegai albastru 4 linguri de smantana 100 g frunze de
spanac tanar 50 g de nuci Mod de
15 May 2012

O
reteta de Sos de broccoli şi ricotta din: ricotta, broccoli, ulei de
masline extravirgin, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 g
ricotta sarata maturata 2 buchete mici de broccoli 2 catei de usturoi 3
linguri ulei de masline extravirgin 1 ardei iute sare piper negru Mod
de preparare: Sesfă broccoli în bucheţele…
Read more »
15 May 2012

In
ciuda numelui straniu, acest fel de mâncare este foarte gustos fiind
specific provinciei Sichuan. Denumirea se referă la bucăţelele de carne
de porc tocată reprezentând „furnicile” care, în momentul în care luaţi
tâiţeii cu beţişoare, par sa urce pe nişte „ramuri”. Carnea de porc este
marinată şi fiartă într-un sos de ardei iute, apoi…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de parfe de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar
vanilat, suc de portocale, suc de lamaie si gelatina. Ingrediente: 175 g
visine 200 g iaurt 200 g mascarpone 2 linguri zahar 1 lingura zahar
vanilat 1 lingura suc de portocale 2 linguri suc de lamaie 5 g (1/2
plic) gelatina 4 cescute…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de Antreuri cu prosciutto si telina din: mustar de dijon, otet
de vin alb, ulei de nuci, smantana, telina, patrunjel si prosciutto.
Ingrediente: 1 lingura mustar de Dijon 2 lingurite otet de vin alb 1
lingurita ulei de nuci sau vegetal 100 ml de smantana foarte grasa 1/2
telina 1 mana de patrunjel…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de tarta cu zmeura din: unt, zahar tos, ou, faina, lapte, baton
de vanilie, zahar pudra, faina de porumb, galbenusuri, smantana, zmeura
si gem de zmeura. Ingrediente: Aluat dulce: 125 g de unt nesărat, topit
la temperatura camerei 90 g de zahăr tos 1 ou mare 250 g de făină albă,
plus o…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de sos aromat de fazan din: fazan, pulpa de rosii, telina,
morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin,
scortisoara, cuisoare, pasta de rosii, vin rosu, supa concentrata de
legume, sare si piper. Ingrediente: 1 fazan de dimensiune medie, curatat
200 g pulpa de rosii 50 g telina 50 g morcovi 50…
Read more »
15 May 2012

O
reteta simpla de cocktail cu ghimbir din: ghimbir, ceai negru, rom, suc
de ananas, zeama de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 50 g ghimbir
candel 0,5 l ceai negru 8 cl rom 10 cl suc de ananas 5 cl zeama de
lamaie 1 sticla de apa minerala Mod de preparare: Maruntim ghimbirul
si-l…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de ciuperci si carnati la cuptor din: ulei de masline, ceapa,
carnati de porc, ciuperci, mustar de boabe, smantana, patrunjel si
ciabatta. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 6
carnati de porc 250 g ciuperci proaspete, taiate pe jumatate 1 lingura
mustar cu boabe 4 linguri de smantana dulce…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de salata de rata marinata cu bulgur din: bulgur, piept de rata,
usturoi, boia, cumin, busuioc, coaja de portocala, zeama de portocala,
ulei de masline, fructe de kumquat, zahar, ceapa verde, coriandru,
piper, frunze de salata, otet balsamic, castavete si rosie. Contrastul
dintre citricele dulci, ardeiul iute, cerealele cu gust aspru, busuiocul
astringent…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de clatite cu ciocolata si crema Chantilly din: faina, cacao,
sare de mare, zahar tos, oua, unt, lapte, esenta de vanilie, ciocolata,
unt, miere, smantana, fulgi de migdale si portocala glasata.
Ingrediente: 100 g de faina alba 25 g pudra de cacao 1/4 lingurita de
sare de mare fina 1 lingura de zahar…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de bulete de branza cu sunca din: branza grasa, mozzarella,
faina si sunca. Ingrediente: brânză grasă brânză rasă (parmesan,
mozzarella) făină sunca Mod de preparare: Într-un castron se amesteca
branza grasa cu branza rasa, se adauga faina si se amesteca bine, pna se
omogenizeaza. Se incorporeaza sunca. Se formeaza bulete si se dau…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de orez cu curcan in stil indian din: ulei de masline, orez
basmati, ceapa, ghimbir, garam masala, curry, supa de pui, frunza de
dafin, morcovi, ceapa verde, boabe de struguri, piept de curcan,
patrunjel, salata, nuci pecan, zeama de portocale, zeama de lamaie si
ceapa verde. Inrgediente: 1 lingura ulei de masline 375…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de kebab de miel si cartofi din: cartofi, carne de miel, ardei
gras, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, bob si sos de menta.
Ingrediente: 200 g cartofi noi, taiati pe jumatate 250 g carne de miel,
taiata in cuburi de 2,5 cm 1 ardei gras rosu, curatat si taiat in
bucati…
Read more »
15 May 2012

