luni, 28 ianuarie 2013

Retete de top #29


Retete de top:

Burger de curcan

6 February 2012
Burger de curcanO reteta de burger de curcan din: lapte, faina, drojdie, ulei, sare, carne de curcan, ceapa, usturoi, sare, piper, patrunjel, frunze de menta, cimbru, rosii, varza, zeama de lamaie, ketchup, maioneza si mustar. Ingrediente: pentru 8 chifle: 200 ml lapte 350 g faina 25 g drojdie proaspata 3 linguri ulei sare pentru umplutura: 475 g…
Read more »

Sunca de Parma

6 February 2012
Sunca de ParmaCea mai cunoscuta sunca cruda italieneasca (numita si prosciutto crudo) provine din zonele rurale din preajma orasului Parma. Ca si serrano din Spania, prosciutto di Parma este o sunca uscata sarata, maturata mai multe luni de zile. Se serveste cruda, taiata in felii subtiri cat foaia de hartie, ca aperitiv. Dupa ce a fost sarat,…
Read more »

Rulouri cu piure

6 February 2012
Rulouri cu piureO reteta de rulouri cu piure din: file de porc, ou, faina, morcovi, cartofi, ulei, alune, sos de rosii cu busuioc, sare si piper. Ingrediente 800 g file de porc 1 ou 1 lingură făină 2 morcovi 2 cartofi 2 linguri ulei 2 linguri alune măcinate 100 ml sos de roşii cu busuioc sare piper…
Read more »

Cocktail Banana Fun

6 February 2012
Cocktail Banana FunO reteta simpla de Cocktail banana fun din: bols grune banane, suc de banane, limonada banane si cirese. Ingediente: 4 cl Bols Grune Banane 3 cl suc de banane limonada bucati de banane cirese   Mod de preparare: Turnam lichiorul de banane in paharul pestru bauturi lungi, peste cateva cuburi de gheata, apoi adaugam incet…
Read more »

Supă de linte cu păstârnac

6 February 2012
Supă de linte cu păstârnacO reteta delicioasa de supa de linte cu pastarnac din: linte rosie, pastarnac, ceapa, usturoi, foid e dafin, ulei, faina, marar, sare si piper. Păstârnacul, foarte hrănitor, este bogat în vitaminele B, A, E şi C, conţine amidon, zaharuri, pectină, lipide, să­ruri minerale, mai ales po­tasiu şi magneziu. Conţine foiaţi care ajută la formarea globulelor…
Read more »

Cuib cu mandarine

6 February 2012
Cuib cu mandarineO reteta delicioasa de cuib de mandarine din: ricotta, crema de branza, mascarpone, ou, zahar, zahar vanilat, stafide, migdale, zeama de mandarine, mandarine, fulgi de migdale, siropd e zmeura si sirop de caramel. Ingrediente: 250 g ricotta 200 g crema de branza 100 g mascarpone 4 oua 50 g zahar 4 linguri cu zahar vanilat…
Read more »

Ruladă de carne cu hrean

6 February 2012
Ruladă de carne cu hreanO reteta de rulada de carne cu hrean din: carne de vita, carne de porc, hrean, morcov, pastarnac, unt, oua, patrunjel, ceapa, ulei, otet, curry, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 500 g carne de porc 5 rădăcini de hrean 1 morcov 1 păstârnac 300 g unt 8 ouă 1 legătură pătrunjel…
Read more »

Placinta cu ciuperci

6 February 2012
Placinta cu ciuperciO reteta delicioasa de placinta cu: margarina, faina, ulei, iaurt, sare, ciuperci, ceapa verde, marar, pesmet, oua. Ingrediente aluat: un pachet margarină 500 g făină un praf sare 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui un iaurt Ingrediente umplutură: sare 500 g ciuperci piper 2 legături ceapă verde o legătură mărar 2-3 linguri pesmet 2 ouă Mod…
Read more »

Chec cu fructe deshidratate

6 February 2012
Chec cu fructe deshidratateO reteta delicioasa de chec cu: fructe deshidratate, coniac, oua, unt, zahar, faina, portocala, lamaie, praf de copt, sare. Ingrediente: 500 g fructe deshidratate 200 ml coniac 3 ouă 225 g unt 220 g zahăr 260 g făină 1 portocală 1 lămâie 1 pliculeţ cu praf de copt sare Mod de preparare: Intr-un castron, pune…
Read more »

Reteta zilei: Tochitura dacica

6 February 2012
Reteta zilei: Tochitura dacicaO reteta de tochitura dacica din: carne de porc, ficat de pui, carnati, ceapa rosie, morcovi, ardei rosu, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, vin rosu, patrunjel, sare, piper, boia si busuoc. Ingrediente: 800g carne de porc 500g ficat de pui 5 carnati 4 cepe rosii 2 morcovi 1 ardei rosu 1 ardei iute 1…
Read more »

Supă de năut cu coriandru şi curcuma

6 February 2012
Supă de năut cu coriandru şi curcumaO reteta de supa de naut ci coriandru si curcuma din: naut, dovlecei, ceapa, supa concentrata de legume, coriadnru, curcuma, chimen, sare si piper. Ingrediente: 200 g năut boabe 3 dovlecei 1 ceapă mică 2 l apă sau supă concentrată de legume 1 lingură coriandru 1/2 linguriţă curcuma 1/2 linguriţă chimen sare piper   Mod…
Read more »

Cocktail Blue Sky

6 February 2012
Cocktail Blue SkyO reteta simpla de Cocktail Blue Sky din: tequilla, campari cordial, curacao si sifon. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl Campari Cordial 2 cl Curacao sifon   Mod de preparare: Mixam bine in mixerul electric tequilla, Campari Cordial si Curacao cu 3 linguri de gheata zdrobita, dupa care completam cu sifon.
Read more »

Salata cu somon si ceapa

6 February 2012
Salata cu somon si ceapaO reteta delicioasa de salata cu: somon, ceapa rosie, cartofi, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, usturoi verde. Ingrediente: 5 cartofi 2 cepe roşii 300-400 g file de somon 2-3 linguri ulei de măsline sare piper oţet balsamic 2 fire usturoi verde Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în…
Read more »

Tarta de lamaie si bezea

6 February 2012
Tarta de lamaie si bezeaO reteta delicioasa de tarta de lamie cu bezea, aluat, zahar, unt, oua, amidon, apa. Ingrediente:  175 g aluat fraged 2 lămâi 75 g zahăr 25 g unt 3 gălbenuşuri 2 linguri cu amidon 150 ml apă Ingrediente bezea:  2 albuşuri 100 g zahăr Mod de preparare: Intinde aluatul într-o formă detaşabilă unsă şi tapetată…
Read more »

Tort cu crema de ricotta

6 February 2012
Tort cu crema de ricottaO reteta delicioasa de tort cu crema de ricotta din: foaie pandispan cu cacao, cereale, ciocolata menaj, zahar, rom sau coniac, ricotta, smantana, mascarpone, esenta de migdale si gelatina. Ingrediente: 1 foaie pandispan cu cacao 100 g cereal, musli 300 g ciocolata menaj pentru sirop: 100 g zahar 150 ml apa 4 linguri rom/coniac pentru…
Read more »

Omletă cu fructe de mare

6 February 2012
Omletă cu fructe de mareO reteta delicioasa de omleta cu:fructe de mare, caracatita, scoici, oua, sare, boia iute, ulei de masline. Ingrediente: 400 g cocktail de fructe de mare congelate (caracatiţă, scoici) 4 ouă sare boia iute 4 linguri ulei de măsline extravirgin Mod de preparare: Se decongelează cocktailul de fructe de mare şi se pune la fiert în…
Read more »

Supă de morcovi cu zeamă de portocale

6 February 2012
Supă de morcovi cu zeamă de portocaleO reteta de supa de morcovi cu zeama de portocale din: morcovi, portocale, ceapa, ulei de masline extravirgin, telina, patrunjel, chimion, coriandru, nucsoara, smantana, vin alb, apa si sare. Ingrediente: 500 g morcovi 2 portocale 1/2 ceapă 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 tijă de ţelină 2 linguri pătrunjel tocat chimion, coriandru ghimbir nucşoară…
Read more »

Caracatiţă cu ardei şi sos de soia

6 February 2012
Caracatiţă cu ardei şi sos de soiaO reteta delicioasa de caracatita cu: ardei capia, ceapa, faina, sos de soia,  pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g caracatiţă congelată 4-5 ardei capia mari 1 ceapă l lin­gură de făină 3 linguri de sos de soia 2…
Read more »

Cum se prepara coaste de purcelus cu sos de soya (video)

6 February 2012
Cum se prepara coaste de purcelus cu sos de soya (video)O reteta video despre cum se prepara coaste de purcelus cu sos de soya, un preparat foarte gustos si delicios, rapid si sanatos. Ingrediente: 1 slab baby back ribs 2 1/2 quarts cold water 1/2 cup rice vinegar 6 cloves crushed garlic 1/2 onion, chopped 2 tbsp kosher salt (less if using fine salt) 1…
Read more »