Cuvantul
udon denumeşte nişte tărţei groşi, din făină de grâu, foarte des
folosiţi în bucătăria japoneză. De culoare albă, ei sunt foarte groşi,
măsurând 5 mm in diametru. De obicei se servesc fierbinţi, într-o supă
dashi (supă de peşte), cu sos de soia şi mirin (vin dulce de orez),
presărată cu ceapă şalota tocată mărunt.…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de inghetata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte,
oua, zahar vanilat si mascarpone. Ingrediente: 500 g caise coapte 200 g
zahar 100 ml lapte 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 400 g mascarpone Mod
de preparare: Intr-o cratiţă aşezată la bain-marie, amesteci ouăle cu
zahărul şi laptele, până când se…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de salata de pui cu mango din: usturoi, ghimbir, sos de soia,
ulei de floarea soarelui, piept de pui, cartofi, menta, mango, salata,
coaja de portocala, mustar de dijon, zeama de portocala, ulei de floarea
soarelui, ulei de nuca si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi
zdrobit 1 lingurita ghimbir proaspat ras 1…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de crema de branzeturi proaspete din: branza de capra, ricotta
de oaie, crema de branza, ierburi aromatice, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 150 g branza proaspata de capra
100 g ricotta de oaie 100 g branza tartinabila (sau crema de branza) 1
lingura ierburi aromatice (cimbru, busuioc, civeta, rozmarin) 1…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de Linguine cu pesto de năsturel şi migdale din: spaghete,
nasturel, usturoi, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline, zeama de
lamaie si zahar. Ingrediente: 200 g de lingurine sau spaghete 85 g de
nasturel 1 catel de usturoi, tocat grosier 25 g de parmezan, jumatate
ras, jumatate feliat foarte subtire 50 g…
Read more »
15 May 2012

O
reteta simple de punch de brandy din: brandy, zeama de lamaie, siropd e
grenadine, sifon si lamaie. Ingrediente: 10 cl brandy 8 cl zeama de
lamaie 2 cl sirop de grenadine 0,7 l sifon 4 felii de lamaie Mod de
preparare: Mixam brandy-ul, siropul de grenadine si zeama de lamaie
intr-un pahar de…
Read more »
15 May 2012

O
reteta video despre cum se prepara Hamburgeri, un preparat deosebit de
delicios si gustos, rapid, sanatos si foarte aromat. Cum se prepara
Hamburgeri Vezi mai multe video din blog Pofta buna!
Read more »
15 May 2012

Zarzuela
este o tocăniţă originară de pe coasta catalană a Spaniei, şi este
făcută din fructe de mare şi aromată cu usturoi. Numele provine de la un
spectacol de varietăţi, o combinaţie de muzică, dans şi comedie, foarte
populară în secolul XIX. Drept urmare, zarzuela este considerată o
„operetă din fructe de mare“. Nu există…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de sufleu de lamaie din: unt, zahar tos, lapte, smantana,
galbenusuri, faina, faina de porumb, albusuri, zeama si coaja de lamaie
si zahar pudra. Ingrediente: 40 g unt nesarat 100 g de zahar tos si inca
putin pentru a presara deasupra 150 ml de lapte integral 100 ml de
smantana dulce 3 galbenusuri…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de inghetata cu ciocolata si fructe din: ciocolata de menaj,
unt, miez de nuca, galbenusuri, frisca, zahar, lapte, zahar pudra,
lichior de fructe, ulei si portocale. Ingrediente: 140 g ciocolata de
menaj 20 g unt 200 g miez de nuca 6 galbenusuri 400 ml frisca 150 g
zahar 1 lingura lapte 140 g…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de miel cu legume de primavara din: napi, morcovi, praz, mazare,
fasole, ceapa, sare de mare, piper, file de ceafa de miel, faina, ulei
de masline, vin rosu, usturoi, dafin, supa de pui, cimbru, rozmarin,
unt, zahar tos, otet balsamic si tarhon. Fileul de ceafă de miel fraged,
înăbuşit, şi o varietate de…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de salata de pui cu mango si curry din: piept de pui, ulei de
masline, pudra de curry, iaurt, chutney de mango, zeama de lime, salata
verde, mango, ceapa rosie si seminte de susan. Ingrediente: 2 piepti de
pui, fara piele, dezosati taiati in fasii groase 1 lingurita ulei de
masline 2 lingurite…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de sos brun din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, ulei de
masline extravirgin, supa concentrata de carne, vin rosu, unt, faina si
sare. Ingrediente: 1 kg oase de vita sparte, fara grasime 100 g telina
100 g morcovi 100 g ceapa 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 l supa
concentrata de…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de Burgeri din porumb şi fasole cu salsa din: boabe de fasole,
naut, branza cheddar, porumb, ardei iute, ou, coriandru, ulei, rosii
cherry, ceapa rosie, zeama de lime si frunze de salata. Ingrediente: 400
mix de fasole boabe, din conserva, scursa 400 g naut din conserva,
scurs 50 g de branza cheddar, rasa…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de file de somon pe gratar din: file de somon, sos de soia,
zahar brun, ulei de masline, sare, piper si pudra de usturoi.
Ingrediente: 1 file de somon 1/3 ceaşcă sos de soia 1/3 ceaşcă zahăr
brun 1/3 ceaşcă apă 1/4 ceaşcă ulei de măsline sau floarea soarelui
sare, piper, pudră de…
Read more »
15 May 2012

O
reteta de cod la cuptor cu sfecla, cartofi si smantana din: cartofi,
ulei de masline, seminte de fenicul, sfecla, fileuri de cod, coaja de
lamaie, smantana si busuioc. Ingrediente: 4 cartofi mici, feliati 1
lingura ulei de masline 2 lingurite seminte de fenicul, zdrobite usor 4
sfecle, curatate si taiate felii 4 fileuri de…
Read more »
15 May 2012

Renunţarea
la una dintre mesele principale şi consumarea unor dulciuri în timpul
gătitului se numără printre metodele ciudate, dar eficace prin care se
poate slăbi, potrivit shape.com. Consumul de ulei sau apă cu zahăr între
mese Potrivit lui Seth Roberts, un psiholog american care a pus la
punct dieta Shangri-La, persoanele care beau, de două…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate din:
bibilica, sare de mare, piper, ulei de masline, bacon, cidru, calvados,
smantana, cimbru, mere, unt, zahar tos, nuci si patrunjel. Ingrediente: 2
bibilici, fiecare de aproximativ 800 g sare de mare si piper negru 2-3
linguri de ulei de masline 2 felii subtiri de…
Read more »
14 May 2012

Retete
culinare delicioase: Retete internationale: Midii marinate O reteta
de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de dafin,
cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc acum
aproape tot timpul anului, ceea ce înseamnă că ne putem bucura oricând
de acest preparat deosebit, care merge la fel de bine…
Read more »
14 May 2012