Conopidă în sos alb

6 February 2012
Conopidă în sos albO reteta delicioasa de conopida cu sos alb,unt, oua, cascaval, smantana, faina, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 conopidă 6 linguri cu unt sau margarină 3 gălbenuşuri 200 g caşcaval 4 linguri cu smântână 2 linguri cu făină sare 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Desfă conopida în bucheţele şi spal-o în apă rece. Pune-o la…
Read more »

Bucataria Libaneza

6 February 2012
Bucataria LibanezaBucătăria libaneză este şi ea caracterizată de interferenţele mai multor culturi. In raport cu bucătăria marocană, cea libaneză pre­zintă însă mai puţine influenţe, fiind rezultatul întâlnirii, în principal, a bucătăriei arabe cu cea italiană şi mediteraneeană, petrecută în timpul colonizării ţării de către italieni. Şi în Libia se mănâncă diverse tipuri de cuşcuş, dar acest…
Read more »

Minitort de clatite

6 February 2012
Minitort de clatiteO reteta delicioasa de minitort de caltite cu: faina, lapte, oua, zahar, unt, zahar vanilat, praf de copt, crema de vanilie, ciocolata cu lapte, sare. Ingrediente: 450 g făină 450 ml lapte 3 ouă 6 linguri cu zahăr 3 lin­guriţe cu unt 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 2 pliculeţe cu praf de copt 200 g…
Read more »

Sote de conopidă cu morcovi

6 February 2012
Sote de conopidă cu morcoviO reteta delicioasa de sote din: conopida, morcovi, unt, supa de legume, vin alb, patrunjel, boia, sare. Ingrediente: 1 conopidă 4 morcovi 2 linguri cu unt 1 ceşcuţă cu supă de legume 3 linguri cu vin alb 1 legătură de pătrunjel boia sare Mod de preparare: Curăţă morcovii, taie-i rondele sau cubuleţe şi trage-i în…
Read more »

Salată chakchouka

6 February 2012
Salată chakchoukaO reteta de salata chakchouka din: ardei gras verde, rosii, usturoi, ulei de arahide, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 800 g ardei gras verde 1,2 kg roşii 4 căţei de usturoi 4 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 1/2 lingură boia iute sare piper   Taie ardeii în jumătate, pe lungime şi curăţă-i…
Read more »

Supă de varză şi cartofi

6 February 2012
Supă de varză şi cartofiO reteta de supa de varza si cartofi din: varza, cartof, dovleac, ceapa, morcov, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, usturoi, paine toast, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varză 1 cartof alb mare 1/4 dovleac cu coaja verde 1 ceapă albă 1 morcov 2 1 supă concentrată de legume 4 linguri ulei de…
Read more »

Prajitura cu mascarpone

6 February 2012
Prajitura cu mascarponeO reteta de Prajitura cu mascarpone din: foid e pandispan, mascarpone, frisca, zahar fin, gem de caise, ciocolata de menaj. Ingrediente: 1 pachet cu foi de pandispan 250 g mascarpone 50 ml frisca 3 linguri cu zahar fin 1 borcan cu gem de caise 100 g ciocolata menaj neagra 100 g ciocolata menaj alba  …
Read more »

Dieta Slim

6 February 2012
Dieta SlimIn aceasta dieta nu conteaza cantitatea alimentelor, nici caloriile, conteaza doar echilibrul intre portiile care constituie mesele dumneavoastra. Se vor respecta cele 3 mese:mic dejun, pranz, cina O unitate alimentara reprezinta: - un aliment natural: un fruct, un iaurt; - un aliment asezonat: o salata cu sos light; - o mancare gatita Fiecare masa este…
Read more »

Şuncă Serrano

5 February 2012
Şuncă SerranoSunca serrano ocupa un loc de cinste intre nenumaratele feluri de carne conservata care se prepara in Europa, alaturi de sunca de Parma si cea de Bayonne. Pentru serrano se foloseste pulpa din spate, de la diferite specii de porc din rasa Marele Alb. Carnea se sareaza, pentru a elimina umezeala, apoi este agatata sa…
Read more »

Pilaf copt cu ciuperci

5 February 2012
Pilaf copt cu ciuperciO reteta de pilaf copt cu ciuperci din: ulei de masline, ceapa, sare, ciuperci, vin alb, orez, supa de pui si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1/2 ceapa medie, taiata marunt 1/2 lingurita de sare 450 g de ciuperci feliate 1/3 cana de vin alb 1-1/2 cana de orez cu bobul lung 3…
Read more »

Cocktail Accent

5 February 2012
Cocktail AccentO reteta simpla de Cocktail Accent din: tequilla, sirop de grenadina, amaretto, sirop de limeta si sifon. Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl sirop de grenadina 1 cl Amaretto 1 cl sirop de limeta sifon   Mod de preparare: Se mixeaza in paharul de mixare ingredientele alcoolice si siropul de limeta, apoi se toarna amestecul…
Read more »

Reteta zilei: Inghetata de ciocolata

5 February 2012
Reteta zilei: Inghetata de ciocolataO reteta delicioasa de ingheatata de ciocolata din: smantana, zahar, ciocolata, galbenusuri, albusuri, lapte si amidon. Ingrediente: 250g smantana 100g zahar 50 g ciocolata 3 galbenusuri 3 albusuri 150ml lapte 1 lingura amidon   Mod de preparare: Intr-o cratita se pune laptele, amidonul, 50 g zahar si cele trei galbenusuri. Se fierb la foc mic…
Read more »

Retete de post: Salata de fasole cu praz si gogonele

5 February 2012
Retete de post: Salata de fasole cu praz si gogoneleO reteta de salata de fasole cu praz si gogonele din: fasole rosie, praz, ardei iute, gogonel acre, ulei de masline, otet de mere, sare si piper Ingrediente:  500 g fasole rosie 4 fire de praz 1 ardei iute 4 gogonele acre 5 linguri ulei de masline 2 linguri otet de mere sare piper  …
Read more »

Prajitura aromata

5 February 2012
Prajitura aromataO reteta de prajitura aromata din: oua, zahar, faina, praf de copt, smantana dulce, branza de vaci, zahar, foi de gelatina, esenta de lamaie, compot de visine si fulgi de migdale. Ingrediente: 5 oua 125 g zahar 4 linguri cu faina 1 pliculet cu praf de copt pentru crema: 200 ml smantana dulc

Salată de morcovi cu chimen

5 February 2012
Salată de morcovi cu chimenO reteta delicioasa de salata de morcovi cu chimen din: morcovi dulci, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g morcovi dulci 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri zeamă de lămâie 2 căţei de usturoi 1/2 linguriţă chimen 1 legătură pătrunjel proaspăt sare piper   Mod…
Read more »

Şarlotă cu brânză şi zmeură

5 February 2012
Şarlotă cu brânză şi zmeurăO reteta de sarlota cu branza si zmeura din: foaie de pandispan, zahar, apa, rom sau coniac, lapte, oua, gelatina, smantana, zmeura, zahar vanilat si zmeura. Ingrediente: 1 foaie (blat subţire) de pandişpan Pentru sirop: 100 g zahăr 150 ml apă 4 linguri cu rom sau coniac pentru sarlota: 200 ml lapte 2 ouă 150…
Read more »

Bucataria Marocana

5 February 2012
Bucataria MarocanaDeşi nu se bucură încă de aprecierea me­ritată, din pricina necunoaşterii ei de către europeni, bucătăria marocană este totuşi printre cele mai bogate şi variate din Africa şi una dintre cele mai imaginative din lume. Acest lucru este datorat, în primul rând, abundenţei de materii prime şi, în al doilea rând, puternicului melanj social şi…
Read more »

Cocktail Grand Fruit

5 February 2012
Cocktail Grand FruitO reteta simpla de Cocktail Grand Fruit din: grand marnier, suc de portocale, suc de grepfrut si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 8 cl suc de portocale 8 cl suc de grepfrut 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnier-ul cu gheata si cu sucurile de fructe…
Read more »

Supă de praz şi cartofi

5 February 2012
Supă de praz şi cartofiO reteta de supa de praz si cartofi din: orez, cartofi, praz, slanina, ulei de masline extravirgin, apa, supa concentrata de legume, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez 2 cartofi medii 1 fir de praz 2 felii de slănină 2 linguri ulei de măsline extravirgin 500 ml apă supă concentrată…
Read more »

Taitei cu nuci

5 February 2012
Taitei cu nuciO reteta de taitei cu nuci din: nuci, zahar pudra, zahar vanilat, unt si taitei de casa. Ingrediente: 200 g nuci 200 g zahar pudra 1 praf de zahar vanilat 1 lingurita unt 1 punga taitei de casa   Mod de preparare: Tăiţeii fierţi, bine scurşi de apă, îi treci prin untul topit. Pe farfuria…
Read more »

Placinta crocanta cu sunca

5 February 2012
Placinta crocanta cu suncaO reteta de placinta crocanta cu sunca din: unt, praf de copt, faina, branza de vaci, sunca de praga, branza gouda, smantana, ou, galbenusuri, sare, piper, boia, zahar, parmezan si pesmet. Ingrediente: 150 g unt 1-1/2 lingurita praf de copt 150 g faina 150 g branza de vaci 250 g sunca de Praga feliata 150…
Read more »