Deşi
nu se bucură de aceeaşi reputaţie internaţională precum carbonnades
flamandes (tocăniţa de vită) şi moules frîtes (midiile cu cartofi
prăjiţi), această tocăniţă consistentă este mândria culinară a Belgiei.
Se discută încă dacă un waterzooi autentic se face cu peşte sau cu pui. I
14 May 2012

O
reteta simple de punch de portocale din: portocale, curacao triple sec,
zahar, sampanie, rachiu de visine, vin si apa minerala. Ingrediente: 4
portocale 7,5 cl Curacao Triple Sec 200 g zahar 1,3 l sampanie 0,7 l
rachiu de visine 5 cl vin Malaga 0,2 l apa minerala Mod de preparare:
Feliem portocalele si…
Read more »
14 May 2012

O
reteta inghetata de cacao, cu nuci si dulceata din: cacao, zahar tos,
unt, fructe din dulceata, rahat, miez de nuca si esenta de rom.
Ingrediente: 3 linguri de cacao 1 cana zahar tos 1/2 cana apa 250 g unt 2
linguri fructe din dulceata 3 bucati rahat 1 mana miez de nuca 1 fiola…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi din: pulpe de
rata, sare gema, usturoi, frunze de dafn, grasime de rata, cartofi,
rozmarin si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata sare gema 1 mana de fire
de usturoi 3 catei de usturoi, curatati si taiati 2 frunze de dafin
2×350…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de salata cu dovleac, broccoli si macrou din: otet de vin alb,
mustar de dijon, dovleac, fasole verde, broccoli, seminte de dovleac si
macrou. Ingrediente: 1 lingura otet de vin alb 1 lingura mustar de Dijon
200 g de dovleac placintar, taiat cu latura de 2 cm 85 g fasole verde,
taiat pe…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de negresa cu banane si ciocolata din: unt, zahar brun, banane,
ciocolata amaruie, faina, cacao, bicarbonat, zahar tos, oua, esenta de
vanilie, nuci si pricomigdale. Ingrediente: 100 g unt, plus 25 g inmuiat
la temperatura camerei 50 g zahar brun 350 g banane, bine coapte,
taiate in felii - diagonala de 1 cm…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de ton provesal: medalioane de ton, ulei de masline, ceapa
rosie, usturoi, ardei gras, sare de mare, piper, dovlecei, rosii,
cimbru, rozmarin, masline negre, lamaie si busuioc. Acest fel de mâncare
sănătos, gătit la cuptor, cu ton şi cu legume mediteraneene, este uşor
şi aromat. Ingrediente: 4 medalioane de ton proaspat, fiecare de…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de risotto copt cu sparanghel din: ulei de masline, ceapa, orez,
supa de sparanghel, supa de legume, patrunjel, sparanghel, rosii cherry
si parmezan. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mica,
tocata 300 g orez pentru risotto 400 ml supa de sparanghel din conserva
850 ml supa de legume 1 legatura mica…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de salata de crab cu grepfrut din: grepfruturi, maioneza,
chutney de mango, mustar de dijon, ulei de susan, piper, carne alba de
crab, nasturel, andiva si frunze de salata. Ingrediente: 4 grepfruturi 2
linguri maioneza cu continut redus de grasimi 1 lingura chutney de
mango 2 lingurite mustar de Dijon 1 lingurita ulei…
Read more »
14 May 2012