Salată de mango cu ton

5 February 2012
Salată de mango cu tonO reteta de salata de mango cu ton din: ton, mango, rosie, ceapa verde, castravete, sos vinegrette, frunze de salata, branza feta si fasole neagra boabe. Ingrediente: 2 conserve ton 1 mango 1 roşie 1 castravete 4 fire ceapă verde sos vinegrette frunze de salată 50 g brânză feta 1 cutie fasole neagră boabe  …
Read more »

Reteta zilei: Ciorba de porc

5 February 2012
Reteta zilei: Ciorba de porcO reteta delicioasa de ciorba de porc din: rasol de porc, coada de porc, morcovi, pastarnac, telina,c artofi, suc de rosii, condimente, oua, bors si sare. Ingrediente: 1 rasol de porc 1 coada de porc 2-3 morcovi 1 pastarnac ½ telina 3-4 cartofi suc de rosii/bulion cuburi condimente 2 oua bors sare   Mod de…
Read more »

Ruladă cu peşte

5 February 2012
Ruladă cu peşteO reteta delicioasa de rulada cu peste din: sunca presata, dovlecei, vinete si file de peste. Ingrediente: 300 g şuncă presată tăiată felii subţiri 3 dovlecei tăiaţi felii subţiri pe lung şi prăjiţi 2 vinete tăiate pe lung felii subţiri şi prăjite 1/2 kg file peşte prăjit   Mod de preparare: Într-o tavă de cozonac…
Read more »

Rasol de viţel cu sos de tarhon

5 February 2012
Rasol de viţel cu sos de tarhonO reteta de rasol de vitel cu sos de tarhon din: carne de vitel, morcov, patrunjel, ceapa, faina, smantana si tarhon. Ingrediente: 600 g carne de viţel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 40 g făină 150 g smântână 1 legătură de tarhon   Mod de preparare: Puneţi carnea la fiert în apă…
Read more »

Placinta Jamaicana

5 February 2012
Placinta JamaicanaAceasta placinta coapta pe amandoua partite, cu margini ondulate si umplutura savuroasa, este originara din Jamaica, asa cum spune si numele, dar se prepara in multe alte insule din zona Caraibilor, de unde s-a raspandit pe tot continentul nord-american, devenind foarte populara. Asemanatoare ca aspect cu pateurile din Anglia sau cu empanada din America de…
Read more »

Borş de crap

5 February 2012
Borş de crapO reteta de bors de crap din: crap, apa, bors, ceapa, patrunjel, ardei grasi, rosii, pastarnac, sare, piper, leustean, patrunjel si orez. Ingrediente: 1 kg crap 1 l apa 1/2 l bors 2 cepe 1 radacina patrunjel 2 ardei grasi 2-3 rosii sau un pahar cu suc de rosii 1 pastarnac sare piper leustean patrunjel…
Read more »

Inele cu vişine

5 February 2012
Inele cu vişineO reteta de inele cu visine din: apa, ulei, sare, faina, oua, frisca, visine si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 ml apă 3 linguri ulei 1 praf de sare 150 g făină 5 ouă 1 lingură ulei 1 lingură făină pentru tavă pentru cremă: 500 ml frişcă lichidă 250 g vişine 50 g zahăr…
Read more »

Cum se prepara friptura de miel in suc de rodie (video)

5 February 2012
Cum se prepara friptura de miel in suc de rodie (video)O reteta video despre cum se prepara friptura de miel in suc de rodie, un preparat delicios, rapid si gustos. Cum se prepara friptura de miel in suc de rodie
Read more »

Pui la cuptor cu măsline şi cartofi

5 February 2012
Pui la cuptor cu măsline şi cartofiO reteta de pui la cuptor cu masline si cartofi din: pui, cartofi, masline, ulei de masline, sare, piper, usturoi, rozmarin si salvie. Ingrediente: 2 pui mici (a 800 g) 800 g cartofi mici roşii 100 g măsline negre (fără sâmburi) 4 linguri ulei de măsline sare piper 2 căţei de usturoi 1 fir rozmarin…
Read more »

Jambon cu glazura de rodie

5 February 2012
Jambon cu glazura de rodieO reteta de jambon cu glazura de rodie din: jambon si suc de rodie. Ingrediente: 3 kg de jambon feliat 1-1/2 cana de su de rodie   Mod de preparare: Scoate jambonul din frigider cu aproximativ 40 de minute înainte de preparare. încălzeşte cuptorul la 170°C. Toarna sucul de rodie într-o oală mică şi fierbe-l…
Read more »

Cocktail Batida

5 February 2012
Cocktail BatidaO reteta simpla de Cocktail Batida din: pitu, lime juice, miere si limeta. Ingredient 5 cl Pitu 4 cl Lime Juice 1 lingurita de miere o felie de limeta   Mod de preparare: Mixam cu un mixer electric Pitu, Lime Juice si miere pana cand mierea se dizolva total, apoi adaugam gheata si mixam din…
Read more »

Retete de post: Ciuperci umplute

5 February 2012
Retete de post: Ciuperci umpluteO reteta delicioasa de ciuperci umplute din: ciuperci, cuscus, morcov, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci de cultura 300 g cuscus 1 morcov 1 ceapa 1/2 telina 4 catei de usturoi 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi morcovul, ceapa şi ţelina şi tocaţi-le mărunt, apoi puneţi- le…
Read more »

Tartă cu prune uscate

5 February 2012
Tartă cu prune uscateO reteta delicioasa de tarta cu prune uscate din: unt, faina, sare, prune uscate, marmelada, galbenus si esenta de rom. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt faina sare pentru crema: 700 g prune uscate fara samburi 200 g marmelada 1 galbenus 1/2 esenta de rom   Mod de preparare: Aluat: Freci untul la temperatura came­rei…
Read more »

Supa Tom Yum cu carne de curcan

5 February 2012
Supa Tom Yum cu carne de curcanO reteta de Supa Tom Yum cu carne de curcan din: supa de pui, lemongrass, ghimbir, usturoi, carne de curcan, ciuperci shiitake, lapte de cocos, zeama de lamaie, sos de peste si coriandru. Ingrediente: 5 cani de supa de pui saraca in sodiu 1 tulpine de lemongrass, maruntita 2,5 bucata de ghimbir proaspat, curatata si…
Read more »

Placinta cu carne si masline

5 February 2012
Placinta cu carne si maslineO reteta de placinta cu carne si masline din: ceapa, usturoi, masline, patrunjel, bacon, cascaval, ulei, carne tocata, coaja de lamaie, cimbru, sare, piper, nucsoara, faina, lapte si aluat de foi. Ingredinete: 1 ceapa 1 cateld e usturoi 150 g masline umplute cu ardei 1 legatura de patrunjel 50 g bacon 100 g cascaval 1…
Read more »

Salată de verdeţuri

5 February 2012
Salată de verdeţuriO reteta de salata de verdeturi din: ulei de masline, otet de vin rosu, mustar cu boabe, piper negru, ardei gras si verdeturi. Ingrediente: 1/4 cana de ulei de masline 2 linguri de otet din vin rosu 1-1/2 lingura de mustar cu boabe intregi 1/4 lingurita de piper negru 1 ardei gras galben, taiat in…
Read more »

Retete de post: Varză călită cu orez

5 February 2012
Retete de post: Varză călită cu orezO reteta delicioasa de varza calita cu orez din: varza acra, mere, orez, ardei iute, ulei, sare si piper. Ingediente: 1 varza acra 2 mere 200 g orez 1/2 ardei iute 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi orezul în 800ml apă cu sare. Tocaţi varza cât mai mărunt şi căliţi-o în…
Read more »

Desert din fructe crude

5 February 2012
Desert din fructe crudeO reteta de desert din fructe crude din: pere, piersici, miere, frisca, nuci si lamaie. Ingrediente: 4 pere frumoase 6 piersici 2 linguri miere 1 pahar frişcă 1 pumn nuci măcinate 1/2 lămâie   Mod de preparare: Curăţaţi perele şi le tăiaţ bucăţele. Curăţaţi piersicile, le scoateţi sâmburii şi le tăiaţi bucăţele. Amestecaţi perele cu…
Read more »

Plăcintă cu paste si ciuperci

5 February 2012
Plăcintă cu paste si ciuperciO reteta delicioasa de placinta cu paste si ciuperci din: aluat, ciuperci, paste, ulei, usturoi, ceapa, rosii in bulion, busuioc, oua, sare si piper. Ingrediente:  500 g aluat de placinta 800 ciuperci de cultura 400 g paste scurte 4 linguri ulei 5 catei de usturoi 1 ceapa 400 g rosii in bulion cateva fire de…
Read more »

Supa germana cu praz

5 February 2012
Supa germana cu prazO reteta de supa germana cu praz din: praz, cartofi, iaurt, lapte, faina, piper, supa de oase, patrunjel si sare. Ingrediente: 1,7 kg praz 300 g cartofi 400 g iaurt 1 l lapte 50 g faina 1 praf piper 2 l supa de oase 1 legatura patrunjel 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: In…
Read more »

Reteta zilei: Chec cu fructe confiate

4 February 2012
Reteta zilei: Chec cu fructe confiateO reteta delicioasa de chec cu fructe confiate din: unt, zahar, oua, faina, stafide, fructe confiate, nuci, esenta de vanilie, lichior, ciocolata menaj si lapte. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 200 g zahar 4 oua 450 g faina de autocrestere 50 g stafide 50 g fructe confiate 50 g nuci 1 lingurita esenta de…
Read more »

Cum se prepara sos de branza pentru broccoli (video)

4 February 2012
Cum se prepara sos de branza pentru broccoli (video)O reteta video despre cum se prepara sos de branza pentru broccoli, un dressing perfect pentru broccoli, foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos de branza pentru broccoli
Read more »

Porc cu pere si cartofi

4 February 2012
Porc cu pere si cartofiO reteta delicioasa de porc cu pere si cartofi din: fleica de porc, pere, cartofi, cimbru verde, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fleica de porc 4 pere mari 6 cartofi mari cateva fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Puneti cartofii bine…
Read more »

Retete pentru Valentine’s Day

4 February 2012
Retete pentru Valentine’s DayVa prezentam o serie de retete pentru  Valentine’s Day cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete pentru valentine’s day si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru vizionarea retetelor pentru Valentine’s Day! Tarta cu dovleac si nuci O reteta de tarta cu dovleac si nuci din: unt, zahar pudra, galbenusuri, lapte,…
Read more »

Crochete de curcan

4 February 2012
Crochete de curcanO reteta de crochete de curcan din: ulei de masline, unt, ceapa rosie, faina, lapte batut, zeama de lamaie, cimbru, carne de curcan, crutoane si gem de merisoare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 lingura de unt nesarat 1 ceapa rosie, tocata marunt 1/4 cana de faina 3/4 cana de lapte batut redus in…
Read more »

Cocktail Berryrosso

4 February 2012
Cocktail BerryrossoO reteta simpla de Cocktail Berryrosso din: vermut rosu, votca, suc de portocala si piure de capsuni. Ingrediente: 4 cl vermut rosu 2 cl votca 4 cl suc de portocale 1 lingurita de piure de capsuni   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shak

Supă groasă de fasole pestriţă şi conopidă

4 February 2012
Supă groasă de fasole pestriţă şi conopidăO reteta de supa groasa de fasole pestrita si conopida din: conopida, fasole pestrita, ulei de masline extravirgin, ansoa, patrunjel, foaie de dafin, ardei iute, usturoi si rozmarin. Ingrediente: 500 g conopidă 200 g fasole pestriţă 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 file de anşoa în ulei 1 legătură de pătrunjel 1 foaie de…
Read more »

Friptura de porc sub crusta crocanta cu bere

4 February 2012
Friptura de porc sub crusta crocanta cu bereO reteta de friptura de porc sub crusta crocanta cu bere din: pulpa de porc, sare, boabe de piper, chimen, boabe de enibahar, maghiran, zarzavat de supa, ceapa, usturoi, ulei, supa de carne si bere blonda. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc cu tot cu sorici sare 1/2 lingurita boabe de piper 1 lingurita chimen…
Read more »

Tarta cu dovleac si nuci

4 February 2012
Tarta cu dovleac si nuciO reteta de tarta cu dovleac si nuci din: unt, zahar pudra, galbenusuri, lapte, faina, sare, dovleac, zahar, nuci, albusuri, pesmet si miere. Ingrediente: 125 g unt sau margarina 100 g zahar pudra 2 galbenusuri 2-3 linguri de lapte 1 cana de faina 1/2 lingurita sare pentru umplutura: 1/2 dovleac ras (2 cani) 1 ceasca…
Read more »

Friptura de vita in sos de stafide

4 February 2012
Friptura de vita in sos de stafideO reteta de friptura de vita in sos de stafide din: zarzavat de supa, ceapa, vin rosu, frunze de ienupar, enibahar, boabe de piper, foi de dafin, cuisoare, pulpa de vita, sare, piper, ulei, bulion, faina, turta dulce, supa de vita, zahar si stafide. Ingrediente: 1 legătură de zarzavat de supă 2 cepe 500 ml…
Read more »

Tapenade

4 February 2012
TapenadeCele mai multe dintre maslinele cultivate in bazinul Mediteranei sunt folosite pentru fabricarea uleiului, dar unele ajung si in aceasta pasta puternic condimentata. Tapenade isi are originea in regiunea Provence. Numele vine de la tapeno, capere in dialectul provensal. De altfel, aproape intotdeauna tapenade contine si capere, dar nu ele sunt ingredientul de baza. Alaturi…
Read more »

Îngheţată de caise cu mascarpone

4 February 2012
Îngheţată de caise cu mascarponeO reteta de ingheatata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte, oua, zahar vanilat si mascarpone. Ingrediente: 500 g caise coapte 200 g zahăr 100 ml lapte 2 ouă 2 plicuri zahăr vanilinat 400 g mascarpone   Mod de preparare: Într-o cratiţă asezată pe bain-marie, amestecaţi ouăle cu zahărul si laptele până când se…
Read more »

Pommes dauphinoises

4 February 2012
Pommes dauphinoisesO reteta de Pommes dauphinoises din: cartofi, morcovi, smantana, lapte integral, usturoi, parmezan, unt, cimbru, sare, nucsoara si piper. Ingrediente: 8 -10 cartofii medii 2 morcovi 300ml smântână grasă 300ml lapte integral 1 căţel de usturoi 200g parmezan ras 100 – 150g unt câteva fire de cimbru sare, nucşoară, piper, proaspăt măcinate   Mod de…
Read more »

Musaca cu gogonele şi gogoşari muraţi

4 February 2012
Musaca cu gogonele şi gogoşari muraţiO reteta delicioasa de musca cu gogonele si gogosari murati din: carne tocata, ou, carnati afumati, cartofi, gogosari murati, sare, piper, cimbrisor, smantana, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne tocata amestec porc si vita 1 ou 300 g carnati afumati 8 cartofi 4 gogonele murate 6-8 felii gogosari murati sare piper macinat 1 lingurita…
Read more »

Salată cu nuci

4 February 2012
Salată cu nuciSe pun pe farfurii 250 g frunze tinere de spanac. Se decojesc, se curăţă de cotoare şi se taie felii 2 pere; se stropesc cu 2 linguri de suc de lămâie. Se repartizează peste frunzele de spanac, urmate de 2 linguri de nuci tocate şi 50 g parmezan ras. Se prepară o vinegretă din 4…
Read more »

Retetele saptamanii (reteta zilei)

4 February 2012
Retetele saptamanii (reteta zilei)Reteta zilei: Carne umpluta cu ardei copt si carnati O reteta delicioasa de carne umpluta cu ardei copti si carnati din: carne tocata, ardei gras, ceapa, oua, branza, boia, patrunjel, sare, carnati, cascaval si ardei copti. Ingrediente: 700 g carne tocata 1 ardei gras 1 ceapa 2 oua 50 g branza rasa boia 1 legatura…
Read more »

Supa de morcovi cu ghimbir

4 February 2012
Supa de morcovi cu ghimbirO reteta de supa de morcovi cu ghimbir din: ghimbir, morcovi, supa de legume, branza de vaci, sare, piper si un mar. Ingrediente: 1 bucata cat o nuca de ghimbir proaspat 500 g morcovi 700 ml supa de legume 200 g branza de vaci sare piper 1 mar mic   Mod de preparare: Se decojeşte…
Read more »

Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii

4 February 2012
Chiftelute de miel cu dovlecei si rosiiO reteta delicioasa de chiftelute de miel cu dovlecei si rosii din: carne de miel, paine inmuiata in lapte, oua, usturoi, ulei de masline, patrunjel verde, seminte de susan, rosii, dovlecei, supa de zarzavat, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 felie de paine inmuiata in lapte 2 oua 2…
Read more »

Pui cubanez cu masline si capere

4 February 2012
Pui cubanez cu masline si capereO reteta delicioasa de pui cubanez cu masline si capere din: ceapa, usturoi, ardei grasi, masline, piept de pui, ulei de masline, rosii, capere, stafide, supa de legume,vina, sare, piper, chimen si zahar. Ingrediente: 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g ardei grasi rosii copti 80 g masline umplute cu ardei 4 fileuri de…
Read more »

Placinta cu rinichi de porc

4 February 2012
Placinta cu rinichi de porcO reteta de placinta cu rinichi de porc din: rinichi de porc, carne de porc, morcovi, mar, ulei, otet, vin rosu, aluat de foitaj, ou, sare, enibahar, boia iute si piper. Ingrediente: 600 g rinichi de porc 250 g carne de porc cu grasime 2 morcovi 1 mar 4 linguri ulei 1 lingura otet 100…
Read more »

Supa de sfecla

4 February 2012
Supa de sfeclaO reteta de supa de sfecla din: sfecla, ceapa, cartofi, usturoi, branza feta, ulei, smantana, marar, sare, piper si castravete. Ingrediente: 1 rădăcină de sfeclă 1 ceapă mărişoară 1 cartof mare sau 2 mici 2 căţei de usturoi 100 g brânză feta 1 lingură ulei 1 lingură de smântână câteva fire de mărar sare piper…
Read more »