O
reteta simpla de Punch de visine si portocale din: visine, portocala,
suc de portocale, zahar, cherry brandy si vin rosu. Ingrediente: 400 g
visine 1 portocala 8 cl suc de portocale 4 lingurite de zahar 8 cl
Cherry brandy 1 sticla de vin rosu Mod de preparare: Spalam visinele,
le scoatem samburii, apoi…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de inghetata de rubarba din: rubarba, zahar, vin alb,
galbenusuri, lamaie, frisca, vanilie si capsune. Ingrediente: 500 g
rubarba 200 g zahar 1/2 pahar vin alb 4 galbenusuri 1/2 lamaie 1/2 l
frisca 1 baton de vanilie 4-5 capsune pentru decor Mod de preparare:
Cureţi tulpinile de rubarbă, le tai în bucăţi…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de sos de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, usturoi, zeama de
lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 8 ciuperci champignon 1 catel de usturoi 1/2 zeama
de lamaie 3 linguri ulei de masline extravirgin 5 fire civeta (sau cozi
de ceapa verde) 1 legatura patrunjel sare si…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de tacos cu porc si fasole neagra din: ulei, ceapa rosie, boia
afumata, chimion, carne tocata de porc, pasta de tomate, sos barbecue,
fasole neagra, coriandru, lipii, avocado, salata iceberg si smantana.
Ingrediente: 2 lingurite de ulei 1/2 ceapa rosie, tocata cate 2
lingurite de boia afumata si de chimion macinat 500 g…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de budinca cu sos de rom si ciocolata din: unt, zahar tos, oua,
faina, cacao, lapte, zahar brun, cacao, rom, alune de padure si frisca.
Ingrediente: 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei, plus 1 lingura
pentru uns 200 g zahar tos 2 oua 150 g faina cu factor de crestere 2
linguri…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de Salata de vinete din: vinete, ulei de masline, ardei,
usturoi, chimen, sare, zahar, fulgi de ardei si piper. Ingrediente: 2
vinete mari 6 linguri ulei de măsline 2 ardei grasi galbeni/rosii, fara
seminţe şi tăiati în bucăţi 4 catei de usturoi, tocati sos de rosii: 1
cană cu apă 1 lingurita de…
Read more »
14 May 2012

Avându-şi
originea în partea de sud a Chinei, acaceasta a fost decenii la rând
supa chinezească prreferata a americanilor. Cuvântul wonton deriva din
yun tun, o expresie mandarină care inseamnă “înghite norişori”, aluzie
la colţunaşii cocote se potrivesc de minune cu supa limpede şi şi
parfumată de pui. Acesta supă se prepară foarte uşor, fierbând…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de inghetata de menta din: oua, zahar, faina, lapte, sirop de
menta si menta. Ingrediente: 4 oua 8 linguri zahar 1 lingura faina 500
ml lapte 150 ml sirop de menta o mana de menta proaspata Mod de
preparare: Fierbi laptele cu menta spălată, îl strecori şi-l laşi să se
răcească. Il…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de salata de avocado si telina din: telina, avocado, oua, miez
de cocos, laptuca, sos rubra, praf de chilli, smantana, ulei extravirgin
de masline, otet de vin alb, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mici 2
avocado 2 oua 100 g miez pisat de cocos cateva frunze de laptuca pentru
sos: 1 lingura…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de sos spumos cu lamaie din: lamaie, unt, boabe de piper negru,
foaie de dafin, lapte, smantana, amidon si sare. Ingrediente: 1 lamaie
50 g unt 4 boabe de piper negru 1 foaie de dafin 100 ml lapte integral
50 ml smantana dulce 1 varf de lingurita amidon de cartofi sare Mod…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de burgeri de somon cu hrean din: fileuri de somon, pasta de
hrean, zeama de lamaie, marar, ulei vegetal, maioneza, chifle cu mac,
nasturel, castravete si ridichi. Ingrediente: 4 fileuri de somon fara
piele sau 1 bucata mare (aproximativ 500 g) 1 lingura pasta de hrean
coaja rasa si 2 linguri zeama de…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de salata de rata marinata din: piept de rata, usturoi, zeama de
lamaie, cimbru verde, rozmarin, ulei de masline, seminte de hrisca,
supa de pui, fasole verde, busuioc, ceapa rosie, masline, dovlecei,
ceapa verde, rosii si otet de vin rosu. Ingrediente: 450 g piept de rata
fara piele si dezosat 2 catei de…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz din:
scoici saint jacques la tigaie cu vinegreta de praz din: scoici, ulei de
masline, sare de mare, piper, zeama de lamaie, rpaz, mustar de dijon,
cidru, zahar pudra si patrunjel. Atat prazul cat si scoicile au o
delicioasă dulceaţă naturală şi merg de…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de pui cu sunca de parma crocanta din: cartofi, fasole verde,
piept de pui, ulei de masline, sunca de parma, usturoi si suc de lamaie.
Ingrediente: 450 g cartofi noi, taiati pe jumatate daca sunt mari 225 g
de fasole verde, curatata si feliata 4 piepti de pui fara piele 1
lingura ulei…
Read more »
14 May 2012