Salată de dovlecei

4 February 2012
Salată de dovleceiO reteta delicioasa de salata de dovlecei din: dovlecei, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 3 dovlecei mici cu floare 1 lingură oţet de mere 1–2 linguri ulei de măsline sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Alegeţi dovlecei mici, cu floare, îi spălaţi şi îi puneţi 10…
Read more »

Gratin de dovleac

4 February 2012
Gratin de dovleacSe taie cuburi pulpa de la 1 dovleac (cca 1 kg). Se taie mărunt 1 legătură de ceapă verde. Se toacă 2 căţei de usturoi. Intr-o cratiţă se încing 1 lingură de ulei şi 1 lingură de unt. Se călesc ceapa verde şi usturoiul; se pune dovleacul; se căleşte puţin. Se condimentează cu 1/2 linguriţă…
Read more »

Rulade de curcan umplute cu ficăţei şi mere

4 February 2012
Rulade de curcan umplute cu ficăţei şi mereO reteta de rulade de curcan umplute cu ficatei si mere din: ficatei de pui, ceapa, mere, ulei, maghiran, sare, piper, piept de curcan, bacon, salvie, ceapa, faina, supa si vermut. Ingrediente: 250 g ficatei de pui 1 ceapa 3 mere 3 linguri ulei 2 linguri maghiran tocat sare piper 4 felii subtiri de piept…
Read more »

Retete pentru weekend #2

4 February 2012
Retete pentru weekend #2Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Baba ghanoush   Baba ghanoush este o specialitate a bucatariei levantine, dar apare sub diferite forme in tot spatiul mediteraneean, in Rusia, in…
Read more »

Cocktailuri de weekend #1

4 February 2012
Cocktailuri de weekend #1Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Green Monkey   O reteta simpla de Cocktail Green Monkey din: bold, curacao albastru, suc de portocale si frisca. Ingrediente: 2 cl…
Read more »

Baba ghanoush

3 February 2012
Baba ghanoushBaba ghanoush este o specialitate a bucatariei levantine, dar apare sub diferite forme in tot spatiul mediteraneean, in Rusia, in nordul Africii si chiar in sudul Asiei. Este un sos usor condimentat, care se serveste impreuna cu o paine nedospita, de exemplu lipia. In mod obisnuit, pentru preparare se folosesc vinete, care se cresteaza cu…
Read more »

Mere cu bezea

3 February 2012
Mere cu bezeaO retetea de mere cu bezea din: mere, zahar pudra, albusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 10 mere 250 g zahăr pudră 3 albuşuri 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Curăţaţi merele şi le scoateţi miezul (cel mai uşor faceţi acest lucru cu 1 linguriţă) şi seminţele. Daţi 2 mere pe răzătoare şi le…
Read more »

Pulpe de pui cu fasole şi ceapă roşie

3 February 2012
Pulpe de pui cu fasole şi ceapă roşieO reteta de pulpe de pui cu fasole si ceapa rosie din: pulpe de pui, sare, piper, fasole uscata, bulion, vin rosu, supa de pui, ceapa rosie, usturoi si patrunjel verde. Ingrediente: 4 pulpe de pui sare piper 400 g fasole uscata 450 g bulion (de casa) 200 ml vin rosu 200 ml supa de…
Read more »

Muşchi de vită Wellington

3 February 2012
Muşchi de vită WellingtonO reteta de muschi de vita Wellington din: muschi de vita, aluat foitaj, unt, ulei, ou, faina, ciuperci, ceapa, usturoi, pesmet, piept de pui, cimbru, salvie, seminte de mac, sare si piper. Ingrediente:  800 g musch ide vita 300-400 aluat foitaj 100 g unt 100 ml ulei 1 ou 2 linguri faina 250 g ciuperci…
Read more »

Mâncare de văcuţă cu prune

3 February 2012
Mâncare de văcuţă cu pruneO reteta de mancare de vacuta cu prune din: carne de vaca, ulei, faina, pasta de tomate, zahar, prune uscate si sare. Ingrediente: 750 g carne de vaca 125 ml ulei 50 g faina 25 g pasta de tomate 40 g zahar 500 g prune uscate sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi,…
Read more »

Cocktail Green Monkey

3 February 2012
Cocktail Green MonkeyO reteta simpla de Cocktail Green Monkey din: bold, curacao albastru, suc de portocale si frisca. Ingrediente: 2 cl Bold Grune Banane 2 cl Curacao albastru 4 cl suc de portocale 4 cl frisca lichida   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker si se toarna prin strecuratoare de…
Read more »

Supă-cremă picantă cu iaurt

3 February 2012
Supă-cremă picantă cu iaurtO reteta delicioasa de supa crema picanta cu iaurt din: iaurt, ceapa verde, telina, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, marar, boia iute, paine toast, ierburi aromatice, marar si ardei iute. Ingrediente: pentru supa-cremă: 500 g iaurt 1 ceapă verde mai mare 2 tije de ţelină 2 linguri oţet balsamic 2 linguri ulei de măsline…
Read more »

Reteta zilei: Carne umpluta cu ardei copt si carnati

3 February 2012
Reteta zilei: Carne umpluta cu ardei copt si carnatiO reteta delicioasa de carne umpluta cu ardei copti si carnati din: carne tocata, ardei gras, ceapa, oua, branza, boia, patrunjel, sare, carnati, cascaval si ardei copti. Ingrediente: 700 g carne tocata 1 ardei gras 1 ceapa 2 oua 50 g branza rasa boia 1 legatura patrunjel sare 3 carnati 4 felii cascaval ardei copti…
Read more »

Cârnaţi pe varză cu sos de hrean

3 February 2012
Cârnaţi pe varză cu sos de hreanO retete de carnati pe varza cu sos de hrean din: carnati de porc afumati, untura, varza murata, varza cruda, ceapa, boabe de piper, sare, hrean, miere, msutar si foaie de dafin. Ingrediente: 8 carnati de porc afumati 2 linguri untura 1 varza murata 1 varza cruda 1 ceapa boabe de piper sare hrean ras…
Read more »

Gravlax

3 February 2012
GravlaxGravlax ilustreaza modul scandinav de preparare a somonului. Fileurile de peste sunt conservate intr-un amestec de sare, piper alb, zahar si marar si se taie in felii pentru a fi servite cu un sos dulce-acrisor din mustar, zahar si marar. Desi se crede adesea ca se face din somon afumat, el este conservat, de fapt,…
Read more »

Paste cu broccoli si sos de brânză

3 February 2012
Paste cu broccoli si sos de brânzăO reteta delicioasa de paste cu broccoli si sos de branza din: oua, paste tagliatelle, sare de mare, smantana, fontina, parmezan, broccoli, oregano si cimbru. Ingrediente: 4 oua mari 400 g paste (tagliatelle) sare de mare pentru sosul de branza 250 ml smantana grasa 150 g fontina sau alta branza care se topeste, taiata felii…
Read more »

Cocktail Smith & Wesson

3 February 2012
Cocktail Smith & WessonO reteta simpla de Cocktail Smith & Wesson din: amaretto, tequilla, suc de caise, zahar si limeta. Ingrediente: 2 cl Amaretto 4 cl tequilla 4 cl suc de caise zahar limeta   Mod de preparare: Mixam bine tequilla si sucul de caise in shaker cu gheata, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi peste…
Read more »

Painici umplute cu peste

3 February 2012
Painici umplute cu pesteO reteat delicioasa de painici umplute cu: peste, ton, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, faina, drojdie, zahar, apa, sare, piper. Ingrediente: 2 cutii cu ton bucăţi 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel 2 linguriţe cu zeamă de lămâie Ingrediente aluat: 300 g făină 1 cub de drojdie

Tocăniţă de pui si fasole albă

3 February 2012
Tocăniţă de pui si fasole albăO reteta de tocanita de pui si fasole alba din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, cimbru, foaie de dafin, fasole, sare, piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1 telina mica cimbru 1 foaie de dafin 2 conserve fasole sare piper ulei verdeata   Mod de preparare:…
Read more »

Salată de ierburi pe bruschetta cu roşii

3 February 2012
Salată de ierburi pe bruschetta cu roşiiO reteta de salata de ierburi pe bruschetta cu rosii din: rosii, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare de mare, piper, paine, usturoi, zeama de lamaie, rucolla, tarhon, fenicul, menta si verdeturi aromatice. Ingrediente: 3 sau 4 rosii coapte, de culori diferite, tocate mare ulei de măsline extravirgin otet balsamic sare de mare şi…
Read more »

Foi cu miere şi cremă de lămâie

3 February 2012
Foi cu miere şi cremă de lămâieO reteta de Foi cu miere şi cremă de lămâie din: ou, faina, zahar pudra, unt, alune, miere si lamaie. Ingrediente: pentru foi: 1 ou 400 g făină 40 g zahăr pudră 60 g unt moale 2 linguri alune fin măcinate 3 linguri de miere pentru cremă: 3 lămâi mari 3 ouă 250 g zahăr…
Read more »

Limba cu sos de vin

3 February 2012
Limba cu sos de vinO reteta de limba cu sos de vin din: limba de vaca, ceapa, morcov, slanina afumata, vin, supa, spaghete, rosii, branza, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 limba de vaca 3-4 cepe 1 morcov 100 g slaninuta afumata 2 pahare de vin 1 pahar cu supa 300 g spaghete rosii branza 3-4 linguri unt sare…
Read more »

Piept de pui cu sos curry

3 February 2012
Piept de pui cu sos curryO reteta de piept de pui cu sos curry din: iaurt, pudra de curry, ulei, piept de pui, unt, ceapa, migdale sau alune, concentrat de pui si patrunjel. Ingrediente: 500 g iaurt, bine inchegat 3 linguri pudra de curry amestecata cu 3 linguri ulei 3 bucati piept de pui, taiat cuburi mici 50 g unt…
Read more »

Peste in sos de smantana

3 February 2012
Peste in sos de smantanaO reteta delicioasa de peste cu: unt, mustar, smantana, miere, lamaie, busuioc, sare. Ingrediente: 500 g file de pangasius Ingrediente sos:  50 g unt 50 g muştar 200 ml smântână dulce 1 lingură cu miere de albine 1 lămâie busuioc sare Mod de preparare: Taie fileurile de peşte pe jumătate. Condimentează-le cu sare şi stropeş­te-le…
Read more »

Ospat

3 February 2012
OspatO reteta de ospat taranesc din: spata de porc, varza acra, antricot de porc, carnaciori, ceapa, sare si chimen. Ingrediente: 250 g spata de porc uscata 750 g varza acra 250 g antricot de porc 4 carnaciori 1 ceapa sare chimen   Mod de preparare: Tai varza acră fideluţă şi o fierbi înăbuşit împreună cu…
Read more »

Cum se prepara salata de paste (video)

3 February 2012
Cum se prepara salata de paste (video)O reteta video despre cum se prepara salata de paste, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara salata de paste
Read more »

Salată de grepfrut cu morcovi

3 February 2012
Salată de grepfrut cu morcoviO reteta de salata de grepfrut cu morcovi din: grepfrut, morcovi, ulei de masline, zeama de lamaie, piper, sare, oua si patrunjel verde. Ingrediente: 2 grepfruturi mari 3 morcovi mijlocii 2 linguri ulei de măsline 1 lingură zeamă de lămâie piper sare 2 ouă câteva frunze de pătrunjel verde   Mod de preparare: Fierbeţi ouăle…
Read more »

Supa de rosii cu crenvursti

3 February 2012
Supa de rosii cu crenvurstiO reteta de Supa de rosii cu crenvursti din: ceapa, ulei de masline, rosii pasate, usturoi, supa, boabe de fasole rosie, boabe de fasole alba, sare, piper, nucsoara, scortisoara, praf de chili, cimbru, zahar si crenvursti. Ingrediente: 1 ceapa mica 2 linguri ulei de masline 50 ml rosii pasate 2 catei de usturoi 250 ml…
Read more »

Cocktail Dark Barfly

3 February 2012
Cocktail Dark BarflyO reteta delicioasa de Cocktail Dark Barfly din: cointreau, apricot brandy, sirop de grenadina si anisette. Ingrediente: 2 cl Cointreau 2 cl Apricot Brandy 1 cl sirop de grenadina 3 stropi de Anisette   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in shakaer cu cuburi de gheata, apoi se toarna intr-o cupa de cocktail.
Read more »

Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbru

3 February 2012
Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbruO reteta de salata cu linte si ardei copti, cu cimbrisor din: ardei gras, ceapa rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, linte, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras rosu, taiat in sferturi, curatat, fara samburi 1 ardei gras galben sau portocaliu taiat in sferturi, curatat, fara samburi 2 cepe rosii mari,…
Read more »

Painici umplute cu carne de vita

3 February 2012
Painici umplute cu carne de vitaO reteta delicioasa de painici  umplute cu: carne de vita, ceapa, ardei gras, usturoi, patrunjel, rosii, faina, unt, bere, drojdie, sare, miere. Ingrediente: 300 g carne de vită 1 ceapă 1 ardei gras 2 căţei de usturoi pătrunjel 2 roşii Ingrediente aluat:  3 căni cu făină 75 g unt 350 ml bere blondă 1 linguriţă…
Read more »

Borş de perişoare

3 February 2012
Borş de perişoareO reteta delicioasa de bors de perisoare din: carne de vita, ceapa, morcov, patrunjel, telina, cartofi, oua, paine, patrunjel, marar, leustean, ulei, bors, sare si piper. Ingrediente: 1/2 carne de vita 2 cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 cartof mare sau 2 mici 2 oua 1 felie paine 1 legatura…
Read more »

Painici umplute cu ciuperci

3 February 2012
Painici umplute cu ciuperciO reteta delicioasa de painici umplute cu: ciuperci,  ceapa, ardei gras, ulei, sare, faina, drojdie. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapă 2 ardei graşi ulei sare Ingrediente aluat: 3 căni cu făină 1 cană cu apă călduţă 1 pliculeţ cu drojdie uscată 1 linguriţă cu sare Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă făina proaspăt cernută…
Read more »

Painici umplute cu legume

3 February 2012
Painici umplute cu legumeO reteta delicioasa de painici umplute cu: morcovi, ardei gras, ciuperci, telina, lapte, patrunjel, sare, ceapa, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare, zahar. Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras 300 g ciuperci 1 ţelină 2 linguri cu lapte pătrunjel sare 1 ceapă Ingrediente aluat: 250 g iaurt 1 ou 280 g făină 1 pliculeţ…
Read more »

Rulada din carne de porc

3 February 2012
Rulada din carne de porcO reteta delicioasa de rulada cu carne de porc, pasta de tomate, ardei gras, ulei, fasole pastai, cartofi, morcovi, conopida, unt, sare. Ingrediente: 500 g muşchi file de porc 50 g pastă de tomate 500 g ardei graşi de diferite-culori 1 ceapă ulei 150 g fasole păstăi Ingrediente umplutura: 2 cartofi 2 morcovi 4 bucheţele…
Read more »

Supa de linte cu carne de vitel

3 February 2012
Supa de linte cu carne de vitelO reteta de supa de linte cu carne de vitel din: linte, carne de vitel, ceapa, pasta de rosii, ulei, sare, piper si verdeata. Ingediente: 300 g linte 250 g carne de vitel 1 ceapa 1 lingura pasta de rosii 1 lingura ulei sare piper verdeata, dupa gust   Mod de preparare: Se taie carnea…
Read more »

Mere caramelizate

3 February 2012
Mere caramelizateSe prepară caramelul: se amestecă într-o crăticioară, pe plită, la foc moale, 100 g unt, 200 ml frişca lichidă, 50 g zahăr, 50 g miere. Se lasă să se întărească puţin, până ce devine maronie această compoziţie. Se pregătesc între timp merele: se curăţă de cotoa­re cu un instrument special şi se înfig pe ţepuşe…
Read more »

Salată de fasole verde

3 February 2012
Salată de fasole verdeO reteta de salata de fasole verde din: fasole verde, ceapa, ardei grasi, rosii, mustar, usturoi, otet de mere, marar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii 2 căţei de usturoi 1 linguriţă muştar 3 linguri oţet de mere 1 legătură mărar 2 linguri…
Read more »

Pate au foie de canard

2 February 2012
Pate au foie de canardPateurile din ficat sunt foarte populare in intreaga lume. Cea mai eleganta variants a acestora fiind pate de foie gras, insa si pateul facut din ficat obisnuit de rata (nu de rata indopata) are un gust bogat si, in orice caz, rafinat. In Franta, pateul din ficat de rata ambalat, din comert, este in general…
Read more »

Pizza cu sunca

2 February 2012
Pizza cu suncaO reteta de Pizza cu sunca din: faina, drojdie, sare, zahar, jambon, parmezan, cimbru, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 1 pachetel de drojdie uscate 1 lingurita sare 250 ml apa calduta 1 lingurita de zahar pentru topping: 200 g jambon uscat 200 g parmezan ras 1/2 lingurita…
Read more »

Paste cu sunca de curcan

2 February 2012
Paste cu sunca de curcanO reteta de paste cu sunca de curcan din: ceapa uscata, ceapa verde, sare, piper, ulei, suc de rosii, paste tagliate si sunca de curcan. Ingrediente: 1 ceapa uscata 1 ceapa verde sare piper ulei 500 g rosii sau suc de rosii 400 g pasta tagliate 200 g sunca de curcan sau kaiser   Mod…
Read more »

Salată picantă cu curcan, portocale şi năsturel

2 February 2012
Salată picantă cu curcan, portocale şi năsturelO reteta de salata picanta cu curcan, portocale si nasturel din: coaja de portocala, zeama de portocala, miere, mustar dijon, carne macra de curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, frunze de nasturel, portocale si rosii. Ingrediente: coaja fin rasă şi zeama de la o portocală 1 lingură miere 1 linguriţă cu vîrf de muştar…
Read more »

Cartofi umpluti cu carnati

2 February 2012
Cartofi umpluti cu carnatiO reteta de cartofi umpluti cu carnati din: cartofi, carnati, ceapa, smantana, marar sau patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi potriviti ca marime 3-4 carnati subtiri afumati 2 cepe 200 g smantana marar sau patrunjel sare si piper   Mod de preparare: Cureti cartofii de coaja si ii scobesti de la un capat…
Read more »