Salata
Waldorf nu a fost inventată de un maestru bucătar, ci de un ospătar pe
nume Oscar Tschirky. Pe când lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez
Waldorf, în anii 1890, el a avut ideea de a crea o combinaţie unică de
mere tăiate cubulete, tulpini de ţelinâ şi maioneză. Ideea a prins şi,
în scurt…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de negresa de ciocolata cu zmeura din: ciocolata neagra,
ciocolata cu lapte, unt, zahar brun, oua, faina, cacao si zmeura.
Ingrediente: 200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati 100 g de
ciocolata cu lapte, rupta in bucati 250 g unt, usor sarat 400 g zahar
brun 4 oua mari 140 g faina…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de sos bechamel cu cascaval din: lapte integral, unt, faina,
cascaval, emmentaler, nucsoara si sare. Ingrediente: 500 ml lapte
integral 50 g unt 35 g faina alba 100 g cascaval din lapte de vaca, mai
tare 100 g Emmentaler nucsoara sare Mod de preparare: Incălzeşte
laptele cu nucşoara. Topeşte untul într-o cratiţă…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de inghetata de piersici cu iaurt din: compot de piersici,
zahar, iaurt, lamaie, frisca si dulceata de piersici. Ingrediente: 800 g
compot de piersici 200 g zahar 250 g iaurt 1 lamaie 100 ml frisca
lichida 100 g dulceata de piersici Mod de preparare: Fierbi zahărul
împreună cu zeama de compot până…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de salata de ananas din: fileuri de ansoa, laptuca, ananas,
ridichi, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 20 g fileuri de ansoa in ulei 1 laptuca 4 felii de ananas
conservat in suc propriu 3 legaturi de ridichi sucul de la 1 lamaie 1/2
pahar de ulei extravirgin…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de briose cu ciocolata topita din: faina, bicarbonat, cacao,
zahar tos, oua, ulei de floarea soarelui, smantana, lapte, ciocolata
alba si zahar pudra. Ingrediente: 225 g faina 2 lingurite bicarbonat 50 g
cacao 150 g zahar tos 2 oua 4 linguri ulei de floarea soarelui 300 ml
smantana 4 linguri lapte 12 patrate…
Read more »
14 May 2012

O
reteta de sandivs cu peste prajit si salata din: cartofi, ulei de
masline, file de peste, pesmet, sare, piper, ou, lapte, ulei de floarea
soarelui, castravete, otet de vin alb, zahar, capere, salata asortata,
coaja de lamaie, maioneza, tarhon si paine. Ingrediente: 800 g cartofi,
taiati segmente de 1,5 cm 3 linguri ulei de…
Read more »
14 May 2012

O
reteta simpla de punch de capsuni si miere din: piure de capsuni,
miere, lichior de capsuni, ceai negru si vin spumant. Ingrediente: 100 g
piure de capsuni 4 lingurite de miere 8 cl lichior de capsuni ,5 l ceai
negru vin spumant sec Mod de preparare: Mixam piureul de capsuni,
mierea si lichiorul,…
Read more »
14 May 2012

Scoicile
Saint-Jacques, dulci, suculente şi proaspete, trebuie tratate cu multă
grijă pentru a le păstra suculenţa – dacă le ţineţi prea mult la foc,
ele devin extrem de dure şi capătă o consistenţă de cauciuc. Tăiaţi
scoicile pe din două, în discuri. încingeţi o picătură de ulei de
măsline într-o cratiţă cu pereţi groşi. Asezonaţi…
Read more »
13 May 2012

O
reteta de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de
dafin, cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc
acum aproape tot timpul anului, ceea ce înseamnă că ne putem bucura
oricând de acest preparat deosebit, care