Friptura de curcan cu legume si dovleac

2 February 2012
Friptura de curcan cu legume si dovleacO reteta delicioasa de friptura de curcan cu legume din: piept de curcan, sare, piper, ulei, dovleac, ceapa, batond e vanilie, cimbru, miere, boia, coaja de lamaie si supa de legume. Ingrediente: 1 kg piept de curcan sare piper 4 linguri de ulei 1 dovleac (1 kg) 250 g ceapa 1 baton de vanilie 2-3…
Read more »

Reteta zilei: Sufleu de dovlecei

2 February 2012
Reteta zilei: Sufleu de dovleceiO reteta de sufleu de dovlecei din: dovlecei, branza, oua, ardei gras, ceapa, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei 100 g branza rasa 2 oua 1 ardei gras 1 ceapa 2-3 catei usturoi 2 lingurite amidon de porumb sare piper   Mod de preparare: Dovleceii taiati cubulete se calesc in putin…
Read more »

Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolata

2 February 2012
Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolataO reteta de salata de cartofi, fasole si rosii cu gremolata din: cartofi, fasole, rosii, frunze de spanac, pesto, sare, piper, lamaie, usturoi si patrunjel. Gremolata este un amestec aromat de coajă de lămâie, usturoi picant şi pătrunjel gustos. Salata se poate servi caldă sau rece, lângă o porţie de pâine cu coajă, pentru a…
Read more »

Budincă de orez cu stafide şi caise

2 February 2012
Budincă de orez cu stafide şi caiseO reteta de budinca de orez cu stafide si caise din: caise, stafide, lamaie, fulgi de orez, lapte semidegresat, zahar tos, gem de caise si crengute de menta. Ingrediente: 100 g caise uscate, fara samburi 50 g stafide 1 lamaie 75 fulgi de orez 750 ml lapte semidegresat 50 g zahar tos 8 linguri gem…
Read more »

Cocktail Brasilian Macho

2 February 2012
Cocktail Brasilian MachoO reteta simpla de Budincă de orez cu stafide şi caise din: pitu cachaca, limeta si ginger ale. Ingrediente: 6 cl Pitu Cachaca limeta Ginger Ale   Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Taiem o lamaie in patru bucati si stoarcem zeama ei in pahar. Adaugam si bucatile…
Read more »

Pate de ficat de pui cu crostini

2 February 2012
Pate de ficat de pui cu crostiniSe spală şi se şterg 300 g ficăţei de pui; se îndepărtează grăsimea şi pieliţele. Se toacă 100 g castane (fierte, împachetate la vacuum). Se toacă 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi. Se încing 4 linguri unt şi se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă ficăţeii şi se prăjesc 2-3 min. Se adaugă castanele,…
Read more »

Cartofi la grătar, glaşaţi cu miere si muştar

2 February 2012
Cartofi la grătar, glaşaţi cu miere si muştarO reteta de Cartofi la grătar, glaşaţi cu miere si muştar din: mustar cu boabe, miere, sos de soia si cartofi noi. Ingrediente: 1 lingură muştar cu boabe 1 lingură miere limpede 1 lingură sos de soia de culcare deschisă 400 g cartofi noi, fierţi în coajă   Mod de preparare: Se încinge grillul electric…
Read more »

Friptură de gâscă în sos de mere

2 February 2012
Friptură de gâscă în sos de mereSe încinge cuptorul la 225 °C. Se spală şi se şterg 4 pulpe de gâscă. Se lasă să se marineze 2 ore într-un amestec din 4 linguri ulei, 75 g migdale măcinate, ma­ghiran uscat, cimbru uscat, un praf de scorţişoară, curry, sare şi piper. Se scot din marinată şi se aşază pe g

Salată de dovlecei cu iaurt

2 February 2012
Salată de dovlecei cu iaurtO reteta delicioasa de salata de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, ulei, otet de mere, marar, ceapa, rosie, masline, iaurt, piper si sare. Ingrediente: 3 dovlecei 2 linguri ulei 3 linguri oţet de mere 1 legătură mărar 1 ceapă 1 roşie 50 g măsline 250 g iaurt piper sare   Mod de preparare: Spălaţi dovleceii…
Read more »

Tarta cu branza si pere

2 February 2012
Tarta cu branza si pereSe încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă 150 g brânză de vaci, 75 g za­hăr, 6 linguri de ulei, 1 ou, 1 plic de zahăr vanilinat şi un praf de sare. Se adaugă 300 g făină şi 3 linguriţe de praf de copt şi se fră­mântă aluatul. Se întinde o foaie rotundă (0 cca…
Read more »

Supă de legume cu chiftelute de cartofi

2 February 2012
Supă de legume cu chiftelute de cartofiO reteta de supa de legume cu chiftelute de cartofi din: morcovi, telina, dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei, boabe de fasole alba, sare, piper, cartofi albi, nucsoara si ulei. Ingrediente: 2 morcovi 2 fire ţelină verde 2 dovlecei 4 roşii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei 1,5 l supă 2 conserve boabe…
Read more »

Cocktail Duchess

2 February 2012
Cocktail DuchessO reteta simpla de Cocktail Duchess din: pernod, vermut sec, sifon si limeta. Ingrediente: 2 cl Pernod 2 cl vermut sec 2 cl sifon o felie de limeta   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca usor peste gheata intr-un pahar de bar, iar bautura se serveste in shot-uri. Se decreaza cu felii de limeta.
Read more »

Triunghiuri cu struguri

2 February 2012
Triunghiuri cu struguriO reteta de triunghiuri cu stuguri din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, crema de branza, galbenusuri, zahar pudra, struguri, lichior de migdale, ciocolata cu lapte si unt. Ingrediente: pentru blat: 6 ouă 5 linguri făină 6 linguri zahăr un plic zahăr vanilat coaja de la o lămâie un praf sare pentru…
Read more »

Sărmăluţe de varză creată

2 February 2012
Sărmăluţe de varză creatăO reteta de sarmalute de varza creata din: varza creata, sare, piper, ceapa verde, usturoi, ulei, carne tocata, suc si coaja de lamaie, zahar, cimbru, bacon si vin alb. Ingrediente: 8 frunze mari de varză creaţă sare piper 1 legătură de ceapă verde 1 căţel de usturoi 3 linguri de ulei 600 g carne tocată…
Read more »

Ciorba de varza acra

2 February 2012
Ciorba de varza acraO reteta de ciorba de varza acra din: varza acra, carne de porc, carne de vita, carne de pui, carnat de casa afumat, orez, mazare, ceapa, morcov, pastarnac, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper si zeama de varza. Ingrediente: 1/2 capatana de varza acra 1/4 carne de porc 1/4 carne de vita 1/4 carne de…
Read more »

Tocanita cu piper

2 February 2012
Tocanita cu piperO reteta delicioasa de tocanita cu piper din: carne slaba de vita, ceapa, slanina, ardei gras, rosie, piper si vin. Ingrediente: 600 g carne slaba de vita 1 ceapa mare 150 g slanina afumata 1 ardei gras 1 rosie piper macinat 100 ml vin   Mod de preparare: Tai carnea şi slănina în fâşii subţiri.…
Read more »

Cârnăciori la cuptor cu varză

2 February 2012
Cârnăciori la cuptor cu varzăO reteta de carnaciori la cuptor cu varza din: cartofi, varza creata, sare, praz, carnaciori, ulei, ceapa, supa de carne, smantana, branza topita, piper si nucsoara. Ingrediente: 600 g cartofi 400 g varză creaţă sare 300 g praz 4 cârnăciori proaspeţi 30 ml ulei 1 ceapă 200 ml supă de carne 200 ml smântână 200…
Read more »

Foie gras

2 February 2012
Foie grasTermenul foie gras (ficat gras) se refera la ficatul de gasca sau rata indopata. Daca pasarea este indopata, ficatul acesteia isi mareste volumul de cateva ori fata de dimensiunile normale. Ficatul astfel obtinut se vinde sub diferite forme: intreg, crud si conservat, semipreparat sau preparat sub forma de pateu, la bucata, ambalat in vid sau…
Read more »

Lemon pie

2 February 2012
Lemon pieO reteta delicioasa de lemon pie din: faina, zahar, galbenus, sare, unt, oua, zahar, lapte, suc de lamaie, coaja de lamaie si amidon. Ingrediente: blat:  250 g făină 75 g zahăr 1 gălbenuş 1 praf sare 125 g unt rece in plus: 5 ouă 180 g zahăr 400 ml lapte condensat îndulcit 150 ml suc…
Read more »

Supă de praz, cartofi si dovleac

2 February 2012
Supă de praz, cartofi si dovleacO reteta de supa de praz, cartofi si dovleac din: praz, orez, cartof, dovleac, parmezan, supa concentrata de legume, usturoi, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1/2 fir de praz 100 g orez 1 cartof mare 300 g dovleac (pulpa) 50 g parmezan supă concentrată de legume 1 căţel de usturoi 50…
Read more »

Minipizza cu sos de rosii

2 February 2012
Minipizza cu sos de rosiiO reteta de minipizza cu sos de rosii din: faina, drojdie, apa calduta, vin alb, ulei de masline, suc de rosii, sare, mozarella, porumb si sunca. Ingediente: pentru coca: 250 g faina 10 g drojdie proaspata 125 ml apa calduta 30-40 vin alb 1 lingurita ulei de masline 100 g suc de rosii un praf…
Read more »

Macaroane cu pui şi varză

2 February 2012
Macaroane cu pui şi varzăO retetea de macaroane de pui cu varza din: file de piept de pui, ulei, sare, piper, varza creata, paste, cimbru, smantana, lapte, supa, cascaval, cury si alune. Ingrediente: 300 g file de piept de pui 1 lingură de ulei sare piper 1 varză creaţă (cca 800 g) 250 g paste (de exemplu, macaroane) 1/2…
Read more »

Tort de bezea cu vişine

2 February 2012
Tort de bezea cu vişineO reteta de tort de bezea cu visine din: albusuri, suc de lamaie, zahar pudra, amidon, frisca, zahar pudra si compot de visine. Ingrediente: bezea:  4 albuşuri 1 linguriţă suc de lămâie 150 g zahăr pudră 1 linguriţă amidon umplutură:  250 g frişca 1 plic praf întăritor de frişcă 75 g zahăr pudră 1 borcan…
Read more »

Supa deasa de naut cu cereale si legume

2 February 2012
Supa deasa de naut cu cereale si legumeO reteta delicioasa de supa deasa de naut cu cereale si legume din: naut, boabe de orz, sare, piper, linte, ceapa, morcovi, telina verde, rosii decojite, supa concentrata de legume, patrunjel, busuioc si salvie verde. Ingrediente: 1/2 cana de naut uscat 1.2 cana de boabe de orz sare piper 1/2 ceasca de linte 2 cepe…
Read more »

Desert cu pepene galben

2 February 2012
Desert cu pepene galbenO reteta delicioasa de desert cu pepene galben din: pepene galben, cafea, zahar si miez de nuca. Ingrediente: 1 pepene galben de 1 ½ kg 3 linguri cafea măcinată 400 g zahăr 100 g miez de nucă   Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în jumătate, îl curăţaţi de sâmburi şi coajă şi tăiaţ miezul în…
Read more »

Salată de conopidă

2 February 2012
Salată de conopidăO reteta delicioasa de salata de conopida din: conopida, masline, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, mustar si sare. Ingrediente: 1 conopidă mijlocie 100 g rondele de măsline 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 50 ml ulei de măsline zeama de la 1 lămâie mare 2 linguri muştar sare   Mod de preparare: Desfaceţi…
Read more »

Brioşe cu struguri

2 February 2012
Brioşe cu struguriO reteta delicioasa de briose cu struguri din: unt, fulgi de migdale, galbenusuri, zahar pudra, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie verde, sare, cafea instant, struguri si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt 150 g fulgi de migdale 8 gălbenuşuri 250 g zahăr pudră 275 g făină 1-2 plicuri zahăr vanilat coaja de la o…
Read more »

Supă-cremă de dovleac cu creveţi şi jambon afumat

2 February 2012
Supă-cremă de dovleac cu creveţi şi jambon afumatO retete de supa crema de dovleac cu creveti si jambon afumat din: dovleac, ceapa, unt, ulei de masline, frunze de salvie, cartofi, sare, piper, cozi de creveti, jambon afumat si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 600 g dovleac (pulpa) 2 cepe 20 g unt 6 linguri ulei de măsline extravirgin 3 frunze de salvie…
Read more »

Salată de mere cu iaurt

1 February 2012
Salată de mere cu iaurtO reteta de salata de mere cu iaurt din: mere, iaurt, miere, nuci, coaja de portocala si visine. Ingrediente: 500 g mere 200 g iaurt 1 lingură miere 2–3 linguri nuci măcinate 1 linguriţă coajă de portocală câteva vişine din dulceaţă   Mod de preparare: Curăţaţi merele de coajă şi le tăiaţi felii subţiri. Peste…
Read more »

Bruschetta

1 February 2012
BruschettaBruschetta provine din Italia, iar la inceputul anilor ’90, cand Occidentul a inceput sa fie tot mai interesat de bucataria mediteraneeana, s-a raspandit peste tot. Bruschetta consta dintr-o felie lunga de paine prajita, frecata cu usturoi si stropita cu ulei de masline extravirgin, peste care se pot pune o multime de alte ingrediente. Unele dintre…
Read more »

Supă-cremă de morcovi şi cimbru cu cozi de creveţi

1 February 2012
Supă-cremă de morcovi şi cimbru cu cozi de creveţiO reteta delicioasa de supa crema de morcovi si cimbru cu cozi de creveti din: morcovi, cartof, unt, ceapa alba, cozi de creveti, ulei de masline, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g morcovi 1 cartof mediu 40 g unt 1/2 ceapă albă 16 cozi de creveţi 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »

Rulade de vită cu morcovi şi castraveciori

1 February 2012
Rulade de vită cu morcovi şi castravecioriO retetea delicioasa de rulade vita cu morcovi si castraveciori din: paine, unt, morcovi, ceapa, carne de vita, bacon, mustar, castraveciori, ceapa, telina, faina, ulei, bulion si vin rosu. Ingrediente: 1 felie de pâine 1 linguriţă unt 2 morcovi (160 g) 4 cepe murate 4 felii de carne de vită fasonate pentru ruladă (a cca…
Read more »

Piure gratinat garnisit cu chifteluţe

1 February 2012
Piure gratinat garnisit cu chifteluţeO reteta delicioasa de piure gratinat garnisit cu chiftelute din: cartofi albi, sare, lapte, piper, nucsoara, unt, rosii, ceapa, carne tocata, boia dulce, ulei si cascaval. Ingrediente: 500 g cartofi albi sare 150-200 ml lapte piper nucşoară rasă 30 g unt 3 roşii 1 ceapă 400 g carne tocată mixtă boia dulce 3 linguri ulei…
Read more »

Pizza nemţească cu cartofi, ceapa si kaizer

1 February 2012
Pizza nemţească cu cartofi, ceapa si kaizerO reteta de pizza nemteasca cu cartofi, ceapa si kaizer din: aluat de pizza, ulei de masline, smantana, oua, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, kaizer afumat, cartofi si chimen. Ingrediente: 500 g aluat de pizza congelat 1 lingura ulei de masline 200 g smantana 2 oua 1 catel de usturoi sare piper 2 cepe rosii…
Read more »

Pulpă de porc cu alune

1 February 2012
Pulpă de porc cu aluneO reteta delicioasa de pulpa de porc cu alune din: pulpa de porc, alune, ceapa, sos de soia, scortisoara, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 100 g alune sărate decojite 2 cepe 1–2 linguri sos de soia 1 linguriţă scorţişoară măcinată 2–3 linguri ulei 1 vârf de cuţit sare   Mod de…
Read more »

Cocktail Campari Maracuja

1 February 2012
Cocktail Campari MaracujaO reeta simpla de Cocktail Campari Maracuja din: campari si suc de maracuja. Ingrediente: 3 cl Campari suc de maracuja   Mod de preparare: Turnam Campari-ul intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste trei cuburi de gheta, apoi completam cu suc de maracuja rece.  
Read more »

Bocadillo con tomate

1 February 2012
Bocadillo con tomateBocadillo este un fel de sandvici spaniol, care se poate manca pe strada, ca gustare, dar poate aparea si in meniurile tavernelor spaniole. Painea folosita pentru bocadillo este o franzela alba cu coaja crocanta, asemanatoare baghete frantuzesti. Pentru a fi umpluta, aceasta se taie in doua. Bocadillo este foarte cunoscut in toata Spania si de…
Read more »

Cum se prepara Tofu Stir Fry (video)

1 February 2012
Cum se prepara Tofu Stir Fry (video)O reteta video despre cum se prepara tofu stir fry, un preparat vegetarian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Tofu Stir Fry
Read more »

Salată caldă de somon şi cartofi

1 February 2012
Salată caldă de somon şi cartofiO reteta de salata calda de somon si cartofi din: somon, cartofi albi, fasole verde, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, ierburi aromatice, boabe de piper rosu, boabe de piper alb si sare. Ingrediente: 450 g somon proaspăt 3 cartofi albi 150 g fasole verde 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie (zeama)…
Read more »

Rulade de vită umplute cu şuncă

1 February 2012
Rulade de vită umplute cu şuncăO reteta de rulade de vita umplute cu sunca din: ardei gras, ceapa, carne de vita, sare, piper, mustar cu tarhon, sunca de praga, ulei, supa si vin rosu. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ceapa 6 felii de carne de vita fasonate pentru rulada (a circa 150 g) sare piper 4 lingurite mustar cu…
Read more »

Muşchi de porc cu prune

1 February 2012
Muşchi de porc cu pruneO reteta delicioasa de muschi de porc cu: prune, gem de prune, vin alb sec, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente:  800 g muşchi de porc 150 g gem de prune 100 g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei Mod de preparare: Spală muşchiul de porc, şterge-l c

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro